Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020

 X.A.A                                      


                                             
ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ONLINE

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΥΣ ΑΙΘΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ
ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΟΥΣ...

Επιστροφή στους αιθέρες για τις αεροπορικές εταιρείες και τις μετοχές τους
Πόσο θα αυξηθεί η ζήτηση  για τον τουρισμό και τα επαγγελματικά ταξίδια από την επόμενη χρονιά;  Θα αλλάξουν τιμολογιακή πολιτική; Γιατί οι μετοχές τους έχουν διπλασιάσει από τα χαμηλά της χρονιάς;  Θα συνεχίστεί η χρηματιστηριακή τους ανάκαμψη;  Στον κόσμο των αιθέρων, των μεταφορών και του τουρισμού, η ΙΑΤΑ αναμένει αύξηση της ζήτησης και σταδιακή ανάκαμψη από τα μέσα της ερχόμενης χρονιάς. Το ξεκίνημα των εμβολιασμών αρχίζει και σιγά-σιγά αλλάζουν όλα. (Διάγραμμα)


35 σχόλια:

michele είπε...

Καλημέρα, καλημέρα σε όλους :))

michele είπε...

Ξεκινημα με gap up που ισως αποδειχθει γκαπ εξάντλησηςθα δουμε στην πορεία
Αν κλεισουμε σημερα πανω ειναι η 14η συνεχόμενη ανοδική συνεδριαση
που ειναι ρεκορ απο το 1988

Επετεύχθη την περιοδο 22 Απριλιου 1997- 15 Μαιου 1997

kostas είπε...

υποτιμηση δραχμης τοτε

austin είπε...

Καλημέρα καλημέρα. Κατευθείαν με το γκαπ εσένα σκέφτηκα Μιχάλη.

Ταιριάζει το εξάντλησης και με το γεγονός ότι σήμερα οι παίκτε από παρατήρηση γυρνάνε τα παράγωγά τους.

Συνήθως οι επόμενες μέρες είναι ράθυμες-φθοράς. Αν δεν συμβεί ούτε τώρα, σημαίνει ότι έχουμε περάσει σε κάτι ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικό (όχι ότι δεν φαίνεται ήδη) αλλά το ράλλι αυτό με προβληματίζει συνάμα

michele είπε...

Kωστα η υποτιμηση εγινε Μαρτιο του 1998 και ξεκινησε το ραλι που οδηγησε στη φουσκα του 99

michele είπε...

Ναι Αustin, οντως. Απλα ισως -θα το δουμε- εχουμε χρόνο να παιξουν και τα μικρα να ολοκληρωθει αυτος ο κυκλος της ανοδου

hippy είπε...

Καλημέρα

θλίβομαι...τι κρίμα τα καημένα τα σορτάκια. Νομίζω ότι εάν ανοίξουμε λίγο τον (μελλοντικό) χρόνο και αφήσουμε στην άκρη το "παίξιμο" δεν γίνεται η προθεσμιακή αγορά να έχει Ρ/Ε 1000, η ομολογιακή Ρ/Ε 150 κι ο ΜΥΤΙΛ 8. Δεν είναι λογικό, κάτι πρέπει ν΄αλλάξει*. Κατα τη διάρκεια αυτής της αλλαγής πιστεύω θα έχουμε το χρόνο να αναπροσαρμόσουμε την επενδυτική στρατηγική μας. Στην τελική δεν μπήκαμε χθες στην αγορά.


*σαν αλλαγή νοείται φυσικά κι η περαιτέρω άνοδος του ΜΥΤΙΛ (του ΟΤΕ, της ΤΕΝΕΡΓ, της ΚΟΥΕΣ, της ΔΕΗ, της ΜΟΗ, του Ελλάκτωρα κλπ)

michele είπε...

Kαι οι τράπεζες κυριε Ηippy? πως τις βλεπετε το 2021;

hippy είπε...

Ο/Η michele είπε...
Kαι οι τράπεζες κυριε Ηippy? πως τις βλεπετε το 2021;

Χα χα χα...είχα μια χαρά διάθεση, μου την απογείωσες φιλαράκο!!

hippy είπε...

Μα έρχεται ο άλλος που δεν έχει δώσει ΟΥΤΕ ΜΙΑ επιλογή εταιρείας να κάνει παρατήρηση ότι αποφεύγω τον πιο αποδοτικό στο ταμπλό κλάδο. Αποφεύγοντας βέβαια να αναφερθεί πως θα κινηθεί στο κοντινό μέλλον του.

ArTaXiA είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
hippy είπε...

Το καλό με το ΧΑΑ είναι ότι το rotation συνεχίζεται...σήμερα δείχνει να υπάρχει ενδιαφέρον για το λιμάνι...προσωπικά εκτιμώ ότι με το εμβόλιο και το άνοιγμα της κρουαζιέρας μέχρι το Πάσχα/2021 θα πολιορκεί τα €23


(αλλά βέβαια είμαι επηρεασμένος και εχω λόγο να προμοτάρω το χαρτί καθώς είναι το 12% του χαρτοφυλακίου μου)

michele είπε...

Οι ασχετες απαντησεις δεν αλλοιωνουν την ουσια. Υπαρχουν στις ερευνες οι μετακινησεις. Ειδικα μεταξυ μεγαλων κομματων. Αν πανε 10 απο Συριζα προς ΝΔ και 3 απο ΝΔ προς Συριζα, ενσωματωνεται η αστοχια σ αυτη τη συγκυρία.
Ακομα και στην πρόθεση υπαρχει το +-3 % στα μεγαλα κομματα
που και αυτο δεν αλλοιωνει την ερευνα.
Δεν εισαι δηλ ο μονος που το κανει.
Αν το κανουν πολλοι ειναι το πρόβλημα.

ArTaXiA είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
hippy είπε...

Κι εμένα η ΕΛΛ αποτελεί το 4% του χαρτοφυλακίου. Την έχω επίσης συμπεριλάβει στα χαρτοφυλάκια της κυράς και της κόρης μου. Ο λόγος είναι φυσικά η κατάργηση απο το κρατικό νταβατζιλίκι του μερίσματος. Μάλιστα μου έγινε επιστροφή της διαφοράς και για την προηγούμενη χρονιά.

Δεν πιέσθηκε καθόλου Σεπτέβριο--Οκτώβριο (σταθερά στη ζώνη € 12,70-13,20) και γι αυτό ενίσχυσα. Ο λόγος που δεν την συστήνω είναι οι περιορισμένες δυνατότητες growth. Σκέφτομαι μάλιστα περί τα € 16,50 (υψηλό Οκτωβρίου/2020) να την πουλήσω.

hippy είπε...

Αν θες και ψήνεσαι στην τιμή που ανέφερα (€ 16,50) μπορούμε να κάνουμε προσυμφωνημένη συναλλαγή.

hippy είπε...

Peter το 2008 που δίναν δάνεια αβέρτα πήρα ένα μεγάλo "επισκευαστικό" από την ΜΑΡΦΙΝ (τώρα ΠΕΙΡ) που δεν χρειαζόμουν με χαριστικούς όρους (Euribor + 0,75%) με το σκεπτικό ότι με το κουπόνι (για ομόλογα) ή το μέρισμα θα πληρώνετε το τοκοχρεωλύσιο και στο τέλος θα μου μείνει τζάμπα το κεφάλαιο. Η ΕΛΛ με 6,40% μέρισμα (στην αρχική είσοδο στα € 10) ή 5% για αγορά στα € 13) βοηθάει στην επίτευξη του στόχου του σχεδιασμού. Στις τρέχουσες σημερινές τιμές θεωρώ ότι υπάρχουν καλύτερες επιλογές (ΕΥΑΠΣ, ΑΔΜΗΕ) γι αυτόν τον στόχο μέχρι το 2028 που εξοφλώ.

Η κίνηση (εκ των υστέρων) μοιάζει εξαιρετική. Ωστόσο είχε τις φουρτούνες της...πχ το 2015 με το φόβο της δραχμής τα είχα αγοράσει ομόλογα ΠΕΙΡΑΙΩΣ με 5,50% κουπόνι. Μετά το δημοψήφισμα και το περήφανο ΟΧΙ των απερίσκεπτων συμπολιτών μου τα είδα όλα. Ευτυχώς που τρόμαξε κι έκανε την κωλοτούμπα ο μικρός.

Η απορία βέβαια παραμένει "Ποιοί μ@λ@κες ψήφισαν Βαρουφάκη εν έτει 2019?". Ερώτημα σταθερά επίκαιρο με τα καραγκιοζιλίκια που συνεχίζει να κάνει.

ArTaXiA είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
kostas είπε...

αρταξια καθολου δεν μας ενδιαφερει τι αγοραζει και τι πουλαει ο καθενας. οι περισσοτεροι που μπαινουν στα μπλογκς μπαινουν απο βαρεμαρα γιατι η συνεδριαση κραταει πολλες ωρες. Αρκετοι μπαινουν προς αναζητηση ιδεων. Εσυ μπαινεις μονο για να κοροιδεψεις τους αλλους. Γιατι?

kostas είπε...

Επισης για να πω και κατι χρηματιστηριακο. Με κουρασε αυτη η ανοδος. Ειμαστε χρηματιστηριο της υπερβολης και στα πανω και στα κατω.

hippy είπε...

Artaxia δεν καταλαβαίνω το Hippy γιατί τον ανακατεύεις? Θα ήθελα να σε παρακαλέσω να μην το κάνεις.

Σε ότι με αφορά όσες φορές ο Peter Vlaso, εσύ, ο Μιχάλης ή κάποιος άλλος μου έκανε μια διαφωτιστική επεξήγηση τον ευχαρίστησα καθώς μου πλούτισε τη γνώση.

Andreas D. είπε...

Blogger Ο/Η Andreas D. είπε...
ακόμα να ανακοινώσει ο Ολλανδός?
8 Δεκεμβρίου 2020 - 3:16 μ.μ.

Blogger Ο/Η michele είπε...
Στο 10,36% αύξηθηκε η συμμετοχή της Reggeborgh Invest στην Ελλάκτωρ
8 Δεκεμβρίου 2020 - 5:51 μ.μ.

επίσης:
Ο άνθρωπος που έλεγε ξεχάστε τα παραμύθια περι Ολλανδών (θυμάσαι Λευτέρη?), γράφει τώρα:
Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες ότι η Reggeborgh αγόραζε κατά τις προηγούμενες συνεδριάσεις με αποτέλεσμα το άμεσο ποσοστό της να ανέλθει από 5,43% σε 10,36%. Το μεγαλύτερο μέρος των αγορών έγινε στις 3 Δεκεμβρίου, ματσάροντας την προσφορά του Αν. Καλλιτσάντση. Οι Ολλανδοί φαίνεται ότι αγοράζουν τα ποσοστά του Αν. Καλλιτσάντση και όχι του Λ. Μπόμπολα του call option. Εξαφανισμένοι παραμένουν και οι λαγοί της υπόθεσης...

ArTaXiA είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
michele είπε...

Ηρεμα ρε παιδες, εχουμε και αυτους που γρκρινιαζουν γιατι εχασαν την κίνηση. Δεν εχει κανενα νοημα αυτο, περισσοτερο ενδιαφερον εχουν οι αποψεις για την αγορα.
Εδω προσπαθω εγω να μην πολυμιλαω για τα πολιτικα χαχα

kostas είπε...

δεν μας ειπες αρταξια γιατι μπαινεις στο μπλογκ? η μονη προσφορα σου ειναι να σπας τα νευρα του κοσμου.

Andreas D. είπε...

-0,0790 το roll της ΓΕΚΤΕΡΝΑ
-0,0560 to roll της ΤΕΝΕΡΓ !!!!!

hippy είπε...

Τι να πούμε για την αγορά Μιχάλη μου? Την παρατηρούμε και γουστάρουμε. Όταν έχει φτάσει να κάνει 8αρια κι η ΑΡΑΙΓ είναι φανερό πως ξαναζούμε την απερισκεψία του 1999 δλδ κίνηση λόγω σεναρίων. Εμάς βέβαια-ως κατόχους ΟΤΟΕΛ-μας βολεύει αλλά είναι (θεωρώ) παράλογο....rotation λοιπόν κι όπου μας βγάλει.

hippy είπε...

Εξηγώ έναν από τους λόγους που οι πιο πολλοί (κι εγώ μέσα σ΄αυτούς) μένουν στην αγορά παρά το μεγάλο ράλι. Αναφέρομαι στο PEPP που πιστεύω θα πολλαπλασιαστεί την επόμενη χρονιά


Ο γερο χρυσοθήρας λέει το ανέκδοτο πεθαίνει και χτυπά την πόρτα του παραδείσου. Ανοίγει ο Πέτρος και τον απογοητεύει

-Κύριε Τζο δυστυχώς το campus των χρυσοθήρων είναι πλήρες. Πέθαναν ένα σωρό συνάδελφοι σας πριν από σας. Γεμίσαμε. Λυπάμαι.

-Μα...δεν χωράει ούτε ένας?

-Όπως ακριβώς το είπατε. Ούτε ένας.

-Δηλαδή...εάν βρω τρόπο να διώξω κάνα δυο από τους άλλους θα με δεχτείτε?

-Αστειεύεστε βέβαια. Ποιος φεύγει απ΄τον παράδεισο?

-Καλά...

Μετά ένα 2ωρο κι ενώ ο Πέτρος τον έχει μισοπάρει τον γλυκό τον μεσημεριανό υπνάκο, ξυπνάει από τη βαβούρα.  Αρκετοί χρυσοθήρες έχουν ήδη βγει απ΄την πόρτα του παράδεισου κι ακόμα περισσότεροι ακολουθούν. Όλοι με τις αξίνες και τις κρησάρες στα χέρια. Ψάχνει το γερο Τζο να ρωτήσει τι έγινε και τον βλέπει να φτιάχνει το σακίδιο. Ρωτά απορημένος:

-Μα καλά πως τα κατάφερες?

-Τους είπα ότι βρέθηκε χρυσάφι στην κόλαση.

-Μπράβο ρε μπαγάσα. Πέρνα μέσα. Το αξίζεις.

-Μπα, σκέφτομαι να τραβήξω κι εγώ κατά την κόλαση μπας και σταθώ τυχερός με το χρυσό.

-Θα μας τρελάνεις. Αφού η είδηση είναι ψεύτικη. Εσύ τη σοφίστηκες.

-Κι αν βγει αληθινή?


(το έχω ξαναγράψει αλλά είναι επίκαιρο)

μπαρμπαλιας είπε...

Η....οταν ελθω Αθηνα θα προσπαθησω να σε δω.μακραν καλυτερος

michele είπε...

Blogger Ο/Η hippy είπε...
Εξηγώ έναν από τους λόγους που οι πιο πολλοί (κι εγώ μέσα σ΄αυτούς) μένουν στην αγορά παρά το μεγάλο ράλι. Αναφέρομαι στο PEPP που πιστεύω θα πολλαπλασιαστεί την επόμενη χρονιά

Ναι τον θεωρω σημαντικο Ηλια, ενα απο τους σημαντικούς

mixalis mixalios είπε...

Αυτοί έχουν σχέση με τον Γιωργάκη?

https://www.euro2day.gr/news/market/article/2055599/jefferies-sta-top-trades-toy-2021-oi-ellhnikes-met.html

mixalis mixalios είπε...

Από εκεί και πέρα, στην λογική της αναζήτησης νέων πρωταγωνιστών, μόνιμα με θετικό πρόσημο κινήθηκε σήμερα ο τίτλος του ΟΛΠ (+4,04%), ολοκληρώνοντας τη συνεδρίαση σε υψηλά 10μηνου. Αν συνεχίσουν να υπερέχουν οι αγοραστές, οι επόμενες αντιστάσεις στα 20,35, 22,00 και 23,50 ευρώ (πολύ ισχυρή) και οι πρώτες στηρίξεις στα 19,10 και 18,10 ευρώ (ημερήσιο “stop long”).

Αυτό για το φίλο Hippy από το Euro2day αν και ξέρω πως τον έχει στο χαρτοφυλάκιο για διακράτηση όπως κι εγώ για τον γιο...

austin είπε...

Και όπως είπε ο Μιχάλης... μάλλον γκαπ εξάντλησης το σημερινο

hippy είπε...

Φίλε M&M με αφορμή τον πίνακα της Jefferies και ιδίως την μερισματική απόδοση (την μεγαλύτερη σε όρους σκληρού ευρώ παγκοσμίως) θα τολμήσω μια γκουρουδιά για τον Μάη 2021. Η Μοργκάνα πιθανά να αυξήσει την βαρύτητα της χώρας στον μεγάλο MSCI και μάλιστα ίσως προσθέσει ΔΕΗ και ΜΥΤΙΛ αυξάνοντας την τριάδα σε πεντάδα.

michele είπε...

Καλημέρα σε όλους, αλλαξα αναρτηση με το σημερινο αρθρο

Ηippy αν θες μετεφερες το σχόλιό σου στην καινουργια αναρτηση !