Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Κυριακή 22 Ιουλίου 2012


ΚΥΡΙΑΚΗ...

ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ-ΜΕΣΣΗΝΙΑ
                                                         ...με ελεύθερη γνώμη 


Η ΥΠΕΡΟΨΙΑ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΗ...

ΤΟ ΒΗΜΑ - The New York Times 


«Θα σου πω κάτι για τους πολύ πλούσιους. Είναι διαφορετικοί από μένα και σένα». Αυτό έγραψε ο Φ. Σκοτ Φιτζέραλντ - και δεν εννοούσε απλώς ότι έχουν περισσότερα χρήματα. Αυτό που εννοούσε, εν μέρει τουλάχιστον, είναι ότι πολλοί υπερ-πλούσιοι περιμένουν ένα επίπεδο υποταγής στις απαιτήσεις τους, που εμείς οι υπόλοιποι δεν θα βιώσουμε ποτέ, και θίγονται βαθύτατα όταν δεν τυγχάνουν της ειδικής μεταχείρισης που οι ίδιοι θεωρούν εκ γενετής δικαίωμά τους.


Και επειδή το χρήμα έχει φωνή, η υπεροψία αυτή - το παράπονο, θα λέγαμε, των πλουτοκρατών - έχει γίνει κυρίαρχος παράγοντας επιρροής της πολιτικής ζωής στις ΗΠΑ.


Τώρα πια, δεν αποτελεί μυστικό ότι πολλοί εκ των πλουσιότερων Αμερικανών - συμπεριλαμβανομένων ορισμένων πρώην υποστηρικτών του Ομπάμα - μισούν, με όλη τη σημασία της λέξης, τον πρόεδρο Ομπάμα. Ο λόγος; Αν ρωτήσουμε τους ίδιους θα πουν ότι είναι επειδή ο Ομπάμα «δαιμονοποιεί» τις επιχειρήσεις - ή όπως το έθεσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ο Μιτ Ρόμνι: «επιτίθεται στην επιτυχία». Ακούγοντάς τους νομίζει κανείς ότι ο πρόεδρος είναι μετενσάρκωση του παλιού κυβερνήτη της Λουϊζιάνα Χιούι Λονγκ, που κήρυσσε το ταξικό μίσος και την ανάγκη τιμωρίας των πλούσιων.


Φυσικά, οι ισχυρισμοί αυτοί είναι παράλογοι. Στην πραγματικότητα, ο κ. Ομπάμα κάνει τα πάντα για να δείξει την υποστήριξή του στην ελεύθερη επιχειρηματικότητα και την πεποίθησή του ότι το να αποκτά κανείς πλούτο είναι απολύτως θεμιτό. Το μόνο που έχει κάνει ο Ομπάμα είναι ότι υπαινίχθηκε πως σε ορισμένες περιπτώσεις οι επιχειρήσεις συμπεριφέρονται άσχημα, και για τον λόγο αυτό είναι αναγκαίοι κάποιοι θεσμικοί έλεγχοι, ιδίως στον χρηματοοικονομικό κλάδο.


Δεν έχει, όμως, καμία σημασία: ακόμη και ο παραμικρός υπαινιγμός ότι κάποιες φορές οι πλούσιοι μπορεί και να μην επιδεικνύουν εξολοκλήρου αξιέπαινη συμπεριφορά, είναι αρκετή για να εξοργίσει τους πλουσίους. Για δύο χρόνια και πλέον, η Γουόλ Στριτ κάνει σαν παιδάκι που γκρινιάζει: «Μαμά, αυτός ο τύπος με αγριοκοιτάζει!»


Αλλά η ιστορία δεν τελειώνει εκεί. Όχι μόνον οι υπέρ-πλούσιοι νιώθουν βαθιά προσβεβλημένοι απέναντι στην ιδέα πως κάποιος της τάξης τους ενδέχεται να υποβληθεί σε κριτική, αλλά επιμένουν κιόλας πως η υποτιθέμενη αντιπάθεια του Ομπάμα απέναντί τους είναι η αιτία των οικονομικών δεινών της χώρας. Οι επιχειρήσεις δεν επενδύουν, λένε, γιατί οι επικεφαλής τους νιώθουν πως δεν χαίρουν εκτίμησης. Το ίδιο επανέλαβε και ο κ. Ρόμνι, υποστηρίζοντας ότι επειδή ο πρόεδρος επιτίθεται στην επιτυχία, αυτός είναι ο λόγος που «έχουμε λιγότερες επιτυχίες».


Και αυτό, επίσης, είναι τρελό (και είναι ενοχλητικό ότι ο κ. Ρόμνι φαίνεται να ενστερνίζεται την λανθασμένη αυτή αντίληψη για τα αίτια των δεινών της εθνικής οικονομίας). Δεν αποτελούν μυστήριο οι λόγοι για τους οποίους η οικονομική ανάκαμψη της οικονομίας είναι τόσο ισχνή. Ο στεγαστικός τομέας παραμένει σε παρακμή μετά από την τεράστια φούσκα, και η ζήτηση καταναλωτικών αγαθών συγκρατείται από τα υψηλά επίπεδα χρέους των νοικοκυριών, σαν αποτέλεσμα αυτής της φούσκας.


Οι επιχειρηματικές επενδύσεις στην πραγματικότητα έχουν διατηρηθεί σε σχετικά καλά επίπεδα, δεδομένης της μειωμένης ζήτησης των αγαθών. Γιατί θα πρέπει οι επιχειρήσεις να επενδύουν περισσότερα από τη στιγμή που δεν έχουν αρκετούς πελάτες για καλύψουν την ήδη υπάρχουσα προσφορά;


Δεν έχει καμία σημασία. Επειδή οι πλούσιοι είναι διαφορετικοί από μένα και από σένα, πολλοί από αυτούς είναι απίστευτα εγωκεντρικοί. Δεν βλέπουν καν πόσο αστείο είναι - πόσο γελοίοι φαίνονται - όταν αποδίδουν τις αδυναμίες μιας οικονομίας 15 τρισ. δολαρίων στα δικά τους θιγμένα αισθήματα. Εξάλλου, δεν υπάρχει κανείς να τους το πει, αφού ζουν έγκλειστοι μέσα στην ασφάλεια που τους προσφέρει η φούσκα της υπεροψίας και της κολακείας.


Εκτός, βέβαια, όταν είναι υποψήφιοι για δημόσια αξιώματα.


Όπως σε όλους όσους παρακολουθούν τις εξελίξεις, μου προκάλεσε μεγάλη έκπληξη το γεγονός ότι η προεκλογική εκστρατεία του κ. Ρόμνι φάνηκε να αιφνιδιάζεται από τα ερωτήματα σχετικά με την καριέρα του κ. Ρόμνι στην Bain Capital, την εταιρία επενδύσεων την οποία ο ίδιος ίδρυσε, και την άρνησή του να δώσει στη δημοσιότητα τις φορολογικές του δηλώσεις.


Δεν θα έπρεπε ένας πολύ πλούσιος πολίτης που είναι υποψήφιος για το προεδρικό αξίωμα - και ο οποίος χρησιμοποιεί ως επιχείρημα στην προεκλογική εκστρατεία του ακριβώς αυτές τις ικανότητες, που ως επιχειρηματία τον οδήγησαν στην επιτυχία - να θεωρεί αναμενόμενη τη συζήτηση γύρω από τη φύση αυτής της επιτυχίας του; Δεν είναι προφανές ότι η άρνησή του να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία των φορολογικών του δηλώσεων πριν από το 2010 εγείρει από μόνη της κάθε είδους υποψίες;


Παρεμπιπτόντως, αν και κανείς μας δεν γνωρίζει τι είναι αυτό που θέλει να κρύψει ο κ. Ρόμνι με την άρνησή του, το γεγονός ότι συνεχίζει να υψώνει τείχη, παρά τις εκκλήσεις τόσο των ρεπουμπλικάνων όσο και των δημοκρατικών να αποκαλύψει τα εν λόγω στοιχεία, μας προϊδεάζει για κάτι δυνητικά πολύ επώδυνο για την υποψηφιότητα του.


Σε κάθε περίπτωση, είναι πλέον προφανές ότι το προεκλογικό επιτελείο του Ρόμνι ήταν προετοιμασμένο για τα προφανή ερωτήματα, και πως η υστερική αντίδραση στην απόφαση του επιτελείου Ομπάμα να θέσει αυτά τα ερωτήματα προέρχεται από την κορυφή. Προφανώς, ο κ. Ρόμνι πίστεψε πως θα μπορούσε να θέσει υποψηφιότητα ενώ ταυτόχρονα θα παρέμενε ασφαλής εντός της πλουτοκρατικής του φούσκας. Τον εξοργίζει και τον σοκάρει η ανακάλυψη ότι οι κανόνες που ισχύουν για τους άλλους ισχύουν και για ανθρώπους όπως ο ίδιος. Όπως έγραφε ο Φιτζέραλντ για τους πλούσιους: «Πιστεύουν κατά βάθος ότι είναι καλύτεροι από μας».


Εντάξει, ας το δούμε ψύχραιμα. Η αλήθεια είναι ότι πολλοί, ίσως και οι περισσότεροι πλούσιοι Αμερικανοί δεν ταιριάζουν στην παραπάνω περιγραφή του Φιτζέραλντ. Υπάρχουν πολλοί υπέρ-πλούσιοι Αμερικανοί που έχουν αίσθηση του μέτρου και είναι περήφανοι για τα επιτεύγματά τους χωρίς να πιστεύουν ότι η επιτυχία τους τούς δίνει το δικαίωμα να ζουν με διαφορετικούς κανόνες. Όμως, φαίνεται ότι ο Μιτ Ρόμνι δεν είναι ένας από αυτούς τους ανθρώπους. Και η ανακάλυψη αυτή είναι ίσως πιο σημαντική από αυτό που κρύβει στις αδημοσίευτες φορολογικές του δηλώσεις.

PAUL KRUGMAN



275 σχόλια:

«Παλαιότερο   ‹Παλαιότερο   201 – 275 από 275
Chris είπε...

ακου κλαρινο φιλε...

ΓΑΖΩΝΕΙ λεμεεεεεεεεε

δεν εχω τοπο δεν εχω ελπιδα...Βιταλη

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλώς τον Ηλία τις ξέρουμε τις συμπάθειές σου...+34 βαθμοί τώρα

Chris είπε...

πανω στο γαζωμα ηρθες Λιακο..
καλησπερα...
ακους κλαρινο φιλε????

ΠΑΝΟΣ είπε...

Περάσαμε τα 200, λίγο πριν το τέλος...
Αλήθεια Χρήστο δεν ακούς ΤΙΠΟΤΑ άλλο εκτός από λαϊκά???
Πως κι έτσι???

Chris είπε...

βαλε κι ενα καλο τελευταιο τραγουδι ρε Νερουτσε να μας φτιαξεις για τα καλα....

με δυναμη και σπασαμε τον 200αρη λεμεεεεεε:=)))

ΠΑΝΟΣ είπε...

Μαζί γράψαμε πάλι...

ΠΑΝΟΣ είπε...

3 στο 4.53΄

Chris είπε...

πολλα ακουω Πανο

Αυτα ομως καταλαβαινω και τι λενε:=)))

περισσοτερο φτιαχνομαι με τετοια ομως...
παιδι της επαρχιας βλεπεις....

ΑΓΑΠΑΜΕ Πανο μου...

Chris είπε...

να και το καλο...

παμε τσαρκα περα στο....
Α ρε κουκλα απο τη σαλονικη:=)))

Chris είπε...

τυχαιο 3 μηνυματα μαζι???
δε νομιζω...
με κλειστα ματια συνεννοουμαστε...

Πουσ αι λιακο???

ΠΑΝΟΣ είπε...

ΔΕν είσαι ο μόνος από επαρχία, αλλά αυτό δεν είναι καθοριστικό...

Chris είπε...

εχω καμια 100GB tragουδια..
ολα τα ειδη για ολες τις ωρες ...
αμα θες να σου γραψω να ακους...

Chris είπε...

επιλογες ειναι αυτες πανο..
πολλες φορες διαφορες καταστασεις καθοριζουν πολλα...
Οι κακες παρεες φταινε ...:-)

ΠΑΝΟΣ είπε...

Το έχω καταλάβει ότι είσαι μερακλής...έχω κι εγώ πολλά giga αλλά μόνο σε ξένα
Σ' ευχαριστώ πάντως και αν θέλεις θα σου γράψω κι εγώ.
Έχουμε καιρό γι αυτά.

Chris είπε...

σε κουρασα σημερα ε???

Μηπως πρεπει να ξεκουραστεις πριν την επισκεψη??

Chris είπε...

θα παθεις πλακα λεμε..
ονοματα που ουτε καν εχεις ακουσει!!!
Θες να ακουσεις κανενα??

ΠΑΝΟΣ είπε...

Χρήστο μου σ' ευχαριστώ πολύ καλή η παρέα σου, πάω να τεντωθώ λίγο, να κάνεις κι εσύ καμιά βουτιά, η καλύτερη ώρα είναι από δω και πέρα...

Chris είπε...

Πολλα απο αυτα τα εχω και σε δισκους...

εμπλεξα καποτε και με πειρατικους σταθμους ...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Θα τα ακούσω το βράδυ που θα ξαναμπώ, ότι βάλεις τώρα ή αργότερα, να δούμε και τα κρυφά γούστα σου!

Chris είπε...

κι εγω σ΄ευχαριστω
Αφηνουμε τη σκυταλη σε αλλους φιλους...
Μπορει και να τα ξαναπουμε..

Chris είπε...

παω θαλασσα ..
3 λεπτα με τα ποδια...
τα καλα του χωριου...
Ενα καφε μετα και βλεπουμε...

καλο σας απογευμα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Γεια σου Χρήστο αλλά μην περιμένεις πολλά πολλά από τους άλλους Κυριακή μέρα με ζέστη

Τα λέμε

μπαρμπαλιας είπε...

ειπαμε τα ρεκορ ειναι για να σπανε...

michele είπε...

Ε ρε πολυλογια ..χαχα ..γεια σου Λιακο τι κανεις,εδω ο Δασκαλος μας μερακλωσε..

μπαρμπαλιας είπε...

ελα Μικε...πως τα περνας; ποτε επιστρεφεις;

PS είπε...

βρήκατε το "δάσκαλό " σας βλέπω,πολλά σχόλια για μετοχές διαβάζω από προχθές,κατσατζιδης,μαριλενα,νταράλας,έχει ο μπαχτσές απ'όλα τα ζαρζαβατικά ,παμ'μπλατεία,ή να κάτσουμι στου αρκουδίσιουν;

Γεράκι είπε...

o δάσκαλος ήρθε για να μεινει...

Γεράκι είπε...

Πάνο..τραβάω "γραμμες"?..χεχε..

michele είπε...

Αργα το βραδυ Λιακο..το πρωι στις επαλξεις..
ΦΣ πηρες μια γευση..το καστρο ειναι εκει θα σου στειλω να δεις να θυμηθεις τα παλια

PS είπε...

το μόνο κέρδος εκεί ήταν 2-3 άνθρωποι ,κατά τα άλλα η χρεοκοπία ήταν δεδομένη,κάτι σαν πορεία ετε από τα 45 στο 1.

PS είπε...

άνοιξε και ο νέος δρόμος είσοδος Καλαμάτας-Αλλαγή,αν σκέφτεσαι να γυρίσεις από Μάραθο-Γιάλοβα

michele είπε...

Αυριο ανοιγει επισημα το Αλλαγη-Καλαματα!
Θα γυρισω κανονικα.Κυπαρρισια-αλλαγη-παραδεισια

michele είπε...

Παω για..βουτια και μετα σιγα-σιγα επιστροφη..Καλο βραδακι!!

PS είπε...

μετά τη συσσώρευση από τα 4,40 μέχρι τα 5,30,θα πρίμενα μια κίνηση προς τα γκαπάκι 5,70-5,80 από τον οπαπ,τον βλέπω θετικά για μια πρώτη τοποθέτηση από αύριο,βοηθούντος του γενικού κλίματος φυσικά.Μετοχή αξίας.

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Michele, hotel paradisos λέει κάτι?

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Καλησπερα σε ολους.

Τωρα γυρισα απο το πρωι

ολα τα λεφτα.

Η μερα ειχε απ ολα κι οταν λεω απ ολα το εννοω.
Μπανιο, κοριτσια ,αμαξια ολων των κατηγοριων και ισχυος εως 800+ αλογων λιγο Φορμουλα 1 (Ελα ρε φερραρι δυναμη, viva italia) και πολλα αλλα ωραια πραγματα..

Η πλακα ειναι οτι δεν ηξερα τιποτα για ολα αυτα οταν ξεκινησα απ το σπιτι.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Μη γελουν τα ματια μου μη με γελουν τ αυτια μου 236 σχολια κυριακη μεσημερι!!!

Δεν υπαρχει παμε για τετρακοσαρι μεχρι το βραδυ απο ρεκορ σε ρεκορ μου φαινεται, μπραβο.

ο dwk είπε...

Καλησπέρα στην όμορφη παρέα!

Chris είπε...

επεστρεψα δριμυτερος:=))))

καλησπερα σε ολους τους φιλους

Chris είπε...

ρε σεις παιδια που ειστε περισσοτερο σχετικοι απο μενα.
Υπαρχεικαι 300αρης και 400αρης για να τον σπασουμε:=)))

Chris είπε...

dwk αργησες λιγο ρε φιλε...
Το απογευμα περασε το 166 :=)))
Σε πειραζω!!!!

===
ΦΣ απ ολα εχει το μαγαζι.Ειπαμε να το ριξουμε λιγο εξω και να ξεφυγουμε απο μετοχες...
πειραζει???

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Καλησπερα dwk και chris.
Ελπιζω να τα περασατε ωραια σημερα,

Chris είπε...

@ γερακι

ηρθα για νε μεινω μεχρι να ...εξαφανιστω

Μην ρωτατε το γιατι , θα το μαθετε με τον καιρο....

Chris είπε...

καλησπερα στα ελληνικα στρατα:-)

Εξοδο γιαννακη???

Ψηλα ψηλα τα μαυρα τα μπερε:-)
Κι εγω τετοιος ημουν στα νιατα μου!!!
Στρ(ΤΘ)..

Chris είπε...

καλα περασαμε ...
Το μεσημεριμε τον Πανο ακουγαμε τραγουδακια , ηπιαμε τις μπυριτσες μας , φλυαρισαμε και λιγο ,ειπαμε και τον πονο μας για να μην ξεχνιομαστε...

Μετα μπανακι , καφεδακι και τωρα στην αυλη κατω απο τα δεντρα....

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Ωραιος..

Chris είπε...

Βοηθαμε να σπασουμε και τον 300αρη λεμε...
Μπας και αποκτησουμε ανοδικη ορμη και ξεκολλησει η γαιδουρομουλαρα:=)))

Chris είπε...

στο τελειωμα της θητειας εισαι ή στηην αρχη???

Chris είπε...

Πανο που εισαι Πανο???

να περνας καλα με τον κρητικο κουμπαρο...

Προσοχη στις ρακες...

ξερω θα μας διαβασεις αργοτερα...

Chris είπε...

καλη επιστροφη σε οσους ταξιδευουν...

Ηρεμα και προσεκτικα...

250 κυριοι και μικρα παιδια..:=))

Chris είπε...

το 251 το εγραφα 3 η ωρα το ξημερωμα....

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ λεμεεεε!!!!

Chris είπε...

και για να σοβαρευτουμε λιγο...

===

Σε γκάλοπ που έγινε για το "τι κάνουν οι Έλληνες άντρες μετά από μια ερωτική πράξη" έλαβαν τα παρακάτω ποσοστά:

Το 20% ανάβει τσιγάρο.
Το 10% γυρίζει πλευρό.
Και το 70% γυρίζει σπίτι.

===
μετα θα κανουμε και γκαλοπ μεταξυ μας :=))
====

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Στη μεση και προς τα δω..χαχαχαχα

Chris είπε...

Αν θελετε μπορουμε να κανουμε και προβλεψεις:=)))

Λετε να το γυρισουμε και σε ΣΤΟΙΧΗΜΑ????

ο dwk είπε...

Μια μικρή συμβολή και από μένα…
255
…αλλά, Chris, ο Πάνος και εσύ είσαστε πολυβόλα!
…τι να πω εγώ ο σισανές…

Chris είπε...

πω ρε σεις , αμα αρχισουμε τις προβλεψεις , τυφλα να ' χει ο 500αρης λεμε:=)))

===
καλο υπολοιπο Γιαννη και καλος πολιτης...

Chris είπε...

dwk εσυ που ξερεις τα παιδια λες να παρεξηγηθουν????


σισανες...εσεις οι κυνηγοι τα ξερετε απ εξω και ανακατωτα τα οπλα...

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Eυχαριστω chris

Chris είπε...

κι αυτος ο Γιαννης Κον δεν βοηθαει καθολου...
Που σαι ρε φιλε????

Μη φοβασαι Γιαννη.
Δεν θα σε μαλωσω!!!!
Την ιδια "αγαπη" εχουμε!!!!!

Chris είπε...

οσοι φιλοι μπαινετε τωρα διαβαστε το παραπανω γκαλοπ....

αντε να το ξαναποσταρω


Σε γκάλοπ που έγινε για το "τι κάνουν οι Έλληνες άντρες μετά από μια ερωτική πράξη" έλαβαν τα παρακάτω ποσοστά:

Το 20% ανάβει τσιγάρο.
Το 10% γυρίζει πλευρό.
Και το 70% γυρίζει σπίτι.

Ειναι σωστο το γκαλοπ???
Συμφωνειτε???Διαφωνειτε????

Chris είπε...

Πάει ένας τύπος στον ψυχίατρο. Ο ψυχίατρος αρχίζει την εξέταση.
Zωγραφίζει ένα κύκλο και ρωτάει τον ασθενή:
- Τι είναι αυτό;
- Βυζί, απαντάει ο ασθενής.
Ζωγραφίζει ο ψυχίατρος ένα τετράγωνο.
- Τι είναι αυτό;
- Βυζί, απαντάει πάλι ο ασθενής.
Ο ψυχίατρος δοκιμάζει να ζωγραφίσει ένα τρίγωνο και ρωτάει:
- Τι είναι αυτό;
- Βυζί, απαντάει με ενθουσιασμό ο ασθενής.
Ο ψυχίατρος τότε σταματάει την εξέταση και λέει:
- Κύριε μου, έχετε σοβαρά σεξουαλικά προβλήματα...
Και ο ασθενής:
- Εγώ ή εσύ που ζωγραφίζεις όλο βυζιά; :=)))

Chris είπε...

O Παπανδρέου σε συνάντηση του με τον Obama κατά την διάρκεια του επίσημου δείπνου που του παρέθεσε βρήκε ευκαιρία και τον ρωτά:
- Πώς τα καταφέρνεις και η διακυβέρνηση σου είναι τόσο αποδοτική και επιτυχημένη. Δε μας λες και μας ποιο είναι το μυστικό;
- Να σου πω, το μυστικό είναι να είσαι περιστοιχισμένος από έξυπνους ανθρώπους.
Ο Παπανδρέου δείχνει προβληματισμένος και τον ρωτά.
- Μα, πώς όμως θα ξέρω ότι οι άνθρωποι μου είναι πραγματικά έξυπνοι;
- Εύκολο. Θα τους κάνεις δύσκολες ερωτήσεις κρίσεως και θα αξιολογείς τις απαντήσεις τους.
Σηκώνει ο Obama το τηλέφωνο του και καλεί τον αντιπρόεδρο Joe Biden να παρουσιαστεί αμέσως.
- Δε μου λες Joe, αν υποθέσουμε ότι οι γονείς σου έκαναν παιδί και έστω ότι αυτό δεν είναι ούτε αδελφός σου ούτε αδελφή σου, ποιος θα ήταν;
- Εύκολο, θα ήμουν εγώ, απαντά ο Joe Biden.Γυρνάει ο Ομπάμα στον Παπανδρέου και του λέει:
- Βλέπεις; Είναι έξυπνος.

Ο Παπανδρέου επιστρέφει στην Ελλάδα και καλεί στο γραφείο του τον Πάγκαλο.
- Δε μου λες ρε Θόδωρε, αν υποθέσουμε ότι οι γονείς σου έκαναν παιδί και έστω ότι αυτό δεν είναι ούτε αδελφός σου ούτε αδελφή σου, ποιος θα ήταν;Ο Πάγκαλος κομπιάζει και απαντά:
- Πρόεδρε, να το ερευνήσουμε λίγο το θέμα και επανέρχομαι.
Βγαίνει έξω ο Πάγκαλος, πάει βρίσκει τους συμβούλους του, τους ρωτά μα όλοι τους ήταν ανίκανοι να απαντήσουν. Στον διάδρομο συναντά βιαστικό τον Παπακωνσταντίνου και τον σταματά.
- Δε μου λες ρε Γιώργο, αν υποθέσουμε ότι οι γονείς σου έκαναν παιδί και έστω ότι αυτό δεν είναι ούτε αδελφός σου ούτε αδελφή σου, ποιος θα ήταν;
- Εύκολο, θα ήμουν εγώ, του απαντά εκείνος.
Τρέχει ο Πάγκαλος στο γραφείο του πρωθυπουργού, ανοίγει την πόρτα και του λέει:
- Πρωθυπουργέ μου, σχετικά με εκείνο το πρόβλημα που μου θέσατε, βρήκα την απάντηση. Η απάντηση είναι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Τότε σηκώνεται έξαλλος ο Παπανδρέου, τρέχει προς το μέρος του Πάγκαλου και με βροντερή φωνή του λέει:
- Όχι ηλίθιε, η σωστή απάντηση είναι ο Joe Biden!
====

Παντελης είπε...

καλησπερα ..Χρηστο ξερω που θα σε βρισκω πλεον ..οργιασες και σημερα ..πηραν φωτια τα δαχτυλα ρε ...χαλαρωσε λιγο
Φωτο για τον μπαρμπα ..
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=476304642380352&set=a.338671652810319.92495.289965747680910&type=1&theater

Chris είπε...

καλως τον φιλτατο Παντελη..

Ολα καλα???

Ειναι καλο το στεκι της ελευθερης γνωμης.
Τους τα χω κανει βεβαια λιγο μπαχαλο αλλά ειπαμε:ΙΠΠΟΜΟΝΙ :=))
Σε λιγο καιρο θα σταματησω να ποσταρω...
Δεν θα με αντεξουν αλλο:=)))

====
@ Σπαντ εισαι ΑΠΑΙΧΤΟΣ!!!!
ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΦΩΤΟ.

Λιακο που εισαι????

Chris είπε...

Παντελη κανω εξασκηση στα δάχτυλά μου γιατι πρόκειται να δώσω καποιες εξετάσεις στους Η./Υ.
Πρέπει να γράφω γρήγορα:-)

Chris είπε...

προσοχη όταν τραβάτε με τις κάμερες....
Σας βλέπουν:-)

http://www.google.gr/imgres?imgurl=http://polygelio.pblogs.gr/files/f/174958-basket1.jpg&imgrefurl=http://polygelio.pblogs.gr/tags/asteies-foto-mpasket-gr.html&h=375&w=500&sz=61&tbnid=Blia5iNRZQLb7M:&tbnh=90&tbnw=120&zoom=1&usg=__SoVkLIWKkfDUhH-vxPdkc4YstTA=&docid=05ba7RNXqLGznM&sa=X&ei=QlYMUMbRBaK-0QWgmKntCg&ved=0CGMQ9QEwBA&dur=18880

Chris είπε...

http://photos1.blogger.com/blogger/5709/3027/1600/parking_warning.jpg

ρε τι άπαθε η κοπέλα....
Ακομα τρεχει στους μαστορους:=))))

Chris είπε...

Προσοχη που παρκαρετε
:=))

http://photos1.blogger.com/blogger/5709/3027/1600/katsikia.jpg

PS είπε...

ΑΠΑΙΧΤΟΣ ο βούλγαρος,ακόμα γελάω
¨"Πελάτης οίκου ανοχής δεν ικανοποιήθηκε και κάλεσε την αστυνομία!

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 22 Ιουλίου 2012, 22:08



Ένα ασυνήθιστο και αστείο περιστατικό καταγράφηκε στο αστυνομικό δελτίο της Πάτρας. Ένα 50χρονος Βούλγαρος επισκέφτηκε οίκο ανοχής για να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές του ορέξεις, ωστόσο δεν τα κατάφερε με αποτέλεσμα να καλέσει την αστυνομία!

Ο αλλοδαπός ζήτησε από την ιερόδουλη να ασκήσει βία ή ακόμα και να χρησιμοποιηθεί μαστίγιο και το αίτημά του έπεσε στο κενό. Έτσι, ζήτησε τα χρήματά του πίσω και όταν δεν μπορούσε να τα πάρει, τότε αποφάσισε να απευθυνθεί στις αρχές.

Άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έφτασαν στο σημείο και το… σόου συνεχίστηκε στους διαδρόμους του αστυνομικού μεγάρου της οδού Ερμού.

Άξιο αναφοράς είναι ότι ο ανικανοποίητος πελάτης ήθελε να καταθέσει σαν πειστήριο το άδειο προφυλακτικό!

Πηγή: dete

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης






Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 22 Ιουλίου 2012, 22:27

giannhs kon είπε...

Καλησπέρα σε όλους τους φίλους

Δεν παίζεστε με τίποτα έχω μια ώρα και προσπαθώ να διαβάσω όσα έχουν γραφτεί από την παρασκευή το μεσημέρι ΔΕΝ περίμενα να έχετε σπάσει το ένα ρεκόρ πίσω απ το άλλο Σ/Κ Ιουλίου.

ΔΑΣΚΑΛΕΕΕΕΕΕΕΕΕ καλησπέρα πως είσαι ? Έδωσες ρέστα το σ/κ να είσαι καλά και πάντα κεφάτος . Όσο για την εξαφάνιση μου όποτε βρίσκω ευκαιρία την επιδιώκω να γεμίζουν λίγο οι μπαταριές χαχαχαχα ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΜΑΖΙ ΔΙΑΟΛΟΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ χαχαχαχ Αποτοξίνωση που λέει και ο ΔΗΜΟΣ

ΔΑΣΚΑΛΕ Αυτό για πάρτη σου http://youtu.be/D0e3UxOyBi8

Μια ιδιαίτερη καλησπέρα ΣΤΗΝ ΜΑΝΑ του λόχου που όπως κάθε ΜΑΝΑ δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί της για τα παιδιά της

Καληνύχτα σε όλους τους φίλους θα τα πούμε το πρωί .Καλή εβδομάδα

Chris είπε...

καλως τον να κι ας αργησες...

Ευχαριστω για την αφιερωση..
να σαι καλα

Ελπιζω να σε πετυχω αυριο:=)))

Chris είπε...

Μου κανει εντυπωση οτι ο Πανος δεν εχει εμφανιστει...

Ή εχει τα εχει παιξει απο τις ρακες ή πρεπει να ποναει για να μην εχει πει μια καληνυχτα...

θα περιμενω λιγο ακομη ....

Chris είπε...

Ένας τύπος βλέπει την γυναίκα του να φοράει ένα δαχτυλίδι με ένα τεράστιο διαμάντι, το οποίο είναι και πανάκριβο, και την ρωτάει: Ρε γυναίκα που το βρήκες αυτό το δαχτυλίδι; Αυτό κάνει μια περιουσία...

- Που να σου τα λέω άντρα μου. Εχθές που είχα πάει για καφέ με μια φίλη μου, πάω στην τουαλέτα της καφετέριας που καθόμασταν και τι βλέπω..! Μέσα στον νιπτήρα ήταν αυτό το πανέμορφο δαχτυλίδι! Κοιτάζω τριγύρω, δεν βλέπω κανέναν και το πήρα!!!
Περνάνε μερικές μέρες και ο τύπος βλέπει την γυναίκα του που γυρνούσε από την βόλτα, να φοράει μια πανάκριβη γούνα.

- Τι είναι αυτό ρε γυναίκα; Που την βρήκες αυτή τη γούνα;

- Aσε άντρα μου που να στα λέω. Κάνανε λάθος στην γκαρνταρόμπα του μαγαζιού που καθόμασταν με τη φίλη μου και αντί για το παλτό μου, μου έδωσαν αυτή τη γούνα. Χαζή είμαι κι εγώ; Την πήρα και εξαφανίστηκα!

Κι ο άντρας: Τι να σου πω ρε γυναίκα... Είσαι πολύ τυχερή. Εγώ ένα σώβρακο βρήκα στο κρεβάτι μας και αυτό μου είναι μικρό...

Chris είπε...

Αντί καληνύχτας...

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΑ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ:



Η επετηρίδα είναι αυτό που βγάζουμε στα μαλλιά μας άμα δεν λουζόμαστε συχνά.

Ο μισογύνης είναι τέρας μυθολογικόν, μισός γυναίκα και μισός άλλο πράμα, απερίγραπτης ασχήμιας και τελείως εξαγριωμένος με την κατάστασή του.

Ο Κωνσταντίνος Καντάφης ήτανε Έλληνας ποιητής που γεννήθηκε στη Λιβύη της Αλεξάνδρειας.

Στην αρχαία εποχή δεν υπήρχαν ξένες χώρες, γι αυτό δεν έχουν βρει οι αρχαιολόγοι αρχαία διαβατήρια.

Όταν ο Οδυσσέας γύρισε πίσω στην Ιθάκη, βρήκε τους είκοσι ανεμιστήρες και την Πηνελόπη να τους δουλεύει στο φουλ.

Ο Λεωνίδας και οι Τριακόσιοι του ηττήθηκαν, γιατί οι Θερμοπύλες ήτανεπολυπληθέστεροι σε αριθμό.

Την Οδύσσεια την έγραψε ο Οδυσσέας και την Ιλιάδα ο Ηλιάδης.

Ο πρατήρας είναι λέξη δυσανόητη, δηλ. με δυο έννοιες. Μια όταν είναι σε ηφαίστειο και μια όταν δουλεύει σε πρατήριο.

Οι βηταμίνες βρίσκονται ακριβώς ανάμεσα από τις αλφαμίνες και τις γαμαμίνες.

Η μπανάνα στα ελληνικά γράφεται όπως και στα αγγλικά, δηλαδή με ένα μπα και δύο να.

Οι Δέκα Εντολές γράφτηκαν από τον Σινά και παραδόθηκαν στον Μωυσή στην Πλάκα. Ήταν όλες πέτρινες, αλλά σαφέστατες.

===

Αν εχω όρεξη μετά την βραδινή βόλτα ίσως επανέλθω....:=)))

Να στε όλοι καλά και να περνάτε καλύτερα!!!!

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Άντε να βάλω το σχόλιο υπ'αριθ. 275 να φαίνεται καλύτερα στο μάτι....

Καληνύχτα σε όλους, ήταν ένα πολύ ενδιαφέρον ΠΣΚ. Καλό μας βράδυ γιατί το πρωί...

http://www.youtube.com/watch?v=Lc-vINJmhNk&feature=related

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   201 – 275 από 275   Νεότερο› Νεότερο»