Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τρίτη 19 Απριλίου 2022

 X.A.                              





.                    ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ON LINE
ΟΙ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ...
Στις απανωτές κρίσεις που προέκυψαν τα δύο τελευταία χρόνια, (πανδημία και πολεμική σύρραξη), η μελέτη της συμπεριφοράς των επενδυτών είναι κομβικής σημασίας, καθόσον τα γεγονότα ήταν (και παραμένουν) πραγματικά ακραία, με συνδυασμό ανησυχιών και αβεβαιοτήτων σχετικά και με τη χρονική διάρκεια των φαινομένων. Ποιες παράμετροι καθορίζουν την επενδυτική ψυχολογία και συμπεριφορά, ποιο ρόλο παίζουν το συναίσθημα και ο ορθολογισμός; 

69 σχόλια:

austin είπε...

Καλημέρα! Σε φιλικό σπίτι είχαν τηλεόραση αναμένη και δεν σταμάταγαν οι εικόνες για την Σανγκάη.

Εδώ πριν λίγες μέρες, έγραψα για κάτι καλέσματα ανατολίτικα, και γίνεται ΠΙΠΙΛΙΣΜΑ με ότι συμβαίνει στην Σανγκάη.

Μετά την συνήθεια του πολέμου, ξεκινάμε με Σανγκάη και βγαίνουν πλέον οι ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ γιατροί, και λένε προκλητικά ότι αυτά που γίνονται εκεί είναι φυσιολογικά.

Δεν σταματάνε, δεν μας αφήνουν στην ησυχία μας, εκεί πρέσα και μην πω τίποτα άλλο. Ο ΠΟΥ αρχικά έκριβε τον ιό με την Κίνα και τώρα θέλουν να βλέπουμε εικόνες καταστολής συνεχώς.

Σιχάματα! Αηδία πραγματική!

hippy είπε...

Καλημέρα

οτι πουλάει στο γυαλί αγαπητέ. Μετανάστες, ορφανά, βόμβες, Ιωάννα, Καρολάιν, Πισπιρίγκου κ.ο.κ. Οι κοινωνίες πρώτα χρεοκοπούν ηθικά κι έπειτα οικονομικά. Σαν τη Ρώμη, σαν το Βυζάντιο, σαν την Ισπανία ένα πράγμα.

austin είπε...

https://www.efsyn.gr/tehnes/media/340256_ta-ellinika-mme-se-10-simeia

Διάβασε και αυτό και μετά θα δούμε ότι πλέον δεν είναι μόνο ότι πουλάει στο γυαλί. Προφανώς και είναι.. αλλά υπάρχουν και άλλα.

Και μετά έχουμε και αυτό

https://twitter.com/ScottGottliebMD/status/1516161345661591558/photo/1

Και κάπου στο βάθος που θα μπούμε σε ύφεση ο νέος εχθρός θα είναι η Κίνα...

hippy είπε...

Ένα κόλλημα με τα (παρα)πολιτικά τό΄χεις. Εγώ πάλι όχι. Έχω το δικαίωμα νομίζω.

austin είπε...

Εννοείται και το έχεις.

Δεν ξέρω αν λέγεται παραπολιτικό η αποστολή SMS για να βγω από το σπίτι μου, η απαγόρευση κυκλοφορίας και ότι συμβαίνει στην Σανγκάη, ειδικά μετά από 2 χρόνια ιού και ειδικά όταν ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ να κάνουμε μόνιμα δόσεις εμβολίου...

Βέβαια μικρή σημασία έχει.. Και γιατί εγώ βλέπω στέρηση ελευθεριων γενικά, ενώ εσύ όχι (προφανώς και μπουρούμε να έχουμε διαφορετική άποψη) και γιατί είμαστε σε διαφορετικές ηλικίες και η στέρηση ελευθεριών μετά τα 65 έχουν άλλη βαρύτητα σε σχέση με τη στέρηση ελευθεριών στα κάτω από 50...

Εξού και οι νεανίες είναι αριστερο-κομμουνιστές και στα γεράματα ρεφορμίζουν για να μην πω ότι ακροδεξιεύουν!

hippy είπε...

Société Générale

"Δεν βλέπει αύξηση του αριθμού των ελληνικών μετοχών στους δείκτες MSCI η Société Générale με μεγάλη πιθανότητα, παρότι εξετάζει το ενδεχόμενο προσθήκης στον δείκτη της Εθνικής Τράπεζας και διαγραφή της Jumbo"

https://www.euro2day.gr/news/market/article/2128999/soci%C3%A9t%C3%A9-g%C3%A9n%C3%A9rale-den-vlepei-allages-to-maio-ston-d.html


Τι 'χες Γιάννη, τι 'χα πάντα. Ακριβώς όπως τα γράψαμε καθώς αιτιολογούσα την αποεπένδυση από Jumbo στα 15,++

VAGGELIS MP είπε...

Καλημέρα κύριε hippy πως είδατε τα αποτελέσματα της ΜΟΤΟ;

austin είπε...

https://twitter.com/TheOliverStone/status/1514645900970409984?t=-QdiCY7l3Zkr3Vx9qcAUGQ&s=08

Και εδώ ένα πολύ πολύ ενδιαφέρον tweet και ταυτόχρονα μία πάρα πολύ καλή ανάλυση από Retired Swiss Military-Intelligence Officer.

Βεβαίως και δεν ξέρω, αλλά ψάχνω να βρω το σωστό timing για το huge short. Όχι απλά big short. Γιατί όλα αυτά κατά την ταπεινή μου γνώμη, οδηγούν σε επανακίνηση της οικονομίας τύπου παγκοσμίου πολέμου. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα ζήσουμε τόσο σκοτεινές εποχές όπως μία παγκόασμιας σύρραξης

το 1) θα είναι η επικε΄μενη ύφεση με αυτά που κάνουν. Το πότε είναι το ζητούμενο πλέον
το 2) για εμάς οι εκλογές.

hippy είπε...

Δεν μου πολυάρεσαν κ. VAGGELI. Περίμενα πολύ μεγαλύτερη ανάπτυξη, ιδιαίτερα (σε απόλυτες τιμές) από την SIXT. Πωλήσεις 23,3 εκ. ευρώ έναντι 206,3 της leader Autohellas μου φαίνονται λίγα για τον Κυριακόπουλο. Πούλησα το 1/4 της θέσης και δεν σκοπεύω να τα επαναγοράσω.

Γενικότερα όμως όπως έχω ξαναγράψει είμαι μαλλον αρνητικός για το ΧΑΑριτωμένο. Για πολλούς λόγους. Πόλεμος, πανδημία, πληθωρισμός, άνοδος επιτοκίων, αφαίρεση ρευστότητας απ΄το σύστημα. Σαν πολλά μαζεύτηκαν.

Από την άλλη είναι αρκετοί (όπως φαίνεται και στο ταμπλό) αυτοί που περιμένουν πως η ελληνική οικονομία θα υπεραποδόσει πολλών ευρωπαϊκών. Εστιάζουν στην ώθηση που εκτιμούν πως θα δοθεί μέσω των κονδυλίων του Ταμείου Ανασυγκρότησης, στο στοίχημα της απόκτησης της επενδυτικής βαθμίδας από τους "οίκους", στα κέρδη του 2021 και τα μεγάλα μερίσματα αρκετών εταιρειών. Προσωπικά μου φαίνεται "ευκαιρία" εξόδου σε καλές τιμές. Την παίρνω και μειώνω σταδιακά από 80-20 (μετοχές-μετρητά) σε 50-50. Μακάρι να κάνω λάθος κι ας κερδίσουν οι μετοχές που θα μείνουν.

manos είπε...

Καλησπέρα να δούμε πρώτα τα αποτελέσματα του 1 τριμήνου για την μοτό γιατί μου φάνηκε ότι τα πήγαν πίσω τα του τελευταίου τριμήνου.καιβστο ταμπλό βλέπω την τραβάνε πίσω αγοράζουν ότι υπάρχει στα μέσα και πάλι πίσω τα ίδια κάνανε και στο Κέκροπα πιο παλιά

VAGGELIS MP είπε...

Γειά σας κυριε manos και οι πωλήσεις της Porsche δεν πήγαν καλα,υπάρχει θέμα και με τον κ Χατζικο μάλλον.

VAGGELIS MP είπε...

Ευχαριστώ k. hippy έχω τις ίδιες ανησυχίες και με μικρομεσαίες εταιρίες στο χ/φ στο 90% οπότε λογοκοιμαμαι

streetboy είπε...

Κάνα μυτιλο πήρατε ή δεν προλάβατε γιατί είχατε πεταχτει στο περίπτερο και δεν σας άρεσε και το false breakout που έκανε προ καιρού στο Παγκράτι....

michele είπε...

Kαλημέρα, Καλό Πάσχα σε όλους !

Το πιο ωραίο των τελευταίων ημερων ( γιατι μερικα σχόλια επαναλαμβάνονται σε χαμηλό επίπεδο αντεγκλήσεων που δεν με ενδιαφέρουν καθόλου)

ηταν το σχόλιο του μεγαλύτερου μυρωδιά ολων των εποχών πριν 8 μέρες

Ο/Η ArTaXiA είπε...
"ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΥΨΗΛΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΤΟ
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ..."

Καλά θα πάει κι αυτό όπως ο μονόδρομος των 950 μονάδων, η "τραπεζική υπέρβαση" και "η δυναμική επαναφορά".

Τέτοιον τίτλο περίμενα, ώστε να κλείσω τα αγορασμένα.

12 Απριλίου 2022 - 5:12 μ.μ.

τα εκλεισες τα αγορασμένα μυρωδιά μου; Καλα στην πολιτική έχεις τα πρωτεία της παπαριάς, αλλα και στην αγορά;
δεν το περίμενα με εξεπληξες αρνητικα χαχα

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...


Υπουργός Άδωνης σημερα σε δηλώσεις του...


Όπως βλέπετε οι τιμές – και θέλω να συγχαρώ τις αρμόδιες υπηρεσίες και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης με τον οποίο συνεργαστήκαμε – πετύχαμε να είναι σημαντικά χαμηλότερες από αυτές που περιμέναμε. Όλοι μιλάγανε για 15 – 16 ευρώ και όπως βλέπετε οι τιμές ξεκινάνε από τα 8 ευρώ και φτάνουν στα 12 -14 ευρώ το καλύτερο αρνί. Άρα πήγαμε πολύ κάτω από τις προβλέψεις, σε εξαιρετικά δύσκολες συγκυρίες, με πολλή δουλειά και πολλούς ελέγχους».


Σχόλιο Οπλαρχηγού..
Μπράβο μας και πάλι..(Κυβέρνηση)
-Καθρέπτη.. καθρεφτάκι μου..
Ποιά είναι η πιο όμορφη κοπέλα;
-Μα φυσικά ΕΣΥ.

ΚΑΛΟ ΠΆΣΧΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

michele είπε...

Και γιατι να μην συμπληρώσω με το θεό Πετράν;

https://www.bankingnews.gr/xrimatistirio/articles/620496/akatanoiti-anodos-sto-xa-1-07-stis-936-mon-pithani-eisodos-ete-ston-msci-argotera-o-mytilinaios?fbclid=IwAR2BrEliqjPJXEcXoaa9t09Rvh6_uod9uaOCU-TNW9rW1BXn-U1edLBjs2E

ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΗ Η ΑΝΟΔΟΣ

ΝίκοςΤ είπε...

Ευχαριστώ τον κύριο Ευάγγελο,ας είναι καλά.
Πως με είχε αποκαλέσει προ ημερών ειρωνικά το μειράκιον; Νομίζω "επενδυταρά".
Καλή Ανάσταση φίλτατοι.

michele είπε...

https://prnt.sc/9fgxVfE8e43i

Eδω οι τιμες και οι συγκρίσεις με το 2021 και 2020 απο την Κεντρική Αγορά οσον αφορα αρνακια και κατσικάκια.

mixalis mixalios είπε...

Διαβάζοντας για αμνοερυφια μου άνοιξε η όρεξη. Πάω να φάω φακές.
Γιατί διαβάζετε ακόμα τον Παπαρα τον Λεωτσακο?

mixalis mixalios είπε...

Αμνοεριφια. Με γιώτα. Κι έτσι όμως πεινάω

hippy είπε...

Δεν υπάρχει σωτηρία απ΄τον "επαγγελματία". Μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς τη μπόχα τραβά.

michele είπε...

Mιχαλιό, καλή όρεξη! ο επενδυτής πρέπει να διαβαζει τους πάντες ακομα και αυτους που είναι "αντιδείκτες".
Οι ειδήσεις και οι γνώμες μεσω των ηλεκτρονικών και έντυπων μέσων επηρεάζουν πενδυτικές αποφάσεις

mixalis mixalios είπε...

Δεν μπορώ να του κάνω click. Εσύ καλά κάνεις λόγω και δουλειάς αλλά δεν βγάζεις άκρη με δαυτον... Εγώ εκνευρίζομαι με αυτά που γράφει και ξέρω ότι με τα δικά μου clicks πληρώνεται. Οπότε χου

mixalis mixalios είπε...

Πάντως ο Μυτιλ είναι ο ορισμός της επιβράβευσης της υπομονής. Θυμάμαι τον Μπάρμπα να μουρμουραει πιο παλιά για το ότι δεν τραβάει.
Αγοράζεις καλή διοίκηση και τα αφήνεις. Αυτό είναι το πόρισμα.

hippy είπε...

Απ΄όσο ξέρω  οι προϋποθέσεις για να ενταχθεί μια ΕΤΑΙΡΕΙΑ στον δείκτη MSCI είναι α) η αποτίμηση της να υπερβαίνει τα 2 δισ. δολάρια συνολικά και β) η αξία των μετοχών του free float δηλαδή της ελεύθερης διασποράς να υπερβαίνει τα 1,4 δισ. δολάρια.

Η Μετοχική σύνθεση του Μυτιληναίου είναι

FREZIA LTD...13,4%
KILTEO LTD...13,1%
Ξένοι Θεσμικοί Επενδυτές...32,2%
Εγχώριοι Θεσμικοί Επενδυτές...10,2%
ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ...25,7%
Ίδιες Μετοχές...5,4%

εκ των οποίων οι δυο πρώτες είναι 100% προσωπικές του εταιρείες με έδρα την Κύπρο. 

Συνεπώς η εταιρεία ακόμα και πριν το ράλι (πχ στα €16 ή περίπου $17,50 είχε κεφαλαιοποίηση κοντά στα 2,5 δις και σε ελεύθερη διασπορά (ακόμα κι αν αφαιρέσουμε και τις  ίδιες μετοχές αν και δεν αναφέρεται κάπου) περίπου 1,7 δις. Επομένως πληροί τα κριτήρια κι ο Λεώ ως συνήθως λέει ανοησίες. Τα πληροί ακόμα και στα €15/μετοχή.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι οι υπεύθυνοι της Μοργκάνας θα τον εισάγουν στο δείκτη. Ωστόσο εάν είσαι επενδυτικής δεν πολυσκάς. Ακολουθείς το όραμα του Ευάγγελου κι ανανεώνεις το ραντεβού με την MS για τον Νοέμβρη.


(φίλε Μ&Μ η μονότονη απάντηση τότε στον καλό συμπαίχτη του ταμπλο Μπαρμπαλιά ήταν "εάν η εταιρεία διαπραγματευόταν στην Αμερική θα κόστιζε πάνω από 20 δολάρια")

hippy είπε...

"επενδυτής"

mixalis mixalios είπε...

Το θυμάμαι Ηλία. Και είχες δίκιο. Αυτό που κάνει εντύπωση (γενικώς) είναι ότι οι αγορές και κυρίως οι Αμερικανικές είναι κοντά στα υψηλά τους. Μετά από την αναστάτωση του πολέμου έχουν ανακάμψει. Δεν τους φοβίζει ούτε ο πόλεμος ούτε ο πληθωρισμός που είχε ξεκινήσει πριν την εισβολή.

hippy είπε...

Η σωστή έκφραση φιλαράκο μου είναι "οι δείκτες είναι κοντά στα υψηλά τους". Σημαντικές μετοχές πχ οι μεγάλες αμερικάνικες τράπεζες είναι 20-35% χαμηλότερα απ΄τα ψηλάτους (η "δική" μου ΒΝΡ -20%). Facebook, Netflix, Alibaba, μετοχές τεχνολογίας κλπ πληγωμένες αλεπούδες.

Θεωρώ πολύ δύσκολο εν μέσω απόσυρσης ρευστότητας από το σύστημα και αύξησης επιτοκίων να κινηθούμε κόντρα στο ποτάμι. Προσωπικά όπως έχω γράψει ξεκίνησα τη διαδρομή από 80% μετοχές προς 50% μετοχές. Σαφώς και θέλω να κάνω λάθος ώστε ν΄ανέβει το 50% που θα αφήσω μέσα

(το ομόλογο "αειφόρου ανάπτυξης" της ΔΕΗ που συνέχισε τη διολίσθηση μέχρι το 90 κι έχει απόδοση 5%...κοντά στο 6% με τη ρήτρα)


** Η ρήτρα αειφορίας συνδέεται με τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα για την οποία δεσμεύεται η ΔΕΗ και προβλέπει ότι, αν ο στόχος δεν επιτευχθεί, τότε η επιχείρηση θα καταβάλει «πέναλτι» (προσαύξηση 0,5% στο επιτόκιο) στους ομολογιούχους. Η ρήτρα που προβλέπει η νέα έκδοση προβλέπει ότι οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα θα μειωθούν κατά 57% στην περίοδο 2019-2023 (η ρήτρα στο προηγούμενο ομόλογα, υπενθυμίζεται, προέβλεπε μείωση 40% για την περίοδο 2019-2022).

austin είπε...

Καλημέρα!

Δλδ ρε Μιχάλη, σοβαρά τώρα, βάζεις συγκριτικό πίνακα για τα αρνια????

Γιατί δεν βάζεις συγκριτικό πίνακα για την μεγαβατώρα που πληρώνει η ελλάδα σε σχέση με την Ευρώπη??

Εντάξει.. ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι όπως εγώ έχω κουράσει με αυτά που γράφω έτσι έχει κουράσει η απόλυτα επιλεκτική αναμετάδοση ειδήσεων. Εξού και είμαι πιο καυστικός εγώ.

Γιατί κάποτε είμασταν μαζί καυστικοί και αλυχτάγαμε για τις καφρίλες του ΣΥΡΙΖΑ. τώρα... τίποτα. Να απολυθούν οι υγιεινομικοί, να κλείσουν τα μαγαζιά μας και απλά να ανέβει το ΧΑΑ.

Οκ, παίκτες είμαστε, όλοι χαιρόμαστε που ανεβαίνει ο Μυτιλος αλλά πόσα λεφτά έχετε βάλει στον Μύτιλο που χετζάρετε την αύξηση του ρεύματος.

mixalis mixalios είπε...

Καλά, είναι δυνατόν πασχαλιάτικα να ασχολούμαστε με τα αρνιά? Τσ Τσ τσ

streetboy είπε...

Έλα ρε μεγάλε γκουρού της λαχαναγοράς άνοιξε μας τα μάτια και κάνε μας το καυστικό σου σχόλιο για την αγορά να ξέρουμε που βαδίζουμε...

hippy είπε...


Ναι να απολυθούν οι υγειονομικοί επειδή έγραψαν εκεί που δεν πιάνει μελάνι τις επιταγές της ευνομούμενης πολιτείας βάζοντας σε κίνδυνο τις ζωές των ασθενών τους.

Να κλείσουν τα μαγαζιά? Από που προκύπτει αυτό? Όσο μπορούσε η πολιτεία ενίσχυσε. Άσε που όπως βλέπουμε στο μπλογκ οι ικανότεροι εξ αυτών ανοιγουν και δεύτερα και μπράβο τους.

Αφελείς ερωτήσεις

1) Αφού αναγνωρίζεις ότι έχεις κουράσει γιατί συνεχίζεις?

2) Τώρα που απόθανε (στην ψάθα) ο Τράγκας που θα πάει το μικρό ορφανό κοπάδι των "ελεύθερων πολιορκημένων"?

hippy είπε...


Ανακοίνωση-ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ

Αθήνα, Ελλάδα – 20 Απριλίου 2022

Η MYTILINEOS ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι λαμβάνοντας υπόψη την ισχυρή ζήτηση που έχει εκδηλωθεί από ξένους θεσμικούς επενδυτές για τη συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας, με δεδομένες τις ισχυρές αναπτυξιακές προοπτικές της, ως συνέπεια των σημαντικών
επενδύσεων που έχουν δρομολογηθεί, προχώρησε σήμερα στην πώληση 4,5 εκατ. ιδίων μετοχών, οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 3,1493% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου αυτής, σε τιμή €17,00 ανά μετοχή και συνολική αξία €76.500.000. Σημειώνεται ότι οι ως άνω μετοχές είχαν αποκτηθεί με μέση τιμή κτήσης €11,00 ανά μετοχή. Μετά τα ανωτέρω, η MYTILINEOS κατέχει συνολικά 4.193.231 ίδιες μετοχές, ποσοστό 2,9346% του συνόλου των μετοχών της.

Αναφορικά με τις αποκτήσεις ιδίων μετοχών ισχύουν οι από 27.03.2020 και 23.03.2022 αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας για την απόκτηση μετοχών έως το 10% του μετοχικού κεφαλαίου, ήτοι συνολικά μέχρι 14.289.116 μετοχές, με ανώτερη τιμή τα €25.

michele είπε...

Το Μάρτιο η μέση τιμή στην χονδρεμπορική αγορά στην Ελλάδα ανήλθε σε 272,68 ευρώ/MWh, όντας χαμηλότερη από πολλές ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ρουμανία, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Γαλλία, η Ιταλία.

Στη λιανική, το Μάρτιο η μέση τιμή στην Ελλάδα ανήλθε σε 0,236 ευρώ/KWh και ήταν χαμηλότερη από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, που διαμορφώθηκε σε 0,255 ευρώ/ kWh, και από άλλες 13 χώρες.
Η Ισπανία και η Πορτογαλία, είχαν υψηλότερες τιμές στη λιανική αγορά, με 0,384 ευρώ/kwh και 0,245 ευρώ/kWh αντίστοιχα.

Για τον Austin, εκτος απο τα αρνιά να βάλουμε και για το ηλεκτρικό

ΑΡΤ είπε...

michele...εισαι πολυ καλος στο να ωραιοποιεις καταστασεις...

Η πραγματικοτητα ομως ειναι αλλη
Φοιτητικο σπιτι στα Γιαννινα εχω πληρωσει για ΔΕΗ
απο οκτ.18 - δεκ.21 / 984ε
απο δεκ.21 - απρ.22 / 614ε

Γραψε κατι και για την παναθα...εσυ με την πορεια που εχει τον τελευταιο 1,5 μηνα μεχρι και πρωταθλητη μπορεις να μας τον παρουσιασεις ...

michele είπε...

AΡΤ Bάζω επίσημες τιμές, δεν μπορω να βαλω κατα περίπτωση. Εγω έχω αρκετα μεγάλο σπίτι και μου ήρθε 300 ευρω το δίμηνο τι να πω;

και μάλιστα εκανα σύγκριση με ευρωπαϊκές χώρες

michele είπε...

Το φυσικο αέριο το Μαρτιο βεβαια μου ήρθε 210 ευρώ παιζει ρόλο και πως θερμαίνονται τα σπίτια αλλος με air condition του τα παιρνει το ρευμα, αλλος με αεριο ή πετρελαιο τα πληρώνει απο εκει

michele είπε...

Οσον αφορα την Παναθα, κερδισαμε εσας, κερδισαμε τον Ολυμπιακό, αν κερδισουμε και τον Αρη καλα θα είναι χαχ

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Δεν ξερω τι λέτε εσεις για το ρεύμα..και τα αρνιά..
Εγω ξερω οτι το Αρνάκι φέτος θα το παρω τζάμπα.
Καθάρισε ο ΜπάρμπαΓιώργος..
Τωρα που μιλάμε το φουσκώνει παραδοσιακά...με το στόμα..χαχα..
Παιζει να το εχω πληρώσει και με 50 ευρώ το κιλό..αλλά..εγω το πηρα τζάμπα..

Τετοια μέρα δεν θα ασχοληθώ με τα γνωστά...ενα θα πω όμως..
Η ΠΑΝΑΘΑ ειναι η καλύτερη ομάδα μεσα στο γήπεδο τους τελευταίους δύο μήνες.
Καλησπέρα σας απο την όμορφη Ζάκυνθο.

mixalis mixalios είπε...

Σε αυτές τις περιόδους καλό είναι να έχεις γυναίκα που να μην ξέρει να μαγειρεύει. Ο λογαριασμός του ηλεκτρικού δεν σε σκιάζει

mixalis mixalios είπε...

Ναι αλλά ανέβηκε η τιμή των βοοειδων, για αυτά δεν μιλάνε τα κανάλια της διαπλοκής

https://www.euro2day.gr/news/economy/article/2129427/elstat-ekrhxh-sthn-katanalosh-ton-noikokyrion-to-4.html

mixalis mixalios είπε...

https://www.euro2day.gr/news/economy/article/2129416/eyharisth-ekplhxh-apo-to-protogenes-elleimma-toy-2.html

Χμμ...και αυτό καλύτερο του αναμενόμενου. Ο Αλέξης έρχεται

hippy είπε...

"Ο Αλέξης έρχεται"


Μπαααα...οι τρεις σωματοφύλακες έρχονται...ο Γιάνης, ο Κλέων και ο Κρίτων!!

mixalis mixalios είπε...

Ή αλλιώς το τρίο Στουτζες

hippy είπε...

Καλόοοοοοο!!!!

austin είπε...

Hippy.. μονο επειδη προκάλεσες χθες για τραγκα και οτι θα ψήφιζα αυτούς.

Εσυ ψήφισες σύριζα και τωρα το γύρισες στην ΝΔ. Εγω ποτε μα ποτέ δεν σου πέταξα μπηχτή για αυτό.

Εσυ όμως από μπηχτές καιρό τώρα..

Όσο για τα μαγαζιά που κλείνουν... ο Μιχαλιό το ανέφερε και γενικα επίκειται μεγάλο κλείσιμο αλλα που να δεις.. βλεπεις το ταμπλό και χαίρεσαι και καλα κάνεις.

Όσο για τους υγιεινομικους, ναι αυτούς που ο ίδιος που τους απέλυσε τους μας ζηταγε να τους χειροκρόταμε όταν δεν υπήρχε εμβολιο.. απλα να σου βάλω λιγο στην θέση την λογική σου που οντως την εχεις αποδεδειγμένα (εδω δεν ειρωνευομαι).

Ο εμβολιασμενος ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΝΕΝΑ κολλάει όπως και ο ανεμβπλιαστος.
Ο εμβολιασμενος είναι κατά 40% στις μεθ.
Ο εμβολιασμσνος που μεταφέρει δεν χρειάζεται να κανει ραπιντ.
Ο ανεμβολιαστος ανα 2-3 μερες κανει ραπιντ.

Ποιος είναι πιο ασφαλής για τον ασθενή του?? Αυτός που τεστάρετε η οχι??

Βεβαίως καπου εδω θα πεταχτεί η μπάλα στην εξεδρα. Και κάπου εκεί θα πουμε για την παναθα.

Η ανθρωπια χαθηκε.. μονο αριστερές φανφάρες τοτε παλιά και τωρα δικαστές και δεξιοί επειδη δοκιμάσαμε την δήθεν αριστερά, την φάγαμε όλοι και τωρα Άδωνις...

Όταν εμείς ψήφιζαμε όμως δεξιά και φωνάζαμε τοτε κάποιοι τσίμπαγα τον σανο του σύριζα. Και σημερα τσιμπάνε τον σανο ότι φταίει ο ανεμβολιαστος υγιεινομικος βάζουμε και τον πλευρη, παραλύει το συστημα, οι γιατροί είναι διαλυμένοι και εγω απλα γκρινιάζω.

Οσο για ποιο λόγο το συνεχίζω. Ακομα δεν κατάλαβες?? Ψάχνω στέγη σε κομμα γιατί μονο ετσι υπάρχει άσπρη μερα

austin είπε...

Οσο για τον Μιχάλη...τα αρνιά και τα ρεύματα.

Αν δεν είναι σκανδαλαρα και για μηνύσεις το ότι ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ κανεις να σου πει πως υπολογίζεται το ΟΤΣ και όταν έβαλα τον τύπο κατω, δεν έβγαζε σωστό νούμερο, και στην εξυπηρέτηση μου είπαν "α δεν ξέρουμε να σας βοηθήσουμε εκει..." και πληρώνουμε νταβατζιλικια στο ρεύμα τι να σου πω. Βάλε τις μεσες. Να δούμε τον Απρίλιο ποια θα είναι γιατί κάτι νούμερα νουμερακια δείχνουν κοντα διπλη σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές.

Αναμένω τον Μάιο να μας ενημερώσεις για την μέση τιμή..

Χρόνια πολλά, να είστε όλοι καλά και καλή ανάσταση να έχουμε.

austin είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
austin είπε...

*α και για τους ανεμβολιαστουε υγιεινομικους.

Προφανώς και δεν λέω ότι ΔΕΝ πρέπει να εμβολιαστούν.. αλλα ότι αν όντως θελουμε να προστατεψουμε υον ασθενή τότε πρέπει να γίνονται τεστ συνεχώς σε ολους.

Άσχετος εμβολίου.. γιατί πολυ απλα δεν εχει μεγάλη σημασία στην διασπορά. 2 χρονια τωρα σε αυτό ελπίζω να συμφωνούμε.

Οποτε με αυτό που κανουμρ προστατευουμε... την προπαγάνδα. Που θα δειξει η ιστορία γιατί τοοοσο μενος για τους υγιεινομικους

hippy είπε...

@ austin

dura lex sed lex...οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί όταν έπρεπε έκαναν την επιλογή τους. Έγραψαν στα π@πάρια τους το νόμο. Τώρα τι θέλουν? Να απολυθούν οι αντικαταστάτες τους που έφαγαν τη λάντζα και να επιστρέψουν αυτοί? Όχι ρε φίλε. Είναι άδικο και δεν χωνεύεται.

Ο ομοιδεάτης σου οπλαρχηγός είπε πως ανοίγει δεύτερο μαγαζί. Δεν το διάβασες?

Αυτό με το αριστερός-δεξιός ως προς την ψήφο με ξεπερνάει. Συντηρητικός-προοδευτικός είναι το σωστό. Κι όποιος κόβει το ΕΚΑΣ απ΄τις γιαγιάδες και δίνει αυξήσεις στους ΔΕΗτζήδες δεν είναι προοδευτικός, είναι για τα μπάζα.

Δεν περιμένω βέβαια να καταλάβεις. Συνεχίζεις απτόητος να γενικεύεις μεμονωμένες περιπτώσεις. Βλέπεις το δέντρο, αγνοείς το δάσος. Συνέχισε. Δεν με αφορά.

Καλή Ανάσταση.

hippy είπε...

"Ψάχνω στέγη σε κομμα γιατί μονο ετσι υπάρχει άσπρη μερα"


Άμα δεν έχεις νύχια να ξυστείς και περιμένεις να σε ξύσει ο άλλος, χάθηκες (λαϊκή παροιμία). Εκτός εάν κατέβεις ως υποψήφιος και καταφέρεις να ψηφιστείς χα χα.

Το γνωμικό ισχύει και για τα χρηματιστήρια.

mixalis mixalios είπε...

Ναι, αλλά οι ανεμβολιαστοι υγειονομικοι

https://www.euro2day.gr/news/economy/article/2129591/anavathmise-se-bb-thn-ellada-h-sp-stathero-outlook.html

Άλλη μια κακή είδηση. Να φύγει τώρα η κυβέρνηση. Ή αυτοί ή εμείς!!!

mixalis mixalios είπε...

Πως ο Λεωτσακος λέει τα ίδια και τα, αντίθετα σε μια πρόταση

"Πρωτίστως να αναφέρουμε ότι με βάση τα δεδομένα στην οικονομία και την ενεργειακή κρίση δεν θα πρέπει να αναβαθμίσει την Ελλάδα στις 22 Απριλίου.
Ήδη η Ελλάδα βαθμολογείται από τον αμερικανικό οίκο Standard and Poor’s με ΒΒ και θετικές προοπτικές.
Εάν υπάρξει αναβάθμιση θα είναι πολιτικά χειραγωγούμενη και αδικαιολόγητη όπως απέδειξαν Fitch και Moody’s.
Εάν δεν υπάρξει αναβάθμιση θα είναι μια φυσιολογική εξέλιξη."

Άρα αν δεν αναβαθμιζοταν η Ελλάδα θα έλεγε" εμείς σας τα λεγαμε". Τώρα που αναβαθμιστηκε θα πει πως ήταν πολιτική η απόφαση άρα πάλι" εμείς σας τα λεγαμε"

mixalis mixalios είπε...

Και αυτός ο επενδυτικός οίκος είναι εκτός πραγματικής αγοράς ή εκτός πραγματικότητας. Κάποιοι στο blog ξέρουν καλύτερα

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

O hippy είπε..

Ο ομοιδεάτης σου οπλαρχηγός είπε πως ανοίγει δεύτερο μαγαζί. Δεν το διάβασες?

Το τρίτο είναι κυριε hippy.
Και αν ΔΕΗσει η ΔΕΗ και μου δώσει ρεύμα..ο ΔΕΔΔΗΕ βασικά..10 Μάιου ξεκινάμε.
Καλημερα φίλοι μού..

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Τις πρώτες 2 ημέρες θα γινουν τα απαραίτητα τεστ και θα δινω ΔΩΡΕΑΝ φαγητό..αν σας βγάλει ο δρόμος περάστε..χαχα..κοντά σας είμαι.

ΑΡΤ είπε...

Ο/Η mixalis mixalios είπε...
Διαβάζοντας για αμνοερυφια μου άνοιξε η όρεξη. Πάω να φάω φακές.
Γιατί διαβάζετε ακόμα τον Παπαρα τον Λεωτσακο?
20 Απριλίου 2022 - 4:07 μ.μ.

Ο/Η mixalis mixalios είπε...
Δεν μπορώ να του κάνω click. Εσύ καλά κάνεις λόγω και δουλειάς αλλά δεν βγάζεις άκρη με δαυτον... Εγώ εκνευρίζομαι με αυτά που γράφει και ξέρω ότι με τα δικά μου clicks πληρώνεται. Οπότε χου
20 Απριλίου 2022 - 4:39 μ.μ.

Ο/Η mixalis mixalios είπε...
Πως ο Λεωτσακος λέει τα ίδια και τα, αντίθετα σε μια πρόταση
22 Απριλίου 2022 - 11:47 μ.μ.

----------------------------------------------------------------------------

Δικαιολογεισαι μονο αν μπηκες απο περιεργεια...
κι εγω μπηκα να δω τι εχει γραψει αλλα εγω εχω ετοιμη την δικαιολογια
Ο michele φταιει...χαχαχα
Ο/Η michele είπε...
... ο επενδυτής πρέπει να διαβαζει τους πάντες ακομα και αυτους που είναι "αντιδείκτες".
Οι ειδήσεις και οι γνώμες μεσω των ηλεκτρονικών και έντυπων μέσων επηρεάζουν πενδυτικές αποφάσεις
20 Απριλίου 2022 - 4:17 μ.μ.

ΥΓ.πολλες φορες ο γραπτος λογος παρεξηγειται καθως δεν μπορεις να συμπεριλαβεις κινησεις σωματος , εκφρασεις προσωπου κλπ
Δεν εχω βρει και τον τροπο να βαζω emoji οπως κανει ο hippy...
Το σχολιο ειναι ξεκαθαρα χιουμοριστικο δεν περιλαμβανει καμμια μπηχτη και αν δεν σου αρεσε θεωρησε το απλως ως κακης ποιοτητας χιουμορ .

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Κύριε ΑΡΤ καλημερα και χρόνια πολλά .
Αν καποιος διαβάσει την έκθεση της αναβάθμισης..το μόνο που μπορεί να κάνει άφοβα ειναι να γελάσει μειλίχια.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Βέβαια υπάρχει και το γνωστό
Ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερδίζουν και όλοι οι αλλοι ΜΠΙΠ...
Το ποιος ειναι το Αιγάλεω εύκολο..
Το οτι το Αιγάλεω ειναι Α τοπικό ριναι άλλου παπά ευαγγέλιο.
Αυτα ομως θα τα πούμε αλλη μέρα.

mixalis mixalios είπε...

Καλημέρα σε όλους. Με το καλό να έχουμε καλή Ανάσταση.
Αρτ έχεις δίκιο. Μπήκα στον πειρασμό και του έκανα το click. Ας κάνει και αυτός Πάσχα, χαχαχα. Και επιβεβαίωσα για άλλη μια φορά το σωστό της γνώμης μου. Από κάτω έγραφε για το ανδρεικελο Ζελενσκι κτλ. Γνώμη επί παντός έχει ο άτιμος. Εμβόλια, πολιτική, οικονομία, πολέμους, λιμους και καταποντισμους.
Υ. Γ. Ο λόγος που έκανα το click ήταν ότι μου το έβγαλε στο Google πριν γίνει η αναβάθμιση και έλεγε ότι δεν θα γίνει. Θυμάμαι όταν ήμουν "νεος" έμπαινα μετά τις 12 που ανανέωνε με διαφορετική ώρα (άλλες λαμογιες αυτές) για να μάθω τα "μελλούμενα". Τώρα κάποιος μαθαίνει τα μελλούμενα ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΟΥΝ

ΑΡΤ είπε...

ΟΠΛΑ & Μ/Μ...Καλημερα και χρονια πολλα

Τετάρτη 31 Αυγ 2011 - 16:09.....στο event είναι όλοι προσεκλημένοι ....όταν το έγραψα δεν με πίστευαν....το event πλησιάζει φορέστε τα καλά σας και χαρείτε - μετά το event όπου οι short θα κερδίσουν οριστικά τον πόλεμο...η αγορά θα περάσει στον έλεγχο των long να θυμάστε αυτό το κείμενο - όμως θεωρώ ότι οι long δεν θα πάρουν την αγορά και θα την τρέξουν αλλά θα αξιολογήσουν τα νέα δεδομένα για κάποιο διάστημα κοινώς πλάγια κίνηση ...όσοι θέλετε όσοι δεν θέλετε απλά προσπεράστε το - ΠΛ

hippy είπε...

"
"Ο/Η ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Το τρίτο είναι κυριε hippy.
Και αν ΔΕΗσει η ΔΕΗ και μου δώσει ρεύμα..ο ΔΕΔΔΗΕ βασικά..10 Μάιου ξεκινάμε."


Συνηθίζω να κρίνω εκ του αποτελέσματος. Προφανώς είσαι ΑΞΙΟΣ σ΄αυτό που κάνεις και μπράβο σου. Ταυτόχρονα δίνεις απάντηση σε όσους (λιγότερο ικανοί μάλλον) μιζεριάζουν. Εύχομαι να τα κάνεις 1013 σαν το τραγούδι του Μίκη.

Καλή Ανάσταση σε όλους.

hippy είπε...


@AΡT

"Δεν εχω βρει και τον τροπο να βαζω emoji οπως κανει ο hippy"


Γράφω το κείμενο στο google και κάνω copy paste.

ΑΡΤ είπε...

👍🙏

austin είπε...

Περι δάσους και δέντρου... ας διαβάσεις αν θες τα παρακάτω και μετα θα δούμε ποιος χάνει το δάσος.

Οι νόμοι που ψηφίζονται με αφορμή την πανδημια είναι πολλές φορές εκτρώματα. Κάποιος χάνει την δουλειά του, επειδή του κόβουν κάθε έννοια αυτοδιάθεσης και τωρα πανε και βάζουν digital points για καλη συμπεριφορά.

Είμαι βέβαιος ότι λιγο Όργουελ εχεις διαβάσει... εδώ θα είμαστε και να μάστε καλα να τα συζητάμε. 2 χρόνια πυκνά με εξελίξεις και επιβραβευουμε τις καφριλες.. mission accomplished

https://www.sott.net/article/466340-Retired-Swiss-Military-Intelligence-Officer-Is-it-Possible-to-Actually-Know-What-Has-Been-And-is-Going-on-in-Ukraine

https://thecountersignal.com/italy-could-be-first-eu-nation-with-social-credit-score/

https://thepressproject.gr/chamiloste-ti-thermansi-kai-afiste-to-aftokinito-sto-spiti-tis-kyriakes-proteinei-i-ee/

austin είπε...

Α και κάτι άλλο...

Κατ εμέ ο χειρότερος πρόεδρος (δεν έχω όμως και τόσο βάθος στην αμερικανική πολιτική βρβαια) των ΗΠΑ με τον γιο του να χρηματοδοτεί βιολογικά εργαστήρια στην Ουκρανία (πηγή daily mail!!!!) ειπε πριν κάποιες μέρες φια food shortages.

Ξερεις.. τα παιχνίδια με τις χρηματοδότες οκ. Τα παιχνίδια με το πετρέλαιο... ας πουμε παλι οκ, αφήνεις το αυτοκίνητο και κατι γίνεται.

Τα παιχνίδια με τα τρόφιμα όμως.. τι να πει κανείς..

Συνέχεια το νερό! Είδαμε τι έγινε με ρεύμα και ιδιωτικό ποιήσεις... παμε να δούμε με ποια αφορμή θα πειράξουν και το νερό.

Ξερεις... από χθες ειδικά, δεν γράφω για ενα ΘΑ.. αλλα για τα δεδομένα. Μονο δεδομένα υπαρκτα και όχι λεωτσακους...

austin είπε...

*χρηματοδότες = χρηματαγορες

mixalis mixalios είπε...

Το τέλος έρχεται. Εγώ μαζεύω ρύζι και φακές. Α και κρασί, σήμερα είχε 30% εκπτωση ο Σκλαβενίτης.

manos είπε...

Όλοι δίκιο έχουμε είναι από ποια σκοπια τα βλεπεις.Καλό Πάσχα καλή ανάσταση με υγεία και τύχη σε όλους.