Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021

 X.A.A




 ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ONLINE

ΠΩΣ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΕΛΠΕ ΚΑΙ ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ ΟΙ ΘΕΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΔΙΥΛΙΣΗΣ ΤΟ 2021....
Το τελευταίο διάστημα, η κίνηση της τιμής του αργού πετρελαίου ( WTI Crude), με τη διάσπαση των 51 δολαρίων, έχει ωθήσει υψηλότερα τις μετοχές των μεγάλων πετρελαϊκών εταιρειών. Οι βασικοί παραγωγοί έχουν μειώσει την προσφορά και σε συνδυασμό με το αδύναμο δολάριο, οι δε εκτιμήσεις των αναλυτών  στρέφονται  σε  μεσοπρόθεσμο χρονοπλαίσιο, προς τα 65 δολάρια το βαρέλι. Πως επηρεάζονται τα δύο ελληνικά διυλιστήρια ΕΛΠΕ και Motor Oil και ποια είναι η θεμελιώδης και τεχνική εικόνα τους. (Διαγράμματα).




62 σχόλια:

michele είπε...

Καλημέρα, καλημέρα σε όλους :)

austin είπε...

https://www.investing.com/crypto/0x/zrx-eur

σε 10 μέρες χ3+. Όπου και αν γυρίσω το κεφάλι μου, από υπάλληλο μέχρι επιχειρηματία, από γιατρό μέχρι εργάτη, ασχολούνται με etoro, cryptos κτλ κτλ.

Πότε θα τα φορέσουν ΟΛΑ στον κοσμάκι δεν ξέρω. Δεν μπορεί να είναι τόσο εύκολο να βγάζεις πλέον χρήματα... Ο τελευταίος των μοικανών βάζει σε cryptos και αμερικάνικες μετοχές και βγάζει. Ωραία!

μπαρμπαλιας είπε...

μοδα και θα περασει...
ο τελευταιος θα την φαει χονδρα
κι ο ανεζουλακις πεφτει -8% με δεκα χαρτια ...ολέ

Lorac είπε...

Καλημέρα! Ωραίος ενεργειακός ο Μιχάλης!! Ο τελευταίος σίγουρα θα την φάει χοντρά, αλλά στο μεσοδιάστημα χωράει ένα εγχώριο πάρτι, καθώς το ΧΑΑ είναι το αντίστοιχο των penny stocks. Ανεβαίνουν δυναμικά στο τέλος του ανοδικού κύκλου.

μπαρμπαλιας είπε...

σωστα,αλλα οι προοπτικες ειναι μπροστα.ολοι περιμενουν τους εμπολιασμους και μετα θα αναψει πρασσινο φως

μπαρμπαλιας είπε...

χθες στα χαμπηλα πηρα ΠΕΙΡ λιγα ...σκατζα απο ΑΡΦΑ
αν πανε... σε λιγο σουτ...

Andreas D. είπε...

Μπάρμπα,

έδωσα 1 ΦΙΕΡ και το πήγα -7,78 % απο -8,01 %
καλύτερα τώρα?

χαχαχα

Andreas D. είπε...

https://www.mononews.gr/business/energy/pos-o-giorgos-stassis-egklovise-ta-golden-boys-tis-lansdowne

Andreas D. είπε...

https://www.mononews.gr/business/sta-erga-diachirisis-aporrimmaton-pou-tha-xeperasoun-to-15-dis-evro-stochevi-i-thigatriki-tis-ellaktor-ilektor

Andreas D. είπε...

άσχετο αλλά εντυπωσιακό:

https://www.penna.gr/reportage/16248-i-megalyteri-fotografia-tou-kosmou

Andreas D. είπε...

https://www.btig.com/

καθημερινός αγοραστής στην ΓΕΚ...

Andreas D. είπε...

(Με επιφύλαξη)

στα 0,20 με 0,30 η ΑΜΚ της ΠΕΙΡ... 300 εκ θα βάλει ο Paulson

Lorac είπε...

Το 30αρι δείχνει η λογική και 4ν/1π. Πρέπει να αλλάξει όμως ονομαστική τιμή εκτιμώ για να γίνει εκεί. Βασικό σενάριο ότι το ΤΧΣ θα συμμετάσχει με το 40% των δικαιωμάτων και τα υπόλοιπα ιδιώτες, ώστε το ποσοστό να πέσει στο <33%

Lorac είπε...

Σε κάθε περίπτωση είχα το 070 για κερδοσκοπική αντίδραση (done) μετά κοντά στο 065 (πιο αβέβαιο αν θα σταματήσει εκεί) και φυσικά κοντά στο προηγούμενο χαμηλό όσο πλησιάζει ο Μάρτης και η αμφιβολία του που θα είναι τελικά η τιμή.

μπαρμπαλιας είπε...

ρεεε εχασα τον φιλο μου τον Τσαμπέ,να του πω οτι εκεινο το μλάρρρ τη ΓΕΚ την βασταω

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Πιστευω μπαρμπα μου οτι,εκανες καλα.
Ανδρεα,για καποιο λογο σημερα ,δεν δουλευει καλα το συστημα μου.Αν θελεις μου μεταφερεις το σχολιο των 1.05

μπαρμπαλιας είπε...

καλα που εισαι ρεσυ που σε φωναζω τοσον καιρο;εβγα πεσ ζω και εξαφανησου

μπαρμπαλιας είπε...

https://www.btig.com/
δειχνει σοβαρη...ο Αδρε γνωριζει

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Εχεις δικιο μπαρμπα μου.Δυστυχως-ευτυχως, δουλειες εκτος Ελλαδας.

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Ευχαριστω πολυ.Μαλλον ναι ειναι σοβαρη.!!!!!!!

μπαρμπαλιας είπε...

η περσεφονέ πρεπει να "κοψει"για να κινηθει.μας τουμπανιασε

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Πολλες απουσιες παρατηρω.Εχει συμβει κατι???Η,ειναι προσκαιρο.
Καλο ΠΣΚ να εχουμε.!!!!

austin είπε...

https://www.antinews.gr/action.read/politiki/pros-maksimou-ton-gkremo-ton-blepei-o-prothupourgos-/2.148988

Εδώ εκ των δεξιών μάλιστα κρατώ ένα και μόνο ενα:

Επίσης, γιατί πετάμε δισεκατομμύρια σε εξοπλισμούς, και δη ενόψει νέας οικονομικής εξαθλίωσης, όταν η απόφαση για συνθηκολόγηση με τους Τούρκους είναι προηλειμμένη;

Δεν είναι θέμα κομματικης αντιληψης/αντιπαράθεση. Ειναι απλή λογική! Την οποία την εχουμε ξεχάσει και λέμε τι άλλο να κανουμε.

Τυχαία ελεγα πριν βγει ο Μητσοτάκης ότι δεν θα αντέξει και θα εχει την μοίρα του πατέρα του. Κατι που φαίνεται να ξεπροβάλει σιγα σιγα... και αν, λεω αν, τον φάει παλι ο Σαμαράς, ειλικρινά ποσο γραφική θα είναι αυτή η χώρα!

austin είπε...

https://www.welt.de/politik/deutschland/article225864597/Interner-E-Mail-Verkehr-Innenministerium-spannte-Wissenschaftler-ein.html

Αυτό το νέο έπαιξε στην Ελλάδα?? Και δεν βάζω νέα του FB...

michele είπε...

Καλημέρα, καλη εβδομάδα σε όλους :)

Andreas D. είπε...

...ετεροχρονισμένο κουσομπολιό αλλά καλό τώρα που “σκαλίζονται” σιγα σιγά τα κιταπια του Ελλάκτωρα από τη νέα διοίκηση, αποκαλύπτεται οτι ο Σάκης Κ. αυτό το αρχοντόπουλο ξόδεψε περί τις 600.000 ευρώ σε δημόσιες σχέσεις μέσα σε 45 ημέρες το τελευταίο διάστημα πριν “πάρει πόδι” απο την εταιρία. Ναι μάλιστα καλά διαβάζετε το νούμερο, 600 ζεστά για να βλέπει τον εαυτό του να… αποθεώνεται δημοσίως παρά το γεγονός οτι όλοι (μα όλοι, ακόμη και αυτοί που τον αποθέωναν) ήξεραν οτι μετράει μέρες στη διοίκηση της εταιρίας. Αυτός, αυτός, αυτός είναι αρχηγός κι όχι ο τσίγκουναρος, ο παλιοολλανδός!

ποιος να πήρε τα πιο πολλά άραγε?

Καλημέρα Μιχάλη!

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Καλημερα,καλη βδομαδα.
Μπαρμπα,αν εχεις ακομη παραπονο.....χαχαχα τι να πω.!!!!

μπαρμπαλιας είπε...

κλμ Τσαμππππ,να εμφανιζεσαι

μπαρμπαλιας είπε...

Ανδρε,
κανενα σκουπιδι θα φαμε;;;

χασαμε το συν/ματο Η.

Andreas D. είπε...

Μπάρμπα,
έπρεπε ήδη να είχαμε πήξει στα σκουπίδια αλλά...

μπαρμπαλιας είπε...

Μικε στο πρωτο γκολακι τα γαβρα χασανε το τοπι
τελικα ο μπολονίς θα φτιαξει ομαδουλα...να δουμε συνεχεια

μπαρμπαλιας είπε...

https://www.mononews.gr/oikonomia/thewiseman/pios-odigouse-roz-porsche-sto-monte-karlo-ta-erotimata-gia-tous-stengous-me-ta-karavia-o-avvocato-ton-deals-ke-giati-ftiachnete-to-intralotcoin

χορταστικα πραματα σημερα...

austin είπε...

Γράφει δίπλα ο Πετράν για την ΝΙΚΕ,

https://www.bankingnews.gr/epixeiriseis/articles/546697/apokalypsi-telesigrafo-sok-apo-ti-nike-se-ola-ta-ellinika-diktya-lianikis

Μαζί με το άρθρο της DW, άντε βάλε και στην εξίσωση τον χαμό που έγινε με τις απαγορεύσεις αγορών από διάφορες πλατφόρμες για τις γνωστές μετοχές, ελπίζω και ο τελευταίος να καταλαβαίνει που οδηγούμαστε.

Και ελπίζω όλοι μας να καταλαβαίνουμε ότι κααααποια στιγμή θα γίνει ένα απίστευτο "κόψιμο ρεύματος" που δεν θα ξέρουμε που να κρυφτούμε. Είπαμε εδώ και καιρό, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην...πολυεθνική!

Και βεβαίως εδώ για τις αγορές βρισκόμαστε σε "ύπνωση" αφού σαν άλλος "πατερούλης" η FED παρέχει την ρευστότητα και το φθηνό χρήμα, όπως τότε στην Σοβιετική Ένωση του παρείχαν τα βασικά αγαθά δωρεάν! Νομίζω ότι θα έρθει και η ώρα μας και στις αγορές. Βρισκόμαστε σε φάση που και τελευταίος των μοικανών βγάζει μεροκάματο από τις αγορές. Φιλόπτωχα ταμεία έγιναν και αυτές...??

Προσωπικά κάθε 100 καθαρού κέρδους που βγαίνει από οτιδήποτε, τα 10 από αυτά πάνε στον VIX. Είμαι διαθετιμένος πλέον για τέτοιο ρίσκο, γιατί είμαστε στην κόσμο της παράνοιας. Απλά ελπίζω η παράνοια αυτή ελπίζω να μην σέρνεται για χρόνια (είπαμε πιστεύω στο κάτω, αλλά πόσο να αντέξεις να παίζεις vix. χαχαχα!) Εννοείται και τα λεγόμενα μου δεν είναι για να επηρρεάσω κάποιον, αλλωστε μόνος μου είμαι στην πεποίθηση ότι οι αγορές δεν έχουν λογική και θα πέσουν.

Όλοι, ακόμα και άνθρωποι άσχετοι με ρωτάνε τι να πάρουν για να κερδίσουν και ότι δεν μπορούν να δουλέυουν όλο. Ενδείξεις ακραάς φούσκας, νομίζω και μένει να δούμε ποιος θα κλείσει τελευταίος την πόρτα..

μπαρμπαλιας είπε...

Γιωργη ,το ελλ χαα ειναι εκτος αγορων χρονια και ζαμανια .μην τρωγομαστε που βλεπουμε την ελαχιστη ανοδο την ...και φολόου
την τρενδέ

μπαρμπαλιας είπε...

πολυ πουτσαραδες αυτοι της σοου-μπιζέ ....αλλα τον τρωνε και λιγο.
τελικα ξεφτιλα απαντες και παντου.

απο εμβολια ιτσ.
πεστε στον κοσμο δεν εχουμε και αφηστε τη διαφημα

hippy είπε...

"Ο/Η μπαρμπαλιας είπε...
Ανδρε,
κανενα σκουπιδι θα φαμε;;;

χασαμε το συν/ματο Η.

15 Φεβρουαρίου 2021 - 11:48 π.μ."

Χαιρετίζω, εδώ είμαι

Το πρόβλημα με εμάς τους μικρούς (κερδοσκόπους-επενδυτές) μπάρμπα είναι πως όταν στα καλά νέα ανεβαίνουν τα χαρτιά τα θέλουμε σε καλύτερες τιμές κι όταν μας τα δίνουν εκεί που τα θέλαμε ψαρώνουμε να τ΄ακουμπήσουμε.

-πχ...ΟΠΑΠ...Κέρδη ρεκόρ τα τυχερά παιχνίδια στο διαδίκτυο, μεγάλη κερδισμένη της χρονιάς ήταν η Kaizen Gaming (stoiximan) που επωφελήθηκε περισσότερο από όλες τις εταιρείες από την αύξηση της αγοράς και αύξησε και το μερίδιό της στο 50,8% σημειώνοντας κέρδη GGR στα 285.706.630 ευρώ (να πούμε βέβαια για να μην μας βγεί κανένας σύμβουλος από αριστερά πως τα έσοδα της θυγατρικής αποτελούν το 20% των συνολικών του ΟΠΑΠ). Η καθαρή σκέψη όμως σκεπάζεται απ΄τις φωνές εκφοβισμού πως τα πρακτορεία θα κλείσουν για 3-5 βδομάδες. Ε και? Ευκαιρία για αγορές. Ο μειωμένος φόρος θα ισχύσει για τις υπόλοιπες 515 εβδομάδες.

https://www.mononews.gr/business/apoklistiko-kerdi-rekor-ta-tichera-pechnidia-sto-diadiktio-5622-ekat-evro-to-2020-apodidoun-196-ekat-foro-ta-meridia

-πχ...ΜΠΕΛΑ...ο εγκλεισμός που βιώνουμε δίνει σημαντικές πιθανότητες να είμαστε ανοιχτά το Πάσχα 2 Μάη όπως πιθανολογήσαμε και ανέφερε κι ο κ. Εξαδάκτυλος το πρωί στην TV (πιστεύω πως θα κάνουμε σαν χριστιανοί). Να προσθέσουμε επιπλέον ότι το φετινό Πάσχα-εξάμηνο θα συγκριθεί με το κάκιστο περσινό και τα το ταπώσει. Άσε που τα μέτρα θα επηρεάσουν βέβαια την καλή εταιρεία με το φουσκωμένο ταμείο των 600 εκ ευρώ σημαντικά περισσότερο όμως τους ανταγωνιστές με την μικρότερη ευρωστία και συνεπώς το αύριο ίσως να επιφυλάσσει μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στον διορατικό Απόστολο.

Είπαμε, η καλύτερη πληροφορία είναι η σωστή σκέψη (και οχι η συνωμοτική ομιχλώδης πληροφορία)

streetboy είπε...

Κύριε μπάρμπα δυστυχώς για εμάς τους παναθηναϊκους τίποτα δεν θα φτιάξει ο μπολονις οσο από πίσω υπάρχει ο μέγας απατεώνας αφραγκουζος... Ξέρεις τι θα φτιάξει απλά; Παιχτακια για να τα μοσχοπουλησει ο απατεώνας το καλοκαίρι. Τώρα περιμένει να του φτιάξουν και το γήπεδο για να τα αρπάξει ακόμα περισσότερο....

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Αγαπητε Χιππυ.
Σε χαρακτηριζω ως επενδυτη,ειδικων αποστολων και σιγουρων(το δυνατον) επενδυσεων.Οταν χρειαστει καποιος σε ρωταει και εσυ ψαχνεις και του το φερνεις στο πιατο, με ολα τα θεμελιωδη.
Σου αναγνωριζω τη προσπαθεια σου να βοηθησεις.ΜΠΡΑΒΟ σου.

Andreas D. είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=ASDTDxcw4Kg

- γεια σας...θέλουμε να αγοράσουμε ΧΧΧΧΧΧΧτμχ... θέλετε εσείς να μας τα πουλήσετε?
- γειά σας... ωραία που θέλετε να αγοράσετε...κι εμείς θέλουμε να πουλήσουμε ΧΧΧΧΧΧΧτμχ σε εσάς...
- ωραία που θέλετε να πουλήσετε...εμείς όπως σας είπαμε θέλουμε να αγοράσουμε και τα θέλουμε στο 7,50..τι λέτε? εσείς θέλετε να πουλήσετε εκεί?
- ναι, ωραία...εμείς θέλουμε να πουλήσουμε αλλά θέλουμε να πουλήσουμε σε εσάς στο 7,70...εσείς τι λέτε? θέλετε να αγοράσετε εκεί αφού εμείς πουλάμε?
- ναι ναι,θέλουμε εμείς να αγοράσουμε αφου σας το είπαμε αλλά θέλουμε κι εσείς να πουλήσετε λίγο πιο κάτω... τι λέτε?
- εντάξει κι εμείς όπως είπαμε θέλουμε να πουλήσουμε αλλά αφού κι εσείς θέλετε να αγοράσετε θα κατέβουμε στο 7,60.. τι λέτε? θέλετε να τα αγοράσετε εκεί αφού εμείς πουλάμε? πρέπει όμως να απαντήσετε σε εμάς ΤΩΡΑ για να αγοράσετε...
- εντάξει...εμείς θέλουμε να αγοράσουμε αφού εσείς πουλάτε αλλά όπως σας είπαμε 7,50 θέλουμε και θα το σκεφτούμε...
( ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3 ΩΡΕΣ!!!!)
- το σκεφτήκαμε...και ΝΑΙ, μας τα δίνετε στο 7,60 αφού εμείς θέλουμε να αγοράσουμε?
- ναι εντάξει... εσείς θέλατε να αγοράσετε αλλά κι εμείς ναι... θέλαμε να πουλήσουμε αλλά αργήσατε ΠΟΛΥ κι έτσι εμείς ναι ναι δεν τα πουλάμε πια...
- σας παρακαλούμε οχι,οχι! αφού εμείς θέλαμε να αγοράσουμε αυτά που εσείς θέλατε να πουλήσετε!!!!!

ΤΕΛΟΣ

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Ο/Η streetboy είπε...

Αφραγκουζος δεν ειναι αγαπητε μου,αλλα δεν ειναι και κουτος να ριχνει τα χρηματα του σε πηγδι διχως πατο.Ισως ,τωρα με το γηπεδο ηρθε η ωρα να γελασει και το δικο μας χειλακι.Τωρα σς πανηγυρισουμε την νικη μας και ας μην μιζεριαζουμε.ΠΑΟ και παντα ΠΑΟ!!!!!!!!!!!!!!

manos είπε...

Καλησπέρα κύριε hippy τι μέρισμα θα δώσει νομίζετε ο οπαπ

hippy είπε...

Κύριε TΣΑΜΠΗ να θυμίσω με τη σειρά μου ότι στο παρελθόν έχω επισημάνει ότι (κατά τη γνώμη μου) γνωρίζετε το ΧΑΑ και μπορείτε να προσφέρετε στο μπλογκ.

Επίσης ότι σωστά με χαρακτηρίσατε πατερναλιστή αλλά μετά 40 χρόνια στην έδρα το καθηγητηλίκι μου έχει γίνει δέρμα. Πως να το αποβάλλω? Με υπνωτισμό? Με βελονισμό? Αδυνατώ.

hippy είπε...

Κύριε mano πιθανολογώ 45-60 λεπτά. Ο ΟΠΑΠ  δεν ειναι βιομηχανία, δεν είναι εργοστάσιο ώστε να έχει μεγάλη ακίνητη περιουσια, να "απασχολεί" πολλά ίδια κεφάλαια. ΑΔΕΙΑ έχει να πουλάει "αέρα" (γι αυτό δεν έχει και ΦΠΑ ... δεν υπάρχει Προστιθέμενη Αξία)

μπαρμπαλιας είπε...

για δαυτο ειναι και ληστης-οχι ο πατερναλιστης-ο ΟΠΑΠις

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Το πατερναλιστικο υφος,ειναι γνωρισμα ολων των καλων πατεραδων και εκπαιδευτικων,(σκεφτειτε ποσο απο αυτο ,εχω εγω που ειμαι και παππους)αλλα ειναι πολλακις εγωιστικο και μας τυφλωνει.Αλλα αν δεν ειχαμε ''κουσουρια'' δεν θα ειμασταν ανθρωποι.Μην το αλλαξετε.Αν μπορειτ επεριοριστε το(το εχω προσπαθησει με μικρη επιτυχια,νομιζω.)Αν δεν τα καταφερετε δεν πειραζει .Αρκει που εισαστε προθυμος να βοηθησετε.
Ξανασυστηθηκαμε νομιζω!!!

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Ενα γυρισματακι,νομιζω οτι κσι το δικαιουμαστε και θα το δουμε.Τιποτε απολυτο ομως!!!
Απλα .κατα τας γραμμας.!!!

μπαρμπαλιας είπε...

....κατα τας γαμας!!!!

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Εκει το νου σου μπαρμπα.
Και εγω κατι θυμαμαι απο αυτο το παιγνιδι,αλλα,οχι και σπουδαια πραγματα,χαχαχαχα.

μπαρμπαλιας είπε...

....κατα τας γαμας!!!!

το γυρισματακι για ποτε;;;
γιατι εχουμε και γκαπέ να κλεισουμε

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Απο εκεινη την ωρα,που τογραψα μπαρμπα μου τοβλεπα.Και ετσι τοπαιξα.χαχαχαχα.Τωρα αν δικαιωθω δεν ξερω.Πιθανοτητες μπαρμπα μου ,πιθανοτητες.

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Απ'οτι βλεπω ομως τωρα,ουτε διορθωσουλα δεν τολμαει να κανει.ΟΙ αγοραστες προσωρας,σαρωνουν σοφιστικε.
Καλο απογευμα .

streetboy είπε...

Κυριε τσαμπη δε μιζεριαζω καθόλου απλά το λέω για να μην προσγειωθουμε απότομα το καλοκαίρι... Άλλωστε τον ολυμπιακο κερδίσαμε όχι την μπαρτσελονα, οι μεγαλες ομάδες στην Ευρώπη φαίνονται...
Όσο για το σχόλιο σου για τον αφραγκουζο δεν καταλαβαίνω τι εννοείς; Μιας και ασχολούμαστε και με το χρηματιστήριο εγώ ξέρω ότι ένας επενδυτής ΠΡΩΤΑ επενδύει τα χρήματα του εκεί που πιστεύει(αν δεν την πιστεύει την ομάδα τότε τι σκ@τ@ έγινε πρόεδρος) και ΜΕΤΑ περιμένει να δρεψει τους καρπούς της επένδυσης του σωστά;

austin είπε...

Μπαρμπα μου πλεον δεν ασχολούμαι με το ΧΑΑ σε καθημερινή βάση. Δεν έχει κάποιο νόημα η καθημερινή ενασχοληση. Παράδειγμα η τενεργα, αν ασχολιοσουν καθημερινα θα την έδινες και θα έκλαιγες (ακόμα δεν έχω αυτό το χαρακτηριστικό του μακροπροθεσμου που να βλέπεις τα κέρδη στην πλατφόρμα και μα μην τα ακουμπάς)

Επίσης η καθημερινή ενασχόληση (περα από τους μαεστρους η αν παίζεις σορτ) κανει έως και κακο σε όσους δεν είναι από πανω 100%.

Οι ελπίδες μου πλέον εστιάζουν σε 3-4 χαρτιά αντε και μετα την αμκ της Πειραιώς να μπει κανείς σε τράπεζες. Κατά τα άλλα το ΧΑΑ είναι να έχουμε για να λέμε.. στην επόμενη μέρα της παγκόσμιας κατάστασης όπως διαμορφώνεται λίγα πράγματα είναι σωστά δομημένα στην Ελλάδα.

Περιμένουν το τελευταίο (ελπιζουμε) και πιο επίπονο στάδιο του μαζεματος για να "αυτοδομηθουν" μετα.

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

/Η streetboy
Ενω χαιρετισα επανερχομαι, γιατι μιλαμε για την Ομαδαρα(τωρα τροπος του λεγειν)Παλι με χρονια με καιρους-οχι πολλους-παλι δικα μας θαναι.
Ο Αλαφουζος σταθηκε τις εποχες ,που δεν ηταν προθυμος κανεις ννα ανοιξει το πουγκι του.Αυτο,του αναγνωριζω.Εσμε ,αισιοδοξοι και πιστοι στο τριφυλι...συντροφε, χαχαχαχα.

hippy είπε...

"Ο austin

Οι ελπίδες μου πλέον εστιάζουν σε 3-4 χαρτιά αντε και μετα την αμκ της Πειραιώς να μπει κανείς σε τράπεζες. Κατά τα άλλα το ΧΑΑ είναι να έχουμε για να λέμε.. στην επόμενη μέρα της παγκόσμιας κατάστασης όπως διαμορφώνεται λίγα πράγματα είναι σωστά δομημένα στην Ελλάδα."


Αντιγράφω από το report της UBS για την ING μετά τα αποτελέσματα έτους που ήσαν πολύ καλύτερα των εκτιμήσεων.

Για το 2021 Ρ/Ε 8.8x, P/BV 0.6x, RoE 6.8%, Tier 1 ratio 16.7%, dividend yield 13.7% (θα πληρώσει συσσωρευμένα του 2019/20, ενώ μετά το '22 θα είναι γύρω στο 6%). Υπολογίζει ότι η ING έχει excess capital 8 δις. Τα νούμερα της δικής μου "αγαπημένης", της ΒΝΡ, είναι σχεδόν αντίστοιχα και με μεγαλύτερη συμμετοχή του investment banking.  

Την ίδια ώρα οι δικές μας οι καψερές λαχανιασμένες θα ψάχνουν (και κατά τη γνώμη μου σίγουρα θα βρίσκουν) κεφάλαια. Έτσι για να έχουμε ένα μπούσουλα.

-Καλά ρε Χίππη, εσύ δεν ήσουνα τραπεζομάχος?

-Σωστά το θέσατε...ήμουνα.

Κάθε πράγμα στην ώρα του. Εννοείται πως θα μπούμε στην Πειραιώς με δικαιώματα και θα ζητήσουμε και αδιάθετες μετοχές.

μπαρμπαλιας είπε...

εγω Ηλια μπηκα στο 0,72 μετα και απο μπλαμπλα με το κυρΜικε και θα μπω και στην αυξηση

hippy είπε...

Μπάρμπα εύγε!! Στο ξανάπα έχεις νεανική ορμή.

Εγώ είμαι πιο συντηρητικός παίχτης. Τούτη την περίοδο όπως είχα προτείνει τα ρευστά είναι κυρίως σε Φόρθνετ (περίπου 2% απόδοση) της οποίας η δημόσια πρόταση λήγει 1/3...στην συνέχεια θα μπουν στην Δημόσια Πρόταση της ΠΠΑΚ που αναμένεται να εγκριθεί απ΄την κεφαλαιαγορά μέχρι τέλος του μήνα...και-ιδανικά-στο τέλος να μπουν στην ΑΜΚ της Πειραιώς.

Θα μου πεις "όταν εμείς κάνουμε σχέδια ο Θεός ξεκαρδίζεται". Σωστό. Από την άλλη δεν γίνεται να προχωράμε στα τυφλά, δίχως μπούσουλα.

Lorac είπε...

Ο/Η hippy είπε...Εννοείται πως θα μπούμε στην Πειραιώς με δικαιώματα και θα ζητήσουμε και αδιάθετες μετοχές.

Κλασική στρατηγική ΑΜΚ, οπότε θα υπάρχει ανταγωνισμός κερδοσκόπων. Μπορεί να συμφέρει βραχυπρόθεσμα και η αγορά σποτ μετά την αποκοπή και πριν την είσοδο νέων.

ΟΤΕ διαβάζω από εδώ και από εκεί για σουπερ μερισματική απόδοση φέτος (κοντά στο 8%). Αν ισχύει τελικά η απόδοση θα είναι κοντά στο 4-5% το καλοκαιράκι. Απόψεις???

mixalis mixalios είπε...

Λοιπόν εγώ έχω και φορθ για τον τόκο αλλά είχα πάρει για τον ίδιο λόγο ΠΠΑΚ στο 6.40. Φίλε Hippy ενώ στο παπάκι είναι ξεκάθαρη και δεδομένη η επιτυχία της ΔΠ αφου έχει εξασφαλίσει άνω του 90% στην φορθνετ σε μένα τουλάχιστον δεν είναι. Δεν κάνει αγορές από το ΧΑΑ για να ξέρουμε το ποσοστό που έχει φτάσει ενώ επισήμως δεν έχει πιάσει το 90%. Δεν ξέρω αν υπάρχει πιθανότητα να αυξήσει το τίμημα αν δεν πιάσει το 90 % που εδώ που τα λέμε έχει μικρές πιθανότητες...

mixalis mixalios είπε...

Σήμερα που δεν είχαμε κόντρες ήταν μια εξαιρετική μέρα για το blog... Από την άλλη για τη ΔΕΗ ή οποια παρταρει δεν γράψαμε τίποτα...

michele είπε...

Παμε επανω νεα αναρτηση!

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ναι.