Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021

 X.A.A







       ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ONLINE 

ΚΕΚΡΟΨ: ΠΟΛΥΚΡΟΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΙΡΙΑΛ, ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ...

Ένα από τα παλαιότερα και μεγαλύτερα στοιχήματα του Ελληνικού Χρηματιστηρίου αφορά στην εταιρεία ΚΕΚΡΟΨ που για 32 χρόνια διχάζει μετόχους, Ελληνικό Δημόσιο και Δήμο Ψυχικού. Η περιουσία –​ ​φιλέτο της εταιρείας απασχ​ολεί, μέσω μιας δαιδαλώδους δικαστικής διαδρομής ​που φτάνει στο τέλος της, τόσο τους βασικούς μετόχους της εισηγμένης όσο και τους ιδιώτες επενδυτές καθώς η αντικειμενική αξία της ακίνητης περιουσίας της βρίσκεται σε δυσθεώρητα επίπεδα. (Διάγραμμα)  


32 σχόλια:

michele είπε...

Καλημέρα, καλημέρα σε όλους :) Επάνοδος καθως ειχαμε καποια προβλήματα στο internet για αρκετες ωρες κατα τη χθεσινή ημέρα

Andreas D. είπε...

Καλημέρα Μιχάλη, ενδιαφέρουσα επιλογή!!

χαχαχαχα

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Καλημερα σε ολυς καλημερα Μιχαλη.
Καλως σε δεχτηκαμε στο σπιτι σου.Σαν παλιος ναυτικος εχεις αρχιζει να φανταζεις, που επισκεπτοτανε το σπιτι του ,ελαχιστα.χαχαχαχαχα

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Το διαβασα το πρωι το αρθρο σου και μου αρεσε.Θαπρεπε να γραψεις νομιζω και τους ορους με τους οποιους εδωσε ο ΘΕΙΟΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ το μεριδιο του στην intradevelopment και με τι συμφωνια επαναγορας.
Εκει ειναι που γελαει καθε πικραμενος.

ArTaXiA είπε...

Είδα κι εγώ Κέκροπα και περίμενα να διαβάσω κάποια ανάλυση, ας πούμε γιατί μια επιχείρηση με 5,700€ έσοδα στο εξάμηνο από εκμίσθωση ακινήτων, δηλαδή €950 το μήνα αναγόμενο στο έτος, έχει 93,639€ δαπάνες, ενώ πληρώνει κι ένα σκασμό χρήματα σε πολυμελές ΔΣ για να διοικεί τι ακριβώς;

Περίμενα κάποια ανάλυση γιατί στη ΓΣ της 15/2 εμφανίστηκαν κοτζαμάν ΔΥΟ (2) μέτοχοι και βέβαια πέρασαν όλες τις επιλογές για την επιτροπή ελέγχου, η οποία βέβαια θα απαρτίζεται από τα μέλη του ΔΣ, μη τυχόν και δεν ελέγχουμε τους ελεγκτές.

Περίμενα επίσης κάποια εκτίμηση, σχετικώς με το πόσο πιθανό είναι αυτή η κουστωδία, που δανείζεται ανελλιπώς, προκειμένου να παρασιτεί, έχει μηδενίσει το ταμείο, το οποίο στο τέλος του εξαμήνου είχε μόνον 95,709€, ενώ τα ετήσια έξοδα είναι τετραπλάσια αυτού του ποσού και ο επιπλέον δανεισμός είναι μονόδρομος.

Ο Κέκρωψ είναι μια επιχείρηση, της οποίας όλες ανεξαιρέτως οι επενδύσεις τελούν υπό απαλλοτρίωση με δικαστικές διαμάχες, ήδη από τη δεκαετία του '80. Περίμενα λοιπόν κάποια εκτίμηση σχετικώς με τις εκτάσεις αυτές, αλλά αντ' αυτού διάβασα ένα επιφανειακό κειμενάκι άνευ επενδυτικής αξίας.

Bonjour

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

ΑΡΤ
Μην τα απαξιωνεις ολα ειπαμε.Αρθρο ειναι δεν ειναι αναλυση εταιρειας.Προσθετουμε και εμεις απο τα λιγα που γνωριζουμε και εχουμε την τελεια αναλυση.Γι αυτο εχουμε το μπλογκ. χαχα

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Κρυπτονομίσματα

Bitcoin: Πάει για 100.000 δολάρια - Επανάσταση του χρήματος ή φούσκα του αιώνα;

ΕΊΝΑΙ ΦΟΥΣΚΑ?
ΕΙΝΑΙ ΠΥΡΑΜΙΔΑ?
ΦΟΥΣΚΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΊΝΑΙ. ..
ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΟΧΙ.

ΣΤΗΝ πυραμίδα κάθε νέο μέλος χρηματοδοτεί τα προηγούμενα μέλη. .
Εδώ όμως υπάρχει κατι άλλο. .κάθε νέο μέλος αγοράζει από κάποιο προηγούμενο. .
Οπότε όταν σκάσει θα είναι κάτι σαν τις αγορές ακινητων...

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Για όσους ενδιαφερονται δεν είναι απαραίτητο να αγοράσει ολόκληρο μερίδιο αλλά μπορείς να συμμετάσχουν σε μικρότερα μερίδια με μερικές χιλιάδες ευρό έκαστο.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ενδεικτικά να αναφέρω πως αν δεν σκάσει τώρα κοντά. .θα μπορούσε να φτάσει έως και 400.000 ευρώ έκαστο.
Είναι επένδυση υψηλού ρίσκου με μεγάλο ενδιαφέρον.

Andreas D. είπε...

ΟΠΛΑ,
άρα ή θα ανέβει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ή θα πέσει ΠΟΛΥ...

Andreas D. είπε...

όπως και ο ΚΕΚΡ!

χαχαχα

ArTaXiA είπε...

Χμ.... Ή θα κερδίσεις πάρα πολλά, ή θα χάσεις τα χρήματά σου. Για να σκεφτώ, για να σκεφτώ...

Ποια άλλη μορφή "επένδυση" πολλαπλασιάζει το κεφάλαιο σου με κίνδυνο να το απωλέσεις; Η ρουλέτα, μου έρχεται στο μυαλό. Τα άλογα. Κυνοδρομίες. Ποδοσφαιρικό στοίχημα.

Είστε σίγουρα επενδυτές;

μπαρμπαλιας είπε...

ελογουμου στα παπορια παιζαμε κοκκινο-μαυρο τις τσιμινιερες απο μακρυνα καραβια ...και οταν πλησιαζαν επεφτε ο παρας

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Χαχαχαχα.
Αν δεν σπάσεις αυγά. .μακαρόνια θα φας.
Μην ακούτε τον τρελό. (ΕΜΕΝΑ)

michele είπε...

Τι νοημα εχει να κανεις αναλυση μιας εταιρειας της οποιας η περιουσια αυτη τη στιγμη δεν μπορει να αξιοποιηθει εφ όσον δεν εχει ολοκληρωθει η δικαστικη διαμαχη; ΚΑΝΕΝΑ !

Αντίθετα εστίασα στην ιδιοτητα του Αρείου Παγου ως ακυρωτικό δικαστήριο που δεν μπαινει στην ΟΥΣΙΑ της δικαστικής διαμάχης αλλα ελεγχει την ορθότητα της συμφωνα με τους κανονες δικαιου.
Επι της ουσιας, εχει αποφανθει ΗΔΗ σε τελεσιδικο βαθμο το Εφετειο υπερ της Εταιρείας.

μπαρμπαλιας είπε...

μου φαινεται οτι λακανε απο αλλα ....και πανε στη δέη

austin είπε...

Καλησπέρα! Γράφει η JP morgan:

JP Morgan, Makor Capital: Ετοιμαστείτε για το ράλι ανόδου των ευρωπαϊκών μετοχών το 2021 - Οι 2 καταλύτες

Και συνεχίζει¨

Ωστόσο, κατά μέσο όρο, οι 21 αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg είναι θετικοί για τις ευρωπαϊκές μετοχές, βλέποντας περίπου 2% ανοδική πορεία για το δείκτη Stoxx Europe 600 φέτος και σχεδόν 3% για το Euro Stoxx 50.

Δλδ το ράλλι που έκανε από τα χαμηλά του κορονοιού τι ήταν για να μας πουν τώρα για το 21 μία άνοδος του 2-3%??

Όπως και να έχει follow the trend μέχρι να δύσει ο ήλιος (άκρη δεν βγάζεις εύκολα πλέον). Πάντως το χαρακτηριστικό της εποχής μας είναι ότι αν πιάσουν μία μετοχή για άνοδο την ξεπατώνουν διεθνώς στο πάνω.

Μέσα στο παιχνίδι αυτό μπήκε και η ΔΕΗ του μπάρμπα!

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Μπαρμπα.
Κουνιουνται οι βαρκες,η,εχουμε απνοια-μπουνατσα-???
Εδω γαληνεψε ο καιρος.

austin είπε...

Σα να αχνοφαίνεται στο αμέρικα ότι θα πληρωθούν και οι σόρτηδες.

Μιχάλη, by the book η TESLA. Τότε που το είπαμε, αν και καλό σημείο για σορτ, πιο safe με το σπάσιμο του 780. Χθες το έσπασε, το μάζεψε και σήμερα παίζεται τι θα κάνει το άλογο!

μπαρμπαλιας είπε...

Tσαμπ,ηρεμια
μια βολτα λιμανι ,σημερα ειχανε οι βαρκες μπαρμουνακι και γοπες αυγομενες

michele είπε...

Aπολυτα τεχνικη η φουσκα Αustin, απλα βλέπεις τι θα γινει με τυχον σπασιμο του 780

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

ΜΠΑΡΜΠΑ
ΖΩΑΡΑΑΑΑΑΑΑ!!!Τρελλαινομαι απο την ζηλεια μου.!!!!Ευχομαι, απο τα βαθη της ψυχης μου να πενρας εσυ καλα ...και για μας.

austin είπε...

Είναι πόοοοση ώρα (παρά το έξτρα χώσιμο στο αμερικα το τελευταίο μισάωρο) στο 782 στο pre market. Τώρα το σκέφτομαι να το παίξω ή όχι το κάτω. Είναι και τα πράγματα πολύ περίεργα εκεί πέρα.

austin είπε...

Και το έσπασε στο pre market. Σήμερα πληρώνει (όπως είπα παραπάνω) ο vix! Βέβαια δεν χαίρομαι ακόμα, γιατί φούσκα είναι, το μάζεμα μπορεί να γίνει στο πι και φι

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Βρε,αγαπητο μου παιδι,Γιωργο.
Πρεπει να εισαι καλο παιδι και θελω να σε συμβουλευσω(κε χιππυ,μου βγαινει το πατερναλιστικο),μιας και ειασαι μικροτερος απο τα παιδια μου.
Μην γραφεις σε τετοια μπλογκς ,απλα για να διαβαζεις τα γραφτα σου.
Σε τετοια μπλογκ.
ΓΡΑΦΕ ΓΙΑ ΝΑ ΡΩΤΑΣ και ΔΙΑΒΑΖΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ.
Με πολλη συμπαθεια.
Καλο αππγευμα ,σε ολους

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Και για να συμπληρωσω,με το ρητο που επαναλαμβανει σχεδον καθημερινα ΟΟΟΟΟΟΟΟ καλος μου φιλος,που τον εφερε η τυχη στον δρομο μου πριν πολλα χρονια.
Αφουτ αποκτησης την σχετικη εμπειρει αναγνωσης και μελετης.
ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΡΩΤΑ ΜΑ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΠΡΩΤΑ.
Καπου τοχετε ξαναδιαβασει αυτο εεεε???
Ε λοιπον,αν ναι, απο αυτον το εχω δανειστει.Δεν ειναι δικο μου .κλοπυραιτ

μπαρμπαλιας είπε...

μπαμπακα μου εσυ!!!!

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Τι να του πω βρε Μπαρμπα μου?????????

μπαρμπαλιας είπε...

μας εχεις αφησει μια εκκρεμοτητα πριν την προσφατη εξαφανηση σου...για ενα χαρτι κλπ κλπ

μπαρμπαλιας είπε...

ο ΑΖΩΡΡΡΡ μαζευεται κανονικα ,απο ολλαντους;;;

austin είπε...

Μιχάλη το κρατησε και όπως λέμε ότι είναι φούσκα το πράγμα δεβ το άφησαν να φύγει κατω, τουλάχιστον για την ωρα

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...


Καλημέρα σε όλους.
Άλλη μια δημοσκόπηση χθες από την εταιρία interview .
ΝΔ 37.6%
Σύριζα 20.5%
Κιναλ 7.9%
Όπως βλέπουμε το Κυβερνών κόμμα διατηρεί τα ποσοστά τού ενώ ο Σύριζα έχει χάσει 13μονάδες από τις προηγούμενες εκλογές.
Για τους σανοφαγους κρατάμε τα παραπάνω ποσοστά. .

Για τους μη σανοφαγους διαβάζουμε παρακάτω.

Έξω στις προβλέψεις τους και σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση έπεσαν οι δημοσκόποι, γεγονός που οδήγησε τους ίδιους να ζητήσουν συγγνώμη για τα αποτελέσματα των ερευνών τους. Μάλιστα, οι δημοσκοπήσεις προκάλεσαν αντιδράσεις από την πλευρά των κομμάτων, με τον Πάνο Καμμένο να καταγγέλλει πολιτικές σκοπιμότητες και να ζητά παρέμβαση εισαγγελέα. Ο διευθύνων σύμβουλος της ΑLCΟ Κώστας Παναγόπουλος έδωσε μια ακτινογραφία του εκλογικού αποτελέσματος, που, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τη διαφορά μεταξύ των δύο πρώτων, αιφνιδίασε και τις εταιρίες δημοσκοπήσεων.



Την πλάτη στις δημοσκοπήσεις φαίνεται ότι γύρισε το κοινό από τη στιγμή που τα τελικά αποτελέσματα απείχαν σημαντικά από τις εκτιμήσεις και προβλέψεις των εταιριών.

Το εκλογικό αποτέλεσμα έδειξε πως όλα όσα δημοσιοποιούνταν τόσο σε επίπεδο δημοσκοπήσεων όσο και σε επίπεδο exit poll, χτύπησαν σε πολιτική ξέρα, γεγονός που παραδέχονται και οι δημοσκόποι.

Όλες οι δημοσκοπήσεις πριν την περασμένη Παρασκευή έδειχναν πως το βράδυ της 20ης Σεπτεμβρίου θα υπήρχε εκλογικό ντέρμπι ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία, ενώ ορισμένα από τα μικρότερα σε ισχύ κόμματα υπήρχαν ερωτηματικά, για τον εάν θα κατάφερναν να περάσουν το φράγμα του 3%.

Το γεγονός πως οι επτά ποσοστιαίες μονάδες διαφοράς δεν συνιστούν ντέρμπι, παραδέχτηκε και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας δημοσκοπήσεων MRB Δημήτρης Μαύρος ο οποίος ανήρτησε τη δική του συγνώμη προς το κοινό στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, τονίζοντας πως οι πολίτες δεν είπαν ψέματα. Ανέφερε χαρακτηριστικά: Η ευθύνη είναι δική μας. Το αστάθμιστο δείγμα ήταν άψογο. Εμείς δεν έχουμε μεθοδολογικά εργαλεία για να αξιολογήσουμε και να διαχειριστούμε ακραίες καταστάσεις. Εγώ προσωπικά ζητώ συγνώμη για απόψε.

Οι δημοσκοπήσεις κατά την προεκλογική περίοδο έδειχναν πως το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων δύσκολα περνούσε ή δεν περνούσε καθόλου στα έδρανα της νέας βουλής, πράγμα που έκανε τον Πάνο Καμμένο να εξαπολύσει επίθεση κατά των εταιρειών το βράδυ των εκλογών.

Όμως τα περισσότερο κόμματα που συμπληρώνουν το παζλ της αντιπολίτευσης τόνισαν πως και οι δημοσκοπήσεις και τα exit poll δεν περιείχαν τα στοιχεία εκείνα που θα έδειχναν καθαρά στο εκλογικό σώμα το βράδυ των εκλογών τα πραγματικά στοιχεία.

Ας δούμε πως παρουσιάστηκαν τα πρώτα exit pool στις 7 το απόγευμα, όταν έκλεισαν οι κάλπες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως το ποσοστό του θα βρίσκονταν ανάμεσα στο 30-34%. Η ΝΔ 28,5-32,5%, η ΧΑ 6,5-8%, το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ από 5,5 έως 7%, το ποτάμι 4-5,5% η Λαϊκή ενότητα στο 2,5 μέχρι 3,5% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 3 έως 4%.

Μια ώρα μετά στις 8 το βράδυ, όταν δηλαδή οι εταιρίες είχαν επεξεργαστεί περισσότερα στοιχεία τα ποσοστά άλλαξαν αλλά οχι ιδιαίτερα, όμως έδειχναν σύμφωνα με τους δημοσκόπους το σαφές προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΥΡΙΖΑ: 33-35%
ΝΔ: 28,5-30%
Χρυσή Αυγή: 7-8%
ΠΑΣΟΚ: 6-7%
ΚΚΕ: 5,5-6.5%
Ποτάμι: 4-4,5%
ΑΝΕΛ: 3-4%
Ένωση Κεντρώων: 3-4%
ΛΑ.Ε.:2,5-3%

Τελικά η διαφορά έφτασε στις 7,4 μονάδες  με τον ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνει 35,5% και τη Νέα Δημοκρατία να φτάνει το 28,1%.

Πάντως οι εταιρίες δημοσκοπήσεων τονίζουν από την πλευρά τους ότι όσο είναι τόσο ασταθές το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα, δεν θα μπορούν να βγάζουν σαφή αποτελέσματα, αν αναλογιστεί κανείς πως και οι ερωτηθέντες σε πολλές περιπτώσεις παραπλανούν με τις απαντήσεις που δίνουν .