Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021

  X.A.A


 ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ONLINE

Η "ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΤΕΤΡΑΔΑ" ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΠΟΥ 
ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ...

Η αγορά της Αθήνας ανεβάζει ταχύτητες μετά τα διαδοχικά νέα υψηλά 52 εβδομάδων, στην επίτευξη των οποίων συμμετέχουν πλέον και οι τράπεζες. Δεδομένου ότι  το περιβάλλον των επιτοκίων μπορεί να μεταβληθεί, και υπερτιμημένοι τίτλοι να βρεθούν σε φάση αποθέρμανσης βάζουμε στο μικροσκόπιο τέσσερις μετοχές με αμυντικά κατά βάση χαρακτηριστικά, οι οποίες προσφέρουν μεγαλύτερη ασφάλεια σε σχέση με τους «επιθετικούς» τίτλους του ΧΑ και μπορούν να δώσουν καλές αποδόσεις. (Διαγράμματα)



129 σχόλια:

michele είπε...

Καλημέρα, καλημέρα σε όλους :)

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Μιχάλη Καλημέρα. .
Αυτός ο ελεεινός Βλάσης..όπως σου έχω πει..εξακολουθεί και γράφει εδώ πότε ως οπλαρχηγος και πότε ως Desunt C..
Αυτό το σίχαμα που δεν έχει τα κότσια να γράψει έστω με το ψευδώνυμο του...προτιμά να κρύβεται πίσω από ανθρώπους που τους ξέρεις χρόνια.
Εσύ ο μπαρμπας και ο Ανδρέας όπου τον βρίσκεστε να του σβήνεται τα ψευδή μηνύματα.
Ευχαριστώ.

Andreas D. είπε...

ΟΠΛΑ,
θέλω 20 cent για κάθε σβήσιμο!!

Μιχάλη,
κάποια στιγμή που θα βαριέσαι, κάνε ένα συγκριτικό μεταξύ ΕΛΙΝ + ΡΕΒΟΙΛ...

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Κατά τα λοιπά η κυβερνησαρα που ψηφίσαμε κάνει λόκ νταουν με 700 κρούσματα και συζητάει άνοιγμα αγοράς με 3.000 κρούσματα. .
Ήδη τα μανυ του κράτους τελείωσαν. .και οι αναστολές και οι επιτρεπτέες και τώρα η αγορά θα πορευθει χωρίς καμιά στήριξη. .Ναι ειναι αυτοί που έλεγαν. .όχι μπροστά τα λεφτά αλλά να έχουμε για το ανοιγμα..Καλά κρασια..
Κατά τα λοιπά ο Μητσοτάκης εξακολουθεί να είναι εκτός τόπου και χρόνου δίνοντας κανονικά μισθούς και συντάξεις σε ΔΥ που κολοβαρανε στα σπίτια τους..χωρίς να έχει μεριμνήσει έστω μείωση 20 -30 % για να δοθούν στις κλειστές επιχειρήσεις. .
Αντί αυτού ανακοινώνει εξοπλιστικά δις ευρώ..αναδρομικά σε κληρονόμους. .και προκαταβολες συντάξεων σε λάθος χρόνο.
Ξέρω λαικιζω αλλά έχω δικαίωμα να μιλώ γιατί ακόμα και σήμερα εγώ πληρώνω για τους τεμπελχαναδες του δημόσιου..όπως τόσα χρόνια.

austin είπε...

Οπλα μην ανησυχείς! Θα είμαστε αν όχι όλοι, τουλάχιστον οι περισσότεροι ανοιχτά πριν το πάσχα για να δώσουμε και τα δώρα του Πάσχα στους υπαλλήλους. Τι και αν δεν μπορείς ως επιχειρηματίας να πληρώσεις τα δώρα εσύ φταις! Δεν φταίει ούτε η ακραία φορολογία, ούτε τα δέκα χρόνια κρίσης ούτε ότι μας έχουν αναγκαστικά κλειστά.

Ας πρόσεχες και ας φρόντιζες!

Και ο θυμός ολοένα και διευρύνεται, τα τηλέφωνα πλέον σπάνε από την θλίψη και την απογοήευση του κόσμου. Ακόμα και του παραδοσιακά υπέρμαχου της δεξιάς κτλ κτλ κτλ.

Δεν ξέρω πως ανατρέπεται αυτό (δεν μιλώ για εκλογές, χέστηκα άλλωστε), μιλάω για την αποφόρτιση της χύτρας.

Κάποια στιγμή έγινε με την χρυσή αυγή και απορόφησε οργή. Μετά με τον Συριζα και θεώρησαν ΠΑΑΡΑ πολλοί ότι θα είναι η ελπίδα. Τώρα τι τέχνασμα θα βρουν για να μειωθεί η πίεση...δεν ξέρω. Ίδωμεν.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Αυτή τη στιγμή η ΝΔ παίζει από 25 -27%.
Αυτά τα έμαθαν στο Μαξίμου πριν λίγες ημέρες και γιαυτό θέλουν να ανοίξουν την αγορά με 3000 κρούσματα ενώ την έκλεισαν με 700.
Βέβαια δεν θα γίνει έτσι όπως νομίζουν.

austin είπε...

Και αφού βλέπω και μία χρηματιστηριακή ραστώνη σήμερα, να επεκταθώ λίγο περισσότερο.

Στην χώρα τούτη, αν κοιτάξουμε λίγο την μεγάλη εικόνα υπήρχε τα τελευταία πολλάαα χρόνια αυτή η τρύπα του 1980-1999, χοντρικά ας πούμε 20 χρόνια όπου δεν υπάρχει κάτι άσχημο, τραμπούκικο κτλ κτλ κτλ. Από την προσπάθεια σύστασης του κράτους, στην πτώχευση, στους βαλκανινικους πολέμους και τους παγκόσμιους πολέμους, στη μικρασιατική καταστροφή στον εμφύλιο, στην χούντα, στο χονρτομάζεμα του χρηματιστηρίου με προτροπές πολιτικών, στο φέσωμα των ολυμπιακών αγώνων (καμία συντήρση στα μέταλλα του ολυμπιακού σταδίου by the way), στα μνημόνια, στο κλείσιμο των τραπεζών κτλ κτλ.

Τελικώς τι έμεινε ως θετικό στην χώρα τούτη. Το τσιτάτο "Τσοβόλα δώστα όλα". Ε δεν το λες και άσχημο να έχουμε 20-25 ξέγνοιστοια χρόνια μέσα στα 200. Όποιοι κατάφεραν να καρπωθούν εκείνα τα χρόνια έχει καλώς, οι άλλοι κουβά!

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Αν βέβαια βλέπεις και ακούς Σκαϊ και λοιπά θα σου πούνε πως ο πολυχρονεμενος δεν έχει χάσει πόντο. .ίσα ίσα αυγατιζει τις μονάδες...
Είναι το σημείο που τα πρόβατα πιστεύουν κι οι έξυπνοι γελάνε.
Κάνε υπομονή και θα δεις ..
Ένα θα σου πω που το λέω μήνες τώρα αλλά ποιος να με πιστέψει. .
Τυχερό παιδί ο Αλέξης..Με το ζόρι θα τον ξανακάνουν πρωθυπουργό ξανά ..και ας κάνει ότι μπορεί αυτός για να το τρεναρει.

michele είπε...

Ανδρεα ειχα γραψει εδω για τις μικρες πετρελαικες

https://www.liberal.gr/market/h-ekrixi-stis-times-tou-maurou-chrusou-bazei-fotia-stis-petrelaikes-etaireies/362889

στις 12 Μαρτίου

δεν ειχα κανει συγκριτικό βεβαια

michele είπε...

Αρχισες ρε ΟΠΛΑ παλι τις αριθμητικες αναλυσεις που ειναι τα κόμματα, παρε ενα τηλεφωνο να στα πω μην πετας νουμερα και γελαει ο κόσμος

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Κουίζ.
Ποιανού το παιδί βάπτισε ο Άδωνις;
Α)κάποιου φτωχού ψηφοφόρου τού που ήταν φτωχός.
Β)κάποιου πλούσιου ψηφοφόρου τού γιατί γούσταρε.
Γ)Κάποιου πού είναι ανεξάρτητος και ΕΑΔΔΗΣΥ.

ΠΑΝΤΟΎ ΔΙΑΦΆΝΕΙΑ.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Μιχάλη λογικά πρέπει να ξέρεις τις κυλιόμενες δημοσκοποισεις..
Είμαι σίγουρος ότι τις ξέρεις.
Θες να τα γράψω;

austin είπε...

Κολλάτε στα νούμερα... Το ζητούμενο είναι άλλο νομίζω.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Το μήνυμα ότι «τώρα είναι η ώρα για αναδιάταξη των πολιτικών δυνάμεων» εκπέμπεται τις τελευταίες ημέρες από το στρατόπεδο του Κινήματος Αλλαγής. Πού βασίζουν όμως στη Χαρ. Τρικούπη αυτό το καθαρό σήμα αντεπίθεσης;


Αφενός, στα δημοσκοπικά δεδομένα, που, όπως υποστηρίζουν, καταγράφουν σαφείς ενδείξεις αλλαγής ισορροπιών σε σχέση με ένα χρόνο πριν. Αφετέρου, στο πολεμικό κλίμα μεταξύ Μαξίμου και Κουμουνδούρου για τις πορείες, την υπόθεση Κουφοντίνα, αλλά και τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης, με αποκορύφωμα τη σύγκρουση Μητσοτάκη – Τσίπρα στη Βουλή την Παρασκευή. Ενα σκηνικό που ήρθε να κολλήσει με… απόλυτη αρμονία στο βασικό αφήγημα του ΚΙΝΑΛ όλο αυτό το διάστημα: ότι, δηλαδή, κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση κινούνται σε τροχιά πόλωσης, κόντρα στον παλμό μιας κοινωνίας που βρίσκεται στα όριά της.

Οσον αφορά το πρώτο σκέλος, στη Χαρ. Τρικούπη προσφάτως τέθηκαν στο μικροσκόπιο, από κοινού με εκπρόσωπο δημοσκοπικής εταιρείας, λεπτομερώς όλες οι δημοσιευμένες μετρήσεις σε βάθος έντεκα μηνών. Οπως τονίζεται, τα βασικά συμπεράσματα που εξήχθησαν είναι τρία:

Πρώτον, καθαρή κυβερνητική φθορά, με υποχώρηση άνω των 20 μονάδων στη θετική αξιολόγηση του έργου της, αλλά και προσωπικά του πρωθυπουργού, συγκριτικά με τον περασμένο Απρίλιο.


Αυτα γραφουν στο Αλαφουζεΐκο.

hippy είπε...

" Ο/Η . είπε...
Κατά τα λοιπά ο Μητσοτάκης εξακολουθεί να είναι εκτός τόπου και χρόνου δίνοντας κανονικά μισθούς και συντάξεις σε ΔΥ που κολοβαρανε στα σπίτια τους..χωρίς να έχει μεριμνήσει έστω μείωση 20 -30 % για να δοθούν στις κλειστές επιχειρήσεις. .
Αντί αυτού ανακοινώνει εξοπλιστικά δις ευρώ..αναδρομικά σε κληρονόμους. .και προκαταβολες συντάξεων σε λάθος χρόνο.
Ξέρω λαικιζω αλλά έχω δικαίωμα να μιλώ γιατί ακόμα και σήμερα εγώ πληρώνω για τους τεμπελχαναδες του δημόσιου..όπως τόσα χρόνια."


Σωστό εν μέρει. Όμως είναι η μία πλευρά του νομίσματος.

Η άλλη είναι ότι κυρίως αυτοί πληρώνουν φόρους. Ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες είναι στην συντριπτική πλειοψηφία αφορολόγητοι. Επιπλέον λιανική και εστιάτορες (και όχι μόνο) κλέβουν και τον ΦΠΑ των πελατών τους μην κόβοντας αποδείξεις. Εννοείται πως οι δύσμοιροι φορολογούμενοι με τους φόρους του θα πληρώσουν όλες τις επιστρεπτέες προκαταβολές που θα χαριστούν στους μαγαζάτορες (ή θα τις καταχραστούν όπως τα δανεικά κι αγύριστα τραπεζικά δάνεια)

Δεν προτίθεμαι να το συνεχίσω. Απλά ήθελα να καταγραφεί και η άλλη άποψη καθώς βαρέθηκα να ακούγεται μόνο η μία.

michele είπε...

Τον περασμενο Απριλιο που πεθαιναν σαν τα σκυλια οι ανθρωποι απο covid-19 στην Ιταλια και Ισπανια η θετική αξιολογηση εδω ηταν 70%+
ναι τωρα εχει πέσει 20 μοναδες και ειναι στο 50%

ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ!!!! χαχαχα

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Μόλις άκουσε ο hippy για κόψιμο συντάξεων χτύπησε το καμπανάκι και επανήλθε στο χτύπημα κάτω από την μέση.
Χαχα.
Αντε να του εξηγήσω και τα αυτονόητα. .
Ένας κλέφτης ελεύθερος επαγγελματίας όπως λες..Όσο και και κλέψει. .αγοράζοντας και πουλώντας με τιμολόγια και χωρίς δημιουργεί οικονομικό αποτέλεσμα θετικό..
Και μόνο το ΙΚΑ των υπαλλήλων του να πληρώνει και τίποτα άλλο συντηρεί οικογένειες και συνταξιούχους καθώς. .πληρώνει με ζεστό χρήμα που βγαίνει από την τσέπη του..
Παρακαλώ ένα αντίστοιχο παράδειγμα από καθηγητή. .δάσκαλο. .που παραδίδει μαθήματα χωρίς ΙΚΑ. .χωρίς απόδειξη. .χωρίς μισθό.
Είτε το θέλεις είτε όχι την οικονομία την κρατήσαμε όρθια και τα χρόνια των μνημονιων και της πανδημίας εμείς που ρισκάρουμε κάθε μέρα. .όχι εσείς που είστε οι κηφηνες.
Αυτό δεν θα το καταλάβεις ποτέ ούτε εσύ ούτε οι όμοιοι σού κυρίως χιπη.
Είπαμε δύο κόσμοι.

austin είπε...

Προσωπικά δεν θα ήθελα επειδή μειώθηκε το δικό μου εισόδημα λόγω της πανδημίας, να μειωθεί και το εισόδημα του δημοσιού υπαλλήλου ή του συνταξιούχου. Γιατί πολύ απλά αν μειωθούν όλα, τότε οικονομία γιοκ.

Απο την άλλη, όσο άδικο, τραμπούκικο, εγκληματικό και σίγουρα ασύμφωνο με την φράση "τα έκαναν καλά στην πανδημία", να με αναγκάζει να δανειστώ με την επιστρεπτέα, άλλο τόσο άδικο βρίσκω τις κάτωθι περιπτώσεις:

-Να υπάρχουν χοντρά οφέλη σε μεγάλες εταιρείες λόγω πλασματικών αναστολών, γλυτώνοντας ένα σκασμό λεφτά, την ώρα που άλλες μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν έχουν τέτοια "δυνατότητα" τεχνικής απόκρυψης.
-Να υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι που την κάνουν με δικαιολογία την τηλεργασία, να λένε ότι η υπηρεσία δεν τους πληρώνει κινητό τηλέφωνο και ιντερνετ και έτσι να λουφάρουν ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ στα χωριά τους, ενώ οι υπόλοιποι όπως λέει ο ΟΠΛΑ τους πληρώνουμε.

Διάλεξτε και πάρτε τι είναι χειρότερα.

Το ζουμί λοιπόν, δεν είναι στα νούμερα και στις εκλογές. Το ζουμί είναι ότι και μπανανία είμαστε, και καθοδηγείται απόλυτα η ψήφος μας. Από τον ΓΑΠ, στον Σαμαρα, στον ΣΥριζα και μετά στον Μητσοτάκη.

Αν αυτό δεν σας λέει τίποτα και μάλιστα δεν σας λέει ότι και σοβαροί άνθρωποι έχουν "πέσει σε αυτή την παγίδα" τότε έχουμε δρόμο μπροστά μας. Γνώμη μου πάντα βέβαια. Του μιρκού και του τρελού!

michele είπε...

Ετσι ειναι συμφωνω Ηλια. Και δεν προκειται περι ..αποψεων. Ειναι γεγονοτα, ειναι η πραγματικότητα. Και τα δυο συμβαινουν.
Αλλα ηδη οι συνταξιουχοι και οι του δημοσιου εχουν μια προσαρμογη με τα μνημονια περι το 50%
ηδη με την μεγαλύτερη ψηφιοποιηση θα αμβυνθει και το προβλημα των ελ.επαγγελματιών.
Χρονιες παθογένειες ειναι αλλωστε και τα δυο

hippy είπε...

Και χαρίζουμε και 5% σε όποιον τολμά το στοίχημα !!

Όχι λόγια, πράξεις. Put your money where your mouth is.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Για τους αγρότες δεν χρειάζεται να σχολιάσω κάτι παραπάνω που δεν πληρώνουν φόρους μιας και όπως ξέρεις αν ξέρεις το προϊόν που παράγουν στον πρωτογενή τομέα. .στα επόμενα στάδια τού φορολογείται πολλές φορές μιας και υπάρχουν οι μεσάζοντες οι οποίοι και αυτοί τυχαίνει να είναι στον ιδιωτικό τομέα.
Ψιλά γράμματα αυτά. .κατανοητά όμως από όσους ζουν μέσα στην αγορά.
Είπαμε δύο κόσμοι.

hippy είπε...

austin στα δύσκολα στοιχιζόμαστε πίσω από όποιον έτυχε να έχουμε ψηφίσει ως αρχηγό την συγκεκριμένη περίοδο. Ο λογαριασμός για τα λάθη που έγιναν, γίνονται και θα γίνουν θα έρθει μετά. Αλλά κι εσύ βρε φίλε παραείσαι γκρινιάρης. Άκουσες τους λάθος ανθρώπους, έχασες την αγορά, χάλασες την διάθεση σου. Φταίς!!

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Κρατήστε τα λεφτά σας κύριε hippy και μην τα σκορπατε στα μπετς..
Δεν συνάδει άλλωστε και με το προφίλ σας το επενδυτικό που είναι σίγουρο και αμυντικό όπως μας λέτε.
Το να κερδίσετε εσείς ένα στοίχημα δεν προσθέτει κάτι στην γενικότερη εικόνα.
Αφήστε τα στοιχήματα για την ώρα που πρέπει.
Ολα στην ώρα τους.

austin είπε...

Βέβαια Μιχάλη η ψηφιοπποίηση θα μπορέσει να διορθώσει και το πρόβλημα των ελ. εππαγελματιών με την φοροδιαφυγή.

Το πρόβλημα ένας όμιλος εταιρειών, να μπορεί να έχει έδρα στα νησιά γαμόα ή και σε άλλη χώρα μη μπανανία με χαμηλή φορολογία, με ένα γραφείο μία γραμματέα και ένα ιντερνετ, για να μπορεί να μειώνει την φορολογία "νόμιμα", και έτσι να ρουφάει όλες τις άλλες εταιρείες που υπάρχουν στην μπανανία πότε θα λυθεί????

Αυτό που αδυνατείτε να καταλάβετε, είναι ότι με κάτι τέτοια λεγόμενα πυροβολούμε, για ακόμα μία φορά, μόνοι μας τα πόδια μας.

Όταν βλέπεις κάτι λάθος, δεν λες, έλα να σαρώσουμε τα πάντα, γιατί πρέπει να γίνουμε φιλελεύθερη οικονομία.

Φιλελεύθερες οικονομίες είναι πάρα πολλές, αλλά εχουν βασικές δομές. Εδώ ασελγούνε πάνω μας, για να λέμε "οοοοο πληρώνεσαι 2500 ευρώ, μην το λες σε κανέναν. Κοίτα τι γίενται γύρω σου" και ο υπάλληλος αυτός πλέον που παίρνει τέτοιο νούμερο και πάνω είναι σαν ΖΟΜΠΙ από την δουλειά. Κάτι που βεβαίως δεν γίνεται στο εξωτερικό.

Χαίρομαι... Γιατί οι παλιότεροι, μιλάτε με μία άνεση για τους επόμενους, την ώρα που όπως είπα, είχατε την τύχη στον χωρόχρονο να "ανθίσετε" στα 20 αυτά τα χρόνια που λέω παραπάνω.

Αγνοείτε, από τα συμφαζόμενα το εκτιμώ, ότι ένας νέος για 10 και όπως φαίενται για άλλα 10 χρόνια βγαίνει σε μία αγορά διαλυμένη, που τον εκμεταλλεύονται, παράλογη κτλ κτλ κτλ.

Αν η λύση σε αυτό είναι το κλείσιμο μικρομεσαίων επιχειρήσεων, σηκώνω τα χέρια ψηλά!

hippy είπε...

Ο/Η . είπε...
Για τους αγρότες δεν χρειάζεται να σχολιάσω κάτι παραπάνω που δεν πληρώνουν φόρους μιας και όπως ξέρεις αν ξέρεις το προϊόν που παράγουν στον πρωτογενή τομέα. .στα επόμενα στάδια τού φορολογείται πολλές φορές μιας και υπάρχουν οι μεσάζοντες οι οποίοι και αυτοί τυχαίνει να είναι στον ιδιωτικό τομέα.
Ψιλά γράμματα αυτά. .κατανοητά όμως από όσους ζουν μέσα στην αγορά.


Όποιος θεωρεί τους συνομιλητές του άσχετους καλύτερα να πάψει να κοιτάζεται στον καθρέφτη. Κάθε ενδιάμεσος προσθέτει στο προιόν το ΦΠΑ απ΄την διαφορά τιμής και εισπράττει απ΄τον τελικό καταναλωτή (φορολογούμενο-εμένα) τον αθροιστικο τελικό ΦΠΑ. Κόβει αποδείξεις ίσα με τον ΦΠΑ που έχεις πληρώσει και διακρατεί-ενθυλακώνει την διαφορά.

austin είπε...

Βέβαια και παραείμαι γκρινιάρης Hippy μου... Γιατί δεν διαβάζεις τα λεγόμενα μου. Φταίω που έχασα την κίνηση των τραπεζών. Ε και??? Τι θα έπαιζα 100.000 στις τράπεζες για να τα κάνω 250.000 και να κάθομαι στα κέρδη μου?? Αν έπαιζα τις τράπεζες, για τα δικά μου δεδομένα, θα έβγαζα κάποια λεφτά, τα οποία θα μου τα έτρωγαν τα κλειστά μαγαζιά...

Αν νομίζεις ότι γκρινιάζω για την αγορά που δεν την έπιασα σε όλο το εύρος της, τότε γρι δεν έχεις καταλάβει.

Φιλτατε, που ξέρεις ότι εγώ εκτιμώ αυτά που γράφεις για την αγορά, το παιδί μου όταν βγαίνουμε έξω, λέει ότι θα μας πιάσει η αστυνομία και θα μας κόψει πρόστιμο.

Για μένα αυτό έχει σημασία... Ότι εγώ βγήκα σε 10 χρόνια βλακείας και κακή κατάστασης, αλλά την πάλεψα με τις δυνάμεις μου. ΟΚ. Το ότι το παιδί μου μεγαλώνει σε ένα ασφυκτικό περιβάλλον (από πολλές έννοιες) και περιβάλλον ανελευθερίας με νοιάζει.

Με νοιάζει ότι σκέφτηκα να φύγω από την χώρα για πρώτη φορά. Και το σκέφτηκα όχι με την πρώτη φορά αριστερά και το κλείσιμο των τραπεζών, αλλά με μία σοβαρή κυβέρνηση, που ο ίδιος ψήφισα.

Λες να σκέφτηκα κάτι τέτοιο επειδή δεν έπιασα όπως έπρεπε όλη την κίνηση των τραπεζών??? Έχετε κολλήσει στο ΧΑΑ, καλά κάνετε γιατί εκεί βγάζετε λεφτά, αλλά κατ εμέ χάνετε την μεγάλη εικόνα. Εικόνα που θα πληρώσουμε εμείς και οι γενιές οι επόμενες!

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Και τώρα η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου.


Πόσα έχει κοστίσει στο δημόσιο κορβανα από την ηλικία των 6 έως και το τέλος της ζωής του ένας Δημόσιος υπάλληλος και ένας επιχειρηματιας.
Υπολογίζουμε εκπαίδευση που έχει λάβει. .μισθούς. .συντάξεις. .εφαπαξ..
Αφήστε μην υπολογίζετε. .είναι άδικο. .
Ένα μόνο θα σας πω.
Ένας επιχειρηματιας ούτε ένα ευρώ φόρο να έχει πληρώσει ποτέ τού. .και μόνο τις ασφαλιστικές τού εισφορές να πλήρωνε έχει καλύψει δύο δημόσιους.
Αλήθεια το εφαπαξ τι είναι?
Εγώ θα παρω?
Δηλαδή ο μισθός ενός δημοσίου υπαλλήλου που είναι 1600 ευρώ τώρα με τις εκπτώσεις αν προσθέσουμε το εφάπαξ και τις πληρωμένες ασφαλιστικές εισφορές πόσο θα ήταν σε απόλυτος αριθμούς αν υποθέσουμε πως θα τα επερνε στο χέρι για να τα πληρώσει αυτός;
Άλλα τόσα; 3.200 δηλαδή. .
Τόσα κοστίζει στο κράτος.
Τι να κουβεντιαζουμε τώρα. .ο κόσμος κατάλαβε.
Είπαμε δύο κόσμοι.

austin είπε...

και by the way.. όπως έχω πει και Μυτιλ έχω και Φουρλη έχω και στην πειραιώς θα μπω και στον ελλάκτωρα θα μπω.

Δεν είμαι όμως κλειδωμένος (παλι καλά) σε μία οθόνη και την κορδέλα. Ζω και έξω και δραστηριοποιούμε. Και ας μην γελιόμαστε. Ωραία τα κερδη, αλλά τίποτα το δημιουργικό το χρηματιστήριο. Η δημιουργηκότητα είναι εκεί έξω και πλήτεται βάναυσα!

Άσε που με τα δεδομένα που ζούμε, είναι το πλέον βέβαιο ότι κάποια στιγμή θα ζήσουμε κατάσταση στα χρηματιστήρια χειρότερα από το 2008... (έχω πει hippy ότι στο κάθε κέρδος που βγάζω το 5-10% πάει στον vix. Ελπίζω κάποια στιγμή να μου κάτσει)

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ο ΦΠΑ ΒΡΕ ΠΑΝΕΞΥΠΝΕ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΚΑΙ ΜΗΔΕΝΙΚΟΣ ΑΝ ΈΧΩ ΤΙΜΟΛΌΓΙΑ ΚΑΙ ΈΞΟΔΑ.
ΦΤΆΝΕΙ ΠΙΑ.
ΕΣΎ ΝΟΜΊΖΕΙΣ ΠΏΣ ΣΕ ΚΆΘΕ ΑΠΌΔΕΙΞΗ ΠΟΥ ΚΌΒΕΤΕ ΔΊΝΩ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΊΣΤΟΙΧΟ ΦΠΑ;
ΜΑ ΤΙ ΛΕΣ ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ.
είπαμε δύο κόσμοι.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Και ναι. .προσπαθεί austin σε κάθε ευκαιρία να μας θυμίζει πως χάσαμε την αγορά και το Ράλι της;εδώ γελάμε..
Καλά μην νομίζεις βρε φίλε μου πως δεν έχουμε να φάμε κιόλας γιατί θα το πιστέψουμε και εμείς.χαχα..
Τις αρπαχτές μας τις κάναμε πάντα μην στεναχωριεσαι..
Εδώ όμως μιλάμε για άλλα πράγματα πέραν της προσωπικής κονωμας..
Πίνουμε νερό και κοιτάμε και προς τα πάνω που λένε και για τις κότες. .
Τι πιο εύκολο για μένα να έχω ταμπουρωθει πίσω από ψεύτικες αναφορές ότι όλα ωραία. .και ωραία τρεϊντ και άλλα τέτοια. .
Από μένα δεν θα ακούσεις τέτοια. .εμένα με ενδιαφέρει και ο διπλανός μου.
Είπαμε δύο κόσμοι.

hippy είπε...

Το ίδιο λέμε. Ο μαγαζάτορας δεν πληρώνεις ΦΠΑ, υπολογίζει πόσο πλήρωσε σε πάγιους λογαριασμούς και προιόντα και κόβει τα αντίσοιχα τιμολόγια. Δηλαδή κλέβει την διαφορά από αυτον που χρεώνει στην μαιμού απόδειξη στον πελάτη.

Κατά τα λοιπά το κράτος σε όλους παρέχει δωρεάν παιδεία, ασφάλεια-στρατός-αστυνομία, δρόμους για να έρθουν προιόντα και πελάτες στο μαγαζί κλπ κλπ. Είναι λίγο πιο σύνθετα τα πράγματα απ΄όσο νομίζει ο απλοικός ξενοδόχος-εστιάτορας.

hippy είπε...

Ρε φίλε, διάλεξε επιτέλους....ή είσαι αναξιοπαθών μαγαζόταρας που το κράτος πρέπει να σε συνδράμει ή είσαι πονηρός με αρπαχτές και προσωπικές κονωμες χα χα χα (το πιστέψαμε)

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

https://www.euro2day.gr/news/market/article/2069824/giati-h-ellada-epilegei-tora-ekdosh-30etoys-omolog.html


Δεν το λες και μικρο αυτο.
Αλλα που να ξερουν αυτοι που αγορασαν,πως ειναι η Ελληνικη οικονομια και τι προοπτικες εχει???
Γιατι δεν ρωτανε τον Γιωργο που ολη τη μερα γραφει χωρις καμια αμφιβολια,για το αν κανει λαθος???
Γραφει για την οικονομια,γραφει για Τεχν.αναλυση,μας παρουσιαζεται σαν στρατιωτικος αναλυτης σχετικα με το ποσες κορβετες, αεροπλανα και ελικοπτερα θα παρουμε,σαν διπλωματης , αφου τα Ελληνοτουρκικα τα παιζει στα δακτυλα,σαν γιατρος λοιμωξιολογος ,αφου κανεις δεν ξερει απο δαυτους που εισηγουνται το κλεισιμο και ανοιγμα της αγορας,παρα μονο αυτος,σαν...σαν...σαν.
Βρε καντε τον ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ, εναν χρονο μονο να απογειωσει την χωρα μας.Γιατι φοβαμαι οτι καποια στιγμη θα μεταναστευσει και η Ελλαδα θα χασει τον ογκολιθο της.


Υγ.Αυτα θυμιζουν, σε μας τους παλιοτερους τις συζητησεις στα καφενεια πριν αρκετα-αρκετα χρονια.Μωρε μπραβο προοδο ...ο νεαρος.Μονο 50 χρονια πισω μας παει.
ΑΡΚΕΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ...ΚΟΥΡΑΣΑΤΕ.
Καθεις στον τομεα του ειναι επιστημονας.Στους αλλους τομεις λεμε την αποψη μας ,με αμφιβολια παντοτε οτι,μπορει να κανουμε και λαθος ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΜΕ.


ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Όσο και να προσπαθείς να μειώσεις τον συνομιλητή σού γιατί έμαθες πέντε αράδες γράμματα η ουσία παραμένει ίδια.
Αν εσύ θέλεις να ξαναγράψεις το βιβλίο της οικονομικής θεωρίας με δικά σού λόγια είναι άλλο θέμα.
Εκτός και αν θες να μας πεις πως η ανάπτυξη που βλέπουμε στην παγκόσμια αγορά οφείλεται σε κινήσεις που κάνουν οι Δημόσιοι υπάλληλοι που καμιά φορά αγοράζουν και κάνα επενδυτικό προϊόν και όχι σε πρωτοβουλίες της ελεύθερης οικονομίας των ιδιωτών. .
Η θεωρία του σοβιετ κατέρρευσε εδώ και χρόνια.
Το μοντέλο κράτος και δημόσιοι υπάλληλοι κατέρρευσε παντού εκτός από την Β.Κορεα την Κούβα και την Βενεζουέλα που έχουν χούντα.
Όχι δεν τσιμπαμε σε τέτοιες προκλήσεις.
Θα πρέπει κάποια στιγμή να αποδεχτεις πως αν δεν πληρώσω εγώ ο ταπεινός ξενοδόχος καφετζης όπως υποτιμητικά λες τους φόρους μου. .δεν θα πάρεις εσύ την σύνταξη σου..το αντίθετο δεν μπορώ να το πω καθώς δεν εξαρτάτε η οικονομία από τον κλάδο των δημοσίων γενικά.
Πρέπει να αντιληφθείς πως είναι διαφορετικά τα θέματα από ότι νομιζεις.
Βέβαια ούτε θα σε πείσω ούτε θα με πείσεις. .ας πορευθουμε όπως νομίζουμε.

Andreas D. είπε...

Blogger Ο/Η michele είπε...
Ανδρεα ειχα γραψει εδω για τις μικρες πετρελαικες

https://www.liberal.gr/market/h-ekrixi-stis-times-tou-maurou-chrusou-bazei-fotia-stis-petrelaikes-etaireies/362889
στις 12 Μαρτίου

δεν το είχα δει Μιχάλη, μερσί μποκού!!

Vaggelis είπε...

Κυριε Τσαμπη ποσο δικιο εχετε. Γεμισαμε απο διεθνολογους , τουρκολογους, οικονομολογους, λοιμωξιολογους, σεισμολογους, ποινικολογους, κοινωνιολογους κτλ,κτλ,κτλ.

Κ η ειρωνια ειναι πως αν κανει καποιος υποδειξη πανω στη δουλεια μας θα τρελαθουμε. Χα χα χα

Ξερολες , ακου σε με ξερω εγω!!!

hippy είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

ΟΠΛΑ
Πολλα απο αυτα που γραφεις με βρισκουν συμφωνο.Με την τελευταια σου προταση, ταυτιζομαι απολυτα.Δωσε σε παρακαλαω ενα τελος.Δεν ταιρειαζε,ι ουτε στο δικο σου επιπεδο ,ουτε στο επιπεδο του Χιππυ η αντιδικια σας.
ΑΓΑΠΗ ΜΟΝΟ.
Αντε να γελασουμε και λιγο.Ολα θα φταξουνε.!!!!

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Vaggelis

Οπως εχω ξαναγραψει,μαλλον.... φωνη βοωντος εν τη ερημω.!!!!!

hippy είπε...

Απλά βαρέθηκα βρε ΟΠΛΑ...και είπα να πω και την άλλη πλευρά...πως όλοι όσοι νομίζουν ότι δεν έχουν καμιά παροχή από το κράτος (και συνεπώς υποχρέωση) παραβλέπουν την όποια παιδεία, ασφάλεια, στρατό, την κακή έστω περίθαλψη, τους δρόμους τα αεροδρόμια κλπ κλπ.

Και ναι, να με συμπαθάς, σήμερα έχω τις κακές μου. Χθες έμαθα την απώλεια του καλού φίλου Βαγγέλη απ΄τον @#@#%ιό. Έχω ποστάρει μερικές φορές εδώ συνεντεύξεις που πήρε από αναλυτές στο μπλογκ του.

austin είπε...

Δημήτρη... Διεθνολόγος και διπλωμάτης δεν θέλω να το παίξω. Οι ερωτήσεις είναι απλές. Ποια χώρα εν μέσω πανδημίας πήρε εξοπλιστικά με όλα τα συναφή? Αν αυτό για σένα σημαίνει ότι θέλω να το παίξω πρωθυπουργός οκ.

Το ότι η χώρα βγαίνει για 30ετές σημαίνει ότι η ζωή του μέσου πολίτη θα είναι καλύτερη?? Ξέρεις κάποιοι λέγανε και λένε ότι επί χούντας η οικονομία ήταν τούμπανο και δούλευε ρολόι. Δεν λέω ότι ο Μητσοτάκης είναι χούντα, απλά ότι δεν έχει σχέση το ένα με το άλλο. Η
Πάρε άλλο παράδειγμα τώρα, εν μέσω ιού που η αμερικάνικη πραγματική αγορά αιμοραγούσε ο S and P έγραφε ιστορικά υψηλά...

Ξέρεις μάθαινα ιστορίες από τον πατέρα μου, τότε με το ΠΑΣΟΚ που μεσουρανούσε, το οποίο αρχικά το είχε υποστηρίξει, αλλά έβλεπε (γιατί δεν εξαρτιόταν και από το ΠΑΣΟΚ, πράγμα σπάνιο για την εποχή τότε) ότι πράγματα γινόντουσαν στραβά και έκραζε. Θυμάμαι κουβέντες που έλεγε, καλά ρα παιδιά δεν βλέπετε ότι αυτό θα σκάσει (γενικά). Και του έλεγαν, έχεις κουράσει! Η αλήθεια είναι ότι νιώθω κάπως έτσι... Ότι ο καθένας κοιτάει το σπιτάκι του, την τσέπη του κτλ και δεν βλέπει παραπέρα και έχω κουράσει.

Θα προσπαθήσω να μείνω σε χρηματιστηριακά σχόλια..

austin είπε...

Hippy...συλλυπητήρια, υγεία πάνω από όλα και τα άλλα θα τα βρούμε. Κάτι τέτοια όταν μαθαίνονται σε κάνουν να ξεχνάς τα άλλα.

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Να δωσω δε και τα συγχαρητηρια μου(χωρις να θελω να ριξω λαδι στη φωτια),στον Desunt Cetera ,ο οποιος, χτες νομιζω εγραψε οτι,πουλησε τις τραπεζες του, με καλο κερδος και με την υπενθυμιση στον εαυτο μου οτι,οταν μας γραψει οτι ξαναγορασε,θα τον ακολουθησω,μιας και τις τραπεζες εξακολουθω να τις βλεπω σαν ευκολο κερδος για αυτους που ξερουν και που εγω εχω κερδισει ....ψιχουλα μονο,γιατι τις φοβαμαι.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Από μένα τέλος hippy.
Συλλυπητήρια για τον φίλο σας ειλικρινά.

Τσαμπης όλα καλά φίλε.

hippy είπε...

Verdadeiro, δυναμικός, α΄αντιπρόεδρος στον ΣΕΔ

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

austin
Ναι,αγορασαν εξοπλιστικα οσες χωρες ειχαν εξωτερικη απειλη.Αν ειχαμε στα συνορα μας το Λουξεμβουργο και οχι την Τουρκια,συμφωνω δεν θα χρειαζοτανε.Αλλα για να το κανανε αυτο οι ειδικο,στρατιωτικοι-πολιτικοι σιγουρα ξερουν παραπανω απο μενα.
''Το ότι η χώρα βγαίνει για 30ετές σημαίνει ότι η ζωή του μέσου πολίτη θα είναι καλύτερη??''
100% ναι.Διαφορετικα δεν θα μπορουσαμε να χρηματοδοτησουμε, παιδεια,υγεια,εργα κλπ.
Για να τα κανουμε αυτα ,χωρις δανεισμο,θα χρειαζοτανε να αγριοφορολογησουμε τους ελευθερουε επαγγελματιες και να κοψουμε μισθους και συνταξεις.
Συμφωνω απολυτα με την τελευταια σου προταση.

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

ΟΠΛΑ
Χρησιμοποιησε ξανα το ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ και. να φροντισει η διευθυνση να μην γραφει κανεις αλλος με το νικ σου,που το κατεχεις...επαξια χαχαχαχα.
Σε θεωρω φιλο και δεν σου πρεπουν οι αντιδικιες με κανεναν εδω μεσα.

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Πολλω δε μαλλον,με αυτους που προσφερουν και εχουν αποδειχθει και σοβαροτατοι.

michele είπε...

Αυτο το "Το ότι η χώρα βγαίνει για 30ετές σημαίνει ότι η ζωή του μέσου πολίτη θα είναι καλύτερη?? " Αustin
ειναι σαν του Τσίπρα "το θα βαραμε τα νταούλια και θα χορευουν οι αγορες"
εκεινος απευθυνοταν και σε αμπαλους
εσυ βρε παιδι μου που υποτιθεται ασχολεισαι με τις αγορες;

η μηπως ειναι τυχαιο που τελευταια φορα που βγηκαμε για μεγαλη διαρκεια ηταν το 2008 και εκτοτε ειδες τη ζωη του μέσου πολιτη μεχρι σημερα

michele είπε...

τα αυτονοητα για τα εξοπλιστικα τα ειπε και ο ΤΣΑΜΠ

Συλλυπητηρια για το Βαγγελη Νταγκουνακη, τα ειπα και στο ΣΕΔ εκει,κριμα πολυ κριμα

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Τον διάβαζα..τι λες;τον διάβαζα πριν χρόνια ναι..

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Μιχαλη,ρωταω ,δεν ξερω.
Εχεις την δυνατοτα,με τεχνικα μεσα να μην επιτρεπεις να γραφει καποιος, με το νικ αλλου π.χ,του ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΥ

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Εχω την εντυπωση οτι, ο συγχωρεμενος Βαγγελης,θα ητανε χαρουμενος να μας διαβαζε σημερα και να βοηθουσαμε, ο ενας τον αλλον χωρις εριδες.
Αυτος ο λογος μου ...στην μνημη του ,μιας και αρκετοι τον γνωριζαμε.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Φίλε Τσαμπης. .δεν θέλω αντιδικία με κανέναν.
Εντάξει κράζω αυτούς που κυβερνούν γιατί τούς ψήφισα.
Δεν έχω σκοπό να προσβάλω κανέναν. .
Όταν όμως με προσβάλουν απαντώ χωρίς λογοκρισία.
Τι περιμένει ο βλαξ. .να γράφει με το όνομά μου και να του χαριστω;
Πάμε παρακάτω. .

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Καλο απογευμα,σε ολους μας,αγαπητοι μου.
ΑΓΑΠΗ ΜΟΝΟ.!!!!

austin είπε...

Παιδιά εδώ θα είμαστε και θα τα βλέπουμε...

Δεν είπα να μην βγούμε δεν είπα για ΣΥΡΙΖΑ και νταούλια.

Απλά η μία όψη του νομίσματος είναι οι χρηματαγορές και τα QE και για την ελλάδα (ειδικά) είναι κάτι διαφορετικό τι γίνετια στην πραγματική οικονομία.

Αλλα για κάποιο λόγο δεν θέλετε να κατανοήσετε αυτό που εννοώ. Ναι το ελληνικό θα γίνει και καλά θα κάνει. Ναι θα έρθει η Microsoft και καλά θα κάνει. Ναι να μαζευτεί η σάπια μικροεπιχειρηματικότητα και καλά θα κάνει.

Το μεγάλο αλλά είναι με ποιους όρους για τους πολίτες τς χώρας. Πάντως η γενική συμπεριφορά, εδώ και πολλά χρόνια είναι σα να είμαστε "εκλεπτυσμένοι ιθαγενείς"

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Όχι. Ούτε να μπλοκάρει καποιον.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Και κάτι τελευταίο...για να πούμε αύριο τα χρηματηστιριακα μας..
το ατύχημα που πήγαν για κουκούλωμα έξω από την βουλή έχει ως εξής.
Είναι ατύχημα με δεν ξέρω ποιου ευθύνη και αυτό θα το βρει η υπηρεσία. .
Κυρία Μπακογιαννη..εδώ έχουμε ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό και θάνατο και από τον νόμο προβλέπετε σύλληψη τού εμπλεκόμενου οδηγού του άλλου οχήματος με αυτοφορη διαδικασία. .
Εδώ δεν τηρήθηκε αυτό γιατί ο οδηγός σάς κρύφτηκε στην Βουλή. .
Έπρεπε εσείς πρώτη να επιληφθειτε της υπόθεσης έστω και με καθυστέρηση και να του πείτε του οδηγού σας να ξεκουμπιστει και να πάει να παραδοθεί για τα περαιτέρω.
Μια τα κορονοπαρτυ μια οι ποδηλατάδες μια το ένα το αλλο..για τον θεό εσείς οι Μητσοτακηδες είστε άλλου θεού πολιτες;
καμιά παραίτηση παίζει που κάνατε κουκούλωμα;

austin είπε...

η Plug που πολύ την πάω, σήμερα τρελό χωσέ και ευτυχώς την είχα δώσει.

Έχουμε ένα ωραίο παιχνίδι στις ενναλακτικές μορφές κίνησης ακραίας ανόδου, και μετά νέα ότι κάτι δεν έκαναν καλά οι εταιρείες στις αναλύσεις τους, στις πληροφορίες που έχουν δώσει στο κοινό κτλ κτλ.

mixalis mixalios είπε...

Ε ρε τι γίνεται στο Αμερικα....

mixalis mixalios είπε...

Νομίζω ότι όλα τα πολιτικά σχόλια καταλήγουν στο αν ήταν καλύτεροι οι προηγούμενοι ή αυτοί? Δεν θέλω να φανταστώ τι θα γινόταν με Σύριζα υπό αυτές τις συνθήκες

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Καλημερα,σε ολους μας.

Καραβια φτασαν, στον Πειραια.
Δεσανε ,πριν απο λιγο.
Τα βλεπω, ξεφορτωνουνε
Πολυ ΙΝΤΡΑΛΟΤ ΚΑΙ ΦΡΙΓΟ

Andreas D. είπε...

https://www.capital.gr/oikonomia/3532811/citi-arxizei-o-xoros-ton-anabathmiseon-tis-elladas-apo-tous-oikous-sto-5-5-i-anaptuxi-fetos

https://www.mononews.gr/trapezes/etsi-tha-gini-i-amk-tis-pireos-ta-mistika-tou-reverse-split-gia-165-metoches-ke-pou-pontaroun-i-ependites

https://www.mononews.gr/business/apostolos-vakakis-poulai-to-35-tis-jumvo-gia-72-ekat-evro-krisima-erotimata

https://www.mononews.gr/business/apostolos-vakakis-jumbo-chtizi-apothiki-mamouth-sti-roumania-stochos-i-trofodosia-entos-24orou

https://www.mononews.gr/oikonomia/thewiseman/o-vakakis-o-peristeris-ke-ta-73-ekat-evro-topoulain-tou-maximou-i-ataka-pateli-ke-i-orexis-koutra-intrakat

https://www.mononews.gr/business/cenergy-holdings-sta-908-ekat-evro-o-enopiimenos-kiklos-ergasion-to-2020

https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/2070101/ellaktor-tetraplh-enesh-reystothtas-sthn-aktor.html



hippy είπε...

Ας ξεφορτώσουν ότι θέλουν Δημήτρη...φτάνει να πληρώσουν λιμανιάτικα. Τι δηλαδή, εμείς κλέφτες θα γίνουμε?

Καλημερίζω


hippy είπε...

Σε τιμή 14,7 ευρώ/μετοχή η πώληση του 3,5% της Jumbo....τυχερός στάθηκα χθες

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Λιμανισιος...μαγκας τσιφτης,αλανιαρης.
Εισπρατονται και λιμανιατικα.

Υγ.Καποια στιγμη Ηλια, θα σου γραψω ,γιατι ηταν ολοι,παμπλουτοι, οι του σωματειου θαλασσης, φορτοεκφορτωτες

hippy είπε...

1) Δίπλα στο πατρικό σπίτι μου Δημήτρη, στο λόφο Βώκου (Μανιάτικα) στον Πειραιά, έμενε ο κ. Παπαδόδημας, μανιάτης φορτοεκφορτωτής, μακαρίτης πια. Κάθε 15 μέρες έφερνε 3-4 κούτες "φρεσκοκατεψυγμένα" λιθρίνια, φαγκριά κλπ που τα σκότωνε μισοτιμής στη γειτονιά (κλεμένα φυσικά).

2) Πριν 30 χρόνια με τον κουμπάρο μου είχαμε μια μικρή εισαγωγική εταιρεία και φέρναμε βασιλικό πολτό αεροπορικώς από Κίνα. Το προιόν είναι ευπαθές, ερχόταν συσκευασμένο με ξηρό πάγο. Σε κάθε εισαγωγή (50 κιλά) το κιβώτιο ήταν ανοιγμένο κι έλειπαν 1-2 βάζα του κιλού. Το δεχόμαστε παθητικά. Αν τολμούσαμε να διαμαρτυρηθούμε το προιόν θα έμενε ακτελώνιστο 5-10 μέρες και θα χάλαγε.

Ελλάς το μεγαλείο σου.

Vaggelis είπε...

Κυριε Hippy τι ονειρο ειχατε δει με μπελλα??!!!

hippy είπε...

Φίλε DC είπαμε να τ΄αφήσουμε πίσω μας αυτά. Εκτίμηση προς το πρόσωπο σου υπάρχει και μάλιστα μεγάλη, προτιμούμε να διαβάζουμε τις κινήσεις σου.

ArTaXiA είπε...

Aν ποτέ σκεφτείτε σε ποιους εκφράζετε "την εκτίμησή σας" και πως η εμμονή σας να βάζετε στην ίδια πρόταση/θέση/μοίρα τα πολύτιμα με τους τσίγκους, ίσως και να αντιληφθείτε πως καταλήξαμε εδώ που καταλήξαμε.

Στο μεταξύ, καφενές και χαζοκουβέντα. ΜΟΝΟΝ!

μπαρμπαλιας είπε...

Η.
επειδη ολως τυχαιως γνωριζω τα του "λιμανιου"...
ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΠΑΝΕ ΧΑΡΤΙΑ ΓΙΑ ΤΕΛΩΝΙΣΜΟ...ΤΟ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΕΛΕΓΞΕΙ ΔΕΟΝΤΩΣ ΟΙ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΚΟΥΒΑΛΗΤΑΔΕΣ...
σσ οχι πως και οι αλλοι ηταν αγιοι,αλλα ηταν αλλα "επαγγελματα"μπροσταρηδες.
ο ελεγχος απο το Τελωνειο ηταν και παραμενει δειγματοληπτικος......

μπαρμπαλιας είπε...

σσ
ενα -δυο δειγματα απο το φορτιο σου πηγαιναν ΓΧΚρατους

μπαρμπαλιας είπε...

η ΑΡΦΑ γιατι κοντοπουλιεται;

streetboy είπε...

Ο/Η ArTaXiA είπε...
Aν ποτέ σκεφτείτε σε ποιους εκφράζετε "την εκτίμησή σας" και πως η εμμονή σας να βάζετε στην ίδια πρόταση/θέση/μοίρα τα πολύτιμα με τους τσίγκους, ίσως και να αντιληφθείτε πως καταλήξαμε εδώ που καταλήξαμε.

Στο μεταξύ, καφενές και χαζοκουβέντα. ΜΟΝΟΝ!

Καλά σας λέει ρε σεις... Σοβαρευτείτε λίγο πειτε για καμιά πανσέληνο, για κανένα αχαστο συστηματακι πρωί τα βάζω βράδυ τα βγάζω κλπ.... Αντε αντε κουνηθειτε!!

ArTaXiA είπε...

Streetboy που είσαι αρχηγέ μου που εμφανίζεσαι μόνο όταν γράφω;

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

ArTaXiA

Σιγουρα μπορεις και πολυ καλυτερα.
Μπορεις να προσφερεις περισσοτερα,εδω στο μπλογκ που γραφουμε.αφου διαπιστωνω οτι,γραφοντας διπλα στους ζωγραφους,διατηρεις παντοτε μια καθαρη επενδυτικη γραμμη,προσφορας.
Νομιζω οτι,αν κανεις και εδω το ιδιο σε καποιο διαστημα τα παντα θα αλλαξουν για σενα.
Αν βεβαια αυτο σε ενδιαφερει.
Με εκτιμηση, στις επενδυτικες σου γνωσεις.

ArTaXiA είπε...

Ρε ΤΣΑΜΠΗΣ ειλικρινά.

Νομίζεις πως με ενδιαφέρει; Εγώ είμαι εκείνος που ζητούσε και αποζητά ακόμη και τώρα επενδυτικές κατευθύνσεις; Εγώ είμαι εκείνος που έχει ανάγκη για αποδοχή; Ή μήπως θέλω να πιάσω εσένα ή κάποιον από εδώ μέσα πελάτη;

Δεν θέλω να αλλάξει κάτι για μένα. Είμαι πάντοτε ο ίδιος. Γνωρίζω τη αξίζω και δεν δίνω δεκάρα για το τι πιστεύεις εσύ, ή ο οιοσδήποτε. Δεν θέλω να σε πείσω. Δεν θέλω να σου πω που αγόρασα, που πούλησα και πόσα έβγαλα.

Αν με ενδιέφερε να σε κάνω "φίλο" θα καθόμουν να χαριεντίζομαι μαζί σου.

ΕΛΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ!

hippy είπε...

@ ArTaXiA

Εκτός από τις πράξεις που γράφουμε κάνουμε κι άλλες που δεν αναφέρουμε καθώς είναι μικρού κερδοσκοπικού ενδιαφέροντος ή απλά δεν θέλουμε να κάνουμε τους "πονηρούς". Ο Χίππης είναι μέτριος, καθώς όμως υπήρξε για πολλά χρόνια καθηγητής απέκτησε την ικανότητα σε λίγες γραμμές να "βλέπει" τα ταλέντα. Ως τέτοιο θεωρώ τον κύριο DC και μ΄ενδιαφέρουν οι κινήσεις του εάν βέβαια επιθυμεί να τις ανακοινώσει. Έχω το δικαίωμα φαντάζομαι όπως κι εσείς βέβαια να μας κριτικάρετε. Keep on, no problem.

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

" Εγώ είμαι εκείνος που έχει ανάγκη για αποδοχή; Ή μήπως θέλω να πιάσω εσένα ή κάποιον από εδώ μέσα πελάτη;"

"Αν με ενδιέφερε να σε κάνω "φίλο" θα καθόμουν να χαριεντίζομαι μαζί σου."

Το πρωτο βγαζει πολυ γελιο,χωρις πλακα,μεχρι και συ θα γελουσες,αν ηξερες,η,αν καταλαβαινες.
Το δευτερο,ουτε που μου εχει περασει,ποτε απο το μυαλο μου.
Για την ηρεμια του μπλογκ τα εγραψα.
ΑΓΑΠΗ ΜΟΝΟ

Vaggelis είπε...

Κυριε hippy γνωριζετε που θα κυμανθει το επιτοκιο στο ομολογο της ΜΟΗ ?

ArTaXiA είπε...

Vaggelis 1.90% 2.30% το εύρος.

Vaggelis είπε...

Ευχαριστώ

ArTaXiA είπε...

Hippy, "κύριος" DC δεν υπάρχει, έναν Peter Vlaso γνωρίζουμε, ο οποίος απαρνήθηκε το όνομά του.

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Οταν εγινε το κουρεμα των ομολογων του Ελληνικου δημοσιου Ο Β.Βενιζελος τους ειπε.Σας παιρνουμε τα ομολογα σας 2 ευρω περιπου στα 10 ,θα γραψετε ΤΕΡΑΣΤΙΑ ζημια(διαφορετικα θα μηδενισουν τα ομολογα σας),αλλα εσεις να επωφεληθειτε και αγοραζοντας με αυτα τα χρηματα,ξανα,νεα ομολογα, λιγο πιο κατω,θα κερδισετε αρκετα.Απλα και κατανοητα.
Δεν τον ακουσανε ολα τα ταμεια και ετσι οδηγηθηκανε σε καταστροφη.
ΟΣΟΙ ομως τον ακουσανε και τον εμπιστευθηκανε, γραψανε ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ υπεραξιες.
Καπως ετσι πιστευω θα γινει με την ΠΕΙΡΑΙΩΣ.Οι παλιοι μετοχοι θα γραψουν ζημιες,αφου η τραπεζα αν δεν κανει την ΑΜΚ κατ'αυτο τον τροπο ,δεν φαινεται να εχει ευοιωνο μελλον ,αλλα,οι νεοι μετοχοι πιστευω θα ενθηλακωσουν ΚΑΛΕΣ αποδοσεις απο την καινουρια ΥΓΙΗ τραπεζα.(επενσυτικη).
Γνωμη εκφερω και τιποτε αλλο.

kostas είπε...

Αγαπητοί βλέπω ότι δεν ασχολείστε με πειρ και καλά κάνετε. Ωστόσο οφείλω να σας ενημερώσω ότι η επικείμενη αύξηση μπορεί να γίνει μέχρι και στα 0.06 ευρώ τωρινή τιμή με αποτέλεσμα οποίο ς έχει τώρα να κινδυνεύσει με τρομερή απώλεια κεφαλαίου

μπαρμπαλιας είπε...

η νεα τραπεζα θα λεγεται ΝΕΑ ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΗ;;;;

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Οι μικρομετοχοι της Σαπιομπανκ..θα ξαναμηδενησουν..
Αυτοι που ετρεχαν προχθες στο +30% ηδη ειναι -25%
Δειχνει τον δρομο και για τις αλλες.

Το προσφατο swap με τις τραπεζες μεσω 30 ετους ομολ. ηταν 1.375%
Χθες το ελλ.Δημοσιο 1.90% που με τις ταριφες θα φτασει 2.00%(ακριβο)
Το Αμερικανικο στο θεο..

hippy είπε...

Κύριε Vaggeli πιθανολογώ ένα κουπόνι περί το 2,10%-2,15% (θυμίζω ότι το πολύ καλύτερο* OPAPB2 δίνει 2,10%). Ωστόσο θεωρώ πως αυτός ο κλάδος, των ομολόγων του ΧΑΑ, απευθύνεται στους παθητικούς επενδυτές των προθεσμιακών καταθέσεων και τους αμοιβαίους. Έχει νεκρώσει για τους μάχιμους παίκτες του ΧΑΑ. Εξηγούμαι:

Σύμφωνα με το τμήμα ανάλυσης της "συγγενούς" OPTIMA AXE περιμένουν υπερκάλυψη 4-5 φορές. Δεν παίρνουν θέση για το κουπόνι. Πιθανολογούν όμως για το περσινό (μετριότατο) 2020 ως μέρισμα για την μετοχή 0,35-0,40% δλδ >3% απόδοση, σαφώς περισσότερο απ΄το ομόλογο. Σκέφτομαι λοιπόν ότι οι προβλέψεις αποτελεσμάτων για την φετινή χρήση είναι καλές τότε το μεν ομόλογο θα κινηθεί προς το 102, η μετοχή όμως προς τα €14 και το προσδοκώμενο μέρισμα αντιστοιχα. Οπότε προσωπικά ΔΕΝ θα γραφτώ. Κρατώ το χρήμα για τις επικείμενες ΑΜΚ.


* (στα ομόλογα πιο πολύ κι απ΄τα κέρδη μας ενδιαφέρουν οι ταμειακές ροές, αυτές πληρώνουν το κουπόνι. Και σ΄αυτές ο ΟΠΑΠ είναι άπαιχτος)

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Ο kostas είπε...

Αν το ηξερα αυτ αγαπητε μου ,τοτε θα πουλουσα και σε αυτες τις τιμες,παιρνοντας την ζημια μου.
Αλλα παλι,δεν ξερω κατι το ιδιατερο,γι'αυτο δεν συμμετεχω σε αυτον τον... τζερτζελε,πριν τη ΑΜΚ.
Σε αυτο τον τομεα εχω ελαχιστες γνωσεις.Γι αυτο εγραψα το παραπανω.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ερωτηση..Αν δεν υπηρχε η καλυψη ΕΚΤ ολα τα σφαζω..ολα τα μαχαιρωνω...θα μπορουσαμε;
Αν ναι γιατι..
Αν οχι γιατι..
Οταν σταματησει η καλυψη αυτη θα μπορουμε με χρεος320%;

Α..ναι ξεχασα..ειναι ρυθμισμενο
Και αφου ειναι ρυθμισμενο γιατι δεν ...;
Ασεμας τωρα ρε οπλαρχηγε..

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

*220%

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Χιππυ
Το ξαναγραφω.Παιζει να εισαι,ο πλεον γνωστηςΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ στον τομεα των ομολογων και παντοτε χαιρομαι να διαβαζω τις αποψεις σου, σ'αυτον,ιδιαιτερα τον τομεα.

hippy είπε...

"Ο TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Καπως ετσι πιστευω θα γινει με την ΠΕΙΡΑΙΩΣ.Οι παλιοι μετοχοι θα γραψουν ζημιες,αφου η τραπεζα αν δεν κανει την ΑΜΚ κατ'αυτο τον τροπο ,δεν φαινεται να εχει ευοιωνο μελλον ,αλλα,οι νεοι μετοχοι πιστευω θα ενθηλακωσουν ΚΑΛΕΣ αποδοσεις απο την καινουρια ΥΓΙΗ τραπεζα.(επενδυτικη)."


Το ίδιο ΑΚΡΙΒΩΣ πιστεύω κι εγώ. Με το προτεινόμενο σχέδιο ΑΜΚ της διοίκησης οι σημερινοί μέτοχοι θα μηδενίσουν, καλύτερα να σώσουν ότι σώζεται. Η ΑΜΚ με βιβλίο εγγραφών πιθανολογώ πως θα υπερκαλυφτεί πάνω από 5 φορές (έχω κατά νου να μπω δυνατά).

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

ΟΠΛΑ
Δεν μπορει να ειναι ΟΛΑ ΜΑΥΡΑ.Αφησε μας,μια αχτιδα αισιοδοξιας και πιστευω οτι,ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΑ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΝ..Αν οχι θα βριζουμε ΟΛΟΙ μαζι.χαχαχαχαχα
Αλλα αφησε τον χρονο να κυλησει.Ισως να το μελλον να σε διαψευσει.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Δεν ξεχναμε ποτε τον βασικο κανονα.
Για αλλο λογο αγορασαν προχθες σαπιομπανκ καποιοι και για αλλο λογο καποιοι αλλοι..
Δεν ταυτιζομαστε ποτε με τα βουβαλια γιατι υπαρχει κυνδινος να μας πατησουν.
Τα παρακολουθουμε..και οταν ολοκληρωσουν την δουλεια τους..πλησιαζουμε αργα και μετα απο μερες και παιρνουμε μεζε..παντα κατι αφηνουν.
Αυτα.

hippy είπε...

Χθες το βράδυ, με την ανακοίνωση της Πειραιώς έγραψα τούτο εδώ...δεν το ποστάρησα για να μην δημιουργήσω ένταση εκ του μηδενός


Για τον φίλο του μπλογκ ΟΠΛΑ 

"Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες για reverse split της Πειραιώς, με αύξηση της ονομαστικής αξίας ανά μετοχή από τα 6 στα 99 ευρώ και ταυτόχρονη μείωση του αριθμού των μετοχών από 831.059.164 σε 50.367.223, δια της συνένωσης 16,5 υφιστάμενων μετοχών σε 1 νέα.

Εφόσον η πρόταση του reverse split γίνει αποδεκτή, το Δ.Σ. προτείνει να ακολουθήσει μείωση του μετοχικού κεφαλαίου, με μείωση της ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής από τα 99 ευρώ σε 1 ευρώ. Η μείωση δεν θα διενεργηθεί για επιστροφή μετρητών ή για διανομή δωρεάν μετοχών, αλλά για σχηματισμό ειδικού αποθεματικού, ύψους 4.935.987.854 ευρώ, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί, σε δεύτερο χρόνο, για συμψηφισμό συσσωρευμένων ζημιών."


Αυτά τα σχεδόν 5 δις, χρήματα των μετόχων και των φορολογουμένων που κάηκαν, προορίζονται να καλύψουν τις ζημιές βιομηχάνων, ξενοδόχων, εμπόρων και λοιπών επιχειρηματιών που είτε "έκλεψαν" τα δανειακά κεφάλαια με φουσκωμένες αγορές, είτε τα σπατάλησαν σε επιπόλαιες επενδύσεις, είτε απλά απέτυχαν και μπήκαν σε "ρυθμίσεις" (Μυλωνάς, Δοντάς, Ανεζουλάκης, Μαυροσκότης κλπ). Και τώρα δηλαδή τί? Να κόψουμε 25-30% συντάξεις και μισθούς για να τους συνδράμουμε μαζί με τους λίγους σχετικά έντιμους όπως εσύ κι ο austin?

hippy είπε...

"Ο/Η μπαρμπαλιας είπε...
η ΑΡΦΑ γιατι κοντοπουλιεται;"


Απαντώ με ερώτηση...σε έναν ολιγοπωλιακό κλάδο όπως ο τραπεζικός η κρατική ενίσχυση του ανταγωνιστή υποσκάπτει τους υπόλοιπους έτσι δεν είναι? Γιατί δεν αντιδρούν? Οέο?

Εάν μάθω ότι περιμένουν τη σειρά τους θα πεθάαααανω!!

μπαρμπαλιας είπε...

μαλλον εχουν σειρα...

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Φίλε Τσαμπης. .
Το κούρεμα Ομολ.Βενιζέλου ήΣαμαρονενιζελου έγινε όπως το περιγράφεται. .μια μια μικρή διαφορά. .
Ο τότε 70αρης δεν πρόλαβε να θερισει γιατί τον πρόλαβε ο Χάρος. .χαχα..
Θα ήταν τιμιοτερο ένα γενικό κούρεμα 10-15% τότε που υπήρχαν μανυ..και ίσως να γλιτωναμε από τα μνημονια..

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Σήμερα δεν μπορώ να διαφωνήσω. .
Έτσι σε θέλω

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=oZkLQoMQ2b0

ΤΠΕΡΟΧΑ ΟΛΑ.

Καλο μας απογευμα.!!!!

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Στο μελλον...
Ο Μιχαλης,θα βαλει διαφημισεις στο μπλογκ και ολοι εμεις, ΘΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ,ενα κομματακι της διαφημιστικης πιτας.χαχαχαχχαχαχα

μπαρμπαλιας είπε...

ωραιο σφαξιμο Ηλια ,σε χαιρομαι
εκτος απο Φυσικομαθηματικος εισαι
εξαιρετος λογοτεχνης

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Κοίτα μην βάλει συνδρομή λέω εγώ...

austin είπε...

Hippy μου γιατί βάζεις εσύ και austin στην ανάλυση σου.

Εγώ επί της ουσίας μιλάω για άλλα πράγματα εδώ. Και μάλιστα είπα ΞΕΚΑΘΑΡΑ δεν θέλω να μειωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις...

Άρα νομίζω ότι συνεχίζεις να παρεξηγείς αυτά που λεω, όπως νόμιζες ότι η γκρίνια μου έγκειται στην αγορά και ότι δεν έπιασα όλη την κίνηση και όλες τις μετοχές.

Θα το πω για τελευταία φορά. Η γνώμη μου είναι ότι γενικώς (αλλά περισσότερο ειδικώς επειδή είμαστε μαγαζί γωνία-μπανανία) είναι ότι οι πολίτες θα ζήσουν πολύ περίεργες μέρες. Αυτά

Vaggelis είπε...

Κυριε Hippy . Ευχαριστώ κ εσας για τις πληροφοριες. Κ μιας κ αναφερθηκατε για επικειμενες Α.Μ.Κ μήπως εχετε αποψη για Αραιγ? (ή οποιος αλλος)(Αποψη κ οχι προταση εννοειται)

hippy είπε...

@ austin

έκανα λάθος, απολογούμαι

austin είπε...

Σε ευχαριστώ Hippy, ότι και αν λέμε εδώ εγώ έχω εκτίμηση για διάφορους ανθρώπους μέσα στο μπλογκ, αρκετά διαφορετικούς μεταξύ τους.

παράδειγμα, άκουσα την προτροπή σου (αν και αργά) για ανελέητο trading στο ελληνικό. Λίγες κινήσεις και καλές.

Από την άλλη όμως επειδή ετοιμάζω ένα μεγάααααλο πόνημα, όντας ελεύθερη γνώμη εδώ, και επειδή παλιότερα είχαμε πολλές "πολιτικοοικονομικές αναλύσεις" εδώ μέσα...εξακολουθώ και αναφέρω κάποια χοντρά κακώς κείμενα (κατά την γνώμη μου) τα οποία είναι πέρα από τις δυνάμεις του Μητσοτάκη ή του Τσίπρα ή του όποιου

hippy είπε...

Απ΄όσο έχω καταλάβει κύριε Vaggeli 60 εκ. ΑΜΚ παλαιών μετόχων, 60 εκ. δωρεάν κρατική βοήθεια, 60 εκ. cocos που θα ασκήσει προαιρετικά σε 2-3 χρόνια το κράτος πληρώνοντας τιμή/μετοχή ίση με την παρούσα ΑΜΚ (είτε θα τα χαρίσει όπως συνηθίζει χα χα). Περισσότερες πληροφορίες θα μαθουμε στη ΓΣ.

Επειδή ο Βασιλάκης προσέχει τα χαρτιά του στο ταμπλό έχω κατά νου να συμμετάσχω στην ΑΜΚ και ν΄αγοράσω ταυτόχρονα (τότε) και ΟΤΟΕΛ.

(οι προσεχείς ΑΜΚ Ελλάκτωρα, ΑΡΑΙΓ, Πειραιώς ήταν ο λόγος που έδωσα χθες την υπόλοιπη ΜΠΕΛΑ....καθαρή τύχη δηλαδή)

austin είπε...

Δεν έχω προλάβει να ασχοληθώ ακόμα με την ΑΜΚ της Πειραιώς αλλά από αυτά που διάβασα πεταχτά εδώ μέσα, φαίνεται ότι πάλι πλιάτσικο γίνεται...

austin είπε...

Και ως εδώ η διόρθωση στην Αμερική? Πάμε πάλι πάνω??

hippy είπε...

ΑΜΚ Πειραιώς

Λογικά η τιμή θα υποχωρήσει κι άλλο μέχρι τη ΓΣ της 7ης Απριλίου. Ωστόσο οι τιμές στόχοι (0,06 €) που δίνονται από συναδέλφους μικροεπενδυτές είναι νομίζω ατυχείς...η αύξηση θα γίνει σαφώς σε τιμή ανώτερη της νέας ονομαστικής (1€)

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Όσο γράφεις προκλητικά για μπουμπουνες...
Όσο κάθε σου λέξη είναι. .μίσος και διχόνοια. ..
Όσο χρησιμοποιείς το ψευδώνυμο Desunt...πού είναι ο Αρταξιας στο φεις. .και οπλαρχηγος που αφορά εμένα. ..θα ΣΒΗΝΕΣΑΙ.
Βάλε μυαλό. .άλλαξε τακτική. .για να γράφεις. .
Μας έκανες άνω κάτω και ζητάς και τα ρέστα. .
Κάτσε και σκέψου .

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ρέ φίλε πόσο χρονών είσαι;
Τι είναι αυτά που λες.

streetboy είπε...

Μπράβο και στο hippy για την ανάλυση και εκτίμηση του σχετικά με το ομολογο της MOH.
Το 1,90-2,3 που μας είπε ο άλλος το ξέραμε από την ανακοίνωση που βγήκε... Ο vaggelis περισσότερο ρώτησε (έτσι νομίζω τουλάχιστον) ποια η εκτίμηση για το που θα κινηθεί το επιτόκιο και ΌΧΙ το εύρος τεσπα...
Εγω πάντως κύριε hippy μπήκα στο ομολογο της motor oil απλώς για την διασπορά των χρημάτων μου και θα δούμε... Και μιας και η κουβέντα για ομόλογα εκείνη η γεκ τερνα δεν καταλαβαίνω γιατί το ομολογο της είναι ακόμα κάτω από 100(απο την ημέρα που ξεκίνησε δεν κατάφερε να σηκώσει κεφάλι)

mixalis mixalios είπε...

https://www.euro2day.gr/news/politics/article/2070306/mera25-epikoinoniakes-tahydaktyloyrgies-me-to-30et.html

Ο Γιάνης είπε τη μεγάλη αλήθεια, τα νέα ομόλογα, αυξάνουν το δημόσιο χρέος... Μεγάλες κουβέντες μεγάλου ανδρός... Και το είχαμε μόνο για 6 μήνες υπουργό. Κάπου διάβασα ότι είπε πως η άνοδος των τιμών οδηγεί σε πληθωρισμό...

Lorac είπε...

Καλησπέρα παίκτες και επενδυτές. Ο πειραυλος εκτοξεύθηκε ανεπιτυχώς τις προάλλες και τώρα υπό την επίδραση της βαρύτητας επιστρέφει με ταχύτητα στο χώμα.

Αν πάρεις σήμερα 1000 τμχ στα Χ ευρώ, και ισχύουν τα ριβερς σπλιτ του 1:16,5 τότε αύριο και μετά την αμκ (έστω στα 1 ευρώ) θα έχεις 61 κομμάτια. Για να είσαι brake even θες 1000 επί Χ = 61 χ 1,2 (βάζω ότι θα πάει και πάνω μετά) Άρα χ < 0,08 για να μην χάσεις.

Εεεε δεν περιμένουμε να μπούμε τότε στην αμκ και στο 1,2 να είμαστε στο +20%???

Προειδοποίησε εγκαίρως ο κ. ArTaXia πάντως!!

ΕΡΩΤΗΜΑ: Η μάνα-εχαε κερδίζει τίποτα από τα συνεχή placement και αλλαξοtradings σε Μπέλες Τενεργες Γεκτέρνες, αλλά και από την αμκ του πειρ??

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

την απορία για τα εχαε την έχω και εγώ γενικά..
έχουν γίνει και πιο χοντρές δουλειές πιο παλιά αλλά αυτά τίποτα..ακίνητα.

Lorac είπε...

Αυτή τη στιγμή αξίζει στο ΧΑΑ όσο το 43% του πειραυλου και δεν έχει καταφέρει να κλείσει ακόμα το γκαπ του περσινού Φεβρουαρίου!

hippy είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
hippy είπε...

Μου αρέσουν τα ΕΧΑΕ στην τρέχουσα αποτίμηση κύριε Lorac. Για την ακρίβεια συμπλήρωσα σήμερα τη θέση μου στα €3,97. Σχετικά ασφαλής επενδυτική επιλογή συνεπώς στοχεύω σε μικρή απόδοση (τιμή στόχος 4,60-4,80 ευρώ την περίοδο του μερίσματος)

hippy είπε...

Κύριε streetboy αν θυμάμαι καλά είχαμε πιθανολογήσει στο μπλογκ εδώ ότι το GEKTERNAB1 στο 103 ήταν καλύτερο από το GEKTERNA B2 στο 100. Ωστόσο βρίσκω έξυπνο ότι συγκρίνετε το ομόλογο της ΜΟΗ με αυτά. Είναι και τα δύο 7ετή, το GEKTERNA B2 έχει κουπόνι 2,75% και "παίζει" κάτω από το 99. Το CORALB1 της εταιρείας που λήγει σε 2 χρόνια 11/5/2023 με επιτόκιο 3% "παίζει" στο 102 (απόδοση 2.10%) αλλά είναι μικρή έκδοση, μόλις 90 εκ. και συνεπώς εύκολα χειραγωγούμενο οπότε δεν το λαμβάνω και πολύ υπ΄όψιν μου.

Προσωπικά ΔΕΝ θα γραφτώ στο ομόλογο της ΜΟΗ. Η μεγάλη διαφήμιση λογικά θα φέρει σημαντική υπερκάλυψη και μικρό κουπόνι. Εάν επιθυμούσα ομολογιακή διασπορά θα προτιμούσα το νέο 30ετές ΟΕΔ με 1,875% (αφορολόγητο όμως) που ξεκίνησε να κάνει πράξεις στο 99 (βγήκε-τιμολογήθηκε στο 98,14) κι έχει τις πλάτες της Λαγκάρντ. Εάν η ΜΟΗ πετύχει κουπόνι 2,20% η καθαρή απόδοση μετά τον φόρο είναι περίπου τόση (2,20%-0,15 φόρος = 1,87% καθαρό).

Αυτή βέβαια είναι δική μου άποψη, πιθανά λάθος.

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Ολυμπιακος?

austin είπε...

Σήμερα ακόμα μία απόδειξη της μπανανίας που λέω καιρό! Πόσους τρόπους έχουν σκαρφιστεί για αυτές τις τράπεζες και τις ΑΜΚ.

Και θυμόμαστε τα ρεπορτ ότι οι ελληνικές τράπεζες το ένα και το άλλο. Το ερώτημα είναι ακουμπάς εδώ για τον τζόγο την πειραιώς, ή δεν βουτάς το χέρι στα σκατά μέχρι την ΑΜΚ?

austin είπε...

Θεωρώ, με τα ολίγα που ξέρω, ότι αυτές οι μέρες είναι πάρα πολύ σημαντικές

-Ομόλογο ΔΕΗ
-Ομόλογο ΜΟΗ
-Ομόλογο κράτους
-μία ΑΜΚ πλιάτσικο της Πειραιώς

Το ΧΑΑ επειδή είναι πάααρα πολύ μοχλευμένο, θα δείξει πως θα αντιδράσουν τα σοβαρά χαρτιά από σήμερα μέχρι και τρίτη. Ίδωμεν

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Καλημέρα..
Για την Πειραιώς είχαμε πει..Καλή τύχη στην συναρμολόγηση..πριν κάνα μήνα.

austin είπε...

Για αυτή την Φρίγο και τι δεν γράφτηκε. Για πολύ μεγάλη άνοδο, για δημόσιες προτάσεις ακόμα και για το ότι δήθεν θα μπορούσε ναδίνει ψυγεία για τα εμβόλια.

Τελικώς βγαίνουν τα αποτελέσματα και όλες οι ελπίδες μπαίνουν στην θέση τους. Σαπάκι ολικής!

michele είπε...

Παμε επανω νεα αναρτηση, καλημέρα σε όλους

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

ΣΕ ΑΠΑ-Β-ΛΑΣΩ ΛΌΓΩ ΒΛΑ(ΣΩ)ΚΙΑΣ.