Ετικέτες
$WTIC
ΑΒΑΞ
ΑΔΜΗΕ
ΑΛΑΣ
ΑΛΦΑ
ΑΛΦΑΤΠ
ΑΝΕΜΟΣ
ΑΡΑΙΓ
ΑΣΚΟ
ΑΤΤ
ΒΙΟ
ΒΙΟΚΑ
ΒΙΟΧΚ
ΒΥΤΕ
ΓΔ
ΓΕΒΚΑ
ΓΕΚΤΕΡΝΑ
ΓΡΙΒ
ΔΕΗ
ΔΡΟΜΕ
ΔΤΡ
ΕΒΖ
ΕΕΕ
ΕΕΕΚ
ΕΚΤΕΡ
ΕΛΒΑ
ΕΛΒΕ
ΕΛΓΕΚΑ
ΕΛΚΑ
ΕΛΛ
ΕΛΛΑΚΤΩΡ
ΕΛΠΕ
ΕΛΣΤΡ
ΕΛΧΑ
ΕΤΕ
ΕΤΕΤΠ
ΕΥΑΠΣ
ΕΥΔΑΠ
ΕΥΠΙΚ
ΕΥΠΡΟ
ΕΥΡΩΒ
ΕΧΑΕ
εχαε δεη
ΙΑΣΩ
ΙΑΤΡ
ΙΚΤΙΝ
ΙΝΚΑΤ
ΙΝΛΟΤ
ιντκα
ΙΝΤΚΑ.
ΚΑΜΠ
ΚΑΡΤΖ
ΚΕΚΡ
ΚΛΕΜ
ΚΛΜ
ΚΟΥΕΣ
ΚΥΠΡ
ΛΑΜΔΑ
ΜΑΡΦΒ
ΜΕΤΚ
ΜΙΓ
ΜΟΗ
ΜΠΕΛΑ
ΜΥΤΙΛ
ΝΗΡ
ΝΙΟΥΣ
ΟΛΘ
ΟΛΠ
ΟΛΥΜΠ
ΟΠΑΠ
ΟΤΕ
ΟΤΟΕΛ
ΠΑΠ
ΠΑΡΝ
ΠΕΙΡ
ΠΛΑΘ
ΠΛΑΙΣΙΟ
ΠΛΑΚΡ
ΠΡΟΦ
ΣΑΡ
ΣΕΝΤΡ
ΣΙΔΕ
ΣΩΛΚ
ΤΕΝΕΡΓ
ΤΙΤΑΝ
ΤΙΤΚ
ΤΤ
ΥΓΕΙΑ
ΦΡΙΓΟ
ΦΡΛΚ
ΦΡΛΚ.
ΦΦΓΚΡΠ
ΧΑΚΟΡ
AΛΦΑ
BIO
BIOXK
CENER
DAX
DEUTSCHE BANK
DOW
EEE
EEEK
ETE
EUR-USD
EUR/USD
EXAE
FTSE
FTSE MID CAP
FTSEM
FTSES
GBP-USD
GOLD
GREECE-10-YEAR BOND
GREK
HELMSI
INKAT
INTKA
ITALY 10-YEAR BOND
MIΓ
MOH
MYTIΛ
NBG
S P 500
TITΚ
TITC
USD-RUB
XGLD
9 σχόλια:
Όπως αναφέρει το Reuters με 180 εκ η fraport Greece συνέβαλε σημαντικά στην αύξηση τού τζίρου τής μαμάς εταιρίας. .και αφορά μόνο το διάστημα Απριλίου -Σεπτεμβρίου Συνολικά τα 14 αεροδρόμια απεφεραν κέρδη 106 εκ . ευρώ προ φόρων. .τόκων και αποσβέσεων. .Όταν ή ιδιωτική πρωτοβουλία κάνει θαύματα. Σκεφτείτε όλη η δημόσια διοίκηση να γινόταν ιδιωτική τι θαύματα θα έκανε η χώρα. .και όταν λέω όλη εννοώ όλη. .
Δεν χρειάζεται να γίνει όλη ΟΠΛΑ. Χρειάζεται να δουλεύει με ιδιωτικοοικονομικα κριτήρια, όχι κατ ανάγκη να παράγει κέρδος εφόσον θα καλύπτει και κοινωνικές δαπάνες για ασθενέστερους, αλλα να μην παράγει ελλείμματα τα οποία μετά χρυσοπληρώνουμε ως φορολογούμενοι πολίτες.
Χρειάζεται επίσης αξιολόγηση, μείωση δαπανών, υγιής συμμετοχή της αυτοδιοικησης, ικανούς ανθρώπους να δια-χειρίζονται ( με έλεγχο) τις εισφορές των δημοτών.
Μάλλον για άλλη χώρα μιλάς boss!τα μισά από αυτά χρειαζόμαστε κι όλα θα ναι super!!!
Καλησπέρα παιδιά, καλησπέρα φίλε PETE
ως προς την ανταλλαγή των ομολόγων του psi για το κράτος είναι μια έξυπνη κίνηση που θα του μειώσει το χρέος κατά σχεδόν 5 δις (και όχι 8 που έλεγε ο κ. Λεωτσάκος) ενώ θα του αυξήσει ελάχιστα τους ετήσιους τόκους (θα πληρώνει 5-6% στα νέα 25 δις ομολόγων έναντι 3% στα σημερινά 30 δις που θα αυξηθούν βέβαια καθώς το επιτόκιο γίνεται 3,65% από το 2020 και 4,30% ένα χρόνο μετά το 2021). Για τον σημερινό κάτοχο? Εξαρτάται.
1) Τα έχει πρωτογενώς (στο 100% της αξίας τους) από την υποχρεωτική ανταλλαγή το 2012 ή τα αγόρασε σε πολύ μικρότερη τιμή στην δευτερογενή αγορά?
2) Πόσων ετών είναι? πχ για τον 64χρονο Χίππη παίζει και να πάνε ταμείο να πληρωθούν οι κληρονόμοι του για ένα ΟΕΔ/40 που κατέχει.
Προσωπικά ανήκω και στις 2 κατηγορίες. Και κουρεύτηκα και αγόρασα στην δευτερογενή. Δεν φοβάμαι ΚΑΘΟΛΟΥ την περίπτωση να μην πληρωθώ. Φοβάμαι ΜΟΝΟ τον πληθωρισμό που θα μου υποπολαπλασιάσει την αξία του ομολόγου στην ελάχιστα πιθανή περίπτωση εθνικού νομίσματος. Σε ότι με αφορά θα δεχτώ την ανταλλαγή διότι:
α) εάν κάποιος αγόρασε πχ στην δευτερογενή το 2012 ένα ομόλογο ονομαστικής αξίας 100.000 ευρώ στο 20% της αξίας του και το πουλήσει σήμερα στο 80% θα πρέπει να πληρώσει φόρο 15% (9.000) στο κέρδος (συν την εισφορά αλληλεγγύης). Πολλά τα λεφτά. Πιθανολογώ πως εάν δεχτεί την ανταλλαγή θα αποφύγει το σκόπελο καθώς θα πουλήσει το νέο ομόλογο κοντά στην τιμή έκδοσης.
β) η αναμονή δεν με βολεύει όπως προανέφερα ηλικιακά.
Ξέρουμε ωστόσο ότι τα τα συγκεκριμένα ΟΕΔ (i) ακολουθούν το αγγλικό δίκαιο, (ii) είναι λίγα-σκάρτα 10% του χρέους (iii) έχουν εξαιρετικές αποδόσεις (και στην 4ετία πολύ καλύτερες) οπότε εάν ήμουν 40-45αρης όπως πιθανολογώ εσύ φίλε PETE και δεν είχα άμεσες υποχρεώσεις (όπως εύχομαι εσύ) μάλλον θα περίμενα να τα εισπράξω στη λήξη τους είτε να πουλήσω εάν και όταν χρειαστεί.
Το "ευχαριστώ" ,το είπα και πριν αλλά να πεσεις και στην ηλικια μου μέσα!!! Γνωσεις και αντίληψή τεραστια.
Pete πάντως, αστον να λέει, δείχνει πολύ νεότερος.Στο πνευμα δε, ειναι κιολας :)
Λίγοι μπορούν να βοηθήσουν εδώ μέσα για ομόλογα όσο ο Hippy.
Δεν ξέρουμε κατι για ονομαστική αξια, αν τα 30 πάνε να τα κάνουν 25, λίγοι ξένοι θα ακολουθήσουν μιας και πολλοι τα παρκάρουν για ρεπος με ελληνικές τραπεζες.
Οι δευτερογενεις αγορές συμφέρει να αλλάξουν γ τους λόγους που αναφέρθηκαν ήδη. Νομίζω δεν υπάρχει φόρος υπεραξίας αλλα μόνο αλληλεγγύης.
Θα πρέπει να δουμε τα επιτοκια κ να θυμηθούμε κ αυτά που θα εχουν τα 20 ΟΕΔ τα επόμενα χρόνια.
Δεν ξέρω για το αγγλικο δίκαιο, δεν θυμαμαι αν το τελευταίο ΟΕΔ έχει κ αυτό.
Ωραίος ο -old- Hippy. To old ως παλιός που ξέρει τα κόλπα και όχι ηλικιακά για να μην παρεξηγηθώ.
Όπως έγραψα "και κουρεύτηκα και αγόρασα στην δευτερογενη"...όλοι μαθαίνουν απ΄τα λάθη τους.
Το θέμα είναι ότι ακόμα και μέτρια ομόλογα (rating BB) έχουν απόδοση 50% των ελληνικών ή και λιγότερο. Είναι θέμα χρόνου να αυξηθεί η ελκυστικότητα των δικών μας.
Πορτογαλία > 130% χρέος/ΑΕΠ => 2,25% απόδοση 10ετούς
Κύπρος > 50% τραπεζικά NPLs => 1,75% απόδοση 10ετούς
Δεν είναι αυτοί καλύτεροι...είμαστε εμείς δακτυλοδεικτούμενοι
Δημοσίευση σχολίου