Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τρίτη 9 Ιουνίου 2020

FTSE

X.A.A



                                                                             σχόλια για τη συνεδρίαση online
FTSE: ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ...
και
LIBERAL MARKETS: "ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΟΧΕΣ"
του Μichele

Σημαντικός σχηματισμός ανοδικού τριγώνου D50-D100 εχει σχηματιστεί από τον μεγάλο δείκτη, από τα χαμηλά του Μαρτίου και τις 1135,79 μονάδες.
Επιβεβαιωμένη διάσπαση της D50 των 1647 μονάδων, θα δώσει ορμητική κίνηση που θα συνοδευτεί και με την διάτρηση του εκθετικού κινητου μέσου όρου 100 ημερών. Ελάχιστος στόχος η τριπλή ζώνη SAF ( 1823-1834-1849 μον).
Άρνηση του δείκτη να υπερβεί την D50 θα επαναφέρει πωλητές στις μετοχές που απαρτίζουν τον δείκτη, με φυσικό επόμενο την διόρθωσή του, προς την ισχυρή γραμμή τάσης-στήριξης D100, με πρώτη στήριξη τις 1565 μονάδες. 
Ο ημερήσιος ταλαντωτής RSI 14 στις 67 μονάδες, συνηγορεί υπέρ του ανοδικού σεναρίου.

ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΟΧΕΣ    Αρθρο που δημοσιευτηκε στον Φιλελεύθερο της 6-7 Ιουνίου.
και  ΟΛΘ- ΕΥΔΑΠ-ΒΥΤΕ-ΦΡΙΓΟ 

68 σχόλια:

Lorac είπε...

Καλημέρα! Πολύ το κουράζουμε το τόπι εδώ άνευ λόγου. Σε όλο τον πλανήτη ανακάμψανε από το σοκ του covid και εμείς που τα πήγαμε καλύτερα από τους περισσότερους είμαστε ακόμα στον πάτο, και στις καλές εταιρίες και στις παιχνιδιάρες! Τελικά καταλήγω ότι δεν υπάρχει "έξυπνο χρήμα" στην Ελλάδα, διότι αν υπήρχε θα είχε ήδη κεφαλαιοποιήσει την επιτυχία της κυβέρνησης και θα ξεφόρτωνε αργότερα στα ανύποπτα ξανάκια. Εμείς εδώ κυνηγάμε την ουρά μας και όταν το "ημι-ηλίθιο" ντόπιο χρήμα έχει ολοκληρώσει το "μάζεμα" θα ξεσπάσει η επόμενη κρίση και πάλι θα πάει κουβά.

ArTaXiA είπε...

Σκέψη πάνω στο περιστατικό Άδωνη/Πορτοσάλτε:

"Είναι ένα καθαρά σκηνοθετημένο επεισόδιο του επικοινωνιακού αφηγήματος της κυβέρνησης και του φεουδαλικού συστήματος ΜΜΕ που την πλαισιώνουν.

Ο Πορτοσάλτε την βγήκε στον Άδωνι από τα δεξιά ώστε ο ίδιος να πλασαριστεί σαν αδέκαστος ιδεολόγος φιλελεύθερος δημοσιογράφος και ο Άδωνις να φανεί ως υπουργός με κοινωνικές ευαισθησίες ισονομίας και κράτους δικαίου για όλους.

Και αν αναρωτιέστε ποιον ηλίθιο θα έπειθαν τέτοιες παπαριες και δεν θα έβλεπε απλά πως είναι δυο ηθοποιοί της κακιάς ώρας που υποδύονται (ανεπιτυχώς κατ’εμέ) ο ένας τον δημοσιογράφο και ο άλλος τον πολιτικό, σας έχω μια συνταρακτική αποκάλυψη.

Πείθουν τον ίδιο ηλιθιο που ψήφισε τον έναν και πιστεύει και τους δυο."

Καλημέρα βρε παίκτε. Βγαίνουμε στις αγορές με ομόλογο σήμερα; Πω-πω, σαν να βλέπω το αυριανό editorial του εμετούλη: "Μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης η έκδοση". Κατά τα λοιπά βρέχει τόσο χρήμα από την ΕΕ (άσχετο που δεν έχει μπει ούτε γρόσι στα ταμεία του κράτους), που ξαναδανείζεται η χώρα μέσα σε δύο μήνες. 40 χρόνια επιτυχίες.

michele είπε...

Καλημέρα,καλημέρα σε όλους :) Θα εχει "ξεβράκωμα" για πολυ κόσμο τα επομενα χρονάκια. Υπομονη να εχουμε

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Φίλε Λορακ
Υπάρχουν πολλές εξηγήσεις που μπορεί να δώσει κάποιος στο γιατί η αγορά μας είναι μουδιασμενη μετά από ένα χρόνο απόλυτης ανόδου και την κατάρευση αμέσως μετά.
Το κύριο ειναι οι τράπεζες και γενικότερα η οικονομία που πλήρωσε καραβιες δημοσίων υπαλληλων, προνομιακων συνταξεων και αλλων στο πλαίσιο ενός πελατειακού πολιτικού κατεστημενου που αποδείχτηκε λιγότερο των περιστάσεων.

Καλά πάλι το παρελθόν θα κοιτάμε?
-δεν θα είχε νόημα μόνο αν είχαμε βγάλει κάποια συμπεράσματα από τα τότε λάθη μας.

Όσο και να θέλουμε να λέμε ότι τελείωσαν τα μνημόνια η αιτία ακόμα είναι εκεί.
Το μόνο που συζητάμε είναι αν ο τάδε η ο δείνα διαπραγματευτικε σωστά ..που ναι ήταν και αυτό ένα θέμα αλλά...

Ποια είναι η σοβαρότητα ενός κράτους που δεν ήξερε πόσους δημόσιους υπαλλήλους πλήρωνε η ποσες επιχειρήσεις είναι του ευρύτερου δημόσιου τομέα και τι πληρώνει και κύρια γιατί.

Τώρα είναι να απαντηθεί το γιατι τους.

Υπαρχουν μετρησημα αποτελέσματα της ποιότητας των υπηρεσιών?
Ποια είναι τα συμπερασματα?
Τι πρέπει να γίνει?

Πάμε στο σήμερα ..υπάρχει κάποιο συμπέρασμα για τα παραπανω?
Έχει αλλάξει δομή το πελατειακό μας συστημα?
Υπάρχει προοπτική έστω κάποια βήματα?

Η απάντηση είναι ότι ναι υπάρχουν κάποια βήματα με τη ψηφιοποίηση αλλά υπάρχει ερώτημα αν αυτή από μόνη της αρκεί και όλοι ξέρουμε γιατί.
Κατά τα άλλα το πολιτικό σύστημα εκεί στον αυτόματο ακόμα στο κυνήγι των ψηφοφουλακιων με τους παλιούς τρόπους.

Εν ολιγοις όταν κάποιος ποντάρει στο χρηματιστήριο ποντάρει στην οικονομια.
Οταν η οικονομία είναι εύθραυστη τότε αυξάνεται η παράμετρος τυχη και το έξυπνο χρήμα φεύγει...

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Έχει σκεφτεί κανείς γιατί το πολιτικό μας σύστημα ποτέ δεν διανοήθηκε να κυνηγήσει την τρόικα για την κατάρευση του ΑΕΠ σε ποσοστά πολλαπλάσια των στόχων που είχαν συμφωνηθεί?

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Καλημερα μας.
Μηπως,πρεπει να ετοιμαζομαστε και για λιγο πισω ,στα γοργοφτερα χαρτα????
Απο αυριο νομιζω,πρεπει ,τουλαχιστον να μην ξεθαρρευουμε.

ArTaXiA είπε...

Βασίλης Πασπαλιάρης, ναι το έχουμε σκεφτεί:

Αποκαλείται "κόρακας, κοράκου μάτι δε βγάζει".

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Η απάντηση βέβαια είναι για μένα απλή.

Όταν πχ η τρόικα σου λείπει ότι πρέπει να μειώσεις έξοδα η διαφορετικά να αυξήσεις τα έσοδα ..δεν σου λέει τι να κάνεις ...τα μέτρα είναι τις δικιάς σου αρμοδιοτητας και ευθηνης.

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Τα γοργοφτερα,ειναι αυτα που ανεβαινουν γρηγορα,αλλα απο κατω...κενα αερος.
Προσεχω λοιπον προσωπικα....τα τραπεζοχαρτα.
Αλλα, το λαθος μου ,ισως ειναι και προφανες.Γι αυτο μην παρασυρεστε.Την αποψη μου μονο παραθετω.

hippy είπε...

Καλημέρα

αν καταλαβαίνω καλά φίλε καλλιτέχνη το πρόβλημα του Σταικούρα είναι να την τιμήσει τις δεσμεύσεις που έδωσε η κυβέρνηση προς τις κοινωνικές ομάδες την περίοδο της πανδημίας δίχως να βάλει χέρι στο σεντούκι του ESM...μετά ελπίζουμε πως κι ΕΕ θα τιμήσει τις δικές της υποσχέσεις.

Το 10ετές-όπως συνηθίζει σε τέτοιες περιπτώσεις-τσίμπησε λίγο ώστε να είναι θελκτική η απόδοση προς την πελατεία. Μετά θα δούμε που πάει το πράγμα και πόσο θα βοηθήσει τις συστημικές.

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Αρταξια εγώ πιστεύω ότι η απάντηση είναι ότι δεν μπορείς γιατί σε τυλίγουν στο πελατειακό σου σύστημα και σε στελνουν άγρα στα θηρία.

ArTaXiA είπε...

Επί του προκειμένου βέβαια, το ΧΑΑ πίπτει τις ημέρες της έκδοσης και μέχρι να κλείσει το βιβλίο προσφορών. Αυτό σαν οδηγός προς ναυτιλομένους.

hippy είπε...

Έχω δυο ερωτήσεις. Η πρώτη στην παρατήρηση του φίλου Lorac για "το "ημι-ηλίθιο" ντόπιο χρήμα". Υπάρχει? Όταν το 80% των επενδυτών στο Χ.Α. έχουν εκτόπισμα έως €3.000 και άλλο 10% έως €9.000 για πιο χρήμα μιλάμε?

https://www.reporter.gr/Analyseis/386907-Me-ektopisma-ews-%E2%82%AC3-000-to-80-twn-ependytwn-sto-Ch-A

hippy είπε...

Η δεύτερη αφορά την ανακοίνωση της ΕΥΡΩΒ

"Στα μέσα Ιουνίου το Δ.Σ. της Τράπεζας θα αποφασίσει τη μεταφορά των τίτλων σε κυπριακό SPV και στα τέλη του μήνα, τα δάνεια του χαρτοφυλακίου Cairo θα εξέλθουν από τον ισολογισμό της Eurobank και θα κοπούν οι ομολογίες υψηλής, μεσαίας και χαμηλής διαβάθμισης. Οι senior ομολογίες θα διακρατηθούν από την Τράπεζα. Το 75% των mezzanine τίτλων και το 50% των junior θα διανεμηθούν στους μετόχους της Τράπεζας το γ΄ τρίμηνο του 2020. Κατόπιν έγκρισης από τη γενική συνέλευση των μετόχων της Eurobank που θα συγκληθεί στις 17 Ιουλίου, οι μέτοχοι της Τράπεζας θα λάβουν μετοχές του νέου SPV στο τέλος Αυγούστου – αρχές Σεπτεμβρίου."


Τι θα είναι ακριβώς αυτό που θα πάρουμε οι μέτοχοι έχετε καταλάβει? Μετοχές κάπως σαν τον ΑΔΜΗΕ που έδωσε η ΔΕΗ το οποίο ΘΑ (τότε όχι τώρα) ξεκινήσει να διαπραγματεύεται ταυτόχρονα? Ομολογίες μακρινής λήξης που πιθανά να έχουν αξία* στη λήξη μπορεί όμως και όχι?

Καλά το άρθρο της κ. Μαλλιάρα με το οποίο τάχα μας διαφωτίζει είναι για τα μπάζα...το βρίσκω εντέχνως ασαφές για να μην φανεί η ασχετοσύνη της.

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Αυτο το πατερναλιστικο στυλακι βρε ΧΙΠΠΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ!!!!!!!!!!!!!!
Και αυτες οι καθημερινες σου φιλοσοφιες,δεν κουραζουν απλως.Εξαντλουν.
Οπου βρισκεις βημα τα ιδια πραγματα συνεχεια το ιδιο στυλακι.
Φιλικα(δεν το πιστευεις ουτε εσυ ε ??????)
χαχαχαχα

ArTaXiA είπε...

Κρίνοντας από διεθνή ανάλογα παραδείγματα, θα γίνει μια εταιρική πράξη τύπου 1 παλαιά EΥΡΩΒ για 1 holding ΕΥΡΩΒ με μια-δυο μέρες αναστολή για τον μετασχηματισμό. Δεν πιστεύω πως θα ήθελε η τράπεζα να μπλέξει με πολλαπλούς τίτλους στο ίδιο χρηματιστήριο. Γνώμη μου, πάντα.

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Αλλος σοφος τωρα.
Ο ΑΡΤαξιας.Εξαιρετικος φιλοσοφος επισης.Ποις μα λειπει ακομη,Α,ναι
ο Γιωργακης,ο Ωστιν.
Να διαβαζουμε κατι χρησιμο βρε αδερφε!!!
Να κερδιζουμε ολοι, πνευματικα και οικονομικα.

hippy είπε...

ΤΣΑΜΠΗ είμαι 67 χρονών (ευτυχώς με καλή υγεία). Πιθανολογώ πως έχω γύρω στα 10-15 χρόνια μπροστά μου εκ των οποίων τα "καλά" λιγότερα απ΄τα μισά. Δεν σκοπεύω να τα σπαταλήσω συζητώντας με ανθρώπους που δεν εκτιμώ. Τελεία, παύλα.

hippy είπε...

Φίλε καλλιτέχνη αυτό, την διαπραγμάτευση ΜΟΝΟ των μετοχών της holding, καταλαβαίνω κι εγώ. Ευχαριστώ.

michele είπε...

TΣΑΜΠΗ τι ακριβως σε ενοχλει, δεν εχω καταλαβει :)) Καπως οπως λεει ο Art μου κανει εμενα για την ΕΥΡΩΒ

michele είπε...

Hippy μετριοπαθης εισαι, γιατι να μην περάσεις το μεσο ελληνικό προσδόκιμο;

austin είπε...

Περί σχολίου Λορακ.. Όπως τα λες φίλτατε! Το θέμα είναι ότι αντί να κλείσουμε τα μάτια και να πάρουμε την όποια μετοχή στην Αμερική (πέρα από κάποιες retail που είχαν θέματα από παλιά και κάποιες πετρελαικές) που έχουν κάνει τουλάχιστον επί δύο, πήραμε εδώ ελλάντα!

Με το σκεπτικό αυτό και με την ακραία εικόνα ανόδου πλέον(ύφεση έχουμε παιδιά, δεν είναι και τόσο καλό οι αγορές να είναι τόσο αποσυνδεδεμένες από την πραγματική οικονομία) στο άνοιγμα της ευφορίας αύξησα κατά πολύ το σορτ. Και έκλεισα τα περισσότερα, μετανιώνοντας που δεν τα ξανάνοιξα στην αντίδραση που έκανε μετά το άνοιγμα.

Τέλος, βλέπεις πχ και σοβαρές μετοχές όπως ο Τιτάνας, που δεν καταφέρνει κεφάλι να σηκώσει. Πάλι καλά με το ράλλι των τραπεζών.

michele είπε...

Με -24% οι εξαγωγές τον Απρίλιο και -11% τον Μάρτιο σε σχέση με τον Φεβρουάριο στην Γερμανία, καταλαβαινουμε γιατί συμφωνήθηκε το Ταμείο Ανάκαμψης για όλους :))

hippy είπε...

Τηλεφώνησα στο τμήμα ανάλυσης της ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ ΑΧΕ για να μάθω τι ακριβώς θα γίνει με την Eurobank και τι σημαίνει η πρόταση  "Το 75% των mezzanine τίτλων και το 50% των junior θα διανεμηθούν στους μετόχους της Τράπεζας το γ΄ τρίμηνο του 2020"

Η απάντηση είναι ότι 

α) οι μετοχές της παλιάς ΕΥΡΩΒ προς το Σεπτέμβριο θα αντικατασταθούν από τις αντιστοιχες της holding με διαδικασία περίπου όπως το περιέγραψε ο artaxia.

β) στους μετόχους θα διανεμηθεί κάτι σαν spin off, κάτι σαν μέρισμα σε είδος, μετοχές  του κυπριακού SPV που ίσως (δεν ήταν σίγουρος) θα είναι διαπραγματεύσιμες. Ωστόσο η αξία τους θα είναι ασήμαντη έως μηδενική καθώς απ΄το σύνολο των NPEs (7,5 δις) που θα καταφέρουν να εισπράξουν πρώτα θα πληρωθούν τα περίπου 4,6 δις των senior ομολογιών και μετά θα πάρουν σειρά τα  υπόλοιπα 2,9 δις των mezzanine και junior. Συνεπώς πρέπει πάνω από τα 2/3 των κόκκινων δανειοληπτών να αποφασίσουν να πάνε ταμείο για πληρωμή ώστε να αποκτήσει αξία το SPV. 

ArTaXiA είπε...

Ηippy.

Oι μετοχές του κυπριακού SPV είναι απίθανο να διαπραγματεύονται σε οργανωμένη αγορά, οπότε και τεράστια αξία να έχουν, ή να αποκτήσουν, θα ενσωματωθεί στον μέτοχο μέσω ισολογισμού.


Πλάκα-πλάκα, μιας κι έγραψες Παντελάκης; Ο ίδιος ο Παντελάκης, υφίσταται ως πρόεδρος στην εταιρεία αυτή, ή έμεινε μόνο το όνομα;

Draghi Chernobyl είπε...

Όταν δεν διώξεις από την αρχή τα σκουπίδια
συνηθίζεις κ τη μπόχα τους

hippy είπε...

Τον συνάντησα σε μια ενημέρωση μετόχων πρόπερσι φίλε...ξέρω μόνο πως ο γιος του έχει αναλάβει το κομμάτι των ξένων χαρτοφυλακίων και μετοχών. Απ΄τη στιγμή που κάνουμε τις πράξεις μόνοι μας απ΄τις πλατφόρμες δεν πολυψάχνουμε στα ενδότερα.

michele είπε...

Ηρθε και ο Di Mayo στην Ελλάδα να υπογραψει την ΑΟΖ με Ιταλια
χαρες ο φίλος μου ο Αrt :))

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Αμεσα θα πρέπει να μπει σε λειτουργία η πλατφόρμα για την καταγραφή της απώλειας εισοδήματος που υπέστησαν οι ιδιοκτήτες ακινήτων - ώστε να πιστωθεί και στις… μερίδες τους στο Taxis η σχετική επιστροφή φόρου, ίση με το 30% της απώλειας εισοδήματος που υπέστησαν από τα ενοίκια. Μέσα στις επόμενες ημέρες, τέλος, θα ληφθεί η τελική απόφαση και για το αν θα δοθεί αποζημίωση 534 ευρώ και στους επαγγελματίες που έμειναν κλειστοί και κατά τον μήνα Μάιο.

Ακομα τιποτα..Μηδεν για τα ενοικια..
Τωρα εμαθα οτι ουτε οι επαγγελματιες θα παρουν αυτα που τους εταζαν..
Ετσι δεν ελεγε ο ΜητσοΑδωνης...οτι οσοι εχουν κλειστες επιχειρησεις θα παρουν την αποζημιωση;..
Τωρα λενε οτι θα ληφθει η αποφαση για το αν .....τοσο ψευτες..

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Βρε Μιχαλη..δεν με καλεις εκει στην εφημεριδα να δωσω μια συνεντευξη;
Οι ερωτησεις ελευθερες..
Μονο μια θελω να μου δωσεις πασα..
Ερ.Τι ψηφισατε στις προηγουμενες εκλογες...και τι στις επομενες και γιατι;..
Απ....

michele είπε...

Ιnfo: Στα 15 δισ οι προσφορές μεχρι τωρα, 1,55% το επιτόκιο, ισως πιασουμε και το 1,5% ( 600 εκατ οι προσφορές των ελληνικών τραπεζών )

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Δεν ξεχναμε οτι και ο τραμπακουλας ηταν μπροστα πριν 20 ημερες...σημερα;-12 μοναδουλες απο τον Μπαρμπα..
Ετσι ειναι αυτα.

ArTaXiA είπε...

https://www.ilmessaggero.it/social/di_maio_vacanza_ponza_virginia_saba_ultime_notizie_5_giugno_2020-5270768.html

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Αρταξια πηγε διακοπες ο Ιταλος;δεν φοβαται;

ArTaXiA είπε...

Ο Ιταλός μίλησε με Δένδια την προηγούμενη Δευτέρα, προκειμένου να λάβει διαβεβαίωση πως οι Έλληνες ΠΟΥ ΣΚΟΠΕΥΟΥΝ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ δεν θα έχουν προβλήματα και καραντίνες και τεστ, προκειμένου να ΤΟΝΩΣΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ και σήμερα έρχεται να διαφυλάξει τα συμφέροντα των Ιταλών ψαράδων που θέλουν να απλώνουν δίχτυα μέχρι την Παλαιοκαστρίτσα. Κατά τα λοιπά, σε εμάς εδώ ΤΟΥΣ ΣΑΝΟΦΑΓΟΥΣ θα το παρουσιάσουν ως "νίκη της κυβέρνησης που οριοθέτησε ΑΟΖ.

michele είπε...

Ρε εσυ υιοθετεις ( εδω και καιρο) τα συριζαιικα fake news και μιλας για σανοφάγους; εσυ; ο " τι εχει να παθει η αγορα με τον Τσιπρα"
ημαρτον που λεει και ο Γεωργιου

πες κατι για τη Μαρεβα χαχα

ArTaXiA είπε...

Τα Fake News ποια είναι εν προκειμένω; Πώς μίλησε με Δένδια; Ή τα δικαιώματα των Ιταλών αλιειέων;

michele είπε...

Tι για Μαρεβα μας εχεις φερει, τι προχτες μας εφερες για 32 εκατ ου τουρισμου, "τι να πρωτοθυμηθω για σενα,ομορφο χωριο" και πολλα αλλα
που αποδομω οταν ειμαι σε κεφια, δεν πιστευω να τα ξεχασες

και για τα flussi turistici μιλησανε και για πολλα αλλα. Οχι, αυτο δεν ειναι fake news

austin είπε...

Για να είμαστε κατ ελάχιστα αντικειμενικοί, παρόλο που η πλειονότητα των ενεργειών της κυβέρνησης με βρίσκει σύμφωνο, λίγος σανός μοιράζεται!

Η απόδειξη είναι ότι το ΧΑΑ παραπαίει όπως και η πραγματική οικονομία. Αν θες να λες ότι "όλα πάνε καλά" τότε πρέπει να φαίνεται. Αλλιώς στα λόγια ξέρουν όλοι!

Όταν φτιάξει και αυτό τα ξαναβλέπουμε.

Είπε και ο άλλο, ότι μπορείς να ζήσεις την εμπειρία χωρίς να έρθεις αναγκαστικά στην Ελλάδα. Τώρα είναι με εμάς ή με τους άλλους αυτή η δήλωση.

ArTaXiA είπε...

Να τα πάρουμε τα πράγματα λοιπόν από την αρχή:

Τα 32 εκ της απευθείας ανάθεσης στην Marketing Greece είναι γραμμένα στο ΦΕΚ. Δεν τα έβγαλα από το μυαλό μου. Το έαν δόθηκαν για το συγκεκριμένο σποτάκι (που δεν δόθηκαν), ή εάν είναι κάβα για άλλες δουλειές δεν το γνωρίζω. Είναι χρήμα ψηφισμένο.

Ο Di Maio δεν έρχεται στην Αθήνα για την ΑΟΖ. Πριν έρθει εδώ, πέρασε από Λιουμπλιάνα και Βερολίνο, ενώ δέχτηκε τον Γάλλο ομόλογό του στη Ρώμη, σε μια συμβολική κίνηση "ανοικτά σύνορα". Τον ενδιαφέρει ο τουρισμός και μόνον και αυτή είναι η είδηση σε όλα τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Πουθενά δεν γράφηκε για ΑΟΖ, εκτός από ένα άρθρο για τα "δικαιώματα των Ιταλών αλιειέων" επί λέξη, στα ψιλά των ψιλών.

Αυτά έχω πει σήμερα. Εάν επιμένεις να τα αμφισβητείς, να στείλω τα link.

austin είπε...

Βεβαίως και προφανώς δεν χρήζει καμίας σύγκρισης με προηγούμενους. Αλλά εδώ έγκεται και η παγίδα που πρέπει να προσεχθεί.

Επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε τον πήχη πολύ κάτω του μηδενός και με χαρακτηριστικό γνώρισμα ρητορίας την βλακεία, δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε απαιτήσεις

ArTaXiA είπε...

Austin, η αγωνία της κυβέρνησης φαίνεται από την παράθεση των φεουδαρχικών μέσων σε ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ βάση δημοσκοπήσεων για την αποδοχή ή όχι των μέτρων και της πρόθεσης ψήφου.

ΜΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ; Άλλη καούρα δεν έχουν, τρία χρόνια πριν τις εκλογές να πληρώνουν δημοσκοπήσεις, προκειμένου να μας λένε πόσο πολύ αγαπούν οι υπηκόοι σανοφάγοι το έργο Κυριάκου; Δηλαδή, έλα και πες μου!

michele είπε...

Τα δικαιωματα των αλιειέων ( που δεν γραφτηκε στα ψιλα,το ειχα δει και εγω) ηταν σοβαρο εμποδιο για την οριοθετηση των οικονομικων ζωνών. Η συζήτηση επεκταθηκε ( κατι που ενδιαφερει ιδιαιτερα τους Ιταλους) και στον τουρισμο

michele είπε...

Aπαιτήσεις να έχουμε, fake news να μην διαδιδουμε και κυριως να μιλαμε οταν έχουμε ενημερωθεί..η βιασύνη ειναι κακός συμβουλος Austin :)

Τωρα μας λεει για τις δημοσκοπησεις ο φίλος Art. Ολες οι εταιρείες,εχουν συμβόλαια με σταθμούς, κόμματα, εφημερίδες και κάνουν απλα τη δουλειά τους. Καθε μήνα η και δίμηνο οταν πέφτει καλοκαιρι διενεργούν έρευνες.
Τωρα εδω ο Art σου λέει , τους βάζει η κυβέρνηση να τις κάνουν.
Αυτα που λέει δηλ ο κάθε άσχετος στα καφενεία.
Εγω όμως εγω έχω απαιτήσεις απ τον Αρτ !

ArTaXiA είπε...

Δεν είπα πως "τους βάζει η κυβέρνηση". Είπα πως ωφελείται η κυβέρνηση. Και αν με ρωτάς δεν υπάρχει λόγος να γίνει μια δημοσκόπηση τώρα, με τις ίδιες ερωτήσεις, όταν μια πανομοιότυπη είχε γίνει την προηγούμενη εβδομάδα. Εάν τώρα έχουν τέτοια συμβολαια, δεν το γνωρίζω. Να το ρωτήσω βρε παιδιά τότε και να το πάρω πίσω.

michele είπε...

Βρε τι "ωφελειται", αφου αυτα ειναι τα νουμερα. Αν πέσουν η αλλαξουν θα το καταγραψουν. Αν οι εταιρειες εκαναν ερευνες μονο 3 μηνες προεκλογικα, δεν θα υπηρχαν, δεν θα επιβίωναν.
Επισης τους ενδιαφερει ( και μενα που τις παρακολουθω χρονια) η διαχρονικη πολιτικη συμπεριφορα.
Οπως κανουμε και εμεις backtesting εδω.
Aλλωστε μικρη σημασια εχουν τα ποσοστα. Ομως τα ποιοτικα χαρακτηριστικα, δινουν πληροφοριες.
Μια απο αυτες-η σημαντικότερη κατα τη γνώμη μου- είναι η εδω και ενα χρονο παγιωμενη απάντηση, στο γεγονός οτι 1/4 των ψηφοφορων του Συριζα
περιπου το 7-8% απο το 31% που πήρε, συμφωνεί με τα μετρα και την πολιτικη της κυβερνησης. Ειναι άνθρωποι που πίστευαν οτι ο Μητσοτακης θα τους βάλει να δουλεύουν 6ημερο και θα πεινασουν και πολλα αλλα που δεν έχω χρόνο τώρα να αναλύσω.
Αυτο είναι ένα μήνυμα και στον Τσιπρα για να δει με τι τροπο θα μπορέσει να διατηρήσει τις δυνάμεις του. ( Δεν θα μπορέσει, αλλα αυτο είναι δικη μου εκτίμηση).
Αυτα για σήμερα :)) ( για τις δημοσκοπησεις). Αν ερωτηθώ κάτι, ευχαρίστως να απαντήσω όμως.

michele είπε...

Υγ. Μονο η Mrb που συνεργαζεται με το Star κανει 6 μηνιαιες τάσεις με μεγαλυτερο δειγμα και με κάλπη. Αν της ζητηθει, πεταει και μια γρηγορη :)

ArTaXiA είπε...

Θα το δεχτώ. Παραμένω επιφυλακτικός ωστόσο κατά πόσον, εάν το αποτέλεσμα ήταν διαφορετικό, θα το "ακούγαμε τόσο συχνά". Θα μου πεις, "μα θα το ανακοίνωνε το άλλο κόμμα".

Να, αυτά δεν μπορώ!

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Tοσο μυαλο ,που κουβαλας βρε ΑΡΤαξια(ειλικρινεστατα)να ενημερωνεσαι μονοπλευρα και απο τα διαφορα τρολς,αδικεις τον εαυτο σου.
Παρτο αλλιως,θα εισαι σχεδον ,αριστος.
ΟΠΛΑ
Γραψε και κατι για τον ΥΠΕΧΩΔΕ γιατι σταναχωριεμαι!!!
χαχαχαχα.
Λιγη προσοχη,χρηματιστηριακα, αυτη την εποχη ,δεν βλαπτει,

ArTaXiA είπε...

Εγώ τουλάχιστον ΤΣΑΜΠΗΣ, θέτω τα πράγματα και στους μεν και στους δε -τα ίδια ακριβώς- και εάν κάπου δεν είμαι ορθά ενημερωμένος, ή πλανεμένος, ανακαλώ αμέσως. Και ανακαλώ, χωρίς κομματικές παρωπίδες και χωρίς περαιτέρω εμπλοκές (στα θέματα που λόγω θέσης δεν μπορώ να έχω ίδια άποψη).

Εσύ;

michele είπε...

Κοιταξε, υπαρχει καποια "διαπλοκη" ( παλιοτερα πολυ περισσοτερο) με αυτον που παραγγέλνει μια δημοσκοπηση αν ειναι να "γαργαληθει" λιγακι.
Ομως εχουν σοβαρευτει και οι εταιρειες και το θεσμικο πλαισιο και ο συνδεσμος τους και σπάνια τωρα τις "πειράζουν".
Γι αυτο και δύσκολα να βγει κατι ¨πολυ διαφορετικό¨ σε κάποια, θα την κοιτάνε ολοι με δυσπιστία.
Μιλαω βέβαια για τις εταιρείες τις σοβαρές.

Προσπάθησε βέβαια και ο Βερναρδακης που ήταν επαγγελματίας δημοσκόπος να επηρεάσει το σύστημα με μια Bridging Europe που έφτιαξε μα φοιτητές του και εκεί που οι αλλοι έδιναν 8 πόντους αυτός εδινε 2 και "παίζεται" το παιχνίδι. Παρέσυρε και τον Τσιπρα έτσι στις ευρωεκλογές. Αλλα τη δημοσιευε το documento.

Σε ενα πραγμα σε παραδεχτηκα. Μια μερα που μεχρι και συ βαρεθηκες τον ΟΠΛΑ να γκρινιαζει, του ειπε κατι για documenο κλπ.

Προχτες επιβεβαιωθηκες, εβαλε link απο Documento ο γίγαντας! Μπραβο, οχι μπραβο!

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Ειμαι ακριβως ετσι φιλτατε,οσο και να μη μπορεις να το πιστεψεις.
Αλλα αν εκνευριζομαστε με το ελλασσον λαθος,καραδοκει ο κινδυνος ,να φερουμε τους αλλους!!!!!!!!

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Χαχχαα..βρε ασε με να φαω..θα με πνιξεις..χαχαχ(Μιχαλη)

Lorac είπε...

Μιχάλη, όταν από το 30% που ψήφισαν τσυριζα ΜΟΝΟ το 7-8% κατάλαβε την επαναλαμβανόμενη ηλιθιότητα που έπραξε και έβλαψε τα δικά του συμφέροντα, μετά και από την επιτυχή διαχείριση μιας αναμενόμενης μικρο-βιβλικης καταστροφής, τότε υπάρχει δομικό πρόβλημα, που επιλύεται με μια αναπάντεχη -τύπου παχιού μαύρου κύκνου- βιβλική καταστροφή για να βάλει μυαλό και το υπόλοιπο 20%.

κ. Hippy δεν αναφέρομαι στη λεγόμενη "μαρίδα" (όπου ανήκω και εγώ) αλλά σε οιονεί οικονομική ελίτ, που επιμένει σε σχίσματα και πλιάτσικά στη λογική ότι φάμε και ότι πιούμε

Ευρωβ από τη μία έχει ανακοινώσει έμμεσο μέρισμα, αλλά και ο ευρωπαίος επόπτης έχει εκδώσει φιρμάνι για αναστολή μερισμάτων μέχρι του χρόνου το φθινόπωρο. επομένως είναι δυσδιάκριτο τι θα γίνει. Παρεμπίπτοντος συγχαρητήρια για ένα πρόσφατο σχόλιο, τραπεζικής υφής.

Φίλε αυστιν το νόημα δεν είναι να βγάλουμε εμείς έξω το χρήμα για να βγάλουμε χρήμα, αλλά να έρθει μέσα το χρήμα για να βγάλουμε περισσότερο χρήμα.

austin είπε...

Σωστό...Αλλά μία δεκαετία τώρα που έχουμε το χρήμα μέσα (είτε στο ΧΑΑ είτε στην οικονομία) χάνουμε. Anyway θα γυρίσει κάποια στιγμή ο τροχός.

Στα άλλα, Μιχάλη...Δεν έπιασε το "παρόμοιο" σηματάκι στον Τιτάνα. Λες να πιάσει σήμερα η γκρίνια μου. χαχα

michele είπε...

ΕΘΝΙΚΟΥΛΑ ΜΙΚΡΕ :))

ΟΠΛΑ μα το θυμηθηκα, να μην το πω χαχαχα

michele είπε...

LORAC στο πρώτο κομμάτι του σχολίου σου: Υπάρχει μια μερίδα ανθρώπων ( μεγαλη) που έχει, αντιδεξιο σύνδρομο, αντι μητσοτακικο σύνδρομο, σύνδρομο επιδομάτων, δημόσιοι υπαλληλοι -πολλοί όχι όλοι- που ήταν πασοκαρες και μετακόμισαν Συριζα κλπ.

Σκεψου το 62% του δημοψηφισματος και φυσικά πόσο θα ήταν τωρα ! Η αδυναμία του μεγάλου μεγέθους του πληθυσμού δεν είναι αν κάποιος εχει ιδεολογικές διαφορές, φτώχεια, πλήττεται απο κυβερνητικες αποφάσεις κλπ. Ειναι η αδυναμία να δει λίγο μπροστα. Μεταχρονοληγημενα κάποιοι ακολουθούν, διαφοροποιωντας τους συσχετισμούς δυνάμεων.
και καποιοι απλα επιμένουν σε επιλογες ( βλ ΚΚΕ) για χίλιους δυο λόγους.

austin είπε...

Ωραία το πάει η Πειραιώς...

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Σύνροφοι συμφωνώ σε όλα ωστόσο ...θα πάρει κανείς το κάρο να μη το βλέπω.
Είναι κατάντια να μιλάμε για τον Γιαννάκη που είναι καλύτερος από τον Κωστάκη στη διαχείρηση.
Όπως και να βαφτίζουμε τη διαχείρηση πολιτική.

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Peter Vlaso .
Οπως ,ειμαι σιγουρος καταλαβες.εκτιμω πολυ τις αποψεις ατομων που εχουν κατι σοβαρο να πουν.
Και τις μελετω....
Να εισαι σιγουρος οτι,ο,τι και να σου προσαπτει ο ΑΡΤξιας,κανει ακριβως το ιδιο.
Αλλο ,τι γραφει.
χαχαχαχα
Ειναι γατος λεμεεεεεεεεε!!!!!!!!!

michele είπε...

Αustin συνεχισε τη γκρινια, στοχευμένη στον Τιτανα, αλλιως δεν τον βλεπω να ξεκουνάει

austin είπε...

Συνεχίζω Μιχάλη. Παλτουδιά έχει καταντήσει...

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

αμ αυτός ο ΟΤΕ...χαχα

leky είπε...

Καλησπέρα σε όλους! Μιχάλη, στη συζήτηση για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση στη Βουλή, που παρακολουθούσα πριν από λίγο,μίλησε και ο Βαρουφάκης. Έχω πολλά χρόνια να ακούσω από Έλληνα πολιτικό τόσο σωστές απόψεις...αν γινόταν αυτά που είπε ο Βαρουφάκης θα άλλαζε αμέσως η χώρα...αν και διαφωνούσα κάθετα με όλα αυτά που έλεγε και έκανε τα τελευταία χρόνια, θέλω να είμαι δίκαιος, έθιξε με ακριβή τρόπο τα κυριώτερα προβλήματα της παιδείας μας, που ταλανίζουν τη χώρα μας και τη νεολαία μας εδώ και δεκαετίες...για την Κεραμέως τι να πω...πολύ λίγη, δεν έχει βάθος σκέψης για να αλλάξει τα κακώς κείμενα...αν είναι δυνατόν αυτό που κατέβασε στη Βουλή να λέγεται μεταρρύθμιση...το τελευταίο πράγμα που πιστεύω ότι θα αλλάξει στην Ελλάδα είναι η Παιδεία και η Δικαιοσύνη...Για το ΧΑ πιστεύω ότι ίσως μαζέψει κάπου εδώ δυνάμεις και ξανά προς τα πάνω μετά.

michele είπε...

leky πραγματικα δεν ασχοληθηκα με το θεμα. Μπραβο του αν εχει σωστες αποψεις -και δεν αμφιβαλλω γιατι εχει παιδεια- απλα ειναι καραγκιοζης και γι αυτο δεν κανει για πολιτικος. Η Κεραμεως επισης εχει παιδεια
αλλα ειναι υπουργος και αυτο ειναι προβλημα οταν κανεις πρακτικη πολιτικη.
Ετσι ειδαμε και το Γιανη ,στην πρακτικη πολιτικη και μας ξεσκισε. Ο χαρακτηρας του δεν κανει για πολιτικη, αυτος νομιζε οτι επειδη ηταν ευφυεστερος του Τσιπρα ( και πιο μορφωμενος) οτι θα ειναι και απο τους αλλους. Πριονοκορδέλα τον πηγαν.
Εκει ειναι το θεμα.

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Μπραβο Μιχάλη είσαι ο μόνος που Με διαβάζει... Πρακτική πολιτικη...έτσι :)

ArTaXiA είπε...

Και αφού περίμενε όλο το πρωί, τα είκοσι λεπτά που γύρισε η αγορά θετική, ήρθε ο Μετζής του Νεούκτη να επαναλάβει αυτό:

"Πως τοχες γραψει Πητερ???
Οταν ανεβαινει την Παρασκευη, πριν απο αργιες,τοτε να περιμενουμε μια καλη βδομαδα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
5 Ιουνίου 2020 - 3:52 μ.μ."

1η εργάσιμη της εβδομάδας. Απολογισμός: Μετζής = ΜΗΔΕΝ, Πεπρωμένο = ΕΝΑ

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΜΠΑ ΣΕ ΚΑΛΟ ΣΟΥ!

ArTaXiA είπε...

Άσε ρε τραχανά που τη σαχλαμάρα την έχεις κάνει γαϊτανάκι.