Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020

ΑΛΦΑ

X.A.A  



                              σχόλια για τη συνεδρίαση online

AΛΦΑ: ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ...
Η μεγάλη οριζόντια κίνηση της μετοχής από τα χαμηλά μετά την πτώση λόγω κορωνοϊού ( 0,4860€  στις 14 Μαΐου). Μετά την αποτυχία λύσης αυτού του μεγάλου πυθμένα, στα 0,73€ η μετοχή κινήθηκε διορθωτικά με αποτέλεσμα την καθοδική διάσπαση της γραμμής τάσης R10 αλλα και την στήριξη στην S1 στα 0,638€ να λειτουργεί τουλάχιστον προσωρινά. Γίνεται προσπάθεια τεχνικής αντίδρασης που θα πρέπει να οδηγήσει στην επαναφορά πάνω από τη γραμμή τάσης και την επαναπροσέγγιση της F100. 
Επιβεβαιωμένη διάσπαση και με αύξηση όγκου συναλλαγών της F100 στα 0,73€ θα δώσει ιδιαίτερη ορμή στη μετοχή με επόμενο στόχο τα 0,8410€.
 Αντίθετα, αρνητική διαγραμματική εξέλιξη θα έχουμε με την καθοδική διάσπαση της S1 στα 0,638€ που θα απομακρύνει το θετικό σενάριο, με πρώτη στήριξη τα 0,60€.

47 σχόλια:

Σοφια είπε...

Καλημερα σε ολους !

Ευχαριστω πολυ Μιχαλη για το διαγραμμα της Αλφα...

Για να δουμε σημερα τι μας επιφυλασει...

μπαρμπαλιας είπε...

με ξενα λεφτα κανει και εγκαινια
ο Latsi φαουντατιον ασοτιατιον.
παντα τετοια

ουστ ρεε

οπως λεμε με ξενο γκωλο μπουστις

austin είπε...

Άνοδο βλέπω... Σιγά μην σκίσουμε κανά καλσόν!

Την καλημέρα μου και καλό μήνα.

michele είπε...

Kαλημέρα, καλό μηνα σε όλους :)

THE REBEL είπε...

Καλημέρα και καλό μήνα
https://pbs.twimg.com/media/Ebohh2NXsAEhTbY?format=jpg&name=900x900

michele είπε...

Πηρες ΓΕΚ Μπαρμπα μου που σημερα παίρνει "ξενα λεφτα" ;

Σοφια είπε...

Καλο μηνα !!!

streetboy είπε...

Και που λέτε μπαίνω χθες στην ελεύθερη γνώμη...λεω ας διαβάσω τα σχόλια να δω τι σαχλαμάρα έγραψε πάλι ο πανσέληνος να ευθυμησω. Δυστυχώς την σαχλαμάρα του δεν την έγραψε εδώ (προφανώς φοβήθηκε το γιούχο) αλλά δίπλα....και τι λέει:

ArTaXiA rodos ioannis
a day ago
To Fair Price της αγοράς είναι πέριξ των 660 μονάδων. Αυτό σημαίνει πως μέχρι να αλλάξει κάτι, η αγορά θα παίζει εκεί συν πλην. Θα βαρεθείς να το βλέπεις διακύμανση.

Ρε παιδιά αυτός δεν ήταν που έλεγε ότι όσο πλησιάζουμε το 650 ξεκινήστε αποεπενδυσεις δηλαδή θεωρούσε το 650 κορυφή και μην έχετε χαρτιά μέχρι τέλος Ιουνίου κλπ...τώρα μας λεει οτι το fair price της αγοράς είναι το 660;Δηλαδή θα έχουμε και άνοδο απο εδώ που βρισκόμαστε τώρα;
Ευχαριστούμε κυριε πανσεληνε για την διασκέδαση που μας προσφέρεις (Αν και θα θέλαμε να τις γράφεις και εδώ...μη μας τώρα να ψάχνουμε αλλού).
Περιμένουμε με αγωνία το επόμενο βαρυσήμαντο σχόλιο σου για την αγορά....
Α επίσης περιμένουμε τις ευχαριστίες και τα χειροκροτήματα προς το πρόσωπό σου απο τους συνήθεις υποπτους

streetboy είπε...

Αντε να βαλω και ενα τραγουδάκι αφιερωμενο εξαιρετικά....
https://m.youtube.com/watch?v=I6IL_OufEdg

ArTaXiA είπε...

Bonjour και καλό μήνα.

Απαντώ εδώ στον μαλακομαλλάκη προς αποφυγή παρεξηγήσεων, διότι το σχόλιο μου φαίνεται το κατάλαβαν όλοι εκτός από τον ίδιο. Fair price (αλλιώς fair value)

What Is Fair Value?
Fair value is a term with several meanings in the financial world.

In investing, it refers to an asset's sale price agreed upon by a willing buyer and seller, assuming both parties are knowledgable and enter the transaction freely. For example, securities have a fair value that's determined by a market where they are traded.

Περισσότερα εδώ: https://en.wikipedia.org/wiki/Fair_value

Εννοείται πως το 660 το έχω δώσει, ήδη από τον Μάρτιο και το θυμούνται μέχρι και οι πέτρες. Εκπορεύεται από τα οικονομικά στοιχεία των εισηγμένων όπως εξελίσσονται έως τώρα.

Το ότι η αγορά παλινδρομεί γύρω από το το Fair Price (δηλαδή το fair value σε μονάδες δείκτη) δεν είναι κάτι νέο. Μπορεί να πάει και 5% πάνω και 5% κάτω και 1σ και 1.5σ. (στατιστικές αποκλείσεις). Η πράξη το έδειξε όταν έφτασε η αγορά ως και το 680 (υψηλό 683,46 στις 5/6). Είχα γράψει λοιπόν πως κάθε τιμή πάνω από το 660 ήταν "ευκαιρία για μνημειώδη short". Όποιος το ασπάστηκε έβγαλε χρήμα. Χθες επίσης έγραψα πως

ArTaXiA a day ago
Ακούσατε, ακούσατε. Η ρηχή, στριφνή, μίζερη αγορά μας, είναι πλέον η μόνη με αρνητική επίδοση στην εβδομάδα, ενω έχει τη χειρότερη επίδοση στον μήνα. Υπάρχουν δύο σενάρια (κι όταν λέμε δύο, εννούμε νέτο-σκέτο δύο):

1) Να έρθει και να καλύψει τουλάχιστον το 50% αυτής της διαφοράς, το οποίο μας δίδει ένα 650+, ceteris paribus, ή
2) Να υπάρχει κάποιο μεγάλο αρνητικό γεγονός μπροστά μας (από κατάρρευση εσόδων δημοσίου, έως θερμό επισόδιο) που να το ξέρουν όλοι οι άλλοι, εκτός από εμάς.

Διαλέγετε και παίρνετε και καταναλώστε υπεύθυνα. (Εγώ ψηφίζω την εκδοχή 1)"

Ceteris Paribus σημαίνει (για σένα το λέω streetboy, επειδή σε κόβω πολύ αδύναμο στην κατανόηση), να είναι οι διεθνείς αγορές στα επίπεδα αυτά, όχι μείον πέντε στη Wall αύριο, ούτε συν πέντε.

Το σχόλιο το βάζω επειδή φαίνεται χάνεις την ουσία.

Τσούζει ρε μπαγάσα η αναγνώριση. Τσούζει.

ArTaXiA είπε...

Παραλειπόμενα:

Το έχω ξαναδηλώσει: Όποιος θέλει να στοιχηματίσει σε διαγωνισμό γκουρουδιάς με πραγματικά χρήματα σε πραγματικές αγορές, ευχαρίστως να το συζητήσουμε.

streetboy είπε...

Επειδή εσύ είσαι μεγάλος παπατζης αλλά εμείς δεν είμάστε χαιβανια να σου υπενθυμίσω το σχόλιο σου το οποίο το έκανες στις 27/5 στου σολωνα οταν ο δεικτης ήταν στις 660 μονάδες:
ArTaXiA
a month ago
Παίκτε κι αρχιπαίκτε. Μια γκουρουδιά θα σας πω και θα αποσυρθώ. Οι αγορές ηδονίζονται να ξεγελούν τους εμπλεκομένους. Και βέβαια, όπως μας λένε τα βιβλία και μαθαίνουμε κι οι ίδιοι, πάντοτε κάνουν το αντίθετο από εκείνο που περιμένουμε να κάνουν. Ως εκ τούτου....

Τη στιγμή που οι περισσότεροι εξ ημών θα αισθάνονται σίγουροι και άνετοι και πρόθυμοι να αναλάβουν κίνδυνο, τη στιγμή εκείνη η αγορά θα μας χαιρετήσει. Πού να είναι εκείνο το επίπεδο; Να είναι πάνω από το 650; Να είναι την τέταρτη-πέμπτη ανοδική; Να είναι στις αρχές του επόμενου μήνα; Πολλά τα ενδεχόμενα σημεία με τερματικό την προτελευταία εβδομάδα του Ιουνίου. Τι σημαίνει αυτό; Αυτό σημαίνει πως όποιος τέλος Ιουνίου έχει χαρτιά, θα πρέπει να αισθάνεται πολύ τολμηρός. Πως το εκμεταλλευόμαστε εμείς; Ξεκινούμε αποεπένδυσεις με το που βλέπουμε το 650. Δεν βγαίνουμε σορτ, δεν αγοράζουμε σε τοπικές βυθίσεις διότι οι εγκλωβισμοί είναι αναμενόμενοι. Κάθε συνεδρίαση σαν και την χθεσινή, θα πρέπει να μας βρίσκει με όλο και λιγότερα χαρτιά.

Για να ακυρωθεί αυτό το σενάριο θα πρέπει να συμβούν τρία πράγματα:
1) Να ανακοινωθεί εμβόλιο του κορωνοϊού.
2) Να πάμε σε περιβάλλον υψηλού πληθωρισμού.
3) Να ανακαλυφθεί το λεφτόδεντρο.

Σεμνά και ταπεινά και αγωνιστικούς χαιρετισμούς.

Το 660 που γράφεις σήμερα από που προκύπτει;
Τα μνημειωδη σορτ που γράφεις σήμερα από που προκύπτουν όταν στις 27/5 εγραφες δεν βγαινουμε σορτ!!!
Η αγορά έφτασε στη τεχνική της αντίσταση των 685 μον. και εσύ πρότεινες αποεπενδυσεις στο 650!!!Να το δεχτώ σαν λάθος εκτίμηση;Βεβαίως....αλλά με ποια λογική βγαίνεις σήμερα και λες ότι η δίκαιη τιμή της αγοράς είναι το 660;Για να πιάσεις καινούρια κορόιδα και να μας το παίζεις σταλεγακιας;
Και αντί να βάλεις την ουρα στα σκέλια βγαίνεις να κάνεις το άσπρο μαύρο;
Έχει και η σαχλαμάρα τα όρια της νομίζω ...

michele είπε...

Οι ιστορικες Dionic και ΒΙΟΤΕΡ εκτος διαπραγματευσης μαζι με τις ιστορικες Δουρος και ΑΕΓΕΚ

michele είπε...

Ειμαι συγκλονισμενος που λεει και ο φιλος μου ο Κατικας :))

μπαρμπαλιας είπε...

ΓΕΚ εχω και πηρα γυρω στο 6...
κλμ καλο μηνα κυρ Μικέ

ArTaXiA είπε...

Streetboy ειλικρινά. Ο μόνος που δημιουργεί θέμα είσαι εσύ. Εάν κάποιος πράγματα δεν κατανοούσε, θα είχε έρθει στον Σόλωνα τότε, ή ακόμη και αργότερα και θα ρωτούσε και θα ζητούσε διευκρινήσεις. Θέλεις να κάνεις ντόρο, μάλλον σε έχω ξεβρακώσει στο παρελθόν και σου έκατσε βαρύ. Δεν πειράζει. Θα γίνεις καλύτερος.

Εάν δεν σου αρέσει η ερμηνεία μου για την αγορά, μπορείς πάντοτε να προσπεράσεις. Ή να βασίζεσαι σε ερμηνείες τύπου, το κύμα τάδε, ή ο Οκτώβριος είναι ο μήνας ο καλός, ή αγόρασαν τα δυνατά χέρια στη ΛΑΜΔΑ και να περιμένεις να κερδίσεις από εκεί. Αυτά δεν τα σχολιάζεις. Σχολίασες για την Πανσέληνο; Πού ήταν απάντηση σε αυτά. Και που στο κάτω-κάτω εκείνη την ημέρα η αγορά ΟΝΤΩΣ ΑΝΕΒΗΚΕ. Και σε ενοχλεί που έρχονται σχολιαστές και επιβεβαιώνουν. Κάτι σε τσούζει. Να το βρεις. Δεν είναι η ερμηνεία που δίνω στην αγορά πάντως.

Andreas D. είπε...

Blogger Ο/Η michele είπε...
Οι ιστορικες Dionic και ΒΙΟΤΕΡ εκτος διαπραγματευσης μαζι με τις ιστορικες Δουρος και ΑΕΓΕΚ

Μιχάλη,

ευτυχώς η ΚΡΕΚΑ παραμένει... μου έχουν μείνει 1000 τμχ

χαχαχα

Andreas D. είπε...

Κλωτσιές απο παντού...

Παγκρατιώτης Nikkei 225 • μία ώρα πριν
...καλημέρα,
έχεις και εσύ το μερίδιο συμμετοχής σου, όπως και κάποιοι άλλοι.

Andreas D. είπε...

ΟΠΛΑ.

limit up το χαρτί...

streetboy είπε...

Η απάντηση τώρα στα ψέματα και στις κωλοτούμπες που κάνεις είναι ότι δεν το είδε κανείς και γι αυτό δεν πειράζει να γράφουμε και καμία παπατζα να περνάει η ώρα....
Ωραία επιχειρήματα έχεις πλήρως τεκμηριωμενα.....

Andreas D. είπε...

Πέθανε σε ηλικία 71 ετών ο Λέων Δεπόλας, ένας από τους σημαντικότερους και αξιολογότερους παράγοντες της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς που διακρίθηκε ιδιαιτέρως για την τιμιότητα και το εξαίρετο ήθος του.

Το 1985 εξελέγη χρηματιστής μετά από 15ετή δραστηριοποίηση στο χρηματιστηριακό κλάδο και το 1991 ίδρυσε την ΛΕΩΝ ΔΕΠΟΛΑΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε. στην οποία διετέλεσε Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος έως το 2015.

Remaining Time -0:00
Fullscreen
Mute
Έχει διατελέσει μέλος Δ.Σ. του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών , επί σειρά ετών, Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας του ΣΜΕΧΑ και μέλος Δ.Σ. του ΣΜΕΧΑ από την σύστασή του έως το 1996 καθώς και μέλος της Επιτροπής Αποζημιώσεων του Συνεγγυητικού.

Μέσω της συμμετοχής του σε επιτροπές εμπειρογνωμόνων την τελευταία 25ετία συνέβαλε καθοριστικά στον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς.

Η τέλεση της κηδείας του χρηματιστή Λέοντα Δεπόλα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 01/07/2020 και ώρα 17:00 στον Καθολικό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη στην Αθήνα.

michele είπε...

Kριμα δεν ηταν μεγαλος σε ηλικια, αλλα ηταν οντως εμπβληματικος χρηματιστης

η ΚΡΕΚΑ ειπαμε : Πρωτο χαρτι σε αποδοση για το πρώτο εξαμηνο του 2020. Αλλα προφανως γιατι αναδιαρθρωνει τα χρεη της

Andreas D. είπε...

αγορές = 77424 7863,58
πωλήσεις = 76424 -10206,28

δεν είναι για επένδυση Μιχάλη, αλλά εγώ πέρναγα την ώρα μου και βγήκε και ένα καλό αναλογικά κέρδος...

austin είπε...

Το πρωί δήλωσα... Σιγά μην σκίσουμε κανά καλσόν!

austin είπε...

Δεη έδωσα λίγο κάτω από τα μισά. Έλεγα να τα δώσω όλα αλλά λέω έχει ακόμα κάμποσο πάνω λογικά...λάθος!

Αλφα στημένος για σορτ στο 0,695, λέω έχει κάποια ορμή το μαγαζί, είμαστε και μπόλικα πίσω από τα ξένα.... λάθος!

Μπέλα ήλπιζα ότι θα έπιανε την γραμούλα την κατερχόμενη και δεν έδωσα τα πάντα...λάθος!

Γεκάρα κρατάμε, αλλά δεν πήρα ούτε χθες ούτε σήμερα. Αλλά επί της ουσίας είμεθα αρκετά κάτω από τα τοπικά υψηλά.

Τιτάνας κλασσικό μπετό!

Άντε θα ξεκαλοκαιριάσμουμε εδώ γύρω.

austin είπε...

3 ώρες και κάτι βασανιστικής ανόδου, την τρώει σε 40 λεπτά!

Κάνω διάλειμμα και λέω να αποφορτιστώ!χαχα

μπαρμπαλιας είπε...

Ταβερνιαρη πως πας με τη ΜΙΓα
που μπηκες γερα χθες;
αληθεια σου λεω ,πρωτη φορα που δε σε ακολουθησα (γιατι μερικες φορες εχεις κατι ψιλοεμπνευσεις)

μπαρμπαλιας είπε...

καπου σε πηρε το ματι μου που εγραψες οτι μπηκες γερα πολυ στη ΜΙΓα...
τελος παντων,ολοι χανουμε και δεν πιστευω αυτους που λενε "τους τα πηρα"

μπαρμπαλιας είπε...

αλλαξετα,γραψε τη χασουρα και πηγαινε αλλου

austin είπε...

Το πρωί κάτι λέγατε για ξένα λεφτά σε Λάμδα και Γεκ. Δεν βάζετε και κανά λινκ...

Πήραν λεφτά ή χάνουν λεφτά γιατί πολύ για πλάκα γύρισαν πίσω!

μπαρμπαλιας είπε...

δυσκολα τα πραματα σενιορ Ταβερνερο
προτεινω ΕΝΤΕΡσοφτ για ηρεμια.
παντως ΜΙΓα περιμενω να μπω

Andreas D. είπε...

7.500 αγοραστές στο 2,66 στην ΕΠΣΙΛ...

όποιος θέλει μπορεί να πουλήσει...

ArTaXiA είπε...

Να αγοράσουμε 7,500 κομμάτια που θέλουμε, μπορούμε;

Lorac είπε...

https://www.lopinion.fr/edition/international/turquie-france-suspend-participation-a-l-operation-navale-l-otan-219461

Tres bien!! Regardons maintenant les actions des entreprises françaises dans le domaine de la défense!!

ΙωσηφΑυγε είπε...

ΓΕΙΑ ΣΑς ΑΝΤΖΟΥΛΗΔΕς

μπαρμπαλιας είπε...

πουσε ωρε παγανελι;;

μπαρμπαλιας είπε...

απο περσι σε περιμενω που ειπες οτι θα ελθεις στο χωριο μου και εστειλες τον αλλον και με εψαχνε

ΙωσηφΑυγε είπε...

Mπαρμπα λια,ειχα ενα σοβαρο προβλημα εδω και 3 νομιζο χρονια.
Τορα ολα καλα.
Χερομαι που σας βρισκο ολους εδω.
Κε την εβροφαρμα αν θιμασε εκει στο 0,35,που την ειχα αγοραση την σδοκα πανω απο το 1 εβρο κι ας με κοροδεβε ο ΑΡΤας.Εγβ τα εβρο μαου τα μασησα.
Γεια σου ΑΡΤ.

ΙωσηφΑυγε είπε...

Μπαρμπαλια,δεν νομιζο περισυ γιατι απο προπερσι βασανιζομουνα.Και αφτο που μου λες δεν το καλοθυμαμε.
Τελος παντον εισε καλα???

μπαρμπαλιας είπε...

οκ περαστηκα και να εισαι παντα καλά
εδω ειμαστε

ArTaXiA είπε...

Γεια σου Ιωσήφ.

Δεν θυμάμαι αυτό που λες και μου φαίνεται περίεργο, διότι την ΕΒΡΟΦ την αγαπώ πολύ και δεν την έδωσα, ακόμη και τώρα που κουράστηκαν τα αποτελέσματα.

ΙωσηφΑυγε είπε...

ΤαΒερνιαρΗΣ
Δε σε ξερο να εισε καλα θελω. Μονο αντζουλη μου που δε μου αρεση να βριζομαστε.
Καλο μηνα αντζουληδες και θα τα λεμε προτα ο ΘΕΟΣ.

austin είπε...

Αγόρασα ακριβά νομίζω...και γεκάρα και ΕΤΕ στην διόρθωση. Από ότι είδα έπεσε και χαμηλότερα. Ελπίζω να μην το μετανιώσω

μπαρμπαλιας είπε...

πολυ σπρωξιδι στο λατση λογω...εγκαινιων και η μτχ παει απαπαπα

ArTaXiA είπε...

Όσο δεν εμφανίζεται το asset του blog με το τρίτο μέρος των αγορών είμαστε καλά. Όταν ανακοινώσει πως αγοράζει, ετοιμάσου για τον Αρμαγεδδώνα.

austin είπε...

χαχα. Μπάρμπα μου είπαμε! μόνο πωλητική ευκαιρία είναι κάτι πάνω από 4%. χαχα.

Στα άλλα παρότι ΑΛΦΑ έχει καλύτερη συμπεριφορά νομίζω ότι έχει μένει πίσω η ΕΤΕ. Από την άλλη ίσως έχει και λόγω αδυναμίας.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Για την PER.....μπαρμπα σου ειχα πει στο τηλ.
Τοτε που τα συζηταγαμε ειχε ενα ευρω πιο κατω..πριν κανα μηνα..
Η δικαιη τιμη της ειναι επι 3 επι 4..
Ο Παπαντ...ειναι νυκοκοιρης.
Θελει πολυ υπομονη και δεν ειναι ΜΙΓΑ.
Βεβαια στην μιγα αγοραζεις πουλας οποτε θες..ναι σωστα...αλλα τι να συγκρινουμε μηλα με πατατες;