Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τρίτη 23 Ιουνίου 2020

ΟΛΠ

X.A.A




                                                                             σχόλια για τη συνεδρίαση online

ΟΛΠ: ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ...
Η μεταβλητότητα στα χαμηλά ( 12,96€ στις 16 Μαρτίου) οδήγησε σε ένα πλαγιοανοδικό κανάλι Α1-Α2 την αντίδραση της μετοχής, που κινήθηκε τις δυο τελευταίες συνεδριάσεις σε ένα false breakout από την Α2 που φαίνεται να αποφεύγεται.Επιβεβαιωμένη ανοδική διάσπαση του εκμο 50 ημερών, θα δώσει συνέχιση της ανοδικής κίνησης με στόχο την αντίσταση G10 στα 18,70€  και κατόπιν την άνω πλευρά του καναλιού Α1.
Ανοδική διαφυγή από το κανάλι, θα προσδώσει μεγαλύτερη ορμή, αυξημένο όγκο συναλλαγών και κίνηση προς την επόμενη μεγάλη αντίσταση F100 στα 21,10€.
Δυσμενής διαγραμματική εξέλιξη, θα υπάρξει μόνο με την καθοδική διάσπαση του Α1-Α2  με στόχο την στηριξη των 15,90€.

51 σχόλια:

austin είπε...

Πού είστε ρε παιδιά? Ανεβαίνει σήμερα. Εμφανιστείτε!

Καλημέρα!

Andreas D. είπε...

https://www.capital.gr/oikonomia/3462906/oli-i-lista-me-ta-40-megala-erga-proupologismou-6-dis-euro

Σοφια είπε...

Καλημερα !

Μια χαρα μας παει η ΑΛΦΑ...και οχι μονο...

michele είπε...

Καλημέρα, καλημέρα σε όλους :)

Σοφια είπε...

Για να δουμε τι θα μας κανει ο ΔΤΡ λιγο πιο πανω...ειμαι περιεργη...

hippy είπε...

Καλημέρα

τα αποτελέσματα του ΟΛΠ για το 2019  ήταν εξαιρετικά. Ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε €149 εκατ. αυξημένος κατά 12,3% σε σχέση με το 2018, ενώ είχε και επιμέρους αύξηση εσόδων τόσο στον τομέα της ναυπηγοεπισκευής κατά 25%, όσο και της κρουαζιέρας κατά 18,3%. Στα κέρδη μετά φόρων υπήρξε ιδιαίτερη βελτίωση κατά 27%, με 35,4 εκατ. ευρώ.

Αύξηση και στα ρευστά διαθέσιμα με 106 εκατ. € έναντι 80,9 εκατ. € του 2018, ενώ το προτεινόμενο μέρισμα θα είναι και αυτό αυξημένο κατά 27%, με 0,5388€ έναντι 0,4240€ του 2018.  

Στον τομέα διακίνησης εμπορευμάτων το λιμάνι του Πειραιά πέτυχε νέο ρεκόρ κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς με 5,35 teu. Σημαντικές οι επιδόσεις στην και κρουαζιέρα όπου σύμφωνα με στοιχεία της Ένωση Λιμένων Ελλάδος το 2019 αφίχθησαν στον Πειραιά 622 κρουαζιερόπλοια και 1,1 εκατ. επιβάτες, εκ των οποίων οι 410.000 (+16%) αφορούσαν επιβάτες homeporting, δηλαδή τα κρουαζιερόπλοια είχαν βάση ελληνικά νησιά και δεν διέρχονταν απλώς από αυτά.

Η αύξηση των μεγεθών της κρουαζιέρας οδήγησε στην ανακήρυξη εκ μέρους του ΟΛΠ στις 3 Φεβρουαρίου του οριστικού αναδόχου του έργου επέκτασης του επιβατικού λιμένα, προϋπολογισμού 136 εκατ. ευρώ.

Ο κορονοϊός όμως έφερε τα πάνω κάτω. Η κρουαζιέρα είναι το αδύνατο στοιχείο της φετινής χρήσης. Ενώ με βάσει τις προκρατήσεις περίμεναν άνοδο 12% σε σχέση με το 2019 τελικά ο τομέας για φέτος θα πατώσει. Προσωπικά είμαι προβληματισμένος γενικότερα για τον τουρισμό και για την επόμενη χρήση του 2021. Εάν όμως ανοίξουμε το χρονικό παράθυρο σε 2-3 έτη μου φαίνεται λογικό ότι θα ξαναπιαστούν τα νούμερα του 2019.

Συμπερασματικά θεωρώ σωστή και δίκαιη την πίεση στην τιμή της μετοχής στο ταμπλό περί τα 17-20 ευρώ με τις φετινές προοπτικές. Για κάποιον όμως που ψάχνει προοπτική και σιγουριά στις τοποθετήσεις νομίζει αξίζει να βρίσκεται στο χαρτοφυλάκιο.


(το χαρτοφυλάκιο του Χίππη έχει σημαντική θέση στην μετοχή-περίπου 8%)

Σοφια είπε...

Oh la la !!!

Μη μου μεινει η χαρα στο τελος...

michele είπε...

Επομένως δεν μπορουσε να μην υπαρξει διαγραμματική απεικόνιση Ηλια μου της μετοχής :))
Ασε που προχτες με το χώσιμο ο πονηρος Ηλίας νομιζω εκμεταλλευτηκε τη βουτια ;)

hippy είπε...

Ομολογώ, κάτι ψώνισα.

michele είπε...

Χεχε :)

austin είπε...

Πολυ ωραίο το σχόλιο Ηippy για ολπ.

Χαράς ευαγγέλια! 402,49 ο ΔΤΡ. Νέο τοπικό υψηλό μετά τον ιό. Βέβαια μία που το πιασε και μία που γύρισε, αλλά έχει ο θεός!

austin είπε...

Και ποιο είναι το χειρότερο χαρτί στο ταμπλό...?

Ο τιτάνας!

austin είπε...

Τσίμπησαν έναν πακτολό από συμβολαιάκια στην Γεκάρα με premium. Κάτι τα νέα του ανδρέα, κάτι τα νέα που αναμένουμε. Άντε να δούμε

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Peter φαίνεται ότι ασχολήσε με το άθλημα οπότε και σαφώς γνωρίζεις τις προυποθέσεις που πρέπει να πληρούν οι πληροφορίες για να πείς ότι δίνεις κάποια.
Στο μύνημά σου κοινοποίησες ότι λυπάσε που δεν γράφει ο Αρταξία και ότι χαίρεσε γιατί κερδίζεις στις τοποθετήσεις σου.
Ωστόσο αν και δεν αναφέρεις κάτι χρήσιμο είναι ενδειαφέρον το τι αρέσκεσε να μοιράζεσε.

:)

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

όχι τιποτα άλλο για να μην αραχνιάζει το blog χαχα

austin είπε...

Πετερ αν λές για τον Αρταξία... μου αρέσει που τελικώς σταμάτησε να σχολιάζει, εξαφανιστήκατε όλοι και εμφανίζεσαι για να τον αναφέρεις και να μας πεις ότι από την θέση που πούλησες αυγατίζουν τα κέρδη σου.

ΔΛΔ ας πάρουμε ένα παράδειγμα. Έστω ότι είχες 100.0000 ευρώ σε ΕΤΕ. με το 6% που έβγαλες αν θυμάμαι καλα έβγαλες στο 1,40 που πούλησες περίπου 6000 ευρώ. Τα οποία και άφησες μέσα.

Από τότε μέχρι σήμερα το αυγάτισμα είναι περίπου 130 ευρώ... αφού σήμερα έχει 1,43 η μετοχή. Και αυτά με τα δεδομένα ότι είχες 100.000 στην ΕΤΕ μόνο..

Τώρα λοιπόν, αν καλέσω εγώ τον Αρταξία να βγει ξαφνικά θα ξυπνήσουν όλοι και να γράψουν τα δικά τους.

Όσο κακό είναι να μην συμμετέχει ο Αρταξία, άλλο τόσο καλό είναι ότι έχουμε γλυτώσει από περιττά σχόλια και κομπασμούς...

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

ύστερα από όλα αυτά και γιατί δεν πρέπει να χαλαρώνουμε όπως σωστά έθεσε ο Peter πάρτε και αυτό όσοι δεν το δατε..

https://www.euro2day.gr/news/world/article/2029485/se-karantina-germanikh-perifereia-meta-thn-exarsh.html

streetboy είπε...

Peter δε νομίζεις ότι είναι προτιμότερο να υπάρχουν 2-3 σοβαρά σχόλια από καποιους, πάρα να διαβάζουμε τις απανωτές μπούρδες του κάθε ανισορροπου?

THE REBEL είπε...

Καλησπέρα
https://www.youtube.com/watch?v=YYDKGJY1q8g

Andreas D. είπε...

Γνώμη μου:

Peter,
δεν υπάρχει λόγος... ειδικά τώρα που ησύχασαν τα ματάκια μας...

Γιώργο,
κακώς "τσιμπάς", ειδικά σε σχόλια που δεν σε αφορούν...

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Αντρέα η αγάπη και το χρήμα ...δεν κρύβονται χαχα

austin είπε...

Ανδρέα...Δεν είναι θέμα τσιμπήματος. Είναι θέμα λογικής.

Και μπορεί να διαφωνήσατε, μπορεί να κοντριστήκατε, μπορεί να είχε μειονεκτήματα όπως κάθε άνθρωπος, αλλά αίσθηση λογικής και το τι συμβαίνει στην αγορά είχε και έχει.

Στα δικά μας, στο 15% πάνω του Γερμανού μπορεί το μαιμού να κάνει 2-3% πάω... Ειδικά τώρα που δεν έχουμε ΕΕΕ και ΟΤΕ να σύρουν το καράβι

Μπάρμπα που είσαι???

Andreas D. είπε...

Γιώργο,
δεν με ενδιαφέρει λέμε... κάνε/γράψε ό,τι νομϊζεις...

Βασίλη,
έτσι είναι...
αλήθεια, έχεις 100,000 ευρώ να στα επενδύσω?

χαχαχαχαχα

austin είπε...

Γράψε εσύ πότε θα ανέβουν τότε τα δύο πουλέν σου...και άστα τα υπόλοιπα

Andreas D. είπε...

Μόνο ο Τσαμπής τα γνωρίζει αυτά!!

έ Δημήτρη?

μπαρμπαλιας είπε...

Γιωργη εδω ειμαι και κλσ ολους.
παρακολουθω ΝΤΑΞέ και θυμαμαι πολλους που λενε τον ακολουθουμε στις κινησεις του.
στα "κατω" με βεβαιοτητα....

εκεινο το μύτιλο αν και τον διακρατω δεν τον παω .θα δωσει και μερισμα και τον βλεπω να γυριζει κατω απο 7.5 .
παει και δαυτος οπως το μαϊμουδενιο.

παει κιο γραφικος "ντιμπέι ρε ,ντιμπέι"...παιχτης εποχης...αλλα μπαλιτσα σαν προπονητης εκοβε .ζουσε για καθε ομαδα που προπονουσε

streetboy είπε...

Πάντως κάποιοι εδώ μέσα δεν χορταίνουν καταχεριασμα τι να πω.... Πραγματικά δηλαδή δεν μπορώ να καταλάβω ποια αίσθηση λογικής μπορεί να έχει ένας άνθρωπος που ασχολείται με το χρηματιστήριο και προτείνει αγορές επειδή έχει πανσέληνο ή προτείνει αχαστα συστηματακια και άλλες τέτοιες βλακειες που ούτε οι παπατζηδες στην οδό Αθηνάς δεν τα έλεγαν... Όσο αίσθηση μου κάνει αυτός που τα λέει άλλο τόσο μου κάνει και αυτοί που τα πιστεύουν.... έλεος δηλαδή και το γλύψιμο έχει τα όρια του!!!!

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

χαχα είμαι σίγουρος Αντρέα ότι θα τα επενδύσεις καλήτερα από μένα, σλλά μπα έχω βάλει στοίχημα με τον εαυτό μου :))

Andreas D. είπε...

Βασίλη,

ΜΟΝΟ τον χρηματιστή σου να ακούς και κανέναν άλλον...

έχουν γεμίσει τα site και τα blogs απο ειδικούς...

ArTaXiA είπε...

Μα σας κάνω ένα γούστο, ένα γούστο που σας κάνω. Εμφανίζεται το πρώτο περιστατικό με σύνδρομο στέρησης, γράφει την τσαχπινιά του, του την πέφτει η ομήγυρη, επιστρέφει στην σπηλιά, άλλη μια σκηνή με πολύ σεξ και ξύλο.

Στο καπάκι το δεύτερο περιστατικό, πενήντα σχόλια τους τελευταίους μήνες, όλα και τα πενήντα έπειτα από δική μου εμφάνιση, σχόλιο, ή αναφορά στο όνομά μου.

Τρίτο περιστατικό, "εντάξει μην τσιμπάς", αλλά αμέσως μετά "εντάξει, γράψε/κάνε ό,τι θέλεις", τύπου θιγμένη γκόμενη, "εγώ δεν θέλω αυτήν να τήνε βλέπεις, αλλά κάνε ό,τι νομίζεις, ετοιμάζω την παντόφλα".

Ευχαριστίες σε Austin και Βασίλη, αγαπώ Μπάρμπα, στενοχωρήθηκα για τον Αλέφαντο, love, peace και ένα υστερόγραφο:

Ενόχλησε η Πανσέληνος, ε; Αλλά η απίθανη ημερομηνία του Οκτωβρίου, όπου στο μυαλό του περιστατικού #1, "οι ξένοι κλείνουν βιβλία", πέρασε ασχολίαστη. Μήπως ήταν πανσέληνος εκείνη η ημέρα; Ενοχλεί το "άχαστο συστηματάκι", αλλά μια χαρά μεροκάματο έβγαινε μια εβδομάδα, δεν χάλασε κανέναν απ' όσους το ακολούθησαν.

Ξέχασα, δεν το ακολούθησε κανείς, γιατί είχαν στημένα 5 ΕΝΤΕΡ για αγορά και είχαν βγάλει μούσια στο μεταξύ. Αχαχαχαχαχαχαχααααααααααααα. Αννίτα Κοίτα!

Σοφια είπε...

Artaxia

😘 Δεν με χαλασε καθολου το συστηματακι τοτε...ευχαριστω και παλι...

Andreas D. είπε...

απο μ/μ:

Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ είναι η πρωτοπόρος μεγάλη δύναμη του Χ.Α– και όχι μόνον – που δοκιμάζει τις δυνάμεις τις στην μετά το lockdown εποχή. Με συμμετοχή 37,93% στο μ.κ της Τέρνα Ενεργειακής, που αποτιμάται σε 1,08 δισ. και σε όρους χρηματιστηριακής αξίας, περί τα 410 εκατ. ευρώ. Με το συγκριτικό πλεονέκτημα της διπλής παρουσίας (!!) στον FTSE25.

σε αρκετά χαμηλότερη τιμή μας τα είχε κάνει τσουρέκια με τον δανεισμό της...

τώρα όμως ΜΟΥΓΚΑ...

streetboy είπε...

Είσαι πράγματι για την Αννιτα ρε μάγκα να σου γράψει και ένα τραγουδάκι ο Καρβελας όπως στους άλλους ανισορροπους

austin είπε...

Εγώ δεν μπορώ να καλωσορίσω και να πω κάτι θετικό γιατί θα χαρακτηριστώ...

Ναι αλλά δεν πάει πάνω από τα 7. Τότε μας τα έκανε τσουρέκια ο μμ. τώρα το ταμπλό.

0,749 στημένος σορτ σε ΑΛΦΑ...ούτε κατά διάνοια δεν έφτασε εκεί και γυρίζει λίγο λίγο το αμέρικα.

streetboy είπε...

Εσύ αγόρι μου είσαι old time classic μη στενοχωριεσαι...

THE REBEL είπε...

...εδώ το θερινό ηλιοστάσιο έγινε και κανείς δεν ανέφερρε τίποτα τι να λέμε τώρα

καλώς τον Αρτάξια που μου αρέσει να διαβάζω γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε σε αντίθεση με άλλους που στερούνται λογικής και επιχειρημάτων ο Αρτάξια τα έχει με το παραπάνω

Σοφια είπε...

Rebel

Αυτη ειναι η διαφορα...το εθεσες πολυ σωστα !

austin είπε...

Φουρλής φαίνεται ότι πλέον σπάει πάνω καλά!

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Γλύφτη χαχα

michele είπε...

Nα πουμε και οτι ο κυρ- Νικος ( οχι πια κυριος δυστυχως) επαιξε στα τσικό του Παναθηναικου και ειχε το 1956 μια εμφανιση με την πρώτη ομαδα πριν γινει η μεγαλη αγάπη του ο Ολυμπιακος

μπαρμπαλιας είπε...

σημαδια κοπωσης στη μαϊμού ...
εδω που τα λεμε υπεραποδιδει "εναντι των ξενων ανταγωνιστων"

μπαρμπαλιας είπε...

Μικε ,ειπαμε σαν παιχτης ηταν παιχτακι.αλλα το προπονιτικο το γουσταρε

εμεις τι να πουμε που δε μπορουμε ουτε να δουμε την ομαδα μας με τον αλάφτουρκο

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Εδώ που τα λέμε όλοι καταλαβαίνουν ότι με αυτούς τους τζίρους έχει μια κόπωση το πράμα...για αυτό και εγώ είμαι αισιόδοξος για αύριο.

austin είπε...

Μη μου πείτε ότι τέλειωσε ο πωλητής στον Τιτανοτεράστιο! Νέα εποχή για το ΧΑΑ.

michele είπε...

Πως την πατησες και "κολλησες" με το σαμάρι αυτο, δεν κατάλαβα ρε Austin. Καποια στιγμη θα κανει το ραλλακι του

μπαρμπαλιας είπε...

ρεαμπιλιτι ρε ρεαμπιλιτι...
που φωναζε ο σχωρεμενος

austin είπε...

Την πάτησα δε λες τίποτα... σαμάρι από τα λίγα!

Όλο το μαγαζί έχει κάνει μία κίνηση αυτό το πράγμα που υποτιχέστο ότι έχει και προοπτικές δεν κάνει τίποτα.

Βέβαια και τι δεν είναι σαμάρι στο ΧΑΑ πέραν τενεργασ? Κοίτα άλφα σήμερα. Από το κάθε δεκαδικό και τάπα έχει και χαροπαλεύει να σπάσει ή να φύγει κάτω.

austin είπε...

Και σε συνέχεια του σχολίου σου και μου Μιχάλη...

Η πραγματικότητα είναι ότι την πατήσαμε όλοι γιατί πιστέψαμε μία νέα μέρα ότι έρχεται στο ΧΑΑ και την Ελλάδα. Με εξαίρεση λοιπόν το ράλλι λίγ πριν πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, και με εξαίρεση την ΤΕΝΕΡΓΑ και κανά δύο χαρτιά ακόμα, τα λεφτά μας έπρεπε να είναι στο Αμέρικα και ειδικά σε τεχνολογικές.

Όλα τα άλλα είναι για να δικαιολογούμαστε. Ακόμα και κάποιος να μην ήταν γρήγορος και να πίστευε ότι θα γινόταν μακελειό, πλέον στο Αμέρικα δεν θα έγραφε ζημιές.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ, ή κάποιου που θέλει να λέγεται ψαγμένος επενδυτής

austin είπε...

Εξού και γιατί μόνιμα είμαι στημένος για σορτάρισμα στην ΑΛΦΑ.

Αν μου έκανε την χάρη σήμερα, ότι περιμέναμε 2-3 μέρες θα το έβγαζα μέσα σε 3 ώρες.

michele είπε...

Το χρημα ειναι παγκοσμιο, δεν εχει σημασια εδω η όπου αλλου

η ΔΕΗ ας πουμε εδωσε 2 ευκαιριες για πολυ καλα κερδη, πόσες να δώσει; κοντευει 3 φορες επανω απο περσι
Η Φουρλαρα που ηταν πριν 2 μηνες και κατι;
ο ΜΥΤΙΛΟΣ;
Η ΑΛΦΑ που λες, πριν ενα μηνα;

Frances είπε...

@austin

Δεν είσαι μόνος, νομίζω τα λέγαμε και πάλι. Τα ίδια και η ΟΤΟΕΛ, ομοιοπαθούντας κι εγώ. Και να πεις ότι είναι στο θεό εγκλωβισμένα, μεταξύ του 4,10-4,25.