Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τρίτη 4 Αυγούστου 2020

X.A.A 
                     ΔΕΗ: Turnaround story σε πλήρη εξέλιξη





           
                                                          σχόλια για τη συνεδρίαση online                                                                                                                                                                                          ΤΟ ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ ΤΟΥ ΧΑ: ΔΕΗ : ΤURN AROYND STORY 
ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ...
Τoυ Μichele 



Η δράση της Ε.Ε. με το Ταμείο Ανάκαμψης και τα κονδύλια που θα απελευθερωθούν την επόμενη τριετία συνεχίζει να απασχολεί πολιτικούς, επενδυτές και αναλυτές όχι τόσο για το ύψος των κονδυλίων όσο κυρίως για την απορροφητικότητα και τη διασύνδεσή της με τις μεταρρυθμίσεις σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Η Ελλάδα περισσότερο παρά ποτέ και στην έξοδο από μια μεγάλη δεκαετή κρίση έχει ανάγκη να εκπονήσει ένα συνεκτικό σχέδιο ανάκαμψης, να επιταχύνει δομικές μεταρρυθμίσεις, να αποκλείσει «πελατειακές» λογικές του παρελθόντος.



67 σχόλια:

ArTaXiA είπε...

"Η ΝΔ εμφανώς πια βυθίζεται στον κρατισμό που υποτίθεται ότι θα "μάχονταν". Οι άνθρωποι που επανδρώνουν τον κρατικό μηχανισμό έχουν εμπειρίες για τα οφέλη των κρατικών θέσεων. Ξέρουν να δίνουν και στους οπαδούς τους, ή τους εν δυνάμει οπαδούς, διάφορες ελπίδες. Μιλούν για δάνεια, για κρατική φροντίδα, για ΣΔΙΤ* (φοβερή λέξη και κυρίως εύηχη... κατάλληλη για όλων των ειδών τους κρατιστές).

Τεράστιο μέρος των πολιτών ιδιαίτερα των νέων καταλαβαίνει ότι έχει μπροστά του ένα ζοφερό μέλλον στην Ελλάδα. Χαμηλοί μισθοί (Βουλγαρίας πια), υψηλή φορολογία και τεράστιες δυσκολίες στην επιχειρηματικότητα.

Ένα επίσης μεγάλο μέρος του πληθυσμού καταλαβαίνει πια ότι όλοι αυτοί οι ευαίσθητοι οικολόγοι, οι πονόψυχοι αλληλέγγυοι και υποστηρικτές των προσφύγων και μεταναστών είναι πολλοί διαφορετικοί απ’ ό,τι ισχυρίζονται ότι είναι. Συμμετέχουν σε διάφορες δράσεις για να πάρουν λεφτά απ’ όπου αυτά προκύψουν. Ας είναι απ’ τον ΟΗΕ, απ’ την ΕΕ δεν έχει σημασία. Οι πονεμένοι άνθρωποι είναι το πρόσχημα.

Ένα μεγάλο μέρος των πολιτών, οι πιο ικανοί και δημιουργικοί είναι ακόμη άνθρωποι που θα ήθελαν να ρισκάρουν επιχειρηματικά. Αλλά πώς να το επιχειρήσουν σ’ ένα κομματικό και ανελεύθερο κράτος. Άστο λένε… δεν γίνεται.

Όμως ποιος εκφράζει όλους αυτούς τους ανθρώπους; Η σκληρή απάντηση είναι ότι δεν τους εκφράζει κανείς. Κι’ όμως όλοι αυτοί οι άνθρωποι περιμένουν μερικές λέξεις, μερικές φράσεις που θα τους κάνουν να κινητοποιηθούν και να πουν είμαι και γω μ’ αυτές τις ιδέες, μ’ αυτό το όραμα. Και οι καταλυτικές αυτές λέξεις-φράσεις δεν λέγονται. "

Γ. Νικολής

Bonjour

Λευτερης είπε...

Καλημέρα σε όλους
Πιστεύω πως αυτή η Κυβέρνηση είναι αρκετά φιλική με την επιχειρηματικότητα και τους ανθρώπους της. Στο τέλος όλοι κρίνονται.

Λευτερης είπε...

ΕΧΑΕ: Ταμείο 1,23 ευρώ/μετοχή και μερισματική απόδοση άνω του 5%

https://www.capital.gr/analusi/3472475/exae-tameio-1-23-euro-metoxi-kai-merismatiki-apodosi-ano-tou-5

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Καλημέρα,
υπάρχουν τα πρόσωπα τα κόματα και οι μηχανισμοί του δημοσίου και ευρύτερου δημοσίου τομέα.

Μιλάμε για πρόσωπα και δεν μιλάμε για τους μηχανισμούς που λειτουργούν τα κόματα.
Κάποιοι βρισκόντε σε κατάσταση άρνησης της ύπαρξης Πελατειακού κράτους - δύο τεινά ή είναι αθεράπευτα ρομαντικοί ή έτσι τους βολεύει.
Ποιό από τα δύο δεν έχει σημασία αρκεί που το υποστηρίζουνε.

Συνεχίστε κάποιοι να μιλάτε για Καραμανλή, Παπανδρέου, Βενιζέλο, Σαμαρά, Τσίπρα και να πιστεύεται ότι το Πελατειακό κράτος αποδίδει με σωστή διαχείρηση ...

Το πελατειακό κράτος αφορά τόσο τον δημόσιο τομέα όσο και τον ιδιωτικό.
Έχουμε γίνει κοινωνία Παπατζήδων και ο καλήτερος κερδίζει.
Τι τα θες τα πτυχία τις γνώσεις, εμπειρία, εργατικότητα δίχως PR δεν προχωράς πουθενά.

Παπατζιλίκη και εχεμύθεια είναι το ζητούμενο εφόδιο όχι μόνο στην επαγγελματική ανέλιξη.
Η κοινωνία των λύκων και των προβάτων - των Πραίτωρων και πλιβείων.

Τα brand name αριστερα δεξια σοσιαλισμός και οι ιδεολογίες είναι για να λέμε κάτι και να γεμίζουμε την ώρα.

Συνεχίστε να μιλάτε και να ταμπουρώνεστε σε κάποια χτυπητά παραδείγματα κρατικού ή δημόσιου fail down με στόχο τον ένα ή τον άλλο.

Συνεχίστε να ψηφίζεται τον λιγότερο επικύνδηνο.

Συνεχίστε την πολιτική να την αναγάγεται σε οπαδισμό, όλα καλά, ας ρουφήξουμε κανα κρατικό βυζί μπας και προλάβουμε την καλύτερη ζωή ... είναι κάτι που κάποιοι νομίζουν ότι δεν καταλαβαίνουμε.
Το ενάντιο έχουμε φτάσει στο σημείο όχι μόνο να το κατανοούμε άλλα και να το δικαιολογούμε.

Χαιρετισμοί του στύλ γειά σου ρε Λαμόγιο αναγάγωντε σε ύψιστη φιλοφρόνηση.

Αυτά για τις φράσεις που δεν λέγονται...

ArTaXiA είπε...

Χαίρομαι Βασίλη που και κάποιος άλλος εδώ, διαθέτει στοιχειώδη αντίληψη της πραγματικότητας.

mixalis mixalios είπε...

Νικολής?

https://www.youtube.com/watch?v=QXkwzRC6BTw

mixalis mixalios είπε...

Για το σχέδιο Πισσαρίδη βγαίνει βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και λέει ότι θα είναι σαν να έχουμε μνημόνιο χωρίς να έχουμε...τον ρωτάει ο δημοσιογράφος..."το έχετε διαβάσει?" . Τα βασικά σημεία λέει, που να διαβάσω 122 σελίδες σε μια νύχτα...
Ελπίζω πραγματικά, δεν ξέρω για τα άλλα, να εφαρμοστεί κατά γράμμα η πρόταση για το ασφαλιστικό. Κατά γράμμα όμως...

Λευτερης είπε...

Σήμερα αποτελέσµατα ΠΕΙΡ α Εξαµήνου’20
MSCI Ανακοίνωση δεικτών 12 Αυγούστου 2020.

mixalis mixalios είπε...

Θα εχει ενδιαφέρον, λοιπόν, να μάθουμε πως επηρεάζει ο covid τις τράπεζές μας. Πιο σημαντικό ίσως το teleconference

austin είπε...

Την καλημέρα μου.

Προφανώς και η προηγουμενη κυβέρνηση η προηγούμενη ηταν ότι χειρότερο εχουμε δει. Κάτι που βεβαια έκανε την αγορά πολύ εύκολη για τον έμπειρο παίκτη.

Από την στιγμή που κάποιος γνωριζε ότι ήταν κατσαπλιαδες η/και έβλεπε οτι με δαύτους δεν πάμε πουθενά η κυρια επιλογή του για το πρώτο διάστημα θα ήταν σορτ και μετά θα επένδυε σε εταιρείες που είχαν εξωγενη χαρακτηριστικά.

Σήμερα όμως έχουμε μια κυβέρνηση πολύ καλή θεωρητικά. Εχουμε ανθρώπους της οικονομίας, σοβαρούς κτλ κτλ. Παρόλα αυτά από την ημέρα που βγήκαν το ΧΑΑ δεν έχει κάνει τίποτα.

Και αυτή την στιγμή το ΧΑΑ έχει την χειρότερη απόδοση παγκοσμίως.

Πιο παλιά λέγαμε ότι έφταιγε το QE που κραταγαμε ομπρέλα κοκ.

Η αλήθεια είναι ότι η αγορά αυτή δεν σχετίζεται τόσο με την κυβερνηση όσο με το ότι προοπτικές δεν έχει ακόμα... και αυτές προφανώς θα αργήσουν και για αυτό κάθεται εδώ στα χαμηλά ΟΠΩΣ ΚΑΘΟΤΑΝ χαμηλά γοα πολυ καιρό επί τσίπρα

Αυτη είναι η αληθινή εικόνα. Οποιος θέλει την βλέπει. Οποιος δεν θέλει...βλέπει εθνοσωτηρες.

Εγώ παρότι τους υποστηρίζω, δεν βλέπω εθνοσωτηρες. Και βλεπω πολυ δύσκολα τα πράγματα

michele είπε...

Καλημέρα σε όλους και καλές βουτιές !

Ο ψυχίατρος Νικολής εχει και τα δίκια του. Αλλα δεν εχει καταλάβει οτι Φιλελευθερο κόμμα οπως αυτος το εννοεί και υπάρχουν ιστορικά δεδομένα γι αυτο, δεν μπορει να σταθεί στην Ελλάδα
Μονόδρομος ειναι σε αυτη τη φάση η φιλελύθερη πολιτική στην Ελλάδα

Λευτερης είπε...

Τα νέα πρόσωπα στην Κυβέρνηση.

Θεόδωρος Σκυλακάκης είναι ο νέος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για τη Δημοσιονομική Πολιτική.

Ο Νίκος Παπαθανάσης αναλαμβάνει αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για τις Ιδιωτικές Επενδύσεις και τις Συμπράξεις του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.

Παναγιώτης Τσακλόγου, αναλαμβάνει τη θέση του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιου για τα θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Η Ζωή Ράπτη, βουλευτής Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών, που αναλαμβάνει τη θέση της υφυπουργού Υγείας, αρμόδιας για θέματα Ψυχικής Υγείας.

Ο Νίκος Ταγαράς που αναλαμβάνει τη θέση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιου για θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος.

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Austin για τους έξω είμαστε ένα αποτυχημένο Κράτος.

Η γραφειοκρατία και τα παρεπόμενα του Πελατειακού κράτους είναι ανοιχτά υπομενα σε διεθνή μέσα και οργανισμούς.

Οι έξω γνωρίζουν!

Εκεί ψάξε την αιτία της χαμηλότερης θέσης που έχουμε σε εισροες επενδύσεων.


Οι μέσα αρνουμαστε να το καταλάβουμε...πιστεύουμε σε ...ισμους και προσωπα, λέμε τώρα :)

michele είπε...

Ο ψυχίατρός μας λοιπόν πιστεύω θα χαρει σήμερα που για πρώτη φορά δημιουργήθηκε θέση υφυπουργού για θέματα Ψυχικής Υγείας.

Εγω απο την άλλη χάρηκα με την είσοδο στην κυβέρνηση του εξαιρετικού
Πάνου Τσακλόγλου στα ασφαλιστικά θέματα.
Θυμίζω οτι ήταν ήταν Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων 2012-2014. Δηλαδή, ο Έλληνας εκπρόσωπος στο EWG σε μια πολύ δύσκολη περίοδο με εξαιρετικά αποτελέσματα.

ArTaXiA είπε...

"Ο Αλέξανδρος Παπαχελάς ήταν Έλληνας πολιτικός.
Υπήρξε αρχιμηχανικός της βρετανικής εταιρείας «Πάουερ» στην Ελλάδα, καθώς και έμπιστος συνεργάτης του υπουργού Θ. Σκυλακάκη. Στην δικτατορία του Μεταξά διετέλεσε υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, θέση την οποία διατήρησε από τον Αύγουστο μέχρι και τον Δεκέμβριο του 1936, οπότε και επήλθε ρήξη με ομάδα έμπιστων του Μεταξά. Μετά την αποπομπή του εξορίστηκε.

Εγγονός του είναι ο δημοσιογράφος Αλέξης Παπαχελάς.

Ο Θεόδωρος Ν. Σκυλακάκης ήταν Έλληνας στρατιωτικός. Ήταν επίσης ένας από τους ιδρυτές της φασιστικής οργάνωσης Εθνικό Κυρίαρχο Κράτος. Μετά το αποτυχημένο Κίνημα Λεοναρδόπουλου-Γαργαλίδη αποτάχθηκε από το στράτευμα. Υπηρέτησε ως υπουργός Εσωτερικών στην κυβέρνηση του Ιωάννη Μεταξά, από τις 18 Μαΐου 1936 έως τις 26 Δεκεμβρίου 1936, οπότε αποπέμφθηκε από την κυβέρνηση καθώς κατηγορήθηκε για σχέδιο ανατροπής του Μεταξά.
Ως υπουργός, ήταν έμπιστος συνεργάτης του Αλέξανδρου Παπαχελά.

Εγγονός του είναι ο Θόδωρος Σκυλακάκης"

Με τη Ράπτη, καλύτερα!

michele είπε...

Ε και ; εγγονος του Παγκαλου ηταν ο Παγκαλος, εγγονος του Γεωργιου Παπανδρεου ηταν ο ΓΑΠ , εγγονος του Τσακαλώτου ο Ευκλειδης
και εγω εγγονος του Μιχάλη Μιχαηλίδη υφασματέμπορου απο την Καππαδοκια

streetboy είπε...

Ρε μεγάλε στην παραλία που ήσουν δε φοραγες καπέλο;
Μας επηξες στην μπούρδα

ArTaXiA είπε...

Δεν υπάρχουν τραπεζοσορτάκηδες πλέον. Ξυδάκι ολούθε!

michele είπε...

Παρα τις διακοπες.. μπουκάραμε και ο ..Μωυσης βοηθος χαχα

Σοφια είπε...

Παιδες καλα κερδη !

Λευτερης είπε...

Καλημέρα σε όλους.

Τράπεζα Πειραιώς: κέρδος π.φ. €125 εκατ. το 2ο 3µηνο 2020 έναντι ζηµίας €340 εκατ.
το 1ο 3µηνο. Προβλέψεις €324 εκατ. αποτυπώνουν τις επιπτώσεις του Covid-19 (συνολικές
€671 εκ.). Στο +1% Καθαρά έσοδα από τόκους €727 εκατ., στο -10% τα λειτουργικά έξοδα.
∆είκτης CET-1 στο 14,0%. Σε καθεστώς αναστολής βρίσκονται δάνεια ύψους 1,5 δισ. ευρώ.
Νέα δάνεια ύψους 3,2 δισ. ευρώ ως τώρα µε στόχο να ανέλθουν το 2020 τα €5 δισ.

Λευτερης είπε...

Αποτελέσµατα Α’ Εξαµήνου 20 η ΕΕΕ Λήξη περιόδου αποδοχής επανεπένδυσης µερίσµατος του ΟΠΑΠ

Λευτερης είπε...

Frigoglass: Ζημίες στο Β' τρίμηνο 2020

Μειωμένες πωλήσεις κατά 55,3% παρουσίασε η Frigoglass το δεύτερο τρίμηνο 2020.

Συγκεκριμένα, διαμορφώθηκαν στα 72,775 εκατ. ευρώ από 162,697 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Στο πρώτο εξάμηνο 2020 οι πωλήσεις ανήλθαν σε 208,672 εκατ. ευρώ από 288,262 εκατ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο 2019, μειωμένες κατά 27,6%.

Όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση η εταιρεία, τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα που υιοθετήθηκαν από τις τοπικές αρχές σε αρκετές από τις αγορές που δραστηριοποιείται λόγω της πανδημίας COVID-19, είχαν ως αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση παραγγελιών από τους πελάτες της και στους δύο κλάδους

Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν το πρώτο εξάμηνο του 2020 στα 586.000 ευρώ από 10,806 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο 2019 μειωμένα κατά 94,6%. Στο δεύτερο τρίμηνο του 2020 η εταιρεία εμφάνισε ζημίες ύψους 3,859 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 8,775 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) μειώθηκαν κατά 70,3% το δεύτερο τρίμηνο 2020 σε σχέση με πέρυσι και διαμορφώθηκαν στα 8,810 εκατ. ευρώ, ως αποτέλεσμα των επιπτώσεων της πανδημίας, παρά τα μέτρα περικοπής των εξόδων και την προσαρμογή της παραγωγής στα χαμηλά επίπεδα ζήτησης.

Επίσης καταγράφηκε μείωση των κεφαλαιακών δαπανών κατά 60% σε σχέση με πέρυσι με σκοπό τη διατήρηση χρηματικών πόρων

Η εταιρεία, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, είχε επαρκή χρηματικά διαθέσιμα ύψους 64 εκατ. ευρώ στο τέλος Ιουνίου για την κάλυψη των μελλοντικών χρηματοοικονομικών και λειτουργικών υποχρεώσεων.

austin είπε...

Την καλημέρα μου!

Όσοι εμπουκάρατε τράπεζες σήμερα δώκατε για το sell the news? Γιατί με τα αποτελέσματα της Πειραιώς... νόμιζα ότι θα ανοίξει στο θεό, αλλά δεν!

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Θυμάμαι πριν λίγα χρόνια που σορταρα μετά από μεγάλη πτώση..στο πρώτο δεύτερο ανοδικό. ..(ημουν σίγουρος πως θα ξαναγυριζε κατω)
Με είχε τιμωρήσει η αγορά τότε.
Καλημέρα σε όλες και όλους.
Πλησιάζει και της Παναγίας. ..

michele είπε...

Καλημέρα και απο μένα! Πολυ καλα και τα αποτελεσματα Εntersoft
επόμενη αντισταση στις τραπεζες το 330, μεθεπόμενη 342
κρατησε η ζώνη 298-295

ArTaXiA είπε...

Αυτόν τον Αύγουστο θα περάσουμε πολύ ωραία.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Μιας και μπάνιο δεν έχει σήμερα ας ρωτήσω τον Αρταξια μιας και είναι εδώ. .
Τον Αδωνη γιατί τον ψαλιδισε ο Μητσοτάκης?

austin είπε...

328 τρακάραμε... Η πρώτη αντίσταση έπιασε για τα καλα!

ArTaXiA είπε...

Περνάμε ωραία γιατί γνωρίζουμε.

Όχι σαν μερικούς που πάνε και φορτώνουν ΛΑΜΔΑ "η μεγαλύτερη μου θέση", μετά "πετρέλαιο Οκτωβρίου γιατί είμαστε μακροπρόθεσμοι", το οποίο πουλάμε στις δύο εβδομάδες, μετά τράπεζες που τις σκοτώνουμε για 6% κέρδος και καμαρώνουμε σαν γύφτικα σκεπάρνια, κρατάμε τα κέρδη στις μετοχές, μετά ανακοινώνουμε τρείς από τέσσερις σταδιακές αγορές, την τέταρτη την έφαγε η μαρμάγκα, και καλά μεγάλο χαρτοφυλάκιο, αλλά τις μπουμπουνίσαμε όλες στο break even, μην τυχόν και μας κράζουν μέχρι να σβήσει ο ήλιος. Μετά στο πλαίσιο "όχι άλλα δάκρυα" δεν ανακοινώνουμε τίποτα και περιμένουμε τον ArTaXiA να εμφανιστεί (που παρεμπιπτόντως εμφανίζεται σε κομβικά σημεία πάντοτε) για να πούμε τη βλακεία μας, μήπως και μας δώσει κανείς σημασία. Αλλά όταν μας ρωτάνε εάν έχουμε άποψη, γινόμαστε πέντε και αρχίζουμε τα "πρίτς" και τα "μμμ" και τα "δεν με αφήνει η μαμά μου".

Ρε τι περίγελος είσαι εσύ!

austin είπε...

Τελικως... τρακος για να ξαναπάμε κάτω. Ούτε δύο μέρες πράσινο δεν κρατάνε οι τραπεζες

ArTaXiA είπε...

Κομβικό σημείο = Σημείο που η αγορά αλλάζει ρότα.

Αλλά τι να περιμένει κανείς από κάποιον τόσο βραδύνου που όταν του γράφεις πως έκλεισες τα σορτ μετά από 15% πτώση, το μόνο που έχει να σου πει είναι "χτύπησε το margin;"

Ναι ηλίθιε! Χτύπησε το margin με το 1% άνοδο.


austin είπε...

Τελικά κοίτα που Αυγουστιάτικα θα κάνει κίνηση το σαμάρι... Και από την κούραση έκλεισα κάμποσα. Κλασσική περίπτωση χρηματιστηρίου-σπάσιμο νεύρων.

Μόνο για τις τράπεζες δεν ισχύει ο πάνω κανόνας. Άνοδος καλή = ευκαιρία σορτ. Συσσώρευση και σπάσιμο νεύρων πάλι ευκαιρία για σορτ.

Την καλημέρα μου

austin είπε...

Και επειδή όλοι περιμένουν άνοδο στις τράπεζες... Να σημειώσουμε ότι κερδισμένος (ακόμα) είναι όποιος πχ αγόρασε άλφα στην ζώνη 0,506-0,52. Όποιος από την άλλη σόρταρε χθες στο 0,56+ σήμερα ήταν το ιδιο κερδισμένος.

Ηθικό δίδαγμα... Κάθε αντίδραση ευκαιρία πώλησης.

michele είπε...

Kαλημέρα, καλημέρα σε όλους :) Τιποτα ιδιαιτερο απ ότι βλέπω και σημερα, διακράτηση στυλ ειναι το μαγαζι
πολυ καλα τα αποτελέσματα ΟΤΕ

austin είπε...

Τίποτα Μιχάλη... όλα τα νέα καίγονται. Αλφα νέα κόκκινη η αλφα. Καλά αποτελέσματα η Πειραιώς και τηλεδιάσκεψεις μεγάλου, τιποτα η Πειραιώς.

Κλείνουμε και πάμε γο βουτιες

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Βρε Austin. ..Πάρε δύο χαρτάκια τώρα στον πάτο. .και άστα λίγο και θα γεννήσουν. ..τι το θες το μπες βγες. ..
Στο υπογράφω εγώ. ..αν πάρεις άλφα τώρα στο μισοευρω θα διπλωσεις στην χειρότερη τα λεφτά σου.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Έρχεται και της Παναγίας.
Μεγάλη εορτή.

austin είπε...

Όπλα... μετά της Παναγίας το πιθανότερο είναι δίπλωμα προς τα κάτω. Απλά κρατω για το fake rally που πίστευα εξαρχής ότι θα γίνει, αλλά ούτε αυτό το βλέπω να ρχεται.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ο Όμιλος Mitsis Hotels ανακοινώνει την επανέναρξη λειτουργίας ακόμη τριών ξενοδοχειακών μονάδων του, φτάνοντας τα οκτώ σε λειτουργία ξενοδοχεία από το σύνολο των 17 μονάδων που διαχειρίζεται, καθώς η λειτουργία των ξενοδοχείων που άνοιξαν στις αρχές Ιουλίου βαίνει ομαλά και οι πληρότητες είναι σε πολύ καλό επίπεδο σε όλους τους προορισμούς, ενώ εξετάζει το άνοιγμα ακόμα δύο μονάδων μέχρι τα τέλη Αυγούστου.

Έτσι, μετά την επαναλειτουργία των ξενοδοχείων Rinela στην Κρήτη, Alila στη Ρόδο, Blue Domes στην Κω, Galini στα Καμένα Βούρλα και Sofitel Athens Airport, στις 8 Αυγούστου θα υποδεχθούν και πάλι τους επισκέπτες τους τα ξενοδοχεία Rodos Maris Resort & Spa στη Ρόδο και Norida Beach Hotel στην Κω, ενώ στις 22 Αυγούστου ανοίγει και το Laguna Resort & Spa στην Κρήτη, προσθέτοντας ακόμη ένα εν λειτουργία ξενοδοχείο σε κάθε προορισμό.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Η σταμνα πάει πολλές φορές στην βρύση austin. ..πάει όμως και μια και δεν ξαναγυρίζει. .
Τον νου σου.

austin είπε...

Όπλα είχα κλείσει τα σορτ και μπήκα στο 0,514 στην αλφα και Πειραιώς στο 1,16.

Ειλικρινά, με έπιασε αυτό που λες και τα έκλεισα εκεί στο 0,56 και 1,30 περιπου αντίστοιχα.

Το μετάνιωσα... και νομίζω ότι απλά θα φύγουμε και κάτω από το 294 από την στιγμη που ούτε τώρα δεν κατάφερε να σπάσει το 330... εύχομαι βεβαια το σενάριο σου να βγει.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Οι λεβέντες είναι δύσκολο να βγάλουν εύκολο χρήμα ποντάροντας δίπλωμα προς τα κάτω όπως είπες. .γιατί τα γάλατα σφιξαν..Μάλλον θα βγάλουν Λονγκ για να ξανασορταρουν από αρκετά υψηλότερα.

ΙωσηφΑυγε είπε...

Τη καλιμερα μοτ αντζουληδες.Ηπα να μη ξαναγραψο αλα μια καλιμερα να πο,και να χαρο τον αντζουλη Οπλαρχηγο τον οστιν το αφεντικο τον εκλεκτο αρταξια που θα του πο οτη τα πολιτικα; δεν εινε το φορτε του αλα χριματιστιριακα εινε ακατανικιτος τον μπαρμπα τον χιππι αλα και ολους τους αλους.Ξενοδοχιακα παμε καλιτερα με χαμπιλοτερς τιμες αλα οι φιλοι απο ολο το κοζμο μας επισκεπτοντε διστιχος χορις μετρα προστασιας και παλη διστιχος στη πλιοψιφια τους οι ελληνες.Θα μου πης εδο φεραμε το τσιπρα το βαρουφακη και το καμενο που ελεγε πος μα ς ψεκαζανε και στο κορονογιο δεν θα κανανε τη ς μα.ακιες τουςΜε υγια αντζουληδες ορα για δουλια και μη μας τρωη ο κολος μας.Α και κατι τις αλο.ΙΝΤΡΑΚΟΜΑΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑοστιν και παρατα τις τραπεζες μου λεη ο δικος μου που ξερη πολα παραπανο απο μενα.Εγο τη τιφλα μου ξερο αλα τον ακολουθο πιστα.
Φιλια αντζουληδες,

ΙωσηφΑυγε είπε...

Κι αν εχουτε και κανα Σωτηρη Σωτηρια χρονια πολα του αντζουληδες.

ArTaXiA είπε...

Iωσήφ, πάνω που με στενοχώρησες όταν διάβασα πως πουλάς τις ΙΝΤΚΑ και αποσύρεσαι. Χαίρομαι που τις κρατάς ακόμη.


ΙωσηφΑυγε είπε...

Τσ ξαναματαπιρα αντζουλη μ οταν εγλεπα πος δεν πιγενε παρακατο.Ο δκος μου μουπε να τσ ξαναματαπαρο.Φχαρστο αντζουλη μου που με παρακολουθης.0,614 Περιπ και με κερδος στ διαφορα λιγουλακι.

ΙωσηφΑυγε είπε...

Πουλισα ομος τη γεκτερνα χαμπλα.Μουπε ομος ποτε να τ ξαναματαπαρο.Και τη ΔΕΗ τ πουλισα με λιγη ζιμιτσα.Δε πραζη ομος.Να βαλο ενα δραμ μιαλο να μη ξαναματακανο το χριματιστη ου δολιους,Εινε δισκολ δλια.

austin είπε...

Ξεκίνησαν ήδη τα τοπικα κλεισίματα.

Πορος σέρνει τον χώρο. Bingo γιατι ηταν να παω αύριο και μετα τα μέτρα ακύρωσα προφανως

austin είπε...

Την καλημέρα μου!

Hippy και πάλι Hippy θα λέω γιατί είναι από τους λίγους που υποστηρίζει τις σοβαρές εταιρείες. Είχα ΜΥΤΙλ, στα τοπικα υψηλά τον πούλησα και στη διόρθωση 7,80 δεν μπήκα. κοιτάτε που είναι σήμερα.

Τράπεζες βλέπεις ΟΠΛΑ. Άνευ αντικειμένου.

Έχε χάρη που λόγω Πιπεριάς και νέας σεζόν πρέπει να είαμι πάνω από τον υπολογιστή μέχρι το μεσημέρι, αλλιώς δεν έχει νόημα να το κοιτάς

Λευτερης είπε...

Καλημέρα σε όλους.

Ο κος Βασιλάκης και Γερογιάννης της Aegean δανείζονται για να καλύψουν τα λειτουργικά τους έξοδα, ακυρώνουν παραλαβές νέων αεροσκαφών, δεν δίνουν μέρισμα, βιώνουν την πανδημία στο πετσί τους, αλλά τα bonuses των 2 εκατ. ευρώ τα μοιράστηκαν.

hippy είπε...

Καλημέρα

έχω την εντύπωση ότι στον ΜΥΤΙΛ παίζουν την είσοδο στον MSCI στο προσεχές rebalancing. Δεν ξέρω εάν θα γίνει τούτη τη φορά, για την ακρίβεια αμφιβάλλω, αλλά κάποια στιγμή θα μπει. Ωστόσο η εταιρεία κινείται σταθερά θετικά σε ράγες, εάν και όποτε επανέλθει το ενδιαφέρον των ξένων για την Ελλάδα θα ξαναδεί τα €10. Δεν μου φαίνεται πιθανό στο προσεχές 3μηνο μια και δεν βλέπω τον Ευάγγελο ν΄αγοράζει προσωπικά . Γνώμη μου φυσικά, μακάρι να κάνω λάθος καθώς έχω σημαντική επενδυτική θέση.


Οι πολλαπλές εκπλήξεις του Μυτιληναίου

https://www.mononews.gr/oikonomia/thewiseman/i-pollaples-ekplixis-tou-mitilineou-i-business-zavvou-me-tin-fosun-i-3-mnistires-tou-kazino-stis-gournes-ke-to-project-tis-alpha

Λευτερης είπε...

Εγώ περιμένω την έκπληξη της 12 Αυγούστου.

THE REBEL είπε...

καλημέρα
Τον μυτιλ τον έχω για τα 9,5
Οσο για τον δείκτη αυτή η συσσώρευση θα οδηγήσει τις τιμές πιο πάνω νομίζω οσονούπω μαζί και οι τράπεζες επιθυμώ επίσης και η ΜΟΗ καλή έιναι όπως και η γεκ στα παρόντα επιπεδα
https://therebelos.blogspot.com/
..έγινα κια μεγαλοκαναλάρχης χωρίς θεαματικότητα όμως
:-)))

michele είπε...

Καλό μεσημέρι σε όλους! Καλες βουτιες σε οσους μπορουν, ο τζιρος εδω ιδιαιτερα χαμηλός

Ο ΜΥΤΙΛ αυτο παιζει που λεει ο Hippy, αλλα ειναι μια μεσομακροπροθεσμη επιλογη αφου καλυπτει ΒΑΣΙΚΟΥΣ τομεις ανακαμψης της οικονομιας,
μεταλλα-κατασκευες-ενέργεια
Stay long

michele είπε...

Kαλη επιτυχια στο Καναλάρχη Νίκο, θα σου την αυξησουμε την αναγνωσιμότητα- θεαματικότητα :)

THE REBEL είπε...

Ευχαριστώ Μιχάλη ελπίζω η δικη σου θεματικότητα αναγνωσιμότητα να ανεβαίνει πολύ πολύ περισσσότερο

michele είπε...

Δεν με απασχολει ιδιαιτερα το θεμα της ποσοτητας Νικο, οσο το θεμα της ποιοτητας, να εχουμε αποψεις που βοηθανε, να κανουμε και την πλακιτσα μας να περναμε καπως καλα οσοι ειμαστε πανω στην αγορα

Τωρα ειδικα που διακοπευω κι εγω δεν παυω να ριχνω τις ματιες μου,αλλα ειναι δυσκολο να εμβαθυνω σε..λεπτομερειες.Αλλωστε η αγορα ειναι
"σικε" πανω απο ενα μήνα τωρα

austin είπε...

Οπλα... για το μπες βγες. Εκεί ποθ αγοράσαμε όλοι εκεί βρισκομαστε πάλι.

10.000 αλφα να ειχ2ς από περίπου υα χαμηλά ειχες έτσι απλά μια 500 άρα και σήμερα αν ηθελες τα ξαναπερνες

Έτσι γιατί έλεγες για διακράτηση και διπλωμα

Frances είπε...

Γιώργο μαζί σου. Είχα κάτι κομμάτια ΓΕΚ και στα 6,50 σκέφτηκα να τα δώσω για ένα 5% απόδοση γύρω, αλλά δεν προχώρησα. Μετά έφαγε το χώσιμο και δυσκολεύεται να δει τα 6,10. Αν τα είχα δώσει με τα ίδια λεφτά έπαιρνα και 50 κομμάτια δώρο.

Lorac είπε...

Καλησπέρα παίκτες!! Συμφωνώ 100% μ εκ.Hippy αν και δίνω 40-60 για είσοδο τώρα στον ΜΥΤΙΛ, πάραυτα το μεγάλο κέρδος του είναι η μεγάλη κίνηση του αλουμινίου, που σχεδόν κάλυψε τις απώλειες της εποχής covid, καθώς και η πτώση του ενεργειακού κόστους, που για τον όμιλο είναι μεγάλο βάρος. Ελάχιστος στόχος η κάλυψη του gap του Φεβρουαρίου, τότε που αρχίσανε να ψάχνουν dettol και φθηνό οινόπνευμα οι πολλοί (κάποιοι λίγοι είχαν στοκάρει από μέσα Ιανουαρίου)

austin είπε...

Βγαίνουμε με break even για να χουμε το κεφάλι μας ήσυχο... ανευ αντικειμένου η αγορά ακόμα ο μυτιλ γυρισε πισω

ArTaXiA είπε...

Ο Γκαίτε λοιπόν έχει πει:

Όταν τσακώνονται δυο άνθρωποι, φταίει εκείνος που είναι πιο έξυπνος. Γι αυτό κομπλεξικέ μου φίλε, εφεξής θα σε αφήσω ασχολίαστο να τρώγεσαι με τα ρούχα σου.

Για όλους τους υπόλοιπους όμως:

31/7 κλείσιμο 1485,68
07/08 κλείσιμο 1519,65

Διαφορά +2,29%

Φιλάκια.

streetboy είπε...

Κυριε vlasso σήμερα το κομβικό σημείο ήταν για κάτω.....
Με λένε ριζο και όπως θέλω τα γυρίζω
Σκέφτομαι και εκείνον τον αντζουλη (που του είπε κρατα την ιντκα και ότι στενοχωρηθηκε αν τη έχει δώσει) που έφαγε στο κεφάλι ένα -6% σήμερα από δαυτη.
Κυριε αντζουλη αν θέλετε την αποψη μου και αν ασχολείστε σοβαρά με το άθλημα μην εμπιστευεστε ποτέ τυχαρπαστους παρα μονο σοβαρούς επαγγελματίες της αγοράς....αλλιώς πηγαίνετε και στον κυρ αλεκο τον καφετζη να ρωτήσετε....

ArTaXiA είπε...

Αχ κύριε Streetboy μας, σιχαμένε μας, γλύφτη της κυβέρνησης και χωρίς ιδέα για την αγορά, που ο μόνος του ρόλος, είναι να πομφολυγεί ασύστολα.

Ο Αντζουλής δεν με ρώτησε προκειμένου να αγοράσει την ΙΝΤΚΑ κι όταν ζήτησε τη γνώμη μου, του είπα επί λέξη "μια φορά στις δέκα πληρώνει, εμένα δεν με έχει πληρώσει ποτέ".

Στενοχωρήθηκα όντως που δήλωσε πως εγκαταλείπει, όπως θα στενοχωριούμουν αν μάθαινα πως αύριο εσύ προσωπικά έχασες όλη στου την περιουσία στο χρηματιστήριο, ή αλλού. Το να είσαι ένας τρόμπας χωρίς αντίκρυσμα ένα θέμα, το να καταστραφείς διαφορετικό.

Αυτό δεν έχει βέβαια καμία σχέση με την πορεία της ΙΝΤΚΑ, για τήν οποία δεν έχω την παραμικρή άποψη και ιδέα και το έχω δηλώσει.

Εσύ πάλι που δεν έχεις άποψη για το παραμικρό με τη μούτρα κυκλοφορείς στο δρόμο και πόσα μαντήλια πρέπει να έχεις μαζί σου για τις ροχάλες που τρως; Και πόση ανάγκη έχεις να αισθανθείς καλύτερός μου; Πόση; Ε; Ε;

Φιλάκια και σε σένα κομπλεξικέ μου φίλε.

ArTaXiA είπε...

Πρώτη εμφάνιση:

ArTaXiA είπε...
Επειδή ήμουν εκτός και έχω χάσει το touch μου, για πες ρε Vlaso, πώς τη βλέπεις την αγορά;

3 Αυγούστου 2020 - 11:57 π.μ.

3/8 Κλείσιμο 1479,09
7/8 Κλείσιμο 1519,65

Διαφορά +2,74%

Ακόμα καλύτερα

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.