Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Πέμπτη 29 Απριλίου 2021

  X.A.   





                                    

                                               ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ON LINE

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ "INVESTORLAND" KAI TO ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΟ

OSCAR ΤΗΣ ΜΕΤΑ-ΠΑΝΔΗΜΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ...

Το Nomadland της Κινεζοαμερικανής Κλόι Ζαο, ταινία υψηλής αισθητικής πήρε, πριν λίγες μέρες το Οscar καλύτερης ταινίας. Αν η Ελλάδα επιτύχει να εξελιχθεί σε «Ιnvestorland», οι σημερινές χρηματιστηριακές αποτιμήσεις θα μας φαίνονται σε εύλογο χρόνο στην μετα-πανδημική εποχή ιδιαίτερα χαμηλές. Ήδη το χρηματιστήριο σαν προεξοφλητικός μηχανισμός αποτυπώνει εδώ και ένα εξάμηνο τις προσδοκίες (αλλά και τους προβληματισμούς) για την επόμενη ημέρα.


Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ "INVESTORLAND" KAI TO XΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΟ OSCAR ΤΗΣ ΜΕΤΑ-ΠΑΝΔΗΜΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ

33 σχόλια:

michele είπε...

Καλημέρα, καλημέρα σε όλους :)

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Καλημερα,σε ολους μας.
ΑΝΔΡΕΑ,να θυμηθουμε λιγο.

Ο/Η TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Τι μας δειχνουν,οι ειδησεις που βγαινουν, συχνα πυκνα απο το μετωπο της ΙΝΤΡΑΚΟΜ???
ΟΤΙ,το 2020,πιθανοτατα δεν θα ειναι και τοσο καλο αλλα,το 2021 και μετα θα ειναι Α π ο γ ε ι ω τ ι κ ο .!!!!

22 Απριλίου 2021 - 11:40 π.μ.

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Καλη ΑΝΑΣΤΑΣΗ.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ, ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.
Τα ξεναλεμε,μετα τις αργιες,
ΑΓΑΠΗ ΜΟΝΟ.!!!!!!!!

Andreas D. είπε...

Ναι Δημήτρη... υπομονή...

Μπάρμπα είμαι έτοιμος!

Andreas D. είπε...

https://www.mikrometoxos.gr/allagi-epochis-gia-tin-attica-bank-i-proti/

michele είπε...

Μπάρμπα πως βλέπεις την Περφορμανκέ?

michele είπε...

Ωραιο αρθρακι αυτο Ανδρέα, εχωσε κόσμο και σημερα αναστολή

μπαρμπαλιας είπε...

@12.46
Μικ την περιμενω τοσους μηνες

μπαρμπαλιας είπε...

@11.15 Τσαμπ,αντευχομαι να περασεις καλα με υγεια

μπαρμπαλιας είπε...

καλα αυτος ο Μυλωνας τι φρουτο ειναι ; πουλησε την ασφαλιστικη πιρπαρα και ακουνητος ...αερατος το παιζει;

michele είπε...

Και εδω Μπαρμπα μου οι προκαταρκτικες κινησεις για την εισοδο στην Κυρια Αγορα

https://www.liberal.gr/economy/pros-placement-gia-antlisi-eos-10-ekat-euro-kai-exagores-odeuei-i-performance-technologies/374397

μπαρμπαλιας είπε...

σε καποιον θα δωσουν τομουτζουρη ,αλλα θα του δωσουν και καραμελες(;)

μπαρμπαλιας είπε...

σε καποιον θα δωσουν τομουτζουρη ,αλλα θα του δωσουν και καραμελες(;)

ο Σαλλας θα την επερνε για να μεγαλωσει τη δικια του(αντι πινακιου...)

Andreas D. είπε...

...Ωστόσο, οι ίδιες πηγές από την εταιρεία αναφέρουν ότι δεν εξετάζεται προς το παρόν η μετάταξη της στην Κύρια Αγορά του ΧΑ καθώς η αγορά στην οποία διαπραγματεύεται μπορεί να υποστηρίξει τα αναπτυξιακά της σχέδια.

DK είπε...

κ. Andreas τα ίδια έλεγε και η Entersoft μέχρι που μια μέρα αναπάντεχα βγαίνει ανακοίνωση για την κύρια αγορά.

Andreas D. είπε...

DK,

το γνωρίζω!!

Andreas D. είπε...

1,17 το ΕΚΤΕΡ...

μπαρμπαλιας είπε...

συναγωνιστη Η.

οχι φιλε μου ,την παρακολουθω και θεωρησα οτι μπορω να κανω μια βουτα...
ιδωμεν ,μεχρι τωρα οκ απο το 2,47 που εγραψα

28 Απριλίου 2021 - 3:41 μ.μ.

καλα πηγε και χωρις φοβο...
αρναροκριαρρρρ εβγαλε

mixalis mixalios είπε...

Τις πρωινές τιμές στην ΑΤΤ θα τις θυμόμαστε νομίζω για καιρό. Νομίζω ότι οι υφιστάμενοι μέτοχοι θα τα χάσουν όλα. Μακάρι για αυτούς, να πέσω έξω

μπαρμπαλιας είπε...

ο Νικολαιδης τη στρωνει την ΙΝΤΚΑ σλοούλι...
τις εχει δωσει προσεχη χρ/κη αξια 500.000..
παντως 100.000 ειναι ξευτυλα σημερα

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ο οπλαρχηγος έγραψε πριν μήνες. .μήνες πολλούς. .
Ένα χαρτί θα σας πω..P...
Τότε είχε γύρω στα 3 ευρώ.
Σήμερα 10.50..
Στα 12 πουλάω.

Μπαρμπαλια πήρα ένα κατσικάκι 12 σκάρτο. .κατάλαβες.

mixalis mixalios είπε...

Η ΠΕΙΡ παίρνει τον γνωστό δρόμο της....

μπαρμπαλιας είπε...

γεια σου Σωτηρακι...καλα να περασετε

μπαρμπαλιας είπε...

ΒΙΑΣΜΟΣ με το ζ ο ρ ι ...στο κλεισιμο

Μαρω είπε...

Πασχαλινές δεχτείτε ευχές από τη καρδιά βγαλμένες όλες οι μέρες της ζωής να΄ ναι αναστημένες!
ΚΑΛΗ ΛΑΜΠΡΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΑΞΕΧΑΣΤΑ

mixalis mixalios είπε...

https://www.moneyreview.gr/business-and-finance/29750/gia-ayto-milaei-oli-i-wall-street-to-santoyitsadiko-poy-axizei-100-ekat-dolaria/?utm_source=push

Καλή Ανάσταση!

hippy είπε...

Καλή Ανάσταση Μάρω...και σε όλους τους φίλους του μπλογκ

hippy είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
austin είπε...

Καλησπέρα και χρόνια πολλά. Εύχομαι υγεία χαρά, γαληνη με την φετινή ανάσταση να είναι πιο συμβολικη από ποτε στην σύγχρονη εποχή.

Ανάσταση του πνεύματος ενός λαού (όχι μόνο του Έλληνικου) είτε απωχαυνωμενου είτε σε τροχιά αποχαύνωσης. Η οθόνη, τα fake news, η υπερπληροφορηση, τα social media και η πολύωρη εργασία ως κύρια (ίσως και αποκλειστικη) ασχολια να κανει τον κοσμο μετεωρο, ανευ κρισης και πολύ ευαλωτο.

Αντε και καλη λευτεριά απο αυριο μεθαυριο και το λοκνταουν να μην ξανάρθει ποτε και για κανέναν.

ArTaXiA είπε...

Θα τα έγραφα στο προφίλ μου αυτά, αλλά νομίζω εδώ, πλέον δόκιμο.
Στη συνείδηση των πολλών, ο καπιταλιστής υπήρξε ο ανάλγητος, ο κακός, ο εχθρός του λαού. Κάτι οι Μπολσεβίκοι, κάτι οι κυβερνώντες, φρόντισαν γι αυτό. Όχι πως δεν υπήρξαν μισητοί καπιταλιστές. Υπήρξαν. Αλλά, πιθανότατα, η φήμη τους προηγείται της πραγματικότητας. Ας μην ξεχνάμε όμως, τα νεώτερα μνημεία και ιστορία αυτού του τόπου οφείλονται μάλλον στους καπιταλιστές, παρά στους προλετάριους. Ο Συγγρός, οι Αβέρωφ, ο Σίνας, ο Ζάππας, ο Σερπιέρης ακόμα, καθώς και τον επόμενο αιώνα οι Τσάτσοι, οι Κανελλόπουλοι, ο αείμνηστος Ωνάσης, ο Νιάρχος, ο Ρετσίνας, ο Παπαστράτος, και δεκάδες άλλοι, έχουν αφήσει το στίγμα τους στη χώρα. Από την άλλη, κομμουνιστές, σοσιαλιστές, αγρότες και εργάτες παραμένουν οι αφανείς ήρωες, περισσότερο αφανείς, παρά ήρωες.
Εμείς εδώ, είμαστε φύσει και θέσει καπιταλιστές. Επενδύουμε, προσδωκόντας κέρδος από αυτή τη δραστηριότητα. Απέναντί μας, έχουμε το κράτος, την κυβέρνηση και όλους εκείνους που θεωρούν πως την περιουσία μας την κληρονομήσαμε, ή την κλέψαμε. Αυτό το αφήγημα, προσθέτει άλλοθι στις απόπειρες καταλήστευσης των περιουσιών μας. Το κράτος μας ληστεύει με τους φόρους, η κυβέρνηση με τις δυσμενείς διατάξεις, οι υπόλοιποι κυριολεκτικά, όταν ανοίγουν τα σπίτια μας, ή μας απειλούν, μας εκβιάζουν, μας σκοτώνουν.
Σήμερα, μετά από επτά μήνες άνοιξε ένας κλάδος της οικονομίας που θρέφει το 3% του εργατικού δυναμικού και συμβάλλει στο 3,5% του ΑΕΠ της Ελλάδος. Η απόφαση για το κλείσιμο του, δεν προήλθε βέβαια από τους καπιταλιστές, όπως άλλωστε και οι λόγοι για την αποβιομηχάνιση της Ελλάδας και τον μαρασμό της εγχώριας παραγωγής. Οι μεθοδεύσεις ήσαν και είναι πολιτικές. Και είναι ίσως η πρώτη φορά που κυβέρνηση που θεωρήθηκε από τους ψηφοφόρους της φιλελεύθερη εισηγήθηκε διακοπή οικονομικών δραστηριοτήτων. Οι αιτιάσεις τόσο γνωστές, όσο και ανόητες.
Εμείς οι καπιταλιστές από την άλλη, θέλουμε την οικονομία να λειτουργεί, τον κόσμο να εργάζεται και τους πελάτες να καταναλώνουν. Αυτό είναι το τρίπτυχό μας. Αυτό είναι το υγιές. Όπου ανθούν οι οικονομικές δραστηριότητες, υπάρχει ευημερία. Εμείς, την ευημερία την αποζητούμε. Θέλουμε οι άνθρωποι να είναι ελεύθεροι να επιχειρούν, να εργάζονται, να καταναλώνουν, να κινούνται. Μακριά από εμάς, τα λουκέτα και οι κλειστές επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως αιτίας, μνημονίων, υπερφορολόγισης, αλλαγής νομοθετικού πλαισίου, πανδημίας, ή όποιου άλλου λόγου δημιουργεί μια ανίκανη κυβέρνηση.
Γι αυτό και σήμερα, έχουμε, εμείς οι καπιταλιστές ένα λόγο να είμαστε χαρούμενοι. Γιατί επιτέλους, περπατάμε και βλέπουμε ανοικτές επιχειρήσεις.

hippy είπε...

Αυτή είναι μια ανάγνωση της αντιμετώπισης της πανδημίας. Η άλλη είναι "πόσο αξίζει η ανθρώπινη ζωή"-"πόσο αξίζει η αξιοπρέπεια στην περίθαλψη" στις χώρες της Ευρώπης. Εκ του αποτελέσματος (θάνατοι-κρούσματα ανα ένα εκατομμύριο κατοίκων) είναι σαφές ότι η ζωή στην Ελλάδα αξιζει περισσότερο απ΄ότι στα Βαλκάνια, τη Σουηδία, το Βέλγιο και περίπου όσο στη Γερμανία.

Είναι θέμα αξιών και προτεραιοτήτων κι ο καθένας μας έχει τις δικές του.

austin είπε...

Πολλά like Αρταξια! Πολλά!

Προσωπικά χαίρομαι ιδιαίτερα αυτές τις μέρες, γιατί υπήρξαν αρκετοί συμπολίτες μας που έκαναν το ΛΟΓΙΚΟ, ακόμα και υγιεινομικα ΣΩΣΤΟ.

Αψηφησαν την μπούρδα και την κοροϊδία που οι κυβερνώντες αρχικά βάφτισαν "πασχα στο χωριο" και μετα το πήραν πισω, και κατάφεραν να πανε στην εξοχη. Μακρια από την πόλη και τα στενά διαμερίσματα. Με πολύ μεγαλύτερο τον κίνδυνο προσβολής του ιου σε έναν κλειστό χώρο σε σύγκριση με την φύση όπου όλοι τρώνε και πίνουν καφέ σε εξωτερικό χώρο.

Χαίρομαι ακόμα περισσότερο που οι αστυνομικοί, οι περισσότεροι άνθρωποι σαν και εμάς είναι που εκτελούν εντολές, άψηφησαν την ΠΑΡΆΛΟΓΗ κυβερνητική πολιτική και μακρια από τις κάμερες των καναλιών άφησαν τον κοσμο να πάει στο εξοχικό του.

Άλλωστε εστιατόρια κλειστα ηταν, καφε και μπαρ κλειστα ηταν.

Οι περισσότεροι στην θάλασσα την έβγαλαν.

Οι Αθηναίοι πρόσεχαν πααααρα πολυ.

Αυτά, με υγεία, κάθε καλο και για τους "ταγμένους" λιγο παραπανω κριτική σκέψη!

mixalis mixalios είπε...

Η στέρηση των αρχών του καπιταλισμού για μικρό χρονικό διάστημα προκειμένου να διασφαλιστεί το υπέρτατο αγαθό της υγείας ήταν φρόνιμο και σκόπιμο. Λάθη έγιναν όπως σε όλες τις χώρες λόγω της ανυπαρξίας εμπειρίας και manual. Το θέμα είναι τι γίνεται από δω και τώρα. Με τη δέουσα προσοχή στρώνεται το χάλι για ελατήριο που λόγω τουρισμού φέτος δεν θα είναι εντυπωσιακό. Θα είναι όμως αρκετό για να πάρουμε τα πάνω μας...