Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020

   ΣΆΒΒΑΤΟ..

με LIBERAL MARKETS 


GROWTH STORIES ΓΙΑ ΤΟ "ΜΠΑΟΥΛΟ" ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ...

Με κεντρικούς τίτλους «Growth stories για το μπαούλο του επενδυτή» και «Το τρενάκι του τρόμου στις αγορές» κυκλοφορεί αύριο το πρωί η Liberal Μarkets μαζί με τον Φιλελεύθερο. Πιο αναλυτικά:

Ο Μάνος Χατζηδάκης αναλύει τις εταιρείες ΑΔΜΗΕ, ΚΡΙ ΚΡΙ και Entersoft, τις οποίες χαρακτηρίζει ως τα επόμενα Growth Stories του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Ο Κωνσταντίνος Χαροκόπος αναλύει την αβεβαιότητα και τη μεταβλητότητα των διεθνών αγορών και παρουσιάζει το σκάνδαλο της Nikola Corporation (NKLA), της επονομαζόμενης και Tesla των φορτηγών.

Η Μαίρη Βενέτη αναλύει τις εξελίξεις στο χώρο των ευρωπαϊκών τηλεπικοινωνιών και περιγράφει την επόμενη πράσινη ημέρα της Ευρώπης και τα λεγόμενα green bonds.

Ο Μιχάλης Μιχαηλίδης αναλύει τα θεμελιώδη μεγέθη των Πλαστικών Θράκης και παρουσιάζει την ELVALHALCOR, τη ΓΕΒΚΑ, την AUTOHELLAS και την FLEXOPACK.

O Σπύρος Αλεξόπουλος στο άρθρο του με τίτλο «η πορτοκαλί απειλή, ο γέρο-Τζο και η οικονομία της Αμερικής» αναλύει τον τρόπο με τον οποίο οι πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ, επιδρούν στην πορεία των αμερικανικών χρηματιστηρίων και στην αγορά των commodities.

Ο Ηλίας Ζαχαράκης, κάτω από τον τίτλο «Σπασμωδικές κινήσεις στο ΧΑ. Πάμε πάλι από την αρχή», αναλύει τεχνικά τον Γενικό Δείκτη του ΧΑ, τον FTSE-25, τον Τραπεζικό Δείκτη, την ΒΙΟΧΑΛΚΟ, την Entersoft, τον Χρυσό, το Nasdaq και τον S&P.

O Κωνσταντίνος Καρδιασμένος, αναλύει την εξαγορά της Zeniomax Media από την Microsoft και την επόμενη ημέρα στο χώρο του Gaming.

O Nίκος Κωστόπουλος, παρουσιάζει το Ευρωπαϊκό ρυθμιστικό πλαίσιο στις αγορές κρυπτονομισμάτων.

Ο Γιώργος Φιντικάκης, αναφέρεται στην ολική επαναφορά της Ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας.

Ο Απόστολος Σκουμπούρης, περιγράφει τη επενδυτική απομόνωση του ελληνικού χρηματιστηρίου.

Ο Βασίλης Γαλούπης, αναλύει τη νέα γεωπολιτική σκακιέρα της «καθαρής» ενέργειας.

Ο Βαγγέλης Μανδραβέλης παρουσιάζει τα τρία deals που έκαναν δισεκατομμυριούχο τον Πάνο Γερμανό.


13 σχόλια:

ArTaXiA είπε...

Αυτή η κίνηση ήταν πολύ καλή. Ευχαριστώ που την έβαλες κι εδώ. Να βλέπουν να μαθαίνουν.

ArTaXiA είπε...

Αχ ΒΛΑΚΑ, ΒΛΑΚΑ, ΒΛΑΚΑ!

Πας και βάζεις τιμές του συμβολαίου ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ στις 14/9;

Το συμβόλαιο ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ τι τιμές έκανε;

Είσαι στ' αλήθεια τόσο εμμονικός στο να με βγάλεις ανακόλουθο που δεν βλέπεις μπροστά σου.

ΒΛΑΚΑ!

hippy είπε...

Καλημέρα

αν κατάλαβα καλά αποχωρείτε προσωρινά από το μπλογκ κύριε Vlaso. Δεν είναι κακή ιδέα, εύχομαι να βρείτε την ηρεμία σας. Πριν φύγετε θα ήθελα απολύτως ειλικρινά και έντιμα να κάνω δυο ερωτήσεις

1) Το 5% κέρδος στο οποίο σκοπεύετε είναι λογικό και σχετικά εύκολα πραγματοποιήσιμο. Γιατί επιμένετε να προσπαθείτε να το πετύχετε μέσα απ΄τον τραπεζικό κλάδο με τις κακές προοπτικές παγκοσμίως? Ναι μεν στον κλάδο επιχειρούν πολλοί άσχετοι παίκτες τους οποίους εύκολα μπορείτε να νικήσετε αλλά όσο το βαρέλι κυλάει χαμηλότερα μικραίνει το πιθανό τρόπαιο-κέρδος.

Η ερώτηση δεν είναι τυχαία, είναι ιδιοτελής. Ο Χίππης παλεύει να πετύχει κάτι παρόμοιο σε δύο δόσεις (3%+3%) με χαρτιά που στηρίζονται στο ταμπλό οπότε η σκέψη ενός καλού παίκτη (εσείς) σίγουρα θα βοηθούσε.

2) Πως βλέπετε σήμερα την πορεία του πρότζεκτ στο Ελληνικό και της ΛΑΜΔΑ ειδικότερα. Επίσης ιδιοτελής ερώτηση καθώς παρά την ανάλυση και το ατελείωτο μπούρου μπούρου στην κυρά μου ΔΕΝ κατάφερα να την πείσω να πουλήσει στα € 7 (αγορασμένη στα € 4,40 απ΄τα πρώτα χρόνια των συριζας). Ο κλάδος των εμπορικών κέντρων είναι σε περιδίνηση κι όσο εντείνονονται οι φήμες για νέα περιοριστικά μέτρα πάει κατά διαόλου. Ενδεικτικά η μετοχή της Klépierre (LI), leader στη Γαλλία, έχει υποχωρήσει 70% από την αρχή του έτους (από € 34 στα € 11).


ΑΣΧΕΤΟ για να ευθυμήσουμε....απορροφημένοι στον αγώνα ΚΑΝΕΝΑΣ συνάδελφος δεν σχολίασε την αναφορά στην "τραπεζοπτωχοκρατία" του καλού-εάν περιοριζόταν στα καθηγητικά μου καθήκοντα-Γιάνη.

ArTaXiA είπε...

Ωραία η παρέμβαση Hippy. Περιμένω κι εγώ τις απαντήσεις με αγωνία, καθώς στις δικές μου ερωτήσεις απέφυγε να απαντήσει. Ας τις ξαναβάλω ωστόσο εδώ, ώστε να έχουμε σφαιρική άποψη αυτής της επενδυτικής στρατηγικής:

"ArTaXiA είπε...
VLASO, λέω να δοκιμάσω και με εσένα σήμερα να κάνω μια σοβαρή κουβέντα, οπότε θα ρωτήσω τα αυτονόητα:

Γιατί αγοράζεις τράπεζες;
Γιατί τις τρεις εκ των τεσσάρων; Τι διαφορά πιστεύεις έχει να αγόραζες π.χ. μόνο ΕΥΡΩΒ και ΑΛΦΑ, ή ΕΤΕ και ΑΛΦΑ, ή και την ΠΕΙΡ;

Έχεις κάποιο στόχο τιμής, ή ημερολογιακό;

Γιατί την ΕΥΔΑΠ, την οποία αναφέρεις εδώ και εβδομάδες και είναι σαφώς πιο αξιοπρεπής επιλογή από αυτές τις τρεις τράπεζες δεν την διαβάσαμε ως επιλογή σου;

Νομίζω, απάντηση στις ανωτέρω ερωτήσεις, θα βοηθούσε τους αναγνώστες της ομάδας εδώ."

24 Σεπτεμβρίου 2020 - 12:00 μ.μ.

Τασος ο λιμοκοντορος είπε...

Καλησπερα.
Μεταξυ ΓΕΚΤΕΡΝΑ ΜΥΤΙΛ ΚΑΙ ΜΟΗ ΠΟΙΑ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΓΟΡΑ ΑΥΡΙΟ ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΣΤΙΣ 20000.


ΘΑ ΧΑΡΩ ΜΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ.

hippy είπε...

Καταλαβαίνεις βέβαια φίλε καλλιτέχνη ότι η παρέμβαση σου θέτει προσκόμματα σε αυτό που επιθυμώ, δηλαδή απάντηση για δικό μου όφελος, από ένα χρήστη που εκτιμώ. Γιατί το ξέρεις κι εσύ ο κύριος Vlaso δεν είναι τυχαίος γι αυτό άλλωστε τον διάλεξες για συστηματικό συνομιλητή ενώ άλλους τους προσπέρασες (και δίκαια κατά τη γνώμη μου).

Ως προς την ΕΥΔΑΠ νομίζω ότι είναι μεσοπρόθεσμη επιλογή ενώ οι άλλες βραχυπρόθεσμες.

Για την εταιρεία έγραψε προ ημερών ο καλός χρήστης Λευτερης

"Για την ΕΥΔΑΠ δεν γνωρίζω κάτι παραπάνω από εσένα, γνωρίζω όμως ότι ο Μητσοτάκης θα τρέξει όλα τα Project πολύ γρήγορα.

…Συμμετοχή στον διαγωνισμό “κατασκευής φράγματος Χαβρία Χαλκιδικής” Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες σε συζητήσεις συνεργασίας βρίσκεται η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με την ΕΥΔΑΠ για την από κοινού διεκδίκηση του έργου ενώ στο άρμα της εταιρείας του ομίλου Περιστέρη έχει ήδη κλείσει τη συνεργασία της η εταιρεία Χρ. Κωνσταντινίδης. Με την ΕΥΔΑΠ φέρεται να έχει συζητήσει και η Μυτιληναίος.
… Η εταιρεία θα διεκδικήσει και το ΣΔΙΤ συντήρησης του δικτύου μεταφοράς νερού από Μόρνο και Εύηνο στην Αθήνα.
… Την οριστικοποίηση του διαγωνισμού για τη μονάδα βιολογικού καθαρισμού Ψυττάλειας
… Νέες δραστηριότητες όπως το εμφιαλωμένα νερό
… την τοποθέτηση 100.000 έξυπνων μετρητών τον χρόνο για να περιορίσουμε μεταξύ άλλων τις διαρροές του νερού
…Ενδιαφέρον για ΑΠΕ και φωτοβολταϊκός σταθμός ισχύος 2MW, στις εγκαταστάσεις της Εταιρείας στις Αχαρνές
… Σύνδεση 400 χιλιάδων κατοίκων στο δίκτυο
… Η συμφωνία με το Δημόσιο για το αδιύλιστο νερό θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του χρόνου Και

ευέλικτη διοίκηση, καλή μερισματική απόδοση 5%, επιστροφής κεφαλαίου στους μετόχους, σίγουρα όχι φέτος, πιθανότατα το 2021 για το ύψος επιστροφής χρειάζεται να ολοκληρωθεί η επίμαχη συμφωνία με το Δημόσιο και πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου…

14 Σεπτεμβρίου 2020 - 11:23 π.μ."


Αναφέρθηκε επίσης κολακευτικά ο μ/μ (κάτι που σημαίνει ότι θα υπάρχει προμοτάρισμα και το site διαβάζεται πολύ και "φτιάχνει εξέδρα")

https://www.mikrometoxos.gr/eydap-ti-edeixe-to-proto-examino-scholia-kai/

hippy είπε...

Εγώ πείσθηκα και άνοιξα θέση (time frame Πάσχα 2021) καθώς μου άρεσε επίσης η αναφορά της διοίκησης σχετικά με συμψηφισμό του τιμήματος του αποληφθέντος μη επεξεργασμένου νερού.

Τασος ο λιμοκοντορος είπε...

Εχασα 4700 απο μιγ.

Και εγω αλλες 500.000 χιλιαδες στο 0.036 ελπιζω να ρεφαρω. Επαθα μεγαλη κατασυροφη δυστυχως.

Παρακαλω την γνωμη σας για τα ανωθεν χαρτια και την μιγ.

Σας ευχαριστω.

hippy είπε...

Θα το έχετε σίγουρα διαβάσει. Ο φίλος σας ή ο αντίπαλος σας είναι η τάση. Η βραχυπρόθεσμη τάση για τους βραχυπρόθεσμους, η μεσοπρόθεσμη για τους μεσοπρόθεσμους, η μακροπρόθεσμη για τους μακροπρόθεσμους.

Είναι σαφές ότι εσείς είστε βραχυπρόθεσμος. Την τάση όμως πως την "αισθάνεστε"? Εάν την θεωρείτε ευνοϊκή ποντάρετε. Εάν όχι περιμένετε να γυρίσει.

Οι συμμετέχοντες έχουν ήδη εκδηλώσει τις απόψεις τους (και ο υποφαινόμενος). Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως τα χαρτιά είναι καλά, έχουν ωστόσο άνισο χρόνο αντίδρασης. Η ΓΕΚ (κατά την κρίση μου) είναι πιο βραχύ-ο ΜΥΤΙΛ περισσότερο μάκρο εκτός κι αν η Μοργκάνα τον εντάξει στον MSCI τον Νοέμβρη. Προσωπικά με αφήνει αδιάφορο ότι η ΜΟΗ έχει φάει τόση πίεση, ας αντιδράσει πρώτα να δούμε τον πάτο της και μετά το συζητάμε. Δεν χάθηκε ο κόσμος αν αφήσουμε στο τραπέζι και 40-50 cents.

ΜΙΓ??? Θα προτιμούσα να παίξω άσσο το ΑΕΚ-ΛΑΜΙΑ με απόδοση 1,25 για να βγάλω τη ζημιά.


ΥΓ Μα είναι nick αυτό που διαλέξατε? Εκτός κι αν είστε ο κύριος Modas.

hippy είπε...

Καταλάβατε βέβαια ότι αστειεύομαι στις 2 τελευταίες προτάσεις...

Τασος ο λιμοκοντορος είπε...

Σας ευχαριστω hippy παρα πολυ.
Αρα καμμια απο τις τρεις για βραχυ.
Αν εχετε καποιες αλλες ευχαριστως να διαβαζα τις αναλυσεις σας.

ArTaXiA είπε...

Hippy μου ειλικρινά με αφήνεις άναυδο.

Από πότε η υπεράσπιση της προσωπικότητάς μου, η προάσπιση της ακεραιότητας μου και η αποκατάσταση της αλήθειας ερμηνεύονται ως αναγνώριση τάχα, της αξίας του συνομιλητή; Προκαλούμαι, απαντώ! Θίγομαι, εξηγούμαι! Διαβάλλομαι, ερμηνεύω!

Είναι σαν να μου λες πως το να διώχνω μια μύγα από το σβέρκο μου, καθιστά τη μύγα ισότιμη, αφού ασχολούμαι μαζί της. Ούτε κατά διάνοια!

Δεν μπορώ να γνωρίζω τι παρτίδες είχατε ή έχετε με αυτόν τον κύριο, αλλά προσωπικώς εγώ -και πλείστοι άλλοι εδώ και αλλού- ουδόλως έχουμε πειστεί πως διαθέτει την παραμικρή κατάρτιση επί του αντικειμένου για το οποίο πασχίζει να μας πείσει πως διαθέτει. Τι να πρωτοθυμηθώ; Τη ΛΑΜΔΑ; Αγορά χωρίς αιτιολόγηση και διακράτηση δίχως αύριο; Το δήθεν κλείσιμο βιβλίων των ξένων θεσμικών στο τέλος Οκτωβρίου, για το οποίο δεν παρέθεσε ούτε μία πηγή, ή μαρτυρία; Τις αγορές που ανέβαιναν κάποια στιγμή επειδή "οι Κινέζοι είχαν βρει το εμβόλιο κατά του Κορωνοϊού"; Αψυχολόγητες αγορές σε τράπεζες χωρίς πλάνο, καλυπτόμενες από μπαρούφες τύπου "είναι μεγάλο το χαρτοφυλάκιο", "έκλεισα κι άφησα τα κέρδη να τρέχουν"; Περιττό να σημειώσω πως εάν ένα χαρτοφυλάκιο είναι "μεγάλο για ολοκληρωμένες αγορές", είναι εξίσου μεγάλο και για ολοκληρωμένες πωλήσεις, αν και όλες οι πωλήσεις έγιναν με τη μία.

Σήμερα τόλμησε να πει πάλι πως ψεύδομαι επειδή δίπλα -στο Σόλωνα-, έγραψα μια αγοραπωλησία που τάχα μου, αναίρεσα με τα λεγόμενά μου εδώ. Μα, εάν ίσχυαν όλα αυτά, εάν όντως η κίνηση αμφισβητείται γιατί δεν ήρθε στο Σόλωνα να τα γράψει όλα αυτά; Διότι εκεί, υπάρχουν και γνώστες της αγοράς -πραγματικοί γνώστες- και καταρτισμένα μέλη, τα οποία δεν χαμπαριάζουν από ανάλογες σοφιστείες.

Ίσως το λάθος να είναι δικό μου. Απαντώντας στις προκλήσεις, δίνω αξία σε υποκείμενα που αφ εαυτού δεν διαθέτουν την παραμικρή. Και να, που κατάφερε να πλανέψει ακόμη κι εσένα, χωρίς ποτέ να σου έχει απαντήσει σε ερώτησή σου, πως δήθεν, είναι ικανός και γνώστης.

Δεν είμαστε ολοι ίσα κι όμοια Hippy. Κάποιοι έχουν να απαντήσουν όταν ερωτώνται για τις πράξεις των και μπορούν να προσφέρουν αιτιολόγηση. Κάποιοι άλλοι πάλι, κρύβονται πίσω από αοριστολογίες και "τη μαμά τους".

Ελπίζω να έγινα κατανοητός.

hippy είπε...

Δεν μπορώ να πω ότι έχεις άδικο φίλε καλλιτέχνη...άλλο εννοούσα, αλλού αποσκοπούσα αλλά ας είναι...μύνημα ελήφθη over