Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τρίτη 20 Απριλίου 2021

 X.A.A 





                   ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ONLINE
ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΩΝ ΟΙ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ 
ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ-ΑΝΟΔΙΚ-ΑΓΟΡΑ...

Η ανάγκη άντλησης ρευστότητας για την αύξηση κεφαλαίου της Πειραιώς, η ενδεχόμενη ΑΜΚ της Ελλάκτωρ και της Aegean ,είναι πιθανόν να επιφέρουν πιέσεις σε δεικτοβαρείς τίτλους, αλλά δεν φαίνεται ότι θα μπορούσαν να ανακόψουν τη μεσοπρόθεσμη ανοδική τάση της αγοράς. Οι επιλογές καλών εταιρειών τόσο από την υψηλή όσο και από τη μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση, αποτελούν το κλειδί για να διαμορφωθούν οι αυριανές ευκαιρίες σε τέτοιες διορθωτικές κινήσεις. Τι δείχνει η τεχνική εικόνα.

33 σχόλια:

michele είπε...

Καλημέρα, καλημέρα σε όλους :)

austin είπε...

https://www.mononews.gr/oikonomia/thewiseman/erchete-top-stelechos-apo-tin-airbus-giati-krivi-chrisafi-to-report-tis-alpha-gia-ti-mytilineos-pia-metochi-poulise-o-daskalopoulos-ke-to-4-2-tou-milona

Και εδώ... γιατί το Μυτιλος γύρισε έτσι απλά και γρήγορα πάλι προς 14,8

μπαρμπαλιας είπε...

σημερα δεν εχει εισαγωγικο σημειωμα για το σκυλο του Μητσο; εκπλησσομαι...
εχω εδω γυρω αδεσποτα τζομπανοσκυλα και πηγε και ψωνησε απο το κολωνακι...ουστ

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Πιστεύει κάποιος ότι ένας σοβαρός επενδυτής χαλάει τα καλά χαρτιά τού για να βρει ρευστότητα να αγοράσει σαπιομπανκ;
ΥΓ.Τα τσοπανοσκυλα είναι καλοί φύλακες..τα του Μαξίμου τρώνε μόνο κονσέρβα.

hippy είπε...

Ο "σοβαρός επενδυτής" έχει ΠΑΝΤΑ ρευστότητα. Για τις τυχόν ευκαιρίες που θα παρουσιασθούν. Ίσως μια τέτοια να είναι η ΑΜΚ της Aegean. Ίσως και του Ελλάκτωρα. Ίσως. Κάθε πράγμα στην ώρα του.

μπαρμπαλιας είπε...

πεισμωσε κι ο Δημητρακις μας ...

austin είπε...

Τα αρθράκια για τα σκυλιά και τα ρεποσρτάζ για το σουλάτσο του σκύλου στο μέγαρο Μαξίμου παίχτηκε με στόμφο όμως στα μέσα...

Lorac είπε...

Καλησπέρα παίκτες και επενδυτές! Η σωστή στρατηγική είναι να έχεις πάντα διαθέσιμο μετρητό για εκμετάλλευση ευκαιριών. Όμως ο πειραυλος ακόμα και μετά από ένα ακόμα -30% που θα τον φέρει πλησίον των 1,65 θα είναι 45-65% ακριβότερος από τις νέες μετοχές.

Επομένως, τα καλύτερο είναι είτε να βρούμε τυχόν αδιάθετα είτε με υπομονή να περιμένουμε το 1ο δεκαήμερο Μάϊου που θα μπαίνουν οι νέες και θα πιεστεί η μτχ. Με βάση την εικόνα των άλλων 3 τραπεζών (P/tBv, σύνολο NPE και ποσοστό DTC/DTA) δεν βρίσκω λόγο επί του παρόντος να είναι πάνω από τα 2 που είναι κοντά στο 0,6 TBV. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να την πάνε εκεί, αλλά δεν θα χρειάζεται να αγοράζουμε εμείς το ξε-φόρτωμα από τα ξενάκια.

Πάντως πωλήσεις για αύξησης ρευστότητας βλέπω ότι γίνονται, επομένως συμφωνώ επί της αρχής με το κεντρικό ποστ του Μιχάλη και βρίσκομαι από την πλευρά των αγοραστών.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

βασικά...αν θες να ολοκληρώσεις και τα λόγια με πράξεις...Η καλύτερη στιγμή είναι τώρα..τον χτυπάς τον τουρκαλά ακόμα και αν παραβιάσει ένα μέτρο θάλασσας και αέρα..και ξεμπλεκεις μεδαυτον για 30 χρόνια..
ακούει κανείς?
Μετά χωρίς άλλα σοβαρά γεωπολιτικά θέματα και με τον Μητσοτάκη να καβατζωνει την εξουσία για άλλα 4 χρόνια ελπίζεις να δεις τετραψήφιο Γ.Δ.

michele είπε...

https://www.liberal.gr/liberalmarkets/liveMarket.asp?lm=2687

Εδω ο ΕΛΛΑΚΤΩΡ για όποιον ενδιαφέρεται

Και εδω ο ΚΕΚΡΟΨ για όποιον ενδιαφέρεται ( στις 14.03 ανεβηκε αυτος

https://www.liberal.gr/liberalmarkets/liveMarket.asp?lm=2682

μπαρμπαλιας είπε...

Μικε ΕΥΧ...πετυχε ,δεν ετυχε

hippy είπε...

Κύριε Lorac έχουμε και γράφουμε

α) από τη μια το σκάνδαλο της ΠΕΙΡ που θα ξαναχρειαστεί ΑΜΚ του χρόνου-το σκάνδαλο της Εθνικής Ασφαλιστικής της οποίας η μαμά επίσης θα χρειαστεί ΑΜΚ του χρόνου-της ΕΥΡΩΒ που κατάπιε και μηδένισε τη Γριβάλια (άσε που χρωστάει και πληρώνει σαν perpetual ομόλογο 6,41% τόκο εσαεί για τα 950 μύρια του Αλογοσκούφη από το 2009*)

β) από την άλλη η καλύτερη ευρωπαική τράπεζα ΒΝΡ με προσδοκώμενο Ρ/Ε για φέτος 8, μερισματικη αποδοση 8%, P/BV 0.6x, RoE 8%, NPLS<2% και τιμή στόκο κατά Goldman Sachs €65 (περιθώριο ανόδου 30%)

Βλέπετε να υπάρχει επενδυτικό δίλλημα? Εγώ ΟΧΙ.

(αναγνωρίζω βέβαια ότι στα μπλογκς συνωστίζονται πολλοί "παίχτες"...οι οποίοι όμως άσχετα με το τι λένε συνήθως χάνουν)

* https://www.kathimerini.gr/economy/business/933145/egkrithike-i-ekdosi-omologoy-950-ekat-eyro-tis-eurobank/

Vaggelis είπε...

Γνωριζει κανεις ή πιθανολογει? τι παιζει σημερα με space (υπάρχει καποιο νεο για τις ταυτότητες η κάτι άλλο?) Ασυνήθιστα υψηλος ογκος μεχρι τωρα περιπου 30000(ο προηγουμενος ηταν αρχες του Απριλίου του 2020) . Τυχαιο ή σηματοδοτεί κατι??

ArTaXiA είπε...

Κάθε μέρα, θα σας ανεβάζω κι από ένα:

https://www.dimokratianews.gr/politiki/vomva-ta-praktika-tis-epitropis-loimoxiologon/

Κυβερνησάρα!

austin είπε...

Επειδή θέλω να είμαι δίκαιος ΚΑΙ ΟΣΟ ΜΠΟΡΩ να διασταυρώνω τις όποιες πληροφορίες από όπου και αν προέρχονται, μόνο για τον δικηγόρο του διαβόλου εδώ, η δημοκρατία γράφει για τα πρακτικά αλλά πρακτικά δεν έχει.


Κατά τα άλλα... Εδώ και πααααρα πολύ καιρό εγώ φωνάζω ότι εκτελεί εντολές έξωθεν...αλλά άκουγα χλεύη.

Επιπροσθέτως, στο προπύργιο της έστω και μερικής κριτικής σκέψης απέναντι σε αυτά που ζούμε και όχι μόνο στο ΧΑΑ (που βεβαίως βλέπουμε τι γίνεται και με την πειραιώς), έχουμε μείνει εγώ, ο αρταξίας, ο Οπλα και ο Lorac...

Κάποιες φορές υπερβάλλουμε, κάποιες φορές μπορεί να λέμε τα ίδια... αλλά όταν φτάνουμε στο σημείο να γίνεται ρεπορτάζ ΜΟΝΟ για τα Κορονοπάρτι και για τον σκύλο του Μαξίμου... κάπου πρέπει να υπάρχει και η αντίροπη δύναμη, χωρίς να ρετσινιάζεται από σαπιο-Βαξεβάνηδες και ακραίους Χίους.

Αυτά. Υγεία να έχουμε και θα τα βρούμε.

ArTaXiA είπε...

Εν τω μεταξύ, έχει καταλάβει κάποιος γιατί την ανάγκη κάποιων ανθρώπων για κοινωνικοποίηση και επαφή την αποκαλούν "κορωνοπάρτυ" λες και ξεκινάνε από το σπίτι τους με την επιθυμία να διασπείρουν τον ιό;

Και μόνο από αυτήν την επαίσχυντη και εντελώς αυθαίρετη ονομασία, καταλαβαίνει κανείς που το πάνε οι "αντικειμενικοί δημοσιογράφοι" μας.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

άκουσα πως θα συλλάβουν τον ΝτιΤζεϊ.
Αν γίνει αυτό θα ξαναψηφισω ΝΔ..
Δεν μπορεί ένας Ντιτζεϊς να έχει το θράσος μα παίζει μουσική..
Δηλαδής ο Παπαδόπουλος(πλένουμε χερια)και οι μουσικοί τού κλέφτες θα γινουν;
ΥΓ..Όνειρό μου να με προσκαλέσει ο Παπαδόπουλος στην εκπομπή τού να μιλήσω για τον Στελαρα και να ρίξω και δύο στροφές τώρα που δεν υπάρχουν και μπουζουκλερι.

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

Μπήκα μετα απο καιρο να διαβάσω .Μπαινω ετσι που και που.
Βλέπω ξεκίνησε ο αγωνας κατά της Κυβέρνησης. Λογικο πριν ακούγαμε και διαβάζαμε Ευαγγέλια.

Πλακα εχει να βραζουν , μας διασκεδάζουν .
Φαντάσου τι χάνουν και τι κερδίζανε με την προηγουμένη Κυβέρνηση.


ArTaXiA είπε...

@ΘΟΥ ΒΟΥ

Για το προκείμενο έχεις κάτι να πεις;

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

Φυσικα και υπαρχουν πρακτικα . τα λαγωνικα περιμεναμε να το μαθουμε ;

Φισικα η Κυβερνηση θετει τις προτασεις τις και οι επιστημονες αποφασιζουν.

Φυσικα και θα υπαρχουν διαφωνιες , ο Παπαπς δεν προλαβε να μας κανει Σοβιετια

Αν υπηρχε κατι ααπο αυτα που φαντασιωνται στην Εφημεριδα (ανεξαρτητη ..ναι ) θα μπορουσαν να αποχωρησουν.

Ειδες να παραιτηθουν ;

Με πορδες δε βαφεις αυγα , ουτε κανεις ρεπορταζ (εκτος του Βαξεβανη)

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

* Παππας
*κατι σε αυτα

DK είπε...

κ. Hippy πολύ καλά τα λέτε για τις τράπεζες. Από την άλλη όμως οι τράπεζες έχουν κερδοφορία προ προβλέψεων στο 1 δις. Όταν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια πάνε κάτω του 10% (η Eurobank είναι να τα καταφέρει από το 2022) συν τα 13 δις καλυμμένα δάνεια από Ευρωπαϊκά κονδύλια για τα επόμενα έτη τότε ένα cocos 950 εκατομυρίων ή μια μεγάλη αναβαλλόμενη φορολογία στα ιδία δεν με φοβίζει και τόσο διότι μπορούν να καλυφθούν πολύ γρήγορα από την κερδοφορία. Αυτό που με φοβίζει είναι η κακοδιαχείριση. Για αυτό τον λόγο μου αρέσει η Eurobank και σκέφτομαι αν η Πηραιώς μετά την ΑΜΚ θα μπορούσε να αλλάξει διοίκηση από την στιγμή που ο Paulson πάρει ένα 18% όπως λένε τα δημοσιευματα.

austin είπε...

Θου Βου... επειδή παρακολουθούσες στο παρελθόν, θα θυμάσαι πόσο πολέμιος ήμουν του Συριζα.

Προφανώς και η ΝΔ του Μητσοτάκη είναι πολύ καλύτερη από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είναι δεδομένο.

Δεδομένο όμως είναι, ότι για να βρεις μία είδηση ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ πρέπει να ψάχνεις με το μικροσπόπιο. Είτε γιατί ο αντίλογος γίνεται από τον Βαξεβάνη και τον Συριζα. Είτε γιατί γίνεται από ακραίους και μη "υπολογίσιμους" όπως ο Χίος.

Το ερώτημα που τίθεται είναι το εξής λοιπόν:
Τι μας νοιάζει έαν ο ΣΥΡΙΖΑ μας κορόιδευε ή αν μας κοροιδεύουν (σε κάποιους τομείς) οι τωρινοί.

Και αν μας κοροιδεύουν, δεν λέμε απαραίτητα ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ. Απλά δεν χρειάζεται να δίνουμε την μάχη του αυτονόητου.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Μην κουράζεστε..Η διαφορά των 18και20 μονάδων έχει πάει στο 9-12%..
Όσο περνάει ο καιρός θα πέφτει και άλλο.
Ο Άχρηστος Αλέξης θα ξαναγίνει πρωθυπουργός.
Αν δεν υπήρχε ο κορόνα ο Μητσοτάκης θα έκανε περίπατο στο τέλος της τριετίας για να πάρει και μια νέα τετραετία.
Τα πράγματα όμως έχουν αρχίσει να ζορίζουν και θα ζορίζουν ακόμα..
Όσοι νομίζουν πως τα κονδύλια που θα έρθουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα ανακουφίσουν αυτούς που βγάζουν κυβερνήσεις κάνουν λάθος.
Αν άλλοι νομίζουν πως οι 900ή1500 μονάδες του χρηματιστηρίου αφορούν αυτούς που βγάζουν κυβερνήσεις πάλι κάνουν λάθος.
Όταν έρθει η ώρα αυτός που θα τάξει λαγούς με πετραχήλια θα κερδίσει και την κρίσιμη λαϊκή ψήφο.
οί φωνές λογικής που λένε ότι ο λαϊκισμός τελείωσε το 2015 δεν είναι ικανές να ταΐσουν την προσδοκία του απλού λαού ότι υπάρχει ελπίδα και για αυτούς.
Αυτή τη στιγμή ο Μητσοτάκης αν κάνει εκλογές θα τις ξανακερδίσει αρκετά εύκολα..και έχει περιθώριο μέχρι τέλος 2021 να τις κάνει αν θέλει να επανεκλεγεί..Μετά κλαφτονε Μήτσο κλαφτονε..
Ο ιός του χάλασε τα σχέδια και από αυτό και μόνο τον λόγο θα χάσει την δεύτερη τετραετία αν τονίζω αν δεν τις κάνει όσο πιο σύντομα μπορεί.
Αυτή είναι η αλήθεια και δεν σας την λέει ούτε κάποιος που είναι συριζαιος ούτε κάποιος που περιμένει τον Τσίπρα για να κάνει δουλειές..
εντελώς αντικειμενικά μιλώ.
Πάντα ο Έλληνας γούσταρε τα μεγάλα λόγια..και αν τα ξανακούσει πάλι θα πεισθεί.

mixalis mixalios είπε...

Το μόνο σίγουρο που ισχύει για τη eurobank είναι ότι ΔΕΝ πρόκειται να κάνει ΑΜΚ γιατί έχει βασικό μέτοχο που ΔΕΝ το θέλει. Είναι μπροστά από τους άλλους στη μείωση των κόκκινων και θα αρχίζει να βγάζει πραγματικά και όχι μουσαντενια κέρδη και θα δίνει μέρισμα στους μετόχους. Προφανώς και δεν πρόκειται να γίνει ΟΠΑΠ αλλά η ύπαρξη μετόχου με δίψα για υπεραξίες και μερίσματα θα βοηθήσει κι εμάς τους μικρότερους μετόχους. Άλλωστε η ΑΜΚ έγινε σε είδος με την Grivalia. Και ο μέτοχος τη θυσίασε. Δεν θα ξαναβάλει λεφτά

mixalis mixalios είπε...

Κουβέντα πριν από λίγο με (πρώην) φανατικη νέοδημοκρατισσα (μόνο με γυναίκες μιλάω για πολιτικά) :
-Για μένα ο Μητσοτάκης πέθανε, μου λέει.
-Γιατί, ρωτάω εγώ...
-Ο άντρας μου πλήρωσε για πρώτη φορά φορο
- Μα από ότι ξέρω στους μισθωτούς δεν έχουν μπει νέοι φόροι, αντιθέτως, της λέω...
- Δεν ξέρω, μου λεει, να σου πω και το άλλο, η μάνα μου για πρώτη φορά πέρυσι δεν πήρε δώρο τα Χριστουγεννα
-Μα, έδωσε τόσα αναδρομικά, της λέω..
-Η μάνα μου δεν τα δικαιούται, τόσα λεφτά έδωσε σε όλο τον κόσμο, γιατί να μην πάρει και η μάνα μου? Άσε και το άλλο... Ο γιος μου θα πρέπει να διαβάσει περισσότερο στο γυμνάσιο γιατί αυξάνονται τα εξεταστέα μαθήματα και θα πρέπει να πληρώνω τόσα φροντιστήρια. Θέλει η Κεραμεως να μας κάνει Harvard!Δεν ξέρει ότι εδώ είναι Ελλάδα...

Εκεί σταμάτησα. Η κουβέντα περιστραφηκε μόνο γύρω από τη τσέπη της. Δεν είναι ότι δεν το ξέρω αλλά μια κρισιμη(?) μάζα πολιτών θέλει περισσότερα λεφτά με λιγότερη προσπάθεια...

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Η μάζα πολιτών μπορεί να ψηφίζει ως μάζα.
Καλό είναι να μην είμαστε μάζα. .αλλά ελεύθερα σκεπτόμενοι Άνθρωποι.
Εγώ να θέσω το ερώτημα. .
Τι προτιμάτε..την ευημερία της τσέπης σας..ή την ευημερία των άλλων αλλά εσείς με άδεια τσέπη;
Και οι ανάγκες του κάθε ανθρώπου είναι διαφορετικές. ..Μπορεί εγώ να νιώθω άφραγκος με 100 ευρώ στην τσέπη και ο διπλανός μου με ένα ευρώ στην τσέπη να με θεωρεί άνετο. .
Επίσης το βασικό λάθος των μορφωμένων πολιτικών μας στο όνομα της Δημοκρατίας είναι ότι επιτρέπουν να ψηφίζουν κάθε λογής φρούτα και η ψήφος τους να έχει ίδια αξία με ενός καθηγητή πανεπιστημίου..δίκαιο; φυσικά. .δημοκρατικό; φυσικά...
Ζήτω η Δημοκρατία λοιπόν...Μόνο που στην αλληγορική ταινία του Νίκου Καλογεροπουλου. .Οι ιππείς της Πύλου...Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ πού ενσαρκωνε μια ηθοποιός. .ήταν κουτσή. .

hippy είπε...

Καλησπέρα κύριε DK

Κατ΄αρχήν να πω ότι αισθάνομαι δικαιωμένος τόσο σαν 8ετής τραπεζομάχος όσο και σαν νονός του όρου "τενεκεδοπειραιώς". Θα συμφωνήσω μαζί σας ότι τους τελευταίους μήνες γίνονται κινήσεις εξυγίανσης στις τράπεζες (ένα από τα αρκετά θετικά της παρούσας κυβέρνησης). Θα συμφωνήσετε φαντάζομαι κι εσείς ότι υπάρχει ακόμα μπροστά πολύς δρόμος που προς το παρόν είναι στρωμένος με πολλά θα θα θα (όπως και στο παρελθόν). Και το μεγάλο πρόβλημα των DTC για τα οποία δεν πολυμιλάνε διοικήσεις και δημοσιογράφοι (στην ΕΥΡΩΒ που αναφέρατε το η αναβαλλόμενη φορολογική απαίτηση βρίσκεται στα 4 δισεκ. και αναλογεί στο 76% των κεφαλαίων). Οπότε γιατί να μην προτιμήσει κάποιος την "καθαρή" ΒΝΡ?


Σενάριο Συνομωσίας

Ο κ. Στουρνάρας συνεχίζει να αναφέρεται στην ανάγκη δημιουργίας Bad Bank. Εάν τελικά του "περάσει" και οι τράπεζες εισπράξουν προκαταβολικά την DTC θα είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ δώρο. Άλλωστε η ζημιά εν μέρει οφείλεται στα κουρεμένα ομόλογα ελληνικού δημοσίου που οι τράπεζες έδωσαν στο 30%-32% της αξίας τους στο κράτος υποχρεωτικά στο τέλος του 2012. Κι έχει ψηφιστεί νόμος που προβλέπει την καταβολή του τμήματος της ζημιάς στην περίπτωση που ο αναβαλλόμενος φόρος υπολείπεται της ζημιάς τους με την λήλη 25ετίας από τότε (και σε Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία είχε ψηφιστεί παρόμοια πρόβλεψη)





hippy είπε...

"λήξη" 25ετίας

DK είπε...

k. Hippy και καλά κάνετε που νιώθετε δικαιωμένος. Είστε από τους πολύ λίγους με τέτοια διορατικότητα. Εγώ αν και ασχολούμαι χρόνια, είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι και μελετάω σοβαρά τις τράπεζες, (στο παρελθόν έβγαλα αρκετά με Grivalia/Eurobank, μάλλον τυχερός όμως). Οπότε δεν έχω "καεί" όπως άλλοι και ίσως και για αυτό και να είμαι αφελής σήμερα.

mixalis mixalios είπε...

Και μια ευχάριστη έκπληξη... Ειδικά για σας τους παλιούς...χεχεχε
www.ot.gr

mixalis mixalios είπε...

Αυτό που δεν καταλαβαίνω Ηλία είναι η εμμονή της κυβέρνησης να μην δέχεται την πρόταση Στουρναρα... Δεν μπορώ να πιστέψω ότι έχει να κάνει με την καλή σχέση Σαμαρά Στουρναρα

Andreas D. είπε...

https://www.mononews.gr/agores/epitropi-kefaleagoras-apo-stress-test-pernai-tis-chrimatistiriakes-mechri-26-6