Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020

ΜΟΗ

X.A.A 
                     

                                                                                                                     
σχόλια για τη συνεδρίαση online 
ΜΟΗ: ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ...
Στο καθοδικό τρίγωνο Ε1-Ε2 κινείται η μετοχή προσπαθώντας στις τελευταίες συνεδριάσεις να αποφύγει την καθοδική διαφυγή. Επιτυχής προσπάθεια της μετοχής θα την οδηγήσει προς την άνω πλευρά του τριγώνου Ε2 την οποία διατρέχει και ο εκθετικός κμο 100 ημερών.
Αυτή την προσπάθεια την απεικονίζει και ο ταλαντωτής RSI 14 που εάν κινηθεί πάνω από τις 45 μονάδες, θα ενισχύσει το ανοδικό σενάριο. Διαφυγή από το τρίγωνο θα εχει στόχο τα τοπικά υψηλά της D20 στα 16€.
Αντίθετα, αδυναμία της μετοχής να απομακρυνθεί από την Ε1 , θα συντελέσει στην καθοδική διαφυγή του τριγώνου με το gap αρκετά χαμηλότερα  (9,89-10,53) της F10 να "ελκύει" την μετοχή.

59 σχόλια:

Λευτερης είπε...

Καλημέρα σε όλους

ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ…

KΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ Η HONDA ΤΟΥΡΚΙΑΣ
VOLKSWAGEN- ΕΙΔΗΣΗ ΠΩΣ ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Η ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΤΩΝ ΦΙΛΙΠΠΙΝΩΝ ΑΛΛΑΞΕ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΓΟΡΑΖΕ

ΕΚΘΕΣΗ- ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

-8% Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΛΙΡΑ

Λευτερης είπε...

1…Ο Τζο Μπάιντεν θεωρείται ισχυρός φίλος της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας και γνωρίζει καλά τα ελληνικά ζητήματα, μέσω της μακράς καριέρας του στη Γερουσία των ΗΠΑ και ως Αντιπροέδρου των ΗΠΑ. Σε πολλές περιπτώσεις έχει εκφράσει την ευγνωμοσύνη του στους Έλληνες Αμερικανούς ως αληθινούς φίλους, καθώς τον βοήθησε σε δύσκολους πολιτικούς καιρούς.
Ο γερουσιαστής Μενέντεζ - Δημοκρατικός από το Νιου Τζέρσεϊ - είναι ένας εκ των πολλών φίλων της Ελλάδας και πιθανός ΥΠΕΞ του Μπάιντεν

2…Έλληνας Πρέσβης στο Κάιρο: «Είμαστε πολύ κοντά στην υπογραφή ΑΟΖ Ελλάδας-Αιγύπτου»

3…Λιβύη: Απειλή σύρραξης Αιγύπτου - Toυρκίας;
Η Αίγυπτος είναι έτοιμη για στρατιωτική επιχείρηση στη Λιβύη και έχει προσδιορίσει ως «κόκκινη γραμμή» τη Σύρτη.

4…Τα τελευταία δύο χρόνια η οικονομία της Τουρκίας φλερτάρει με την πτώχευση.

Αν ένα η μερικά η όλα από τα παραπάνω γίνουν μέχρι Νοέμβριο, καθαρίσαμε με τα μεμέτια για 15 χρόνια. Γι αυτό λέω πρέπει να κερδίσουμε χρόνο.

Λευτερης είπε...

Ο ΟΠΑΠ έχει προπληρώσει φόρους 300 εκατ. ευρώ στο Ελληνικό Δημόσιο για την 10ετή επέκταση της περιόδου μονοπωλίου (σ.σ. από 12 Οκτωβρίου 2020 ως 12 Οκτωβρίου 2030).
Αυτό σημαίνει ότι, είτε θα φορολογείται με χαμηλότερο συντελεστή για την επόμενη δεκαετία, είτε θα βρεθεί τρόπος συμψηφισμού.

Λευτερης είπε...

Καλημέρα Αντρέα

Λευτερης είπε...

Papoutsanis. Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα turn around stories

Έτοιμη για “λουκέτο” το 2010 η ιστορική εταιρεία, στα χέρια του Χάρη Δαυίδ τότε, στην κερδοφορία του σήμερα, αυξημένη κατά +45% στο πρώτο εξάμηνο.

https://banks.com.gr/papoutsanis-ena-apo-pio-endiaferonta-turn-around-stories/

ΙωσηφΑυγε είπε...

Λεφτερη αντζουλη μου μπραβο και σικχαριτιρια.Μας βοιθας πολι αφου με μια μικρη αναγνοση μαθενουμε τα παντα ολα.
ΟΠλαρχηγε.Σε κατατασο στους γατους επαξια.
Ξουτ μαβρογατα απτο μαγαζη.Καλιμερα αντζουληδες

Andreas D. είπε...

Καλημέρα Λευτέρη!

Λευτερης είπε...

Και για τον Αύγουστο κοιτάτε τι σας έχω???????
Να μαζευτούμε να πάτε.

https://www.insider.gr/eidiseis/kosmos/141842/idiotiko-nisi-poy-kostizei-250000-dolaria-tin-ebdomada-pics

ΙωσηφΑυγε είπε...

Λεφτερη.Οταν παη η ιντρακομαρα 25 εβρο μια βδομαδα θα την παο.

Λευτερης είπε...

Να είσαι καλά φίλε και να πάρεις και μένα, αλλά θα περιμένεις πολύ όμως.

Λευτερης είπε...

ΕΛΒΕ Δεν θα γίνει πρόταση διανομής μερίσματος από την Εταιρία στην Τακτική Γενική Συνέλευση Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020

Λευτερης είπε...

Συνεχίζεται η θετική τάση στην αιολική ενέργεια
Οι επιχειρηματικοί όμιλοι στο Top-5 κατατάσσονται:

η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή με 585,9 MW (15,1%)

ο ΕΛΛΑΚΤΩΡ με 482,3 MW (12,4%)

η ENEL Green Power με 353,7 MW (9,1%)

η EREN με 282,9 MW (7,3%) και

η Iberdrola Rokas με 270,9 MW (7%)

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Καλημέρα σε όλους.
Κύριοι. .Κυρίες. ..καλοί μου επενδυτας..
Βλέπω το μέλλον μας θολό. .το παρελθόν μας μαύρο. .
Μάσκες ξανά από σήμερα. ..μέτρα νέα. .και άλλα που θα ξανά έρθουν...Οπότε το καλό σενάριο ύφεσης με τουρισμό Ιούλιο Αύγουστο Σεπτέμβριο κάηκε. .μας τελείωσε πριν καν αρχίσει. .
Οι μετοχές μας παίζουν ακόμα σε νούμερα που έπαιζαν μετά το πρώτο σοκ του Μαρτίου όταν υπήρχε η προσδοκία ότι ο ιός θα είναι κακή ανάμνηση αυτούς τους μήνες που διανύουμε έως και Σεπτέμβριο Οκτώβριο. .Λογικά θα δούμε νούμερα χαμηλά έως πολύ χαμηλά...Η χρονιά χάθηκε. ..Η αναγγελία του εμβολίου θα δώσει κάποια ώθηση αλλά τα νούμερα θα είναι τραγικά.
Οι τιμές που βλέπουμε μάλλον είναι ευκαιρίες από επένδυσης πάρα επένδυσης. ..εξαιρούνται οι πολύ βραχυ..που γνωρίζουν το παιχνίδι. .
Προσοχή γιατί θα κλάψουν μανούλες.

Το παραπάνω σχόλιο είναι προσωπικές απόψεις πού ενδέχεται να είναι λανθασμένες.

Καλημέρα σας.

THE REBEL είπε...

Καλημέρα όλο το παιχνίδι στο χαα το κάνει η Αλφα με αμυντική τακτική προσπαθεί να κρατήσει ανέπαφη την εστία στο 0.555...Αν κρατήσει στο τέλος της εβδομάδας πάνω από το 0.555 ίσως να είναι η αναγκαία συνθήκη για μια νέα αντίδραση των τιμών ...το 0.555 για τον φιμπονάτσι είναι το 76,4 της ανόδου

THE REBEL είπε...

...για αγορα μτχής θα 'βλεπα τον μυτιλ καλύτερα για πάνω από το 9€ και όχι βέβαια την Αλφα

michele είπε...

Καλημέρα, καλημέρα σε όλους :) ο Ροκας ετοιμαζει την εισαγωγη του στο χρηματιστήριο

Θανασης Κ είπε...


....στα παλιά λημέρια του δηλάδή... ακόμα θυμάμαι τον ντόρο που είχε προκαλέσει η επιθετική εξαγορά που προσπάθησε να κάνει η Ελλήνική Τεχνοδομική εάν θυμάμαι καλά.... όλοι σνομπάρουν το μαγαζί αλλά όλοι επιστρέφουν κάποια στιγμή...

hippy είπε...

Καλημέρα

πρέπει να παραδεχτούμε ότι και σε τούτο το μπλογκ όπως και στα περισσότερα συχνάζουν πολλοί παίχτες, σπανίζουν οι επενδυτές...ΟΠΛΑ όταν λες "Οι τιμές που βλέπουμε μάλλον είναι ευκαιρίες αποεπένδυσης πάρα επένδυσης" προφανώς αναφέρεσαι στις ζομποτράπεζες, τις μεταφορές και τις υπερχρεωμένες κατασκευαστικές (καλά με το "εξαιρούνται οι πολύ βραχυ..που γνωρίζουν το παιχνίδι" είναι προφανώς πληθυντικός μεγαλειότητος όπως μας έλεγε ο φιλόλογος στο γυμνάσιο).

Σε γενικές γραμμές δεν θα διαφωνήσω. Ωστόσο έχω δυο ενστάσεις

1) Εάν τα πράγματα εξελιχθούν έτσι, μαύρα, τι μας λέει ότι δεν θα επέμβουν ξανά οι κυβερνήσεις με παροχή νέας ρευστότητας όπως έκαναν την Άνοιξη? Το θεωρώ εξαιρετικά πιθανό.

2) Υπάρχουν εταιρείες στο ΧΑΑ που δεν τις ακουμπάει η πανδημία πχ νερά. Προσωπικά εάν το παγουράκι Θεσσαλονίκης υποχωρήσει ξανά προς τα €3 μπαίνω στον πειρασμό να πουλήσω το σπίτι μου και να χώσω το ρευστό εκεί. Σε 8 μήνες θα το επαναγοράσω με δώρο εξοχικό στη Σαντορίνη.

Οι παλιοί έλεγαν να μην μπερδεύουμε την πο@τσα με την βούρτσα...σε ελεύθερη μετάφραση θα λέγαμε μην μπερδεύουμε το ΧΑΑ με τα σκατά χα χα.

Λευτερης είπε...

Το παγουράκι κάτω απο 4 το μάζεψαν αμέσως, όπως και την ΚΟΥΕΣ.

Frances είπε...

κ. Hippy κι εγώ λιγουρευομαι πάρα πολύ τα νερά Θεσσαλονίκης ακόμα και στα 4€, πήγε στιγμιαία 3,95 και μάζεψαν πάλι. Το μόνο που με προβληματίζει είναι το γεγονός ότι για να έχεις τι ελάχιστες προμήθειες θες γύρω στα 1500€ κίνηση. Δεν ξέρω αν πρέπει να πάρεις 400 μετοχές μεμιάς.

hippy είπε...

Έτσι κι αλλιώς Λευτέρη μου το εξοχικό στην Σαντορίνη ήταν υπερβολή...βολεύομαι και με εξοχικό στην Αίγινα χα χα. Πάντως για να βάζουμε πράγματα στη θέση τους οι πιο πολλές μετοχές του 25αρη μπορεί να προελαύνουν αλλά τουλάχιστον κρατούν καλή άμυνα.

Αυτό το νεανικό* που έχει η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων με τις τράπεζες που τους κάνει να ξεχνούν το κακό παρελθόν και να αδιαφορούν με τον κίνδυνο πραγματικά με ξεπερνάει.

(νεανικό* = τα θέλω όλα, τα θέλω τώρα)

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Hippy έχω την εντύπωση πως βλέπεις την αγορά με το σωστό μάτι.
Απαντω...
Στο (1)..είναι σίγουρο ότι οι κυβερνήσεις θα επέμβουν ξανά. .ήδη ο Αμερικανός κάτι ετοιμάζει. .
(2)Ναι υπάρχουν εταιρίες πού δεν τις ακουμπάει πολύ η πανδημία.

Αναφέρομαι και στις τράπεζες ζόμπι γιατί είναι οι αγαπημένες όλων. .και θα συμπαρασύρουν και τις υπόλοιπες(κακή ψυχολογία )
Όσο και αν συμφωνώ μαζί σου πως υπάρχουν μετοχές διαμάντια. .όλος ο κόσμος. .ακόμα και τα φαντς σορτο φαντς τράπεζες παίζουν γιατί βγάζουν γερά μεροκάματα.
Επίσης τρέμω στην ιδέα κάποια στιγμή να ακούσω από επίσημα χείλη ότι τα μανυ σώθηκαν και βαράτε κουπί μόνοι σας (πολύ πιθανό αν δεν έχουμε εμβόλιο άμεσα )
Αν σύντομα όπως πιστεύω έχουμε εμβόλιο με το χρήμα που θα λάβουμε και με έναν καλό τουρισμό του χρόνου θα έχουμε καλή συνέχεια. .αν δεν θα γίνει ο χαμός που περιγράφω. ..
Οπότε εξετάζω όλα τα σενάρια. .μάγοι δεν είμαστε...ειδικά τώρα πάω βήμα βήμα και τοίχο τοίχο. .

Λευτερης είπε...

Ακριβώς όπως τα λες Ηλία.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

*Πληθυντικός μεγαλειότητος..
Πληθυντικός ευγενείας..

hippy είπε...

κ. Frances το ρίσκο απώλειας χρημάτων με ορίζοντα 12μήνου (κατά τη γνώμη μου) είναι <10%. Ωστόσο παρόμοιο είναι και το ποσοστό κερδών πάνω από 15% εξαιρουμένου του μερίσματος.

Το μισό χαρτοφυλάκιο των παιδιών μου είναι τοποθετημένο σε ΕΥΑΠΣ, ΑΔΜΗΕ και εσχάτως ΟΛΠ. Μόλις είδα το χώσιμο έβαλα μια εντολή αγοράς 500 μετοχές στα €3,93 αλλά μάλλον δεν θα μου τα δώσουν (σήμερα). Δεν την ανεβάζω όμως.

hippy είπε...

Ο/Η ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...
*Πληθυντικός μεγαλειότητος..
Πληθυντικός ευγενείας..

29 Ιουλίου 2020 - 1:32 μ.μ.


Σωστός...δεν ήθελα να σε θίξω...μόλις διάβασα το αρχικό σου σχόλιο χαμογέλασα αυθόρμητα, μου έφτιαξες την στιγμή καθώς κατάλαβα τι εννοούσες. Είναι (νομίζω) πολλά τα χρόνια που υποστηρίζω το ίδιο (συστημικές ΜΟΝΟ για trade)

Frances είπε...

Εγώ έστησα το Χ/Φ της συντρόφου μου εκεί και έχω λίγες και για εμένα βέβαια τελευταία όπως την παρακολουθώ την έχω λιγουρευτει που λέει και ο Άδωνις. Βέβαια καταλαβαίνω ότι δεν θα βρω κομμάτια.

austin είπε...

Την καλημέρα μου! Επειδή πάλι θα χαλάσω λίγο την θετική αύρα...

Χθες είπα δεν σορτάρω ακόμα και έκανα μέγιστο λάθος. Η αγορά με εξαίρεση κυριολεκτικά 5-10 μετοχές δεν κάνει τίποτα άλλο από το να πέφτει. Προφανώς και κρατάει ο ΟΤΕ αλλά επί της ουσίας είναι στα ίδια επίπεδα 3 μήνες.

Όσο οι τράπεζες δεν ανεβαίνουν τόσο θα παρασύρουν (εν τέλει) και τις άλλες μετοχές κάτω.

Και δυστυχώς με εξαίρεση τις 5 μετοχές, η αγορά όλο βρίσκει μία δικαιολογία για κάτω ή τουλάχιστον για μη άνοδο

Μία τα ξένα διορθώνουν
Μία το rebalancing
Μία η Τουρκία

Τώρα??? Ειλικρινά τώρα τι συμβαίνει με όλα αυτά τα πακέτα που πέφτουν στην αγορά?

hippy είπε...

"τα μανυ σώθηκαν και βαράτε κουπί μόνοι σας"

Από τη στιγμή που απελευθερώθηκε το fiat money από τον χρυσό αυτό ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να γίνει (κράτα το μήνυμα για να μου το τρίψεις στην μούρη σε αντίθετη περίπτωση). Όλοι στο δρόμο που χάραξαν οι Ιάπωνες.

Το πρωί μάλιστα διάβαζα προβλέψεις για αύξηση τουλάχιστον 30% του χρέους των πρωταθλητών ΗΠΑ-ΚΙΝΑΣ

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Το πρωί μάλιστα διάβαζα προβλέψεις για αύξηση τουλάχιστον 30% του χρέους των πρωταθλητών ΗΠΑ-ΚΙΝΑΣ



Σίγουρα ναι. .
Η διαφορά με εμάς είναι ότι έχουν δικό τους νόμισμα. .καθώς και ότι δεν έχουν μνημόνιο σε ισχύ.
Ειδικά στις ΗΠΑ είναι κάτι σαν Γραφτα στο Χιόνι. .

hippy είπε...

"Όσο οι τράπεζες δεν ανεβαίνουν τόσο θα παρασύρουν (εν τέλει) και τις άλλες μετοχές κάτω."

Αυτό austin το ανέφερε κι ο ΟΠΛΑ αλλά από που προκύπτει? Αντίθετα ΣΑΡ, ΤΕΝΕΡΓ, ΕΕΕ, ΟΤΕ, ΜΥΤΙΛ, ΕΥΔΑΠ ακόμα κι ο ΕΛΛΑΚΤΩΡ (οκ μπορώ αλλά δεν γράφω άλλο) εύκολα κρατούν τις τιμές τους και κάποιες πχ ΕΛΛ ή ΤΙΤΑΝ σου έχουν το αδιόρατο χαμόγελο της Τζοκόντας.

Το πρόβλημα (σας) είναι ότι δεν δίνουν μεροκάματο. Ωστόσο εάν χαμηλώσουμε το προσδοκώμενο κέρδος στο 3-5% σοβαρές εταιρείες όπως ΣΑΡ, ΜΟΗ, ΦΡΛΚ το δίνουν περίπου μια φορά την βδομάδα (δυστυχώς έπαψε στην ομάδα να ανήκει η ΚΟΥΕΣ μου, ελπίζω προσωρινά)


austin είπε...

Θέλω να σημειώσω και κάτι ακόμα...

Αν όλα αυτά που ζούμε, περιορισμοί, αναρτήσεις στα μαγαζιά μας σε Α3 σελίδα για το βοήθημα, Αγία Σοφιά, Ελληνοτουρκικά, τι θα λέγαμε αν ήταν ο Συριζα πάνω.

"Ότι βρήκαν μπόσικους τους κατσαπλιάδες και έχουν χώρο και τα κάνουν".

Αυτά, γιατί ΠΡΩΤΟΣ ΕΓΩ κατηγορούσα τους Συριζαίους για όλα τα δεινά, όταν η αλήθεια δεν ήταν αυτή. Ναι κατσαπλιάδες, όχι όμως ότι για ΟΛΑ εφταιγαν αυτοί. Οι διεθνείς ισορροπίες είναι κάτι πέρα από κομματα

Λευτερης είπε...

Κυρ. Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση θα καταβάλει εφάπαξ τα αναδρομικά σε όλους τους συνταξιούχους το 2020

https://www.amna.gr/home/article/477390/Kur-Mitsotakis-I-kubernisi-tha-katabalei-efapax-ta-anadromika-se-olous-tous-suntaxiouchous-to-2020

Λευτερης είπε...

Η ελληνική οικονομία θα λάβει μεγάλη ώθηση τα επόμενα χρόνια από το σχέδιο ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Next Generation EU), που συμφωνήθηκε τον Ιούλιο, δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg.

Οι πρώτες εκτιμήσεις της ΤτΕ δείχνουν ότι τα 32 δισ. ευρώ που πρόκειται να λάβει η Ελλάδα από το ευρωπαϊκό σχέδιο ανάκαμψης θα αυξάνουν τον ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας της κατά 2% κατά μέσο όρο την περίοδο 2021-2026. «Ήταν κάτι απρόσμενο», δήλωσε ο κεντρικός τραπεζίτης, προσθέτοντας ότι «πρόκειται να έχει πολύ θετικό αντίκτυπο στην οικονομία».

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ο Στουρναρας μπορεί να το είπε αλλά μέχρι το 2026 δεν ξέρουμε τι θα μας βρει πάλι. ..
Ας μην ξεχνάμε ότι φέτος έπρεπε να τρέξουμε με 3% του χρόνου πάλι και πάει λέγοντας. ..
Οπότε τα λόγια του Στουρναρα θα τα λάβω ως παρηγοριά στον άρρωστο.

michele είπε...

Το θεμα δεν ειναι τι σου συμβαίνει, ειναι το ΠΩΣ το αντιμετωπίζεις Αustin. Eπομένως σωστά κατηγορούσες τους κατσαπλιάδες.
Αναλόγως δε, πρέπει να σκεφτείς -υποθετικά πάντα- τι θα συνέβαινε αν ειχαμε Εβρο- Πανδημία- Αν. Μεσόγειο με αυτούς.

Τωρα το λέω και ας μην με "συμφέρει". Ειδικά ο τελευταίος μήνας είναι ένας μήνας συσσώρευσης ( πλαγιοκαθοδικής) 30 μονάδων που είτε έχεις τις θέσεις που αναφέρει ο Ηippy, είτε περιμένεις τεχνική επιβεβαίωση για κίνηση απο τις τράπεζες.
Διαφορετικά κάνεις τις δουλειές σου, τις βόλτες σου και δεν ασχολεισαι με το ΧΑ οπως συχνα ελεγε ο Κοστολανι που πηγαινε για ψαρεμα σε τετοιες φάσεις.
Τα εταιρικα ομόλογα αντλησαν ρευστότητα, τα μερίσματα έκοψαν τιμές, οι τζίροι παραμένουν χαμηλοί, είτε στο πάνω, ειτε στο κάτω, οπότε αυτή πιστεύω είναι η καλύτερη λύση

ΙωσηφΑυγε είπε...

Χαρικα πολι αντζουληδες που διαβασα αφτο το διαλογο αναμεσα στο χιππι και στον οπλαρχηγο.Και οι διο σας βοιθατε.
Χιππι εισε απιστεφτη πηγη.Μπραβο σου.
Οπλαρχηγε,με οσα γραφης προβλιματιζης και κανης τον αλλο να σκεφτετε ασχετο αν εινε λαθος η σοστο.Σιζιτηση με εσας τους διο ειναι τροφη σκεψις.

ΙωσηφΑυγε είπε...

Οστιν παρτο αλιος αντζουλη μου γιατι αν σινεχισης ετσι με βλεπο να βουταο απο βραχο.μαβριλα και τιποτες αλο.

austin είπε...

Παιδιά, δεν καταλαβαίνω γιατί βλέπετε μαυρίλα...

Είμαι ο μόνος που πολύ καιρό τώρα λέω ότι παίζω σορτ τις τράπεζες (δεν λέω ότι μόνο εγώ παίζω σορτ...απλά ότι το λέω).

Το μόνο "πρόβλημα μου" είναι ότι λόγω πάτου και ότι μπορεί εύκολα να το γυρίσουν πάνω αν θελήσουν, απλά δεν το παίζω σε όλο το εύρος.

Παράδειγμα: Προχθές στο κλείσιμο είχα κλείσει κάποια σορτ σε ΑΛΦΑ. Χθες έκλεισα στο άνοιγμα και λίγο μετά όλα τα σορτ σε ΕΤΕ και ΠΕΙΡ και γύρισα κάποια σε λονγκ. ΈΚλεισα το 80% του λονγκ μου και είπα ότι δεν σορτάρω ακόμα. Έπεσα έξω.

By the way, για απάντηση στον Hippy, βλέποντας την αδυναμία του τραπεζικού και βλέποντας ένα discount στην Μπελα, είχα σορτάρει και μπέλα τα οποία έκλεισα σήμερα στο 16,36. Αν εξαιρέσουμε τα 5 χαρτιά που αντέχουν και στηρίζονται (ο ελλάκτωρας δεν μπαίνει μέσα γιατί κρύβει νέο το οποία κάααααποια στιγμή μπορεί να βγει) όλα τα άλλα δεν κάνουν και πολλά. Ακόμα και ο ΟΠΑΠ ζορίζεται και έφαγε ένα ξαφνικό χωσέ.

Σοφια είπε...

Καλησπέρα σε όλους !

Θέλω να σας πω πως νιώθω πολύ τυχερή που είμαι στην παρέα σας ... διαβάζοντας τόσα ενδιαφέροντα που που έχουν να κάνουν με το χρηματιστήριο και όχι μόνο

Η εμπειρία που έχετε αποκτήσει μεταφέροντας την εδω
βοηθά τους "μικρούς"..

Να είστε όλοι καλά...να έχετε ένα όμορφο καλοκαίρι με τους αγαπημένους σας...

Με αγάπη...

austin είπε...

Και για να μην νομίζετε ότι είμαι traders γαμάτος και τα γράφω αυτά...Συμφωνώ και με τον Hippy ότι δεν βγαίνει το μεροκάματο. Τουλάχιστον εύκολα και χωρίς να δώσει μπόλικες προμήθειες στον χρηματιστή σου.

Το λάθος μου/μας hippy (όπως έχω ξαναπει) είναι ένα και μόνο ένα.

Ότι με το που ξεκίνησε ο ιός, έπρεπε να φύγουμε από ελλάδα (άντε πέρα από Μπελα και Τενεργα, τα κουες και σαραντης κτλ έχουν ένα θέμα με εμπορευσιμότητα ας πούμε...) και να πάμε Αμερική.

Τόσο απλά και τόσο όμορφα. Κοίτα για παράδειγμα την TUP...Μετά το ξέφρενο ράλλι των τεχνολογικών, έκανες ακόμα και ένα τρελό ρολάρισμα σε αυτή!

Εδώ είμαστε μεροδούλι μεροφάι και αν θα πάρουμε κανά μέρισμα για να πούμε ότι κάτι κάναμε.

Α και όντως ο Μυτιλος έχει προοπτικές...αλλά πάλι για αργότερα

leky είπε...

Μιχάλη, πιστεύεις ότι η συσσώρευση προετοιμάζει ανοδική κίνηση, όπως το 2016 ή θα σπάσει το 600; Φαίνεται ότι το χρηματιστήριο έχει κάνει στάση εδώ κι ένα μήνα λόγω των άσχημων ειδήσεων για τα έσοδα και τον τουρισμό, που φαίνεται ότι θα ανεβάσουν την ύφεση φέτος πάνω από 8%. Προσωπικά πιστεύω ότι αν η ύφεση δεν ξεπεράσει το 7% θα είναι καλό σημάδι. Ο κόσμος δείχνει φοβισμένος για covid και ανεργία. Αυτή τη στιγμή το ΧΑ δείχνει ότι είναι μια ανάσα να φύγει προς τα κάτω και οι 630 κρέμονται σε μια κλωστή. Από την άλλη, αν εξαιρέσουμε τις τράπεζες με τα μελλοντικά κόκκινα δάνεια οι περισσότερες εταιρείες στέκονται καλά και μία μία αρχίζουν να κοιτάνε προς τα πάνω αργά και σταθερά...τόσο αργά που σε εκνευρίζουν. Είμαστε σε κρίσιμο σημείο και συμφωνώ μαζί σου ότι όποιος είναι τοποθετημένος καλύτερα να πάει για ψάρεμα αυτόν τον καιρό...

ΙωσηφΑυγε είπε...

Διαβασε το χιππι αντζουλη οστιν και θα δης ποσο ορεα τα λεη.Διαβασε τον οπλαρχηγο που επισις μιλαη σοστα.Διαβασε το αφεντικο και ακολουθισε τον.Διαβασε τοσους και τοσους εδο μεσα που εχουν αποψι.Μη διαβαζης τον εαφτο σου γιατι και εγο που τον διαβασα με την γεκτερνα ιδα που καταλιξα.Εσι αντζουλη μου μαλον δεν τα καταχης οποτε διαβαζουμε αφτους που κατι καλιτερο μας λενε.Ετσι και εγο ακολουθισα αφτον που μου ειπε να παρο ιντρακομ και απο χριματιστιριο ξερη χιλιες φορες καλιτερα και κερδιζο.Γιατι εγο με αριστα το 1000 περνο 1.Ακολουθα ετσι και θα κερδιζης.ΙΝΤΡΑΚΟΜΑΡΑΑΑΑ ΒΡΕ ΚΕΡΔΑΜΕ

ΙωσηφΑυγε είπε...

Αν παλη η γεκτερνα φταση σιντομα τα 7-8 εβρο θα σε αποθεοσο.Δεν θα ντραπο να πο οτι την αγορασα εξετιας σου και οχι γιατι κατι ιξερα.Τη τιφλα μου ξερο

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ιωσήφ είσαι μεγάλη φατσουλα...
Τωρα...γιατί γκρινιάζω...
Εντάξει λεφτά παίζουμε και κοιτάμε τα άσχημα σενάρια μην τα χάσουμε. ..
Τωρα...άμα θέλετε να σας λέω ότι όλα είναι ρόδινα ξεχάστε το.
Κοιτάμε πως μπορεί να γίνει η στραβή ώστε αν δεν γίνει να είμαστε καλυμμένοι.

Frances είπε...

Γιώργο ο ΟΠΑΠ έφαγε χωσε γιατί σήμερα λήγει το πενθήμερο που θα βγεί η τιμή επανεπενδυσης του μερίσματος. Οπότε τον κρατάνε χαμηλά για να πάρουν και χαμηλό ΜΟ.

Γιώργο εκ του αποτελέσματος βλέπουμε την Αμερική. Με την τότε λογική μπορεί να σκεφτόταν ο καθένας ότι η Αμερική έτρεχε 10 χρόνια και ότι μπορούσε να φύγει, μην κοιτάμε τα μπαζούκας. Όπως και στην Ελλάδα πιστεύαμε ότι θα ακολουθήσουμε, όπως τελικά δεν έγινε
Πάντως από τότε που σταμάτησαν οι λογομαχίες, θα συμφωνήσω με την Σοφία ότι εμείς οι νεότεροι παίρνουμε πολλές πληροφορίες.

Γεκαρα περίμενα κι εγω, αλλά με τέτοιο χώσιμο που βρήκαν αιτία με τους Τούρκους δεν δώσαμε λεπι. 😂

hippy είπε...

Κατ΄αρχάς να κάνω μια διόρθωση στο σχόλιο 1:23 μ.μ. Το ορθό είναι

"Πάντως για να βάζουμε πράγματα στη θέση τους οι πιο πολλές μετοχές του 25αρη μπορεί να ΜΗΝ προελαύνουν αλλά τουλάχιστον κρατούν καλή άμυνα."


austin εγώ (έχοντας το "γνώθι σαυτόν") δεν σορτάρω. Δεν μπορώ να ανεχτώ το γεγονός ότι σε τυχόν προσωρινά λάθος επιλογή η χρηματιστηριακή θα μπει στο λογαριασμό μου και θα σηκώσει χρήματα. Ασχολήθηκα για λίγο στο πολύ παρελθόν αλλά όποτε κέρδιζα έκλεινα νωρίς τη θέση για να κλειδώσω το όφελος ενώ όταν έχανα έμενα ανοιχτός μέχρι που τελικά η ζημιά με ψάρωνε και λογιστικοποιούσα τη ζημιά (ως συνήθως λίγο πριν το γύρισμα). Κάτι που όμως πιθανολογώ πως έχει αρκετές πιθανότητες θα δούμε προσεχώς είναι να αλλάξει το παιχνίδι "ανοίγουμε θετικά-κλείνουμε με διόρθωση. Περιμένω δηλαδή 3-5 συνεχόμενες καλές συνεδριάσεις που θα αναγκάσουν τους σορτ παίχτες σε short squeeze

ΙωσηφΑυγε είπε...

Οπλαρχηγε τα λες οπος τα πιστεβης και μαρεσης.Σε διαβαζο και μαθενο.Δεν τα βλεπης μαβρα παντοτε και για παντα.Για τον οστιν ταλεο που μεγαλοπιανετε και δεν απαντα κιολας αντις να διαβαζη ολους .και να μιλαη με ολους.Ετσι μπλεκετε με τα λαθη του.

hippy είπε...

Με το παραπάνω σκεπτικό κι επειδή αγαπιέται απ΄τους βασικούς μετόχους ψώνισα κι εγώ κάμποσο ΓΕΚ περί τα €5,90 με stop loss €5,50 (δύσκολο νομίζω να πάει)

austin είπε...

Μαζί σου Χίπι στην ΓΕΚ... Δεν πρόλαβα να μπω στον ΟΠΑΠ, τώρα ακόμα τον αφήνω και βλέποουμε από αύριο

Frances είπε...

ΓΕΚ έχω μια καλή θέση γύρω στο 60% στα 6,40 εγκλωβισμένος από τα ψηλά. Μάλιστα τώρα έκανα και ένα μικρό μουαγιεν, αλλά δεν δίνω κομμάτι. Πιστεύω ότι για να ανακάμψει η δουλειά θα πρέπει να δοθεί βάρος και στις κατασκευές, ο ήλιος ελπίζω να έχει τελειώσει και να στραφούμε αλλού. Αν και για το γεγονός ότι είναι χρεωμένες πολύ, τι έχετε να πείτε;

Frances είπε...

Γιώργο στην θέση σου θα έμπαινα σήμερα που λήγει η προθεσμία. Πιθανόν να φύγει και αν δεν έχει το βαρίδι του μέσου όρου.

ΙωσηφΑυγε είπε...

Τορα σιγουρεφτικα.Στο 5,99 πουλαο 500 γεκτερνα με χασουρα βεβεα.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Τα παλιά καλά χρόνια σαν παιδί και γι είχα παίξει τον Παπαστρατο αέρα 5 εκατ δραχμές. .ψαρωμενος γιατί έπρεπε να καλύψω σε τρεις μέρες έδωσα ανοιχτή πώληση να φύγουν από πάνω μου...ζημιά 500.000 δραχ..έστω και αν το χαρτί στην διακύμανση ημέρας μπορούσε να με καλύψει. ..έκτοτε έμαθα δύο πράγματα. .πρώτον δεν δίνω πότε ανοιχτές εντολές εκτός και αν κυριχθει πόλεμος. ..και δεύτερον δεν ξανά τηρώ το όριο τριών ημερών γιατί η χρημαρηστιριακη μου σε ανάλογη περίπτωση με κάλυψε 2 μήνες χωρίς να πουλήσει ούτε χαρτί. ..έως να βγω με κέρδος.

ΙωσηφΑυγε είπε...

Εγο οπλαρχηγε αντζουλη μου φετος εμαθα κατι αλο.Αγοραζε οτι αγοραζουν οι γατοι και ποτε οτι αγοραζουν οι μαβρογατες.Ξουτ μαβρογατα απτο μαγαζι.

austin είπε...

Hippy μου λογικές οι σκέψεις για το σορτ που λες.

Το θέμα είναι (στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα) ότι η πιο απλή σκέψη είναι και η πιο δύσκολη.

Δλδ αυτός που "διάβαζε" σωστά την αγορά (εσύ την έχεις διαβάσει καιρό τώρα) όσο υπομονή έκανε με όλα αυτά τα χαρτιά που αναφέρεις ανα καιρούς για να βγάλει το Χ κέρδος, θα το έβγαζε με το σορτ, σε οποιαδήποτε φάση του ΧΑΑ τα τελευταία χρόνια, εκτός από 2 περιόδους.

Την περίοδο του Σαμαρά, που οκ, αν έπαιζες και σορτ για διακράτηση στον απόλυτο πάτο ήταν χαζομάρα.
Και τον περασμένο Ιανουάριο μετά τον πάτο στην εποχή Τσίπρα και η αντίδραση που ήρθε λόγω προεξόφλησης Μητσοτάκη.

Δυστυχώς μόνο στην προεξόφληση μείναμε τώρα!

Κατ ατα άλλα, η ιστορία δείχνει (και όχι η άποψη μου) ότι κάθε αντίδραση αξιοσημείωτη στις τράπεζες ήταν ευκαιρία πώλησης.

austin είπε...

Το "μου" μπήκε κατάλαθος

hippy είπε...

Το ραντεβού μου με τις ζομποτράπεζες ίσως είναι στο επόμενο rebalancing της MSCI...δυο φορές το χρόνο max καλά είναι...μην πάθουμε και overdose

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Μην το ξεχάσω. ..
Την ευκαιρία αποεπενδυσης και μάλιστα σε υψηλότερα σημεία. ..την έχει αναφέρει πρώτος εδώ και μήνες ο Αρταξιας.