Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022

 X.A.                              






.                    ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ON LINE
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ; 
Ο κ. Μητσοτάκης, αποφάσισε σε πολιτικό επίπεδο να επανασυνδεθεί με τον χώρο των κεντρώων ψηφοφόρων....Η στόχευση είναι σαφής: προτίμησε να χρησιμοποιήσει το φόβητρο της «πολιτικής τερατογένεσης» με ένα υπαρκτό αριθμητικό ενδεχόμενο χωρίς να είναι πολιτικά πιθανό, για να το μετατρέψει ως μια πλευρά ενός πραγματικού διλήμματος...
Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΤΙΑ ΣΤΗ ΔΕΘ



201 σχόλια:

1 – 200 από 201   Νεότερο›   Νεότερο»
michele είπε...

Επιστροφή με την δική μου ματιά στην πολιτική με ενα αρθρο που μου ζήτησαν και φυσικα με το καθιερωμένο αρθράκι για το Χρηματιστήριο.

Ειδα οτι καποιοι - οι συνήθεις ύποπτοι- συνεχίζουν τα καραγκιοτζιλίκια, δεν ξέρω τι ακριβως κερδίζουν εκτος απο το χλευασμό μας

Ειναι ενα βήμα που θα μπορούσε να χρησιμοποιείται για μια ανταλλαγη απόψεων σε πολλα θέματα. Κρίμα.

ArTaXiA είπε...

Καλώς τον "μονόδρομο".

Απλωνόμαστε βλέπω και ευκαιρίας δοθείσης, ήρθαμε στον "Τάφο του Φιλελέ" να διαφημίσουμε το καινούργιο πόνημα. Μπράβο! Μπράβο! Αυτή η "Φιλελεύθερη Σοσιαλδημοκρατία", πώς σου ήρθε; Γιατί κάπου το διάβασες δικό σου δεν είναι.

Τον Μητσοτάκη δεν τον ψήφισε ο ελληνικός λαός για Σοσιαλδημοκράτη (το φιλελεύθερος το αντιπαρέρχομαι είναι γελοιότητα), τον ψήφισε για εκφραστή μιας φιλελεύθερης τάσης. Και ως τέτοιος απέτυχε. Και συνεχίζει να αποτυγχάνει.

Και θυμάμαι παλιέ μου φίλε "μονόδρομε των 950 μονάδων", που μας έγραφες προεκλογικά, όλο στόμφο, πως "εδώ θα είμαστε να θίγουμε όλα τα λάθη".

Αλλά, δεν σε διάβασα να θίγεις κάποιο λάθος της κυβέρνησης, λες κι η παρούσα κυβέρνηση τα έκανε όλα σωστά και μόνο οι κακές, οι ατυχείς συγκυρίες, στέρησαν σε αυτόν τον πολύπαθο τόπο, την δαφνοστεφανωμένη μοίρα που ο προικισμένος "Μωυσής" (όπως το αφεντικό σου τόλμησε να προσφωνήσει) επεφύλασε.

Άτυχος πολύ ο "Μωυσής". Ήθελε, αλλά κοίτα τώρα τι του έτυχε!

Και μυαλό δεν βάζει βέβαια.

Περίμενα στη ΔΕΘ να εξαγγείλει κάποιο αναπτυξιακό μέτρο, κάτι για την τόνωση της πρωτογενούς παραγωγής, μια σχολή μαθητείας παραδοσιακής τέχνης, μια φορολογική ζώνη, κάποιο ουσιαστικό κίνητρο, κάτι που να σε κάνει να πιστέψεις, πως τελικά δεν είναι ένας απλός "μεζάζων αντιπρόσωπος", αλλά πραγματικά νοιάζεται για την μακροημέρευση του έθνους.

Αντ΄ αυτού, ξεκίνησε διαφημίζοντας το έργο της κυβέρνησης, ωσάν σύγχρονος Μαυρογιαλούρος και συνέχισε με μέτρα που αφορούν αναξιοπαθούντες και χειμαζόμενους συμπολίτες. Βοηθήματα, επιδόματα, αρωγή. Το τρίπτυχο του κυβερνητικού σχεδίου.

Και από την άλλη, μίζες, συναλλαγές κάτω από το τραπέζι, χάρες σε ημέτερους.

Αυτή είναι η πολιτική Μητσοτάκη. Αυτοί είναι οι πραγματικοί σου εργοδότες.

Φίλε μου "Μονόδρομε".

hippy είπε...


"μέτρα που αφορούν αναξιοπαθούντες και χειμαζόμενους συμπολίτες. Βοηθήματα, επιδόματα, αρωγή."

Δεν έπρεπε?


"Και από την άλλη, μίζες, συναλλαγές κάτω από το τραπέζι, χάρες σε ημέτερους."

Λάσπη στον ανεμιστήρα.

Σταθερή μου άποψη ότι "στα ζόρικα στοιχιζόμαστε πίσω απ΄τον καπετάνιο". Που στην τελική είναι σοβαρός και όχι παραμυθάς κωλοτούμπας. Στις εκλογές αποφασίζουμε εάν τον θέλουμε και για τα ευκολότερα (που ελπίζω πως θα βρούμε μπροστά μας) ή θα πάμε με τους αμετανόητους εραστές του 60ευρου στα ΑΤΜς.

paolostar είπε...

ArTaXiA είναι ντροπή σου πάντως αυτό που κάνεις ....αν δεν σου αρέσει το μπλογκ μπορείς απλά να μην το παρακολουθείς....τόσες μέρες που έβγαιναν οι γνωστοι άγνωστοι και μας ζάλισαν με τις παπαριες τους δεν έκανες την εμφάνιση σου γιατί μάλλον σου άρεσε αυτή η κατάσταση (η απαξίωση του μπλογκ και η ανταλλαγή βλακωδων σχολίων).
Σήμερα που βγήκε ο Μιχάλης (στο δικό του μπλογκ να υπενθυμίσω) εμφανίστηκες και εσύ για να τρολλαρεις και να φέρεις ξανά εντάσεις από φόβο μήπως τελικά και σοβαρεψει η κατάσταση.Αλήθεια δεν έχεις άλλη δουλειά να κανεις στη ζωή (εσύ ο επαγγελματίας χρηματιστής) από το να βγαίνεις στα διάφορα μπλογκ και να τρολλαρεις τον καθένα σαν μικρό παιδάκι δημοτικού;
Παντως νομίζω ήρθε η ώρα της ΚΛΕΙΣΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ .....δεν πάει άλλο με τους ψυχοπαθείς εδώ μέσα!!

michele είπε...

Καλημέρα, καλημέρα σε όλους. Δεν με ενοχλει η κριτικη, η εμπαθεια ενοχλει. Αλλα πάλι λέω, για να καταγράφεις σε καποιους μακροοικονομικούς δείκτες ρεκορ 10-12 ετών για να έχεις αναπτυξη 7,85% στο α΄εξάμηνο χωρις το βαρυ πυροβολικο
τον τουρισμο
εν μεσω πανδημιας, πολέμου στην Ευρώπη και ενεργειακής κρίσης ( δηλ γεγονοτα μαζεμενα που δεν εχουν συμβει σε καμμια αλλη κυβερνηση τα τελευταια 40 χρόνια)

ε τι στο καλό, κατι δεν εχεις κάνει;
αντιπαρέρχομαι βεβαια τα περι "φιλελευθερης σοσιαλδημοκρατίας" καθώς αν για κατι μπορω να επαίρομαι ειναι οι γνώσεις μου στην πολιτική επιστήμη

Και βέβαια κρίνω ως πολυ σοβαρο θέμα τις παρακολουθήσεις( αν και τις είδα σε όλες τις κυβερνήσεις απο το Φανη Τομπρα, εως το Χρηστο Μαυρίκη, εως την υπόθεση Vodafone και την παρακολουθηση υπουργων επι Τσιπρα).

Οπου βεβαια, πρεπει να λυθει σωστα η εξίσωση απο την μια μεριά, τα φίλτρα για την νομιμότητα και απο την άλλη να κρατήσουμε την υπηρεσία οντως ΜΥΣΤΙΚΗ

Εαν η αντιπρόταση ειναι μια "σχολή μαθητείας παραδοσιακής τέχνης" σε πληροφορω οτι υπάρχουν αρκετές ανα την Ελλάδα. Καποια στιγμή λοιπον περα απο τα μεγάλα να δούμε και αν έχουν πέσει χρηματα και βοήθεια σε κοινωνικά προβλήματα και σε τοπικους φορείς για την αναπτυξη παρομοιων τομεων

γιατι και για τετοια εχω στοιχεια.
τωρα για το ποιοι ειναι οι πραγματικοί μου εργοδότες, αρκει να πω οτι θα μπορούσα να κάθομαι και να ταξιδεύω χωρις να δουλεύω ( δεν ειμαι ο μονος βεβαια)

αλλα προτιμώ να κοινοποιώ αποψεις και να έχω συμμετοχή σε χρηματοοικονομικα και πολιτικά θέματα, δουλευοντας 10 ωρες την ημέρα.

ΔΕΝ παραπονιέμαι, υγεία να έχουμε😊

michele είπε...

Και καποιες προσωπικες εμπειρίες: Τους τελευταίους μήνες περασα απο 4-5 ευρωπαϊκα αεροδρόμια ( Βαρκελώνη-Αμστερνταμ- Μιλάνο-Φλωρεντία- Βουκουρέστι)
Πουθενα δεν είδα καλύτερη οργάνωση, καθαριότητα, χωρις ταλαιπωρία, απο το Ελ. Βενιζέλος.

Λευτερης είπε...

Ισχυρή ανάπτυξη της οικονομίας το β' τρίμηνο 2022
• Η συνολική τελική καταναλωτική δαπάνη παρουσίασε αύξηση κατά 8,1% (η κατανάλωση των νοικοκυριών αυξήθηκε 11% και εκείνη της Γενικής Κυβέρνησης 0,8%).
• Οι ιδιωτικές επενδύσεις (ακαθάριστες επενδύσεις παγίου κεφαλαίου) αυξήθηκαν κατά 8,7%.
• Οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών παρουσίασαν αύξηση κατά 20,8% (οι εξαγωγές αγαθών αυξήθηκαν κατά 3,3%, ενώ οι εξαγωγές υπηρεσιών αυξήθηκαν κατά 47,4%).
• Οι εισαγωγές αγαθών και υπηρεσιών παρουσίασαν αύξηση κατά 15,5% (οι εισαγωγές αγαθών αυξήθηκαν κατά 17,5% και οι εισαγωγές υπηρεσιών αυξήθηκαν κατά 9,3%).

Λευτερης είπε...

Ενεργοποιούνται οι Ατομικοί Λογαριασμοί Δεξιοτήτων για επαγγελματική κατάρτιση ανέργων και εργαζομένων

Νέο εργαλείο με σημαντικό οικονομικό όφελος για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων τους αποκτούν πλέον άνεργοι και εργαζόμενοι. Πρόκειται για τον Ατομικό Λογαριασμό Δεξιοτήτων που θεσπίστηκε με το νόμο 4921/2022 «Δουλειές ξανά».
• Ο Ατομικός Λογαριασμός Δεξιοτήτων θα αποτελεί ένα ψηφιακό εργαλείο στα χέρια κάθε πολίτη, για την καταγραφή τόσο των υφιστάμενων δεξιοτήτων του όσο και εκείνων που θα αποκτά εφεξής από τα προγράμματα κατάρτισης και αναβάθμισης δεξιοτήτων στα οποία θα συμμετέχει.
• Ήδη, με Κοινή Υπουργική Απόφαση, ορίστηκε ότι η αξία των δικαιωμάτων επαγγελματικής κατάρτισης που θα χορηγηθούν μέσω των Ατομικών Λογαριασμών Δεξιοτήτων στους δικαιούχους ανέργους και εργαζόμενους, θα είναι 1.500 ευρώ κατ’ ανώτατο όριο.
• Σύμφωνα με την ΚΥΑ, το ανώτατο ποσό των 1.500 ευρώ αναλύεται σε:
o 1.100 ευρώ που είναι το σταθερό ποσό το οποίο παρέχεται σε όλους τους δικαιούχους, ανεξαρτήτως κοινωνικών κριτηρίων.
o έως 400 ευρώ που είναι το μεταβλητό ποσό το οποίο θα χορηγείται με βάση κοινωνικά κριτήρια (φύλο, ηλικία, ειδικές ομάδες) και αντίστοιχους συντελεστές στάθμισης που έχουν καθοριστεί.
• Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, κατά την πρώτη φάση εφαρμογής των Α.Λ.ΔΕ., ο δικαιούχος οφείλει να εξαργυρώσει τις χρηματικές/ πιστωτικές του μονάδες αποκλειστικά σε υπηρεσίες συμβουλευτικής ή/και κατάρτισης ή/και πιστοποίησης από παρόχους που ανήκουν στο Μητρώο Επιλέξιμων Παρόχων Επιδοτούμενης Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης της Δ.ΥΠ.Α. εντός 6 μηνών από την πίστωση του Α.Λ.ΔΕ. του.

Λευτερης είπε...

ΕΣΠΑ 2021-2027: Οκτώ ακόμα περιφερειακά προγράμματα εκκρίθηκαν από την Κομισιόν

Οκτώ ακόμη περιφερειακά προγράμματα του ΕΣΠΑ 2021-2027 έλαβαν έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Τα προγράμματα, που εγκρίθηκαν είναι τα εξής:
1. Πρόγραμμα «Ανατολική Μακεδονία και Θράκη» 639,1 εκατ. ευρώ
2. Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία» 1 δισ. 440 εκατ. ευρώ
3. Πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία» 394,1 εκατ. ευρώ
4. Πρόγραμμα «Ήπειρος» 426 εκατ. ευρώ
5. Πρόγραμμα «Θεσσαλία» 553,9 εκατ. ευρώ
6. Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα» 628,4 εκατ. ευρώ
7. Πρόγραμμα «Πελοπόννησος» 410,1 εκατ. ευρώ
8. Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά» 287,6 εκατ. ευρώ»
Υπενθυμίζουμε ότι οι πόροι του ΕΣΠΑ 2021-2027 για τα 13 Περιφερειακά Προγράμματα, που έχουν πλέον λάβει έγκριση στο σύνολό τους, είναι αυξημένοι κατά 2,2 δισεκ. ευρώ (από 5,9 δισεκ. ευρώ σε 8,1 δισεκ. ευρώ).

austin είπε...

Συνεχίζω να πιστεύω ότι είναι από τους καλύτερους που πέρασαν ο Μητσοτάκης.

ΑΛΛΑ έχω ρωτήσει πολλές φορές.. η καθημερινότητα σας σε τι άλλαξε σε σχέση με τον προηγούμενο, αν εξαιρέσουμε την ηλεκτρονική υπέυθυνη δήλωση (που εκεί βολέυει εμάς αλλά το έργο πιερακκάκη, χωρίς να φταέι ακριβώς αυτός, έχει τρύπες λόγο δομής του δημοσίου και βρίζουν οι λογιστές μας...).

Για ωραία τα νούμερα, δείχνουν ένα momentum αλλά στο τέλος της ημέρας θέλεις από κάποιος που είναι ΙΚΑΝΟΣ να έχει αντίκτυπο και στην καθημερινότητα μας.

Όσο για τα εμπρηστικά σχόλια του Αρταξία.. το ζουμί είναι ότι ο Μιχάλης όντως έλεγε εδώ θα είμαστε να κρίνουμε. Προφανώς έκρινε μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ και όλα είναι καλά.

Ψιλοαδιαφορώ για τις παρακολουθήσεις, τα ξέρουμε χρόνια, και τι έγινε. Αν πέσει πχ μια κυβέρνηση για αυτό, τι κερδίζουμε εμείς?? Να σταματήσουν οι παρακολουθήσεις. Αυτό είναι για κουτσομπολιά.

Επιμένω όμως, ο Χατζηδάκης που έκανε 100% διασύνδεση πέρισυ του φυσικού αερίου, θα πει κανείς τίποτα? ΑΠΕ δεν έχουμε?

Όλα αυτά και άλλα ωραία, απλά για να είχαμε να λέγαμε. Ούτε με νοιάζει να διαπληκτιστώ, ούτε να πείσω εσάς εδώ. Τα νέα παιδιά απλά να φεύγουν και να έρχονται μετά από καμιά 10αριά χρόνια, για να μην βρίσκει πρόσφορο έδαφος η βλακεία η γενικότερη, μπα και αλλάξει το πράγμα στην χώρα κάποια στιγμή.

Κανένας μητσοτάκης και κανένας πολιτικός δεν πρόκεται να αλλάξει την σήψη που επικρατεί σε διάφορους τομείς (δεν μιλάω μόνο για κράτος και δημόσιο).

Υγεία πάνω από όλα και απολαύστε τον ήλιο πριν τον χειμώνα. Θα πέσει κουβέρτα και ξύλοσομπα που δεν θα έχει προηγούμενο

michele είπε...

Μεταξύ μας Αustin η καθημερινότητα του καθενός εξαρτάται και απο τον ίδιον. Αλλος τα παει καλύτερα, αλλος χειρότερα
Οπωσδηποτε χιλιαδες ανθρωποι - εκατομμυρια ισως- εχουν γλυτώσει ουρες σε δημόσιες υπηρεσιες ( δεν ειναι μονο η υπευθυνη δήλωση). Το προβλημα εξακολουθει να υπάρχει γιατι το τέρας της δημόσιας διοικησης ειναι μεγαλης ηλικιας αλλα οι ηλεκτρονικες συναλλαγες δειχνουν τη βελτιωση

Οπωσδηποτε σε καποιους πολλους συνταξιουχους που περιμεναν 3 και 4 χρονια να παρουν τη συνταξη τους το γεγονος οτι την παιρνουν σε 6 μηνες αλλαζει την καθημερινότητα τους.

Οπωσδηποτε καποιοι ανθρωποι που ειτε απο τις επιδοτησεις, ειτε οτι βρηκαν δουλεια, ειτε τους αυξηθηκε εστω και λιγο ο μισθος εχουν καλύτερη καθημερινοτητα. Διοτι 40 δισ αυξηση των καταθέσεων δεν δικαιολογείται

Και ενα προσωπικο παραδειγμα: Η ανηψια μου ετων 38 που δούλεψε 10 χρονια στο εξωτερικο εκ των οποιων 7 στο Λονδινο ως πολιτικός μηχανικός σε μεγαλη κατασκευαστική εταιρεια

ηρθε ήδη με τα ΙΔΙΑ σχεδόν χρήματα στη ΛΑΜΔΑ

Η πολιτική λοιπον ειναι συγκριτικό μέγεθος. Η τέλεια κυβερνηση δεν υπάρχει.

Λευτερης είπε...

Πρεμιέρα στο πρόγραμμα επιδότησης νέων επαγγελματιών με επιχορήγηση €14.800

Ξεκίνησε από Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022 η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων χρηματοδότησης για το νέο «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών απασχόλησης νέων ελεύθερων επαγγελματιών ηλικίας 18 έως 29 ετών με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία».
• Ο στόχος της δράσης, διάρκειας 12 μηνών, είναι η προώθηση στην αυτοαπασχόληση 3.000 νέων ανέργων μέσω της δημιουργίας βιώσιμων επιχειρήσεων, με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 15:00.
• Η επιχορήγηση ανέρχεται σε 14.800 € και καταβάλλεται σε τρεις δόσεις ως εξής:
o 1η δόση 4.000 ευρώ, μετά την έναρξη δραστηριότητας στη ΔΟΥ
o 2η δόση 5.400 ευρώ, μετά τη λήξη του α’ εξάμηνου από την έναρξη
o 3η δόση 5.400 ευρώ, μετά τη λήξη του β’ εξάμηνου από την έναρξη
• Δικαιούχοι της δράσης είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στο μητρώο της ΔΥΠΑ ηλικίας 18-29 ετών, που υποβάλλουν αίτηση χρηματοδότησης και πρόταση επιχειρηματικού σχεδίου μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων στη διεύθυνση https://www.ependyseis.gr
• Το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 45.000.000 €, συγχρηματοδοτείται από το Ελληνικό Δημόσιο και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο-Πρωτοβουλία για την Απασχόληση των Νέων στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια βίου Μάθηση 2014 -2020».

ΑΡΤ είπε...

Οι λαοί μένουν πάντα ζωντανοί όταν διατηρούν την ιστορική τους μνήμη.
Όταν τιμούν εκείνους που σφαγιάστηκαν, που ξεριζώθηκαν, που δεν λύγισαν. Εκείνους που μέσα από την προσφυγιά βρήκαν τον τρόπο να επιβιώσουν, να διηγηθούν, να μην ξεχάσουν ποτέ.
14η Σεπτεμβρίου σήμερα, Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και της Ανατολικής Θράκης από το τουρκικό κράτος,
όπως καθιερώθηκε με ομόφωνη απόφαση της Βουλής των Ελλήνων στις 24.09.1998. Από το 1922 έως το 2022, ένας αιώνας θλίψης και πόνου για τις απάνθρωπες μεθόδους της συστηματικής προσπάθειας εξόντωσης του ελληνικού στοιχείου από τα χώματα της Μικράς Ασίας.
100 χρόνια μετά το αποκορύφωμα της Μικρασιατικής Καταστροφής, θυμόμαστε και τιμούμε τις ψυχές που τόσο άδικα χάθηκαν, τα χώματα που μάτωσαν, εκείνους που δίδαξαν κουράγιο κι ελπίδα στις γενιές που επιβίωσαν κι αναγεννήθηκαν. 100 χρόνια μνήμης και τιμής.

ΠΑΕ ΠΑΟΚ

austin είπε...

Μιχάλη αν η καθημερινοτητα του καθενός εξαρτάται από τον ίδιο, ότι έγραψες θα μπορούσε να ισχύει και με τον Συριζα. Σωστα? Τι σημασία έχει και εάν υπήρχαν capital control εάν κάποιος είχε στήσει την ζωή του να μπορεί να πληρώνεται μόνο με μετρητο.

Νομίζω δεν πάει έτσι όπως τα λες. Στην γενική ιδέα και στον θεωρητικισμο συμφωνούμε απόλυτα. Στην πράξη, Σε μια κοινωνία που επι συναπτά έτη μπαίνουν εμπόδια (για διαφορικές και απόλυτως λογικά εξηγήσιμους λογους) η καθημερινοτητα σου εξαρτάται από από αυτά τα εμπόδια.

Όταν επι ημερών μητσοτακη δεν ξέραμε αν σε λίγες ώρες θα είχαμε ανοιχτό το μαγαζί μας η οχι, αξιολογώ τις ουρές που λες στο δημόσιο αλλα αξιολογώ και την "ανησυχια" που προκαλούσε το γεγονός ότι δεν μπορούσαν να δράσουν με πρόγραμμα και απλη κατανόηση σε βασικά πραγνατα.

Ξερω εσυ δεν είχες μαγαζι για παράδειγμα, δεν το βίωσες αρα ισως εμπίπτεις στην καθημερινοτητα "που ορίζεις εσυ".

Αλλα όπως φανταζεσαι, για να βελτιωνα πχ εγώ την καθημερινοτητα μου τότε, έπρεπε στην ουσία να μην έχω μαγαζι. Αλλα όπως καταλαβαίνεις η επένδυση είναι επένδυση. Δεν τα παραταμε και φεύγουμε απλα.

Τωρα όπως είπες στο παράδειγμα σου.. έρχεσαι ακριβως μας ακριβως στα λόγια μου. Εφυγε στο εξωτερικό και γυρισε με τα ιδια λεφτα. Ειναι πολυ πιο εύκολο να βγεις έξω, και να επιστρέψεις μετα απο χρονια με καλούς όρους. Ενώ οποιος δεν φυγει μένει εδω ως ιθαγενείς.

Το έχουν αποδείξει άλλωστε πολλές φορές. Οπως τοτε στα διόδια που το ξένο διαβατήριο είχε ελευθέρας και εγω ο ιθαγενή δεν μπορούσα να παω να δω το σπιτι μου, αν είναι εντάξει.

Για ποια καθημερινοτητα μιλαμε? Που ένας περναγε ελεύθερα και εμεις δεν μπορούσαμε να δούμε την περιουσία μας?
Σοβαρά??

austin είπε...

Α και αδιαφορώ όπως έχω πει εάν είχε η οχι δεμένα τα χέρια ο εκάστοτε μητσοτακης λόγω συνθηκών, τα ιδια μπορει να επικαλεστεί ο καθένας και αδιαφορώ για να μπω σε τέτοια κουβέντα, γιατί είναι θέμα οπτικής και μόνο.

Andreas D. είπε...

https://finupnews.gr/%ce%b7-%ce%bc%ce%bf%ce%b9%cf%81%ce%b1%ce%af%ce%b1-%ce%bc%ce%ad%cf%81%ce%ba%ce%b5%ce%bb-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b7-%ce%b1%ce%b2%ce%b5%ce%bb%cf%84%ce%b7%cf%81%ce%af%ce%b1-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b5/

*Νέα υψηλά (52 εβδομάδων) για ΕΛΤΟΝ και AVE. Δεν ξέρω τι λένε για το ΧΑ, τον δείκτη κ.λ.π, αλλά αρκετές είναι οι μετοχές σε υψηλές τιμές. Πάντως για την AVE στα υπόψη, καθώς από Δευτέρα εισάγονται προς διαπραγμάτευση 3 εκατ. νέων μετοχών.

αλλά:
Η AVE Α.Ε. ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι η Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρίας, που πραγματοποιήθηκε στις 20 Ιουλίου 2022, αποφάσισε:
Την Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Εταιρίας κατά το ποσό των Ευρώ τριών εκατομμυρίων τριών χιλιάδων οκτακοσίων εξήντα 3.003.860€, με έκδοση 3.003.860 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, μετά δικαιώματος ψήφου, ονομαστικής αξίας 0,04 € εκάστη και με τιμή διάθεσης 1,00€ ανά μετοχή

Μιχάλη, στα υπόψη !!!!

χαχαχαχα

mixalis mixalios είπε...

Byte λοιπόν. Τη Δευτέρα λήγει η Δημόσια Πρόταση η όποια θα είναι επιτυχής. Πόσο επιτυχής όμως? Το 70% είναι δεδομένο. Το 90%ομως? Δύο σεναρια:
Α) Ποσοστό μεγαλύτερο του 70% αλλά μικρότερο του 90%. Η Ιντεκ θα πρέπει να βρει τρόπο να αυξήσει το ποσοστό της στην Byte στο 90% συν μια μετοχή αφού θέλει να βγάλει τη μετοχή από το ταμπλό. Τι μπορεί να κάνει? Να δώσει ένα επιπλέον premium που θα αντιστοιχεί σε μια τιμή λογικά όχι κάτω των 3.42 που είναι η εύλογη αξία βάσει της αποτίμησης του ανεξαρτητου φορέα.
Β) Ποσοστό άνω του 90%: οι μέτοχοι που δεν αποδεχτηκαν τη ΔΠ είναι αναγκασμένοι να δεχθούν την πρόταση της Ιντεάλ είτε την υφιστάμενη ή κάποια καλύτερη που θα υποβληθεί. Δεδομένης της πτώσης της μετοχής της byte όλο αυτό φαίνεται ένα ασφαλές στοίχημα. Η αγορά δηλαδή ακόμα και τώρα που έχει λήξει η ΔΠ. Έτσι νομίζω τουλάχιστον

VAGGELIS MP είπε...

https://finupnews.gr/%ce%b3-%ce%ba%ce%bf%ce%bd%cf%84%cf%8c%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%bf%cf%82-%cf%83%cf%84%cf%8c%cf%87%ce%bf%cf%82-%ce%bd%ce%b1-%ce%b5%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%83%cf%85%cf%83%cf%84%ce%ae%cf%83%ce%bf/

hippy είπε...


"Στις 28 και 29 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί road show στο Λονδίνο με τη συνδρομή της Morgan Stanley και την παρουσία των ισχυρότερων εισηγμένων εταιρειών αλλά και αρκετών μη εισηγμένων. Στο Λονδίνο θα δώσει το «παρών» και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Κάτι που δείχνει τη σημασία που δίνει η κυβέρνηση στην ανάπτυξη του χρηματιστηρίου, ως μοχλού προσέλκυσης επενδύσεων μετά το εξαιρετικό πρώτο εξάμηνο που οι άμεσες επενδύσεις στη χώρα ξεπέρασαν τα 7 δισ. ευρώ."


Το ενδιαφέρον φαίνεται κι απ΄τη μείωση στο 0,10% του φόρου επί των πωλήσεων μετοχών από 1/1/23. Ασήμαντο μεν αλλά κάτι δείχνει. Το θέμα είναι όμως τι μπορούμε να περιμένουμε προσεχώς.

Προσωπικά πιστεύω ότι το January effect (εάν θυμηθεί το ραντεβού με το ΧΑΑ όπως εγώ ελπίζω) θα είναι μικρότερης διάρκειας λόγω των εκλογών. Η τερατογέννεση που επισήμανε ο πρωθυπουργός ΔΕΝ θα συμβεί, ο ουρανός της χώρας όμως θα γεμίσει από αερόστατα πλήρη δηλητηριωδών αερίων που θα αδειάζουν παραλυτικά αέρια στη σκέψη των πολιτών. Η ζώνη ασφαλείας σώζει ζωές και η ρευστότητα την υγεία του χαρτοφυλακίου.

hippy είπε...


"Ώδινεν όρος και έτεκεν μύν" θα λέγαμε για το rebalancing των δεικτών FTSE Russell που διαφήμησε αρκετά ο μ/μ. Πιστεύω πως τη Δευτέρα θα υπάρχει αρκετή πίεση στις μετοχές αυτές και όχι μόνο. Που θα ενισχυθεί σε πιθανό αρνητικό αποτέλεσμα των αμερικάνικων δεικτών.

Σημαντικό πρόβλημα κατά τη γνώμη μου Μιχαλιό είναι η μικρή εμπορευσιμότητα της ΙΝΤΕΚ. Οι νέοι μέτοχοι (μέσω ΒΥΤΕ) έχουν κόστος περί τα 2,90-2,95 ευρώ/μετοχή. Εγώ θα ήμουν ευτυχής εάν εύρισκα πρόθυμο αγοραστή στα 3,50 ευρώ. Για ξεπέτα την πηρα άλλωστε, όχι για γάμο.

hippy είπε...


"Αύριο αξιολογήσεις της Ελλάδας από Moody’s και DBRS. Κρυφτείτε σορτάκηδες."


Και οι δύο οίκοι συνοδεύουν την τρέχουσα αξιολόγηση της χώρας με "σταθερές προοπτικές". Πιστεύω τη στασιμότητα ή τις "θετικές προοπτικές" σαν πιθανότερο ενδεχόμενο.

mixalis mixalios είπε...

Το μεγαλύτερο ποσοστό των μετοχών της byte ήταν συγκέντρωμενο σε λίγους βασικούς μετόχους μεταξύ των οποίων και η Alpha. Αυτοί λογικά δεν θα πουλήσουν αμέσως. Θα πουλήσουμε όμως εμείς που μπήκαμε για την αρπαχτή...
Τες πα, αν οι προοπτικές γίνουν πάντως θετικές μπαίνουμε στον προθάλαμο της επόμενης βαθμίδας. Δεν είναι και λίγο... Αν και δεν το βλέπω πολύ πιθανο

hippy είπε...


Σίγουρα θα υπάρχουν δεσμεύσεις για τους Βυζάντιους. Όταν αναφέρομαι στους νέους μέτοχους της ΙΝΤΕΑΛ αναφέρομαι σε μας που μπήκαμε για ξεπέτα αγοράζοντας την ΒΥΤΕ στα 3,20-3,25 ευρώ/μετοχή

mixalis mixalios είπε...

Σαφές Ηλία. Αφήνω κι αυτό εδω

https://www.euro2day.gr/chameleon/article-blog-chameleon/2151405/byte-h-dhmosia-protash-kai-to-plan-b-gia-ha-h-psar.html

hippy είπε...


Ενδιαφέρον αλλά μας ενδιαφέρει? Εμείς μετά τις 19 θα έχουμε ΙΝΤΕΑΛ όχι ΒΥΤΕ. Εγώ έχω ήδη στείλει την αίτηση αποδοχής της δημόσιας πρότασης στην χρηματιστηριακή.

mixalis mixalios είπε...

Κι εγώ έχω αποδεχθεί τη ΔΠ ήδη. Αυτό που λέω είναι ότι αν η ΙΝΤΕΚ δεν έχει μαζέψει το 90% για να βγάλει τη byte από το ΧΑΑ οι εναπομειναντες μέτοχοι της byte θα δεχθούν πιθανότατα νέα καλύτερη πρόταση απο ΙΝΤΕΑΛ που δεν θα είναι κάτω από 3.42 που είναι η τιμή στο κάτω ευρος της εύλογης αξίας της byte. Εγώ σήμερα πήρα μερικές με αυτή τη λογική. Ή θα μου κάνει καλύτερη πρόταση αν δεν έχει μαζέψει το 90% ή αν έχει μαζέψει το 90% θα αναγκαστώ να δεχτώ την σημερινή ΔΠ. Φαίνεται win win

mixalis mixalios είπε...

Αναμενομενο

https://www.euro2day.gr/news/economy/article/2152050/dbrs-diathrei-thn-axiologhsh-vv-statheres-prooptik.html

mixalis mixalios είπε...

Απλά και κατανοητα
https://www.iefimerida.gr/politiki/pos-kaike-xafnika-i-proodeytiki-diakybernisi

mixalis mixalios είπε...

Μπορεί, το πότε δεν ξέρουμε. Αν κάτσει κάνα 8αρι ακόμα χρονια ο Μητσοτάκης τότε ναι, το 2030 θα είναι ο επόμενος

hippy είπε...


Τσίπρας

"Εξήγγειλε την ένταξη όλων των μεταναστών στην κοινωνία και στην εργασία, δήθεν για να λυθεί το δημογραφικό."


Με τούτο εδώ συμφωνώ και εξηγούμαι:

Απ΄όσο ξέρω υπάρχουν πολλά ταμεία που χρηματοδοτούν τους πρόσφυγες στις δομές αλλά και εκτός αυτων. Πιστεύω πως σε συνεργασία με τους δήμους θα μπορούσαν να μετεγκατασταθούν αρκετοί πρόσφυγες, κατά προτίμηση συγγενείς μεταξύ τους ή απ΄το ίδιο χωριό-πόλη, σε χωριά της ςπαρχίας που ερημώνουν. Θα μπορουσε το κράτος με κάποια ευρωπαϊκά προγράμματα να επιχορηγήσει τους ιδιοκτήτες με κάποιο μικρό ποσό για παρατημένα χωράφια-σπίτια και να δώσει τίτλους ιδιοκτησίας μετά από κάποια χρόνια (πχ 12ετία) στους μετανάστες που θα δεχθούν να μείνουν μόνιμα εκεί. Σαν δέλεαρ.Μετά από το πρόγραμμα «Κλεισθένης» στην Ελλάδα υπάρχουν 332 δήμοι. Εάν σε καθένα από τους 250 εξ αυτών μπορούσαμε να εγκαταστήσουμε 120 πρόσφυγες το πρόβλημα θα μειωνόταν κατά 30,000 άτομα.

Να θυμίσω πως στην νότια Ιταλία γαιοκτήμονες κάνουν συντονισμένα παρέμβαση στην κυβέρνηση για προσφυγικά χέρια.

hippy είπε...

Μια και πήρα φόρα έχω και μια ιδέα για το κακό σπυρί της δικαιοσύνης που παιδεύει τους πάντες.

Μεταφορά των αστικών υποθέσεων έως κάποιο ποσό (πχ 3000 ευρώ) στους δήμους. Οι δήμοι έχουν ήδη στελεχωμένες νομικές υπηρεσίες, εκπαιδεύουμε μέρος του προσωπικού με ταχύρυθμα προγράμματα και τους ενισχύουμε με καμιά χιλιάδα νέων δικηγόρων που θα ενδιαφερθούν. Γραμματείς δεν χρειάζονται, αρκετοί υπάλληλοι ξύνονται σε καταχωνιασμένα γραφεία. Οι υποθέσεις στα ειρηνοδικεία και τα πταισματοδικεία ελαφραίνουν κατά 80%, οι ειρηνοδίκες παίρνουν υποθέσεις πρωτοδικών κάποιοι εκ των οποίων προαγονται στις επόμενες βαθμίδες κ.ο.κ

Θα μου πεις, μεγάλη τομή, σιγά μην την δεχθεί η δικαστική κάστα. Και γενικότερα βέβαια ο κακομαθημένος λαός που γουστάρει να γκρινιάζει και να βρίζει αρνούμενος κάθε προοδευτική αλλαγή (όπως πχ τώρα με τηω πανεπιστημιακή αστυνομία)

hippy είπε...




«Ποιες κρατικοποιήσεις;

O A. Tσίπρας και η κυβέρνηση Σύριζα έκανε το 2015 τη μεγαλύτερη αποκρατικοποίηση στην ιστορία της χώρας. Για την ακρίβεια πούλησε σε μηδενική αξία το ποσοστό του δημοσίου στις ελληνικές τράπεζες. Για όποιον δε θυμάται και δυστυχώς είναι οι περισσότεροι. Μετά τα όσα έγιναν το πρώτο εξάμηνο του 2015, επί της ουσίας οι ελληνικές τράπεζες βρέθηκαν στα όρια τεχνικής χρεοκοπίας. Και κάπως έτσι και σε τιμές για παράδειγμα 0,02 ευρώ (όπως είχε συμβεί στην ΕΤΕ) οδηγηθήκαμε στην ανακεφαλαιοποίηση στα τέλη του 2015, με το πλήρες dilution των παλαιών μετόχων.

Και ποιος ήτανε ο μεγαλύτερος μέτοχος των τραπεζών; Το ελληνικό δημόσιο μέσω των ποσοστών που είχε αποκτήσει το ΤΧΣ από τις προηγούμενες δύο ανακεφαλαιοποιήσεις. Η ιστορική λοιπόν διαπραγμάτευση της κυβέρνησης Σύριζα του Α΄ εξαμήνου του 2015, με αποκορύφωμα τα capital controls, κατέστρεψε το τραπεζικό σύστημα. Και φτάσαμε στις ΑΜΚ στο τέλος του 2015, με το ελληνικό δημόσιο να βλέπει τα ποσοστά του (80 και 85%) να πέφτουνε στο 20, 30 και 40%. Βέβαια το χειρότερο ήτανε πως για αυτήν την ιστορική αποκρατικοποίηση, το ελληνικό δημόσιο δεν εισέπραξε τίποτα».

http://www.greekfinanceforum.com/masakoune/masakoune.html


"τυχερό παιδί ο Αλέξης"

Ουδέν σχόλιον. Το σλόγκαν κάνει πρωταθλητισμό στην κούρσα για το "πιο σύντομο ανέκδοτο".

hippy είπε...


https://www.powergame.gr/big-mouth/306318/o-olth-tou-afantou-savvidi-oi-epomenes-kiniseis-tou-salla-kai-o-tholos-orizontas-gia-tin-attica-bank/

(για το σκίτσο του Στάθη)

hippy είπε...


Κουπί or not Κουπί?

Κάποιοι επιμένουν να το τραβάνε στη γαλέρα...παρά τη λέρα.

mixalis mixalios είπε...

Όπλα αυτό το πράγμα που βρίζεις και μετά το σβηνεις δεν μου φαίνεται πολύ αντρικιο. Τες πα, μεγάλο παιδί είσαι.

Πιθανολογώ ότι το σενάριο byte αρχίζει και μου βγαίνει... Εννοώ για τις αγορές μετά τη λήξη της ΔΠ. Έχει δρόμο ακόμα βέβαια...

mixalis mixalios είπε...

Τες πα. Καλή καρδιά.

Για να δούμε τι θα πει και η Fed...

mixalis mixalios είπε...

θα ασκήσει το Δικαίωμα Εξαγοράς, σύμφωνα με το άρθρο 27 του Νόμου και την απόφαση 1/644/22.4.2013 της Ε.Κ. και θα απαιτήσει τη μεταβίβαση σε αυτόν, έναντι του Προσφερόμενου Ανταλλάγματος, είτε εναλλακτικά κατ’ επιλογή του Μετόχου σε τιμή ίση με το Αντάλλαγμα σε Μετρητά (δηλ. 3,495 Ευρώ ανά Μετοχή), των Μετοχών όλων των υπολοίπων Μετόχων οι οποίοι δεν αποδέχθηκαν τη Δημόσια Πρόταση ή δεν την αποδέχθηκαν νομίμως και εγκύρως (στο εξής το «Δικαίωμα Εξαγοράς»),

Α, μπράβο μου, τις μετόχουλες που πήρα μετά τη λήξη της ΔΠ θα τις δώσω στο 3.495 και μπράβο μου.
Καλύτερα από τον Καμπα Ηλία...

Christos C. είπε...

Κύριε Ηλία πως τα βλέπετε τα τεκταινόμενα στην Εθνική Τράπεζα του Βελγίου;


https://www.nbb.be/doc/ts/enterprise/press/2022/marketrelease_nbb_21092022.pdf

hippy είπε...



Χαίρομαι όταν κερδίζει χρήματα στην αγορά συμπαίκτης.

Χαίρομαι διπλά όταν ο συμπαίκτης είναι φίλος μου.

Χαίρομαι τριπλά με τη χαρά του φίλου μου ο οποίος αιτιολόγησε πλήρως την αγορά του και δικαιώθηκε.

Μιχαλιό μου είσαι μεγάλος μάγκας 😎

mixalis mixalios είπε...

Ηλία, με έβαλες στο κόλπο των ΔΠ πιο ενεργά οπότε σου χρωστάω.
Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Εννοείται πως έχω δρόμο για να σε φτάσω αλλά τουλάχιστον το παλεύω 😉
Μένει να ολοκληρωθεί το παίγνιο και με την πώληση στη σωστή τιμή ΙΝΤΕΚ (νομίζω τη Δευτέρα).

mixalis mixalios είπε...

Τρενάκι του τρόμου η Αμερική...

mixalis mixalios είπε...

Σε αυτές τις περιπτώσεις τα πράγματα ξεκαθαρίζουν την επομένη όταν και θα έχει κάτσει η σκόνη και θα έχουν μελετήσει την απόφαση οι επενδυται...

hippy είπε...


@ Christos C.

Η ανακοίνωση τα λέει όλα. Απολύτως σαφής.

Τι κάνεις?

1) Εάν δεν έχεις μετοχές κάνεις το σταυρό σου. Το ότι κοστίζει μισοτιμής δεν είναι ικανός λόγος να μπλέξεις για την επόμενη τριετία.

2) Εάν έχεις μετοχές τότε καθώς η εταιρεία είναι μονοπώλιο και αξίζει α) περιμένεις μερικές μέρες να απορροφήσει την κακή είδηση και κάνεις μουαγέν, είτε β) βρίζεις και πουλάς, είτε γ) δεν κάνεις τίποτα, περιμένεις την επόμενη αλλαγή τάσης που νομοτελειακά κάποια στιγμή θα έρθει.

Προσωπικά έχω μικρή θέση και διαλέγω το 2γ (καλά και να΄θελα κάτι άλλο η διαπραγμάτευση σταμάτησε 😃)

manos είπε...

Καλημέρα ο κύριος Ηλίας σωστός για άλλη μια φορά.οτοελ μέρισμα 1 ευρώ

hippy είπε...


Καλημέρα

χθες φίλε Μάνο βρήκα την ευκαιρία και ξανακαβάλησα λίγο στην Yamaha. Θα ξαναμαζέψω τη θέση μου.

hippy είπε...


Παλαιότερα λέγαμε "τα δέντρα θέλουν νερό για να καρπίσουν κι οι αγορές ρευστό για ν΄ανθίσουν". Οι διορθώσεις στην Αμερική συνήθως κρατάνε περί τους 15-18 μήνες. Πολύ περισσότερο που οι Γιάνκηδες έχουν καταφέρει να μαζέψουν όλο το χρήμα. Νομίζω πως από τη νέα χρονιά θα δούμε άλλα πράγματα. Η άποψη μου-προφανώς προσωπική-είναι χοντρικά η εξής:

H τάση, εν μέσω περιορισμού ρευστότητας από τις κεντρικές τράπεζες, πληθωρισμού, ενεργειακού φόβου κλπ πιθανολογώ ότι θα συνεχίσει να είναι αρνητική τουλάχιστον για το επόμενο τρίμηνο. Αν όμως ανοίξουμε το χρονικό παράθυρο στο εξάμηνο πιστεύω πως όλοι οι προηγούμενοι αρνητικοί παράγοντες θα μετατραπούν σε θετικούς. Οι κεντρικοί τραπεζίτες θα έχουν ολοκληρώσει τις αυξήσεις των επιτοκίων, ο πληθωρισμός θα είναι αρκετά έως πολύ μειωμένος καθώς θα συγκρίνεται με τον (τεράστιο) τρέχοντα, ο χειμώνας θα είναι πίσω μας. Όλα αυτά θα προεξοφληθούν φυσικά 1-2 μήνες νωρίτερα. Συνεπώς οι επενδυτές μετοχών με γνώμονα τα θεμελιώδη λίγα έχουν να φοβηθούν. Το μόνο που αξίζει να ψάξουν είναι ο χρόνος ενίσχυσης μετοχικης θέσης (Δεκέμβριος?). Επίτηδες άφησα τον πόλεμο έξω καθώς δεν έχω άποψη για τη διάρκεια του (ο Ανδρέας Λομβέρδος σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ1, έχοντας εικόνα από την πρόσφατη του επίσκεψη στην Ουκρανία, πιθανολόγησε το 1ο τρίμηνο του 2023).

Ωστόσο ιδιαίτερα για το ΧΑΑ προσωπικά κρατώ μικρότερο καλάθι. Πιστεύω ότι το January effect (εάν θυμηθεί το ραντεβού με το ΧΑΑ όπως εγώ ελπίζω) θα είναι μικρότερης διάρκειας λόγω των εκλογών. Η τερατογένεση που επισήμανε ο πρωθυπουργός ΔΕΝ θα συμβεί, στον ουρανό της χώρας όμως θα εκτοξεύονται ρουκέτες με δηλητηριώδη αέρια και στόχο να παραλύσουν τη σκέψη και την μνήμη των πολιτών. Η αχρειότητα σε ορισμένους πολιτικούς περισσεύει. Η ζώνη ασφαλείας σώζει ζωές και η ρευστότητα την υγεία του χαρτοφυλακίου.


(όλα αυτά είναι είναι κάπως μακρινά...για μένα ωστόσο είναι ένας μπούσουλας στην ανεύρεση του χρόνου αύξησης των μετοχών του χαρτοφυλακίου ή αύξησης των μετρητών...λίγο πολύ όλοι μας είμαστε και επενδυτές και παίκτες)

manos είπε...

Κύριε Ηλία καλά κάνατε και καβαλησατε την yamaha θα κάνει σπουδές σε λίγο

manos είπε...

συγνώμη Σπουδές ίσον σουζες

paolostar είπε...

Καλημέρα σε όλους
Hippy τα ομολογακια πάντως καλά πάνε ....με τρώει το χέρι μου αλλά λέω να περιμένω ακόμα
Η προντεα που την περιμένεις 82-83 (για να μην ΨΑΧΝΩ) έχει εξασφαλιση το ομολογο της;

mixalis mixalios είπε...

Όχι Paolo δεν υπάρχουν εξασφαλίσεις, μόνο η Αttιca έχει.
Hippy, συμφωνω κάθετα και οριζόντια με την εκτίμηση σου. Όλες οι προβλέψεις έχουν πιθανότητες επιτυχίας ή αποτυχιας και οι αγορές ειναι απρόβλεπτες και για αυτό τις γουστάρω.

hippy είπε...

@ paolostar

Απ΄όσο ξέρω στα εταιρικά μόνο η ΑΤΤΙΚΑ έχει. Το οποίο καθώς πιέζεται συγκυριακά (λόγω μερίσματος της μαμάς και ΑΝΕΚ) με αγορά στα 96 έχει ΚΑΘΑΡΗ ετήσια απόδοση 5,02% (λήξη 26/07/2024). Not bad.

paolostar είπε...

Ευχαριστώ παίδες!!

austin είπε...

Γυρω από το 1 προς 1 ευρώ και στερλίνα με δολάριο.

Εκει στην μέση ανατολή είναι σαν να έχουν 1 προς 1 ισοτιμία, αφού pegged.

Τι ωραίες συμπτώσεις.

hippy είπε...


Ok...thanks!

austin είπε...

Μπορούμε να έχουμε φόβους ύφεσης μέχρι να βγει το πετρέλαιο θέρμανσης? Τουλάχιστον όσοι την έτρωγαν χρόνια επειδή δεν έβαζαν αέριο φέτος αν πιεστούν λίγο ακόμα οι τιμές πετρελαίου θα ρεφάρουν.

Κοίτα να δεις ένα πράγμα, μας πίεζαν για αέριο και σήμερα ο Πέτσας ζητάει να κάνουμε πάλι μετατροπη. Ωραία το είπε. Όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει.

Εκεί που μένω όλοι οι ένοικοι την γλυρώσαμε φθηνά, αφού όταν λέγαμε να βάλουμε φυσικό αέριο μας έλεγαν ότι πρέπει να πληρώσουμε την διασύνδεση από ένα κεντρικό δρόμο μέχρι τα σπίτια μας.

Άγιο είχαμε. Κάθε εμπόδιο για καλό και όλες οι λαικές ρήσεις μαζί!

manos είπε...

Καλησπέρα αν νομίζετε μερικοί ότι θα μηδενίσει το χαμένο και εσείς θα είστε μια χαρά με τα λεφτουδακια σας και τα μαγαζάκια σας γελιεστε.Αν γίνει λέμε αυτό που απευχομαστε όλοι δεν θα μείνει τίποτα όρθιο .

mixalis mixalios είπε...

Αγορά ΤΕΝΕΡΓ στα 14.94. Πάμε για την τεχνική αντίδραση _ ξεπέτα

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
hippy είπε...


Κύριε mano για να γίνει κάτι πρέπει κάποιος να κερδίζει απ΄αυτό. Υπάρχει κάποιος λεφτάς (όχι παραμυθάς) που θα κερδίσει από το βύθισμα του ρηχού μας ΧΑΑριτωμένου? Ο Paulson? Ο Watsa? Η Fidelity? Απλά η αγορά μας σπεύδει να κλείσει την πτωτική ψαλίδα με τα ευρωπαικά. Έπαιξαν και κάποιοι το γύρισμα των τραπεζών, δεν τους βγήκε, οπότε έχωναν ΟΤΕ, ΜΥΤΙΛ, ΟΠΑΠ για να κλείσουν τα margin.

Ψυχραιμία. Θέλω να πιστεύω ότι σε γενικές γραμμές θα μας βγει το σενάριο για λήξη των αρνητικών ειδήσεων (επιτόκια-πληθωρισμός-αέριο) μέχρι το 1ον ΦΕΒ/2023. Το οποίο όμως θα προεξωφληθεί νωρίτερα. Ήδη ο Powell μας δικαιώνει με το χρονοδιάγραμμα του.

Λογικά ο Γιάνκης θα γυρίσει έστω και τεχνικά...το πιθανότερο αύριο)


(προσωπικά όμως κλείνω αυτιά και μάτια σε βαμπιρ και σειρήνες...αγορές όταν οι πιθανότητες θα γυρίσουν υπέρ μας...το Δεκέμβριο??)

manos είπε...

Κύριε Ηλία ευχαριστουμε για την ανάλυση.οι περισσότεροι από εμάς είναι παίχτες εσείς είστε γνώστης του αντικειμένου.Με χαρά όταν γυρίσω Αθήνα θα ήθελα να τα πούμε

hippy είπε...


Ευχαρίστως φίλε Μάνο.

mixalis mixalios είπε...

Τουλάχιστον πήγε καλά η 4ετια 2015 2019 για το Χρηματιστήριο...

austin είπε...

Το μεγάλο θέμα είναι που δεν θέλον να το δουν οι έχοντες, κατέχοντες και βρίζοντες τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι με τις δράσεις τους στην ΕΕ (εκεί μας νοιάζει κυρίως) καθώς και την Ελλάδα ανεβοκατεβάζουν τα ακροδεξιά σχήματα-μορφώματα και κυβερνήσεις.

Μετά την Σουηδία και η Ιταλία και έχει και συνέχεια με τα απίστευτα ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ ότι μας φταίει ο Πούτιν και τι να κάνουμε και τι να ράνουμε.

Φταίει δεν φταίει, το τίμημα το πληρώνουμε εμείς. Και υπάρχουν υποστηρικτές που λένε τι να κάνουμε, "φτιάχνουμε την πραγματικότητα μας" και μετά έχουμε το παρακάτω...

https://twitter.com/greg_price11/status/1574251105940377607?t=IO-6UnMNAfzWKhzZC8PbZQ&s=09

Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι τα άκρα, ειδικά σε συνθήκες σαν τις σημερινές, λένε πράγματα που είτε είναι βάσιμα είτε είναι φαινομενικά βάσιμα και γίνεται αυτό που μας διδάσκει η ιστορία, αλλά θέλουμε να εθελοτυφλούμε.

(Υ.Σ. Μόλις μου έστειλαν αυτό στο twitter, άνοιξα να το βάλω και είδα τον Αρταξία να γράφει. Στην αρχή είπα να μην βάλω γιατί με έχετε ζαλίσει ότι γράφω όποτε και αυτός, μετά απλά αδιαφόρησα. Άλλωστε μόνο ο Hippy, ο Μάνος και ο Μιχαλιός έμεινε να γράφουν έστω κάτι κάποιες φορές, εκτός τσακωμών).

hippy είπε...


"Αρχής γενομένης από την "επιστροφή", η οποία δεν ήταν επιστροφή, αλλά clickbait για "το άρθρο που μου ζήτησαν".


Εγώ του το ζήτησα στο facebook κι ευχαριστώ που ανταποκρίθηκε


"13 Σεπ 2022, 9:23 μ.μ.

Στείλατε

Μιχάλη, μήπως πρέπει να καθαρίσεις το τελευταίο ποστάρισμα στη "γνώμη" από την κόπρο? Όχι τίποτα άλλο, μπας και φιλοτιμηθεί κανένας σοβαρός και γράψει (εσύ πχ)"

hippy είπε...


Κατά τα λοιπά μπαίνεις επάξια αγαπητέ στην ομάδα των "αδιαφορούμε για την ύπαρξη τους και προχωρούμε".

Έτσι που τη ζωή σου ρήμαξες εδώ στην κόχη τούτη την μικρή, σ' όλην την γη την χάλασες.

Τι κρίμα.

hippy είπε...

Κωνσταντίνος Καβάφης-Η πόλις


Είπες· «Θα πάγω σ’ άλλη γη, θα πάγω σ’ άλλη θάλασσα.
Μια πόλις άλλη θα βρεθεί καλύτερη από αυτή.
Κάθε προσπάθεια μου μια καταδίκη είναι γραφτή·
κι είν’ η καρδιά μου — σαν νεκρός — θαμμένη.
Ο νους μου ώς πότε μες στον μαρασμόν αυτόν θα μένει.
Όπου το μάτι μου γυρίσω, όπου κι αν δω
ερείπια μαύρα της ζωής μου βλέπω εδώ,
που τόσα χρόνια πέρασα και ρήμαξα και χάλασα.»

Καινούριους τόπους δεν θα βρεις, δεν θά βρεις άλλες θάλασσες.
Η πόλις θα σε ακολουθεί. Στους δρόμους θα γυρνάς
τους ίδιους. Και στες γειτονιές τες ίδιες θα γερνάς·
και μες στα ίδια σπίτια αυτά θ’ ασπρίζεις.
Πάντα στην πόλι αυτή θα φθάνεις. Για τα αλλού — μη ελπίζεις —
δεν έχει πλοίο για σε, δεν έχει οδό.


Έτσι που τη ζωή σου ρήμαξες εδώ
στην κόχη τούτη την μικρή, σ’ όλην την γη την χάλασες.

hippy είπε...


O Ευάγγελος ότι βάζει στόχο το πετυχαίνει (ρεκορ κερδοφορίας το 2022 και το 2023). Περιμένω να δω τι θα γίνει με τα €13 (τοπικό υψηλό 16/2/2021-τοπικό χαμηλό 5,6/7/2022)

https://finupnews.gr/%ce%b7-mytilineos-%ce%b5%cf%80%ce%b5%ce%ba%cf%84%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b9-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bd-%cf%84%ce%bf%ce%bc%ce%ad%ce%b1-%ce%ad%cf%81%ce%b3%cf%89%ce%bd-%ce%b7%ce%bb%ce%b9/

manos είπε...

Austin θα ήθελα να γράφεις περισσότερο δώσε τροφή για σκέψη και ας μην συμφωνούμε όλοι

manos είπε...

Ο τουρισμός στην Σαντορίνη τραβάει μέχρι τέλος Νοεμβρίου.Τα κρουαζιερόπλοια έρχονται 5 κάθε μέρα.Στην μήλο όπως και στην Πάρο τέλος Οκτωβρίου αρχές Νοεμβρίου

manos είπε...

Ολύμπικ βγάζει αποτέλεσματα και θα φύγει πάνω

hippy είπε...


Στο Στέγγο δεν δίνω ούτε τα αποφάγια μου. Μαφία.

manos είπε...

Μεγάλη μαφία.αυτη που παίζουνε την μετοχή μεγαλύτερη αλλά είναι τσάμπα εδώ

paolostar είπε...

Ρε οπλαρχηγε και βλασο αλλάξτε τηλεφωνα και δώστε ραντεβού σε κανένα παιδότοπο ή κάντε εγγραφή σε κανένα σταθμό προσχολικής ηλικίας να παίζετε όλη μέρα και να μη μας ζαλιζετε τα α@@@@δια!!!ΕΛΕΟΣ ΔΗΛΑΔΗ!!!!

hippy είπε...


paolostar

👍 👍

mixalis mixalios είπε...

Μακρυά και αγαπημενοι
https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/2142743/tehnikh-olympiakh-anazhteitai-akoma-to-teliko-poso.html

austin είπε...

Φίλτατε εμπίπτεις πλέον στην κατηγορία τρολ, κανένας δεν σου δίνει σημασία, πέρα από τον Οπλαρχηγό που βρίζεστε.

Στα άλλα, πάμε λίγο με το ευρώ, χώστε το μέχρι να ανεβάσει η λαγκάρντ.

Με τις ανοησίες που κάνει η Ευρώπη και τις ανοησίες μια "βλακώδους" φιλελεύθερης πολιτικής, που δώσανε τα κλειδιά της Ευρώπης στην Γερμανία... το νόμισμα κατακριμνίζεται.

Μακράν το καλύτερο trade μου να γυρίσω σε δολάρια τότε κάπο στο 1,34 και από τότε μόνιμο γύρισμα σε δολάρια με κάθε ευκαιρία. Τώρα ψάχνομαι που να τα γυρίσω πάλι σε ευρώ. Σήμερα άντε αύριο? Βλέπουμε.

Εύγε!

Και επειδή το remote working για άλλη χώρα ακόμα δεν κάθεται, επόμενος στόχος μετανάστευση. 4 χρονάκια καμμένα στας Ευρώπας της δημοκρατίας, του διαχωρισμού βαρρά νότου, των κυρώσεων που πυροβολούν τα πόδια κτλ κτλ.

Που να πάτε σήμερα στην Μέση ανατολή. Από πέρισυ έλεγα, το όραμα είναι εκεί που φοράνε ακόμα μπούργκες! πόσο τραγικό

austin είπε...

Έσπασε κάτω η αμερική, αν το σώσει στο άνοιγμα πάμε για αντίδραση καλή, αν όχι, ας ξεκινήσουμε τα κλάματα.

Κατά τα άλλα... τέτοιος αντιδείκτης δεν παίζει να έχει ξαναυπάρξει. Βγαίνει και λέει για σόρτηδες την ώρα που κανείς εδώ δεν λέει ότι είναι σορτ και η αγορά πέφτε ακόμα παραπάνω απο χθες.

Λέει σήμερα για btc και αν δεν το σώσει ο αμερικάνος ΙΣΩΣ σπάσει και τα προηγούμενα.

παπαπαπ. Λέγε πουτιν εμένα, και εσύ δίνε μας info

paolostar είπε...

Το μόνο παρήγορο στην όλη κατάσταση είναι ότι πέφτουμε με σχετικά χαμηλό τζίρο

hippy είπε...


Χαίρεται

με τιμή στο 77 έχει σχεδόν 5% απόδοση το 10ετές. Αφορολόγητη. Εκτιμώ πως ακόμα και μετά 2 αυξήσεις των 0,75 εκάστη από την ΕΚΤ μέχρι το Δεκέμβριο δεν θα το δούμε σημαντικά πιο κάτω. Από την άλλη με τέτοια γκίνια τούτη την περίοδο (εκρήξεις στους Nord Streams) βρίσκω φρόνιμη την απόφαση για αναμονή μέχρι το Σεπτέμβριο. Στην τελική ως προς το μετρητό "κι αν δεν βρέχει στάζει" (ΙΝΤΕΑΛ, ΚΑΜΠΑΣ κι έπεται συνέχεια)

https://www.boerse-frankfurt.de/bond/gr0124038721-griechenland-republik-1-75-22-32

hippy είπε...


"βρίσκω φρόνιμη την απόφαση για αναμονή μέχρι το ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ"

αχ βρε δαίμονα κατεργάρη 👺

hippy είπε...

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ (από Eurobank Equities)

Ενδυναμώνοντας την ανάπτυξη μέσω της Μετάβασης στην Πράσινη Ενέργεια

Βαθμολογία: Αγορά

Τιμή-στόχος: 25,60 ευρώ από 24,80 ευρώ



Η τιμή της μετοχής δεν είναι συγχρονισμένη με τα θεμελιώδη στοιχεία. Κορυφαία επιλογή – Οι μετοχές της Μυτιληναίος έχουν υποχωρήσει κατά 25% από την πρόσφατη κορύφωση και σημείωσαν πτώση 3% τον τελευταίο χρόνο, με την τιμή της μετοχής να μην συγχρονίζεται με τα θεμελιώδη μεγέθη (τα καθαρά κέρδη 2023e αυξήθηκαν +29% από την ΕΕ την ίδια περίοδο) . Παρά το ασταθές εξωτερικό περιβάλλον, ο Όμιλος δημοσίευσε εντυπωσιακά αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο (EBITDA +89% σε ετήσια βάση), πυροδοτώντας έναν νέο γύρο θετικών αναθεωρήσεων, με το EBITDA 2022-24e να αυξάνεται κατά 9-17% με αυτήν την έκθεση. Η έγκαιρη εστίαση της διοίκησης στην ενεργειακή μετάβαση τοποθετεί τον όμιλο καλά στη διατήρηση της σταθερής δυναμικής κερδών, με τις εκτιμήσεις μας να προβλέπουν 3-ετή EBITDA CAGR 32%. Θεωρούμε ότι αυτή είναι μια αρκετά συναρπαστική πρόταση, λαμβάνοντας υπόψη τη σίγαση αποτίμησης (4,5x 1 έτος EV/EBITDA) και, επομένως, επαναλαμβάνουμε τη μετοχή ως κορυφαία επιλογή.


-Αναδεικνύεται ως «πράσινος» παίκτης
-Καθώς ο Όμιλος στρέφει την εστίασή του στη συμβολή στην παγκόσμια ενεργειακή μετάβαση, αναμένουμε ότι το «Πράσινο EBITDA» θα αυξηθεί από 174 εκατ. ευρώ το 2022 σε περίπου 600 εκατ. ευρώ έως το 2025 εδάφους, με επικεφαλής κυρίως το διευρυμένο παγκόσμιο χαρτοφυλάκιό του για ΑΠΕ και το «Πρασινοποίηση» της παραγωγής αλουμινίου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, τα Πράσινα EBITDA θα αντιπροσωπεύουν πάνω από 70% στο μείγμα του ομίλου 2025e σε σύγκριση με μόλις 16% το πρώτο εξάμηνο του 2022.


-Μεταλλουργία:
-Αντισταθμιστές που στηρίζουν το 2022-23e – Υποστηρίζουμε ότι η πρόσφατη πτώση των τιμών του LME δεν θα πρέπει να προκαλεί ανησυχία στους επενδυτές, καθώς η Mytilineos έχει αντισταθμίσει τις τιμές πώλησης αλουμινίου για την περίοδο 2022-2023 σε αρκετά υγιή επίπεδα. Υποστηρίζουμε επίσης ότι η περαιτέρω πτώση για το LME είναι περιορισμένη, καθώς ο ραγδαία πληθωρισμός έχει οδηγήσει στην καμπύλη κόστους μετρητών του μεταλλουργείου, κάτι που ενδέχεται να οδηγήσει σε περικοπές της προσφοράς. Αναμένουμε το EBITDA του τμήματος €292 εκατ. το 2022e (+83% σε ετήσια βάση) να σταθεροποιηθεί κοντά στο όριο των €270 εκατ. το 2023-24e.


-Power & Gas:
-επαναφορά της κερδοφορίας σε αποδόσεις σπινθήρα σε επίπεδο ρεκόρ – Παρά τις κανονιστικές τροποποιήσεις το 2022, το τμήμα P&G βρίσκεται σε καλή θέση για να πλοηγηθεί στο δύσκολο περιβάλλον και φαίνεται έτοιμο να προσφέρει άνοδο 46% σε ετήσια βάση στο EBITDA. Οι μονάδες υψηλής απόδοσης του Ομίλου διατηρούν ισχυρά spreads σπινθήρα (>€60/MWh σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, c2x υψηλότερα σε ετήσια βάση), ενώ η εισαγωγή της νέας θερμικής μονάδας αερίου CCGT (63,5% απόδοση) έως το 4ο τρίμηνο του 2022 θα διπλασιάσει την παραγωγική ικανότητα του Ομίλου και περαιτέρω ενίσχυση της εξάπλωσης σπινθήρων. Η δραστηριότητα εμπορίας LNG έχει επίσης αναδειχθεί ως σημαντικός παράγοντας κερδοφορίας, δεδομένης της ραγδαίας αύξησης των τιμών του φυσικού αερίου, με το 2022e EBITDA από την προμήθεια φυσικού αερίου να φαίνεται ότι θα ξεπεράσει το όριο των €100 εκατ. (έναντι €20 εκατ. το FY'21).


-Η RSD θα οδηγήσει σε μακροπρόθεσμη «Πράσινη» ανάπτυξη
-Η RSD ειδικεύεται σε έργα που σχετίζονται με ΑΠΕ, όπως εγκαταστάσεις ηλιακής ενέργειας και έργα αποθήκευσης ενέργειας παγκοσμίως, με τη Mytilineos να επωφελείται από την επιταχυνόμενη παγκόσμια ενεργειακή μετάβαση. Αναμένουμε ότι το τμήμα RSD (6,2 GW ανεκτέλεστο έναντι μόλις 3 GW το 2021) θα είναι ένας σημαντικός μοχλός ανάπτυξης για τον όμιλο, αυξάνοντας έως και 150 εκατ. ευρώ EBITDA μετά το 2023e από 22 εκατ. ευρώ το 2021 (23% στο μείγμα ομίλου μετά το 2023ε από 6% το 2021).


-Αύξηση PT στα 25,6 €. επαναλαμβάνουμε ως κορυφαία επιλογή
–Ενσωματώνοντας τις νέες παραδοχές μας για κάθε επιχειρηματική μονάδα, αυξάνουμε το PT (με βάση το SOTP) στα 25,6 €, υποδηλώνοντας 1 έτος fwd EV/EBITDA <7x, σε καμία περίπτωση επιθετική δεδομένων των πλεονεκτημάτων της διατριβής.

austin είπε...

https://www.tradingview.com/x/2zBb2kJ0/

DXY ας ελπίσουμε προσωρινώς να ταβάνιασε, μπα και χαλαρώσουμε

mixalis mixalios είπε...

https://www.google.com/amp/s/www.kathimerini.gr/economy/562065472/se-prochorimenes-syzitiseis-terna-energeiaki-me-first-sentier/amp/

mixalis mixalios είπε...

Αν οι πληροφορίες της αγοράς ισχύουν τότε η ΔΠ δεν θα είναι κάτω από τα 21 ευρώ. Και για μια ακόμα φορά ο Λεωτσακος θα έχει πέσει έξω...

hippy είπε...


Πιθανολογώ Μιχαλιό μου ότι η ενεργειακή κρίση φέρνει το ρόδινο μέλλον των ΑΠΕ 2 χρόνια εγγύτερα. Προσωπικά σκέφτομαι να το ποντάρω με ΜΥΤΙΛ (λόγω τεχνογνωσίας ΜΕΤΚΑ) και με ΔΕΗ λόγω ισχυρότερου ταμείου απ΄τις υπερμοχλευμένες άλλες...και κυβερνητικής υποστήριξης. Τοποθετήσεις προς το τέλος του χρόνου έστω κι αν χρειαστεί να πληρώσω ακριβότερα. Θα θεωρήσω το επιπλέον έξοδο-εάν χρειαστεί-κάπως σαν κόστος ασφάλειας κινδύνου για ασφαλέστερο timing.

austin είπε...

Έχει πλάκα. 10 το βράδυ είπε πάλι για τους σόρτηδες και σήμερα χάνει 1% η Αμερική για την ώρα.

Μπορεί να το μαζέψει, και να βγεις με κέρδος, αλλά τόση "θεία δίκη" με το που βγαίνεις να γράφεις κατί να γίνεται το αντίθετο... ΑΜΕΣΑ μόνο επειδή ήρθες εδώ και έβαλες τόοοτε αν θυμάσαι φόκο στο μπλόγκ.

Να σαι καλά να σε αγνοούμε! ΟΛΟΙ!

austin είπε...

Χθες είπες εσύ ότι αγόρασες BTC. Κοιτάς ελληνικό για να παίξεις το BTC. τα έχεις χάσει εντελώς.

Andreas D. είπε...

https://www.capital.gr/epixeiriseis/3661241/o-d-koutras-konta-stin-exagora-tis-domikis-kritis

manos είπε...

Καλησπέρα η ευαπς γιατί κρεμάει έτσι

hippy είπε...


Φρικτά αποτελέσματα

https://www.euro2day.gr/QuotesDetail.aspx?q=152

Λογικά το ίδιο θα συμβεί και με την ΕΥΔΑΠ όταν θα διευκρινιστεί τι θα γίνει με την επιστροφή κεφαλαίου (είτε την δώσει είτε όχι)

hippy είπε...



Η διοίκηση είναι κυβερνητική επιλογή => πολύ δύσκολα θα αυξήσει τα τιμολόγια με τις βουλευτικές εκλογές μπροστά. Το πιθανότερο άλλωστε είναι να πάρει εύσημα για την "κοινωνική της ευαισθησία" καθώς οι πελάτες της-καταναλωτές είναι υπερχιλιαπλάσιοι από τους μετόχους. Λογικά και τα ετήσια αποτελέσματα θα είναι έτσι χάλια καθώς θα μειωθεί κάπως το ενεργειακό κόστος αλλά θα αυξηθούν λόγω πληθωρισμού οι αποδοχές των υπαλλήλων.


Η μικρή εμπορευσιμότητα δυστυχώς κρατά τους επενδυτές αιχμάλωτους (κι εμένα). Το μόνο παρήγορο (σημαντικό όμως) είναι το καθαρό ταμείο των 2,50 ευρώ/μετοχή που θα ανασχέσει τις πιέσεις στο χαρτί (πιθανολογώ τα €3,50-χαμηλά τα πρώτα χρόνια του συριζα-δεν θα σπάσουν). Επίσης εγγυώνται επιστροφή κεφαλαίου για τις αδύναμες χρήσεις 2022 και 2023 που ανέφερε το management.

mixalis mixalios είπε...

Πάντως όλες αυτές οι ΔΠ που γίνονται τον τελευταίο καιρό δείχνουν ότι οι αποτιμήσεις είναι χαμηλά αλλά κυρίως ότι οι προοπτικές της χώρας και των εταιρειών είναι πολύ καλές.

mixalis mixalios είπε...

https://www.google.com/amp/s/www.insider.gr/epiheiriseis/244570/psinontai-deals-kai-stis-mikres-kataskeyastikes-o-d-koytras-i-domiki-kritis-kai%3famp

mixalis mixalios είπε...

Εμένα μου ανοίγει κανονικά. Ελπίζω να μην σας έστειλα καμια τσόντα...

https://www.insider.gr/epiheiriseis/244570/psinontai-deals-kai-stis-mikres-kataskeyastikes-o-d-koytras-i-domiki-kritis-kai

ArTaXiA είπε...

Ο/Η Peter V. είπε...

Για αυτό και δεν γράφω εδώ πλέον όλες τις πράξεις μου μέχρι να καθαρίσει το μπλογκ από κουραδόμαγκες.

29 Σεπτεμβρίου 2022 - 10:31 π.μ.

Ναι, εδώ βάζεις μόνο τις χαμένες, για να γελάμε με τα χάλια σου.

ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑ.

Ευτυχώς, βοήθησε ο κύριος Γιάννης και πληρώθηκες τη χασούρα από τα ΦΦ, έτσι Πινόκιο;

austin είπε...

Πληθωρισμός το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Μόνη ελπίδα σε κανά μισάωρο τι θα βγάλει η Αμερική. Αλλιώς σπάει πανηγυρικά κάτω η φάση.

Οξύμωρο, η ύφεση φοβίζει και η porsche πήγε μπούνια με την IPO.

ΤΙ να πει κανείς...

hippy είπε...

"Ο/Η austin είπε...

Πληθωρισμός το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Οξύμωρο, η ύφεση φοβίζει και η porsche πήγε μπούνια με την IPO.

ΤΙ να πει κανείς..."


Πάνε σχεδόν 5 χρόνια που σου είπε κάποιος πως οι Αυξήσεις Μετοχικού Κεφαλαίου και οι Δημόσιες Προτάσεις ακολουθούν άλλο δρόμο, έχουν άλλο θεό.

Επόμενο ραντεβού-πιθανότατα-τούτο εδώ.

"Τράπεζες // Το ΤΧΣ ανακοίνωσε επίσημα την επιλογή της Rothchild ως ανεξάρτητου συμβούλου για τη στρατηγική αποεπένδυσής του"

Φρόντισε να έχεις χρήματα.

hippy είπε...


ΑΣΧΕΤΟ

ο δάσκαλος για περιόδους σαν και δαύτη όπως τα πέτρινα χρόνια 1990-95 σηνήθιζε να λέει "τα λεφτά στην τράπεζα παίρνουν και τόκο"...που νά΄ξερε πως τώρα "τα λεφτά στην τράπεζα πληρώνουν τόκο".

O tempora o mores που θα΄λεγε ο πειρατής στον Αστερίξ καθώς θα βυθιζόταν το πλοίο του.

mixalis mixalios είπε...

Πρόβλεψη. Η Φριγο πάει για ΑΜΚ 60 εκατ. Δεδομένου ότι ο βασικός μέτοχος θα καταβάλλει 30εκ για ενδιάμεση χρηματοδότηση αυτά εκτιμώ ότι θα είναι μετατρέψιμα σε μετοχές. Κατέχει το 50% περίπου. Μου θυμίζει πολύ το προηγούμενο πλάνο του 2017...Αν υπολογίσουμε ότι η κεφάλαιοποίηση είναι τώρα 30 εκ κάποιος θα πρέπει να βάλει τα διπλά λεφτά για να διατηρήσει τη θέση του στην εταιρεία εφόσον η ΑΜΚ θα ναι 60 εκ.
Από την άλλη μπορεί να μην γίνει τίποτα από όλα αυτα!

hippy είπε...


"συνήθιζε"...

...όπως συνηθίζει η ΦΡΙΓΟ την τραμπάλα τόσα χρόνια.

mixalis mixalios είπε...

https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/2154437/intrakat-shedio-kefalaiakhs-enishyshs-eos-to-telos.html

mixalis mixalios είπε...

Νομίζω μαλακιζομαστε. Υπαρχουν τόσα ενδιαφέροντα πράγματα χρηματιστηριακα...

austin είπε...

Από την μία έχεις κάτι ρωσόφιλα μέσα, στα όρια (ή καθόλο) της συνομωσιολογίας, και από την άλλη αυτό.

https://www.protothema.gr/greece/article/1291170/adonis-georgiadis-prokrisi-thriler-gia-ton-upourgo-stous-16-tournoua-tenis-sti-filothei-i-epiki-perigrafi-tou/

Ειλικρινώς από που να ενημερωθείς σοβαρά πλέον

Και κοροιδεύαμε τα βοσκοτόπια και το "καθεστώς"

hippy είπε...


"Νους υγιής εν σώματι υγιεί". Μπράβο στον Άδωνι για την "έμμεση" προτροπή για άθληση. Ευχαριστούμε austin για την πληροφόρηση-χαλάρωση.

Προσωπικά πάντως για ενημέρωση προτιμώ αντί για το πρώτο ψέμα τον οικονομικό ταχυδρόμο, την ναυτεμπορική και λοιπά οικονομικά έντυπα.

austin είπε...

Indeed.. το καλύτερο ελληνικό μέσο. Επ ευκαιρίας

https://www.ot.gr/2022/10/03/diethni/tourkia-sto-835-o-plithorismos-ton-septemvrio/

Και προς επίρρωση ξεκίνησαν τα "κανόνια", ήδη στην Τουρκία ένα εργοστάσιο (όχι πυλώνας της οικονομία, αλλά είναι ένδιεξη) μας ανακοίνωσε σήμερα ότι σταματά δραστηριότητα.

austin είπε...

Κάποιοι ανόητοι λιδορούσαν τα σχόλια μου γα τα φαγητά, την επισιτιστική κρίση κτλ..

Σήμερα.. One of Northern Europe’s largest vegetable brands HAK to shut down entire production for six weeks

https://euroweeklynews.com/2022/10/03/hak-vegetable-shut-down-production/

Έχουμε ανθρώπους και εταιρείες που κάνουν μοντέλα και πιθανά σενάρια αν παρθει μία απόφαση σε σχέση με μία άλλη. Όταν λοιπόν βιώνουμε τέτοια δομικά προβλήματα εν έτη 2022... συγγνώμη αλλά αδιαφορώ αν ο Πούτιν είναι αισχρός ή όχι. Όλοι ξέρουμε τι είναι ο Πούτιν.

Όλοι ξέρουμε τι είναι ο ερντογάν και η γνώση δίνει δύναμη σε αυτόν που θέλει να "λέγεται πολιτισμένος". Η δύση φέρει τις μεγαλύτερες ευθύνες δυστυχώς και οφείλουμε να είμαστε αντικειμενικοί, αν μας ενδιαφέρει να λεγόμαστε λογικοί. Δεν μειώνω την ευθύνη του τρελού. Απλά ο τρελός είναι τρελός. Ο λογικός? Τι κάνει? Αποτρελαίνεται και απλά κράζει τον άλλο.

hippy είπε...


"Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω" (Νίκος Καζαντζάκης)

Κι ο Χίτλερ ήταν τρελλός. Το αγνόησαν κι αιματοκύλισε τον κόσμο.

Κι ο Τσίπρας μαλάκας ήτανε-είναι. Το αγνοήσαμε κι αποφύγαμε την (εκ νέου) χρεοκοπία της χώρας μας κυριολεκτικά στο παρά ένα (δραχμή).

Για ότι γίνεται έχουμε όλοι μας ευθύνη.

(δεν τρολλάρω, δεν πολιτικολογώ το πιστεύω μέχρι κεραίας...κι ο σουλτάνος με τη γαλάζια πατρίδα του και τον αναθεωρητισμό του το επαληθεύει)

hippy είπε...


Βρισκόμαστε περίπου στη μέση ως προς τις αυξήσεις των επιτοκίων στη Fed και κάπως πιο πίσω στην ΕΚΤ. Πιστεύω πως η ταλαιπωρία δεν τελείωσε για τις αγορές απλά χρειάζονται κάποιες αναδύσεις για αναπνοή. Μια ταλαιπωρία για 2-3 μηνες ακόμα μου φαίνεται λογική. Εννοείται πολύ πιο ήπια. Σε ότι με αφορά, τζογαδόρος δεν είμαι, οπότε γυρίζω πλευρό...zzzzzzzzzz

Καλημέρα σε όλους

VAGGELIS MP είπε...

https://www.euro2day.gr/news/economy/article/2154834/pyra-kata-komision-kai-verolinoy-apo-eyaggelo-myti.html

mixalis mixalios είπε...

Ξανα αγορά ΙΝΚΑΤ στο 1.59 και σκέφτομαι που να δώσω ΤΕΝΕΡΓ...

hippy είπε...


Peter V. vs ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ


Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα...Εάν και όταν βαρεθείτε και φύγετε, πιστέψτε μας, ΚΑΘΟΛΟΥ δεν θα μας λείψετε.

mixalis mixalios είπε...

Και δεν έχει καμία σημασία ποιος το ξεκίνησε...

austin είπε...

https://www.weforum.org/agenda/2022/09/my-carbon-an-approach-for-inclusive-and-sustainable-cities/

Όταν κάποιος έξω από το αφήγημα των πληρωμένων μέχρι το κόκκαλο ΜΜΕ, έλεγε κάτι για την κατάσταση του Covid και τι δεν άκουγε από όλους. Π.Χ. Ιωαννίδης. Ακόμα και ο Μιχάλης εδώ τον είχε κράξει...

Διαβάζουμε λοιπόν από την επίσημη σελίδα του world economic forum σε ένα πραγματικά πολύ ενδιαφέρον άρθρο ότι:

1. COVID-19 was the test of social responsibility – A huge number of unimaginable restrictions for public health were adopted by billions of citizens across the world. There were numerous examples globally of maintaining social distancing, wearing masks, mass vaccinations and acceptance of contact-tracing applications for public health, which demonstrated the core of individual social responsibility.

Κοίτα να δεις... Άραγε συλλέξανε και data πχ που στέλναμε μηνύματα για να εξάγουν συμπεράσματα για το "απόλυτα λογικό τεστ" (δεν το λέω ειρωνικά, η ιστορία έχει αποδείξει περίτρανα ότι ακόμα και ΤΥΧΑΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ εργαλοιοποιούνται)?

Καλά δεν θυμάμαι ότι τα είχε δώσει τσάμπα ο δικός μας εδώ στην Πάλαντιρ, εταιρεία επεξαργασίας big data?

Η μόνη μου χαρά είναι μία.. Δεν είμαστε και τρελοί αυτοί που λέγαμε "ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΚΟΛΛΑΕΙ ΣΤΟ ΠΡΑΓΜΑ". Όχι στην πανδημία, αλλά στο πόσο εύκολα δεν έπρεπε κανείς να μιλάει και να χλευάζεται απλά επειδή αμφέβαλε για πράγματα περίεργα...

mixalis mixalios είπε...

Προσπαθω να καταλάβω τι κακό λέει το άρθρο στα Αγγλικά. Ότι σε αυτή τη δοκιμασία μπήκε όλος ο κόσμος κτλ. Γνωστά αυτά. Όπως και γνωστό αυτό που έλεγε ο Ιωαννιδης ότι θα έχουμε μόνο 10000 νεκρούς και ότι είναι γριπούλα. Πάμε για άλλα...

hippy είπε...


Αρρώστησα δυό φορές από covid. Το ίδιο και ο γιος μου (γυναίκα και θυγατέρα μία). Ευτυχώς είχαμε κάνει και τις 3 δόσεις και το περάσαμε ξώφαλτσα. Ο Αιτωλοακαρνανίας Κοσμάς (και πολλοί άλλοι) πήγε να βρει το δημιουργό του. Φαντάζομαι θα του τα έψαλε για τα καλά που αρνήθηκε να πιστέψει στην επιστήμη. Ας πρόσεχε.

Μου κάνει εντύπωση που τόσα εκατομύρια άνθρωποι θεωρούν ότι έχουν εγκυρότερη άποψη από τους ειδικούς επιστήμονες. Δεν το θεωρώ έπαρση αλλά δεν μπορώ να προσδιορίσω τι είναι. Ίσως αντίδραση στα κελεύσματα της ΤV που είναι γεγονός ότι έχει κατρακυλίσει πολύ (αναφέρομαι στα τρομολαγνικά δελτία ειδήσεων).

austin είπε...

Μπλέκεις την επιστήμη με την εργαλοιοποίηση.

Ξέρω άνθρωπο 94 ανεμβολίαστο, καρκινοπαθή που έκανε αγωγή που δεν θα ενέκρινες ποτέ και το πέρασε πολύ καλύτερα από γριπη.

Ξέρω εμβολιασμένο που πέθανε.

Τίποτα δεν σημαίνουν αυτά, άλλο η επιστήμη, άλλο η προσωπική παρατήρηση και άλλο η εργαλοιοπήση που αναφέρω.

Το θέμα δεν είναι να πάμε κόντρα στην επιστήμη και στην πανδημία, αλλά η μανία που τους έπιασε να ΜΗΝ μιλάει κανείς αντίθετα. Απόδειξη το παραπάνω.

Απόδειξη ότι θέλανε να κάνουν ένα εμβόλιο σε παιδιά με νούμερα που δεν το υποστήριζαν επιστημονικά.

Αυτά, δεν μπλέκω στην κουβέντα, γιατί πολύ απλά η δική μου οπτική είναι μία:

ΚΑΙ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΦΑΣΙΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΠΟΥΜΕ. ή μήπως έχουμε??

mixalis mixalios είπε...

ΤΕΝΕΡΓ έφυγαν στα 17.67 Αρκούντως τυχερός αγόρασα στα χαμηλά του μήνα και πούλησα στα ψηλά του. Λογικά έχει κι άλλο πάνω. Αλλά δεν υποτιμούμε αυτο το ποσοστό κέρδους τόσο γρήγορα.
Ήλια, ΙΝΤΕΚ έχω ακόμα...

paolostar είπε...

Δυστυχώς Μιχαλιό η ψυχοπαθεια ορισμένων είναι αθεραπευτη ....
Το είπα και το ξαναλέω κλειστή εδώ και τώρα και στο πρώτο άσχετο-κακόβουλο σχόλιο κατευθείαν ban.... Το έχουν ήδη κάνει παραδίπλα φόρουμ .....
Μόνο έτσι θα γλιτώσουμε από τη μαλακια που δέρνει αλύπητα ορισμένους εδώ μέσα !!!

paolostar είπε...

Και μια προτροπή προς τον hippy:είσαι από τους λίγους αξιόλογους (χρηματιστηριακα) εδώ
μέσα αλλά σταμάτα να ασχολείσαι με όλους τους ηλιθιους εδώ μέσα .....είσαι σε μειονεκτική θέση θα σε ρίξουν στο επίπεδο τους και θα σε κερδίσουν λόγω εμπειρίας που έλεγε και ένας γνωστός και μη εξαιρεταιος!!

mixalis mixalios είπε...

Πρόβλημα αυτός ο Hippy, και μένα μου να πάρω byte και κέρδισα...

mixalis mixalios είπε...

Ωραία η Αμερική. Ξεκίνησε full πτωτικά και γύρισε θετική. Μετά από ένα συνεχομενο rallye δύο ημερών...

hippy είπε...


1) Είχα πάρει μεγάλη θέση στην byte Μιχαλιό μου. Αντίστοιχη με περίπου 8000 ΙΝΤΕΚ. Οπότε έδωσα τα 3/4 την πρώτη μέρα. Κράτησα μόνο 2000 και περιμένω απ΄το Λάμπρο να την (ξανα)αναστήσει.

2) Τα μικρά ευκολάκια και γρήγορα (ΕΥΠΙΚ, ΤΡΑΣΤΟΡ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, BYTE, ANEK) δεν τα θεωρώ μετοχικές τοποθετήσεις αλλά μετρητά.

3) Εξακολουθώ να θεωρώ τον ΟΛΠ ένα από τα τρία καλύτερα χαρτιά του ΧΑΑ (και για το πολεμικό κλίμα των ημερών ασφαλέστατη επιλογή). Το μόνο που δεν μου άρεσε στα αποτελέσματα εξαμήνου ήταν τα € 6.611.709,09 εκ. για προβλέψεις με την παρατήρηση "Για την περίοδο που έληξε την 30/6/2022 η αύξηση αφορά σε πρόβλεψη για αποζημίωση σύμβασης κατασκευής η οποία υπόκειται σε εκκρεμείς διαπραγματεύσεις προσφυγής και διακανονισμού με τον αντισυμβαλλόμενο". Θεωρώ το ποσό μεγάλο για τα δεδομένα του ΟΛΠ...επίσης θα ήθελα κάποια επεξήγηση

file:///C:/Users/ifame/Downloads/_CE91CE95___CE9FCE99CE9ACE9FCE9DCE9FCE9CCE99CE9ACE95CEA3_CE9ACE91CEA4CE91CEA3CEA4CE91CEA3CE95CE99CEA3_30_06_2022_FINAL_29.9.2022.pdf
(σελ.42)

4) Ο Ταβερνιάρης μου τα έψελνε προ 2ετίας ότι τον κατέστρεψα με την ΟΤΟΕΛ που την είχα δώσει (λέει) για αγορά στα €8 και πήγε 3,5. Καθώς η επιλογή με τα μερίσματα υπερτριπλασίασε ελπίζω να μου φέρει το ίδιο γούρι και τώρα 😁

ArTaXiA είπε...

Ποιος είναι πάλι αυτός ο γελοίος που σχολιάζει με το όνομα και το avatar μου;

Μα ο Peter o Καραγκιόζαρος Vlaso που φοβήθηκε πως θα τον βρει η δίωξη για τα στοιχεία του ΟΠΛΑ που έδωσε φόρα-παρτίδα και νομίζει πως θα την γλιτώσει.

Είναι ο Peter Καραγκιόζαρος Vlaso που τάχα μου αποζημιώθηκε από τον τάφο που έφαγε στην FF από "τον κύριο Γιάννη".

Είναι ο ίδιος ο Peter που τον αφήνουν να τα κάνει όλα εδώ μπουρδέλο, επειδή κατά βάθος τον γνωρίζουν, ειδάλλως δεν θα του σκούπιζαν τα σχόλια που διαγράφει, ώστε να μην φαίνεται πως τα έγραψε. (Αυτό μόνο διαχειριστής με γόμα μπορεί να το κάνει και μου φαίνεται ύποπτο να γίνεται ειδικώς για τα δικά του τα σχόλια)

Τέλος, είναι ο ίδιος ο Καραγκιόζαρος Peter που γράφει σε "κλειστή" αλλά ενώ δεν του ζητάει κανείς και ούλοι τον έχουμε χεσμένο, σας βάζει εδώ τις χαμένες του πράξεις, μήπως και τον πάρετε στα σοβαρά.

Εγώ, έχω ανοικτό προφίλ. Απλώς πατάτε επάνω και βλέπετε.

Ο άλλος, σας γλεντάει εδώ και χρόνια και τον αποκαλείτε και "Κύριο Vlaso".

Ακούς Χίππαρε; Για σένα ήταν αυτό! Σφίχτη της ρευστότητας με ΟΛΠ, και ΑΔΜΗΕ 50% στο κεφάλι ζημιά και παριστάνεις τον σπουδαίο.

Βάλε μας ένα ποιηματάκι του Λειβαδίτη, να ανεβούμε λίγο.

streetboy είπε...

Καλώς τον παπαρα του blog!!
Καλά μη νομίζεις...και σένα χεσμενο σε έχουμε άλλα εσύ εκεί συνεχίζεις να μας γράφεις τις μπούρδες σου.
Εκτός από τον vlaso έχεις βάλει και εσύ το χέρι σου και μαζί με κάποιους άλλους γνωστούς άγνωστους τα έχετε κάνει μπουρδελο.
Αντε στη τρύπα σου τώρα !!

ArTaXiA είπε...

@streetboy, γράψε μας κι εσύ μια γκουρουδιά σαν του Χίππαρου, ή του Καραγκιόζαρου, να γελάμε ρε!

Τύπου σφίγγω ρευστότητα, ή αγοράζω μετοχές του 25άρη που πέφτουν πάνω από 6%.

Βάλε κι εσύ το λιθαράκι σου στην μόρφωση και την παιδιά των θαμώνων.

Μην εμφανίζεσαι μόνο μετά από δικό μου σχόλιο, ή του Austin. Γιατί φαίνεται κάπως... Σαν να είσαι κάποιος από τους παλιούς που δεν θέλεις να κράζεις με το όνομά σου.

streetboy είπε...

Εσυ πες μας την γκουρουδια σου για την φολι .....Είναι ευκαιρία να την αγοράσουμε τώρα τι λες;Αλλά μετά μη σβήνεις τις βλακειες που λες....να τις διαβάζουμε να γελάμε.
Είμαι όντως κάποιος από τους παλιούς και έχω βαρεθεί πλέον τις μαλακιες από εσένα και από τα γιουσουφάκια σου....Όπου να ναι τώρα θα εμφανιστούν τους περιμένω ...

hippy είπε...


"Ο/Η ArTaXiA είπε...
@streetboy, γράψε μας κι εσύ μια γκουρουδιά σαν του Χίππαρου να γελάμε ρε!

Τύπου σφίγγω ρευστότητα."


1) Εάν κάποιος σήμερα εξακολουθεί να θεωρεί λάθος αυτήν την άποψη που πρωτοδιατυπώθηκε προ 6μήνου απλά αυτογελοιοποιείται. Άδικο για σένα που-κατά τη γνώμη μου-αξίζεις αρκετά περισσότερο.

2) Γκουρουδιά είναι μια πρόταση επένδυσης χωρίς αιτιολόγηση. Ο Χίππης ΠΑΝΤΑ αιτιολογεί προτάσεις και στρατηγική. Δίνω ένα παράδειγμα από παλιά που του την "έπεσε" σχολιαστής του μπλογκ



hippy είπε...

Ο/Η ArTaXiA είπε...

Το τι φάπα έχει πέσει στους σβέρκους των Λελέδων τις τελευταίες εβδομάδες δεν λέγεται.

Ξεκινώντας από τις αυξήσεις, περνώντας στα επιδόματα, καταλήγοντας στην αγορά εδώ που έχει την χειρότερη μηνιαία επίδοση, κι έρχεται σήμερα ο Μωυσής και τι λέει;

ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ "ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΟΥΝ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ".

Από τον φιλελευθερισμό στον Σταλινισμό, ένα σφίξιμο δρόμος.

Eν τω μεταξύ στη νεραϊδοχώρα του Liberal (ξέρετε που πληρώνει εδώ τους φίλους μας να προπαγανδίζουν) τι διαβάζουμε ως πρώτη είδηση;

"Ισχυρές Προοπτικές Ανάπτυξης για τις ελληνικές Τράπεζες" του κου Ταμπακόπουλου.

Και καπάκι από κάτω:

"Το «μπαζούκας» της Κομισιόν για την ενεργειακή ασφάλεια και την ανακούφιση των καταναλωτών" της κυρίας Βενέτη, εξαιρετικής συνεργάτιδος του μέσου και από παλιά στο Payroll.

Χαρά Θεού στο Liberal. Ούτε για κουπόνια γράφουν, ούτε για επιδόματα, ούτε για ζόρια.

Κι έρχεστε εσείς ρε ταγάρια ΠΑΛΙΟΖΑΙΟΙ KAI ΓΚΡΙΝΙΑΖΕΤΕ;

Φτωχάντζες, φτωχοποιηθήκατε επειδή είστε ΑΝΙΚΑΚΑΝΟΙ και τα βάζετε ρε με την κυβέρνηση;

Αντί να παίρνετε μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει τη σύνταξή σας και να σφίγγετε ρευστότητα, ενώ αγοράζετε ΑΣΤΑΚ;

Αντί να γλείφετε Κούλη και να σας έχουμε με πάγια αντιμισθία ως δεξιούς ψάλτες;

Αντί να χωθείτε σε τίποτα επιδόματα να λιγδώσει τ' άντερό σας;

ΝΤΡΟΠΗ ΡΕ!

23 Μαρτίου 2022 - 1:45 μ.μ.

==========================================================================================

Ο hippy απάντησε...

"Αντί να παίρνετε μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει τη σύνταξή σας και να σφίγγετε ρευστότητα, ενώ αγοράζετε ΑΣΤΑΚ;"



-Σύνταξη παίρνει όποιος δούλεψε και πλήρωσε τις σχετικές κρατήσεις. Τι εννοείς? Ότι πρέπει να παίρνουν κι όσοι έχουν εισοδήματα από τα ακίνητα που τους κληροδότησαν οι γονείς τους? Κι ας μην έχουν πληρώσει τίποτα?

-Τούτες τις μέρες επαληθεύεται το ρητό "cash is the king". Θεωρείς λάθος όσους προνόησαν κι έσφιξαν τη ρευστότητα? Κι έχουν σήμερα τη δυνατότητα να διαλέγουν επιλεκτικά αντί να κάνουν προσευχές και ν΄ανάβουν κεράκια στον Υψιστο όπως οι ρέστοι?

-Τα ΑΣΤΑΚουδάκια έχουν τρία μεγάλα πλεονεκτήματα. Εσωτερική αξία €9.90, μετρητά στο ταμείο ίσα με την κεφαλαιοποίηση στο ταμπλό και το πρότζεκτ Skyline της ΑΛΦΑ που θα δώσει "αέρα" τουλάχιστον 20% πάνω από την NAV. Άλλοι βέβαια ως τάχα "επαγγελματίες σύμβουλοι" συστήνουν την υπερτιμημένη ΠΡΟΝΤΕΑ στους πελάτες. Τι να πεις? Τα γνωστά, ξέρεις. Στραβός στραβόν οδήγαγε και είδαν φως στο λάκκο.

23 Μαρτίου 2022 - 10:11 μ.μ.

http://freeforumstocks.blogspot.com/


Κάθε άλλο σχόλιο περιττεύει 🌺

hippy είπε...


Έτσι όπως τα (ξανα)διαβάζω νομίζω πως επαληθεύτηκαν όλα μέχρι κεραίας.

Η πρόβλεψη, απαιτεί υπευθυνότητα. Είναι θεμιτό να γράφεις κάτι, όμως, αυτό θα πρέπει να έχει συνέχεια και συνέπεια σε σχέση με αυτό που έγραφες και πιο πριν. Η πρόβλεψη επίσης απαιτεί τεκμηρίωση. Και αν είναι δυνατό, σοβαρή τεκμηρίωση.

Η δική μου άποψη για τα μελλούμενα (που αφορά τη δική μου στρατηγική και μόνο) έχει πρωτοδιατυπωθεί προ μερικών εβδομάδων. Την ξαναποστάρω και περιμένω τη δική σου (αν έχεις)


"Ως προς την τάση εν μέσω περιορισμού ρευστότητας από τις κεντρικές τράπεζες, πληθωρισμού, ενεργειακού φόβου κλπ πιθανολογώ ότι θα συνεχίσει να είναι αρνητική τουλάχιστον για το επόμενο τρίμηνο. Αν όμως ανοίξουμε το χρονικό παράθυρο στο εξάμηνο πιστεύω πως όλοι οι προηγούμενοι αρνητικοί παράγοντες θα μετατραπούν σε θετικούς. Οι κεντρικοί τραπεζίτες θα έχουν ολοκληρώσει τις αυξήσεις των επιτοκίων, ο πληθωρισμός θα είναι αρκετά έως πολύ μειωμένος καθώς θα συγκρίνεται με τον (τεράστιο) τρέχοντα, ο χειμώνας θα είναι πίσω μας.  Όλα αυτά θα προεξοφληθούν φυσικά 1-2 μήνες νωρίτερα. Συνεπώς οι επενδυτές μετοχών με γνώμονα τα θεμελιώδη λίγα έχουν να φοβηθούν. Το μόνο που αξίζει να ψάξουν είναι ο χρόνος ενίσχυσης μετοχικης θέσης (Δεκέμβριος?). Επίτηδες άφησα τον πόλεμο έξω καθώς δεν έχω άποψη για τη διάρκεια του.

Ωστόσο ιδιαίτερα για το ΧΑΑ προσωπικά κρατώ μικρότερο καλάθι. Πιστεύω ότι το January effect (εάν θυμηθεί το ραντεβού με το ΧΑΑ όπως εγώ ελπίζω) θα είναι μικρότερης διάρκειας λόγω των εκλογών. Η τερατογένεση που επισήμανε ο πρωθυπουργός ΔΕΝ θα συμβεί, στον ουρανό της χώρας όμως θα εκτοξεύονται ρουκέτες  με δηλητηριώδη αέρια και στόχο να παραλύσουν τη σκέψη και την μνήμη των πολιτών. Η αχρειότητα σε ορισμένους πολιτικούς περισσεύει. Η ζώνη ασφαλείας σώζει ζωές και η ρευστότητα την υγεία του χαρτοφυλακίου."

ArTaXiA είπε...

Ρε Χίππαρε ειλικρινά τώρα.

Που τα πουλάς αυτά;

Έβγαλες τρία κι άλλα τρία τοις εκατό από arbitrage σε ΔΠ, ενώ κάθεσαι πάνω σε διψήφια ποσοστά ζημιών;

Ο ΑΔΜΗΕ, το συντηρητικό χαρτί;
Ο ΟΛΠ;

Που σφίγγεις και όλο σφίγγεις και πας τον ορίζοντα αγορών όλο και παρακάτω;
Μιλούσες για Νοέμβριο, τώρα από τον επόμενο χρόνο;

Με λένε Ρίζο κι όπως θέλω τα γυρίζω;

Κατέληξες εδώ να κομπάζεις και να καυχιέσαι, διότι δεν έχεις αντίλογο.
Εκεί που έχεις σοβαρό αντίλογο, δεν γράφεις.

Σεβαστό.

Αλλά όχι στον παλιό ρε Χίππαρε να κουνιέσαι.

Έχασες δύο bull run μέσα στην πτώση καραμπινάτα.

Και δεν ήταν των δύο ημερών, ήταν εβδομάδων.

Πριν μία εβδομάδα αγόρασα ΜΥΤΙΛ στο 13,32
Πούλησα σήμερα στο 14,80.

10% καθαρό.

Εσύ στο μεταξύ σφίγγεις ρευστότητα και πρέπει να περιμένεις τρεις δημόσιες προσφορές για να το βγάλεις.

Καλά κάνεις, είσαι μιας κάποιας ηλικίας κι έχεις συγκεκριμένη ιδιοσυγρασία.

ΑΛΛΑ ΜΗ ΜΟΥ ΚΟΥΝΙΕΣΑΙ, ΑΦΟΥ ΣΕ ΖΥΓΙΣΑΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΒΡΗΚΑΜΕ ΕΛΛΕΙΠΟΒΑΡΗ.

hippy είπε...


Κρίμα ρε ArTaXiA. Τίποτα δεν κατάλαβες. ΤΙΠΟΤΑ δεν ΑΙΤΙΟΛΟΓΕΙΣ. Βοθρος και Λάσπη. Ζήλεια και κακοήθεια. Συριζαίικη Ηλιοπουλήτιδα.

Δεν θα απαντήσω.

Έτσι που τη ζωή σου ρήμαξες εδώ στην κόχη τούτη την μικρή, σ’ όλην την γη την χάλασες.

hippy είπε...


ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΑΝΑΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ATTICA ΥΨΟΥΣ ΕΥΡΩ 210 ΕΚΑΤ.

Η «ATTICA ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι ο Όμιλος
Attica σύναψε διμερείς συμβάσεις δανεισμού, διάρκειας πέντε έως επτά ετών, με τρία ελληνικά
πιστωτικά ιδρύματα, συνολικού ύψους Ευρώ 210 εκατ. επιτυγχάνοντας την μακροπρόθεσμη
αναχρηματοδότηση όλων των δανειακών υποχρεώσεων του Ομίλου συμβατικής λήξεως 2022-2023.
Οι ανωτέρω συμφωνίες οδηγούν στη μείωση του μέσου περιθωρίου επιτοκίων (interest rate margin)
του Ομίλου.


Είχε αναφερθεί το ομόλογο ATTICA προ ημερών. Η συμφωνία συμφέρει τους ομολογιούχους πολύ καθώς πλέον τους φέρνει χρονικά μπροστά απο τις τράπεζες στην εξόφληση του ομολόγου. Με αγορά στα 96-96,20 το ομόλογο έχει ΚΑΘΑΡΗ απόδοση μετά από φόρους λίγο πάνω από 5%. Μια χαρά για τους ραντιέρηδες που έλεγε κι ο Αντρέας Παπ.

mixalis mixalios είπε...

Από τη χαρά μου που πούλησα ΤΕΝΕΡΓ μόλις αγόρασα το ψόφιο άλογο ΦΡΛΚ στα 2.51...
Αττικα, σοβαρή και ασφαλής επιλογη. Απλά ήταν πάντοτε μεταξύ Αττικής και Αττικατ και την έπαιρνε κι αυτή η μπάλα...

austin είπε...

Άλλαξε λέει ο ερντογάν το όνομα της τουρκίας στα αγγλικά για να μην θυμίζει "γαλοπούλα".

Όταν δεν έχεις άρτο, έχεις θέαμα. Δεν διαφέρει πουθενά η πολιτική, είτε είσαι αριστερός, είτε δεξιός, είτε δικτάτορας!

hippy είπε...


(κάθε λιμάνι και καημός/κάθε καημός και δάκρυ)

Παίρνω αμπάριζα από την είσοδο του ομίλου Grimaldi στο Λιμάνι Ηγουμενίτσας για μια συγκριτική αποτίμηση.

Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας (ΟΛΗΓ)

https://olig.gr/wp-content/uploads/2022/05/%CE%9F%CE%9B%CE%97%CE%93_2021_%CE%99%CF%83%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%94%CE%97%CE%9C%CE%9F%CE%A3%CE%99%CE%95%CE%A5%CE%A3%CE%97%CE%A3-Final.pdf


Αριθμός μετοχών € 9.780.000
Καθαρή θέση 14,315 εκ. ευρώ
Λογιστική αξία μετοχής 1,46 ευρώ/μετοχή
Κύκλος εργασιών 5.610 εκ. ευρώ
Κέρδη μετά από φόρους  631.667 χιλιάδες ευρώ
Κέρδη/μετοχή 0,0646
Ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα λήξης χρήσης 9.550 εκ ευρώ
Μέρισμα ανά μετοχή 0,0215 (μερισματικη απόδοση περίπου 0,18%)

Ο όμιλος Grimaldi πλήρωσε 84,17 εκ ευρώ για το 67% δηλαδή εκτίμησε 125,6 εκ την αξία του. Τον αγόρασε δηλαδή με P/B ~ 11 και Ρ/Ε ~ 198 !!!!!!

Αντίστοιχα ο ΟΛΠ στα ετήσια αποτελέσματα 2021 είχε  

Αριθμός μετοχών 25.000.000Κεφαλαιοποίηση: 365.000.000 ευρώ
Ίδια κεφάλαια: 246.170.000 ευρώ εκ. ευρώ
Λογιστική αξία μετοχής 9,84 ευρώ/μετοχή => ΒV: 1,48
Κέρδη μετά από φόρους €36,8 εκατ. ευρώ
Ρ/Ε (2021): 11,42
Ταμειακά διαθέσιμα 135 εκ ευρώ
Μέρισμα ανά μετοχή  €0,63 (μερισματικη απόδοση περίπου 4,31%)

O ΟΛΘ αντίστοιχα στις (31.12.2021) είχε
Αριθμός Μετοχών: 10.080.000
Κεφαλαιοποίηση: 236.880 εκ. ευρώ
Σύνολο Ιδίων Κεφαλαίων: 173.011 εκ. ευρώ
Πωλήσεις: 77.863 εκ. ευρώ
Κέρδη μετά από φόρους: 19.787 εκ. ευρώ
Κέρδη ανά μετοχή μετά από φόρους: 1,96  ευρώ
Ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα 27.701  εκ. ευρώ
Λογιστική αξία μετοχής 17,16 ευρώ/μετοχή =>  Ρ/ΒV ~ 1,48
Ρ/Ε ~ 12
Μέρισμα ανά μετοχή  1,50 ευρώ (μερισματικη απόδοση περίπου 6,38%)

Προφανώς και κάθε λιμάνι έχει την δική του δυναμική, προφανώς και ο Grimaldi στοχεύει σε συνέργειες με την Minoan, αλλά όσο να πεις είτε ο Iταλός πιάστηκε Κώτσος είτε τα εισηγμένα λιμάνια παραείναι φθηνά. Πολύ περισσότερο που τα στοιχεία αφορούν το 2021 ενώ η φετινή φαίνεται να εξελίσσεται πολύ καλύτερη.

-Κάτσε ρε Χίππη...και γιατί δεν τρέχουν όλοι ν΄αγοράσουν ΟΛΠ και ΟΛΘ?
-Δεν ξέρω. Για την ακρίβεια αυτό αναρωτιέμαι κι εγώ. Ωστόσο μέχρι να μάθω δεν πουλάω.


Εννοείται πως η άποψη είναι προσωπική. Είναι επίσης επενδυτική και όχι κερδοσκοπική. Για τους παίκτες-τους οποίους σέβομαι αλλά δεν ακολουθώ-υπάρχουν οι τράπεζες, κατασκευές, ΔΕΗ και λοιπές παιχνιδιάρες μετοχές.

mixalis mixalios είπε...

Όποιος μου εξηγήσει τι γίνεται σήμερα στην Αμερική θα ήταν χρήσιμος...

Christos C. είπε...

Κύριε Μιχάλη, Είναι σχολιασμός αρθρογράφου στην WSJ, θεωρώ ότι είναι ορθός

Investors are looking for hopeful signs that price rises are slowing, which could allow the Fed to ease off the gas on interest-rate increases. Higher-than-expected jobless claims could also suggest that higher rates are already doing their job to slow the economy and bring down inflation. But surprises in the opposite direction could shock markets and spark further declines.

hippy είπε...


Τις προηγούμενες μέρες που οι αγορές περίμεναν τον πληθωρισμό ήσαν μουδιασμένες, φοβόντουσαν το χειρότερο. Τα κακά νέα ήλθαν, οι επενδυτές τα έμαθαν, τώρα ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΙΣΩ. Η αγορά όπως κάνει ΠΑΝΤΑ, ανακουφισμένη, δίνει αντίδραση στην παρελθούσα κίνηση. Αργότερα θα εστιάσει στα επόμενα πιθανά νέα. Σε αυτά που θα υπάρξουν ΜΠΡΟΣΤΑ.

Πιθανολογώ ότι ακριβώς το ίδιο θα συμβεί όταν θα πλησιάζει η ολοκλήρωση των αυξήσεων των επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες. Μόνο που τότε η (θετική) αντίδραση θα είναι μονιμότερη.


ΥΓ. Επειδή όπως λένε "put your money where your mouth is" πήρα ένα μικρό στοίχημα στη ΔΕΗ στο κλείσιμο (για τη επιλογή του χαρτιού με επηρρέασε και το σημερινό άρθρο του Μιχάλη στο Liberal)

mixalis mixalios είπε...

Δεν με πείθει αυτό... "Μερίδα αναλυτών αποδίδει την ισχυρή ανάκαμψη σε τεχνικούς λόγους, καθώς σε κάποιο σημείο της αρχικής βουτιάς ο S&P 500 είχε απωλέσει το 50% των κερδών του μεταπανδημικού ράλι, ενεργοποιώντας αυτόματες αγορές"

mixalis mixalios είπε...

Ναι Ηλία. Θα συμφωνήσω, ήταν κάτι του στυλ sell the news...

hippy είπε...


Μια φωτοβολίδα βέβαια δεν φέρνει το ξημέρωμα. Αυτό θα έρθει λίγο πριν την τελευταία αύξηση των επιτοκίων της Fed κατά τη γνώμη μου. Πιθανολογώ ότι από βδομάδα οι αγορές θα ξαναπιάσουν το κουπί. Εννοείται πως θα χαρώ να διαψευστώ

Καλημέρα σε όλους

mixalis mixalios είπε...

Το βαθύτερο σκοτάδι είναι λίγο πριν το ξημέρωμα

hippy είπε...


Προς το παρόν Μιχαλιό μου μαμήθηκε ο Δίας. Έχει λέρα στη γαλέρα...ακόμη. Κουράγιο, περί τα τρία μηνάκια max μείνανε (κατά την κρίση μου βέβαια, ίσως να κάνω λάθος).

hippy είπε...


Ευτυχώς δεν έχουμε τίποτα στο Αμέρικα (εκτός από το Γιάννη και τ΄αδέλφια του)

mixalis mixalios είπε...

Στο Αμερικα οι πιο πολλοί έχουν nasdaq με ιλιγγιωδεις διακυμάνσεις. Πολλά βάζεις πολλά παίρνεις. Παρόλα αυτά μακροπρόθεσμα δεν τους φοβάμαι εκεί... Εμείς είμαστε οι ανώμαλοι...

hippy είπε...


Θα μου επιτρέψεις να συμπληρώσω τη σκέψη σου φιλαράκο. Οι αυριανοί πρωταθλητές στη βασίλισσα των αγορών είναι σε κλάδους που τώρα εκκολάπτονται. Αν τις πετύχεις ίσως κερδίσεις πολλά ποντάροντας λίγα.

Από την άλλη ο βασικότερος μέτοχος των εταιριών παγκοσμίως είναι τα αφαλιστικά και τα συνταξιοδοτικά ταμεία. Τα οποία ενδιαφέρονται κυρίως για την σταθερότητα στα έσοδα τους. Οπότε έχουν επενδύσει στους κολοσσούς (Amazon, Google, Microsoft, Coca cola, Procter & Gamble κλπ) στις οποίες βάζεις πολλά κερδίζοντας σε σιγουριά έχουν όμως μικρότερες αποδόσεις.

Γνώμη μου βέβαια, μπορεί να κάνω λάθος. Το είχα γράψει παλαιότερα και στους δίπλα με αφορμή την "τρέλλα" για ηλεκτρικά αυτοκίνητα και μπαταρίες. Συνεχίζω να πιστεύω πως όταν με το καλό έρθει η ώρα τους τα μεγαλύτερα κομμάτια της πίτας θα κατέχουν η Toyota, η Volkswagen, μια δυό κινέζες και δευτερευόντως η Tesla.


hippy25 Μαρτίου 2021 - 8:34 μ.μ.

"Ο Σουμπέτερ υποστήριζε πως τα κέρδη εμφανίζονται όταν εισαχθούν στην παραγωγική διαδικασία καινοτόμες ιδέες κάθε είδους, οι οποίες αυξάνουν την παραγωγικότητα σημαντικά ή βοηθούν στη δημιουργία εντελώς νέων προϊόντων. Η καινοτομία δίνει στον καπιταλιστή που την εκμεταλλεύεται ένα σημαντικό άλλα δυστυχώς πρόσκαιρο πλεονέκτημα, γιατί πολύ σύντομα οι ανταγωνιστές την αντιγράφουν και αποκαθίσταται η προηγούμενη ισορροπία του τρόμου. Στο βαθμό που η θεωρία του είναι σωστή (εγώ αυτό πιστεύω) καλά μεν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πολλές όμως οι μικρές εταιρείες του κλάδου. Ελάχιστες θα επιζήσουν ως τα 5-7 χρόνια που υπόσχονται αύξηση πωλήσεων και κέρδη. Το ίδιο πιστεύω για τις μικρές καινοτόμες τεχνολογικές όπου απευθύνεται η συντριπτική πλειοψηφία των spacs."


mixalis mixalios είπε...

Και μιας και μιλάμε για ενέργεια
Πολύ πακέτο στη ΔΕΗ...

austin είπε...

Καλησπερα! Στη Γαλλία ακούτε τι γινεται, το μπλε βρασε.
Είμαι για επαγγελματικους λόγους, ευτυχώς έχω κλείσει εξω από το Παρίσι αν και μίζερα, αλλα αυτά θα γλυτώσω την παράλυση που υπάρξει αυριο.

Παρότι πρόβλημα τρόπον τινά για την δουλειά μου.. είμαι απίστευτα χαρούμενος που αντιδρούν για την ακρίβεια και υην βενζίνη.

Ειλικρινά... πόσο αλλο πλέον θα μας κοροϊδεύουν ότι ο ένας, ο αλλος η ο παραλές φταίει, την ώρα που κάνει τοοοοσο κρα, ότι παίζουν τα παιχνίδια τους

mixalis mixalios είπε...

Μάλιστα, και αν αντιδράσουν οι Γάλλοι θα πέσουν οι τιμές πάραυτα. Οι αριστερουληδες και λαϊκόδεξιοί Γαλλοι να τα χώσουν στον Πουτιν. Αλλά όχι εκεί δεν ακουμπάνε...

mixalis mixalios είπε...

Απόλαυσε το Παρίσι Austin που είναι μαγικό ακόμα και αν πηγες για δουλειά. Δεν παίζεται αυτό που αποπνέει...

hippy είπε...


Οι κρίσεις χτυπάνε κυρίως τη φτωχολογιά. Που στην απελπισία τους αντιδρούν βίαια.

Η βία είναι επακόλουθο της οργής. Που προκαλείται από την κοινωνική αγανάκτηση για την αδικία της αντιμετώπισης των επιπτώσεων της ακρίβειας.

Δεν έχει νόημα να λες "καταδικάζω τη ακρίβεια". Είναι σαν να λες αντιπαθώ την κακοκαιρία. Τα χρήματα είναι συγκεκριμένα. Εάν επιδοτήσω περισσότερο το ρεύμα του λαού κόβοντας απ΄τους βιομηχάνους κάποιοι θα κλείσουν ενισχύοντας την ανεργία.

Όσοι έχουν τον κοινό νου καταλαβαίνουν το αδιέξοδο. Πολύ περισσότερο που αντιδρώ σήμερα για κάτι που έγινε χθες (απολιγνιτοποίηση, αποπυρηνικοποίηση).

Οι λαϊκιστές πάλι (Τσίπρας, Λεπέν, Μελόνι κλπ) αντιπαραβάλουν τα συμφέροντα και τις επιθυμίες της μάζας του λαού ενάντια στις ελίτ για το προσωπικό τους συμφέρον.
Εάν καταφέρουν τις επιδιώξεις τους θα κάνουν την κωλοτούμπα και "τι΄χες Γιάννη τι΄είχα πάντα".

Μύλος.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Δεν είχα την πρόθεση να σχολιάσω..Αλλά...
Δύο παρατηρήσεις.
Α) Εμάς που και καλά...ειμαστε των αγορών και του κεφαλαίου...οι άνθρωποι τού μόχθου μας εχουν γραμμένους και δεν τους ενδιαφέρει τι κάνουμε...και σωστα...
Η κακοκαιρία ειναι φυσικό φαινόμενο και δεν μπορουμε να την συγκρίνουμε με την ακρίβεια..η οποία προκαλείτε απο ανθρώπινο παράγοντα...
Β) Οταν ο λαός...οι ανθρώπινες προσωπικότητες γενικότερα που ειναι και ξεχωριστές οντότητες η καθε μία...αποκαλούνται Μάζα του λαού..μάλλον πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε ποίοι είμαστε και τι ζητάμε στον κόσμο που ζούμε..
Αυτά..
Καλη σας συνέχεια.

Άχθος είπε...

@ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ

Α) Οι Διακυμάνσεις των αγορών είναι φυσικό φαινόμενο, όσο φυσική είναι και η φύση του ανθρώπου...

https://www.bankingnews.gr/analyseis-ektheseis/articles/137122/%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%AC%CE%BB%CE%B9%CE%BD,-%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82,-%CE%BF-%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%AC%CF%84%CE%B9%CE%B5%CF%86-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B1-%CE%B3%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AC%CE%B3%CE%BA-%E2%80%93-%CF%80%CF%89%CF%82-%CE%BF-%CF%81%CF%8E%CF%83%CE%BF%CF%82-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%BF%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CE%AD%CE%B3%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B5-%CF%8C%CF%84%CE%B9-%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%BD%CE%AC%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%AC%CF%87%CF%84%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85

Β)Περί προσωπικότητας και μάζας...

https://www.politeianet.gr/books/9789606490828-lebon-gustave-zitros-psuchologia-ton-mazon-172594

hippy είπε...


Λαϊκισμός (από την wikipedia)

Ο λαϊκισμός ως μία μορφή πολιτικής ιδεολογίας αντιπαραβάλει τα συμφέροντα και τις επιθυμίες της μάζας του λαού ενάντια στις ελίτ.

Το λεξικό Cambridge ορίζει το λαϊκισμό ως «πολιτική ιδέα και δράση που στοχεύει στην αντιπροσώπευση των επιθυμιών και των αναγκών του απλού λαού»

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9B%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82


Προφανώς η φράση "μάζα του λαού" δεν χρησιμοποιείται από τον συντάκτη απαξιωτικά. Εννοεί τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού.

Κανένας-ούτε επιχειρηματίας, ούτε πολίτης, ούτε πολιτικός-δεν επιθυμεί την ακρίβεια. Η οποία ΔΕΝ προκαλείται από ανθρώπινο παράγοντα αλλά από το δίπολο προσφορά-ζήτηση. Όταν-το συνηθέστερο-μια φυσική καταστροφή ή ένας πόλεμος μειώνει την προσφορά αυξάνονται οι τιμές.

Προσωπικά πιθανολογώ ότι σε 6 μήνες max θα έχει αποκατασταθεί η ισορροπία. Αυτό όμως ελάχιστα παρηγορεί κάποιον που δυστυχεί σήμερα. Η επιδοματική πολιτική που ακολουθούν οι δυτικές κυβερνήσεις είναι περίπου μονόδρομος (αν και αυξάνουν το χρέος των επόμενων γενεών). Κάπως παρήγορο ότι σημαντικό τμήμα του χρέους θα το πληρώσουν και οι ελίτ μέσω της φορολογίας.

Draghi Chernobyl είπε...

Hippy πάρε τον γάλλο μητσοτάκη τηλέφωνο και πες να δώσει σε όλους τους ιδιωτικούς υπαλλήλους στη γαλλία 12% αύξηση και 11% στους εκεί ΔΥ.

Να είσαι στο ταμείο στο σουβλατζίδικο και να διαβάζεις λεμπον γκουστάβο και σουμπετερ για να τσεκάρεις αυτόν που τσακώνεσαι στο ιντερνετ, αξία Ανεκτίμητη.

Καλή χρονιά σε όλους. Ευτυχισμένο το 2023.

hippy είπε...


Καλησπερίζω το φιλαράκο μου...νομίζω εύκολα καταλαβαίνεις ότι απευθύνομαι στον Μιχάλη, τον Μιχαλιό, τον κ. Μάνο, σε σένα και τους σκεπτόμενους φίλους του μπλογκ. Όχι σ΄αυτούς που στηρίζονται στις μύτες των παπουτσιών για να φανούν ψηλοί (σαν τον Κατρούγκαλο στην παρέλαση χε χε)

mixalis mixalios είπε...

Ηλία, η Αμερική κόβει χρήμα όποτε το κρίνει, οπότε το χρήμα αυξάνει. Το θέμα είναι πόσο κόβεις και πότε το μαζεύεις γιατί ο πληθωρισμός παραμονεύει. Και όσο "ευλογία" είναι τα επιδόματα για να λύσεις βραχυχρόνια προβλήματα τόσο κατάρα είναι ο πληθωρισμός που συνεπάγεται η αυξημένη κυκλοφορία χρήματος και ειδικά για τα πιο φτωχά στρώματα.
Από την άλλη οποιος πιστεύει ότι ο πληθωρισμός μπορεί να εξαλειφθεί για πάντα πλαναται πλάνη οικτράν.
Υπό μια έννοια είναι φυσικό φαινόμενο όπως και οι ανισοτητες. Η ένταση του ποικίλλει.
Μόνο ο κομμουνισμός πρεσβεύει ισότητα. Αλλά ούτε ισότητα είχαν ποτέ και αν θα είχαν θα είχαν ισότητα στη φτωχεια. Αλλιώς δεν θα επαναστατουσαν

VAGGELIS MP είπε...

Καλημέρα σας
https://www.capital.gr/analusi/3675182/xexaste-tis-times-ton-metoxon-tis-perasmenis-10etias

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Μονόδρομος οι 720 μονάδες..
Εως τις εκλογές 600..
Για μετά καλυτερα να μην σας πω.

AnaStaSiA είπε...

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...
Αυτοι μείνατε εσω μέσα...δυο πουστηδες..και ενας συνταξιούχος..
Αποχωρώ..βρωμάει
6 Οκτωβρίου 2022 - 10:53 μ.μ.

hippy είπε...


Ωραίο το διάλλειμα αλλά κράτησε λίγο.

Καληνύχτα

hippy είπε...


διάλειμμα

hippy είπε...


Αναφέρομαι φυσικά στο τρολαρία τρολαρά και όχι στην αγορά που κινείται λογικά, όπως ορίζουν οι περιστάσεις.

https://www.youtube.com/watch?v=7oZLWYC4dL0

austin είπε...

Ο διαφωτισμού λεει ήταν η προετοιμασία για την Γαλλική επανάσταση. Φτωχολογια και τότε έτσι δεν είναι. Το κίνημα δε, ελπίζω να μην το μειώνουμε...

Κάτι παρόμοιο και με το Μάιο του 68. Υπαρχουν και αλλα παραδείγματα, νομίζω συμφωνούμε.

Όταν μας εχουν στην μπαρούφα κάμποσα χρονια τωρα, και κάνουν αυτά που κάνουν, και μας βάζουν συναμεταξυ να "μαλώνουμε " τριβοντας τα χέρια τους με πετρέλαιο και φυσιο αέριο τα "κεφάλια", θα με συγχωρήσετε αλλα ναι, καλά κάνουν.

Από κάπου πρέπει να ξεκινήσει το σταμάτημα της κοροϊδίας. Και ο διαφωτισμού τοτε το ηταν? Να δούμε λίγο την ουσία των πραγμάτων, μην επεκταθώ.

Και επειδή αρκετοί θα πουν παλι γκρινιάζω, το 5ημερο στην έκθεση ηταν ασύλληπτο. Ο κόσμος είχε ανάγκη να διασυνδεθει μεταξύ του, είχε διψα για νέα project. Το ότι εγω έκανα δουλειά όμως, δεν με βαζει στην πάντα να αγνοώ το λογικό.

Και το λογικό είναι οτι ΔΕΝ μπορει να εχουμε τέτοιου είδους πόλεμο στην Ευρώπη, το 2022, για τόσο καιρό, να πηγαίνει η βενζίνη εκει που πήγε, να ακριβαίνει ξαφνικά το diesel πιο πολύ από την βενζίνη, έτσι επ ευκαιρίας, αφορου φόρτωσαν τον κοσμο με diesel,

Και για όλα αυτά να δείχνουμε ΜΟΝΟ έναν.

mixalis mixalios είπε...

Austin τελικά ΠΟΙΟΣ φταίει για όλα αυτά? Ποιος κινεί τα νήματα?

hippy είπε...

Πολύ σωστή ερώτηση. Follow the money. Τα νήματα τα κινεί αυτός που προσδοκά να κερδίσει από αυτό. Η Λεπέν, ο Σαλβίνι, ο Πουτζντεμόν και λοιποί λαικιστές. Καλό είναι να θυμόμαστε ότι σε τέτοιες περιόδους υπήρξαν και ακραίες καταστάσεις όπως η γαλλική επανασταση που εκμεταλεύθηκε ο Ναπολέων και αιματοκύλισε την Ευρώπη, η Δημοκρατία της Βαϊμάρης που εκμεταλεύθηκε ο Χίτλερ ή λιγότερο ακραίες όπως οι περιπτώσεις των Γελτσιν, Τσιπρα που λίγο έλειψε να χρεωκοπήσουν τη χώρα τους (ο Γελτσιν το "ακούμπησε" το 1998).

Πραγματικά υπάρχει οικονομική περιδίνηση στην Ευρώπη. Κυρίως λόγω της μυωπικής αντιμετώπισης των κυβερνώντων στην προηγούμενη 15ετία (κυρίως Γερμανία). Η πολιτική των επιδομάτων δεν μου αρέσει καθώς μου θυμίζει την Ρωμαική "άρτον και θεάματα". Νομίζω όμως ότι σωστά την επέλεξε η κυβέρνηση. Κι ας επωφελούνται από την ανακατωσούρα μαζί με τους αδύναμους και οι φοροφυγάδες.

Ο Τσίπρας (και οι υπόλοιποι) κοροϊδεύουν το κόσμο με μπαρούφες. Εάν μειωθεί ο ΦΠΑ θα επωφεληθούν όλοι (και η ελίτ). Ταυτόχρονα θα μειωθούν τα έσοδα, άρα οι πόροι για την ενίσχυση των αδυνάτων. Απλή λογική. Προφανώς και το ξέρουν αλλά το κρύβουν. Φτηνή αντιπολίτευση.

mixalis mixalios είπε...

Ηλία δεν θα μπορούσαν να συμφωνήσω περισσότερο.

Στα εγχώρια ο Μητσοτάκης παίζει στο πεδίο του Τσίπρα. Του την έχει βγει αριστερά. Η διαφορά είναι ότι το κάνει έχοντας σε τάξη τα δημόσια οικονομικά άρα και την υποστήριξη των έξω ("Θεσμών" όπως του έβγαλε ο Βαρουφάκης, επενδυτικών οίκων αλλά και επενδυτών)
Μην ξεχνάμε ότι η χώρα έχει ιστορικό υψηλό σε επενδύσεις και μείωση χρέους. Να μην πω για την ανάπτυξη. Δεν τα λες και λίγα. Μαλακίες πάντα θα γίνονται αλλά η μεγάλη εικόνα απέχει παρασάγγας από τους προηγούμενους...

Υ.Γ. Όταν τα νούμερα είναι καλά βγαίνει η εκάστοτε αντιπολίτευση και μας λέει ότι τα νούμερα ευημερούν και οι άνθρωποι φτωχαίνουν. Ας έρθει λοιπόν μία κυβέρνηση που τα νούμερα θα είναι μαύρα, να δούμε τι θα σημαίνει αυτό για τους ανθρώπους...

mixalis mixalios είπε...

Στα σοβαρά τώρα

Είχα βάλει από το πρωί να πάρω στα 17,79 ΤΕΝΕΡΓ και έκανε χαμηλό 17,80...

Αυτά...

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Αγοράζω μετοχές του 25ΑΡΙ.

AnaStaSiA είπε...

ΓΔ 850 σήμερα. Οι επόμενες 150 μονάδες θα είναι προς τα πάνω.

leky είπε...

Μιχάλη, πώς βλέπεις την Ιντρακάτ με τους νέους μετόχους; γύρω από το 1,60 πάει να κάνει βάση τις τελευταίες μέρες...λογικά μαζεύουν ό,τι προσφορά βγαίνει...πάντως έχουν φοβηθεί πολλοί ίσως και λόγω νέας ΑΜΚ από ότι δήλωσε ο Εξάρχου και δεν έχει δει άσπρη μέρα η μετοχή από τότε που μπήκαν οι νέοι μέτοχοι...

mixalis mixalios είπε...

Επίσης σε μια πιθανή νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που μπορεί να δρομολογηθεί σε βάθος χρόνου μιας που η εταιρεία καλύπτει ήδη τη κεφαλαιακή της δομή για το επενδυτικό της πλάνο μέσω των 51,35 εκατ. ευρώ από την ΑΜΚ και των 120 εκατ. ευρώ από τις διοργανώτριες τράπεζες της Εθνικής και της Πειραιώς οι νέοι μέτοχοι πολύ δύσκολα θα δεχόντουσαν να γίνει σε τιμή χαμηλότερη από το αντίτιμο της εξαγοράς των 2,95 ευρώ ανά μετοχή

Αυτά λέει πάντως ο Μάνθος, ή μάλλον αυτά έλεγε τον προηγούμενο μήνα...

mixalis mixalios είπε...

Βέβαια από την άλλη μπορεί να θέλουν να κάνουν μουαγιεν...

hippy είπε...


Κατά τη γνώμη μου η τιμή 2,95 ευρώ ανά μετοχή "παίζει" να είναι και μούφα. Κάποια χρήματα δηλαδή να γύρισαν κάτω από το τραπέζι. Αυτό γινόταν κατά κόρον το 1999-2000 από τους τζογαδόρους Σάμυ Φάις, Μπογδάνο κλπ σε κάτι πακέτα ΜΑΚΛΩ, ΣΠΡΙΝΤΕΡ, ΝΤΙΟΝΙΚ κ.α. Έτρεξε πολύ νερό βέβαια στο μύλο του χρόνου από τότε. Το ΧΑΑ άλλαξε, οι καιροί άλλαξαν η νοοτροπία των ανθρωπων όμως όχι.

mixalis mixalios είπε...

Δεν τα έζησα αυτά το 99.. Μικρός γαρ...
Πάντως στο Αμερικα κάτι παίζει. Και συμβαίνει αυτό που λένε τα βιβλία. Πέφτουν τα ομόλογα, ανεβαίνουν οι μετοχές...

hippy είπε...


Εγώ ήμουν άμισθος βοηθός σε φίλο χρηματιστή. Κάποιες από αυτές τις πληροφορίες πλήρωναν τη βοήθεια μου.

Δεν έχω θέση στον κατασκευαστικό κλάδο καθώς τον θεωρώ "σκοτεινό δωμάτιο". Νομίζω πως εκτός από το πλήθος των ανεκτέλεστων έργων έχει σημασία και το περιθώριο κέρδους. Αν υπάρχει μετά τις αυξήσεις στα υλικά. Πιθανολογώ πως στα ιδιωτικά έργα (πχ Ελληνικό) θα υπάρχει πεδίο συνεννόησης. Στα δημόσια δεν ξέρω. Ούτε πόσες καθυστερήσεις θα υπάρξουν. Οπότε προτιμώ να απέχω.

hippy είπε...



S&P: Επιβεβαίωσε το ΒΒ+ για Ελλάδα με σταθερό outlook – Στο 5,8% η ανάπτυξη


"Σύμφωνα με τον αμερικανικό οίκο, το σταθερό outlook αντανακλά την προσδοκία ότι τα δημοσιονομικά αποθέματα της Ελλάδας και η "αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα της πολιτικής", θα επιτρέψουν στη χώρα να απορροφήσει τις έμμεσες επιπτώσεις στην οικονομία και τα δημόσια οικονομικά της από τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας".


Τα λόγια περιττεύουν. Δεν ξέρω βέβαια εάν στο τμήμα ανάλυσης της S&P συνηθίζουν τους μπάφους πριν την σύνταξη κάποιας έκθεσης.

Καλημέρα σε όλους

VAGGELIS MP είπε...

Όπως παρατηρεί η Handelsblatt, «το να επιμένει κανείς υπό αυτές τις συνθήκες να μειωθεί το χρέος στο 60% εντός 20 ετών, όπως ορίζουν οι κανόνες μέχρι σήμερα, δεν θα ήταν μόνο εξωπραγματικό. Θα ήταν και αναποτελεσματικό από οικονομικής άποψης, καθώς μία πολιτική υπερβολικών περικοπών θα οδηγούσε κατευθείαν στην ύφεση.

https://www.liberal.gr/oikonomia/halaronei-symfono-statherotitas-oi-bryxelles-synthikologoyn

mixalis mixalios είπε...

Τρελό μουαγιεν από τους νέους μετοχους
https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/2158073/intrakat-stis-14-noemvrioy-h-gs-gia-ayxhsh-metohik.html

leky είπε...

Για να δούμε πού θα πάει η τιμή τις επόμενες μέρες...θα την ανεβάσουν προς τα 2 ευρώ για να κάνουν ακόμη πιο ελκυστική την νέα αυξηση για τους παλιούς;

mixalis mixalios είπε...

Προσωπικά ούτε τα 2 ευρώ βλέπω ούτε και το 1.17. Λίγο πιο κάτω από εδώ θα ισορροπήσει. Όχι πολύ όμως.
Από την άλλη επειδή αυτοι θα ζητήσουν και αδιάθετα λογικά δεν τους νοιάζει να μπουν στην ΑΜΚ οι άλλοι. Θα αυξήσουν αυτοί το ποσοστο τους χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να κανουν ΔΠ και όλα καλα.

leky είπε...

Αυτοί και το ίδιο ποσοστό να διατηρήσουν θα έχουν μειώσει κοντά στα 2 ευρώ τον μέσο όρο...αλλά σίγουρα όπως λες θα αυξήσουν και άλλο το ποσοστό τους...άρα θα έχουν μέσο όρο κάτω από 2 ευρώ...και όλα αυτά με την προυπόθεση ότι αγόρασαν το πακέτο τους στα 2,95, γιατί όπως λέει και ο hippy μπορεί να έγινε και σε πιο κάτω τιμή η συμφωνία...το θέμα είναι αν θέλουν να καθίσουν χρόνια στην εταιρεία και να την αναπτύξουν όπως λένε ή θέλουν σε δύο τρία χρόνια να ανεβάσουν την τιμή κάνοντας παίγνιο και να πουλήσουν μετά; μην ξεχνάμε ότι είναι εφοπλιστές και από ότι είδαμε στον Ελλάκτωρ τους αρέσουν οι γρήγορες κινήσεις...

mixalis mixalios είπε...

Εμείς θα κάνουμε ότι κάνουν οι βασικοί μέτοχοι. Αν θέλουν να βγουν γρήγορα με καλό κέρδος γιατί να μην κάνουμε κι εμείς το ίδιο? Επειδή, αλήθεια είναι ότι κάτι δεν μου αρέσει σε αυτούς (για παράδειγμα ο τρόπος που πήραν το ποσοστό τους όπως επίσης και ότι πετυχημένα στελέχη απομακρύνθηκαν μετά την έλευσή τους) δεν θα έβλεπα παντρειά με αυτούς. Θα μπω στην ΑΜΚ, αν γρήγορα μου βγάλει ικανοποιητικό κέρδος θα χαιρετήσω...

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...


Night mode
ΣΚΑΪ TV
ΣΚΑΪ 100.3
ΣΠΟΡ FM
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ
ΜΠΟΡΟΥΜΕ
Τα 'χασε ξανά ο Τζο Μπάιντεν: Αφού χάθηκε στον κήπο του Λευκού Οίκου, έπειτα μπέρδεψε το όνομα του Ρίσι ΣούνακΚΟΣΜΟΣ 16:35, 25.10.2022
Share
facebook
twitter
14
8
bookmark
Διπλή γκάφα για τον Αμερικανό πρόεδρο

Προβληματισμό προκαλεί η συμπεριφορά του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν ο οποίος όχι μόνο μπέρδεψε το όνομα του νέου Βρετανού πρωθυπουργού αλλά παράλληλα χάθηκε μέσα στο Λευκό Οίκο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης χθες, Δευτέρα.

Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός πρόεδρος δυσκολεύτηκε πολύ μέχρι να προφέρει σωστά το όνομα του Ρίσι Σούνακ κατά τη διάρκεια ομιλίας του στον Λευκό Οίκο για το ινδουιστικό φεστιβάλ του Ντιβάλι.


«O Ράσι Σανούκ είναι τώρα ο πρωθυπουργός», δήλωσε με ενθουσιασμό ο Τζο Μπάιντεν ενώ το κοινό που παρακολουθούσε κατανόησε ότι επρόκειτο για σαρδάμ.



Κοιτάζοντας πίσω στο 2021 _ Greenpeace

Copy video url
Play / Pause
Mute / Unmute
Report a problem
Language
Mox Player
Ο Πρόεδρος «σκόνταψε πάνω στο όνομα του Σουνάκ, κάνοντας αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες προτού τον αποκαλέσει Ρασί Σανούκ», έγραψε η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», που έχει ανεβάσει στην ιστοσελίδα της και το σχετικό βίντεο.



Νωρίτερα χθες, ο Τζο Μπάιντεν φάνηκε για ακόμα μια φορά να χάνεται μπροστά στις κάμερες στο νότιο τμήμα του κήπου μέσα στον Λευκό Οίκο. Ο ίδιος παρευρέθηκε σε μια εκδήλωση για δεντροφύτευση που πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα. Ο 79χρονος πρόεδρος και η πρώτη κυρία Τζιλ Μπάιντεν μόλις είχαν φυτέψει ένα δέντρο προς τιμήν των 50 χρόνων εργασίας του φύλακα Ντέιλ Χάνεϊ στον Λευκό Οίκο.

Μετά το τέλος της τελετής ο πρόεδρος άρχισε να κινείται μέσα στον κήπο χωρίς συγκεκριμένη κατεύθυνση. Τελικά γύρισε και ρώτησε «Πού πάμε;»

Οι υπάλληλοι που τον συνοδεύουν ακούγονται εκτός κάμερας να καθοδηγούν τον Τζο Μπάιντεν για το πώς να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο

ΑΓΟΡΆΖΩ ολον τον 25ΑΡΙ.

hippy είπε...


Εξαιρετικά τα αποτελέσματα ΟΛΠ. Αξίζει προσοχής ότι το ποσοστό αύξησης των καθαρών κερδών μετά από φόρους είναι σχεδόν 60% μεγαλύτερο από την αύξηση των πωλήσεων και EBITDA. Κάτι που θα συμβαίνει πάντα όσο θα συνεχίζεται η αύξηση του τζίρου. Με το ταμείο πλήρες μετρητών, εάν όταν και όποτε εγκριθεί-υλοποιηθεί το master plan 🚀

Κρατάτε κινέζοι τ΄άρματα.

ΥΓ το χαρτί για ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά ταμεία...ΔΕΝ είναι για παίκτες.


https://www.capital.gr/epixeiriseis/3677121/olp-auxisi-kata-61-8-ton-katharon-kerdon-sto-9mino

Peter V. είπε...

Ο Πούστιν και τα δύο Πουτινάκια του κατάφεραν να αραχνιάσει το blog. Ακόμα και ο μπαρμπαλιάς γράφει αλλού τα χρόνια πολλά στον Μητσάρα.

hippy είπε...


Ποιος νοιάζεται? Προσωπικά λίγο με ενοχλούν οι αράχνες. Πιο πολύ με ενοχλούν τα εριστικά σχόλια όπως το (ελαφρά) δικό σου. Όταν με το καλό γυρίσει δυναμικά η αγορά-ελπίζω στο χρόνο που προσδιορίσαμε-οι επισκέψεις και τα σχόλια θα πυκνώσουν όπως οι παπαρούνες την άνοιξη.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Αγοράζω ολον τον 25ΑΡΙ.

Peter V. είπε...

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Στις 14/07/20 σε ερώτηση του Ανδρέα εγραψα.. Στις 690 το ίδιο με ρώτησες. Και σου απαντώ ξανά τώρα. Εδώ που είμαστε σήμερα θεωρείς δύσκολο να δούμε 550 -500 και πιο κάτω

21 Ιουλίου 2020 - 12:46 μ.μ.

Ακόμα περιμένει να δει τις 500 μονάδες, σαν τις γεροντοκόρες τον πλούσιο γαμπρό. Πιο παπάρας δεν έχει υπάρξει.

mixalis mixalios είπε...

Πριν λίγες ημερες/μήνες ανησυχούσαμε για τις υπερβολικες τιμές φυσικού αερίου και για την επάρκεια του. Μέχρι που συνέβη κι αυτο
https://www.moneyreview.gr/business-and-finance/international/93100/fysiko-aerio-kato-apo-ta-miden-eyro-pos-epesan-toso-oi-times-kai-ti-tha-ginei-tora/
Η άποψη μου είναι γενικά ότι δεν κινδυνεύουμε από αυτό που φοβόμαστε ή προβλεπουμε αλλά από τα απροσδόκητα....

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Φαίνεται ότι έπεσα έξω με τις 500 μονάδες στο Γενικό Δείκτη που περίμενα, γιατί με παρέσυρε ο καλλιτέχνης. Τώρα βλέπω τις 1000 μονάδες πριν τις εκλογές.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

ΓΔ 850 σήμερα. Οι επόμενες 150 μονάδες θα είναι προς τα πάνω.

21 Οκτωβρίου 2022 - 1:27 μ.μ.

hippy είπε...


Πρέπει να ήταν τα συμβόλαια πετρελαίου του Μάη 2020 που έκλεισαν περί τα -16 δολάρια το βαρέλι. Δηλαδή ο κάτοχος έπρεπε να πληρώσει για να τα ξεφορτωθεί (φυσικά δεν έγινε ακριβώς έτσι, έγιναν roll over με τεράστια ζημιά). Αυτό το έργο, αφύσικα ακραίες τιμές, παίζεται τουλάχιστον μια φορά στην 5ετία. Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι θα το ξαναδούμε όχι μόνο στο πετρέλαιο αλλά και στο αέριο και στον πληθωρισμό. Παρ΄όλα αυτά προσωπικά δεν έχω θέση, ούτε θέλω να το παίξω. Καθώς το timing είναι σημαντικότερο από την πρόβλεψη τιμής στόχου. Λογικά τον Μάρτιο/23 και τα δυό πρέπει να είναι χαμηλότερα. Αλλά...σιγά μην νικήσει η λογική.

Αντίθετα με τις μετοχές είναι ευκολότερα τα πράγματα καθώς το σημαντικότερο ρόλο παίζει η ρευστότητα των αγορών. Την οποία ρευστότητα θα καθορίσουν οι κεντρικές τράπεζες με τα επιτόκια και στην αγορά μας η ΕΚΤ με το χρονικό διάστημα που θα επανεπενδύει στα ομόλογα που λήγουν. Οι οποίες κεντρικές τράπεζες έχουν ενημερώσει για τις προθέσεις τους, πιθανολογώ όμως θα φανούν ελαστικότερες. Γιατί ναι μεν θα είναι επιτυχία η επαναφορά του πληθωρισμού στο 2%, τι να το κάνεις όμως εάν έχεις τραυματίσει σοβαρά την οικονομία.

austin είπε...

Επειδή η αγορά είναι κλειστή... βλέπετε δεν ενοχλώ πλέον.

Κάποτε εδω με τα βοσκοτόπια γινόταν χαμός.

Με τον πατση και τα σιχαματα που εκμεταλλευονται εξουσία για να παίρνουν κόκκινα δάνεια σπιτιών με δανεικά λεφτα.

4 εκ. Για 60εκ. Ειναι καλα? Να τα αφήσω?

Ντροπή ρε, ντροπή! Και έχουν και τσίπα να βγαίνουν να μιλανε

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Τελευταίες αρπαχτές.
Αν μιλήσουν και τα κανάλια θα βγει ο Άκης από τον τάφο..
Στο φινάλε εσείς κλείσατε τις τράπεζες..
Δεν μπορούμε να το ξεχάσουμε οτι εκλεισαν οι τράπεζες..ασχετα αν δεν χάθηκε ουτε σεντς...
Το ειπε και ο Σκάι..εκλεισαν τις τράπεζες και ο συκοφάντης δεν μπορουσε να σηκωσει 100.000 απο το ΑΤΜ...
Δηλαδή ο Πολακης πως πηρε δάνειο 100.000 και το πληρώνει..ετσι και εμείς κανουμε δουλειτσες εκατομμυρίων με τούς Πατσαδες.
Τι είπατε;
Ο κροτος θα ειναι μεγάλος.

hippy είπε...


Εννοείται ότι συμφωνούμε απολύτως austin. Ο Πάτσης δεν είναι απλώς κατάπτυστος και σίχαμα. Είναι αχρείος και απατεώνας. Κι η τοπική επιτροπή Γρεβενών που τον πρότεινε άχρηστοι και κρετίνοι. Και προφανώς ο Κυριάκος έχει την τελική ευθύνη των υποψηφίων που διάλεξε. Η γυναίκα του Καίσαρα πρέπει και να είναι και να φαίνεται τίμια.

Ελπίζω η δικαιοσύνη να κινηθεί άμεσα και δείξει την αυστηρότητα που πρέπει (αυτό το έγραψα για να ευθυμήσουμε)


mixalis mixalios είπε...

Ρε παιδιά να πούμε και κανα Χρονιά Πολλά για την ημερα.
Δυστυχώς λαμογια υπάρχουν παντού. Και δεξιά και αριστερά κτλ. Δεν είναι θέμα ιδεολογίας αλλά ανθρώπινης φυσης. Φάουλ του κόμματος. Τουλάχιστον διεγράφη. Και επειδή αναφέρθηκαν τα βοσκοτόπια, δεν είδα να διαγράφεται κανένας Παππας. Τουλάχιστον βλέπουμε διαφορετική αντιμετώπιση όταν διαπιστώνεται το πρόβλημα.

mixalis mixalios είπε...

Εν τω μεταξύ ο Τζωνης ανεβαίνει λες και δεν υπάρχει πρόβλημα. Για αυτό είναι ωραίες οι αγορές, γιατί δεν είναι προβλέψιμες

mixalis mixalios είπε...

Ακρίβεια Μητσοτάκη...
https://www.euro2day.gr/news/world/article/2158757/neo-istoriko-ypshlo-htyphse-o-plhthorismos-sth-ger.html

Peter V. είπε...

Καλλιτέχνη ακόμα δεν μετάνιωσες που αγόρασες την FF μία ημέρα πριν την πετάξουν από το ΧΑΑ;

https://www.newmoney.gr/roh/palmos-oikonomias/business-stories/ti-simveni-me-ti-fosun-i-business-stin-ellada-ke-ta-megala-provlimata-stin-kina-pics/

Διάβασε για τη χρεοκοπία της Fosun να καταλάβεις ότι είσαι τόσο παπάρας όσο και ο Γκουαντσάνγκ.

Όλα θα πήγαιναν καλά μέχρι τον Μάιο του 2018, όταν το αμερικανικό hedge fund QCM σε report του θα αμφισβητούσε ακόμα και τον αριθμό των outlets της αλυσίδας Folli Follie μαζί με τα στοιχεία των πωλήσεων, των κερδών και των ταμειακών διαθεσίμων από την ετήσιά της έκθεση. Παρά την αδυναμία της εταιρείας να παράσχει αποδείξεις και το sell off στις μετοχές, η Fosun «απάντησε» με «ψήφο εμπιστοσύνης» στην ελληνική εταιρεία, ενισχύοντας το μερίδιό της στο 16,4%.

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   1 – 200 από 201   Νεότερο› Νεότερο»