Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2022

 X.A.                              






.                    ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ON LINE

ΠΟΙΕΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΘΑ ΚΛΕΨΟΥΝ ΦΕΤΟΣ 
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ...
Η απόδοση των βασικών δεικτών του ελληνικού χρηματιστηρίου κυμάνθηκε λίγο κάτω από το 10% το 2021, με εξαίρεση τον Δείκτη Τεχνολογίας που υπεραπέδωσε και κατέγραψε κέρδη περί το 90%. Πόσο θα επηρεαστεί η ελληνική αγορά από τις διεθνείς αναταράξεις και πόσο αυτές μπορεί να διαρκέσουν; Η κεφαλαιοποίηση του ΧΑ σε σχέση με το ΑΕΠ παραμένει σε χαμηλά επίπεδα. Ποιες μετοχές θα πρωταγωνιστήσουν;

120 σχόλια:

michele είπε...

Ξεκίνημα με gap up για το εορταστικό της υπόθεσης; Μικρος τζίρος στα ορια των 900 μονάδων.Ζωηρούλης ο ομιλος ΙΝΤΚΑ

austin είπε...

Καλημέρα και για κόμα μία φορά καλή χρονιά! Παρακάτω δυο τρία tweets από τον πλουσιότερο άνρθωπο στον πλανήτη.

https://twitter.com/elonmusk/status/1476619907076923398?t=AbrrEZlzk0HvdiNdGhXAyA&s=08

Predicting macroeconomics is challenging, to say the least. My gut feel is maybe around spring or summer 2022, but not later than 2023.

https://twitter.com/elonmusk/status/1476437555717541893?t=k_Bgmn_1QX58vhffsazoOg&s=08

https://twitter.com/elonmusk/status/1477706142461706248

https://twitter.com/elonmusk/status/1477775713172402176

Γιορτινές μέρες.. πούλησε και φορολογήθηκε κιόλας, δεν είχε δουλειά να κάνει και έκανε tweets.

Τα κρατάμε για να δούμε..(περισσότερο για οικονομία τα βάζω.. αλλά πήρε φόρα ο τύπος)

austin είπε...

*ξέχασα να γράψω ..τον πλουσιότερο άνθρωπο που είπε μόνος του ότι πάσχει από είδος αυτισμού...

hippy είπε...

Μαζί με την ΕΛΛ είναι οι μόνες τράπεζες που έχω κύριε Christo. Όταν ξεκίνησα ήταν 12% BNB και 8% BNP του ξένου χαρτοφυλακίου μου...σήμερα είναι ανάποδα χε χε...η ΒΝΒ απογοητεύει αλλά τη θεωρώ άμυνα (όπως άλλοι έχουν το χρυσό).

Όλες οι εταιρείες ακινήτων τις τελευταιες μέρες που προβάλλεται ως πρόβλημα ο πληθωρισμός (γνώμη μου πως για το ΧΑΑ ΔΕΝ είναι) ανέβηκαν. Ακόμα και οι υπερτιμημένες έναντι της NAV ΠΡΟΝΤΕΑ, ΠΡΕΜΙΑ, ΛΑΜΔΑ. Τυχαίο?

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Καλημερα,καλη χρονια,σε ολους μας.!!!

hippy είπε...

Το ανάποδο προέκυψε από απο τη συμπεριφορά τους στο ταμπλό, δίχως αγοραπωλησίες και ο γέλωτας είναι κλαυσίγελος 😥. Η ζωή είναι μικρή για να είναι θλιβερή.

hippy είπε...

Καλώς το "άσωτο" Δημήτρη. Καλή χρονιά επίσης.

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Αγαπητε Ηλια.
Η ανθρωπινη φυση,ειναι υποχρεωμενη να ειναι ευχαριστη.Γιατι οπως εχω ξαναγραψει το αντιθετο του ευχαριστου δεν ειναι ο δυσαρεστος αλλα,ο αχαριστος.Αχαριστος, προς ολα τα καλα, που μας προσφερει η φυση και τα οποια πρεπει να τα απολαμβανουμε.
Οταν λοιπον πιστεψω οτι, ηρθε η στιγμη να μας χαρισει το ΧΑΑμας(και αυτο θα συμβει νομοτελειακα),θα γινω πιο ενεργος και στο μπλογκ. χαχαχαχα
Μεχρι τοτε,θα σας διαβαζω και ευχομαι ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΜΟΝΟ!!!!!!!!

Christos C. είπε...

Όχι ασφαλώς και δεν είναι τυχαίο, καμία απ τις 3 δεν είναι για επένδυσή, είτε λόγω αυξημένης μόχλευσης η μια είτε λόγω χαμηλής διασποράς η άλλη είτε λόγω management η τρίτη, όπως αναφέρετε είναι και υπερτιμημένες σύμφωνα με την Καθαρή Αξία Ενεργητικού.

Απλα επειδή έχω εδώ το 80 % του χαρτοφυλακίου μου σε επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και διαχείρισης ακίνητων αποφάσισα να δοκιμάσω να χτίσω ένα κομμάτι απ τα χαρτοφυλάκια των παιδιών μ αυτές και καποια διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια που παρακολουθούν έναν δείκτη.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
hippy είπε...

Δεν έχω μεγάλη εμπειρία από τις ξένες αγορές. Άνοιξα σημαντικές θέσεις μέσω της Solidus στην ΙΒ το 2015 μετά τη συνέντευξη του Μπαρούφα στον Χατζηνικολάου που είπε ότι συμφώνησε τάχα με τον Σόιμπλε την "δημιουργική ασάφεια". Τι κοτσάνα είπε ο αχρείος ε??????? Πόσο κρετίνους μας εκτιμούσε ότι δεν θα το καταλάβουμε? Θα μου πειτε κάποια βόδια των προτιμούν ακόμα!!

Τις θεωρώ καλές επιλογές. Ασφάλεια και σημαντικό μέρισμα (περίπου 6% για την ΒΝΒ που φορολογείται όμως με 30%-περίπου 4,40% για την ΒΝR που φορολογείται με 34%). Πολύ καλές επιλογές με σημαντικά μερίσματα είναι νομιζω και οι φαρμακευτικές (πχ GSK, Sanofi κλπ)


mixalis mixalios είπε...

Κόστος μάσκας 0.25 η μία. 4 τα μέλη. Άρα 1 ευρώ την ημέρα αν ολοι έχουν δραστηριότητες κάθε μέρα σε εξωτερικούς χώρους. Επίσης κάποιες από αυτές μπορούν να φορεθούν 16 ώρες. Άρα μισό κόστος. Τες πα, 1 ευρώ την μέρα. 30 το μήνα. Αυτά

mixalis mixalios είπε...

Βέβαια υπάρχει και η λύση της διπλής μάσκας της χειρουργικής. 7 λεπτά ή μια επί 2 14 λεπτά για τον καθενα. 4 μέλη επί 14, πες χοντρά 50 λεπτά την ημέρα. Επί 30 ημέρες 15 ευρώ τον μήνα. Εγώ θα βάλω 20 γιατί είμαι large. Και τι? δεν θα πιω καφέ ή δεν θα πάρω τσιγάρα για να πάρω μασκες? Ε όχι πχια...

mixalis mixalios είπε...

Ηλία, με τα κέρδη και τα μερίσματα από αυτές τις μετοχές ούτε μάσκες δεν παίρνουμε. Όχι τις ΚΝ95 αλλά ούτε τις χειρουργικες. Έχουμε κάνα γρήγορο?😜
ΚΑΛΉ ΧΡΟΝΙΑ

hippy είπε...

Φίλε Μ&Μ το σωστό είναι να μεταφέρω την ερώτηση σου στον Μichele και στον Ανδρέα. θα κάνω ωστόσο μια τίμια προσπάθεια και το κρίμα στο λαιμό μου.

ΜΟΤΟ? ΠΛΑΘ? (για 15%)...ΤΖΚΑ? ΙΚΤΙΝ? (για 20%) είναι 4 μικρά που διακρατώ (κάτι που δεν σημαίνει και πολλά βέβαια)

austin είπε...

Η ανάπτυξη στην τσέπη μας που λέγαμε τις προάλλες...

Υπάλληλος στο γραφείο μου. Τα έχει κάνει όλα όπως του τα ζήτησαν. δόσεις εμβολίου, την τρίτη την είχε κλείσει. Προσοχή στα παιδιά του, ταγμένος στο "ότι πουν οι ειδικοί και η κυβέρνηση" γιατί ο ίδιος δεν ξέρει, δεν είναι ειδικός;..

Έτυχε να κολλήσει το παιδί του άρα κόλλησε όλη η τετραμελή οικογένεια. Κάνανε όλοι pcr test για να είναι βέβαιοι και θα κάνουν και άλλο γιατί έχουν μεγάλους γονείς και δεν θέλουν να το διακυνδυνεύσουν.

Κύριοι.. που εγώ προσβάλλω την λογική και καλά...

-Γιατί ενώ μία οικογένεια έκανε ότι της ζητήθηκε πρέπει να πληρώσουν 500 ευρώ σε τεστ??
-Γιατί ενώ ενδιαφέρονται για την υγεία μας, η τετραμελής οικογένεια πρέπει να πληρώσει 500 ευρώ για τεστ (60*4* 2 φορές)
-Γιατί ενώ έχουμε πανδημία πρέπει να περιμένουν στην ουρά για ένα τεστ, και επειδή επί της ουσίας δεν μπορούν πρέπει να πάνε σε ιδιωτικό φορέα??

ξέρω ξέρω.. άσχετο είναι. Ξέρω ξέρω, εγώ προσβάλλω την λογική όταν έλεγα ότι σπαταλάγαμε δις για εξοπλιστικά (ενώ δεν έγινε τίποτα) και ο κάθε πολίτης πληρώνει ΑΝΓΚΑΣΤΙΚΑ το τεστ του και όχι μόνο γιατί το κράτος ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να πληρώσει το τεστ (ενώ στο "τώρα", γίνεται χαμός)

Τελικά σανοφάγοι δεν ήσαντο μόνο οι συριζαίοι...

manos είπε...

Καλημέρα. Κυριε hippy η μοτό στο 30 και βάλε από εδώ γνώμη μου.ειναι μια μικρή οτοελ.χρονια πολλά.θα ήθελα την γνώμη σας ΟΤΕ αγορασμενος στα 12.50 θα ήταν σωστό να τον γυρίσω σε ΟΠΑΠ έχω ΟΠΑΠ στο 9

hippy είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
hippy είπε...

Καλημέρα σε όλους

κύριε mano πιστεύω ότι για την επόμενη 2ετία-3ετία τα δυό χαρτιά κα έχουν χοντρικά παράλληλες πορείες. Μέχρι τα €18 ο ΟΤΕ μέχρι τα 15 ο ΟΠΑΠ. Επειδή όμως το Δεκέμβριο άκουσα κάτι "φήμες" για δημόσια πρόταση απ΄τους Γερμανούς στον πρώην τιπΟΤΕνιο προσωπικά δεν θα έκανα την αλλαγή. Πιθανολογώ τιμή €19-20 (εάν γίνει). Δεν το πιστεύω βέβαια αλλά σ΄αυτή τη ζωή "ποτέ μη λες ποτέ".

manos είπε...

Ευχαριστώ πολύ κύριε hippy.motoβαζουν συνέχεια πλακάκια από πάνω για να μην φύγει η τιμή.πρωτη φορά η μοτό 4 τρίμηνο θα βγάλει κέρδη άρα....

hippy είπε...

Ένα μεγάλο λάθος στη στατιστική austin είναι να γενικεύεις μεμονωμένες περιπτώσεις. Κάτι του εσύ κάνεις συνέχεια.

"Έτυχε να κολλήσει το παιδί του άρα κόλλησε όλη η τετραμελή οικογένεια"

Από που προκύπτει το "άρα"? Γιατί δεν απομόνωσαν το κρούσμα?

Από που προκύπτει το "πρέπει πληρώσει 500 ευρώ για τεστ (60*4* 2 φορές)"? Εχω ασθενήσει, θα κάνει τον κύκλο η ασθένεια, γιατί πρέπει να κάνω κάθε μέρα 2 τεστ? Άσε που κάποια δίνονται δωρεάν (όλοι τα έχουμε πάρει στο σπίτι).

Γιατί να μην περιμένουν οι ασθενείς για τεστ στην ουρά? Πόσες κομπίνες έχουν γίνει με τα ιδιωτικά ιατρεία? Τι θα τους σούρει η αντιπολίτευση? Σάμπως εάν αρρωστήσεις από άλλα νοσήματα σε περιμένουν στα εξωτερικά ιατρεία με προσμονή?

Και το κυριότερο...καθένας μεταφέρει τον "πόνο" του όπως τον αισθάνεται. Πως ξέρεις ότι ο συνάδελφος σου είναι αντικειμενικός?

Ας το πούμε άλλη μια φορά. Τα πράγματα δεν τα βλέπουμε όπως είναι αλλά όπως είμαστε.

manos είπε...

ΟΠΑΠ, κάτι ψιθυρίζετε στην πιάτσα για μετοχικές αλλαγές στην εταιρία στην σωστή τιμή ωστόσο. Να είμαστε σίγουροι, ότι αν ισχύει το παραπάνω θα πρέπει το 2022 να αναμένουμε πρώτα και καλύτερα μέρισμα μαμούθ. .μικρομετοχος

μπαρμπαλιας είπε...

οι φολοούερσ της ΑΡΦΑ δεν πρεπει να εχουν παραπονα...ΥΠΕΡ ΑΠΟΔΩΝΕΙ...

αντε ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ

μπαρμπαλιας είπε...

μετοχη που διπλωσε σε τρις μηνες....MEDICON

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Μπαρμπα καλημερα και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ.
Εσυ πρεπει μν ατο ξερεις καλυτερα απο ολους μας.
Η επιθεση δινει θεαμα,η αμυνα ,κερδιζει βαθμους.!!!
χαχαχαχα
Να χαιρεσαι την γυναικα σου ,τα παιδια σου και τα εγγονια σου.!!!!!!!!!!

μπαρμπαλιας είπε...

γεια και χαρα φιλτατε Τσαμπ...
σου ευχομαι τα καλυτερα

mixalis mixalios είπε...

Κανένα υγειονομικό πρωτοκολλο σε καμία χώρα του κόσμου δεν λέει για 2 pcr test σε εμβολιασμενους. Κι εγώ μπορεί να θέλω να κάνω κάθε μήνα γαστροκολονοσκοπηση (το λέω επειδή έκανα πρόσφατα και χωρίς μέθη και μπράβο μου) και να δίνω 250 ευρώ το σετακι κάθε μήνα. Δεν χρειάζεται όμως. Αλλά δεν μου φταίει και κανείς αν θέλω να το κάνω.

mixalis mixalios είπε...

Ούτε και σήμερα θα γίνω πλούσιος. Αν περάσουμε τις 930 με πάταγο, θα γίνω?

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
mixalis mixalios είπε...

Οπλα, εσύ είσαι μεγαλύτερος λεβέντης και μπράβο σου. Το λέει άλλωστε το όνομα σου. Εγώ μπροστά σου δεν πιάνω μια. Και δεν ξέρω αν πρέπει να σου απευθύνω καν το λόγο. Τέλος πάντων αφού μου απηύθυνες εσύ το λογο.
Θα συμφωνήσω μαζί σου. Πας και κάνεις οποίο test θέλεις χωρίς πολλά πολλά. Αυτό σημαίνει ότι δεν γκρινιάζεις.
Ο Αδωναρος είπε ψέμματα. Εγώ δεν θα τον ξανάψηφίσω. Και δεν κάνω πλάκα. Πραγματικά, δεν θα τον ξαναψηφίσω. Το εννοώ.

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Οπως αγαπητε ΟΠΛΑ, εχω γραψει κατα το απωτερο παρελθον και εκτοτε το επαναλαμβανω συνεχως(χαιρομαι δε, που εσχατως το γραφουν και αλλοι ,μεταξυ των οποιων και ο φιλτατος Χιππυ).
ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ.
ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ,ΟΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ.
Αναις ΝΙΝ-Γαλλιδα συγγραφεύς.

Και εσυ με τον Ωστιν εισατε σε φαση,που τα βλεπετε ,ολα μαυρα.
Φανταζομαι λοιπον οτι,τα πραγματα δεν σας πηγαινουν και πολυ καλα.
Απο σενα, περιμενω να τα διορθωσεις,ή,τουλαχιστον να πληρωνεσαι απο καποιο κομματικο στρατο για τα γραφομενα σου.Μην τα κανεις και τζαμπα ,ολον αυτο τον ...ντορο.
Απο τον Ωστιν εχω παψει προ πολλου να ελπιζω για κατι τετοιο.
Ειναι αδιορθωτος ξερολας,που γραφει να παντα διαφορετικα ,για να κανει εντυπωση.Καθε πρωι γραφει και μια παπαρια χρονια τωρα,για να ασχολουμαστε μαζι του.

mixalis mixalios είπε...

Τσαμπ, για τον Austin θα διαφωνήσουμε. Χωρίς να τον έχω γνωρίσει προσωπικά θεωρώ πως είναι καλό παιδί αλλά ότι "κολλάει" σε κάποια πράγματα και ίσως δυσκολεύεται να αλλάξει άποψη. Αλλά αυτό μπορεί να το πει ο καθένας μας για τους άλλους οπότε μικρή βαρύτητα έχει...

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Το παραπανω ποσταρισμα,το εγραψα μετα λογου γνωσεως,γιατι εχουμε βαρεθει,ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΜΙΖΕΡΙΑ ΣΑΣ.
Χαριστε τη μιζερια σας λοιπον στους διπλανους και στον περιγυρο σας και αφηστε εμας να μην καταλαβαινουμε τιποτε απο αυτα που μας,λετε.
Τιιι?
Δεν σας αντεχουν αυτοι με την καμμια και ερχεστε σε μας να μας σπατε καθημερινα τα...ουμπαλα.???
Δεν το πιστευω!!!!!!!!!
Αιντε γιατι μας τα εχετε πρηξει.!!!!!!!!

Καλο απογευμα ,σε ολους μας.

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Μιχ,Μιχ.
Κανεις πολυ ασχημα που διαφωνεις.
Τον διαβαζω αρκετα χρονια και εχει προσφερει ...ΜΟΝΟ ΜΙΖΕΡΙΑ.
Ειναι ο πλεον ξερολας και μιζεροπληκτος ανθρωπος, που εχω συνατησει.Και εχει αποψη και γνωση ,παντοτε αιρετικη,επι παντος επιστητου.
Με εξεντλησε.!!!!!!!!!

mixalis mixalios είπε...

Η ΙΛΥΔΑ να ετοιμάζεται για μια νέα αρχή?

mixalis mixalios είπε...

Τσαμπ σε καταλαβαίνω. Κατανοώ τι λες. Δεν είμαι ψυχολόγος αλλά και να ήμουν δεν θα μπορούσα να το κάνω από απόσταση. Υπάρχει και μια άλλη ερμηνεία. Δεν ξέρω αν ισχύει στον Austin. Η υπεραναλυση. Κι επειδή δεν μπορείς να υπεραναλυεις τα πάντα όταν επιλέγεις να υπεραναλυεις τα δυσάρεστα τότε ναι, κάποιος μπορεί να σε πει μίζερο.

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

ΟΠΛΑ,
Το οτι ΕΣΥ χαρακτηριζεις τα γραφομενα μου μπουρδες, με κανει περηφανο,για αυτα.!!!!!!!!!
Δεν νομιζω οτι μιλαμε... την ιδια γλωσσα.!!!!

mixalis mixalios είπε...

Οπλα, αν η λέξη κομματοσκυλο αναφέρεται σε μένα καλο είναι να το ξανασκεφτείς. Βασικά, εδώ που τα λέμε, μην το ξανασκεφτεις, δεν έχει και μεγάλη αξία τι σκέφτεσαι για μένα.

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

mixalis mixalios είπε...4,47μμ.
Θα με καταλαβεις καλυτερα ,οταν αλλαξει θεμα η επικαιροτητα.
Αν τον βρεις μια φορα να μην εχε,ι αιρετικη αποψη για τα παντα-κυριολεκτικα για τα παντα-παρακαλω να μου το επισημανεις.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
mixalis mixalios είπε...

ΚΕΚΡ και Λάμδα σαν να θέλουν να πάρουν πίσω κάτι από τα χαμένα. Η Πειρ αύξησε τζίρο. Γενικότερα κάποια μικρή αύξηση τζίρου είχαμε σήμερα. Αλλά γενικότερα η εικόνα της αγοράς σήμερα δεν ήταν για άνοδο του δείκτη 1%.

μπαρμπαλιας είπε...

θα ημουν ευτυχης αν γραφατε πολλα περισσοτερα για το ΧΑΑμενο και λιγοτερα για τον καθενα.ο Αυστίν ειναι καλο παιδι ,αποψη μου σεβαστη και ουχι αποδεκτη...

ΑΡΦΑ ρεε πουσε σε Αλέ

austin είπε...

Επειδή εδώ είναι large οι άνθρωποι.. με τόσα κέρδη από το χαα, στείλτε στον μεροκαματιαρη τα 400 των τεστ. Οχι μόνο στην κριτική και μιζεροπληκτους.. να πράξετε κιολας αφού τόσο ταγμενοι ειστε!

Θα στείλω στον Μιχάλη το iban, είστε οκ οι "αισιοδοξοι"?

Η αλήθεια βέβαια πονάει... ειδικά όταν επι τσίπα εδω είχε γίνει πολιτική χαβρα και Καποιοι λεγαμε ότι τα στραβά θα τα λέμε, αλλά τελικά οι 2-3 που λέμε τα στραβά...μας λένε στραβους.

hippy είπε...

-Σημαντικό για να το κοινοποιήσουμε. Μετά τη συμφωνία του υπουργού Πλεύρη με τις ιδιωτικές κλινικές πλέον το 10-15% των απλών κλινών του ιδιωτικού τομέα θα διατίθενται για περιστατικά covid. Αυτό σημαίνει ότι πλέον σε Αττική, Θεσσαλία και Θεσσαλονίκη διατίθενται άνω των 800 απλών κλινών σε covid περιστατικά και άνω των 700 απλών κλινών σε non-covid περιστατικά. Παράλληλα, το σύνολο των κλινών ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα που ξεπερνούν τις 200 διατίθενται στο ΕΣΥ. Στο σύνολο της Επικράτειας ο ιδιωτικός τομέας θα συμμετάσχει με άνω των 2000 κλινών σε covid και non-covid περιστατικά και με το σύνολο των κλινών ΜΕΘ. Το υπουργείο Υγείας έχει αποφασίσει ότι σε οποία κλινική δεν συμμετάσχει στο σχεδιαζόμενο επιχειρησιακό πλάνο θα διακοπεί η σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ. Αρχικώς οι κλινικάρχες έδειξαν απροθυμία να ανταποκριθούν στο προσκλητήριο του υπουργού Θάνου. Όταν όμως, ο τελευταίος βγήκε και δήλωσε ότι όσοι δεν συμμετέχουν, θα αποβληθούν από τον ΕΟΠΥΥ, άρχισαν να στέλνουν δηλώσεις συμμετοχής, με αποτέλεσμα, αυτή τη στιγμή να είναι όλοι (μα όλοι) στο παιχνίδι.

"Όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος" λέγαν οι παλιοί δάσκαλοι. Το παλεύει ο Πλεύρης.

Καλημέρα στους φίλους

VAGGELIS MP είπε...

Καλημέρα κύριε hippy kai καλη χρονιά.
Από το μέτωπο για τις ταυτότητες δεν υπάρχει κάτι νεότερο;
Με τον Nikdan που γίνονται ιό συζητήσεις;
Στο βιοσκατό όπως το βάπτισε ο ξενιτεμένος νονός του μόνος ειμαι;

austin είπε...

Καλημέρα.. όντως καλό νεό αυτό που έγραψε ο hippy. Έστω και αν είναι λίγες οι σωστές κινήσεις για την υγεία, όποια και αν υπάρχει είναι πάρα πολύ θετικό στον χαμό που ζούμε.

hippy είπε...

Καλή χρονιά και σε σας κύριε VAGGELIS MP

Απ΄όσο ξέρω την Space την έχουν κατατάξει στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών και όχι της πληροφορικής που μάλλον ανήκει. Ίσως αυτό να εξηγεί την υστέρηση. Δεν ξέρω κάτι για τις ταυτότητες, τα (δημόσια) έργα όμως είναι πολλά. Τούτες τις μέρες βλέπουμε να κινούνται τα χαρτιά που υστέρησαν (ΣΠΕΙΣ, ΕΛΧΑ, ΑΔΜΗΕ κλπ οπότε δεν τσιμπάμε).

Πραγματικά ο κ. Nikdan είναι πολύ καλός αναλυτής θεμελιωδών. Μιλάμε μέσω μια ομάδας στο (πρώην) Facebook.
Αξίζει να τον αναζητήσετε (μέσω μηνύματος στο κάπιταλ ή στον κ. Σόλωνα?)

ΒΙΟΧΑΛΚΟ έχω ν΄ακουμπήσω απ΄την δημόσια προσφορά το 2000 στις 11.000 δρχ (5.500 μετά το split)


Vaggelis είπε...

Καλησπέρα.

Με λαβι έχει ασχοληθεί κανεις?

hippy είπε...

Εγώ δυστυχώς ΔΕΝ κ. Βαγγέλη.

Η απόδοση του 10ετούς με άνοδο +3,72% στα 1,354 (δλδ το ομόλογο πιέζεται). Μάλλον έχει δίκιο η citi για έκδοση νέου ομολόγου της χώρας σύντομα.

Vaggelis είπε...

Ευχαριστώ πολύ κύριε hippy.

(Με έχει πιασει φαγούρα κ ψάχνομαι!!!!- ελπιζω να μου περάσει χα χα χα)

mixalis mixalios είπε...

Αυτή η ΔΕΗ όλο την τρώει εκεί στα 9. Ο ΚΕΚΡ έδειχνε από χτες

austin είπε...

Παμε για γκαπ νταουν αυριο?? Δεν άρεσαν τα minutes της fed. Λες και δεν τα ξέραμε

streetboy είπε...

Γκαπ νταουν και αρχ@διες ...πετάς δύο τρεις γκουρουδιστικες λέξεις που άκουσες για να το παίξεις μέγας trader της wall street.
Μας ζαλισες τα παπαρια σήμερα με τις μ@λ@κιες σου... εσύ και ο άλλος ο οπλαρχηγος.. οι ξεχασμένοι γλυφτες του πανσέληνου. Αυτός τουλάχιστον το κατάλαβε ότι τον είχαμε πάρει στο ψιλό εδώ μέσα, και την κοπανησε... Εσείς ρε γυμνοσαλιαγκες τι κάθεστε; Αντε πηγαίνετε και οι δυο σας στην κλειστή του να ησυχάσουμε και εμείς
Συμφωνώ απολύτως με τον τσαμπη που τα λέει έξω από τα δόντια!!

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
hippy είπε...

Μιχάλη

το κλείνουμε ή τον κλείνουμε?

mixalis mixalios είπε...

Χρόνια πολλά και καλή Φώτιση για όλους μας

streetboy είπε...

Ο/Η ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...
streetboy5 Ιανουαρίου 2022 - 11:34 μ.μ.


Κυριε συνήγορε συμφωνείς με το παραπάνω υβριστικό μύνημα;
Όλα καταγράφονται και θα γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες

Οπλαρχηγε προς το παρόν η μόνη κατάλληλη ενέργεια που μπορείς να κάνεις είναι να μου κάνεις αέρα στα καμπανελια!!!!

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Εγω Μόνο κόκκορα κρασάτο..Και 500αρακι βαρελάκι για να γλιστράει...

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Μην χάνεις την ψυχραιμία σού.

Τα μυνήματα έχουν πάει στην κατάλληλη υπηρεσία .
Το διαδικτυακό μπόουλινγκ τιμωρείται από τον νόμο.
Καλά ξεμπερδέματα..

hippy είπε...

Καλημέρα παιδιά.

Πρωινός οχετός και σήμερα. Θα πω μόνο το εξής.

Σε όλες τις "ψηφοφορίες" για το ΓΔ του ΧΑΑ στα μπλογκς, σε όλες τις "προβλέψεις" σε περιόδους ευφορίας, προσωπικά έδινα τιμή στόχο για το ΓΔ τις 950 μονάδες max. Ο λόγος απλός. Οι μετοχές μεγάλης βαρύτητας (ΕΕΕ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΜΥΤΙΛ κλπ) είναι ήδη σε επίπεδα ρεκορ. Για να δει τετραψήφιο ο ΓΔ πρέπει ν΄ανέβουν οι τράπεζες στις οποίες εξακολουθώ να μην πιστεύω. Οπότε συνεχίζω με το ίδιο τροπάριο.

Χθες μελετώντας τις προτάσεις της citi για την Ευρώπη είδα ότι 5/15 ήσαν τράπεζες. Η αλήθεια είναι ότι τα μέτρα χαλάρωσης και κυρίως η άνοδος των επιτοκίων τις ευνοούν καθώς μεγαλώνουν τα spreads. Αρχικά με έβαλε σε σκέψεις. Από την ΕΚΤ όμως διευκρινίζουν ότι άνοδο των μηδενικών επιτοκίων σκέφτονται από το 2024. Οπότε σε ότι με αφορά "μένω εκτός". Εύχομαι όμως σε όλους τους φίλους "εσείς να σκίσετε κι εγώ να γκελλάρω"

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Καλημέρα και Καλή Χρονιά μας.
Ευχωμε για τον νεο χρονο τα καλήτερα σε σας και τις οικογένειές σας.
Στα καθ'υμάς καλύτερη αίσθηση του μέτρου, τεκμηριωμένες απόψεις και ανάπτυξη διαλόγου με αίσθηση των ορίων του αστείου.
Απο την Κυπρο με αγάπη όπως θα έλεγε ο φίλος Τσάμπης

austin είπε...

Για να ξεκαθαρίσω και εγω.. επι της ουσίας δεν έχω να χωρίσω τιποτα με κανέναν.

Εδω όταν οι περισσότεροι έβριζαν πολιτικά τον τσίπα (και δικαιως) υπήρχαν μόνο 3 (αν θυμάμαι καλα) που ξεχώριζαν την θέση τους με λιγο διαφορετικό τρόπο.

Ο hippy που ελεγε από τότε ότι ήταν αντίθετος με πολιτικές κουβέντες σε χρηματιστήριοκο μπλογκ, ο Ανδρέας σε ανάλογο ύφος και ο αρτ που απλα έβγαινε και ελεγε ότι για όλα τα δεινα δεν μπορει να έφταιγε ο σύριζα. Τότε οποίος θυμάται έβγαινα και διαφωνούσα με τον αρταξια και οποιος θυμάται ΈΚΡΑΖΑ πολιτικά αρκετά.

Σήμερα λοιπόν, ο hippy και ο Ανδρέας είναι οι μόνοι που "έχουν δικαιωμα" να κατηγορούν οποίους (και εμενα) μιλάνε για πολιτικά.

Όλοι οι υπόλοιποι.. απλα βάλανε τις παρωπίδες επειδη έφυγαν οι κατσαπλιαδες και δεν βλέπουν τιποτα στραβο (α και ο μπαρμπας κάποια στιγμη βγήκε και είπε το αυτονόητο).

Όσοι λοιπόν έχουν κοντη μνήμη... για διάφορα πράγματα, είναι ο λόγος που τσιναω. Επίσης τσιναω και για διάφορους άλλους λόγους, και κυρίως γιατί η τρίτη ηλικία που είναι αρκετοί εδω δεν είναι στην φαση της παραγωγικής τους ζωής και οι μικρότεροι που είμαστε βλεπουμε μια δυστοπια, από την καθημερινότητα μέχρι την οικονομία.

Όταν εσείς οι παλιοί κάνατε λεφτα και δημιουργία ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΧΑΊΡΟΜΑΙ που κάνατε γιατί εμείς είχαμε πολλά πράγματα, πλεον η γενιά μας μπορει να κανει επιτυχία ολοένα και δυσκολότερα.

Το εάν εγω είμαι επιτυχημένος στην δουλειά μου επειδη ξέφυγα από το ελλαδισταν... δεν Καβάλας καλάμι και λεω χεστηκα για τους φίλους μου υα παιδιά μου κτλ.

Γιατι πολυ απλα.. αν καίγονται ολα τα σπίτια γυρω μου, ε κάποια στιγμη μπορει να καεί και το δικο μου αν εγω συνεχίζω και μένω εδω.

Αυτά παιδια... και το ξεκατίνιασμα δεν χρειάζεται.

Α... και κατι ακόμα από τότε που ήρθε ο v και η παρέα του έγινε χαμός και ξεκατίνιασμα.

hippy είπε...

Η γνώμη μου austin είναι ίδια όπως την έχω διατυπώσει και στο παρελθόν.

Όταν το καράβι βάλλεται λόγω μιας τρομερής παγκόσμιας τρικυμίες (ελπίζω να συμφωνείς με το "παγκόσμιας") όλοι στοιχιζόμαστε πίσω από τον καπετάνιο και υπακούμε στις εντολές του. Δίχως ενστάσεις, δίχως κριτική, δίχως γκρίνια ότι στη θέση που μας έβαλε βρεχόμαστε περισσότερο απ΄το κύμα. Δουλεύουμε, καθένας στο πόστο του.

Νομοτελειακά κάποια στιγμή η καταιγίδα θα κοπάσει. Θα μετρηθούμε και ελπίζω να είμαστε όλοι. Τότε θα είναι η στιγμή για να κρίνουμε τον καπετάνιο. Κι αν ήταν ανεπαρκής να τον καθαιρέσουμε. Τότε θα ακούσουμε ήρεμα κι εσένα. Και την κριτική σου. Τότε. Όχι τώρα.

Τα προβλήματα τα βλέπουμε όλοι. Στις πιθανές λύσεις διαφωνούμε, ωστόσο τις έχουμε δημοκρατικά αναθέσει προ 3ετίας σε άλλους.

ΥΓ παρακαλώ μην απαντήσεις πριν συζητήσεις την άποψη περί υπακοής (κατά τη διάρκεια της φουρτούνας) στον καπετάνιο με τον πατέρα σου.

hippy είπε...

Διαφωνώ με την άποψη σου ότι οι φιλονικίες οφείλονται στον "V". Προσωπικά θεωρώ πως οφείλονται στην έπαρση του καλλιτέχνη (που φυσικά και είναι καλός, καταρτισμένος παίχτης αλλά ως εκεί) καθώς επίσης και στον άσχετο ταβερνιάρη που νομίζει πως έχει δίπλωμα του πανεπιστημίου του πεζοδρομίου ενώ είναι απλά λαχαναγορίτης.

streetboy είπε...

Ο/Η ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...
Μην χάνεις την ψυχραιμία σού.

Τα μυνήματα έχουν πάει στην κατάλληλη υπηρεσία .
Το διαδικτυακό μπόουλινγκ τιμωρείται από τον νόμο.
Καλά ξεμπερδέματα..

Ρε θα μου μιλήσεις εμένα για μπόουλινγκ;
Ειμαι πρωταθλητής λέμε έχω φάει τα νιάτα μου στο μπόουλινγκ, επάνω στο προφήτη Ηλία στη Καστέλα!!

hippy είπε...

"Ειμαι πρωταθλητής λέμε έχω φάει τα νιάτα μου στο μπόουλινγκ, επάνω στο προφήτη Ηλία στη Καστέλα!!"


Πειραιώτης? Εμείς τα νιάτα μας τα φάγαμε στο σφαιριστήριο-λέσχη του Σιδέρη, στο υπόγειο της Καραΐσκου στον Πειραιά.

streetboy είπε...

Γειά σου hippy γείτονα!!

austin είπε...

Hippy δυστυχώς τον πατέρα μου τον έχω χάσει χρονια τωρα..

Όσο για φουρτούνες και τρικυμίες, την ωρα που είχαμε τον καπετάνιο τσιπρα και βαρουφακη είδαμε που μας οδήγησε, στα cc. Πλεον.. μετά χριστο προφήτης δεν είμαι και τόσο σίγουρος ότι ηταν οι μόνοι υπαίτιοι για το κλείσιμο (προς θεού.. δεν πρόκειται να τους ψήφιζα, απλα εδω μας έχουν κάνει εμφανές ότι είμαστε ολίγον προτεκτορατο).

Τωρα, στον καπετάνιο που αναθεσαμε (μαζι και εγω ε.. δεν ξεχνιόμαστε, τον ψηφισα και πιθανότατα θα τον ξαναψηφισω), σε κάποιες φάσεις κανει καποια κραυγαλέα λάθη. Ως ανάλυση προσωπικά τα χωρίζω ως:

1) δεν εχει αλλη επιλογή γιατί όπως πίεσαν τον προηγούμενο ετσι πιέζουν και τον τωρινό.
2) δεν υπάρχουν δομές σωστές στην χώρα. Και όσο και να προσπαθήσει μεσα σε πανδημία δεν γίνεται να πατήσει κουμπί και να το κάνει.
3) υπάρχει ανικανότητα- συμφερον- ολιγωρια- άλλες προτεραιότητες.
Παραδείγματα για να εξηγηθω:
μεγάλος περίπατος και ρουβας και αλλα πεταμένα λεφτα εν καιρω πανδημίας.
Κλαμπ ανοιχτά που είναι το κύριο μεσο υπαιτιοτητας της μεγαλης διασποράς πριν την Ο ας πουμε.
Πρωτόγνωρη φίμωση απόψεων (πχ ιωαννιδης) και ταυτόχρονα γλείψιμο απο τα κανάλια.
Φροντίδα του συστήματος υγείας (πολύπλοκο ζήτημα) με ταυτόχρονη μείωση προϋπολογισμού.
Και αλλα..
4) σε καιρο φουρτούνας είναι λογικό να γίνονται λάθη.

Κλείνοντας.. η αποψη μου είναι ξεκάθαρη και επ ουδενί παράλογη. Απλα ο διχασμός είναι μεγάλος και είναι εύκολο να μπαίνει ταμπέλα.

Ναι, είναι από τις καλύτερες κυβερνήσεις των τελευταίων ετών. Αλλα
Ο τραμπουκισμος σε τέτοια περίοδο πονάει.
Τα εξωφθαλμα συμφέροντα τσούζουν.
Η μονοπαντη ενημέρωση μεσουρανεί.
Ο πόνος του κόσμου μεγάλος.

Οποτε αν δεν υπάρξει κριτική τωρα για βελτίωση δεν παμε στο επόμενο βήμα πιο σωστά, πιο οργανωμένα κτλ. Το τυφλό λιβανίσμα εχει θέμα μεγάλο.

Βάλε και λιγο ότι η εργαλοιποιηση του ιου απο κάθε ομαδα εχει κάποιες τρύπες... έχουμε εκρηκτικό μίγμα.

Δεν μιλάω για ερπετοειδη. Δεν μιλάω για τσιπάκια σε εμβολια.

Μιλαω όμως για παράδειγμα ότι τα ταμεία των ομιλων γεμίζουν και ο μεσαίος επιχειρηματίας που δεν εχει σχέση με την τεχνολογία στην πλειοψηφία αιμοραγει έως εξαφανίζεται. Δεν χρειάζεται σώνει και ντε να πυροβολαμε τα πόδια μας. Ας πάρουμε και λιγο παράδειγμα απο εξωτερικο

Πχ.. ποσος είναι ο εμβολιασμός στην Ελβετία?? Ποσοι ασχολούνται εκει με αυτό το ζήτημα. Ποιος ακουσε τι γίνεται εκεί στην Ελβετία και αν υπάρχει χαμος, κρουσματα νεκροί. Δεν υπονοώ τιποτα συνομοσιολογικο.. απλα οποιος θέλει ας ερευνησει

hippy είπε...

Ναι η Ελβετία είναι πιο προχώ

"Κορονοϊός - Ελβετία: Κουπόνι δώρου αξίας 50 ελβετικών φράγκων (περίπου 46 ευρώ) σε όσους πείθουν συμπολίτες τους να εμβολιαστούν

Η Ιταλία με τον υποχρεωτικό υπολογισμό στους άνω των 50 το ίδιο. Μπράβο στο σούπερ Μάριο. Σίγουρα θα ακολουθήσουν κι άλλοι.

Κατά τα λοιπά μην πετάς τη μπάλλα στην εξέδρα. Συζήτησε το με τον πεθερό σου ή κάποιον θείο που σέβεσαι. Μην είσαι ισχυρογνώμων, είσαι μόλις 32.

Δεν μ΄ενδιαφέρει η πολιτική, δεν μιλάω πολιτικά, σαν πολίτης όμως έχω άποψη για τον καλό και τον λιγότερο καλό. Μ΄ενδιαφέρει η οικογένεια μου, η γειτονιά, η πόλη, η χώρα μου.

Δεν μπορείς να (μας) καταλάβεις, δεν μπορούμε να (σε) καταλάβουμε, μπορούμε να αποφασίσουμε ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΜΙΛΗΣΟΥΜΕ για τα κακώς κείμενα που θεωρείς? Η μισή Ελλάδα δικάζει την άλλη μισή και τούμπαλιν. Μπορούμε να το αποφύγουμε γιατί ενοχλεί?

mixalis mixalios είπε...

Προτείνω κάθε φορά που υπάρχει αναστάτωση όξω να έχουμε αργία εδώ

mixalis mixalios είπε...

Να τη και η ΑΛΦΑ ξεπετιέται Μπάρμπα. Βέβαια μέχρι το μεσημέρι...

mixalis mixalios είπε...

Χρόνια πολλά στους Γιάννηδες και στις Γιαννες...

Χρήστος είπε...

Καλημέρα, Χρόνια Πολλά στους εορτάζοντες, καλή χρονιά.
Δυστυχώς, το 2022, όπως διαβάζω, μπήκε πολύ στραβά στο εδώ blog.
Βρισιές, εξυπνάδες που δείχνουν ανασφάλεια και κατωτερότητα, αλλά και απειλές......για χιλιοστή φορά. Κυρίως από ανθρώπους που δεν έχουν τι να κάνουν όλη μέρα και αναζητούν μια καλή διαδικτυακή κουβέντα για να ικανοποιήσουν τον εγωισμό τους, μιας και στην πραγματική ζωή τους μάλλον δεν έχουν πραγματικούς φίλους για να συναναστραφούν και να .....''ξεχαρμανιάσουν''......Κρίμα!!
Ευχαριστούμε που μοιράζετε τις γνώσεις σας και σε εμάς....MIchele, Αντρέα, Hippy, Τσαμπη, double M, Lorac, κλπ φίλοι που δεν μου έρχονται στο μυαλό αυτή τη στιγμή.
Καλή Χρονιά.

mixalis mixalios είπε...

Καλή χρονιά Χρήστο. Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο μαζί σου.

hippy είπε...

Χρόνια πολλά κι ευτυχισμένα στον καλό Γιάννη (Αλεξανδράτο) και σε όλους τους Ιωαννίτες Ιππότες του μπλογκ 🌺


"Σύμβουλε" τη ρευστότητα τη σφίγγω γιατί είναι μόνο 25%. Το χαρτοφυλάκιο μου περιέχει ΠΑΝΤΑ 55-85% μετοχές (αναλόγως εποχής). Αγαπώ το ΧΑΑ και δόξα τω Θεώ μου το ανταποδίδει. Έγραψα τις φετινές επιλογές μου. Αν θες να είσαι χρηστικός γράψε την κριτική σου ή πες μας τις δικές σου. Αλλά δεν έχεις κοχόνες.

(Μια απ΄τα ίδια και στο facebook).

mixalis mixalios είπε...

https://www.euro2day.gr/ase/market_comment/article-market/2113864/hrhmatisthrio-ti-perimenoyn-oi-ependytes-apo-to-ne.html

Πολύ ενδιαφέρον το αρθράκι...

hippy είπε...

"Πολύ ενδιαφέρον το αρθράκι"

Θα συμφωνήσω

Μόνη ορατή (για μένα) άμυνα έναντι του πληθωρισμού είναι υποτιμημένες ΑΕΕΑΠ (ΙΝΤΕΡΚΟ, ΜΠΡΙΚ) και καλές μερισματοφόρες μετοχές (ΟΠΑΠ, νερά, λιμάνια). Μόνη ορατή (πάλι για μένα) άμυνα έναντι της αδιάκοπης παραγωγής e-ρευστότητος τα πραγματικά assets (υποδομές). Μόνο ανόητοι δεν είναι οι Κινέζοι που αγοράζουν ότι πωλείται στην οικουμένη.

Κατά τα λοιπά αν είδες ενα αρθράκι ο Τσαρλι Μανγκερ (ετων μόλις 98), ο υπαρχηγός του Μπαφετ και κατά πολλούς το μυαλό, διπλασίασε τη θέση στη ΒΑΒΑ. Καμιά σχέση με τις σχεδόν άγνωστες εταιρίες που ψάχνουν οι χρυσοθήρες των μπλογκς. Βέβαια, όπως κι εγώ, είναι και σε ηλικία κρίσιμη και αποφεύγει τα πολλά ρίσκα 🌺

mixalis mixalios είπε...

H Alibaba έχει ψηλό έτους 270 ντολαρς και τώρα είναι στα 130...Δεν ξέρω πόσο ήσυχο ύπνο δίνει αλλά σίγουρα 50% χαμηλότερα από τα υψηλά είναι ένα σημείο εκκίνησης. Μέχρι τα 98 σου όμως θα είσαι minimum επί 5 οπότε...

austin είπε...

Η αλήθεια είναι δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να μιλήσω με κάποιον άλλο μεγαλύτερο για να εκφέρω γνώμη?

Δλδ εγώ δεν έχω κριτική άποψη και είμαι αδαής ενώ οι μεγαλύτεροι είναι πιο σωστοί από εμένα?

By the way πάλι ατύχησες.. ο πεθερός μου πέθανε προ ημερών δυστυχώς.. όσο για θείους μου, απλά να ενημερώσω ότι κανά δυο που μιλάμε, ήταν κομμουνιστές. ΟΥΤΕ συριζα ψήφισαν και ούτε ΝΔ.

Και τα κακώς κείμενα τα βλέπουν.. Ελπίζω τώρα να μην θεωρείς ότι είμαι ισχυρογνώμων, αφού το λέει ο θείος μου.

Τώρα.. όπως είπα, είσαι ο μόνος που δικαιούσε να ζητάς από μένα να σταματήσω τα πολιτικά. Γιατί οι υπόλοιποι αλυχτάγανε επί ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτά και με υγεία

mixalis mixalios είπε...

Ε αφού αλυχταγαμε επί ΣΎΡΙΖΑ που παρολίγον να μας πάει στη δραχμή και μας φόρτωσε με φόρους πρέπει να κάνουμε το ίδιο και τώρα για να το ισοφαρισουμε... Η κριτική δεν είναι αυτοσκοπός χωρίς βέβαια να είμαστε και μοιρολατρες. Η ισορροπία είναι σημαντική αλλά η αντικειμενικοτητα το ζητούμενο. Όχι κριτική για την κριτική για να δείχνουμε ότι εμείς δεν τα χαφτουμε χωρίς
κρίση. Τουλάχιστον αυτό πιστεύω εγώ...

austin είπε...

Μιχαλιό.. νομίζω ότι το πιο πανω σχόλειο μου ήταν πέρα για πέρα αντικειμενικό.

Τώρα αν ενοχλεί είναι άλλο ζήτημα. Απλά κρατάμε και λίγο τα προσχήματα όταν ψάχναμε για το δάνειο του πολάκη (δεν τον συμπαθώ ΚΑΘΟΛΟΥ τον πολάκη) και να βλέπουμε τα του μπακογιάννη και να μην λέμε τίποτα.

hippy είπε...

Δεν έχω άμεσα θέση στη ΒΑΒΑ φίλε Μιχαλιό. Εχω έμμεσα μέσω ενός καλαθιού τεχνολογικών κινέζικων μετοχών (KWEB.L). Μόνη επιλογή σε δολλάριο, 3% του χαρτοφυλακίου ξένων μετοχών.

mixalis mixalios είπε...

Με ενοχλουν εκφράσεις τύπου "είσαι ο μόνος που δικαιούσαι να μιλάς" και ότι οι υπόλοιποι (κι εγώ σε αυτούς) δεν... Τέλος πάντων, έχω πολύ ελεύθερο χρόνο από ότι φαίνεται...

mixalis mixalios είπε...

Λογικά, το δολάριο θα πάει καλά με τη λογική ότι τα επιτόκια στην Αμερική θα ανέβουν σε σύγκριση με τα ευρωπαικα πιο πολύ και πιο γρήγορα. Οπότε κάποιο όφελος λογικά θα έχεις από αυτό. Εν τω μεταξύ η τιμή του δικού μας δεκαετούς πέφτει...

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Καλημερα,σε ολους μας.!!!
Να ευχηθω ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑ, σε ολους τους εορταζοντες.!!!
Το κλιμα στο μπλογκ,δειχνει να φτιαχνει.
Οφειλω ομως να επανελθω, σε κατι που νομιζω οτι,εχει παραξηγηθει.Δεν εχω πει ποτε μου, πως ο Αυστιν ειναι κακο παιδι.Το αντιθετο πιστευω,μαλιστα.Στα υπολοιπα που κατα καιρους του καταμαρτυρω,εξακολουθω να τα πιστευω .Αλλα φαινεται οτι,ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ.
ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΜΟΝΟ.!!!!!!!!!!!!!!!!

hippy είπε...

"Η αλήθεια είναι δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να μιλήσω με κάποιον άλλο μεγαλύτερο για να εκφέρω γνώμη?"

Γιατί θα ήθελες (κανονικά) να σιγουρέψεις ότι η γνώμη σου είναι η σωστή. Για να μην εκτεθείς. Γιατί γενικά οι κοινωνίες θεωρούν τους γηραιότερους γνωστικότερους. Γιατί ο Αινείας φεύγοντας από την κατεστραμένη Τροία προτίμησε να φορτωθεί στην πλάτη τον πατέρα του αντί από κάποια υπάρχοντα.

Ψιλά γράμματα βέβαια για κάποιον που έκανε παρατηρήσεις για τις αψιμαχίες στο μπλογκ ενώ ο ίδιος κάνει το ίδιο. Κι επιμένει να κρατά ίσες αποστάσεις από θιγόμενους σχολιαστές και τζάμπα μάγκες λαχαναγορίτες υβριστές.

Αγαπητέ ΔΕΝ αλληλοκαταλαβαινόμαστε, δεν έχει νόημα να συζητάμε. Άδικη σπατάλη χρόνου (που για τον εργαζόμενο εσένα είναι πολύτιμος)

hippy είπε...

Μιχαλιό με είδες να τσιμπάω? Δεν μ΄ενδιαφέρει η γνώμη για μένα όσων δεν εκτιμώ. Ακριβώς όπως είπες κι εσύ. Γιατί χάθηκες απ΄το Fb που μπορούμε να συζητάμε δίχως παρεμβολές τρολς? (δεν αναφέρομαι στον Γιώργο)

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Ηλια.
Θελω να πιστευω οτι,οι επομενοι 2-3 μηνες(μεχρι τουλαχιστον τον Μαιο), θα ειναι καλοι και δεν θα μας δινουν χρονο να αναλωνομαστε ,σε αψιμαχιες.
Οποτε να αφιερωνουμε, περισσοτερο χρονο στα χρηματιστηριακα,στα οποια η αποψη σου ,ειναι σεβαστη και επιθυμητη.!!!!!!!!!
Εχουν αρχισει οπως παρατηρω να συμμετεχουν ενεργα,περισσοτεροι φιλοι και οπως λεει και το ...πατριωτικο ασμα'"ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΥΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΡΕΙΣ...ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΧΙΛΙΟΙ ΔΕΚΑΤΡΕΙΣ"

μπαρμπαλιας είπε...

Mixalio...η ΑΡΦΑ δεν ΞΕΚΙΝΑΕΙ αφου ειναι σαπια...να σκετεις οτι πηρα για πλακα αρχες ΔΕκεμβρη απο 1000 ΑΡΦΑ/ΕΤΕ,εχω 14% + ΕΤΕ και -3%Αρφα

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Μπαρμπα.
Κανω λαθος ,η,εμενα μου εγραψες αρχες Δεκεμβρη,οτι αγορασες ΑΛΦΑ κατω απο 1 ευρω.
Μαλλον κανω λαθος αλλα, αυτην την εντυπωση εχω.

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Καλο ΠΣΚ,σε ολους μας.

austin είπε...

Η φράση αυτή πάει Μιχαλιό, γιατί όταν όλοι μας κράζαμε τον ΣΥΡΙΖΑ μ΄νο ο hippy και ο αντρέας έλεγαν να σταματήσουμε..

Ε άλλαξε κυβέρνηση, οι περισσότεροι σταμάτησαν και ελάχιστοι έμειναν να λένε τα στραβά..

Μην ανησυχείτε, πλέον θα σταματήσω εντελώς να γράφω εδώ (και όπου η αλήθεια είναι, γιατί δεν έγραφα και σε άλλα μπλογκ)

μπαρμπαλιας είπε...

Τσαμπ μου ντιαρ ναι ...αλλα πουλησα το σαπακι...δεν το βλεπεις "η μαλλον κοιτα την ευροπάνκα

hippy είπε...

Η πρώτη επίσημη παραδοχή για την ταύτιση των δύο (τουλάχιστον) nicks οπλαρχηγού-ταβερνιάρη. Αλήθεια τόσο καιρό που έβριζες πήρες καμιά ΟΤΟΕΛ? Όχι!!!!!!! Θα σε μαλώσω.

Του Αι Γιαννιού σήμερα ταβερνιάρη. Στην κουζίνα γρήγορα. Μπορεί να έχετε κόσμο. Έχεις να καθαρίσεις πατάτες.

Μπου χα χα χα χα. Μπου χα χα χα !!!!!!!!

😆 🤗 🤓 😹 👻 😸 😁 😂 😂

hippy είπε...

Ντροπή! Τόσα χρόνια να τον φιλοξενεί και συμβουλεύει ο Μιχάλης και να αποπατεί στο μπόγκ. Αχρειότητα. Αλητεία!

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

..

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Προφίλ βλασο με το όνομα ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ.


ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ20 Μαΐου 2020 - 10:49 π.μ.
@ΟΠΛΑ υπόσχεση ή απειλή; Κιχκιχκιχ Καλημέρα. Εγώ φοβάμαι τον μπαμπούλα για να γράψω τι κάνω.

Απάντηση

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...


Προφίλ βλασο ως οπλαρχηγός...
Πάλι...κλειστό βέβαια..

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ20 Μαΐου 2020 - 1:58 μ.μ.
@hippy φαίνεται ότι δεν είμαι μόνος που περιορίζω τα γραπτά μου λόγω τραμπούκου.
Η εκτίμηση μου για εσάς αναλλοίωτη και απεριόριστη καθώς και για τον υπερβολικά ανεκτικό BOSS. Ίσως το γεγονός ότι έχουμε συναντηθεί εκ του σύνεγγυς ( προ κορονοϊού ) να βοηθάει.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Προφίλ πάλι ΒΛΑΣΟ ως ΒΛΑΣΟ...σημερινό

Peter V.10 Ιανουαρίου 2022 - 11:21 π.μ.
https://www.capital.gr/epikairotita/3606739/diki-folli-follie-o-kinezikos-ios-tou-ametafrastou-bouleumatos-pou-apeilei-kai-to-18mino-ton-koutsolioutson?utmsource

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Επισεις προφίλ ΒΛΑΣΟ ως Αρταξιας...streetboy...

Όλα ψεύτικα Προφίλ..
Τα ξεσκεπαζω όλα.

Καλώ και θέτω προ των ευθυνών τους όσους έχουν την γόμα για να σβήσουν τους αταραξία του μπλογκ.

Την γόμα την έχουν τρείς.
Ο ΑΝΔΡΕΑΣ...Ο ΜΙΧΆΛΗΣ...ΚΑΙΒΟ ΜΠΑΡΜΠΑΣ..

Κοροϊδία έχει όρια..
Αν δεν αντιλαμβάνονται κάποιοι ότι αυτός γράφει με πολλά προφίλ δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο.
Ο Οπλαρχηγός είναι κύριος με προφίλ ανοιχτό πολλά πολλά χρόνια.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια.
Όποιος ανατρέξει σε παλιότερες ημερομηνίες...Όπως παραθέτω πιο πάνω θα δει αυτή τη στιγμή τα πλαστά προφίλ του ΒΛΑΣΟ.

Έλαβα διαβεβαιώσεις πριν λίγο ότι το Τρολ ΒΛΑΣΟ θα σβήνετε επί τόπου.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Πάμε τώρα στα σοβαρά..
Στις 12/11/21 έγιναν αγορές
ΜΥΤΙΛ 15.25
ΑΛΦΑ 1.1155
ΕΤΕ 2.67
ΠΕΡΦ 5.25

Στις 26/11/21
Ξαναγιναν αγορές
ΜΥΤΙΛ 14.17
ΑΛΦΑ 1.015
ΕΤΕ 2.56...

Σήμερα οι τιμές γράφουν
Άλφα 1.15
ΕΤΕ 3.10
ΠΕΡΦ 5.9
ΜΥΤΙΛ 15.26.

Απλά κατανοητά χωρίς πολλά λόγια
Όποιος ακολούθησε έχει καλώς.
Όποιος Όχι και πάλι καλώς.
Καλή σας ημέρα.

hippy είπε...

Καλημέρα

σκέφτομαι πως οι συναγωνιστές μου Chamb (από το Chambion μην ξεχνιόμαστε), Μπαρμπαλιάς και άλλοι θα έχουν ανθίσει σήμερα σαν κυκλάμινα...και χαμογελάω μόνος μου...γουστάρω

Αντέχουμε και νικάμε!! Venceremos παιδιά !! 🌺

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...




Μιας και δεν έχω να αποδείξω τίποτα σε κανέναν..
Για αποκατάσταση της αλήθειας
Μετά τις 12 11 21 και την δήλωση μου ότι αγόρασα ότι αγόρασα..έκανα και το παρακάτω σχόλιο στις 26 11 21.

Οι παρεμβάσεις μου είναι καθαρά σε ενημερωτικό πλαίσιο και δεν με αφορά αν με πιστεύουν 2/3/ 10 άτομα που διαβάζουν.


ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ26 Νοεμβρίου 2021 - 8:55 μ.μ.
Προς ενημέρωση ...
Οι αγορές μου αφορούσαν ουτε το 11% του συνολικού που θα διαθέσω..
Σήμερα ανέβηκα σχεδόν στο 15%..
Και πάλι καμία σημασία...
Κατηγορεί εμένα για αγορές..έλα παναγιά μου..Την στιγμή που αυτος είναι ΦΟΥΛ ΑΓΟΡΑΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΈΡΑ χάνει..

Βρε λεβέντη..γλυφτη του Μητσοτακη..
Είναι δυνατόν εσύ να μπορείς να κρίνεις εμενα;

Άλλο και τουτο..

.
Στις πτώσεις αγοράζω..
Στις ανοδους πουλάω.
Κοίτα τώρα προσεκτικά πως παίζετε το παίγνιο..και πως τα κέρδη που λες εσύ στο δωδεκάμηνο θα βγουν σε λίγες μερες..
Απόλαυσε.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...


Εδώ βέβαια ο κύριος που δεν τον ενημερώσαμε έγραφε την ημέρα αγορών μου...

Peter V.26 Νοεμβρίου 2021 - 6:20 μ.μ.
60 σχόλια σήμερα μέχρι τώρα, με τα 30 γραμμένα από τον κύριο που κάνει μουαγιέν στις τεράστιες απώλειες των πρόσφατων επιλογών του. Η χασούρα τσούζει

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΤΩΡΑ .
Πολύ ασχολήθηκα.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Peter V.10 Ιανουαρίου 2022 - 12:41 μ.μ.
ΟΠΛΑ σε ευχαριστούμε για την ευγενική σου προσφορά στο blog με τις τιμές πράξεων σου της προηγούμενης χρονιάς. Ελπίζω να τολμήσεις στο μέλλον να τις γράφεις την ώρα που γίνονται και όχι του χρόνου.

hippy είπε...

Χαλαρώνουμε


https://www.youtube.com/watch?v=AWZq4gPn0oQ

ΝίκοςΤ είπε...

Καλή χρονιά σε επενδυτές και αξιοπρεπείς.Σε αυτούς που έχουν και τις δύο ιδιότητες ταυτόχρονα.
Χαμογελώ και εγώ φίλε Ηλία -hippy,γνωρίζεις την εκτίμηση μου,συνέχισε,βοηθάς ακόμη και αυτούς που καμάρωναν τις πανέμορφες σε φυσική μορφή μετοχές και επιπλέον συνέχισαν το άθλημα όλα αυτά τα χρόνια,τα ευτυχή ή τα δίσεκτα.Και κατόρθωσαν κάτι να κερδίσουν από τα χρηματιστήρια σε χρήμα αλλά και σοφία.Όσοι τα παράτησαν καταριούνται τον Σημίτη,οι άλλοι οι άχαρτοι παντογνώστες γράφουν για γραμμές και κύματα χωρίς τελειωμό και κάποιοι προσπαθούν να διαγράψουν την ασημαντότητα τους.
Ερώτηση κρίσης. Λέτε οι τράπεζες;
Και επειδή δεν διστάζω να αναφέρω και τις λάθος κινήσεις μου έχω γράψει, τότε που ήμουν τακτικός στην σελίδα αυτή,ότι διακρατώ ΑΛΦΑ με Μ.Ο κτήσης 1,32.Θα προλάβω να πατσίσω ή θα είμαι σε άλλα σύμπαντα όταν με το καλό ο τότε Ψάλτης θα ανακοινώνει πραγματικά κέρδη;Καλή συνέχεια αγαπητοί.

hippy είπε...

Καλή χρονιά και σε σένα φίλε Ν. (όπως Νίκος αλλά και Νέστορας). Για τον ερασιτέχνη (εμένα) ο τραπεζικός κλάδος είναι πολύ δύσκολος να προσεγγιστεί με επενδυτικά κριτήρια. Είναι προφανές ότι για να ανέβει ο ΓΔ πρέπει να υπεραποδώσουν οι συστημικές. Εάν επαληθευτούν (όπως δείχνουν) τα σενάρια κάμψης της πανδημίας και οι Αλκυωνίδες του Γενάρη έχεις σημαντικές πιθανότητες να βγεις "στεγνός" προσεχώς και στο ευχόμαστε.

Οι τράπεζες βέβαια ευννοούνται κι από πιθανή άνοδο των επιτοκίων λόγω πληθωρισμού. Ωστόσο οι φωνές από την ΕΚΤ μιλάνε για το 2024.

hippy είπε...

Μου έκανε προσωπική ερώτηση περί αυτού συνάδελφος επενδυτής χθες στο μπλογκ του κ. Τάκη. Ποστάρω τη δική μου επενδυτική άποψη (όχι κερδοσκοπική-παικτική) άποψη

"γιατί οι τραπεζικές μετοχές ευνοούνται από την άνοδο επιτοκίων"

Απλά μαθηματικά. Η άνοδος των επιτοκίων διευρύνει τα spreads.

Ας υποθέσουμε ότι σήμερα οι τράπεζες δανείζονται με 0,1% από τους καταθέτες και δανείζουν με 3,1% κατά μέσο όρο. Η διαφορά είναι 3% (μικτά). Εάν τα έξοδα τους (μισθοδοσία, ενοίκια, λογαριασμοί, μπαταχτσήδες κλπ) απορροφούν το 2% μένει καθαρό περιθώριο κέρδους 1%.

Εάν τα επιτόκια ανέβουν κατά 1% οι τράπεζες θα το προσθέσουν αυτούσιο στους (νέους) δανειολήπτες ενώ θα δώσουν το 0,50-0,70% στους καταθέτες. Δεδομένου ότι τα υπόλοιπα έξοδα παραμένουν σταθερά το καθαρό περιθώριο κέρδους γίνεται 1,30-1,50%. Συνεπώς η καθαρή κερδοφορία αυξάνεται. Βέβαια όχι ανάλογα κατά 30-50% αλλά κάπως λιγότερο καθώς τα παλαιά δάνεια δεν επιβαρύνονται.

hippy είπε...

Ωστόσο (κατά τη γνώμη μου) το σύνολο των τραπεζικών μετοχών εξακολουθεί να μην προσφέρεται για επένδυση αλλά μόνο-κατά περιόδους-για τζόγο.

Τα προβλήματα είναι κατα βάση δύο (αλλά τεράστια).

Το πρώτο είναι ο αναβαλλόμενος φόρος (DTC). Το ποσοστό αναβαλλόμενης φορολογίας (DTC) στο 9μηνο 2021 για την κάθε τράπεζα ήταν

EUROBANK (44,80%).....Ίδια κεφάλαια 5,47 δις – Αναβαλλόμενη φορολογία 4,44 δις

ΑLPHΑ BANK (45%)...Ίδια κεφάλαια 6,5 δις – Αναβαλλόμενη φορολογία 5,32 δις

ETE (46,20%)...Ίδια κεφάλαια 5,69 δις – Αναβαλλόμενη φορολογία 4,91 δις

ΠΕΙΡΑΙΩΣ (52,18%)...Ίδια κεφάλαια 5,72 – Αναβαλλόμενη φορολογία 6,24 δις

Αυτά τα χρήματα ΔΕΝ υπάρχουν. Θα μαζευτούν (υποτίθεται) στα επόμενα 25 χρόνια από τον φόρο επί των κερδών. Εάν δηλαδή η ΕΤΕ το 2022 κερδίσει 1 δις ευρώ μικτά, θα έπρεπε να πληρώσει 220 εκ. κέρδη (22% φόρος), τα οποία ΔΕΝ θα πληρώσει αλλά θα τα μεταφέρει στα κεφάλαια Tierτ1. Συνεπώς τα BV 0,30-0,55 με τα οποία "συστήνονται" οι συστημικές είναι "μαϊμού". Τα πραγματικά είναι 2πλάσια δλδ όσο και της BNP, ING και αρκετών ευρωπαικών, που είναι κανονικές τράπεζες, με NPEs<3% και μερισματική απόδοση >5% (για το 2022).

Στο δεύτερο μεγάλο πρόβλημα έχει αναφερθεί 3-4 φορές ο κ. Στουρνάρας (νομίζω και στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών)

Δηλαδή παρά την αξιόλογη μείωση των κόκκινων δανείων, το χρέος ιδιωτών και επιχειρήσεων παραμένει, δεν εξαφανίζεται μέσω της μεταφοράς τους από τους ισολογισμούς των τραπεζών στους επενδυτές. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να μπορέσουν οι εταιρείες διαχείρισης (NPL Servicers) να διαχειριστούν με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο το απόθεμα των προβληματικών δανείων που έχουν αναλάβει, καθώς κάτι τέτοιο είναι αναγκαίο τόσο για την αναδιάρθρωση βιώσιμων επιχειρήσεων όσο και για την επιτυχία του σχεδίου Ηρακλής. Σαν να λέμε ο κ. Στουρνάρας λέει στους Διαχειριστές που έχουν μαζέψει πάνω από 50 δισ. ευρώ δανείων ότι εάν δεν πιέσουν τους δανειολήπτες για εξωδικαστικές ρυθμίσεις, το «βουνό» των κόκκινων δανείων που εξακολουθεί να απειλεί την ελληνική οικονομία θα πέσει και θα μας πλακώσει. Τα χαρτοφυλάκια πχ Cairo I και Cairo II (που ήταν οι πρώτες τιτλοποιήσεις) υπολείπονται δραματικά των στόχων για τις εισπράξεις. Οι αποκλίσεις κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις φτάνουν ακόμη και 45% (Έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου)

Περιττό να αναφέρω το ρίσκο που πιστεύω ότι αναλαμβάνουν οι οι επενδυτές των CAIRO MEZZ και Phoenix Vega Mezzπαίχτες. Ισοδύναμο με το αντίστοιχων των ΜΙΓ, ΣΑΤΟ και λοιπών βαμπιρ.

Εννοείται πως οι ανωτέρω προβληματισμοί αφορούν αποκλειστικά εμένα. Δεν ξεχνώ πως ο "ήρωας" μου Αντρέ Κοστολάνι είπε πως στην αγορά 1+1 = 3-1. Οπότε εύχομαι, παρακαλάω, ανάβω κεράκι στον Αγ. Φανούριο να κάνω λάθος και οι "τραπεζολάτρες" συνάδελφοι να πάρουν στο ταμπλό το σκαλπ των αντιπάλων τους.

hippy είπε...

Μακάρι να έρθει η στιγμή που θα σπάσει το δικαστικό απόστημα, θα ξεδοντιαστεί η δικαστική κλίκα που το στηρίζει και το δίκαιο θα απονέμεται γρήγορα. Όπως σε όλη τη Δύση όπου ανήκουμε.

Μακάρι να πληρώσουν οι Κουτσολιούτσοι, οι Καματάκηδες, οι Μηλιώνηδες, οι Αλαμανήδες και λοιποί αρουραίοι που βρήσκουν τις τρύπες αλωνίζουν και κοπρίζουν.

Ωστόσο για εμάς τους επενδυτές του ΧΑΑ σημασία έχει να μπορούμε να τους αναγνωρίζουμε και να μην συνεταιριζόμαστε μαζί τους. Υπάρχουν μερικά όπλα όπως τα τρίμηνα, τα άυλα, οι συμμετοχές μειοψηφίας, οι ελεγκτικοί οίκοι που υπογράφουν τις καταστάσεις, τα μερίσματα κλπ. Δεν εγγυώνται τα πάντα, αλλά βοηθούν. Φτάνει να χαλιναγωγούμε την απληστία μας.

μπαρμπαλιας είπε...

σωστος φιλτατε συναγωνιστη,προσυπογραφω

VAGGELIS MP είπε...

Καλήμερα, Δάσκαλε δεν βρίσκω λόγια να εκφράσω την εκτίμηση μου



mixalis mixalios είπε...

Ανώμαλο Χρηματιστήριο

Lorac είπε...

Hippy ευχαριστούμε για το τραπεζο-ποστ. Πιστεύω θα πρέπει να μπει και η παράμετρος npe που τους έχουν απομείνει ως ποσοστό, αλλά και ως νούμερο για να έχουμε την εικόνα πόσα θα πρέπει να σβήσουν/ρυθμίζουν κτλ για να φτάσουν τους ευρωπαϊκούς μέσους όρους που είναι κοντά στο 2%.

Επίσης καταθέσεις ως προς δάνεια γιατί από τους νέους εκτοκισμούς θα έρθουν τα κέρδη.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Φίλε Lorac Καλή χρονιά..
Η άποψη μου για τις τράπεζες..
Αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να περάσουν από τραπεζικό γκισέ οι μισοί Έλληνες γιατί είναι κόκκινοι στον Τειρεσία..Πριν από 3 -4-7 χρόνια δεν μπορούσαν να περάσουν παραπάνω από το 70%...
Η νέες γενιές που έρχονται... και αφού θα έχουν φύγει από τον κόσμο τούτο οι παλαιοί πελάτες των τραπεζών...οι νέες γενιές λοιπών που θα είναι καθαρές από δανεισμό πάσης φύσεως..θα αποτελέσουν το νέο πελατολόγιο των τραπεζών και θα δώσουν μεγάλη ώθηση στα καθαρά κέρδη τούς σε συνάρτηση με τις τραπεζικές συναλλαγές μέσω POS όπου οι τράπεζες θα λαμβάνουν το ποσοστό τούς..
Εκεί θα γίνει το μεγάλο παιχνίδι με τις μετοχές τους να γράφουν μεγάλες αποδόσεις..
Κρατάμε ότι ο αναβαλλόμενος φόρος θα μείνει αναβαλλόμενος έως ότου διαγραφεί για εθνικούς λόγους..
Το ζητούμενο είναι αν σε δέκα η δεκαπέντε χρόνια θα υπάρχουν οι τράπεζες που έχουμε σήμερα η θα είναι άλλες νέες καθαρές...
Το μόνο σίγουρο είναι ότι οικονομία και ανάπτυξη χωρίς τραπεζικό σύστημα δεν νοείται..

mixalis mixalios είπε...

Η δική μου συμμετοχή για τις τράπεζες κλεμμένη από άλλους... https://www.euro2day.gr/news/market/article/2114142/epta-oikoi-vlepoyn-axia-stis-ellhnikes-trapezes.html

WILLIAMS είπε...

Επείγουσα προσφορά δανείου.


Γεια σε όλους, θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Μοχάμεντ Σαλμάν, ο οποίος μου δάνεισε ένα δάνειο για την ιατρική περίθαλψη του άρρωστου παιδιού μου. Χαίρομαι πολύ που γνωρίζω τον Μοχάμεντ Σαλμάν, επικοινωνήστε μαζί του μέσω email εάν χρειάζεστε ένα επείγον δάνειο για επαγγελματικό ή προσωπικό δάνειο, (mohammedsalmanloanfirm999@gmail.com)