Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020

ΕΧΑΕ

 X.A.A 



 





                                               ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ  ONLINE 

EXAE: ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ...
Από τα υψηλά του Ιουνίου ( 3,71€) η μετοχή έχει καθοδική πορεία δημιουργώντας ένα σχηματισμό falling wedge που σε περίπτωση ανοδικής λύσης δίνει μεγάλη κίνηση.
Η G20 στήριξε τη μετοχή και ενδεχόμενη ανοδική αντίδραση έχει στόχο ένα πλέγμα ισχυρών αντιστάσεων την Κ100 στα 2,75€, τον εκθετικό κμο 30 ημερών που διέρχεται από το σημείο και την άνω γραμμή G10 της καθοδικής σφήνας.
Προσπάθεια λύσης του σχηματισμού έχει ως πρώτο στόχο την A1 στα 2,9350€.
Άρνηση του τίτλου να διαφύγει ανοδικά θα επαναφέρει τις πιέσεις των πωλητών με μεγάλη στήριξη την G20 στα επίπεδα των 2,40€.

96 σχόλια:

austin είπε...

Καλημέρα. Μίλαγα με φίλο με εστιατόριο χθες και μου είπε ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες η κινητιοκότητα στο μαγαζί του έφτασε (κάποιες μέρες) την προ Ιού εποχή...

Ο κόσμος ήθελε να βγει, στο μαγαζί του πρόσεχε πολύ, δεν "ιχνηλατήθηκε" κανένα κρούσμα από ή προς το μαγαζί του, δεν του έγινε ΚΑΝΕΝΑΣ έλεγχος αν τηρεί ή όχι τους κανόνες, αλλά με περίσσια ευκολία του λένε... ΚΛΕΙΣΕ!

Ωραία!

Βλέπω τα ξένα κρατάνε παρά τα νέα lockdown και σε άλλες χώρες (απορώ)

ArTaXiA είπε...

Peter Vlaso είπε...

[.....] Ίσως να πιστεύετε ότι οι θεσμικοί κοιτούν κύματα ή σύννεφα ή Fibonacci ή μεθόδους που χρησιμοποιούν πολλοί μικρομέτοχοι.

1 Νοεμβρίου 2020 - 7:36 μ.μ.

-Παρατηρήσατε τίποτα ασυνήθιστο στην ατμόσφαιρα σήμερα;
-Μπαααααα. Ο συνηθισμένος καραγκιόζης.

Καλημέρα παίκτεεε....

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Καλημερα,καλο μηνα καλη βδομαδα.!!!!!!!!
Εσεις εδω,δεν εχετε αναγκη να περιμενετε, τοσο πολυ.Τα διαβαζετε, 15 τουλαχιστον μερες νωριτερα.... απο τον Δημητρακη.

Blogger Ο/Η TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Καλημερα και καλη βδομαδα.
Αποψη μου και μονο .
Το θεωρω απιθανο να κατασκευασει μονος του,τη γραμμη 4 του ΜΕΤΡΟ ο ΑΒΑΞ!!!!!
Μπραβο του ομως οπως και ναχει.!!!!
19 Οκτωβρίου 2020 - 2:50 μ.μ.


ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΙΔΗΣΗ ΣΤΟ ΜΟΝΟΝΙΟΥΣ

Ιωάννου με Περιστέρη η Μυτιληναίο;

Λοιπόν, ο ισχυρός άνδρας της ΑΒΑΞ Χρήστος Ιωάννου, λέγεται στην αγορά, ότι έχει συμφωνήσει με μια έναν εκ των δυο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΓΕΚΤΕΡΝΑ -1,70% 5,79 η Mytilineos να δώσει κάποια σημαντικά κομμάτια της γραμμής 4 του μετρό.

Κάποιες βέβαια πηγές λένε ότι μάλλον θα πάρουν δουλειές και οι δυο εταιρείες.

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Καθως επισης ειχε γραφει και το εξης.

Ο/Η TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

ΜΕΤΡΟ γραμμη 4
Δουλεια,για πολλους.
Καστελλι(οσονουπω)
Δουλεια για εναν.
Ελληνικο(αμ και εφοσον).
Δουλεις για πολλους.!!!!!!!
Κατι εχει αρχισει να κινειται...νομιζω!!!!!

19 Οκτωβρίου 2020 - 3:05 μ.μ. Διαγραφή

Κοιταχτε το πρωτο!!!!!!!!

ΜΕΤΡΟ γραμμη 4
Δουλεια,για πολλους.

ArTaXiA είπε...

Ω! Μεγάλε Σίφου, εσύ ο παντογνώστης και ο μύστης ο μέγιστος, πες μας, με θέλει ο Γιώργος από το δημιουργικό, ή τζάμπα τα σκάω στα ΠΡΙΝΟΥ;

Αχαχαχαχαχαχα Ένας νέος σταλεγάκιας εκκολάφθηκε!

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Austin μάλλον ο φίλος σου θα μετράει κεφάλια και όχι τζίρους.
Φιλικά πάντα. ..
Σήμερα θα γίνει μια ωραία σφαγή..
Με τι γάντι στην αρχή και μετά χωρίς γάντι.
Καλημέρα σας.

hippy είπε...

Καλημέρα

με αφορμή το χθεσινό σχόλιο του φίλου μου καλού χρήστη κυρίου Lorac για την ΑΜΚ της ΠΕΙΡ να συμπληρώσω το εξής

"η Τράπεζα Πειραιώς ενημερώνει για τα ακόλουθα.

Τα Υπό Αίρεση Μετατρέψιμα Ομόλογα (CoCos) που εκδόθηκαν από την Τράπεζα κατά την ανακεφαλαιοποίηση του 2015, δεν έχουν τακτή λήξη, έχουν ονομαστική αξία €2.040 εκατ., φέρουν προαιρετικό ετήσιο τοκομερίδιο 8% και κατέχονται όλα από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ). Σύμφωνα με τους όρους που διέπουν τα CoCos, αυτά αναγνωρίζονται ως κεφάλαια CET1 και η πληρωμή του ετήσιου τοκομεριδίου εναπόκειται στην απόλυτη διακριτική ευχέρεια της εκδότριας τράπεζας, η οποία έχει ασκήσει μια φορά το δικαίωμα μη πληρωμής, το 2018, ενώ έχει καταβάλει τρία ετήσια τοκομερίδια. Εκτός της δυνατότητας πληρωμής σε μετρητά, υφίσταται επιλογή για πληρωμή με έκδοση νέων μετοχών, με βάση την τρέχουσα τιμή της μετοχής της Τράπεζας."

Δηλαδή εάν ο SSM αποφασίσει να ΜΗΝ πληρωθούν οι τόκοι των 165 εκατ. ευρώ αλλά να αυξηθεί το μετοχικό κεφάλαιο τότε θα μετατραπούν με την τρέχουσα τιμή του ταμπλό σε περίπου 250 εκ μετοχές (πλέον των 340 εκ μετοχών της ΑΜΚ των Cocos με € 6). Βέβαια οι μαθημένοι να είναι πάντα καβαλάρηδες τραπεζίτες έχουν κάνει αίτημα στον SSM, προκειμένου να "επιτραπεί στην Πειραιώς η πληρωμή σε μετρητά των ετήσιων τόκων ύψους €165 εκατ. οι οποίοι είναι καταβλητέοι στις 2 Δεκεμβρίου 2020, κατόπιν σχετικής απόφασης του Διοικητικού της Συμβουλίου"

Andreas D. είπε...

Peter,

μπήκα καταπληκτικά στο Cener στο 1,2440 την Πέμπτη και βγήκα τραγικά την ίδια ημέρα στο 1,2780...

χαχαχα

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Καλημέρα σας,
για να είμαι συνεπείς λοιπόν (μέγα λάθος!) με την θεώρηση των πραγμάτων.
Πιστεύω αι αμερικάνικαι εκλογαί θα έχουν θεματάκι και δεν θα βγεί άμεσσα ο νικητής :) αρα...να προσέχουμε για να έχουμε είναι η πολιτική των επενδύσεων για μένα τουλάχιστον, εκτώς και αν μας έχει πιάσει επενδυτικό πυρετός.

michele είπε...

Καλημέρα, καλή εβδομάδα σε όλους! Το σημαντικότερο στοιχείο στις Αμερικάνικες εκλογες ειναι οτι περίπου 90 εκατ. εχουν ηδη ψηφίσει, ανεβάζοντας κατα πολυ την συμμετοχή.
Αλλα η καταμέτρηση των επιστολικών ψήφων θα καθυστερήσει και επομένως καποια προβληματάκια θα υπαρξουν. Θεωρω οτι το στοιχείο αυτο ειναι υπερ του Biden

austin είπε...

Για σήμερα μου κάνουν εντύπωση 2 πράγματα.

1) Ότι ανεβαίνουμε.
2) Γιατί δεν ανεβαίνουμε πολύ περισσότερο

χαχα

michele είπε...

Ξεκίνησε η ηλεκτρονική εκδοση του Liberal Markets

https://www.liberal.gr/LiberalMarkets/

και το δικό μου σημερινό αρθράκι:

https://www.liberal.gr/market/motor-oil-ena-stoichima-%C2%A0gia%C2%A0contrarians-kai-makroprothesmous-ependutes/332672

michele είπε...

Παρακαλειστε οπως μου επισημανετε ( σαν ελευθερη γνωμη που ειμαστε) ο,τιδηποτε σας αρέσει, δεν σας αρέσει κλπ
Ειναι ακόμα αρχη και δεν εχει μπουσουλήσει ακόμα χαχα

ArTaXiA είπε...

Mic, φρονώ πως το ηλεκτρονικό εγχείρημα θα πάει καλύτερα από το έντυπο. Και η ροή των ειδήσεων αριστερά real time δίνει μια φρεσκάδα. Όσον αφορά το δικό σου τώρα, πολύ καλό, απαιτείται όμως συγκριτικό, η ΜΟΗ δεν είναι απομονωμένο νησί. Υπάρχει και το ΕΛΠΕ, υπάρχουν και άλλα διυλιστήρια στην Ευρώπη. Αλλά, ακόμη κι αν αφήσουμε την Ευρώπη απ' έξω, το να αποπειράται κάποιος να αναλύσει μια εταιρεία χωρίς ούτε μία αναφορα στην άλλη του κλάδου είναι "μισή δουλειά". Γνώμη μου και τη λέω όπως ξέρεις, χωρίς περιστροφές.

michele είπε...

Ευχαριστώ Art για την επισήμανση. Περισσότερο ήθελα να δείξω ΓΕΝΙΚΑ για μια contrarian επιλογή που εχασε μακροπρόθεσμη γραμμη τάσης 9 ετων ( που αν εξαιρεσεις τραπεζες- αραιγ-οτοελ δεν ειναι και πολλες)
παρα να κανω συγκριση δυο ομοειδών εταιρειών του κλάδου.
Ομως η σκεψη σου ειναι θεμιτή, λογική, γι αυτό ζήτησα γνώμες και ειδικά και γενικά.
Επισης ανάλυση δυο τέτοιων εταιριών -μεταξυ μας- απαιτεί τουλάχιστον 1000 λεξεις και μπόλικη δουλεια :))

ArTaXiA είπε...

Μην είσαι χαζός!

Κάντην σε συνέχειες. :)

michele είπε...

Χαχα σωστο κι αυτο! Τελικα το 551 δηλ το 61,8% της fibo διορθωσης απο τα χαμηλά του Μαρτίου εως τα υψηλά του Ιουνίου λειτουργησε ως στήριξη

hippy είπε...

"Ο ArTaXiA είπε...

Αχαχαχαχαχαχα Ένας νέος σταλεγάκιας εκκολάφθηκε!"


Και τι σταλεγάκιας...προβλέπει (που λέει ο λόγος) τα αυτονόητα...λες και τις δουλειές τις κάνουν ολοκληρωτικά οι εργολάβοι...ενώ ξέρουμε ότι τις μισές τις κάνουν υπεργολαβικές εταιρείες, συχνά κυριότητος των βασικών μετόχων, με αυξημένες αμοιβές, κλέβοντας ουσιαστικά έτσι τις μεγάλες που πήραν το διαγωνισμό όπου στα κέρδη συμμετέχουν κι οι μαριδαίοι μέτοχοι.

Ασήμαντα σχόλια βέβαια καθώς τα όποια πρόσκαιρα χρηματιστηριακά κέρδη στο ταμπλό τα βγάζει το πρώτο όνομα.

Έχει αξία όμως νομίζω ότι ο Ευάγγελος παίρνει κομμάτι της πίτας κι απ΄τον κατασκευαστικό τομέα (ανέλαβε και τις περισσότερες από τις εργολαβίες του Καλογρίτσα). Εμπρός στο δρόμο που χάραξαν ο Βακάκης κι ο Τσαμάζ θα λέγαμε (δραστηριοποίηση-κέρδη και από άλλα αντικείμενα πλέον του βασικού)

ArTaXiA είπε...

Hippy, τούτο δω πλέον δεν είναι "χρηματιστηριακό blog", είναι το άδυτο των δρυίδων. Τύφλα να' χει ο Dan Brown.

Ήξερες εσύ πως το bonus βγαίνουν και στην πτώση; Πως ας πούμε ένα long only αμοιβαίο με benchmark τον MSCI Εurope θα βγάλει λεφτά με πτώση του δείκτη 10% και θα μοιράσει και πλουσιαοπάροχα bonus; Κακώς δεν το ήξερες. Εάν ρώταγες θα το μάθαινες. Ήξερες ποιος αγόρασε τα πακέτα της ΚΜΟΛ; Ρώτησε και θα μάθεις. Μόνο εδώ. Ξέρεις πως υπάρχουν εδώ παίκτες που έχουν προβλέψει όλες τις κινήσεις του τελευταίου εξαμήνου; Όλες!

Μιλάμε είναι τόση η γνώση που θα την πάρουμε να την πουλήσουμε και στα άλλα τα "χρηματιστηριακά blog".

hippy είπε...

"Ο michele είπε...
Παρακαλειστε οπως μου επισημανετε ( σαν ελευθερη γνωμη που ειμαστε) ο,τιδηποτε σας αρέσει, δεν σας αρέσει κλπ
Ειναι ακόμα αρχη και δεν εχει μπουσουλήσει ακόμα χαχα"


Προσπάθησε στα σχόλια να αποφύγεις αυτό που κατά καιρούς έγινε στην "ελεύθερη νεοδημοκρατική γνώμη"...να ΜΗΝ καπελωθείς από Μιδες, ΘουΒουδες και λοιπούς Μισσαλόδοξους. Θα σου εξομολογηθώ ότι απ΄όταν "έστριψε" στο σχολιασμό του ο κύριος Γ. Παπαδόπουλος-Τετράδης δεν ξαναδιάβασα Liberal. Πριν γράψουν φορούσαν όλοι τις παρωπίδες τους.

https://www.youtube.com/watch?v=WyeqRVKHzNA



michele είπε...

Καλε μου Hippy τωρα στα γεράματα να "καπελωθω" δεν γινεται, το αντίθετο μπορει να γινει, αλλα δεν το επιδιώκω. Ο Τετράδης ηταν και παραμένει γνωστος αριστερος ( που κατεβηκε με Συριζα το 2012). Οι "στροφες" γινονται και απο μόνες τους δεν τις επιβάλει πάντα κάποιος :))

hippy είπε...

Ως προς τη ΜΟΗ τι να πω? Turn around story? Προσωπικά αμφιβάλλω αν στην υπόλοιπη 3ετία της διακυβέρνησης Μητσοτάκη καταφέρει να ξεπεράσει τα 12 ευρώ. Το ομόλογο πάλι κάτω του 100 σήμερα, το πετρέλαιο ομοίως (αλλά και στο φετινό β΄τρίμηνο κατάφερε να γράψει ζημιές από αποθέματα παρά την ισχυρή ανάκαμψη Μαίου-Ιουνίου).

Τα νέα μέτρα τραυματίζουν τις πωλήσεις τζετ όιλ. Τη μικρή θέση που απέκτησα την Παρασκευή στα 7,80 τη σκότωσα πριν λίγο στα 8,10. Έχω κατά νου να την ξαναδώ στα μισά του Δεκέμβρη αφού έχει βγει πρωτύτερα η απόφαση της Μοργκάνας.

hippy είπε...

Δεν το ήξερα για τον κ. Τετράδη...αντίθετα για σένα γνωρίζω την καλή αίσθηση του χιούμορ χα χα

michele είπε...

Θεωρω οτι μετα την εξοδο απο την πιθανοτατη εξοδο απο τον Msci οπου καποιοι αναγκαστικα θα φύγουν, θα ειναι μια μακροπρόθεσμης στρατηγικης επενδυτικης επιλογη. Ακόμα και τα 12 που λες σε περιοδο τριετίας ειναι ενα 50% απο τα σημερινα επίπεδα + τα μερισματα εστω και μειωμενα.

ArTaXiA είπε...

Σσσσσςςςς!

Ακούτε τίποτα ασυνήθιστο;

Ναι, ναι, είναι ο καραγκιόζης που είναι σορταρισμένος στη ΜΠΕΛΑ.


Πόσα χαστούκια ρε Peter;

ArTaXiA είπε...

Καλά, το ποιος χρειάζεται επιστημονική φροντίδα, άσε με να το ξέρω καλύτερα. Εσύ, πες μας ως γνώστης: ΠΟΙΟΣ ΠΗΡΕ ΤΑ ΠΑΚΕΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΥ; Όλοι εδώ κρεμόμαστε από αυτήν την πληροφορία.

ArTaXiA είπε...

Λέγε ρε για τα πακέτα κι άστα τα πολλά λόγια!

cornelsen είπε...

@michele
"Ξεκίνησε η ηλεκτρονική εκδοση του Liberal Markets"
Το "ζουμερό" παρελθόν του είναι εγγύηση και για το μέλλον του. Συγχαρητήρια στους συντελεστές του.

hippy είπε...

"Ο michele είπε...
Θεωρω οτι μετα την εξοδο απο την πιθανοτατη εξοδο απο τον Msci οπου καποιοι αναγκαστικα θα φύγουν, θα ειναι μια μακροπρόθεσμης στρατηγικης επενδυτικης επιλογη. Ακόμα και τα 12 που λες σε περιοδο τριετίας ειναι ενα 50% απο τα σημερινα επίπεδα + τα μερισματα εστω και μειωμενα"


Δεν θα διαφωνήσω.

Για να κρατήσουμε το μπλογκ χρηματιστηριακό θα ρωτήσω

α)"τι πιθανότητες δίνεις να έχει κερδοφόρο χρήση το 2020 και να δώσει μέρισμα?" Προσωπικά πιθανολογώ <10%

β)"τι αντίκτυπο θα έχει μεσοπρόθεσμα (18-24 μήνες) η απόφαση μη χορήγησης μερίσματος?" Προσωπικά δεν ξέρω-δεν απαντώ χο χο.

(και για να χαριτολογήσουμε)

γ)"έχει ενισχύσει την πτώση της ΜΟΗ η μη συμμετοχή της κυρίας Όλγας Κεφαλογιάννη-ανηψιάς του Βαρδή-στην κυβέρνηση?" (αστείο-κρύο καλαμπούρι)

Πάντως-για να απαντήσω και στο σχόλιο των 12:45 μ.μ. του καλού καλλιτέχνη-παγκοσμίως ο κλάδος είναι βαριά τραυματισμένος. Για παράδειγμα η Valero, η Marathon, η Philips 66 στην Αμερική (και η μικρούλα PBF που "τζογάραμε" στου Μορφωνιού) είναι όλες κάτω από -60% για φέτος, οπότε η ταρίφα είναι δεδομένη. 

 

μπαρμπαλιας είπε...

ωραιος ο δικος μας στην ηλεκτρονικη.το βραδυ με ησυχια καλυτερο ψαξιμο.
πιστευω να χτυπησετε τον μποξερ...

Σοφια είπε...

Vlaso

Μας έχεις κουράσει ειλικρινά με τις αηδιες σου κάθε τρείς και λίγο...
Απορώ, δεν βαρέθηκες ακόμα να επιτιθεσαι σε έναν άνθρωπο κατά αυτόν τον τρόπο ?
Το να τρέφεις τόσο μίσος μέσα σου για κάποιον ,δείχνει τον κακό σου χαρακτήρα και δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να νιώθεις...

Ο Αρτ έχει άποψη σαν άνθρωπος,είναι έξυπνος μορφωμένος και ταλαντούχος ! Επειδή εσένα για κάποιο δικό σου λόγο δεν σου αρέσουν αυτά,άντε στην γωνία σου και άσε μας ήσυχους !
Έχεις γίνει πάρα πολύ βαρετός..μέχρι αηδιας..

michele είπε...

Cornelsen ευχαριστω, πρεπει να βρουμε τα πατήματα μας
Ηλια, δινω μικρες πιθανοτητες ,αλλα ενα κουτσουρεμενο ισως το δώσει

Για μενα προσωπικα δεν παιζει ιδιαιτερο λόγο με την εννοια οτι απώλεσε σε 1 χρονο και κατι το 70% της αξιας της η ΜΟΗ προεξοφλώντας τα δεινα της μειωμενης ζητησης και υφεσης κλπ. Οι περισσοτερες ζημιες ειναι απο τα αποθεματα
Πιστευω λοιπον οτι σε διαστημα 3 ετίας θα φτασει το λιγοτερο εκει που λες εσυ

Το γ) καλο αστειο αλλα είτε ειναι ειτε δεν ειναι στην κυβερνηση η Ολγα, λιγα πραγματα σαν πολιτικος. Σαν γυναικα, αλλάζει το θέμα :))

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

H Ζουζού ...τίποτα δεν τρώει η Ζουζουυυ

Καλός ο χαβαλες αλλά κάποια στιγμή πρέπει και να ξεκολαμε...
Δεν χρειαζετε να είμαστε αγαπημένοι ...απλά να κρατάμε ένα επίπεδο. (σεβόμενοι πρώτα τον εαυτό μας,τον χρόνο μας κτλ)
Το να κλείνουμε την επανάληψη σε όλους τους χρόνους δεν έχει νόημα ..όπως και το να καυχιέται κανείς το οποίο κέρδος του.
Όποιος κερδίζει δεν έχει ανάγκη επιβεβαίωσης.
Λυπαμε που επαναλαμβανομε αλλά με έχουν στήσει ...χαχα

Σοφια είπε...

Σε όλο το διαδίκτυο "αγαπητέ "μου ένα όνομα χρησιμοποιώ...το Σοφία
Αλλά ηθελες πάλι να πεις την αηδία σου...

Lorac είπε...

Καλησπέρα! Σοφία χαίρομαι που βρήκες χρήσιμο τις χθεσινές σκέψεις. Σήμερα να προσθέσω απλά ότι το βέλτιστο για τον πειραυλο είναι να συγχωνευτεί με μια άλλη και να δημιουργήσουν έναν "εθνικό πρωταθλητή". Αναπόφευκτα στην ΕΕ θα οδηγηθούμε συντόμως σε τέτοιο μοντέλο για να ανταπεξέλθουμε της χαμηλής αποτελεσματικότητας από την ευρωπαϊκή κρίση χρέους και ύστερα.

ΜΟΗ θα διαβάσω με ενδιαφέρον Michele τα γραφόμενα σου. Στα γρήγορα και ο δικός μου στόχος είναι στα 12 και όπως και ο κ. Hippy κρατώ δυνάμεις για την πιθανή έξοδο. Πάντως ενδιαφέρον είναι το πόσο είναι το περιθώριο διύλισης το 3ο εξάμηνο και έπειτα, γιατί στα ελπε που έχουν λινκ στο site τους φαίνεται μηδενισμένο σχεδόν.

Σοφια είπε...

Καλησπέρα..
Συμφωνώ με αυτά που γράφεις.
Θα μπορούσε να συγχωνευτει με μια άλλη τράπεζα συστημική όπως πολλές φορές έχει αναφερθεί.

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

Μιχάλη εχω να γράψω εδώ μήνες.
Μπαίνω και διαβάζω : " Προσπάθησε στα σχόλια να αποφύγεις αυτό που κατά καιρούς έγινε στην "ελεύθερη νεοδημοκρατική γνώμη"...να ΜΗΝ καπελωθείς από Μιδες,<ΘουΒουδες και λοιπούς Μισσαλόδοξους "

Με τον φιλο σου είχα μια αντιδικία και έληξε με το ότι παρεξήγησα.
Ακόμη ότι είναι προσωπικά γνωστος σου και δεν είναι τέτοιος χαρακτήρας.

Νομίζω πως ποτέ δεν προκάλεσα άλλη μια αναίτια επίθεση του φλου σου.

Να τον χαίρεσαι.


Απευθύνομαι σε εσένα , διότι αποφεύγω να μιλάω σε κομπλεξικούς.

hippy είπε...

Καλημέρα

Απο τη σημερινη αναλυση της GS για τα διυλιστηρια ...εάν επαληθευτεί ως προς την εκτίμηση για μέρισμα 0,50/μετοχή το 2020 και 0,75 /μετοχή το 2021 μάλλον θα δει τα € 10-12 μέχρι το Πάσχα 2021 (εάν βέβαια έχει βρεθεί το εμβόλιο)


Summary investment views
Tupras (Buy): We expect Tupras's earnings to recover in 2021, with an oil products demand recovery driving sales volume growth and some normalization in product cracks: we forecast Tupras' 2021E clean CCS EBITDA to be up c.60% vs. 2020. This is driven by (1) refining margin improvement by c.30% in 2021 vs. 2020, and (2) volume recovery by c.25% in 2021 vs. 2020. Earnings improvement should support the dividend recovery: we expect Tupras to provide a c.15% 2021E dividend yield, the highest among CEEMEA refiners, and fully covered by FCF generation.

Petrom (Buy): On our updated numbers, we expect Petrom to generate a c.11% FCF yield in 2020-21. Given that the Neptun FID has been delayed (subject to changes in the offshore Law and full liberalization of gas market), we believe that Petrom will allocate additional FCF to dividends: we estimate a c.8% 2020-22 average dividend yield. We also note that if the company proceeds with the Neptun project FID, we believe it should be a positive catalyst for the stock with a positive NPV impact for Petrom: we estimate the project's life of field NPV at c.US$120 mn (Petrom's share) and an IRR at c.12%, assuming a US$5.0/mcf gas price.

Motor Oil (Neutral): A challenging macro environment, coupled with the ongoing investments in a complex reforming unit, are weighing on Motor Oil's FCF generation in 2020/21E. On our updated numbers, we see Motor Oil generating only a c.3% average 2020/21 FCF yield vs. a 5Y historical average of 15%+. In our view, this should translate into lower dividends vs. 2019: we forecast 2020/21 total DPS at €0.50/0.75/share vs. €1.15/share in 2019. This implies an average 2020/21E dividend yield of c.7%, which is broadly in line with the company's historical average.

PKN (Sell): We expect PKN's FCF generation to be subdued in the coming years, reflecting the challenging macro environment, as well as the company's intensive investment program. Given that, we believe that PKN will have limited financial capacity to deliver dividend growth in the near term: we expect 2020/21 DPS of PLN1 (flat vs. 2019), which implies a c.2.5% dividend yield, one of the lowest among the CEEMEA refiners. The potential acquisitions of Lotos and PGNIG might further weigh on PKN's cash balance and pose further risks to dividend growth in 2020/21.

MOL (Sell): Lower oil prices, coupled with our expectations of an intensive capex program in 2021, imply negative effects on MOL’s cash flows. We forecast FCF to be down c.85%/65% in 2020/21 vs. 2019, and see the stock trading at a c.3% FCF yield. Given weaker FCF generation and the leverage increase post the ACG stake acquisition, we believe that a dividend recovery to 2018 levels (the company didn't pay dividends for 2019) is unlikely to happen in the medium term. Thus, we expect 2020/21 DPS at HUF60/80 vs. c.HUF143 paid out for 2018. On our updated numbers, MOL trades at a c.4%/5% 2020/21E dividend yield, below the dividend yields of European refiners as well as those of European and Russian integrated oil companies.

hippy είπε...

Σιγά μην απαντήσω στο θιγμένο θαυμαστή της Κατερίνας Μονογυιού

Andreas D. είπε...

Μικρέ,
θα το έχεις δει φανταζομαι..

https://www.mononews.gr/agores/metoxes/elve-i-leon-depolas-chrimatistiriaki-idikos-diapragmateftis-ton-metochon-tis

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

Απαντά βρε.
Θα σε αφήσω ασχολίαστο.

Έχεις το ακαταλόγιστο.


Βγάλε την σκατοψυχια που έχεις μέσα σου.
Μην διστάζεις.
Ου γαρ έρχεται μόνο του.

Σου υπόσχομαι σε όποιο μπλογκ σε βλέπω δεν θα γράψω ποτέ.
Είσαι ανεπιθύμητος και ως γραφική φιγούρα.

ArTaXiA είπε...

Σσσσσσσσσ! Για ησυχία λίγο!

Ακούτε τίποτα ασυνήθιστο;
Ναι, ναι! Είναι ένας ηλίθιος που είναι σορταρισμένος ΜΠΕΛΑ και κλαίει!



hippy είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
hippy είπε...

"Ο/Η ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...
Απαντά βρε.
Θα σε αφήσω ασχολίαστο."


Σε τι να απαντήσω κ. ΘΟΥ ΒΟΥ? "Όμοιος ομοίω αεί πελάζει" ή στη γλώσσα του λαού "δείξε μου το φίλο σου να σου πω ποιός είσαι"

Γράψατε

"Με τον φιλο σου είχα μια αντιδικία και έληξε με το ότι παρεξήγησα.
Ακόμη ότι είναι προσωπικά γνωστος σου και δεν είναι τέτοιος χαρακτήρας.

Νομίζω πως ποτέ δεν προκάλεσα άλλη μια αναίτια επίθεση του φλου σου."

Είναι σαφής η ομοιότης του λόγου σας με το λόγο της κυρίας Κατερίνας Μονογυιού. Στο παρελθόν την υπερασπισθήκατε, τώρα την εγκαταλείπετε?

Χα χα χα...χαρούμενα ξεκινήσαμε και σήμερα

Σοφια είπε...

Καλημέρα !!!

Εγώ βλέπω αριθμητικά τον Πυ Πύραυλο του lorac !!!!

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

Πότε.Παντα θα υπερασπίζομαι όποιον είναι σε μειονεκτική θέση.

Προφανώς εχεις μια φασιστική αντίληψη περί ορισμένων πραγμάτων.

Ένας που δυσκολεύεται στον λόγο πρέπει να μην προσπαθεί να ανέβει πιο ψηλά.
Όσο ψηλά μπορεί.
Απαγορεύεται..Από τον hippy.

Αν ο λόγος σου δεν είναι καθηγητή απαγορεύεται να γράφεις δημόσια.

Αν δεν μπορείς να περπατήσεις απαγορεύεται να πας θέατρο, κινηματογράφο..Είσαι κατώτερος.

Τώρα εσύ δίδαξες σε αίθουσα;

Με έπιασες.
Αγράμματος με δυσκολία στον προφορικό και γραπτό λόγο.
Ο φασισμός σου με βάζει στο περιθώριο.

Απλά επειδή δεν κάνω παρέα με Χρυσαυγίτες σε παρακαλώ να τραβήξεις τον δρόμο σου και να μην ξανάσχοληθεις μαζί μου.
Κάνε παρέα με τους δικούς σου.


hippy είπε...

Ο Χίππης Χρυσαυγίτης???????????????

Μπου χα χα χα χα χα

Τέλειο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

michele είπε...

Καλημέρα, καλημέρα σε όλους :) Φίλε ΘΒ περισσοτερο θα επρεπε να εχω θιχτει εγω απο το "Νεοδημοκρατικη" γνωμη, αλλα οι αριστερες πσυχούλες τα χουν αυτα
δεν μασαω βεβαια. Δεν χρειαζεται να "απανταμε" σε όλα

Ηλια εγω υπολογιζα για φετος ενα 0,30 για τη ΜΟΗ αυτοι υπολογιζουν 0,50. Οπως και να εχει εγω στο αρθρο ηθελα να "δειξω" ενα παραδειγμα βασει του "price action" που ενδιαφερει τους contrarians

Χτες στο live χρηματιστηριο του Liberal Markets εκανα σχόλιο για τη ΜΠΕΛΑ αρκετα νωρις στα 12,30 ηταν νομιζω

michele είπε...

Χρυσαυγιτη εγω μονο τον Πετραν ξερω

austin είπε...

Την καλημέρα μου.

Αυτή η μεγάλη άνοδος στις αγορές 1 μέρα πριν την εκλογική διαδικασία, να είμαι ειλικρινήσς δεν μου αρέσει. Γιατί τρέχουν όλοι να ψωνίσουν? Ξέρουν ότι θα ξαναβγει ο τραμπ?

hippy είπε...

Κυρία Σοφία με όλο το θάρρος καθώς πιθανολογώ πως είμαστε στην ίδια όχθη ο πύραυλος θέλει προσοχή. Κανονικά μετά από τόσο ξύλο και με το νέο της πιθανής ΑΜΚ στα € 6 θα έπρεπε να είναι + 30% και όχι +5%. Εάν έχετε αγοράσει (και μπράβο για το θάρρος σας) η στρατηγική λέγεται tralling stop loss αλλά δυστυχώς δεν μπαίνει αυτόματα στο ελληνικό χρηματιστήριο απ΄όσο γνωρίζω (η Interactive Brokers έχει αυτή τη δυνατότητα). Εσείς λοιπόν ως διαβασμένη και υποψιασμένη, ορίζετε ένα ψυχολογικό όριο πχ 3-5 σεντς και όποτε η μετοχή διορθώσει τόσο από τα υψηλά ημέρας πουλάτε. Εναλλακτικά και καλύτερα ενημερώνετε τον χρηματιστή σας να το κάνει (και ταυτόχρονα να σας πάρει τηλέφωνο ώστε να καταγραφή η εντολή και να είναι κατοχυρωμένος)

Μιχάλη μ΄αρέσει το χιούμορ σου (το ξανάπα ε?)

austin είπε...

Hippy...περί κυριακάτικης ερώτησης...Η πιο απλή σκέψη είναι και η πιο δύσκολη!

Μπελα σήμερα τιμητική της, αν και περίμενα χθες να κάνει την μεγάλη κίνηση και όχι σήμερα, που είμαστε και πιο κοντά σε ολικο λοκντάουν

Σοφια είπε...

Και τα futures καταπράσινα....

ArTaXiA είπε...

Βρε Austin. Αφού έβγαλε ο αντιδείκτης πως έχει σορτάρει τι περίμενες; Δεν θυμάσαι όταν έγραφε πως αγόραζε τράπεζες;

Ούτε διαγράμματα, ούτε μελέτη, ούτε μάκρο, περιμένουμε τον βλάκα να ανακοινώσει κίνηση και πάμε ανάποδα. Επιτυχία εξασφαλισμένη. Πέντε στα πέντε ως τώρα.

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

Έχει και κρυφούς.
Εντάξει μαζί πίνετε καφέ, πρέπει να τον υπερασπιστείς.

Δεν τον προκάλεσα.

Αν ήταν φίλος μου ισως να μην εδινα σημασία , όπως εσύ.

Μπορούσε να αποφύγει την αναφορά σε εμένα.

Το τραπέζι έχει δύο καρέκλες.
Καθίστε εσείς , εγώ θα φύγω.
Μην σας χαλάω και το μαγαζί.

Όπου βλέπω ανθρώπους που δεν μου αρέσουν φεύγω ήσυχα.
Έτσι και αλλιώς είχα φύγει ηδη.
Εδώ σχολίασα λίγο παραπάνω.

Καλή συνέχεια σε όλους.

ArTaXiA είπε...

Peter Vlaso είπε...
Τι; Δεν είσαι short; Εγώ είμαι!

29 Οκτωβρίου 2020 - 6:03 μ.μ.

ΜΠΕΛΑ 29/10 €12,25

ΜΠΕΛΑ πριν λίγο: €13,08.

Πετυχεσιά αντιδείκτη: -6,35%.

Αλλά εδώ δεν ήρθε ο φίλος ο Andreas ο "το είχα επισημάνει" να αρχίσει τα "μπράβο Peter" και τα χαχαχαχαχαχαα.

Όταν ανεβαίνει όλο το μαγαζί σε ποιον να καυχηθείς για τον ΚΜΟΛ που αγόρασες πριν 87 ημέρες;

Άντε φιλιά ρε παίκτες.

Andreas D. είπε...

https://www.lifo.gr/articles/health-fitness_articles/95935

Andreas D. είπε...

Peter,
έχω κρατήσει ΟΛΗ την θέση μου στον ΚΜΟΛ, δεν είναι και πολλά άλλωστε, 2000 Χ 1,74...

Andreas D. είπε...

https://www.tovima.gr/2019/11/20/science/kompleks-pos-ta-apoktame-kai-pos-na-ta-kseperasoume/

Andreas D. είπε...

Peter,
χαρά στο κουράγιο σου που ασχολείσαι...

Σοφια είπε...

Κύριε Ηλία..

Σας ευχαριστώ θερμά για την υποστήριξη σας !

Βεβαίως και έχω τον νου μου...αυτό δα έλειπε...

Πάντα να έχετε το θάρρος !
Οι ευγενείς και καλοί άνθρωποι είναι ευπρόσδεκτοι πάντα... !

elpsa είπε...

Καλή αρχή στο ηλεκτρονικό Liberal Markets. Και ελπίζω σύντομα και με εντελώς αυτόνομο site.

μπαρμπαλιας είπε...

προψες το γυφτομαγαζο ηταν για αγορα ..."η εχθες τουλαχιστον.
το λεω γιατι ειμαι διολισμενος που κραταω ενα χαρτι

Lorac είπε...

Καλησπέρα! Τσίμπησε λίγο ο δανεισμός στην ΜΟΗ [βλέπε ενότητα 7 εδώ https://www.athexgroup.gr/documents/10180/6049077/%CE%97%CE%94%CE%A4-2020-209+%2803+%CE%9D%CE%BF%CE%B5%29/c1a97155-4b99-477e-a43d-4aa22efae354?version=1.0]
Αδυναμία και στο να κρατήσει το 8,10-20, οπότε αναμένουμε με ηρεμία το χρησμό της Μοργκάνας και το επακόλουθο "χώσιμο" την επόμενη μέρα. Πάραυτα διακρατώ το στοίχημα των πρόσφατων χαμηλών μήπως και... Στοπ σφικτό.

ArTaXiA είπε...

Είδατε μήπως τίποτα περίεργο σήμερα;

Ήταν ο Βακάκης που πέρασε σουβλάκι κάτι σορταρισμένους.

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Here I am rock u like a hurricane
Donald Donland dawnland for president!

austin είπε...

https://www.mononews.gr/oikonomia/thewiseman/ti-lei-korifeos-axiomatouchos-tou-maximou-gia-pireos-ke-alpha-bank-ke-ta-hot-nea-se-petropoulo-fourli-ke-mitilineo

Την καλημέρα μου! Τραμπ??? Λέτε?

austin είπε...

Άντε αφού όλοι εδώ κάνουν quote τι είχα γράψει...

austin είπε...
Την καλημέρα μου.

Αυτή η μεγάλη άνοδος στις αγορές 1 μέρα πριν την εκλογική διαδικασία, να είμαι ειλικρινήσς δεν μου αρέσει. Γιατί τρέχουν όλοι να ψωνίσουν? Ξέρουν ότι θα ξαναβγει ο τραμπ?

3 Νοεμβρίου 2020 - 12:12 μ.μ.

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Καλημέρα Austin,
σήμερα θα είναι μια εύκολη μέρα για short

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Με αυτά που είπε ο φίλος Donald ...νικήσαμε και μας κλέβουν την νίκη...something is off ...και ότι η εκλογές θα έχουν δικαστική συνέχεια ...αν και το είπε λίγο μπερδεμένα ότι τάχα οι δημοκρατικοί θα το πανε supreme court χαχα.

Πάει για σενάριο ...ανασφάλειας όσο αφορά τις αγορές.

Σοφια είπε...

Καλημέρα ...
Ο πύραυλος συνεχίζει..να δούμε μέχρι που έχει αντοχές...

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Εντάξη δεν υπάρχει χαχα μια ωραία άνοδος χαχα
Κάτι θα ξέρουν ...είναι το μότο :)

austin είπε...

To trading στην πειραιώς δεν μου πάει καλά.. σήμερα παρότι δεν ήμουν μέσα σκεφτόμουν το σορτ εκεί στα ψηλά, αλλά κώλωσα.

Ακολουθώ στρατηγική Hippy, αλλά με πονάνε τα διαφυγόντα.

Σοφια είπε...

Γιώργο..
Οι αγορές εδώ είναι και θα είναι ,πάντα..εμείς να είμαστε καλά...
Ευκαιρίες παρουσιάζονται ...
Αν έχασες μια κίνηση δεν λέει και τίποτα...την επόμενη
Ένα μέρος έφυγε από τα δικά μου..
Απ' ότι βλέπω φεύγει για κατω...αλλά μέχρι τέλος πολλοί καιροί διαβαίνουν..

ArTaXiA είπε...

Ωραίος ο ΕΛΛΑΚΤ σήμερα. Υπάρχει θέμα -λέει- Καλλικάντζαρων και Ολλανδών. Περίεργο που οι γκουρούδες εδώ, δεν έγραψαν κάτι σχετικό. Δεν πειράζει. Θα μας πουν σχετικώς, όταν μάθουν και για τα πακέτα της ΚΜΟΛ.

Α και να μην ξεχνιόμαστε επειδή είναι "χρηματιστηριακό το blog".

Αχαχαχαχαχουχαχουχαχααααααααααααααα

Πάμε όλοι μαζί άλλη μια φορά: Αχαχαχαχαχαχαααααααααααχουχουχαουχο.

Έτσι!

Σοφια είπε...

Εάν η Πειραιώς μέχρις την λήξη της συνεδρίαση ,χάσει το υψηλό του χθεσινού κεριου ,δίνω και τα υπόλοιπα...μετά ας κάνει ότι θέλει..πάνω η κάτω δεν με νοιαζει καθολου

austin είπε...

αυτός ο μυτιλος δεν μπορεί να κάνει κίνηση. Ούτε πουλάνε με έναταση ούτε αγοράζουν με ένταση. κάτι τεμάχια λίγα λίγα λίγα

michele είπε...

Καλο απόγευμα σε όλους. Ελπιζω να βοηθαει η στηλη LIVE χρηματισρηιο στο Liberal Markets

https://www.liberal.gr/liberalmarkets/liveMarket.asp?lm=67

Η συνεισφορα μου για ΑΡΑΙΓ φαινεται σε σας που με γνωριζετε. Οταν βρουμε πατηματα θα επιστρεψω και εδω πιο ενεργος

Σοφια είπε...

Ευχαριστούμε Μιχάλη !!!

paolostar είπε...

Πράγματι το live του Liberal markets και κυρίως η αναφορά σε συγκεκριμένους τίτλους για το που πηγαίνουν είναι πολύ κατατοπιστικο και πρωτότυπο θα έλεγα...
Μπράβο στους συντελεστές και στους γραφοντες που το απαρτίζουν
Μακάρι και εδώ(και το προτείνω να ξεκινήσει) να γινόταν κάτι ανάλογο με επιχειρήματα και αιτιολόγηση φυσικά, αντί να έχουμε ανούσιες κοκορομαχιες...

michele είπε...

Ευχαριστουμε Paolo. Ανεβασα και ΟΤΕ ημερησιο εκει.

https://www.liberal.gr/liberalmarkets/liveMarket.asp?lm=73

hippy είπε...

Austin σφίγγω τα μετρητά μου περιμένοντας την επόμενη εβδομάδα τις ανακοινώσεις της MS για την ΜΟΗ.

Εάν όντως η μετοχή βγει από τον MSCI οι εκροές υπολογίζονται στα 32,80 εκατ. δολάρια περίπου ή 3,22 εκατ. μετοχές που αντιστοιχούν σε 13,8 φορές την ημερήσια συναλλακτική δραστηριότητα των τελευταίων 20 ημερών, η οποία υπολογίζεται σε 234 χιλιάδες μετοχές ημερησίως στις τελευταίες 20 συνεδριάσεις.

Πάντως εάν τελικά η εταιρεία ΔΕΝ βγει από τους δείκτες της Μοργκάνας ΔΕΝ προτίθεμαι να αγοράσω ούτε μια μετοχή. Οι λόγοι πολλοί και σοβαροί (για μένα). Ο κλάδος είναι παγκοσμίως σε πίεση. Δεν μου αρέσουν οι κινήσεις του management (ΑΛΦΑ ΤV, Optimabank-άλλος κλάδος σε πίεση, λάθος αντιμετώπιση του ομολογιακού δανεισμού, των αποθεμάτων κλπ). Επίσης είναι απ΄τις τελευταίες εταιρείες σε ΑΠΕ. Μετά το μεγάλο έλλειμα της ΕΛΑΠΕ που δημιούργησε η κίνηση του κ. Χατζηδάκη για να ενισχύσει τη ΔΕΗ (αύξηση τιμών-αφαίρεση του τέλους απ΄τους λογαριασμούς) πιστεύω ότι οι νέες άδειες ΑΠΕ που θα δημοπρατηθούν θα έχουν λογικά μειωμένα περιθώρια κέρδους.

hippy είπε...

Χαιρετίζω την παρέα

michele είπε...

Ενδιαφέρουσα παντως και η φημολογία για εισοδο δυνατων χεριών στην Αλφα εδω και αρκετες συνεδριάσεις. Να δουμε αν και κατα ποσον επιβεβαιωθει. Φημολογια επαναλαμβανω μην παρεξηγηθω

hippy είπε...

Πολύ καλή η σελίδα Μιχάλη...Μπράβο!!

(δυστυχώς δεν πήρα είδηση το χθεσινό πακκέτο του ΠΕΤΡΟ στα € 4 κι έδωσα όλη τη θέση μου λίγο μετά τη δημοπρασία στους αγοραστές...φτου να χαθείς Χιππέα)

paolostar είπε...

Μιχάλη το Liberal πριν 4-5 χρόνια είχε και φοβερό forum από τα παιδιά που έγραφαν εκεί (χωρίς να τσακώνονται) σωστό φροντιστήριο και η χαρά του μικροεπενδυτή που διψουσε για γνώση
Δυστυχώς δεν υπάρχει πια...

michele είπε...

Ευχαριστω Ηλια, θελω τα σχόλιά σας και τις παρατηρησεις σας ετσι ωστε να τις μεταφερω. Εγω επειδη κοιταω τα πακετα γιατι φαινονται στο ογκο του μονολεπτου που παρακολουθω το ειδα, αλλα δεν ειχα ΠΕΤΡΟ χαχ

austin είπε...

Κρίμα hippy. Και σήμερα έλεγα...σωστός ο Χιπι με τον πετρο!

Μύτιλος μία που το πα και μία που ζωντάνεψε

THE REBEL είπε...

καλησπέρα ...Μιχάλη ωραίο το liberal και νομίζω ότι έλειπε κάτι τέτοιο να μπορούν οι επαγγελματίες της αγοράς να εκφέρουν έτσι live...υπο παρακολούθηση και αυτό...

michele είπε...

Ναι REBEL γιατι οσο ναναι, κατι βλεπουμε που μπορει να μας εχει ξεφυγει ειναι βοηθεια για ολους
ενα διαγραμμα, μια πληροφορια, ενα πακετο, μια ιδεα

austin είπε...

Ράλι τρελο στα εξω.

Αν θα έβγαινε ο τραμπ. Θα έκανε Ράλι.
Τελικως αν θα έβγαινε ο μπαιντεν θα έκανε Ράλι.
Αν θα υπήρχε η υπόνοια να το τραβήξει ο τραμπ... τελικά αδιαφορεί και κάνει Ράλι.

Ποιο το νόημα τοτε να μας ζαλίζουν με τον συσχετισμό εκλογών και αγοράς...?

Μια υποσημείωση. Στο τρελο Ράλι που κάνει σημερα, το tvix σα να δειχνει μια διάθεση να μην φύγει παρακάτω... δεν το λες και καλο από την μια αλλα από την άλλη, στην Αμερική λες και είναι μόνο για πανω

Lorac είπε...

Αν ισχύει το παρακάτω θα είναι μια θετική ανατροπή. Οι έσχατοι έσονται πρώτοι λοιπόν. Γιατί τα ΑΠΕ μετά τις αλλαγές που συντελέστηκαν τα τελευταία χρόνια δεν αποτελούν πλέον τη χρυσή όρνιθα της ενέργειας και έργα όπως αυτό, λόγω της στρατηγικής θέσης των εγκαταστάσεων, θα χαίρει "συγκριτικού πλεονεκτήματος" λόγω εγγύτητας στις πηγές ΦΑ. Επίσης με ρευστότητα η ΜΟΗ θα περίμενα να μπει στην νέα εποχή με κάτι πιο σύγχρονο από "φωτοβολταικα στη Κοζάνη".

"Βρέθηκε σύμφωνα με πληροφορίες η χρυσή τομή ώστε το έργο «Διώρυγα Gas» της Motor Oil να συμπεριληφθεί στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης ΕΣΦΑ 2021-2030."

Πηγή:https://worldenergynews.gr/index.php?id=50674

Αύριο με την (πιθανή) ανακοίνωση πιο περιοριστικών μέτρων από την κυβέρνηση, λόγω covid, αναμένω σημαντικές αγοραστικές ευκαιρίες, γενικότερα.

austin είπε...

Ειλικρινά... τι θα αφήσει πίσω του και το δεύτερο λοκνταουν.

Και σήμερα με έτρωγε το σορτ, αλλά δεν πίστευα ότι μεσα σε δυο μέρες θα αλλαζε από μερικο σε ολικό λοκνταουν

austin είπε...

Μιχάλη... προτείνω αυριο να βάλεις νέα ανάρτηση! Θα είναι λογικά μια ακόμα μερα σημαντική να θυμόμαστε!

Οχι απαραίτητα διάγραμμα... άλλωστε τι θα κρατήσει αυριο? Βάλε κάτι αλλο να έχουμε να ανατρεχουμε.

Θα μπορούσε να είναι κάτι με θέμα "από τα capital controls μεχρι το δεύτερο λοκνταουν, ούτε 100 μονάδες διαφορα!"
Αντε καληνυχτα και να μαστε καλα!

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

austin κατά την γνώμη μου δεν επιτρέπεται (από εμάς τους υποτίθεται παλιούς γνώστες;)να μην έχουμε πάρει χαμπάρι τι θα γίνει. ..
Είναι περιττό πλέον να ξαναβάλω τι έγραφα μονότονα εδώ ακόμα και για την ύφεση τού 2021 που έρχεται ή για τις 350 μονάδες ΓΔ λες και αν είναι 380 ή 400 θα έχει καμία διαφορά.
Γράψαμε για ευκαιρία απεγκλοβισμου πολύ υψηλότερα και τα λεφτά ούτε καν στον κωδικό(πόσο πιο απλά )
Ξαναλέω..το πρώτο λοκ..αποτιμηθηκε στις 480 με την προϋπόθεση ότι θα είχαμε καλό τουρισμό και ριμπάουντ στην οικονομία έως τέλος του χρόνου. .Τώρα τι λες...θα αποτιμηθεί το δεύτερο στις ίδιες τιμές?
Εδώ παίζει να έχουμε και τρίτο ή το δεύτερο να είναι σαν δυο μαζί. .
Εύχομαι υγεία σε όλους.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Όσον αφορά την οικονομία γενικότερα εδώ και Ευρώπη. ..
Χρήμα υπάρχει πολύ και θα διατεθεί υπό μορφή επιδομάτων και ενισχύσεων. .το μαξιλάρι θα εξαφανιστεί εδώ αλλά κανένας δεν θα μας ζητήσει τον λόγο μιας και τα σύμφωνα σταθερότητας και τα πλεονάσματα έχουν πάει περίπατο. .ο λογαριασμός θα έρθει αργότερα πάλι με σκληρά μέτρα αλλά αυτή τη στιγμή δεν είναι ώρα να το συζητήσουμε. .