Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Σάββατο 6 Ιουνίου 2020

ΣΆΒΒΑΤΟ..
με LIBERAL MARKETS





ΣΗΜΕΡΑ  ΣΤΗ "LIBERAL MARKETS" ME TON ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ...
Αλλαγή σελίδας στο Χρηματιστήριο.
Οι Τράπεζες αντέχουν και ελπίζουν στο μέλλον.
του Μάνου Χατζηδάκη.

Πλώρη για Υψηλότερα.
Τεχνική Ανάλυση του Γενικού Δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών, του FTSE-25, του Τραπεζικού Δείκτη, της ΓΕΚΤΕΡΝΑ, της ΚΡΙΚΡΙ, της INTRAKAT, του DAX και του EUR/USD.
του Ηλία Ζαχαράκη.

Και οι τέσσερις ήταν υπέροχες. ΔΕΗ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.
Stock Picking : ΕΥΔΑΠ, ΒΥΤΕ, FRIGOGLASS.
Ανάλυση του εβδομαδιαίου γραφήματος του Τραπεζικού Δείκτη.
του Μιχάλη Μιχαηλίδη.

Τα Ρ/Ε στην στρατόσφαιρα. Τυφλό Ράλι στις αγορές χωρίς ματιές στα κέρδη.
του Κωνσταντίνου Καρδιασμένου.

Ο κανόνας επιβίωσης του επενδυτή: “Έσο έτοιμος για όλα”.
Η θεμελιώδης και τεχνική εικόνα του S&P.
Επιταχύνουν οι αγορές της Ευρώπης.
της Μαίρης Βενέτη.

Η μάχη του τηλεκοντρόλ. FOX Corporation, ROKU.
Βαριά και… ασήκωτη η τιμή του Βαμβακιού.
του Σπύρου Αλεξόπουλου.

Οι Θεσμικοί Επενδυτές ανακαλύπτουν το bitcoin.
του Νίκου Κωστοπουλου.

Πέντε λόγοι ανησυχίας για την Ε.Ε. λόγω του “Λεφτόδενδρου των Βρυξελλών”.
του Ολύμπιου Ράπτη.

Το οικοσύστημα της καινοτομίας. Ελπίδες από τον κόσμο των ελληνικών startups.
του Κωνσταντίνου Χαροκόπου.

5 σχόλια:

μπαρμπαλιας είπε...

οι ξενες αγορες πετανε...και εμεις
εδω μετραμε τις αντιστασεις προς τα πανω...στο χιλιοστο.
αθανατη μαϊμου.λατρεια μου.

μπαρμπαλιας είπε...

https://www.google.com/search?q=DOW+chart&oq=DOW+chart&aqs=chrome..69i57.22151j0j4&sourceid=chrome&ie=UTF-8

για τους στραβογαμιαδες και τους ταλους κυματιστες...

hippy είπε...

Ο  φίλος Βαγγέλης Ντακουνάκης α΄αντιπρόεδρος του ΣΕΔ πήρε μια διαδικτυακή συνέντευξη από τον κύριο  Μάνο Χατζηδάκη της ΒΕΤΑ. Ο καλός αναλυτής δηλώνει ιδιαίτερα θετικός για τον τραπεζικό κλάδο, αρνητικός (για φέτος) για τα διυλιστήρια. Μου έκανε εντύπωση η απάντηση του για την ΑΛΦΑ... "Βαθιά υποτιμημένη με BV περίπου 0,12".


http://neoforum.gr/viewtopic.php?f=6&t=11921&sid=42d1ec0c6555afb38641e000fed2360c
 

SCALPER είπε...

Η ανάδειξη του βαμβακιού σε στρατηγική πρώτη ύλη για την ελληνική οικονομία και μεταποίηση πρέπει να τεθεί ως ένας από τους βασικούς στόχους .

Για την ελληνική οικονομία ο τομέας της κλωστοϋφαντουργίας αποτελεί αλυσίδα αξίας και θα πρέπει ως τέτοια να ενισχυθεί διαμορφώνοντας μια στρατηγική που θα περιλαμβάνει από την πρώτη ύλη μέχρι το τελικό προϊόν.

Οι εξελίξεις πανευρωπαϊκά στον τομέα της ενέργειας, καθώς και ο στόχος της περιβαλλοντικά ουδέτερης οικονομίας, πρέπει να τεθούν στο επίκεντρο της συζήτησης. Η ανάγκη για μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα θα έχει άμεσες επιπτώσεις στον τομέα της κλωστοϋφαντουργίας και ένδυσης, που θα πρέπει να προσαρμοστούν.

Οι βιώσιμες καλλιεργητικές πρακτικές για το ελληνικό βαμβάκι είναι, ήδη πιστοποιημένες. Αυτό που είναι αναγκαίο όμως είναι η ανάγκη συντονισμένης προβολής στο εξωτερικό για την τόνωση του ελληνικού brand name στην κλωστοϋφαντουργία ώστε να μπορούν να προσεγγίσουν τις διεθνείς αγορές.

Η Οργάνωση Βάμβακος (ΔΟΒ) τρέχει ήδη μελέτη για τη βελτιστοποίηση της ποιότητας της πρώτης ύλης, καθώς και μελέτη προκειμένου να αναδειχθεί η ανωτερότητα της καλλιέργειας βάμβακος ως προς την εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα σε σχέση με τις κορυφαίες αυτή τη στιγμή καλλιέργειες σε πέντε Περιφέρειες της χώρας.

Πρέπει να καθιέρωθεί ελληνικού σήματος στο βαμβάκι και κίνητρα σε σχέση με τους βασικούς μεγάλους ανταγωνιστές που είναι η Πορτογαλία, η Ιταλία, αλλά και η Τουρκία που δεν υπόκειται και στους περιορισμούς της ΕΕ στον τομέα των ενισχύσεων.

Ο κλάδος της κλωστοϋφαντουργίας συνεισφέρει κατά 12% στις ελληνικές εξαγωγές, που ανέρχονται σε 1,5 δισ. ευρώ, ενώ τα τελευταία χρόνια λόγω της κρίσης πολλές ελληνικές επιχειρήσεις μετέφεραν τις παραγωγικές δραστηριότητες σε γειτονικές χώρες. Το 90% της παραγωγής του κλάδου αντιστοιχεί σε εξαγωγές. Από το 1996, η ελληνική κλωστοϋφαντουργία εμφάνισε τάσεις συρρίκνωσης. Υπήρξε εποχή που τα προϊόντα του κλάδου αντιπροσώπευαν το 40% των εξαγωγών.


Από το 1996, η ελληνική κλωστοϋφαντουργία εμφάνισε τάσεις συρρίκνωσης. Υπήρξε εποχή που τα προϊόντα του κλάδου αντιπροσώπευαν το 40% των εξαγωγών

ArTaXiA είπε...

@ΤαΒερνιαρΗΣ

Δεν είναι καθόλου ωραίο αυτό που κάνεις. Καταρχάς κατηγορείς κάποιον για τις δικές σου κερδοσκοπικές επιλογές. Κατά δεύτερον, σε κάθε μήνυμα, σε κάθε φράση υπάρχει ένας αποστολέας και κάποιος αποδέκτης. Εάν διαβάζεις μηνύμα που δεν απευθύνονται σε σένα και πράττεις με βάση εκείνο που αντιλαμβάνεσαι και το οποίο συνήθως, αν όχι πάντοτε είναι διαφορετικό με εκείνο το οποίο θέλει να κοινωνήσει ο πομπός, τότε το πρόβλημα έγκειται στη δική σου και μόνον αντίληψη. Κατά τρίτον και κυριότερον: Ο Hippy ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΣ ΜΑΣ! Και δεν μας αρέσει να κατηγορείται άδικα. Επιπλέον. Ακόμη κι αν σε πλάνεψε, ακόμη κι αν έγραψε κάτι το οποίο σε μπέρδεψε ή που το εξέλαβες τοις μετρητοίς, πόσες φορές θα του το προσάψεις; Το είπες μία, δύο, τρεις, δέκα, είκοσι. Υπάρχει κάποιος λόγος να επαναλαμβάνεσαι;

Άστον ήσυχο!