Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

 X.A.A



                 
           
 ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ONLINE

Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ MILLENIALS ΣΤΗΝ WALL STREET
KAI H ... EIΡΩΝΕΙΑ ΤΟΥ ΑNDRE KOSTOLANY...

Ήρθε η στιγμή να θυμηθούμε την ειρωνεία του μεγάλου Andre Kostolany, τώρα που ήρθε η ώρα μιας μεγάλης ιστορικής πραγματικότητας. H δύναμη των social media, οι πλατφόρμες ανταλλαγής μηνυμάτων και οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες συναλλαγών, έβαλαν στο παιχνίδι των αγορών τους πολλούς μικρούς (σε ηλικία και κεφάλαια) που ανήκουν και  αυτοί  στην μεγάλη παγκόσμια κοινότητα της αγοράς που σε ένα περιβάλλον αρνητικών επιτοκίων, ψάχνει αποδόσεις. 


93 σχόλια:

michele είπε...

Καλημέρα, καλημέρα σε όλους :)

austin είπε...

Μιχάλη εσύ τι λες (αν θες) γιατί την χειραγώγηση που απαγόρεψαν να κάνουν συναλλαγές σε αυτές τις μετοχές οι πλατφόρμες?

michele είπε...

OΠΛΑ τσάμπα χανεις το χρόνο σου, μπορεις να ρωτας να σου λεω απευθειας οτιδηποτε εχει σχεση με τις δημοσκοπήσεις. Ολες οι εταιρειες και το 2015 και το 2019 και τωρα και παλιοτερα δείχνουν την ταση.
Τα τελικα νουμερα ειναι ΠΑΡΑΠΑΝΩ λογω αναποφασιστων που ειναι δυσκολο να τους πιασεις ακριβως
Φαντασου λοιπον τι θα γινοταν αν γινονταν αυριο εκλογες. Τα σημερινα νουμερα δεν εχουν υπαρξει ποτε σε κυβερνηση 1,5 χρόνου εδω και 25 χρονια που γινονται δημοσκοπησεις
Μονη αστοχια οντως το δημοψηφισμα γιατι 1) Δεν ειχαν μετρησει ΠΟΤΕ γιατι δεν ειχε γινει στη μεταπολιτευση 2) γιατι η μετακινηση γινονται μεταξυ 2 πλευρων μονο οποτε οτι χανει η μια πλευρα το κερδιζει και η αλλη.
Γι αυτο επεσαν εξω και οι Αγγλοι με το brexit
που ηταν πιο οριακο απο το δικό μας

michele είπε...

Αustin εκανα μια αναφορα στο άρθρο. Η γνωμη μου ειναι οτι το ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ χειραγωγει κατα το δοκουν και βαζει restrictions οποτε το βολευει.

Αλλα η αληθεια ειναι οτι οι περισσοτεροι παικτες δεν εχουν ιδεα απο επενδυση και θα χαθουν πολλα φραγκα ετσι απο τους πιτσιρικαδες.
Γινοταν και παλιοτερα γι αυτο αναγκάστηκαν ( ανάγκασαν) οι πλατφορμες να βαζουν warning οτι το 76% των επενδυτων στα cfd's χάνουν τα χρήματα τους

michele είπε...

Απο την αλλη οταν ενα penny stock γραφει απίστευτα νουμερα οχι δηλ υπερβολη απλη ειναι βεβαια οτι πολλοι θα βγαλουν αρκετα χρηματα αλλα και περισσοτερα θα χάσουν. Δηλ καπως πρεπει να γίνει. Οπως υπαρχουν κανονες στις οργανωμενες αγορες να υπαρχουν και καποιοι στις ΟΤC

austin είπε...

Το διάβασα το άρθρο σου, αλλά ήθελα και την πιο "ελεύθερη γνώμη" δλδ στην ελεύθερη αγορά, επειδή οι πιτσιρικάδες παίζουν και μαζεύτηκαν πήγαν και απαγόρευσαν τις αγορές σε συγκεκριμένες μετοχές.

Η δικαιολογία ήταν ότι θα έχαναν λεφτά αυτοί?? Ας τα χάσουν.

Πρώτη φορά θα ήταν που στις αγορές την φαίρνουν οι insiders κτλ. Εν το μεταξύ μόνο και μόνο η συμετοχή όπως και αν έγινε το Elon Musk, που εμένα μου θύμισε λίγο την κατάσταση "πολέμου" που του έκαναν ότι δεν αντέχει η εταιρεία, θα σκάσει, δεν παράγει κέρδη κτλ κτλ, σε συνδυασμό με εκείνη την υποτιθέμενη δημόσια προσφορά που κατέληξε σε πρόστιμο, μου δείχνει ότι ίσως, ΙΣΩΣ ξαναλέω δεν είναι απλά μία ομάδα, που μαζεύτηκε, θα χάσει τα λεφτά της κτλ κτλ.

Άσε που αν τώρα χάσουν τα λεφτά τους, τα 5εκ μέλη που είναι μέσα θα λένε για απάτες και όλα τα συναφή.

Ίδωμεν, ζούμε τρελές μέρες, από όλες τις απόψεις. Όπως και στις αγορές, τα πολλά κεριά με μεγάλη μεταβλητότητα σημαίνουν ότι κάτι αλλάζει. Έτσι και στην ζωή, "πολύ μεταβλητότητα, αβεβαιότητα και αστάθεια" (βάλε και ότι οι αγορές είναι στο δικό τους βιολί) σίγουρα κάτι αλλάζει. Προς τα που θα δούμε.

Δύσκολο να προβλεφθεί. Συνήθως τα παλιά χρόνια προβλεπόταν από τους καλλιτέχνες. Είχαν το πνεύμα, την διορατικότητα να δουν έξω από το τώρα. Στην φάση που ζούμε ακόμα και το καλλιτεχνικό πνέυμα έχει τρόπον τινά αλλοιωθεί...

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ναι δείχνουν την τάση. .
Ξέρεις τι εννοώ.
Όταν πχ..σου λενε παραμονές εκλογών. .
22% και παίρνει 33% υπάρχει ένα θέμα επιρροής στο εκλογικό σώμα μιας και πολλοί επιλέγουν το σίγουρο αλογο και όχι το κουτσό...ή πολλοί δεν φτάνουν στην κάλπη μιας και βλέποντας τις δημοσκοποισεις να είναι 20 μονάδες μπροστά δεν χαραμίζουν την Κυριακή τούς. .την βραδιά των εκλογών όμως βλέπουν πως η διαφορά είναι 4-5-6-μοναδες και αν είχαν πάει θα ήταν ίσως διαφορετικά. ..
Δηλαδή εσύ πιστεύεις τώρα πως η διαφορά των δύο κομμάτων είναι 18 μοναδες..εντάξει. .
Αυτό δεν έχει γίνει ποτέ.

ArTaXiA είπε...

Οπλαρχηγέ, το κλειδί είναι στις ερωτήσεις:

Όταν σε ρωτούν τα κάτωθι:

1) Είστε ικανοποιημένοι με τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας; (70% όχι)
2) Πιστεύετε πως κάποια άλλη κυβέρνηση θα το χειριζόταν καλύτερα; (70% όχι, ενδεχομένως το ίδιο 70%)
3) Ποιον θεωρείτε καλύτερο για πρωθυπουργό; (Ο ΚΑΝΕΝΑΣ με διαφορά, διαχρονικά πρώτος)

Καταλήγεις στο εξής συμπέρασμα:

Χάλια η κυβέρνηση στην αντιμετώπιση της πανδημίας, μας πήδηξε στα τέσσερα, ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΘΑ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ. Ποιος θέλει τα χειρότερα;

Ας ψηφίσουμε αυτόν εδώ που τον ξέρουμε τουλάχιστον.

Κι έτσι καταλήγει να έχει η ΝΔ τέτοιο προβάδισμα. Η μόνη περίπτωση να πέσει ο Κυριάκος είναι εκ τω έσω, εγώ στο λέω που είμαι μυρωδιάς.

Andreas D. είπε...

Δημήτρη,

μεγάλος όγκος σε ένα χαρτί σου...

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ο Μητσοτάκης θα πέσει σε δύο φάσεις.
Στην πρώτη φάση θα κερδίσει την πρωτιά με μειωμένα ποσοστά. ..Ίσως θα κάνει κυβέρνηση με κάποιο δεκανίκι και μετά από λίγο καιρό θα πέσει.
Από μέσα έχει αρχίσει το ξήλωμα..
Κυρίως θα πέσει από εθνικό θέμα που σε συνάρτηση με την οικονομία θα συνθέσουν εκρηκτικό μείγμα. Όλο αυτό θα κρατήσει το πολύ 2χρονια από σήμερα. .Μετά θα έρθει ο Αλέξης καβαλα στο άλογο.

hippy είπε...

Αυτογνωσία επιτέλους!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

michele είπε...

Πουθενα δεν υπαρχουν αυτα τα νουμερα Αrt , ο ΚΑΝΕΝΑΣ ειναι δευτερος εδω και καιρο
οποτε η καταληξη του συμπερασματος ειναι αστοχη. Απο κει και πέρα γιατι υπαρχει αυτη τη στιγμη η μονοκρατορια Μητσοτακη εμπεριέχει πολλους παραγοντες
που απαιτει συζητηση εκ βαθεων

μπαρμπαλιας είπε...

ΟΠΛΑ,δε σε αναγνωριζω...

michele είπε...

1,34 ΟΠΛΑ Εκτος πραγματικότητας, ολες οι προβλέψεις. Τις κρατω ετσι ωστε να ζητησω συγνωμη αν πεσεις μέσα :))

michele είπε...

Θυμιζω παντως και ο καθενας μπορει να λεει ο,τι θέλει, οτι χθες βγηκε η καθιερωμενη εβδομαδιαία εκθεση μετα γραφηματος απο τον ECDC

η Ελλαδα παραμενει η μονη χωρα με Φινλαδια και Νορβηγια με κιτρινο χρώμα
και η ΜΟΝΗ με πρασινες περιοχες

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Δεν έχω πει ποτέ ότι ο Μητσοτάκης θα έρθει δευτερος όπως είναι τα πράγματα τώρα και για τους επόμενους μήνες.
Έχω πει πως θα έρθει πρώτος αλλά να ξεχάσει αυτοδυναμιες και τέτοια. .
Εννοείται πως θα κάνει τις δεύτερες εκλογές για να πάρει το μπόνους και να βρει το δεκανίκι.
Μετά όμως θα έχει μπει το νερό στο αυλάκι. (ΤΣΙΠΡΑΣ)
ΑΥΤΆ ΈΧΩ ΠΕΙ.
ΕΧΩ πει επίσης πως για το καλό της χώρας μπορεί να κυβερνησουν μαζί Αλέξης και Μήτσο...κρατήστε το αυτό. ..
Το μόνο σίγουρο είναι πως θα παραδώσει την χώρα ξανά στον Τσιπρα βουτηγμένη ως τον λαιμό στα μνημονια.

austin είπε...

Συνεχίζω να πιστεύω ότι είναι παντελώς ανούσιο να μιλάμε για εκλογές πρωτιές κτλ. Προφανώς και ο Μητσοτάκης είναι καλύτερος από τους προηγούμενους (π.χ. η ΔΕΗ το αποδεικνύει. Οι μεν την διέλυσαν οι δε σε σύντομο χρονικό διάστημα την ανέστησαν).

Οι χειρισμοί που μπορεί να κάνει η εκάστοτε κυβέρνηση σε χώρες τύπου Ελλάδας είναι πραγματικά "fine tuning".

Εδώ ζούμε στιγμές πρωτόγνωρες στην Αμερική. Ζούμε πρωτόγνωρες στιγμές ανελευθερίας (από τα μηνύματα για το που θα πάμε, μέχρι restrictions για να μην χάσουν οι μεγάλοι) που αν τα συζητάγαμε πριν κάποια χρόνια στην καλύτερη θα μας έλεγαν φαντασιόπληκτους στην χειρότερη ΣΥΝΟΜΩΣΙΟΛΟΓΟΥΣ.

Σημειωτέον, και για πλάκα, έχω ένα θείο στην Αμερική που ανήκει στην κατηγορία των "υπερβολικών" με panic room, κονσέρβες και είδη πρώτης ανάγκης. Μέσα σε αυτά ήταν και στολές ολόσωμες για προστάσία από ιούς κτλ.

Όταν λοιπόν σκάει η πανδημία, γέλαγε με όσους τον λέγαμε γραφικό, γιατί πολύ απλά οι αμερικάνοι τρέχανε να πάρουν γάντια και στολές και αυτός ήταν έτοιμος!

michele είπε...

1,46 Παλι αστοχία. Το κρατω για τους ίδιους λόγους. Καποια στιγμη θα αναλυσω το γιατι, ωστε να το κρατησεις και εσυ :))

μπαρμπαλιας είπε...

που το παει ο στασσης σημερα;;;

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Θυμίζω πως ο Τσιπρας κέρδισε τις εκλογές το 2015. .και μετά το καταστροφικό εξάμηνο τις κέρδισε ξανά για έναν λόγο. ..γιατί ήταν κοντά οι πρώτες με τις δεύτερες. ..αν τις είχε κάνει π.χ το 2017 θα τις έχανε και αν εξαιρέσουμε ότι του είχε φύγει η αριστερή πτέρυγα. .
Τώρα για τον Μητσο...και μετά τον Σεπτέμβριο του 2021 θα έχει χαθεί το μομεντουμ αυτοδυναμιας...Η πανδημία τον τσάκισε στον σχεδιασμό. .όλα τούμπα.

austin είπε...

1:42 μ.μ.
Μιχάλη έχουμε τους λόγους γιατί αυτές οι τρεις χώρες είναι κίτρινες?

Δλδ έκανε καλύτερα κλεισίματα η μία από την άλλη χώρα. Να σημειώσουμε ότι στην Φιλανδία τα μαγαζιά δεν είναι κλειστά μετά το καλοκαίρι (μπορεί και μετά το 1ο lockdown) και γενικά δεν έχουν την "σκληρότητα" των lockdown που έχουμε εδώ.

Τα πράγματα είνα πολύ πιο πολύπλοκα κατά την γνώμη μου από ότι ένα απλό στατιστικό νούμερο!

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Austin για να είμαστε αντικειμενικοι.
Από πουθενά δεν προκύπτει ότι ο Μητσοτάκης στο θέμα πανδημία τα έχει κάνει καλύτερα από ότι θα τα έκανε ο Τσιπρας.
Αυτά είναι εικασίες δικές μας..
Και εγώ τότε βάζω στο τραπέζι ότι ο Τσιπρας δεν θα έκανε τέτοιου είδους λοκ νταουν και η ύφεση θα ήταν για το 2020 στο 6%.

michele είπε...

Αustin οι Σκανδιναυικες χώρες αυτες οι δυο, εχουν πολυ μικρο πληθυσμο σε σχεση με το μεγεθος τους ( 2,5 εκατ η μια, 3,2 εκατ η αλλη) και εχουν και κοινωνικη αποστασιοποιηση σαν κουλτουρα, το ακριβως αντιθετο απο εμας. Επισης ο θεσμος της οικογενειας καμια σχεση με εμας.
Οπωσδηποτε θα ειχαν και καλη τακτικη και εχουν και πολυ καλο συστημα υγειας.

michele είπε...

Η Σουηδια με αναλογο πληθυσμο με μας και τα ιδια χαρακτηριστικα με αυτους, εκαναν μαγκιες ειδικα στην αρχη και εχουν διπλασιους θανατους απο εμας

austin είπε...

Οπλα τα έχουμε πει και ξαναπεί. Οι μεν θεωρούν ότι τα έκανε καλά, με κύριο επιχείρημα ότι έκλεισε νωρίς και επί της ουσίας κανένα άλλο. Οι δε ότι δεν τα έκανε καλά.

Προσωπικά δέχομαι ότι πως να καταφέρεις να αντιμετωπίσεις τον δαίμονα-ασύμμετρο εχθρό, απλά δεν μπορώ να ακούω π@π@ριες ότι φταίμε εμείς. Εξού και κράζω-προτείνω τι θα μπρούσε να έχει γίνει.

Πάλι η κουβέντα αυτή εξαντλήθηκε Δεν θα αλλάξουν την άποψη σου, ούτε εσύ την δική τους. Να λέμε τα ίδια και τα ίδια δεν έχει νόημα.

Γνώμη μου. Απλά μην ασχολείσαι με εκλογές. Πιθανότατα το 21 θα κάνει. Είναι βέβαιο ότι θα κερδίσει. Και πάμε παρακάτω.

michele είπε...

1,53 Το ακριβως αντιθετο, η πανδημια ευνοει τον Μητσοτακη. Οι κρίσεις ευνοουν τους οργανωμενους, τους μορφωμενους, αυτους που στηριζονται σε data και οχι λαικιστες και κατσαπλιαδες. Δυσκολο να κατανοηθει αυτο;

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ευνοεί τους μορφωμενους όταν και οι ψηφοφόροι είναι μορφωμένοι και οργανωμένοι.
Δεν με πιάνετε τι φωνάζω καιρό.

austin είπε...

Οκ, οπότε όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Ρώμη.. Οι μεν έχουν social distancing ούτως άλλως αλλά έκαναν μαγκιές, οι άλλοι έχουν social distancing και παρότι δεν έκαναν σκληρά lockown είναι λίγοι.

Οι υπόλοιποι στην Ευρώπη έκαναν σκληρά lockdown και είναι πολλοί.

Άρα εμείς, που είμαστε πολλοί, τα κάναμε σωστά!

Όντως, με αυτό το σκεπτικό και βλέποντας τα στατιστικά, εμείς τα έχουμε κάνει τέλεια!

Βέβαια, στο γραφείου μου έχουν έρθει τουλάχιστον 5 άνρθωποι από την αρχή του Ιού από το εξωτερικό, κυρώς αγγλία, όπου ο τύπος που ήρθε την τελευταία φορά μου δήλωσε "Virus is all around me!" γιατί είχε κολλήσει η κόρη του οι φίλοι του κτλ και στην Ελλάδα μπήκε και αυτός και οι υπόλοιποι 4 άνευ τεστ!

Άρα, λίγο απορώ βρε αδερφέ, πως γίνεται από τις κόκκινες χώρες που δεν τα έκαναν καλά να μπάινει κόσμος άνευ τεστ και τα νούμερα μας να είναι πολύ καλά.

ΑΠΟΡΩ! δεν προβοκάρω σε αυτή την φάση. Ειλικρινά, απορώ...

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Όταν ο Τσιπρας θα βγει στο μπαλκόνι και πει. .5.000σε κάθε μικρή επιχείρηση και ανάλογα ποσά στις μεγαλύτερες. ..και πριμ στους γιατρούς. .εκπαιδευτικους...και καλαμπόκι για τις κότες. .τότε να δεις τι θα γίνει.
Μάθετε μπαλίτσα λεω..ΕΔΏ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΣ.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Το έχει πει ξεκάθαρα. .
Του λέει. ..Κυριε Μητσοτάκη έχεις 35 δις ταμείο γιατί δεν δινεις?
Βέβαια αυτό το ταμείο δεν υπάρχει....αλλά στα χαρτιά υπάρχει και είναι ικανό να το βάλει στο μπαλκόνι ο Αλέξης. ..
Το τι θα μας κάνουν τότε οι αγορές το ξέρουμε όλοι.
Αυτά όμως είναι ψιλά γράμματα για τους πολιτικούς. ..
Αυτά λέω μήνες. ..
Αν εσείς νομίζετε πως ο λαϊκισμός έληξε τον Ιούνιο του 19 είστε γελασμενοι.

michele είπε...

Αustin πολλοι μπορει να μην εκαναν αλλα εχουμε πει το 72 ωρων ηταν υποχρεωτικο, θυμασαι περσι τι εγινε με Βουλγαρια που ερχοντουσαν ολοι οι Βαλκανιοι οδικως. Μολις εγινε αυτο με τις 72 ωρες πηγαιναν στα συνορα και τους γυριζαν πίσω.
Επισης ειδικα στην αρχη ολοι οσοι ερχονταν κυριως Ελληνες τους εβαζαν καραντίνα.
Τελικα σημερα οι ΑΠΟ ΤΑΞΙΔΙ προερχομενοι θετικοι στο συνολο των 155.000 κρουσματων ειναι 3,8%. Οπωσδηποτε περασαν και πολλοι ασυμπτωματικοι το καλοκαιρι αλλα ειπαμε. Τελη Οκτωβριου ξεκινησε να ερχεται το δευτερο κυμα, οι τουριστες την ειχαν κανει προ πολλου

ΑΡΤ είπε...

austin...φυσικα και φταιμε εμεις .

michele είπε...

2.28 Εκτος πραγματικότητας. Δεν εχεις καταλαβει, οτι ο Τσίπρας -επειδη δεν βαζει μυαλο- δεν πειθει κανεναν οτι θα δωσει 5000. Και μην υποτιμαμε τον κόσμο, υπαρχουν πολλοι που δεν ειναι μορφωμενοι αλλα καταλαβαινουν τι γινεται στον κόσμο, ειναι ανθρωποι της εργασιας.
Ο λαικισμος δεν πεθαινει ευκολα, αλλα το ΚΥΜΑ αυτο τακαρε στα βραχια του κατσαπλιαδισμου του Τσιπρα.
Ως αντιπολιτευση μερικες φορες ειναι και ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ απο οτι οταν κυβερνούσε.
Και επειδη τα ΦΡΑΓΚΑ θα τα διαχειριστει ο Μητσοτακης τα επομενα χρονια ( γιατι θα ξανακερδισει οπως εχουμε πει)
παει το σεναριο που λες.

Να παρατηρεις στις δημοσκοπησεις, οχι τα νουμερα της προθεσης ψηφου, αλλα ποιοι και ποσοι απαντουν θετικα πραγματα για την κυβερνηση.
Απο τους ψηφοφορους του Συριζα σταθερα το 1/3 ειναι σε ολα τα ερωτηματα.

Κανε τους λογαριασμους σου και ξαναελα :))

michele είπε...

*τράκαρε

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Με έχεις βγάλει σε όλα λάθος σήμερα.
Υπενθυμίζω ότι αυτοί που λες ψηφοφόροι ώριμοι ψηφίζουν ότι νάνε εδώ και 100 χρόνια.

ArTaXiA είπε...

Κάποια στιγμή θα σας γράψω ένα σεντόνι το τι κατά καιρούς έχω απαντήσει σε δημοσκοπήσεις να τα διαβάζουμε και να γελάμε...

austin είπε...

Όντως, από τα Βαλκάνια και τρίτες χώρες ίσχυσαν τα τεστ πριν 72 ώρες και ακόμα και απαγόρευση εισόδου.

Από Ευρώπη όπως...σαν το roaming! Ελεύθερα και άνευ καραντίντας.

Ξέρεις γιατί είμαι διστακτικός σε ΟΛΕΣ τις πλευρές...; Γιατί όλα είναι πολύ θολά και με πολύ κατευθυνόμενη πληροφορήση και από τις δύο πλευρές. Και καλά η πλευρά των συνομωσιολόγων είναι γραφική και αστεία (κατ ελάχιστο). Η άλλη πλευρά είναι που προβληματίζει.

Παράδειγμα. 27 Φεβρουαρίου 2020 επέστρεψα από έκθεση τροφίμων στο Dubai. Δήθεν, είχαν βάλει μέτρα λόγω του ιού με κύριο μέτρο να μην έρθουν οι Κινέζοι στην έκθεση. Το επόμενο μέτρο που είχαν βάλει ήταν να μην βγάλουν τα περίπτερα φαγητό για δοκιμή.
Όπως καταλαβαίνεις, αυτό δεν γίνεται σε έκθεση τροφίμου, οπότε από την επόμενη μέρα όλοι βγάλανε τα φαγητά τους.

Όλοι λοιπόν, έτρωγαν και δοκίμαζαν ενώ κάποιοι βούταγαν και τα χέρια τους μέσα στα μπολάκια!!
Εννοείται ότι κανείς δεν φόραγε μάσκα (ήταν νωρίς ακόμα), είτε στην έκθεση είτε στο αεροπλάνο.

Γυρίσαμε λοιπόν πίσω και το 90% της αποστολής ήταν άρρωστοι.Από επαρχία, από Αθήνα, από Ιταλία, από Ισπανία και πάει λέγοντας. Με όποιον μίλαγα μετά την έθεση είχε βήχα, καταρροή, πονοκέφαλο και γενικά ήπια συμπτώματα.

Όταν γύρισα, είδα την αδερφή μου (η μόνη που είδα από κοντά στο σπίτι εκείνες τις μέρες), και είχα πάρα πολύ συχνή επαφή (έγγραφα κτλ) με την γραμματέα της δουλειάς. Την ίδια περίοδο η αδερφή μου, ο άντρας της, η γραμματέας και ο άντρας της είχαν συμπτώματα του ιού (δέκατα, βήχα, ατονία).

Ακόμα δεν ξέρω αν είχα τον Corona ή όχι. Απλα να γυρίσουμε οι περισσότεροι άρρωστοι όταν υπήρχε πανδημία δεν το λες και τυχαίο. Πως γίνεται λοιπόν, να είμαστε όλοι τόσο σίγουροι για την "λογική" (το πρώτο κρούσμα, ότι οι Ιταλοί ήταν κόμβος, το fashion show, ότι η Σοηδία κάνει μαγκιές κτλ κτλ), ειδικά όταν οι περισσότεροι που έχουν πληγεί το έχουν περάσει light και οι βαριά-θάνατοι είναι στους γηρεότερους.

Στο παραπάνω έρχεται (και αυτό είναι 100% βέβαιο) τα φουλ κρούσματα στα νησιά (κυρίως) που δεν κάνανε τεστ τότε και δεν μπορούσαν να ανακοινώσουν (δεν θέλω να εστιάσω ότι επίτηδες δεν τα δημοσίευσαν. Ας δεχτούμε ότι για να δουλέψει η οικονομία τα άφησαν κάπως χαλαρά)

Ξέρω ξέρω, θα κολλήσουν όσοι διαβάζουν ότι είμαι συνομωσιολόγος. Αδιαφορώ. Όπως είπα κοιτάω με κριτική ματιά και τις δύο πλευρές.
Όλα αυτά τα γράφω γιατί χθες είχε πανσέληνο και σήμερα βαριέμαι να δουλέψω! χαχα

austin είπε...

Αρτ. Όπως είπα, ο καθένας σε αυτή την φάση έχει την γνώμη μου. Και ενισχύεται το δίπολο.

Το βλέπουμε και εδώ μέσα στο μπλογκ. Προσπαθώ (όσο μπορώ, γιατί η ζημιά είναι μεγάλη) να είμαι αντικειμενικός και να μην "την λέω" σε κάποιον για την γνώμη που κουβαλάει.

Αν σε κάνει να νιώθεις καλύτερα ότι φταις εσύ και ο γείτοντας σου που τα κρούσματα ανέβηκαν γιατί η πολιτεία τα έκανε όλα καλα, ζήσε με αυτό! Σημασία έχει να νιώθουμε καλά...

Εξού και εγώ γράφω τι θα μπορούσε να έκανε η κυβερνηση και γιατί πιστεύω ότι η ευθύνη μας είναι αρκετά μειωμένη συγκριτικά με άλλα πράγματα (αν θυμάσαι οθκ ολίγες φορές έλεγα ότι φταίμε εμείς για τα 10 χρόνια του μνημονίου..οπότε δεν έχω κανά θέμα να το πω πάλι)

Αλλά για σκέψου κολπάκι... απλά food for thought. Τον συριζα που τον σιγόνταραν όλα τα μέσα, τον έφεραν και μετά σου είπαν ότι φταει ο λαός που ψήφισε κατσαπλιάδες.

Τώρα έρχεται ο ιός και σου λένε ότι πάλι φταις εσύ, επειδή δεν...δεν ξέρω τι άλλο θα μπορούσε να κάνει κάποιος ατομικά? Να χωθεί σε μία γυάλα και να περιμένει?? Τι?

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Η γραμματέας λέφτερη;

μπαρμπαλιας είπε...

Ανδρε,κανενα γκανιαν;;;
(παιδες ημαρτον με τσιπρομητσο...)

ArTaXiA είπε...

Ρε Austin, οι άνθρωποι είναι επαγγελματίες. Νομίζεις εσύ πως πολιτική είναι ο βλάκας ο Mr. Bean που βλέπεις, ή ο άλλος ο τσιρίδας; Αυτοί λένε τις βλακείες τους κι από πίσω εκατοντάδες επαγγελματίες πάνε και μαζεύουν.

Σε θεωρούν βλάκα και σου φέρονται αναλόγως. Σε αποκοιμίζουν με επαναλαμβανόμενα μηνύματα τα οποία καταλήγεις να πιστεύεις. Ας πούμε το SMS στο 13033. Στέλνεις ένα μήνυμα και λαμβάνεις άδεια από τον εαυτό σου για να μετακινηθείς. Μετά από μία ώρα, το σβήνεις και στέλνεις άλλο ένα. Εάν θέλεις, στέλνεις από τον άλλο τον αριθμό που έχεις, ή συμπληρώνεις χαρτί. Καταλήγεις όλη μέρα έξω.

ΑΛΛΑ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΜΕΤΡΑ.

michele είπε...

https://www.capital.gr/diethni/3522226/robinhood-antlise-kefalaia-gia-na-xalarosei-tous-periorismous-sto-trading

Να και γιατι τα ...restrictions Αustin

michele είπε...

Oλα αυτα που λες ισχύουν Αustin. Μετα υπαρχουν τα στατιστικά και καποιες επεξεργασιες. Οπως για παραδειγμα οτι δεν εχει να κανει οτι αν εχεις ΠΟΛΥ περισσοτερες ΜΕΘ εισαι ενταξει. Ο σκοπος ειναι να μπουν μεσα εκει ΟΣΟ το δυνατον λιγότεροι.

Απο κει και πέρα, τα σκληρα στατιστικα ειναι αναμφισβητητα. Θανατοι/εκατομμυριο που δινουν και την αίσθηση της ανταποκρισης του κόσμου και ποσο σωστα ειναι τα μέτρα. Οπωσδηποτε παιζει ρολο η ατομικη ευθυνη. Θα πηγαινες εσυ να κοινωνησεις με το ιδιο κουταλακι με τους αλλους; θα εκανες παρτακι κρυφο με 20 φιλους στο σπιτι; θα πηγαινε σε συγκεντρωση εξω απο το Εφετειο στην ανακοινωση της αποφασης για τη Χρ.Αυγη;
Ολα λοιπον παιζουν ρόλο.

michele είπε...

Τωρα οσον αφορα το τι απανταμε στις δημοσκοπησεις. Οι επαγγελματιες αυτοι, τα ξερουν ολα αυτα και τα υπολογιζουν. Το στατιστικο σφάλμα ειναι συν-πλην 3%
ε εμπεριεχει και αυτους που απαντανε μαλακιες.
Τωρα γιατι καποιος να κατσει να φαει το χρονο του για να απαντησει μαλακιες αντι να αρνηθει και να το κλεισει ειναι θεμα ψυχιατρικής διερεύνησης

ΑΡΤ είπε...

austin...Συναλλασσομαι με 250 ατομα ημερησιως...ειναι ζητημα αν 5 απο αυτους τηρουν τα μετρα συμφωνα με τα πρωτοκολλα ...

Και φυσικα δεν φευγουν μονο ηλικιωμενοι ...αλλα και παλι ...μια ολοκληρη γενια φευγει χωρις ενα χαδι μια γλυκια κουβεντα ενα φιλι χωρις Θεια Κοινωνια για ενα γ@μημενο τραπεζι Χριστουγεννων ή πρωτοχρονιας.

Αστο...φυσικα και δεν συμφωνουμε...
Γιατι αν λειτουργουσαν ΟΛΟΙ οπως οι 5 "μ@λ@κες" θα μπορουσε να ειναι ανοικτη και η εστιαση .

austin είπε...

Σωστά Μιχάλη για την ατομική ευθύνη. Απλά τα περισσότερα από αυτά που λες, αν θέλουμε αντικειμενικά να τα βάλουμε στην ζυγαριά, έχει μικρότερες επιπτώσεις από την καθημερινή μετακίνηση σα σαρδέλες στο μετρό, έστω για 2 συρμούς ανά ημέρα.

Γιατί είναι το καθημερινό, όχι γιατί μειώνω την βλακεία αυτών που αναφέρεις παραπάνω. Οπότε, όταν δεν έχει λυθεί ένα πράγμα (για τους λογικούς λόγους που δεν μπορείς έτσι με ένα κλικ να το λύσεις) τότε δεν κουνάς το δάχτυλο ότι φταίμε. Γιατί το παρακάναμε και με αυτό το οι πολίτες φταίνε για όλα!

Τώρα για το θάνατοι/ εκατομμύριο, που πάλι δεν το μειώνω, για μένα το κύριο στατιστικό θα ήταν θάνατοι σε κρούσματα μη ευπαθών ομάδων. Και αμέσως επόμενο, βαριά συμπτώματα σε κρούσματα μη ευπαθών ομάδων.

Εάν αυτά ήταν τραγικά (δλδ όπως το νούμερο θάνατο/εκκατομύριο) τότε ναι, πάμε, κλείστε τα πάντα.

austin είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
austin είπε...

Αρτ από τους 245 πόσοι έχουν κολλήσει (βέβαια δεν σκέφτηκα ότι μπορεί να είναι περαστικοί αυτοί που λες...και να μην τους γνωρίζεις).

Όποιος δεν προσέχει ΑΡΤ, εννοείται και τον κράζουμε.

Αλλά τσουβάλιασμα, όλοι φταίτε επειδή κάποιοι δεν προσέχουν. Στον δρόμο πάντως που περπατώ, τις τελευταίες μέρες διακρίνω μία κούραση με την μάσκα. Κατά τα άλλα, η συντριπτική πλειοψηφία είναι με μάσκες.

austin είπε...

Αντε καλό σκ! Ωραία σήμερα τα είπαμε...όχι με εντάσεις!

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

ΑΡΤ.. ΛΑΪΚ για το σχόλιο σας...3:45.
Έχετε δίκιο.

ΑΡΤ είπε...

Η Θεσ/κη επειδη χτυπηθηκε ασχημα απο τον ιο τους προηγουμενους μηνες δημιουργησε σε ολους μας τραγικες ιστοριες που ισως στην Αθηνα να μην τις εχετε γνωρισει και ευχομαι να μην γνωρισετε ποτε .
Ο πατερας του μπατζανακη μου 90 ετων σε οικογενειακη πολυκατοικια...δεν εβγαινε απο το σπιτι του...ναι αλλα στο σπιτι του ετρωγε ο ελευθερος γιος του...ασυμπτωματικος...τους κολλησε...σιγα το πραγμα ρεεε...90 χρονων ηταν...για σκεφτειτε τη μανα ...77ετων 60 χρονια μαζι με τον ανδρα της και δεν την αφησαν να παει στην κηδεια επειδη νοσουσε κι αυτη.
Συναδελφος της γυναικας μου στο νοσοκομειο...2 μετρα αντρακλας 120 κιλα...θηριο...60 ετων με 4 παιδια του χρονου εβγαινε στη συνταξη...εκτος απο τον ιδιο εφυγε ο πατερας του η μανα του και η αδερφη του ειναι 1,5 μηνα διασωληνωμενη...αν συνελθει δεν εχει ιδεα τι εχει συμβει .
Αλλη συναδελφος της γυναικας μου...το περασε ελαφρια...τον αντρα της ( με καρδιακο προβλημα )τον πιεζαν απο την δουλεια να παει ταξιδι στον εβρο...πηγε και κολλησε...απο την παραμονη των Χριστουγεννων ειναι διασωληνωμενος χωρις ελπιδες .

Τα πεθερικα μου για να τους προστατεψουμε εχουν να δουν τα εγγονια τους 4 μηνες ...θα μπορουσα να τους ειχα στο τραπεζι στις γιορτες...απαγορευοταν ? οχι...βαλαμε την λογικη πανω απο το συναισθημα .

Δεν θελω να συνεχισω σε αλλα περιστατικα...δεν εχει νοημα...
Δεν με νοιαζει αν κυβερναει ο Μητσοτακης...με νοιαζει να προστατεψω τους ανθρωπους που αγαπαω τηρωντας ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ αυτα που λενε οι υγειονομικοι για οσο διαστημα χρειαστει .

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Κύριε ΑΡΤ όπως λέτε σωστά θα κάνουμε ότι πρέπει για να περάσει αυτό το χτικιο που μας βρήκε.
Πάνω από όλα την υγειά μας.

kostas είπε...

53 sxolia σημερα και ουτε ενα για το χρηματιστηριο. Κωμωδια

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Kostas..
Διαβάσαμε το δικό σου και τα μάθαμε όλα.
Αν εσύ δεν καταλαβαινεις ότι η επένδυση σου(αν επενδύεις )είναι συνάρτηση και των πολιτικοοικονομικων εξελίξεων που λαμβάνουν χώρα γύρω μας..τότε δεν είναι κωμωδία όπως λες..αλλά Τραγωδία.
Με μεγάλη αγωνία περιμένουμε την χρηματηστιριακη σου παρέμβαση για να αποφύγουμε το Δράμα.

kostas είπε...

οπλα σιγουρα εσυ ξερεις καλυτερα.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Καλημέρα costas.
Μην τρελαίνεσαι με πράγματα που βλέπεις και ακούς σε μπλογκς και ομάδες. .
Όσα ακούς δεν θα πιστεύεις τίποτα. .Και όσα βλέπεις τα μισά.

hippy είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
hippy είπε...

Κύριε kosta προσυπογράφω...

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ο έξυπνος παραδέχεται, ο πονηρός δικαιολογείται, ο βλάκας επιμένει…

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Για βλάκα με κόβω χαχα

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Ακούω για έξυπνα ακορντεόν και κάπως μου έρχεται...δεν τα βλέπω καθόλου καλά τα πράγματα.

austin είπε...

Βασίλη μην ανησυχείς... ολα καλα.

Αρτ όπως είπα δεν μειώνω τον ιό ούτε τις επιπτώσεις. Αλλα τα σοβαρά κρπυσματα κρουσματα για την ωρα είναι στους γερους. Αν ισχύει ότι η αφρικανικη μετάλλαξη χτυπάει τους ΝΕΟΥΣ, τότε και άσχημα είναι τα πράγματα πολυ αλλα και αλλάζει η ανάλυση που έγραφα.

u can’t sell houses u don’t own
u can’t sell cars u don’t own
but
u *can* sell stock u don’t own!?
this is bs – shorting is a scam
legal only for vestigial reasons

Εδώ ο elon musk...που θα παίξει σημαντικό ρόλο που ελεγα προχθές!

Είμαι περίεργος να δω πως θα ανοίξει το ασημι αυριο

austin είπε...

Μιχάλη σχετικά με την αντληση κεφαλαίων για τον ρόμπεν των δασών.. ο λόγος αυτός είναι και για τις άλλες πλατφόρμες?

Προσωπικά δοκιμαζα να παρω bb και η δική μου πλατφόρμα δεν μου έδινε πρόσβαση στα options της. Το ίδιο και η IB.

Διάφοροι περιορισμοί μπήκαν. Ισως λόγω κεφαλαίων δεν λέω, αλλά όπως και να έχει δεν μπαίνουν και τέτοιοι περιορισμοί στα σορταρισματα των hedge funds.

Εγώ κάπως το χαίρομαι αυτό, ειδικά όταν παλιά οι ίδιοι έλεγαν ότι η τεσλα θα σκάσει και την σορταραν. Τελικως ηρθε ο έρωτας και τέτοιο έρωτα τους δίνει με άλλο τρόπο ο elon.

Ελεύθερη αγορά!

austin είπε...

Καλημέρα και καλό μήνα! Andrea... ή όποιος δεν αλλάζει ανάρτηση που μπήκαμε στον Φεβρουάριο δυνατά?

michele είπε...

Καλημέρα και καλό μηνα σε όλους :) Γι αυτο το εκαναν Austin για τα κεφαλαια, αλλα μην νομιζεις ξερεις ποσα hedge funds εχουν σκάσει -για διαφορους λόγους- στην διαρκεια της ιστορίας;

ArTaXiA είπε...

Καλημέρα παίκτε και καλό μήνα.

Επειδή ξύπνησα αργά σήμερα, μήπως ξέρετε εάν οι τιμές των τραπεζών είναι καλές τώρα;

Κι εκείνος ο ΕΛΛΑΚΤ, το πουλέν πώς πάει;

Για ένα φίλο ρωτάω, εγώ δεν έχω.

austin είπε...

Μιχάλη η Robihood το έκανε για αυτό. Δεν το αμφισβητώ. Απλά εγώ λέω ότι δεν μπορούσα να πάρω καμία από αυτές σε άλλη πλατφόρμα. Και να σου είμαι ειλικρινής ήθελα να πάρω BB γιατί πολύ απλά την είχα σταμπαρισμένη καιρό και δεν ήξερα ότι η BB είναι μέσα στην λίστα των "επίφοβοων" μετοχών του trend που βλέπαμε τις τελευταίες μέρες.

Επίσης σήμερα γίνεται ένας χαμούλης με το Ασήμι.. Περισσότερο στα social και λιγότερο στο ταμπλό (και ας είναι 11%).

Κάποιος είχε πει ότι ασήμι μπορείς να αγοράσεις και με μία καρτά. Ποιος να ήταν άραγε...?

austin είπε...

https://www.mikrometoxos.gr/kr-thvoyn-layrakia-ta-reports-tis-achia-gia/

Και εδώ ο φίλος μας.

hippy είπε...

Πρέπει να κάνεις την σωστή ερώτηση για να πάρεις σωστή συμβουλή.

Ως προς τις τράπεζες ποιος είναι ο χρονικός ορίζοντας επένδυσης του φίλου σου? Η
Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών (ΕΑΤ) δημοσιεύει μακροοικονομικές παραδοχές για το τεστ πίεσης του 2021: το βασικό σενάριο απαιτεί μέση αύξηση 4,2% του ΑΕΠ κατά το 2021-23 και 2,6% και 0,3% μέση ετήσια αύξηση στις τιμές των κατοικιών και των εμπορικών ακινήτων αντίστοιχα. Τα αριθμητικά στοιχεία για το δυσμενές σενάριο απαιτούν μείωση κατά μέσο όρο -1,2% του ΑΕΠ και -3,4% και -8,7% μέση μείωση των τιμών των κατοικιών και των εμπορικών ακινήτων

Ως προς τον Ελλάκτωρα.

Για να επιτευχθεί η μεταβολή ιδιοκτησίας υπάρχουν ζόρικα εμπόδια που πρέπει να επιλυθούν καθώς πρέπει εκτός απ΄τους Καλλιτσάντσηδες να ικανοποιηθούν και οι ομολογιούχοι. Η Μεταβολή Ελέγχου (Change of Control) δίνει δικαίωμα στον επενδυτή να πουλήσει τα ομόλογα στον Εκδότη σε τιμή 101% (απ΄το 92,50 σήμερα). Τα ομόλογα είναι πρώτης τάξης έχουν ως εγγυητές εκτός απ΄τον Ελλάκτωρα και τις ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ και ΗΛΕΚΤΩΡ είναι Δίκαιο Νέας Υόρκης (New York Law).

https://ellaktor.com/arxikh/ekdosi-protis-taxeos-omologion-perigrafi-vasikon-oron/

hippy είπε...

Καλημέρα σε όλους.

streetboy είπε...

Εμείς εδώ είμαστε ερασιτέχνες και μυρωδιαδες....
Ο φιλαρακος σου να ρωτήσει κάποιον επαγγελματία χρηματιστή που τα παίζει στα δάκτυλα αυτά

ArTaXiA είπε...

Μάλιστα, μάλιστα.....

Μάθε τώρα μπαλίτσα:

Στη μεν πρώτη περίπτωση των τραπεζών, ο ορίζοντας τεκμαίρεται από την εγγύτητα των τιμών εισόδου και των ημερομηνιών εισόδου. Παίκτης ο οποίος ομολογεί αγορές ανά 3% διαφορά τιμής και ανά μία δύο ημέρες για αρχή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΟΣ. Ο μακροπρόθεσμος παίκτης δεν χτίζει θέσεις με αυτόν τον τρόπο. Ούτε μεσοπρόθεσμος είναι, διότι οι αγορές δεν έχουν γίνει σε κάποιο τεχνικό σημείο εισόδου, ούτε εν αναμονή κάποιας σημαντικής εξέλιξης που θα αλλάξει άρδην την εικόνα. Επισης δεν δόθηκε ποτέ τιμή στόχος. Οπότε, πρόκειται περί βραχυπρόθεσμου παίκτη, ασχέτως εάν θα καταλήξει μεσοπρόθεσμος ή μακροπρόθεμσος.

Πάμε τώρα στον ΕΛΛΑΚΤ. Εδώ και χρόνια δεν ακούω παρά γκρίνια και προβλήματα. Μία με τη διοίκηση, ξανά πάλι με τη διοίκηση, Ολλανδοί επενδυτές αγοράζουν option, εφοπλιστές ενδιαφέρονται, μύλος.

Ποιος σώφρων επενδυτής θέλει να είναι μέσα σε μια αρένα που οι άλλοι είναι έτοιμοι να σκοτωθούν και μπορεί να λαβωθεί ως παράπλευρη απώλεια; Απαντώ, καθώς το ερώτημα είναι ρητορικόν: ΟΥΔΕΙΣ.

Οπότε, που καταλήγουμε; Ερασιτεχνισμοί προς δημιουργία εντυπώσεων.

Το χρήμα είναι αλλού. Το παιχνίδι παίζεται αλλού.

μπαρμπαλιας είπε...

τι συμβαινει με τον τσαμαζέ;
μας εχει φλομωσει στις φτωτικες και με γκαπε ...ανευ αντιδρασης

hippy είπε...

"Το χρήμα είναι αλλού. Το παιχνίδι παίζεται αλλού."


Η σωστή έκφραση είναι:

Υπάρχει χρήμα ΚΑΙ αλλού. Το παιχνίδι παίζεται ΚΑΙ αλλού. Στην απάντηση μου υπεννόησα κάτι. Διευκρινήσεις-πληροφορίες δωρεάν* δεν δίδω.


(σε ένα κερασμένο ομαδικό τραπέζι για όλα τα παιδιά ίσως)

kostas είπε...

Καλο μηνα σε ολους . hippy keep on rocking.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Στις προθέσεις του Μαξίμου είναι στις 30 Νοεμβρίου να αρθούν κάποια μέτρα του lockdown, με τους μαθητές να είναι οι πρώτοι που θα επιστρέψουν στα σχολεία. Ακολούθως θα ανοίξει το λιανεμπόριο, ενώ τελευταία στη λίστα είναι η εστίαση» είπε, στο μεταξύ μιλώντας στο MEGA, o κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Την εβδομάδα που διανύουμε περιμένουμε σταθεροποίηση των κρουσμάτων, ενώ από την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσει η πτώση και αυτό θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να κάνει έναν πρώτο σχεδιασμό για την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Ο κ. Πέτσας τόνισε ότι σε περίπτωση που υπάρχει αποκλιμάκωση των κρουσμάτων, σταδιακά θα υπάρξει επιστροφή στην κανονικότητα, πάντα με περιορισμούς, αλλά όχι στη βάση του lockdown. Μάλιστα, επεσήμανε πως τα καταστήματα αναμένεται, εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, να ανοίξουν μετά το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου


ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΕΛΕΓΑΝ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ...

ΑΥΤΕΣ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ...

ΤΙ ΕΊΠΑΤΕ?
ΑΝΆΠΤΥΞΗ 3.5% για τα επόμενα δέκα χρόνια κάθε χρόνο..
Το είπε ο Τραπεζίτης μας..
ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΨΟΥΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΡΙΜΗΝΟ...ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΓΙΑ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ...

ΤΟΝ ΝΟΥ ΜΑΣ..

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Η Ελλάδα χωρίς τα εικονικά επιτόκια..και χωρίς το χρήμα της ΕΚΤ...σε πραγματικές δημοσιονομικες παραμέτρους..ΑΕΠ/ΧΡΕΟΣ/ΥΦΕΣΗ/ΑΝΕΡΓΙΑ..βρίσκετε σε συνθήκες χρεοκοπίας.

ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

ArTaXiA είπε...

Αστα ΟΠΛΑ απάντηση δεν θα λάβεις.

Είναι όλοι τώρα στις σπηλιές και περιμένουν να γυρίσει η αγορά θετική για να βγουν.

austin είπε...

Από την άλλη όμως ΟΠΛΑ η ΕΚΤ και τα επιτόκια είναι εκεί που είναι. Στερείται λογικής, αλλά..έτσι έχουν τα πράγματα.

Κοίτα Αμέρικα. Ξύλο παρασκυεη΄και σήμερα πάλι δυνατά πάνω.

μπαρμπαλιας είπε...

Andreee,BYTe

hippy είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
hippy είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
hippy είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
hippy είπε...

@ austin

ένα σχετικά ασφαλέστερο στοίχημα θα ήταν η σχέση χρυσός/ασήμι

Χρυσός...1865 σήμερα
Ασήμι....30 περίπου

Τα τελευταία 50 χρόνια η σχέση GOLD/SILVER κυμαίνεται ανάμεσα στα 115 max...20 min. Αυτή τη στιγμή gold/silver = 62 δηλαδή 10% κατώτερα από τον μέσο όρο (περίπου 67,5)

Βέβαια ο πρωταθλητής είναι άλλος. Το Λίθιο, το ελαφρύτερο μέταλλο, κάτι που του δίνει προβάδισμα έναντι όλων στην κατασκευή μπαταριών για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα όπως αιτιολήθηκε όταν επισημάνθηκε στο μπλογκ για αγορά στα $18 (+380% σήμερα στα $66).

Δεν ξεχνώ την σοφή ρήση του δασκάλου: "Η καλύτερη πληροφορία είναι η σωστή σκέψη".

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Desunt Cetera..
Έχω μάθει ότι βρίζεις την κυβέρνηση σε κάποιες ομάδες. ..Είναι αλήθεια;

streetboy είπε...

Ο/Η Desunt Cetera είπε...
Μπουμπούνα ρώτα τη μαμά σου και θα σου πει ότι μετράνε τα κέρδη ή τις ζημιές μόλις κλείσουν μία θέση και όχι όποτε γουστάρει ο κάθε εξυπνάκιας

Όχι φιλε δε κατάλαβες καλά.... Δε θα πουλήσεις οπότε γουστάρεις εσύ, αλλά οποτε σου πουμε εμείς και ειδικά ο πανσέληνος... Αυτά που ήξερες να τα ξεχάσεις.. Και καταρχήν πες μας αν είσαι βραχυ μέσο ή μακρο... Παρεπιπτοντως πες μας και τι ψηφίζεις... στη κατοχή με ποιους ήσουν με εμάς ή με τους άλλους(εμείς είμαστε οι άλλοι να ξέρεις) να σου ανοίξουμε και ένα φάκελο στην ασφαλεια να ξέρουμε με ποιον έχουμε να κάνουμε....
Έτσι γίνεται δουλίτσα αν θες να κερδίσεις τις αγορές!!!

hippy είπε...

Συνωμοσιολογίες, παπαγαλιές, ιερά εξέταση...κι αν δεν φτάνουν αυτά λάσπη...όπως ακριβώς τα λέτε κύριε streetboy...σαφώς και δεν είμαστε όλοι ίδιοι-σάπιοι-τρολακια

μπαρμπαλιας είπε...


φημες ανεβαζουν το μερισμα του βαγκελα στα ο,50...
δεν το ξερω,εσεις οι ατηναιοι ισως

hippy είπε...

ΜΥΤΙΛ

Πρώτος απ΄όλους τη Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2020 βγάζει οικονομικά αποτελέσματα 2020 κι ενημερώνει τους αναλυτές. Δεν θα πω τα τετριμμένα πονηρά (αν δεν ήταν καλά θα τα καθυστερούσε). Θα επιμένω στο 1ος απ΄όλους και στο δείγμα γραφής προς τους δυτικούς και υπερατλαντικούς επενδυτές. Έτσι χτίζονται οι σχέσεις εμπιστοσύνης με τους δυνατούς. When you buy a company you buy the management.

streetboy είπε...

Εσάς κύριε hippy δεν έχω παρά να σας ευχαριστήσω που μοιράζεστε μαζί μας τις πάντα αιτιολογημενες απόψεις σας για την αγορά...

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Καλημέρα σας.
Για τον υπουργό Άδωνις..σας γράφω πολλούς μήνες..
Μπουρδολογιες χωρίς αντίκρισμα...
Από τις μπουλντόζες...την ανάπτυξη την μεγάλη...και τον χλευασμό κοινωνικών ομάδων κατά καιρούς..
Αυτά παθαίνει κάποιος που από μπατιρης και άγνωστος. .βρίσκεται μέσω τού λαϊκισμού με παχυλούς μισθούς και δόξα. .
Είναι αυτό που λέει ο σοφός λαός μας..Ο χωρτασμενος δεν πιστεύει τον πεινασμένο.

michele είπε...

Παμε επανω νεα αναρτηση !

hippy είπε...

Ε ναι...δεν έχει δουλέψει ποτέ, βόλεψε-διόρισε συγγενείς και φίλους στο δημόσιο, ανύπαρκτος τεμπέλης, ανάλγητος κλπ κλπ. Όπως ακριβώς το λέτε.

Μπουρδολογιες χωρίς αντίκρισμα

Καλημέρα σε όλους