Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τρίτη 30 Αυγούστου 2022

73 σχόλια:

Andreas D. είπε...

https://www.bankingnews.gr/trapezika-nea/articles/634822/sto-1-evro-i-alpha-bank-me-p-bv-0-41-apo-0-34-meiothikan-ta-npes-sto-8-asteiotites-ta-senaria-peri-ollandon

παλιό και "χρήσιμο"...

austin είπε...

Χαιρετίζω τον Ανδρέα και επειδή είχε καιρό να γράψει, παρότι σήμερα είδα ένα σχόλιο του Μιχαλιού και επίσης ήθελα να επεκταθώ στο σχόλιο για την 100% διασύνδεση του αερίου με το ρεύμα και πως θα γίνει το "τελικό πλιάτσικο" στην χώρα μας (αλλά και αλλού, απλά ας εξετάσουμε το εδω), δεν θα γράψω κάτι για αυτά.

Να μαστε καλά. Ωραίο το σκίτσο

hippy είπε...

Καλημέρα

"Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Κρίστιαν Λίντνερ δήλωσε ότι η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας θα πρέπει να αναθεωρηθεί έτσι ώστε οι τιμές να μην είναι πλέον συνδεδεμένες με το ολοένα και ακριβότερο φυσικό αέριο, δημιουργώντας κέρδη δισεκατομμυρίων ευρώ για τους διαχειριστές αιολικών, ηλιακών και ανθρακικών εγκαταστάσεων "εις βάρος των καταναλωτών".


Είναι παράλογο να υποθέσουμε ότι εταιρείες με σημαντική παρουσία στις ΑΠΕ (RWE, Iberdrola, ΤΕΝΕΡΓΑ, ΜΥΤΙΛ κλπ) θα παρουσιάσουν λόγω αυτού σημαντική κερδοφορία για την τρέχουσα χρήση?

Στην ομάδα θα μπορούσε να ανήκει φυσικά κι η ΔΕΗ, το στοίχημα του πρωθυπουργού Κυριάκου (και δικό μας σε τιμές 5-). Πιθανολογώ ωστόσο ότι θα γίνουν μισθολογικές αυξήσεις (λόγω πληθωρισμού) δίχως αυξήσεις στην κατανάλωση (λόγω εκλογών). Οπότε τα λειτουργικά κέρδη θα συμπιεστούν (το αυτό και για ΑΔΜΗΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΠΣ). Λογικά όλο και κάποιος δημοσιογράφος θα παρουσιάσει αυτη τη σκέψη στα οικονομικά sites δυσχεραίνοντας την αποτίμηση στο ταμπλό.

Εστιάζω, δίχως να βιάζομαι.

(ΔΕΝ έχω θέση στη μετοχή της ΔΕΗ...έχω ωστόσο τις καλύτερες αναμνήσεις απ΄την ξεπέτα στην ΑΜΚ που με ελκύουν)

VAGGELIS MP είπε...

Καλησπερα σας, Ανδρέα καλώς ήρθες.
Τελικά με Ιντεκ & Βυτε θα γίνει η δουλειά τι εκτιμάται;
Και καλό φθινόπωρο.

hippy είπε...

@ Andreas D.


καλό το άρθρο για κουτσομπολιό χαλαρά στο παραλιακό τραπεζάκι με ουζάκι και χταποδάκι.

"Η συνολική χρηματιστηριακή αξία της Alpha bank διαμορφώνεται στα 1,92 δισεκ. ευρώ ή 0,82 ευρώ που μεταφράζεται σε τιμή προς λογιστική αξία P/BV 0,34. Το bankingnews έχει αναφέρει ότι η δίκαιη τιμή της Alpha bank είναι στο 1 ευρώ ή τιμή προς λογιστική αξία 0,41."

Δουλεύουν τους χαζούς και τους τεμπέληδες στην προσπάθεια να προσελκύσουν καμιά διαφήμηση.

ΑLPHΑ BANK (στις 30/9/2021)

Ιδια κεφάλαια 6,5 δις – Αναβαλλόμενη φορολογία 5,32 δις.

Τα πεπόνια αγοράζονται με το κομμάτι, το λάδι με το λίτρο, το κρέας με το κιλό, οι τράπεζες με το BV. Στην ΑΛΦΑ πχ που παρουσιάζεται με BV = 0.34 και έχει τα καλύτερης ποιότητος κεφάλαια Tier 1 στην πραγματικότητα το BV είναι 0,65.

Αντίστοιχα της BNP είναι 0.50 (και 8% μερισματική απόδοση!!!!), της ING είναι 0.60 (και 7% μερισματική απόδοση), της HSBC 0,8 (και 4,40% μερισματική απόδοση). Και είναι κανονικές τράπεζες, όχι τριςχρεοκοπημένα τουριστικά μαγαζάκια.

ΠΡΟΣΟΧΗ-ΠΡΟΣΟΧΗ-ΠΡΟΣΟΧΗ

Όταν επενδύω σε μετοχή σοβαρής εταιρείας αγοράζω ασφάλεια και όχι μεγαλύτερο κέρδος. Οπως όλοι ξέρουμε ο τζόγος είναι ανίκητος, και τα τενεκέδια (αν δεν βυθιστούν) πάνε γρηγορότερα απ΄τις σχεδίες.

hippy είπε...


"Η Alpha bank κάποτε είχε NPEs στο 45% για να υποχωρήσει με μεθοδικές κινήσεις στο 8%"

Αυτό που παραλείπει να ενημερώσει ο Πετράν (και όλα τα μπλογκς) είναι ότι ΟΛΑ τα προβληματικά ανοίγματα (NPEs) πουλήθηκαν με ζημιά κάτι που λογικά θα μειώσει τα ίδια κεφάλαια.

Αντρέα εάν έχεις πρόσφατα στοιχεία για ποιότητα Tier 1 με ενδιαφέρουν (εγκυκλοπαιδικά). Θεωρώ πιθανότατο πως όλες οι τράπεζες* θα κάνουν ΑΜΚ (εντός του 2023 ??). Αναπτυξιακές εννοείται (χε χε χε γελάνε και τα μπετά που θα΄λεγε ο αρχηγός). Μετά ίσως αποκτήσουν ενδιαφέρον.


* πλην (μάλλον) της ΕUROΒΑΝΚ...ο Μπουγάτσας την πάτησε, δύσκολο να βάλει νέο χρήμα.

hippy είπε...


Να το ξαναπώ πριν εμφανιστούν τα κακοπροαίρετα τρολάκια. Πρόκειται για προσωπικές απόψεις του γράφοντος και όχι για κερδοσκοπικές προτάσεις. Κάθε χαρτί του ταμπλό μπορεί να δώσει κέρδη και συχνά πολλά.

Το θέμα είναι τι προτιμάς. Να τρως καλά ή να κοιμάσαι καλά?

Combination ? Δύσκολο. Αυτό ψάχνουμε όλοι.

Andreas D. είπε...

Blogger Ο/Η VAGGELIS MP είπε...
Τελικά με Ιντεκ & Βυτε θα γίνει η δουλειά τι εκτιμάται;


Γεια σου Βαγγέλη. Λογικά τα έχουν (εδώ και καιρό) βρει!

PrevezaGR είπε...

Φίλε hippy, αν θέλεις, σου ζητώ την γνώμη σου
Αν είχες Lavifarm τι κίνηση θα έκανες στην επικείμενη αμκ
Αν είχες Reds τι έκανες εν όψη δ.π.
Υπάρχει φήμη για μεγάλη επιστροφή κεφαλαίου περι τα 2e απο ΟΛΠ, γνωρίζεις κάτι περισσότερο σαν μέτοχος και πασαλιμανιώτης?

hippy είπε...


1) Lavifarm-απ΄όσο κατάλαβα η οικογένεια Λαβίδα εμμέσως αυξάνει τη θέση της στην εταιρεία. Συνεπώς θα έμπαινα στην αύξηση και θα ζητούσα κι αδιάθετες (ίσως το κάνω με αγορά δικαιωμάτων-δεν έχω θέση)

2) Reds-ήδη έχω αγοράσει κάμποσα χθες στο 2,43 (μικρό το κέρδος, αμαρτία όμως να τεμπελιάζουν τα μετρητά με μηδενική απόδοση). Εκτιμώ διάστημα τουλάχιστον 2 μηνών μέχρι να εγκρίνει η κεφαλαιαγορά το ενημερωτικό και να ολοκληρωθεί η ΔΠ. Αν έχω δίκιο υπάρχει χρόνος. Προσωπικά θα συνεχίσω τις αγορές μέχρι εξάντλησης της ρευστότητας. Χρήμα στο ΧΑΑ πριν το Νοέμβριο δεν βάζω. Αν θες (και σου κάνει η τιμή) στείλε μου προσωπικό μήνυμα στον capital να σου πω πως να χειριστείς την περίπτωση.

3) ΟΛΠ-δεν γνωρίζω τη φήμη, δεν το πολυπιστεύω. Ιδιαίτερα μετά την έγκριση του νέου master plan από την Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ). Για μένα είναι μια απ΄τις 3 καλύτερες επενδυτικές επιλογές στην τρέχουσα κεφαλαιοποίση (+ ΜΥΤΙΛ + ΟΠΑΠ) και σίγουρα η ασφαλέστερη όλων. Τον έχω σε κοινή μερίδα (ΚΕΜ) με τα παιδιά μου, θεωρώ πως αξίζει αποτίμηση πάνω από 28 ευρώ/μετοχή => δεν θα πουληθεί ποτέ (αφού είναι απίθανο με τους Κινέζους στο τιμόνι να δει τέτοιες τιμές).

https://www.newmoney.gr/roh/palmos-oikonomias/nautilia/egkrithike-to-anatheorimeno-master-plan-tou-olp/


(ο παππούς ήταν πρόσφυγας από τη Σμύρνη, πιο πολύ Νικαιώτης αισθάνομαι)

Andreas D. είπε...

Τι σύμπτωση!!

Blogger Ο/Η Andreas D. είπε...
https://www.bankingnews.gr/trapezika-nea/articles/634822/sto-1-evro-i-alpha-bank-me-p-bv-0-41-apo-0-34-meiothikan-ta-npes-sto-8-asteiotites-ta-senaria-peri-ollandon
παλιό και "χρήσιμο"...
30 Αυγούστου 2022 - 12:46 μ.μ.

Υπάρχουν ξένοι που τοποθετούνται; - Αστειότητες τα περί... ολλανδών
Ορισμένοι ξένοι και δεν αναφερόμαστε στο Capital Group που ήδη ελέγχει το 4,9% των μετοχών προβαίνουν σε σποραδικές τοποθετήσεις στα χαμηλά.
Όμως οι αναφορές από ορισμένους ότι επενδύει κεφάλαια η Reggeborgh από την Ολλανδία είναι παντελώς ανυπόστατα και αβάσιμα.
Το family office Reggeborgh δεν αυξάνει καμία θέση στην Alpha bank και αυτό είναι 100% διασταυρωμένο.

Χθές:
https://www.bankingnews.gr/trapezika-nea/articles/639328/me-115-ekat-i-reggeborgh-apektise-to-5-16-tis-alpha-bank-ti-sxediazei-tha-poulisei-otan-afksithei-i-metoxi

PrevezaGR είπε...

k.Hippy, έχεις πμ στο capital

mixalis mixalios είπε...

Η φήμη για τον ΟΛΠ έχει προκύψει από το "αξιόπιστο" bankingnews. Κάνει δεν ξέρει αν θα γίνει αλλά είδηση που επιβεβαιώνεται και έχει αρχικά κυκλοφορήσει από το bankingnews μόνο από τύχη. Ας δίνει σταθερά υψηλό μέρισμα ο ΟΛΠ και δεν βιαζόμαστε. Είναι στο χαρτοφυλάκιο "παιδί"..

hippy είπε...


"Ας δίνει σταθερά υψηλό μέρισμα ο ΟΛΠ και δεν βιαζόμαστε"


Έχω σαν βασικό σενάριο για την επόμενη 4ετία μέση μερισματική απόδοση 5% φίλε Μ&Μ. Από την άλλη πρέπει ο Captain Weng να μάθει να μοιράζεται με δήμους και δημάρχους κάποια περιβαλλοντική ανάπτυξη. Αν θέλει να τραβάει μπροστά την εταιρεία ανεμπόδιστα.

hippy είπε...


Χαμός από πακέτα στα εταιρικά ομόλογα...

100.000.000 ευρώ στο CORALB1
200.000.000 ευρώ στο ATTICAB1
170.000,000 ευρώ στο AEGNB1
117.000.000 ευρώ στο NOVALB1
103.000.000 ευρώ στο CMPB1
42.000.000 ευρώ στο ELHAB1
57.000.000 ευρώ στο TENERGFB2


Τους συμφέρει βέβαια τους αχρείους καθώς επαναγοράζουν με σημαντική έκπτωση και θα καλλωπίσουν τους ετήσιους ισολογισμούς. Αλλά όλοι μαζί...περίεργο.

hippy είπε...


Εύκολα κερδάκια για να΄χουν να μασουλήσουν οι χρυσοκάνθαροι της ΕΧΑΕ.

mixalis mixalios είπε...

Ηλία, ο αγοραστής μάλλον είναι ένας. Μαθαίνω ότι ετοιμάζεται κάποιο Αμοιβαίο με εταιρικά ομόλογα που θα δίνει κουπόνι...

mixalis mixalios είπε...

500 εκ ΑΜΚ λέει ο Λεω ότι θα κάνουν οι εφοπλιστές στην ΙΝΚΑΤ. Εγώ λέω ας κάνουν ΔΠ και μετά ας κάνουν ότι θελουν

hippy είπε...


Φίλε Μ@Μ, θέλω το PRODEAB1 στη ζώνη 82-83

hippy είπε...

@ Andreas D.


Εύστοχος!! Εύγε!!

Γιώργος είπε...

hippy 30 Αυγούστου 2022 - 3:27 μ.μ.
Επειδή δεν έχει προεξοφληθεί η αποσύνδεση της τιμής του ρεύματος από το φυσικό αέριο, μήπως αυτό επηρεάσει αρνητικά τις μετοχές ΑΠΕ ενώ άλλες όπως τις μετοχές της βιομηχανίας και της ΔΕΗ θετικά;

Andreas D. είπε...

https://www.capital.gr/epixeiriseis/3655644/byte-computer-o-sp-buzantios-apodextike-ti-dimosia-protasi-tis-ideal

hippy είπε...


@ Γιώργος

Οι τιμές ηλεκτρικού ρεύματος καθορίζονται από ένα καλάθι συμμετοχής όπου συμμετέχουν οι μονάδες παραγωγής σταθερού κόστους (ΑΠΕ)-υδροηλεκτρικές, οι λιγνιτικές (που επιβαρύνονται με το κόστος δικαιωμάτων εκπομπής CO2) οι πετρελαικές και αυτές του φυσικού αερίου. Το ποσοστό συμμετοχής του φυσικού αερίου ήταν-είναι θηριώδες (νομίζω πάνω από 60%) καθώς ΕΙΧΑΝ μέχρι το 1ο τρίμηνο φέτος καλύτερα κοστολόγια λόγω υψηλού βαθμού απόδοσης ή φθηνότερων προμηθειών.

Απ΄όσο καταλαβαίνω τώρα προσπαθούν να επανακαθορίσουν τα ποσοστά αυξάνοντας το ποσοστό των θερμοηλεκτρικών μονάδων (λιθάνθρακας-λιγνίτης) και μειώνοντας το αέριο. Αυτό βέβαια αφορά ΜΟΝΟ την τιμή του ρεύματος και όχι την παραγωγή που θέλει χρόνο μέχρι να επιτευχθεί (η Πτολεμαίδα 5 σχεδόν 9 μήνες παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση διείδε έγκαιρα που πάει το πράγμα).

Δεν είναι εύκολο να στήσεις ΑΠΕ. Θέλει μελέτη δυναμικών πεδίων, διαγωνισμούς, περίοδο κατασκευής. Αλλά είναι νομίζω μονόδρομος.

Αν έχω δίκιο οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται δυναμικά στον κλάδο είναι (επενδυτικά) μειωμένου κινδύνου. Και είναι κάμποσες στο ΧΑΑ.

hippy είπε...

Σαφώς και η ΔΕΗ είναι ενδιαφέρουσα περίπτωση. Στα συν έχει την ενίσχυση των καταναλωτών απ΄ευθείας σ΄αυτήν από την κυβέρνηση κάτι που μειώνει τον κίνδυνο των κακοπληρωτών (όπως και οι άλλοι παραγωγοί βέβαια). Στα πλην το σημαντικό εργασιακό κόστος.

Προσωπικά την έχω στο μικροσκόπιο για αγορές προς το τέλος της χρονιάς που θα υπάρχει α) καλύτερη εικόνα + ελπίδα για January effect.


(εννοείται πως ΔΕΝ την συστήνω σε κανένα...μην έρθουν πάλι τα τρολάκια και μας ζαλίσουν τον έρωτα)

manos είπε...

Καλημέρα ο τουρισμός φέτος πάει μέχρι τέλη Οκτωβρίου αρχές Νοεμβρίου για Κυκλάδες

hippy είπε...

Φίλε mano δίνεις πόνο στις Κασάνδρες (και χαρά στους συνέλληνες). Αλήθεια, σε ποιο νησί δραστηριοποιείσαι?

Χρήστος είπε...

HIPPY, Ηλία, προσπαθω να σου στειλω mail στο capital αλλα μου βγαζει ''ΣΦΑΛΜΑ'' Τι κανω λάθος?

Χρήστος είπε...

OK Ηλία, νομίζω εστάλη τελικά το μήνυμα.

manos είπε...

Κύριε Ηλία Σαντορίνη και μήλο

hippy είπε...

Φίλε manos απλά άπαιχτος. Εξαιρετική φυσική ομορφιά και τα δύο. Ιδιαίτερα η Μήλος η χαρά του ψαρά. Έχω ένα καλό φίλο στον Τριοβάσαλο (με τα μισά Ψαθέικα δικά του). Επίσης ο κουμπάρος δραστηριοποιείται με ιστιοπλοικά (Polco).

Χρήστος είπε...

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες, Ηλία.

manos είπε...

Ιστιοπλοϊκά γίνεται χαμός καραβίες από τον Αδάμαντα οι ξένοι.θα σου πει από πρώτο χέρι γίνεται στο νησί

hippy είπε...


Ποιες πηγές καθορίζουν την τελική τιμή ηλεκτρικού ρεύματος

https://left.eu/state-of-the-energy-union-2021-how-to-cover-up-market-fraud/

mixalis mixalios είπε...

Ξεμπουκωνει η ΔΕΗ...

Γιώργος είπε...

Ευχαριστώ Ηλία !

mixalis mixalios είπε...

Σταμάτησε η ροή. Καταροή στην Αμερική. Αν δεν αλλάξει κάτι το ΣΚ έχει πολλά να χάσει ο Dax που έκλεισε πάνω από 3% σήμερα. Αυτό το ΧΑΑ όλα τα ήξερε και δεν ακολούθησε...

hippy είπε...


Καλησπέρα

όπως έχει πει ο καλός Μπαφέτος «μόνο όταν φύγει η παλίρροια, καταλαβαίνεις ποιος δεν φοράει μαγιό». Εξαφανίστηκαν και οι γκουρούδες που κορόιδευαν την άποψη "σφίγγουμε τη ρευστότητα". Εννοείται πως θα επανεμφανισθούν κάποια στιγμή με κάποιο σχόλιο τους προ έτους, διετίας κλπ κράζοντας θριαμβευτικά "το είχα πει".

Κατά τα λοιπά

ΒΥΤΕ~ΙΝΤΕΚ

Με αγορά 1000 ΒΥΤΕ μετοχές στο χθεσινό κλείσιμο πληρώνεις 3250 ευρώ (συν έξοδα).

Η ΙΝΤΕΑΛ προσφέρει για ανταλλαγή 2,10 ευρώ μετοχή + 0,397590 μετοχές.

Συνεπώς όποιος δεχτεί πληρώνεται 2100 ευρώ κι έχει 397,59 μετοχές ΙΝΤΕΚ που (σε χθεσινές τιμές) αξίζουν 397,5 Χ 3,72* = 1479 ευρώ.

Σύνολο 3579 ευρώ

Καθαρή διαφορά μετά από προμήθειες περίπου 320 ευρώ ή 10%.


* (έχω αφαιρέσει την επιστροφή κεφαλαίου 0,07 ευρώ ανά μετοχήπου θα γίνει στις 09/09/2022)

Δηλαδή αγοράζεις την ΙΝΤΕΑΛ με έκπτωση 10%. Αν δείξει χαρακτήρα ο Λάμπρος (συγκρατώντας την τιμή) θα μπορούσε να μετουσιωθεί και σε πραγματικό κέρδος.

mixalis mixalios είπε...

Πολύ ενδιαφέρον Ηλία και σε ευχαριστούμε. Το θέμα είναι αν τελικά δεν κάτσει το σενάριο μέχρι τη λήξη της ΔΠ αν αξίζει να έχεις Ιντεάλ...

hippy είπε...


Σωστός Μιχαλιό μου. Υπάρχει και η πιθανότητα να μην μαζέψει η ΙΝΤΕΚ το 70% και να μας μείνει ακριβούτσικα η ΒΥΤΕ. Γι αυτό (και σε ότι με αφορά) πήρα ένα μετρημένο στοίχημα. Το καλό είναι ότι αυτή η ιστορία τελειώνει εντός του Σεπτεμβρίου οπότε αφήνει χρόνο για τον ΚΑΜΠΑ.


Κύριοι Μέτοχοι BYTE


Σπυριδογεώργης Βυζάντιος........................................27.89 %

Σπυριδογεώργη Νικολίτσα Βυζαντίου.......................... ....15.06 %

Alpha Bank A.E..................................................13.03 %

Βυζάντιος (του Σπυριδογεώργη)....................................6.32 %

Βυζαντίου (του Σπυριδογεώργη) Μαρία..............................6.32 %

ΑΛΦΑ Asset Management A.E.Δ.Α.Κ..................................5.52 %

hippy είπε...


4) Βυζάντιος (του Σπυριδογεώργη) Χρήστος Βυζάντιος του Σπυριδογεώργη....6,32%

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
mixalis mixalios είπε...

Ηλία, πήρα κι εγώ το στοίχημα μου στο 3.205. Προφανώς, αν μου κάτσει θα πω ότι το σκέφτηκα εγώ και μπράβο μου ενώ αν δεν πετύχει θα πω ότι φταίνε οι άλλοι... 😜

mixalis mixalios είπε...

Πάντως με αργία στην Αμερική μια χαρά είμαστε... (από τζίρο)

hippy είπε...


Καλή συμπεριφορά συγκριτικά τα "τουριστικόχαρτα". ΟΤΟΕΛ, η αγαπημένη του φίλου μας Μάνου ΜΟΤΟ, ΑΡΑΙΓ.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
hippy είπε...

"Ο/Η ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...
τυχαιρο παιδι ο Αλεξης..."



"Άνθρωπος αγράμματος ξύλο απελέκητο" έλεγε η γιαγιά μου. Δεν ξέρω πόσο τυχερός είναι ο Αλέξης, θα φανεί μετά την ήττα του, όταν θα αρχίσει η αμφισβήτηση του στο κόμμα.

Κατά τα λοιπά. Μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα είχαν ανακοινώσει αποτελέσματα 6μήνου 24 εταιρείες. Τα συνολικά καθαρά τους κέρδη ήταν περίπου 4,7 δισ. ευρώ. Παρά το γεγονός ότι τα κέρδη κάποιων ενισχύθηκαν από  συγκυρίες (πχ ΕΛΠΕ, ΜΟΗ) είναι αξιοσημείωτο ότι τέτοια μεγέθη έχει να δει η χρηματαγορά από την προΛΗΜΑΝ εποχή. Από το ρεκόρ του 2007 που εισηγμένες είχαν καταγράψει κέρδη 10 δις σε 12μηνη όμως βάση. Τούτη την εβδομάδα και τις δύο επόμενες θα συμπληρωθεί η εικόνα με  πολλά ακόμα αποτελέσματα, στην πλειοψηφία τους θετικά (μεταλλουργικές, τουριστικές). Η αυξημένη εταιρική κερδοφορία δεν θα νικήσει βέβαια την έξωθεν πίεση από τις αυξήσεις των επιτοκίων αλλά πιθανολογώ θα την εξομαλύνει.

"Κι αν δεν βρέχει στάζει", έλεγε η γιαγιά. Οπότε προσωπικά συνεχίζω να απλά να παρατηρώ, ψάχνοντας λίγη δροσιά στους "κόκκινους". Μετά την ολοκλήρωση του πρότζεκτ, προς τον Νοέμβριο, έχω κατά νου να επιχειρήσω σε αγορές κάποια θεσμικά χαρτιά που στατιστικά συνηθίζουν window dressing (πχ στασινόχαρτα).  Εκτός εάν ο ικανός πρωθυπουργός Κυριάκος εξαγγείλει καμιά μείωση του εταιρικού φορολογικού συντελεστή  κι ανακατέψει την τράπουλα (μικρή πιθανότητα νομίζω).

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
hippy είπε...


"ΕΛΣΤΑΤ: Ισχυρή ανάπτυξη 7, 7% το β’ τρίμηνο του 2022

Με ρυθμό 7,7% έτρεξε η ελληνική οικονομία το β’ τρίμηνο του έτους σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ. Παράλληλα, προχώρησε στην αναθεώρηση για την πορεία του ΑΕΠ το α΄ τρίμηνο του 2022 με το ΑΕΠ να αυξάνεται τελικά κατά 8% έναντι 7% που ήταν η αρχική πρόβλεψη.

Με βάση τα μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) σε όρους όγκου, κατά το 2ο τρίμηνο 2022 παρουσίασε αύξηση κατά 7,8% σε σχέση με το 2ο τρίμηνο 2021."

https://www.ertnews.gr/eidiseis/oikonomia/elstat-ischyri-anaptyxi-7-7-to-v-trimino-toy-2022/


Μόνο μια κολλημένη στο βράχο αχιβάδα δεν θα μπορούσε να δει τον δύσκολο αγώνα που γίνεται στη χώρα εν μέσω Αρμαγεδώνα (covid, ενέργεια, ερντογάν, προσφυγικό)). Με θεαματικά αποτελέσματα στην εξωτερική πολιτική κ άμυνα, πολύ καλά στην πανδημία, καλά (συγκριτικά) στην οικονομία.

Όπως όμως τραγουδάει κι ο Σαββοπουλος

"φταίνε τα τραγούδια του
φταίει κι ο λυράρης
μα φταίει κι ο ίδιος του ο λαός γιατί είναι μαραζιάρης"

https://www.youtube.com/watch?v=7rYSqKA2qDs

hippy είπε...

Όντως δεν τσιμπάμε. Έχουμε μνήμη και κρίση. Και δεν υπάρχει περίπτωση ούτε να ξεχάσουμε, ούτε να ξαναζήσουμε τις ουρές στα ΑΤΜς για 60 ευρώ όπως κάποιοι λωτοφάγοι συμπολίτες.

Η χώρα το 2019 παρουσίασε πρωτογενές πλεόνασμα 4,4% το 2019. Το Φλεβάρη του 2020 έσκασε ο covid που έβαλε τις οικονομίες στα υπόγεια και υποχρέωσε ΟΛΗ τη Δύση σε ελλείματα. Το 2021 ομοίως.

Πωλείται σανό για βόδια. Πληροφορίες Πλ. Ελευθερίας 1

austin είπε...

Βέβαια, είμαστε μιζεροι που σημερα για παράδειγμα με πηρα από εταιρεία ρεύματος και είπαν ότι το σταθερό συμβόλαιο με 11 λεπτα το ακυρώνουμε και πλέον το σταθερό χωρίς επιδότηση κράτους είναι στα 39 λεπτα.

Και ξέρετε κάθε μήνα μπορείτε να αλλαζετε παροχο.

Προς ενημερωση δεν είμαστε όλοι συνταξιούχοι με άπλετο χρονο να κανουμε κάθε μήνα έρευνα και αλλαγη παροχου.

Αλήθεια hippy. Στην ηλικία μου ασχολιοσουν με το ρεύμα καθόλου? Έζησες και τότε ενεργειακή κρίση..

Επίσης έχεις ακούσει τίποτα για το great resignation? Μιζέρια και εκει.

hippy είπε...


-Γιατρέ, ακούω φωνές από το βόθρο.

-Χέσ΄τους και προχώρα.

-Αυτό θα κάνω γιατρέ μου.

hippy είπε...

"Ο austin είπε...

Επίσης έχεις ακούσει τίποτα για το great resignation?"


Φαινόμενο κατά το οποίο (ικανοί) εργαζόμενοι παραιτούνται οικειοθελώς από τις εργασίες τους καθώς θεωρούν δυσανάλογα μικρή την αμοιβή τους σε σύγκριση με τις υπηρεσίες που προσφέρουν. Τα υψηλά ποσοστά αποχώρησης υποδεικνύουν την εμπιστοσύνη των εργαζομένων στην ικανότητα να αποκτήσουν υψηλότερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας, κάτι που συνήθως συμπίπτει με υψηλή οικονομική σταθερότητα , αφθονία ατόμων που εργάζονται και χαμηλά ποσοστά ανεργίας.


Ο γιος μου ανήκει σ΄αυτήν την ομάδα. Έφυγε απ΄την Samsung για άλλη, ελληνική πολυεθνική με 50% υψηλότερες (επταψήφιες) μικτές ετήσιες αποδοχές.

hippy είπε...


Όποιος έχει αξία βρίσκει το δρόμο του.

Όποιος δεν έχει καθαρίζει πατάτες, ψήνει σουβλάκια, συντηρεί τουαλλέτες, στρώνει σεντόνια στα ενοικιαζόμενα που του άφησε ο πατέρας του καθώς διέγνωσε το ακατοίκητο στους ώμους του γιού του.

Μην στεναχωριέσαι, η δουλειά δεν είναι ντροπή. Το τρολάρισμα όμως είναι.


hippy είπε...

"Της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελά" λέει ο λαός.
Επαναφορά στο ορθό


Ο/Η hippy είπε...
"Ο austin είπε...

Επίσης έχεις ακούσει τίποτα για το great resignation?"


Φαινόμενο κατά το οποίο (ικανοί) εργαζόμενοι παραιτούνται οικειοθελώς από τις εργασίες τους καθώς θεωρούν δυσανάλογα μικρή την αμοιβή τους σε σύγκριση με τις υπηρεσίες που προσφέρουν. Τα υψηλά ποσοστά αποχώρησης υποδεικνύουν την εμπιστοσύνη των εργαζομένων στην ικανότητα να αποκτήσουν υψηλότερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας, κάτι που συνήθως συμπίπτει με υψηλή οικονομική σταθερότητα , αφθονία ατόμων που εργάζονται και χαμηλά ποσοστά ανεργίας.


Ο γιος μου ανήκει σ΄αυτήν την ομάδα. Έφυγε απ΄την Samsung για άλλη, ελληνική πολυεθνική με 50% υψηλότερες (ΕΞΑΨΗΦΙΕΣ) μικτές ετήσιες αποδοχές.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ο/Η hippy είπε...
"Ο austin είπε...

Επίσης έχεις ακούσει τίποτα για το great resignation?"


Φαινόμενο κατά το οποίο (ικανοί) εργαζόμενοι παραιτούνται οικειοθελώς από τις εργασίες τους καθώς θεωρούν δυσανάλογα μικρή την αμοιβή τους σε σύγκριση με τις υπηρεσίες που προσφέρουν. Τα υψηλά ποσοστά αποχώρησης υποδεικνύουν την εμπιστοσύνη των εργαζομένων στην ικανότητα να αποκτήσουν υψηλότερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας, κάτι που συνήθως συμπίπτει με υψηλή οικονομική σταθερότητα , αφθονία ατόμων που εργάζονται και χαμηλά ποσοστά ανεργίας.


Ο γιος μου ανήκει σ΄αυτήν την ομάδα. Έφυγε απ΄την Samsung για άλλη, ελληνική πολυεθνική με 50% υψηλότερες (ΕΞΑΨΗΦΙΕΣ) μικτές ετήσιες αποδοχές.

Απάντηση

hippy είπε...


@ Peter V.

Η ρευστότητα (45%) έχει γίνει 90% ΚΑΜΠΑΣ και 10% ΒΥΤΕ. Πιθανολογώ πως η ΔΠ του πρώτου θα ολοκληρωθεί τέλη Οκτώβρη-αρχές Νοέμβρη. Κάπου εκεί θ΄αρχίσω να ψάχνω εταιρείες με ισχυρή παρουσία θεσμικών στο μετοχικό κεφάλαιο που συνηθίζουν window dressing στο τέλος της χρονιάς (πχ ΕΛΧΑ).

Μου φαίνεται λογικό μετά το ενεργειακό στραπάτσο που ζούμε τα κράτη της ΕΕ να λάβουν γενναιοτερα μέτρα υπέρ των εταιρειών ΑΠΕ. Έχω σταθερά στο ραντάρ κυρίως ΔΕΗ που λόγω ρευστότητας μπορεί να κερδίσει μεγάλο μέρος απ΄τους νέους διαγωνισμούς αλλά και ΜΥΤΙΛ επειδή έχει επιπλέον την τεχνογνωσία μελέτης-κατασκευής.

Πιθανολογώ ότι προς το τέλος της χρονιάς οι κεντρικές τράπεζες θα κοντεύουν να ολοκληρώσουν τις αυξήσεις επιτοκίων και επίσης θα υπάρχει η ελπίδα του January effect 2023.

Γνωρίζω φυσικά πως όταν οι άνθρωποι κάνουν σχέδια ο θεός ξεκαρδίζεται.

hippy είπε...


@ Ταβερνιάρη

"Ποτέ μην τα βάζεις μ’ έναν ηλίθιο. Είναι βέβαιο οτι θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα σε νικήσει εκ πείρας"

Mark Twain...προσυπογράφω

manos είπε...

Καλησπέρα αυτό που φάνηκε σήμερα είναι ότι οι ξένοι έχουν τα χαρτιά από της τράπεζες και οι Έλληνες από της εταιρείες.θα χάσουνε και τα χαρτιά από τής εταιριες με τα μυαλά που κουβαλάνε και τότε άντε γεια

manos είπε...

ΟΠΑΠ τρελό μάζεμα τελευταίες μέρες όλοι θέλουν 12.50 12.20 μυτιληναιοςτα ίδια εκεί θέλουν 13.50 τα ακούω συνέχεια

mixalis mixalios είπε...

Βαρετό...

VAGGELIS MP είπε...

Καλημέρα σας

https://www.capital.gr/epixeiriseis/3657042/me-4-neous-fotoboltaikous-stathmous-251mw-i-dei-edraionei-ton-igetiko-rolo-tis-stin-anaptuxi-ape

manos είπε...

Καηκανε οι σορτακηδες

hippy είπε...


Φίλε VAGGELI τα κέρδη (και τα υπερκέρδη) και ποιές εταιρείες τα επωφελούνται πεντακάθαρα


"Η τιμή του ρεύματος συνδέεται με το φυσικό αέριο

Η χονδρική τιμή του ρεύματος καθορίζεται από το τελευταίο εργοστάσιο που απαιτείται, προκειμένου να καλυφθεί η ζήτηση. Τα πάρκα ανεμογεννητριών, η πυρηνική, ο λιγνίτης, τα εργοστάσια αερίου και άλλοι παραγωγοί δίνουν τις προσφορές τους στην αγορά ενέργειας. Πρώτες προσφορές προέρχονται συνήθως από τις φθηνότερες πηγές και ακολουθούν οι πιο ακριβές συμπεριλαμβανομένου του φυσικού αερίου, που συνήθως καθορίζει την τιμή για το σύστημα.

Θεμέλιο του συστήματος είναι ότι όλοι οι παραγωγοί πουλούν το ρεύμα τους στην ίδια τιμή, ενώ οι παραγωγοί ΑΠΕ καταλήγουν με μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους, το οποίο και δίνει κίνητρο στον συγκεκριμένο κλάδο. Σε αυτό το σύστημα έχουν εναντιωθεί αρκετές χώρες, όπως η Ισπανία, λέγοντας ότι η φθηνή ενέργεια από ΑΠΕ πωλείται στους καταναλωτές στην ίδια τιμή με το ακριβότερα ρεύμα από ορυκτά καύσιμα."


http://www.greekfinanceforum.com/aaarticlesfiles/Explainer%CE%A0%CF%8E%CF%82%20%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF%20%CE%B7%20%CE%95%CF%85%CF%81%CF%8E%CF%80%CE%B7%20%CE%BD%CE%B1%20%CE%B2%CE%AC%CE%BB%CE%B5%CE%B9%20%CF%80%CE%BB%CE%B1%CF%86%CF%8C%CE%BD%20%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82%20%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%AD%CF%82%20%CF%81%CE%B5%CF%8D%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82.html

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...


Ο ΒΛΑΣΟ ΕΙΠΕ ΣΤΙΣ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

Παπάρα αγοράστηκαν σήμερα στο -6% οι μετοχές ΑΛΦΑ, ΕΤΕ, ΠΕΙΡ, ΔΕΗ και ΒΙΟ. Έκλεισαν στο -5,44% κατά μέσο όρο, φυσικά καλύτερα από εκεί που αγοράστηκαν. Την ημέρα που θα γράψουν μέση απόδοση +5% καθαρό κέρδος θα πουληθούν όλες μαζί. Κατάλαβες κουραδόμαγκα ΟΠΛΑ; Εάν όχι ρώτα κάποιον του Δημοτικού να στο εξηγήσει.

29 Αυγούστου 2022 - 5:16 μ.μ.

ΠΑΜΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ....
ΑΝ ΔΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΣΤΙΣ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ..ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΟΔΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙς ΤΙΜΕΣ ΚΤΗΣΗΣ...


ΔΗΛΑΔΗ ΜΡ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ Ο ΠΑΠΑΡΟΒΛΑΣΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΙΜΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΕ...

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ

ΒΡΕ ΒΛΑΞ ΑΦΟΥ ...

mixalis mixalios είπε...

Απλά να πω ότι τα τελευταία σχόλια δεν τα διάβασε κανείς γιατί απλά δεν ενδιαφέρει κανέναν ποιος την έχει μεγαλύτερη (την ικανότητα)...
Το στοίχηματακι byte Ιντεάλ καλά κρατεί Ηλία...

mixalis mixalios είπε...

Νομίζω η Φριγο ετοιμάζεται σιγουλια σιγουλια για ΑΜΚ...

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ρε παλιοπαπαρα όποτε κανεις ενα σχόλιο...παντα καποιος σου φταίει...
Αντε και εξαφανίσου ξευτίλα..
Βλάκα..που βγηκες να μας πεις πως αγοράζεις 25ΑΡΙ και θα πουλησεις όποτε πάρεις 5%
Ενα μηνα αγορασμένα και ακομα χάνεις..
Ρε πουθενά ζάχαρη να ειχες αγοράσει απο το σούπερ μάρκετ..κερδισμενος θα ήσουν..

Εξαφανίσου απο το μπλογκ μας κομπλεξικέ παίχτη Μονοπολυ.

Peter V.12 Σεπτεμβρίου 2022 - 5:24 μ.μ.
Peter V. είπε...

Η διοίκηση και μέτοχοι της ΙΝΤΕΚ συγκεντρώνουν τους καλύτερους ταλαντούχους επενδυτές της Αγοράς μας. Όχι σαν κάτι περιφερόμενους ΑνεΥαξιΑς λουστραδόρους συμβούλους.

hippy είπε...

"Ο/Η mixalis mixalios είπε...

Το στοίχηματακι byte Ιντεάλ καλά κρατεί Ηλία..."

Πρακτικά Μιχαλιό μου όποιος αγόρασε 1000 ΒΥΤΕ στο 3,25 και δεχθεί τη δημόσια πρόταση θα έχει 397,5 μετοχές ΙΝΤΕΚ με κόστος 1150 ευρώ δλδ 2,90 ευρώ/μετοχή. Δηλαδή έχει περιθώριο να πέσει η ΙΝΤΕΑΛ 25% (απίθανο ενδεχόμενο) κι αυτός να μην χάνει. Δεδομένου επίσης ότι οι νέες μετοχές θα ξεκινήσουν διαπραγμάτευση στις 29/9 δεν χάνει ούτε το τραίνο του ΚΑΜΠΑ (αν κάνει στάση για νέους επιβάτες).

Μόνη έννοια ότι για να ισχύσει η ΔΠ πρέπει να συγκεντρωθεί πάνω από το 70% των μετόχων της ΒΥΤΕ. Κάτι που λέγεται ότι μάλλον επετεύχθη.

https://www.insider.gr/epiheiriseis/242378/ideal-holdings-yperebi-70-pososto-apodohis-tis-dimosias-protasis


hippy είπε...


Μέχρι τώρα ο Ταβερνιάρης έκλεβε τις ατάκες. Εσχάτως άρχισε να κλέβει και τις ιδέες
(Στασινόχαρτα). Δεν πειράζει, ας βγεί η στατιστική γκουρουδιά και χαλάλι του.



"Ο/Η hippy είπε...

@ Peter V.

Η ρευστότητα (45%) έχει γίνει 90% ΚΑΜΠΑΣ και 10% ΒΥΤΕ. Πιθανολογώ πως η ΔΠ του πρώτου θα ολοκληρωθεί τέλη Οκτώβρη-αρχές Νοέμβρη. Κάπου εκεί θ΄αρχίσω να ψάχνω εταιρείες με ισχυρή παρουσία θεσμικών στο μετοχικό κεφάλαιο που συνηθίζουν window dressing στο τέλος της χρονιάς (πχ ΕΛΧΑ).

Πιθανολογώ ότι προς το τέλος της χρονιάς οι κεντρικές τράπεζες θα κοντεύουν να ολοκληρώσουν τις αυξήσεις επιτοκίων και επίσης θα υπάρχει η ελπίδα του January effect 2023.

Γνωρίζω φυσικά πως όταν οι άνθρωποι κάνουν σχέδια ο θεός ξεκαρδίζεται.

8 Σεπτεμβρίου 2022 - 10:00 π.μ. Διαγραφή"

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Να μας απαλλάξετε οι δυο ταραξίες του μπλογκ απο την παρουσια σας .
Καταντήσατε Γελοίοι και οι δύο.