Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022

167 σχόλια:

mixalis mixalios είπε...

Ευχαριστούμε Αντρέα για το νέο χαλί! Τώρα έχουμε την ευκαιρία να γράψουμε (ξανα) ότι π@π@ριά μας κατέβει στο κεφάλι!

Andreas D. είπε...

'Ετσι είναι Μιχάλη. Κρίμα...

mixalis mixalios είπε...

Αυτοκαταστροφικοί. Άλλωστε είμαστε μικρογραφία της κοινωνίας μας.

mixalis mixalios είπε...

Κατά τα άλλα σε νέες ειδήσεις. Φτήνια Μητσοτάκη
https://www.euro2day.gr/news/world/article/2158914/ptosh-sto-98-gia-ton-plhthorismo-sthn-ellada.html

mixalis mixalios είπε...

Όταν αμόρφωτοι πολιτικοί βάζουν πολιτικες ταμπέλες σε οικονομικά ζητήματα που αγνοούν. Τι θα πουν τώρα οι ζαιοι?
Τες πα, ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερδίζουν (βλ. ΔΕΗ και Φριγο, αντε και ΕΥΡΩΒ) και οι υπόλοιποι...

manos είπε...

Καλημέρα Άντε να μαζευόμαστε σιγά σιγά προκρατήσεις για του χρόνου υπάρχουν και πολλές.μοτο ανερχόμενη δύναμη θα κάνει και άλλες κινήσεις θα απογειωθεί προσεχώς

Peter V. είπε...

Πάμε γερά, πάμε δυνατά.

https://www.liberal.gr/agores/tha-ehei-syneheia-i-oliki-epanafora-toy-oktobrioy

Peter V. είπε...

Πριν 3 χρόνια που έγραψα ότι τα bonus στα περισσότερα funds πληρώνονται με βάση το κλείσιμο Οκτωβρίου και όχι Δεκεμβρίου, ο Πούστιν και τα Πουτινάκια του με λοιδόρησαν αμέτρητες φόρες. Δείτε τι κάνουν οι Αγορές τον Οκτώβριο τα τελευταία χρόνια και μάθετε να ακούτε.

Andreas D. είπε...

Πάρις Κυριακόπουλος: Αλλαγές και στο family office
Στις 4 Απριλίου 2022 o wiseman σε ένα κείμενο του με τίτλο «Ο Άδωνις και η δημοσκόπηση του mononews, τι θα κάνουν οι big guys με την Αττική οδό, τι λέει σε συνομιλητές του ο Μπόμπολας, ο γάμος της Διβάνη και το χαμένο πάρτι του κ. Χατζίκου της Porsche» είχε προαναγγέλλει την αποχώρηση του επικεφαλής της Μοτοδυναμικής κ. Σωτήρη Xατζίκου.
Πράγματι προ λίγων εβδομάδων ο ισχυρός ανήρ της Μοτοδυναμικής και βασικός μέτοχος της εταιρείας (Porsche, Yamaha κλπ.) Πάρις Κυριακόπουλος ανακοίνωσε ότι ο κ. Χατζικος αποχωρεί και CEO αναλαμβάνει ο ίδιος.
O κ. Χατζίκος μάλιστα κατέχει το 6% των μετοχών της Μοτοδυναμικής, αξίας περίπου 3,6 εκατ. ευρώ
Όμως οι αλλαγές δεν σταματούν εδώ.
Όπως μαθαίνει ο WISEMAN ο κ. Κυριακόπουλος θα αναβαθμίσει ένα άλλο στέλεχος τον Χρήστο Αβραμίδη, στην θέση του επικεφαλής του family office της οικογένειας.

austin είπε...

Κρίμα είναι που έγινε πολιτική αρενα τοτε παλιά το μπλογκ και τοτε είχα φάει και εγω την μπάνιο μπανοφλουδα και συμμετειχα.

Hippy, χαίρομαι για το σχόλιο σου. Η Ελλάδα δεν θα παει μπροστά από τις αγορές, αλλά από την νοοτροπία. Οπως πρόσφατα είπα για συνεργάτη, ένας μαλακας λιγότερος στην ζωή μας, πολύ σημαντικό για την επόμενη μέρα, που ξεκινάει τελικά από την ατομική ευθύνη, αφού κυβερνήσεις ξέρουν αλλα να κάνουν.. οχι να βοηθούν.

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, υπάρχουν πραγματικά υγιείς δυνάμεις. Παρε την γενικευμένη κατάντια της χώρας, αρχίζει δειλά δειλά να μην δέχονται πολλά πολλά οι νεότεροι. Ίδωμεν

Peter V. είπε...

https://www.liberal.gr/agores/poso-epireazoyn-tis-agores-oi-endiameses-ekloges

Skoil Elikiku είπε...

Μια προσευχη για τον Θαναση

mixalis mixalios είπε...

Εδώ έχουμε σοβαρά θέματα, παρακολουθούσαν την Πατουλη...
Απορία. Η Ρώμη είναι πιο ακριβή από τη Μύκονο ή τη Σαντορίνη?

austin είπε...

https://twitter.com/Marka2_/status/1587573162887323652?s=20&t=qEImAZRWfQg1V3DZMKtOwA

Εδώ έχουμε απόσπασμα από τον Κοσμά του Greekonomics, o οποίος νομίζω είναι σοβαρός.

Απόσαπασμα από το παρακάτω, ακόμα δεν έχω προλάβει να δω όλη την εκπομπή.

https://www.youtube.com/watch?v=tmEb-9z77U8

Δεν τα λέει "γκρινιάρης" αλλά καθηγητής ότι το χρέος είναι μεγαλύτερο από την κρίση χρέους του 2009, ο κόσμος ελαφρώς χειρότερα και ότι η κατάσταση είναι πάρα πολύ σοβαρή και δεν είναι αστεία πράγματα.

Εδώ κάποιοι που βρισκόμαστε στην καρδιά της πραγματικής οικονομίας, τα λέμε καιρό.

Ελπίζω σιγά σιγά αυτοί που απλά μας λέγανε μίζερους να αρχίσουν να καταλαβαίνουν ότι δεν είναι ότι προσωπικό το ζήτημα, ούτε κυβερνητικό, ούτε κομματικό. Είναι απλά ανησυχία όλων των "υγιών παραγωγικών δυναμεων" που δεν είναι κολλημένοι με τα κομματικά.

Αυτά και ας ελπίσουμε για το καλύτερο. Ελπίζω αυτό το βίντεο να μην θεωρείται άλλο ένα άσχετο θεμα

hippy είπε...


Καλησπέρα

εκτιμώ πολύ τον κ. Κοσμά Μαρινάκη Austin και σε όσα λέει έχει δίκιο. Επειδή ωστόσο πρέπει να ακούμε και να διαβάζουμε "κριτικά" έχω τις εξής παρατηρήσεις:

1) Μετάλλαξη της κρίσης χρέους του 2009-σε κρίση πανδημίας-κρίση πληθωρισμού-ενεργειακή κρίση

Ολόσωστη παρατήρηση. Το πρόβλημα όμως της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου στην κρίση χρέους το 2009-10 δεν ήταν ότι η χώρα είχε τεράστιο χρέος/ΑΕΠ. Ήταν κυρίως ότι ΔΕΝ μπορούσε να δανειστεί πλέον. Ενδεικτικά οι δύο τελευταίες εκδόσεις ομολόγων ήταν με επιτόκιο 6,10% για το πενταετές και 6,30% για το 10ετές όταν η Ιταλία δανειζόταν με το 1/3 αυτού. Ταυτόχρονα το ενδιαφέρον-υπερκάλυψη είχε μειωθεί σημαντικά οπότε τα ομόλογα "φορτώνονταν" στις ελληνικές τράπεζες.

Σήμερα τα πράγματα για τους προσεχείς 6-10 μήνες είναι ψιλοχάλια αλλά α) σ΄αυτή τη θέση είμαστε όλοι οι ευρωπαίοι (άρα η πίεση προς τους κυβερνώντες συνολική και μεγαλύτερη), β) το ελληνικό χρέος έχει τους ευνοϊκότερους όρους αποπληρωμής σε όλη την ΕΕ (μεσοσταθμική διάρκεια 19 έτη, μεσοσταθμικό επιτόκιο 1,52%, διακράτηση κατά τα 74% από επίσημους φορείς (ESM, EFSF και κράτη ΕΕ) και μόνο 24% από ταμεία, funds, ιδιώτες και γ) ναι μεν το χρέος αυξήθηκε σε απόλυτο μέγεθος-όπως λέει ο κ. Μαρινάκης-λόγω όμως πληθωρισμού και ανάπτυξης αυτό που μας ενδιαφέρει, το χρέος/ΑΕΠ, είναι σε σταθερή τάση μείωσης.

Όσα αναφέρω δεν έχουν σχέση με τις αγορές για τις οποίες ξέρουμε πως ισχύει η ρήση Κοστολάνι: "1 + 1 = 3 - 1". Σε ότι με αφορά, ως οπαδός του follow the money, παρατηρώ τη ροή και το κόστος (επιτόκιο) χρήματος από τις κεντρικές τράπεζες. Ένα δυό μήνες πριν την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης συμπεριφοράς πιθανολογώ πως θα αλλάξει η τάση στις αγορές (προεξόφληση)

https://www.newmoney.gr/roh/palmos-oikonomias/oikonomia/anaptixi-ke-plithorismos-mionoun-to-chreos-kata-25-pinakas/

https://www.pdma.gr/el/debt-strategy-gr/public-debt-gr/annual-service-cost-gr

mixalis mixalios είπε...

Εξαιρετικο και ευληπτο το άρθρο στο newmoney. Καλός και ο Μαρινακης που προσπαθει να απλοποιήσει πολλές φορές πολύπλοκες έννοιες. Όμως το γεγονός ότι είναι καθηγητής δεν σημαίνει από μόνο του ότι θα πέσει και μέσα. Αν το 2023 η χώρα δεν πέσει σε ύφεση θα είναι επιτυχία. Βέβαια, με τις εκλογές και την αναμπουμπουλα διεθνώς οι πιθανότητες μειώνονται...

Andreas D. είπε...

Χρόνια πολλά στους 2 Μιχάληδες του blog και σε όσους γιορτάζουν!

Λευτερης είπε...

Χρόνια Καλά, Χρόνια Πολλά, Χρόνια Δημιουργικά στους Μιχάληδες μας. Καλημέρα Αντρέα.

Χρήστος είπε...

Καλημέρα σας,
Μιχάλη, Χρόνια Πολλά με υγεία. Να μας θυμάσαι που και που!! Να είσαι γερός, χαρούμενος και να μετράς, πάντα, κέρδη!!
Μιχάλη Μιχαλιό, επίσης Χρόνια Πολλά με υγεία και ωραίες ιδέες!

hippy είπε...

Χιλιόχρονος Μιχαλιό μου...και με το μυαλό πάντα καθαρό.

Μιχάλη το αυτό...εύχομαι αναγνώριση και ανέλιξη στην νέα σου εργασία...να γίνεις ο Στούπας του Liberal χε χε κι εμείς να φουσκώνουμε για το φίλο μας...οι υποδομές άλλωστε υπάρχουν και στα πολιτικά και στα χρηματιστηριακά.

Peter V. είπε...

Χρόνια Πολλά και Καλά, με Υγεία και Επιτυχίες στους αγαπητούς Μιχάληδες του blog.

mixalis mixalios είπε...

Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις ευχές! Να μαστε όλοι καλά και με καλές ιδεες όπως έγραψε και Χρήστος που θα μοιραζόμαστε. Μα πάνω από όλα ευχές για τον οικοδεσπότη που έχει ρίξει μαύρη πέτρα αλλά ο δολοφόνος γυρίζει πάντα στον τόπο του εγκλήματος οπότε δεν ανησυχώ...

mixalis mixalios είπε...

Εγω πάντως είπα να πάρω το δώρο μου και πούλησα κάτι Μουζκ που είχα από παλιά στο 0.83. Τώρα αν πήρα δώρο ή έκανα δώρο στους αγοραστές δεν ξέρω! Μέρα δώρων είναι άλλωστε για μένα...

Peter V. είπε...

Ο οικοδεσπότης είχε να κάνει μία επιλογή, όπως είχα γράψει, και έκανε την καλύτερη εκ των δύο. Όταν εξαφανιστούν οι ΤαρΑξίες θα επανέλθει. Για αυτό πρέπει να προσέχουμε τις φιλίες που κάνουμε, έστω και διαδικτυακά.

austin είπε...

Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες, αν και λίγο καθυστερημένα!

Κάθε καλό! Υγεία ευτυχία και επιτυχίες

mixalis mixalios είπε...

Βρε λέτε να πέθανε ο πληθωρισμός και να ζωντανέψουν οι αγορές?

Peter V. είπε...

ΟΠΛΑΡΧΗΓΕ πότε βλέπεις το ΓΔ να πάει στα 500 για να αγοράσεις;

mixalis mixalios είπε...

Πρέπει να παίζει πολύ short squeeze. Νομιζω ο dow jones πρέπει να χάνει από την αρχη του χρόνου μονοψήφιο ποσοστό...

mixalis mixalios είπε...

Δεν θυμάμαι να έχω δει 7% στον nasdaq. Ίσως γιατί είμαι πολύ νεος😉

Andreas D. είπε...

(απο τον Aldevaran στο Soltrade):
https://uploads.disquscdn.com/images/0ad28042237aa4bcb2d74d992eebec4b0fae1533dcb0783ab61528c576bde2b4.png


https://www.newmoney.gr/dark-room/to-chthesino-gkalop-tou-maximou-to-predator-i-rafina-ke-to-efood-to-krifo-deal-tis-ethnikis-ke-i-agora-ellaktor-vinci-tis-gefiras-tou-riou/

Η Εθνική Τράπεζα εξαγοράζει ποσοστό σε κορυφαίο πάροχο υπηρεσιών πληροφορικής, ο οποίος μάλιστα είναι εισηγμένος στο Χρηματιστήριο της Αθήνας. Οι πληροφορίες είναι 100% διασταυρωμένες και οι συζητήσεις είναι αρκετά προχωρημένες. Το ποσοστό που αγοράζει στην εισηγμένη εταιρία πληροφορικής η Εθνική είναι μειοψηφικό και η εξαγορά έχει στρατηγική σημασία για την Εθνική Τράπεζα, καθώς συνδέεται με τους σχεδιασμούς της διοίκησής της για την επόμενη ημέρα της τράπεζας.

mixalis mixalios είπε...

Δόθηκαν τα από 2.51 αγορασμένα του ΦΡΛΚ στο 2.985. Βέβαια, φαίνεται κι άλλη δυναμική αλλά σχεδόν μισό ευρωπουλάκι το τίμησα... Έρχεται και ΣΚ, έχουμε έξοδα.
Τελικά Αντρέα υπάρχουν πολύ και πολλά καλύτερα από το χτεσινό του nasdaq. Ευχαριστώ!

hippy είπε...


Η αναφορά στα τρολ ήταν ολίσθημα, έχεις δίκιο, απολογούμαι.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Έκτακτο.
Η Ελλάδα τού α(ρ)ορίστου ΠΘ ξενερώνει-ξεχρεώνει...
Τελικά η Ελλάδα μας έχει τεράστια αποθέματα αερίου- πετρελαίου..
Αποθέματα ικανά να μας φέρουν ανω των 300 Δις έσοδα.
Αέρια ναι ..Δηλαδή πορδές..
Και με πορδές δεν βάφεις αυγά.
Και πριν ξεγελαστεί καποιος και αρχίσει να ξοδεύει έναντι μελλοντικού μερίσματος..ας κάνει μια βόλτα στα SM ..ας ανοίξει και εναν λογαριασμό ΔΕΗ..και ας προσγειωθεί στην πραγματικότητα..
Πλήρης Ερντογανοποίηση του πολιτικού λόγου..
Επικίνδυνα οράματα που κρύβουν την πραγματικότητα..
Οράματα για πολίτες του τρίτου Κόσμου..
Ντροπή και παλι ντροπή..
Και ειδικά σε όσους αναπαράγουν τέτοιες μπούρδες..δηλαδή τους δημοσιοκάΦρους και τους πολιτικούς τους προϊσταμένους.
Τυχερό παιδί ο Αλέξης..
Χωρις να κουνήσει το δαχτυλάκι του θα τον ξανακάνουν ΠΘ...

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Κατά τα λοιπά...ο μέγας παραμυθάς Βλάσης..κανει συσκέψεις στην κλειστή και ξενυχτά για να αγοράσει Bitcoin στα $30.000 ενα εχει φτάσει στα $15.000.
Αλήθεια..σε ποιούς απευθύνεται;

hippy είπε...


@ Τιμωρος

Ένα θα προσθέσω μόνο...ΔΕΝ έχω γόμα...ΠΟΤΕ δεν είχα...ΟΥΤΕ θέλω να αποκτήσω. Στο λόγο της τιμής μου.

Peter V. είπε...

ΟΠΛΑ έχεις απόλυτο δίκιο μια και γράφεις μόνο τις αγορές μου και σκόπιμα αγνοείς τις πωλήσεις μου. Τι γκαιμπελίσκος θα ήσουν εάν έλεγες τα πράγματα με το όνομα τους; Θα σε σούταρε και ο Πούστιν από την ομάδα του. Συνέχισε να μας στέλνεις κόσμο στη κλειστή μας. Σε ευχαριστούμε.

austin είπε...

Ε ρε τι έγινε με τα κρυπτο και την FTX. Η οικογένεια του τύπου στενές σχέσεις με δημοκρατικους, υπεύθυνοι στενός κύκλος για τα regulations των κρυπτο. Τα λεφτα που φτασανε από Αμερική στην Ουκρανία μέσω ftx..

Παλι καλα που στα mid terms βγήκαν οι δημοκρατοκοο στην Γερουσία.. πως το ελεγε ο τσάντες, εμείς έχουμε το καπιταλ και εσείς λαε είστε κομμουνιστες .

Κοιτα να δεις κάτι συμπτώσεις. Να αναδεικνύουν στο ποπολο την (ευκολα αναγνωρισιμη) γελοιότητα κάποιου για να κάνουν δουλίτσες οι άλλοι απροβληματιστα.

Ενδιαφέροντες καιροι

Peter V. είπε...

Γράψε μας και για την τιμή της πράσινης πατάτας στη Ζουαζιλάνδη μιας και τα ξέρεις όλα και βρίσκεις τη συσχέτιση τους.

Υ.Γ. λίγο λίγο από αυτά που σου στέλνει ο ΟΠΛΑ

hippy είπε...


κρυπτο-FTX-Metaverse etc

Από πίτα που δεν τρως, τι σε νοιάζει κι αν καεί. Εδώ δεν καταλαβαίνουμε καλά καλά το μικρό ΧΑΑ θ΄ασχοληθούμε με τα αλλοδαπά? Για παίκτες (όχι επενδυτές) που δοκιμάζουν τα όρια της τύχης τους.

austin είπε...

Σημασια χιπι εχει το μοντέλο το κλασσικό πλέον.

Ο ένας είναι γελοίος, λέμε στο ποπολο για την πρόδηλη γελοιότητα του και από πίσω κανουμε δουλίτσες και αίσχη.
Νούμερο 2 ο τυπος στην χρηματοδότηση των δημοκρατικών.

Και τα κεφαλαια φεύγαμε για Ουκρανία μέσω αυτού.

Που τον πόλεμο κάποτε στην Κριμαία τον υπεσκαψαν οι δημοκρατικοι και τους βόλευε παλι τωρα.

Πολυ δαιμονικές συμπτώσεις ρε παιδι μου..

hippy είπε...


Να με συμπαθάς Ωστιν αλλά έχω σημαντικότερα πράγματα ν΄ασχοληθώ στο σπίτι, στην γειτονιά, στην πόλη, στην χώρα. Με αυτά να ασχοληθούν αυτοί που τους αφορά. Αλλά ούτε κι αυτοί φαίνεται να ενδιαφέρονται. Ο λόγος απλός. Η ιστορία είναι γεμάτη από τέτοιες περιπτώσεις. Πάντα γίνονταν πάντα θα γίνονται. Όσο για το τι ακριβώς έγινε στην Κριμαία θα το μάθουμε μετά 25-30 χρόνια (δηλαδή θα τον μάθεις, εγώ θα έχω φύγει).

Χαίρομαι πάντως που βρίσκεις χρόνο ν΄ασχολείσαι με δαύτα. Προφανώς έχεις λύσει τα καθημερινά.

austin είπε...

Η διασύνδεση hippy..μεγάλη υπόθεση.

Ετσι για την ιστορία, κάποτε ξεκίναγε κάποιος με μια βέσπα και σιγα σιγα εκανε εργοστασιο ολόκληρο. Πλεον αυτο δεν γίνεται (και για να μην είμαι απολυτος, είναι απίστευτα σπανιο).

Πλέον το να είσαι "μονος σου" σε οποιο πεδίο και εάν δραστηριοποιείσαι είναι σφάλμα. Δεν μπορείς να ανταπεξέλθει. Κατι λοιπόν το twitter (καθόλου τυχαίο ότι ο ελον το πήρε και εδώ και καιρό έπαιζε έτσι έναν ιδιαίτερο λόγο στα τεκτενομενα) κατι ότι όλα πρέπει να είναι τουλάχιστον δυο... δεν χρειάζεται να ασχολούμαι εγω προσωπικά. Απλα φιλτράρουμε την πληροφορία της ομάδας...

hippy είπε...


Πάντως αν δεις να ξαναποντάρεται ο ξανθοβαψομαλλιάς πάρε καμμιά Lockheed, καμμιά Raytheon. Είπαμε...πρώτα απ΄όλα η Αμερική.

hippy είπε...


"Πλεον αυτο δεν γίνεται (και για να μην είμαι απολυτος, είναι απίστευτα σπανιο)"

Πολύ χειρότερα. Το μπλογκ του Τάκαρου έχει πάνω από δυο ντουζίνες εταιρειών που ξεκίνησαν ως βέσπες και κατέληξαν πατίνια με ρουλεμάν. Φτου, φτου, φτου μακριά απ΄εμάς. Κακό πράγμα η ευπιστία δίχως σκέψη και διάβασμα.

austin είπε...

Σωστο το σχόλιο. Αν και το εννοούσα περισσότερο ως με μια βέσπα πούλαγε κάποιος κομμάτι κομμάτι και κατέληγε με παραγωγή...


manos είπε...

Καλησπέρα κύριε Ηλία την γνώμη σας για σανμεζ για το μέρισμα .εντός Αττικής πλέον

manos είπε...

Μου είπαν για 8 λεπτά μέρισμα

hippy είπε...


Ναι, το έγραψε ο καλός χρήστης ΟΑΚ στον μικρομέτοχο ως πιθανό μέρισμα για κάθε ένα από τα 2 επόμενα χρόνια κύριε Μάνο. Για τα επόμενα δεν υπάρχει εξασφάλιση, υπάρχει ασάφεια. Έναρξη καταβολής του χρόνου τέτοιο καιρό.

Η τιμή έναρξης διαπραγμάτευσης των μετοχών της Εταιρείας SUNRISEMEZZ στις 31/10 που ξεκίνησαν ήταν €0,14 ανά μετοχή. Προσωπικά θεωρώ δύσκολο να αποδώσει περισσότερο από 2 φορές την αξία του max (μέρισμα + τιμή λήξης) στο σύνολο της ζωής του (δηλαδή ως την λήξη των ομολόγων που κατέχει). Ωστόσο δεν το γνωρίζω.

Ένας τρόπος αποτίμησης όμως θα μπορούσε να είναι η σύγκριση με το Phoenix Vega Mezz PLC που ξεκίνησε διαπραγμάτευση πέρσι 12 Αυγούστου 2021 με τιμή εκκίνησης €0,05. Σήμερα το ΦΒΜΕΖΖ έκλεισε στα 0,048 έχοντας κόψει μέρισμα 0,0144 προ ημερών. Σύνολο €0,0624. Απόδοση σχεδόν 25%. Μια χαρά θα λέγαμε.

https://www.mikrometoxos.gr/i-prosopiki-gonia-toy-m-m-me-toys-6/

https://www.mikrometoxos.gr/peri-fvmezz-o-kosmos-echei-pelagosei-kai-merikoi/


manos είπε...

Καλημέρα ευχαριστώ κύριε Ηλία.

Andreas D. είπε...

https://www.capital.gr/epixeiriseis/3681281/ethniki-trapeza-anakoinose-stratigiki-sunergasia-me-tin-epsilon-net-apokta-pososto-7-5-stin-etaireia

mixalis mixalios είπε...

Ξαναπηραμε ΤΕΝΕΡΓ ελπίζοντας ότι μπαίνουμε στην τελική ευθεία για ΔΠ

mixalis mixalios είπε...

Στα 18.81

Andreas D. είπε...

https://radar.gr/article/oloklirothike-epitychos-o-oikonomikos-kai-nomikos-elegchos-tis-terna-energeiakis-apo-tin-first-sentier

hippy είπε...


Δεν το είδα, δεν το διάβασα. Αφού μπαίνεις στο ιστολόγιο του Nikdan ποστάρισε το κι εκεί να σου πω πως το βλέπω. Τα ομόλογα τα χαζοκατέχω. Εναλλακτικά γράψε μου προσωπικό μήνυμα στον capital.

Τα εταιρικά ομόλογα έχουν μια αξιοπρόσεκτη συμπεριφορά το τελευταίο 3μηνο. Έχουν σταθεροποιηθεί, δεν "μασάνε", σαν να προεξοφλούν μικρές αυξήσεις επιτοκίων από ΕΚΤ. Συμπαθώ το ATTICAB1 περί το 96,50 που λήγει σε 1,5 χρόνο ή το PRODEAB1 περί το 84,10. Και τα δυό έχουν καθαρή απόδοση γύρω στο 5%.

Από την άλλη βέβαια είναι αρκετές οι εταιρείες που υπόσχονται τέτοια μερισματική απόδοση. Ενδεικτικά ΟΠΑΠ, νερά, λιμάνια, διυλιστήρια, ΜΥΤΙΛ, ΙΝΤΕΚ, ΑΣΚΟ, ΜΠΡΙΚ, ΙΝΤΕΡΚΟ, ΓΕΒΚΑ και άλλες.

hippy είπε...


Το σχόλιο απευθύνεται στον χρήστη Τιμωρό ο οποίος-όπως έγραψε-διετύπωσε την άποψη του για το 7ετές ομόλογο TENERGFB2. Δεν χωράει συζήτηση, είναι αποδοτικό και ασφαλές. Τα δύο στα οποία κατέχω μικρή θέση τα προτίμησα διότι έχουν μεγαλύτερη απόδοση και το μεν ΑΤΤΙΚΑ λήγει νωρίς, το δε ΠΡΟΝΤΕΑ εκδόθηκε από μια εταιρεία ακινήτων με κεφαλαιοποίηση 2,1 δις.

Καλημέρα σε όλους.

austin είπε...

Θα εχει ενδιαφέρον τι θα γίνει με την Genesis που ήταν και ο τρόπος οι θεσμικοί της Wall Street να πάρουν κρυπτο.

Αυτό γιατί το τρολ ΠΟΥ ΔΙΕΛΥΣΕ το μπλογκ θελει να το παίζει γνωστης, αλλά μόνο ειρωνεία και ανοησία προσφέρει. Αυτό που έχει γίνει με την FTX , το ξέπλυμα που του κάνουν βαρυσημαντα μεσα είναι στην ίδια κατεύθυνση των τελευταίων ετών για αισχρή προπαγάνδα από "λογικά και αναγνωρισμενα μεσα"

Καλη Κυριακή.

hippy είπε...


Όταν έμπαινες στο χώρο που ήταν το μαντείο των Δελφών την αρχαία εποχή το πρώτο που έβλεπες ήταν την επιγραφή "Γνώθι σαυτόν". Οι πρόγονοι την θεωρούσαν κορυφαία συμβουλή. Στα καθ΄ημάς θα λέγαμε "μην επενδύεις σε κάτι που δεν καταλαβαίνεις". Τόσο απλά.

Peter V. είπε...

Γενικός Δείκτης απέχει 80 μονάδες από τις 1.000 και 420 μονάδες από τις 500. Σας θυμίζει κάτι αυτό;

mixalis mixalios είπε...

Ότι όποιος από εμάς το παίζει παντογνωστης και μέντιουμ καλό είναι να το ξανασκεφτει...

hippy είπε...


ΧΑΑμένο? Όχι δα!! Ο χαρακτηρισμός επιστρέφεται στους επικριτές.


Οι βασιλιάδες των μερισμάτων. Ποιες εισηγμένες πλήρωσαν τους μετόχους.

Στις 62 ανέρχονται οι εισηγμένες που προχώρησαν σε διανομές στους μετόχους τους, ενώ 25 εισηγμένες έχουν μερισματική απόδοση 5% και άνω, 35 μετοχές έχουν μερισματική απόδοση άνω του 4% και 42 έχουν απόδοση άνω του 3%.

https://www.businessdaily.gr/agores/74855_oi-basiliades-ton-merismaton-poies-eisigmenes-plirosan-toys-metohoys

mixalis mixalios είπε...

Που ναι ο Μπαρμπαλιας που μουρμουραγε για τον Μυτιλ?

hippy είπε...


Και να θυμόμαστε ότι με τα μερίσματα κατά 90% επιστρέφονται μέρος των κερδών. Τα υπόλοιπα, αρκετά περισσότερα, επενδύονται.

hippy είπε...


Οι συναγωνιστές πάντως του λέγαμε πως "αν το χαρτί ήταν στην Αμερική θα έγραφε $20".

mixalis mixalios είπε...

Να δούμε τι θα κάνει και η ΔΕΗ στα 6.70 που είναι τα ψηλά της περιόδου και έχουν μαζευτεί διάφοροι...

mixalis mixalios είπε...

Σκούπα στη ΔΕΗ και νέα υψηλά...

mixalis mixalios είπε...

https://www.bankingnews.gr/epixeiriseis/articles/654093/navagei-to-deal-tis-terna-energeiakis-me-first-sentier-opos-apoxorise-kai-i-macquarie-ti-symvainei

https://radar.gr/article/ano-ton-22-evro-ekleise-to-deal-tis-terna-energeiakis-dyo-kai-ochi-enas-oi-agorastes-i-first-kai-koryfaio-diethnes-fund-pasignosto-stin-ellada-tha-ginei-dimosia-protasi

Διαλέχτε....

mixalis mixalios είπε...

Από τα 17 εκ τζίρο τα 10 στην ΤΕΝΕΡΓ. Αν μην τι άλλο ενδιαφέρον, έχει και MSCI σήμερα....

hippy είπε...


ΤΕΝΕΡΓ...4 πακκέτα συνολικού όγκου 350.000 μετοχών στα 19,75 ευρώ. Κάποιος πουλάει στο -10% από την φημολογούμενη τιμή του deal (και άλλος αγοράζει βεβαίως βεβαίως)

ATTICAB1...πακκέτο 1.000.000 ομολόγων στα €96,51. Κάποιος πουλάει στο -10% από την καθαρή απόδοση που θα εισέπραττε σε 1,5 χρόνο (και άλλος αγοράζει βεβαίως βεβαίως)

Διαφορετικές ανάγκες, διαφορετικές κινήσεις. Προσωπικά, ως αγοραστής, προτιμώ τη δεύτερη.

Χρήστος είπε...

Χρόνια Πολλά στον Αντρέα με υγεία!

mixalis mixalios είπε...

Χρονια πολλα Ανδρεα!!! Δεν μπορει, καποια σχεση θα εχεις με την Πατρα...

mixalis mixalios είπε...

Μουαγιεν για τα αγορασμενα απο 0.615 Ινλοτ στα 0.492. Θα το διαβασει ο Ηλίας και θα φρικαρει...
Εν τω μεταξυ το αφεντικο το ξερει το θεμα αλλα εχει πιει το αμιλητο νερο...

hippy είπε...


Δυστυχώς στις καταστάσεις 9μηνου δεν έχουμε καθαρή εικόνα. Στα ετήσια αποτελέσματα θα δούμε εάν συνεχιστεί το βιολί με τους μετόχους μειοψηφίας να παίρνουν τα όποια κέρδη και οι μικρομέτοχοι τις ζημιές εις νέον (το πιθανότερο). Θεμελιώδες λάθος το μουαγέν, κατά τη γνώμη μου πρέπει να κάνεις ΑΜΕΣΑ stop loss. Στο παρελθόν άλλωστε υπήρξαν κι άλλες γκέλες του μ/μ (ΦΙΕΡ, ΕΒΡΟΦ, ΚΛΜ και προσεχώς ΙΝΤΕΤ και ΜΕΖέδες κατά τη γνώμη μου)

ΜΑΘΗΜΑ 1ο (το πιο σημαντικό για επιλογές μετρίου ή σημαντικού ρίσκου)

Όταν μπαίνω σε μια μετοχή σκοπεύω στο κέρδος. Δέκα μερόνυχτα να έχω σκανάρει το χαρτί, εάν η επιλογή μου ακολουθήσει αντίθετη πορεία, σημαίνει ότι κάπου λάθεψα. Στην εταιρεία? Στο management? Στο timing? Στην τάση της αγοράς? Μικρή σημασία έχει. Το θέμα είναι πως το αντιμετωπίζω.

Στο πρώτο -5% λοιπόν ρωτάω στον καθρέφτη:

"Πες πως δεν την είχες αγοράσει, τώρα στην τρέχουσα τιμή θα την αγόραζες?"

Εάν μου απαντήσει ΟΧΙ, την πουλάω επιτόπου. Εάν μου απαντήσει ΝΑΙ συνεχίζω να την διακρατώ. Αν όμως υποχωρήσει επιπλέον 5% την πουλώ δίχως δεύτερη σκέψη. Διότι εάν φτάσω να χάνω 50% μετά πρέπει να κερδίσω 100% για να βγω στεγνός απ΄την κερδοσκοπία.

Πρωτοάκουσα αυτή την προσέγγιση από τον μακαρίτη Τζον Μαρκόπουλο σε μια ραδιοφωνική εκπομπή στον Flash961 τα πρώτα χρόνια της 10ετίας του 90.

hippy είπε...


Ως προς τους ΜΕΖέδες βέβαια η φάκα πιθανολογώ πως θα φανεί αρκετά αργότερα. Στο ΦΟΙΝΙΞ στο επόμενο καλοκαίρι, στα άλλα δυο στο μεθεπόμενο.

Christos C. είπε...


Κύριε Ηλία είναι τα νεότερα από την Εθνική Τράπεζα του Βελγίου.

https://www.youtube.com/watch?v=ddjWftt2GFA :)


https://www.nbb.be/doc/ts/enterprise/press/2022/cp221206en.pdf


https://www.nbb.be/en/about-national-bank/national-bank-belgium/press-releases

hippy είπε...


Κύριε Χρήστο ευχαριστώ για την ενημέρωση. Πατήσαμε νάρκη. Η μια μετά την άλλη οι κεντρικές τράπεζες ανακοινώνουν πως πιάστηκαν στον ύπνο από την άνοδο των ομολόγων και θα έχουν ζημιογόνες χρήσεις (η Ελβετία για πρώτη φορά στην ιστορία της). Το θέμα είναι πως διαχειριζόμαστε τη θέση μας. θα προτιμούσα αυτό να το συζητήσουμε στο messenger.

ΥΓ Μου κάνει εντύπωση η εξαιρετική συμπεριφορά της δική μας. Έχω επικοινωνήσει με τα τμήματα ανάλυσης ΑΧΕ που συνεργάζομαι αλλά οι υπεύθυνοι δηλώνουν άγνοια. Μάλλον είναι μάγκας ο Στουρνάρας. Προσωπικά ωστόσο καλού κακού μηδένησα τη θέση μου στην ΕΛΛ και την μετατρέπω σε ομόλογα ΠΡΟΝΤΕΑ. Στην τελική έχει και λίγο καλύτερη απόδοση μέχρι τη λήξη.

hippy είπε...


"ΜOTODYNAMIKH: Πενταετή σύμβαση παροχής υπηρεσιών προτείνε(τα)ι να υπογράψει με τη Μοτοδυναμική ο μεγαλομέτοχός της Πάρης Κυριακόπουλος. Η σύμβαση προβλέπει α)σταθερές ετήσιες ακαθάριστες αποδοχές 250 χιλ. ευρώ β) 50 χιλ. ευρώ ετησίως για τη συμμετοχή του στις συνεδριάσεις Δ.Σ., γ) 50 χιλ. ευρώ για κάλυψη δαπανών που προκύπτουν από την άσκηση καθηκόντων και ε) 50 χιλ. ευρώ για τη συμμετοχή του στο ιδιωτικό πρόγραμμα συνταξιοδότησης.

Επιπρόσθετα, μπορεί να πάρει ετήσιο bonus ως 250 χιλ. ευρώ και δωρεάν απόκτηση μετοχών ίσο με το 2,5% επί της προστιθέμενης αξίας της εταιρείας."


Αγαπητέ Πάρη, συνεχίστε τη δραστηριότητα που σας κληροδότησε ο πατέρας σας δίχως τη δική μου συμμετοχή. Η αποφυγή συνεταιρισμού με φαταούλες βασικούς μετόχους is a matter of principle όπως θα΄λεγε κι ο Αριστοτέλης.

mixalis mixalios είπε...

Θα στειλω βιογραφικο για να μπω στο ΔΣ της εταιρειας και θα ζητησω και μια Porsche δωρο...

hippy είπε...


Χαιρετίζω

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προειδοποίησε χθες για τον κίνδυνο να υποστεί ακόμα και ζημιές, καθώς μετά τις επιθετικές αυξήσεις των επιτοκίων που έχει πραγματοποιήσει τους τελευταίους μήνες θα πρέπει να πληρώσει τόκο στις εμπορικές τράπεζες για καταθέσεις ύψους 5 τρισ. ευρώ. Οι καταθέσεις αυτές δημιουργήθηκαν μέσω των μαζικών αγορών ομολόγων από την ΕΚΤ μέσω προγραμμάτων όπως το Public Sector Purchase Programme, πρόγραμμα περισσότερο γνωστό με το ακρωνύμιο PSPP. Οι τόκοι που θα κληθούν να καταβάλουν πολλές κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης όχι μόνο θα εξανεμίσουν τα κέρδη αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις θα οδηγήσουν και σε ζημιές.

Αυτή η διαπίστωση όμως δεν ισχύει για την Τράπεζα της Ελλάδος η οποία είναι μία από τις ελάχιστες κεντρικές τράπεζες που θα… ξεγλιστρήσουν από την κατάσταση αυτή. Η δομή του ισολογισμού της ΤτΕ και η διάρθρωση ενεργητικού – υποχρεώσεων λειτουργούν ως ασπίδα προστασίας, ωστόσο τη μεγάλη διαφορά κάνει το γεγονός ότι η ΤτΕ, σε αντίθεση με άλλες κεντρικές τράπεζες, δεν προχώρησε σε αγορές ομολόγων στο πλαίσιο του PSPP, όταν αυτά είχαν πολύ χαμηλά επιτόκια.


https://www.businessdaily.gr/epimonos-kipoyros/75139_intracom-vs-ideal-ta-sklira-dilimmata-tis-kinas-oi-epitokiakes-zimies-kai-i


Το δημοσίευμα επιβεβαιώνει την υπόθεση περί "μαγκιάς Στουρνάρα". Οι νοικοκυραίοι οπαδοί όμως του «κάλλιο γαϊδουρόδενε, παρά γαϊδουρογύρευε» μπορούν αν σκιάζονται να γυρίσουν την ΕΛΛ σε κάποιο εταιρικό ομόλογο με καθαρή απόδοση περί το 5% (όπως ΠΡΟΝΤΕΑ, ΑΤΤΙΚΑ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ3 ή άλλο)

https://www.powergame.gr/agores/325713/etairika-omologa-antechoun-stin-oikonomiki-krisi/

mixalis mixalios είπε...

Καλα ολα αυτα αλλα εχω μια απορια, ποιος αγοραζει Αττικης σημερα?

hippy είπε...


Αυτός που έφαγε φλασιά...κι επιθυμεί να αγοράσει 150 μετοχές αξίας 0,0739 εκάστη και να τις ανταλλάξει λίγο πριν την αύξηση με μία αξίας 11,08 ευρώ (που 2 μέρες μετά θα έχει κατρακυλήσει στα €8)

Τζόγος ανίκατε μάχαν και αδειάζει στομάχαν !!

hippy είπε...


ΜΙΓ-ΑΤΤΙΚΑ-ΑΝΕΚ

MIG: Έλαβε πρόταση ανταλλαγής του συνόλου των ομολογιακών δανείων με τη συμμετοχή της στην Attica

https://www.capital.gr/epixeiriseis/3687083/mig-elabe-protasi-antallagis-tou-sunolou-ton-omologiakon-daneion-me-ti-summetoxi-tis-stin-attica


Η πρόταση αξιολογεί την ΑΤΤΙΚΑ

443 εκατ. ευρώ διά 171,34 εκ. μετοχές = 2,58 ευρώ/μετοχή που σήμερα έκλεισε στα €1,02

Κι αν κάνουμε την αναγωγή σε ΑΝΕΚ λόγω της μελλοντικής ανταλλαγής μετοχών σε 3 περίπου μήνες (1 ΑΝΕΚ = 0,1217 ΑΤΤΙΚΑ) έχουμε

1 ΑΝΕΚ = 0,1217 ΑΤΤΙΚΑ χ 2,58 =0,3140 ευρώ για κάθε μετοχή που σήμερα έκλεισε στα 0,107

Οι δύο ναυτιλιακές προφανώς και δεν θα πιάσουν τις ανωτέρω (ενδεικτικές) τιμές. Ωστόσο μας επιβεβαιώνουν δύο πράγματα

1) Το ΧΑΑ συνολικά είναι αρκετά φτηνό
2) Σε πολλές εταιρείες υπάρχει στρέβλωση

Η λογιστική αξία της ΑΤΤΙΚΑ με βάση τα ίδια κεφάλαια στο 6μηνο είναι περίπου 1,60 ευρώ/μετοχή.

hippy είπε...


ΑΤΤΙΚΑ...ισχυρή πιθανότητα δημόσιας πρότασης στα €2,58. Του χρόνου φυσικά όταν με το καλό θα έχει ολοκληρωθεί το deal.

ANEK....ομοίως.

ΜΙΓ....κατά 99% ολοκλήρωσε τις πωλήσεις ασημικών. Τώρα μπορεί να αναπαυθεί εν ειρήνη μαζί με τον δημιουργό της στη λήθη του χρηματιστηρίου.

Καλημέρα

DK είπε...

το ομολο της Αττικα λέτε να αποπληρωθεί πρόορα?

hippy είπε...


ΟΧΙ, αντίκειται στους όρους έκδοσης

ATTICA ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

Σύμβολο: ΑΤΤΙΚΑΟ1
Ονομαστική Αξία: 1.000€ (Μία ομολογία = 1.000€)
Διάρκεια (έτη): 5
Ετήσιο Κουπόνι (επιτόκιο): 3,40%
Πληρωμή: 6μηνιαία
Λήξη: 26/07/2024
Δικαίωμα Πρόωρης Εξόφλησης: ΟΧΙ
Αριθμός Ομολογιών: 175.000

http://grinvest.gr/%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BF%CE%BC%CF%8C%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B1/

mixalis mixalios είπε...

https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/2166262/deh-pos-phre-to-exclusivity-gia-enel-romania-h-pro.html

Δύσκολα χαλάει το deal.

Βλέπω τους Ζαίους να σκούζουν πως αντί να δίνει 1,3 δις στη Ρουμανία θα έπρεπε να τα δίνει στους ευάλωτους πολίτες που πληρώνουν την ακρίβεια Μητσοτάκη κι εμείς θα όταν θα έρθουμε στην εξουσία θα πουλήσουμε τη συμμετοχή για να τα μοιράσουμε στον λαό που πεινάει και θα κρατικοποιήσουμε την εταιρεία.
Έρχεται δήλωση Τσίπρα "Μην διανοηθεί ο κύριος Μητσοτάκης να δώσει τα δις του Ελληνικού λαού στην Ρουμανία"

Α καλημέρες....

mixalis mixalios είπε...

Η ΜΙΓ Ηλία μπορεί να ξεκινήσει από την αρχή γινόμενη ένα όχημα για κάποιον που θέλει να μαζέψει λεφτά από το ΧΑΑ και να κάνει εκ νέου ότι έκανε ο μακαρίτης. Ίσως με άλλη επωνυμία....
Πάντως στις αγορές δε βαριέσαι ποτέ....

mixalis mixalios είπε...

Πάντως έχει πλάκα...μπαίνοντας στο forum του capital για τη ΜΙΓ έχει 2789 σελίδες (δεν κάνω λάθος, 2789 σελίδες) ενώ για τον ΟΛΠ για παράδειγμα 72....

hippy είπε...


Ένα όχημα κέλυφος είχε αξία το 2000 Μιχαλιό μου που δεκάδες εταιρείες στριμώχνονταν στο φουαγιέ του ΧΑΑ περιμένοντας τη δημόσια εγγραφή τους. Ενδιαφέρον που δεν υπάρχει σήμερα. Θα συμφωνήσω όμως μαζί σου ότι κάτι θα την κάνει η Πειραιώς. Θα μπορούσε πχ να την απορροφήσει κάποια θυγατρική της. Ας πούμε η ΤΡΑΣΤΟΡ μια και η μοναδική αξιόλογη δραστηριότητα που έμεινε στην ΜΙΓ είναι τα (επίσης ζημιογόνα) εμπορικά κέντρα της RKB στη Σερβία. Σε πολύ βάθος χρόνου εννοείται. Μέχρι τότε όμως θα κατεβαίνει ως αποτίμηση σκαλί σκαλί ψάχνοντας να βρει νέους εξαρτημένους κερδοσκόπους.

mixalis mixalios είπε...

Ίσως τα εμπορικά κέντρα στη Σερβία να μην είναι ζημιογόνα αλλά πολύ μικρή σημασία έχει γιατί η δραστηριότητά εκεί είναι τόσο μικρή που είναι ανάξια λόγου. Όσο σκέφτομαι ότι κάποτε είχε σηκώσει περίπου 5 δις....

mixalis mixalios είπε...

Πηρα στο 0.169 ΑΝΕΚ. Για την αδρεναλινη ρε γαμωτο...

hippy είπε...


Καμία αδρεναλίνη. Σκέτη τοκογλυφία. Σε 5 μήνες max θα επιστρέψει 0,315. Κέρδος 86% ή 17% το μήνα. Κι εγώ διπλασίασα τη θέση μου.

(εννοείται πως δεν θα πάει μονοκοπανιά...θα μηρυκάζει ραχούλα ραχούλα μέχρι το στόχο)

hippy είπε...


Αν γύριζες την ΦΡΙΓΟ σε ΑΝΕΚ θα έβγαινες στεγνός κι απ΄τους Δαυίδες.

mixalis mixalios είπε...

Ωπς... Τι μου εκανες τωρα... Με εβαλες σε πολυ σοβαρες σκέψεις! Αντε τωρα να πουλαω μετοχη σε επιτηρηση για να αγοραζω αλλη στην ιδια κατηγορία!

mixalis mixalios είπε...

Καθομαι και σκέφτομαι τι μπορει να παει στραβα...
1)Να ακυρωθει το ντιλ της Μιγ
2) Να ανατραπει η συγχωνευση ΕΠΑΤΤ ΑΝΕΚ
Δυσκολα και τα δυο...

mixalis mixalios είπε...

και είναι δύσκολο να στραβώσει γιατί ισχύει αυτό

"Υπενθυμίζεται ότι η Πειραιώς κατέχει το 28,13% του μετοχικού κεφαλαίου της ΑΝΕΚ και αποτελεί το μεγαλύτερο μέτοχο, ενοποιώντας την με τη μέθοδο της καθαρής θέσης. Ταυτόχρονα, αποτελεί και τον μεγαλύτερο μέτοχο και πιστωτή της MIG, η οποία ελέγχει την Attica Group, ενώ κατέχει και απευθείας το 11,8%, μετά τη συγχώνευση Attica Group- Hellenic Sea Ways"

Άρα η ΠΕΙΡΑΙΩΣ στην ουσία αποφασίζει για όλο το εγχείρημα. Δεν ξέρω αν υπάρχουν νομικές προϋποθέσεις (που σίγουρα θα υπάρχουν) για την ολοκλήρωση των ντιλς και πόσο πιθανό είναι να στραβώσει εκεί...

hippy είπε...


Έχει δοθεί το Οκ απ΄τις γενικές συνελεύσεις των 2 εταιρειών (ΑΤΤΙΚΑ κ ΑΝΕΚ). Μένει η έγκριση απ΄την Επιτροπή Ανταγωνισμού που συνήθως κάνει κανένα τετράμηνο (στην περίπτωση ALLIANZ-ΕΥΠΙΚ έκανε 4,5 μήνες). Ελπίζω λόγω Πειραιώς να τρέξει γρηγορότερα. Η διαδικασία έχει ξεκινήσει από τις 26 Σεπτεμβρίου. Η περίπτωση είναι win-win για όλους. Να στραβώσει αποκλείεται.

Ο φόβος (ο δικός σου, ο δικός μου, όλων των μικρομετόχων) θα είναι συνεχής σε όλο αυτό το διάστημα. Ευτυχώς, θα βαίνει μειούμενος όσο θα ανεβαίνουν οι αποτιμήσεις. Όταν πχ η κρητικιά θα γράφει 0,20-0,22 η ανησυχία θα είναι στο 1/4 της σημερινής. Θεωρώ πάντως το φόβο σύμμαχο καθώς με συγκρατεί από παράτολμες ενέργειες.

mixalis mixalios είπε...

Νομίζω πως τα ΟΚ που έχουν δοθεί είναι από τα Δ.Σ. των εταιρειών. Μένει η εκτίμηση του ανεξάρτητου οίκου για το δίκαιο και εύλογο της σχέσης ανταλλαγής και μετά θα αποφασίσουν οι Γ.Σ. Στη Γ.Σ. της Αττικα το 80% που είναι η ΜΙΓ θα εγκρίνει ενώ το 57,7% των μετόχων στην ΑΝΕΚ είναι οι τράπεζες που είναι και πιστωτές μαζί κι έχουν ουσιαστικά ήδη συμφωνήσει (δεν ξέρω τι μπορεί να αλλάξει για να υπαναχωρήσουν, μάλλον τίποτα γιατί δε θα έχουν άλλη ευκαιρία). Μέτοχος και πιστωτής στην ΑΝΕΚ είναι η ΠΕΙΡΑΙΩΣ όπως και στην ΜΙΓ οπότε το γλυκό έχει δέσει. Μένει η Επιτροπή Ανταγωνισμού βέβαια κι εκεί ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να στραβώσει ή να καθυστερήσει τη διαδικασία.

Iσως θα ήταν πιο ασφαλές να πούμε για το πρώτο εξάμηνο του 2023 για την ολοκλήρωση του deal.

mixalis mixalios είπε...

Επειδή η σχέση ανταλλαγής αφορά τόσο τις κοινές όσο και τις προνομιούχες ΑΝΕΚ, ΑΝΕΠ, ΑΝΕΠΟ θα ήταν ιδανικό κάποιος να αγοράσει τις προνομιούχες που έχουν τιμή 7 και 10 λεπτών άρα και μεγαλύτερα περιθώρια ανόδου μέχρι το 0,315. Έλα όμως που δεν βρίσκεις τεμάχια...

mixalis mixalios είπε...

Πάντως όσον αφορά την Επιτροπή Ανταγωνισμού στην Καθημερινή γράφτηκε ότι μάλλον δεν θα υπάρξει πρόβλημα...

"δεδομένου ότι οι δύο εταιρείες λειτουργούν ήδη κοινοπρακτικά στην Αδριατική και στις γραμμές της Κρήτης, ενώ στις Κυκλάδες και στο βόρειο Αιγαίο υπάρχει έντονος ανταγωνισμός με περισσότερες από μία εταιρείες".

mixalis mixalios είπε...

Αναλυτικό και προφητικό το άρθρο της Καθημερινής παρακάτω που εξηγεί την αποτίμηση του 1 δις της ΑΤΤΙΚΑ, αποτίμηση στην οποία τελικά θα γίνει και η ΔΠ

https://www.kathimerini.gr/economy/562071925/to-deal-attica-anek-allazei-tin-aktoplo-a/

mixalis mixalios είπε...

Και εδώ η εκτίμηση της MIG για το χρονοδιάγραμμα της συναλλαγής με τη Strix

Εκτιμώμενο χρονοδιάγραμμα με τα βασικά στάδια για την ολοκλήρωση της εν λόγω συναλλαγής και εξόφληση του δανεισμού της Εταιρείας. Σύμφωνα με τους όρους της συναλλαγής που έχουν ήδη ανακοινωθεί, η Εταιρεία έχει ενημερωθεί από την Strix Holdings L.P. ότι η υποβολή της γνωστοποίησης της συναλλαγής προς την Επιτροπή Ανταγωνισμού αναμένεται εντός των επομένων ημερών. Ταυτόχρονα εντός των επομένων ημερών αναμένεται να ξεκινήσει ο νομικός και οικονομικός έλεγχος της MIG Shipping, ο οποίος θα ολοκληρωθεί εντός του 2022. Η Εταιρεία έχει έλθει ήδη σε επαφή με υποψήφιους χρηματοοικονομικούς συμβούλους, οι οποίοι θα εξετάσουν το εύλογο και δίκαιο των όρων της συναλλαγής και των οποίων η γνώμη θα τεθεί υπόψιν των μετόχων της Εταιρείας. Η Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρείας αναμένεται να συνέλθει μέχρι τέλους Ιανουαρίου 2023, και σε περίπτωση μη συγκέντρωσης της κατά νόμον απαιτούμενης αυξημένης απαρτίας εντός του πρώτου 10ημέρου του Φεβρουαρίου 2023. Κατόπιν πλήρωσης των σχετικών όρων και λήψης των αναγκαίων εγκρίσεων η ολοκλήρωση της συναλλαγής εκτιμάται ότι μπορεί να λάβει χώρα εντός του πρώτου τριμήνου του 2023.

mixalis mixalios είπε...

Ηλία, δεν ξέρω αν πρέπει να μας προβληματίσει αυτό για την ΑΝΕΚ....

Εξαιρέσεις από την υποχρέωση υποβολής δημόσιας πρότασης

(στ) Η απόκτηση κινητών αξιών είναι αποτέλεσμα συγχωνεύσεως μεταξύ εταιρειών οι οποίες συνδέονται με τη σχέση που προβλέπεται στην περίπτωση (α) της παραγράφου 5 του άρθρου 42ε του κ.ν. 2190/1920 ή στην παράγραφο 1 του άρθρου 96 του κ.ν. 2190/1920.

Ψάχνοντας βρήκα τα εδάφια του νόμου

https://www.kodiko.gr/nomothesia/document/346155/nomos-2190-1920
https://www.kodiko.gr/nomothesia/document/346155/nomos-2190-1920
Η πρώτη περίπτωση αναφέρεται σε κοινή διοίκηση των εταιρειών που λογικά δεν μας αφορά και το β στη σχέση μητρικής θυγατρικής που επίσης τώρα δεν μας αφορά αλλά με την ανταλλαγή των μετοχών μήπως γίνει? Από την άλλη έχουμε την περίπτωση Ελλάκτωρ Καμπά όπου έγινε ΔΠ και στις δύο εταιρείες...

mixalis mixalios είπε...

Μελετώντας λοιπόν όλα τα παραπάνω νομίζω ότι και τα δύο deals θα προχωρήσουν κανονικά. Ο άγνωστος Χ όμως είναι ο χρόνος και πιο συγκεκριμένα τι θα συμβεί πρώτο. Αν προηγηθεί η συγχώνευση ΑΤΤΙΚΑ ΑΝΕΚ οι μέτοχοι ΑΝΕΚ θα πάρουν ΑΤΤΙΚΑ οπότε θα τις πουλήσουν στην επικείμενη ΔΠ με 2,59. Αν όμως προηγηθεί η ΔΠ στην ΑΤΤΙΚΑ και ακολουθήσει η συγχώνευση με την ΑΝΕΚ τότε οι μέτοχοι ΑΝΕΚ θα καταλήξουν με μετοχές ΑΤΤΙΚΑ που θα έχουν χαμηλή εμπορευσιμότητα και διασπορά στο ΧΑΑ αφού δεν νομίζω ότι θα ακολουθήσει squeeze out σύμφωνα και με αυτό

https://www.moneyreview.gr/business-and-finance/business/97793/ta-senaria-gia-tin-epomeni-imera-tis-attica-group/

Το αν θα μετά ο βασικός μέτοχος θα κάνει ΔΠ για τις μετοχές της ΑΤΤΙΚΑ που θα έχουν προέλθει από ΑΝΕΚ εξαρτάται μόνο από τις προθέσεις του και όχι από νομική υποχρέωση.

Βέβαια η τιμή της ΑΤΤΙΚΑ τότε θα είναι κοντά στην τιμή της ΔΠ αλλά πιθανότατα χαμηλότερα.

hippy είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
hippy είπε...


Μου αρέσει Μιχαλιό που το ψάχνεις τόσο εξονυχιστικά.

1) Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι οι ιθύνοντες της Πειραιώς το έχουν διερευνήσει-συζητήσει-αποφασίσει και με τις επιτροπές ανταγωνισμού και κεφαλαιαγοράς. Είναι μεγάλο το βήμα.

2) Η Strix Holdings κατέχει, σήμερα, το 11,84% της Αttica Group. Εφόσον αποκτήσει, μέσω του swap, πρόσθετο 79,38%, προκύπτει υποχρέωση δημόσιας πρότασης για το 8,78% του free float.

Μετά την ολοκλήρωση διαδικασίας, για το επόμενο τρίμηνο, θα είναι υποχρεωμένη να αγοράζει στο ταμπλό ότι της προσφέρουν στα 2,59.

3) Το αίτημα συγχώνευσης ΑΝΕΚ-ΑΤΤΙΚΑ έχει ήδη σταλεί προ διμήνου (στις 26 Σεπτεμβρίου).


Όταν με το καλό ολοκληρωθεί η διαδικασία θα λες "γιατί ρε γαμώτο δεν πούλησα το αυτοκίνητο να τα χώσω εκεί μέσα και σε 6 μήνες να πάρω Tesla".

mixalis mixalios είπε...

Ηλία,

Μου το χαλάς, υπάρχουν αυτοκίνητα πολύ ακριβότερα από Tesla...



H παράμετρος που δεν είχα υπολογίσει είναι αυτό που αναφέρεις για το τρίμηνο μετά τη λήξη της ΔΠ. Τα γραφόμενα σου επιβεβαιώνονται και από το τι έγινε στην τελευταία ΔΠ που τρέχει ακόμα με την Reds. Για να το θυμηθούμε λίγο (ακολουθεί σεντόνι).
Οι Ολλανδοί όπως πιθανότατα και η Strix δεν επιθυμούν το squeeze out. Ακολουθήθηκε η εξής διαδικασία: Τον Αύγουστο (02/08) διαπιστώθηκε η υποχρέωση υποβολής ΔΠ (τότε απέκτησε το ποσοστό του ΚΑΜΠ που κατ' ελάχιστον πρέπει να είναι το 33%). Μέσα σε 20 ημέρες όπως προβλέπει ο νόμος (19/08) υποβλήθηκε η ΔΠ. Αυτή εγκρίθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς περίπου ένα μήνα μετά (30/09) και η λήξη της ΔΠ ορίστηκε ακόμη ένα μήνα αργότερα (03/11)
Όπως πολύ σωστά ανέφερες και σύμφωνα με την ανακοίνωση της 04/11 όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της ΔΠ
"Με δεδομένο ότι μετά την ολοκλήρωση της Δημόσιας Πρότασης ο Προτείνων και τα Πρόσωπα που Ενεργούν Συντονισμένα με τον Προτείνοντα κατέχουν μετοχές που αντιπροσωπεύουν ποσοστό ανώτερο του ορίου του ενενήντα τοις εκατό (90%) του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου στην Εταιρεία και συνεπώς οι προϋποθέσεις των άρθρων 27 (δικαίωμα εξαγοράς) και 28 (δικαίωμα εξόδου) του Νόμου πληρούνται, ο Προτείνων:

(α) δεν θα ασκήσει το δικαίωμα εξαγοράς, όπως αυτό προβλέπεται στο άρθρο 27 του Νόμου,

(β) σύμφωνα με το άρθρο 28 του Νόμου, υποχρεούται να αποκτήσει χρηματιστηριακά όλες τις Μετοχές που θα του προσφερθούν από μετόχους κατ' ενάσκηση του Δικαιώματος Εξόδου εντός περιόδου τριών (3) μηνών από τη δημοσίευση της παρούσας ανακοίνωσης, σε τιμή ανά Μετοχή ίση με το Προσφερόμενο Αντάλλαγμα, ήτοι ΕΥΡΩ 2,48 ανά Μετοχή."
Οι Ολλανδοί ξεκίνησαν να αγοράζουν στις 16/11 και θα συνεχίσουν μέχρι και την 16/02.
Στην περίπτωσή μας θεωρείται δεδομένο ότι η Strix θα έχει πάνω από το 90% της Αττικα οπότε θα είναι κι αυτή υποχρεωμένη να αγοράζει για 3 μήνες.
Να δούμε τι λέει και το επίμαχο άρθρο
https://www.kodiko.gr/nomothesia/document/156330/nomos-3461-2006
Με απλά λόγια
Η όλη διαδικασία ξεκίνησε στις 02/08 και θα ολοκληρωθεί στις 16/02, δηλαδή πάνω από 5 μήνες.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της MΙΓ για το εκτιμώμενο χρονοδιάγραμμα
"Κατόπιν πλήρωσης των σχετικών όρων και λήψης των αναγκαίων εγκρίσεων η ολοκλήρωση της συναλλαγής εκτιμάται ότι μπορεί να λάβει χώρα εντός του πρώτου τριμήνου του 2023."
Αν υποθέσουμε δηλαδή πως δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις τον Μάρτη πρέπει να ξεκινήσουν οι διαδικασίες ΔΠ που θα πάρουν χοντρικά 5 μήνες. Καλό Αύγουστο.
Δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν θα έχει ολοκληρωθεί το deal ΑΤΤΙΚΑ ΑΝΕΚ ένα χρόνο σχεδόν μετά την ανακοίνωσή του ούτως ώστε οι κάτοχοι ΑΝΕΚ να έχουν ΑΤΤΙΚΑ και να μπορέσουν να πουλήσουν έστω χρηματιστηριακά. Στην Ελλάδα βέβαια ζούμε, έχουμε εκλογές και άλλες ιστορίες... Κάθε βεβαιότητα αναιρείται από απρόβλεπτους παράγοντες όπως η υπαναχώρηση από κάποιο μέρος της συμφωνίας (αν και εδώ παίζει παντού κατ' ουσίαν η ΠΕΙΡ)

mixalis mixalios είπε...

Από την άλλη στο mononews δεν συμμερίζονται τη βεβαιότητα για ΔΠ αφού το αναφέρουν ως σενάριο και ούτε θεωρούν το 2,59 ως σίγουρο τίμημα

"Από τη στιγμή που η STRIX αγοράζει το 79,38% της Attica Group, καθίσταται ο μεγαλύτερος μέτοχος. Δεν αποκλείεται δε να δούμε και δημόσια πρόταση από πλευράς STRIX, αφού ουσιαστικά αλλάζει ο βασικός μέτοχος. H σχέση της STRIX με την Πειραιώς είναι ότι η πρώτη αποτελεί 100% θυγατρική της δεύτερης. Μετά τη συναλλαγή και όπως σημειώνουν αναλυτές η Πειραιώς μέσω της STRIX θα ελέγχει το 91,5% της Attica.

Στη συνέχεια θα πρέπει να ξεκαθαριστεί αν η συναλλαγή που ανακοινώθηκε δίνει και την τιμή της δημόσιας πρότασης, ή θα πρέπει να γίνει άλλη αποτίμηση ή λόγω θυγατρικών και βασικού μετόχου περνάει απλά ως μία μεταφορά μετοχών!"

https://www.mononews.gr/agores/chrimatistirio-pos-evnoite-i-anek-apo-to-deal-ton-mig-pireos-gia-ta-dania-tis-attica-to-senario-tis-dimosias-protasis

Αν ήταν όλα σίγουρα και δεδομένα δεν θα υπήρχαν καθόλου πωλητές στην ΑΝΕΚ την Παρασκευή και θα πήγαινε απνευστί στα 31,5....Οπότε ο καθένας μας επιλέγει!

mixalis mixalios είπε...

Ηλια, το ψαχνω γιατι σκεφτομαι να "πουλησω το αυτοκίνητο" για να παρω καλυτερο και δεν θελω να μεινω με κανα Zastava... 😁

mixalis mixalios είπε...

Όποιος ψάχνει βρίσκει....

https://www.mononews.gr/business/shipping/attica-group-me-38-erotimata-sto-mikroskopio-tis-epitropis-antagonismou-i-aporrofisi-tis-anek

Οι διαδικασίες, προβλέπεται να διαρκέσουν τουλάχιστον έως τις 20 Ιανουαρίου, αν ικανοποιηθούν όλα τα ερωτήματα. Σε αντίθετη περίπτωση η διαβούλευση με την Επιτροπή Ανταγωνισμού θα κρατήσει έως τον Ιούνιο.

mixalis mixalios είπε...

https://www.newmoney.gr/roh/palmos-oikonomias/nautilia/emanouel-gkrimanti-perimenete-na-doume-gia-tin-agora-tis-anek-apo-tin-attica/

Ο ανταγωνιστής Γκριμάλντι έχει σοβαρές επιφυλάξεις για την ευόδωση του deal

"Σε μία και μόνο απάντησή του στην ερώτηση που δέχθηκε για την συμφωνία Attica-ANEK «έβαλε στο τραπέζι» τρεις φορές την Επιτροπή Ανταγωνισμού καθιστώντας σαφές ότι θα τον απασχολήσει η πορεία της υπόθεσης αυτής".

mixalis mixalios είπε...

H Καθημερινή είναι πιο αισιόδοξη

"Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες, συνηθίζεται να λέγεται, και σε λεπτομέρειες βρήκαμε και το χρονοδιάγραμμα της απορρόφησης της κλυδωνιζόμενες ακτοπλοϊκής ΑΝΕΚ από την Attica Group. Ο λόγος για τις λεπτομέρειες στις οικονομικές καταστάσεις ενιαμήνου της τελευταίας όπου αναφέρεται πως ως ημερομηνία μετασχηματισμού της εταιρείας δια της συγχώνευσης με απορρόφηση της ΑΝΕΚ ορίστηκε η 31η Δεκεμβρίου 2021. Βεβαίως θα πρέπει μέχρι τότε να έχει βγει και η απόφαση της ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού. Το πιθανότερο όμως είναι πως για αυτήν θα χρειαστούν και μερικές βδομάδες από το νέο έτος…
Με δεδομένο βέβαια πως εκείνη την περίοδο ταξιδεύουν μόνο φορτία και… γλάροι, το timing έχει σημασία κυρίως για τις τράπεζες, μιας και όσο καθυστερεί η απορρόφηση πρέπει να χρηματοδοτείται η ΑΝΕΚ για τα λειτουργικά της έξοδα που περιλαμβάνουν τα λίαν ακριβά πλέον καύσιμα. Μετά την έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, με ή χωρίς όρους, εκτιμάται πως το διάστημα που θα χρειαστεί η Attica για να απορροφήσει την ΑΝΕΚ θα είναι συντομότατο, μιας και την άσκηση την έχει ξανακάνει πρόσφατα με την Hellenic Seaways. Με τούτα και με εκείνα μέχρι την έναρξη της σεζόν το Πάσχα και όλα αναμένεται να έχουν τελειώσει."

https://www.moneyreview.gr/business-talk/94692/i-epitropi-paignion-to-kazino-sto-elliniko-kai-i-aporrofisi-tis-anek/

hippy είπε...


Ειδικά για την Πειραιώς (που φαίνονται τάχα πολλά τα λεφτά της προσφοράς) αυτός που το συνέλαβε είναι μεγάλος μάγκας. Η ΜΙΓ ήταν ΑΔΥΝΑΤΟ να εξυπηρετήσει τα δάνεια της. Τα αγοράζει η τράπεζα (ας πούμε) στο 50% ενώ εάν τα έπαιρνε κάποιο fund όπως τα άλλα "κόκκινα" θα πλήρωνε λιγότερο από 25%. Συνεπώς βελτιώνει περισσότερο τα NPLs της. Συμφέρον και για το κράτος καθώς εξασφαλίζεται πως μια τουλάχιστον ακτοπλοϊκή δεν υπάρχει περίπτωση να αφελληνιστεί.

Win-Win-Win για όλους. Μεγάλη μαγκιά.

Καλημέρα σε όλους.

austin είπε...

Χαιρετώ και μιας και είναι ημέρες χαλαρές πλέον, όλοι τηρούν στάση αναμονής, μου δίδεται λίγος χρόνος για να κατανοήσουμε την παράνοια που ζούμε.

1) Θέμα πάτση όπως είπε ο Άδωνις δεν υπάρχει
2) Ασχολήθηκαν όλοι με την Εύα και τα 600.000 που πήρε από το Qatar.
3) Όσο και αν πονάει η λαμογιά της Καιλή, δεν πονάει τόσο όταν έρχεται ένας λογαρισμός ας πούμε 300 κάτι ευρω (2 φορές πάνω από παλιά) και έχει και επιδότηση άλλα 250-300 και βλέπω, ότι πληρώνω εγώ τώρα διπλά και άλλα τόσα θα πληρώσει το παιδί μου

4) Επιβεβαίνει με αναίσχυντο τρόπο ο Άδωνις αυτό που είπε ο Powel, ο οποίος, είπε όμορφα και ωραία ότι πρέπει να ανέβει η ανεργεία.

ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ? Έχουν βγει τόσο αισχρά δόνια που θέλουν να μη δουλέψει ο κόσμος, ΤΟ ΛΕΝΕ δημόσια και δεν αντιδράει κανένας.

Ο άδωνις είπε ότι καλά τα είπε, και θέλουμε οι άνθρωποι να μην έχουν λεφτά στην τσέπη τους. Καφροι.

5) Ο γελοίος ο βαψομαλλιάς έβγαλε NFTs με superhero κάρτες και κληρώσεις αν τις αγοράσει κάποιος.

Τούλαχιστον στο κλίμα των ημερών οι υπάλληλοι του Μηταράκη στολίζουν το δέντρο με την μούρη του.

Σε κανά δίμηνο, να βάλουμε πάλι κανά καλό νέο και να με πουν κάποιοι γκρινιάρη πάλι. Εγώ γκρινιάρης, να το δεχτώ. Αυτοί που λένε να αυξηθεί η ανεργία τι είναι??

mixalis mixalios είπε...

Austin ποιος θέλει να αυξηθει η ανεργια?

austin είπε...

Προφανώς δεν βρίσκονται αλλιως που έκανα ένα γρήγορο γκουγκλαρισμα, οπότε για ευκολία, ακου τι είπε ο φίλος αδωνις στο 5:50

https://open.spotify.com/episode/5MDQUJzFG7MHNSfF3XrQsQ?si=iaPsjcEnROWBg4jSE_4riQ

austin είπε...

Τα αλλα εάν θες ψάξτα μονος σου.. εχουν ξεφύγει με αυτά που λένε και πως τα λένε. Γενικως

mixalis mixalios είπε...

Με ολο το σεβασμο austin. Ενημερωνεσαι για τις οικονομικες εξελιξεις απο τη μονταζιερα της Ελληνοφρενειας?
Παμε παρακατω...

hippy είπε...


Παρακάτω είναι γκρεμός...και δεν μπορούμε να πάμε gastarbeiters στη Γερμανία γιατί κι εκεί διπλάσιο ρεύμα πληρώνουνε.

Χρήστος είπε...

Καλημέρα στους φίλους.
Double M, συγχαρητήρια για την έρευνα που έχεις κάνει (ΑΝΕΚ, ΠΕΙΡ, ΜΙΓ κλπ) και που μας την προσέφερες απλόχερα, όπως και ο Ηλίας φυσικά που εξέφρασε τις απόψεις του.
Υγεία πάντα.

Υ.Γ. Ηλία, σχετικά με τα ομόλογα που σου είχα ρωτήσει πριν λίγο καιρό.....τελικά κατέληξα στο Griechenland, Republik 3,45% 19/24. To προτίμησα για την καλή ρευστότητα και το σύντομο της λήξης του.

hippy είπε...


@ Χρήστος

νομίζω σωστά το σκέφτηκες. Η απόδοση του έναντι των εταιρικών -αν υπολογίσουμε ότι είναι αφορολόγητο-είναι περίπου 4%. Μια χαρά. Πολύ περισσότερο όταν η χώρα πάρει την επενδυτική βαθμίδα που θα κινηθεί προς το 105 (γνώμη μου).

mixalis mixalios είπε...

Χρηστο σε ευχαριστώ για τα καλα σου λογια. Το blog ειναι για να μοιραζομαστε ιδέες. Ο Ηλιας "φταιει" για ολα γιατι με εβαλε σε σκεψεις... 😉

hippy είπε...


@ mixalis mixalios

προσωπικά το έχω ήδη κάνει για κάποιες μετοχικές θέσεις των οποίων η αναμονή με "κούρασε". Μπαρκάρισα στα πλοία και ταξιδεύω. Την Άνοιξη με το καλό ελπίζω να ξεμπαρκάρω.

mixalis mixalios είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
mixalis mixalios είπε...

Κι εγω το ιδιο Ηλια, ειχα σκοπο σημερα να φτασω στο 75% της θεσης που θελω αλλα το χαρτι ετρεξε περισσοτερο αποσο ήθελα και ειπα να μην κυνηγησω. Θα μου πεις, τι τα ψειριζεις.... Παρε και λιγο πιο ψηλα....

hippy είπε...


Λογικά αύριο θα "σπάσουν" τα Αττικά Ποταμόπλοια οπότε ίσως βρεις καλύτερη ευκαιρία εισόδου στο κρητικό. Πιστεύω πάντως ότι 50% αέρα πατέρα δεν θα ξαναβρεθεί στην υπόλοιπη καριέρα του χίππη. Θα περιοριστεί στο 5% της ΙΝΚΑΤ που έρχεται και ίσως κάτι αντίστοιχα χαμηλό σε κάποια "συστημική".

hippy είπε...



Ο... επίμονος κύριος Λύκος

https://www.capital.gr/epixeiriseis/2179681/o-epimonos-kurios-lukos

mixalis mixalios είπε...

Ειχα καποτε τον Λυκο αγορασμενο λιγο πανω απο το 1 και τον πουλησα περυσι στο 1.60 και κατι. Ευχαριστημενος βέβαια αλλα ειχα βαρεθει να περιμενω για το κατι παραπανω... Τα καλα χαρτια αργα ή γρηγορα θα κανουν αυτο που πρεπει.

mixalis mixalios είπε...

Αγοράσαμε και από τα Πολυκαταστήματα με έκπτωση 31%. Να δούμε και τη μελλοντική θυγατέρα αργότερα....

Χρήστος είπε...

Καλημέρα σας.
Ηλία, πως το εννοείς το 5% στην ΙΝΚΑΤ? Εάν δεν κάνω λάθος, η ΑΜΚ θα γίνει αποκλειστικά υπέρ των παλαιών μετόχων. Οπότε δεν θα υπάρξουν δικαιώματα για τζόγο. Κάνω λάθος?

hippy είπε...


Κατά τη διάρκεια της ΑΜΚ Χρήστο διαπραγματεύονται τα δικαιώματα. Συνήθως πιέζονται λίγο καθώς αρκετοί παλαιοί μέτοχοι τα πωλούν επειδή δεν έχουν χρήματα να συμμετάσχουν στην αύξηση είτε δίνουν τμήμα αυτών ώστε με το ρευστό να ασκήσουν τα υπόλοιπα δικαιώματα. Επιπλέον οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητήσουν αδιάθετες μετοχές και σε ένα μικρό ποσοστό φαντάζομαι θα ικανοποιηθούν. Όλα αυτά τα συμψηφίζω σε ένα 5%.

Το βασικότερο είναι τι απαντάμε στην ερώτηση: "Θα έρθουν φέτος οι Αλκυωνίδες μέρες του Γενάρη στην αγορά"? Σε ότι με αφορά νομίζω ναι.

Χρήστος είπε...

Ευχαριστώ πολύ Ηλία.
Και εγώ πιστεύω (ελπίζω :) ) στο Jan. effect!

austin είπε...

Μιχαλιό ψαξε αλλου να βρεις την δήλωση. Ειτε λαιβ είτε η μονταζιερα τα κόβει.

Είναι μονταζ αυτο που έβαλα? Του Powell τιε δηλώσεις τις έψαξες?

Ξέρετε.. ενώ αντιπαθώ τους κομουνιστές (ότι είναι η ελληνοφρένεια) όταν την σατιρα την λέμε μονταζιερα και την απαξιώνοντας, κατι λείπει από την δημοκρατία.

mixalis mixalios είπε...

Αustin αν εννοεις οτι με την αυξηση των επιτοκιων θα αυξηθει και η ανεργια αυτο είναι αυτονοητο. Αυτα ειναι οικονομικα γ λυκείου. Ουτε καν Πανεπστημιου. Εκτός αν πρεπει να κανουμε οτι κανει ο Ερντογαν. Ανεβαινει ο πληθωρισμός και ρίχνει τα επιτόκια. Συνταγη αυτοκαταστροφικη.
Η γνωση ειναι δυναμη. Ας μην ρεπουμε στη συνωμοσιολογια. Διαβαζουμε, ενημερωνομαστε απο αξιοπιστα sites. Στο youtube εχει τις δηλωσεις ολοκληρες ολων. Η σατιρα κανει πλακα, παίρνει τα κομμάτια που την βολεύει και περναει όποιο μήνυμα θελει.

hippy είπε...


Δημόσια πρόταση ΠΛΑΙΣΙΟ...Χαρτζιλικάκι ενόψει

https://www.capital.gr/epixeiriseis/3688992/plaisio-proairetiki-dimosia-protasi-apo-giorgo-kai-konstantino-gerardo

mixalis mixalios είπε...

Ο πήχης εχει ανεβει ψηλά! Δεν μας φτάνουν αυτά 😁. Εμεις ειμαστε με τα παπόρια...
Για να μην κρυβομαστε η παρουσια της εταιρειας στο ΧΑΑ δεν προσεφερε τίποτα. Μονιμως υποτιμημενη. Απο την αλλη καθε εταιρεια που βγαίνει κανει την αγορα φτωχοτερη. Οι εταιρειες που βγαινουν ειναι περισσοτερες απο αυτες που μπαινουν και συνηθως μεγαλυτερες.

mixalis mixalios είπε...

Δεν βλέπω χαρτζιλικι στο Πλαισιο. Αν οι προσυνεδριακες εντολες δεν ακυρωθουν προβλεπω μετοχικο ακτιβισμο...

hippy είπε...

Έτσι ακριβώς. Η παράσταση "βάζω στην τιμή της ΔΠ όσες μετοχές μου λείπουν" έχει παιχτεί μερικές φορές και παλαιότερα. Μια που μου έρχεται πρόχειρα στο μυαλό είναι η ΠΕΙΛΗ (Πειραιώς leasing)

Καλημέρα σε όλους

mixalis mixalios είπε...

Τα σκούπισε όλα ο Γεράρδος...

https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/2167811/plaisio-epiase-to-stoho-ths-dhmosias-protaxhs-prin.html

mixalis mixalios είπε...

Χρόνια Πολλά σε όλους μα πιο πολλά στους εορτάζοντες.

Χρήστο Χρονιά πολλά!

Ας ελπίσουμε αυτές οι μέρες να μας βοηθήσουν να σκεφτούμε καλύτερα για να παίρνουμε σωστές αποφάσεις σε ότι μας απασχολεί. Μα πάνω απ' όλα να είμαστε τυχεροί και να έχουμε Υγεία....!

hippy είπε...


Καλές Γιορτές σε Όλους!! Χρόνια πολλά και καλά φίλε Χρήστο!!

austin είπε...

Χρόνια πολλά σε όλους! Με υγεία. Ξανα μανα υγεία πάνω από όλα. Γιατί σιγα σιγα οι φόβοι και οι ανησυχίες τοτε που ταμπελίαζαν κόσμο που λέγανε το λογικό, σα να βγαίνουν αληθινές. Παναγία βοηθά κατασταση.

https://twitter.com/shmuelcshapira/status/1604357000636375041?t=uOoNKKaIAfK6re7zwDjcyA&s=19

Κάθε καλο για όλους μας, να εχουμε ένα καλό 2023

Υ.γ δείτε τι ειναι αυτος που twittarei

mixalis mixalios είπε...

Austin Χρονια πολλα! Ολα θα πανε καλα, μην ανησυχείς... Μην τους φοβασαι τους Ισραηλιτες...

manos είπε...

Χρόνια πολλά με υγεία σε όλους

mixalis mixalios είπε...

Χρόνια πολλά Μανο και για την ονομαστικη σου γιορτη!

hippy είπε...


Χιλιόχρονος φίλε Μάνο. Πάντα χαρούμενος, πάντα αισιόδοξος.

🌺 🐤 🐼 🐦 🌺

Χρήστος είπε...

Καλημέρα στους φίλους του blog.
Χρόνια Πολλά με υγεία και χαρές σας εύχομαι. Και βέβαια ας ακολουθήσουν και κέρδη, τόσο στον τοπικό Ναό, όσο και στον Διεθνή!!!!
Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας.

manos είπε...

Ευχαριστώ πολύ παιδιά να είστε καλά.καλη χρόνια νά έχουμε με υγεία και τύχη

evanmodis είπε...

Χρόνια πολλά σε όλους! Κε. Hippy καταλαβαίνω από τα γραφόμενα σας ότι αργά η γρήγορα η ΑΝΕΚ θα πάει στα 0,315. Αν μπορείτε συνοπτικά το αιτιολογείτε για να καταλαβουμε και εμείς οι νέοι. ευχαριστώ.

hippy είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
mixalis mixalios είπε...

Εκμεταλλευτηκα (?) το παραθυρο ευκαιριας για τη μαμα στο 1.95 και την κορη στο 0.2...

hippy είπε...

Στη θυγατέρα ισοψηφίσαμε...στη μαμά έδωσα κάτι παραπάνω (2.00)

austin είπε...

Ένα ένα βγαίνει, ένα ένα

https://twitter.com/elonmusk/status/1607416119496945665?t=1JGm1TfKD2c36E2ihkVK3w&s=19

Λεει το 2 By discrediting doctors and other experts who disagreed. Ακομα θυμάμαι πόσο αποδομουσαν τον ιωαννιδη και δεν τον αφηναν να βγει στα μιλήσει στα κανάλια. Το έχει πει και ο ίδιος.

Και ο elon θα ενοχλεί όπως η ελληνοφρένεια και γενικά ότι είναι αντίθετο στο αφηγημα-που πλέον κανει μπαμ ότι είναι προπαγάνδα τηε δύσης.

Θλίψη για την δημοκρατία, επίφαση δλδ δημοκρατίας. Και θέλουν να μας κουνάνε συνέχεια το δακτυλο

hippy είπε...


Ένα ένα βγαινουν, ένα ένα (τα χαρτάκια της ευκαιρίας)

4,50% καθαρή απόδοση!!!!! για το 10ετές της χώρας που έχει ρυθμίσει το 75% των δανείων της για τα επόμενα 20 χρόνια !!!!! Και το άσχετο πόπολο συζητά για το 0,80-1% της προθεσμιακής κατάθεσης των συστημικών. Η οικονομική ασχετίλα στη στρατόσφαιρα πάει να συναντήσει την άλλη ανοησία της ASTS του Elon Mask.

https://www.boerse-berlin.com/index.php/Bonds?isin=GR0128015725

Χρήστος είπε...

Χρήσιμη πληροφορία, Ηλία!!!! Thanks. :)

mixalis mixalios είπε...

Austin ακομα ασχολεισαι με τα εμβολια? Εχεις καμια καλη ιδεα για κανα "χαρτακι"?
Οταν θα κατεβει στις εκλογες ο Ιωαννιδης που ελεγε οτι η Αμερικη θα εχει το πολυ 10.000 νεκρους απο covid θα τον ψηφισω. Εδω ψηφισαμε τον "με ενα νομο και ενα αρθρο" εκει θα κολλησουμε?

manos είπε...

Καλησπέρα Μιχάλη εκτερ για μένα φέτος θα κάνει τρελά πράγματα φαίνεται να το ετοιμάζουν.εχω μεγάλη θέση εκεί ποιο χαμηλά από εδώ που είναι τώρα το έχω ξανά δώσει το χαρτί

mixalis mixalios είπε...

Η αληθεια ειναι Μανο πως ο κατασκευαστικος κλάδος εχει πολλες δουλειες μπροστα του
Ημουν κατοχος ΕΚΤΕΡ μεχρι χτες που πουλησα στο 1.5 για να παρω καραβια στις τιμες που εγραψα. Αγορασμένα στο 1.06 ειμαι ευχαριστημενος. Δεν μπορεις να εχεις ολα τα χαρτια του ΧΑΑ
Νομιζω και η ΙΝΚΑΤ εχει δρομο οπου εχω θεση και θα μπω στην ΑΜΚ και πιθανότατα θα γραφτω και για παραπανω πουλωντας μαλλον ΤΕΝΕΡΓ..

manos είπε...

Καλημέρα μοτό δυναμική το επόμενο που θα φύγει με χίλια

mixalis mixalios είπε...

Προσπαθω να καταλαβω ο σημερινος αγοραστης ΙΝΚΑΤ σε τι αποσκοπει... Αγοραζει στο +6% (1.46) χωρις να εχει δικαιωμα να μπει στην ΑΜΚ μια μετοχη που σε λιγες ημερες καποιοι θα αγορασουν στο 1.17... Καλημερες...

hippy είπε...


"μια μετοχη που σε λιγες ημερες καποιοι θα αγορασουν στο 1.17"

Όσο και να προσπαθήσεις Μιχαλιό μου δεν θα καταφέρεις να βρεις έστω και έναν που θα αγοράσει εκεί που λες Μιχαλιό μου. €1,17 συν την αξία του δικαιώματος ναι. Δηλαδή (αν ξεκινούσαν ταυτόχρονα σήμερα) 1,17+0,23 = 1,40 περίπου.

hippy είπε...


δεν θα καταφέρεις να βρεις έστω και έναν ΝΕΟ ΕΠΕΝΔΥΤΗ

hippy είπε...


Κουφός ο Σάλαχ το κατάστρωμα σαρώνει.
- Μ' ένα ξυστρι καθάρισέ με απ' τη μοράβια.

Μα είναι κάτι πιο βαθύ που με λερώνει.
- Γιέ μου πού πας;

-Μάνα, θα πάω στα καράβια

https://www.youtube.com/watch?v=lBMy5KT5rbo


Αφιερωμένο σε όλους γιορτινές μέρες που είναι....ε και όσο να πεις έχουν μπροστά τους λίγο ή περισσότερο ταξίδι ακόμα

mixalis mixalios είπε...

Χαχαχα, ωραια η αφιερωση σου Ηλια!!!!
Για την ΙΝΚΑΤ: Αν δεν ειχα μετοχές (που δεν ισχύει) θα περιμενα την ΑΜΚ και την ολοκληρωση της οποτε και θα πιστωνονταν οι νέες μετοχες των παλιων κατοχων. Είθισται με την πιστωση των μετοχών η τιμη να πλησιάζει αυτην της ΑΜΚ. Προς τι η βιασύνη να αγορασουν σημερα? Εκτος, αν περιμένουν οτι δεν θα βρουν πιο χαμηλα απο εδώ...

mixalis mixalios είπε...

Χρόνια πολλά και καλη Χρονιά σε ολους! Οτι δεν μας εφερε το 22 να μας φερει το 23

hippy είπε...


Ο απρόοπτος πόλεμος Ουκρανίας-Ρωσίας έκανε τελικά να επαληθευτεί η μαντεψιά πως "το 2022 φαίνεται πιο δυσκολη χρονιά απ΄την περσινή και γι αυτό προκρίνεται η στρατηγική Ρεχάγκελ (άμυνα)". Ο ΓΔ έδωσε κέρδη 4% συν τα μερίσματα. Χοντρικά τα ίδια κέρδη είχαν και οι επιλογές μου.

Οι πιο πολλοί φοβούνται για τις αγορές το 2023. Εγώ βλέπω πιο αισιόδοξα τα πράγματα.

Κατ΄αρχήν ήρθε η Πειραιώς με τα καραβάκια να ροδίσει το ξεκίνημα. Το 99% σίγουρο deal ΑΤΤΙΚΑ-ΜΙΓ) υπόσχεται 11,5% απόδοση περίπου σε ένα δίμηνο (στόχος €2,59). Από κοντά με πιθανότητες επίτευξης 95% η χανιώτισσα υπόσχεται 50% σε λίγο μακρύτερο χρόνο (στόχος €0,315). Προσωπικά ένα στοίχημα τούτες τις μέρες το πήρα και στις δύο.

Κατά δεύτερον έρχεται η κυβέρνηση να μειώσει στο μισό τον φόρο επί των πωλήσεων (0,10% από 0,20%) και το κυριότερο να αφαιρέσει τον φόρο 15% στα εταιρικά ομόλογα αυξάνοντας ισόποσα την απόδοση. Αυτό τα κάνει εξαιρετικά ελκυστικά αλλά και ανταγωνιστικά προς τις ΑΕΕΑΠ ως προς την απόδοση. Προσωπικά εξαιρώ πλέον τις τελευταίες απ΄τις επιλογές μου.

Κατά τρίτον όπου να΄ναι αποβιβάζονται τα 7,5 δις του ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ). Θα ενισχυθούν με σχεδόν άλλα τόσα δανεικά απ΄τις τράπεζες και ίδια κεφάλαια. Όλα μαζί θα δώσουν "ρεύμα" σε κατασκευές, πληροφορική, ΑΠΕ, ΣΔΙΤ και τράπεζες που θα χρηματοδοτήσουν τα έργα.

Οι επιλογές μου για το 2023 είναι ΜΥΤΙΛ, ΟΠΑΠ, ΟΛΠ, ΑΔΜΗΕ, ΤΙΤΑΝ, ΑΛΦΑ, ΕΤΕ, ΠΛΑΘ, ΙΝΚΑΤ, ΙΝΤΕΚ και ΔΕΗ( αυστηρά μέχρι την 2η εκλογική αναμέτρηση).


🌺 ! 🌺 ! ! ❤️🎄!!❤️🎄!!❤️🎄!!❤️🎄!!❤️🎄!!❤️🎄!🌺 ! 🌺

manos είπε...

Καλημέρα καλή χρονιά σε όλους με υγεία και τύχη

mixalis mixalios είπε...

Ηλια, για αυτο μου αρέσεις! Γιατι "εκτιθεσαι" και αναφερεις τος επιλογες σου. Οχι ηξεις αφιξεις