Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 



REVERSE SPLIT ΓΙΑ ΤΟΝ LARGE CAP
ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΔΕΙΚΤΗ ΣΤΟ ΧΑΑ..


Την αναπροσαρμογή των δεικτών FTSE αποφάσισε το Χρηματιστήριο Αθηνών και ο οίκος FTSE Russell, με σκοπό την αύξηση της λειτουργικότητας, αναγνωσιμότητας και αποτελεσματικότητας των Δεικτών FTSE/X.A., εφαρμόζοντας μια πρακτική που έχει ακολουθηθεί και στο παρελθόν στην οικογένεια Δεικτών FTSE/X.A..
Ειδικότερα, αποφασίστηκαν οι εξής αναπροσαρμογές:
- του Δείκτη FTSE/X.A. Large Cap (FTSE) πολλαπλασιάζοντας την τρέχουσα τιμή του επί 10
- των Δεικτών FTSE/Χ.Α. Δείκτης Τραπεζών (ΔΤΡ) και FTSE/Χ.Α.-Χ.Α.Κ. Τραπεζικός Δείκτης (FTSEB) πολλαπλασιάζοντας τις τρέχουσες τιμές τους επί 20 
μετά το πέρας των συναλλαγών την 3η Παρασκευή του Ιουνίου 2016 (17/06/2016).
Μετά την πραγματοποίηση των αναπροσαρμογών οι Δείκτες θα εξακολουθήσουν να αποτελούν αντιπροσωπευτικό μέτρο μέτρησης της δραστηριότητας στην Αγορά Μετοχών του Χ.Α., παράλληλα με την βελτίωση της διαπραγμάτευσης των προϊόντων που τους ακολουθούν.  
Πελάτες που χρησιμοποιούν ιστορικές τιμές των παραπάνω δεικτών θα πρέπει να εφαρμόσουν τις αλλαγές, μετά το πέρας των συναλλαγών την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016  και πριν από την έναρξη των συναλλαγών την Τρίτη 21 Ιουνίου 2016, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί ότι τα στοιχεία τους παραμένουν ακριβή.  
Θα επηρεαστούν η υψηλή, η χαμηλή, η τιμή ανοίγματος και κλεισίματος του κάθε δείκτη ενώ δεν θα εκδοθούν επίσημες ιστορικές αξίες.
Αντίστοιχες αλλαγές και στους δείκτες των ΣΜΕ
Η Διοικούσα Επιτροπή Χρηματιστηριακών Αγορών, κατόπιν της επικείμενης αναπροσαρμογής του Δείκτη FTSE/ATHEX Large Cap στο δεκαπλάσιο της τιμής του από 21/6/2016, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, ενέκρινε την αναπροσαρμογή του μεγέθους συμβολαίου των παραγώγων προϊόντων "Συμβόλαια Μελλοντικής Εκπλήρωσης" και "Δικαιώματα Προαίρεσης" επί του συγκεκριμένου Δείκτη.
Στόχος των αλλαγών αυτών είναι η τόνωση του επενδυτικού ενδιαφέροντος και η ενίσχυση της ρευστότητας στα παράγωγα προϊόντα επί του συγκεκριμένου Δείκτη, αυξάνοντας την ονομαστική αξία του συμβολαίου σε σχέση με το κόστος απόκτησης του.  Η σχετική αναπροσαρμογή θα επηρεάσει το μέγεθος συμβολαίου στα παράγωγα προϊόντα "Συμβόλαια Μελλοντικής Εκπλήρωσης" και "Δικαιώματα Προαίρεσης" επί του Δείκτη FTSE/ATHEX Large Cap, το οποίο στο τελικό στάδιο θα διαμορφωθεί στα 2 ευρώ, ενώ αντίστοιχα θα αναπροσαρμοστούν και οι τιμές εξάσκησης των Δικαιωμάτων Προαίρεσης οι οποίες θα δεκαπλασιαστούν.
Η αναπροσαρμογή θα πραγματοποιηθεί σε δύο στάδια, τα οποία παρουσιάζονται αναλυτικά παρακάτω. Μετά το πέρας της συνεδρίασης της 28ης Απριλίου 2016, θα πραγματοποιηθεί αναστολή όλων των σειρών παραγώγων επί του Δείκτη FTSE/ATHEX Large Cap, με λήξη μεταγενέστερη του Ιουνίου 2016. Οι σειρές θα παραμείνουν ανεσταλμένες έως και την 10η Μαΐου 2016, ώστε να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί και να υπάρχει ο αναγκαίος χρόνος για την καλύτερη προσαρμογή των συστημάτων των Μελών. Επιπλέον, θα πραγματοποιηθεί και η απενεργοποίηση των σειρών τυποποιημένου συνδυασμού "time spreads" επί του Δείκτη FTSE/ATHEX Large Cap.  
1ο Στάδιο αναπροσαρμογής - Ημερομηνία εφαρμογής 11/5/2016
Τετραπλασιασμός του μεγέθους συμβολαίου για τις σειρές λήξης μεταγενέστερης του Ιουνίου 2016 των Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης και των Δικαιωμάτων Προαίρεσης που δεν διατηρούν ανοιχτή θέση, με το νέο μέγεθος συμβολαίου να διαμορφώνεται στα 20 ευρώ. Οι σειρές αυτές θα αποκτήσουν νέο όνομα καθώς θα προστεθεί ο χαρακτήρας "Χ" και θα έχουν modifier = 1. 
Οι υφιστάμενες σειρές με ανοιχτή θέση δεν θα αναπροσαρμοστούν και θα παραμείνουν με τα ίδια χαρακτηριστικά μέχρι να λήξουν. 

2ο Στάδιο αναπροσαρμογής - Ημερομηνία εφαρμογής 17/6/2016 (μετά τη λήξη)
Δεκαπλασιασμός της τιμής του υποκείμενου Δείκτη. 
Υποδεκαπλασιασμός του μεγέθους συμβολαίου για όλα τα Συμβόλαια
Μελλοντικής Εκπλήρωσης και τα Δικαιώματα Προαίρεσης, με το νέο μέγεθος συμβολαίου να διαμορφώνεται στα 2 ευρώ, νέα ονοματολογία των σειρών με την προσθήκη του χαρακτήρα "Υ" και modifier = 2. 
Δεκαπλασιασμός όλων των Τιμών Εξάσκησης των Δικαιωμάτων Προαίρεσης ακολουθώντας της μεταβολή της τιμής του υποκείμενου Δείκτη. 

Μεταβολή της τιμής Εκκαθάρισης της 17ης Ιουνίου 2016 σε όλα τα ΣΜΕ για τον ημερήσιο διακανονισμό της 21ης Ιουνίου 2016 με βάση τη σχέση: Νέα τιμή Εκκαθάρισης ΣΜΕ = Παλαιά τιμή Εκκαθάρισης ΣΜΕ x 10 

www.capital.gr

10 σχόλια:

austin είπε...

http://www.bankingnews.gr/αγορές/item/180826-σε-ισχύ-από-σήμερα-το-reverse-split-επί-10-στον-τραπεζικό-δείκτη-με-απόφαση-του-χ-α-και-του-οίκου-ftse/180826-σε-ισχύ-από-σήμερα-το-reverse-split-επί-10-στον-τραπεζικό-δείκτη-με-απόφαση-του-χ-α-και-του-οίκου-ftse.html

Ακόμα και σε αυτό dejavu...την καληνύχτα-καλημερα μου!

michele είπε...

Eιναι το κυριο αρθρο της σημερινης ημερας Αustin !

Eχει καποια σημασια για τα παραγωγα κυριως

Panos είπε...

Καλημέρα παιδιά, οριστικό 9 Μαΐου Eurogroup ..


http://mikrometoxos.gr/77652-2/

Ilias D είπε...

http://www.protothema.gr/politics/article/574130/me-tin-epomeni-ellada-o-giannis-ragousis-parousiazei-ti-nea-politiki-kinisi/

Εδω ο κοσμος καιγεται κ το ----- χτενιζεται
με τον καθε μπεργκερα η την καθε κολλημερνη με την γυμναστικη που εντυπωσιασαν
το παιδι κ μας τους φορτωσε ...
Ολοι αυτοι βεβαια δεν ειναι τπτ μπροστα στα ταλεντα που μαζεψε ο Σκαπανεας ...
Αντε μερα που ειναι ...
Συμπαθατε με.
Καλημερα.

ΥΓ.Ποτε θα μας προκυψει καποιος μεγαλος ανδρας;κ ποτε οι συνθηκες θα μας αναγκασουν να τον επιλεξουμε τυχαια;

Panos είπε...

Γεια σου Ηλία, ίσως να μην είμαστε εν ζωή οταν συμβεί αυτο.....

Ilias D είπε...

Καλημερα Πανο.
Αυτος που κερδισε το τελευταιο τζακ ποτ στο τζοκερ,πιθανοτατα δεν το περιμενε κ κατεθεσε δελτιο απο συνηθεια ...
εμεις παντως συνειδητα δεν βλεπω να επιλεγουμε σωστο πολιτικο για τη διακυβερνηση της χωρας.

Ilias D είπε...

..........
Δεν είχε αφήσει σημείο (και... μέθοδο!) που να μην καλλιεργεί χασισόδεντρα ένας 45χρονος, ο οποίος είχε φυτέψει δενδρύλλια σε εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας, σε θερμοκήπιο και σε υπαίθριο χώρο έξω από το σπίτι όπου κατοικεί στην κοινότητα Δερβίζιανα των Ιωαννίνων!
....................
Αυτος δικαιουται μια ψηφο,οπως κ εσυ.
Με πια κριτηρια επιλεγει;
Καθως κ αυτοι που ανηκουν στο κινημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ.

Ilias D είπε...

...καθως κ αυτοι που θελουν να κοπουν οι μισθοι κ συνταξεις ολων των αλλων,να ανεβουν οι εισφορες κ η εφορια ολων των αλλων ΕΚΤΟΣ της δικης τους κατηγοριας.

austin είπε...

Το διάβασα πεταχτά... Αυτά τα RS μόνο σε αυτοκίνητα μου αρέσουν. Στις αγορές όσο RS έχω ζήσει, μόνο κάτω έχει μετά. Και έχω ζήσει πολλά...και Ελλάδα και Αμέρικα.

Ας ελπισουμε ότι δεν είναι για κακο...

Τώρα πριν λίγο έφτασα εκεί που έλεγα να χαλαρωσω. Αλλά με το που έφτασα σε ξενοδοχείο-εστιατοριο-καφε, όλοι οι ιδιοκτήτες γκρινιαζαν (ούτε μία μέρα δεν καταφέρνεις να ξεφυγεις από την καθημερινή ανησυχία αλλά και κραξιμο) για την κατάσταση και ποσό τους ξεσκισε από τότε που βγήκε ο Σύριζα.

Τα ακούτε συριζαιοι; Ψηφισατε κάτι που τσάκισε απ άκρη σε ακρη την Ελλάδα.

Ηθελα να μοιραστω αυτό μαζί σας...και τώρα απλά απολαμβανω την θεά, την μουσική, την ηρεμία και την απίστευτη γαλήνη που μπορεί να προσφέρει αυτή ή χώρα.

Γιατί όπως και να το κάνουμε είναι μία από τις καλύτερες χώρες του πλανήτη και έχει τόσα καλά και διαφορετικα να σου δώσει!

austin είπε...

Ρε παιδια... Να ρωτησω κάτι; Αν γίνει ο 25αρης επί 10, σημαίνει ότι θα έχει τιμή 1610 (αντί 161). Σωστά; Άρα αν πάμε στον νέο ανοδικό κύκλο στο σχετικά άμεσο μέλλον όπως η λογική και θεωρεία λέει, όταν με το καλό τετραπλασιαστεί αξία ο ΓΔ, 2000 μοναδες ας πουμε, τότε ο 25 αρης θα εχει 6500 μονάδες; Περίεργο δεν Είναι; Ή κάτι χάνω...;