Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

CENER

X.A.A. LIVE 




                                                                        σχόλια για τη συνεδρίαση online
CENER: ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ...

Από τις 21/12/2016 όταν και εισήχθη η ένα εταιρεία ( ΣΩΛΚ+ΕΛΚΑ) στο ταμπλό, η κίνηση είναι ανοδική, καλά ορισμένη από την γραμμή τάσης R.
Από τα 1,31 € της 29ης Αυγούστου, ο τίτλος ακολουθεί διορθωτική πορεία ορισμένη από το κανάλι Α-Α1 .
Η χθεσινή καθοδική διάσπαση της Β ( γραμμή λαιμού ενός μη τυπικού ΩΚΩ) στα 1,02 ευρώ, είναι σημαντική και λόγω του μεγάλου όγκου συναλλαγών.

Το κλείσιμο ακριβώς πάνω στην R  όμως προδιαθέτει για πιθανή άμεση ανοδική αντίδραση, καθώς από πάνω υπάρχει και η εκκρεμότητα του gap ( 1,11-1,09)σημείο απ όπου περνά και ο εκμο 50 ημ.

Αντίθετα πτωτική διάσπαση ΚΑΙ της R θα σηματοδοτήσει ενδεχομένως μια άσχημη πορεία για τη μετοχή και τη συνέχεια της πτωτικής κίνησής της παρά το γεγονός της σοβαρής στήριξης S  στα 0,9640€.
Επόμενη στήριξη τα 0,887 της Ζ .   

100 σχόλια:

ArTaXiA είπε...

Ναι, γεια σας, θέλω να αφήσω αυτό εδώ για δημόσια διαβούλευση. Είναι ενός καλού φίλου κι επειδή δεν είναι δημόσιο το link το βάζω δε δύο κομμάτια. Ελπίζω το φαν-κλαμπ Κούλη να έχει τη στοιχειώδη αντίληψη απέναντι στο αυτονόητο.

ΕΝΑΣ ΠΡΟΧΕΙΡΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ
1. Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο συνεδρίασε, συζήτησε την κήρυξη αρχαιολογικού χώρου στο Ελληνικό, άκουσε τις εισηγήσεις, ψήφισε με 15 ψήφους υπέρ την πρόταση της ΓΓ Μαρίας Βλαζάκη, και έναν επίσης υπερ του καθηγητή του ΕΜΠ Δημήτρη Καρύδη που επέμεινε για ευρύτερη κήρυξη.
2. Το ΤΑΙΠΕΔ, η "Ελληνικόν" ΑΕ και τα φίλια ΜΜΕ έως την τελευταία στιγμή επέμειναν να μην κηρυχθεί ούτε ένα μέτρο!
3. Αυτή τη στιγμή στο Ελληνικό υπάρχουν 300+ στρέμματα ελεγχόμενου αρχαιολογικού χώρου στο βόρειο τμήμα και στο Χασάνι, ο κηρυγμένος από το 2010 αρχαιολογικός χώρος του Αγίου Κοσμά, το κτίριο Saarinen, τα Hangar της αεροπορίας και η ξύλινη αγγλική "παγόδα" κηρυγμένα μνημεία από το 2016. Στον υπόλοιπο χώρο ισχύει το Μνημόνιο εποπτείας της αρχαιολογικής υπηρεσίας. Επομένως η αρχαιολογική υπηρεσία βρίσκεται πλέον εντός του Ελληνικού, όπως βρίσκεται εντός οποιουδήποτε άλλου σημείου της Αττικής και της χώρας όπου υπάρχουν αρχαιότητες.
4. Οι εξυπνάδες που σύμβουλοι και δημοσιογράφοι διέδιδαν έως αργά το απόγευμα, περί παράκαμψης του ΚΑΣ, περί αντικατάστασης του, περί μη υπογραφής της Υπουργού, περί προσφυγής στο Στε τινάχτηκαν στον αέρα με την ομόφωνη και εξαιρετικά τεκμηριωμένη απόφαση.
5. Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο αντιστάθηκε στη χειρότερη επίθεση που έχει υποστεί τα τελευταία χρόνια, προστάτευσε το κύρος του και επιβεβαίωσε τον ρόλο του ως κορυφαίου θεματοφύλακα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

ArTaXiA είπε...

6. Με τις στη συνέχεια αποφάσεις του για το ΣΟΑ και τη ΣΜΠΕ, για πρώτη φορά, θέτει ουσιαστικούς όρους ελέγχου από την πλευρά του Δημοσίου της έως τώρα ανεξέλεγκτης δόμησης.
7. Ακυρώθηκε στην πράξη το άρθρο της σύμβασης του Νοεμβρίου 2014 της κυβέρνησης Σαμαρά, βάσει του οποίου ο επενδυτής θα αποζημιωνόταν αν εντοπίζονταν αρχαιότητες, μετά την έγκριση του ΣΟΑ, με ποσό έως και 100% του τιμήματος! Απόψε ο επενδυτής ειδοποιήθηκε νομίμως ότι υπάρχουν αρχαιότητες, κάτι που επέμενε ότι αγνοούσε έως πριν λίγες ώρες.
Αυτό δεν σημαίνει ότι σταματάει η επένδυση ούτε η δόμηση, σημαίνει όμως ότι ακολουθεί τους όρους του σχεδιασμού όπως γίνεται σε κάθε ευρωπαϊκή πόλη, στο Παρίσι, στο Λονδίνο, στο Βερολίνο. Οι επενδυτές υποχρεούνται να διαβουλευτούν και να συμμορφωθούν με την αρχαιολογική, την περιβαλλοντική και την πολεοδομική νομοθεσία όπως και με τους όρους που θέτει η περιφερειακή και τοπική αυτοδιοίκηση.
Αυτό δεν συμβαίνει στο Κατάρ ή στο Ντουμπάι. Συμβαίνει όμως στην Ευρώπη. Και ευτυχώς χάρη στην αποψινή ιστορική απόφαση του ΚΑΣ, μπορεί να συμβεί και στην Ελλάδα.

Συντάκτης Νίκος Μπελαβίλας
http://www.arch.ntua.gr/person/194

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Πιστεύω ότι ο φίλος τού Αρταξια έχει δίκιο. Πιθανότατα αν ζούσε ο φίλος σού Αρταξια την εποχή πού χτίστηκε η Ακρόπολη δεν θα υπήρχε σήμερα μίας και στα θεμέλια της υπάρχουν αρχαία ενός προηγούμενου πολιτισμού. Καλημέρα παίχτη μου.

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Άσε τις τρολιες και πες μας την ιστορία του πως μηδένισε το χαρτοφυλάκιο σου στην Ε........ χρηματιστηριακή. Εκείνο που πλέον έχει λιγοτερα απο τα μετρητά που μπορεις να σηκώνεις το μήνα απο ΑΤΜ.

Ειναι πολύ διδακτική η ιστορία σου, μπορεί να σώσει αρκετό κόσμο απο τζογαδόρικες μετοχές κ την ψευδαίσθηση οτι μπορεί να γίνει πλούσιος εύκολα κ γρήγορα.

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Καλημέρα στον κ ΑΡΤΑΧΙΑ και τους φίλους του, καλημέρα και σε Οπλαρχηγό.

Καλημέρα και στους άλλους 3-4 που εχουμε απομείνει εδώ, καλημέρα κ στους δίπλα.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Πες μας βρε Καμπούλ. .τι έπαθε ο Σκακιστής Μηδενσε;

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Δεν είναι σωστό να μπούμε σε πολλεσ λεπτομέρειες. Αν θελει να μας πει ο ίδιος την ιστορία του για το λόμπι που τον είχε για παπαγαλάκι αλλα στο τέλος δεν του συμπεριφέρθηκαν καλα και του φόρτωσαν ΔΙΟΝ κ.α. που φαντάζεσαι τι τύχη είχαν...

ArTaXiA είπε...

Ωνασουγαμήσω! Συνέβη τέτοιο περιστατικό;

Χαίρετε δυο-τρεις, εσείς που μείνατε.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Πάει μηδενισε. .Καλά αυτός έβγαζε χιλιάρικα την ημέρα. .Έτσι έλεγε. .με τι λεφτά έπαιξε. .κρίμα το παλικάρι το εμπλεξαν οι γατοι. .πάει μηδενισε.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Αρταξια ασε την πλάκα. .το παλικάρι έχει θέμα. .πω πω ρεκόρ φίλε τι έπαθε. ..και μας έκανε τον μαγαλο τρειντερ εδώ και δίπλα που έφαγε σουτ.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Τι επαθες ρε φιλε σκακιστα...πες μας..

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Αφήστε πιςω το ένδοξο παρελθόν....
Προσοχή στα λόμπι γενικότερα μεγάλα παιδια ειμαστε.

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Κ ΜΠΕΛΑ εχουμε κε ΑΡΤΑΧΙΑ... οι 2-3 που απομείναμε

Καλη δύναμη σε ολους

Paolo GG είπε...

όσο συνεχιζουμε να διορίζουμε τους πατεραδες μας και τις ξαδέλφες μας σε τοπ κρατικά πόστα ,... Ε , Ευρώπη ΔΕΝ είμαστε.
Ο 'πασα είς' μπορει να προσφεύγει όπου θέλει στην Ελλαδίτσα και με πρόσχημα την Δημοκρατία ( εδώ γελάνε )να ακυρώνει καθε Αναπτυξιακή προοπτική και να καταστρέφει κόσμο. -- δες Διπλή Ανάπλαση --.
Για το Ελληνικό δεν ξέρω πολλά , 300 στα 6,200 δεν είναι πολλά -- ούτε λίγα !! --- αλλά κάποτε πρέπει να αναλάβει κάποιος την ευθύνη να ξεκινήσει.
διαβαζω οτι 2 Οργανώσεις που αγαπουν το περιβάλλον ( ενω εμεις το μισούμε ) κατέθεσαν προσφυγές στο ΣΤΕ. τέτοια διαβαζω και καμαρώνω τα παιδιά μου που ζουν , εργάζονται , αθλούνται και διασκεδαζουν στο εξωτερικό.
Ζήτω λοιπον το ΚΑΣ, το ΣΤΕ, τα Κόμματα και οι λοιπες φίλιες δυνάμεις.

τέλος συμμετοχής στη διαβούλευση. Καλημέρα.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Στα φάγανε ρεκόρ φίλε. .

ArTaXiA είπε...

Ώστε έχετε και ΜΠΕΛΑ λοιπόν....

Ε... Όταν θα αποκτήσετε και ΦΡΛΚ, θα σας βάλω καδράκι στον τοίχο με τον "Επενδυτή του Μήνα".

Γεια σου Alex.

Nek είπε...

Καλημέρα σας

ΙΚΤΙΝ ημερήσιο εδώ

https://eurobyte.blogspot.gr/2017/10/blog-post_5.html

μπαρμπαλιας είπε...

Αταραξι μου κλπ μπουμπουκια
καλημερες...
εδω ειμαστε
σκορπιοι μεν
παροντες δε

Χρήστος είπε...

Καλημέρα στους φίλους..........εδώ είμαστε βρε άχρηστε βλάκα και ας μη γράφουμε τις @απαριές που γράφεις εσύ κάθε φορά!!!!Διαβάζουμε, μελετάμε, κρίνουμε και επενδύουμε ........καραγκιόζη........Καλή συνέχεια στους φίλους του Michele......O κ. Hippy/Ηλίας που ''χάθηκε''?

hippy είπε...

Καλημέρα παιδιά

χαιρετίζω το θάρρος του φίλου καλλιτέχνη να τοποθετηθεί ενάντια στο κοινό (οικονομικό) αίσθημα για το θέμα του Ελληνικού. Η αρχαιολογική υπηρεσία είναι ανεξάρτητος φορέας συνεπώς είναι παράλογο (και παράνομο) να της επιβάλλει η κάθε κυβέρνηση τις θελήσεις της. Αλίμονο εάν το μπορούσε. Θα γινόταν σουρωτήρι όπως ο χρόνος διεξαγωγής εκλογών όποτε βολεύει τον εκάστοτε πρωθυπουργό. Εάν νομίζουν οι 300 πως είναι απαραίτητο και θέλουν να περιορίσουν κάπως την δικαιοδοσία της ας το μελετήσουν αυτοί που πρέπει-πολεοδόμοι, αρχαιολόγοι, συγκοινωνιολόγοι-κι αφού καταλήξουν να το ψηφίσουν με αυξημένη πλειοψηφία στην επόμενη αναθεώρηση του συντάγματος.

Θα συμφωνήσω επίσης κατά 70% με την παλαιότερη πρόταση του κ. Στέφανου Μάνου ότι τα χρήματα της πώλησης θα ήταν σωστό να δοθούν για την δημιουργία 20 πάρκων σε υποβαθμισμένες περιοχές της Αθήνας. Η ένσταση μου, διατυπωμένη πριν αρκετά χρόνια στον capital, είναι πως το Ελληνικό ανήκει σε όλους τους πολίτες της χώρας συνεπώς το όφελος πρέπει να διαχυθεί και στους κατοίκους της Θήβας, της Φλώρινας, της Αλεξανδρούπολης κλπ και όχι μόνο στης Γλυφάδας, της Αργυρούπολης και του Αλίμου.

Θα μου πείτε "σιγά μην συμφωνήσουν ποιός θα πρωτοπάρει". Οκ, ας αφαιρέσουν λοιπόν την υποχρέωση πληρωμής ΕΝΦΙΑ σε όλα τα ιδρύματα πανελλαδικά που προσφέρουν κοινωφελές έργο όπως πχ το χαμόγελο του παιδιού, δημοτικοί οίκοι ευγηρίας κλπ

hippy είπε...

Ως προς την αγορά πιστεύω πως ΤΙΠΟΤΑ ουσιαστικό δεν έχει αλλάξει στη χώρα πέραν της ψυχολογίας. Ο Τσίπρας έχει στρίψει ευρωπαϊκά οριστικά και τελεσίδικα (πρόσφατη απόδειξη το Ελληνικό) κι οι εκλογές-αν έρθουν νωρίτερα όπως πιθανολογώ-θα φέρουν γρηγορότερα την χρηματιστηριακή άνοιξη. Συνεπώς δεν θεωρώ πως έχω κάτι να φοβηθώ.

Ωστόσο για αποτελεσματική κερδοσκοπία σημασία έχει και ο σωστός χρονισμός, έτσι δεν είναι? Νομίζω πως δεν πρέπει να καταπιέζω τον εαυτό μου και να ξοδεύω το ρευστό ψάχνοντας τον πάτο. Καλύτερα να περιμένω την αλλαγή της τάσης που ίσως γίνει και σε χαμηλότερα επίπεδα οπότε θα πάρω περισσότερα κομάτια στα χαρτιά που μ΄ενδιαφέρουν. Η κερδοσκοπική απραξία είναι πολύ δύσκολο πράγμα αλλά ανταμοίβει.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Μηπως δεν καταλαβα καλα;;;;Εχει πωληθει ο χώρος σε ιδιωτη για να κανει κάποια επένδυση με συγκεκριμενο πρότζεκτ.. ακομα για παρκακια με παπιες και παγκακια μας λενε οι Συριζαιοι;Ξανα απο το Α ξεκιναμε την κουβέντα;

michele είπε...

Kαλημέρα, καλημερα σε όλους :)

firecode είπε...

Καλημέρα και από μένα σε όλη την παρέα.

michele είπε...

Καλως τον Ηλία και τις πάντα ψύχραιμες τοποθετήσεις του,δύσκολο να διαφωνήσει κάνεις

Σε λιγο θα πουμε και για τον Μπελαβίλα

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Μιχαλη παρε θέση.. Ο Αρτςξιας πεταξε την ρουκετα του το πρωί και τωρα περιμενει απαντησηη..Κιμ λεμε ο Άνθρωπος..

ArTaXiA είπε...

χαιρετίζω και τον οικοδεσπότη.

Πριν γράψεις για τον Μπελαβίλα, και επειδή τις προάλλες κάτι πήρε το μάτι μου για Τσερνομπίλ, ας δούμε και αυτό. Παλιό θα μου πεις, του ΠΑΣΟΚ, αλλά και το φύλλο του "Ριζοσπάστη", μήπως ήταν καινούργιο;

http://tvxs.gr/news/ellada/otan-i-blazaki-anakalypte-arxaiokapilia-sti-syllogi-mitsotaki?utm_source=FacebookE&utm_campaign=userBaseE&utm_medium=240294

ArTaXiA είπε...

Να καλήμερίζω επίσης τον έγκριτο Hippy και να δηλώσω στον φίλο Οπλαρχηγό που πολύ γούστο τον κάνω, πως ο Περικλής δεν βρήκε και πολλά πάνω στην Ακρόπολη, επειδή ο προηγούμενος ναός είχε ήδη καταστραφεί από τους Πέρσες το 480 π.Χ. Επίσης, οι αρχαίοι, δεν πέταξαν. Ό,τι είχε απομείνει από την καταστροφή το εντοίχησαν στο βόρειο κλίτος του ναού, όπου και βρέθηκε, ώστε να μπορούμε να το θαυμάζουμε στο μουσείο της Ακρόπολης. Αυτά περί Παρθενώνος και εύχομαι λίγη μεγαλύτερη περισυλλογή προτού προβούμε σε δηλώσεις.

michele είπε...

Εχοντας ζήσει στην Ιταλία, χώρα με μεγάλο σεβασμό στην πολιτιστική κληρονομιά της και με διάθεση μεγάλων κονδυλίων στο Υπ Πολιτισμου για την συντήρηση των θησαυρών της, δεν μπορώ να μην υποστηρίζω
ενέργειες προς ανάδειξη και των δικών μας αρχαιολογικων μας χώρων.

Στην Ελλαδα βέβαια που οι ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ είχαν και έχουν δεσπόζουσα θέση στο σύστημα και γι αυτό το λόγο είμαστε χρόνια πίσω, το ΚΑΣ πρωτοστατεί στο συντεχνιακό παιχνίδι.
Γιατί πρέπει να έχουν δουλίτσα και οι αρχαιολόγοι φίλοι μας, οι ερευνητές μας κλπ

ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ και η αρχική εισήγηση για 3000 στρέμματα ανάδειξης αρχαιολογικων χώρων κατέληξε στα 280;

Πως έγινε και το παλιο αεροδρόμιο που λειτουργούσε 50 χρόνια δεν είχε αναδειχθεί ποτέ κανένα θέμα αρχαιολογικου ενδιαφεροντος;


Υπάρχει χώρος στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής που να μην έχει αρχαία από κάτω;

Στο ΜΕΤΡΟ που βρέθηκαν αρχαία δεν αξιοποιήθηκαν; Εγώ τα βλέπω συχνά και τα χαίρομαι σε πολλούς σταθμούς.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ και στο ΚΑΣ και στις παρόμοιες υπηρεσίες είναι γεμάτο αριστερούς ΚΚΕ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ;
συμπεριλαμβανομένου και του αγαπητού Μπελαβίλα που πιο αριστερά από αυτόν είναι ο τοίχος;

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Κυριε Αρταξια..για πρωτη φορα σε πιανω αδιαβαστο.Ποιο 480πχ;εδω μιλαω για 3.000 χρονια πχ.

michele είπε...

Και οχι σε μενα artaxia καλέ μου φίλε δημοσιεύματα της εποχής που αναδημοσιευει το tvxs του Κουλογλου. Είναι γεμάτα τα μουσεία της Κρητης από τη συλλογή Μητσοτάκη

τη θυμάμαι την υπόθεση της ..αρχαιοκαπηλειας και φυσικά δεν εχει σχεση με το...Τσερνομπιλ κλπ. Βάλανε ενα αγέννητο κοριτσάκι τότε, να γραψει
( απληρωτα ειναι αυτα συνηθως) στο σαιτ του Κουλογλου την ιστορια
για να βοηθησουμε τη σημερινη γενικη γραμματεα Βλαζακη που ειναι και ΑΝΤΑΡΣΥΑ ( φίλιον κομμα).

Αυτα στους παλιούς που ξέρουν την πολιτική ιστορία της χώρας,δεν περνάνε. Ποσο μάλλον σήμερα που έχουμε και τους συριζαιους επάνω και νευριάζω οταν βρίσκω αυτόκλητους υπερασπιστές τους.

ArTaXiA είπε...

Ε τώρα, δεν γίνεται διάλογος έτσι. Ο ένας είναι "αριστερός", άρα τι να μας πει. Το άλλο είναι "του Κούλουγλου" δεν το σχολιάζω, οπότε κι εγώ να πω "η είδηση είναι του ΣΚΑΙ", εγκάθετη και να να αρχίσω τις κωλοτούμπες.

Και το επιχείρημα δεν στέκει. Το ΚΑΣ είναι μελίσσι αριστερών; Ποιος τους εξέλεξε; Κάποια αριστερή κυβέρνηση από τις πολλές που κυβερνούσαν τα τελευταία χρόνια; Μην μπερδεύουμε την αιτία με το αποτέλεσμα. Είναι στο ΚΑΣ, επειδή έχουν τις ιδέες που έχουν, και ορθώς, ή τοποθετήθηκαν εκεί και μετά εξελίχθηκαν σε άτομα αριστερίζουσας ιδεολογίας;

hippy είπε...

"Ο michele είπε...

Στο ΜΕΤΡΟ που βρέθηκαν αρχαία δεν αξιοποιήθηκαν; Εγώ τα βλέπω συχνά και τα χαίρομαι σε πολλούς σταθμούς".


Κι εμένα αυτός είναι ο προβληματισμός μου. Γιατί πρέπει στην Ελλάδα κάθε φορά να ξαναανακαλύπτουμε τον τροχό.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Καλα βρε Αρταξια..δεν εχεις παρει χαμπαρι οτι η Αριστερά κυβερναει 50 χρονια και βαλε τουτον τον τοπο;Σιγα μην ειναι και οννεδιτες στο ΚΑΣ..

michele είπε...

Η τοποθέτηση μου στο θεμα του Ελληνικου ηταν σαφης, εθεσα και συγκεκριμενα ερωτηματα. Απλα επισημανα το γεγονος οτι στο ΚΑΣ οι συγκεκριμενοι και με ονοματα καθως και ο συντακτης του αρθρου
ειναι αριστεροι. Δεν κακό να είναι κανείς αριστερός
κακό ειναι να με βρει απέναντί του :))

Τωρα σου απαντώ και στο εύλογο ερώτημά σου. Αυτοι που κυβερνουσαν 40 χρονια ,ακριβως επειδη κυβερνουσαν, δεν τους ενοιαζε να ειναι στα πανεπιστημια, στους οργανισμους ,στα σχολεια, στις υπηρεσιες διαφοροι αριστεροι. Αλλωσε με το ΠΑΣΟΚ ειδικα ησαν και πιθανοι ψηφοφοροι τους.

Οταν ομως αυτοι πήραν την εξουσία και κατέληξε η ΠΑΟΣΚΑΡΑ στο 6% απο το 44% ( τωρα δηλ) τους νοιαζει και τους παρανοιαζει.

michele είπε...

Και ατο κατω-κατω, εγω τις ομορφότερες συζητήσεις και προβληματισμους ειδικότερα στο παρελθόν, τις έκανα με αριστερούς ( και κάποιους πολύ γνωστους)

Αλλα ήσαν άλλο εκείνοι, αλλο τα σημερινά λαμόγια. Και βέβαια αν καποιος κανει χωρις προκατάληψη τη δουλειά του όπου και να βρισκεται, δεν με νοιαζει να πιστεύει σε ο,τι θέλει.

Αλλα στη χώρα που ποινικοπειται το κέρδος, δυστυχώς λίγα μπορούν να προσφέρουν. Οπισθοδρόμηση είναι.

ArTaXiA είπε...

Να απαντήσω λοιπόν: Οι κηρύξεις της αρχαιολογικών χώρων που έγιναν την εποχή του γινόταν το αεροδρόμιο (δεκαετία του 1950) αφορούσαν τους μεγάλους, ανοχύρωτους και σπουδαίους χώρους. Οι χώροι που έγιναν γνωστοί από μικρής κλίμακας ανασκαφής άρχισαν να κηρύσσονται από τη δεκαετία του 1980 με προτεραιότητα εκείνους που ήσαν σε κτήση ιδιωτών (πόλεις όπως η Θάσος, το κέντρο της Αθήνας, του Πειραιά, του Πυθαγορείου, κ.α.) Το Ελληνικό ήταν κρατική γη και δεν κινδύνευε για να είναι προτεραιότητα σε σχέση με περιοχές της Αίγινας, της Σαλαμίνας ή των Κυθήρων, που υπάγονται στην ίδια Εφορεία. Όταν το 2010 ανακοινώθηκε ότι το Ελληνικό θα πέρναγε σε χέρια ιδιώτη, η Εφορεία ερεύνησε ό,τι ήταν έως τότε γνωστό και το 2012 υπέβαλλε τον πρώτο φάκελο κήρυξης στο Υπουργείο για να εξεταστεί από το ΚΑΣ. Η εισήγηση τώρα για τα 300 στρέμματα συζητήθηκε και μειοψήφησε. Άλλη απορία περί αρχαίων;

Nek είπε...

Το 'επιχειρείν' στην Ελλάδα είναι ασύμφορο και αδύνατον από τον πιο μικρό μέχρι τον πιο μεγάλο επενδυτή.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Εγω εχω γνωρίσει και αριστερους που ειχαν παει για συγκομιδή ζαχαροκαλαμου στην Κούβα..

michele είπε...

Εγω δεν εχω απορίες, απάντησα πρωτυτερα. Ουτε είχα αποριες οταν ανακαλύφθηκαν "κορμορανοι" στο Βοτανικό και έχασε η Αθηνα ενα πραγματικά σπουδαίο εργο.

Απ την αλλη όταν είναι κρατική γη ,δεν ψάχνουμε για αρχαία; τα αφηνουμε εκει απο κατω; επειδη δεν είναι προτεραιότητα;

JimMarkus είπε...

Ως γνωστόν "δικαίωμα" για μόλυνση και υποβάθμιση του περιβάλλοντος έχει μόνο το κράτος. Στην τελική δεν σκοτίστηκε και να αποζημιώσει τον εαυτό του.

JimMarkus είπε...

Ένα από αυτούς που είχαν πάει για συγκομιδή πορτοκαλιών στην Κούβα ήμουν και εγώ. Το 1997.

michele είπε...

Ωραιο ταξιδακι εκανες Jim, για πες εντυπωσεις

SCALPER είπε...

Καλησπερα...Jim για πες μας...πως ηταν...??!!**

JimMarkus είπε...

Ο πιο συμπαθητικός λαός που έχω γνωρίσει. Μιλάω για τους ανθρώπους, τα κομματόσκυλα ζορισμένα κι αυτά αλλά πολύ χοντρόκομμενα. Ισχυέι ότι εχουν πολύ καλό σύστημα υγείας. To χρειάστηκα δύο φορές.

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Καλημέρα κ στον κ hippy

Σχετικά με τις γνωστές ομολογίες (που τις είχα χαρακτηρίσει χαμένες... ) ένας προβληματισμός:

Η πρόταση του αγοραστή ικανοποιεί την τράπεζα όποτε μεταβιβάζει το ποσοστό και ακολουθεί δημόσια πρόταση για τις μετοχές. Δεν ξέρουμε την τιμη, ελπίζουμε να μην ειναι κατω απο 028.

Ο νέος ιδιοκτήτης δεν έχει λόγο να φέρει μπροςτα την εξόφληση του ομολόγου όποτε εκεί περιμένουμε παλι έως το 2020. Που και παλι ομως δεν ξέρουμε αν θα ειναι σε θεςη ή διάθεση να το αποπληρώσει χωρις κουρεματακι.

Σκεφτομουν να εκανα μετατροπή τωρα και να αυτοκουρευτω αν η τιμη που Θα προταθεί ειναι τόσο άσχημη.

Τουλαχιστον να ενεργοποιηθεί παλι κ αυτό το κεφάλαιο.

Καμια άποψη εχετε;

michele είπε...

Ειχε γράψει ενα πολύ ωραίο άρθρο σε 2 συνέχειες ο Μπιστης, αυτός της κεντροαριστερας για ενα ταξίδι του στην Κουβα, πολυ κατατοπιστικο και γλαφυρό

JimMarkus είπε...

Κατά τα άλλα το 1997 φτώχεια, πορνεία και πολύ καταπίεση. Ξαναπήγα οικογενειακά και με φίλους ,τουρίστας αυτή τη φορά, το 2008-9 Χριστούγεννα είδα ξανά την 80χρονη Cladys που με είχε φιλοξενήσει για το παγκόσμιο φεστιβάλ φοιτητών 11 μέρες στην Αβάνα έπειτα από διαμονή 10 μέρες στις φυτείες και την πήγα στο καμπαρέ του national για τα γενέθλια της και έπειτα στην απίστευτη μπουάτ El Gato Tuerto. Μακράν βελτιωμένη η κατάσταση σε τότε σε σχέση με το 1997. Τότε πρόλαβα μποστάνια με λαχανικά στα παρτέρια κάποιων πλατειών της Αβάνα.

JimMarkus είπε...

Το 1997 ήμουν 23άρης βέβαια και έβραζε το αίμα μου, δεν ήμουν κνίτης ποτέ αλλά με έμπασε μία κνίτησσα που είχα σχεση στο ταξίδι. Χωρίσαμε πηγαίνοντας με το αεροπλάνο πάνω από τον Ατλαντικό :).

michele είπε...

Θα πρότεινα και εγω το ..αυτοκούρεμα, cash is the King. Κατι θα βρεις να τα κάνεις

michele είπε...

Ωραια Jim, ειδες και τις διαφορες στο μεσοδιάστημα. 10 χρόνια πριν απο σενα τα ειχα και γω με Κνιτισα χαχα. Ο λεγόμενος "τσολιάς"

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ρε σκακιστής σου απαντησα Χθες... ειπα πηρα 0.030 και πουλησα 0.09+καταστραφηκα λεμε..και σημερα ξαναπηρα.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Κνιτησες..χαχα ρε Μιχάλη πες μου αλήθεια ηταν ξυρισμενες;ουαχαχαχα...με εφτιαξες τωρα...

SCALPER είπε...

Θα ψαξω να το βρω.....

SCALPER είπε...

Ασε Οπλα...και οι ρηγαφεριτισες μια απο τα ιδια....συντηρηση

SCALPER είπε...

https://m.youtube.com/watch?v=7AsiCX4Z4Eo

Για ολους....πολυ ωραιο σπορ...Αρτεμιδα...ολοκληρωνω την αλλη εβδομαδα τον πρωτο κυκλο...

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Αμ γιαυτο πηρα Αυστραλεζα εγω.

michele είπε...

Εκεινη ηταν μια χαρα ΟΠΛΑ. Ελαμπε.

SCALPER είπε...

Καλη κινηση...Οπλα ανεπτυξε λιγο το σκεπτικο σου για Αττικης....

ΝίκοςΤ είπε...

Τι διαβάζω σήμερα,δηλώνονται παλαιές συμμετοχές σε μπριγάδες και άλλα καινά δαιμόνια!Για ησυχάστε φίλτατοι,θα Θέλετε μετά και ταξίδια στην Δύση!
Καλημέρα σε όλους.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Θε το σκεπτικό μου πασχαλη;ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ...ασε ενα μαιλ να σου πω .

JimMarkus είπε...

Καλημέρα ΝικοςΤ τα κάναμε και τα ταξίδια στη Δύση... Είχα πάει και το 1987 13χρονος εκδρομή με τον ΟΤΕ που εργαζόταν η μητέρα μου στην ΕΣΣΔ. Λένινγκραντ, Κίεβο, Μόσχα. Μάλλον για αυτό δεν τρώω το αριστερό παραμύθι... Είδα και τους τεμενάδες που έκαναν οι καμαριέρες για ένα καλσόν και ένα ζευγάρι παντόφλες. Αντάλλαξα και δολάρια με ρούβλια στη μαύρη.

ευαγγελος είπε...

Καλημερα στην καλη παρεα!
Γραφω για να δηλωσω παρον αλλα και να ζητησω επειδη σε δυο μηνες περιπου ξεκινω το μαζεμα της ελιας, μηπως κανενας φιλος προσφερεται να ρθει να βοηθησει.
Κι εγω φτωχος ειμαι!

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Το πουλας το λάδι;

michele είπε...

Καλως τον Ευαγγελο ,χρονια και ζαμάνια! Καλο μαζεμα στις ελιές.Προφανως θα χρειαζεσαι καποιο νεότερο απο μενα !

ευαγγελος είπε...

Φιλε μου Οπλα, ειπαμε... φτωχος ειμαι!
Αφεντικο και βεβαια περιμενω! Αλλα.... σε αφησανε οι παραλιες?

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ευαγγελε...Το Αγωι ξυπναει τον αγωγιατη..λεμε εμείς.. Καλησπέρα.

SCALPER είπε...

pasxalisdimitrakis@gmail.com

μπαρμπαλιας είπε...

JM φιλτατε
επειδη ολως τυχαια περασα απο τα μερη αυτα που τα αποκαλω 'αγια"...
δεν μας ειπες για τις νοσοκομες στο νοσοκομειο της Αβανας
(οποιος αντρεπεται κρισαρα...)

μπαρμπαλιας είπε...

Μικ τα φωτα σου
η αττίκης εχει κανει διπλο μπατο εδω κατω και αν αξιζει ενα μπετ

SCALPER είπε...

Ασε τη φαντασια μας να δουλεψει!!!!****

michele είπε...

Σε λιγο θα σου πω Μπαρμπα

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Η Γιουρομπςνκα πούλησε κάποια δάνεια και εχει κεφια.

austin είπε...

Επειδή βλέπω ότι αναρωτιέται ο όπλα για πωλήσεις...να πω και εγώ εδώ ότι πουλάω κρασί. Θα τελειώσει η εμφιάλωση το δεκέμβριο, η τιμή είναι ανταγωνιστική και ειδικά σε αυτούς που ασχολούνται με τουρισμό ή εστίαση είναι ότι πρέπει!

χαχα! Τι να κάνουμε...κοινωνικό μέσο το μπλογκ του Μιχάλη, έχουμε και τον αρταξία να τσιγκλάει εδώ και να μαζεύεται κόσμος, ευκαιρία για προώθηση! χαχαχα. Μιχάλη θα πάρεις και εσύ το ποσοστό σου. χαχαχα

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Κρασι λευκό τιμή ανα 5λιτρο ..πες austin..

JimMarkus είπε...

Μπαρμπάλια δεν έχω άποψη καθώς για να φτάσεις σε νοσοκομείο στην Αβάνα πρέπει πραγματικά να είσαι για εισαγωγή, κάνουν (και πολύ σωστά) την διαλογή τα συνοικιακά ιατρεία και ο οικογενεικός σου γιατρός εκεί. Εγώ ειχα ένα προβληματάκι με αλλεργία από τον ήλιο(δεν έβαζα και αντιηλιακό τότε) καθότι ανοιχτόχρωμος. Άμεση Αντιμετώπιση στις 11 το βράδυ που εκδηλώθηκε στο συνοικιακο ιατρείο και συνταγογράφηση αγωγής. Όλα καλά σε λίγες ημέρες χωρίς να χάσω και τις τσάρκες στην Αβάνα με καπέλο και μακρυμάνικο φυσικά την ημέρα.

michele είπε...

Μπαρμπα,η απώλεια του 0,056-0,057 στην Αττικης δεν ειναι καλή. Οδευει, αν επικυρωθει αυτο, προς το 0,046

Lorac είπε...

Καλησπέρα. Τελικά η cenergy έβγαλε ζημιές και έλαβε τη θωπεία της αγοράς?

Η ευρωβ λογικά αντιδρά έτσι. Θα πούλαγε τα npl θα έβγαζε πανηγυρικό ο ceo και θα έτρωγε φάπα?? Μπααα.

JimMarkus είπε...

Η cener που τιμήσαμε με τον οικοδεσπότη τσούκου-τσουκου κάτι κάνει. Το πλαίσιο πάτησε σε ενδιαφέροντα επίπεδα

μπαρμπαλιας είπε...

ο ΛεαοΠιντο γραφει για αμκ

Nek είπε...

και μετά 0.038 για ΑΤΤ. Ελπίζω να μην το δούμε το νούμερο αυτό!

michele είπε...

Ετσι Νek. Oταν ανακατευεται κανεις με σαπακια,εχει κι αυτο το ρίσκο

Η CENER Δημήτρη πρεπει να ..απομακρυνθει κιολας απ τη στηριξη :)) αλλιως δεν πειθομαστε

ser kaltsakis είπε...

Καλησπέρα , κύριε michele θα ήθελα τη γνώμη σας για την χαλκορ , τι βλέπεται έχε ι περιθώρια για περαιτέρω άνοδο ή κορύφωσε;

austin είπε...

Οπλα έχεις το τηλ μου...πάρε με να σου πω. Ε μην το κάνουμε και e-shop εδώ μέσα

Μανώλης είπε...

Michele καλησπέρα, καθώς και στην παρέα.Αυτά τα FOLLI-FOLLIE,έχουν κάπου-κάποια στήριξη;Αν δεν σε κουράζω ρίξε μια ματιά.Ευχαριστώ προκαταβολικά.Εύχομαι καλή σεζόν.

ArTaXiA είπε...

Ρε παιχτούρες.

Λείπω και δεν σχολιάζω 15 σχόλια.
Ανοίγω το χορό με εμβόλιμο κείμενο, 85 σχόλια.
Στα ώπα-ώπα πρέπει να με έχετε...
(Google SEO και πίπες)

michele είπε...

Mιλας δε μιλας, στα ωπα-ωπα σε έχουμε art. Eτσι σωστα,βαζε και κανα θεμα να ανταλασσουμε απόψεις ,αφου πολλες συνεδριάσεις ειναι να πηγαίνουμε για ψάρεμα

michele είπε...

Richelieu, εδω στις 28/9 περιγραφω αυτο που βλέπω για τη ΧΑΚΟΡ :


http://freeforumstocks.blogspot.gr/2017/09/blog-post_28.html#more

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
michele είπε...

Και στις 19 Σεπτεμβρίου Μανώλη ,εξετασαμε το ΦΦΓΚΡΠ :
Ηδη εφτασε τη ζώνη που αναφέραμε τοτε:


http://freeforumstocks.blogspot.gr/2017/09/blog-post_19.html#more

austin είπε...

Η αλήθεια είναι ότι δεν το έχω όπλα λόγω ενός major κολλήματος του κινητού. Επίσης νόμιζα ότι αστειευοσουν

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ο Artaxia ειναι γνωστός προβοκατορας..ενω εχει ενα καρο Λάμδα.. .μας πετάει πρωι πρωι ενα κείμενο φιλου του..οτι δεν γουσταρει την επενδυση και μας κανει ανω κάτω.. .

Μανώλης είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Σπανια αστειευεται ο Οπλαρχηγός Austin.

SCALPER είπε...

Θα μπορουσαμε να θεωρησουμε το 0,038€ διπλο πατο....και να φυγει εντονα ανοδικα??

michele είπε...

Θα μπορουσαμε Πασχάλη, αλλα σε τετοιες ΙΔΙΑΖΟΥΣΕΣ περιπτωσεις ειδικα, πρεπει να δεις πρωτα μια αντίδραση απο κει

Lorac είπε...

Η ευρωβ το παλεύει να με βγάλει ψεύτη και να κλείσει κόκκινη σήμερα.

κ. Νίκο 180 και λίγο κάτω ο αδμηες, αλλά κάνω λίγο υπομονή ακόμα μπας και βρώ χαμηλότερα πάνω στην αναμπουμπούλα.

michele είπε...

Το πρωι συνηθως κανει βουτια ο ΑΔΜΗΕ και μετα το γυρίζει
καλο για τον ΔΤΡ να επιστρεψει στο κλείσιμο πανω απο 760 μον

μπαρμπαλιας είπε...

οι τραπεζες μας ...
δινουν την αισθηση οτι σαμβοταρουν την αναπτυξη που
θελει η κυβερνηση μας

michele είπε...

Ουτε 27 εκ ο καθαρος τζίρος .Μεταξυ 746,4 εκμο 200 ημ και 735,7 ακμο 200ημ εκλεισε ο ΓΔ