Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020

ΓΔ

 X.A.A                                      


             
           
ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ONLINE

Χρηματιστήριο : «Μάθε να ψαρεύεις» πριν σε...πιάσουν στο αγκίστρι


ΓΔ: ΩΡΙΑΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ...
Στο ωριαίο γραφημα του ΓΔ απο τις 16 Νοεμβρίου, επισημαίνεται ενας σχηματισμός island reversal,  που επιτάχυνε την καθοδική κίνηση εντός του καναλιού. Υπέρβαση των 785 και ακύρωση του σχηματισμού θα δώσει ανοδική ορμή προς καινούργια τοπικά υψηλά.
Αντίθετα, αδυναμία υπέρβασης των 785 θα επιφέρει πιέσεις πωλητών στους τίτλους που απαρτίζουν το δείκτη, με πρώτη στήριξη τις 768 μονάδες και επόμενη ισχυρότερη τις 752 μονάδες εντος του καναλιού.
 Επισημαίνεται και το gap στο ωριαίο ( 736,92-741,65 ). 

16 σχόλια:

dionisos είπε...

Καλημέρα καλή εβδομάδα υγεια.....

michele είπε...

Καλημέρα, καλη εβδομάδα σε όλους :) Προστέθηκε στην ανάρτηση και το σημερινό μου άρθρο

Andreas D. είπε...

Καλημέρα

https://www.capital.gr/epixeiriseis/3502198/epsilon-net-auxisi-katharon-kerdon-pro-foron-kata-61-19-sto-enneamino

austin είπε...

Την καλημέρα μου! Και που λέτε σήμερα, μου λένε "κοίτα τον τάδε ενοικιαστή, κανονικά πρέπει να γίνει αύξηση ενοικίου στον Δεκέμβριο".

Για όσους ασχολούνται με ενοίκια συνήθως μπαίνει ένας όρος αύξηση πχ 2% πάνω από τον εναρμονισμένο δείκτη καταναλωτή.

Ε ο δείκτης αυτός για την περίοδο μέχρι τέλος νοεμβρίου του 20 είναι -2,1%. Άρα δικαιούται και μείωση (μικρή αλλά μείωση).

Έτσι λοιπόν με μία ωραία ατμόσφαιρα το μαγαζί πάει σφαίρα χωρίς να πισωγυρίζει ΠΟΤΕ μετά την εκκίνηση ανόδου. Προφανώς και κάτι βλέπουν που εγώ δεν βλέπω.

μπαρμπαλιας είπε...

Γιωργη,κοιτα λιγο και τα καλωδια...

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Καλημερα σε ολους.
Η αγορα Καραμπουλ...
Κοντρες δεν της πας.

Frances είπε...

Ο Βακάκης μου φαίνεται κακώς δεν συμμετείχε στο τσίρκο του take away.

Βέβαια με 600μ ταμείο και ανοιχτά μαγαζιά σε Βαλκάνια και Κύπρο θα ασχοληθεί με τα μέτρα λαϊκής αγοράς;

Καλημέρα παιδιά, καλή εβδομάδα.

Andreas D. είπε...

Πως η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έμεινε ο μόνος ισχυρός παίκτης στα μεγάλα κατασκευαστικά έργα

https://www.bankingnews.gr/index.php?id=535989

austin είπε...

Έπεσε η Google?? Τι άλλο θα δούμε το 20!χαχαχα

μπαρμπαλιας είπε...

θυμωσε κι ο βίτις

hippy είπε...

"Ο/Η Frances είπε...
Ο Βακάκης μου φαίνεται κακώς δεν συμμετείχε στο τσίρκο του take away.

Βέβαια με 600μ ταμείο και ανοιχτά μαγαζιά σε Βαλκάνια και Κύπρο θα ασχοληθεί με τα μέτρα λαϊκής αγοράς;"

Ο καλός χρήστης Barren Wuffett έχει αναλύσει στο soltrade το λόγο που (κατά τη γνώμη του) έκανε τον κ. Βακάκη να μείνει εκτός όχι μόνο του take away αλλά γενικά στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Θεωρώ την ανάλυση εύστοχη


"Αν και πιθανότατα δε θα αξιωθώ ποτέ να γίνω μέτοχος, προσπαθώ να έχω άποψη για την προσωπική μου αγαπημένη στο ΧΑΑ.

Για το άρθρο (του Euro2day : "Ο τίτλος αυτού του σχολίου θα μπορούσε και να είναι «Όταν μια μεγάλη επιχείρηση τα πάει χειρότερα από τον δημόσιο τομέα»."

Αδερφέ ευτυχώς που δεν έβαλες αυτό τον τίτλο σε αυτό το site γιατί θα έτρωγες ντομάτες. Ντροπή και αίσχος να παραλληλίζεις το απόλυτο growth-cash-value-super fkn success story του ελληνικού βούρκου με το ελληνικό δημόσιο, για οποιαδήποτε αφορμή παρασπονδίας.

Από εκεί και πέρα νομίζω πως πρέπει να κατανοήσουμε κάτι που ο κ. Βακάκης είπε λίγο πολύ ευθέως στο προηγούμενο conference call, ότι το JUMBO δε θέλει να προωθήσει στο καταναλωτικό του κοινό το online shopping. Ο ιός δε θα είναι για πάντα μαζί μας και, σωστό ή λάθος, το μεγαλείο της ΜΠΕΛΑ οφείλεται εν πολλοίς εκτός από τις χαμηλές τιμές και την ανελέητη βία στα κόστη, στο concept του μαγαζιού, που είναι μια εκτεταμένη γραμμή αρμέγματος του πελάτη δια της φυσικής του παρουσίας. Αυτό που σε εξοργίζει σαν πελάτη, αλλά σε εξιτάρει και υποκλίνεσαι όταν μελετάς την εταιρία ως εν δυνάμει μέτοχος :

Η ΜΠΕΛΑ είναι αυτό που είναι, γιατί στα JUMBO μπαίνεις για να ψωνίσεις 2 πράγματα και φεύγεις με 10.

Αυτό ο κ. Βακάκης δε θέλει να το χαλάσει, εκπαιδεύοντας το πελατολόγιό του σε στοχευμένο online shopping.

Σωστό ή λάθος, βρίσκεται στον πυρήνα του business model και για μένα είναι σεβαστό και ίσως σωστό.

Οι καιροί ωστόσο αλλάζουν και μοιραία το κοινό θα εκπαιδευτεί και θα υιοθετήσει το online shopping. Εκεί πράγματι θα πρέπει ίσως και το JUMBO να προσαρμοστεί. Μια καλή ιδέα για μένα (κ. Βακάκη μου αν διαβάζετε κρατώ το copyright, επικοινωνήστε πριν αντιγράψετε) θα ήταν να καινοτομήσει παρουσιάζοντας ένα νέο είδος online shoppng, πιο διαδραστικό αλλά και κατευθυνόμενο, ώστε να προσoμοιώσει την εμπειρία της φυσικής παρουσίας για τον πελάτη. Η τεχνολογία πλέον διαθέτει τα μέσα και η ΜΠΕΛΑ σίγουρα διαθέτει τους πόρους. Θα μπορούσε να είναι σαν video game, με εικονική περιήγηση στο κατάστημα πχ, δυνατότητα να δοκιμάζεις τα προϊόντα που βλέπεις στα ράφια (βλέποντας βίντεο), να περνάς όοοοοολους τους διαδρόμους ενός καταστήματος εικονικά, δίνοντάς του παράλληλα και στοιχεία παιχνιδιού και διασκέδασης.
Γίνεται, δεν είναι δύσκολο και πρoς τα εκεί θεωρώ πως πρέπει να κινηθεί και όχι στο παραδοσιακό πλέον eshop.

Frances είπε...

Πάντως στον τομέα που είναι η ΜΠΕΛΑ πιστεύω είναι δύσκολο να έχει όφελος από το online shopping, γιατί δεν είναι shopping ανάγκης, είναι shopping ευχαρίστησης, πας να χαζέψεις, πας να περάσεις καλά.

Ποτέ πιστεύω δεν θα αντικατασταθεί το δια ζώσης με το online. Ακόμα και στο online βάσει της εμπειρίας μου από το δικό μου eshop (μπείτε να ψωνίσετε κάνα αλεύρι χαχαχ) ο κόσμος επιζητά το "δια ζώσης" είτε κάνοντας chat, είτε τηλεφωνώντας για να δώσει παραγγελία.

Όσοι ασχολούνται με το online είναι είτε γκατζετάκηδες, είτε νοικοκυρές που χαζεύουν ρούχα.

Για να επισημάνω δε, αν έπρεπε το eshop να το δουλεύω με όσα κόστη ζητάνε οι διάφορες εταιρείες θα το είχα κλείσει προ πολλού.

ArTaXiA είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Lorac είπε...

Καλησπέρα παίκτες και επενδυτές!! Σας διαβάζω πάντα με ενδιαφέρον, έστω και αν απέχω ολίγον το τελευταίο διάστημα, λόγω άλλων υποχρεώσεων. Προσωπική εκτίμηση είναι ότι φέτος η αγορά έκανε το αναμενόμενο, δηλαδή πιέστηκε αρχικώς με αφορμή τον covid και λόγω των πενιχρών καλοκαιρινών επιδόσεων και κατόπιν προεξόφλησε - βιαίως- την έλευση του εμβολίου. Πλέον, και κινούμενη εποχικά, αναμένω να ενσωματώσει τις προσδοκίες σε λίγο χαμηλότερα νούμερα μέχρι και τις αρχές της επόμενης χρονιάς και κατόπιν να κινηθεί εκ νέου, αναλόγως της ανατροφοδότησης που λαμβάνει από τα παγκόσμια τεκταινόμενα.

Σε κάθε περίπτωση το γεγονός ότι το 80% των παγκόσμιων καλών ομολόγων είναι με μηδενική/αρνητική απόδοση, επιτείνει την ροή κεφαλαίων προς τις, υποσχόμενες έστω και ελάχιστα θετικά αποδόσεις, μετοχικές αγορές.

Όπως γνωρίζεται όμως καλύτερα από εμένα οι "παλιοί", ποτέ στις μετοχές δεν κέρδισαν οι πολλοί, οπότε καλό είναι να το έχουμε κατά νου, όσο ανταλλάσσουμε κατά το 2021 τον μουτζούρη.

Andreas D. είπε...

https://www.capital.gr/epixeiriseis/3502602/ellaktor-d-mpakos-kai-i-kaumenakis-apektisan-pososto-ano-tou-5

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Καλημέρα παίχτες μου..
Μείωση ενοικίων 80% με δεξιά κυβέρνηση..
Κατά τα λοιπά το κράτος των 90δις κόστους δεν τολμά να περικόψει όλες τις συντάξεις και να τις φέρει το ανώτερο 800ευρω..τουλάχιστον για ένα εξάμηνο και το ποσό που θα κερδίζει να δίνετε στους σε όσους έχουν πληγεί από την πανδημία..
Αντί αυτού προτιμά να δανείζεται και να επιστρέφει καθυστερουμενα εν μέσω θύελλας..
βέβαια οι αγορές κάνουν προς το παρόν τα στραβά μάτια...Είναι οι ίδιες αγορές που πριν λίγα χρόνια με 130% και150% χρέους μας ξετιναζαν στις εκθέσεις των μας έριχναν βαθμίδες αξιολόγησης αν είχαμε ένα ευρώ δαπάνης εκτός προγράμματος..
Είναι οι ίδιοι οίκοι που σε λίγους μήνες όταν σωθεί το τζάμπα χρήμα και βγάλουν ένα πινακακι με τον Λόγο-Χρέους-Αεπ..κάπου στο 230% θα μας ισοπεδώσουν ξανά..
ΤΟΝ ΝΟΥ ΣΑΣ..