Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021

 X.A.





                                         ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ON LINE

ΚΑΤΙ ΚΙΝΕΙΤΑΙ! ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΝΕΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ
ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ...

Το φαινόμενο της εξόδου και της επακόλουθης διαγραφής των μετοχών εισηγμένων εταιρειών, είναι συχνό τις εποχές που η κεφαλαιαγορά βρίσκεται στα χαμηλά της αποτυπώνοντας τα προβλήματα της οικονομίας, ενώ αντίθετα όταν διαφαίνεται μεσοπρόθεσμη βελτίωση των μεγεθών και οι αριθμοδείκτες απεικονίζουν προοπτικές ευεξίας μιας οικονομίας, πολλές επιχειρήσεις συνωστίζονται στην είσοδο, επιδιώκοντας να εκμεταλλευτούν το καλό momentum. Οι εταιρείες που έχουν βάλει πλώρη για το Χ.Α εντός του 2021.


249 σχόλια:

1 – 200 από 249   Νεότερο›   Νεότερο»
michele είπε...

Καλημέρα, καλημέρα σε όλους!

austin είπε...

https://www.in.gr/2021/07/29/economy/oikonomikes-eidiseis/xtypima-se-tria-paradosiaka-ellinika-proionta/

Σε συνέχεια των προηγούμενων. Η Coca Cola light έπαιρνε μεγαλύτερο grade από το ελαιόλαδο. Το έχω ξαναανφέρει

mixalis mixalios είπε...

Αυτός ο Mic όλο μας αλλάζει την ανάρτηση και μας μπερδεύει...Θα σταματήσω τη συνδρομή μου από την κλειστή!!!

mixalis mixalios είπε...

Austin σε ευχαριστώ για τα λεγόμενα σου για τις αψιμαχίες των bloggers. Με αντιπροσωπεύουν 100%

michele είπε...

Κατι παει να πει η PREMIA σήμερα :) Μιχαλιό, φρεσκότατο σε βλέπω, που να οφείλεται αραγε

austin είπε...

Η πειραιώς σήμερα κανονικά θα έπρεπε να κάνει μεγάαααλη κίνηση.

Για να δούμε θα το κάνει?

mixalis mixalios είπε...

Austin τα υπόλοιπα σημερινά σχόλια σου με βρίσκουν σύμφωνο. Με μία διαφορά: Κατά βάση ζούμε σε ένα καπιταλιστικό σύστημα (αλλού λίγο fake, αλλού πιο αληθινό). Αλήθεια είναι ότι σε αυτό το σύστημα ο πιο δυνατός έχει καλύτερες πιθανότητες να γίνει ισχυρότερος. Αλλά από μικρός θυμάμαι την έκφραση ότι το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό. Η διαφορά είναι ότι ο Καπιταλισμός δίνει τη δυνατότητα σε νέους με ιδέες, καινοτομία και οράματα να προχωρήσουν. Να κάνουν δικές τους δουλειές και να αναπτυχθούν. Αυτό για μένα δεν είναι παγίδα. Είναι η αρχή της προόδου και της ευμάρειας. Και όσο να κοροϊδεύουμε τους Αμερικανούς και να τους λέμε υποτιμητικά ¨αμερικανάκια" εγώ είμαι στην άλλη μεριά, με αυτούς που σχεδόν τους θαυμάζουν με όλα αυτά που έχουν πετύχει σε τόσο μικρή χρονική διάρκεια. Απλά το σύστημα αυτό απαιτεί θυσίες και κόπο και επιμονή.
Είδα χτες/προχτές την ταινία The Founder με το πως μεγάλωσαν τα McDonalds...Δες το...

mixalis mixalios είπε...

Mic έχεις project για του χρόνου. Μπορείς να συλλέγεις πληροφορίες μέχρι τότε. Έχεις ανεβάσει τον πήχη αψηλά...

mixalis mixalios είπε...

Austin έπαιξε κατι με ΠΕΙΡ? Γιατί βλέπω όγκο σήμερις...

mixalis mixalios είπε...

Στην ΠΡΕΜΙΑ έφυγαν οι πολύ βιαστικοί αλλά με ειδήσεις σαν κι αυτές οι κατέχοντες νομίζω δεν ανησυχούν...

https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/2090265/poia-einai-h-fastighets-ab-balder-poy-mphke-strath.html

michele είπε...

Φθανουμε ευκολα στο 885 εκει ειναι τα ζόρια

michele είπε...

Μιχαλιό, εχω εμπειρίες αλλα δεν τα θυμαμαι τα αλλα ρε γμτ πρεπει να συγκεντρωθω χαχα, πρόταση παντως θα σου κανω :)

mixalis mixalios είπε...

Δεκτόν αφεντικο

austin είπε...

Μιχαλιό δεν ξέρω για πειραιώς, είδα όγκο και διάσπαση συσσώρευση-γραμή κατερχόμενης. Ακόμα όμως δεν θέλουν να φύγει

Όσο για την παγίδα...δεν μιλάω για το καπιταλιστικό σύστημα. Αλλά για την διαχείριση του "συστήματος" από τους μεγάλους παίκτες.

Ξέρουμε για παράδειγμα ότι οι ελληνικές οικογενειακές εταιρείες (και όχι μόνο ελληνικές αλλά τεσπα) έχουν προβλήματα.

Η λύση της πολυεθνικής είναι όμως παγίδα. Γιατί η πολυεθνική έχει την τεχνογνωσία και την δομή να εντοπίσει αυτές τις παθογένειες, και φαινομενικά να τις λύσει. Φαινομενικά, γιατί εν τέλει τον εργαζόμενο τον κάνει "έρμαιο" σε ακρετές περιπτώσεις. Εννοείται ότι υπάρχουν εξαιρέσεις.

Επιπρόσθετα, η πολυεθνική εκμεταλλεύεται και τυχόν παθογένειες αδυναμίες της εκάστοτε χώρας. Έτσι όπως έχω αναφέρει, στην Ελλάδα η πολυεθνική καταρρίπτει ακόμα και τις ίδιες της νόρμες, δίδονας προαγωγή χωρίς λεφτά! Γιατί?? Γιατί μπορεί...

Έτσι λοιπόν, το πρόβλημα του μεγάλης μικροεπιχερηματικότητας, λύνεται από την απίστευτη συσώρρεσυη και δύναμη των πολυεθνικών που εν τέλει... μπορούν ακόμα και ολόκληρες χώρες να κουνήσουν. Άπαντες οι νέοι οδηγούνται και ταυτίζονται με την "καλή λύση" των πολεθνικών και ακρετοί από αυτούς δεν έχουν χρόνο για προσωπική ζωή και καταλήγουν με το γνωστό σε όλους φαινόμενο burn out.

Παλιά, στις εταιρείες γινόταν αυτό; Όχι. Βάλε λοιπόν στην εξίσωση του burn out και την 4η βιομηχανική επανάσταση, βάλε και την διαχείριση του ιου, δένει το γλυκό της παγίδας που μας οδηγούν και ΚΑΝΕΙΣ δεν θα μπορέσει να ξεφύγει. Γιατί χρόνια στήνεται το παίγνιο...

Κλείνοντας η δουλειά πχ του τραπεζουπαλλήλου που κάνει hedging σε μεγάλα accounts δεν θα υπάρχει σε 5-10 χρόνια από τώρα.

Και προσωπικά προσπαθώ να στήσω ήδη στην εταιρεία μου γραμματειακή υποστήριξη AI. Δεν θα βάλω υπάλληλο... θα βάλω να δρομολογεί τις κλήσεις το..μηχάνημα!

Έτσι λοιπόν, πιστεύω ότι πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι για "τα σωστά μηνύματα του συστήματος-κυβερνήσεων"

mixalis mixalios είπε...

Οι οικογενειακές επιχειρήσεις πρέπει να προσφέρουν κάτι πραγματικά διαφορετικό είτε σε επίπεδο εξυπηρέτησης είτε σε προιοντικό επίπεδο για να κάνουν τη διαφορά. Αλλιώς είναι καταδικασμένες να αποτύχουν.
Προσωπικά, δεν είμαι ελεύθερος επαγγελματίας. Αν μου έλεγες που θέλεις να εργαστείς θα σου έλεγα αναφανδόν τις πολυεθνικές. Bέβαια, εξαρτάται και από τις προτεραιότητες του καθενός. Η μεγάλη γενικώς εταιρεία σου δίνει προοπτικές ανέλιξης και οικονομικών απολαβών αρκεί να "ξεσκιστείς", στις μικρές υπάρχει ο κίνδυνος να μην έχεις δουλειά αύριο. Σε γενικές γραμμές, όμως, όποιος είναι εργατικός, φιλότιμος και αποτελεσματικός δεν έχει να φοβάται. Βάζει τον πήχη εκεί που μπορεί και προχωρά...
Η διαφορά μας βρίσκεται ότι βάζεις τον ιό σε ένα παγκόσμιο σχέδιο. Μπορεί να ενέτεινε καταστάσεις, δεν τις διαμόρφωσε όμως και βεβαίως η εποχή που κάποιος μάθαινε μια δουλειά και από αυτήν παίρνει σύνταξη μάλλον εχει περάσει ανεπιστρεπτί. Οι εξελίξεις είναι τόσο ραγδαίες που όποιος δεν τις παρακολουθεί μένει πίσω, δεν φταίει ο ιός για αυτό...
Αν δεν συνέβαινε αυτό οι ρυθμοί ανάπτυξης θα ήταν πολύ μικρότεροι κτλ κτλ. Εδώ σίγουρα κολλάει ότι "το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω..."

mixalis mixalios είπε...

Πούλησα και την σαπακοΙΝΛΟΤ στην πρώτη δημοπρασία για να μπω πιο δυναμικά σε ελλακτωρΑΑΑ. Hippy, πως με βλέπεις?

austin είπε...

Στο 12:02 συμφωνώ απολύτως.. Δεν τις διαμόρφωσε τις ενέτεινε όπως το λες.

Όσο για την εργατικότητα πάλι συμφωνώ. Με τα βίας βρίσκεις καλούς υπαλλήλους, εξου και η ΑΙ γραμματέας. χαχα.

Προσωπικά τις καλύτερες συνεργασίες τις έχω με μη πολυθνικές. Στις πολυθνικές είναι αρτιριοσκληρωτικοί. Και στο τρόφιμο ειδικά, δεν μπορείς να βιομηχανοποιήσεις το προιόν.

Άρα το μοντέλο της πολεθνικής δουλέυει είτε όπως στο παραπάνω λινκ που έβαλα, είτε απλά στο να πιέζουμε την τιμή. Βάζουν υπαλλήλους-ρομποτ που δεν καταλαβαίνουν πολλά πέρα από τα excel και τα kpi και δώστου στο ψαχνό. Φέτος κινδυνεύαμε να χάσουμε μεγάλη δουλειά για 0,05 ευρώ τιμή μικρότερη ή κάτω του 2% σε σ΄χεση με αυτό που προσσφέραμε.

Βέβαια γνωρίζω ότι το τρόφιμο είναι συγκεκριμένη κατηγορία και το μοντέλο πολυθνικών σε άλλους κλάδους όντως είναι το βέλτιστο.

austin είπε...

Φτάσαμε 885 σχεδόν! Πειραιώς βούτηξα το χέρι μου στο μέλι, δεν άντεξα παρότι οι άλλες έχουν καλύτερη συμπεριφορά.

michele είπε...

Ε το ευκολο οπως λεγαμε το πρωι, εδω να δουμε

Κατι θα γραψω για τις μεγαλες εταιρειες σαν αρθρο θα το δειτε τις επομενες μερες

austin είπε...

Τελικώς..τι την ήθελα την Πειραιώς?? Τελευταία στην κατάταξη γενικώς..απλά τσίμπησα σοτν όγκο τον πρωινό (ευτυχώς δεν μπήκα τουλάχιστον στο άνοιγμα)

ΚΩΣΤΑΣ είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ .ΜΙΧΑΛΗ Η ΚΛΜ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ.ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ.ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ

michele είπε...

Δεν ξερω ποια ειναι η μεση τιμη κτησης σου, αλλα οσο ειναι πανω απο 0,67 ο στόχος ειναι 0,8340.Αν ειναι καλη η αγορα, θα παιξει κι αυτη

ΚΩΣΤΑΣ είπε...

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΜΙΧΑΛΗ

mixalis mixalios είπε...

Βρήκε στιγμή να πομπαρει ο μ/μ την Ινλοτ. Τώρα που πούλησα...

austin είπε...

Τι το θελα και (ξανα) ασχολήθηκα με το σαπάκιο.. ανάσα δεν παίρνει. Έχει αφήσει γκαπ από κάτω για αυτό. χαχαχαχα. Τόσα γκαπ από πάνω... το από κάτω ενόχλησε!

hippy είπε...

"Ο/Η mixalis mixalios είπε...
Πούλησα και την σαπακοΙΝΛΟΤ στην πρώτη δημοπρασία για να μπω πιο δυναμικά σε ελλακτωρΑΑΑ. Hippy, πως με βλέπεις?"


Έχω κάνει ήδη παρόμοια κίνηση. Μακάρι οι "κακές" ειδήσεις σαν τις υποχρεώσεις των 31,5 εκατ. δολ. του διαιτητικού δικαστηρίου για σύμβαση στο Κατάρ είτε η ανασφάλεια για την "Αττική Οδό" που λήγει το 2024 κλπ να φρενάρουν τους επίδοξους αγοραστές της ΑΜΚ. Αλλά ΔΕΝ το πιστεύω και κρατώ μικρό καλάθι ελπίζοντας να πάρω το 5-8% των αιτουμένων max. Μακάρι να κάνω λάθος. Ο κλάδος δεν έχει "παίξει" και τα λεφτά του ταμείου ανασυγκρότησης είναι πολλά, πάρα πολλά. Πιθανολογώ πως τα €1,60-1,80 είναι πλησιέστερα από το €1,10 για την μετοχή. Ωστόσο εγώ-λόγω ιδιοσυγκρασίας και ηλικίας-προτιμώ το οne night stand προσώρας.

austin είπε...

Ωστόσο εγώ-λόγω ιδιοσυγκρασίας και ηλικίας-προτιμώ το οne night stand προσώρας.

Γέλαγα μόνος στο γραφείο με αυτό! και με κοίταγαν περίεργα. Είσαι όσο αισθάνεσαι ή όπως λέει ο πεθερός μου είσαι όσο μπορείς! χαχα

austin είπε...

Σεντρικαρος σα να έχει ψιλο-μικρο-σηματάκι?

michele είπε...

Θυμασαι στα 0,12 που τον συζηταγαμε Αustin, θελουν υπομονη κι αυτα τα χαρτια
σεντρικαρος παει για νεο υψηλο ( φαινεται δουλευει και το ξεοδοχειο στη Μυκονο)

mixalis mixalios είπε...

Πήραμε και κάποια δικαιώματα στο 0.223 είχαμε και κάποιες μετόχουλες στο 1.38 και είμαστε έτοιμοι Ηλία. Εγώ λόγω ηλικίας σκέφτομαι αρραβώνα... Αν δεν πάει καλά "στρίβειν"

michele είπε...

Και μετα το 539 θα παιξει και ο ΔΤΡ. Αν παιξει αυτος, θα το καθαρισουμε το 885 ανετα

austin είπε...

αν κουνιόταν και λίγο η σαπιο πειραιώς κάτι θα γινόταν

μπαρμπαλιας είπε...

αναξιοπιστοτατες οι πριμαδονες...

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...


Ο Κρίτων Αρσένης πρότεινε να απαγορεύεται να έχει κάποιος πάνω από 100.000 ευρώ, αλλά δηλώνει καταθέσεις 170.000


Ο Κρίτων Αρσένης πρότεινε να απαγορεύεται να έχει κάποιος πάνω από 100.000 ευρώ, αλλά δηλώνει καταθέσεις 170.000
Γιατί να μην υπάρχει κόφτης πλούτου, πχ. για αρχή τα 100.000 €, είχε διερωτηθεί ο ίδιος πριν από λίγες μέρες
Εντύπωση προκαλεί η δήλωση πόθεν έσχες του βουλευτή του Δυτικού Τομέα Αθηνών του κόμματος ΜέΡΑ 25, Κρίτων Αρσένης, καθώς θυμίζουμε ότι ο ίδιος πριν από μόλις δέκα ημέρες είχε προτείνει με ανάρτησή του στο Twitter, να μπει κόφτης στον πλούτο και να απαγορεύεται να αποκτήσει κάποιος πάνω από ένα συγκεκριμένο ποσό.

Όπως έγραφε χαρακτηριστικά:
«Αν είναι ντροπή να έχουμε φτωχούς, γιατί να μην είναι ντροπή να έχουμε πλούσιους; Γιατί να μην υπάρχει κόφτης πλούτου, πχ. για αρχή τα 100.000 €. Γιατί να μην απαγορεύεται να έχεις ετήσιο εισόδημα πάνω από αυτά και να σου αφαιρούνται; Καιρός να βάλουμε εμείς την ατζέντα».

Τώρα λοιπόν, που δημοσιοποιήθηκαν οι δηλώσεις πόθεν έσχες για το οικονομικό έτος 2019, προκύπτει ότι ο κ. Αρσένης μεταξύ άλλων δηλώνει ότι διαθέτει σε τράπεζα των Βρυξελλών καταθέσεις ύψους 170.560 ευρώ, ενώ πάνω από 12.000 ευρώ έχει και σε μια σειρά από άλλους τραπεζικούς λογαριασμούς…

VAGGELIS MP είπε...

https://www.businessdaily.gr/epiheiriseis/46756_trapezes-pos-exoydeterothike-i-apeili-apo-ton-anaballomeno-foro

mixalis mixalios είπε...

Αν είναι τόσο καλό όσο φαίνεται αύριο σπάμε το 885 που θέλει και το αφεντικό. Επιτέλους να πάρουν μπρος και αυτές για να πάρει μπρος όλο το σύστημα και όχι μόνο χρηματιστηριακα...

mixalis mixalios είπε...

https://www.mononews.gr/business/ta-vrikan-cosco-ke-elliniki-kivernisi-gia-ton-olp

Να λύνονται ένα ένα τα προβλήματα

hippy είπε...

Αν σορτάριζα θα έπαιρνα σήμερα την ευκαιρία της είδησης (συν κυρίως τις 8/8 ανοδικές)...αλλά δεν μου αρέσει αυτό το είδος της κερδοσκοπίας.

Καλημέρα, καλή συνεδρίαση

μπαρμπαλιας είπε...

γρηγορα γρηγορα πουληστε το σπιτι σας και παρτε τραπεζες...
moto παλιων χρηματιστων.

κατα τααλλα το κ@λοπαιδο ο κριτών παιζει με τη φτωχεια του ποπολου οπως και ο κουμμουνιστης-αλτρουιστης παπαδημουλής

mixalis mixalios είπε...

Ο Κριτων - το καλομαθημένο- που θα ήθελα να δω τι δουλειά έκανε στο παρελθόν, το διατύπωσε μια χαρά για να είναι καλυμμένος. Είπε ότι δεν πρέπει κάποιος να έχει ΕΙΣΌΔΗΜΑ πάνω από 100.000 ευρώ, όχι αποταμιευσεις.

mixalis mixalios είπε...

Σταχυολογω
"Εργάστηκε για ένα διάστημα στο Υπουργείο Οικονομικών της Τουρκίας"

"Ζει στην Αττική με την σύντροφο του και τα δύο παιδιά του."
Και από τα 32 του Ευρωβουλευτής χάρις στον Γιωργακη

mixalis mixalios είπε...

Δεν βοηθάνε και τα αλλοδαπά...

hippy είπε...

"Ο mixalis mixalios είπε...
Δεν βοηθάνε και τα αλλοδαπά..."


Πάω αργά, πάω μακριά...οι εξαλλοσύνες φέρνουν κερδοσκοπία και κενά αέρος...Βουουουδας!!!

mixalis mixalios είπε...

Συμφωνώ. Είπαμε τσούκου τσούκου μπωλ και Άγιος ο Θεός...

austin είπε...

Εγώ σορτάρισα αλλά ψιλολάθος.. θα δείξει. Δεν μου αρέσουν οι μέρες γενικώς όχι για το ΧΑΑ.

Το θετικό είναι ότι ο έσπασε το 539 και στο γύρισαμ το κράτησε ο τραπεζικός

michele είπε...

Kαλημέρα, καλημέρα σε όλους ! Χρόνια Πολλα στο φιλο Hippy με τις θερμότερες ευχες μου, με υγεία, κερδοφορία και πάντα με τις τεκμηριωμένες θέσεις του. Κοσμημα για την παρέα μας

μπαρμπαλιας είπε...

δε βλεπω συμβολαιογραφους...

Κριτώνα θεε ολυμπιακέ

austin είπε...

χρονια ολλά ηλία!! Ότι επιθυμείς με υγεία και χαρά!

https://www.liberal.gr/apopsi/oi-ekloges-einai-anapofeuktes/393926

μπαρμπαλιας είπε...

στον αστερισμο του Λεοντα και οι δυο...εγω 26/7
χρονια ανετα για την συνεχεια Ηλια

VAGGELIS MP είπε...

Χρόνια πολλά κύριε hippy υγεία πάνω απ,όλα,

mixalis mixalios είπε...

Χρόνια πολλά Ηλία! Κάθε καλό για, σένα και την οικογένειά σου και να συνεχίσεις να μας είσαι χρήσιμος... 😜

mixalis mixalios είπε...

Πάντως εμένα μου αρέσουν τα νομοσχέδια της υπουργού Παιδείας. Άλλωστε αυτά είναι που είχε υποσχεθεί ως αντιποκιτευση. Θα ήταν ανακολουθη αν δεν τα ψήφιζε. Δεν αρέσουν σε κάποιους παλαιού τύπου εκπαιδευτικούς που μάλλον είναι καλό...

mixalis mixalios είπε...

Window dressing βλέπω στη frigo χεχεχε

hippy είπε...

Ευχαριστώ πολύ...καθώς αργά αλλά σταθερα αφήνω πίσω μου τα sixties-60s (beatles-stones-animals who) και πλησιάζει επικίνδυνα η 10ετία των seventies-70s (zeppelin, yes, pink floyd etc) αισθάνομαι λίγο να ξενερώνω. Καλά να είμαι και θα το συνηθίσω φαντάζομαι

😎 😎

mixalis mixalios είπε...

Έχοντας κλείσει τα 44 στα γενέθλια μου η σύζυγος μου είπε ότι τα χρόνια που έρχονται είναι λιγότερα από αυτά που έχω ζήσει και ξενέρωσα κι εγώ. Μετά είπα στον εαυτό μου ότι τώρα πια μπορώ να κρίνω καλύτερα και να απολαμβάνω την αξία της κάθε στιγμής περισσότερο. Κάπως με καθησυχασε αυτό, μπορεί να είναι και παρηγορια στον άρρωστο. Μπορεί και να μην είναι.
Ας απολαμβάνουμε την κάθε στιγμή γιατί τελικα σημασία έχει να είσαι γεμάτος και χωρίς απωθημένα. Ή έτσι λέω, ξέρω γω...

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Αν σου είπε έτσι η κυρά m/m..
Πέστης και εσυ πως δεν θα αξιωθεί να βάλει μαύρο μαντίλι...

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Kαλημερα αγαπητοι μου.
Βρε Μιχ.Μιχ
.Αν εσυ 44χρονων νοιωθεις μεγαλος,εμας τις...μεγαλοκοπελες,που μας κατατασσεις???
Δεν φανταζομαι να αναρωτιεσαι,πως τα καταφερνουμε και ζουμε ακομη???
Σε πληροφορω λοιπον οτι, εχει ανεβει αρκετα το προσδοκιμο και οτι, δεν ζουμε διαψευδοντας τους επιστημονες!!!!
χαχαχαχα.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και ΚΑΛΑ Ηλια(χιππυ)
ΚΑΙ ΣΤΑ 150...και βλεπουμε.

Γιώργος Τ είπε...

Καλησπέρα σε όλους τους φίλους
Χρόνια πολλά στον κ. Hippy και από εμένα.
Αν και αρκετά μικρότερος, δύο αγαπημένα μου τραγούδια από τα τέλη των 70s που ανέφερε ο κ. Χίππυ. Το πρώτο το ξέρουν και οι πέτρες το 2ο πολύ λιγότεροι.
Υγεία και κέρδη σε όλους εύχομαι.

https://www.youtube.com/watch?v=Gs069dndIYk
https://www.youtube.com/watch?v=lcWVL4B-4pI

mixalis mixalios είπε...

Οπλα, ευχη και κατάρα της δίνω...

Τσαμπ, σας σέβομαι και σας εκτιμώ. Είμαι της παλιάς σχολής που τους μεγαλύτερους τους ακούω με προσοχή. Πάντως, αν μπορώ να πω κάτι για εσάς εδώ που είστε κάπως μεγαλύτεροι από μένα χαίρομαι την καθαρή σκέψη και την ενέργεια σας. Κι για αυτό δεν γουστάρω αψιμαχίες του τύπου ποιος την έχει μεγαλύτερη... Από όλα τα υπόλοιπα που λέγονται εδώ μόνο να κερδίσουμε έχουμε. Και μπράβο μας!

mixalis mixalios είπε...

Αντε να ζήσω κι εγώ ένα 99...ως μικρότερος δεν... Χεχεχε
https://www.capital.gr/oikonomia/3573207/neo-epikouriko-ellinikes-metoxes-i-basiki-epilogi-ependusis-ta-prota-xronia-leitourgias-tou

Γιώργος είπε...

Χρόνια πολλά Ηλία, να είσαι γερός και δυνατός! Είσαι γύρω στα 56;
Μιχάλη με το συμπάθειο, μάλλον ήρθε η ώρα να βρεις σύζυγό που θα πιστεύει ότι τα χρόνια που έρχονται θα είναι περισσότερα από αυτά που έχεις ζήσει!

mixalis mixalios είπε...

Γιώργο, έχω βάλει αγγελία και περιμένω... χεχεχε

mixalis mixalios είπε...

Πολύ χαρτί στον μεζέ...

μπαρμπαλιας είπε...

mm @3.40
αν διαβασες τα μποθεν του κομμουν /καπιταλ Τσακαλωτου ...οι τοποθετησεις του ειναι σε τετοια αμοιβαια ...σουστος και ο μονος απο εκει μεσα που μπορεις να ακουσεις χωρις να τσακωθεις

austin είπε...

Ποιον μεζέ?

Καλά κράτησε η αγορά, μέχρι να ξεκινήσουν και την αντίδραση τα ξένα. Μάλλον σώνεται η παρτίδα γενικώς.

Όσο για τον μύτιλο.. Δεν πουλάμε λέμε!

μπαρμπαλιας είπε...

ευτυχως που θα αγορασουν 1/1/22 τα επικουρικα και θα ξεκινησει θελει δε θελει και ο αναΣτασσης...

austin είπε...

Θα τρελαθώ????

Μιχάλη... Αυτός ο σχηματισμός στο φριγο, αν και όχι ακριβώς στον πάτο, σαν διαμάντι δεν είναι? Κάνει diamond σχηματισμό το φριγο? αποκλειεται

hippy είπε...

Μια άποψη για τον τιτανοτεράστιο από διαβασμένο φίλο (με καταγωγή από τα μέρη του Μιχάλη)

"ΤΙΤΚ 1H2021 

Ο τιτκ δημοσίευσε τα αποτελέσματα για το 2q21 στα οποία είχαμε , τζίρο στα 450 εκ(+12% σε yoy επίπεδο) , ebitda στα 86εκ (-10% σε yoy επίπεδο) και καθαρά κέρδη στα 35 εκ(+12% σε yoy επίπεδο ) ,αντίστοιχα στο εξάμηνο είχαμε τζίρο και ebitda στο+4% κέρδη στο +150%  με τις τρεις τελικέςγραμμές να είναι καλύτερες από ότι περίμενε η αγορά  και την έκρηξη των κερδώννα υποστηρίζεται σε μεγάλο βαθμό από την αλλαγή του φορολογικού συντελεστή προςτο ευνοϊκότερο , κάτι που έχουμε δει σε ΟΛΕΣ τις εταιρείες που έχουν βγάλειμέχρι στιγμής αποτελέσματα .

Ανά περιοχή έχουμε Ελλάδα τζίρος στο +35% κυρίως λόγωιδιωτικών έργων και εξαγωγών κατι που βοήθησε και το ebitda margin ναείναι καλύτερο κατά 150 bps και να διπλασιαστεί στα 10 εκ.  Στις ΗΠΑ είχαμε άνοδο τζίρουκατά 7% αλλά πτώση ebitda κατά 7% κυρίως λόγω της ανόδου των πρώτων υλών, στην νοτιοανατολική Ευρώπη είχαμε άνοδο τζίρου και ebitda κατά 22%και 13% αντίστοιχα, στην Τουρκία είχαμε σταθερές πωλήσεις και περίπου ίδιο ebitda (μικρά πάντως τα νούμερα δεν επηρεάζουν την όλη εικόνα) , στην Αίγυπτο μια σταθεροποίηση μετά από καιρό και τέλος στη Βραζιλία είδαμε τζίρους και ebitda να ανεβαίνουν αισθητά (+20% και +150% αντίστοιχα για το 1h21). Τέλος το fcf ήταν θετικό στα 70 εκ για το 2q21 παρά το capex των 50 εκ. και τα αυξημένα χρηματοοικονομικά έξοδα και έξοδα για κεφάλαιο κίνησης. Το καθαρό χρέος είναι στα επίπεδα του τέλους του 2020 και 70 εκ λιγότερο από το τέλος του 1q21.

Γενικά τα νούμερα είναι καλά, όμως η μετοχη θα λέγαμε ότι είναι δίκαια αποτιμημένη σε αυτά τα επίπεδα……  στο β τριμ είχαμε επιδείνωση στα ebitda που οφείλεται κυρίως  στην αύξηση των πρώτων υλών καθώς και στην αύξηση των καυσίμων , όμως οι ρυθμοί αύξησης του κύκλου εργασιών είναι δυνατοί και τα δημόσια έργα στην Ελλάδα (που δίνει και πολύ καλά περιθώρια κερδών και ο νοών νοείτω) δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα. Επίσης  στην Τουρκία δείχνει να σταθεροποιείται το νόμισμα με την ζήτηση να αυξάνεται και στις ΗΠΑ όλα δείχνουν (λέγε με πακκέτο Biden) πως θα συνεχιστούν οι καλοί ρυθμοί.

Ταμειακά πάει από το καλό στο καλύτερο το τελευταίο 1,5 χρόνο και μόλις σταματήσει η αύξηση των τιμών των πρώτων υλών θα δούμε και καλύτερα νούμερα σε ebitda και καλύτερη αποτίμηση στο ταμπλό……τους επόμενους 2-3 μήνες θεωρώ ότι θα κινηθεί εδώ γύρω, ίσως και λίγο πτωτικα, και από τα τέλη του 2021-αρχές του 2022 (που θα φανει και η εκκίνηση των μεγάλων έργων στην Ελλάδα)  θα δούμε καλύτερες τιμές στο ταμπλό. Θα έλεγα ότι κίνηση στην περιοχή του 15- είναι καλή ευκαιρία με τα τωρινά δεδομένα."


Άποψη Hippy...θέλω να πιστεύω (καθώς έχω μικρομεσαία θέση) πως το January Effect του 2022 θα βρει την καλή εταιρεία να έχει υπερκεράσει την τιμή της προπέρσινης ΔΠ και να πολιορκεί τα €20.

austin είπε...

Σήμερα μου έκατσε trade που δεν θα ξανακάτσει ποτέ!

Πούλησα πολύ κοντά στα σημερινά ψηλά τον σεντρίκαρο και τον ξαναπήρα στο 0,308.

manos είπε...

Χρόνια πολλά με υγεία Ηλία.

hippy είπε...

Ευχαριστώ πολύ, εύχομαι σε όλους χαρές πολλές.

mixalis mixalios είπε...

Μπάρμπα μου ο Τσακαλωτος δηλώνει κομμουνιστής και είναι trader. Εδώ δεν έχει σημασία τι δηλώνεις αλλά τελικά το τι κάνεις. Λοιπόν, όταν σε επόμενο πόθεν έσχες δούμε ότι μειώνει θέσεις θα πουλήσουμε κι εμείς...

mixalis mixalios είπε...

Austin καιρομεζ... Μπράβο και για το trade σου. Μαθήματα από τον Τσακαλωτο βλέπω παιρνεις

mixalis mixalios είπε...

Τις τελευταίες ημέρες η ΕΥΡΩΒ κλείνει στο χαμηλό ημέρας. Για να δούμε σήμερα...

mixalis mixalios είπε...

Ακόμη και η ΑΝΕΚ έπαιξε σήμερα... Όλα καλά...

mixalis mixalios είπε...

Κλείσιμο στα υψηλά ημέρας με αυξημένο όγκο. Αν δεν έχει να κάνει με τίποτα κλεισίματα 7μηνου και τέτοια κόλπα είμαστε μια χαρά...

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
VAGGELIS MP είπε...

Δεν είναι κακό να εφαρμόζεται ο νόμος και για τα μικρά και για τα μεγάλα
Το παρακάτω με χαλάει
https://www.kathimerini.gr/politics/561451045/diagrafi-chreon-panepistimiakon-pros-ta-aei/
Και καλορίζικο το σκάφος του ΜΠανου..
https://www.protothema.gr/politics/article/1147526/oraios-o-panos-meta-to-skafos-agorase-kai-villa-650-tm-sti-glufada/

hippy είπε...

Ευχαριστώ φίλε. Και του χρόνου νά΄μαστε ελεύθεροι, καλά και "ψηλά" χα χα

mixalis mixalios είπε...

Πινοσετ λέμε...

https://www.ot.gr/2021/04/26/apopseis/experts/syntaksiodotiko-aystralias-ena-montelo-gia-tin-ellada/?fbclid=IwAR0mT8j4nFHk7Bb71ZhCX8lFGkf_OIbWFL22WdG1SS25E9HTwxmCiyiyE9M

mixalis mixalios είπε...

Για τον φίλο Ηλία,

https://www.liberal.gr/economy/alpha-bank-xekina-to-project-skyline-anazita-stratigiko-etairo-gia-tin-agora-akiniton/394136

hippy είπε...

Ευχαριστώ φιλαράκο...αυτός πρέπει να είναι κι ο λόγος που κάπως σκίρτησε στο ταμπλό (μακάρι να ξυπνήσει)

ΑΣΤΑΚ

Σύνολο καθαρής θέσεως που αναλογεί στους μετόχους της Εταιρείας 137.631.137 (9,83 ευρώ/μετοχή)

Σύνολο βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων 6.875.563 (τραπεζικές μηδέν-zero)

Ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα λήξεως χρήσης 79.939.489 (5,71 ευρώ/μετοχή)

Δηλαδή το 58% των ιδίων κεφαλαίων στο συρτάρι. Το θεωρώ πολύ κακό για εταιρεία ακινήτων, ευτυχώς όμως άλλαξε το ΔΣ, έφυγαν τα συντηρητικά παππούδια.

Βούουουδας

Αυτή που πρέπει κάπως να ανησυχεί είναι η πολύ καλή (σήμερα) ΙΝΤΕΡΚΟ της οποίας σχεδόν το 60% των εσόδων προέρχεται από ακίνητα που νοικιάζει στην ΑΛΦΑ (λήγουν όμως μακριά, το 2026)



DK είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
DK είπε...

Από ότι φαίνεται η Αλφα φεύγει από μεγαλομέτοχος μέχρι τις αρχές του 2022 οπότε μάλλον πάμε σε υποχρεωτική δημόσια πρόταση.

DK είπε...

https://xaa.gr/index.php?topic=97.0

hippy είπε...

Δεν είχα διαβάσει τα σχόλια σας κύριε DK. Με την ΑΛΦΑ να κατέχει πάνω από 92% η δημόσια πρόταση μου φαίνεται πολύ κοντά όσο και πολύ μακριά. Τις μετοχές μου όμως, που τις έχω μαζέψει σπυρί σπυρί από το 2016 και τα €4,50 δεν υπάρχει περίπτωση να τις δώσω κάτω από τα €9.

DK είπε...

κ. Hippy από ότι γνωρίζω -διορθώστε με αν κάνω λάθος- από την στιγμή που η Αλφα έχει 92% και θελήσει να μειώσει το ποσοστό της σε μειοψηφικό (όπως λέει η ανακοίνωση) τότε αν θα πουλήσει το π.χ. 51% υποχρεωτικά πάει σε ΔΠ.

Με τα νέα αποτελέσματα εξαμήνου που θα είναι καλά τα 10 ευρώ minimum για την μετοχή.

Vaggelis είπε...

Επειδη καποιοι "παρακολουθουν" τον Ολπ κ καποιοι κατα δήλωση τους τον εχουν στο χαρτοφυλακιο τους (π.χ Κυριος Hippy), θα ηθελα την άποψη σας κ κατα ποσο αξιζει η αγορά σε αυτά τα επιπεδα τιμης??
Για την Space ? δεν νομίζετε πως έχει μεινει πισω σε σχεση με τις αλλες???

( Εκτίμηση αποψη κ οχι συμβουλη!!!)

manos είπε...

Καλημέρα πίεση σε μοτό και οτοελ να μαζέψουν τα πάντα.ο τουρισμός 30 είχα πει 40 υπάρχουν πλέον κρατήσεις και μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου σε Κυκλάδες

hippy είπε...

Καλημέρα

το θέμα κύριε Vaggeli είναι πόσο τοις εκατό επενδυτής είσαι και πόσο παίχτης. Για μένα ο ΟΛΠ είναι στην 3άδα των best buy ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ επιλογών, αν όχι η 1η. Το θέμα είναι όμως ότι τα ίδια πίστευα και στην αρχή της χρονιάς οπότε φόρτωσα (ή μάλλον τον φορτώθηκα) 1,50 ευρώ ακριβότερα. Δεν πουλάω λέπι, ούτε περιμένω όμως κάποια αξιόλογη κίνηση για φέτος. Το κλειδί είναι η κρουαζιέρα.

Σαν παίχτης τώρα μου αρέσει η space θεωρώ όμως λογικό να γίνει μια mini διόρθωση στον κλάδο πριν κορυφώσει στις αρχές της επόμενης χρονιάς με τα λεφτά της ΕΕ στους σταθμούς αποβίβασης. Παιχτικά επίσης μου αρέσει ο μεταλλουργικός κλάδος εξίσου με τις πληροφορικάριες.

Vaggelis είπε...

70-30(επενδυτης - παίκτης) πανω κατω στη δικιά σας φιλοσοφια (οσο εχω καταλαβει απο τα γραφόμενα σας) . Αυτό που με προβληματιζει με ΟΛΠ ειναι η "υποβόσκουσα" διαμάχη (Αμερικη vs Κίνα) κ ποσο θα επηρεασει μακροπροθεσμα. Απο την αλλη βεβαια εκλεισε κ η συμφωνια για το υπόλοιπο 16%.

Απο πληροφορικη εχω σπεισ κ περφ. (περιμενω την στιγμη να πατήσω το sell γιατι ως γνωστο οποιος παει για πολλα χάνει κ τα λιγα αλλα πως νικας την πλεονεξία που εχουμε μεσα μας?)

Οταν λετε μεταλλουργικος κλαδος μπορειτε αν θελετε να γινετε πιο συγκεκριμένος.

Ευχαριστώ πολύ.

μπαρμπαλιας είπε...

Σε πρώτη φάση στον ελληνικό ESG δείκτη θα συμμετάσχουν 35 εταιρείες: Coca Cola, OTE, Alpha Bank, ΟΠΑΠ, Mytilineos, Εθνική, ΔΕΗ, Jumbo, Πειραιώς, ΤΙΤΑΝ, Motor Oil, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Τέρνα Ενεργειακή, Lamda, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΑΔΜΗΕ, Sarantis, Viohalco, EXAE, Quest, Πλαστικά Θράκης, Πλ. Κρήτης, Αεροπορία Αιγαίου, ElvalHalcor, ΟΛΠ, Cenergy, Ευρωπαϊκή Πίστη, Ιατρικό Αθηνών, Πλαίσιο, Alumil και Lykos.

οι σοφουληδες δε βαλανε την ΙΝΤΚΑ ...σε αντιθεση με την ΠΛΑΣΤ.ΚΡΗΤΗΣ που ξεχναει να ανοιξει

hippy είπε...

"Ο/Η Vaggelis είπε...
Οταν λετε μεταλλουργικος κλαδος μπορειτε αν θελετε να γινετε πιο συγκεκριμένος."

Από τα μεγαλύτερα έχω θέση σε ΕΛΧΑ και Cenergy. Στα μικρότερα μπήκα στην ΑΜΚ με δικαιώματα και αδιάθετες μετοχές στον ΤΖΚΑ (έδωσε το 50% των αιτουμένων) κι έχω και λίγο ΑΛΜΥ (περίπου 2% του χαρτοφυλακίου στην κάθε μια). Κι άλλες μου αρέσουν όμως (ΜΕΒΑ, ΓΕΒΚΑ) αλλά δεν γίνεται να είσαι παντού.

Έχω αυξήσει ρευστότητα Μάιο-Ιούνιο, δεν στεναχωριέμαι αφού τα ρευστά "δούλεψαν" στις ΑΜΚ, ωστόσο με χρονικό ορίζοντα το Πάσχα/22 πιστεύω (επενδυτικά) πως τα καλύτερα είναι μπροστά.

Vaggelis είπε...

Με καλυψατε πλήρως (πιο συγκεκριμένος δεν γινοτανε!!)

Ευχαριστώ πολυ.

μπαρμπαλιας είπε...

ΑΣΤΑΚΙΑ και ΠΡΟΔΕΑΣ...ανοδικα -η μοδα των ακινητων .
ο ΠΡΕΜΙΑΣ τιποτε ακομη

hippy είπε...

Τα δυο πρώτα χαρτιά έχουν κάτι κοινό...πολύ μικρό free float (<8%) και λόγω αυτού ασήμαντη εμπορευσιμότητα. Οι ομοιότητες όμως σταματούν εδώ. Τα ΑΣΤΑΚουδάκια έχουν ίδια κεφάλαια 9,83 ευρώ/μετοχή, δλδ ακόμα και σήμερα διαπραγματεύονται με διψήφια έκπτωση περίπου 15%, ενώ η μετοχή της ΠΡΟΝΤΕΑ σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις του 2020 έχει NAV €5,35 δλδ διαπραγματεύονται με premium 57% !!!!!!!!!!!!!!! Θα βρήκαν χρυσό στο υπόγειο μάλλον.

Η Premia είχε (και έχει) επίσης μικρό free float και μικρό premium (περί το 10%). Πιθανολογώ (λόγω ενδιαφέροντος των βασικών μετόχων) ότι θα πλησιάσει τα €1,70 ωστόσο ευκαιρία -κατά τη γνώμη μου-ΔΕΝ είναι. Προσωπικά έχω δώσει το 1/3 των μετοχών που πήρα απ΄την ΑΜΚ και τα υπόλοιπα περιμένουν να δουν εάν θα επαληθευθεί το ένστικτο του χίππη. Σε περίπτωση ωστόσο που πέσει κάτω απ΄το €1,50 θα κάνω stop loss.

Στην ΑΣΤΑΚ έχω κατά νου πώληση νωρίς αύριο του 30% εάν γράψει πάνω από €9 και μετά βλέπουμε.

μπαρμπαλιας είπε...

σερι ανοδικων Ηλια,με τους παικτε να αναμενουσιν διορθωση ,γιατι πολλοι ειναι στα ορη και στα βουνα.θα δουμε

DK είπε...

κ. Hippy νομίζω πως κάνετε κάπου λάθος με την Πρεμια περί NAV και το premium 10%. Θα πρέπει να υπολογίσετε την NAV μετά τις πολλαπλές ΑΜΚ (κάποιες έγιναν σε ακίνητα) και όχι από τις παλαιές οικονομικές καταστάσεις.

Σχετικά με ΑΣΤΑΚ δεν φεύγει τίποτα κάτω από 10 ευρώ. Αν η διοίκηση πάει με την λογική, θα κάνει μια τεράστια επιστροφή κεφαλαίου στα 5 ευρώ ανά μετοχή και μετά θα φορτώσει την εταιρεία με ακίνητα 500 εκατομυρίων ενώ παράλληλα θα πουλήσει την πλειοψηφική συμμετοχή της και υποχρεωτική ΔΠ αρχές 2022. Οπότε ίσως δούμε πολύ νωρίτερα από το 2022 μετρητά από την ΑΣΤΑΚ.

hippy είπε...

Για να πω την αλήθεια κύριε DK αν διάβασα 2-3 φορές προσεκτικά το ενημερωτικό της ΑΜΚ της Premia δεν απέκτησα κρυστάλλινη άποψη. Την τιμή €1,44 ωστόσο δεν την έβγαλα τυχαία. Διαίρεσα τις μετοχές που πήραν κάποια funds που εισέφεραν ακίνητα με την αξία κατά την εκτίμηση του εκτιμητή. Μπορεί και να λαθεύω, το άσχημο είναι πως θα το μάθουμε κάπως αργά, με τα ετήσια αποτελέσματα σε 7-8 μήνες.

Ως προς ΑΣΤΑΚ...εάν σε μια εταιρεία πουλήσω ακόμα και το 90% της θέσης μου το συμφέρον μου είναι να συνεχίσει την ανοδική της πορεία για να κερδίσει παραπάνω το υπόλοιπο 10%, έτσι δεν είναι? Μακάρι να έχετε δίκιο και να κερδίσουν παραπάνω τα υπόλοιπα.

5 χρόνια σχέσης, ψιλοβαρέθηκα τόσο κολλητιλίκι...ούτε ο Χατζηγιάννης με την Μακρυπούλια τόσο πολύ.

hippy είπε...

* αν και διάβασα 2-3 φορές

mixalis mixalios είπε...

Ε ρε τι γίνεται στον Ακτωρα... Δεν πιστεύω να μας δώσουν τίποτα από την προεγγραφή (τους εφοπλιστές μου μέσα...)

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

28/07/2021
Ο Οπλαρχηγός είπε..


ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ φορκαστ δεν έχω..
Για παρολι όμως παίξε θειο.
Το παρολι πληρώνει αν προβλέψεις πρώτο δεύτερο τρίτο.

austin είπε...

https://m.jpost.com/health-science/israeli-researcher-anti-parasitic-drug-could-cure-coronavirus-631526

By the way, ποσος καιρος παει που ελεγα για την ιβερμεκτινη και γιατί δεν μαθαίναμε για αυτήν?

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Περφομανκε ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ πλησίασε στο επίπεδο που έλεγα όταν είχε ακόμα 3και 4 ευρώ και είχα θέσει στόχο λόγο ειδικών συνθηκών να πωληθεί στο 12...Αλλιώς θα είχε πυροβοληθεί μπορεί και στα 5.
Το μεγάλο δώρο που θα σου κάνω όμως θα είναι να πάρουμε ένα χαρτάκι πολύ δικο μου οταν θα κανει την εισαγωγή...Μείνε συντονισμένος και υγιής γιατί θελει χρονο...θα ειναι κατι παρόμοιο της Περφομανκε αλλα εκει θα ειναι σαν να είμαι εγώ το αφεντικό και οχι ο θείος και ο γνωστός.
Πολλά είπα...παρά πολλά..
Καλά μπάνια.

mixalis mixalios είπε...

Άρθρο πάνω από 1 χρονο πίσω Austin, από τότε έχουν αλλάξει τα πραγματα
https://www.amna.gr/health/article/541348/Sustasi-tou-POY-na-min-chrisimopoieitai-i-ibermektini-se-astheneis-me-Covid-19--para-mono-se-klinikes-dokimes
Αν δηλαδή φοβάται τα εμβόλια κάποιος κόσμος θα πάρει φάρμακα για τις ψείρες?...

hippy είπε...

Εδώ ο κόσμος καίγεται και το μ....τι να πεις... Ωσσανά

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Θα πάει ο κουλης να τη σβήσει...

Τα ίδια με τον Τσίπρα..
Τα ίδια και με κουλη.

ΞΥΠΝΆΤΕ.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
hippy είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
hippy είπε...

Ο/Η ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...
"Θα πάει ο κουλης να τη σβήσει...

Τα ίδια με τον Τσίπρα..
Τα ίδια και με κουλη.

ΞΥΠΝΆΤΕ"


Εννοείται ότι ο Κυριάκος φταίει για τη φωτιά. Όπως και για την ενδοοικογενειακή βία, την πανδημία, τον Λυγνάδη, τους ψεκασμένους ανεμβολίαστους, την εργασία εν μέσω καύσωνα, τον αυταρχισμό του Ερντογάν, τον αχρείο εφοπλιστή Λασκαρίδη, την άλωση του Μεσολογγίου, της Τριπολιτσάς, την προδοσία του Πήλιου Γούση, του Εφιάλτη, τον φόνο του αθώου Άβελ, το, το το,.....το κλείσιμο της εστίασης δίχως 10πλασιασμό της αποζημίωσης του κάθε εστιάτορα!!

Γύρνα πλευρό και συνέχισε μακάριος τον ύπνο σου. Αλληλούια!!

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Το έχεις χάσει εντελώς..
Κάνε ντουζάκι κρύο.
Για άλλη μια φορά ρίχνεις το επίπεδο..
Και χωρίς να προκληθείς...προσπαθείς να αρχίσεις παλι τα ιδια.
Άντε γειά..

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Απολαύστε σχόλιο του γνωστού πυρπολητη μπαρμπα Χιπι..
Τα ανακάτεψε όλα για να υμνησει πάλι τον Μητσοτάκη..
Πόσο πιο κάτω θα πέσεις δεν ξέρω..έχεις δυνατότητες Πάντος..


Ο hippy είπε.

Εννοείται ότι ο Κυριάκος φταίει για τη φωτιά. Όπως και για την ενδοοικογενειακή βία, την πανδημία, τον Λυγνάδη, τους ψεκασμένους ανεμβολίαστους, την εργασία εν μέσω καύσωνα, τον αυταρχισμό του Ερντογάν, τον αχρείο εφοπλιστή Λασκαρίδη, την άλωση του Μεσολογγίου, της Τριπολιτσάς, την προδοσία του Πήλιου Γούση, του Εφιάλτη, τον φόνο του αθώου Άβελ, το, το το,.....το κλείσιμο της εστίασης δίχως 10πλασιασμό της αποζημίωσης του κάθε εστιάτορα!!

Γύρνα πλευρό και συνέχισε μακάριος τον ύπνο σου. Αλληλούια!!

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ο hippy έγραψε..

Εδώ ο κόσμος καίγεται και το μ....τι να πεις... Ωσσανά


Όπως είδατε ενώ όλη μέρα μας ζαλεισε τα ουμπαλα με τις ανούσιες αναλύσεις του...Στο πρώτο σχόλιο του οπλαρχηγού για χρηματηστιριακο θέμα..Έγραψε για τα Μ... που χτενίζονται.
Εντελώς βούρκος.

VAGGELIS MP είπε...

Αυτό το ΞΥΠΝΑΤΕ που γράφεις ειναι γενικό και προσβάλει....έχεις τις απόψεις σου και καλά κάνεις ,υπάρχει λόγος να τις επαναλάμβανεις συνεχώς..

hippy είπε...

Ο/Η mixalis mixalios είπε...
"Ε ρε τι γίνεται στον Ακτωρα... Δεν πιστεύω να μας δώσουν τίποτα από την προεγγραφή (τους εφοπλιστές μου μέσα...)

3 Αυγούστου 2021 - 4:59 μ.μ."


Έτσι ακριβώς. Όταν πλακώνονται οι ελέφαντες σε τι μπορεί να ελπίζουν τα βατραχάκια? Ας κοπάσει ο μαμημένος ο άνεμος να σβύσουν οι φωτιές κι όλο και κάτι άλλο θα βρούμε. Νέοι (?) είμαστε άλλωστε ακόμα.


1)Η REGGEBORGH έχει δεσμευθεί να συμμετέχει στην αύξηση με (α) εξάσκηση ιδίων δικαιωμάτων και (β) εξάσκηση τυχόν αδιάθετων δικαιωμάτων μέχρι του συνολικού ποσού των €50εκ.

Κατά συνέπεια επιβεβαιώνει συμμετοχή σε εξάσκηση τυχόν αδιάθετων δικαιωμάτων μέχρι του μέγιστου συνολικού ποσού των €16.289.185 (το οποίο αντικατοπτρίζει την διαφορά των €50εκ. από το κόστος άσκησης των υφιστάμενων δικαιωμάτων της).

2)Ισχυροποιούν τη θέση τους στον επιχειρηματικό όμιλο της Ελλάκτωρ το δίδυμο των επιχειρηματιών Δημήτρη Μπάκου και Γιάννη Καϋμενάκη.Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον των επιχειρηματιών, το ποσοστό τους στον όμιλο από το 25,8% ανέβηκε τώρα στο 28,62%. Οι επιχειρηματίες Μπάκος – Καϋμενάκης φέρονται να έχουν εκδηλώσει την πρόθεση να ενισχύσουν περαιτέρω τη θέση τους ζητώντας και τμήμα από τις αδιάθετες μετοχές.

3)Στο μεταξύ, με βάση τα νέα δεδομένα η Greenhill θα συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου του Ελλάκτωρ – σήμερα 3 Αυγούστου είναι η τελευταία ημέρα – με 35 εκατ. ενώ ζητάει και επιπλέον 10 εκατ. μετοχές από τις αδιάθετες ή το 3,45% του μετοχικού κεφαλαίου.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Καίγεται ο τόπος όλος και ο άλλος μας κάνει αναλύσεις...
Τι να πει κανείς..
Εκτός τόπου και χρόνου.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Βρε VAGGELI λεβέντη..Καλά εσύ προσβλήθηκες από το ξυπνατε;
Δεν σε είδα να έχεις τις ίδιες ντροπές για το μ...νι..που χτενίζεται που γράφει ο καλαμαράκιας
..
Δεν βαρεθήκατε να εκτίθεστε έτσι κάποιοι;

VAGGELIS MP είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
mixalis mixalios είπε...

Είναι πολύ ευκλο να κάνουμε κριτική από τον καναπέ μας. Δεν ξέρω ποια λάθη γίνονται (που σίγουρα γίνονται). Από την άλλη ο καθενας μας θα ήθελε ένα βυτιοφορο στο σπίτι του αν κινδύνευε. Εγω είδα την αστυνομία στους δρομους να εκκενωνει τις περιοχές. Κάτι που δεν έγινε την προηγούμενη φορά. Επίσης βλέπω κάθε χρόνο να καίγεται η Καλιφόρνια, τι σημαίνει αυτό, ότι η Αμερική δεν? Με 45 βαθμούς δεν σβήνονται εύκολα οι φωτιές. Και κατά τη γνώμη μου, επειδή η ζωή συνεχίζεται, μπορούμε να κάνουμε αναλύσεις...

ArTaXiA είπε...

Όχι, σφουγγαρίστρα του Κούλη, δεν κάνουμε κριτική από τον καναπέ μας. Κάνουμε και από τα συλλαλητήρια, κάνουμε και στα fora, κάνουμε και στα μέσα, κάνουμε και όπου μας καλούν να κάνουμε. Και, σε αντίθεση με ορισμένους, δεν πληρωνόμαστε για την κριτική που ασκούμε. Την κάνουμε επειδή είμαστε πατριώτες και ανοιχτόμυαλοι.

Και, ναι, είναι πολύ άκομψο, όταν καίγεται το σπίτι σου, ή της οικογένειας σου, ή των φίλων σου, ή το δάσος που επισκέπτεσαι, ή το άλογο σου, να διαβάζεις έναν μπακάλη συνταξιούχο, ουσιαστικά άεργο εάν κρίνω από τα λεγόμενά του, να [αντι]γράφει αρλούμπες, δίκην ανάλυσης.

Επίσης, όταν στηρίζεις, μεταξύ άλλων, την προεκλογική σου εκστρατεία, σε μια εθνική τραγωδία όπως το Μάτι, είναι τουλάχιστον ανόητο να εγκαλείς, την άλλη πλευρά, όταν σήμερα σε μέμφεται για τις δικές σου παραλείψεις και αστοχίες.

Οπότε, βάλτε λίγο τον πατσά που έχετε για εγκέφαλο να λειτουργήσει και αντιληφθείτε πότε είναι ώρα να μιλήσετε και πότε όχι.

Vaggelis είπε...

Στης θάλασσας το γιαλυνο βουνο αλπινιστές ψαρευανε πατάτες
κ κατω εκει ψιλά στο καπηλειό
ρίχναν τα ζαρια δυο γατες!!!

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Παίχτη μού Καλημέρα..
Τι να πει κανείς..
Ο άνθρωπος δεν έχει επαφή...
Τόσες ημέρες μας αραδιάζει ένα σορό αναλύσεις και δεν του
λεμε κουβέντα..βασικά γιατί δεν μας ενδιαφέρει...Και στο πρωτο μου σχόλιο χθες γράφει από κάτω...Και το μ...νι..χτενίζεται...Και κάτι τέτοια..
Πώς την έχει δει δεν ξέρω..
Μας λέει μίζερους...αχαρτους..άφραγκος...απατεώνες...και ότι άλλο του κατέβει..Και έχει και την απαίτηση να τον πάρουμε στα σοβαρά..
Για να κάνει έτσι..μάλλον δεν πάνε καλά οι επενδύσεις του και ξεσπάει πάνω μας.

hippy είπε...

Μπακάλης ο Μαθηματικός?

Ως συνήθως η λογική και η ηθική είναι μακριά από τις ζηλόφθονες μάζες.

Κρίμα!!

George Papadopoulos είπε...

Παρεξηγημένη λέξη ο Μπακάλης για όσους δεν γνωρίζουν η Θάτσερ προτού αλλάξει την Αγγλία προς το καλύτερο ήταν μπακάλισσα Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΜΠΑΚΑΛΗ λέγανε τότε στην Αγγλία .

ArTaXiA είπε...

Άλλο να είσαι φύσει μπακάλης και άλλο θέσει μπακάλης.

"Την τιμή €1,44 ωστόσο δεν την έβγαλα τυχαία. Διαίρεσα τις μετοχές που πήραν κάποια funds που εισέφεραν ακίνητα με την αξία κατά την εκτίμηση του εκτιμητή"

Και τώρα λίγο σεβασμό παρακαλώ στους ανθρώπους που κλαίνε πάνω από τις περιουσίες τους. Συνεχίζετε το σφουγγάρισμα του Κούλη από αύριο.

hippy είπε...

Που είναι το λάθος βρε ArTaXiA? Ο καλός φίλος Σύλβιο ζήτησε άποψη για την NAV της ΠΡΕΜΙΑ κι ο ερασιτέχνης εγώ προσπάθησα να την προσεγγίσω μέσα απ΄τις αναφορές-αξίες συμμετοχών στο ενημερωτικό δελτίο. Το γεγονός ότι δεν βρήκα αναφορά για το συγκεκριμένο στοιχείο (ενώ έπρεπε) με χάλασε γι αυτό κι αποφάσισα να πουλήσω μέρος της θέσης κλειδώνοντας μικρά κέρδη κι έχω κατά νου να κάνω stop loss για τα υπόλοιπα εάν σπάσει το ψυχολογικό όριο €1,50

Εσύ ο επαγγελματίας μπορείς να μας πεις ποιά είναι η NAV και πως την προσδιόρισες?


ΑΣΧΕΤΟ Εκείνα τα σορτ που άνοιξες στο FTSE στις 2050 τα κρατάς ακόμα ή έκανες stop loss??

DK είπε...

k. Hippy γιατί δεν μπαίνετε στο xaa.gr να μας γράφετε εκεί. Εδώ εκτος απο εσας και κανα δυο άλλους η συζήτηση μονο χρηματιστήρικη δεν είναι. Δυστυχώς.

hippy είπε...

Κύριε DK η απάντηση είναι απλή. Έξι χρόνια τώρα, πέρα από την εκτίμηση, έχουμε δημιουργήσει και κάποιες φιλίες στο μπλογκ. Έχουμε συναντηθεί, γνωρισθεί, ήπιαμε καφέ. Γιατί να μας διώξουν απ΄το χώρο μας οι ζηλόφθονοι?

Εσάς πάντως θα ψάχνω στον άλλο ιστότοπο.

ΑΡΤ είπε...

Ο/Η mixalis mixalios είπε...
Είναι πολύ ευκλο να κάνουμε κριτική από τον καναπέ μας. Δεν ξέρω ποια λάθη γίνονται (που σίγουρα γίνονται). Από την άλλη ο καθενας μας θα ήθελε ένα βυτιοφορο στο σπίτι του αν κινδύνευε. Εγω είδα την αστυνομία στους δρομους να εκκενωνει τις περιοχές. Κάτι που δεν έγινε την προηγούμενη φορά. Επίσης βλέπω κάθε χρόνο να καίγεται η Καλιφόρνια, τι σημαίνει αυτό, ότι η Αμερική δεν? Με 45 βαθμούς δεν σβήνονται εύκολα οι φωτιές. Και κατά τη γνώμη μου, επειδή η ζωή συνεχίζεται, μπορούμε να κάνουμε αναλύσεις...

3 Αυγούστου 2021 - 10:18 μ.μ.
Blogger Ο/Η ArTaXiA είπε...
Όχι, σφουγγαρίστρα του Κούλη, δεν κάνουμε κριτική από τον καναπέ μας...
-------------------------------------------------------

ΑΡΤ είπε...

ArTaXiA είπε...Οπλαρχηγέ!

Λίγος σεβασμός στους πληγέντες. Αν θέλεις να κάνεις αντιπολίτευση, τράβα στο καφενείο του χωριού σου αγόρι μου!25 Ιουλίου 2018 - 9:52 π.μ Ο/Η ArTaXiA είπε...Αυτό που θέλω να σου πω είναι

ΣΕΒΑΣΜΟΣ!

Τι σκατά δεν καταλαβαίνεις;25 Ιουλίου 2018 - 10:15 π.μ. Ο/Η ArTaXiA είπε...Βρε καραγκιόζηδες, άσχετοι. Πώς εκκενώνεις έναν χώρο όπου η μόνη δίοδος διαφυγής έχει δυο πεσμένους καμμένους στύλους της ΔΕΗ και πέντε αυτοκίνητα μπλοκαρισμένα;

Πώς εκκενώνεις μια ταβέρνα με θαμώνες οι οποίοι σπεύδουν προς τη θάλασσα, μόνο και μόνο για να καταλήξουν σε έναν γκρεμό, περικυκλωμένοι από φλόγες;

Πώς εκκενώνεις έναν οικισμό σε μισή ώρα; Πώς περνάς τα οχήματα που θα μεταφέρουν τους ανήμπορους, τους ηλικιωμένους, τα παιδιά;

Πανηλίθιε εγκάθετε!25 Ιουλίου 2018 - 12:41 μ.μ.Ο/Η ArTaXiA είπε...Δεν μπορώ να ηρεμήσω όταν έχω ανθρώπους που έζησαν αυτήν την κόλαση από πρώτο χέρι και μου εμφανίζεται κάποιος τυχαίος από την κάτω Μαγκουφάνα, να κάνει αντιπολίτευση. Λες και ζούσε σε καμιά Νορβηγία ξέρω-γω και ήρθε ο Τσίπρας και την έκανε Γκάνα.

Αι σιχτίρ!

Τσοπαναραίοι και τραχανοπλαγιάδες που το μόνο που τους νοιάζει είναι να έχουν δικούς τους σε θέσεις ευθύνης για να βολεύονται. Τους φταίει οι κυβέρνηση, όχι οι Δ.Υ. που πιθανόν προσελήφθησαν από άλλη κυβέρνηση.

Να παέι ο Οπλαρχηγός στο χωριό που μένει και να ζητήσει από το δήμαρχο να ψηφίσουν στο δημοτικό συμβούλιο σχέδιο εκκένωσης του δήμου. Και να μαζέψει κι όλο του το σόϊ να πάνε σε μάθημα συμπεριφοράς απέναντι σε φυσικές καταστροφές. Κι όταν το παρακολουθήσει, να έρθει και να μας πει "ψιτ, χαϊβάνια, εμείς οργανωθήκαμε, σειρά σας".

Όχι να παριστάνει τον δικαστή Ντρεντ, μοιράζοντας ευθύνες σαν φύλλα για κέντα.

ΩΣ ΕΔΩ Μ'ΕΧΕΤΕ ΦΕΡΕΙ!25 Ιουλίου 2018 - 12:55 μ.μ.

ΑΡΤ είπε...

Ο ενας σφουγγαριστρα του Κουλη και ο αλλος πατριωτης και ανοιχτομυαλος...

ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΜΕΝΟΥΝ

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Εγώ κύριε ΑΡΤ..τα ίδια έλεγα και τότε..τα ίδια λέω και τώρα..
Είτε κυβερνά ο Τσίπρας είτε ο Μητσοτάκης..Χωρίς φόβο και πάθος την κάνω την κριτική μου.
Λάθη..παραλήψεις..αδυναμίες..Και τότε υπήρχαν και τώρα..
Χωρίς κομματικές παρωπίδες τα εντοπίζω και τα αναφέρω...οτιδήποτε άλλο δεν με αφορά.

VAGGELIS MP είπε...

Γεμίσες τις μπαταρίες σου βρωμιά και επεστρεψες ντροπή σου....

Vaggelis είπε...

Κυριε ΑΡΤ πως τον πετσοκοψες ετσι ???? χα χα χα χα χα χα
Πω ρε φιλε ....Πως τον πετσοκοψες ετσι

R E S P E C T


ΑΡΤ είπε...

2:13 μ.μ.
ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣείπε...Όταν βγάλετε τις παρωπίδες ίσως να καταλάβετε τι λέει ο Μιχάλης πού είναι απιαστος στην πολιτική ανάλυση.25 Ιουλίου 2018 - 10:37 μ.μ.

//////////////////////////////////////
Εσυ φυσικα σταματησες να ακους τον Μιχαλη κι ας τον ειχες προτεινει για πρωθυπουργο...χαχαχαχα

hippy είπε...

Τι είπες τώρα κ. ΑΡΤ? Δεν τα θυμόμουν. Κατά τα λοιπά ως συνήθως οι μισοί Έλληνες εισαγγελείς να ζητούν ευθύνες απ΄αυτούς που πασχίζουν. Τζάμπα μάγκες. Θα γελάγαμε μαζί τους αν δεν ήταν παρούσα η τραγωδία γύρω μας.

hippy είπε...

Αμ δεν είναι μόνο το Bitcoin κύριε Vlaso...είναι και το σορτάρισμα στο FTSE προ δύο εβδομάδων...κι αυτό έγινε με πραγματικά λεφτά όχι monopoly. Απ΄όσο έχω καταλάβει απ΄την μικρή συμμετοχή της στο μπλογκ μια χαρά μυαλωμένη επενδύτρια είναι η κ. Σοφία. Σιγά μην χρειάζεται "σύμβουλο".

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ο ΑΡΤ έγραψε.


ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣείπε...Όταν βγάλετε τις παρωπίδες ίσως να καταλάβετε τι λέει ο Μιχάλης πού είναι απιαστος στην πολιτική ανάλυση.25 Ιουλίου 2018 - 10:37 μ.μ.

Μα και φυσικά Κύριε ΑΡΤ.
Τότε κραζαμε Αλέξη..
Τώρα Μητσοτάκη.
Τι δεν καταλάβατε?
Αυτό λέω και τώρα..βγάλτε τις παρωπίδες.
Κανονικά για να είστε δίκαιος θα έπρεπε να μας βάζετε δηλώσεις του Άδωνη ή και άλλων..τι έλεγαν για την ΝΔ και τι λένε σήμερα..
Εκεί που έφτυναν τώρα γλύφουν..
Αν σας κάνει κόπος θα τις βάλω εγώ..Αλλά μίαν άλλην στιγμήν διότι τώρα κάνω διακοπές και βασικά βαριέμαι.
Θα έχει ενδιαφέρον Πάντος να δούμε τι έλεγαν αυτοι που σας κυβερνουν τώρα και τους ακουτε με ανοιχτο το στόμα και οχι ο ασήμαντος οπλαρχηγός που δεν μπορεί να επηρεάσει ούτε στο ελάχιστο την ζωή σας.
Ανοίξτε τα μάτια και τα αυτιά σας παρακαλώ.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Εσύ ένα πράγμα...ρε παιδι μου...Από την χαρά σού δεν θα κλεισεις μάτι σήμερα.. χαχαχα...

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Το ειχα προτείνει για ΠΘ;
Γιατί όχι Κύριε ΑΡΤ;
Είναι και δεξιός.. Δεν θα με χάλαγε καθόλου..
Εσάς θα σας τοποθετουσα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας..
Εγώ θα κρατούσα το υπουργείο Δημόσιας σπατάλης..χαχα

hippy είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
mixalis mixalios είπε...

Αύριο πουρνο πουρνο έχει αποτελέσματα η πολυαγαπημενη... Η Ρουμανοκαμμενη...! Κατά τα άλλα βλέπω μια φροντίδα στη ΔΕΗ με αύξηση τζίρου τις τελευταίες ημέρες. Εν τω μεταξύ αυτοί που αγοράζουν ΑΝΕΚ το βλέπουν?

mixalis mixalios είπε...

https://www.newmoney.gr/roh/palmos-oikonomias/epixeiriseis/ellaktor-epitichis-i-oloklirosi-tis-amk-pos-tha-katanemithoun-ta-adiatheta/

mixalis mixalios είπε...

Καλά για τους χαρακτηρισμους του Artaxia δεν θα σχολιάσω κάτι γιατί δεν έχει κανένα νόημα. Άνθρωπος με τέτοιου είδους υβρεολογιο που θεωρεί ότι είπε κάτι σημαντικό και κέρδισε τις εντυπώσεις απλά μολύνει το χώρο που τον φιλοξενεί. Απλά Artaxia ή με οποιοδήποτε άλλο nick γράφεις, μη μου ξανααπευθύνεις το λόγο όπως αλλωστε θα κάνω κι εγώ. Τίμιες κουβέντες. Ειδικά μετά από αυτά που ανέβασε ο Art ένα συγγνώμη (όχι βέβαια σε μένα) σαν αυτοκριτική θα ήταν πρέπον.
Κατά τα αλλά ART RESPECT!!!!

mixalis mixalios είπε...

Όταν μια ανακοίνωση αποτελεσμάτων δεν αναφέρει αποτελέσματα αλλά οτιδήποτε άλλο σαν επικεφαλίδα, καταλαβαίνεις ότι τα αποτελέσματα δεν είναι καλά. Μου θυμίζει τη φορθνετ που πάντα ανακοίνωνε πόσους συνδρομητές έχει άλλα όχι της ζημιές...

https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/2091202/peiraios.html

ArTaXiA είπε...

Ούτε ιερό έχετε, ούτε όσιο, γράφω για σεβασμό στους πυρόπληκτους, πάει ο ένας ανασύρει γραπτά του 2018 (και καλά κάνει, αλλά δεν κατάλαβα τα respect και τα "μπράβο", με τον ίδιο ακριβώς τρόπο είχα εγκαλέσει τότε τον Οπλαρχηγό), ο άλλος ο μπακάλης μου ζητάει ξανά να τον ξεστραβώσω και θυμάται "Άσχετο, τι έγιναν τα short". Ό,τι έγιναν και τα ΑΣΚΟ σου μπακάλη μου και τα ΟΛΠ που έχεις δυο ευρώ υψηλότερα. Και στο τέλος, εμφανίζεται η σφουγγαρίστρα Κούλη να μου κουνήσει δάχτυλο να μην του απευθύνω τον λόγο.

Θα απαντήσω στον Χίππαρο τον Μπακάλη της καρδιάς μας.

Τα Short λοιπόν.

Πούλησα 2 στο 2054, 4 στο 2080, 8 στο 2155. Βγάλε μέσο όρο, μιας και είσαι καλός στη διαίρεση. Εάν πάει υψηλότερα, θα ρίχνω μέχρι το 2200, όσο αντέχω από margin, όπου είναι και στο Stop Loss μου. Επίσης, έχω ρίξει 50 ΕΛΛΑΚΤΧ στο 1,45 και άλλους 50 στο 1,50.

Aπό long, πάγιες θέσεις που δεν έχω λόγο να τις πουλήσω, και τις οποίες δεν θα στις ανακοινώσω, επειδή μάλλον εσύ είσαι ο ζουλιάρης και όλο θέλεις να μαθαίνεις τα χαρτοφυλάκια των άλλων.

Κατά τα λοιπά, εάν δεν ήσουν μπακάλης, καλός στις διαιρέσεις μόνο, θα μπορούσες να τηλεφωνήσεις στον υπεύθυνο εξυπηρέτησης μετοχών για το θέμα της ΝΑV, ή τον χειριστή σου. Τώρα, όσον αφορά τον φίλο Silvio, εάν όντως ήθελες να τον βοηθήσεις, θα του απαντούσες βασικά εξαρχής για την ΑΣΤΑΚ, πως δημόσια πρόταση κάνουμε όταν ανερχόμαστε επίπεδο ποσοστού ψήφων, όχι όταν κατερχόμαστε αυτού.

Ορθώς, λες πως είσαι ερασιτέχνης. Αν ήσουν και ταπεινός ως ερασιτέχνης και δεν περιφερόσουν ωσάν τον πανεπιστήμονα, θα ήταν όλα καλύτερα.

Ο Vlaso ανάξιος σχολιασμού, όπως πάντοτε.

mixalis mixalios είπε...

Artaxia όπως δεν με έχεις εσύ σε υπόληψη έτσι δεν σε έχω κι εγώ. Άρα δεν έχει νόημα να "μιλάμε" μεταξύ μας. Άσε τα σφουγγαριστρα κτλ. Τέτοιες μαλακιες μπορώ να βρω κι εγώ. Βαριέμαι.
Και τέλος πάντων αν έχω εγώ ιερό και όσιο είναι δικό μου θέμα και θα δώσω εγώ απολογισμό εκεί που πρέπει όχι πάντως σε σένα. Γιατί σου είναι δύσκολο να μην ασχολείσαι σε μένα? Κάνε τους αγώνες σου στα fora και στις διαδηλώσεις και στους δρόμους. Δικαίωμα σου. Εμένα δεν με απασχολεί τι κάνεις. Και όπως βλέπεις κάποιοι έχουν αρχείο. Εμένα δεν με νοιάζει τι έλεγες αν δεν προκαλείς. Η πρόκληση σε αναζωογονεί, εμένα δεν με αφορά. Οι συμψηφισμοι πιθανά σε εξυπηρετούν. Περιμένεις πιθανά να καούν άνθρωποι για να ρίξεις χολή. I don't care. Μπορεί να κάνω και λάθος. I don't card ξανά. Αυτα είναι δικά σου θέματα που μάλλον χρειάζεται να λύσεις. Δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Λυπάμαι.

ArTaXiA είπε...

Και επαναλαμβάνω "καλώς υπάρχει το αρχείο". Εκείνο που δεν αντιλαμβάνομαι είναι, γιατί όσα έγραφα το 2018, τώρα ανασύρονται εναντίον μου. Ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω. Τότε εγκάλεσα τον Οπλαρχηγό, σήμερα εγκαλώ εσένα. Τότε μίλησα για σεβασμό, σήμερα ομιλώ για σεβασμό. Τότε έγραψα για δυσκολία εκκένωσης, σήμερα έγραψα για κόμμα που στήριξε, μεταξύ άλλων, την προεκλογική του εκστρατεία στο Μάτι, οπότε αναμενόμενη η κριτική.

Ας έρθει ο ΑΡΤ, να μου εξηγήσει προς τι ο πανηγυρισμός. Κάνουμε διαγωνισμό ανικανότητας και κερδίζει ο λιγότερο χάλιας; Γουστάρουμε Κούλη ό,τι και να κάνει; Θέλουμε χρηματιστήριο, αλλά όταν κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ, θα τα χώνουμε στον ΣΥΡΙΖΑ; Θεωρούμε καλή αυτήν την κυβέρνηση;

Και δεν ασχολούμαι με σένα. Έτυχε εσύ να μιλήσεις για "καναπέδες". Όποιος και να το έγραφε, την ίδια απάντηση θα λάβαινε.

Μισώ την επιλεκτική μνήμη, επειδή η δική μου ίσως είναι ακέραια. Θυμάμαι για τις "950 μονάδες που είναι μονόδρομος" του οικοδεσπότη και το ξύλο που ακολούθησε, θυμάμαι την αγορά ΒΤC του καραγκιόζη στις 25,000 που μετά σβήστηκε και έγινε αγορά ΒΤC στις 29 με το 1/3 της θέσης. Θυμάμαι τα υπόλοιπα 2/3 που δεν αγοράστηκαν ποτέ. Θυμάμαι επίσης την ανακοίνωση του κλεισίματος της θέσης λίγο πάνω από τα 30 και μετά το σβήσιμο του σχολίου στα μουλωχτά. Θυμάμαι άτομα που εμφανίζονται μόνο όταν γράφω εγώ, επειδή δεν έχουν τίποτα να πουν γενικότερα. Θυμάμαι εσένα που σε όλα σου τα σχόλια λιβανίζεις κυβέρνηση, ό,τι και να συμβαίνει. Θυμάμαι ΑΛΦΑ που θα πήγαιναν στο 1.10 με την εισαγωγή, αλλά δεν πήγαν, παρά μόνο την επομενη εβδομάδα και αφού ο γκουρού είχε κλειδώσει το σχήμα. Θυμάμαι ΚΕΚΡcoin που θα ήταν "ένα ωραίο στοίχημα" και μετά βγήκε η απόφαση του ΣτΕ και έγινε μια ωραιότατη γαργάρα. Ομοίως για τον ΕΛΛΑΚΤ που θα πήγαινε και 2 και παραπάνω ευρώ. Θυμάμαι Χάχανα, όπως ακριβώς θυμάμαι και τα ΕΠΣΙΛ και τα ΕΝΤΕΡ που πήγαν σφαίρα, κι ας μην τα πίστεψα ποτέ και ας μην τα πιστεύω ούτε και τώρα.

Θυμάμαι "Ασκούμενους" να πηγαίνουν κουβά και θυμάμαι και κάτι ΛΑΜΔΑ αγορασμένα προ αμνημονεύτων που χρειάστηκε να περάσει περισσότερο από χρόνος μέχρι να αυγατίσουν. Θυμάμαι ΤΕΝΕΡΓ να τρώνε ξύλο και ΜΟΤΟ να ανεβοκατεβαίνουν με χαχανητά μόνο όταν ανέβαιναν. Θυμάμαι επίσης βλακείες για arbitrage στο ΠΡΕΖΤ. Θυμάμαι όλες τις γκουρουδιές για 1000 και 1200 μονάδες που έχω βαρεθεί να διαβάζω από τότε που αποκτήσαμε τον Μωυσή για πρωθυπουργό.

Αλίμονο αν δεν θυμόμουν τι έχει γράψει ο καθένας από εσάς. Κι αλίμονο, εάν περίμενα από εσάς συμβουλές και καθοδήγηση, όπως εσείς που περιμένετε τον έναν και τον άλλον να σας πουν "χαρτάκια" και "ιδέες"

Και αλίμονο επίσης εάν με ένοιαζε εάν με υπολήπτεστε, ή με εκτιμάτε. Δεν περιμένω τέτοιου είδους αναγνώριση.

ArTaXiA είπε...

Και που'σαι, σφουγγαρίστρα, πάρε αυτό:

https://youtu.be/9EAz_obfj8U

Κι αυτό:

https://youtu.be/0TejLUYZmTo

Και πάρε κι αυτό για το επιτελικό κράτος:

https://www.facebook.com/roukoschristos/posts/10226743083309020

hippy είπε...

Ο/Η ArTaXiA είπε...

"Θα απαντήσω στον Χίππαρο τον Μπακάλη της καρδιάς μας.

Τα Short λοιπόν.

Πούλησα 2 στο 2054, 4 στο 2080, 8 στο 2155. Βγάλε μέσο όρο, μιας και είσαι καλός στη διαίρεση. Εάν πάει υψηλότερα, θα ρίχνω μέχρι το 2200, όσο αντέχω από margin, όπου είναι και στο Stop Loss μου."


Απάντηση στον Αρτάσχετο, τον πιο looser "σύμβουλο" (κατά δήλωσην του-όχι ότι το πιστεύουμε)

"ArTaXiA

Παίκτες, επενδυτές, φίλοι, γνωστοί, συναγωνιστές και λοιποί παρατρεχάμενοι. Σκέπτομαι εντόνως να αρχίσω το σορτάρισμα οσονούπω, καθώς τίποτε δεν με έχει πείσει πως το ΧΑΑ θα φτάσει, έστω στις 900. Ως εκ τούτου, αφήνω ως παρακαταθήκη αυτή την μαρτυρία. Σημεία δείκτου το 2056+ και το 2077+, συμβόλαιο με 10 πόντους discount."


Έλα, δεν θα σε μαλώσουμε, τελικά σε ποια τιμή πούλησες βρε Πινόκιο?



ArTaXiA είπε...

Μπακάλης Χίππαρος που προσπαθεί να μου την πει με κάθε τρόπο και δεν ξέρει ούτε πως είναι "Loser" και όχι "Looser".

Δεν πειράζει ρε Χίππαρε! Ούτως ή άλλως, στους τυφλούς, βασιλεύει ο μονόφθαλμος.

hippy είπε...

Και μια και το χοντρύναμε ας δούμε και με τι είδους "συμβουλές" θέλει να βγάλει τον επιούσιο ο "σύμβουλος"...mail σε υποψήφιο πελάτη του


"Δεν είμαι μάγος, ούτε βλέπω το μέλλον. Έχω απλά μία πολύ μεγάλη εμπειρία στις αγορές, η οποία μου επιτρέπει να ερμηνεύω αυτά που διακρίνω επωφελώς.


Συνήθως σε διερευνητικά ραντεβού χρεώνω 50€ την ώρα, αλλά εσένα θα σου διαθέσω περισσότερο χρόνο για τα ίδια χρήματα, δεδομένου της δεδηλωμένης σου άγνοιας περί κάποιων θεμάτων. Κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης μπορείς να με ρωτήσεις ό,τι θέλεις, ό,τι σου κατέβει στο μυαλό και εγώ θα φροντίσω να σου απαντήσω με τρόπο απλό και κατανοητό πως λειτουργεί, ή γιατί συμβαίνει. Δεν μπορώ να σου πω τι θα γίνει στο μέλλον, καθότι ούτε μάγος είμαι, ούτε αστρολόγος. Αν όμως μου πεις εσύ τι πιστεύεις πως θα συμβεί στο μέλλον, μπορώ να σου σχεδιάσω και εφαρμόσω την κίνηση ώστε να επωφεληθείς τα μέγιστα από αυτήν. "


Δηλαδή ο πελάτης θα πει την μετοχή, θα πει την κίνηση που πιθανολογεί για δαύτη (δηλαδή θα πάρει όλη την ευθύνη) κι ο "σύμβουλος" αφού συμφωνήσει για να μην κακοκαρδίσει τον πελάτη θα κουτσομπολέψει επ΄αυτής. Τα πει γνωστά δηλαδή αλλά με ύφος δασκάλου..."πάρε και κανένα future, put ή call αναλογα για να χεντζάρεις τη θέση". Όπως λένε όλοι τους.

Είναι τυχαίο ότι οι δουλειές πάνε σκατά και γυρνάει για ζηλόφθονα σχόλια στα μπλογκς?

Δεν νομίζω.

hippy είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
hippy είπε...

Ω ναι, εκτός των άλλων, είμαι κι αυτός που ψάχνω τρόπο να στην πω. Ξεκαβάλλα βρε φουκαρά


ArTaXiA είπε...
Από τις καλύτερες μου στιγμές, σε αυτή την ενοχλητική περίοδο της καραντίνας είναι να διαβάζω σχόλια από ημιμαθείς, οι οποίοι παριστάνουν τους μάγους του arbitrage. Ακόμα καλύτερα, είναι όταν και πραγματικοί επαγγελματίες της αγοράς με τη σιωπή τους, επιβεβαιώνουν την ίδια ημιμάθεια. Διότι άλλο πράγμα να ποντάρεις δικά σου χρήματα σε κακή μαντεψιά και άλλο να παίρνεις και πελάτες στο λαιμό σου.

Υπάρχει λοιπόν η απόφαση 37 της ΕΧΑΕ. Η απόφαση αυτή αναφέρεται σε εταιρικές πράξεις και είναι η εξής:

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ
(1α = 1β)
ΠΧΑ + ΑΚ = ΝΧΑ (1α)
(Ν0 x Τκ) + (Ν1 x Τδ) = (Ν0+ Ν1) x Tπ (1β)
ΠΧΑ = Παλαιά Χρηματιστηριακή Αξία (προ εταιρικής πράξης)
ΝΧΑ = Νέα Χρηματιστηριακή Αξία (μετά εταιρική πράξη)
ΑΚ = Αντληθέντα Κεφάλαια (κατά περίπτωση)
Ν0 = αριθμός παλαιών μετοχών της εταιρίας
Τκ = τιμή κλεισίματος μετοχής (προ εταιρικής πράξης)
Τδ = τιμή διάθεσης μετοχής
Ν1 = αριθμός νέων μετοχών της εταιρίας από καταβολή μετρητών
Τπ = τιμή προσαρμοσμένη μετοχής (μετά εταιρική πράξη)

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως την ημέρα που θα μπουν οι νέες μετοχές της Πειραιώς Holdings και υποτεθείστω πως η τιμή την προηγούμενη ημέρα θα είναι στο €1,99, θα ανοίξουν προσαρμοσμένες στο €1,18.

Υπάρχει κάποιος λόγος να μην εφαρμοστεί η απόφαση 37 της ΕΧΑΕ στην περίπτωση της ΠΕΙΡ; Όχι! Θα αναφωνήσω εγώ, αλλά εδώ είναι η χώρα του Κυριάκου, ποτέ δεν ξέρεις και ίσως εκεί να βασίζονται οι μαθητευόμενοι μάγοι του arbitrage.

Πάμε τώρα στα παράγωγα. Εδώ υπάρχει η απόφαση 12 της ΕΧΑΕ που καθορίζει μεταξύ άλλων την προσαρμογή των ΣΜΕ στις αντίστοιχες εταιρικές πράξεις. Δεν θα παραθέσω κι εδώ τον τύπο, ας μην κουράσω χωρίς λόγο, η ουσία είναι πως αντιστοίχως, η αξία των συμβολαίων αναπροσαρμόζεται, ώστε να ανταποκρίνεται στην εταιρική πράξη. Σε απλά ελληνικά, το ΣΜΕ (πάντοτε δεχόμενοι την χθεσινή τιμή των €1,99) θα ανάγεται σε 10 μετοχές των €1,18, το οποίο είναι ισοδύναμο με 6 μετοχές των €1,99.

Φίλο παίκτες, αξιότιμοι επενδυτές, μάγοι του arbitrage, haters ψυχασθενείς. Πίσω από την ιδιότητα του Συμβούλου που κάποιοι αρέσκονται να υποβαθμίζουν σε "σύμβουλο", υπάρχει ένα βάθος γνώσεων, οι οποίες έχουν αποκτηθεί με κόπο και έχουν πιστοποιηθεί με εξετάσεις. Είναι ωραίο και οπωσδήποτε πιασάρικο, να τραβάμε γραμμές και να μετράμε κύματα, τι επιστήμη άλλωστε είναι αυτή που δεν διδάσκεται στις σχολές, αλλά εκείνο που διαχωρίζει τον σύμβουλο από τον τσαρλατάνο, είναι η βασικές γνώσεις σε απλά πράγματα.

Θεωρείστε αυτό το μάθημα ως κίνηση αβρότητας, χάριν παλιάς φιλίας και εκτίμησης.24 Απριλίου 2021 - 2:49 μ.μ.=======================================================================================================

Ο/Η hippy είπε...

Πόσο κακός άνθρωπος είσαι βρε Artaxia. Λυπάμαι τη γυναίκα σου (αν έχεις). Μπλα μπλα μπλα κι ουσία τίποτα.

Πάμε στο δια ταύτα.

Κάποιος έχει αγοράσει μέσα από την δημόσια προσφορά της ΑΜΚ 1000 μετοχές με €1,15 εκάστη. Οφείλει επίσης να παραδώσει στην ΕΤΕΣΕΠ 1000 μετοχές καθώς πούλησε 167 ΣΜΕ (Χ 6 μετ) με 1,52 έκαστο. Στις 18 Ιουνίου (3η Παρασκευή) που θα κλείσει το ΣΜΕ δίνει εντολή στην ΑΧΕ να παραδώσει τις μετοχές που ήδη κατέχει στην ΕΤΕΣΕΠ (δίχως έξοδα). Κι αυτοί θα του πούνε τι? Θα στις μετρήσω για λιγότερες? Θα σου πληρώσω τα μισά? ΠΧΑ + ΑΚ = ΝΧΑ ?

Τι να πω? Αυτό να δω κι ας πεθάνω!!

Σε τι κόσμο, μπαμπά, μ’ έχεις φέρει να ζήσω,
δε μου κάνει, μαμά, επιστρέφεται πίσω!!

https://www.youtube.com/watch?v=0X-00SVSEoo24 Απριλίου 2021 - 3:22 μ.μ. =================================================================================================================

Ο/Η ArTaXiA είπε...Εάν έχεις δίκιο, και μπορεί και να έχεις, όλα είναι πιθανά σε αυτή τη χώρα, σημαίνει πως τα ΣΜΕ δεν αναπροσαρμόζονται στις εταιρικές πράξεις και ζητώ συγγνώμη, υπάρχει ένα πελώριο παράθυρο ευκαιρίας και θα κάνω ακριβώς το ίδιο με σένα.



24 Απριλίου 2021 - 3:39 μ.μ.

hippy είπε...

Ευχαριστώ για το τζάμπα μάθημα ΔΕΝ είπες.

Συγνώμη για τα μπινελίκια που μου έχωσες καθώς αύξανα ρευστότητα αρχές Ιούνη με τον ΓΔ στις 920-930 μονάδες υπακούοντας στους στατιστικούς κανόνες (πουλα Μάη κλπ) ΔΕΝ είπες.

Ψάχνεις το εκ παραδρομής "λάθος" στην κάθε φράση του άλλου (πχ loser) ως μικρόψυχος καραγωγέας...κι εσύ ποιο πανω έγραψες "Φίλο παίκτες"

Και ναι, έχεις επιλεκτική μνήμη, είσαι σκάρτος κι αν φύγεις δεν θα λείψεις σε κανένα.

mixalis mixalios είπε...

Artaxia. Είσαι πολύ μορφωμένος και σε θαυμάζω. Φτιαχτηκες? Έχεις σε όλα δίκιο! Κάποια στιγμή θέλω να σου μοιάσω. Εισαι εντάξει? Γαμα μας ρε φιλαράκι. Δεν θέλω να διαβάζω ούτε τα σεντόνια σου ούτε άνοιξα τα youtube σου. Μπορώ να κάνω εγώ τη σφουγγαριστρα που ξέρω καλά κι εσύ τον τενεκε που είσαι άριστος? Και όλοι ευχαριστημένοι θα μαστε.

mixalis mixalios είπε...

Hippy 09:18 μένω άναυδος...

Άσχετο σχόλιο και γενικότερα μιλώντας προτιμώ τους ερασιτέχνες που το παραδέχονται από τους επαγγελματίες που δεν είναι...

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Καλά...παλι τσακωνεστε;
Στην υγειά μας βρε Καλόπαιδα..
Οπλαρχηγός..
Βαγόνι ΤΖ'
Μουτζούρης..
Νοτιοδυτική Ελλάς.

ΑΡΤ είπε...

8+41…
1) Δεν υπάρχει κανένα αρχείο …βρήκα την ημερομηνία του τραγικού γεγονότος και έψαξα τα σχόλια που είχες κανεις τις ημέρες εκείνες και πως σε χαρακτήρισαν οι συνφορουμιτες σου …τζάμπα ο κόπος μου…κανένας δεν σε πρόσβαλε .
2) «σφουγγαρίστρα του Κούλη « , «σε αντίθεση με ορισμένους δεν πληρωνόμαστε για την κριτική που ασκούμε « ,» μπακάλη συνταξιούχο άεργο να γράφει αρλούμπες « , « βάλτε λίγο τον πατσά που έχετε για εγκέφαλο να λειτουργήσει «,»έτυχε εσυ να μιλήσεις οποίος και να το έγραφε την ίδια απάντηση θα λαβαινε «

Ξεχειλίζει από σεβασμό το σημερινό σου μήνυμα …


mixalis mixalios είπε...

Αρτ ξέρεις είναι το Internet που ότι και να πεις δεν έχει καμία επίπτωση. Για παράδειγμα έχουμε τον γνωστό banker, δεξιό, ΠΘ, κτλ που λέει πολύ βαριές κουβέντες αλλά δεδομένου του ακατολογιστου που έχει δεν ασχολούμαστε μαζί του. Αν ο Artaxia μας είχε face to face νομιζω οτι δεν θα έκανε αυτούς τους χαρακτηρισμους όχι γιατί έχει κάποιο επίπεδο (άλλωστε σήμερα φάνηκαν πολλά) αλλά γιατί πολύ απλά κάνεις δεν έχει τα μούτρα να τα πει. Εκτός αν είναι προετοιμασμενος για τις συνέπειες. Αλλά, άνθρωποι αυτού του προφίλ δεν είναι. Έτσι απλά.

Vaggelis είπε...

Κύριοι γιατι ασχολείστε? Μήπως έτσι τον ανατροφοδοτειται? του δινεται λόγο να γραφει κ να νιώθει καποιος? Γιατι τσιμπατε κ παιζετε το παιχνιδι του?

Μήπως ετσι γεμιζετε τον ΑΠΕΙΡΟ ελεύθερο χρονο του "επαγγελματια" με την τρελή δουλεια??

(Ελπίζω να μην παρει κανεις το σχόλιο αυτό προσωπικά εκτός βέβαια αν σε αυτα που γραφω αναγνωριζει τον εαυτό του!!!! )

hippy είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
μπαρμπαλιας είπε...

η ωρα 11.00
πιστευω να αρχησει το θεατρο σκιων μερικων

kostas είπε...

4% οσων ζητησαμε απο τα αδιαθετα του ελλακτωρ. Χαρτζιλικι παντα ευπροσδεκτο. Οποιος θελει πουλαει στο 1,38 απο 0,9!

hippy είπε...

" Ο/Η kostas είπε...
4% οσων ζητησαμε απο τα αδιαθετα του ελλακτωρ. Χαρτζιλικι παντα ευπροσδεκτο. Οποιος θελει πουλαει στο 1,38 απο 0,9!"


Για την ακρίβεια 4,068%...καλά το προσεγγίσαμε. Τα "σίγουρα", οι μετοχές δηλαδή που αντιστοιχούν στα δικαιώματα που αγοράσαμε, έχουν ματσαριστεί-πουληθεί ήδη από προχθες, όπως υπονοείτε (μέσω ΣΜΕ) στο 1,46.

μπαρμπαλιας είπε...

σα να ζουμε τις ημερες των μεγαλων σεισμων της Αθηνας.
εδω τωρα καιγεται η πατριδα και το χαα πηγαινει....που;

μπαρμπαλιας είπε...

ΑΤΑΚια και ΠΡΕΜιά ενα τσιγαρο δρομος

hippy είπε...

"και το χαα πηγαινει....που;"

ακριβώς αντίθετα από εκεί που προμοτάριζε ο σορτάκιας "επαγγελματίας".

"Τυφλός τυφλούς οδήγαγε, κι ηύραν το φως στο λάκκο"

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει..
Εδώ μέσα κάνα δύο άτομα κονομάνε γερά..
Οι άλλοι κοιτάμε και σκάμε από ζήλια...
Ρε σοβαρευτείτε..μεγάλοι άνθρωποι..

Σοφια είπε...

Καλησπέρα !
Έχω να πω τα εξής.
Δεν με ενδιαφέρουν οι οποιες διενέξεις υπάρχουν στο blog μεταξύ σας ,όμως είμαι υποχρεωμένη να πω αυτά που πρέπει και αυτά που αφορούν καθαρά το άτομο μου.
Το έχω ξαναγράψει ,ουδέποτε μου ζητήθηκαν χρήματα από τον Artaxia.
Δεν είμαι πελάτισσα του !!!!
Τώρα γιατί ο Vlasso έχει κολλήσει με αυτό το θέμα είναι δικό του πρόβλημα και καλό θα ήταν να το σταματήσει εδώ.
Επισης ευχαριστώ θερμά τον Artaxia για την Πειραιώς γιατί κατόπιν ερώτησης μου προς αυτον μπήκα long στην τιμή των 1,32 περιπου με αρκετά τεμάχια ...και μην μου πείτε ότι ήταν τυχαίο ! γιατί το είχα ακούσει και αυτό !
Επιπλέον τρεις φορές με βοήθησε παλαιότερα ώστε να μην χαθούν τα όποια κέρδη υπήρχαν στον λογαριασμό μου....τι στο καλό ! όλα τυχαία είναι ???
Αυτά ...προσωπικά θεωρώ τον Artaxia πολύ καλό στις προβλέψεις του !
Να είστε όλοι καλά !
Πάντα θα υπάρχουν και κάποιες αστοχίες...χρηματιστήριο είναι αυτό...το ξέρετε άλλωστε...

μπαρμπαλιας είπε...

Αυτά ...προσωπικά θεωρώ τον Artaxia πολύ καλό στις προβλέψεις του !

θεμα τυχης πιθανοτατα ....γιατι στη ΦΦ πηγαμε ΟΛΟΙ στον κουβα...
εκτος απο καποιον(;)που γλυτωσε και πουλησε OTC

Σοφια είπε...

Ήταν ειδική περίπτωση η ΦΦ μην το ξεχνάτε αυτό...
Τα υπόλοιπα δεν τα γνωρίζω....

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Μια καλημερα περασα να πω.
Καλημερα λοιπον και με ΥΓΕΙΑ.!!!!
ΑΓΑΠΗ ΜΟΝΟ.!!!

Υγ.
Μπαρμπα,πηρες καμμια τραπεζα και κυριως ΑΛΦΑ???
Αν οχι... εχεις χρονο,ακομη.Ελπιζω μονο να μην σορταρες... επηρεαζομενος!!!!
χαχαχχαχα.
Να εισαστε ολοι καλα,εσεις και οι οικογενειες σας!!!!!!!

μπαρμπαλιας είπε...

στον ΠΕΤΡΟΠΛΟ καποιοι γνωριζουν τααυριανα και τον εχουν 10%+.
η ΕΚ δε βλεπει,δεν ακουει,δε ξερει

hippy είπε...

Τυχαίο ήταν Σοφία, τυχαίο. Όπως και η αντίδραση στο ΦΡΛΚ που σου έδωσαν άλλοι φίλοι του μπλογκ.

Και είσαι ευχαριστημένη διότι ΔΕΝ τον ακολούθησες στο σορτάρισμα του FTSE ή του Bitcoin. Επειδή ευτυχώς σε προφύλαξε το καλό σου ένστικτο.

Και είσαι ευχαριστημένη διότι ΔΕΝ τον ακολούθησες στην αγορά ΧΑΟΥΣΜΟ. Στην οποία θα έχανες μεν οριακά κάτι ψιλά, θα έχανες όμως την ευκαιρία να κερδίσης 2% στο σύνολο του κεφαλαίου σου (24% ετησιοποιημένο-το ετήσιο το έγραψα για να κάνει μπούγιο, όπως είχε βάλει κι ο "σύμβουλος" για το ατυχές ΧΑΟΥΣΜΟ).

Για την ΦΟΛΑ με πρόλαβε ο μπάρμπας.

Τώρα ως προς τις χρηματιστηριακές αστοχίες. Αυτό ακριβώς είναι που με διαολίζει. Αυτός μπορεί να μπουρδολογεί (πχ ΣΜΕ Πειραιώς-ΑΛΦΑ). Την έχει όμως στημένη στον καθένα μας να τον δικάσει (και καταδικάσει) στο κάθε παραπάτημα (όπως πχ στο διαμαντάκι ΑΣΚΟ που ενίσχυσα τη θέση της θυγατέρας στα 2,25 και υστερεί προσωρινά λόγω covid).

Πονηρός βεζύρης ιζνογκουντ.


TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Και κατι τελευταιο,μην το ξεχασω.
Οποιος κατεχει σημερα Πειραιως δικαιουται "Πειραιως μεζ"που θα τα εισπραξει τον Σεπτεμβριο????
Λετε να κανε κατι αναλογο και η ΑΛΦΑ ???
WHO NOWS????
Αντε και καλο υπολοιπο διακοπων.!!!!
Μεχρι και ο "ζηλιαρης" Μιχαλης,νομιζω οτι διακοπευει.!!!

hippy είπε...

Σε ότι με αφορά συνυπογράφω την άποψη του φίλου Μ&M. Δεν θέλω παρε δώσε με ανθρώπους που ΔΕΝ εκτιμώ, ΔΕΝ θέλω να ασχολείται μαζί μου.

hippy είπε...

Δημήτρη, μια και μας επισκέφθηκες, υπάρχει λες περίπτωση οι δυο αντίζηλοι του Ελλάκτωρα να επαναλάβουν κάποιας μορφής δημιουργική σύγκρουση για την κυριαρχία όπως αυτή που είδαμε τον Αύγουστο του 2019 ανάμεσα σε Καλλιτσάντση και Κούτρα?

hippy είπε...

* οι δυο αντίζηλοι στον Ελλάκτωρα

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Hlia.
Τα ποσοστα τωρα και των δυο ,ειναι ΘΗΡΙΩΔΗ.
Δεν εχουν καμμια σχεση με το 2019.Ετσι νομιζω οτι,ή, θα τα βρουν(το ποιο πιθανο),ή,καποιος(εφοπλιστες), θα φυγει σε ψηλοτερα νουμερα ,μπαινοντας αντ'αυτου ετερος μεγαλοκαρχαριας ''ξενος''.
Νομιζω παντως οτ,ι εμεις θα κερδοσκοπησουμε.χαχαχαχα.
Φτου μη το ματιασω και πηρα και πολλα.

Σοφια είπε...

Μην μου στεναχωριέσαι.....λεφτά υπάρχουν !

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Eπισης αγαπητοι μου.
Γιατι εχω την εντυπωση οτι,
ΚΑΙ Η ΑΛΦΑ ΘΕΛΕΙ ΤΟΝ ΟΛΛΑΝΔΟ ΤΗΣ????
Μπα ,μαλλον ταχω μπερδεψει.
Αντε γει σας και εις το επαναγραφειν χαχαχαχα.Βρε, τι λεξη ζωγραφισα ο ...ποιητης!!!

hippy είπε...

Ναι αλλά δεν τα λες...περιμένεις να σε "τσιγκλήσω"

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Βρε Ηλια μου!!!
Θα με αφησεις να φυγω χαχαχαχα.
Ασε να λυσω αγκυρα.
Και το προγραμμα μου εχει τωρα να αρχισω να ανεβαινω, στα νησια του Β.Αιγαιου, οπου στις 21/8 βαφτιζει ο κολλητος μου συνεργατης τον εγγονο του.
Μετα την βαφτιση να ειμαστε καλα θα τα λεμε συχνοτατα.
ΥΓΕΙΑ και ΑΓΑΠΗ ΜΟΝΟ.!!!!

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

By the way.
Ειναι κανεις σας, Λεσβιος, εδω μεσα???????

μπαρμπαλιας είπε...

ΤΣΑΜΠ...ΝΑΣΑΙ ΚΑΛΑ

hippy είπε...

By the way.

Έχει ΑΣΤΑΚους στην Λεσβο?

mixalis mixalios είπε...

Δημήτρη όχι ακόμα, αλλά ποτέ δεν ξέρεις...
Ωραίο κλείσιμο σήμερα και τραπεζοβαρης άνοδος. Αν διάβασα καλά αύριο μπαίνει και η πληροφορική του Βαρδινογιαννη. Hippy εξαιρετική ευστοχία παρότι ερασιτέχνης για τα δικαιώματα του Ελλακτωρα...

μπαρμπαλιας είπε...

Μιχαλη για ποια πληροφορικη λες;;;

mixalis mixalios είπε...

Real consulting

https://www.moneyreview.gr/business-and-finance/business/42071/poia-einai-i-real-consulting-poy-entachthike-stin-enallaktiki-agora/

μπαρμπαλιας είπε...

https://www.iefimerida.gr/politiki/o-syriza-kanei-ekstrateia-me-brisies-kata-toy-prothypoyrgoy-antidraseis

ωραιος....ως ζαιος.

mixalis mixalios είπε...

Μπάρμπα, πες του αφεντικού που είναι σε νησιά - από ότι μαθαίνω - να αλλάξει την ανάρτηση γιατί μας δυσκολεύει την ανάγνωση των σχολίων...

mixalis mixalios είπε...

Η ποιότητα των ζαιων ειναι τέτοια που ούτε καν πρέπει να ασχολουμαστε μαζί τους. Έχουν βγει στο fb και βρίζουν θεούς και δαίμονες. Πόσο πολύ θέλουν νεκρούς δεν λέγεται...

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Εγώ τώρα που το θυμήθηκα θα αναζητήσω ευθύνες από κάποια εφημερίδα...
Τότε δεν υπήρχε διαδίκτυο..μπλογκς...
Τότε εγώ τουλάχιστον διάβαζα την εφημερίδα Χρηματιστήριο..Εκεί στο οπισθόφυλλο είχε πάντα καμία δεκαριά προτάσεις κάθε μέρα...είχε για αμυντικούς παίχτες...για κεντρικούς..Και για επιθετικούς...
Φουλ επιθετικος παίχτης εγώ από τότε...αγόραζα Μεσσοχωριτες..Θεσσαλίκες και τα έχω ταπετσαρία ακόμα..αυτοί θα φταίνε και οχι εγώ.. σωστά Ναι..
Είχα όμως και τον κουμπαρακο μού τον Παναγιώτη...Ναι τον Πανουση που μου είπε πάρε ρε κουμπάρε καμία Αττικατ στο κατοσταρικο..δραχ..ακομα..
Και ναι η πληροφορία του ήταν καραντι(Αυτό ελειπε) και πουλαγα 20 φορές πάνω..Και δώστου ΕΤΑΝΕ..Και δώστου προοδευτικές...Και ναι έπρεπε του προεδρου απο το Ραυτοπουλον Μεσσηνιας να του στήσουμε και άγαλμα για να μην πω να του δωσουμε και τα μισα...αν και δεν τα εχει αναγκη στο Ντουμπάι η νέα γενιά..
Αν δεν είχε βγει όμως η πληροφορία θα τον βριζαμε τώρα...
Λάθος...Μεγάλο λάθος.. να σου φταίνε άλλοι για τις αστοχίες σου.
Και φολες έχω.. Δεν έκλαψα ποτέ..Ούτε θα κλάψω.. Γιατί το παιχνίδι το γνωρίζω καλά..Αλλιώς θα τα είχα στον άτοκο τόκο και δεν θα τσακωνόμασταν και εδώ πέρα μιας και θα σύχναζα σε καφενείο καπη..
Αυτά παθαινει ομως κάποιος που με τα λιγα προσπαθεί να κερδισει τα πολλα..και στην στραβή του φταίνε αλλοι.
Δηλαδή αν αύριο φουνταρει η Άλφα..θα σας φταίει ο Τσαμπης?
Τι είπε ο άνθρωπος..μια σωστή λογική σκέψη.. αν δεν βγει αυτός θα φταίει?
Φιλιά φίλοι μου.

hippy είπε...

"Κατά τη χρήση του 2020, η Real Consulting, σε επίπεδο ομίλου, εμφάνισε πωλήσεις 19,7 εκατ. ευρώ, λειτουργικά κέρδη προ τόκων, φόρων, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (Ebitda) 2,4 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων 1,6 εκατ. ευρώ."


Χοντρικά όσο και η ΣΠΕΙΣ (κέρδη 1,8 εκατ. ευρώ) μόνο που το διαστημόπλοιο είχε EBITDA 6,8 εκατ. ευρώ το 2020 και κύκλο εργασιών 80,7 εκατ. ευρώ.

Είτε η ΣΠΕΙΣ είναι τζάμπα, είτε η μικρή πουσαρισμένη. Μπορεί και κάτι ενδιάμεσο που να κλίνει όμως προς το 1η πρόταση.

hippy είπε...

* την 1η πρόταση

(ο δαίμων της απροσεξίας με καταδιώκει)

mixalis mixalios είπε...

Έχουμε Σπεις και μας αρέσει. Παρότι έπρεπε να περιμένουμε αρκετά. Ο μ/μ μας αναφερει ότι παίρνει και τις ταυτότητες. Βέβαια, η νέα εισαγωγή ευνοείται και από το κλιμα στο ΧΑΑ και ειδικά στον κλάδο. Εμένα όμως μου αρέσουν οι κλασικές εισαγωγές με ΑΜΚ που σου δίνουν λίγα κομμάτια και βγάζεις ποσοστιαία μεγάλα κέρδη.

mixalis mixalios είπε...

https://www.kathimerini.gr/athletics/561458638/aifnidio-diazygio-mesi-mpartselona/

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   1 – 200 από 249   Νεότερο› Νεότερο»