Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021

  X.A.A





                                   ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ONLINE

Μ.ΝΤΡΑΓΚΙ: Ο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ
ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ...

Και όμως, αν υπάρχει ένας άνθρωπος που θα μπορούσε να βγάλει την Ιταλία από το χάος της, είναι ο Ντράγκι. Ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έχει ένα ασυναγώνιστο ρεκόρ στη διαχείριση κρίσεων, έχοντας οδηγήσει την Ιταλία και τη ζώνη του ευρώ μέσα από τις χειρότερες αναταραχές των τελευταίων τριών δεκαετιών.
Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, ως γενικός διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών της Ιταλίας, πλοήγησε στην κρίση του μηχανισμού συναλλαγματικής ισοτιμίας της Ευρώπης, διέσωσε τη Ρώμη από μια πιθανή χρεοκοπία και ηγήθηκε ενός τεράστιου προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων - όλα αυτά, ενώ το σκάνδαλο δωροδοκίας «Μani Pulite» (Καθαρά Χέρια)της Ιταλίας σάρωσε μια γενιά πολιτικών

33 σχόλια:

austin είπε...

Καλημέρα! Για όσους δεν το έχουν πάρει χαμπάρι:

https://www.economix.gr/2021/01/26/oi-vryxelles-katatassoun-tin-coca-cola-light-se-ypsiloteri-poiotita-apo-to-partheno-elaiolado-to-ladi-tis-kritis-entassetai-stin-idia-katigoria-me-tis-ketch-up/

Με αυτό το σύστημα αξιολόγησης, το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο για παράδειγμα κατατάσσεται σε χαμηλή διατροφική κατηγορία και μάλιστα στην ίδια με την σάλτσα ketch-up (αρχικά κατηγορία D (μεταγενέστερα κατηγορία “C”), ενώ η coca-cola light εμφανίζεται με καλύτερη αξιολόγηση στην κατηγορία “Β”.

Στην Ευρώπη λοιπόν τα έχουν χάσει. Εγώ να δεχτώ αυτό! Βέβαια οι ιθύνοντες λένε ότι πίσω από αυτό κρύβονται οι μεγάλες βιομηχανίες, αφού δεν παράγουν τόσα πρωτογενή προίοντα αλλά αμιγώς επεξεργασμένα, στα οποία μπορούν να βάζουν ένα σκασμό χρωστικές, αλλά να είναι στην ανώτερη κατάταξη.

Έχει ενδιαφέρον να δούμε ποια θα είναι η κατάληξη. Το θέμα έχει πάει στην Ευρωβουλή και ελπίζουμε να κινητοποιηθεί η Ευρωπη.

Πολλές τρύπες ρε παιδιά η Ένωση αυτή πάντως.. Και η αρχική μου πεποίθηση ότι με το brexit Θα βγουν κερδισμένοι οι Άγγλοι, με δημοσιεύματα σαν το παραπάνω, ενισχύεται η άποψη αυτή...

hippy είπε...

Ωραίο άρθρο. Όλοι αγαπάμε τον σούπερ Μάριο Μιχάλη.

Καλημέρα σε όλους

hippy είπε...

Ο Τάκαρος σκίζει. Οι επιλογές του απ΄την καλή στην καλύτερη. Ζέφυρος στα πανιά του.

michele είπε...

Καλημέρα, καλημέρα σε όλους! Εντυπωση μου κανει Austin αυτο το θέμα δεν το ηξερα, να το παρακολουθήσουμε

Hippy μου ευχαριστω :) Ο ανθρωπος εχει αποδείξει ποιος ειναι πια, μακαρι να μπορεσει να σχηματισει κυβερνηση

michele είπε...

Μια χαρα οι επιλογες του Τάκαρου, τις κοιταω και τεχνικά αν και πολλες ειναι με Spac και δεν εχουν ακριβη εικόνα

hippy είπε...

Είναι εξαιρετική περίπτωση Μιχάλη και παράδειγμα παιχταρά. Μετά την ατυχία στον κινέζικο καφέ οι περισσότεροι θα λούφαζαν στην σπηλιά τους. Ο φίλος μας ψάχτηκε, μελέτησε, βγήκε μπροστά και κέρδισα 5πλάσια.

hippy είπε...

Μάλλον τον αδικεί το 5πλάσια. Διψήφιο το νούμερο.

μπαρμπαλιας είπε...

πηγα σημερα στα σχολια του Τακαρου,μετα απο μηνες....και δεν καταλαβα ιτσ.για κατι βικινγκ μιλανε ,αλλα νομιζω οτι πρεπει να γνωριζεις...για να μπεις...οποτε εδω με ΜΥΤΙΛ,ΔΕΗ,περσεφονέ κλπ δυναμεις

michele είπε...

Ο κινεζικος καφές ηταν θέμα αξιοπιστιας μεγεθων Ηλία, στο κατω -κατω οταν αναλυεις πολλες κατι δεν θα σου κατσει για οποιοδηποτε λόγο
σε τετοιες περιπτωσεις βοηθαει και η τεχνική ανάλυση
η ADMA να παει καλα :))

hippy είπε...

Μπάρμπα κάποιες φορές ζηλεύω την (νεανική) ορμή του παίχτη μέσα σου. Όπως έγραψα τις προάλλες (τότε που διαφώνησε ο "σύμβουλος") νομίζω πως κι ο Απόστολος είναι μικρού ρίσκου στοίχημα...προτιμώ όμως να τον ψωνίζω στην δημοπρασία των 5:00 καθώς νομίζω δίνει καλύτερες (χαμηλότερες) τιμές αγοράς.

Κυριακή, 2 Μαΐου φέτος το Ορθόδοξο Πάσχα. Προχωρημένη Άνοιξη. Αν η λιανική είναι ανοιχτή ελπίζω να γράφει 15,++

hippy είπε...

michele όπως λέμε "ήρεμη δύναμη" ?? χα χα

ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΧΑΝΗ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΝΑSDAQ

Μια συμφωνια με το φίλο Τάκαρο που ολοκληρώθηκε: 4 επιλογες απο τον Nasdaq και η διαγραμματική τους ανάλυση

14 Ιανουαρίου 2021 - 11:10 π.μ.

https://www.liberal.gr/market/psachnontas-gia-diamantia-stin-achani-agora-tou-nasdaq/348900


Lazydays Holdings (LAZY) από $18,50 => $19,32 (+4,5%)

InMode Ltd (ΙNMD) από $57 => $66,79 (+17,15%)

ADMA Biologics (ADMA) από $2,07 => $2,66 (+28,5%)

Ayro (AYRO) από $7,10 => $7,44 (+4,8%)


(Μια χαρά μου φαίνεσαι)

austin είπε...

Μιχάλη, σκέψου ένα σενάριο εάν δεν καταφέρουμε να "εξαιρεθεί" το ελαιόλαδο από αυτή την κλίμακα, δλδ να πάρει κατευθείαν τον χαρακτηρισμό Α (η γαλλία με το ζόρι μας έδωσε το C).

Έστω ότι έχει το C. Και η Coca cola light το B. Και θελει κάποιος να πουλήσει το λάδι σε χώρα που δεν είναι γνωστό το πόσο καλό κάνει το ελαιόλαδο. Και του λες ότι το ελληνικό ελαιόλαδο είναι πάρα πολύ θρεπτικό και το καλύτερο στον πλανήτη... Και βλέπει ότι η Ευρώπη το κατατάσει στην κατηγορία C... τότε θα θεωρήσει ότι του λες παπάντζες!

Σημειωτέον να πω, ότι το ελληνικό ελαιόλαδο στον μέσο καταναλωτή του εξωτερικού, δεν αρέσει. Θέλει να εκπαιδευτεί (περισσότερο γευστικά) για να περάσει στο δικό μας λάδι. Αυτό που σε εμάς αρέσει, το τσίμπημα στο λαιμό έξω ενοχλεί.

Όπως και να έχει, θέλω να πιστεύω ότι θα πρυτάνευσει η λογική και πάλι καλ΄λα που το τρέχουν εδώ στην ελλάδα

michele είπε...

Ναι νομιζω Ηλία ηταν ωραία σκέψη η "συνεργασία" που βεβαια οφείλεται στον Τάκαρο κυρίως εγω την διαγραμματική ανάλυση εκανα και την μεγαλύτερη δημοσιότητα εδωσα
πηγε πολυ καλά εκεινο το άρθρο

μπαρμπαλιας είπε...

Aoystin,
για το λαδι ,ακομη κιεδω στην πατριδα του λαδιου η νεοπλουτη κυρια λεει ...με καιει στο λαιμο.
οποτε της λεσ βαλε στο λαιμο ...
τοσο αγνοια .οι γειτονες ιταλοισπανοι ταχουν ξεπερασει αυτα χημεια και συνθεση...

kostas είπε...

Η μέση μικρή μετοχή του Nasdaq έχει άνοδο 50/ τον τελευταίο μήνα.

kostas είπε...

Θυμίζει99 στο ΧΑΑ αφού οι περισσότερες από αυτές είναι στα όρια της χρεοκοπίας

michele είπε...

Kωστα αν βγαλεις αυτες απο δεικτες η υπόλοιπη αγορα τους εχει ανεβει φυσιολογικα

μπαρμπαλιας είπε...

Μητσοτάκης σε Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Κάντε γρήγορα με τα εμβόλια της Johnson & Johnson, επιταχύνετε με Novavax και Valneva
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/politiki/epistoli-mitsotaki-trion-eyropaion-igeton-embolia

ο εστι μεθερμηνευομενο...φερτε οτι σκατο κυκλοφορει εκτος απο το ρωσικο ...αυτο το κωλοδοκιμασμενο.
απορω με το Μητσό μας

μπαρμπαλιας είπε...

παλι μπουλετραπέ η αρφα σημερα..
μην την ακουμπατε ρεεε

austin είπε...

Παιδιά καλημέρα. Ένα μεγάλο μπράβο στους "δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιως" η στους "και τι?? Θέλετε τους προηγούμενους" που δεν ξέρουν πουθε κλανει η κότα που ελεγε και ο παππούς μου .

συγχαρητήρια! Βλεπω υπαρχει σχέδιο, προγραμμα, υπευθυνότητα. Ανακοινώνουν ότι να ναι. Σκοτσεζικα ντους παιδια! Σκοτσεζικα.

Μια κλείνουμε μια δεν κλείνουμε. Μια δεν επιτρέπεται το take away μια επιτρέπεται.

Και παρακατω σπάω στα δυο μια είδηση... για να καταλάβουμε την παράνοια στην οποία θέλουν να μας βαλουν

austin είπε...

Λειτουργία του λιανεμπορίου και των δραστηριοτήτων που μέχρι σήμερα είχαν ανοίξει μόνο με τη μέθοδο του click away. Κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής καθώς και οι υπηρεσίες διαιτολογίας και διαιτολογικών μονάδων, οι υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, αλλά και τα ΚΤΕΟ και τα πρακτορεία ΟΠΑΠ λειτουργούν κανονικά, με τους όρους και τα μέτρα που ήδη ισχύουν.

Στο μισό κομμάτι της επισημης ανακοίνωσης καταλαβαινει ένας επιχειρηματίας ότι δουλεύει όπως πριν

austin είπε...

Και συνεχίζει η ανακοινωση: Τόσο το λιανεμπόριο όσο και αυτά τα καταστήματα και υπηρεσίες, διευκρινίζεται ότι θα λειτουργούν από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 7 το πρωί έως τις 8 το βράδυ και μόνο.

Εδώ λες κατσε..κατι παίζει.

austin είπε...

Και το τέλος της ανακοίνωσης:
Το Σάββατο παραμένουν κλειστά.

Όχι μπραβο! ΜΠΡΑΒΟ! Είναι σα να μας εμπαίζουν!

Vaggelis είπε...

Α ρε πονος !!!!!!

austin είπε...

Βέβαια βαγγελη.μ όταν πόναγε εδω το μπλογκ και η επιχειρηματικότητα τις ημέρες σύριζα ήταν καλά. Τωρα που πονάει η επιχειρηματικότητα είναι απλά... ειρωνεία.

1) τις δηλώσεις λαγκαρντ για το χρέος τις είδατε? Αν δεν αλλάξουν στο μέλλον πλευση οι Ευρωπαίοι καταλαβαίνετε τι σημαίνει?
2) την φωτογραφία του μητσοτακη στην Ικαρία την είδατε?
Την έπαιξε κάποιο μέσο?
Έπαιξε κράξιμο καπου περα από το twitter?

Προσωπικα ψιλοαδιαφορω αν έτρωγε χωρίς μασκα κτλ, απλα Να σας θυμίσω τι κακός χαμός είχε γίνει με τον τσιπρα στα μέσα το σκάφος??

Και τα λεω παιδια αυτά εγω που σιχαίνομαι τον σύριζα. Απλα όπως και τότε, έτσι και τώρα οποίος προσπαθεί ακραία να μας υποτιμήσει την νοημοσύνη με βρίσκει απέναντι

hippy είπε...

"Ο/Η austin είπε...

1) τις δηλώσεις λαγκαρντ για το χρέος τις είδατε? Αν δεν αλλάξουν στο μέλλον πλευση οι Ευρωπαίοι καταλαβαίνετε τι σημαίνει?"


Λαγκάρντ: "Αδιανόητη" η διαγραφή χρέους λόγω πανδημίας

Δεν μπορώ να καταλάβω τι πιθανολογείς οπότε εξήγησε τι θα γίνει "αν δεν αλλάξουν στο μέλλον πλευση οι Ευρωπαίοι"

Ζούμε στην ΕΕ, την ομάδα κρατών με βασικό μπούσουλα πολιτικής το "pretend and expand" σε ένα σωρό θέματα. Το χρέος των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας που επιβάρυνε τα κράτη δεν είναι απαραίτητο να χαριστεί, αλλά να μην απαιτηθεί τα επόμενα 20-25 χρόνια. Μια λύση όπως έγραψα στο παρελθόν θα μπορούσε να είναι πολύ μακροπρόθεσμες ομολογιακές εκδόσεις (>50 ετών) από κάθε κράτος ξεχωριστά με εγγύηση κοινοτικού φορέα (ESM ή άλλου) που θα εξασφάλιζε χαμηλό κουπόνι (<0,3%). Στη συνέχεια θα τα έπαιρνε ως εγγύηση ΕΚΤ χορηγώντας την αντίστοιχη-απαραίτητη ρευστότητα στο κράτος μέλος.

Είτε το θέλουν είτε όχι οι ευρωπαίοι μανδαρίνοι ΘΑ ΒΡΟΥΝ λύσεις αλλιώς το μαγαζί θα διαλυθεί και θα χάσουν τις καρέκλες και το βυζί που τους ταΐζει. Τόσο απλά.

hippy είπε...

Ως προς τα μέτρα απ΄όσο έχω καταλάβει η επιτροπή λοιμοξιολόγων (ειδικοί επιστήμονες-άνθρωποι με συχνά αντίθετες απόψεις απ΄ότι διαφαίνεται στην παρουσία τους στα κανάλια) συνεδριάζουν, συγκλίνουν, συναποφασίζουν και εισηγούνται κάποια μέτρα στην κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση τι πρέπει να κάνει? Να τους ακούσει ή να τους γράψει? Φαντάζομαι πως πίσω από κάθε απόφαση που σε μένα φαίνεται περίεργη ή παράλογη κάποιο σκεπτικό υπάρχει.

Τέλος πάντων θεωρώ πως είμαστε σε πόλεμο. Σε τέτοιες περιόδους ισχύει πως "όπου λαλούν πολλοί κοκκόροι αργεί να ξημερώσει". Θεωρώ σωστότερο ότι στοιχιζόμαστε πίσω απ΄τον αρχηγό και όταν με το καλό ολοκληρωθεί η κρίση συζητάμε για τις παραλήψεις, τα λάθη και καταλογίζουμε τις ευθύνες.

austin είπε...

Hippy μου, δεν μου αρέσει αυτά που κανει η Ευρώπη. Το pretend and extend το κατανοώ, αλλά δεν μπορώ όπως είπα χθες τα δικά μου δικά μου και τα δικά σου παλι δικά μου.

Περα από υα χρέη για την κορόνα, έχουμε εμείς ΜΟΝΟ τα εξοπλιστικά. Είδατε τον προϋπολογισμό της Ελλάδας? Αύξηση στα εξοπλιστικά μείωση στα της υγείας. Ειναι λογικό αυτό όταν όπως λες σωστά είμαστε σε "πολεμο υγειονομικο"??

Hippy πολυ σωστα ότι ακούνε λοιμπξιολογους, αλλά τι σχέση έχει αυτό από μια σωστή, δομημένη και ακριβή ενημέρωση. Χωρίς παλινωδίες και χωρίς αλλαγη αποψεων από ωρα.

Είναι το λιγότερο που μπορούν να κάνουν στον πόλεμο, αφού όπως έχουμε πει περα από τα μέτρα εοναι αδύνατον να κάνουν άλλες ενέργειες.

Είμαστε 1 χρόνο σχεδόν σε κατάσταση φοβικη, το λιγότερο που μπορούν να κάνουν εοναι να μην μας εμπαίζουν με δηλώσεις πανικού. Ας καταλήξουν σε κάτι, ας μας ενημερώσουν και ΟΧΙ τελευταία στιγμή.

Είναι η πολλοστή φορά που τρέχουμε να ενημερώσουμε τους πελάτες μας ποτε θα έρθουν στα μαγαζι μας και ποτε όχι αργα το βραδυ.

Τι είμαστε??? Ζώα που πρέπει απλα να λέμε ότι τα κάνουν καλα? Την πρώτη φορά να το καταλάβουμε. Την δεύτερη οκ, αλλά όταν έχεις πάει πλεον σε 5 και έκτη φορά που ανακοινώνεις μετρα "πολεμου" (που υα κατανοώ δεν αντιλεγω) να το κάνεις με υπευθυνότητα.

Το οφείλεις!

austin είπε...

Οποιος είναι εξω από τον χορό.. ειναι λογικό να πιστεύει ότι όλα εοναι οκ, γιατί είμαστε σε πόλεμο.

Οποιος μιλήσει με την συντριπτική πλειοψηφία επιχειρηματιων βρίσκονται σε νευρικό κλονισμό.

Πλέον ελαχιστοι (ίσως και κανεις) που επιχειρούν δεν λέει "το παραχεσαν" τα έχουν κάνει σκατα κτλ.

Κουράστηκαν οχι από τον ιό, αλλά από τον ψυχολογικό πόλεμο (κλεισίματα, παλινωδιες, Τούρκος, οικονομικά κτλ κτλ)

Vaggelis είπε...

austin το σχολιο μου αναφεροταν σε μυνήματα που διαγράφτηκαν (κ μαλλον δεν τα είδες) κ οχι σε εσένα (διαβαζω παντα με ενδιαφερον αυτα που γραφεις).


Ειμαστε πολυ τυχεροι που ειναι αυτοι κ οχι οι αλλοι (το μη χειρον βελτιστο? σιγουρα Ναι). Λαθη? σιγουρα ναι, παραλήψεις ?σιγουρα ναι.

Δεν διαφωνουμε κατα βαση , κανω κριτικη , βαζω στην ακρη το θυμικο κ πρατω με λογική.
Εσυ που εισαι στο επιχειρείν (οπως κ εγω) ποσες φορες αποφασισες με βαση τη λογικη κ ποσες με το θυμικο?? ( το ερωτημα ειναι ρητορικο)

Καλη δυναμη κ συγνωμη για την παρεξήγηση.


Vaggelis είπε...

austin το σχολιο μου αναφεροταν σε μυνήματα που διαγράφτηκαν (κ μαλλον δεν τα είδες) κ οχι σε εσένα (διαβαζω παντα με ενδιαφερον αυτα που γραφεις).


Ειμαστε πολυ τυχεροι που ειναι αυτοι κ οχι οι αλλοι (το μη χειρον βελτιστο? σιγουρα Ναι). Λαθη? σιγουρα ναι, παραλήψεις ?σιγουρα ναι.

Δεν διαφωνουμε κατα βαση , κανω κριτικη , βαζω στην ακρη το θυμικο κ πρατω με λογική.
Εσυ που εισαι στο επιχειρείν (οπως κ εγω) ποσες φορες αποφασισες με βαση τη λογικη κ ποσες με το θυμικο?? ( το ερωτημα ειναι ρητορικο)

Καλη δυναμη κ συγνωμη για την παρεξήγηση.

Vaggelis είπε...

makeleio τελεια gr ε????!!!!!!!!

Μαλιστα

Τωρα εξηγουνται πολλά πράγματα.

austin είπε...

Βαγγελη σου ζητώ συγγνώμη, νόμιζα ότι πηγαινε σε εμένα. Δεν τα είχα δει όντως τα μηνύματα που λες.

Δύσκολη η ερωτηση σου.. κυρίως γιατί η μεγάλος μέρος (ευτυχώς όχι ολο) είναι σε family business. Οποτε δυστυχώς εκει παίζει έντονα το θυμίκο.

Αλλα κατά βάση όπως τα λες, η λογική πρέπει να υπερισχύει στο επιχειρείν, με κύριο χαρακτηριστικό του επιχειρηματία (το οποίο και αναζητω) είναι να κανει σε κάποιες κομβικες φάσεις το "leap of faith!"

Δεν ξερω ποσα χρονια εισαι στο επιχειρείν. Εγω οχι πολλα, αλλά με βάση την ιστορικότητα, παλιά (και έντονως στην ελλαδα) το τιποτα έπιανες και αν ήσουν με σύστημα και δουλευτερας πετυχαινες πολλά.

Πλεον, (και εντονως στην Ελλάδα για διάφορους λόγους και οχι συνομωσιολογικους) οι εξωτερικοί παράγοντες έχουν δυσκολέψει παρα πολυ την επιτυχία στο επιχειρειν και δεν συγχωρείται κανένα λάθος.

Αυτό είναι σημείο των καιρών μας, εξου και χρειάζεσαι πολύ καλούς συνεργάτες και γερές βάσεις επικοινωνίας για να πάει μια επιχείρηση μπροστά. Αυτό κατά την γνώμη μου πάντα. Και στο τελευταίο κομμάτι της καλής επικοινωνίας η Ελλάδα είναι πισω... άρα και η πολυεθνική εδω βρίσκει ακόμα πιο πρόσφορο έδαφος για παρτυ