Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

ΚΥΡΙΑΚΗ 
με ελεύθερη γνώμη



ANΔΡΕΑΣ ΞΑΝΘΟΣ: ΚΟΥΚΟΥΛΙΑ...



Μιχάλης Τσιντσίνης ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΙΝΤΣΙΝΗΣ
Ανδρέας Ξανθός: Κουκούλια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 28.03.2020 : 20:52
gkat_20_2803_page_1_image_0001
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:ΜΑΣΚΕΣ

Οι μαζικοί επαναπατρισμοί είναι έκτακτοι. Δεν είναι παλιννοστήσεις. Και όμως, για πρώτη φορά ακούει κανείς Ελληνες να επιστρέφουν επειδή «εδώ είναι καλύτερα». Εδώ είναι πιο ασφαλείς από ό,τι στις ευρωπαϊκές χώρες τις οποίες εγκαταλείπουν. Οχι μόνο επειδή τους περιμένει για «κοκούνινγκ», το δασύ cocoon της υπερπροστατευτικής ελληνικής οικογένειας. Αλλά και επειδή η άμυνα στην πανδημία αποδεικνύεται μέχρι στιγμής πιο έγκαιρη και πιο συντεταγμένη.

Εδώ είμαστε καλύτερα. Αυτή την –εύθραυστη ακόμη– πραγματικότητα την αναγνωρίζουν όλοι. Την αναγνωρίζουν άκοντες ακόμη και οι κόρακες που δεν μπορούν να κρύψουν τη λαχτάρα τους. Δεν ερμηνεύουν όμως την πραγματικότητα αυτή όλοι ομοιόμορφα.

Αν έχεις μάτια μόνο για τις δημοσκοπήσεις, βλέπεις την αντίδραση στην πανδημία σαν πολιτική συγκομιδή της κυβέρνησης. Η κατάσταση την ευνοεί γιατί εκμαιεύει υπέρ της μια σχεδόν καθολική συσπείρωση, εξαναγκάζοντας ταυτόχρονα την αντιπολίτευση σε συναινετική προσαρμογή.

Ομως, αν ο έλεγχος της πανδημίας τελικώς επιτευχθεί, η ανάγνωσή του με όρους κομματικού οφέλους θα είναι πια εκτός θέματος. Το όφελος θα το έχει προσποριστεί το σκουριασμένο brand της χώρας.

Είναι όντως πολύ νωρίς για να το πει κανείς, φαίνεται όμως ότι η κρίση αυτή δεν αλλάζει μόνο τον τρόπο που οι Ελληνες βλέπουν το κράτος τους. Μπορεί να αλλάξει και τον τρόπο που βλέπουν την Ελλάδα απέξω.

Η περιγραφή της δοκιμασίας με εθνικούς και ιστορικούς όρους προκαλεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα μια παρεξήγηση: όποιος διατυπώνει ενστάσεις αντιμετωπίζεται περίπου ως προδότης που εννοεί να καταρρακώσει το αντιιικό φρόνημα των Ελλήνων.

Το πρόβλημα, όμως, δεν είναι η αντιπολίτευση. Αντιπολίτευση κάνει και ο τέως υπουργός Υγείας όταν, ας πούμε, ζητεί την επιστράτευση του συστήματος της πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Παρότι έχει πολιτευθεί διαρκώς στη σκιά του τέως αναπληρωτή του, ο Ξανθός, που δεν αφήνει την πολιτική να καταπιεί την ιατρική του ιδιότητα, καταλήγει να κάνει αντιπολίτευση πιο αποτελεσματική από τις μπαλοθιές στο Facebook. Η δική του κριτική μπορεί να ακουστεί. Μπορεί, χάρη στη νηφαλιότητά της, να είναι πιο πειστική.

Το αντίπαλο ύφος που εκπορεύεται από το κόμμα του Ξανθού δεν είναι τάχα «εθνικά επιζήμιο». Ερχεται από άλλη ιστορική φάση. Ανακαλεί την περίοδο της ακατάσχετα σπαταλημένης ενέργειας – του εθνικού χρόνου που αναλώθηκε σε εχθροπάθεια και χιμαιροθηρική αγανάκτηση.


Το ύφος εκείνου του διχασμού έχει –αποδεδειγμένα, με εκλογικά μέτρα– κοστίσει στο κόμμα του Ξανθού. Η υπόθαλψη της «αντιμνημονιακής» γλώσσας, ακόμη και αν δεν αποτελεί κεντρική κομματική επιλογή, αντανακλά την αδυναμία του κόμματος να παρακολουθήσει ότι η παρούσα κρίση δεν είναι η κρίση που το γέννησε. Ολα θα αλλάζουν. Και το κόμμα θα παίζει ακόμα την κασέτα της χρεοκοπημένης Ελλάδας.

www.kathimerini.gr  Μιχάλης Τσιντσίνης 

10 σχόλια:

ArTaXiA είπε...

Μεγάλο ταλέντο αυτός ο Τσιντσίνης. Θα ανακυρυσσόταν άνετα νικητής σε διαγωνισμό με θέμα: "Ο Κλακαδόρος της Εβδομάδας", καθώς όποιο θέμα της επικαιρότητας και να υπάρχει, θα το επεξεργαστεί, καταλήγοντας σε διθύραμβο υπέρ του Μητσοτάκη. Ελπίζω να προικίζεται πλουσιοπάροχα από το κόμμα για τις υπηρεσίες του.

mixalis mixalios είπε...

Πάντως από το 0,60 των Συριζαικών trolls κάτι παραπάνω θα παίρνει. Έχει κι ένα επίπεδο που τα trolls του Συριζα ούτε με κιάλια (το autocorrect μου το έβγαλε με γιώτα). Βέβαια όποιος έχει εμμονές δεν βλέπει τα άρθρα που κάνει κριτική στην κυβέρνηση και έχουν ξανανεβει εδώ αλλά μόνο αυτά που τον βολεύουν. Ας είναι...

Λείπουν πολύ πένες όπως ο Κούλογλου, ο Κυρίτσης, ο Ανδρέας ο Πετρόπουλος βρε αδερφέ....τι? κάνουν απεργία? δεν πληρώνονται? Ούτε με το 50% του μισθού τους? Ακραίοι νεοφιλελέυθεροι εργοδότες? Τι? Είναι αριστεροί? Oh mon Dieu...
Σιγά σιγά χάνεται και αυτή η ανεξάρτητη φωνή του Κώστα που πήγε να τη χωθεί στον Τσιόδρα....

austin είπε...

https://www.mikrometoxos.gr/se-poia-mtch-chtizei-thesi-to-norwegian-fund/

Καλημέρα

Λευτερης είπε...

https://www.tovima.gr/editor/%cf%87%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%bb%ce%b1%ce%bc%cf%80%cf%8c%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%bf%cf%82-%ce%bb%ce%b5%cf%85%cf%84%ce%ad%cf%81%ce%b7%cf%82

austin είπε...

Μάριο Ντραγκι λένε σε περίπτωση υπηρεσιακής κυβέρνησης?? Μάλιστα

THE REBEL είπε...

ΔΤΡ. στηρίξεις 312, 282 ...αντίσταση 351...
https://tvc-invdn-com.akamaized.net/data/tvc_44540baf128d6f078a937d5167b6ea55.png

THE REBEL είπε...

https://www.zerohedge.com/markets/west-faces-social-bomb-pandemic-sparks-unrest-among-poorest

ArTaXiA είπε...

Ορίστε Mixalios. Κάτι τέτοιο θα περίμενα να διαβάσω εδώ και μετά θα σώπαινα για πάντα. Ούτε, "Tων Συντακτών", ούτε το κατάπτυστο "Doc", ούτε τίποτα "αριστερούληδες". Αλλά, εμείς εδώ ζούμε μόνο με Μαυρίδη, Τσιντσίνη και Μαυροδάφνη.


https://www.protagon.gr/apopseis/i-lampsi-tou-asterismou-mitsotaki-tyflwnei-44342026044

mixalis mixalios είπε...

Δεν θέλουμε να σωπάσεις για πάντα αλλά η κριτική του άρθρου είναι πολύ πιο γόνιμη από τους άλλους τους γ@μηκουλες τους μορφωμένους δημοσιογράφους. Προκύπτει λοιπόν ότι η σωστή κριτική γίνεται εκ των έσω (δεν μπορείς να θεωρήσεις τον Πετρουλάκη ακραίο αριστερό, ΣΥΡΙΖΑ ή δεν ξέρω τι αλλο). Στο τέλος αυτής της καταιγίδας/πολέμου θα κριθούν όλοι και κυρίως ο Στρατηγός για το αν βγήκαμε νικητές, αν ήταν Πύρρειος η νίκη, τον αριθμό των θυμάτων δηλαδή αλλά και το κόστος του πολέμου. Όλα αυτά είναι εύκολο να αποτιμηθούν γιατί είναι συγκρίσιμα. Αν αυτό εννοούσαν τα Συριζοtrοlls με το "θα λογαριάστουμε" θα ήταν χρήσιμο αλλά δυστυχώς εδώ μέχρι και η Δούρου κάνει κριτική. Ποιός? Η Δούρου...

Claudia Klein είπε...

Γεια σας και Καλώς ήλθατε στην Spotcap Παγκόσμια Δανειοδοτικές Υπηρεσίες, το όνομά μου είναι Claudia Klein, είμαι δανειστής και επίσης σύμβουλος δανείου.

Χρειάζεται μεγάλη οικονομική ενίσχυση; χρειάζεστε ένα δάνειο για διάφορους σκοπούς; αν η απάντησή σας είναι ναι, θα σας συμβουλεύσω να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μου μέσω | spotcapglobalservices@gmail.com | ή να μας στείλετε μήνυμα στο WhatsApp: +4915758108767 | και να έχετε ένα δάνειο στο λογαριασμό σας εντός 24 ωρών, διότι παρέχουμε άριστες υπηρεσίες δανείου σε όλο τον κόσμο.

Προσφέρουμε κάθε είδους δάνειο (Προσωπικό Δάνειο, Επιχειρηματικό Δάνειο και πολλά άλλα), προσφέρουμε μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα δάνεια και μπορείτε επίσης να δανειστείτε μέχρι και 15 εκατομμύρια ευρώ. Η εταιρεία μου θα σας βοηθήσει να επιτύχετε μια ποικιλία στόχων με ένα ευρύ φάσμα δανειακών προϊόντων.

Γνωρίζουμε ότι η απόκτηση ενός νόμιμου δανείου ήταν πάντα ένα τεράστιο πρόβλημα Στα άτομα που έχουν οικονομικό πρόβλημα και χρειάζονται λύση σε αυτό, πολλοί άνθρωποι το βρίσκουν τόσο δύσκολο να πάρουν δάνειο μετοχών από τις τοπικές τους τράπεζες ή άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα λόγω του υψηλού ενδιαφέροντος ποσοστό, ανεπαρκείς εξασφαλίσεις, λόγος χρέους προς εισόδημα, χαμηλό πιστωτικό αποτέλεσμα ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο

Δεν υπάρχουν πλέον χρόνοι αναμονής ή αγχωτικές επισκέψεις τράπεζας. Η υπηρεσία μας είναι διαθέσιμη 24/7 - μπορείτε να πάρετε ένα δάνειο και να ολοκληρώσετε τις συναλλαγές σας όποτε και όπου θέλετε

Παρέχουμε υπηρεσίες δανείου παγκόσμιας κλάσης 24 ωρών. Για ερωτήσεις / ερωτήσεις; - Στείλτε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε | spotcapglobalservices@gmail.com | ή να μας στείλετε μήνυμα στο WhatsApp: +4915758108767 | & Λήψη απάντησης Σε μια στιγμή.

Η οικογένειά σας, οι φίλοι και οι συνάδελφοί σας δεν χρειάζεται να ξέρουν ότι έχετε χαμηλά μετρητά, απλά γράψτε μας και θα λάβετε ένα δάνειο.

Η οικονομική σας ελευθερία είναι στα χέρια σας!