Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

ΗΛΕΚΤΡΟΚΑΡΔΙΟΓΡΑΦΗΜΑ

ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ

Σήμερα το απόγευμα επισκεφτήκαμε τον Michele στο δωμάτιο νοσηλείας του. Μετά το σχετικό "μ@#$%^!" για καλωσόρισμα, και "δεν σας είπα τίποτα για να μην έρθετε", διαπιστώσαμε ότι διατηρεί ψηλά το ηθικό του.

Υπήρξε βέβαια ένα γκαπ επικοινωνίας όταν τον ρωτάγαμε ιατρικά και αυτός μας απαντούσε "καλό είναι το Ιατρικό αλλά έχει τη ριμάδα ΔΠ απο πίσω".

Φανερά επηρεασμένος από την έλλειψη ticker, τηλεόρασης και social media, στέλνει τους χαιρετισμούς του σε όλους τους φίλους που του στείλατε μηνύματα, κλήσεις που δεν μπόρεσε να σας απαντήσει, κλπ.

Και επειδή δύσκολα το χούι, μας έκανε και ανάλυση συνεδρίασης.  Περίμενε θετική αντίδραση αλλά όχι με τόσο μεγάλο όγκος με τους ξένους κλειστά όπως αναφέρθηκε. Άρχισε να λέει κάτι για το ΕΤΕΠ, αλλά ευτυχώς ήρθε ο νοσοκόμος και μας έδιωχνε μιας και το επισκεπτήριο είχε λήξει.

Αύριο το πρωί θα συνεδριάσουν οι γιατροί για να δουν τι θα ακολουθήσει.


=======================================================
Κι επειδή ο Μιχάλης είναι το δεύτερο άτομο από την εδώ παρέα που περνάει τέτοιο πρόβλημα υγείας, δεν σας κρύβω ότι ποβληματίστηκα για το πόσο τελικά δίνουμε σημασία σε αυτή την "επένδυση" ή ο καθένας μας για διαφορετικούς λόγους την έχει παρεμελίσει.  Αιτίες και αφορμές σίγουρα υπάρχουν πάρα πολλές, τρεχάματα με δουλειά, οικονομική στενότητα, έλλειψη χρόνου, κλπ.

Δανείστηκα λοιπόν το παρακάτω άρθρο για μελέτη και προβληματισμό.  Αύριο το πρωί θα προσπαθήσω να αναρτήσω νέο διάγραμμα μάλλον κάτι απο ΓΕΚ και ΤΕΝΕΡΓ που νομίζω ότι ενδιαφέρει πολλούς.  Τα διαγράμματα δεν είναι επαγγελματικά, (δυστυχώς δεν βρήκα καμία εθελοντική προσφορά στο alexandtatos2019@gmail.com), οπότε διαβάζετε και κρίνετε με δικιά σας ευθύνη.
=======================================================

πηγή:  http://healthnotesandnews.blogspot.gr/2011/01/9.html 


 

ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΔΙΟΓΡΑΦΗΜΑ (ΗΚΓ)

1. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΚΑΡΔΙΟΓΡΑΦΗΜΑ (ΗΚΓ); Ηλεκτροκαρδιογράφημα ονομάζεται η μη επεμβατική εξέταση κατά την οποία καταγράφονται, με τη βοήθεια ηλεκτροδίων και μεταλλικών πλακών, ηλεκτρικά δυναμικά (=ρεύματα) που φθάνουν στην επιφάνεια του σώματος και προέρχονται από την καρδιά. Η καταγραφή τους σε χαρτί και η καμπύλη που λαμβάνεται, αποτελεί το ηλεκτροκαρδιογράφημα (Εικόνα 1).


Εικόνα 1. Καταγραφή των ηλεκτρικών δυναμικών της καρδιάς (ΗΚΓ).


2. ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΗΚΓ; Διάφοροι λόγοι είναι πιθανό να καταστήσουν σκόπιμη ή απαραίτητη την πραγματοποίηση ενός ΗΚΓ:
1. Στο πλαίσιο του προληπτικού ελέγχου καρδιαγγειακών νοσημάτων σε άτομα ηλικίας άνω των 40 ετών. Με το ΗΚΓ είναι δυνατή η διαπίστωση αρρυθμιών, ισχαιμίας του μυοκαρδίου, παλαιότερου εμφράγματος, υπερτροφίας των καρδιακών κοιλοτήτων και μεταβολικών διαταραχών.
2. Η παρακολούθηση της πορείας της νόσου και της ανταπόκρισης στην εφαρμοζόμενη θεραπεία, κυρίως σε άτομα με παθήσεις του καρδιαγγειακού συστήματος (συμπεριλαμβανομένων όσων φέρουν καρδιακό βηματοδότη).
3. Η έγκαιρη αναγνώριση της αρνητικής επίδρασης διαφόρων φαρμακευτικών ουσιών στη λειτουργία της καρδιάς.
4. Σε επείγουσες καταστάσεις, όταν ένας ασθενής προσέρχεται στο νοσοκομείο με θωρακικό άλγος, δύσπνοια, ζάλη, ταχυσφυγμία κλπ.
5. Κατά τη διαδικασία του προεγχειρητικού ελέγχου, σε ασθενείς που πρόκειται να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση.






+++ το άρθρο συνεχίζεται. Παρακαλώ διαβάστε το στην αρχική σελίδα του γιατί εδώ ήταν πολύ μακρύ και κούραζε +++

21 σχόλια:

μπαρμπαλιας είπε...

γεια σου Μικε με τον γιατρο διπλα σου τον Ατο....μη φοβασαι ιτσ...
ετσι ,μετα το αρθρο του Ατου περι καρδιογραφηματος...
διαπιστωσαμε την ροπη του και τις γνωσεις στα ιατρικα ,περα απο τα οικονομικοκοινωνικα,αναλυσεις,διαγραμματα κλπ χαμπερια ...
Ατο ,ταλεντο μου που ησουν κρυμενος θυσαυρε μας;;
τι μας φυλαει το κισμετ κανεις δεν γνωριζει...
ο Ατος γιατρος λοιπον
αντε και καλες δουλειες ,
και με εξεταστηριο σπεσιαλ ,με νοσοκομες απο την ουκρανια για μασαζέ.
σε παρακολουθουμε

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΚΑΚΗΣ είπε...

Καλώ –παρακαλώ , όλους τους φίλους του Μιχάλη , να συνεισφέρουμε ότι μπορούμε ο καθένας για την συνέχιση της ροής του blog , κατά την διάρκεια της απουσίας του.

«Αλεξανδράτε», αναλαμβάνεις να μας συγχρονίσεις ….

μπαρμπαλιας είπε...

καλωστον γιατρο μας...
ειναι επιθυμια του Μικε να μην σταματησει η ροη ...
προσπαθουμε,αλλα η απουσια του φαινεται.

Ατο ,το αρθρο που παραπεμπεις ματακια μου ειναι πιθανον απο τη διατριβη σου..
για συνελθε..
αδυνατω να το αναγνωσω ...

giannhs kon είπε...

άτακτος πολύ άτακτος διαβάζω πως είσαι νεαρέ χαχα
για να ηρεμήσουμε λίγο..!!!!!!Καλησπέρα ΜΙΧΑΛΗ

Καλησπέρα στα παιδιά μεγάλα και μικρά

giannhs kon είπε...

ΕΧΑΕ:
Καθαρά κέρδη 4,8 εκατ. ευρώ το α΄ τρίμηνο.

giannhs kon είπε...

Γενική Τράπεζα:
Στις 30/5 τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου 2014

giannhs kon είπε...

ΟΤΕ:
Η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων του ΟΤΕ θα διεξαχθεί την Τρίτη, 24 Ιουνίου 2014, στο Διοικητικό Μέγαρο της Εταιρείας

giannhs kon είπε...

http://www.euro2day.gr/news/market/article/1218375/ha-oles-oi-allages-stoys-deiktes-apo-tis-2.html

VassilisS είπε...

Καλησπερα σε όλους και ιδιαίτερα στον Μιχάλη.
επειδή πραγματικά πρέπει να συνεχίζει η ροή του Blog Να καταθέσω και έγώ δύο σκέψεις μου οι οποίες βέβαια αφορούν την ΕΤΕ. Πρώτα απ' όλα φαίνεται οτι τουλάχιστον αυριο και μεθάυριο πάει να καλύψει τα κατω γκαπ. μετά απο εκέι πρέπει να περιμένουμε και μια διόρθωση.
Δεν ξέρω άν το σημερινό Gap Up συνιστά Island reversal οι γνώστες άσ απαντήσουν,
ΤΟ ΕΤΕΤΠ αυριο θα μας δείξε τις προθέσεις του είναι ακριβω΄ς πανω στην αντίσταση στο 0.94-095

Ilias D είπε...

Καλησπερα στα παιδια.
Μιχαλη μεσα στα παιδια υπολογιζω κ σενα.Κανω λαθος;
χαχαχα

μπαρμπαλιας είπε...

ρε Μικε ρε Μικε
βγαλατε τσιριζαιο δημαρχο στο Χαλανδρι;;
παιχτη μου δακτυλος dwk,στη γειτονια σου...

περα απο την πλακιτσα
το αποτελεσμα των ευροεκλογων
δειχνει αερα αλλαγης και προσπαθεια
απεξαρτησης της Γαλλιας κυριως και στη
συνεχεια ακολουθουν αλλες χωρες .
ξεκαθαρος ο διαχωρισμος του πλουσιου βορρα απο τον δοκιμαζομενο νοτο..
ο Ρετζι τελικα μας βγαινει μαγκακος,
να δουμε τη συνεχεια..
η Γερμανια μπορει να εχει τα χρηματα
αλλα δεν μπορει να επιβαλει το δικο της...
αλλαγες πιθανον να σαρωσουν την ευρωπη .
τα καλα της κρισης τελικα ,που εβαλαν τους πολιτες της ευρωπης να σκεφθουν

giannhs kon είπε...

Καλησπέρα VassilisS ΗΛΙΑ και ΜΠΑΡΜΠΑ

giannhs kon είπε...

Το νεότερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου αλλά και ένα από τα μεγαλύτερα, το “Regal Princess” θα υποδεχθεί ο ΟΛΠ Α.Ε. την Τρίτη 27 Μαΐου 2014 κατά την πρώτη του επίσκεψη στο λιμάνι του Πειραιά. Το νεότευκτο κρουαζιερόπλοιο (Μάιος 2014) ναυπηγήθηκε στην Ιταλία, έχει μήκος 330 μ., 1350 άτομα πλήρωμα, ζυγίζει 142.714 τόνους και στα 18 καταστρώματα του μπορεί να φιλοξενήσει 3560 επιβάτες σε 1780 καμπίνες.
Τον πλοίαρχο capt. Edward Perrin θα υποδεχθούν στελέχη του ΟΛΠ Α.Ε., ενώ ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος Γιώργος Ανωμερίτης θα του επιδώσει ειδική αναμνηστική πλακέτα και βιβλία για τη βιβλιοθήκη του πλοίου κατά τη διάρκεια της επόμενης επίσκεψης του στις 23 Ιουνίου 2014 οπότε και θα γίνει η επίσημη τελετή επί του πλοίου.

VIL είπε...

καλησπερα. Μιχαλη εχεις τη καλυτερη παρεα εδω μεσα! Μπραβο σε ολους. Και νομιζω οτι εκει γυρω στις 1200 με 1230 θα βγουν καποιοι γρηγοροι πωλητες... εξαλλου ειμαστε στις 5 ανοδικες...

karaefthimiou23 είπε...

Καλησπέρα στη παλιοπαρέα και μόλις τώρα διάβασα τις περιπέτειες.Μιχάλη κανόνισε,εσένα περιμένει ο Κιτσικόπουλος(να πουλήσεις εννοείται...)για να δει άσπρη μέρα το χαρτί χεχε

Μας τρόμαξες μπαγάσα...


Υ.Γ Γιάννη(Αλεξανδράτε)οτιδήποτε χρειαστείτε,κάποιο διάγραμμα ή κείμενο για παράδειγμα,μέχρι να επανέρθει ο λέοντας,ξέρεις πού θα με βρεις.



Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Καλό βράδυ στην παρέα,
Μόλις μπήκα σπίτι από υποχρεώσεις.

Με μεγάλη χαρά βρίσκω τα μηνύματά σας. Ευχαριστώ εκ μέρους του Μιχάλη τον Βασίλη για την προσφορά του, όπως και όλους σας. Είμαι σίγουρος ότι με μεγάλη χαρά ξαναβλέπει και τον Κάρα (πρωτοπαλίκαρο των ταύρων).

Για αύριο το πρωί θα φτιάξω κάτι σε ΓΕΚ που είναι εύκολη, επειδή όμως η συνέχεια στο ΧΑΑ είναι πονηρή θα χρειαστώ την βοήθεια των πιο έμπειρων.

Ευτυχώς το Ημερολόγιο καλύπτει πολλά και ενδιαφέροντα οπότε συνιστώ σε όσους δεν τον ξέρουν (περαστικούς) να ρίχνουν μια ματιά και δίπλα.

Πάμε !!!

ΠΑΝΟΣ είπε...

Κι εγώ μόλις γύρισα και σας διάβασα.
Εύχομαι να τελειώσει γρήγορα και αίσια η περιπέτεια του Μιχάλη και να επανέλθει το blog στην κανονική ροή του. Η παρουσία πάντως όλων και η διάθεση προσφοράς και από τους διπλανούς χώρους, είναι συγκινητική.
Προσωπικά αισθάνομαι λίγος έως ελάχιστος για αναλύσεις...αν μπορέσω να βρω κάτι που να στέκεται (κατά την γνώμη μου) θα το στείλω στον Γιάννη που έχει αναλάβει και καλύπτει επάξια το κενό.
Μιλώντας για ιατρικά θέματα, έχω αποφασίσει ότι η συμμετοχή μου σε ιντερνετικές "κουβέντες" όσο πάει θα μειώνεται, μέχρι μηδενισμού για λόγους αυτοπροστασίας.
Όταν τα παίρνεις όλα "ζεστά", ανοίγεσαι, διαφωνείς, τσακώνεσαι και βλέπεις ξαφνικά πίεση 17,5 ενώ ποτέ δεν είχες πάνω από 13 μέχρι τώρα, νομίζω ότι είναι επιβεβλημένο.
Αυτό θεωρείστε το δικό μου πρόβλημα και μόνο.
Συνεχίστε...κενό στην ροή ΔΕΝ πρέπει να υπάρξει...

Ilias D είπε...

Μιχαλη...
αν υποπτευθω οτι σε κοιμησανε απο τωρα...
Καλως τον φιλο Πανο.

email είπε...

Εν όψει των πανελληνίων εξετάσεων που αρχίζουν μέσα στην εβδομάδα το
Μεταμεσονύκτιο εξασφάλισε σε αποκλειστικότητα (όπως πάντα άλλωστε) και
παρουσιάζει στον εμπνευστή, τα μέλη και τους αναγνώστες της Ελεύθερης Γνώμης
τα θέματα στα μαθηματικά που φέτος είναι αφιερωμένα στο αλαλούμ που επικράτησε
σχετικά με το ΦΠΑ της εστίασης, με σκοπό να τα επεξεργαστούν και να βρουν τις
κατάλληλες απαντήσεις, ώστε να βοηθήσουν παιδιά, εγγόνια κοκ.

ΤΟ ...ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΕΚΤΑΚΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΜΕΤΑΜΕΣΟΝΥΚΤΙΟ

Έστω οτι βρίσκεσαι στο νοσοκομείο. Το μενού έχει σουπίτσα (κι ευχαριστημένος να΄σαι).
Πεθαίνεις όμως της πείνας και σαν γνήσιος Ελληνας αποφασίζεις να παραγγείλεις
3 πιτόγυρα (με απ΄ όλα) απ τον ντελιβερά της γειτονιάς (το σύστημα υγείας παρέχει
ακόμα και τέτοιου είδους εξυπηρέτηση).
Στην πορεία όμως καταλαβαίνεις οτι ξέμεινες απο τσιγάρα (άλλη καλή συνήθεια...)
και λες «σιγά τώρα μη μείνω ακίνητος, δεν πετιέμαι μέχρι το περίπτερο στη Β. Σοφίας;»
Και επειδή πεινάς σαν... μπιπ , περνάς από το γυράδικο να πάρεις ο ίδιος την
παραγγελία, αντί να περιμένεις να στη φέρουν.
Η πείνα σου είναι τέτοια, που την πρώτη μπουκιά (αυτή που έχει όλο το τζατζίκι που
κάθεται στην κορφή) την τρως μέσα στο γυράδικο, ενώ το υπόλοιπο πιτόγυρο το τρως
στην ανηφορίτσα και κρατάς τα άλλα δύο για να τα φας στο θάλαμο.
Ερώτημα 1ον: Θα πληρώσεις ΦΠΑ για ντελίβερυ ή για κατανάλωση εντός του
καταστήματος;

Ερώτημα 2ον: Το τζατζίκι θα χρεωθεί με διαφορετικό ΦΠΑ από τη στιγμή που το κατανάλωσες εντός του καταστήματος;

Ερώτημα 3ον: Τα δυο πιτόγυρα που θα καταναλώσεις στο θάλαμο, θα έχουν ΦΠΑ
ντελίβερυ, αφού τα παρήγγειλες τηλεφωνικώς;

Ερώτημα 4ον:Ποιο το σύνολο του ΦΠΑ και για τα 3 πιτόγυρα;

Καλή επιτυχία
ΥΓ.Μιχάλη, κανόνισε να επιστρέψεις άμεσα, γιατί εκτός των άλλων έχουμε κι αυτές
τις 1780 που περιμένουν...

Ilias D είπε...

Απαντηση στα ερωτηματα.
Δεν θα πληρωσεις τπτ
1ον αν τα πιτογυρα ειναι χοιρινα με μπολικο κρεμυδι κ κετσαπ
2ον ειδικα αν προλαβες κ καπνισες κ μερικα τσιγαρα(κατα πτοτιμηση αφιλτρα) απο την διαδρομη περιπτερο Β Σοφιας μεχρι το γυραδικο.
Γιατι;
Μα ειναι αυτονοητο.Θα τηλεφωνησει στο ΕΚΑΒ ο σουβλατζης μολις δει οτι ζοριζεσαι να ανεπνευσεις.
χεχεχε

μπαρμπαλιας είπε...

χαιρετω τον φιλο μας email ...
απαιχτος ως συνηθως
με την προτροπη - ευχη -επιθυμια...
να περναει απο τα μερη μας