Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021

 X.A.A






 ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ONLINE 

ΟΙ "ΘΗΣΑΥΡΟΙ " ΤΟΥ ΧΑ ΠΟΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΠΟΥΛΑΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΑ
ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ...











69 σχόλια:

michele είπε...

Καλημέρα σε ολους και σε ολη τη λευκή Ελλάδα !

Χρήστος είπε...

Καλημέρα, Μιχάλη και φίλοι του blog.

hippy είπε...

"Ο/Η Lorac είπε...

ΟΤΕ διαβάζω από εδώ και από εκεί για σουπερ μερισματική απόδοση φέτος (κοντά στο 8%). Αν ισχύει τελικά η απόδοση θα είναι κοντά στο 4-5% το καλοκαιράκι. Απόψεις???"


Το μέρισμα του ΟΤΕ πιθανά να είναι "σπαστό". Ξεχωριστά το κανονικό (παραδοσιακά τέλος Ιουνίου-αρχές Ιουλίου), ξεχωριστά η επιστροφή απ΄την πώληση της συμμετοχής στην Romtelecom (μάλλον αργότερα).  Οι απαραίτητες επενδύσεις στο 5G πρόσκαιρα (2-3 χρόνια) θα μειώσουν το ταμείο (φυσικά θα το αυξήσουν αργότερα).

Μου έχει κολλήσει η ιδέα ότι Απρίλιο-Μάιο θα συζητιέται η είσοδος του ΜΥΤΙΛ ή της ΔΕΗ στον MSCI Greece και ίσως μάλιστα γίνει. Το θέμα είναι ότι τώρα στον δείκτη συμμετέχουν ο ΟΤΕ με στάθμιση  44,75%, ο ΟΠΑΠ με 32,89% και Jumbo με 22,36%. Mε δεδομένο ότι δεν θα αυξηθεί η συνολική στάθμιση της χώρας (0,13% σήμερα) η είσοδος των νέων-εάν γίνει-λογικά θα πιέσει τις παλιές.

Προσωπικά έχω θέση στον οργανισμό. Ιδανικά ελπίζω το σημαντικό μέρισμα να "φουσκώσει" την τιμή προς τα € 13,60-14 όπου σκοπεύω να μειώσω.

kostas είπε...

εχει υστερησει ο οτε σημαντικα. Ωστοσο μην αφηνετε τη σπεκουλα για το msci να σας επηρεαζει. Αν μπουν μετοχες θα αυξηθει και η σταθμιση

hippy είπε...

@ kostas

Εάν υπάρχει σπέκουλα εγώ είμαι ο πρώτος σπεκουλαδόρος. Δική μου "φλασιά"-απλή λογική είναι, δεν το διάβασα κάπου.

"Αν μπουν μετοχες θα αυξηθει και η σταθμιση"

Έχετε κάποια πηγή, κάποια αναφορά που να υποστηρίζει αυτήν την άποψη? Εάν ναι μ΄ενδιαφέρει πολύ.

Παρακολουθώ τον δείκτη περίπου 5 χρόνια. Μέχρι τώρα (και με την συνδρομή των συριζας) είχαμε ταυτόχρονες εισοδους-εξόδους ή μόνο εξόδους ελληνικών εταιρειών δίχως να επηρρεάζεται η στάθμιση της Ελλάδας (η οποία μειώθηκε πέρσι από 0,14% σε 0,13%) λόγω αναβάθμισης Σαουδ. Αραβίας. Μακάρι να έχετε δίκιο.

ΑΣΧΕΤΟ πιθανολογώ ότι η σημαντική μερισματική απόδοση των εταιρειών που απαρτίζουν την ελληνική συμμετοχή, η μεγαλύτερη στην ΕΕ σε ευρώ, ίσως και να φέρει αναβάθμιση. Αργότερα όμως.

hippy είπε...

@mixalis mixalios 

για όποιον προτίθεται να αποδεχτεί την ΔΠ της ΦΟΡΘΝΕΤ και να δώσει τις μετοχές του ΔΕΝ τον ενδιαφέρει η επίτευξη του 90% ή όχι (αλλά θα το πιάσει, σκάρτα 4,50% τους χώριζαν απ΄τον στόχο στην έναρξη).Προσωπικά δεν σκοπεύω να ρισκάρω ελπίζοντας μεγαλύτερο μελλοντικό τίμημα (φαντάζομαι οι μέτοχοι της ΝΙΟΥΣ που σκέφτηκαν πονηρά τώρα θα κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα). 

"ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ

Τα αποτελέσματα της Δημόσιας Πρότασης την 03.03.2021, στο διαδικτυακό τόπο και στο Ημερήσιο Δελτίο Τιμών του Χ.Α.
Η μεταβίβαση των Μετοχών, που έχουν νομίμως και εγκύρως προσφερθεί από τους Αποδεχόμενους Μετόχους, θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τη διαδικασία που περιγράφεται αναλυτικά στην ενότητα 1.25 του Πληροφοριακού Δελτίου "

(αναφέρεται σε έξοδα και τρόπο πληρωμής) 

Lorac είπε...

O MSCI είναι ακόμα μακριά και συμφωνώ με εκτίμηση Κώστα, ότι δηλαδή αν προστεθεί κάποια (με πιο πιθανό το μυτιλ κατ' εμε) θα αυξηθεί και το ποσοστό χώρας ανάλογα. Σε κάθε περίπτωση η περιοχή του 13,20 είναι σοβαρό εμπόδιο για περαιτέρω άνοδο και το 12,60 θα πρέπει να απορροφά τις πολύ βραχυπρόθεσμες πιέσεις, αν βιώνουμε μια σοβαρή ανοδική κίνηση.

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Καλημερα,σε ολους.
Κε χιππυ.Η γνωση ειναι δυναμη.Και απο αυτη κατεχετα αρκετη.
Κε Λορακ.
Η εμπειρια και η τεχνικη αναλυση ειναι εργαλεια,που τα χρησιμοποιουμε αναλογα.Εαν μεγαλοποιουμε κατι απο τα δυο εργαλεια,μοιραια διαπραττουμε λαθη.
Η επιμονη και υπομονη στις γνωσεις μας,χωρις παρωπιδες,πιστευω οτι ειναι το μεγαλυτερο οπλο για τις επενδυσεις μας.Μπορει να κανω και λαθος.
Μπαρμπα
χιονιζει στο Μονολιθι???

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Επισης πιστευω οτι,με τις διορθωσουλες μας ,αλλα και τις διορθωσεις μας(σοβαρες)και εφοσον ληξει το θεμα με τον κορωνοιο,ξεκινησε μια υπεροχη χρηματιστηριακη περιοδος,που θα μας κανει να χαμογελασουμε.
Μπορει ομως να κανω και λαθος.

μπαρμπαλιας είπε...

Τσαμπ,
αφου τα ξερεις...εδω εχουμε καλοκαιρι με ολιγον κρυο.αυτη η ΡΕΜΠΟΙΛ ρε παιδες βρηκε πετρολιο;;
εκτος του μπομπαδορου

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
DK είπε...

κ. Hippy η διαφορά ποια είναι στην αποδοχή δημόσιας πρότασης τώρα αντί να περιμένει την επιτυχία της και την έξοδο από το ΧΑΑ? Να σώσει κάποιος τις προμήθειες από την χρηματιστηριακή?

ΤΑΣΟΣ είπε...

κ. Hippy κάντε ένα σχόλιο για την ΙΝΛΙΦ.

klvnivths είπε...

Σοβαρευτούμε καλυτερα

hippy είπε...

κύριε DK η ΦΟΡΘ ήταν ένα στοίχημα μηδενικού ρίσκου με πολύ μικρό κέρδος.

Ο σημερινός (αυριανός) πωλητής θα πρέπει να δώσει τη θέση του στα € 0,2960 που είναι οι αγοραστές. Η ποσοστιαία διαφορά είναι 1,34% συν την προμήθεια της ΑΧΕ (ετησιοποιημένο >32%). Γιατί να μην περιμένει 15 μέρες?

hippy είπε...

ΙΝΛΙΦ η ευκαιρία ήταν όταν την ανακάλυψε στην Κύπρο ο Τάκαρος στα € 1,20. (Εάν εξαιρέσουμε την εσωτερική αξία) βάσει θεμελιωδών στις σημερινές αποτιμήσεις η ΕΥΠΙΚ είναι πολύ καλύτερη.

(δεν έχω θέση σε καμιά τους, ο κλάδος στις δυτικές αγορές έχει ενδιαφέρον, εάν μπει η Εθνική Ασφαλιστική στο ΧΑΑ πιστεύω θα αποκτήσει και στην Ελλάδα)

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Καλημέρα σας.

Ξέρω ναι και πάλι εκτός θέματος.
Θα επιμείνω όμως γιατί έτσι πρέπει.

Πράγματι χτες το πρωί χωρίς ρεύμα για πολύ ώρα.. πέρασα από το κλειστο με κρατικη εντολη κατάστημα μου για να πιω το καφεδάκι μου όπως κάνω χρόνια τώρα ..έβγαλα αρκετές φωτογραφίες από το χιονισμένο αλπικό τοπίο που είχα μπροστά μου..και συνδέθηκα στο διαδίκτυο να ενημερωθώ όπως αρμόζει να κάνουν όλοι οι πολίτες.
Σε απευθείας σύνδεση με τον σκαι παρακολουθησα την προσπάθεια εκχιονιστηκου μηχανήματος να καθαρίσει τον δρόμο μπροστά από την γνωστή πλατεία. .μπράβο είπα μέσα μου..Αν καθαρίζουν στο κέντρο φαντάσου αλλού τι θα κάνουν μπράβο. .
Την αρχική όμως χαρά μου διαδέχτηκε η οργή μου και η απογοήτευση μου βλέποντας πως τελικά στο επιτελικο κράτος του Μητσοτάκη όλα δεν είναι έτσι όπως τα βλέπουμε η μας δείχνουν...
Στο γνωστό καφέ της πλατείας λοιπόν βλέπω τον Μητσοτάκη να πίνει τον καφέ του παρέα με γνωστούς Κυβερνητικους ψάλτες παραβιαζοντας και παλι τους κανόνες covid19 που ο ίδιος θέσπισε.. να μην παραμένουν πολίτες έξω από τα καταστήματα που σερβίρουν καφέ...Με λίγα λόγια όχι μόνο παραβίασε πάλι τα μέτρα. .αλλά είχε στείλει και μηχάνημα να καθαρίσει πριν πάει. .
Την ώρα που η Ελλάδα είναι ένα βήμα πριν τον τοίχο με τα ελλείμματα να τρέχουν και να ναρκοθετουν την πορεία της οικονομίας αυτός ο Κύριος εξακολουθεί να κάνει σαν να μην τρέχει τίποτα και περνάει χαρούμενες οικογενειακες στιγμές με την παρέα του πίνοντας πότε τσίπουρα και πότε καφεδάκι.
Αυτόν ψηφίσαμε αυτόν έχουμε.

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ

''Αυτόν ψηφίσαμε αυτόν έχουμε.''

Αγαπητε μου συμφωνω.Και ειμαι πολυ ευχαριστημενος με Μητσοτακη για Πρωθυπουργο.Αλλα δεν βγαινω 10 φπρες την μερα να το προπαγανδισω.Ελεος ,μας κουρασες,μας εξαντλησες,προσπαθωντας να μας πεισεις με το χειροτερο τροπο οτι ειμαστε ηλιθιοι που δεν καταλαβαινιυμε οσα εσυ αντιλαμβανεσαι, για την ακαταλληλοτητα της Κυβερνησης .Κανε μου την χαρη επειδη σε συμπαθουσα.Μην επαναλαμβανεσαι εμμονικα.Δεν μιλας στα εγγονακια μου.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Να με συμπαθάς βρε.
Και να χαίρεσαι τα εγγονακια σου.
Είναι γεγονός ότι δεν προπαγανδιζει κάνεις τον Μητσοτάκη...Δεν το έχει και ανάγκη.
Κατά τα λοιπά μπορείς να λες ελεύθερα την γνώμη σου μην εκνευριζεσαι.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ας πάμε λοιπόν στα της αγοράς. .
Εδώ και 3 μήνες η αγορά παίζει σε ένα εύρος 50-70 μονάδων. .
Πιστεύεις ότι είναι ένδειξη συσσώρευσης δυνάμεων για μια μεγαλύτερη κινηση προς τα πάνω ή προς τα κάτω;
Θα με ενδιέφερε αν θες..

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Τωρα,μαλιστα.Ειμαστε σε καλο δρομο.χαχαχαχα(γιατι μου εισαι και εξαιρετικα συμπαθης και σε θεωρω καλο γνωστη στα χρηματιστηριακα).
Θεωρω λοιπον οτι,αν τελειωσει το θεμα με τον κορονοιο,η,με τις πρωτες αποδειξεις πως τελειωνει, θα παμε πολυ πανω.Δεν αποκλειτε το σεναριο για κατω,αλλωστε τιποτε δεν αποκλειετε αλλα θεωρω οτι εχει πολυ περισσοτερες πιθανοτητες το προς τα πολυ πανω.

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Και μετα και κατι αλλο.
Δεν μου αρεσει να μπερδευομαι,(παρ'ολο που το κανω δυστυχως , κατα καιρους),στις διαπροσωπικες διαενεξεις,η διενεξη σου με τον κο Χιππυ δεν εφερε καλο αποτελεσμα για ολους εμας.Ο κος χιππυ εχει κατα καιρους, το δικο του υφος που δεν αρεσει σε ορισμενους,αλλα ειναι παντα προθυμος να βοηθησει και μαλιστα φανταμενταλιστικα και εχει και καθαριες αποψεις για τις επενδυσεις.Σφυριξε λοιπον την ληξη της διενεξης,αφου οπως σε κοβω ,ουτε κακος εισαι,ουτε''μουτρα''κρατας για αρκετο διαστημα.Και περισσοτερο απο ολα σε διακατεχει το χιουμορ.
ΑΓΑΠΗ ΜΟΝΟ.!!!!!!!!!

μπαρμπαλιας είπε...

Τσαμπ,
τι εχει ο γερωνΣωκρατης σημερα;;;

κλμ ολους

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Ειναι παμφθηνος νομιζω, Μπαρμπα μου.
Εχω μαζεψει καμποσα.Και οταν λεω καμποσα εννοω...καααααααμποσα.Δεν σκοπευω με την καμμια να τα δωσω εδω κατω.Την περιμενω ....

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Υπαρχει βεβαια και σχετικο πουσαρισμα ,απο τον φιλτατο Αποστολο ΜΑΝΘΟ στο καπιταλ και στο μ/μ.

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

ΟΠΛΑΡΧΗΓΕ
Καποια μερα,να μας εχει ο ΘΕΟΣ καλα πρωτα.αφου εμβολιαστω και ζεστανει κι ο καιρος σου υποσχομαι,θα σε βρω στο κεντρο να τα πουμε.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Και πάμε τώρα στο τελευταίο σχόλιό μου..ερώτηση. .
Τον Μάρτιο τού 19 ειμασταν στις 700 μονάδες περίπου. .προ Μητσοτακη..
Τον Μάρτιο του 20... 800 με Μητσοτακη. .
Και τον Μάρτιο του 21 περιξ του 800 πάλι. .
Δεν βάζω τις μεγάλες εξάρσεις πάνω και κατω..δηλαδή τις 900.. ή τις 450 πού είδαμε λόγο κοβιντ..ή λόγο έλευσης Μητσοτάκη πριν αναλάβει. .
Δηλαδή με λίγα λόγια είμαστε και πιο κάτω από την προ Μητσοτάκη εποχή. ..
Ένα σχόλιο παρακαλω..
Ας πούμε. .Η μπελα η Λαμδα...Οι τραπεζες.. και πολλές αγαπημένες είχαν όσο και σήμερα και αρκετά παραπάνω τότε.
Είναι θέμα κοβιντ? ή κάτι αλλο?
Ευχαριστώ.
Έχει σχέση με την πορεία της οικονομίας π.χ;

Lorac είπε...

Στο μεταξύ.... https://www.capital.gr/epixeiriseis/3526216/alma-megethous-to-2020-gia-tin-briq-properties

Στα 70 εκατ. η κεφαλαιοποίηση. Καλημέρα σας!!

Andreas D. είπε...

τα έχουμε ξαναπει..
είσαι θεσμικός ή χρεοκοπημένο λόμπι και θελεις να βγεις απο κάποιο χαρτί?
Το γνωστό σάιτ συνεπικουρούμενο απο τον "μέγα" αναλυτή μπορεί να σε βοηθήσει...τα παραδείγματα πολλά:ΜΟΝΤΑ,ΕΛΣΤΡ,ΚΑΜΠ,ΚΥΡΙΟ,ΠΛΑΘ κλπ

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Αν δεις ΤΕΝΕΡΓΑ,ΓΕΚΤΕΡΝΑ,ΜΥΤΙΛ,ΔΕΗ,περφορμ. ....και δεκαδες αλλες θα δεις που ειμαστε ολες ειναι σε υψηλοτατα επιπεδα.Εξαιρουνται οι τραπεζες που εχουν ακομη απονερα της καταστροφης της οικονομιας,απο τον ΤσιπροΒαρουφακη.Εξαιρειται και εδω ο Τσακαλωτος ισως ο μονος που γνωριζε οικονομικα απο ολο αυτο το τσιρκο που μας κυβερνησε 4,5 χρονια.Και τα γραφω ολα αυτα, μετα λογου γνωσεως.
Απονερα .λοιπον αγαπητεμου.Απονερα της οικονομικης δυστυχιας,παρελθοντων ετων που μεταφερονται στις τραπεζες.Μετα τις Α.Μ.Κ.και με αυτην την κυβερνηση θα ειναι,κατα την γνωμη μου,ΑΡΙΣΤΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ.

υγ.
Θυμηθειτε ποσοι εδω μεσα,βριζανε τον ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ,γιατι δυο μηνες ματα την αναληψη των καθηκοντων του,δεν ειχα παει στα πανυψη την ΔΕΗ.Τωρα που η ΔΕΗ ειναι στα πανυψη δεν διαβαζω κανενος τη συγνωμη,η,εστω ΕΚΑΝΑ ΛΑΘΟΣ.
Δεν συνεχιζω ομως γιατι θα φανει σαν λιβανιστηρι του ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,κατι που δεν μου ταιρειαζει.
Αλλα αρκετα με τα πολιτικα .Κουραζουμε.

streetboy είπε...

Οπλαρχηγε κατά την γνώμη μου μετοχή δίνει το μετρο σύγκρισης μεταξύ της κυβέρνησης και των καρναβαλων.....
ΔΕΗ 3/2019:1,50€
2/2019:8,45€
Ποσο τοις εκατό επάνω; Βγάλε το κομπιουτερακι σου να υπολογίσεις γιατί βαριέμαι να το κάνω...

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

ΓΕΚΤΕΡΝΑ..ΔΕΗ...που αναφέρεις έχουν ανέβει για συγκεκριμενους πολιτικούς λόγους που θα μπορούσαν να εκλείψουν στο Μέλλον. .αλλά ας μην μιλάμε πολιτικά όπως είπες. .
Χαχα..
Συμπέρασμα...δικό μου..
Η αγορά δεν έδωσε αυτά που περίμεναν οι πολλοί από την έλευση Μητσο...και ούτε θα δώσει.

streetboy είπε...

*μια μετοχή

Andreas D. είπε...

ΟΠΛΑ,
στις 17-02-2020 με γδ στις 919μον είχα στο χαρτοφυλάκιο(ανάμεσα σε άλλες)
τιτλος/τιμη κλεισίματος

ΓΕΚ 8,25
ΔΕΗ 4,20
ΕΝΤΕΡ 7,40 (άκοπο 5ν/1π)
ΕΠΣΙΛ 2,56
ΙΛΥΔΑ 0,45
ΙΝΤΕΚ 1,15
ΚΕΚΡ 2,15
ΚΟΥΕΣ 9,08
ΜΥΤΙΛ 9,16
ΜΟΥΖΚ 0,4540
ΠΑΙΡ 0,4520
ΠΑΠ 1,6650
ΠΕΡΦ 3,52
ΣΠΕΙΣ 5,68
ΣΠΙ 0,58
ΤΕΝΕΡΓ 8,75

ΔΕΝ ΕΙΧΑ:
ΒΙΟΣΚ 0,43
ΜΙΓ 0,1212
ΙΝΚΑΤ 1,75
ΙΝΤΚΑ 0,8240
ΑΛΦΑ 1,7870
ΑΤΤ 0,3530
ΕΤΕ 2,8760
ΕΥΡΩΒ 0,8080
ΠΕΙΡ 3,09

hippy είπε...

Κύριον TΣΑΜΠΗ 11:43 π.μ......προσυπογράφω

Κύριον streetboy 11:51 π.μ....Ανα-Στασσης

Μια μικρή αποσυμπίεση, όπως γίνεται στις ΗΠΑ, καθόλου δεν θα μας χάλαγε. Για τα άλματα απαιτείται να πάρεις φόρα. Καλημέρα σε όλους

Andreas D. είπε...

https://www.mononews.gr/agores/metoxes/axia-gia-gek-terna-i-metochi-den-antanakla-tis-pragmatikes-prooptikes-tis-eterias-diamanti-tou-stemmatos-i-ape

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ανδρεα..μιας και είσαι της δουλειάς να υπενθυμίσω.
Αυτές που γράφεις ότι δεν ειχες..και άλλες που δεν γράφεις κανουν το 95% του τζίρου.
Υπολόγισε πόσα έχουν χαθεί..

Andreas D. είπε...

ΟΠΛΑ,
αυτό ισχύει...όμως οι περισσότεροι που ασχολούνται με τράπεζες/μιγ/φριγο/ινλοτ είναι μικρά χαρτοφυλάκια... και τις περισσότερες φορές χαμένοι... τα μεγαλύτερα χαρτοφυλάκια στο γραφείο έχουν ελάχιστες ή καθόλου απο τις παραπάνω μετοχές...

ArTaXiA είπε...

Δεν γνώριζα πως η πορεία της κεφαλαιαγοράς στην Αθήνα προσδιορίζεται από την απόδοση του Μουζάκη και της ΠΕΡΦ. Το διαβάσαμε κι αυτό. Στο μεταξύ:


"Το βέβαιο είναι πως το πρώτο τρίμηνο του 2021 θα είναι άλλο ένα χαμένο τρίμηνο, βαθιάς ύφεσης για την ελληνική οικονομία, ενώ η ανάκαμψη για το σύνολο του έτους θα είναι αρκετά χαμηλότερη από ό,τι αρχικά αναμενόταν. Αυτό είναι το μήνυμα που δίνουν οίκοι αξιολόγησης και επενδυτικές τράπεζες στο Capital.gr, μετά το νέο πιο σκληρό lockdown που επιβλήθηκε -με την παράτασή του πέραν του τέλους του μήνα να είναι πολύ πιθανή, την αργή διαδικασία εμβολιασμού του πληθυσμού στο σύνολο της Ευρώπης σε σχέση με τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και των μεταλλάξεων του κορονοϊού. Το πιο πιθανό είναι πως οι "καλύτερες μέρες" για την ελληνική οικονομία θα αρχίσουν να φαίνονται πλέον από το γ’ τρίμηνο και μετά το οποίο είναι και το πιο κρίσιμο, δεδομένης της συμβολής του τουρισμού στο ΑΕΠ το συγκεκριμένο διάστημα.

Ήδη εδώ και αρκετές εβδομάδες, οι διεθνείς αναλυτές έχουν προειδοποιήσει πως η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας φέτος θα είναι πολύ χαμηλότερη από τις εκτιμήσεις της ελληνικής κυβέρνησης, κυρίως λόγω του "βάρους" του α΄ τριμήνου το οποίο εξελίσσεται σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο τρίμηνο. Η Wood προέβλεψε ότι το 2021 η ανάπτυξη θα κινηθεί στο 3,6%, η Bofa στο 2,8%, η Capital Economics στο 3%, η Citi στο 3,9% και η HSBC στο 3% επίσης. Η ING από την πλευρά της εμφανίζεται ακόμα πιο επιφυλακτική, εκτιμώντας πως η ανάπτυξη στην Ελλάδα φέτος θα κινηθεί στο 2% μόλις, καθώς το πρώτο τρίμηνο θα είναι ένα άλλο χαμένο τρίμηνο με την ύφεση σε ετήσια βάση να είναι διψήφια και κοντά στο 11%.

Πάντως, μετά και την υποβάθμιση των προβλέψεων της Κομισιόν η οποία πλέον τοποθετεί την ανάπτυξη το 2021 στο 3,5% από 5% που προέβλεπε πριν, αναμένεται πως οι νέοι στόχοι του ΥΠΟΙΚ θα κινηθούν στα ίδια επίπεδα και κοντά στο 3,5% από 4,8% που είχε προβλεφθεί. "

Συνεχίστε ό,τι κάνατε και ό,τι παίρνατε!

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Εργαλειο Τ.Α.
Ενα ξεφουσκωμα του Γ.Δ. στο 770-775 και ξανα προς τα πανω θα ηταν το καλυτερο σεναριο,για την αποσυμπιεση των INDEX.

ArTaXiA είπε...

@ΤΣΑΜΠΗΣ δική σου η μαντεψιά για την αποσυμπίεση, ή διαβάζεις τίποτα γκουρούδες κι εσύ;

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Αρταξια..Πειραιως...καλη τυχη..τα λεγαμε.

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Δικη μου,ΑΡΤ χωρις να απαξιωνω κανεναν, αφου ενα υπολογιστη απο τους 3 που εχω μπροστα μου,τον εχω αφιερωσει σε γκουρουδες.
Ποτε μου ομως, δεν ειμαι σιγουρος για το ποιος ειναι σωστος..

ArTaXiA είπε...

@ΤΣΑΜΠΗΣ, οχι τίποτ' άλλο να ξέρω που να αποδώσω τα εύσημα, ή τη μομφή σε περίπτωση που πετύχει, ή πάει κουβά.

@ΟΠΛΑ, ποιος ασχολείται μωρέ με την ΠΕΙΡ, όταν υπάρχει ο Μουζάκης.

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

ART.
Δεν χρειαζεται να εχεις τη ζυγαρια της δικαιοσυνης μπροστα σου.Γραψε και την δικη σου αποψη,εφαρμοζοντας και τη ρηση''και οι κρινοντες κρινονται.Με σεβασμο στην χρηματιστηριακη σου αποψη.Ταπεινα!!!

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Θυμαμαι καποια εποχη ,προ ετων,που ολοι περιμενανε την πτωση του Γ.Δ.εμφανιστηκε ο ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ και εγραψε οτι, ειχε ακουσει απο εναν Εβραιο χρηματιστη Ι.Μ.τα αρχικα του ονοματος του,οτι το χρηματιστηριο ,θα πηγαινε αρκετα ψηλα ,για τα δεδομενα της εποχης.Οπερ και εγενετο.Η πληροφορηση αυτη του ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΥ,εδωσε σε οσους την πιστεψανε αρκατα καλα κερδη.
ΔΕΝ ΑΠΑΞΙΩΝΩ ΚΑΝΕΝΑΝ.ΤΟΥΣ ΔΙΑΒΑΖΩ ΟΛΟΥΣ!!!!!!!!

ArTaXiA είπε...

Ταπεινά, εκφράζω την άποψή μου εκεί που ζητείται και εκτιμάται, δεχόμενος κριτική και στο ορθό πλαίσιο. Οι φιλόσοφοι, διδάσκουν στις σχολές, οι καθηγητές στα πανεπιστήμια, οι επιστήμονες συμβουλεύουν στα γραφεία τους, δεν τους πιάνουν στα καλντερίμια για άποψη, ούτε στους καφενέδες. Με όλο το σεβασμό, ε;

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Σκεψου τωρα ΟΠΛΑΡΧΗΓΕ να το θυμαμαι εγω και να το εχεις ξεχασει, εσυ?????χαχαχα

hippy είπε...

Αγοράζεις φθηνά εν μέσω κακών ειδήσεων είτε ακριβά σε περίοδο αισιοδοξίας. Εσύ αποφασίζεις. Καλή τιμή σε καλό περιβάλλον ΔΕΝ υπάρχει (κι αν υπάρξει θα πρόκειται για φόλα). Στις αγορές όπως και στην οδήγηση κοιτάμε 20-30 μέτρα μπροστά και όχι την μπροστινή άκρη του καπώ του αυτοκινήτου.

Μία είναι η συνταγή της επιτυχίας στις αγορές και λέγεται BLASH

https://www.liberal.gr/market/mia-einai-suntagi-tis-epituchias-stis-agores-kai-legetai-blash/352422

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Συμφωνω απολυτα ΑΡΤ 14,39 αλλα, σε ενα χρηματιστηριακο μπλογκ εκφραζουμε την αποψη μας για το χρηματιστηριο και δατ'σ ιτ.Αφου δεν μας πληρωνουνε, λεμε απλα την αποψη μας.ΚΑΙ προσωπικα εχω φτασει-δοξα τω ΘΕΩ-στο σημειο να μην χρειαζομαι την πληρωμη, απο καποιον.Ειμαι σε τετοια καλη οικονομικη επιφανεια που να φανταστεις οτι ΚΕΡΝΑΩ και τους καφεδες,χαχαχαχα

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Πεθανε ο Εβραιος Τσαμπη...
Μιλαμε για 30 χρονια πριν που τον γνωρισα μεσο αλλου..
Τις χρυσες εποχες ηταν διπλα μας..
Θεος συνχωρεστον..που δεν ειχε θεο ..αλλα λεμε χαχα.

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Το ξερω ΟΠΛΑ
Το σχολιο σου το ειοχες γραψει το το 2013 νομιζω.

hippy είπε...

Απίστευτος ο Τσιτσιπάς, γονάτισε τον Ναδάλ!! Χίλια Μπράβο!!

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Τσιτσιπας..ολικη ανατροπη και νικη.

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Το ΧΑΑ το περιμενανε κατω οι γραμμιαδες?????????? και πηγε πανω .
ΟΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΑΡΑΣ κερδισε το Ολυμπιακο.
Ο Τσιτσιπας,με ανατροπη τον ΝΑΔΑΛ
Τι αλλο θα δουμε κυριοι.????
Τα υστερα του κοσμου χαχαχαχαχα.
Τα παντα μπορουν να συμβουν.
Α ,ρε Ηρακλειτε.
Τα παντα ρει και ουδεν μενει.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Βέβαια Τσαμπης..το παιχνίδι εδώ δεν παίζεται στο στυλ..μου είπε κάποιος κάτι και το κανω...ο Άνθρωπος αυτός ήταν επαγγελματιας της αγοράς...

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

ΟΠΛΑ
Συμφωνω απολυτα.ΑΚΟΥΜΕ ΤΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ.Και αν θελουμε τους ακολουθουμε.

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Αρκετα κουρασα ομως το μπλογκ με τις"αρλουμπες" μου.
Καλο απογευμα σε ολους.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Θα συμφωνήσω πολύ στο..
Και αν θέλουμε τους ακολουθούμε.
Θα συμφωνήσω λεω.
Κατάλαβες ετσι;Γιατί μερικές φορές δεν ξέρουν τι λένε.
Ειδικά έναν που μιλάω μου δίνει την εντύπωση πως θέλει να του πω εγω..αντί να μου πει αυτός.

μπαρμπαλιας είπε...

ο πωλσόν πιεζεται σημερα...
ο ΟΠΛΑ λεει Πειρ...

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ο όπλα δεν είπε Πειρ.μπαρμπα..το αντίθετο..ευχήθηκα καλή τύχη στην συναρμολογηση.

μπαρμπαλιας είπε...

εγω το πηρα οπως τογραψα...
και αφου εκλεισε και το ανοδικο μπαμ πηρα λιγα στο 0.80 και βλεπουμε...αυριο

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Και το ερώτημα είναι.
Σε τι τιμή θα γίνει η αύξηση?
Και το βασικότερο. .πόσο θα γράφει στο ταμπλό όταν θα φτάσει η ώρα;
Θα έχει το 4 μπροστά το 5;..ξέχασα το 0.

μπαρμπαλιας είπε...

Σωτηρακι δεν την πηρα εις γαμου κοινωνιαν...

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Στην Κρήτη αν την εκθέσεις την κοπέλα..την παίρνεις χωρίς να το καταλάβεις. .

μπαρμπαλιας είπε...

στην Κρητη...
στην πατριδα μας;;;

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Στην πατρίδα μας περνάς ωραία και αν δεν την θες στρίβεις.
Το θέμα είναι να προλάβεις να περάσεις ωραία πριν της δώσουν την προίκα.
Γιατί μετά με την προίκα σίγουρα θα έχεις ωραίες στιγμές. .
Οπότε προσέχουμε να μην την εκθέτουμε πριν τον γάμο γιατί μπορεί να την γνωρίσαμε στην πατρίδα μας..αλλά τα αδέρφια της είναι από την Κρήτη.
Όπως καταλαβαίνει δεν είναι εύκολο να λέμε εδώ λεπτομεριες.

michele είπε...

Παμε επανω νεα αναρτηση !