Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Πέμπτη 26 Μαΐου 2022

 X.A.                              





.                    ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ON LINE

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ: ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΄Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΣΕ ΑΝΟΔΙΚΗ ΤΡΟΧΙΑ;

Το ερώτημα που προκύπτει σε αυτήν τη φάση, είναι κατά πόσον η αντίδραση της αγοράς ερμηνεύεται ως ένα απλό τεχνικό rebound ή πρόκειται για το ξεκίνημα μιας νέας ανοδικής φάσης του Γενικού Δείκτη. Ο προς το παρόν μικρότερος τζίρος θα μπορούσε να οφείλεται σε υποχώρηση πωλητών και όχι επανεμφάνιση αγοραστικών δυνάμεων, αλλά δεν ξεχνάμε ότι η αγορά συχνά ανεβαίνει στον τοίχο των ανησυχιών (wall of worry).

207 σχόλια:

1 – 200 από 207   Νεότερο›   Νεότερο»
austin είπε...

Ας σπάσουμε λιγο την μονοτονία με το πολυ καλο βίντεο...

https://youtu.be/GrBdX8sImcA

1) ακομα και μέλη του κόμματος έχουν ξενερώσει με το βίντεο αυτό..
2) αφού δεν έχουν σημασία τα λεφτα, δεν θέλει μηπως ο ίδιος η τα διάφορα μέλη της οικογενειας του που επι χρονια εχουν θησαυροί να κάνουν στην ακρη για να περιοριστούν οι ηλιθιότητες που ακούμε καθημερινώς?

Δεν με πειράζει καθόλου αν έχουν λεφτά, εάν βγάζουν καλα λεφτα, ακόμα και αν βγάζουν λεφτα πανω στο κεφάλι μας. Με νοιάζει ότι ενώ βγάζουν λεφτα με τσουβάλι, 1) και ακούμε πράγματα που μόνο στους κατσαπλιαδες ταίριαζαν και 2) όταν θέλω 500 βενζίνη τον μήνα, αλλά 500 για ρευμα, ας τα πει αυτά καπου αλλου. Αν δεν έχουν σημασία τα λεφτα, ας πληρωσει το κράτος τους λογαριασμούς για να κανουμε εμεις ολιστική ζωή.

Αντε.. γιατί πολυ μας τα έχει πει και όσο μιλάνε τόσο χάνουν.

austin είπε...

Α και για να μην ξεχάσω.. γυναίκα στην λαϊκή, ευπρεπές ντυμένη, καπου γυρω στα 45, πηγε στον πάγκο με τα πιο νόστιμα πεπόνια της λαϊκής.

Η τιμή γύρω στην 13:00 ηταν 1,98 το κιλό και στον πάγκο είχαν μείνει καμια 10 άρια πεπόνια το πολυ.

Της λεει ο πωλητής, μόνο 1? Θα σου φτασει για μια εβδομάδα?? Και απαντάει.

Τα λεφτα δεν φτάνουν για να παρω δευτερο.

Όμορφα!

hippy είπε...

"Της λεει ο πωλητής, μόνο 1? Θα σου φτασει για μια εβδομάδα?? Και απαντάει.

Τα λεφτα δεν φτάνουν για να παρω δευτερο."


Πρωτότυπη ως απάντηση....Όμορφα. Εννοείται πως υπάρχει πολύ δίκιο και στην παρατήρηση για την βενζίνη. Πεντέμιση εκατομύρια (5.500.000) ΙΧ κυκλοφορούν στην Ελλάδα. Δύο (2) για κάθε οικογένεια. Πως να τα βγάλουν πέρα οι άνθρωποι. Για να μην πούμε για το ρεύμα που καίνε όλη μέρα τα κλιματιστικά που φορτώνει στον δυστυχή πολίτη η αδυσώπητη κυβέρνηση. Δυστυχία. Πόρκα μιζέρια.

https://www.newsauto.gr/news/posa-aftokinita-kikloforoun-stin-ellada-afxanonte-i-miononte/



hippy είπε...

Ουστ κυβέρνηση..ουστ ΝΔ....ουστ Μεσσία 666....

https://www.youtube.com/watch?v=CSZ0dG-GjQM

austin είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
austin είπε...

Hippy απορώ.. να σου θυμίσω ότι είχαμε πανδημια και τα μέσα ηταν σα σαρδέλες, άρα ο κόσμος έπαιρνε αυτοκίνητα και γιατί φοβόταν.

Υπάρχουν κατι ωραίοι επιχειρηματίες, όμοιοι με αυτούς που χεζονται στο ταλιρο και λενε στους υπόλοιπους για ολιστική ζωή, που τηλεργασια επέτρεπαν όσο πλήρωνε το κράτος. Αρα πλεον αναγκάζονται να πανε στην δουλειά τους κάθε μέρα.

Εσυ εάν δουλευες μεσα στην πανδημοα, τι θα έκανες?? Αυτοκινητο η "χωρίς αποστασεις" μεσα στα... μεσα?

Όσο για το ουστ.. ναι hippy, αντιπαθεστατοι εχουν γίνει. Και επειδή είσαι εκτός πραγματικότητας αφού κάθεσαι στον καναπέ σου και διαβάζεις, γράφεις και δεν είσαι έξω στην αγορά, οι περισσότεροι στην πιάτσα (για να μην πω ολοι) έχουν ξενερώσει με την κυβερνηση. Ξερεις γιατί??

Γιατι τον ψηφίσαμε για να ακούμε λογικα πράγματα, γιατί είχαμε βαρεθεί να ακούμε ότι 1+1 κανει 3. Και στην αρχή αποδεικνυαν ότι είναι λογικοί.

Τωρα λένε χειρότερα και από συριζαιους. Και ο κόσμος ενοχλείται. Καο ο κόσμος έχει κοντή μνήμη και ξεχνάει τι του εκανε ο προηγούμενος γιατί ο τωρινός κυριολεκτικά του ΚΛΈΒΕΙ λεφτα από την τσέπη του.

Ίδια κατανάλωση είχε η επιχείρηση της γυναίκας μου. Και αυτή την στιγμή πληρώνει διπλό ρευμα και αυτο επειδη έτυχε και καταλαβα ότι αυτοί εδώ βγάλανε δόντια με την ενέργεια πολυ καιρό πριν τον πόλεμο και έτυχε να φτάσω γρηγορα και να κλειδώσω kwh

Και αυτό μετά από αναγκαστικό κλείσιμο λόγω πανδημίας. Που και πάλι τοτε οι λογαριασμοί έτρεχαν κανονικά. Και αυτό μετα απο δέκα χρόνια κρίσης.

Και αυτο..μετά από πιπλισμα μυαλού ότι έχουν πολύ επιχειρηματικότητα και πρέπει να κλείσουν οι επιχειρήσεις.

Βεβαίως.. να τα σαρώσουν ολα! Γιατί δεν εχοτμε δικαίωμα να προσπαθήσουμε για κάτι καλύτερο..να επιχειρήσουμε, πρέπει μονο να είμαστε με την δαμοκλειο σπάθη πάνω από το κεφάλι μας.

Καθόλου καλά δεν παμε..

ΑΡΤ είπε...

hippy 2 Ιουνίου 2022 - 1:20 π.μ.
...Εννοείται πως υπάρχει πολύ δίκιο και στην παρατήρηση για την βενζίνη. Πεντέμιση εκατομύρια (5.500.000) ΙΧ κυκλοφορούν στην Ελλάδα. Δύο (2) για κάθε οικογένεια. Πως να τα βγάλουν πέρα οι άνθρωποι.

------------------------------------------------------------------

1. Γερμανία – 48.248.584 ( αυτ.)/ 83,24 εκατ.κατ.
2. Ιταλία – 39.717.874 / 59,55
3. Γαλλία – 38.346.266 / 67,39
4. Ισπανία – 25.169.158 / 47,35
5. Πολωνία – 25.113.862 / 37,95
. Ελλαδα - 5.315.875 / 10,72
σημ. δεν μπορεσα να βρω σε ποια θεση βρισκεται η χωρα μας αλλα βρισκεται καπου στα μεσαια στρωματα συμφωνα με το λινκ

Ο μέσος όρος ηλικίας των αυτοκινήτων της είναι 11,8 έτη. Η Λιθουανία και η Ρουμανία έχουν τον παλαιότερο στόλο με τους πολίτες να οδηγούν οχήματα 17 ετών. Το ίδιο περίπου ποσοστό αναλογεί και στην Ελλάδα (16,6 έτη), με τη χώρα μας να καταλαμβάνει δύο αρνητικές πρωτιές.
Συγκεκριμένα, η Ελλάδα έχει τον παλαιότερο στόλο φορτηγών στην ΕΕ με 21,4 έτη αλλά και τα παλαιότερα λεωφορεία με 19 έτη. Στις υπόλοιπες ανεπτυγμένες χώρες, ο μέσος όρος είναι στα 13,9 και 12,8 έτη αντίστοιχα.

Επισης Ελλαδα δεν ειναι μονο η Αθηνα ...στη συμπρωτευουσα ( ακου συμπρωτευουσα...τι αλλο θα σκεφτουνε οι σαταναδες για να μας χρυσωσουν το χαπι ) δεν υπαρχουν συγκοινωνιες και το 2ο αυτοκινητο στην οικογενεια εφοσον εργαζεται και η γυναικα δεν ειναι πολυτελεια αλλα μονοδρομος .

https://projects2014-2020.interregeurope.eu/fileadmin/user_upload/tx_tevprojects/library/PT%202017%20PPT.pdf

Draghi Chernobyl είπε...

Πάει η κοπέλα με τα πεπόνια μετά στα κομμωτήριο. Και λέει στη κομμώτρια δεν θα κάνω λούσιμο, ένα απλό χτένισμα σε όλο το κεφάλι, μη σου πω για τον τσάμπα καφέ ήρθα.
- Μωρή το ξέρεις ότι πήγαν τα πεπόνια 1 ευρώ ? ΝΑ ανανεώσω το ΟΤΕ ΤΒ κ το Νετφλιξ ή να πάρω ένα καρπούζι ?

Υπομονή, το ΠΑΣΟΚ έρχεται, αρκεί να ψηφίσουμε σωστά.
Και η δεύτερη φορά αριστερά ποτέ δεν πονάει.


υγ1. Ηippako φίλε, ακόμα παλεύεις εδω μέσα με ανθρώπους της αγοράς. Παλιά λέγανε ότι η μιζέρια και η γκρίνια κολλάει στο πετσί, ξέρεις πως κ εκατομμυριούχους να τους έκανε ο ΠΘ πάλι θα έβρισκαν κάτι να γκρινιάζουν. Η ζωή είναι τέχνη αρκεί να απολαμβάνεις το παραμικρό. (σαν εκείνο τον ξενοδόχο που έγραφε παλαιότερα)

υγ2. Αμα κανονίσετε να πάμε στον φίλο που άνοιξε μαγαζί και έψαχνε ταμία, είμαι σίγουρος ότι θα γελάμε με τις διαφωνίες μας. Και θα κάτσω εγώ δίπλα στον Αρταξία. Όσοι είναι να πλακωθείτε, ή να λογομαχήσετε, κάντε το όταν έρθουν τα κρεατικά.

υγ3. Το αφεντικό θα κατέβει για δήμαρχος στην αστυπαλια, βουλευτής 12νήσων ή πλέον είναι μεγαλοεκδότης στο λιμπεραλ?

ΝΑ περνάτε καλα.

austin είπε...

Μα όλο το Point μου εκεί είναι.. αλλά που, νομίζουν ότι εγώ θέλω πίσω τον ΣΥΡΙΖΑ... Τι θέλω εγώ δεν έχει σημασία όμως, γιατί ο κόσμος βράζει και οι τύποι πάνω λένε βλακείες.

Εσάς σας αρέσουν όμως.. Όταν θα έρθει το σουσέλ που έλεγε και ο γελοίο κωμικός, τότε να μην αναρωτιέστε.

Απλά τότε θα λέω εγώ 666 και κομμωτήρια με πεπόνια.

Όποιος δεν αφουγκράζεται την κοινωνία (ακόμα και ηλίθια που είναι σε πολλά πράγματα) τότε απλά... ναυάγια τύπου "ΣΥΡΙΖΑ"

hippy είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
hippy είπε...

Καλησπέρα Γιαννάκη

συμφωνώ στα 9/10 και κυρίως στο ότι "η ζωή είναι τέχνη αρκεί να απολαμβάνεις το παραμικρό". Μόλις γύρισα από καφέ στον Άλιμο με τους Δημήτρηδες (Θ.Δ και κουμπάρο). Μια χαρά!!

Ανιαρή η ζωή του συνταξιούχου μετά το 2ο-3ο χρόνο εάν δεν έχεις χόμπι (εγώ έχω το ΧΑΑ). Έχει όμως σταθερά το πλεονέκτημα της άνεσης χρόνου.

streetboy είπε...

Γειά σου ρε σαλιγκαρε αφουγκραστή της κοινωνίας...

Draghi Chernobyl είπε...

μια χαρά περνάς τότε :)

hippy είπε...

Φωνή βοώντος εν τη ερήμω φίλε Street.

Τα μυαλά όπως και τα ρολόγια πρέπει να δουλεύουν για να είναι χρήσιμα. Τα πεπόνια τούτη την εποχή είναι πρώιμα => ακριβότερα. Η ψυχή της κυρίας το ορέχτηκε και καλά έκανε και το αγόρασε. Εάν θέλει περισσότερα ας δουλέψει ν΄αγοράσει. Αυτή όμως επιθυμεί αύξηση της σύνταξης που πληρώνεις εσύ, ο Γιάννης κι ο Austin σε άλλα ποσταρίσματα που σταθερά διαμαρτύρεται. Εναλλακτικά η κυρία θα βολευόταν με επίδομα φρούτων μετά από το επίδομα πανδημίας, βενζίνης, θέρμανσης, ηλεκτρισμού, επιστρεπτέας προκαταβολής κλπ κλπ. Δίχως εννοείται να αναρωτηθεί αν το αντέχει ο προυπολογισμός (για το χρέος ο Austin θα γκρινιάξει αργότερα), δίχως να κορεσθούν οι απαιτήσεις της όπως σωστά επισήμανε ο Γιάννης.

Αρχαία Ρώμη γινόμαστε. Άρτον και Θεάματα. Delivery και Survivor στα καθ΄ημάς. Αλλά δυστυχώς αυτό δεν το πιάνουν οι κεραίες του τεμπέλη να σκεφτεί πολίτη. Μένει στην εικόνα της TV (που την βρίζει κιόλας ως μεροληπτική). Βλέπεις τις εικόνες απ΄τη λαική τις δείχνουν το Al Jazeera και το CNN.

mixalis mixalios είπε...

Πρέπει να γυρίσουμε στις εποχές του αειμνήστου Ανδρέα. Διπλασιασμός μισθών σε όλους. Όλοι ευχαριστημένοι. Money illusion. Πεπόνια και στις δύο μασχάλες. Αν και το σχήμα πεπόνι κάποιοι το προτιμούν αλλού στις γυναίκες

austin είπε...

Η διαμαρτυρία φίλτατοι είναι απλή.

Η ΝΔ έχει φτάσει σε γελοιότητα δηλώσεων τον ΣΥΡΙΖΑ. Το παράδειγμα με το πεπόνι, εξού και έβαλα την τιμή, έχει να κάνει με την ολιστική ζωή που μας τσαμπουνάει ο όποιος παίρνει τα λεφτά του παχυλά, σαν άλλη σοβιετία. Εγώ θα είμαι προύχωντας και εσείς "ολιστική ζωή" και ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

Εγώ δεν ζήτηβσα διπλασιασμό μισθών, όπως δεν ζήτησα όμως διπλασιαμό βασικού αγαθού που είναι το ρεύμα.

Τώρα εσείς, βαυκαλίζεστε και εγώ δεν ξέρω γιατί, αλλά κάλα κάνετε, προφανώς είστε βολέμένοι και πολύ καλά κάνετε. Εγώ όμως θέλω 500 ευρώ για να πάω στο γραφείο μου και άλλα 600 ευρώ για ρεύμα.

Προφανώς και η λύση για εσάς είναι απλή.. αλλάζεις γραφείο, και πουλάς το σπίτι σου, επειδή ο προύχωντας τσαμπουνάει ολιστικές ζωές.

Συμφωνώ. Όπως λύση είναι και η μετανάστευση. Πάλι συμφωνώ. Τα πάντα είναι θέμα επιλογών. Και προφανώς εσάς σας βρίσκουν σύμφωνους όλα αυτά που γίνονται και πετάτε ανοησίες για Ανδρέα και πρώιμα και απολαμβάνεις τις μικρές χαρές μπλα μπλα μπλα.

Εγώ πάντως και η πλειονότητα της Ελλάδας, πέρα από τους 5 ανθρώπους εδώ, δεν βρίσκουν χαρά ούτε όταν ανοίγουν τον λογαριασμό ρεύματος, ούτε όταν πληρώνουν μηνιάτικα για βενζίνη.

Το μπλογκ δεν είχε σχόλιο για μέρες και επειδή έκραξα πεπραγμένα, βγήκατε όλοι να υποστηρίξετε.

Ρε μπα και σας ταίζει το κόμμα?

hippy είπε...

"Ρε μπα και σας ταίζει το κόμμα?"


Γιατί εσένα όχι????

mixalis mixalios είπε...

Austin, το κατάλαβες. Είμαι μέλος του κόμματος. Δεν μπορεί να διαφωνώ μαζί σου για κάτι τόσο προφανές για σένα και να μην το κάνω από προσωπικό συμφέρον και μόνο. Το πιασες. Αντε να κρυφτώ τώρα.
Αφού αποκαλύφθηκα, να σου υπενθυμίσω ότι το Χρηματιστήριο ενέργειας το θεσμοθέτησε ο αχαστος. Αυτά, βέβαια, μόνο εμείς του κόμματος τα ξέρουμε γιατί εσείς απλά, ασκειτε κριτική, έγκυρη και αμερόληπτη. Άλλωστε εσύ είσαι στην πιάτσα κι εμείς βολεμένοι.
Το σύνθημα είναι "πεπόνια για όλους".
Ομολογω ότι έχω φάει ήδη πεπόνι φέτος. Αν είσαι άνετος οικονομικά αυτά συμβαίνουν...

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ειναι ζαχαρη και μελι..το καρπουζι του Βαγγελη....
Κατα τα λοιπα..
Μια εβδομαδα κολλημενο χαρτι στο τζαμι....
Ζητειται κοπελα για εργασια..
Καμια δεν ρωτησε...
Πουτανα ανεργια...
Και γιατι να ερθει σε μενα για 8ωρο και 800 σιγουρα συν τα εξτρα..και να μην παιρνει το επιδομα και να κοιμάται;

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Φιλε hippy...μεχρι τωρα στο νεο καταστημα μαζι με τους ντελιβεραδες εχω 9 ατομα ...
Για πρωτη φορα εχω δυσκολευτει να βρω προσωπικο καταληλο να κανει αυτο που πρεπει...θα χρειαστώ σιγουρα 3 ατομα ακομα..μεχρι τοτε θα δουλευω εγω ..

hippy είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
hippy είπε...

ΟΠΛΑΡΧΗΓΕ είσαι υπερβολικός. Στον Έλληνα αρέσει να δουλεύει.

Θέλω 500 ευρώ για να πάω στο γραφείο μου και άλλα 600 ευρώ για ρεύμα. Επιπλέον 600 ευρώ για ενοίκιο κι άλλα 500 για κοινόχρηστα, καθαρίστρια, νερά και τηλέφωνα....2200 το όλον. Μπορώ να κάθομαι σπίτι μου και να τα γλυτώνω. Δύο χιλιάδες διακόσια ευρώ κι ούτε φόρους, ΦΠΑδες, λογιστές, έννοιες και προμηθευτές. Αλλά όχι βρε άχρηστοι κυβερνητικοί εγώ σε πείσμα όλων σας θα δουλεύω πληρώνοντας κι απ΄την τσέπη μου.

Δεν είναι και πολύ κολακευτικό να με θεωρούν ανόητο κρετίνο οι αφουγκραστές της κοινωνίας. Απ΄την άλλη εγώ φταίω που μέχρι εκεί φτάνει το μυαλό τους?

hippy είπε...

Οπλαρχηγέ συμπάθα με που έσβυσα το προηγούμενο σχόλιο και φαίνεται σαν να απαντάς στον αέρα. Το επανέφερα δίχως την τελευταία πρόταση που ήταν κάπως ενοχλητική και θα μπορούσε να προκαλέσει ένταση στο μπλογκ.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Καλη ειναι και η ενταση...

austin είπε...

Οπλα.. πόσα βγάζουν οι ντιλιβεραδες σου? Σου λένε?

austin είπε...

mixalis mixalios είπε...

2 telopone με βιταμίνες d3 και c, 3 βιβλία και μια αναλγητικη κρέμα "ακραίον" όλα μαζί 29 ευρώ. Πουλάει τρελά και στην Βουλή. Κόντρα και ρήξη

mixalis mixalios είπε...

150 χρόνια θα ζουν αυτοί που θα παίρνουν telopone.

Draghi Chernobyl είπε...

Γιώργαρε είχα γράψει ένα κατεβατό αλλά δεν είχε ούτε νόημα ούτε αξία.
Έψαχνα το Χίππυ το πρωί να δω αν έγραφε κάτι για μια μετοχή (δεν τη λεμε τώρα) και παρασύρθηκα με τα πεπόνια...

Καλά να περνάτε, τα λέμε στην επόμενη ολυμπιάδα.

hippy είπε...

Γιάννη υπάρχουν και τηλέφωνα.


Η συμβολή των κρατικών επιδοτήσεων

-Μακράν τη μεγαλύτερη συνεισφορά στην αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών τη διετία 2020-2021, συγκεκριμένα κατά 4,3 δισ. ευρώ ή 8%, είχαν τα αυξημένα κέρδη των ατομικών επιχειρήσεων. Η αύξηση των κερδών των ατομικών επιχειρήσεων δεν προήλθε από την άνοδο της ακαθάριστης προστιθέμενης αξίας που παράγουν (ακαθάριστη προστιθέμενη αξία = παραγόμενο προϊόν – ενδιάμεση κατανάλωση) αλλά από τις επιδοτήσεις του κράτους, οι οποίες συνδιαμόρφωσαν το μικτό εισόδημα των ατομικών επιχειρήσεων.

Οι επιδοτήσεις της κυβέρνησης προς τον θεσμικό τομέα των νοικοκυριών για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημικής κρίσης αυξήθηκαν από τα 2,4 δισ. ευρώ το 2019 στα 6,4 δισ. το 2020 και στα 8,7 δισ. το 2021 (μεταβολή διετίας 6,3 δισ. ή 261,8%). Όπως διαβάζω σε μελέτη της Eurobank, εν αντιθέσει με το μικτό εισόδημα των ατομικών επιχειρήσεων, οι αμοιβές εξαρτημένης εργασίας, δηλαδή η άλλη κύρια πηγή εισοδήματος των νοικοκυριών από τη συμμετοχή τους στην παραγωγική διαδικασία, δεν κάλυψαν τις απώλειες του πρώτου έτους της υγειονομικής κρίσης, με αποτέλεσμα να υπολείπονται το 2021 κατά 0,5 δισ. ευρώ ή 0,7% σε σχέση με τα προ πανδημίας επίπεδα.

https://www.powergame.gr/big-mouth/255905/to-tilefonima-mitsotaki-to-prostimo-to-6-ekat-ston-kammeno-kai-mia-nea-apochorisi-apo-ton-syriza/

austin είπε...

Δεν εχει νόημα γενικα Draghi..δεν απάντησε ο οπλα. Αρκετά παιδιά φίλων που δουλεύουν ντιλοβεραδες (δύσκολη και επικίνδυνη δουλεια) βγάζουν 1500 και πανω (αλλα οποίοι δουλευουν, δουλευουβ) εξου και βρίσκεις ντιλιβεραδες αλλα οχι υην υπαλληλο που ψάχνεις...

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Austin...εγω τους πληρωνω 4 ευρω την ωρα...
Απο τα τυχερα βγαζουν απο 15 εως και30 και 40 ευρω αναλογα την ημερα

austin είπε...

Στα λόγια μου ερχεσαι χοντρικά. Εξου και βρίσκεις πάντα ντιλιβερι, δύσκολα βρίσκεις ταμείο.

Hippy.. ολα καλα! Με επιδόματα κατι γίνεται. Στην γενιά σου επιδοτήσεις μονο οι αγρότες έπαιρναν.. στην γενιά μου συνήθεια. Προτιμώ να παραγω και να πληρώνομαι παρα να μου δίνουν βοήθημα. Έτσι είχα μάθει.. ειναι ξερεις και θέμα αξιοπρέπειας και πως το βλέπει οα καθένας. Αλλο να τα βάζεις με τον καιρό (αλλο βέβαια να είσαι και λαμογιο και να εκμετάλλευσης δήθεν τον καιρο) και αλλο να βάζουν πλαφόν και επιδόματα για να πληρώνεις τα καθημερινά έξοδα..

Δεν εχει νόημα..

streetboy είπε...

Τι έγινε σήμερα με την άλφα;
Τους πρόλαβε το ρολόι της λήξης και δεν μπόρεσαν να τη ρίξουν;

mixalis mixalios είπε...

Μαύρα μαντάτα... 7% αναπτυξη

hippy είπε...

Επιπλέον η έξοδος της χώρας από το καθεστώς εποπτείας στο τέλος Αυγούστου ανοίγει το δρόμο για την επιστροφή των 748 εκατομμυρίων από τα ANFAs και SNPs. Επίσης οριστικά και τελεσίδικα η χώρα ξεφορτώνεται την δαμόκλεια σπάθη από το επιπλέον "κουπόνι-πρόστιμο" του 2% των επιτοκίων του EFSF επιτοκίου, που θα έπρεπε να πληρώνεται για τα απομείναντα χρόνια του δανείου των 11,7 δισ. για να προαγοράσει τα "κουρεμένα" ομόλογα του psi ο Στουρνάρας (ως ΥΠΟΙΚ) το 2012 στο 30% της αξίας τους περίπου. Συνολικό όφελος (2,5-3 δις) που θα δώσει λίγο δημοσιονομικό χώρο στον πρωθυπουργό Κυριάκο στην προσπάθεια 2ης τετραετίας.

Ωστόσο μην γελιόμαστε. Τα πράγματα είναι ζόρικα κι όπως λέγαν οι παλαιότεροι "άλλο κακό να μην μας εύρει". Η σκέψη ότι θα μπορούσε το πρόσφατο παρελθόν, παρόν και μέλλον να έχουμε ως διαχειριστή τον καταληψία μου φέρνει ίλιγγο και σκοτοδίνη.

mixalis mixalios είπε...

Αν με όλα αυτά τα δεινά, πανδημίες και πληθωρισμους κτλ ο Αλέξης είναι ακόμα 8 μονάδες πίσω μάλλον δεν πρέπει να ανησυχούμε...

austin είπε...

Mail από αυστραλία:

There is a LOT of stock on the floor here and sales are starting to really slow down as people are dealing with price hikes everywhere

Olive Oil is now sliding as people cannot pay these high prices anymore

Mail από Καναδά:
Tell me the truth, how is the market/situation? In Canada market is very "quiet"

Άλλο mail από Καναδά:
...There is no point discussing for target prices. Everything changes day by day

Έχω και πολλά άλλα.. το ζουμί είναι ότι ακόμα μέχρι σήμερα, η ζήτηση είναι σχετικά οκ προς ψηλά. ΟΛΟΙ όμως ανησυχουν ότι είναι μη διατηρήσιμη και γενικά ανησυχούν.

Εγώ βεβαίως.. τους απαντώ 7% ανάπτυξη. Άλλο βέβαια που τα μαγαζιά χρωστάνε (όχι όλα, αλλά τα περισσότερα) η αγορά είναι διαλυμένη και η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ των μισθωτών μετά τις 10 του μήνα τραβάνε από πιστωτικές.

Χαίρομαι απίστευτα που έχουμε 7% ανάπτυξη, όπως χαιρόντουσαν τότε κάποιοι απίστευτα για την περήφανη διαπραγμάτευση του Τσίπρα.

Γενικά χαιρόμαστε με τα ψέματα και τις ελπίδες. Δεν είναι και άσχημα.

streetboy είπε...

Ανάπτυξη και μπούρδες...
Ανοίξτε τα μάτια σας και ακούστε ρε τι σας λέει ο αφουγκραστής της κοινωνίας και μέγας broker της λαχαναγοράς και αφήστε τις πιπες περί ανάπτυξης...
Ο άνθρωπος ξέρει μέχρι και ποια συγκεκριμένη ημέρα του μήνα τραβάει λεφτά ο κόσμος από τις πιστωτικές του..... Δηλαδή τι άλλο θέλετε να σας πει;... Και την ώρα;

austin είπε...

Ένας από τους λόγους που το blog διαλύθηκε είναι η ανούσια παρουσία η δική σου και οι τσακωμοί που όλως τυχαίως ξεκίνησα από την διττή παρουσία σας.

Στα άλλα.
Ντροπή δεν είναι να είσαι λαχαναγορίτης
Ντροπή δεν είναι να λες την άποψη σου

Ντροπή είναι να είσαι τρολ, όποιας κυβένρησης. Κάτι που είσαι φίλτατε. Και χοντροειδές.

Δεν χρειάζεται να αφουγκραστείς την κοινωνία απλά να βγεις στην αγορά και να δεις τι γίνεται.

Από ανοησία πήξαμε.. μείνει στην βλακεία σου, ουδεις άλλωστε σου δίνει σημασία και κακώς από την αρχή δεν σε σβήνανε.

hippy είπε...


Προς "τραπεζοκλάστες"

"Προειδοποιεί εκ νέου για ζημιές στο δεύτερο τρίμηνο του έτους η Credit Suisse (CSGN SW, +1.7% χθες, -24% φέτος). Τα έσοδα της επενδυτικής τραπεζικής θα πιεστούν, εξαιτίας της υψηλής μεταβλητότητας στις αγορές. Η τράπεζα έχει απωλέσει το 93% της κεφαλαιοποίησής της από τα υψηλά του 2007."

Οι ζημιές του διπλανού δεν αντισταθμίζουν τις δικές μας φυσικά. Όσο να πεις όμως σε κάνουν να αισθάνεσαι ότι δεν είσαι μόνος.

Κρατώ όμως την ουσία της πληροφορίας. Εμείς τι πρέπει να σκεφτούμε? Οι ελβετοί είναι μάπες αλλά οι συστημικοί δικοί μας μάγκες?

hippy είπε...


"η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ των μισθωτών μετά τις 10 του μήνα τραβάνε από πιστωτικές"

Ας υποθέσουμε ότι είναι αληθές. Αν μπούμε στον κόπο να σκεφτούμε θα καταλάβουμε ότι αυτοί οι άνθρωποι έτσι διάλεξαν να ισοροπήσουν. Δηλαδή με 10 μέρες δικά τους χρήματα και 20 μέρες πίστωση που την εξοφλούν στον επόμενο μήνα καθώς οι πιστωτικές δεν δανείζουν για περισσότερο χρόνο.

Την πραγματικότητα δεν την βλέπουμε όπως ΕΙΝΑΙ...την βλέπουμε όπως ΕΙΜΑΣΤΕ.

austin είπε...

Οχι Hippy.. κάνεις τεράστιο λάθος.

Ας πάρουμε ένα παράδειγμα στους υπαλλήλους του γραφείου μου.

Πλήρωναν ΔΕΗ 100, πληρώνουν 200
Πλήρωναν κοινόχρηστα 50, πληρώνουν 80
ΠΛήρωναν πετρέλαιο 100 πληρώσαν 140
Πλήρωναν βενζίνη για την δουλειά 200 πληρώνουν 400.

Θες να βάλουμε και την ακρίβεια στο σουπερ μαρκετ????

Μόνο από τα παραπάνω η διαφορά είναι 370 τον μήνα.

1050 που παίρνουν (ο ένας με δύο παιδιά, ο άλλος με 1 παιδί) μόνο από την διαφορά στα βασικά χάνουν 37% του μισθού τους, ενώ για τα πολύ βασικά δίνουν 820 και μένουν 230 για τα υπόλοιπα έξοδα.

Οπότε ναι.. επιβεβαιώνει ότι η ατάκα:

Την πραγματικότητα δεν την βλέπουμε όπως ΕΙΝΑΙ...την βλέπουμε όπως ΕΙΜΑΣΤΕ.

Σημαίνει ότι δεν έχετε επαφή με το τι συμβαίνει σε μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας και χάχνετε να κατηγορήσετε τον πολίτη.

Άρα αναγκαστικά χρησιμοποιεί κάρτα, όχι επειδή του αρέσει.

Βεβαίως, ναι, μπορεί να αλλάξει δουλειά. Μπορεί να αλλάξει και χώρα. Ή μπορεί να ακούσει τον Μητσοτάκη που έλεγε "ναι, λεω στους επιχειρματίες να πληρώσουν παραπάνω".Το λέει ωραία.. γίνεται?

austin είπε...

Βάλε στην εξίσωση αυτό που λέγαμε με τον ΟΠΛΑ, ότι δεν βρίσκει ταμείο με 800 ευρώ αλλά ντιλίβερι βρίσκει, γιατί πολύ απλά ο μέσος μισθός τους είναι πάνω από 1300 ευρώ τον μήνα.

Απλά πράγματα, απλά μαθηματικά τα οποία απορώ γιατί πρέπει να καταλήξουν ως κατηγορία στον πολίτη...

Όσο για τα μπάνια και τις γεμάτες παραλίες, άλλο σχόλιο που ακούμε συνεχώς, ότι δήθεν "δεν έχουν αλλά πάνω στις θάλασσες".

Τι θέλετε δλδ?? Να πέσουν σε κατάθλιψη και να μην πάνε πουθενά? Μόνο πρέσα δλδ στον πολιτη γιατί φαίει για όλα τα δεινά! χαχαχα

hippy είπε...

Austin τι δεν καταλαβαίνεις????????

Εάν τα πράγματα ήσαν όπως ΑΚΡΙΒΩΣ τα περιγράφεις οι υπάλληλοι στο γραφείο σου θα είχαν χρεοκοπήσει, μαραζώσει, μεταναστεύσει προ πολλού. Αντ΄αυτού πίνουν καθημερινά καφέ από ντελίβερι (μηνιαίο κόστος 150 ευρώ κατ΄άτομο) αντί να τον φτιάχνουν μόνοι τους όπως εγώ, τρώνε πρόχειρα το μεσημέρι από efood (μηνιαίο κόστος 300 ευρώ κατ΄άτομο) αντί να μαγειρεύουν αποβραδίς μόνοι τους όπως εγώ (είχα 2 παιδιά), αρκετοί πληρώνουν ομπρέλλα και ξαπλώστρα στις παραλίες το Σ/Κ (μηνιαίο κόστος 100 ευρώ κατ΄άτομο συν τους καφέδες τα αναψυκτικά και τα κλαμπ σάντουιτς). Εγώ το θεωρώ νταβατζιλίκι και προτιμώ τις ελεύθερες παραλίες κουβαλώντας τον καφέ και τα φρούτα μου.

ΔΕΝ τους κρίνω, μια είναι η ζωή κι ας την ζήσουν όπως θέλουν και μπορούν. Απλά παρατηρώ τι συμβαίνει γύρω μου ακριβώς όπως κι εσύ. Και ως σκεπτόμενος άνθρωπος αναρωτιέμαι...που στην ευχή βρίσκουν τα χρήματα????? Εκτός εαν τα κλέβουν απ΄τα ΑΤΜs τα βράδια.

Αυτό είναι που θέλω να μου απαντήσεις.

Ας υποθέσουμε πως τα πράγματα είναι όπως τα βλέπεις και τα λες. ΠΩΣ ΣΤΗΝ ΕΥΧΗ ΖΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ??????????

Κανονική απάντηση...όχι του πωπού όπως "δανείζονται απ΄την πιστωτική". Ο τζάμπας (καταναλωτικά δάνεια) έχει πεθάνει εδώ και 15 χρόνια.

austin είπε...

Μα hippy μου.. εσύ δεν καταλαβαίνεις

1) Είναι μαραζωμένοι
2) Είναι εγκλωνισμένοι γιατί ψάχνουν κάτι άλλο με περισσότερα λεφτά και δεν βρίσκουν
3) Ψάχνουν λύση
4) Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί τους τελευταίους 4 μήνες.

Ρώτα 10 λογιστές να σου πουν πόσοι χρωστάνε, έχουν ρυθμίσεις κτλ.

Επίσης.. και εγώ ακόμα λύση ψάχνω και γενικά οι περισσότεροι γύρω μου ψάχνουν μία καλύτερη λύση. Βέβαια μπορεί εσύ να έχεις δίκιο και εγώ απλά να έχω πέσει στις περιπτώσεις.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Βρε φιλε hippy...
Τοσα λευτα τι θα τα κανεις;
Σε λιγο θα μας πεις οτι ζυμωνεις και ψωμί...

Χαχα..

hippy είπε...

Όχι βρε, δεν αντιδικούμε διόλου. Ειλικρινά ψάχνω να καταλάβω. Η κατάσταση που περιγράφεις (εσύ και όλα σχεδόν τα ΜΜΕ) είναι παγιωμένη εδώ και 26 μήνες απ΄την αρχή της πανδημίας.

Πως ζουν (και δεν έχουν πεθάνει εξαθλιωμένοι) όλοι αυτοί οι άνθρωποι????

Πως καταναλώνουν ντελίβερι, πληρώνουν "νυχούδες", πάνε διακοπές????

Το πιθανότερο είναι πως και εσύ έχεις δίκιο και εγώ ομοίως. Αφού όμως η κατάσταση ρολλάρει οι δικοί μου-δλδ αυτοί που συντηρούν και συντηρούνται απ΄την μαύρη οικονομία και λένε ψέμματα στην TV-είναι αρκετά περισσότεροι.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ετσι γίνονται τα λευτα Κυριες και Κυριοι....
Αν για 40 χρονια δεν ξοδεύεις για ντελιβερι..σου μενουν πολλά...
Βεβαια εγω θα το αντιστρεψω μιας και μου αρέσουν τα αιρετικά.....
Ας πουμε π.χ.
Καποιος που καπνίζει θα ξοδεψει χ ποσο για ψ χρόνια...
Με τα χ χρήματά θα μπορουσε να αγοράσει μια Ferrari..
Αλλά....
Αλλά..
Εγωωξερω πολλούς που δεν καπνίζουν..αλλα ουυε Ferrari εχουν..
Φιλια σε όλους..
Τρεχω παρα πολύ μεχρι να μονταριστει το μαγαζί..
Καλο τριήμερο..

hippy είπε...

" ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...
Βρε φιλε hippy...
Τοσα λευτα τι θα τα κανεις;
Σε λιγο θα μας πεις οτι ζυμωνεις και ψωμί...

Χαχα.."


Εννοείται πως η κυρά (απ΄την Καρδίτσα) ζυμώνει και ψωμί με προζύμι όποτε της το ζητήσουμε τα παιδιά ή εγώ. Επίσης ανοίγει φύλλο όποτε μου φτιάχνει τυρόπιττα.

Από την άλλη δεν θυμάμαι να έγραψα ποτέ για το εισόδημα μου. Μάλλον με μπερδεύεις με κάποιον άλλο που παινεύεται πως έχει 500.000 ευρώ επενδυτικό κεφάλαιο!!


ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Από την άλλη δεν θυμάμαι να έγραψα ποτέ για το εισόδημα μου. Μάλλον με μπερδεύεις με κάποιον άλλο που παινεύεται πως έχει 500.000 ευρώ επενδυτικό κεφάλαιο!!
Απ.
Το κακό με εσας τους κομμουνιστές ειναι οτι δεν σηκώνεται και αστεία..

hippy είπε...

ΟΠΛΑΡΧΗΓΕ ένας παλιός φίλος, συμμαθητής στο Λύκειο, αρκετά επιτυχημένος επιχειρηματίας, έλεγε "αυτάρεσκα" πως τα λεφτά είναι πεταμένα στο ρείθρο, στην άκρη του δρόμου και περιμένουν κάποιον να τα σηκώσει.

Θα σου μάθω λοιπόν ένα τρόπο που κάποιος ψαγμένος επενδυτής που γνωρίζω βγάζει σίγουρα και νόμιμα λεφτά (δίχως να κλέψει την τράπεζα). Ο τρόπος απλός. Δανείζεται φτηνά και δανείζει στην αγορά ακριβότερα.

Αρχές του 2008, την περίοδο που οι τράπεζες παρακαλούσαν να δώσουν δάνεια, πήρε που λες ο συγκεκριμένος, επισκευαστικό δάνειο 250.000 ευρώ με επιτόκιο 3% σταθερό την πρώτη 3ετία και στη συνέχεια κυμαινόμενο euribor + 0,75%. Την τελευταία 10ετία πληρώνει (μαζί με το νταβατζιλίκι 0,12% της ΕΛΛ) 0,87% ετησίως. Τα χρήματα δεν του χρειάζονταν. Τα χρησιμοποίησε αρχικά επενδύοντας στο ομόλογο της γαλλικής VINCI (μεγαλύτερη κατασκευαστική στην Ευρώπη) με κουπόνι 6,75%, αργότερα(το 2013-2014) στα ομόλογα ΟΤΕ με 7,50%, ΕΛΠΕ με 8%, κουρεμένα του psi με απόδοση 14% κ.ο.κ. Με τους τόκους πλήρωνε τα τοκοχρεωλύσια και του έμενε κι ένα μικρό διάφορο. Στο τέλος θα του μείνουν άθικτα και τα 250Κ. Τίμια, έντιμα, νόμιμα.

Πως είπατε; Δεν άκουσα? Ορίστε; Συγγνώμη, κύριε, ποιος είστε;

hippy είπε...

Πάμε τώρα στο σήμερα, να σου πω που σκέφτεται να επενδύσει για σιγουριά το κεφάλαιο ή τμήμα του μέχρι τη λήξη του δανείου το 2028 (πάρε μολύβι και γράψε...τζάμπα tip)

Senior 7ετές Ομόλογο ΔΕΗ με κουπόνι 3,375% με ρήτρα αειφορίας

Καθαρή απόδοση περι το 6% αν συμπεριλάβουμε το "πέναλτι" της ρήτρας αειφορίας" 0,50% και ότι ο φόρος των κουπονιών πληρώνεται στο αρχικό μειωμένο κουπόνι (3,375%) και όχι στην υπεραξία απ΄την χαμηλή αγορά. Και μιλάμε για senior ομόλογο κρατικής εταιρείας (όσον αφορά τις εγγυήσεις) με γεμάτο ταμείο απ΄την ΑΜΚ και πώληση ΔΕΔΔΗΕ. Μόνο μειονέκτημα (για τον μικροεπενδυτή) ότι απαιτείται αγορά 100,000 (face value) δηλαδή περίπου 87.000 ευρώ σε τρέχουσες τιμές.

Public Power Corporation S.A. 3,375% 21/28 Bond | A3KT9Y | XS2359929812 | Price (boerse-frankfurt.de)

https://www.cnn.gr/oikonomia/sustainable-news/story/274100/deh-anarpasti-i-ekdosi-toy-omologoy-aeiforias-antlithikan-500-ekat-eyro-me-epitokio-3-375


(εννοείται πως πριν κάνεις κίνηση συζήτησε το με τον "χρηματιστηριακό σου σύμβουλο" κι εδώ είμαστε για απορίες).


Οπλαρχηγέ πίστεψε με, δεν μασάω ταραμά. Α, δεν έχω θέμα με αυτά περί κουμουνιστή, καταλαβαίνω το χιούμορ και γελάω χι χι χι)

hippy είπε...

Ως προς τα 500Κ ίσως έχεις δίκιο...ο παίκτης είπε πως αγόρασε ΑΛΦΑ, ΕΤΕ και ΜΥΤΙΛ αξίας 55,000 και ήταν (είπε) το 11% του κεφαλαίου του.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Κυριε hippy..πολυ σωστα έκανε ο φιλος σας..
Εγω ξερω κατι άλλους που κανουν το ίδιο σε λιγους μήνες.
.
Χαλασε ο κόσμος..
Καποια μερα θα σου εξηγησω πως δημιουργούνται οι αλυσίδες s.market..
Και αναρωτιέται ο Μπάρμπας στο χωριο μου...βρε πως εκανε ο ταδε 1000 μαγαζιά;
Εκει να δεις κομπινεϊσος..
Για να καταλάβεις...κρύβουν το ταδε αναψυκτικό στο πάτωμα του ραφιου..και πετανε μόστρα αυτη που παει με ολα..αλλα και πληρώνει με το μετρο ραφιου..
Το ιδιο με ολα τα Προϊόντα...
Μπίζνες..αγιοι άνθρωποι..

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ως προς τα 500Κ ίσως έχεις δίκιο...ο παίκτης είπε πως αγόρασε ΑΛΦΑ, ΕΤΕ και ΜΥΤΙΛ αξίας 55,000 και ήταν (είπε) το 11% του κεφαλαίου του.

Χαχα...αρχειο εχεις;
Δωσε μου μια διεύθυνση να στειλω κέρασμα..
Κατα τα λοιπά...ακομα ψαχνω για προσωπικό...
Ανεργια σου λεει μετα..


Απάντηση

hippy είπε...

Τα ξέρω τα κόλπα με τα ράφια στο supermarket. Το 1990, δύσκολα χρόνια για οικογενειάρχη με 2 παιδιά δίχως πατρικά κεφάλαια, έφτιαξα μια ατομική επιχείρηση στο όνομα της κυράς, εισήγαγα κάποια τρόφιμα, τα τυποποιούσα και τα πουλούσα σε κάποια μαγαζιά. Προσπάθησα να μπω στον Μαρινόπουλο αλλά δεν....σχημάτισα την εντύπωση ότι οι διευθυντές των καταστημάτων βγάζουν περισσότερα απ΄τα αφεντικά και μαύρα.

Ευτυχώς μετά ανακάλυψα το ΧΑΑ.

mixalis mixalios είπε...

Παντως ο καλός εργοδότης που βλέπει τους υπαλλήλους του να μαραζώνουν τους δίνει και καμιά αύξηση ειδικά αν είναι καλοί...

austin είπε...

Ο ΧΙπι είπε:
Όχι βρε, δεν αντιδικούμε διόλου. Ειλικρινά ψάχνω να καταλάβω. Η κατάσταση που περιγράφεις (εσύ και όλα σχεδόν τα ΜΜΕ) είναι παγιωμένη εδώ και 26 μήνες απ΄την αρχή της πανδημίας.

Το οξύμωρο ποιο είναι Hippy (τουλάχιστον από την δική μου ανάγνωση)... Όταν είχαμε πανδημία και lockdown τα πράγματα ήταν καλύτερα από ότι είναι τώρα (τι λέω θέε μου!). Ο λόγος.. τότε έπαιρνες άφεση λόγω πανδημίας και επίδομα. Με εξαίρεση την εστίαση, που ο κόσμος θέλει να βγει να περάσει καλά αλλιώς θα φουντάρει (τι να κάνουμε.. καλόμαθε η κοινωνία, κάποτε είχαμε πόλεμο, ή κάποιοι άλλοι έχουν τώρα πόλεμο) στις υπόλοιπες επιχειρήσεις τα έξοδα ανέβηκαν πολύ και η κινητιτκότητα έπεσε.

Επίσης οι μισθοί δεν ανέβηκαν ούτε σεντ αλλά η ακρίβεια καλπάζει.

Οπότε, ενώ η κατάσταση φαίνεται να είναι σκατά τους τελευταίους 26 μήνες, στην πραγματιότητα τους τελευταίούς 3-4 μήνες (με εξαίρεση ξαναλέω κάποιους κλάδους) η κατάσταση χειροτερεύει συνεχώς.

Άκου και ένα ενδιαφέρον στοιχείο. Γνωστό επιπλάδικο, που μάζεψε την πίτα, είναι ότι πιο οικονομικό μπλα μπλα, είναι στο 70% του budget σε σχέση με την πρόβλεψη του πιο δυνατού καταστήματος και τα άλλα από 50-60%!!!

Ήδη φάνηκε η κόπωση (απορώ, γιατί βλέπω αυξημένη κίνηση γενικά, αλλά αυτό μου λένε κάτι νούμερα) στην κατανάλωση βενζίνης εκεί που έφτασε η τιμή

Θα βγάλουν κάτι καλά νούμερα "εταιρείες σημαντικών αγαθών" στο τρίμηνο, αλλά από Ιούλιο και μετά θα φανούν οι επιπτώσεις στα νούμερα τους.

Όπως καταλαβαίνεις, δεν θέλω να πω ονόματα, ούτε θέλω να βγω ότι έχω δίκιο... Πες μου ειλικρινά εσύ, πως σώζεται η κατάσταση σε αυτό το σημείο με το έκτρωμα που έκαναν οι κεντρικές τράπεζες τόσα χρόνια?

austin είπε...

Μιχαλιό.. προφανώς και πρέπει! Το θέμα είναι ότι δεν τα δίνουν. 50.000 κάτω έκαστε η μπίλια νομίζω στο προσωπικό για τουρισμό.

Εξού και τόσο καιρό φωνάζω ότι όπως έκαναν την αγορά τόσα χρόνια, έρχονται και ψηφίζουν τον νόμο τον εργασιακό, που ο πονηρός επιχειρηματίας τον εκμεταλλεύεται ποικιλοτρόπως και με "δημιουργική λογιστική".

Ένα παράδειγμα από φίλο μου εργαζόμενο σε μικρομεσαία μεν, αλλά πολύ κερδοφόρα επιχείρηση... Δήλωση ιδιοκτήτη μετά την "κατάργηση της προτροπής για τηλεργασία"

"Από εδώ και πέρα όποιος θέλει Τηλεργασία, για κάθε 5 μέρες τηλεργασίας θα χρεώνεται 1 μέρα άδεια".

Ζούγκλα! Έχω πολλά και ξέρετε γιατί έχω πολλά?? Γιατί πολύ απλά η δική μου η γενιά έπεσε στην συγκυρία της στοχευμένης προσπάθειας να μειωθεί το εργασιακό κόστος...

Οι 45-50 τώρα είναι καβατζομένοι κυρίως λόγω timing-εμπειρίας
Όταν κάποιος έβγαινε πριν 12 χρόνια στην πιάτσα που βούλιαζε, οδηγούμαστε σε φτηνά χέρια
Η νέα γενιά.. για ρώτα τους καθηγητές, εμένα πάντως μου λένε ότι υπάρχει ένα trend τα παιδιά να λένε (προφανώς όχι όλα) "και εσύ που διάβασες τι κατάφερες? Και έχουν μία... απάθεια".

Αυτά, προφανώς και ελπίζω. Προφανώς και τρέχω για το καλύτερο.. αλλά τα στραβα και ανάποδα τα βλέπουμε. Για ένα πράγμα μετανιώνω... που δεν βγήκα εξωτερικό μία δεκαετία πρώτα και μετά να έρθω άρχοντας στην Ελλάδα.

Αυτή την συμβουλή δίνω σε όλα τα νέα παιδιά!

streetboy είπε...

Κύριε συμβουλατορα.... Μη ξεχάσεις όμως να πεις στα νέα παιδιά εκεί που θα πάνε, τι ώρα περνάει το ελικόπτερο από πάνω και ρίχνει λεφτά... να το βάλουν υπενθύμιση στο κινητό τους!!!

hippy είπε...


Οι κοινωνίες έχουν περάσει και χειρότερα κι ανέρρωσαν. Δεν το λέω εγώ, το λέει η ιστορία.

Η διαφορά επιχείρησης-κράτους είναι ότι η επιχείρηση στα δύσκολα πτωχεύει (κι ανοίγει κάποια άλλη στη θέση της) ενώ το κράτος χρεοκοπεί δλδ κόβει τμήμα του χρέους του (δραστικά ή με υπερπληθωρισμό όπως μοιάζει να γίνεται τώρα).

Η διαφορά μεταξύ μας είναι ότι εγώ είμαι πιο αισιόδοξος καθώς έχω την εμπειρία άλλων καταστάσεων και λίγα "καλά" χρόνια μπροστά μου. Εσύ είσαι πιο απαισιόδοξος καθότι νεότερος (=> πιο άπειρος και ανυπόμονος) και πολλά καλά χρόνια μπροστά σου. Αμαρτία όμως να τα ξοδέψεις πιεσμένος.

Αν μιλάμε για την γνωστή εισηγμένη επίπλων, είναι λάθος να συγκρίνεται η κεφαλαιοποίηση της με την αξία της ΑΕΕΑΠ της. Το σωστό είναι στα 170 εκ της κεφαλαιοποίησης να προστεθούν και τα 135 εκ του καθαρού χρέους στο τέλος του 2021.

Καλημέρα σε όλους

manos είπε...

Προσοχή στα χαρτιά του προέδρου είναι για πολύ πάνω

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ελληνικο δεκαετές 4.11%...
Στο 0.50% ηταν ψήφος εμπιστοσύνης...
Τωρα τι ειναι;
Εντάξει όμως έχουμε τον Μητσοτάκη που μιλάει άπταιστα 5 γλώσσες...
Αναλύσεις για παιδια πρώτης δημοτικού.
Καλο τριήμερο.

hippy είπε...

ΟΠΛΑΡΧΗΓΕ μην γίνεσαι γκρινιάρης. Απολύτως έγκαιρα πιθανολογήσαμε ότι τα ομόλογα δεν ήταν επιλέξιμα. Αλλά και η αγορά γενικότερα δεν γίνεται όταν η πρώτη ύλη, το ρευστό, στραγγίζει κι ακριβαίνει να κάνει πικ νικ στην ύπαιθρο. Φυσικά και θα υπάρξουν 2-3 εταιρείες που θα κινηθούν αντίθετα για τις οποίες όμως ισχύει το "κάνε με μάγο να σε κάνω πλούσιο".

Δεν είναι δα και καμιά σπουδαία γκουρουδιά το να πω ότι ο πληθωρισμός και οι αυξήσεις των επιτοκίων νωρίτερα ή λίγο αργότερα θα έχουν ελεγθεί από τις κεντρικές τράπεζες. Δώδεκα μήνες max. Προσωπικά στο μπλογκ έχω αναφέρει δυό επιλογές στις οποίες εστιάζω και έχω κατά νου να ψωνίσω προς το Φθινόπωρο (μετά τις ΔΠ). Το 7ετές ομόλογο ΔΕΗ για μεγάλα χαρτοφυλάκια και το ΠΡΟΝΤΕΑ01 για μικρότερα. Το χρήμα αν δεν κινείται μαραζώνει.

Κατά τα λοιπά πάνω στο τραπέζι έχεις 4 πιάτα που δεν πολυγουστάρεις για να διαλέξεις ένα (αλλιώς θα διαλέξουν άλλοι και θα στο ταίσουν με το ζόρι). Μπάμιες, φακόρυζο, χθεσινά ρεβύθια, μπαγιάτικα βρεγμένα παξιμάδια. Προσωπικά θα διαλέξω το λαδερό.

Καλημέρα σε όλους

TT είπε...

Καλησπέρα κ. hippy
Προσπαθώ να διαβάσω όλες τις αναρτήσεις σε όλα τα μέσα που ανεβάζετε. Μου αρέσει ο τρόπος με το οποίο σκέφτεστε και ενεργείτε στις αγορές. Δεν σας κρύβω όμως ότι κάνω πολλές φορές τα αντίθετα πχ "παντρεύομαι" κάποιες μετοχές είτε στην άνοδο είτε στην πτώση με αποτέλεσμα μόνιμη χασούρα ή διαφυγόντα κέρδη .

Επειδή προτείνατε το ομόλογο της ΔΕΗ θα ήθελα την γνώμη σας σχετικά με τον κίνδυνο χώρας (πόλεμος ή επανάληψη δημόσιο - οικονομικών προβλημάτων).
Αν κάποιος ήθελε να λάβει σοβαρά υπόψη αυτό τον κίνδυνο τι θα του αντιπροτείνατε. Αυτό πχ https://www.boerse-frankfurt.de/anleihe/xs1819574929 θα ήταν αντίστοιχου εταιρικού κινδύνου?

Αν είχατε κάποιο χαρτοφυλάκιο ελληνικών μετοχών έτσι όπως είναι η αγορά αυτή την εποχή θα προχωρούσατε σε πλήρη ρευστοποίηση?

Τέλος μια εντελώς τεχνική ερώτηση: Στην περίπτωση της ΕΥΠΙΚ όταν θα γίνει η αναγκαστική δημόσια πρόταση η πώληση των μετοχών γνωρίζετε αν η συναλλαγή επιβαρύνεται με έξοδα χρηματιστηριακής?

Σας ευχαριστώ

hippy είπε...


Κύριε ΤΤ απ΄ότι είδα είστε νέος στο μπλογκ. Καλωσορίσατε.

Δεν έχετε πληροφορίες για τον εαυτό σας στο προφίλ κάτι που δυσκολεύει τη συζήτηση καθώς το ξέρετε, δεν είναι όλα τα χαρτιά για όλους. Απ΄τη γραφή σας, πιθανολογώ ότι είστε τουλάχιστον πενηντάρης και στις αγορές γνωρίζετε περισσότερα από εμένα.

Τον πόλεμο όχι δεν τον φοβάμαι για το χαρτοφυλάκιο. Αν έρθει (πιθανότητα <0,5%) θα ψάχνω για υπόγειο καταφύγιο και όχι για μετοχές καταφύγιο. Νομίζω όμως ότι η εξωτερική πολιτική είναι ο τομέας που τα έχει καταφέρει εξαιρετικά ο πρωθυπουργός, κάνοντας σαφές προς όλους ότι τα συνορα της Ελλάδας είναι σύνορα της Ευρώπης. Το είδαμε καθαρά πέρσι κατά την πολιορκία των λαθρομεταναστών στον Έβρο, όταν ήρθαν οι αξιωματούχοι της ΕΕ, είδαν και καταδίκασαν τους γείτονες.

Το χρέος είναι μάλλον πρόβλημα της Ιταλίας και λιγότερο της Ελλάδας. Το 77% οφείλεται σε ESM και ΕΕ (δηλαδή γίνεται εύκολα roll over), με τη διάρκεια να φτάνει ως το μακρινό 2040 και το επιτοκιακό κόστος να είναι μόλις 1,57%.

Το ομόλογο της ΔΕΗ το επιλέγω γιατί ξέρω την εταιρεία. Έχει γερές πλάτες να την υποστηρίζουν (Μητσοτάκης-Χατζηδάκης-ΝΔ που πιστεύω ότι θα κυβερνήσουν και την επόμενη 4ετία), πολύ καλά χρηματοοικονομικά μετά την ΑΜΚ και την πώληση ΔΕΔΔΗΕ, καλές πωλήσεις και ταμειακές ροές. Η Rolls-Royce που ποστάρεται μοιάζει να έχει παρόμοια εικόνα με την ΔΕΗ (Πωλήσεις 11,2 δις GBP-Price/Sales 0.66-Ebitda 1,353-P/E (Normalized) 450-Μέρισμα ασήμαντο έως μηδέν πέρσι). Ωστόσο όνομα βαρύ και ιστορία εξαιρετική. Δεν έχω μελετήσει ούτε επενδύσει ποτέ στην εταιρεία, δεν έχω άποψη.

Έχω σημαντικό χαρτοφυλάκιο ελληνικών μετοχών (περίπου 60% σήμερα από 85% προ διμήνου). Δεν αγοράζω τίποτα, σκέφτομαι να το περιορίσω εάν βρω καλές τιμές στο 50% (ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΑΔΜΗΕ, ΟΠΑΠ, ΜΥΤΙΛ δεν πωλούνται).

Στις περιπτώσεις δημόσιας πρότασης η προσφορά των μετοχών ΔΕΝ επιβαρύνεται με προμήθεια χρηματιστηριακής. Πληρώνουμε μόνο τον κρατικό φόρο 0,20% και στις πιο πολλές περιπτώσεις το 0,08% της ΕΧΑΕ.

TT είπε...

Καλημέρα
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Είναι νέο προφίλ αλλά όπως σας είπα παρακολουθώ με πολύ ενδιαφέρον 3 ομάδες συζητήσεων (την παρούσα, κ. Τάκη, sol) εδώ και περίπου 3 χρόνια και λυπάμαι που δεν τα είχα ανακαλύψει αυτά νωρίτερα.

Είμαι λίγο νεότερος αλλά δεν είμαι έμπειρος στις αγορές. Ούτε θα σκεφτόμουν να χρησιμοποιήσω αυτή τη λέξη. Θα έλεγα ότι από φοιτητής ακόμη μου προκαλούσε ένα ενδιαφέρον η ανάγνωση του μάκρο - οικονομικού τύπου οπότε θα χαρακτήριζα τις γνώσεις μου εγκυκλοπαιδικές. Οι πραγματικές εμπειρίες είναι ένα ακριβό μάθημα το 2008 και επαναδραστηριοποίηση το 2019.

Με βρίσκει σύμφωνο το σχόλιο σας:

... "Κατά τα λοιπά πάνω στο τραπέζι έχεις 4 πιάτα που δεν πολυγουστάρεις για να διαλέξεις ένα (αλλιώς θα διαλέξουν άλλοι και θα στο ταίσουν με το ζόρι). Μπάμιες, φακόρυζο, χθεσινά ρεβύθια, μπαγιάτικα βρεγμένα παξιμάδια. Προσωπικά θα διαλέξω το λαδερό."

αν και λαϊκίζει περισσότερο από όσο αντέχω.
Είστε μεγαλύτερος αλλά πολύ πιο αισιόδοξος για την ειρήνη. Για τα δημοσιο - οικονομικά πάντα υπάρχει ο φόβος για τη χώρα μας αν και αυτή τη φορά η ΕΚΤ δείχνει να θέλει να προστατέψει τις χώρες του νότου πριν βρεθούν αντιμέτωπες με προβλήματα χρηματοδότησης.

Επειδή θεωρώ ότι η διαφοροποίηση με προστατευτεί, το χαρτοφυλάκιο αποτελείται από αρκετές μετοχές. Κάποιες αξιόλογων εταιριών όπως αυτές που αναφέρατε αλλά και κάποιες "παιχνιδιάρες" (βλ. ΦΡΙΓΟ).
Συμμετείχα και λίγο με την μορφή παιγνίου καζίνο στο αμερικάνικο "πανηγύρι" και ευτυχώς βγήκα τον Νοέμβριο γιατί θα είχα εξαϋλωθεί.
Η τελευταία εμπειρία όπως και αυτή του 2008 με κάνουν και ανησυχώ για το ελληνικό χαρτοφυλάκιο.

Στην περίπτωση των ομολόγων υπάρχει ο κίνδυνος μεγαλύτερης αύξησης των επιτοκίων. Δυσκολεύομαι να δεχτώ πως ο πληθωρισμός του 10% θα συγκρατηθεί με επιτόκια τις τάξεως του 1.0% - 2.0%. Αυτό αναγκαστικά θα συμπαρασύρει και τις τιμές όλων των παλαιών ομολόγων. Για το λόγο αυτό είμαι σε φάση έρευνας ως προς τα ομόλογα.

hippy είπε...

Τώρα που κάπως συστηθήκατε καλύτερα. Οπότε να το ξαναπώ. Καλωσορίσατε.

Οι κρίσεις κρύβουν ευκαιρίες. Τον Ιούνιο του 2008 που αναφέρατε έκανε ΑΜΚ η ΑΕΓΕΚ στα 0,60 με την τιμή στο ταμπλό 15% ακριβότερα για όσους αγόρασαν "αδιάθετες" μετοχές. Τον επόμενο χρόνο ομοίως η Γενική Τράπεζα με σημαντικά αυξημένο περιθώριο κέρδους(€0,67 η αύξηση και οι "αδιάθετες" τις οποίες έδωσε ΟΛΕΣ-€0,95 έως €1,20 όταν ξεκίνησε η διαπραγματευση). Και φυσικά το φοβερό ράλι από 1η Μαρτίου 2009 και τις 1700 μονάδες ΓΔ έως τον το Σεπτέμβριο 2009 και τις 3100 μονάδες . Τότε που ο Κ. Στούπας αναφωνούσε ότι "το χάσαμε το κορμί πατριώτη" χα χα 😂 😆.

Οι δημοσιογράφοι συνηθίζουν να προεκτείνουν γραμμικά την τάση. Κακώς. Θυμηθείτε ότι η εξέγερση του λαού στην Τυνησία τον Ιανουάριο 2011 (που επεκτάθηκε σε Αίγυπτο, Μαρόκο, Λιβύη, Ομαν, Συρία κι έριξε 2 καθεστώτα) είχε ως αφορμή την οργή του λαού για την σημαντική άνοδο της τιμής των τροφίμων (κυρίως του ρυζιού). Θα ξαναγίνει το ίδιο με το σιτάρι και το καλαμπόκι? Δεδομένου ότι υπάρχει η προηγούμενη εμπειρία δεν μου φαίνεται ως το πιθανότερο σενάριο.

Όπως έγραψα θεωρώ ότι ο πληθωρισμός θα έχει ελεγχθεί το επόμενο 12μηνο max. Δεδομένου ότι τα χρηματιστήρια προεξοφλούν νομίζω ότι η περίοδος Οκτώβριος -Δεκέμβριος θα είναι μια καλή περίοδος για κάποιον που θέλει και ομόλογα στο χαρτοφυλάκιο. Τα ελληνικά ΟΕΔ είναι μια καλή περίπτωση καθώς είναι senior, αγγλικού δικαίου, διαπραγματεύονται σε πολλαπλάσια του 1000. έχουν καλό επιτόκιο και είναι αφορολόγητα για εμάς. Έχουν επίσης κάποια στήριξη από τις μικρές επανατοποθετήσεις της αγίας (για την Ελλάδα) Λαγκάρντ και λίγο πιο μακριά την πιστοληπτική αναβάθμιση.

Το ΟΕΔ/33, το πρώτο που είχα αγοράσει το 2012 στο 14,25% (και πούλησα πέρσι σε μέση τιμή 132) χθες διαπραγματευόταν στο 97. Έχω κατά νου να το επαναγοράσω εάν φτάσει στα 90. Πιστεύω πως το 5-5,50% θα είναι οροφή για το 10ετές κι όπως ξέρουμε η χώρα έχει απόθεμα περί τα 30 δις από τον ESM οπότε φαντάζομαι πως θα περιορίσει τις νέες εκδόσεις.

Το σχόλιο με τα "πιάτα" απευθυνόταν προς τον Οπλαρχηγό με τον οποίο μιλάμε καμιά φορά πολιτικά. Αφορά με τη σειρά ΝΔ-Συριζα-Πασοκ-ΚΚΕ. Εμένα μου φαίνεται πως μια χαρά περιγράφει την κατάσταση.

austin είπε...

Καλημέρα! Το έκτρωμα που δημιουργήθηκε τόσα χρόνια από τις κεντρικές τράπεζες και τροφοδοτούσε και φούσκωνε τις αγορές έρχεται να σκάσει??

Πληθωρισμός στην Αμερική στον θεό, και κεντρικές τράπεζες με δεμένα τα χέρια (??).

Η πραγματική οικονομία στα χρόνια του Covid σφάδαζε γενικά, ακόμα και για πολύ μεγάλες εταιρείες και οι αγορές έτρεχαν άνευ λόγου και αιτίας, επειδή πόμπαραν οι κεντρικές τράπεζες.

Να δούμε τώρα πως θα σωθεί η παρτίδα...

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Έντονη κινητικότητα τις τελευταίες ημέρες στα ΑΤΜs.

austin είπε...

Γιατί ρε συ ΟΠΛΑ, τι θα γίνει? Και ο Τούρκος να κάνει κάτι, θα μας βάλουν πάλι cc?

Υπερβολικές αντιδράσεις

hippy είπε...

Σήκωναν λεφτά οι ταξιδιώτες για το 3ήμερο 😎. Άδεια η παραλιακή, μια χαρά κυκλοφορούσαμε.

Καλημέρα.


hippy είπε...

"Η πραγματική οικονομία στα χρόνια του Covid σφάδαζε γενικά, ακόμα και για πολύ μεγάλες εταιρείες και οι αγορές έτρεχαν άνευ λόγου και αιτίας, επειδή πόμπαραν οι κεντρικές τράπεζες."


Αυτό συμβαίνει ΠΑΝΤΑ. Για την ακρίβεια τα τελευταία 32 χρόνια που ασχολούμαι με το χρηματιστήριο.


"Να δούμε τώρα πως θα σωθεί η παρτίδα..."

Οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 11% τον Μάιο, με πτώση μόλις 1% τον Ιανουάριο-Μάιο 2022. Δεν τρελαινόμαστε...όσον αφορά τις αγορές λεφτά υπάρχουν. Και θύματα επίσης.


ΥΓ Austin δεν μπορείς να πεις...με άριστα το 10 παίρνουμε τουλάχιστον 8 την τελευταία 2ετία.

austin είπε...

Ότι και να παίρνουμε.. είμαστε "άτυχοι" γιατί πέσαμε στην συγκυρία.

Μετά από 10 χρόνια ήρθε ο Covid. Ξεπεράσαμε τον Covid ήρθε ο πληθωρισμός και η η σημαντική διόρθωση στην Αμερική.

Πλέον, δεν αντέχει το δικό μας σύστημα να παίζει κόντρα.. κοίτα πχ τον Μυτιλο, βαρύ χαρτί και σήμερα πιέζεται πιο έντονα ακόμα και από τράπεζες.

hippy είπε...

Μα τα λεφτά βγαίνουν στις κρίσεις βρε Austin...συνεπώς καλοδεχούμενες

Ως προς τον Ευάγγελο η σωστή έκφραση είναι "Επιτέλους διορθώνει ο Μυτιληναίος". Μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί με το αλουμίνιο 35% κάτω από τα υψηλά και το κόστος της ηλεκτ. ενέργειας στο Θεό "κρατούσε" αυτό το χαρτί?????? Μόνο για την είσοδο στον MSCI. Αυτό τώρα πέρασε, είναι πίσω. Θυμίζω πως τα πακκέτα έγιναν στα €16,60

hippy είπε...


Τράπεζες...τι μου θύμησες

Πως τον λέγαν αυτόν τον παίχτη που μου τά΄χωνε τον Φλεβάρη για τις τράπεζες? Ταμπή? Ζαμπή? Γαρμπή?

"Παρραμυθιασε τους αλλους για τις γνωσεις σου. Μην προσπαθεις να το κανεις και με μενα.
Αλλωστε οι αναλυσεις σου με τις τραπεζες με τα μακρυκανα σχολιοα για τον αναβαλλομενο φορο παρεσυραν αρκετο κοσμο εδω μεσα που κοιτανε τις τραπεζες και δεν τις ακουμπουσανε ,οταν μετ'επιμονης ελεγα οτι πλεον οι τραπεζες αλλαξαν τροπαρι και ειναι επενδυσιμες."

austin είπε...

Ε εντάξει.. βίαιη διόρθωση!

Δλδ όταν θα κάνει ο Τούρκος τον τραμπουκισμό του, τι έχει να γίνει εδώ αν χάνουμε έτσι, λόγω του πληθωρισμού στην Αμερική?

Χρήστος είπε...

Καλημέρα σας,
Ηλία (Hippy), μια και παρακολουθείς τον ΟΛΠ, μπορείς να μου πεις εάν έκοψε μέρισμα εφέτος (για τη χρήση του 2021,εννοώ)?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Ηλία (Μπάρμπα), χάθηκες και εσύ!!! αχ αχ αχ αχ αχ βρε Michelle.

Χρήστος

Γιώργος είπε...

Χρήστο νομίζω ΟΛΠ 25/7 ημερομηνία αποκοπής 0,63 μικτό

Χρήστος είπε...

Ευχαριστώ Γιώργο! Καλή συνέχεια.

hippy είπε...


Έτσι ακριβώς

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022: Αποκοπή Μερίσματος.*

Τρίτη 26 Ιουλίου 2022: Δικαιούχοι Μερίσματος.

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022: Έναρξη Καταβολής Μερίσματος.


https://www.capital.gr/xrim-anakoinoseis/3618224/olp-anakoinosi-oikonomikou-imerologiou

Χρήστος είπε...

Ευχαριστώ και εσένα, Ηλία.
Επομένως έχουμε καιρό για αύξηση θέσης!!! :)

austin είπε...

https://www.reporter.gr/Eidhseis/Epicheirhseis/526494-THEON-Sensors-Hensoldt-Ellhnogermanikh-%C2%ABsymmachia%C2%BB-gia-systhmata-thermikhs-apeikonishs?m

Η θετική σκοπια!

hippy είπε...

Μια φορά ήταν 3 κάτω από ένα μπαλκόνι.

Έφυγε ο ένας κι έμειναν δύο. Έφυγε ο δεύτερος κι έμεινε ένας. Έφυγε κι αυτός κι έπεσε το μπαλκόνι.

Σαχλό ως αστείο, νομίζω όμως πως μια χαρά χαρακτηρίζει το μπλογκ 😎

TT είπε...

Καλοκαίρι, κακή περίοδος για το ΧΑΑ φαίνεται επηρεάζουν το ενδιαφέρον.

Κ hippy μιας και το 2020 στοιχηματίσατε (λογικά) στην άνοδο του πετρελαίου μηπως ήρθε η ωρα για το αντίθετο στοίχημα?

Άχθος είπε...

Εσείς τι λέτε κ. ΤΤ, ήρθε η ώρα???

hippy είπε...


κ. TT από τη στιγμή που οι πάντες όλοι βλέπουν ότι οι αυξημένες τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου θα διαρκέσουν επί μακρόν, λογικά το τέλος είναι κοντά. Δυο μήνες max κατά τη γνώμη μου. Οπότε νομίζω πως έχετε δίκιο. Σε ότι με αφορά παρατηρώ προσεκτικά μπας και δω ένα καλό σημείο σορτ (όπως πχ μια μικρή-συγκριτικά-ανοδική αντίδραση σε μια κακή είδηση). Δεν ξεχνώ ότι η είσοδος μου το 2020 έγινε νωρίς και με ψιλοπαίδεψε.

TT είπε...

Δίλλημα.
Βλέπω μια συσσώρευση τιμών γύρω στα 120$.
Λόγω καλοκαιριού β. ημισφαιρίου η ζήτηση θα φτάσει στην κορύφωσή της το πολύ μέχρι τον Αύγουστο. Ίσως αυτό οδηγήσει τις τιμές πάνω από τα 120$.
Αν τις διασπάσει τότε οποιαδήποτε τιμή πάνω από 150$ πιστευτώ θα επηρεάσει αρνητικά την παγκόσμια κατανάλωση ειδικά αν συνδυαστεί με την διαφαινόμενη επιβράδυνση της οικονομίας λόγω αύξησης των επιτοκίων. Σίγουρα τότε θα έχει έρθει η ώρα.

TT είπε...

με προλάβατε κ. hippy και είδα το σχόλιο σας πριν απαντήσω. Αν θυμάμαι καλά την εμπειρία σας νομίζω είχατε κάνει και μουαγιε για να κατεβάσετε τότε την τιμή.

TT είπε...

και "δεν είδα"

Άχθος είπε...

Στο σκεπτικό σας κ. Hippy επιτρέψτε μου να βάλω δύο παραμέτρους ακόμα.

α) Την επίσκεψη Μπάιντεν στην Σ Αραβία 13-16 Ιουλίου. Τι θα συμφωνήσει (αν συμφωνήσει κάτι) με τον MBS.(αύξηση παραγωγής)

https://www.naftemporiki.gr/story/1873067/i-sxesi-ipa-saoudikis-arabias-itan-polu-megali-gia-na-apotuxei-ti-tha-dosei-o-mpainten-sto-riant

β)Ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο. Αν πάνε οι Δημοκρατικοί χωρίς έστω μικρή αποκλιμάκωση στις τιμές... Προβλέπεται όλεθρος.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ο επομενος χειμώνας θα είναι ενας δύσκολος χειμώνας.
Τα 130 και 140 δολ το βαρελι θα είναι μονόδρομος.

hippy είπε...


Να συμπληρώσω κάτι ακόμα. Οι υψηλές τιμές σε βάθος χρόνου ΔΕΝ ευννοούν ούτε τους παραγωγούς. Οι αδύναμοι καταναλωτές θα ακολουθήσουν εξ ανάγκης τις παραινέσεις των ηγετών τους (πχ Όλαφ Σολτς) και θα μειώσουν την κατανάλωση. Κανένας όμως δεν διασφαλίζει τους Σαουδάραβες και λοιπούς παραγωγούς ότι αργότερα, με τις τιμές μειωμένες στα περσινά επίπεδα θα επανέλθουν οι καταναλωτές.

Ταυτόχρονα φυσικά οι δυτικές επενδύσεις σε ΑΠΕ θα ενταθούν όσο οι φθηνότερες πηγές ενέργειας συνεχίζουν ν΄ακριβαίνουν. Αν ήμουν ο Σαλμάν αλ Σαούντ θα προτιμούσα να κάνω αποκλειστικά 15ετή συμβόλαια της Aramco με τη Δύση στα $60 παρά ετήσια στα $150.

austin είπε...

Η σύγχρονη μεσαιας τάξης οικογένεια ποσα αυτοκίνητα εχει? 2 μέχρι το 50% να πωλούνται ηλεκτρικά το πετρέλαιο δεν θα πέσει.

Η ηλεξτροκινηση εχει θέματα, που ξεβολευουν. Αρα μονο από ανάγκη η μόδα υα παρει κάποιος. Έχουν πέσει πολλά λεφτά από τις εταιρείες και το πραγματικό μέλλον είναι το υδρογόνο.

Βγάζουν οι πετρελαϊκές. Θα βγάλουν οι εταιρείες που πόνταραν σε ηλεξτροκινηση και ολα καλα. Μονο κατι σαν κοβιντ-περιβαλλον νομίζω ότι θα έριχνε την τιμή..

Μπορεί και να κανω λάθος βέβαια.

Ερώτηση προς τους ενημερωμένος από τις ειδήσεις. Τι λεω ετσι γιατί δεβ προλαβαίνω να διαβάζω τα πάντα.. ξέρει κάποιος αν το σιτάρι από Ρωσία έχει κυρώσεις? Δλδ δεβ μπορεί πχ η Ελλάδα να το αγοράσει?

hippy είπε...

"Η σύγχρονη μεσαιας τάξης οικογένεια ποσα αυτοκίνητα εχει? 2 μέχρι το 50% να πωλούνται ηλεκτρικά το πετρέλαιο δεν θα πέσει."


Είτε 2 είτε 10 είτε 0 είναι ο ίδιος αριθμός ατόμων που κυκλοφορεί στους δρόμους. Και βέβαια ο ίδιος αριθμός ατόμων κυκλοφορούσε και πέρσι και πρόπερσι. Άσε που για να παραχθεί ηλεκτρική ενέργεια καταναλώνεται κυρίως πετρέλαιο και αέριο.

TT είπε...

Αν δεν βελτιωθεί η εμβέλεια των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και μειωθεί ταυτόχρονα η τιμή τους μην περιμένετε μείωση των πωλήσεων των πετρελαιοκίνητων.
Το ηλεκτρικά με τιμή προσιτή από το μέσο άνθρωπο έχουν πραγματική εμβέλεια 200-300χλμ.
Το πολύ - πολύ να αντικαταστήσουν το 2 αυτοκίνητο μιας οικογένειας για τις μετακινήσεις εντός πόλης. Δεν είναι κατάλληλα ακόμη για αποδράσεις.

Εκτός αν:
Θα ξεπηδήσουν startups με υπηρεσία αντικατάστασης της άδειας μπαταρίας με μία γεμάτη. Αυτό απαιτεί προδιαγραφές κατασκευής αυτοκινήτου που θα υποστηρίζει την άμεση αντικατάσταση. Το κάνει ήδη μία εταιρεία με μπαταρίες για σκούτερ στην ΝΑ Ασία.
ή εναλλακτικά κάποιων άλλων που θα προσφέρουν με χρόνο-χρέωση αυτοκίνητα μέσω ενός πολύ μεγάλου δικτύου (περίπου σας κάποιες εταιρίες με πατίνια που εμφανίστηκαν πριν κάποια χρόνια)

Ή γενιά κάτω των 30 δεν έχει πρόβλημα να μισθώνει υπηρεσίες κ αγαθά και ας τους κοστίζει ποιο ακριβά. Το μότο είναι ότι έτσι έχουν πρόσβαση σε περισσότερες απολαύσεις στη ζωή τους.

austin είπε...

Μα αυτό λέμε.. εχεις 2 αυτοκίνητα το ενα θα γινει ηλεκτρικο. Οπως και σιγα σιγα με το κινούμαι ηλεκτρικά παει να γίνει.

Στη μέση ανατολή ηδη τα ηλεκτρικά αρχίζουν να πολυ κυκλοφορούν.

FYI 1,89 aed είχε η βενζίνη το 2007 με το πετρέλαιο στα 140, σημερα εχει 4,4.

Σε διάφορες περιοχές του πλανήτη τα ηλιακά και οι ΑΠΕ είναι ενισχυμένες. Αρα, κατα την γνώμη μου πάντα, εάν δεν πουληθούν αρκετα ηλεκτρικά, η βενζίνη δεν θα πέσει.

TT είπε...

Θα γίνει υπό προϋποθέσεις, είτε λόγω τεχνολογικής εξέλιξης με αβέβαιο το χρονικό σημείο, είτε λόγω προσφοράς νέων υπηρεσιών διαμοιρασμού που και αυτό φαντάζει δύσκολο γιατί είναι έντασης κεφαλαίου και τα κεφάλαια περιορίζονται προσεχώς.

Προς το παρόν αν πέσουν οι τιμές θα πέσουν λόγω επιβράδυνσης της οικονομίας και όχι γιατί κυκλοφορούν παγκοσμίως καποιο μικρό ποσοστό ηλεκτρικών.

Και μια είδηση που ίσως αποσυμπιεσει τις τιμές αερίου. Στο πετρέλαιο που η χρήση είναι κατά 70% για κίνηση αν έχει αποτέλεσμα θα είναι από σποντα
https://www-bmwk-de.translate.goog/Redaktion/DE/Pressemitteilungen/2022/06/20220619-habeck-wir-starken-die-vorsorge-weiter.html?_x_tr_sl=de&_x_tr_tl=en&_x_tr_hl=en&_x_tr_pto=wapp


Unknown είπε...

το νου μας λιγο στους τουρκους μεχρι τελη ιουλιου

ΑΡΤ είπε...

Συζητηση με πελατη περιπου 30 ετων σημερα...αφου εισπραττω γκρινια για την τιμη των καυσιμων και τα ψιχουλα που δινει η κυβερνηση με τα επιδοματα με το γνωστο πλεον συνθημα , μαθαινω μετα απο ερωτηση μου οτι βαζει 5ε την εβδομαδα στο μηχανακι ( το μηχανακι στο ονομα της γυναικας του ) και 20ε τον μηνα στο αυτοκινητο του ( στο ονομα του )
5ε χ 4εβδ.= 20ε περιπου 8,5 λιτρα / μηνα
αυτοκινητο 20ε περιπου 8,5 λιτρα / μηνα
Συνολικα λοιπον βαζει 17 λιτρα τον μηνα χ 6 μηνες = 102 λιτρα
Πηρε και θα παρει απο τα "ψιχουλα" που μοιραζει η κυβερνηση για 102 λιτρα 45+35+60+80 =220ε

Μητσοτακη γ@μιεσαι ...γιατι μοιραζεις λεφτα σε αχαριστους και αγνωμονες που θα σε τιμωρησουν και την ημερα των εκλογων .

austin είπε...

Εγώ βάζω 440 ευρώ τον μήνα για βενζίνη σε ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης ΜΟΝΟ για να πάω στην δουλειά μου.

Επειδή το αυτοκίνητο αυτό δεν είναι στο όνομα μου δεν δικαιούμαι καν τα ψίχουλα.

Όσο είναι πάνω ο μητσοτάκης τόσο μικρότερο ποσοστό θα πάρει. Δυστυχώς, γιατί έχουμε απλή αναλογική και πολλές αναταράξεις...

ΑΡΤ είπε...

austin ...προσωπικα δεν με βρισκει συμφωνο ο τροπος που επιλεχθηκε να δοθει το επιδομα ...απο την στιγμη που λεγετε επιδομα καυσιμων θα επρεπε να επιδοτηθει στην πηγη οπως το πετρελαιο κινησησ και να κερδισουν αναλογικα αυτοι που μετακινουνται .

austin είπε...

Προφανώς ΑΡΤ.. η λογική είναι του παραλόγου. Μόνο οι πραγματικά παραγωγικές μονάδες το αντιλαμβάνονται αυτό. Οι υπόλοιποι απλά βαυκαλίζονται για να νιώθουμε καλά ότι κάτι γίνεται.

Τα ιδια για το ρεύμα
Τα ίδια για τις επιδοτήσεις lockdown
Τα ίδια για την διαχείριση του Covid και πάει λέγοντας.

Εγώ πριν φτάσουμε εδώ και στην ακρίβεια, ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ότι δεν μπορούσα να πάω στο εξοχικό μου, ενώ ο ξένος που είχε έρθει από όπου είχε έρθει πέρναγε ελεύθερα.

Μετά τα μνημόνια, το κλείσιμο επιχειρήσεων, τους συμπιερμένους μιισθούς δυσανάλογα με τις ώρες που δουλεύουμε, δεν μπορούσαμε να μετακινηθούμε.

Ουστ.. όλοι τους.

hippy είπε...



Οφείλεις να μου εξασφαλίσεις όσα χρήματα εγώ επιθυμώ, για να ζήσω άνετα όπως εγώ επιθυμώ, με την οικογένεια μου και τους φίλους μου. Που θα τα βρείς δεν μ΄ενδιαφέρει, πρόβλημα σου. Κόψτα από τους άλλους. Αλλιώς στα τσακίδια. Να περάσει ο επόμενος που θα μου "τάξει" ότι μπορεί να μου τα δώσει. Καλή ώρα σαν τον Μελανσόν που έταζε αύξηση 30% στους συνταξιούχους.

Όντως....η λογική είναι του παραλόγου...ή μήπως η λογική των αμνών?

ArTaXiA είπε...

https://youtu.be/A0NLlrKpr_o

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Οτι και να λέμε εμείς οι και καλά βολεμένοι δεν εχει καμια σημασία...
Δεν εχει καμια αξία γιατι και η φηφος μας ειναι κούφια.

Αυτοι όμως που δεν εχουν να βαλουν βενζίνη ή να πανε s.market...φταιει δεν φταίει ο Μητσοτάκης...θα τον μαυρίσουν...

Και καπως έτσι απο τις άνετες αυτοδυναμίες που μας έλεγαν κάποιοι και εδω μέσα...φτάσαμε στο αν βγαινουν τα κουκιά για σύμπραξη με οποιον βρεθει στον διάβα τους..

Ο οπλαρχηγος μονότονα ελεγε και λεει..οτι ο Μητσοτάκης τελειώνει..
Τελειωνει γιατι είναι τουλάχιστον πολιτικός βλαξ.
Άργησε γιατι κάποιοι άλλοι λιγότερο βλαξ του εταζαν αυτοδυναμίες για να ειναι αρεστοί...
Τους άκουσε...Τέλος..
Τυχερό παιδί ο Αλεξης.

mixalis mixalios είπε...

Θα έρθει ο Αλέξης τελικά? Μπράβο του. Έκανε δουλίτσα στην αντιπολίτευση και αξιολογήθηκε θετικά. Καλά για το τι δουλειά έκανε στην κυβέρνηση τότενες δεν το συζητώ. Και μαθαίνω ότι ετοιμάζεται συνεργασία με τον Γιανη. Βλέπω ρήξη πάλι χαχαχαχα...
https://thecaller.gr/callers-choice/apo-asset-anohtos/

hippy είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
hippy είπε...

Εννοείται ότι διαφωνώ Οπλαρχηγέ αλλά ....κοντός ψαλμός αλληλούϊα...το Φθινόπωρο γαρ εγγύς.

Κατά τα λοιπά απάντηση δεν πήρα. Στο γνωστό ερώτημα.

Πάνω στο τραπέζι έχεις 4 πιάτα που δεν πολυγουστάρεις αλλά πρέπει να διαλέξεις ένα (αλλιώς θα διαλέξουν άλλοι και θα στο ταίσουν με το ζόρι). Μπάμιες, φακόρυζο, χθεσινά ρεβύθια, μπαγιάτικα βρεγμένα παξιμάδια.

Εσύ να μας πεις τι θα διαλέξεις...όχι οι άλλοι, που χθες ονόμαζες σανοφάγους.


Ως προς το "ο Μητσοτάκης τελειώνει γιατι είναι τουλάχιστον πολιτικός βλαξ"...ποιος αλάθητος το κρίνει αυτό είπαμε??


(ειδικότερα στην αγορά έχω ακριβώς το αντίθετο σκεπτικό. Οτι οι άλλοι ξέρουν κάτι παραπάνω κι εγώ πρέπει να κινηθώ τοίχο τοίχο για να επιβιώσω....δόξα τω Μαμμωνά καλά αποδίδει)

austin είπε...

Εσυ μπορεί τον Μητσοτάκη, ο οπλα μπορεί τον Μητσοτάκη γιατί είναι και καλα υο λιγότερο κακό.

Αυτο που δεν θες να καταλαβεις ότι ο κόσμος έχει μίσος γιατί είναι χειρότερα από τα cc υπυ Τσιπρα.

Με εξαίρεση την εστιαση η αγορά σφαδάζει, εσύ πιστεύεις ότι θα σκεφτούν όπως εσύ?

Μπραβο και συγχαρητήρια που ειδες το ταλέντο διαύγεια να ζεις από το ΧΑΑ. Βρίσκεστε στο συννεφάκι σας, ο καθένας φια τους δικούς του λόγους όταν η αλήθεια είναι ότι τα έχει κάνει σκατα

Θες γιαφι δεν είχε άλλη επιλογή, θες γιατί εκτελούσε εντολές, θες γιατί ο κρατικός μηχανισμός είναι για τα μπάζα. Οποιος και αν είναι ο λόγος το αποτέλεσμα είναι 1.

hippy είπε...


Αυτο που δεν θες να καταλαβεις είναι ότι εσύ τα βλέπεις έτσι. Το πρόβλημα (ανόδου τιμών, πληθωρισμού κλπ) είναι παγκόσμιο. Ο κόσμος, στην πλειοψηφία του, καταλαβαίνει και το αποτυπώνει σταθερά σε όλες τις δημοσκοπήσεις. Είτε τις κάνει η Καθημερινή, είτε η Αυγή ο πρώτος είναι ο ίδιος. Τα ποσοστά διαφέρουν.


"Αυτο που δεν θες να καταλαβεις ότι ο κόσμος έχει μίσος γιατί είναι χειρότερα από τα cc υπυ Τσιπρα"

Ασχολίαστο. Μιλάμε για τον αυτοπροσδιοριζόμενο αριστερό αγωνιστή που έκοψε το βοήθημα ΕΚΑΣ απ΄τις γιαγιάδες και έδωσε αύξηση στους πτωχούς δεητζήδες.

Draghi Chernobyl είπε...

φακόρυζο φυσικά

https://ipop.gr/sintages/aplo-grigoro-kai-threptiko-fakoryzo/

austin είπε...

Το πρόβλημα είναι παγκόσμιο ναι, αλλή αυτό που ΔΕΝ θες να δεις με τίποτα εσύ, είναι ότι μας έκαναν φθηνά εργατικά βαλκάνια χέρια σε όλες σχεδόν τις θέσεις εργασίας.

Ξανά μανά, αν τα πράγματα ήταν καλά δεν θα έψαχνε εκ νέου όλοι γύρω γύρω της γενιάς μου τρόπο να φύγουν έξω.

Μιλάμε ότι το επερχόμενο κύμα νεο μετανάστευσης των νέων στην ελλάδα θα το σταματήσει μόνο μία παγκόασμια γερή ύφεση.

Ξέρεις Hippy μου πόσο πληρώνεσαι στην Αυστραλία αυτή την στιγμή κάποιος για την δουλειά που κάνω εγώ??

200k δολάρια.
Ξέρεις πόσο πληρώνεται ο μέσος υπάλληλος παρόμοιας δουλειάς εδώ τον χρόνο? 21000, άντε να στο κάνω 25000 ευρώ.

Ξέρεις ότι στην Αυστραλία θες περίπου 100k για να κάνεις μία καλή ζωή? Εδώ για να κάνεις μία καλή ζωή πόσα θες??Ξέρεις άραγε ότι τα νησιά γίνανε προορισμοί μόνο για τους ξένους?? Μάλλον όχι.

Η θα πεις.. υπάρχουν και αλλού προορισμοί. Βεβαίως.. ο καθένας είναι τι αναζητά από την ζωή του. Αν πιστεύεις εσύ ότι ένας νέος μπορεί να κάνει σπίτι, οικογένεια, μια καλή ζωή με 1000-1500 ευρώ, και αν ήθελες εσύ μία τέτοια παροχή για τα παιδιά σου, μπράβο! Χαίρομαι.

Δλδ εμείς της γενιά μου που ψάχνουμε έξω να φύγουμε είμαστε οι μαλάκες και τα βλέπουμε λάθος. Ενώ εσύ στα 60 σου είσαι ο έξυπνος και τα βλέπεις καθαρά..

austin είπε...

Α και by the way.. 5% αύξηση μισθού στην Αυστραλία έτσι.. Και 5% στα πόσα λεφτά.. Εδώ??

Το μεγάλο πρόβλημα (ήταν και το δικό μου) είναι ότι όταν δεις το εξωτερικό καταλαβαίνεις τι μπανανία είσαι εδώ και γιατί όποιος νέος στα 18-25 μας διαβάζει του το φωνάζω σταθερά και ξεκάθαρα

-Αν δεν είναι πλούσιος
-Αν δεν είναι κρατικοδίαιτος
-Αν δεν είναι από Τζάκι

Μην διστάσει.. να σηκωθεί να φύγει για τουλάχιστον 5-10 χρόνια. Μετά θα γυρίσει και ας είναι Έλληνας, θα του συμπεριφέρονται αλλιώς. Και δεν είναι μόνο τα λεφτά, είναι και η νοοτροπία που θα αποκτήσει.

Θυσιάζει 10 χρόνια της ζωής του για ένα καλύτερο μέλλον.

Όλα τα άλλα είναι λόγια καφενείου που θέλουν να πουν πιο κόμμα είναι καλύτερο από το άλλο.

Αδιαφορώ. Δεν το βλέπτε? Πάλι αδιαφορώ. Το θέμα είναι πως θα βοηθήσουμε την νέα γενιά να βγει από την μιζέρια, την "ολοστική ζωή" και όλες τις μαλακίες που μας τσαμπουνάνε

streetboy είπε...

Ρε ο άλλος ο Ανδρουλάκης ντε έχει βαλθεί λέει να φέρει φρέσκο αέρα αλλαγής στο κόμμα... Θα φέρει το χαρδαβελλα και το φασουλα ρεεε... Γελάνε και τα πατώματα λέμε Μπουαχαχαχαχα!!

austin είπε...

Να ορίστε.. μόνος μου αναρωτιόμουν, ήρθε η απάντηση...

στα 1095 ευρώ, 2,7 ευρώ αύξηση τον μήνα. Ε δεν το λες και άσχημο!

streetboy είπε...

Ρε συ νέε και αμυαλε... Μου θυμίζεις κάτι τύπους που τους ακούς στις καφετέριες και μέσα σε δύο ώρες που πίνουν τον καφέ τους έχουν κάνει το γύρο του κόσμου στα.... λόγια φυσικά... θα πάω εδώ θα πάω εκεί θα πάω παραπέρα, η Ελλάδα δεν έχει παρόν δεν έχει μέλλον και λοιπές μπούρδες, και την άλλη παλι στο ίδιο μέρος ή λίγο παρακάτω θα τους δεις να απολαμβάνουν το καφεδάκι τους και να βρίζουν τον εκάστοτε πρωθυπουργό.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Παμε ενα ένα....
Οι δημοσκοπήσεις τον βγάζουν πρώτο λεει ο ένας...
Σωστα....
Και το Μπατζελορ πρώτο ειναι...
Παμε παρακατω...
Ο Τσιπρας τίναξε την οικονομία λεει ο άλλος...
Τι να σχολιάσεις...
50 Χρόνια Νδ ΠΑΣΟΚ ΠΑΣΟΚ νδ.
Το να λες οτι ο Τσίπρας φταίει για τα μνημόνια είναι ΧΑΖΌ...
ΤΩΡΑ...το να θέλουμε ντε και καλά Μητσοτάκη γιατί ετσι μας αρέσει..ασχολίαστο...
Στις εκλογές θα φανεί αυτο που σας λεω μήνες.
Είτε το θελουμε είτε ΌΧΙ.
Αλήθεια...εκεινες οι 1200 μοναδες μονόδρομος που πηγαν;
Καλο βραδυ σε ολες και όλους.

hippy είπε...


"Παμε ενα ένα....
Οι δημοσκοπήσεις τον βγάζουν πρώτο λεει ο ένας...
Σωστα....
Και το Μπατζελορ πρώτο ειναι..."

Αποστομωτικό ως επιχείρημα...έγραψες.

hippy είπε...


"50 Χρόνια Νδ ΠΑΣΟΚ ΠΑΣΟΚ νδ.
Το να λες οτι ο Τσίπρας φταίει για τα μνημόνια είναι ΧΑΖΌ"


Κι όσοι το υποστηρίζουν ΧΑΖΟΙ...αν και συνήθως το λένε λίγο αλλιώτικα...μπορεί, λέει, να κυβερνούσαν αυτοί ουσιαστικά όμως κουμάντο έκανε η αριστερά. Ο απόλυτος βιασμός της λογικής.

hippy είπε...

"Στις εκλογές θα φανεί αυτο που σας λεω μήνες.
Είτε το θελουμε είτε ΌΧΙ."

Θεός. Θυμίζει και λίγο Τσακ Νόρις. Μόνος εναντίον όλων. Μπορείς να μας πεις ποιό είναι αυτό που λες μήνες? Πλήρως, έστω και δίχως αιτιολόγηση. Για να το αντιγράψουμε και να το΄χουμε καταγεγραμμένο μετεκλογικα.

hippy είπε...


"Αλήθεια...εκεινες οι 1200 μοναδες μονόδρομος που πηγαν;"


Μπορείς να ποστάρεις ποιος το είπε και πότε? Γιατί ο Χίππης σταθερά και μονότονα επαναλάμβανε ως ταβάνι για τον ΓΔ τις "950-980 μονάδες max" και το αιτιολογούσε μάλιστα καθώς για να ξεπεραστεί το 1000ρικο απαιτεί συνδρομή από τις σαπιοτράπεζες, αδύνατο ενδεχόμενο. Άλλος έβλεπε τις 450 στο καλό σενάριο και τις 350 στο χειρότερο.


Εάν βρεις τέτοια αναφορά του Χίππη κερδίζεις bitcoin (αν συνεχίζεις να το αγαπάς) ή ισοδύναμα μετρητά. Μετά το 2015 εννοείται.

(αντίθετα αν γκουγκλάρεις Ηippy και "άλωση των χιλίων" θα βρεις αρκετά σχόλια το 2012 να το περιέχουν...δόξα τω Μαμμωνά εκείνο το σλόγκαν επετεύχθη)

hippy είπε...

@ austin

"Ξέρεις Hippy μου πόσο πληρώνεσαι στην Αυστραλία αυτή την στιγμή κάποιος για την δουλειά που κάνω εγώ??

200k δολάρια.
Ξέρεις πόσο πληρώνεται ο μέσος υπάλληλος παρόμοιας δουλειάς εδώ τον χρόνο? 21000, άντε να στο κάνω 25000 ευρώ."



Πληροφοριακά απλώς για να συγκρίνουμε μήλα με μήλα 200.000 δολλάρια Αυστραλίας αντιστοιχούν σε 130.000 ευρώ και φυσικά είναι ετήσιες ΜΙΚΤΕΣ αποδοχές (καλά λεφτά...για όποιον τα αξίζει φυσικά, δλδ φέρνει στην εταιρεία πολλαπλάσια)

austin είπε...

Μήλα με μήλα συγκρίνουμε όταν στο ίδιο νόμισμα βλεπουμε πχ πιο είναι το ενοίκιο και κόστος ζωής.

Αν ψάξεις, μισή ωρα από το κέντρο του sydney μπορείς να βρεις apartment από 300 μέχρι 1000 δολάρια η και παραπανω δολάρια τον μήνα.

Εδω decent apartment, οχι κατι το φοβερό με κατω από 500 ευρω δύσκολα βρίσκεις. Μπορεί να λεω και λίγα.

Αν θες λοιπόν μήλα με μήλα, βάλε ποσοστό του παραπάνω μισθού στην Ελλάδα σε σύγκριση με την Αυστραλία ας πουμε.

30% στην Ελλάδα, με 10% μαξ, αλλά μαξ, στην Αυστραλία.

Όπως είσαι διαβασμένος hippy στο χαα και λίγοι σε πιάνουν, είμαι διαβασμένος στην πιάτσα..

Την παραμυθά της Ελλάδας και οτι φταίνε οι κατσαπλιαδες την έτρωγα κάποτε.. πλέον τις ανοησίες των κυβερνώντων και οτι παμε καλα δεν γίνεται να τις φαω.

Παμε καλα σε πολύ πολύ συγκεκριμένους τομείς και σε πολύ πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Καλο θα είναι λοιπόν, στα παιδιά σας και τα εγγόνια να τους πείτε την αλήθεια για το που γέρνει η ζυγαριά και όχι την αλήθεια του Παντελή οτι δεν θα προσλαμβανε ανθρωπο με διδακτορικό.

Ουστ όμως λεμε

Draghi Chernobyl είπε...

μου θυμίζετε κάτι καφενεία στην Ικαρία,
που μπαίνεις μέσα μόνος σου,
φτιάχνεις τον καφέ μόνος σου
και αφήνεις και τα λεφτά μόνος σου.
(Ο μεγαλοεκδότης πήγε τόσο νωρίς φέτος στο νησί? Εφυγαν Ανδρέας κ μπάρμπας να δω ποιος θα μαζεύει τα κοινόχρηστα)

Austin δεν υπάρχει γιατρειά,
πάρε τη φαμίλια και πήγαινε στην Αυστραλία.
Πήγαινε να κάνεις νέο ξεκίνημα και να βρεις την τύχη σου.
Και η γυναίκα ανοίγει κομμωτήριο εκει κάτω, υποθέτω κ εκεί καλύτερα θα είναι τα λεφτά.
Ελληνόφωνα σχολεία για τα παιδιά σου θα βρεις εύκολα, η ομογένεια εχει καλή παρουσία.
ΝΑ τους πεις κ την αλήθεια για το που γέρνει η ζυγαριά.

Και σε 5 χρόνια συνεργασία με Οπλαρχηγό (έχει το know how)
για μπεργκεράδικο αυστραλιανό με κροκόδειλους κ καγκουρό.


Οπλαρχηγέ, αν και δεν έτυχε να γνωριστούμε απο κοντά,
παρότι έχουμε κοινούς γνωστούς,
έτσι απο περιέργεια να σε ρωτήσω
-παρότι θα προτιμούσα να είμασταν σε τραπέζι με μπύρες για τέτοια κουβέντα-
τι θα ψήφιζες δηλαδή αυτη τη στιγμή.

Πραγματικά με ενδιαφέρει η άποψη κάποιου ανθρώπου της αγοράς των δικών σου κυβικών.

Γιατί αν μου πεις Τσίπρα, θα πω στον Γιώργο να ψάξει να βρει και για μένα διαμέρισμα στην Αυστραλία, και ας ψάχνω δουλειά πλασιέ, σερβιτόρου, ή βοηθού σε πλυντήριο αυτοκινήτων...

austin είπε...

Ενώ τώρα με τον Μητσοτάκη και υπάρχει γιατρειά και δεν χρειάζεται να βρεις διαμέρισμα στην Αυστραλία! Δλδ ειλικρινά θα ήθελα να μάθω τι βλέπεις εσύ ότι έκανε (και) ο Μητσοτάκης για την καλύτερη καθημερηνότητα σου.

καφενείο λοιπόν φίλτατε, είναι οι κουβέντες οι κομματικές, εξού και πολύ ωραία παρατήρησες στην πρώτη σου παράγραφο.

Εδώ έγινε Ελεύθερη γνώμη (της ΝΔ). Προφανώς και εξαναφανίστηκε ο κόσμος.

Όσο για τα σχόλια μου, προσπαθώ να είμαι διακριτικός! Και οι γνώστες ξέρουν και καταλαβαίνουν τι εννοω.. γιατί όπως έχω ξαναπεί, κατηγορώ με το γάντι

Όσο για το νέο ξεκίνημα που λες, προφανώς και δεν αναφέρω δημόσια το τι κάνω και τι δεν κάνω. Δεν εμπίπτω ούτε στην κατηγορία (δόξα τον θεό) της παραπάνω αύξησης που αναφέρω. Αλλά έχω μάθει, ότι παιδεία και κουλτούρα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΟΛΕΨΩ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΜΟΥ και να λέω όλα ωραία.. έχουμε και παιδιά και μία αγάπη για την χώρα.

Εάν θες να δεις το παραπάνω άρθρο.. προσπαθώ να πω και στα δικά σου τα παιδία ή τα εγγόνια την συνταγή επιτυχίας

Που εμένα έτυχε να μην μου την πουν με σθένος όταν έπρεπε.. αλλά "γνώστες της αγοράς" μου έλεγαν άλλα όμορφα και ωραία.

hippy είπε...


Για να μην υπάρχει παρεξήγηση

"Την παραμυθά της Ελλάδας και οτι φταίνε οι κατσαπλιαδες την έτρωγα κάποτε.. πλέον τις ανοησίες των κυβερνώντων και οτι παμε καλα δεν γίνεται να τις φαω."

Προσυπογράφω


"Παμε καλα σε πολύ πολύ συγκεκριμένους τομείς και σε πολύ πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις."

Νομίζω είσαι υπερβολικός. Το σωστό είναι "πάμε κάπως καλύτερα" (λόγω Πιερακάκη και Δένδια-Μητσοτάκη στην εξωτερική πολιτική)


ΥΓ Δεν μου αρέσουν οι μπάμιες. Προκειμένου όμως να με ταίσουν οι άλλοι φακόρυζο τις επιλέγω για τώρα.


Καλημέρα σε όλους. Γιάννη μου σε διαβάζω και φτιάχνει η μέρα μου. Χαμογελάω.


Draghi Chernobyl είπε...

άντε ρε Γιώργο, πας άλλη μια φορά τη συνταγή επιτυχίας για να καταλάβουμε τι θεωρείς.

Στα πλαίσια του εφικτού όμως έτσι, μη μου περιγράψεις μια κατάσταση που καθένας απο εμας έχει κασέρια, σπίτια, πισίνες, αυτοκίνητα, κουτσούβελα και ζούμε σε ένα προάστιο της Ελβετίας, λουξεμβούργου κλπ.

Γίνε για 4-5 σχόλια πρωθυπουργός και μοίρασε τα κουκιά και τα ρεβύθια έτσι ώστε όλοι να είναι ικανοποιημένοι, να υπάρχει σαφής πρόοδος για τη χώρα και να μην λένε το βράδυ πριν κοιμηθούνε μητσοτάκη μαμιέσαι.

Draghi Chernobyl είπε...

και μετά έλα πες πως θα περάσεις την πολιτική και τις φιλοδοξία σου σε αυτή τη ράτσα. γιατί κ εγώ θέλω να μάθω γαλλικά, πιάνο κ σαβουάρ βιβρ στους Ρομά που μένουν μερικά χιλιόμετρα πιο πάνω, αλλά προς το παρόν δεν τολμάω να αφήσω κάτι αφύλακτο στο γκαράζ.

Draghi Chernobyl είπε...

Καλημέρα Ηλία,
για τα δικά σου σχόλια μπαίνω....

άντε μας βγήκαν και κάτι οικογενειακά παγωτά απο τον Ελλάκτωρα στην προσπάθεια μας να γλυτώσουμε απο τον πληθωρισμό :) Χαρούμενοι είμαστε, έχουμε ολόκληρο καλοκαίρι μπροστά μας κι ας αργούν οι διακοπές μας.

Καλή δύναμη εύχομαι, αντε να καταφέρουμε κ καμια μπύρα.

mixalis mixalios είπε...

Ηλία, αν κατάλαβα καλά, πληρώνουμε στη ΔΠ του Ελλακτωρα μόνο το 0.2% των πωλήσεων? Ή μήπως πληρώνουμε και το 20ευρω το οποίο απλά το καταβάλλει ο προτείνων παίρνοντας το απο εμάς κατά την αποδοχή της ΔΠ?

"Ο Προτείνων αναλαμβάνει για λογαριασμό των Μετόχων που νόμιμα, έγκυρα και έγκαιρα αποδέχονται τη Δημόσια Πρόταση (οι “Αποδεχόμενοι Μέτοχοι”), την καταβολή των χρεώσεων που προβλέπονται στην Απόφαση 18 (Τικοκατάλογος Χρεώσεων) του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛ.Κ.Α.Τ. (συνεδρίαση 311/22.02.2021), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει κάθε φορά, για τη μεταβίβαση των Μετοχών, ανερχόμενη σήμερα στο 0,08% της αξίας της μεταβίβασης, με ελάχιστη χρέωση το μικρότερο από το ποσό των €20 ή το 20% της αξίας της μεταβίβασης, ανά εντολή μεταβίβασης για κάθε Αποδεχόμενο Μέτοχο. Ο Προτείνων δεν αναλαμβάνει την υποχρέωση πληρωμής του ποσού που αντιστοιχεί στον προβλεπόμενο στο άρθρο 9 του Νόμου 2579/1998 φόρο, ο οποίος ανέρχεται σήμερα στο 0,2% της αξίας της συναλλαγής. Οι Αποδεχόμενοι Μέτοχοι θα επωμιστούν αυτόν τον φόρο".

hippy είπε...

Σωστά κατάλαβες φιλαράκο. Στην αγορά πληρώνουμε κανονικά, στην πώληση μόνο το 0,20% του φόρου. Ελάχιστο το περιθώριο κέρδους βέβαια από την άλλη όμως και τι να κάνεις το ρευστό μέσα σ΄αυτή τη θολούρα των αγορών?

Είδα κάποια κινητικότητα το πρωί στην ΕΥΠΙΚ και τηλεφώνησα στον υπεύθυνο των μετόχων κύριο Γκούσκο. Μου είπε ότι περιμένει κάποια πληροφορία σήμερα ή την Δευτέρα το πρωί και να τον ξαναπάρω το απόγευμα της Δευτέρας κατά τις 5:00 (δεν ξέρω βέβαια αν έχεις θέση στο χαρτί, η ΔΠ θα γίνει στα €7,80).

mixalis mixalios είπε...

Ευπικ δεν έχω άλλα έβαλα αρκετά για τα δικά μου δεδομένα στον Ελλακτωρα στα 1.682
Πάντως οι διαδικασίες τρέξανε πολύ πιο γρήγορα εκεί σε σύγκριση με την ΕΥΠΙΚ...

mixalis mixalios είπε...

Για αυτή τη Dimand ξέρει κανείς τίποτα? Αξίζει?
https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/2139069/to-535-ths-dimand-sth-latsco-kai-os-to-357-sthn-or.html

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ24 Ιανουαρίου 2022 - 11:35 π.μ.
Κύριε ΒΛΑΣΟ. Πάμε άλλη μία.
17/2/21 Αγορά 47800
21/2/21Πωληση56.000
23/2/21Αγορα 49.900
13/4/21 Πώληση 62.500
22/6/21 Αγορά 29.000
24/9/21πωληση 42.200

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ24 Σεπτεμβρίου 2021 - 2:00 μ.μ.
BITCOIN..Πώληση ολόκληρης θέσης $42,200...


Κοιμήσου τώρα και ξεκουράσου..

ΑπάντησηΔιαγραφή

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ10 Μαΐου 2022 - 6:33 π.μ.
Ρόμπα ξανά.

ΑπάντησηΔιαγραφή

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ10 Μαΐου 2022 - 6:38 π.μ.
Peter V.10 Μαΐου 2022 - 4:02 π.μ.
ΚΑΤΑ-ΛΑΒΑΜΕ

Ταλαντούχε πόσο κερδάμε με το Bitcoin που μας έγραψες ότι πήρες;

Στις 4:02 το πρωί το βλήμα ξύπνησε και πρωτη του δουλειά να σχολιάσει τον οπλαρχηγό...
Θα σε κανω εγω να μην κλείνεις μάτι..
Θα σε γλενταω μεχρι να εξαφανιστείς...
Στο υπόσχομαι.

ΑπάντησηΔιαγραφή

Peter V.10 Μαΐου 2022 - 9:49 π.μ.
Βρε παπάρα μερικοί ξενυχτήσαμε στη κλειστή για να πάρουμε το Bitcoin στα $30κ. Δες που είναι τώρα.

Απάντηση
Απαντήσεις

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ10 Μαΐου 2022 - 10:13 π.μ.
Δεν με ενδιαφέρει.

Διαγραφή

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ28 Ιανουαρίου 2022 - 12:00 μ.μ.
Στο 1.75 πουλάω.

ΑπάντησηΔιαγραφή

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ7 Μαΐου 2022 - 9:28 μ.μ.
Εντάξει.. αλλα ποιος νοιάζεται για το τι λεει ο οπλαρχηγός...
Μονο ο Τσαμπης;

ΑπάντησηΔιαγραφή

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ7 Μαΐου 2022 - 9:29 μ.μ.
ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ28 Ιανουαρίου 2022 - 11:32 π.μ.
Εγώ εγώ βάλει την TV δίπλα στην Παταριέρα και βλέπω στα κλεφτά..εχω και την λάντζα στην μέση..
Καλή μέρα Τσαμπής..
Πήρες ΕΛ;;;;

hippy είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
hippy είπε...


περί ΕΥΠΙΚ

Οι ασφαλιστικές εποπτεύονται από την τράπεζα της Ελλάδος οπότε η Allianz έπρεπε να πάρει το Οκ από δαύτην πριν προχωρήσει στην ΔΠ. Η μελέτη κι έγκριση του φακέλλου έκανε 4 μήνες!!!!! Λογικό καθώς οι υπάλληλοι της ΤτΕ είναι η αριστοκρατία του κλάδου, δεν μπορούμε να απαιτήσουμε να δουλεύουν σαν την πλέμπα των συναδέλφων τους στις συστημικές. Κι αν πάνω στο ξύσιμο τους ξεφύγει καμιά ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ οκ μωρέ, άνθρωποι είναι όχι ρομποτάκια.

https://www.capital.gr/epixeiriseis/3639447/europaiki-pisti-i-tte-enekrine-tin-exagora-tis-apo-tin-allianz

Ως προς την Dimand...κατ΄αρχήν είμαι δύσπιστος έως αρνητικός...υπομονή όμως μέχρι να δούμε το ενημερωτικό.

mixalis mixalios είπε...

Αυτή η Πειραιώς όλο μεζέδες κερνάει.
https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/2139244/stis-22-ioylioy-h-genikh-syneleysh-ths-trapezas-pe.html
Το προηγούμενο του fbmezz ήταν καλό στοίχημα... Όλη η ιστορία κρύβεται εδώ βέβαια
"Οι mezzanine ομολογίες φέρουν κουπόνι 9%, το οποίο καταβάλλεται, μετά από αυτό των τίτλων υψηλής διαβάθμισης (senior notes) και πριν την εξόφληση κεφαλαίου των ίδιων τίτλων."

mixalis mixalios είπε...

Ηλία, δεν υπάρχει καλύτερη δουλειά από αυτόν του υπαλλήλου της ΤτΕ. Δεν ελέγχεται από κανέναν, υψηλοί μισθοί και παράπλευρα οφέλη και ωράριο αυστηρό μέχρι τις 3. Καμία σχέση, όπως είπες, με τις εμπορικές Τράπεζες.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ26 Νοεμβρίου 2021 - 10:42 π.μ.
Cash is the king...

ΑπάντησηΔιαγραφή

Peter V.26 Νοεμβρίου 2021 - 10:53 π.μ.
When there's blood in the streets Buy !

Απάντηση
Απαντήσεις

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ26 Νοεμβρίου 2021 - 10:58 π.μ.
Το θέμα Κύριε ΒΛΑΣΟ ειναι ποτέ ρέει το αίμα... Σήμερα; την άλλη εβδομάδα; σε ένα μηνα;
Που είναι ο πατος;
ΟΠΟΙΟΣ τον βρει..αμείβεται.

Διαγραφή
Απάντηση

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ26 Νοεμβρίου 2021 - 11:02 π.μ.
Η ουσία είναι μια...
Γραμμές...Αποτελέσματα..εκτιμήσεις...συμφωνίες..πάνε περίπατο όταν ζητήματα που αφορούν πολιτικόοικονομικες εξελίξεις..πόλεμοι..Υγεία..λαμβάνουν χώρα γύρω μας.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Αυτα γραφαμε τον Νοέμβριο...
Αλλα καποιο εταζαν 1200 μονάδες επειδή ο Μητσοτάκης μιλαει καλυτερα Αγγλικά απο τον Αλέξη..

hippy είπε...

Κατά πρώτον ΟΠΛΑΡΧΗΓΕ μου ΔΕΝ μας πληροφορείς ΠΟΙΟΣ έταζε 1200 μονάδες (κι αν είχε τα φράγκα να το πετύχει βέβαια για να τον πάρουμε στα σοβαρά)

Κατά δεύτερον βρε φιλαράκο μου φαίνεται σαν να έχεις επιλεκτική μνήμη. Για να δούμε και τι γράφαμε ένα χρόνο πρωτύτερα, τον Νοέμβριο του 2020 με τον ΓΔ στις 650 μονάδες (ΜΥΤΙΛ 9,80-ΟΠΑΠ 8,30-ΟΤΕ 12,40 κλπ)


"Ο/Η ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Και τώρα το μεγάλο ερώτημα είναι. .
Με το εμβόλιο εάν και πότε τελείωσε η μιζέρια στο μαγαζί μας;
Έχουμε άλλο κάτω;
Πόσο πάνω θα πάμε?
Γιατί;
Υπάρχουν μετοχές που θα έχουν αποδοση;
Θα τελειώσει το πάρτι στην Αμερικη;
Θα έχουμε εμείς αυτόνομη πορεία;
Είναι ικανή η οικονομική κατάσταση της χώρας να φανεί και στις μετοχές μακροχρόνια;
Αυτά αν θέλετε να κάνουμε μια κουβεντούλα. .Αυτά θα ήθελε να μάθει και κάποιος που μας διαβάζει πρώτη φορά. .
Εγώ ας πούμε πιστεύω πως για αρκετό καιρό θα έχουμε ταλαιπωρία μιας και αυτά που ζούμε θα από τυπωθούν στην πραγματική οικονομία με αντίκτυπο και στις μετοχές. .
Ευχαριστώ.

10 Νοεμβρίου 2020 - 12:36 μ.μ."

hippy είπε...

Και η απάντηση στο σχόλιο (νομίζω "πλήρης")


Ο/Η hippy είπε...

ΟΠΛΑ η είδηση του εμβολίου σε βρήκε μάλλον άχαρτο, σε όλους συμβαίνουν αναποδιές, σε τέτοιες περιπτώσεις δεν οχυρονόμαστε πίσω από την άρνηση, εξετάζουμε εκ νέου την κατάσταση κι αποφασίζουμε τι θα κάνουμε. Δεν είμαστε (είσαι) χθεσινοί.

Εκθέτω την άποψη μου

Και τώρα το μεγάλο ερώτημα είναι. .

Με το εμβόλιο εάν και πότε τελείωσε η μιζέρια στο μαγαζί μας;

-Προφανώς όχι

Έχουμε άλλο κάτω;

-Μια λογική διόρθωση (5-8%) νομίζω ναι.

Πόσο πάνω θα πάμε?

-Αγνοώ.

Γιατί;

-Διότι θα έρθουν λεφτά, πολλά λεφτά. Προσωπικά τις προάλλες πιθανολόγησα και κάποιου είδους κούρεμα χρέους (κάτι σαν ευροομόλογο με εκδότη την ΕΚΤ))

Υπάρχουν μετοχές που θα έχουν αποδοση;

-Σαφέστατα. ΜΥΤΙΛ, ΟΛΠ, ΟΤΕ, ΑΔΜΗΕ, ΤΕΝΕΡΓΑ, ΔΕΗ, πληροφορική, κατασκευές που ευννοούνται κι απ΄την "πράσινη ενέργεια"

Θα τελειώσει το πάρτι στην Αμερικη;

-Όσο εκδίδεται χρήμα ΟΧΙ...είναι προφανές ότι η έκδοση ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να σταματήσει τουλάχιστον για το α΄εξάμηνο του 2021.

Θα έχουμε εμείς αυτόνομη πορεία;

-Δεν ξέρω, το θεωρώ όμως δύσκολο.

Είναι ικανή η οικονομική κατάσταση της χώρας να φανεί και στις μετοχές μακροχρόνια;

-Δεν έχει σχέση το ένα με το άλλο, το χρηματιστήριο είναι προεξοφλητικός μηχανισμός. Το είδαμε τόσες φορές στο παρελθόν όπως με την ένταξη της χώρας στην ΕΕ το 1999 ή πρόσφατα με τις περσινές εκλογές.

Νομίζω τα πιο πολλά τα απάντησα. Σαφέστατα ειναι η δικιά μου ματιά στα πράγματα, μπορεί να κάνω λάθος. Σκέψου όμως πριν την απορρίψεις. Εκεί βρίσκεται άλλωστε το κέρδος.

"Η καλύτερη πληροφορία είναι η σωστή σκέψη" έλεγε ο δάσκαλος.

10 Νοεμβρίου 2020 - 1:12 μ.μ.

----------------------------------------------------------------------------------

Ο/Η ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ευχαριστω hippy για τις απαντησεις και τις λαμβανω σοβαρα υποψην μου.

10 Νοεμβρίου 2020 - 1:33 μ.μ.


https://freeforumstocks.blogspot.com/2020/

hippy είπε...


Αυτά όμως είναι ιστορία. Σήμερα τι κάνουμε?


Προφανώς και δεν ξέρω (για τους άλλους). Για την πάρτη μου κάνω υπομονή μέχρι να φθινοπωριάσει. Ένα μικρό μπόνους στο χρήμα (για να μην τεμπελιάζει) από τον Ελλάκτωρα το έχω ήδη ξεκινήσει. Κατανοώ τον πόνο και την προσπάθεια των καλών αρθρογράφων του μικρομέτοχου που ψάχνουν τις μετρημένες στα δάχτυλα μετοχές που θα ξεχωρίσουν εν μέσω αρνητικής τάσης. Δεν είναι απαραίτητο να τους ακολουθήσουμε.

Στα μπλογκς κακώς κάκιστα μπερδεύεται η ποιότητα μιας εταιρείας με την πορεία της μετοχής στο ταμπλό. Η ποιότητα κρίνεται από τον κλάδο, τη θέση της εταιρείας σ΄αυτόν, η επίτευξη των στόχων του μάνατζερ. Τα νούμερα στο ταμπλό επηρεάζονται από ένα σωρό (πρόσκαιρους ή μη) αστάθμητους παράγοντες. Πολιτική κεντρικών τραπεζών, πόλεμος, πληθωρισμός κλπ. Σε βάθος χρόνου όμως κάθε μετοχή θα συγκλίνει προς τα θεμελιώδη της.

Απαντώντας στην ερώτηση σου λοιπόν ΤΙΜΩΡΕ θεωρώ τον ΟΛΠ από τις καλύτερες-ασφαλέστερες επιλογές του ΧΑΑ τούτη τη στιγμή. Ανάμεσα στα άλλα και για τον λόγο που άλλοι τον αντιπαθούν. Η παρουσία των Κινέζων (εξαιρετικοί έμποροι) μου διασφαλίζει την ανοδική πορεία τζίρου-κερδοφορίας και ίσως μερισμάτων.

Από την άλλη η λαικίστικη κυβερνητική πολιτική στον ΑΔΜΗΕ θολώνει παρόν και μέλλον. Δεν πουλάω, θα ήθελα όμως να είχα μικρότερη θέση.

Κατα τα λοιπά-αν και με πονάει-παραδέχομαι πως έχεις δίκιο για την αποτυχία των δυο επιλογών. Από την άλλη όμως ρε μπαγάσα αφού παρασύρεσαι απ΄τις επιλογές μου και με ακολουθείς πιές κι ένα κρασάκι στην υγειά μου που σε γλίτωσα από ΔΕΗ, τενεκεδοΠειραιώς και λοιπές ζομποτράπεζες.

ΑΣΧΕΤΟ-Ειλικρινά, στον λόγο της αντρικής μου τιμής, δεν έχω-ούτε θέλω να έχω-πρόσβαση στην διαχείριση των σχολίων => δεν σβύνω εγώ.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Αναρωτιέται ο Μπογιόπουλος στον real fm...
Με χρέος 290 μας χωσανε 3 μνημόνια..με χρεος 400 παμε καλά....
Και οπως ελεγε και ο Γεωργίου...
Σκεψου και προβληματίσου...

hippy είπε...


Απάντηση (στο Μπογιόπουλο)

Το 2012 το χρέος ΔΕΝ ήταν 290 δις ευρώ αλλά 305 δις. Το ΑΕΠ περίπου 190 δις και το Χρέος/ΑΕΠ ήταν 162%

Το μεσοσταθμικό επιτόκιο εξυπηρέτησης του χρέους ήταν 4,54% και το τελευταίο 10ετές της κυβέρνησης ΓΑΠ στο 6,25% (αυτά ενδιαφέρουν).

https://www.pdma.gr/el/debt-strategy-gr/public-debt-gr/annual-service-cost-gr

Σήμερα το χρέος είναι 354 δις ευρώ. Το ΑΕΠ περίπου 183 δις και το Χρέος/ΑΕΠ ήταν 193%

Το μεσοσταθμικό αντίστοιχα είναι 1,52% και το τελευταίο 10ετές εκδόθηκε στις 13 Μαρτίου 2022 με κουπόνι 3,875%. Το θεωρώ ψηλό αλλά όχι απαγορευτικό καθώς σε αντίθεση με το 2011 αφορά ένα μικρό κομμάτι του ιδιωτικού χρέους-σκάρτα 23% ενώ το επιτόκιο του 2012 αφορούσε το 82% του χρέους!!!!!!

https://www.pdma.gr/el/debt-instruments-gr/2012-02-24-17-12-01/%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1-%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CF%89%CE%BD/10-%CE%B5%CF%84%CE%B7

Η διάρκεια των χαμηλών επιτοκίων φτάνει ως το μακρινό 2040 (μακάρι να ζούμε μέχρι τότε) με το επιτοκιακό κόστος να είναι στο χαμηλό 1,57%.

Που σημαίνει ότι με πληθωρισμό πάνω από 5% μέχρι τότε (απίθανο ενδεχόμενο) το χρέος σε πραγματικές τιμές θα αποπληθωρίζεται περισσότερο από 3% ετησίως μειώνοντας τον λόγο Χρέος/ΑΕΠ (καθώς θα αυξάνεται πληθωριστικά το ΑΕΠ). Πχ με πληθωρισμό 6% τον χρόνο σε 10 χρόνια η αξία του χρέους σε πραγματική αγοραστική αξία θα έχει μειωθεί από τα 350 δις σε 190 δις περίπου ενώ το ΑΕΠ θα έχει αυξηθεί σε 241 περίπου δισ. (=> Χρέος/ΑΕΠ 79% θαύμα!!!!!)Τη ζημιά βέβαια θα υποστεί ο τραπεζικός καταθέτης.

Παραείναι μακρινό δεν αξίζει να το συζητάμε. Εάν όμως μικρέ κόκκινε ελληνάκο Μπογιόπουλε γράφεις όλες αυτές τις ανακρίβειες για να ενισχύσεις το κομμα σου (όπως σκύλευσε η Αχτσιόγλου για την πανδημία) εάν σε συναντήσω θα σε φτύσω. Όπως θα έκανα για τον Κουρή, τον Τράγκα, τον Βαξεβάνη που βάζουν την κονόμα πάνω απ΄χώρα.

hippy είπε...

Επαναφορά στο σωστό


Το μεσοσταθμικό αντίστοιχα είναι 1,52% και το τελευταίο 15ετές εκδόθηκε στις 23 Μαίου 2022 με κουπόνι 3,61%. Το θεωρώ ψηλό αλλά όχι απαγορευτικό καθώς σε αντίθεση με το 2012 αφορά ένα μικρό κομμάτι του ιδιωτικού χρέους-σκάρτα 23% ενώ το επιτόκιο του 2012 αφορούσε το 82% του χρέους!!!!!!

https://www.businessdaily.gr/oikonomia/64198_prosfores-16-dis-gia-15etes-omologo-antlise-500-ekat-dimosio

austin είπε...

Κλείδωσαν λένε οι εκλογές..? Εδώ βεβαίως καιρό τώρα το λεγαμε και έλεγαν ότι θα κρατήσει την τετραετία.

Τωρα παμε να φαγωθεί και ο μύθος της αυτοδυναμίας (δυστυχώς) και παμε σε σκληρό ροκ

manos είπε...

Καλησπέρα ο τουρισμός σε καινούργιο ρεκόρ φέτος .

hippy είπε...

Απάντηση στο Μπογιόπουλο (από κ. Στούπα)


Η Ελλάδα όπως είπαμε, με πάνω από 180% επί του ΑΕΠ έχει το υψηλότερο χρέος. Αν και το μέγεθος αυτό είναι πολύ υψηλότερο από το 127% του 2009 που προκάλεσε τη χρεοκοπία, στην παρούσα συγκυρία αντιμετωπίζει μικρότερα προβλήματα από τις άλλες χώρες.

Τα τρία τέταρτα του ελληνικού χρέους όπως είπαμε διακρατούνται από ευρωπαϊκούς θεσμούς όπως το Euro Stability Fund (ESM) με όρους που εκτείνονται μέχρι το 2070 και επιτόκια που με τα σημερινά δεδομένα μοιάζουν χαριστικά φθηνά.

Πριν μια δεκαετία ο "εθνολαϊκιστικός" εσμός μιλούσε για τοκογλυφικά επιτόκια και αποικίες χρέους. Πολλοί από τους ηγήτορες του εσμού εκείνου έχτισαν πολιτικές καριέρες και έκαναν περιουσίες. Τελικά δεν επρόκειτο για "αποικιακή τοκογλυφία" αλλά μάλλον για εταιρική αλληλεγγύη...

Η διάμεση διάρκεια του ελληνικού χρέους είναι περί τα 20 έτη που είναι η μεγαλύτερη στην Ε.Ε. με το επιτόκιο για το μεγαλύτερο μέρος του χρέους να είναι περί το 1,4%.

Επιπλέον ο υψηλός πληθωρισμός της περιόδου διαβρώνει την πραγματική αξία του χρέους, γεγονός που με τους κατάλληλους δημοσιονομικούς χειρισμούς θα μπορούσε να βελτιώσει την εικόνα σε λίγα χρόνια.

Τούτο δεν σημαίνει βέβαια πως η Ελλάδα θα μείνει αλώβητη από μια κρίση χρέους στην Ευρωζώνη. Η άνοδος των επιτοκίων και του ρίσκου θα πλήξει το κομμάτι του χρέους που βρίσκεται εκτός θεσμών και κυρίως τους όρους δανεισμού της ιδιωτικής οικονομίας.

Από την άλλη πλευρά, όπως έγινε και πριν μια δεκαετία, μια κρίση χρέους θα ωθήσει τις χώρες της Ευρωζώνης και της Ε.Ε. και σε περαιτέρω ριζοσπαστικές αποφάσεις από τις οποίες θα μπορέσει να επωφεληθεί και η Ελλάδα...

Βέβαια κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει και το αντίθετο. Δηλαδή, η κρίση χρέους να αυξήσει τις φυγόκεντρες δυνάμεις.

hippy είπε...

Κύριε mano η αύξηση του τουρισμού είναι καλοκαιρινή βροχούλα και όχι οι φθινοπωρινές μπόρες που χρειάζονται οι οικονομίες. Όπως τα δέντρα θέλουν νερό για να δέσουν και να καρπίσουν έτσι κι οι αγορές θέλουν ρευστό. Μόνο η αντιστροφή της απόφασης των κεντρικών τραπεζών για περιορισμό της ρευστότητας και αύξησης επιτοκιων θα έλυνε (πρόσκαιρα) το πρόβλημα αλλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ περίπτωση να συμβεί παρά μόνο σε επανεμφάνιση της πανδημίας, κάτι που φυσικά εξορκίζουμε.

Μπορούμε μεν αγχωτικά να καταπιανόμαστε με τις μετοχές που ευννοούνται από τον τουρισμό με την ελπίδα ότι θα αντισταθούν στη ροή του ποταμού που κινείται αργά προς τη θάλασσα. Μπορούμε όμως και να επιλέξουμε την καλοκαιρινή σιέστα για το χαρτοφυλάκιο και να επαναπροσδιορίσουμε την στρατηγική μας το Φθινόπωρο. Προσωπικά επιλέγω το δεύτερο (ιδιαίτερα εν μέσω δημοσιευμάτων για Ερντογάν, εκλογές, αύξηση κρουσμάτων covid, πληθωρισμό κλπ που δεν τα παίρνω τόσο σοβαρά καθώς θα επηρεάσουν βραχυπρόθεσμα)

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

mixalis mixalios11 Σεπτεμβρίου 2021 - 11:12 μ.μ.
Εν τω μεταξύ ο Μάνθος δίνει τις εξής αντιστάσεις για ΔΕΗ. Πρωτα 11.2 μετά 12 και σε βάθος χρόνου 17.40.
Θα βάλω αύριο εντολή στα 17.39 να τους τη φέρω. Τι? Αύριο δεν γίνεται? Καλά, την Τετάρτη...

Απάντηση

mixalis mixalios11 Σεπτεμβρίου 2021 - 11:13 μ.μ.
Καλά, αν είχαμε Αλέξη δεν ξέρω που θα ήταν η ΔΕΗ σήμερα... Ευτυχώς που δεν μάθαμε!

Απάντηση

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ14 Σεπτεμβρίου 2021 - 1:11 μ.μ.
Για την ΔΕΗ φίλοι και φίλες και πάλι το σχόλιο μου...
Πολλοί έγραφαν σε τρεις μέρες πουλάνε στα 17 ευρώ..υπονοώντας τριανταρια πάνω για χθες σήμερα και αύριο..
Εγώ ρώτησα αν η ΔΕΗ θα γίνει πλουσιότερη ή φτωχότερη μετα απο την εξέλιξη αυτή..
Ο φίλος Τσαμπής στο όριο της λοιδορίας με είπε σχεδόν γραφικό..ή περίπου έτσι..Ο Μπαρμπαλιας κάτι είπε και ο hippy έδωσε ένα ωραίο παράδειγμα..
Να το θέσω πιο απλά..θα ήταν ένα ωραιότατο Σορτ η περίπτωση της;
Για τώρα μιλάμε..γιατί όταν θα ξανάρθουν οι κατσαπλιαδες όπως τους λέει ο Μιχάλης θα είναι το σιγουροτερο..αλλά αυτό αργεί ακόμα.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ20 Σεπτεμβρίου 2021 - 3:39 μ.μ.
Πριν μέρες μιλαγα με κάποιον από εδώ μέσα στο τηλ..Αφού του είπα τα δικά μού..του λέω.. Ωραίο Σορτ και η ΔΕΗ..Αλλά όταν βλέπεις την Ελλάδος και κάνει 8χταρια πάνω έρχεται πτώση μεγάλη..
Μεταξύ σοκάρουν και αστείου βέβαια γιατί παρότι το έχω τσεκάρει μια δύο φορές αυτό με την Ελλάδος...δεν έχει επιστημονική τεκμηρίωση..
Πάντος βγήκε.

ΑπάντησηΔιαγραφή

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ24 Σεπτεμβρίου 2021 - 8:14 π.μ.
ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ20 Σεπτεμβρίου 2021 - 4:44 μ.μ.
Ο Μπαρμπαλιας αρπάζει το μαχαίρι στην πτώση..Αλλά δεν πήρε κόκκινα..πράσινα πήρε..χαχαχα

Για τα Αυστραλό...
Μπαίνει σε ένα μπάρ ένας Έλληνας..Ένας ιταλός και ένας Αυστραλός..
Παίρνουν απο ένα ποτό ο καθενας..δέκα ευρώ το ενα λεει ο μπαρμαν..
Ο Έλληνας δίνει 12 τα ρέστα δικά σού..Ο ιταλός 13 τα ρέστα δικά σού.. και Ο Αυστραλός του δίνει 500αρικο και λέει κράτα 10.50 και τα ρέστα όταν σου πω...

ΑπάντησηΔιαγραφή

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ24 Σεπτεμβρίου 2021 - 8:17 π.μ.
Όλα τα παραπάνω ήταν καθαρά μαντεψιες του οπλαρχηγού και σε καμία περίπτωση κάποιου είδους πληροφόρηση μιας και δεν έχω τέτοιες άκρες.
Όλα είναι θέμα τύχης.
Το θέμα δεν είναι αυτό..
Το θέμα είναι ότι άλλες του 25 θα ρίξουν αντίστοιχες βόμβες μεγατόνων που θα λέμε..
ΔΣΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ.
Καλή μέρα σας.

ΑπάντησηΔιαγραφή

Peter V.24 Σεπτεμβρίου 2021 - 9:31 π.μ.
ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...
Παρακαλώ ο Κυριος Peter να πει ένα Ευχαριστώ για το Σορτ στην ΔΕΗ..
23 Σεπτεμβρίου 2021 - 4:45 μ.μ.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...
Πριν μέρες μιλαγα με κάποιον από εδώ μέσα στο τηλ..Αφού του είπα τα δικά μού..του λέω.. Ωραίο Σορτ και η ΔΕΗ..
24 Σεπτεμβρίου 2021 - 8:13 π.μ.

Ευχαριστώ σύντροφε, τα λέμε πάλι τηλεφωνικά.

Απάντηση

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...


ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ24 Σεπτεμβρίου 2021 - 3:19 μ.μ.
ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ23 Σεπτεμβρίου 2021 - 7:12 μ.μ.
Βρε mm πήρε 2 δις ..έδωσε στα δανεικά το ενα..Και ζητάει άλλο ένα...

Από τα ομόλογα πόσα πήρε;
Από τα κέρδη;
Ταμειο;
Και θέλει άλλο ένα δις..

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Και δεν ξεχνάμε...
Οι 1200 μον ειναι μονόδρομος.....
Οι 1300 δέσμευση.

austin είπε...

Οπλα, αναμένουμε άραγε μία καλή εικόνα στο ΧΑΑ μέχρι την επίσημη ανακοίνωση των εκλογών?

Όσο για τον Στούπα.. ωραία τα λέει και δίκιο έχει (εν μέρει). Μας λεει για τον εσμό, αλλά δεν μας λέει για τους άλλους, τους καλύτερους, που μας έφεραν στην κατάσταση αυτή και διαχειρίστηκαν την κατάσταση αυτή.

Στην πρώτη φάση εννοείται με την αγαστή συνεργασία των περισσοτερων από τον λαό. Στην δεύτερη με ολοένα και λιγότερους... σήμερα φτάσαμε λίγοι και καλοί στην μάσα!

mixalis mixalios είπε...

Οπλα, προκύπτει ότι έχεις δυσκολία στο να αναγνωρίζεις ποτε κάποιος μιλάει αστειευομενος ή ειρωνικά. Εσύ κατάλαβες ότι εγώ θα πούλαγα στο 17.39? Τώρα όσον αφορά το που θα ήταν η ΔΕΗ αν είχαμε Αλέξη σήμερα η απάντηση είναι εύκολη. Όσο την άφησε max!
Πάντως χαίρομαι που κρατάς σε αρχείο τα γραφόμενα μου 1 χρόνο πριν. Δεν μπορεί, θα είμαι σημαντικός. Εκτός αν έχεις πολύ ελεύθερο χρόνο και μπράβο σου...

mixalis mixalios είπε...

Οπλα, πάμε για 1200?

hippy είπε...


austin καλό είναι να μην μπερδεύουμε τη γάτα με την γραβάτα. Απάντησα προσωπικά στις μπούρδες του Μπογιόπουλου (Με χρέος 290 μας χωσανε 3 μνημόνια..με χρεος 400 παμε καλά....) οι οποίες αναπαράγονται από χιλιάδες λαϊκιστές πολίτες που βαριούνται να σκεφτούν (ή δεν έχουν την ικανότητα της σκέψης). Ανέφερα το τμήμα του σχολίου του κ. Στούπα που εξηγεί (γενικόλογα) αυτό που υποστήριξα κι εγώ.

Σκέψου κι απάντησε. Λέει

"Με χρέος 290 μας χωσανε 3 μνημόνια"

Μας "χώσανε" ή μας "σώσανε"????

Σήμερα μετά την πανδημία, τον πληθωρισμό, τον Τούρκο μπορεί κάποιος εκτός απ΄τον Γερμανό να δανειστεί με 1,4% στην 20ετία???? Ο ασθενής της ΕΕ έχει Ιταλικό όνομα.


"με χρεος 400 παμε καλά"

Αυτά τα επιπλέον "δανεικά" δις, δεν πέσανε στην αγορά ανακουφίζοντας κάπως τα προβλήματα? Εάν εσύ μπορούσες να δανειστείς με 1,40-1,60% δεν θα τα έπαιρνες να τα επενδύσεις ώστε να αυξήσεις το μελλοντικό ΑΕΠ σου? Εγώ πάντως ποτέ δεν μετάνιωσα που μου δόθηκε η ευκαιρία και δανείστηκα φτηνά το 2007.


Μεγάλος μαλάκας (στα οικονομικά) ο Μπογιόπουλος και όσοι ακολουθούν τέτοιες σκέψεις.

austin είπε...

Εγώ είπα για τον Στούπα, που λέει ότι ο εθνικοσοσιαλιστικός εσμός έβγαλε λεφτά. Δεν είπα για τον μπογιόπουλο. Οι υπόλοιποιι τι έβγαλαν?

Άλλωστε ποιος ακούει τον κομμοθνισμό? μόνο οι ίδιοι. Βαρέθηκα να ακούω για "κακούς" από αυτούς που τελικώς αποδεικνύονται χείριστοι. Αλλά βαριέμαι κιόλας την κουβέντα αυτές τις μέρες. Πήζω γιατί όλοι οι πελάτες έρχονται διακοπές στην Ελλάδα και γουστάρουν.

Στην ριβιέρα, εδώ στα μέρη σου, ψάχνω δωμάτιο για πελάτη. 1000 ευρώ την βραδιά ζητάνε κάποια και είναι fully booked. Έφτσα στο σημείο να πω δίνω και παραπάνω, μπορείτε κάπου να χώσετε τον πελάτη! χαχα

Ούτε λέπι δεν υπάρχει.. φοβερό! Μόνο τουρισμός, τα λέμε καιρό! Και πλέον διακοπές μόνο για ξένους. Λεφτά είναι και αυτρά, αλλά θέλουμε και εμείς να δίνουμε 1000 την νύχτα και να μην μας νοιάζει!

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

O M/M ειπε...
Τώρα όσον αφορά το που θα ήταν η ΔΕΗ αν είχαμε Αλέξη σήμερα η απάντηση είναι εύκολη. Όσο την άφησε max!


Απάντηση οπλαρχηγού...
Αντε τωρα να πληρώσεις ενα χιλιάρικο λογαριασμό...και να πεις στην γυναικα σου...
Αγαπη μού πληρωσαμε ενα χιλιάρικο ΔΕΗ..αλλα η μετοχη εχει 10...ή 5 ευρω..
Τελικα ακουμε οτι να'ναι..μπράβο.

mixalis mixalios είπε...

Και ποιος σου είπε ότι έχω ΔΕΗ για ρεύμα? Μπου α χαχαχα.... Να πληρώσει το κράτος τους λογαριασμούς. Δηλαδή εμείς, έξυπνο...

hippy είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
hippy είπε...

ΟΠΛΑΡΧΗΓΕ πολλοί το τρολάρισμα αγάπησαν, τα τρολ κανείς. Τι σχέση έχει η τιμή της μετοχής της ΔΕΗ με τους λογαριασμούς ηλεκ. ρεύματος τους οποίους οι πάροχοι αύξησαν σε όλο το δυτικό κόσμο?

Εκτός κι αν ζεις σε άλλο, παράλληλο, αδιαπέραστο απ΄το φως σύμπαν.


Γνώμη μου, αυστηρά προσωπική, ότι η εμπλοκή του κράτους στα utilities γενικά δεν θα πρέπει να αφορά εισηγμένες μετοχές αφού επιτελούν πρωτίστως κοινωνικό έργο. Τούτη την περίοδο τις αποφεύγω καθώς μου φαίνεται λογικό πως οι μισθοί του προσωπικού θα αυξηθούν ενώ τα τιμολόγια πιθανολογώ όχι.

Αναφέρομαι σε ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΠΣ που μείωσα αλλά συνεχίζω να έχω σημαντική θέση και ΔΕΗ που κοιτώ δίχως προς το παρόν να ακουμπώ.

austin είπε...

Συμφωνώ με τον Hippy.. το τρολάρισμα πολλοί το αγάπησαν το τρολ κανείς...

Ακούστε τι είπε ο εισηγητής για την ρήτρα αναπροσαρμογής.. "εγώ ερωτώ κάτι άλλο, ξέρει ο καταναλωτής τι πλήρωνε στον λογαριασμό ρεύματος μέχρι σήμερα".

Ντορπή! Απλά ντροπή. Λέει ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ (κομμουνιστής είναι αυτός), ξέρετε ότι παίρνει ο κόσμος δάνεια για να πληρώσει το ρεύμα??

Γκρινιάρηδες και αυτοί.

austin είπε...

Στα άλλα νέα, έκανα ένα λάθος και δύο φορές πάνω από τα 15 δεν έκλεισα τα του ΜΥΤΙΛου.. Και πλέον κάτι με τις ρήτρες, κάτι με τους πληθωρισμούς, κάτι με τις εκλογές, και χέζομαι και κρίμα που είχα κλείσει τα σορτ..

Απλά ελπίζω στην ωραιοποίηση πριν την επίσημη ανακοίνωση των εκλογών.. Το οποίο το βάζω περίπου μέσα με τέλη Ιουλίου. Εκεί λογικά θα μας κουνίσουν μαντήλι οι επενδυτές

ΥΣ. Για κάπιο περίεργο λόγο η Αυστραλία έβγαλαν οδηγία για πιθανό "terrorist incident" σ ε Αμερική, Αγγλία, Ινδονησία, Ελλάδα και άλλη μία χώρα που δεν θυμάμαι..

Όχι ότι θα γίνει κάτι απαραίτητα, αλλά μόνο αυτό μας έλειπε.

hippy είπε...

"Λέει ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ (κομμουνιστής είναι αυτός), ξέρετε ότι παίρνει ο κόσμος δάνεια για να πληρώσει το ρεύμα??"


Ως παπαριά μου ακούγεται αυτό...κι ότι ο πρόεδρος (όπως λες-δεν τον ξέρω) είναι αριστερός μου ενισχύει την υποψία. Δηλαδή ο κόσμος προτιμά να χρωστάει στην τράπεζα (αν του δώσουν) παρά να κάνει ρύθμιση με τη ΔΕΗ? Τσαντίζομαι οταν με θεωρούν γκάου.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Hippy...πλεον το επίπεδο απαντήσεων σού ξεπερνούν και αυτο του κυβερνητικού εκπροσώπου.
Πανω στον πανικό σού προσπαθείς να ψελλίσεις κατι για τρολ...κατι για μαλακες οπαδους του Μπογιόπουλου...
Αξιος ο μισθός σου των 0.60 θα πω και εγώ ...
Αυτο δείχνουν τα γραπτά σου.
Για ποιον λόγο ο πανικός;
Χαλάρωσε.

mixalis mixalios είπε...

Hippy, επειδή κάτι ξέρω από τράπεζες επιβεβαιώνω τα λεγόμενα σου. Κάνεις δεν πάει να δανειστεί από τράπεζες για να πληρώσει το ρεύμα. Απλά δεν το πληρώνει η κάνει ρύθμιση στους παροχους απευθείας.
Όπως είπε κάποιος "Hippy...πλεον το επίπεδο απαντήσεων σού ξεπερνούν και αυτο του κυβερνητικού εκπροσώπου." Δεν είναι κακό να ξεπερνάς το επίπεδο αλλού. Συγχαρητήρια λοιπόν.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Mm...
Το επιπεδο απαντησεων σού ειναι ....for the mpaza...

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Βέβαια καλα που εγραψα και κανενα σχόλιο σήμερα και βρήκατε λόγο να απαντήσετε...εστω και παπαριες...
Αλλα οπως είπα το επίπεδο απαντήσεων μέχρι εκει φτάνει...μεχρι το επίπεδο κουλη..
Αυτη ειναι η δουλεια ΣΑΣ.
Για την ταμπακιέρα κουβέντα..
Αντε και ενα τελευταίο πριν σας αφήσω παλι στην μοναξια σας...
Θελω να μου απαντήσει ο πολυξεριαδης mm..
Ποια εταιρία θα κανει ΑΜΚμε συμετοχη μονο του Δημοσίου και του εφκα;
Καλο καλοκαίρι...και οι 1300 ειναι μονόδρομος κυριοι μονόφθαλμοι..

hippy είπε...

Χαλαρός είμαι βρε οπλαρχηγέ.  Γιατί να μην είμαι άλλωστε? Η αγορά κινείται by the book που λένε οι επαγγελματίες. Απλά με θυμώνει να υποτιμούν τη νοημοσύνη μου.

"Δανείζονται για να πληρώσουν τη ΔΕΗ"....παπαριά ολκής (ακόμα και για τους ανόητους που τους πιστεύουν)

"το επίπεδο απαντήσεων σού ξεπερνούν και αυτο του κυβερνητικού εκπροσώπου"...σχόλιο από τον άνθρωπο που τους υπηρετούσε στο σταθμό με αμοιβή δυο πιτόγυρα.

Και πάψε επιτέλους να κάνεις το γκουρού με επιλεγμένα σχόλια σου. Έχουμε κρίση, γνώση και μνήμη ώστε να μπορούμε να σου βρούμε εκατοντάδες αντίθετα όπως πχ τα παρακάτω...


"ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Σήμερα θα γίνει μια ωραία σφαγή..
Με τι γάντι στην αρχή και μετά χωρίς γάντι.
Καλημέρα σας.

2 Νοεμβρίου 2020 - 10:49 π.μ. (ΓΔ = 580 μον)


Ο/Η ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

austin κατά την γνώμη μου δεν επιτρέπεται (από εμάς τους υποτίθεται παλιούς γνώστες;)να μην έχουμε πάρει χαμπάρι τι θα γίνει. ..
Είναι περιττό πλέον να ξαναβάλω τι έγραφα μονότονα εδώ ακόμα και για την ύφεση τού 2021 που έρχεται ή για τις 350 μονάδες ΓΔ λες και αν είναι 380 ή 400 θα έχει καμία διαφορά.
Γράψαμε για ευκαιρία απεγκλοβισμου πολύ υψηλότερα και τα λεφτά ούτε καν στον κωδικό(πόσο πιο απλά )
Ξαναλέω..το πρώτο λοκ..αποτιμηθηκε στις 480 με την προϋπόθεση ότι θα είχαμε καλό τουρισμό και ριμπάουντ στην οικονομία έως τέλος του χρόνου. .Τώρα τι λες...θα αποτιμηθεί το δεύτερο στις ίδιες τιμές?
Εδώ παίζει να έχουμε και τρίτο ή το δεύτερο να είναι σαν δυο μαζί. .
Εύχομαι υγεία σε όλους.

5 Νοεμβρίου 2020 - 6:08 π.μ. (ΓΔ = 590 μον)

hippy είπε...

"Ποια εταιρία θα κανει ΑΜΚμε συμετοχη μονο του Δημοσίου και του εφκα;"


Η τράπεζα Αττικής φαντάζομαι....που την "έπαιζαν" κάτι ανόητοι τζογαδόροι που γνωρίζω...την πορεία-έλξη τέλματος λόγω βαρύτητος-περιγράψαμε και στην προηγούμενη ΑΜΚ προ 3μήνου. Και των υπολοίπων τραπεζών λόγω αναβαλλόμενης φορολογικής απαίτησης (Deferred Tax Credits – DTCs). Κι οι αναλυταράδες εστιάζουν στη μείωση των NPEs λόγω Ηρακλή (δλδ πάλι λεφτά του φορολογουμένου)


Μπορείς να μας πεις πως θα γλυτώσει τη ζημιά ο φορολογούμενος? Εδώ σε θέλω (αν και αμφιβάλλω να πληρώνεις φόρο εισοδήματος)

hippy είπε...

Για τους τραπεζολάτρες (Τσαμπής και Σια)


Η κεφαλαιακή επάρκεια των ελληνικών τραπεζικών ομίλων υποχώρησε το 2021 έναντι του 2020 κυρίως εξαιτίας των ζημιών που προέκυψαν από την πώληση χαρτοφυλακίων μη εξυπηρετούμενων δανείων και την εφαρμογή των μεταβατικών διατάξεων του ΔΠΧΑ 9, που υπεραντιστάθμισαν τη θετική επίδραση από τις ενέργειες κεφαλαιακής ενίσχυσης που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του 2021.

Συγκεκριμένα, ο Δείκτης Κεφαλαίου Κοινών Μετοχών της Κατηγορίας 1 (Common Equity Tier 1 ratio – CET1 ratio) σε ενοποιημένη βάση μειώθηκε σε 12,6% το Δεκέμβριο του 2021 από 15% το Δεκέμβριο του 2020, και ο Συνολικός Δείκτης Κεφαλαίου (Total Capital Ratio – TCR) σε 15,2% από 16,6%, αντίστοιχα. Οι δείκτες αυτοί υπολείπονται σημαντικά του μέσου όρου των ευρωπαϊκών τραπεζών που εποπτεύονται από την ΕΚΤ, οι ανίστοιχοι δείκτες των οποίων διαμορφώνονται κατά μέσο όρο στο 15,5% (CET1) και στο 19,5% (TCR) .

Ενσωματώνοντας μάιστα την πλήρη επίδραση του ΔΠΧΑ 9, ο Δείκτης CET1 των ελληνικών τραπεζικών ομίλων διαμορφώθηκε σε 10,7% και ο Συνολικός Δείκτης Κεφαλαίου σε 13,4% συμφωνα με το moneyreviews.gr.

Επιπλέον, η ποιότητα των εποπτικών ιδίων κεφαλαίων των ελληνικών τραπεζών επιδεινώθηκε περαιτέρω, καθώς το 2021 οι οριστικές και εκκαθαρισμένες αναβαλλόμενες φορολογικές απαιτήσεις (Deferred Tax Credits – DTCs) ανέρχονταν σε 14,4 δισ. ευρώ, αντιπροσωπεύοντας το 63% των συνολικών εποπτικών ιδίων κεφαλαίων (από 53% το 2020).

Το ποσοστό αυτό ανέρχεται μάλιστα σε 73% των συνολικών εποπτικών ιδίων κεφαλαίων εάν λάβουμε υπόψη την πλήρη επίδραση του ΔΠΧΑ 9 (από 63% το 2020). Επιπρόσθετα, αναβαλλόμενες φορολογικές απαιτήσεις (Deferred Tax Assets – DTAs) ύψους 1,7 δισ. ευρώ περιλαμβάνονται στα εποπτικά ίδια κεφάλαια των τραπεζικών ομίλων (αφού λάβουμε υπόψη την πλήρη επίδραση του ΔΠΧΑ 9), αποτελώντας περίπου το 8% των συνολικών εποπτικών ιδίων κεφαλαίων τους.


Δεν τα λέω εγώ, τα λέει η Τράπεζα της Ελλάδος

https://www.newshub.gr/el/oikonomia/oi-prokliseis-gia-tis-trapezes

mixalis mixalios είπε...

Οπλα, ενώ τα δικά σου σχόλια έχουν ανεβάσει το επίπεδο του blog. Τέλος πάντων επειδή με στενοχώρησες θα πάω να φάω φακές.

mixalis mixalios είπε...

Ηλία, ήταν αναμενόμενο να επιδεινωθουν οι δείκτες επάρκειας των τραπεζών. Δεν μπορείς να ξεφορτωνεσαι δάνεια με ζημιά χωρίς κόστος στους δεικτες. Από την άλλη δεν είναι όλες οι τράπεζες στο ίδιο σημείο.Αλλο η Eurobank άλλο η Πειραιώς για παραδειγμα. Το θέμα, κατά τη γνώμη μου δεν είναι αυτό. Είναι αν θα μπορούν πια οι τράπεζες να βγάζουν επαναλαμβανόμενα κέρδη...

hippy είπε...

"Το θέμα, κατά τη γνώμη μου, είναι αν θα μπορούν πια οι τράπεζες να βγάζουν επαναλαμβανόμενα κέρδη"


Ωραία παρατήρηση φιλαράκο μου...to the point. Τα επαναλαμβανόμενα κέρδη είναι μονόδρομος για την εξάλειψη των DTCs.

Draghi Chernobyl είπε...

(α) Παρέχω με την παρούσα προς τον Συμμετέχοντα/Διαμεσολαβητή μου, την ανέκκλητη εντολή, πληρεξουσιότητα και το δικαίωμα που θα ισχύουν και στις περιπτώσεις που προβλέπονται στα άρθρα 223 και 726 του Αστικού Κώδικα, όπως προβεί σε ηλεκτρονική καταχώριση της ένδειξης συμμετοχής μου στην εν λόγω εταιρική πράξη στο Σ.Α.Τ. καθώς και σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες έπ’ ονόματι και για λογαριασμό μου, και όπως υπογράψει κάθε απαιτούμενο έγγραφο ώστε να συντελεσθεί από την ΕΛ.Κ.Α.Τ. η μεταβίβαση των Μεταβιβαζόμενων Μετοχών από εμένα στον Προτείνοντα και οι, εν συνεχεία, σχετικές καταχωρήσεις στο Σ.Α.Τ. και να προβεί σε όλες τις ενέργειες που απαιτούνται για την καταβολή του Προσφερομένου Ανταλλάγματος προς εμένα από την ΕΛ.Κ.Α.Τ. ή να προβεί σε όλες τις ενέργειες που απαιτούνται για την αποδέσμευση των Μεταβιβαζόμενων Μετοχών, σε περίπτωση που συντρέξουν τα γεγονότα που περιγράφονται κατωτέρω υπό V., σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στο Πληροφοριακό Δελτίο.
(β) Μετά την καταβολή εκ μέρους του Προτείνοντος του Προσφερόμενου Ανταλλάγματος και των σχετικών ποσών των χρεώσεων και φόρων που τον βαρύνουν στην ΕΛ.Κ.Α.Τ., η ΕΛ.Κ.Α.Τ. θα καταβάλει το ποσό που μου αναλογεί εκ του Προσφερόμενου Ανταλλάγματος, αφαιρουμένων τυχόν χρεώσεων και φόρων που με βαρύνουν, πιστώνοντας τον Λογαριασμό Χρηματικού Διακανονισμού του Συμμετέχοντος/Διαμεσολαβητή μου, τον οποίο έχω εξουσιοδοτήσει να προβεί σε κάθε απαραίτητη ενέργεια για την είσπραξη στο όνομα και για λογαριασμό μου κάθε ποσού που δικαιούμαι σε σχέση με τα τηρούμενα μέσω αυτού στο Σ.Α.Τ. αξιόγραφα.
(γ) Ο Προτείνων θα καταστεί αποκλειστικός κύριος και νομέας των Μεταβιβαζόμενων Μετοχών και άπαντα τα απορρέοντα από αυτές δικαιώματα θα περιέλθουν στον Προτείνοντα.
(δ) Εξουσιοδοτώ τον Συμμετέχοντα/Διαμεσολαβητή μου όπως, κατόπιν σχετικού αιτήματος, παραδώσει σε πρώτη ζήτηση στον Προτείνοντα ή/και στην ΕΛ.Κ.Α.Τ. ή/και σε οποιαδήποτε αρμόδια αρχή αντίγραφο της παρούσας.

hippy είπε...


"Ιστορικό ρεκόρ με τη δημιουργία 22.769 επιχειρήσεων στο α΄ εξάμηνο


Συνεχίστηκε κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2022, η διεύρυνση του αριθμού των λειτουργούντων επιχειρήσεων στη χώρα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (ΓΕΜΗ), κατά το πρώτο εξάμηνο του2022, προστέθηκαν στον επιχειρηματικό ιστό της χώρας 17.006 επιχειρήσεις ή περίπου 3.000 νέες επιχειρήσεις κάθε μήνα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΕΜΗ, μέσα στους πρώτους έξι μήνες του έτους δημιουργήθηκαν 22.769 νέες επιχειρήσεις, δηλαδή κάτι λιγότερο από 4.000 επιχειρήσεις κάθε μήνα. Μέσα στην ίδια περίοδο έκλεισαν 5.763 επιχειρήσεις, δηλαδή λιγότερες από 1.000 επιχειρήσεις το μήνα. Έτσι δημιουργήθηκε ένα θετικό πλεόνασμα (ισοζύγιο) επιχειρήσεων κατά 17.006. Είναι δε το μεγαλύτερο θετικό ισοζύγιο που παρατηρείται από το 2011 και μετά που υφίσταται το ΓΕΜΗ."

https://www.powergame.gr/ikonomia/271165/istoriko-rekor-me-ti-dimiourgia-22-769-epicheiriseon-sto-a%ce%84-examino/




Μέσα στον πόλεμο, τον πληθωρισμό και την ενεργειακή θολούρα, ευτυχώς τα πράγματα πάνε λίγο καλύτερα για την ταλαιπωρημένη αλλά προνομιούχο από την φύση χώρα μας. Δεν είναι όλοι οι επιχειρηματίες μύωπες. Υπάρχουν κι αυτοί που γνωρίζουν ότι μετά το "αύριο" έρχεται το ελπιδοφόρο "μεθαύριο", επενδύουν και κερδίζουν. Ελπιδοφόρο γιατί άλλο είναι να ξεκινάς την επένδυση από τα χαμηλά κι άλλο από την μέση.

Μαύρος Κύκνος είπε...

austin είπε...
Κλείδωσαν λένε οι εκλογές..? Εδώ βεβαίως καιρό τώρα το λεγαμε και έλεγαν ότι θα κρατήσει την τετραετία.

Τωρα παμε να φαγωθεί και ο μύθος της αυτοδυναμίας (δυστυχώς) και παμε σε σκληρό ροκ

28 Ιουνίου 2022 - 10:02 μ.μ.

_________________________________________________

Ο Κυριάκος τους δουλεύει ψιλό γαζί και τρέχουν χωρίς λόγο. Εκλογές θα γίνουν τον Μάϊο του 2023.

austin είπε...

Βεβαίως και τους δουλεύει όλους ψιλό γαζί. Το έχει αποδείξει άλλωστε με τις δηλώσεις τύπου ολιστική ζωή και τον πατέλη με τα διδακτορικά.

Θα χαιρόμουν να δω τι εταιρείες άνοιξαν και τις εταιρείες έκλεισαν. Προφανώς και βλέπουν το μεθαύριο οι μη μύωπες επιχειρηματίες.

Ψήφισαν νόμους για ευέλικτες εργασίες, μαλάκες είναι να μην έρθουν και εδώ εταιρείες. Όπως ήρθε πχ η fraport κτλ κτλ.

Το point ποιο είναι? Να ανοίγουν εταιρείες? ή να βελτιώνεται η ζωή μας? Και εγώ έχω 3 εταιρείες, είναι αυτό σοβαρή ένδειξη ποιότητας ζωής?

mixalis mixalios είπε...

Καλά βρε Austin, αφού δεν είναι καλή ένδειξη για την ποιότητα ζωής οι 3 εταιρείες σου, γιατί δεν κλείνεις τις δύο? Προφανώς δεν σου λέω να γίνεις υπάλληλος...

mixalis mixalios είπε...

Ψήφισαν νόμους για ευέλικτη εργασία και μειώθηκε η ανεργία. Ας είχαμε τους παλιούς νόμους να έχουμε ανεργία 27% να ξεμπερδευουμε...

mixalis mixalios είπε...

Το ερώτημα είναι πόσο ευκαιρία είναι η ΙΝΚΑΤ στα 2.30 όταν πωλείται στα 2.95...

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Όποτε και να κανει εκλογές ο βεζυρης θα παει σπιτι του.
Με λιγα λόγια...
Θα πάρει τον πουλο.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ9 Μαρτίου 2021 - 10:17 π.μ.
Austin ίσως να είμαστε οι μοναδικοί εδώ μέσα που έχουμε επιχειρήσεις και γράφουμε πραγματικές ζημιές και γιαυτό γράφουμε αυτά που γράφουμε. .
Όσοι είναι έξω από τον χώρο και τον χορό ΔΕΝ μπορούν να αντιληφθούν τι ζούμε. .
Μιλάμε για τζιρους χιλιάδων ευρώ που δεν καλύπτονται από τα ψίχουλα που τάχα δινουν..
Ευτυχώς που έχουμε τις καβατζες μας και δεν βγήκαμε στον δρόμο.
Το εμπόριο αρρωσταίνει δεν πεθαίνει. .αλλά η ζημιά είναι τεράστια.
Ακόμα οι αγορές ζουν στον μήνα του μέλιτος.
Ο λογαριασμός φτάνει σύντομα.
Ας μην κουράζουμε τους φίλους μας εδώ που μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει. .μιλάμε για δύο κόσμους. .Δεν θα καταλάβουν ποτέ. .
Ποτέ όσα γράφω δεν αφορούν προσωπικά την πάρτη μου..δόξα το θεό δεν μπορεί να επηρεαστεί ανεπανόρθωτα μια πορεία χρόνων με μια παρένθεση λίγων μηνών..Αυτά όμως είναι θέμα τύχης συγκυριων..και δουλειάς.
Σε λίγο καιρό θα μιλάμε για ανθρωπιστική κρίση που θα πλήξει οριζόντια τα μεσαία στρώματα και κάτω.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Αυτα εγραφε ο οπλαρχηγός 1.5 χρονο πριν...

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

hippy17 Μαρτίου 2021 - 1:49 μ.μ.
Και χαρίζουμε και 5% σε όποιον τολμά το στοίχημα !!

Όχι λόγια, πράξεις. Put your money where your mouth is.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Peter V.21 Μαρτίου 2021 - 11:29 π.μ.
Ο κουραμπιές χωρίς ζάχαρη ποιος πιστεύει ότι είναι στις παραισθήσεις του για την ΟΝΕΔ, με ένα Ν;

Anastasios Papaligouras (1976-1977)
Vasilis Michaloliakos (1982-1984)
Vangelis Meimarakis (1984-1987)
Georgios Voulgarakis (1987-1989)
Kostis Chatzidakis (1992-1994)
Evripidis Stylianidis (1994-1995)
Andreas Papamimikos (2010-2013)
Sakis Ioannidis (2013-2016)
Kostas Dervos (2016–2019)

Απάντηση
Απαντήσεις

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ21 Μαρτίου 2021 - 11:52 π.μ.
Βλάπτει καραβλαξ..το τερμάτισες...
Βρε ζώων θα έλεγα ποτέ ότι ήμουν πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ ΌΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑΣ?
πόσο βλαξ είσαι. .κάθε πόλη έχει τοπική οργάνωση ΟΝΝΕΔ..ΒΛΑΚΑ ΠΑΝΙΒΛΑΚΑ..ΤΏΡΑ ΚΑΤΆΛΑΒΑ ΕΝΤΕΛΏΣ ΤΙ ΣΤΌΚΟΣ ΕΊΣΑΙ. ..
Εντάξει σε δουλεύω τόσο καιρό. .αλλά τόσο βλαξ δεν σε περίμενα.
Θα έλεγα βρε βλαξ καραβλαξ ποτέ ότι είμαι ένας από τους δέκα? Τόσο βλαμμένο είσαι?

Από δω και στο εξής σε απαλλασω λόγο βλακιας.

Διαγραφή

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Οι 1300 μοναδες είναι μονόδρομος...

hippy είπε...


"Το ερώτημα είναι πόσο ευκαιρία είναι η ΙΝΚΑΤ στα 2.30 όταν πωλείται στα 2.95..."



Ευκαιρία που την βλέπουν όλοι ΔΕΝ είναι ευκαιρία. Μακριά κι αδιάφορα (γνώμη μου βέβαια)

hippy είπε...

@ ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ

Επικαιροποίηση στοιχήματος...για όλο το μήνα...όποτε θες, ότι ποσό θες, κατάθεση χρημάτων στο τέλος του μήνα** σε λογαριασμό με συνδικαιούχο το Μιχάλη



"Και χαρίζουμε και 5% σε όποιον τολμά το στοίχημα !!

Όχι λόγια, πράξεις. Put your money where your mouth is."


** Όλη η ρευστότητα που σφίγγαμε (σχεδόν 50% του χαρτοφυλακίου) έγινε ΤΡΑΣΤΟΡ-ΕΥΠΙΚ όπως είχα συστήσει και τούτη την περίοδο έχει αγοραστεί ΕΛΛΑΚΤΩΡΑΣ που θα μας πληρώσει στο τέλος του μήνα.


hippy είπε...


Παίρνω αμπάριζα από το τρολάρισμα στον ΑΔΜΗΕ

Σκέψεις για τους 2-3 φίλους επενδυτές που περνάνε από το μπλογκ


-Προσφέρονται οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας ΑΔΜΗΕ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΠΣ για αγορά στα τρέχοντα επίπεδα?

Κερδοσκοπικά ΔΕΝ ξέρω. Επενδυτικά σκέφτομαι:

α) Θα δώσουν οι διοικήσεις αυξήσεις λόγω πληθωρισμού στους υπαλλήλους όπως θα πάρει το σύνολο των εγαζομένων στην χώρα?

Πιθανολογώ ΝΑΙ (και μάλιστα μεγαλύτερες) πολύ περισσότερο εάν προκηρυχθούν εκλογές το Φθινόπωρο.

β) Θα αυξήσουν οι ΔΕΚΟ τα τιμολόγια προς τους καταναλωτές φέτος?

Πιθανολογώ ΟΧΙ πολύ περισσότερο εάν προκηρυχθούν εκλογές το Φθινόπωρο.

Συνεπώς η κερδοφορία τους (αν υπάρξει) θα συμπιεστεί. Και το χρηματιστήριο προεξοφλεί.

Προσωπικά λοιπόν θα δω τον κλάδο τους τον Δεκέμβριο ενόψει January effect 2023. Ανεξαρτήτως τι τιμές θα γράψουν ενδιάμεσα.


(γνωρίζω πως το έχω ξαναγράψει αλλά "επανάληψη μήτηρ μαθήσεως")




hippy είπε...

Μιχάλη άνοιξε ένα καινούργιο θέμα να ξεδίνουν οι εκλογολάτρες τρολάροντας.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Αποδεκτό το στοίχημα κύριε hippy.
Τι θα λέγατε για το ποσό των 10.000 ευρω;
Περιμενω λεπτομέριες.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Μιας και μου χαρίζεις 5 %...δεν θα θεσω κανεναν αλλον όρο...
Οποιαδήποτε διαφορα πανω απο 5% την πρωτη Κυριακή για την ΝΔ πρωτο κόμμα...

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   1 – 200 από 207   Νεότερο› Νεότερο»