Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τρίτη 10 Μαρτίου 2020

ΤΕΝΕΡΓ

X.A.A. LIVE


                                                                                                                                                                                                                                           σχόλια για τη συνεδρίαση online

ΤΕΝΕΡΓ: ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ...
και
«Το βαρόμετρο του ΧΑ»: Μετοχικά «αντισώματα» κόντρα στην κρίση

Στην σημαντική στήριξη R1 κατέληξε η μετοχή με την πτωτική της κίνηση που διακρίθηκε για την μεγάλη μεταβλητότητα. Αξιόλογο τεχνικό σημείο η καθοδική διάσπαση της γραμμής τάσης K50 που ορίζει την κίνηση όλο το 2019. 

Μια τεχνική αντίδραση ( ακόμα και από το χαμηλότερο σημείο της R2 των 6,55€) θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις επαναπροσέγγισης  της γραμμής τάσης Κ50 και στην ζώνη 7,54-7,88€ .
ΜΟΝΟ με την υπέρβαση αυτού του επιπέδου, η μετοχή θα επιστρέψει προς τα τοπικά υψηλά των 8,94 €. Διαφορετικά η ζώνη R1-R2 θα την περιμένει εκ νέου.

...................................................................................................................................................................

Αναδημοσίευση άρθρου μου στον "Φιλελεύθερο" του Σαββάτου 

"..Το ερώτημα που τίθεται, όχι μόνο στον κάθε ιδιώτη επενδυτή, αλλά και τους θεσμικούς, είναι η επόμενη επενδυτική στρατηγική μετά τις εκτεταμένες ρευστοποιήσεις και τη συρρίκνωση των αποτιμήσεων. Να προτιμήσουν μετοχές που έχασαν πολύ και απότομα σε μικρό διάστημα αλλά χαρακτηρίζονται από υψηλό δείκτη beta;*. Να επιλέξουν μετοχές με καλή μερισματική απόδοση που λόγω των χαμηλότερων πλέον αποτιμήσεων γίνονται ιδιαιτέρως ελκυστικές;


Να στραφούν προς τους τίτλους εκείνους που δεν έχουν κλαδική σχέση με τους λεγόμενους «επίφοβους» κλάδους;..."

Liberal markets «Το βαρόμετρο του ΧΑ»: Μετοχικά «αντισώματα» κόντρα στην κρίση

23 σχόλια:

austin είπε...

"Πάντοτε οι πανσέληνοι, όταν συμπίπτουν με φάσης υπερβολικού συναισθηματισμού στις αγορές διογκώνουν το φαινόμενο. Σε φάσης ευφορίας, την μεγενθύνουν, ενώ αντίθετα σε περιπτώσεις πανικού όπως σήμερα, τον διογκώνουν. Με γνώμονα λοιπόν αυτό, πιθανολογώ πως αύριο οι αγορές θα αντιδράσουν. Δίδω δε σε αυτό, πιθανότητα, άνω του 90%.

Σ.σ. Η Πανσέληνος είναι απόψε."

Η συνέχεια στο ταμπλό...Ότι και να πω είναι λίγο!

Θα πω μόνο ότι δεν πήρα τίποτα...

ArTaXiA είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Εγω βλεπω μια επαναληψη της αντιδρασης της προηγουμενης εβδομαδος...
Οποτε δεννν...καλημερα σας.

Andreas D. είπε...

Ποιος ηλίθιος σκέφθηκε να κρατάει το ΑΜΕΜ 15 λεπτά ?

austin είπε...

Και το μεγάλο ερώτημα είναι...Τελείωσε εδώ η ΧΟΝΤΡΗ πτωση (πλέον το 1% κάτω φαίνεται απλό) ή έχουμε και νεότερη??

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Δεν τελειωσε τιποτα.
Εχουν αλαξει πολλα πραγματα απο αυτα που λεγαμε πριν 10 η 20 ημερες.
Εχουμε μπροστα μας ...την αναπτυξη και ποσο και αν..τον τουρισμο που εκει θα χαθει πολυ χρημα μαυρο και ασπρο..και διαφορα αλλα..και οπως ειπε και ο Μητσοτακης...αλλα ειχαμε υπολογισει και αλλα θα δουμε.

michele είπε...

Eχεις δικιο Ανδρεα, περιμενω τοσην ωρα να φυγουν οι χτεσινες ΔΕΗ στο 2,40
αλλα ..βιαζομαστε λογω ταχυτητας κινησης, οταν ειναι νορμαλ τα πραγματα δεν μας πειραζει και τόσο

michele είπε...

https://www.protothema.gr/greece/article/982989/o-vaggelis-marinakis-anakoinose-oti-ehei-koronoio/?fbclid=IwAR1fpmAM8dZWyi5KmopTJKN6jYm8fgWEZQNUZZ1oRaqcT3LooTS-CA0NixA

michele είπε...

Και το σημερινο πρωτοσελιδο του Πρωταθλητη που το εκδικηθηκε η πραγματικότητα

https://scontent.fath3-3.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/89094329_808261926251428_324971953058217984_n.jpg?_nc_cat=104&_nc_sid=110474&_nc_ohc=Xx4EOp2V1FAAX8mDnZ4&_nc_ht=scontent.fath3-3.fna&oh=a74189255146b719790ab343a6da1548&oe=5E978D49

Ναμαστε καλά ολοι, ειναι η ευχη :)

austin είπε...

Στην διόρθωση που έγινε έξω δεν ακολουθήσαμε...καλό!

firecode είπε...

Breaking news.
Το δανεισμό του Κορωνοϊού στον Καρυπίδη ανακοίνωσε ο Μαρινάκης.

michele είπε...

Που εισαι εσυ ρε fire χάθηκες

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Εντός της ημέρας η Κίνα θα ανακοινώσει την επαναλειτουργια πολλών δημοσίων χώρων. ..καθώς και νέα για τα σχεδόν πλέον μηδαμηνα νέα κρούσματα. ..

cornelsen είπε...

@michele
1. Στην κορυφή της σελίδας είναι ξεχασμένη η κινούμενη λωρίδα που γράφει: "Επέστρεψαν στα ρεκόρ Dow Jones και..." Αυτό λέγεται διασπορά ψευδών ειδήσεων :)
2. Πολύ καλός ο Φιλελεύθερος των σαββατοκύριακων. Μόνη παραφωνία τα άρθρα που ασχολούνται με την πολιτική στην Ελλάδα (εκεί είναι ξεκάθαρα και μονόπαντα "στρατευμένος")

michele είπε...

Γιαννη μου εχεις δικιο ειναι παλιο το banner πρεπει να γινει επικαιροποιηση!

Τα αρθρα ναι τα περισσότερα ειναι ..φιλελευθερα όπως το όνομά του,εχει λογική. Αν και εχει πολλούς κεντροαριστερους δημοσιογραφους.

firecode είπε...

Καλησπέρα παιδιά σας παρακολουθώ καθημερινά και εύχομαι να είμαστε όλοι καλά και να αντέξουμε....

cornelsen είπε...

@michele
"Τα αρθρα ναι τα περισσότερα ειναι ..φιλελευθερα"
Ίσα ίσα που δεν κατηγόρησα τα άρθρα για φιλελεύθερη μονομέρεια. Γράφονται πολλές τεκμηριωμένες αναλύσεις που δεν έχουν ούτε καν υποψία μονομέρειας. Το Liberal Markets, ένθετα -όπως το τελευταίο για την ενέργεια- αλλά και άλλα από το κύριο σώμα της εφημερίδας προσωπικά τα χαιρομαι για την μεστότητα τους και τον επαγγελματισμό των συγγραφέων τους. Εκείνα τα άρθρα που με απογοητεύουν και αδικούν την εφημερίδα είναι όσα αναφέρονται στην εσωτερική πολιτική σκηνή και ταιριάζουν σε εφημερίδες όπως το ΠΘ ή το Ντοκουμέντο.
Όπως και νάχει η εφημερίδα τα αξίζει τα λεφτά της, έστω και αν μερικές σελίδες τις προσπερνώ

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

Ο/Η ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...
Χααχχαχα....για πες μου τώρα που σε πέτυχα. ..βλέπεις εσύ με το κλείσιμο το σημερινό ότι δίνει σήμα για αντίδραση αυριο?

9 Μαρτίου 2020 - 5:08 μ.μ.
Blogger Ο/Η ArTaXiA είπε...
Όχι! Ούτε καν. Να φανταστείς έβαλα κάτι αγορές στο παράγωγο επειδή απλώς έπρεπε να το κάνω και τις έβαλα τόσο χαμηλά, ώστε να είμαι απολύτως σίγουρος πως δεν θα γίνουν. Βεβαίως, με τέτοιο sentiment αντιδρούν οι αγορές, αλλά δεν σκοπεύω να αυξήσω το ρίσκο μου περισσότερο.

9 Μαρτίου 2020 - 5:13 μ.μ.

streetboy είπε...

Ναι ρε συ θου βου τι δεν καταλαβαίνεις;
Πετάμε τις αρλουμπες μας με τις πανσέληνους και τα μισοφέγγαρα αλλά κρατάμε και μια πισινή μη τυχόν και φάει νέο χωσιμο και γίνουμε ρόμπες.
Μονά ζυγα ΜΟΝΟΖΥΓΑ δηλαδή Χαχαχα...

streetboy είπε...

Το πιο ωραίο είναι ότι ο άλλος ο γλυφτης του, βγήκε πρωί πρωί να του δώσει συγχαρητήρια για την γκουρουδια του....χαχαχα φάση τρελή λέμε

mixalis mixalios είπε...

Ωραία το πάει ο Τζώνης αφού ξαναδοκιμασε τα χτεσινα χαμηλά που είναι το 20% από τα ψηλά του και οριοθετεί την bear αγορά.

mixalis mixalios είπε...

Τελικά βρέθηκε ο τρόπος για την επίλυση του δημογραφικού τουλάχιστον στην Ιταλία

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

Αγνό, ατόφιο, απόσταγμα επενδυτικής εμπειρίας



https://www.youtube.com/watch?v=Uy9ERdDTau8