Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

ΙΝΤΚΑ

X.A.A  



                            σχόλια για τη συνεδρίαση online

ΙΝΤΚΑ: ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ...
Μεγάλη πτώση της εποχής του κορωνοϊού κατέγραψε η μετοχή, από τα 0,81€ της 21/2 εως τα χαμηλά των 0,28€ της 16ης Μαρτίου. Εκτοτε ο τίτλος κινήθηκε πλαγιοανοδικά σχηματίζοντας ένα ανοδικό τρίγωνο και προετοιμάζεται να το λύσει ανοδικά. 
Επιβεβαιωμένη διάσπαση της Ε10 στα 0,542 € θα προσδώσει ορμή στη μετοχή με πρώτο στόχο τα 0,60€. Μεγάλος μεσοπρόθεσμος στόχος τα 0,78-0,80€ στην RT για το κλείσιμο του καθοδικού gap του Φεβρουαρίου.
Αδυναμία ανοδικής λύσης του τριγώνου, θα ταλαιπωρήσει τους κατόχους έχοντας πάντα ως ισχυρή στήριξη τη γραμμή τασης D1  και τα 0,47€.

74 σχόλια:

Λευτερης είπε...


Όλοι, λίγο πολύ, γνωρίζαμε από την πρώτη στιγμή, ότι το συνονθύλευμα των ακροδεξιών, των σταλινικών, των κνιτών, των πρώην ανανεωτικών, των μαοϊκών, των σκληρών πασόκων και των τυχάρπαστων, που σχημάτισαν κυβέρνηση το 2015, χαρακτηριζόταν από απέραντη αγραμματοσύνη, τερατώδη άγνοια, κτηνώδες θράσος, ιδεοληπτικές εμμονές, εφηβική καθήλωση και λατρεία προς την εξουσία.

https://www.liberal.gr/apopsi/many-might-say-liars-but-nobody-will-say-we-are-corrupt-guardian-24717/309479

austin είπε...

Την καλημέρα μου!

Ευελπιστώ να κάνει η αγορά ένα fake rally μέχρι την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου για ΑΕΠ τουρισμό κτλ.

Τότε πιθανολογώ ότι η αγορά θα φάει πολύ γερό ξύλο.

Στην συνέχεια αν δεν υπάρξει κάποια αλλαγή για τον Αύγουστο, θα πάμε στο επόμενο τρίμηνο που θα είναι τα χειρότερα που έχουμε ζήσει ποτέ.

Πάλι εκεί η αγορά θα φάει πάρα πολύ ξύλο. Όλα νομίζω παίζονται στον Τουρισμό του Αυγούστου. Αν δε δουν εκεί στο μαξίμου ότι άρτος για φέτος δεν θα υπάρξει στην οικονομία και πάμε και σε τίποτα εκλογές κτλ κτλ, τότε ακόμα χειρότερα.

Κλείνοντας, την πατήσαμε χονδροειδώς που όταν έρεε το χρήμα είχαμε ΣΥΡΙΖΑ και εμείς κρατάγαμε ομπρέλα, αλλά και πάλι λόγω μοντέλου οικονομίας και ιού είναι σα να κρατάμε ομπρέλα παρά το χρήμα που ρέει άφθονο.

Λευτερης είπε...

Καλημέρα σε όλους

Andreas D. είπε...

Καλημέρα<

https://www.bankingnews.gr/index.php?id=505643

Μιχάλη,

φουλ πάνω!!

χαχαχχα

austin είπε...

Λευτέρη... Πολύ ωραία και καλά τα λέει αλλά έχω δύο επισημάνσεις:

1) Όταν ο παπαιώαννου και ο τσοχατζόπουλος ωχριούν μπροστά στη σκανδαλάρα των cc, θα μπει κανείς φυλακή απλά θα μιλάμε για να βαυκαλιζόμαστε
2) Μπάινοντας κάποιοι από τους παραπάνω φυλακή, γιατί έχουμε και τις Παπα(ριές) από βενεζουέλα, από το χαμόγελο του μαξίμου που έβγαινε όταν λέγανε για δηοψήφισμα αλλά και για αυτά τα τελευταία, οι σημερινοί θα κωλώνουν να κάνουν για παράδειγμα απευθείας ανάθεση.

Είπαμε, οι προηγούμενοι ήταν αισχροί και κατά την γνώμη μου, για τα δεδομένα έχουμε να κάνουμε με την καλύτερη κυβέρνηση πολλών ετών. Αλλά και πάλι δεν έχουμε να κάνουμε με αγίους! Και μόνο που θέλει η έξω και μέσα προπαγάνδα να τους παρουσιάσει με αγίους και εθνοσωτήρες.. όπως έχω πει θέλουν να μοιράσουν τον "σανό" από την ανάποδη.

Λευτερης είπε...

Σαν σήμερα CC και κλείσιμο τραπεζών, φίλε Γιώργο, άρα όταν βγαίνεις από το βόθρο είναι καλύτερα. Όσο για την αγορά και το Χ Α, αν δεν είχαμε κολωνοιό με αυτήν την κυβέρνηση, με Ευρωπαϊκό φιλικό περιβάλλον και αξιοπιστία, φαντάζεσαι που θα ήμαστε.

austin είπε...

Συγγνώμη που στο λέω Λευτέρη, αλλά πουθενά δεν θα ήμασταν τελικώς.

Η αγορά παρότι τις σωστές κινήσεις της κυβέρνησης δεν έκανε απολύτως ΤΙΠΟΤΑ.

Οι τράπεζες με όλα τα υποτιθέμενα καλά νέα ήταν κάμποσο κάτω από τις τιμές ΑΜΚ και με κάθε ευκαιρία διορθωτικής διάθεσης στα έξω το δικό μας έτρωγε πιο άμεσο, πολύ και απότομο ξύλο.

Αυτά πλέον τα φωνάζω μόνος μου και γίνομαι γραφικός, αλλά καλό είναι να μην παραμυθιαζόμαστε γιατί πολύ απλά την πατάμε.

Είμαστε το QE, έχουμε καλή κυβέρνηση. Έχουμε λεφτά με την σέσουλα και είμαστε πολύ πολύ πολύ κάτω και ειδικά συγκριτικά με τα ξένα.

Κάτι το οποίο, σε μία ακραία υποτιμημένη αγορά θα έπρεπε να μην ισχύει.

Προφανώς και ξέρω λίγα, προφανώς και δεν χρειάζεται την λογική μου να την ενστερνιστεί κάποιος, αλλά αν δεν είχα και εγώ αυτές τις πλάνες "ότι η κυβένηση θα πάει το μαγαζί πάνω" εκείνον το κεφάλι και ώμους που φώναζα τότε ΠΑΛΙ μονος μου, θα το είχα εκμεταλλευτεί με το είμαι σορτ.

Δυστυχώς την ιστορία την ξέρουμε όλοι.

austin είπε...

https://www.capital.gr/diethni/3463798/fed-plafon-sta-merismata-ton-trapezon-me-basi-ta-apotelesmata-ton-stress-tests

michele είπε...

Καλημέρα, καλημέρα σε όλους. Το θεμα των capital control εχει παραγραφει, γιατι εχουν μεσολαβησει 2 εκλογικες αναμετρήσεις, σε επίπεδο ποινικο. Σε επίπεδο πολιτικο δεν παραγράφονται

michele είπε...

Για την αγορα την πτωση και την ανοδικη αντίδραση. Οι μετοχες που ανηκουν σε εταιρειες σοβαρες εχουν γυρίσει. Η εταιρειες που προαλειφονται για turn around story

ΔΕΗ-ΤΕΝΕΡΓ-ΓΕΚ-ΕΛΛΑΚΤΩΡ-ΜΥΤΙΛ-ΜΟΗ-ΠΑΠ-ΙΝΚΑΤ-ΚΟΥΕΣ κλπ

Οι τραπεζες που ειναι ΠΟΛΥ χαμηλότερα για τους γνωστους λόγους αποτυπώνουν τη μιζερια τους στους δεικτες

μπαρμπαλιας είπε...

Γιωργη σορτε και παλι σορτε.
αντε και να σου βγει μια αναποδη ανοδικη ...δε χαλαει η σουπα

michele είπε...

Aντε τελειωσε και η υπόθεση της σκευωριας Νοvartis, την ξεραμε βεβαια
εγω λεω τοσα λεφτα θα πληρωσει η εταιρεια, δεν βγαζει
και 2-3 εκατομμυρια να δωσει σε αυτα τα συριζαιικα λιμοταγαρα που βρωμαει το χνωτο τους,ετσι κι αλλιως και στις σκευωριες κατσαπλιαδες αποδειχτηκαν

Andreas D. είπε...

https://www.capital.gr/epixeiriseis/3463862/gek-terna-apo-2-5-eos-3-to-euros-tou-omologou-giati-einai-elkustiko

michele είπε...

Καλό ειναι το επιτόκιο οντως

μπαρμπαλιας είπε...

φοβερος ο ΜΥΤΙΛ,εκοψε μερισμα και καλυψε και τη διαφορα 0,50λ

Frances είπε...

Άλλη μια φορά που το eshop κάνει μεγαλύτερο τζίρο από το ψιλικατζιδικο χαχαχαχ

μπαρμπαλιας είπε...

η ΓΕΚ το εχει ψιλογαϊδουργιασει
μερες τωρα

μπαρμπαλιας είπε...

και ειναι ξεκαθαρισμενο οτι δεν μπορουμε να ακολουθησουμε ουτε βρωπη ουτε αμερκή

austin είπε...

Frances, κοίτα την δουλειά σου εκεί και άστο το ρημάδι! Άσε που αν κάνει το e-shop μεγαλύτερο τζίρο, τότε είσαι πολύ πολύ καλά!

Τι βλέπω?? 1% πάνω ο Γερμανός και εμάς ε΄δω δεν ανβαίνει καν η Μπελα που δίνει Μέρισμα.

Όσο για το ομόγλο της Γεκ, σιγά τα νέα! βλέπετε ακούνητη.

Παίζει να είμαστε η καλύτερη αγορά καψίματος νέων. Πάλι καλά που έχω δουλειά και δεν είμαι από πάνω γιατί συγχύζομαι!

austin είπε...

με τον τιτάνα...να χωνεύει την έντονη άνοδο του!

Frances είπε...

Θα συμφωνήσω austin, πάλι καλά που έχουμε αλώνια γιατί συγχυζομαι κι εγώ.


Η ΓΕΚ δε τραγική, ήθελα και μουαγιεν 😂

Πλάκα θα έχει να ανακοινωθεί το β τρίμηνο και να μην έχει κάνει κίνηση. Χειρότερα από το 99 θα μας πάει.

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Όταν έγραφα λευτερια στον Τσοχατζόπουλο...
Ενοούσα ότι θα έπρεπε να είχε γίνει διερεύνηση στις διαδικασίες των προμηθειών και να παρθούν πρόσθετα διορθοτικά μέτρα, ώστε να μην λιγουριάζουν όχι οι υπουργοί μόνο αλλά και κάθε μέλος τις όποιας επιτροπής αξιολόγισης.
Θυμάστε κάποτε που είχε υποθεί ότι αν δει κανείς τις προμήθειες μόνο στις ένοπλες δυνάμεις ...ένα πολύ μεγάλο ποσοστό αξιόμαχων θα είχε θέμα?

Το να πιάσουμε κάποιον και να τον εκτελέσουμε ...είναι καλό για το γενικό αίσθημα δικαίου.
Ωστόσο δεν μπορούμε να αρκούμαστε μόνο σε αυτό...εντάξει αλλάξαμε και τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.
Αυτό ήταν ...το λύσαμε κλείσαμε όλες τις πόρτες?
Θα γίνει λέει περιουσιολόγιο πότε? - Το λέμε καμιά πενταετία, ίσως τα παιδιά μου να το δούν όταν με το καλό ολοκληρωθεί και το κτηματολόγιο.

michele είπε...

Mμάρπα ευχησου να μην ακολουθησουμε το DOW ετσι πως τον βλέπω τεχνικα :)

michele είπε...

Εχω και ενα καλό ενος Πασόκου, χτεσινο :

"Τους είχε ήδη είκοσι μονάδες κεφάλι στις δημοσκοπήσεις ο Κουλης, σκάει Παπαδημούπολη, μαλώνει ο Τσιπρας Παπαδημουλη, να κλείσει η πληγή. Σκάει Τζουλη να παραγγέλνει συλλήψεις δημοσιογράφων και φρέσκα παντζάρια από Αττικαρχες κτλ, ψάχνει μπεταντιν ο Τσιπρας, πού θα πάει θα κλείσει κι αυτή η πληγή, ας προσποιηθω πως δεν τρέχει τίποτα και να κάνω την Προοδευτική Συμμαχία να πάρω λίγη θετική δημοσιότητα, έρχεται οικονομική ύφεση, τον έχω τον Κουλη,πού θα πάει. Με το που βγαίνει από την Προοδευτική Συμμαχία, ακούει στο ράδιο την Φωνούλα του Παπά να λέει για μαγαζιά, Μαρεβες, και Τύπισσες. Κιτρινίζει! Παθαίνει Κορονοϊό! Ρε Μαλ@κες, επιτέλους! Περνάνε τρεις μέρες κατά τις όποιες ο Παπάς έχει διηγηθεί τα άπαντα του Ιουλίου Βερν ως δικαιολογίες στα κανάλια, παθαίνει έμφραγμα, βάζει Παπά να αναλάβει την ευθύνη να ξεμπερδέψει οριστικά. Τέλος ο Εφιάλτης σκέφτεται! Και πριν προλάβει να βγάλει ανακοίνωση, σκάει η απόφαση του FBI που λέει πως δεν υπάρχει κανένας πολιτικός εμπλεκόμενος στην Υπόθεση Νοβαρτις! Είναι έτοιμος να βρει τον "Κοντό" με τα γιατροσόφια μπας και συνέλθει, αλλά τον έχει συλλάβει ήδη η αστυνομία. Ε, εντάξει λέει... Τι άλλο να πάθω; Που αλλού να μου την βγει ο Κουλης; πιάνει το κινητό του να μπει λίγο tik tok να περάσει η ώρα, και τι βλέπει;;; Ο Κουλης φέρνει νομοσχέδιο για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και πολιτικό γάμο Ομοφυλων!
Ε, όχι ρε, ε όχι! Όχι κι αυτό! Θα μου πάρεις και την τελευταία μπουκιά από το στόμα άτιμε Κουλη;;; Λυπήσου με! Λίγο έλεος ρε!
Κι όλα αυτά, με τον Κουλη τις δέκα αυτές μέρες να μην έχει καν προφέρει το όνομα Τσιπρας!"

Μ.Ε.

μπαρμπαλιας είπε...

Mik,δεν ξερω τι βλεπεις ,αλλα ασ
ειχαμε κανει γενικα την κινηση του
νταού και μετα θα τα εριχνα ολα στον ανεζουλακι (-15% και με ογκο)

austin είπε...

Δεν σας άρεσε που είχαμε την ΕΕΕ με μεγάλη στάθμιση. Τουλάχιστον για να κρατήσουν ή να χώσουν τον δείκτη την παίζανε αναλόγως και είχαμε και κάτι να κάνουμε trading.

Τώρα που βγήκαν όλοι να λένε πόσ θετικό είναι να είναι πλαφόν η στάθμιση βλέπουμε.

Δεν κουνιέται τίποτα στην άνοδο!χαχαχα

μπαρμπαλιας είπε...

λες ωρε Μικ τωρα με το νομοσχεδιο για τους πουστιδι ...να κολησουμε στα γεραματα;

σσ μη γραφεις τετοια σε περιμενει στη γωνια ο Αταραξι

austin είπε...

Στην πτώση όμως χθες...Δεν ξέρανε τι να πρωτοχώσουν.

τράπεζες για μεγάλα χαρτιά? Τελικα τα χώνουν όλα για να πιάσει τόπο το πλαφόν!
χαχα. μόνο για αποχή και γέλια είναι η φάση! Μια μέρα ανόδου 10 μέρες φθοράς και/η πτώσης

Frances είπε...

Εντωμεταξυ λέμε όλοι ότι έχουμε ρηχή αγορά κτλ,μπορεί να κάνω λάθος,αλλά αναρωτιέμαι, αν δεν βάλουν πρώτα τα λεφτά τους οι Έλληνες ποιος θα τα βάλει;

Ο μέσος Έλληνας είναι ακόμα της άποψης τζόγος και θα χάσεις τα λεφτά σου, όπου ο μέσος στοιχηματζης με ένα 5€ στο δελτίο χώνει χαλαρά ένα χιλιάρικο το χρόνο και τα χάνει όλα. ΟΛΑ.

Οπότε τι περιμένουμε τον Αμερικανό να χώσει που έκανε 10 χρόνια ράλλυ ή τις τράπεζες που ζούνε πλέον από τις προμήθειες;

austin είπε...

To 10% του χαρτοφυλακίου μου είναι σορτ σε ΑΛΦΑ. σήμερα τα ξαναάνοιξα και τώρα έκλεισα λίγα και περιμένω να χώσουν το τούβλο-κλείσιμο του γκαπ.

Είναι το μόνο που με σώζει και λέω ότι κάτι κάνω. Αλλιώς, μιλάμε για μόνιμο κουβά αφού το να πιάσεις τον πάτο και να πουλήσεις στην κορυφή εκτός από "κωλοφαρδία" θέλει και αυστηρή πειθαρχία ότι δεν θα σπάσει πάνω το μαγαζί ή η μετοχή.

Παραδείγματα: ΟΤΕ, ΜΠΕΛΑ, ΟΠΑΠ, ΓΕΚ κτλ κτλ κτλ.

michele είπε...

Δεν μας ενδιαφέρει Frances ο μεσος Ελληνας. Οταν ασχοληθει αυτος, εμεις θα του πουλαμε. Τα λεφτα γινονται οταν εδω ολοι γκρινιάζουμε, αυτα ειναι γνωστα πραγματα.
Η χωρα αυτη ειχε 10 χρονια κριση ,εκ των οποιων τα 5 με κυβερνηση ΣΚΙΤΖΗΔΩΝ
Μόλις πηρε να παρει ανασα, εσκασε ο κορωνοϊός. Τυχεροι οι νεοτεροι που εχετε την ευκαιρια να ξαναβρειτε καλές τιμες.

Ο Μπαρμπας εχει δικιο που γκρινιαζει, ο Austin οχι. Λογω ηλικιας μιλάμε.
Το μεγαλυτερο παραπονο πρεπει να εχω εγω, για ευνοητους λόγους.

austin είπε...

Με την ζημιά που πάθαμε Μιχάλη πιστεύοντας στο ΧΑΑ γιατί να μην γκρινιάζω?? Και είπα ο λόγος που γκρινιάζω είναι γιατί πίστεψα ότι η αλλαγή κυβέρνησης θα έφερνε αλλαγή στο ΧΑΑ. ΚΑΜΙΑ αλλαγή που πολλές φορές την έχω τεκμηριώσει. Άλλωστε οι περισσότερες μετοχές είδαν τα υψηλά τους σε εποχή που έφευγε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπροσθέτως το trade what you see and not what you believe.

Το κεφάλι και ώμους ήταν ξεκάθαρο κεφάλι και ώμους η αγορά έβλεπε μπροστά και εξού και το έκανε.

όπως και τώρα, στο 1% πάνω ο Γερμανός η αλφα στο συμβόλαιο μπήκε μέσα στο κάτω γκαπ. Αν πιστεύουμε ότι η αγορά είναι για πάνω, τότε μόνο λόνγκ θα μπαίναμε και θα την τρώγαμε απλά από παντού.

Εκτός και αν όλη η ελλάδα αγόασε ΓΕΚ στα 3,8 και δεν την νοιάζει αν είναι 6,90 ή 6,11

austin είπε...

Και όσο έγραφα..Μπήκε και στην σποτ στο γκαπ!

Και η ΓΕΚ σπάει κάτω λες και έβγαλε κακά νεα, ενώ η ΤΕΝΕΡΓ κρατάει.

Και καλά οι τράπεζες...τρώνε χώσιμο λόγω των νέων της FED (γελάνε και τα τσιμέντα) ο ΤΙΤΑΝΑΣ με το 3% πάλι σήμερα κάτω γιατί.

Φεύγετε να φεύγουμε είναι η αγορά και πιστεύουμε στα ψέματα!

ArTaXiA είπε...

"Πραγματικά απολαμβάνουμε όλους αυτους που μεταφράζουν στη συμφωνία Novartis ότι δεν υπήρχε εμπλοκή πολιτικών. Δλδ μια πολυεθνική και μερικοί γιατροί και διοικητικοί επι 10 χρόνια περίπου έστησαν μηχανή κάτω απ τη μύτη «ηλιθίων» πολιτικών οι οποιοι απλως κυβερνούσαν πετώντας χαρταετό. Τους οποίους και επιβραβεύουμε!

Περί "ανιδεων και ηλιθίων "ενα μικρό ιστορικό

Την 2ετία 2010-2011

📌 το "ΒΗΜΑ" μιλούσε για "σκανδαλώδεις υπερτιμολογήσεις και υπερσυνταγογράφηση φαρμακευτικων σκευασμάτων"
📌 ο Α Λοβέρδος παρουσίαζε στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ "εκθέσεις-φωτιά"
📌η Ν Μπακογιάννη (ΔΗΣΥ) εκανε επερώτηση στην Βουλή για το θέμα (4πλασιασμός δαπάνης σε 10 χρόνια κατά Μόσιαλο)
⏩Απο τότε κύλησε αρκετό νερό στ' αυλάκι και πλέον για το "ΒΗΜΑ", τον Α Λοβέρδο, την Ν Μπακογιάννη & τα κόμματα τους όλα είναι σκευωρία
✅Είχαν βοηθήσει βέβαια και οι έξι (6) νομοθετικες ρυθμίσεις νομιμοποίησης του πλιάτσικου που ψηφίστηκαν απο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ την 12ετία 2001-2013

Πηγές
22/01/10 Αρθρο στο "Β"
https://tinyurl.com/rsecal6
12/01/11 Επερώτηση ΔΗΣΥ
https://tinyurl.com/y229pcjx
19/05/11 Μόσιαλος για 4πλασιασμό δαπάνης
https://tinyurl.com/qny3nax
Οι νομ ρυθμίσεις ανέλεγκτης (sic) νομιμοποίησης των δαπανών
2955/2001 https://tinyurl.com/snn3zf8
3301/2004 https://tinyurl.com/wd8lumo
3329/2005 https://tinyurl.com/wgaxlhm
3763/2009 https://tinyurl.com/shuzlt7
3867/2010 https://tinyurl.com/savmb5b
4146/2013 https://tinyurl.com/un954hu"

Μισό, να στρίψει το φορτηγό με το σανό.

Και φιλιά ολούθε!

Frances είπε...

Μιχάλη συμφωνώ ότι θα βρούμε καλές τιμές και βρίσκουμε καλές τιμές. Αλλά πόσο εφικτό είναι να βλέπεις το Χ/Φ στο 10-15% πλην και κάνοντας κάνα τυχαίο μουαγιεν να κλείνεις κάποια καλά κέρδη. Άλλωστε μέχρι κι εγώ που είμαι νέος στο άθλημα διακρίνω αλλόκοτες κινήσεις, πόσο μάλλον εσείς που είστε χρόνια.

Αν μπεις τώρα και χτίζεις για να πεις κάθομαι να τα παρακολουθώ για κάνα 2 χρόνια οκ, απλά μέχρι τη διετία θα σου έχουν σπάσει τα νεύρα.

michele είπε...

Της πλακας ολα αυτα. Για σανοφαγους συριζαιους. Η φαρμακευτικη δαπανη απο το 2012-2015 μειωθηκε σε μεγαλο βαθμο.
Ηρθε μετα ο Πολακης και δεν ανακοινωσε το 2015 νεες τιμες φαρμακου ( δειτε τα κερδη της NOVARTIS στην Ελλαδα επι Συριζα και μετα τα λεμε)

ΟΚ αποκαλυφθηκε και ΕΠΙΣΗΜΩΣ απο τους Αμερικανους οτι δεν υπηρξε εμπλοκη πολιτικων, επιβεβαιωθηκε ( και για τους σανοφαγους ) οτι υπηρξε σκευωρια, αστα τωρα, πηγαινε κανα μπανακι :)

streetboy είπε...

https://www.zougla.gr/greece/article/tsipras-i-lipo8imia-enos-9xronou-koritsiou-logo-elipous-sitisis-girizi-ti-xora-mas-xronia-piso
Μιχάλη κάνε υπομονή δεν είπε την τελευταία του λέξη ο απλυτος... Που θα πάει θα ρθει και ο χειμώνας να καεί κανένας από καμιά σόμπα...

ArTaXiA είπε...

Περίεργο, διότι το έχω εδώ το πόρισμα και μιλάει επί λέξει "για Έλληνες αξιωματούχους". Τίποτα λοχίες του πεζικού θα εννοεί, ε;

ArTaXiA είπε...

Vlaso, μήπως αγοράζεις εδώ; Πες μας, επειδή σκέφτομαι να ανοίξω θέσεις.

michele είπε...

Οι employees ειναι αξιωματούχοι; αγλλικα Τσιπρα;

Frances είπε...

Το θέμα δεν είναι τι θα περάσει σε δεύτερο χρόνο στους σανοφαγους, αλλά τι θα περάσει σε πρώτο, και σε πρώτο περάσει η σκευωρία.

Όπως σε πρώτο χρόνο πέρασε ότι πολέμησαν για καλύτερη συμφωνία οι κατσαπλιαδες κι έπειτα μας έφεραν τα cc οι Ευρωπαίοι και πολλά άλλα φυσικά.

Τα ποσοστά τους δεν αντικατοπτρίζουν όλο τη βλάβη που έχουν επιφέρει.

austin είπε...

Εγώ πάντως καλού κακού έκλεισα τα σορτ σε ΑΛΦΑ να μαζέψουμε κανά διαφυγόν κέρδος από τα λονγκ

μπαρμπαλιας είπε...

πρωτη φορα μετα απο χρονια που κρατησα μετοχη για μερισμα(ΜΥΤΙΛ)
λαθος .
ΤΣΑΜΠΗηηηηη ποσες ΓΕΚ θελεις στο 6;;

michele είπε...

Frances βεβαιως να παιρνεις το 15%. Εγω δεν ειμαι αντιθετος αλλωστε το κανω συχνα. Τωρα ειδα δεν περασε μια δυο τρεις το 386 να επιβεβαιωσει λεμε, να δω ογκους και τετοια
μπαμ-μπουμ απλα πραγματα. Αλλα εγω δεν εχω προβλημα αν πουλησω την ΑΛΦΑ 0,70 να την παρω 0,73, οι περισσοτεροι εχουν

Τωρα για την κινηση τα εχουμε πει αυτα. Η αγορα περισ το Γεναρη ειχε 600 μοναδες .ΣΑΣ ΤΗ ΔΙΝΩ με το "διαμαντι" παει 950. Γιατι πηγε; βρειτε το μονοι σας.
Τωρα ειναι 645 και εχουμε και τη μεγαλυτερη υφεση του παγκοσμιου συστηματος απο το 1930 και μετα, χωρα τουριστικη που θα ερθει το 1/3 και αν τι περιμενουμε, να τρεχουμε αμεριμνοι στα λιβαδια;

ArTaXiA είπε...

"The SEC's order finds that local subsidiaries or affiliates of Novartis or its former subsidiary Alcon Inc. engaged in schemes to make improper payments or to provide benefits to public and private healthcare providers in South Korea, Vietnam, and Greece in exchange for prescribing or using Novartis or Alcon products. According to the order, these schemes took place between 2012 and 2016 and were known among certain managers of the local subsidiaries or affiliates."

Το καταλαβαίνουμε, ή να το μεταφράσω;

Ειδικώς το "public healthcare providers".

Frances είπε...

Εγώ ξεκίνησα στις 830 μονάδες 😂😂

Τι διαμάντι είχες δώσει;

10-15% ζημιά έγραψα. Όπως είπε και ο austin χθες κάνει κανένα τίναγμα παίρνεις καμία κίνηση, αλλά τελικά δεν αποδίδει.

ArTaXiA είπε...

NOVARTIS HELLAS S.A.C.I.

together with Novartis Hellas Employee 1, Novartis Hellas Employee 2, and
others known and unknown, knowingly and willfully did combine, conspire,
confederate, and agree together and with each other to commit an offense against
the United States, that is: while in the territory of the United States, through its
employees and agents, did corruptly commit acts in furtherance of an offer,
payment, promise to pay, and authorization of the giving of anything of value to a
foreign official and to any person, while knowing that all or a portion of such
money and thing of value would be and had been offered, given, and promised to
a foreign official for purposes of: (i) influencing acts and decisions of such foreign
official in his or her official capacity; (ii) inducing such foreign official to do and
omit to do acts in violation of the lawful duty of such official;


O Foreign Official τώρα τι είναι; Yπάλληλος; Employee δηλαδή;

Κι άλλο σανό παιδιά! Και προσοχή στην ανάπτυξη, μη σας πάρει φαλάγγι.

austin είπε...

Η αγορά όντως πίστευ στην αλλαγή κυβέρνησης οπότε ΔΙΟΡΘΩΣΕ την ακραία πτώση επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπήρχε κανένας οικονομικός λόγος να πέφτει πριν το Γενάρη στις 600 μονάδες.

Τώρα λοιπόν, που προεξόφλησε την μεγάλη ύφεση του ιού, γιατί δεν βλέπει μπροστά όπως τότε και να ανέβει προς το 800 θα πω εγώ. Δνε το συζητώ για τα υψηλά των 950 μονάδων.

Και μάλιστα με την βοήθεια της φοβερής αντίδρασης των ξένων...

austin είπε...

Στα άλλα νέα, ο Μητσοτάκης λέει μίλησε με Ερντογάν...Έκτακτη είδηση.

Ειλικρινώς...φταίω εγώ να ανησυχώ???

hippy είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ArTaXiA είπε...

Vlaso, είσαι asset. Όλοι βασιζόμαστε στις κινήσεις σου!

austin είπε...

Μπάρμπα μου 7,30 ο μύτιλος!

Πως λέμε, επανεπενδύουμε το μέρισμα και η αγορά στηρίζεται. Εδώ το πήραν για να κάνυον διακοπες! χαχα

michele είπε...

Frances η πρωτη δημοσιευση 30/1/2020

http://freeforumstocks.blogspot.com/2019/01/blog-post_30.html#more

http://freeforumstocks.blogspot.com/2019/02/blog-post_26.html#more

http://freeforumstocks.blogspot.com/2019/03/blog-post_29.html#more


http://freeforumstocks.blogspot.com/2019/04/blog-post_30.html#more

http://freeforumstocks.blogspot.com/2019/06/blog-post_3.html#more

hippy είπε...

https://www.capital.gr/epixeiriseis/3463862/gek-terna-apo-2-5-eos-3-to-euros-tou-omologou-giati-einai-elkustiko

Το 3% που μάλλον θα κλειδώσει είναι ελκυστικό για την εταιρεία, όχι για τους επενδυτές.


Το προηγούμενο 7ετές ομόλογο των 120 εκατ που διαπραγματεύεται στο ταμπλό έχει επιτόκιο 3,95%, λήγει το 2025 και με τη σημερινή τιμή διαπραγμάτευσης 103,10 έχει απόδοση 3,35% περίπου. Σαφώς ελκυστικότερο για τον επενδυτή αλλά και πάλι ακριβό.

Η εταιρεία "ξέχασε" να "προσέξει" στο ταμπλό και την σαφώς ποιοτικότερη εξαδέλφη TENERGB2 που έκανε πράξεις κάτω απ΄το άρτιο στο 99 με απόδοση περίπου 2,70%. Σήμερα την θυμήθηκε.

Νομίζω ότι η πανδημία έδωσε δυνατό κτύπημα στον κλάδο των εταιρικών ομολόγων (ίσως λόγω πωλήσεων από τραπεζικά αμοιβαία). Μου φαίνεται δύσκολο να ανακάμψει, ιδίως με τα χαμηλά επιτόκια των προηγουμένων εκδόσεων και τούτο.

Νομίζω ότι εάν η ΓΕΚΤΕΡΝΑ έβγαινε να δανειστεί τα 500 εκ. στην διεθνή αγορά με senior ομόλογο (σαν τον ΕΛΛΑΚΤΩΡΑ και την ΦΡΙΓΟ) δύσκολα θα πετύχαινε κουπόνι κάτω από 5%.

Εννοείται ότι δεν θα γραφτώ. Βρίσκω μεγαλύτερη αξία στις τρέχουσες τιμές των εταιρειών υποδομών (ΕΥΑΠΣ, ΕΥΔΑΠ, ΑΔΜΔΗΕ, ΟΛΠ κλπ ή ΕΛΛ) και στα σημαντικά τους μερίσματα. Μου φαίνεται λογικό ωστόσο η έκδοση να καλυφθεί. Οι προμήθειες των underwriters είναι τεράστιες, οι ζημιές θα φορτωθούν στις συγγενικές εταιρείες αμοιβαίων κεφαλαίων. Τι ’χες Γιάννη, τι ’χα πάντα.

michele είπε...

Ρε συ Art τα ιδια μας ελεγες οτι δεν ειναι οριοθετηση ΑΟΖ η συμφωνια με την Ιταλια. Τωρα εμενα χαρη μου κανεις, γιατι λες αυτα που λενε οι συριζαιοι, ασχετα αν τα πιστευεις
και βρισκω ευκαιρια να κράξω :)

σου εχω και κλαμα @elikas που μου ειχες κουβαλησει εδω, δεν ξερω αν το ειδες χαχαχ

michele είπε...

Ναι στα αμοιβαια οφειλεται Ηλια. Εσπρωξα και εγω αμοιβαιο επιχειρηματικο και τη μικρη χασουρα την εχω ηδη ΥΠΕΡκαλυψει απο την αγορα εδω

michele είπε...

Οφειλω να πω παντως, οτι ηταν καλο αμοιβαιακι, συμφωνα με τη κινηση του ειχε καλη διαχειριση

michele είπε...

Οσον αφορα το τηλεφωνημα Μητσοτακη-Ερντογαν:

Ενημερωση Μαξιμου: Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού και τις προσπάθειες αντιμετώπισής τους, καθώς και για ζητήματα που συνδέονται με το άνοιγμα των συνόρων και την αποκατάσταση των τουριστικών ροών. Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Ερντογάν συμφώνησαν να διατηρήσουν ανοικτούς τους διμερείς διαύλους επικοινωνίας.

austin είπε...

Κλείνει και το γκαπ η ΑΛΦΑ θα πάει και ο τραπεζικός στον στοκο που έδωσες Μιχάλη.

michele είπε...

Απαντηση στο 4,26 του Austin ειναι αυτο.

Στο σχολιο μου στον Frances 4.34 απο λαθος εγραψα 30/01/2020
ενω ειναι 30/01/2019

austin είπε...

6 μέρες για να πιάσουμε τα τοπικά υψηλά σε ΑΛΦΑ, 3 μέρες για να πιάσουμε το σημείο που ξεκίνησε το γκαπέ!

mixalis mixalios είπε...

Τελικά αυτός ο Γεωργιάδης τα πήρε? Μπου α χαχαχα... Καλά το πόρισμα της sec αναφέρεται για την περίοδο 2012-2016. Ποιους είχαμε κυβέρνηση τη διετία 2015-2016? Κάτσε να μπω στη Wikipedia...

Frances είπε...

Μιχάλη τώρα τα είδα. Πολύ καλή δουλειά πέρυσι. Μπράβο για τον ξεχωριστό τρόπο που τα δίνεις. Μακάρι να βρεθούμε πάλι σε τέτοιο momentum.

ArTaXiA είπε...

Έβαλα link, έβαλα παραπομπές, έβαλα γεγονότα και ντουκομέντα και τι απαντήσεις έλαβα;

Χαχαχα, και χουχουχου και αγγλικά Τσίπρα και @elikes και τα @@ μου που κουνιούνται.

Καλό είναι όταν κάποιος επιχειρηματολογεί με την πηγή, να του απαντάμε με άλλη, αντίστοιχη πηγή. Ειδάλλως, έχω κι εγώ ιστορίες για κάτι γαϊδάρους που πετούσαν.

Εν τω μεταξύ, ρε Vlaso, τι γαμάτη μαντεψιά αυτή να αγοράσεις χθες τράπεζες;

michele είπε...

Oταν εχω χρονο, παιρνεις και ντοκουμεντα Αrt τωρα εχουμε σοβαρες δουλειες.

Πληροφορουμαι οτι η τηλεφωνικη επικοινωνια που λεγαμε μπορει να ειναι σημαντικη και οχι απλα διεκπεραιωτικη

ArTaXiA είπε...

Όσον αφορά τα της Ιταλίας, έγραψα πως το θέμα της ΑΟΖ που μας τα είχαν κάνει πεπόνια εδώ δεν αναφερόταν σε κανένα ιταλικό μέσο. Τόσο μεγάλη σημασία έδιναν οι Ιταλοί σε αυτή, την συμφωνία. Change my mind.

michele είπε...

Ειναι φυσικο, γι αυτους ηταν μονο μια επεκταση της συμφωνιας του 1977.

Για μας ομως ειναι σημαντική γιατι παιζουμε σε ολο το ταμπλο της Αν.Μεσογειου. Ο Ντι Μαιο πηγε και Τουρκια και Λιβυη.
Ο δικος μας πηγε και Αιγυπτο.

μπαρμπαλιας είπε...

ναι αλλα μετα το τλφ φαγαμε τουμπα γερη....
για ξηγατο...κερδοσκοπια αναποδη;

austin είπε...

Είπαμε μπάρμπα μου...βγήκε η συνομιλία ερντογάν ως είδηση και τιμολογήθηκε δεόντος ο υποτιθέμενος φόβος με τους Τούρκους!

michele είπε...

Δεν μπορω να το συσχετισω, δεν εχω πληροφορηση περαιτερω Μπαρμπα.

Απλα σου ειπα 2.48 κατι, μπορει ναναι αυτο!

μπαρμπαλιας είπε...

ο ΜΥΤΙΛ "αγοραζει"στο κλεισιμο 22.500 τεμ
μας δουλευει ο μ παγλαμας

michele είπε...

Παικτουρα ειναι και με ..ρευστοτητα :))

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Εχουμε ξαναπει...
Πολεμος δεν θα γινει οταν οι στρατηγοι δεν μπορουν να εφαρμοσουν το βασικοτερο κομματι που ειναι ο αιφνιδιασμος...
Τωρα ειναι ολοι μιλημενοι...οποτε ξεχαστε το.

Εχει μεγαλη σημασια ναα μαθουμε με ποιου πρωτοβουλια εγινε το τηλεφωνημα...
Και δεν εγινε για τον τουρισμο..
Ειπαν αλλα πραγματα που θα δουμε αργοτερα.
Ειναι παντος πολυ σημαντικο το οτι μιλησαν μετα απο μηνες.

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Τι έγινε παλι?
Για ποιο λόγο γύρισε τόσο κάτω?
Ήταν μεγάλος τζίρος
Τι λέει η συνέχεια?
Αυτός ο Μυτ είναι όντως παικτουρα.