Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

ΟΤΟΕΛ

 X.A.A 

   
                                                                                      
                                                                                    Σχόλια για τη συνεδρίαση online

ΟΤΟΕΛ: ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ...
Πολύ σημαντική η ανοδική διάσπαση του καθοδικού καναλιού και η προσέγγιση του ακμο 30 εβδομάδων μετά την καθοδική διάσπασή του την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου.
Απαιτείται τουλάχιστον ένα κλείσιμο πάνω από τον ακμο 30εβδ, προκειμένου να συνεχιστεί η κίνηση προς το gap των αρχών Μαίου που επισημαίνεται στο γράφημα και τα ψηλά 4,89€ της Ε1.
Επόμενος σημαντικός στόχος της ανοδικής αντίδρασης η μεγάλη ισχυρή αντίσταση S100, η υπέρβαση της οποίας και ΜΟΝΟ αυτή, θα αλλάξει ριζικά την διαγραμματική εξέλιξη της μετοχής επι τα βελτίω και την μεσοπρόθεσμη τάση σε ανοδική.
Ενδεχόμενη άρνηση της μετοχής να υπερβεί το gap ( 4,44-4,58€) θα επαναφέρει τους πωλητές με πίεση για το επόμενο στόχο τα 3,68€ που αν χαθεί θα ανοίξει το δρόμο προς τα χαμηλά των 3.08€.

122 σχόλια:

austin είπε...

Καλημέρα!

Χωσέ στις αγορές λέει γιατί το debate χθες ήταν "ιστορικό" καραγκιοζιλίκι! βεβαίως όταν κάνεις το ράλλι του αιώνα μετά από τον ιό...βρίσκεις και μία φορμή για διόρθωση.

Εδώ σε εμάς, που δεν έχουμε καμία σχέση...Θα πέσει πάλι το χωσέ του κερατά!

ArTaXiA είπε...

Είσαι βέβαιος;

Bonjour παίκτε!

austin είπε...

Πλέον βέβαιος δεν είμαι για τίποτα (όχι μόνο για τις αγορές).

Μαζεύει βλέπω η φάση έξω... Αλλά εξαρχής επειδή είπε ο ένας τον άλλο ηλίθιο και καραγκιόζη, δεν βρίσκω λόγω να γίνει πανικούλης.

Βεβαίως, εγώ δεν κανονίζω την αγορά...οπότε ότι και αν εκτιμώ..

ArTaXiA είπε...

Κοίτα τώρα τι γίνεται. Εσύ ας πούμε έχεις μια άποψη. Εγώ επίσης έχω μια άλλη άποψη. Όλοι οι υπόλοιποι, στοκοπανηλήθιοι δεν έχουν την παραμικρή άποψη για την αγορά. Έρχονται λοιπόν εδώ να δουν τι θα γράψουμε εμείς, όχι για να διαμορφώσουν άποψη, αλλά προκειμένου να μας βγάλουν ανακόλουθους.

Αν επαναλάβω το 1506, που θα το επαναλάβω, θα ντραπώ μήπως, θα περιμένουν όλη τη μέρα εναγωνίως, μέχρι να με διαψεύσει η αγορά. Εάν τυχόν επαληθευτώ, θα πουν πως όφειλα, λες και απευθύνομαι σε ουρακοτάνγκους να διεκρινήσω εάν είναι σημείο για στοπ, για κλείσιμο, για άνοιγμα short, ή για προσευχή.

Αν μιλήσω για την ΙΝΤΡΑΚΟΜΑΡΑ, θα θυμηθούν πως μερικούς μήνες (μήνες ρε φίλε, όχι ώρες), ήμουν επιφυλακτικός. Να σημειώσω εδώ πως μήνες πριν, είχαμε επίσης 10 κρούσματα την ημέρα, φορούσαμε μαγιώ και λιαζόμασταν σε παραλίες, σύμφωνα με τη δική τους συλλογιστική το ίδιο θα έπρεπε ακριβώς να κάνουμε και σήμερα. Να βάζουμε σαγιονάρες τέλος Σεπτεμβρίου και να φεύγουμε για τη Δονούσα.

Επίσης, εάν ας πούμε εσύ εκφράσεις μια άποψη πως π.χ. "η αγορά δεν είναι για είσοδο" στις 28/8, τεκμαίρεται αυτομάτως πως δεν "θα είναι για είσοδο μέχρι να σβήσει ο ήλιος". Γιατί; Γιατί έτσι τους βολεύει. Επιπλέον εάν κάποιος αναφέρει πως αγόρασε κάτι, αυτό αυτομάτως αποκλείει εσένα από το να κάνεις το ίδιο. Ακόμη κι αν είχες την ίδια μετοχή, επειδή κάποιος άλλος είπε πως την αγόρασε εσύ αυτομάτως, ή θα είσαι άχαρτος και θα κλαίς, ή ακόμη καλύτερα σορταρισμένος στο ίδιο χαρτί. Θέσφατο αυτό. Το ίδιο κι αν γράψεις πως πούλησες. Έγραψες πως πούλησες; Τέλος. Δεν μπορείς να ξανααγοράσεις 5% παρακάτω ή ένα μήνα μετά. Δεν μπορείς ρε φίλε, έτσι λέμε!

Οπότε, καταλαβαίνεις πως το να έχει ένας σκεπτόμενος παίκτης άποψη, όταν κάποιοι είναι ουρακοτάνγκοι, μόνο προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει.

Κι όταν πλέον φτάσεις στο σημείο να αντιληφθεί όλο το κοινό πως είναι όντως οι καταγγέλοντες ουρακοτάνγκοι, αντί να σου πουν, τι πας και δίνεις σημασία στον ηλίθιο, θα βγει κάποιος άσχετος, και θα πει "σταματήστε κωλόπαιδα, μας κουράσατε, δεν μπορούμε να κοιμηθούμε. Να φύγετε! Να πάτε αλλού!

Μήπως τελικώς, να φύγουμε όντως, να πάμε αλλού και να αφήσουμε τους υπόλοιπους να ξεκουραστούν;

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Καλημέρα σάς.
Η αγορά ακόμα προσφέρει δυνατότητα ήπιου απεγκλωβισμού.

kostas είπε...

artaxia το προβλημα σου ειναι οτι θεωρεις τον εαυτο σου ανωτερο απο τους αλλους. Το αστειο της ημερας ειναι οτι με χαρακτηριζεις ασχετο χωρις να ξερεις ποιος ειμαι. Προτεινω να γραφεις τη γνωμη σου χωρις να σχολιαζεις τους αλλους και κανεις δε θα σε κατηγορει. Το ιδιο προτεινω και στους αλλους εμπλεκομενους. Καντε μια προσπαθεια για το καλο ολων. δεν ειμαστε αντιπαλοι.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Βέβαια θα πει κάποιος. ..μπράβο σου πούλησες και εφυγες...
Θα πει και ο άλλος. ..πούλησες και τι άλλο θα ελεγες...
Θα πω και γω..ο καθένας την δουλειά τού...

Κουίζ. .πόσα χρήματα έχει πάρει ένας ελεύθερος επαγγελματιας από την έναρξη της πανδημίας έως σήμερα από τα δις που έχει ρίξει η Κυβερνησαρα μας?

ArTaXiA είπε...

Kostas, δεν μπορώ να γνωρίζω ποιος είσαι στην αληθινή σου ζωή και δεν με απασχόλησε και ποτέ. Γνωρίζω όμως πολύ καλά πως στη διαδικτυακή σου παρουσία εδώ είσαι ένας ανύπαρκτος, ο οποίος ποτέ δεν έχει προσφέρει μια άποψη, μια βοήθεια, ένα επικοδομοιτικό σχόλιο. Οπότε, μέχρι να αποδείξεις την αξία που τυχόν έχεις, παραμένεις ένας "άσχετος". Εάν το αμφισβητείς αυτό, άλλαξέ μας τη γνώμη.

austin είπε...

Προς το χωσέ η αγορά...και ο ΟΤΕς...πάει να σπάσει το κανάλι

ArTaXiA είπε...

Ναι, είμαστε οριακοί....

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Αρταξια...βλέπεις να μην πάει στο 1506 και να φύγει απευθείας κάτω?

ArTaXiA είπε...

Ναι, δίνω πλέον περισσότερες πιθανότητες σε αυτό το σενάριο, αλλά θέλω να δω και τα φίλτρα πριν στοπάρω.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Τα ΚΑΙΡΟΜΕΖ...θα σκουπιστουν στο 0.01...
Τα δικά μου έφυγαν σήμερα.

hippy είπε...

Μιχάλη ευχαριστώ πολύ. Το άσχημο με τις κωλοαγορές είναι ότι δεν χορταίνεις ποτέ. Μεγάλη ντόπα. Σαν να ψάχνεις σβώλους χρυσού στα λασπόνερα στο Κλόνταϊκ.

Καλημέρα

austin είπε...

Πόσο δίκιο έχεις Hippy...

Και μάλλον πάμε σε αντίδραση ΜΟΗ. Δεν ακούμπησα (όχι γιατί μου το είπες εσύ) αλλά και εμένα κάτι δεν μου αρέσει σοτν κλάδο.

hippy είπε...

"austin είπε...
Προς το χωσέ η αγορά...και ο ΟΤΕς...πάει να σπάσει το κανάλι"

Στον ΟΤΕ θεωρώ πως δεν θα χάσεις. Λογικά θα βγάλεις κι ένα χαρτζηλίκι 3-5%. Λόγω Τσαμάζ. Που έχει διαφοροποιήσει-αυξήσει το επενδυτικό πλάνο της εταιρείας προσθέτοντας κι άλλους κλάδους εσόδων (TV, real estate, ασφάλειες, on line στοίχημα, ίσως τράπεζα κλπ).

Στην ΕΕ οι τηλεφωνικές εταιρείες ματώνουν κανονικά. Από την μητρική DTE.DE, έως VOD, BTE κλπ. Διαβασμένοι συνάδελφοι κι επαγγελματίες μου απάντησαν στις ερωτήσεις μου ότι η τάση είναι στην εικόνα και το βιντεο και ότι το 5G θα περιορίσει ακόμα περισσότερο τζίρο και κέρδη των παραδοσιακών παρόχων.

Φίλε καλλιτέχνη θα μ΄ενδιέφερε η άποψη σου...πλατωνικά καθώς γνωρίζω πως είσαι στόχος κακόβουλων χρηστών

ΥΓ εάν ο Kostas είναι αυτός που νομίζω είχε πάρει μια αξιόλογη πρωτοβουλία στην ΑΜΚ της Ιντρακατ στο τέλος του 2017 (αδιάθετες). Μετά όμως τον χάσαμε απ΄το μπλογκ. Οπότε θα πω την κοινοτυπία "όλοι οι καλοί χωράνε".

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

https://youtu.be/IuYmVTk3BQc

μπαρμπαλιας είπε...

Σωτηρη εδω αμα τα τραγουδησουν
οι δικοι μας εχει φυλακα...
δε θυμασαι προπερσυ στη Θεσ/νικη

austin είπε...

Τελικώς...έβγαινε ωραίο το trade σε ΜΟΗ... Και ψιλοξεκάθαρο μεν..αλλά ο φόβος κυριάρχησε.

Αυτό το 0,514 της ΑΛΦΑ είναι τρελή τάπα.

μπαρμπαλιας είπε...

Τσαμπ,τελματωσε το πουλεν,ατυχως

austin είπε...

Μπάρμπα...σπάει νεύρα και έχει και την εκκρεμότητα με την Λαμδα..

Το project που δεν ακούμε πλέον τίποτα.

ArTaXiA είπε...

Εν τω μεταξύ, εκείνο το "Νεράκι" που σας λέγανε να πιείτε, το ήπιατε, ή τον ήπιατε, δεν μάθαμε....

austin είπε...

Έλα και εσύ τώρα...μην ξεκινάς.

Ο τραπεζικός δεν μπορεί και κάπου εδώ φαίνεται μία κόπωση που λέει και ο πετράν

ArTaXiA είπε...

1509 ανεβήκαμε.....


(ΚΑΙ ΙΝΤΡΑΚΟΜΑΡΑ, για να μην ξεχνιόμαστε)

austin είπε...

Μου αρέσει που αισιοδοξείς... Αλλά ή έχει μπει μηχανάκι στις τράπεζες και δεν λένε να να φύγουν πάνω ή δεν μας βλέπω για εκεί που λες.

Βέβαια εγώ (λανθασμένα) πάω με την αίσθηση... εσύ με το συστηματάκι σου. χαχα

ArTaXiA είπε...

Δε βαριέσαι ρε Austin. Και να μην πάμε, δικά μας λεφτά παίζουμε, θα έρθει κανείς να μας ζητήσει τα ρέστα; Ή μήπως θα καταστραφούμε εάν στοπαριστούμε χαμηλότερα;

ArTaXiA είπε...

Εδώ, η ταλεντάρα ο Ζαχαράκης έχει δώσει short και το stop του είναι στο 1607. Αυτός, θα παίζει δυο-τρία συμβόλαια, να μου το θυμηθείς.

ArTaXiA είπε...

Ουρακοτάνγκε, όποιος χρειάζεται άμεση ενημέρωση για τις πράξεις μου, γιατί άραγε, από εμένα περιμένει καθοδήγηση, με παίρνει τηλέφωνο και του λέω.

Οι υπόλοιποι, ό,τι ανακοινώνω, εάν θέλω, όταν θέλω και για όσο θέλω. Ρούφα τώρα τ' αυγό σου που οι μαντεψιές σου πάνε κουβά.

austin είπε...

Hippy, πολύ ωραία η παρατήρηση σου χθες για την Τενεργ.

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

AΓΑΠΗΤΟΙ φιλοι,καλη σας μερα.!!!
Χωρις μεγαλη ενταση σημερα,αφου ειναι, η μερα ωραιοποιησης.
Μπαρμπα,η δικαιωση θαρθει,χωρις να γινει φουσκα.Οι φουσκες σπανε και το αφεντικο,μαλλον δεν το θελει αυτο.
Ανεβαινουμε με την αξια μας.!!!
ΑΓΑΠΗ ΜΟΝΟ.!!!!

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Επισης μπαρμπα.
Θα πρεπει να εχεις προσεξει οτι,και το χαα ειναι τελματωμενο.!!!
Μζι θα φυγουν αυτα.Και πρωτα νομιζω το πουλεν!!!
Εχω υπομονη!!!!!!
χαχαχαχα

ArTaXiA είπε...

Άσε το δικό σου και θα σε πάρω εγώ.

Λευτερης είπε...

Διασυνδέθηκε η Νάξος στο Σύστημα Υψηλής Τάσης (150 kV), μέσω της Πάρου και της Μυκόνου.
Σύντομα θα ολοκληρωθεί η ηλέκτριση και της δεύτερης υποβρύχιας γραμμής της Σύρου, ενώ έως το τέλος του έτους μπαίνει σε “γραμμή εκκίνησης” και η Δ΄ Φάση των Κυκλάδων με την προκήρυξη του διαγωνισμού για τη Σαντορίνη».

Λευτερης είπε...

Διασύνδεση Κρήτης-Πελοποννήσου: Έργο, ύψους 350 εκατ. ευρώ, ολοκληρώνεται εντός του 2020 με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της ΕΕ.

Λευτερης είπε...

Διασύνδεση Κρήτης-Αττικής: Την περίοδο 2021-2024 οι επενδύσεις για το έργο -που πρόκειται να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ- θα φτάσουν τα 781 εκατ. ευρώ με στόχο ολοκλήρωσης της διασύνδεσης το 2023

Λευτερης είπε...

Διασύνδεση των Κυκλάδων: Στα διασυνδεδεμένα νησιά των Κυκλάδων (Σύρος-Πάρος-Μύκονος- Άνδρος-Τήνος) προστέθηκε και η Νάξος. Η τελευταία φάση, προϋπολογισμού 389 εκατ. ευρώ, θα ολοκληρωθεί το 2023-2024 με τα νησιά Σέριφος-Μήλος-Φολέγανδρος-Σαντορίνη.

Λευτερης είπε...

Επέκταση Συστήματος 400 kV στην Πελοπόννησο: Το σύστημα Υπερυψηλής Τάσης επεκτείνεται στην Πελοπόννησο δίνοντας περιθώρια περαιτέρω διείσδυσης ΑΠΕ στο νότιο σύστημα της χώρας με συνολικό προϋπολογισμό 90 εκατ. και ολοκλήρωση έως το 2024. Το πρώτο σκέλος του έργου (Μεγαλόπολη-Κόρινθος και ΚΥΤ Κορίνθου) ολοκληρώνεται το 2021.

Λευτερης είπε...

Διασύνδεση των Δωδεκανήσων: Το σύμπλεγμα των Δωδεκανήσων (Κως-Ρόδος-Κάρπαθος) θα διασυνδεθεί με το ηπειρωτικό σύστημα έως το 2027 με συνολικό προϋπολογισμό 1,5 δισ. ευρώ.

Λευτερης είπε...

Διασύνδεση του ΒΑ Αιγαίου: Ο χάρτης των διασυνδέσεων στο Αιγαίο θα ολοκληρωθεί το 2029 με τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και τη Σκύρο. Το έργο, ύψους 885 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνει τις διασυνδέσεις Σκύρου-Λέσβου-Λήμνου-Χίου-Σάμου με την Εύβοια στα δυτικά, την Θράκη στα βόρεια και την Κω στα νότια.

Λευτερης είπε...

Συνολικά, ο ΑΔΜΗΕ έχει σχεδιάσει επενδύσεις ύψους 4,3 δισ. ευρώ για την περίοδο 2021-2030 με στόχο όλα τα νησιά της χώρας να διασυνδεθούν σταδιακά στο ηπειρωτικό σύστημα.

Λευτερης είπε...

ΑΔΜΗΕ είναι και 35% υποτιμημένος, Και από το ψαχνό θα φάει και η CENER

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

ΑΡΤ και ΒΛΑΣΣΟ.
Αρκετο καιρο τωρα ,μαλωνετε για το ποιος την εχει μεγαλυτερη(την γνωση).
Σημερα φτασατε στο σημειο,να επιθυμειτε να ανταλλαξετε τηλεφωνα.
Για προσεξετε λιγακι!!!!!
Ελεγξτε λιγακι τα παθη σας και μεινετε... δυο καλοι φιλοι.
χαχαχαχα

ArTaXiA είπε...

Λευτέρη ο ΑΔΜΗΕ είναι 35% υποτιμημένος σε σχέση με τι;

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Και, εν τω μεταξυ.
Εμενα ,που δεν ειμαι και τοσο φανατικος ανδρας,με κανετε να ζηλευω και ...αποσυντονιζομαι
χαχαχαχαχα!!!!!!!!!!!!

Λευτερης είπε...

Είμαστε αρκετά μεγάλοι και ξέρουμε τι διαβάζουμε και τι αγοράζουμε.

ArTaXiA είπε...

Λευτέρη ρωτώ κάτι πολύ συγκεκριμένο και μην υπεκφεύγεις.

Όταν γράφουμε πως κάποια εταιρεία είναι κατά 35% υποτιμημένη και μας ρωτούν, σε σχέση με τι, καλό είναι να απαντάμε.

Τώρα, εάν είμαστε αρκετά μεγάλοι, ώστε να ξέρουμε τι διαβάζουμε και τι αγοράζουμε, είμαστε εξίσου μεγάλοι ώστε να έχουμε ενημερωθεί από το δελτίο τύπου του ΑΔΜΗΕ για όλα αυτά που μας παράθεσες, ωσάν τους μυστικούς παπύρους της Νεκράς Θάλασσας. Οπότε, εάν σκοπεύεις να προμοτάρεις μια εταιρεία, κάν'το σωστά!

Πούλησέ μου τον τον ΑΔΜΗΕ! Σε σχέση με τι είναι υποτιμημένος κατά 35%;

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Μαχη γινεται στο Μυτιλο στο 9,19.
Βρε λεβεντες,τα χαρτια τελειωνουν,τα λεφτα ποτε,δεν τοχετε μαθει!!!!!!!
χαχαχαχα

Λευτερης είπε...

Σε σχέσει με τις αντίστοιχες ομοειδείς ευρωπαϊκές.

ArTaXiA είπε...

Έχεις εσύ;

ArTaXiA είπε...

Ποιες είναι η αντίστοιχες ομοειδείς ευρωπαϊκές Λευτέρη, να πάω να τις κοιτάξω;

Λευτερης είπε...

Ηλεκτρονικέ μου φίλε Αρταξια πιστεύω πως γεννήθηκες θυμωμένος, δεν εξηγείτε η τόση επιθετικότητα, ειρωνεία και το δήθεν.
Επικοινωνιακά έχεις πρόβλημα, βάλε λήγει ευγένεια στο λόγο σου.
Θα σε παρακαλέσω λοιπόν να μη με διαβάζεις, και ούτε να απευθύνεστε σε εμένα.

ArTaXiA είπε...

Ποιο δήθεν μωρέ, που μας πετάτε με στόμφο εκφράσεις που δεν ξέρετε καν τι σημαίνουν, μόνο και μόνο επειδή ακούγονται πιασάρικες.

Κι όταν σας εγκαλούμε, έχουμε και πρόβλημα επικοινωνίας.

Τέλεια. Δεν έχω να πω κάτι άλλο.




austin είπε...

Πάρτι εξω... χωσιματακι στο κλείσιμο σε μας. Και εκει που λες ότι παμε καλα

hippy είπε...

ADMIE Holding | Electrifying growth (από Eurobank Equities)

Rating: Buy (initiation)

Target Price: €3.3


We initiate coverage of ADMIE Holding with a ‘Buy’ recommendation and a €3.3 PT, while adding the stock in our top picks list.



In our note, we deep dive into ADMIE Holding, owner of 51% of IPTO, Greece’s electricity transmission network operator. Facilitated by an underleveraged balance sheet (1.5x 2020e Net Debt/EBITDA, vs. >5x gearing for other European regulated utilities), IPTO has committed to an ambitious €5.0bn network development plan over the next decade. This will drive double-digit RAB growth for IPTO, translating into c. 10% EBITDA CAGR over the next five years given the regulated returns, and will filter through to total dividends of >€130m for ADMIE Holding, namely annual yield near 5% on our estimates.



On valuation, the stock trades at a substantial discount to RAB, despite showcasing superior RAB growth in relation to other European regulated utilities (which are usually priced at a premium to RAB). In ADMIE’s case, the market is not only ignoring any potential future outperformance vs the cost of capital or the growth in RAB, but it also seems to imply a negative ROIC-WACC (cost of capital) spread near 60bps for the coming 10 years, on our estimates.



Our PT is based on a blended valuation (RAB-based, DCF, multiples) and effectively (and conservatively) values ADMIE at 5-10% discount to 2021e RAB.

hippy είπε...

Επειδή ο ΑΔΜΗΕ είναι απ΄τις αγαπημένες μου μετοχές θα γράψω δυο λόγια-πως τον καταλαβαίνω εγώ-αν και έχω βαρεθεί να υποστηρίζω την επιλογή μου σε διάφορους χρήστες στο μπλογκ του Μορφωνιού.

O ΑΔΜΗΕ αποτιμήθηκε απ΄τους Κινέζους περίπου € 1,3 δις. Η συμμετοχών που διαπραγματεύεται στο ταμπλό και παίρνει το 50% των κερδών της μαμάς του έχει κεφαλαιοποίηση 545 εκ με το σημερινό κλείσιμο.

Έχω ονομάσει το αντικείμενο της εταιρείας "διόδια ρεύματος". Που τα πληρώνουν ΟΛΟΙ....ΔΕΗ, Protergia, Elpedison etc.

Με το επενδυτικό πρόγραμμα διασύνδεσης νήσων η μητρική εταιρεία αυξάνει πελατολόγιο και κέρδη. Συνεπώς υπόσχεται μεγαλύτερο μέρισμα από το περσινό, που ήταν μεγαλύτερο απ΄το προπέρσινο κ.ο.κ. (σταθερά περί το 5%).

Το επενδυτικό πρόγραμμα διασύνδεσης νήσων αξίας € 4,4 δις της μητρικής εταιρείας (σε βάθος 10ετίας βέβαια) είναι 4πλάσιο της τρέχουσας αξίας (και 3,5 φορές μεγαλύτερο απ΄την αποτίμηση των Κινέζων). Είναι επιδοτούμενο (όπως όλες οι επενδύσεις βέβαια) από ΕΣΠΑ και Ευρωπαϊκή τράπεζα επενδύσεων σε ποσοστό 35-40% δλδ με ξένα λεφτά διπλασιάζω την περιουσία μου.
Προφανώς και θα είναι απ΄τους ωφελούμενους του προγράμματος πράσινης ενέργειας από την ΕΕ (επιτάχυνση έργων, χαμηλά επιτόκια δανεισμού περί το 2% !!!! πιο χαμηλό κι απ΄τα ομολογιακά του Βαγγέλη και του Περιστέρη)

Εμένα αυτά μου φτάνουν και γι αυτό την θεωρώ κορυφαία επενδυτική (να το ξαναγράψω επενδυτική) επιλογή στο ΧΑΑ.

Μόνο αδύνατο σημείο ότι τα έσοδα της έχει λόγο η ΡΑΕ (7% της αξίας ρεύματος αν θυμάμαι καλά μέχρι το 2025).

Αυτά και ΔΕΝ ξαναμιλώ για δαύτον ΟΥΤΕ λύνω απορίες. Το διαδίκτυο βρίθει σχολίων και αναλύσεων όποιος ενδιαφέρεται βρίσκει.
 

ArTaXiA είπε...

Hippy, μία ερώτηση θα μου επιτρέψεις. Αναφέρεται είτε στο σημερινό report της Eurobank Equities, κάτι για "υποτίμημένη 35%"; Εσύ, που την κοιτάς και την πιστεύεις και την έχεις στο χαρτοφυλάκιο σου, μπορείς να ισχυριστείς εντίμως πως είναι υποτιμημένη κατά 35%;

hippy είπε...

Βλακεία έγραψα το ανακαλώ. Πραγματικά πάνω από 2 χρόνια έχω σιχαθεί να αιτιολογώ (σχεδόν απολογητικά) αυτά που πιθανολογώ για την εταιρεία στο στέκι του Μορφωνιού, εδώ όμως, στο παρόν ιστολόγιο, όχι. Οπότε όποιος θέλει, ότι θέλει, ρωτάει και μακάρι να ξέρω την απάντηση.

Να συμπληρώσω πως όσο η μητρική ΑΔΜΗΕ ήταν στην ΔΕΗ η ΡΑΕ της είχε 8% περιθώριο κέρδους, όταν ιδιωτικοποιήθηκε το μείωσε στο 7% και αυτό είναι το μόνο αδύνατο σημείο που βρίσκω εγώ. Ότι το περιθώριο κέρδους δεν εξαρτάται αποκλειστικά από αυτόν


ΑΣΧΕΤΟ δεν θα μου κάνει εντύπωση εάν κάτι παρόμοιο γίνει μελλοντικά στις συζητήσεις του κράτους με την ΕΥΔΑΠ (επειδή αναφέρθηκαν τα νερά).

streetboy είπε...

Ευχαριστούμε τον hippy αλλά και τα άλλα παιδιά για τα πάντα χρήσιμα σχόλια τους εδώ, κόντρα στην καφρίλα και στο bullying που διαρκως καλλιεργειται από τα γνωστά κοπρόσκυλα και τα γιουσουφάκια τους που βρωμίζουν το χώρο.

ArTaXiA είπε...

Είπε ο μ@@ακας, χρησιμοποιώντας αυτοκρατορικό πληθυντικό. Ρε καραγκιόζη Streetboy, όταν γυρίζεις σπίτι σου, βάζεις την κυρά να σε αναγγείλει; Άκου "ευχαριστούμε"! Οποία αβρότης! Που όμως δεν την έδειξες όταν ο ΤΣΑΜΠΗΣ καταφερόταν εναντίον του Hippy, τότε εμείς, όχι εγώ και ο εαυτός μου, αλλά ΕΜΕΙΣ, τα γνωστά κοπρόσκυλα και τα γιουσουφάκια βγήκαμε να τον υπερασπιστούμε.

Γεμίσαμε μ@@λακες εδώ μέσα με την ανοχή του οικοδεσπότη. Κοπρόσκυλα και γιουσουφάκια.....

hippy είπε...

Φίλε καλλιτέχνη στον ΑΔΜΗΕ έχω το 20% του χαρτοφυλακίου της κόρης μου άλλα τόσα στου γιού και το 12% στο δικό μου.

Αγνοώ τις αποτιμήσεις ομοειδών (αλλά ώριμων) ευρωπαικών εταιρειών η κάπως συναφής πορτογαλική EDP (με ευρύτερο αντικείμενο όμως και παρουσία στη Βραζιλία) έχει κεφαλαιοποίηση 16,5 δις)

Εγώ πιστεύω πως η ΕΥΡΩΜΠΑΝΚ θα αναθεωρήσει σε 2 χρόνια και η συμμετοχών θα ξεπεράσει τα € 3,50. Μέχρι να ξοφλήσω πάντως το στεγαστικό μου το 2028 δεν πουλάω χε χε.

hippy είπε...

Να σου επαναλαβω επίσης φίλε καλλιτέχνη την πολύ μεγάλη εκτίμηση που έχω στο πρόσωπο σου ως προς τις επενδύσεις. Τα άτακτα παιδιά δεν το ξέρουν, εσύ όμως το γνωρίζεις από το 2010, τον capital, τον Στούπα και το marketzone.

Για μένα ΔΕΝ έχει αλλάξει τίποτα.

streetboy είπε...

Εγώ βλαμενε πανσεληνε δεν αναφέρθηκα σε ονόματα.... Τώρα αν εσύ θεωρείς τον εαυτό σου κοπρόσκυλο (και γι αυτό βγήκες να τον υπερασπιστεις) , εγώ δε θα διαφωνησω.
Σε λίγο περιμένουμε και το άλλο το γιουσουφακι να βγει με τη σειρά του και αυτός....

ArTaXiA είπε...

Hippy, σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, η εκτίμηση είναι αμοιβαία, ωστόσο μου φαίνεται πως κάπου έχει μπερδευτεί η έννοια "εκφράζομαι ελεύθερα" με το "έχω δυο nick και πέντε φίλους, μαζευόμαστε και πετάμε λάσπη", βάλε τώρα και τις κομματικές παρωπίδες ορισμένων, έδεσε η κατάσταση.

Ειδικώς μετά το σημερινό με τον ΛΕΥΤΕΡΗ, όπου αντί να απαντήσει το αναμενόμενο "δεν ξέρω φίλε μου, έτσι το διάβασα", άρχισε τις σαχλαμάρες περί "μεγάλων παιδιών που ξέρουν να διαβάζουν", αντιλαμβάνεσαι κι εσύ πως η ομάδα έχει καταντήσει στάβλος, κι εγώ δεν έχω θέση σε στάβλους, διότι όποιος κυλιέται στις λάσπες μία-δύο-τρεις, θα τον περάσουν για γουρούνι στο τέλος, ενώ έχει πάει να καθαρίσει.

Αφήνω λοιπόν τους θαμώνες στα έμπειρα χέρια του Vlaso, του Streetboy, του ΤΣΑΜΠΗΣ, του ΛΕΥΤΕΡΗ, γιατί όχι όι οποίοι πέρα από εγνωσμένου κύριους εδώ στην ομάδα, έχουν αποδείξει πως παίζουν τις αγορές στα δάχτυλα.

Εναλλακτικά, μπορούν πάντοτε οι φίλοι εδώ να διαβάζουν τον ΖΑΧΑΡΑΚΗ ΣΤΟΝ Μ/Μ, να τον ακολουθούν, να τους παίζει ανάποδα με στοπ 120 πόντους μακριά, κι όταν χτυπήσει να τους ξαναβάζει πάλι ανάποδα γι άλλους 120 πόντους, μέχρι να καταλήξουν εκεί που τους πρέπει.

Όποιος με χρειάζεται πραγματικά, ξέρει που θα με βρει.

streetboy είπε...

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟΚΑΙΤΕΙΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ!!!!

kostas είπε...

πραγματι αρταξια με τετοια αλαζονια και συμπεριφορα δεν εχεις να προσφερεις τιποτα εδω και πουθενα. Καλο αφου εκτιμας το hippy να διδαχθεις λιγο ηθος. Ελπιζω να κρατησεις το λογο σου και μη ξαναφανεις εδω. Δε θα μας λειψουν οι διφορουμενες εξυπναδες

Τασος ο λιμοκοντορος είπε...

Hippy εβαλα 20.000 ευρω αδμηε χθες και ηδη κερδιζω.
Μακαρι να ανεβαινει να βγαλω την χασουρα της Μιγας που ηταν τεραστια.
9500 μετοχες ΑΔΜΗΕ αγορασα με μο τα 2.30 ευρω με τις προμηθεις μεσα.

Στοχος τα 2.70 και εβγαλα ολη την χασουρα της Μιγας μπαμ μπαμ.




Artaxia μακαρι να μην ξαναγραψεις εδω και να ισχυσει αν εισαι αντρας να το εφαρμοσεις.

Εγω παντα σε διαβαζω οποτε σε παρακαλω πες μου που μπορω να σε διαβαζω.


Συγχαρητηρια σε ολους που βοηθατε με αναλυσεις για τις μετοχες.

Lorac είπε...

Καλησπέρα σας!! Ένα περίεργο της σημερινής ημέρας (καλλωπισμού αποτιμήσεων):

ΕΥΡΩΒ τζίρος 2.033.367 €

CAIRO Mezz 1.295.825 €

Με ενδιαφέρον για το πως θα εξελιχθεί αυτό το παίγνιο, αλλά χωρίς πίεση καθότι κατοχυρώθηκε κερδοσκοπικό κεφάλαιο και κέρδος.

kostas είπε...

με εκνευριζει που ο Λεω κατευθυνει την αγορα μας. Γραφει αρνητικα για μιγ πεφτει, γραφει θετικα για ελλακτωρ ανεβαινει. Τοσο μυαλο εχουμε?

Andreas D. είπε...

Γεια σου Peter,

Kosta, πιο πολύ (θα) ασχολείται πλέον με τις κατασκευαστικές παρά με τις τράπεζες...

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Καλημερα και καλο μηνα!!!!!!!!
ΑΓΑΠΗ ΜΟΝΟ!!!

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Kostas
O Λεω ειναι επαγγελματιας και κανει τη δουλεια, σ'αυτους που κατα καιρους ...τον ταιζουν.
Ετσι ειναι το παιγνιδι.Δεν το κατευθυνει ο ΛΕΩ ,ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΣΟ.

μπαρμπαλιας είπε...

κλμ ολους
απλα δε διαβαζουμε Λεό!!!και για πιο λογο; υπαρχουν δεκαδες οικονομικα σιτε.

hippy είπε...

Μπάρμπα δεν πιστεύω να έχεις παράπονο. Απολύτως έγκαιρα επισημάναμε ότι καλή η ΓΕΚ αλλά τα λεφτά είναι στου Καλλιτσάντση...και το επανέλαβα λίγο αργότερα. Στο΄παμε, τό΄παιξες? Ελπίζω ναι.

(ένα μικρό παράπονο το έχω που δεν με υπερασπίστηκες τότε, στην επίθεση του συντοπίτη σου)

Καλημέρα, καλό μήνα

μπαρμπαλιας είπε...

HIPPY,my dear...πιστεψε χονεστλι οτι σε υποληπτομαι απο την πρωτη μερα που γραφεις και για το ηθος πρωτιστως και για τις γνωσεις.
(σσ σπανιως εκδηλωνω συναισθηματα)
τωρα οσον αφορα τον διαδυκτιακο
"φιλο"...δεν τον γνωριζω καν .την κοντρα την παρακολουθησα ξωφαλτσα
γιατι δεν πολυ μπαινω -εχω και ελογουμου τα προβληματα υγειας και προ πενθημερου ημουν στην Αθηνα σε γιατρο φιλο του Μικε.
προσπαθω να αγανταρω χωρις απωλειες πρωτιστως υγειας.θα
παρακαλουσα οι διενεξεις να διευθετηθουν γιατι ουτε εχουμε να μοιρασουμε και η κατασταση της οικονομιας μπορει να μας πεταξει ολους "τα ματια"...
υγεια σε ολους

Andreas D. είπε...

https://www.mikrometoxos.gr/aytos-einai-to-neo-afentiko-tis-ellaktor/

Λευτέρη,

παραμύθια οι Ολλανδοί λέμε...

streetboy είπε...

Hippy και αυτός που έγραψε χθες ότι σε υπερασπιστηκε, σε άλλη χρονική στιγμη μπακάλη σε ανέβαζε μπακάλη σε κατέβαζε επειδή τόλμησες να συμφωνήσεις σε κάτι που έγραψε ο βλασο. Δε νομίζω να το ξέχασες...
Τεσπα να μη πω άλλα γιατί θα εμφανιστεί πάλι ο ανισορροπος!!!

μπαρμπαλιας είπε...

ρε παιδια...αυτη η κατασταση δε βγαζει πουθενα.
αν θελετε βοηθηστε χρηματιστηριακα.εδω θα φανουν οι μαγκιες

michele είπε...

Kαλημέρα ,καλό μηνα σε όλους! Παντα διαφορα sites και εντυπα που εχουν αναγνωσιμοτητα ανεβαζουν ( ή κατεβαζουν) μετοχες και γενικως παρασυρουν τον κόσμο
παλια ηταν η εφημεριδα "Χρηματιστήριο" που ειχε πολλους fans γιατι εδινε ευληπτα "χαρτάκια"

Ο φιλος Λεω καλος τραπεζικος ρεπορτερ πολλες φορες λειτουργει ως "αντιδεικτης" αλλα το χειροτερο ειναι, οτι γραφει κειμενα εθνικου περιεχομενου θα τα χαρακτηριζα λιγο "επικινδυνα" με αυθαιρετες ερμηνειες και χωρις να γνωριζει λεπτομερειες απο τον κόσμο της διπλωματιας.
Δεν ξεχνω βεβαια πως υπηρξε και "ατυπος" εκπρόσωπος τυπου του Μιχαλολιάκου.

Πολλοι καλοι φιλοι δημοσιογραφοι γραφουν εκει σοβαροι και με γνωση.

Ο "τρομος" φερνει τα κλικς και ο Λεω παίζει καλα αυτο το παιχνίδι. Και ιδιαιτερα στις αγορες.
Παρ ολα αυτα ειναι καλος επαγγελματιας στηριζομενος βεβαια σε ενα μεγαλο ονομα που βρισκεται πισω απο το site του.

μπαρμπαλιας είπε...

Μικ,ειναι πουσταρδος παλαιωθεν,τα ξεχασες οταν ειμαστε μαζεμενοι στο δικο του;;

michele είπε...

Οχι δεν ξεχναω τιποτα Μπαρμπα μου, αλλα οφειλω να πω και τα καλα και τα κακα. Γι αυτο το λογο εχω αναφερει πολλες φορες οτι το "φιλτραρισμα" σε ο,τιδηποτε διαβαζουμε ειναι η πιο δυσκολη διαδικασια ιδιαιτερα για μας που ειμαστε στην αγορα

michele είπε...

Γραφω κυριο αρθρο για την εφημεριδα του Σαββατου για μια εισηγμενη
και σημερα τα σπαει! ρε τι γινεται..

μπαρμπαλιας είπε...

πιθανον νασε εχουν κλειδωσει με καμερες...

Andreas D. είπε...

Μιχάλη,

για τον ΠΑΙΡ λες έ?

μπαρμπαλιας είπε...

για τον ομιλο μαλλον....

hippy είπε...

@ μπαρμπαλιας

Όλοι (νομίζω) αγαπάμε το μπάρμπα...αν το ήξερα πως ήρθες Αθήνα θα σε έψαχνα για έναν καφέ...έχε το κατά νου την επόμενη φορά που θα ξαναρθεις προς τα εδώ (προς θεού όχι για εξετάσεις, για βόλτα) να βρεθούμε παρέα με τον Μιχάλη


ΥΓ1 καλά μην νομίζεις για να ιντριγκάρω το΄γραψα...όταν ο άλλος πανηγυρίζει για το 4% του Μυτιληναίου (πρόταση στο 8,96) να μην πούμε κι εμείς για το 60% του Ελλάκτωρα?

ΥΓ2 το έχω ξαναγράψει...εάν ο Μυτιληναίος "έπαιζε" στην Αμερική θα έγραφε $ 20 και θα τον θεωρούσαν τζάμπα. Παίζει δυνατά στην πράσινη ενέργεια και το χρήμα που θά΄ρθει από ΕΕ. Επιπλέον (κάτι που δεν ανέφερε ο μ/μ) οι δυο μεγάλες κατασκευαστικές έχουν προσανατολιστεί στα ΣΔΙΤ αφήνοντας χώρο-έργα στην οδοποιία που καλύπτεται κατά το μεγαλύτερο μέρος από ΙΝΚΑΤ και ΜΥΤΙΛ. Άσε την δημοπρασία στα ΑΠΕ που βγαίνει προσεχώς δίνοντας πολύ τζίρο στην εξειδικευμένη ΜΕΤΚΑ (επιπλέον των έργων ΑΠΕ της μητρικής). Κατά τη γνώμη το χαρτί διακρατείται 5 χρόνια τουλάχιστον.

μπαρμπαλιας είπε...

τωρα για τον Παιρη...
λεγανε ,αμα θες να δεις χαιρι παρε μετοχες παιρη....

michele είπε...

Τελευταια στιγμη με πηρε και μενα ο Μπαρμπας Ηλια ,την αλλη φορα θα τον παμε για ουζακι

Στα υπολοιπα συμφωνω μαζι σου.
Ανδρεα ΟΧΙ δεν εγραψα για τον Παϊρη χαχαχ

Andreas D. είπε...

Μπάρμπα,
αστειυόμουν βρε!

Μιχάλη,
εαν βγείτε πείτε το κι εμένα...

THE REBEL είπε...

καλή μέρα και καλό μήνα!!!

michele είπε...

Καλως το Νικο, φυσικα Ανδρεα εχουμε πολυ καιρο να τα πουμε

hippy είπε...

Ο/Η michele είπε...
Γραφω κυριο αρθρο για την εφημεριδα του Σαββατου για μια εισηγμενη
και σημερα τα σπαει! ρε τι γινεται..


Εάν αναφέρεσαι στην cenergy επίσης την είχαμε επισημάνει για αγορά στο μπλογκ προ 3μήνου στα επίπεδα των 0,85-0,88. Προσωπικά έδωσα λίγο χθες, ξεπούλησα σήμερα, δεν πιστεύω ότι θα πιάσει το gap στα € 1,346 πριν μηρυκάσει πρώτα στο 1,05-1,10

austin είπε...

Καλό μήνα. Μια χαρά τα πάει το μαγαζί...πέρα από τις τράπεζες.

Μόνη ελπίδα, το νέο για την bad bank να μην καεί (που φαίνεται να καίγεται)...αλλιώς! κάψιμο γενικό.

michele είπε...

Δεν μαρτυραω Ηλια :)) Οσον αφορα τη cener κινειται προς το gap οντως αλλα εχει σοβαρη αντισταση στο 1,25 πριν φτάσει εκει.
Λογικη ειναι η πώλησή σου

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

ΕΓΩΙΣΤΙΚΟ
Εσεις που διαβαζετε τον Δημητρακη,

Ο/Η TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Επισης, να παρακολουθησουμε και το φαινομενο, του goldencross sto Μυτιληναιο,απο σημερα,για να τον ακολουθησουμε, ισως και ως τα 14 ευρω.

18 Σεπτεμβρίου 2020 - 2:29 μ.μ. Διαγραφή

Ειναι δηλαδη, η τιμη-στοχος του Δημητρακη,που σας δοθηκε πρωτα απο ολους 15 μερες πριν.

Σημερινη ειδηση.
Στα 14,00 ευρώ ενίσχυσε την τιμή στόχο η Euroxx για την μετοχή της Μυτιληναίος

μπαρμπαλιας είπε...

στο υπενθυμησα προψες...

michele είπε...

Αντε γιατι τον ειχε φαει η γκρινια το Μπαρμπα με το Βαγγελαα

η CENER τελικα περναει το 1,25 και παει προς τα κατω ορια του gap

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Ο Μπαρμπας Μιχαλη,ειναι λιρα-εκατο.
Θα πρεπει να ειμαστε προσεκτικοι,προκειμενου να μη γκρινιαζει και παιρνει, λανθασμενες αποφασεις.Και σ'αυτο το σαιτ το δικο σου ειναι τα καλυτερο ολων!!!!

austin είπε...

Επειδή το μαγαζί είναι και σούπερ πιεσμένο και σούπερ αδιάφορο (γιατί άλλωστε οι επενδυτές παγκοσμίως να ασχοληθούν με το Ελλάντα, που ανεξαρτήτως κυβέρνησης είναι μπανανία), όταν είναι να παίξει μία μετοχή...παίζει!

Βλέπε σήμερα cener. Αύριο μπορεί να είναι κάποια άλλη...κοκ.

hippy είπε...

Μην κάνεις όνειρα τρελλά/ κάτσε εδώ που΄σαι καλά.

Τζίρος λουλουδούς σε νυκτερινό μαγαζί....δεν παρασυρόμαστε

austin είπε...

Hippy, μόνο ΜΥΤΙΛ κρατάω ευλαβικά. Και δυστυχώς έλεγα να παίξω και το στόρυ των τραπεζών=bad bank....αλλά δεν το παίζει το ταβλέ.

Ελλάκτωρα μείωσα πάρα πολύ (αν και φοβάμαι θα το μετανιώσω) και κρατώ και τον ΟΤΕ που βέβαια έιναι πολύ ρεάθυμος

hippy είπε...

Περίπατος το trade του ΣΑΡ σήμερα austin

ΠΡΟΣΟΧΗ δεν παρασυρόμαστε, δεν αγοράζουμε πάνω από € 8,51

austin είπε...

Θετικός ο Τραμπ στον Covid και οι αγορές βουτιά! Θα γίνει χαμός στην (προ) εκλογική διαδικασία!

Στα άλλα, το 1506 που έλεγε κάποιος, δεν το πολυ πίστεψα. Μείωσα μεν, αλλά κράτησα κιόλας. Κοίτα να δεις όμως που το ξύλο..θα έρθει άτσαλα!

Καλημέρα

austin είπε...

https://www.mononews.gr/oikonomia/thewiseman/ti-den-ide-i-analitria-tis-eurobank-gia-ton-admie-ke-giati-krivi-chrisafi-to-report-tis-euroxx-gia-mitilineo

Και εδώ πολλά και ενδιαφέροντα... Με ωραία ανάλυση και για ΑΔΜΗΕ, η οποία συνάδει στην μερισματική απόδοση και ασφάλεια που αρέσει στον hippy.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Καλημέρα. ..
Το θέμα είναι ότι βρέθηκε θετική και η Μελάνια. ..Σκέψου λέω. ..να ήταν μόνο ο Τραμπ και η όμορφη σύμβουλος του.

austin είπε...

Βρε πουλί μου, γιατί με βάζεις να υπερασπιστώ τον Αρταξία τώρα και να βγει ο κάθε πικραμένος και να λέει την κάθε βλακεία του.

ArTaXiA είπε...
Όχι στοπ ΟΠΛΑ. Κοιτάμε να κλείσουμε τα long. Αμάν βρε παιδιά. Αμάν!

29 Σεπτεμβρίου 2020 - 11:00 π.μ.

Και ανέβηκε στο 1509 είπε μετά βάση του συστήματος τους. Και χθες έκανε υψηλό 1514. Και εγώ θεώρησα ότι θα έχουμε λίγο ακόμα πάνω.

Και εσύ σήμερα βγαίνεις και λες για το επίπεδο που στόπαρε.

ΓΙΑΤΙ? Ειλικρινα ΓΙΑΤΙ να πρέπει να ζούμε και εδώ μέσα την απόλυτη διαστρέβλωση. Την ζούμε στην κοινωνία, στα πολιτικά κτλ κτλ, πρέπει και εδώ μέσα???

ΕΛΕΟΣ. Από το μπλογκ εδώ μπαίνουμε για να βοηθηθούμε και μας αρέσει ή δεν μας αρέσει, με ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ αστοχίες που μπορεί να έχει ο καθένας μας, έχει πετύχει ο Αρταξία σε χαλεπούς καιρούς την αγορά.

Ρώτα και τους άλλους. Και θεωρούν εδώ κάποιοι ότι ο Αρτ είναι εγωκεντρικός?? Και να είναι τι έγινε??

ΤΙ ΣΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΠΛΕΟΝ ΕΔΩ ΜΕΣΑ?? Να αποδείξετε ποιος είναι καλύτερος ή να βγάλουμε κανά φράγκο???

Πραγματικά απορώ... Και συγγνώμη που θα στο πω αλλά το δεδομένο μέχρι στιγμής για κάποιον άσχετο είναι το κάτωθι:

-Ο ένας πήρε συμβόλαια παρασκευή και είπε τιμή στόχο το 1506 και μετά 1509. Αν το τήρησε έβγαλε. Και τώρα έχει ρευστότητα να ξαναπάρει όπου θέλει.

-Ο άλλος πήρε τα 3/3 της διαθέσιμης ρευστότητας σε τράπεζες και οι τράπεζες δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα και σήμερα πάμε και κουβά.

Αφού είπε ο ΧΙπι για την Τενεργα (με σωστότατο σχόλιο) βγήκες να μας πεις ότι χτίζεις θέση από τα 11. Καλά κάνεις. Γιατί όμως δεν μας έβαλες αυτή την αγορά σου (που είναι επιτυχημένη) και μας έβαλες μόνο τα 3/3 σε δόσεις σε τράπεζες??

Τι να πει κανείς...

Skoil Elikiku είπε...

ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ PETER VLASO, ΜΑΣ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ.

ΣΤΟΠΑΡΩ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΑΖΕΥΩ ΖΗΜΙΑ, ΤΟ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΗ ΣΤΟΧΟΣ. ΑΝ ΕΣΕΝΑ ΔΕΝ ΣΟΥ ΚΟΒΕΙ ΤΡΑΒΑ ΔΙΑΒΑΣΕ ΟΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΛΑ.

Μ Α Λ Α Κ Α

hippy είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
hippy είπε...

Καλημέρα

όλοι προτιμάμε το αστέρι να είναι και σεμνός. Σαν το αείμνηστο Γιάννη Σπανό ας πούμε. Τυχαίνει κάποια αστέρια να είναι λίγο σνομπ (τις πιο πολλές φορές διότι κριτικάρονται-δικάζονται άδικα από την πλέμπα). Όπως ο Μάνος Χατζηδάκης, ο Ιωάννης Μελλισανίδης, ο Γιάννης Αντετοκούμπο για το (απολύτως σωστό κατά τη γνώμη μου) σχόλιο για τον ρατσισμό στην Ελλάδα, ο Σταμάτης Κραουνάκης και πολλοί πολλοί άλλοι. Οκ, δεν θ΄αρχίσω να ακούω ασήμαντους στο ραδιόφωνο επειδή είναι κάπως ακραία τα σχόλια του Κραουνάκη, ήμαρτον.

Συμπερασματικά φίλε Peter προσωπικά θεωρώ τον Artaxia πολύ καλό παίκτη. Και χαίρομαι να τον διαβιάζω. Οπότε εάν έπρεπε να διαλέξω (δηλαδή είχα τη γόμα) θα θυσίαζα τα δικά σου σχόλια. Συγνώμη ε? Ξέρεις, "μεταξύ δυο κακών το μη χείρον βέλτιστον"

austin είπε...

Vlaso, το στοπάρω το έγραψε κάτω από το σχόλιο μου ότι πάει να φύγει η αγορά.

και έγραψε ακριβώς αυτό που έβαλες...

Γιατί εκεί που είχε τον στόχο 1506, ΗΤΑΝ ΟΡΙΑΚΗ η αγορά και ο άνθρωπος δεν είναι ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΣ σαν και εσένα. Αλλάζουν τα δεδομένα συνέχεια στο ΧΑΑ. εδώ ο Τράμπ κόλλησε και έφυγαν κάτω οι αγορές.

Όντως μας τα έχεις κάνει τσουρέκια! Μάθε και να διαβάζεις. Ειλικρινά δεν ξανασχολούμαι με τις μπαρούφες σου.

Γράφε ότι θες δεν έχει νόημα να χαλώ φαιά ουσία για κάποιον κολλημένο. Δεν θες, δεν θες. Οκ

hippy είπε...

Μη δίνεις τροφή για συζήτηση austin...το θέμα κούρασε...δες το αλλιώς...για να ασχολείται κάποιος μαζί σου σημαίνει ότι βλέπει σε σένα αξία

austin είπε...

Hippy το πα, δεν ξανασχολούμαι. Απλά μία στο τόσο ο Αρτ φεύγει λόγω όλων αυτών και λίγοι μείνατε με χρήσιμα σχόλια.

Στα άλλα...Μπάρμπαααα βλέπεις σε μέρες κακές την Γεκάρα πως κρατά!

Andreas D. είπε...

Ηλία,

υπάρχουμε κι εμείς και έχουμε αντίθετη άποψη...

hippy είπε...

Andrea αλίμονο, δημοκρατία έχουμε

kostas είπε...

αγαπητοι ας δοκιμασουμε για μια βδομαδα να γραφουμε μονο θετικα σχολια για τους αλλους. Επισης θα προτεινα να σταματησουμε να αυτο παινευομαστε για καποιες προβλεψεις κινησεις μας γιατι μαλλον απο εκει ξεκινουν ολα τα αρνητικα vibes .

austin είπε...

Έχω μία πολύ κρίσιμη ερώτηση. Ξέρει κανείς (έγκυρα όμως) πότε βγαίνουν τα επίσημα στοιχεία του τουρισμού? Νομίζω ότι είναι την άλλη τρίτη-Τετάρτη?

hippy είπε...


"Ο/Η austin είπε...
https://www.mononews.gr/oikonomia/thewiseman/ti-den-ide-i-analitria-tis-eurobank-gia-ton-admie-ke-giati-krivi-chrisafi-to-report-tis-euroxx-gia-mitilineo

Και εδώ πολλά και ενδιαφέροντα... Με ωραία ανάλυση και για ΑΔΜΗΕ, η οποία συνάδει στην μερισματική απόδοση και ασφάλεια που αρέσει στον hippy."

Νομίζω ότι ο WISEMAN, ο οποίος (κατά δήλωση του) είναι πάντα διαβασμένος και βάζει τα πάντα στο μικροσκόπιο παραβλέπει κάτι σημαντικό. Ότι οι ξένες εταιρείες στις οποίες αναφέρετε (ENAGAS, REN, SNAM, NATIONAL GRID κλπ) είναι ΩΡΙΜΕΣ εταιρείες. Σε αντίθεση με τον ΑΔΜΗΕ που έχει τεράστιο growth μπροστά του, επιδοτούμενο κατά 35-40% δηλαδή περισσότερο απ΄την σημερινή αξία της εταιρείας και το οποίο στην ολοκλήρωση του θα έχει υπερτριπλασιάσει την εταιρεία. Αναφέρετε εν μέρει σε αυτό, μάλλον αρνητικά, καθώς το συσχετίζει με (αρνητικές) ταμειακές ροές.

Από την άλλη βέβαια εγώ είμαι ερασιτέχνης ενώ αυτός επαγγελματίας και τους επαγγελματίες τους σέβομαι. Όπως στα περισσότερα θέματα έτσι κι εδώ "είναι θέμα οπτικής γωνίας" που λέει ο λαός. Έχω ομολογήσει παλαιότερα πως έχω ένα μεγάλο στεγαστικό να αποπληρώσω μέχρι το 2028. Οπότε οι μετοχές με τις σημαντικές μερισματικές αποδόσεις (ΑΔΜΗΕ, ΕΥΑΠΣ, ΕΛΛ, ΟΛΘ κλπ) θα βρίσκονται σταθερά στο χαρτοφυλάκιο καθώς πληρώνουν τα τοκοχρεωλύσια.

austin είπε...

Ατιμες οι τράπεζες...Δεν τα κλεισα σε ευρωβ χθες που μου δωσε τιμές...σήμερα βουτιά για να "προλάβει" τις άλλες.

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Να ευχηθω,καλο απογευμα σε ολους!!!
Να ευχηθω στο Μπαρμπαλια,που απο ο,τι διαβασα.αντιμετωπισε προβλημα υγειας...Περαστικα,σιδερενιας και ο Θεος το καλο!!!

streetboy είπε...

Και αφού δεν το κάνατε οι υπόλοιποι ας καλωσορίσω στη παρέα μας το νέο μέλος skoil elikiku
Τι χαμπάρια φίλε όλα καλά;
Πάντως από τον ευγενικό και γεματο αβροτητα τρόπο που γράφεις κάτι μου θυμίζεις...

Τασος ο λιμοκοντορος είπε...

Skoil Elikiku2 Οκτωβρίου 2020 - 11:07 π.μ.
ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ PETER VLASO, ΜΑΣ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ.

ΣΤΟΠΑΡΩ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΑΖΕΥΩ ΖΗΜΙΑ, ΤΟ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΗ ΣΤΟΧΟΣ. ΑΝ ΕΣΕΝΑ ΔΕΝ ΣΟΥ ΚΟΒΕΙ ΤΡΑΒΑ ΔΙΑΒΑΣΕ ΟΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΛΑ.

Μ Α Λ Α Κ Α


Δεν ειναι ο αρταξια απλα μοιαζει.





Hippy τι γινεται με Αδμηε. Ποιος χωνει τοσο πολυ σημερα.

Λεω να αγορασω και αλλες σημερα.

Lorac είπε...

Καλησπέρα σας!! Κάντε μου μια χάρη. Θυμίστε μου την ιστορία για αυτό το "Skoil Elikiku" θυμάμαι είχε γίνει θέμα αρχές χρονιάς με αυτό.

Διευκρινίζω ότι δεν είναι απολύτως κανένα υπονοούμενο-νύξη για τον φίλο εδώ που γράφει με αυτό το nickname

hippy είπε...

"Ο/Η Δεξιος είπε...

Hippy τι γινεται με Αδμηε. Ποιος χωνει τοσο πολυ σημερα.

Λεω να αγορασω και αλλες σημερα"


Κοίτα, έκανες μια ερώτηση το προηγούμενο Σάββατο μεταξυ ΓΕΚΤΕΡΝΑ ΜΥΤΙΛ ΚΑΙ ΜΟΗ ποια να αγοράσεις και κατάλαβα ότι έψαχνες ξεπέτα για να βγάλεις γρήγορα τα 4700 ευρώ από ζημιά στην ΜΙΓ...

Απάντησα πάνω σ΄αυτό (ξαναδιάβασε την απάντηση). ΔΕΝ σου είπα να πάρεις ΑΔΜΗΕ (ούτε και κανέναν άλλο χρήστη). Το χαρτί προσφέρεται κατά τη γνώμη μου για μεσοπρόθεσμη επένδυση (3ετίας τουλάχιστον), όχι για σένα. Πιθανολογώ ότι μέσα στις πρώτες μέρες της επόμενης βδομάδας θα σου δώσουν τιμή για να βγεις στεγνός. Αλλά μισό ευρώ κέρδος ανα μετοχή για να βγάλεις τη ζημιά με 20Κ επένδυση εντός του προσεχούς διμήνου το θεωρώ ΑΠΙΘΑΝΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ.

Συνεπώς ΟΧΙ, μην αγοράσεις άλλες, αντίθετα πούλα της. Οι μεγαλομερισματοφόρες μετοχές πιθανολογώ θα παίξουν τον Απρίλιο καθώς θα βγαίνουν τα αποτελέσματα χρήσης και οι διοικήσεις θα μας ανακοινώσουν το μέρισμα που θα προτείνουν στις ΓΣ.

Για βραχυπρόθεσμα κόλπα άλλοι συνάδελφοι εδώ είναι καταλληλότεροι (αλλά θα πάρεις το ρίσκο να αυξήσεις τις ζημιές σου).