Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

ΑΛΦΑ

X.A.A. LIVE 



                                                                              σχόλια για τη συνεδρίαση online
AΛΦΑ: ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ...

Σημαντική διαγραμματική εξέλιξη για την Αλφα, η χθεσινή διάσπαση με μεγάλο όγκο της κατερχόμενης Κ από τα υψηλά του Ιουλίου 2017 και τα 2,30 ευρώ.

Πρώτη αντίσταση τα 2,11 της Ζ1  και κατόπιν η Χ101 των 2,20€.

Πάντως η ζώνη  2,02-2,30 την περασμένη χρονιά και συγκεκριμένα για τέσσερις  μήνες , δημιούργησε ένα σχηματισμό αντιστροφής με κατάληξη τα 1,32 της 17 Νοεμβρίου και θα είναι πολύ δύσκολο να υπερβληθεί σ αυτή την συγκυρία.

Ο ταλαντωτής RSI 14 στις 66 μον δίνει περιθώρια για συνέχιση της κίνησης,αλλα θα πρέπει να σημειωθούν:
1) Η εκκρεμότητα του gap ( 2,17-2,20) 
2) Πιθανή επιβεβαίωση της κατερχόμενης Κ, όπως άλλωστε επιβεβαιώθηκε και η S2  στα 1,90 και ο εκμο 30 ημ , στην κίνηση που προηγήθηκε.
Τα 2,02 €   της S2 αποτελούν την πιο σημαντική στήριξη σε αυτό το χρονικό πλαίσιο.

46 σχόλια:

hippy είπε...

Καλημέρα

ακόμα ένα άρθρο με στοιχεία που επιβεβαιώνουν την επιστροφή των καταθέσεων απ΄τα στρώματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς. Για την ενημέρωση του κ. MIDAS

http://www.greekfinanceforum.com/articlesfiles/Moody%CE%97%20%CE%B1%CF%8D%CE%BE%CE%B7%CF%83%CE%B7%20%CF%84%CF%89%CE%BD%20%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B8%CE%AD%CF%83%CE%B5%CF%89%CE%BD%20%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD%20%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1%20%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9%20%CE%B8%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%20%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%20%CE%B3%CE%B5%CE%B3%CE%BF%CE%BD%CF%8C%CF%82.html



ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Καλημέρα σε όλους.. Το μεγάλο Ντιλ του Αλέξη ειναι έτοιμο.. Δεν ξέρω αν θα περασει..Τα εθνικά θέματα πρεπει να μπλεκουν με τα οικονομικά; το αφορολογητο..τα νεα μέτρα του 19 και το χρέος; κι τι θα δώσει για αντάλλαγμα; Ειναι ικανός να κάνει αυτο το ντιλ;Είναι.. ..θα προλάβει; ΟΧΙ..

Μαύρος Κύκνος είπε...

Αγαπητέ Hippy δεν συνηθίζω να δίνω μεγάλη σημασία σε δημοσιεύματα. Αυτά είναι για τους πολλούς. Εγώ θα περιμένω την επίσημη ενημέρωση της τράπεζας Ελλάδος για το 2018.

Μαύρος Κύκνος είπε...

Το ότι οι τράπεζες είναι χρηματιστηριακά μιλώντας κολλημένες σας λέει κάτι?

Andreas D. είπε...

Καλημέρα.

http://www.newmoney.gr/insider/346440-panikos-sto-marshall-wace-%E2%80%93-lansdowne-apo-tis-zimies-se-trapezes-kai-dei

http://www.newmoney.gr/insider/346425-to-silchester-piso-apo-tis-agores-stin-dei

Λευτερης είπε...

Ούτε οι αθρόοι συμψηφισμοί οφειλών και το πογκρόμ των κατασχέσεων του 2017 κατάφεραν να ανακόψουν την αύξηση των ληξιπρόθεσμων φόρων στην εφορία. Με βάση τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ, το 2017 έκλεισε με συνολικά ληξιπρόθεσμα χρέη 101,855 δισ. ευρώ στην εφορία.
Μόνον σε ένα μήνα, τον Δεκέμβριο του 2017, δημιουργήθηκαν 1,3 δισ. ευρώ νέα χρέη από απλήρωτους φόρους, ενώ ασκήθηκαν κατασχέσεις σε 14.781 οφειλέτες (περίπου 500 κάθε μέρα).

Καλημέρα.

http://www.newmoney.gr/palmos-oikonomias/346432-%C2%ABfesia%C2%BB-1,3-dis-eiro-stin-eforia-to-dekembrio

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

Ωραία.
Ξέρει κανείς γιατί πήγαν οι καταθέσεις στα στρώματα;

Δηλαδή σε έδειραν,αλλά να Μετά από κάποιες ώρες σε πήγα βρε στο νοσοκομειο .

Ακόμη από έξω είμαστε από το νοσοκομείο .

Ευχαριστώ δεν τους λέμε .

Κατά τα άλλα, κάτι κινείται .

JimMarkus είπε...

Στα 209 πάντως η ΑΛΦΑ τράκαρε στην κατερχόμενη από τα 275 του 05/2016 και των πιο πρόσφατων 230 που αναφέρεις, δεν ξέρω αν παίζει ρόλο αυτό michele...
Καλημέρα στους παίκται...

Andreas D. είπε...

Μικρέ, θυμάσαι?

Blogger Ο/Η Andreas D. είπε...
Μικρέ, περίμενε γιατί πήρα κάτι ΕΛΒΕ στο 0,55...
22 Οκτωβρίου 2013 - 3:48 μ.μ. Διαγραφή

Blogger Ο/Η michele είπε...
ανδρεα στο 0,57 βγηκαν αγοραστες στον καβουρα,πουλα !
22 Οκτωβρίου 2013 - 4:05 μ.μ. Διαγραφή

Blogger Ο/Η Andreas D. είπε...
έφυγα Μιχάλη...
22 Οκτωβρίου 2013 - 4:08 μ.μ. Διαγραφή

Blogger Ο/Η O SUPER ZOUPER μικρος είπε...
0,578 τα εδωσε ο ατιμος
22 Οκτωβρίου 2013 - 4:12 μ.μ. Διαγραφή

αχαχαχαχα

Andreas D. είπε...

Μιχάλη,

πόσο έχει η ΙΝΚΑΤ?

αχαχαχαχα

JimMarkus είπε...

της ΚΟΥΑΛα Λουμπουρ πάλι σήμερα

ArTaXiA είπε...

Είπα να απολαύσω τις ολιγοήμερες διακοπές μου, αλλά με βάζετε να σχολιάσω παίκτε μου.

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές αυξάνονται διότι ο μόνος τρόπος να πληρωθούν οι φόροι σε δόσεις είναι αυτοί να καταστούν ληξιπρόθεσμοι. Έτσι εάν κάποιος θέλει να υπαχθεί σε ρύθμιση, πρέπει να αφήσει τις προθεσμίες να περάσουν. Αυτό πρόκειται να αλλάξει οσονούπω. Κατά δεύτερον, όποιος θέλει μπορεί να μην πιστεύει στα μάτια του και στα αυτιά του και να περιμένει την Τράπεζα της Ελλάδος. Προσωπικώς προσδοκώ ανάσταση νεκρών και τη δευτέρα παρουσία.

Bonjour και προσοχή στις εξόδους.

michele είπε...

Καλημερα, καλημερα σε όλους.

Δεν καταλαβαίνω ποιο ειναι το θέμα συζήτησης. Τον Σεπτεμβριο του 2014 ειχαμε 160 δισ στις τράπεζες

Με το που θα έρχονταν οι απατεώνες, πήγαμε στα 120 δισ.

Και τώρα είμαστε στα 126,3 δισ . Του Δεκεμβρίου είναι πάντα ψηλές γιατι μπαινουν τα δωρα.Του Ιανουαρίου θα είναι λίγο πιο κάτω.

Στην ουσια έχουν επιστρέψει 5-6 δισ απο τα 40 που βγηκανε.

ArTaXiA είπε...

Το θέμα συζήτησης είναι πως τα πράγματα θα πάνε μάλλον προς το καλύτερο, ενώ δεν θα γίνουν χειρότερα. Κάποιοι το αντιλαμβάνονται (του ΧΑΑ συμπεριλαμβανομένου) κάποιοι πάλι όχι.

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

Αυτό περιγράφω που λες Μιχάλη.
Πανηγύρια για την αύξηση, ενώ για την φυγή;

Λευτερης είπε...

Πολύ διπλωματικό το …..ΜΑΛΛΟΝ προς το καλύτερο.

austin είπε...

Καλημέρα και από μένα. Άσε τα ληξιπρόθεσμα και κάνε διακοπές!

Πολλά θα κριθούν νομίζω το καλοκαίρι άντε φθινόπωρο του 2018. Εκεί ίσως καθαρίσει εντελώς το τοπίο στη χώρα.

michele είπε...

Ουτε αυτο ειναι θεμα συζητησης, οτι τα πραγματα θα πανε προς το καλυτερο, οταν πας στον πάτο λογικό είναι να ανασάνεις και λίγο.

Αλλα για να τρεξεις θελεις αλλα πραγματα.

Την φυγη δεν την ξεχναει κανεις Πρακτορα μου. Εγω ειδικα θυμαμαι τα πάντα.

Να μην κατσω να λεω ΤΙ ΕΚΑΝΕ Η ΕΥΡΩΠΗ αυτα τα τρια χρονια, τι περιβαλλον επιτοκιων ειχε, που πηγαν τα χρηματιστηρια, τι σωρευτικη αναπτυξη ειχε και τι ΚΑΝΑΜΕ ΕΜΕΙΣ.

Γιατι θα αρχισω τα μπινελίκια :)))

Andreas D. είπε...

Μικρέ,

δεν μπορούμε να ανέβουμε χωρίς τον ΠΕΡΣ...

michele είπε...

Εσπασε η ΙΝΚΑΤ πανω Ανδρεα οντως, εμένα με ενδιαφέρει βεβαίως
οτι απο Δευτερα 5 Φεβρουαρίου

ξεκινά η διαπραγματευση ΣΜΕ επι των μετοχών της ΙΝΤΚΑ

Lorac είπε...

Συγκρατημένη αισιοδοξία εκφράζει ο κ. ArTaXia. Ένα συναίσθημα ή μια προσδοκία αν θέλετε που αρκετοί ελεύθεροι επαγγελματίες εκφράζουν το τελευταίο εξάμηνο όλο και πιο πολύ.

Περάσαμε τα δύσκολα? Σίγουρα 2-3 σκαλοπατάκια τα ανεβήκαμε. Αλλά και 100% έχουμε άλλα 1-2 μπροστά μας. Αλλά όχι μετρήσιμα στον χρηματιστηριακό χρόνο που γνωρίζετε καλύτερα απο εμένα.

Προσοχή στις παγίδες των Αμερικάνων φίλων μας και τι απόνερα θα δημιουργήσουν σε εμάς.

Στα εγχώρια τώρα, παίρνοντας και την πρόσφατη κίνηση ΑΑΑ (η οποία ως επόμενο νούμερο χρωστάει στην περιοχή του 2,15-2,18 που είναι κατερχόμενη από τις κορυφές της και στόχος αναστρ. ωκω) θεωρώ ότι πήρα σχεδόν το 90% απο το January των μπανκιων που θα μπορούσα.

Πλέον αλλαγή στρατηγικής με επιλογές Μυτιλ Οτε Μπελα και ΜΟΗ. Συν 1-2 μικρά. Αναμονή για Εχαε λίγο ακόμα. Όπως καταλαβαίνεται λίγο πιο συντηρητικές και με μικρότερο beta επιλογές με μικρότερη προσδοκία ανόδου , αλλά ορατά μερίσματα έως τον 5ο/2018.

michele είπε...

Θα πανε καλυτερα τα πραγματα Γιανννη, δεν πειραζει που μας πηδηξαν οι απατεώνες :)

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Προσοχη στις εξόδους.. προσοχη στις εξόδους.. καπου το ξαναακουσα αυτο πριν 15 ημερες;

JimMarkus είπε...

Κάποιο χαρτάκι βλέπω ότι κατέληξε στην μυθική αίθουσα των Βίκινγκς την βΕΛΧΑλα... χαχαχαχα

michele είπε...

Η αλήθεια ειναι οτι εχει κανει ..πολλα ο Στασινόπουλος που δεν αρεσαν
στους μικροεπενδυτες
αλλα σε βαθος χρόνου αποζημιωνονται.Επι της ουσιας, η αναδιαρθρωση του ομίλου που ξεκινησε πριν χρονια νομιζω οτι μακροπροθεσμα θα εχει οφέλη που θα αποτυπωθουν και στο ταμπλο

hippy είπε...

" Ο ArTaXiA είπε...
Το θέμα συζήτησης είναι πως τα πράγματα θα πάνε μάλλον προς το καλύτερο, ενώ δεν θα γίνουν χειρότερα. Κάποιοι το αντιλαμβάνονται (του ΧΑΑ συμπεριλαμβανομένου) κάποιοι πάλι όχι."


Ακριβώς αυτό. Τα πράγματα γύρω δεν τα λες καλά αλλά τα χειρότερα τα αφήσαμε πίσω. Θα τολμήσω να πω οριστικά και αμετάκλητα. Τώρα το πως θα διαχειριστεί καθένας τις οικονομίες του στο μαγαζί αφορά αποκλειστικά τον ίδιο.

hippy είπε...

Εγώ πάντως, σταθερά αισιόδοξος αλλά όχι αιθεροβάμων, θα συμφωνήσω με το σχόλιο (και γενικά μου αρέσει το συγκεκριμένο μπλογκ)

Πάμε τώρα στα θετικά

Και αφού γκρινιάξαμε για αρχή και σε σχέση με τα όσα είχαμε γράψει χθες για την γαλλική πρόταση, πάμε τώρα στα θετικά. Γιατί σε γενικές γραμμές έτσι θα χαρακτηρίζουμε τις τελευταίες αναφορές του Ντέκλαν Κοστέλο στην Κομισιόν. Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια ακρόασης σχετικής με την έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου για τα ελληνικά Μνημόνια και το ρόλο των ευρωπαϊκών θεσμών σε αυτά, ο Κοστέλο έδειξε προς την κατεύθυνση της επιμήκυνσης της διάρκειας αποπληρωμής του χρέους ως μέτρου ελάφρυνσης ανάλογα με το ύψος της ανάπτυξης.

«Είναι εφικτό να έχουμε βιώσιμο χρέος, αλλά χρειάζονται κάποια επιπλέον μέτρα» δήλωσε, δείχνοντας πως οι δανειστές αναζητούν στο πλαίσιο της τεχνικής επεξεργασίας για την ελάφρυνση του χρέους βάσει της γαλλικής πρότασης, που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα, να διασφαλιστεί ότι θα υπάρξει «ένας μηχανισμός ελέγχου» που θα εμποδίζει την κυβέρνηση να χειραγωγεί την ανάπτυξη προκειμένου να πιέζει για να λαμβάνει μεγαλύτερη ελάφρυνση χρέους.

Και επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά ότι βαθιά μέσα μας, πιστεύουμε ότι οι τελικές αποφάσεις για το χρέος θα είναι αρκετά καλύτερες από αυτές που λογικά περιμένουμε (με βάση αυτά που ξέρουμε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο). Φυσικά και με τους ευρωπαίους τίποτα δεν είναι σίγουρο. Ωστόσο εμείς παραμένουμε συγκρατημένα αισιόδοξοι.

http://www.greekfinanceforum.com/kouloubaxatafiles/kouloubaxata.html

michele είπε...

Mια χαρα τα ειπε ο Κοστελο: http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=938894

michele είπε...

Το 881,2 γινεται αντίσταση, τεσταρουμε το 880 πιθανολογω οτι στο κλείσιμο της εβδομαδας δεν θα χαθει.

Παντως οι Γερμανοι ειναι κάτω και πανε για ενεργοποιηση διπλης κορυφης που θα τους στείλει ακόμα χαμηλότερα

michele είπε...

12684-12750 ισχυρη ζώνης στήριξης για DAX, σύμπλεγμα των δυο κινητών 200 ρηδων

michele είπε...

Υπενθυμίζω το gap στον ΔΤΡ ( 957,54- 964,91)
Αν χαθει το 982,5 τοτε θα κλείσει ..εύκολα.

michele είπε...

Nα δουμε και το 874,89

Andreas D. είπε...

874,27

michele είπε...

Δεν αντεξε ομως. 876,7 η ενδοσυνεριακη αντίσταση

μπαρμπαλιας είπε...

το νου σας ,το νου σας,προσεξτε πολυ,πεφτουν οι προστατες μας οι γερμανοι με την τραπεζαρα τους.
ομως προσεξτε ,προσεξτε,τοσα χρονια φτασανε στους ουρανους
και εμεις νανι μας.

μπαρμπαλιας είπε...

γκαντεμω η ΑΡΦΑ ...δεν την αφηνουν να χαρει λιγο το 2 μπροστα

michele είπε...

Tο παλεύει πάντως Μπαρμπα. Παρακολουθουμε στενά το short μας στη ΔΕΗ :)

JimMarkus είπε...

το breakout του megaphone pattern στην λοταρία ακυρώνεται κάτω από την περιοχή του 137, προηγούμενης κορυφής

Θανασης Κ είπε...

...ο κ. Μπαρμαλιας μιλησε για... την ΑΡΦΑ και μου θυμησε την ΑΡΒΑ... ποσο μου λειπει...χεχε

michele είπε...

Yπαρχουν χαρτια που ενδοημερησια δεν παιζονται, αυτο φαινεται απο την πρωτη ωρα

Οπως και ναχει,κατι μπορεις να κανεις αν περασει το 876,7 ο ΓΔ.
Αν δεν το περασει και ειναι κατω απο αυτο στο κλεισιμο δωστα και φυγε χαχαχ

Lorac είπε...

https://invst.ly/6in6k

Τί είναι πιο κοντά το 13 ή το 10,9?? Πάντως με αγορές ιδίων+μερίσματα θα έχει ενδιαφέρον αν κινηθεί πρώτα προς το κάτω μέρος

michele είπε...

Aυριο η μερα θα εχει DEPECHE MODE κυριες και κύριοι χαχα

hippy είπε...

Κάποια χαρτιά είναι ευλογημένα. Κατακτούν μια κορυφή κι απλά ξεκουράζονται με ασήμαντα γυρίσματα μέχρι να επιχειρήσουν κατάκτηση της επόμενης. Οπως ΠΛΑΚΡ και κάπως λιγότερο ΤΕΝΕΡΓ, ΦΛΕΞΟ, ΓΕΚ, ΜΕΡΚΟ. Τα λατρεύω.

michele είπε...

Eιναι καλες εταιρειες Ηippy γι αυτο :)

Η ΠΕΙΡ κανει εθελουσια και ξεπετάχτηκε

michele είπε...

Ο/Η michele είπε...
Yπαρχουν χαρτια που ενδοημερησια δεν παιζονται, αυτο φαινεται απο την πρωτη ωρα

Οπως και ναχει,κατι μπορεις να κανεις αν περασει το 876,7 ο ΓΔ.
Αν δεν το περασει και ειναι κατω απο αυτο στο κλεισιμο δωστα και φυγε χαχαχ

2 Φεβρουαρίου 2018 - 4:04 μ.μ

ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΗΤΑΝ 876,69 χαχα

Εκλεισε τελικά 875,38 (-1,25%)

michele είπε...

70 εκ καθαρός τζίρος. Καλος ο ΔΤΡ εκλεισε πανω +0,10% με ΑΛΦΑ και κυριως ΠΕΙΡ ( +2,74%) στο τέλος

ΜΟΗ( -3,28%) ΕΕΕ(-2,01%) ΛΑΜΔΑ( -2,68%) ΔΕΗ( -3,64%) ΤΙΤΚ( -3,27%)
ΟΛΘ (-3,65%) ΟΤΕ ( -1,84%) ΜΠΕΛΑ(-1,59%)

έδωσαν τον τόνο της ημέρας.