Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τρίτη 7 Μαρτίου 2023

123 σχόλια:

Andreas D. είπε...

Καλημέρα σε όλους!

ArTaXiA είπε...

Καλημέρα βρε.

Πέρασα να δω εάν υπάρχει κάποιο πολιτικό σχόλιο, αλλά διακρίνω πως το μπλόνγκ ξανάγινε χρηματιστηριακό, δυο παίζουν τάβλι, τρεις κάθονται, και ειλικρινά περιμένω τον πρώτο που θα μας γράψει πως η πολιτική δεν έχει σχέση με την αγορά για να τον ρωτήσω πως δικαιολογεί την κίνηση των τελευταίων τριών συνεδριάσεων.

Άντε, να ξεκουμπιστεί κι ο Μωυσής, μήπως και ξεβρωμίσει ο τόπος.

Καλά κέρδη εύχομαι!

Andreas D. είπε...

Επαναδιαπραγμάτευση για ΦΡΙΓΟ...

hippy είπε...


No news, good news.

Η εντολή ματσαρίσματος στην ΑΝΕΚ μπήκε στις 11.57!!!!! Έφυγε ο Ηλιόπουλος μηδένισε η αδρεναλίνη 😊 🌺

Καλημέρα στην παρέα

Andreas D. είπε...

Ηλία,
σχεδόν πάντα ακυρώνουν τις εντολές εκεί...

Χρήστος είπε...

Καλημέρα στους φίλους του blog!

Draghi Chernobyl είπε...

Άντε ρε ΑΡΤΑΧΙΑ, θα τσιμπήσω εγώ.

Υπήρξε πολιτικό σχόλιο απο την απατημένη ζωντοχήρα. Μην μου πεις ότι δεν το είδες.
Και απο τον Austin που με έψαχνε (Που είναι ο κύριος που έλεγε να φύγω στο εξωτερικό).

Πρόταση για τον επόμενο Μωυσή έχεις καμιά καλή?

hippy είπε...


Όπως τα λες είναι Αντρέα. Γενικότερα όμως το χανιώτικο τρεχαντήρι φαίνεται σαν να ψιλοστέγνωσε προσώρας.

manos είπε...

Το ότι μερική επαγγελματίες δεν μπορούν να δουν την τύφλα τους με ξεπερνάει.εγω ερασιτέχνης την δουλειά μου την ξέρετε η διαφορά μου τα ένσημα μου στο χαμένο τα κόλλησα με τον καλύτερο

manos είπε...

Κύριε Ηλία τα ΕΛΠΕ και Σενέρ εδώ πως τα βλέπετε

hippy είπε...


Πολύ διαφήμιση κύριε Μάνο. Ο κλάδος των πετρελαίων είναι κυκλικός και στα πάνω του, το περιθώριο διύλησης είναι με διαφορά κοντά στα ανώτερα όλων των εποχών, προσωπικά θα προτιμούσα τα καλώδια.

manos είπε...

Ευχαριστώ πολύ κύριε Ηλία

mixalis mixalios είπε...

Για την ΑΝΕΚ εχουμε το εξης καλο νεο. Η κινηση που εκανε η ΠΕΙΡ καθυστερει την ΔΠ της Strix αλλα παραλληλα και τη διασφαλιζει. Πόσο την καθυστερεί? 2-3 μηνες οπως λεει ο απολύτως μεχρι τωρα αξιόπιστος Χαμαιλεων (επι του συγκεκριμενου θεματος βεβαίως βεβαιως)
https://www.euro2day.gr/chameleon/article-blog-chameleon/2178436/mig-game-over-meta-to-aithma-peiraiosepsilon-net-t.html

Οσο καθυστερεί η ΔΠ στην Αττικα τόσο αυξανεται η πιθανότητα να "συμπεριλαβει"και τις μετοχες της ΑΝΕΚ. Ποσο πια να καθυστερησει η αποφαση της Επιτροπης Ανταγωνισμου...

mixalis mixalios είπε...

Σε αυτην την Αττικής τωρα καταλαβαν οι επενδυτες το τι ερχεται? Θα μου πεις εσυ ειχες τοσα χρονια Φριγο...

mixalis mixalios είπε...

Θα ηθελα να ημουν δικηγορος του Ηλιοπουλου, θα ειχα γινει πλούσιος

https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/2178623/mig-nea-aithsh-asfalistikon-metron-apo-to-mplok-hl.html

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Την εξέταση της δικογραφίας που είχε σχηματιστεί για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Άδενδρο το 2017, ζητεί με παραγγελία του στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος για να διαπιστώσει αν είχαν διαπραχθεί αδικήματα από υπηρεσιακούς ή άλλους παράγοντες, σχετικά με την τότε κατάσταση του δικτύου, που περιγραφόταν ως τραγική.
Το δυστύχημα είχε γίνει στις 13 Μαΐου 2017, όταν το απογευματινό Intercity από Αθήνα εκτροχιάστηκε έξω από το Άδενδρο, ένα χωριό κοντά στη Θεσσαλονίκη.


Σχόλιο οπλαρχηγού.
Τυχαιρό παιδί ο Αλέξης…

hippy είπε...


ΦΡΙΓΟ

Δεν θα αγόραζα που να μου βγάζανε τους φρονιμίτες χωρίς αναισθήτικό. Για στοιχήματα έχουμε τον ΟΠΑΠ.

austin είπε...

Επικοινωνία μηδέν Hippy είναι να λεει μέσα στην βουλή ο Καραμανλής ότι θα έπρεπε να ντρέπόνται και ότι διασφαλίζουν την ασφάλεια και μετά από κάποιο καιρό να γίνεται αυτό.

Προφανώς και ευθύνη δεν έχει ΜΟΝΟ ο Καραμανλής και η ΝΔ, όπως δεν έχει ΜΟΝΟ ο σταθμάρχης.

Αν πρέπει να εξηγήσουμε αυτά, τότε ναι επικοινωνία μηδέν. Άλλωστε το σχόλιο μου δεν είναι "για να κριτικάρω την ΝΔ για την ΝΔ", αλλά την φράση αυτή που κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε και την υποκρισία εν γένει.

Σε μνημόνευσα φίλτατε Draghi, γιατί σε αυτή την χώρα, πέρα από το ότι είναι από τις ομορφότρες, έχει μια τάση να εκθέτει τα "λεγόμενα" πολλών.

Όταν δεν υπάρχει σε πολλές περιοχές πεζοδρόμιο να περπατήσει μία μάνα με το καροτσάκι του μωρού, όλοι κάνουμε πως όλα είναι καλά και εμφανίζεσαι και λες δεν υπάρχει σωτηρία και γίνεται κάτι τετοιο που επληξε νέα παιδιά... τι να πες.

Στο εξωτερικό είμαι by the way το περισσότερο καιρό... εδώ είπαμε διακοπές, εξαιρέσεις, λαμογιές, τζάκια και ξένοι...

Αυτά κύριοι και που είστε, σιγά σιγά ξεκινάει και το μοντέλο αφομίωσης των αναγνωρισμένων προσφύγων στα χωράφια και γενικά στα εργατικά χέρια.

Απλά λεω, τότε που οι άλλοτε κλακαδόροι δηλώσεων "οι θάλασσες δεν έχουν σύνορα..." τα φέρνει έτσι η ζωή και δημιουργείται φορέας για τέτοια εργατικά χέρια.

paolostar είπε...

Καλησπέρα σε όλους.
https://www.protothema.gr/greece/article/1347273/nea-ihitika-dokoumeda-gia-tin-tragodia-sta-tebi-vasili-ti-egine-prepei-na-egine-traka/
Ακούστε λίγο τους διαλόγους,τις φωνές τους,την βαρεμάρα τους,την ορολογία τους("ΤΡΆΚΑ" λες και είναι παπατζηδες στη οδό Αθηνάς) μεταξύ σταθμάρχη Λάρισας και Αθήνας και βγάλτε συμπέρασμα.
Είναι σαν να μιλάει ο κουφός με τον μουγκο!!
Πραγματικά είναι απορίας άξιον πως δεν είχε γίνει η καταστροφή με τα τρένα τόσο καιρό,με αυτά τα γίδια για σταθμαρχες που εγώ αμφιβάλλω αν εχουν πάει έστω δημοτικό σχολείο!!
Κρίμα στους ανθρώπους που έφυγαν!!

mixalis mixalios είπε...

Και μετα εχεις τους Ραδιο Αρβύλα ως τιμητες των παντων να λενε οτι ΔΕΝ φταιει ο Σταθμαρχης. Οχι οτι δεν φταιει ΜΟΝΟ ο Σταθμαρχης αλλα δεν φταιει καθολου.
Τες πα, τα πραγματα ειναι απλα. Σαπιος ο ΟΣΕ και απο αποψη Ανθρωπινου Δυναμικου και απο αποψη συστηματων ασφαλείας. Με ευθυνη ολων.

Draghi Chernobyl είπε...

Θα συμφωνήσω μαζί σου, πολύς κόσμος εκτίθεται και με αυτά που λέει και με αυτά που κάνει, αλλά δυστυχώς κ με αυτά που δεν κάνει. Απο πολιτικούς, απο δημοσιογράφους, απο σχολιαστές, μέχρι και εμείς οι ίδιοι καμιά φορά ελπίζουμε η τοποθέτησή μας να είχε διατυπωθεί διαφορετικά. ΑΠλά στο τέλος εμείς είμαστε που κρίνουμε τη βαρύτητα όλων αυτών που έχουν εκτεθεί και καμιά φορά τίνουμε είτε να εξισορροπούμε καταστάσεις ή να επιλέξουμε να τις προσπεράσουμε.

Για μένα αυτό που μετράει αυτή τη στιγμή είναι η τραγωδία σε όλες της τις διαστάσεις. 58 άνθρωποι έφυγαν απο κοντά μας, για πάνω απο 100 σπίτια η ζωή τους έχει επηρρεαστεί τόσο που δεν ξέρω αν έχει νόημα πλέον. Και πόσοι άλλοι ακόμα έχουν συντριβεί απο το γεγονός. εδώ εμείς που είμαστε "μακριά" και μας έχει κυριεύσει η στεναχώρια, η αγανάκτηση, η οργή.

Δεν προσφέρουν κάτι τα λόγια, οι οργανισμοί θα έπρεπε να αυτοκαθαρίζονται μόνοι τους, να διώχνουν τα λάθος άτομα. Να υπάρχει αυτοσυνείδηση ότι τώρα πρέπει να κατέβω εγώ, να πάω στην άκρη μου, να προσπαθήσει ο επόμενος αφού δεν μπορώ να προσφέρω ότι καλύτερο μπορώ. Δεν το έχουμε κατακτήσει αυτό σαν λαός.

Φταίνε όλοι. Φταίει ξεκάθαρα και ο Μητσοτάκης και μάλιστα περισσότερο από όλους για μένα.Γιατί απο κάποιον που θέλεις να έχεις απαιτήσεις οτι προσπαθεί πρέπει να είσαι διπλά αυστηρός μαζί τους. ΔΕν υπάρχει του έκατσε η στραβή, αυτά είναι για αυτούς που βλέπουν ταβάνι το μέτριο.

Πρέπει να υπάρξει επόμενη σελίδα, επόμενη μέρα για τη χώρα. Δεν με ενδιαφέρει πως, δεν θέλω να ακούσω τίποτα, κουράστηκα ψυχολογικά να διαβάζω ιστορίες απο τα θύματα, έκλεισα τηλεόραση και ραδιόφωνο να αποφύγω σαχλαμάρες, δικαιολογίες, αναλύσεις ειδικών.

ήθελα να μην χρειάζεται να γίνει μια τραγωδία για να φτιαχτεί κάτι. Να δουλευουν όλοι απο τα ψηλά έως τα χαμηλότερα επίπεδα με ειλικρίνεια, με συνείδηση, όλοι να κάναμε προσπάθεια για ένα κομματάκι καλύτερο. ΝΑ μην είμαστε όλοι βολεμένοι στην καθημερινότητά μας. ΝΑ μην βγαίνουν τιμητές μια τραγωδίας και παλιάτσοι υπεράσπισης.

Αυτη τη στιγμή κοιτάω τα παιδιά μου κ μόνο για δευτερόλεπτα αντέχω να μπω στη θέση των τραγικών γονέων. Η στεναχώρια καλύπτει τα πάντα. Και την αισιοδοξία κ την αγάπη γι αυτόν τον τόπο.

Πολιτική κουβέντα είναι το πιο εύκολο να γίνει, μου είναι αδιάφορη όμως αυτές τις μέρες.

mixalis mixalios είπε...

Draghi θα συμφωνησω με τα περισσοτερα απο οσα λες. Θα μπορουσα να τα ειχα γραψει εγω αν και τα διατυπωσες πολυ σωστότερα ισως απο μενα. Δεν εχει σημασια να μπουμε σε λεπτομέρειες κυριως γιατι δεν τις ξέρουμε.
Η Ελλαδα ειναι μια δυσκολα κυβερνησιμη χώρα. Λογω χαμηλου επιπεδου αλλα κυριως κακης νοοτροπιας των Δημοσιων Λειτουργων που απομακρύνει και τα αξια στελεχη να παρουν θεσεις ευθυνης στο Δημοσιο τομεα.
Υπαρχουν διαφοροι πολιτικοί και κομματα που διεκδικουν την ψηφο μας. Χρειαζεται μεγαλη προσοχη στις επιλογες μας. Ειναι γνωστο το γνωμικο για την ψηφο και τη σφαίρα...

mixalis mixalios είπε...

Περιεργη μερα η σημερινη. Πολλα μπορει να επηρεασουν οι εξελίξεις στις πορειες/απεργια...

mixalis mixalios είπε...

Για να τσιμπαει η ΔΕΗ που ειναι η πιο επιρρεπης μαλλον οι εξελίξεις ειναι κοντα...

Andreas D. είπε...

https://www.worldenergynews.gr/energeia/articles/542334/kleinei-to-mega-deal-dei-me-enel-me-1-3-dis-oi-oroi-kai-i-domi-tis-eksagoras

mixalis mixalios είπε...

Πάρα το γεγονός ότι είναι αδερφάκι του BANKINGNEWS.GR θα κάνω click Ανδρέα...

Andreas D. είπε...

mixali,
έχεις δίκιο...λάθος μου...

https://www.athexgroup.gr/documents/10180/6973354/99_1414_2023_Greek_1.pdf/c76f805c-debe-476b-8b6b-595788278ef2

mixalis mixalios είπε...

No problem Andrea...

Αυτό είναι ένα καλό νέο

https://www.euro2day.gr/news/economy/article/2178730/hraklhs-doro-apo-eurostat-gia-kratikes-eggyhseis-k.html

austin είπε...

Draghi θα συμφωνήσω..

Η υποκρισία ξεκινάει από την στενοχώρια ανθρώπων που έβαζαν βύσμα σώνει και ντε για να τρουπώσουν το κεφαλάκι τους κάπου, συνεχίζει την παροδική και με κοντή μνήμη αντιμετώπιση πολλών γεγονότων και ξαφνικά όλοι τώρα να ασχοληθούμε με το επίκαιρο και να μάθουμε πως δουλεύουν οι σιδηρόδρομοι και καταλήγει στην μόνιμα απαράδεκτο κρατικό μηχανισμό-εκάστοτε κυβέρνηση που εν μέσω "τριήμερου πένθους" περνάνε νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του νέρου και του ογκολογικού παιδων!!!

Αντιλαμβάνεστε νομίζω ΓΙΑ ΠΟΣΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ να πρέπει να ιδιωτικοποιήσουμε το νερό και το ογκολογικό εν μέσω τέτοιας τραγωδίας που μερίδιο ευθύνης έχει και ο ιδιώτης.

Και πόσο μάλλον για αγαθά όπως το νερό και η υγεία των παιδιών!!!

Τραγικά πράγματα, μπανανία με βούλα και μεγάλη θλίψη. Προφανώς η στενοχώρια είναι για τους ανθρώπους που έφυγαν και τους γονείς, αλλά προσωπικώς δεν εμφανίστηκα στην τραγωδία να βγάζω λόγους και να λέω λόγια.

Την ώρα που ανέβαινε ο Μυτιλ και όλοι χαίρονταν, εγώ έγραφα σχόλια "γκρίνιας" και με κατηγορούσαν όλοι και μάλιστα λένε ότι βλέπω όπως θέλω να δω και νομίζω ότι είμαι σωστός κτλ κτλ.

Αποτέλεσμα των λόγων για τον οποίο γκρίνιαζα είναι και αυτό το τραγικό γεγονός, άρα εκ του αποτελέσματος ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΩ και τόσο λάθος.

Καιρό λέω "για ένα καλύτερο μέλλον του παιδιού μου, πρέπει να κρίνουμε τα πεπραγμένα και αυτού που ψήφισα". Αλλά... αλλά..

Σε ατομικό επίπεδο και στα όρια της επιβίωσης μου κάνω ότι μπορώ για να μην διαιωνίσω το κακό. Ε και? Αναρωτιέμαι μέσα μου.

Είναι όμως θέμα συνείδησης.

ArTaXiA είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ArTaXiA είπε...

Χαίρομαι που αποτέλεσα το έναυσμα για μια ωραία και επικοδομητική ανταλλαγή απόψεων.

Έτσι ήταν αυτός ο χώρος παλιά, πριν κάποιοι αποκτήσουν κομματικές παρωπίδες.

Στην ερώτηση που με αφορά και μόνον θα απαντήσω: "Πρόταση για τον επόμενο Μωυσή έχεις κάποια καλή";

Δυστυχώς όχι, δεν έχω κάποια πρόταση διότι δεν θεωρώ πως η χώρα χρειάζεται κάποιον Μωυσή ευθύς εξαρχής. Η χώρα χρειάζεται ξήλωμα σε επίπεδο δημόσιου τομέα, αλλά ουδείς έχει το πολιτικό ανάστημα να πράξει τα αυτονόητα, όπως κατάργηση μονιμότητας ΔΥ, αξιολόγηση, ή νομοθέτηση για απόδοση ευθυνών σε πραγματικό επίπεδο και όχι σε επίπεδο παρωδίας τύπου ΕΔΕ και πειθαρχικών.

Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει πως θα πάω σε λύσεις τύπου Χίππαρου, "τω μη χείρω βέλτιστω, αυτόν τον ξέρουμε, τι να κάνει ο δόλιος".

Ανάμεσα σε "μεταξύ των τυφλών ο μονόφθαλμος" και "γαία πυρί μιχθήτω", θα πάω για το δεύτερο.

Όσο για τις σαχλαμάρες περί "αυτοδυναμίας", ας συνέλθουν μερικοί. Δημοκρατία δεν είναι να διοικεί τη χώρα ο εκφραστής του 35%. Δημοκρατία σημαίνει, "κλειστειτε σε ένα γραφείο και μην βγείτε από εκεί εάν δεν τα βρείτε στα βασικά. Εάν δεν μπορείτε να τα βρείτε, να έρθουν οι επόμενοι που μπορούν." Εάν κανείς δεν μπορεί να τα βρει σημαίνει πως έχουμε ένα διχασμένο έθνος, οπότε μήπως να ξεκινούσαμε από εκεί;

hippy είπε...


Γιάννη με κάλυψες πλήρως.

Artaxia, είτε το θέλουμε είτε όχι, μια φορά στα 4 χρόνια το σύνταγμα προβλέπει εκλογές. Εκεί στο παραβάν (εάν δεν υπάρχει άριστη επιλογή) η άποψη του Χίππη είναι "το μη χείρων βέλτιστο". Τα υπόλοιπα είναι δική σου γαρνιτούρα και μάλιστα χαλασμένη.

Ωστόσο ΝΑΙ, η άποψη μου είναι ότι ο Κ. Μητσοτάκης είναι ο καλύτερος απ΄όσους κυβέρνησαν μετά τους Ολυμπιακούς.

hippy είπε...


Αντρέα, προσωπικά συμφωνώ με την άποψη του ΟΑΚ στον μ/μ ότι η ΔΕΗ δεν προσφέρεται για επενδυτική θέση. Καθώς όμως πρόκειται για το απόλυτο κυβερνητικό χαρτί είχα (και έχω) κατά νου να την πουλήσω την Δευτέρα μετά τις επαναληπτικές εκλογές ανεξαρτήτως τιμής. Έχεις άποψη?

Andreas D. είπε...

Ηλία,
μπήκα στο 7,55 με το ίδιο σκεπτικό αλλά στα 8 (στο γύρισμα) έφυγα...
δεν θα ξανα ασχοληθώ...ας πάει όπου θέλει...

hippy είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
hippy είπε...

Σωστός. Ευχαριστώ.

Δίνω το 50% άμεσα με το σκεπτικό ότι εάν τα γυρίσω σε ΚΛΜ και τα πράγματα εξελιχθούν όπως έχουν συμφωνηθεί είναι σαν να πουλάω τη ΔΕΗ "προθεσμιακά" στα 8,10. Εάν τα γυρίσω σε ΑΤΤΙΚΑ είναι σαν να την πουλάω στα 8,40. Με ΑΝΕΚ κοντά 10. Το προθεσμιακό βέβαια έχει ένα ελάχιστο ρίσκο. Καθώς όμως μιλάμε για ήδη κλεισμένες συμφωνίες θεωρώ πως αξίζει.

Andreas D. είπε...

Ηλία,
ρώτησέ με ξανά για την ΔΕΗ για να ανέβει πιο πολύ!!

ΧΑΧΑΧΑΧΑ

mixalis mixalios είπε...

Εγω θα μεινω στη ΔΕΗ και θα γινω πλούσιος... (σιγουρα σε εμπειρίες). Καλα αν βγει κανα περίεργο αποτελεσμα στις εκλογες φευγει όλη...

mixalis mixalios είπε...

PPC 60MIN: Η συμπεριφορά στο ταμπλό δείχνει ότι το νέο είναι κοντά.

Πλέον το 808 κοντινός επόμενος στόχος με το 848 κύριος

Το στοπ στο 762 σε κλείσιμο ώρας.

mixalis mixalios είπε...

Ηλιας Ζαχαρακης τα ανωθεν..

hippy είπε...


Αντρέα στο δικό σου αλισβερίσι νομίζω κινήθηκες άψογα. Σε ότι με αφορά έδωσα τα μισά με μέση τιμή 7,88...μακάρι να συνεχίσουν ανοδικά τα υπόλοιπα. Από τη στιγμή που υπάρχουν εγκυμονούσες κερδών ποιος αγχώνεται? Τμήμα των πωλήσεων αγόρασε Βιολλέτα και τμήμα την κρητικοπούλα που περιμένει το Σασμό.

mixalis mixalios είπε...

Φριγο τιποτα Ηλια ε? Αυτος ο οδοντιατρος δεν σε επεισε ακομα...
Κριμα γιατι 5.000.000 πωλητες εψαχναν αγοραστες...

hippy είπε...


Καλέ μου φίλε Μιχαλιό. Ξέρω ότι θα ποντάρεις στο χαρτί αύριο. Προφανώς και αύριο η μετοχή θα "ξεκλειδώσει". Γνωρίζουμε ότι η "ανοικτή" εντολή (market) εάν δεν γίνει στο άνοιγμα ακυρώνεται. Οπότε θα συμβούλευα σπάσιμο στα δύο, τα μισά market-τα άλλα μισά λίγο πάνω από τον 1ο μεγάλο αγοραστή. Ο πειρασμός μέσα μου υπαγορεύει να πράξω το ίδιο (μπας και πουλήσω αυθημερόν). Αν τα καταφέρω θα πάω σ΄ένα καλό εστιατόριο την κυρά.

Μην ξεχνάμε ότι η παρούσα ΦΡΙΓΟ θα κατέχει μόνο το 15% της προηγούμενης. Αφού μιλάμε για ξεπέτα, δεν μπαίνω στην διαδικασία να ψάξω για ίδια κεφάλαια και καθαρή θέση.

Over.

mixalis mixalios είπε...

Σε ευχαριστώ Ηλια για τα παραπανω. Παντα εισαι διαθέσιμος για να πεις τη γνωμη σου που ειναι βαρυνουσα δεν σου κρυβω. Οσο και να σου προκαλω εκπληξη ΔΕΝ προκειται να κανω τιποτα αυριο με ΦΡΙΓΟ. Προτιμω να απεχω χρησιμοποιωντας εναν απλο συλλογισμο ισως και απλοικο. Το ιστορικο χαμηλο της Φριγο ειναι 5.5 λεπτα (το 2020). Το ιστορικο χαμηλο του 100%. Ε το 15% δεν μπορει να κανει το ιδιο.

hippy είπε...


Ολόσωστος. Ωστόσο ο πειρασμός παραμένει. Το γεγονός ότι ανοίγει στις 12.00 δίνει λίγο παραπάνω χρόνο για σκέψη. Αυστηρά για ξεπέτα.

Andreas D. είπε...

0.0570 με 0.0580 δείχνει...

Andreas D. είπε...

0,06 τώρα...

hippy είπε...


Καθώς έβλεπα την τιμή ανοίγματος να διαμορφώνεται στο τελευταίο 10λεπτο εΦΡΙτα. Τζόγος ανίκατε μάχαν. Δεν είμεθα τζογαδόροι (ή τουλάχιστον αυτό προσπαθούμε).

Κατά τα λοιπα εξακολουθώ να πιθανολογώ τις 1200 μονάδες ΓΔ μέχρι τις 2ες εκλογές. Ωστόσο η αύξηση του χρόνου μέχρι τότε κάνει τη σκέψη λογικότερη. Κάποιες άλλες εταιρείες από τις εφεδρείες πιθανολογώ θα κινηθούν πιο μπροστά...πχ λιμάνια. Αναρωτιέμαι: Το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα χτύπησε δυνατά τον ΟΛΠ. Γιατί αυτό δεν απεικονίστηκε στο ταμπλό???

Την επόμενη Παρασκευή 17 Μαρτίου ανακοινώνει αποτελέσματα και την Τρίτη 21/3 Conference Call και την Πέμπτη 23/3 ενημέρωση αναλυτών. Πιθανολογώ σημαντική αύξηση κερδών και μερίσματος. Η μετοχή ταιριάζει στο επενδυτικό μου προφίλ, ωστόσο όπως ξέρουμε στο ταμπλό απογοητεύει (όπως έκαναν κάποτε η ΟΤΟΕΛ και η ΜΠΕΛΑ).

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Av τoυς λέγαμε ότι δεν έxoυμε βάλει oπλισμό στο μπετόv, δεν θα αγόραζαv διαμερίσματα". (Giousouf Σπυρέτoς Γεωργιάδης, εργoλάβος Avτιόxεια)

mixalis mixalios είπε...

Τα 5 μυρια που πουλαγαν χτες στο 63 εγιναν πανω κατω σημερα στη Φριγο. Τη θεωρω ακομα ακριβη. Για να δουμε που θα πουλησουν αυτοι. Αν δεν τους βγει σε λιγες ημερες (γιατι κι αυτοι για ξεπετα μπηκαν) να δω σε ποιους θα πουλησουν...

mixalis mixalios είπε...

Αν η περιρρεουσα ατμοσφαιρα ηταν καλυτερη, η τιμη θα ειχε προσαρμοστει προς τα πανω.
https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/2179044/deh-fitch-kai-sp-dinoyn-pshfo-empistosynhs-sthn-ex.html

hippy είπε...

Νομίζω πως το deal με την ENEL Romania ήταν αρκετά καλό για την ΔΕΗ. Αντιγράφω κάποια συγκριτικά στοιχεία από το μπλογκ του καλού αναλυτή nikdan


"Δίκτυο: Η ΔΕΗ πούλησε στη Macquarie 1,51 x RAB (σ.σ. ρυθμιζόμενη περιουσιακή βάση) και αγοράζει σε 0,82 x RAB

ΑΠΕ: Σύμφωνα με τα όσα περιλαμβάνει η συμφωνία εξαγοράς των ΑΠΕ της ΕΛΛΑΚΤΩΡ από τη MOH, η πώληση έγινε σε περίπου 12 x EBITDA. Η ΔΕΗ αγοράζει στα 5,48 x EBITDA.

Εμπορία: Η εξαγορά της Watt & Volt από την Protergia έγινε στα 180€ / πελάτη. H ΔΕΗ αγοράζει προς 66,5€ / πελάτη."


Ως προς το εάν είναι φτηνή ή ακριβή η ΔΕΗ στα παρόντα επίπεδα καθένας έχει τη δική του άποψη. Η Eurobank έστειλε ανάλυση στους πελάτες της με τιμή στόχο 10,10 ευρώ.

Προσωπικά επειδή α) δεν εκτιμώ την εταιρεία και β) οι εκλογές απομακρύνονται αρκετά διάλεξα το 50-50. Έδωσα τα μισά σήμερα και να δώσω τα ρέστα μου αύριο.

Buy the rumor sell the news.

ArTaXiA είπε...

Χίππαρος στις 8/3

"Αντρέα, προσωπικά συμφωνώ με την άποψη του ΟΑΚ στον μ/μ ότι η ΔΕΗ δεν προσφέρεται για επενδυτική θέση. Καθώς όμως πρόκειται για το απόλυτο κυβερνητικό χαρτί είχα (και έχω) κατά νου να την πουλήσω την Δευτέρα μετά τις επαναληπτικές εκλογές ανεξαρτήτως τιμής".

Χίππαρος στις 9/3

"Προσωπικά επειδή α) δεν εκτιμώ την εταιρεία και β) οι εκλογές απομακρύνονται αρκετά διάλεξα το 50-50. Έδωσα τα μισά σήμερα και να δώσω τα ρέστα μου αύριο".

Πιστός ο Χίππαρος μας στη γραμμή Άδωνη, "με λένε Ρίζο, κι όπως θέλω τα γυρίζω" κι αλίμονο σε τίποτα αδαείς που θα λάβουν τα λεγόμενά του στα σοβαρά.

Τριάντα Χρόνια Επιτυχίες.

Άχθος είπε...

Κήνσωρ.

austin είπε...

https://twitter.com/kostasbarkas/status/1634100903794835459?t=cRVJvYAD54uM6eIzewajEA&s=08

Εδώ οι άνθρωποι που από την πρώτη μέρα λέγανε παπαριές καμαρωτές, και χθες είπε ότι αν έλεγε ο υπουργός ότι τα τρένα έχουν πρόβλημα δεν θα τα έπαιρνε ο κόσμος (τραγικά πράγματα έχουμε ακούσει, αν είναι δυνατόν!!) χθες έκλαιγε και είναι συντετριμμένος.

Υποκρισία... και κάποτε αυτό το λέγαμε σανό εδώ μέσα. Αλλά ξέχασα, μετά την αλλαγή κυβέρνησης το blog έγινε αυστηρά χρηματιστηριακό, πιο πριν ήταν κάτι άλλο.

ArTaXiA είπε...

Εντάξει μωρέ.

Μετά τις εκλογές θα ξαναγίνει "κάτι άλλο". Θα κοπούν και κάποιοι από το payroll του κόμματος, έρχεται και πίτσα, θα βρεθεί και χρόνος "να τα λέμε όλα και να τα θίγουμε όλα".

Έτσι δεν έλεγαν ορισμένοι;

hippy είπε...


Ο/Η hippy είπε...

Αντρέα, προσωπικά συμφωνώ με την άποψη του ΟΑΚ στον μ/μ ότι η ΔΕΗ δεν προσφέρεται για επενδυτική θέση.

8 Μαρτίου 2023 στις 2:38 μ.μ. Διαγραφή
-------------------------------------------------------------------------------------------

"Ο/Η hippy είπε...

Δίνω το 50% άμεσα με το σκεπτικό ότι εάν τα γυρίσω σε ΚΛΜ και τα πράγματα εξελιχθούν όπως έχουν συμφωνηθεί είναι σαν να πουλάω τη ΔΕΗ "προθεσμιακά" στα 8,10. Εάν τα γυρίσω σε ΑΤΤΙΚΑ είναι σαν να την πουλάω στα 8,40. Με ΑΝΕΚ κοντά 10. Το προθεσμιακό βέβαια έχει ένα ελάχιστο ρίσκο. Καθώς όμως μιλάμε για ήδη κλεισμένες συμφωνίες θεωρώ πως αξίζει.

8 Μαρτίου 2023 στις 3:07 μ.μ. Διαγραφή"
--------------------------------------------------------------------------------------------

"Ο/Η hippy είπε...

Σε ότι με αφορά έδωσα τα μισά με μέση τιμή 7,88...μακάρι να συνεχίσουν ανοδικά τα υπόλοιπα. Από τη στιγμή που υπάρχουν εγκυμονούσες κερδών ποιος αγχώνεται? Τμήμα των πωλήσεων αγόρασε Βιολλέτα και τμήμα την κρητικοπούλα που περιμένει το Σασμό.

8 Μαρτίου 2023 στις 6:13 μ.μ. "
--------------------------------------------------------------------------------------------


Προσέχουμε την ώρα-ροή των μηνυμάτων. Γνωρίζω ότι είσαι λίγο βραδύνους και διαβάζεις αποσπασματικά. Εάν δεν κατάλαβες πάρε με τηλέφωνο να στο εξηγήσω μπας και το πουλήσεις σε κανένα πελατάκι. Για μια φορά θα το σηκώσω. Τυχεράκια!!


ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Μιας και δεν σου απάντησε κανένας φίλε Artaxia στο ερώτημα σου…Αν οι πολιτικές εξελίξεις παίζουν ρόλο στην πτώση.. να σου απαντήσω εγώ…
Ναι παίζουν.
Βασικά αυτές τις ημέρες προσπαθούν κάποιοι να χωνέψουν το Αγγούρι που θα φάει ο Αλάνθαστος…

manos είπε...

Καλησπέρα επειδή μιλάτε περί αγγουριών αν βγει ο άλλος ο παίδαρος του 1.30 τότε να δεις αγγούρια καληβιοτικα όχι οτι ο ψηλός είναι γάτα αλλά ξέρει πέντε αραδες γράμματα παραπάνω

manos είπε...

Σενέρ σήμερα για αρχή τα τίμησα

manos είπε...

ΟΠΑΠ δεν κατεβαίνει με τίποτα να αγοράσουμε λίγα ακόμα. το μέρισμα θα είναι μεγάλο νομίζω θα ξεπεράσει και το περσινό

mixalis mixalios είπε...

Της χρεοκοπίας των τραπεζών αυτες τις ημερες...
https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/2179496/attica-bank-tinazetai-ston-aera-to-deal-gia-ton-5o.html

mixalis mixalios είπε...

Εχει πολλα - 10 ακόμα...

hippy είπε...


Δεν αφορά και πολλούς...2% διασπορά μόνο...το παλούκι στο τσμεδε που καίει τα αποθεματικά του και αυξάνει τις εισφορές των εν ενεργεία μηχανικών για να καλύψει τη λαμακία του σπίρτζη που τους έμπλεξε

mixalis mixalios είπε...

Για να ερθει στα ισα της χρειαζεται δύο ακομη ΑΜΚ. Πρεπει καποιος να εχει πολλη ορεξη και σοβαρους λογους για να βαλει λεφτα εκει.
Το ΤΣΜΕΔΕ κανει επαγγελματικη διαχείριση των διαθεσιμων του...

Λευτερης είπε...

Καλημέρα, υγεία και καθαρό μυαλό σε όλους. Στον φίλο μας τον Μιχάλη, (το αφεντικό) ευχόμαστε χρόνια καλά, πολλά, τυχερά και με υγεία αυτός και η οικογένειά του.

Λευτερης είπε...

Ηλία καλημέρα, θα ήθελα την γνώμη σου για ΒΙΟΣΟΛ όποτε έχεις χρόνο, είμαι μέσα στο χαρτί. Σ ευχαριστώ.

hippy είπε...


Δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με την εταιρεία Λευτέρη. Η αφαλάτωση νερού στην οποία πρωτοπορεί στην Ελλάδα μέσω της Watera φαίνεται πολύ ελπιδοφόρος κλάδος. Εάν "πιάσει" η εταιρεία θα μπορούσε να γίνει και στόχος εξαγοράς από κάποιον μεγάλο πχ ΜΥΤΙΛ. Από την άλλη τα μπονους των μανατζαραίων όσο να πεις γκριζάρουν την εικόνα της μετοχής.

Λευτερης είπε...

Ευχαριστώ πολύ φίλε

hippy είπε...


Tο υπ’ αριθμόν 2 στέλεχος της Silicon Valley Bank Τζόζεφ Τζεντίλε ήταν Νο3 στέλεχος στην Lehman Brothers την εποχή που κατέρρευσε. Τα προβλήματα δεν φεύγουν… ανανεώνονται. Και οι ευκαιρίες επίσης.

mixalis mixalios είπε...

Τον βλέπω να πηγαινει credit suisse Ηλια...

hippy είπε...


Χε χε...κάτι σαν τον δικό μας, τον Θοδωρή Πανταλάκη...μισθάρες, μπόνους και βύθιση εξασφαλισμένα. Το θέμα είναι να τρουπώσεις όπως έλεγε κι ο Βουτσας

https://www.google.com/search?q=%CE%A4%CE%BF+%CE%B8%CE%AD%CE%BC%CE%B1+%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9+%CE%BD%CE%B1+%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%80%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82&sourceid=chrome&ie=UTF-8#fpstate=ive&vld=cid:49679f42,vid:Zi-UD10S-TA

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Φυσικά και η πολιτική είναι ΑΜΕΣΑσυνδεδεμενη με τις αγορές...
Για να το πω απλά...σκεφτείτε τι θα γίνει αν ο Μητσοτάκης χάσει τις εκλογές τις επόμενες ή αν τις πάρει δεν έχει αυτοδυναμία...που δεν θα έχει...

31 Δεκεμβρίου 2020 στις 1:46 μ.μ. Διαγραφή
Blogger Ο/Η michele είπε...
Αυτο θελει κι αυτος. Να τις παρει χωρις αυτοδυναμια, να ξανακάνει σε ενα μηνα με το καινουργιο εκλογικό συστημα και να παρει και περισσοτερους απο 158
Γατακια.

31 Δεκεμβρίου 2020 στις 1:50 μ.μ.
Blogger Ο/Η ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...
εντάξει θα πάει με το ΠΑΣΟΚ..και αν το ΠΑΣΟΚ αρνηθεί για να μην εξαερωθει..θα πάει με τον γιανη..ή τον TELOPONE...ή στο φινάλε με τον Τσίπρα όπως εγώ νομίζω.

31 Δεκεμβρίου 2020 στις 1:51 μ.μ. Διαγραφή
Blogger Ο/Η ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...
Για τις δεύτερες λέω πως δεν θα πάρει αυτοδυναμία.
Η φθορά είναι μεγάλη..άκουσε με.



31 Δεκεμβρίου 2020 στις 2:07 μ.μ.
Blogger Ο/Η ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...
ΚΑΙ ΚΑΠΟΥ εδώ να κάνω το τελευταίο μου σχόλιο για το 2020..
Υγεία σε όλες και όλους.
Είναι ότι σημαντικότερο μπορούμε να έχουμε..
Επίσης να ευχηθώ σε όλους τους ασθενείς ταχεία ανάρρωση και να έχουν την ποιότητα ζωής που επιθυμούν..
Όλα τα άλλα θα τα βρούμε στην πορεία.




ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ...
ΤΥΧΑΙΡΟ ΠΑΙΔΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ...

hippy είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
hippy είπε...


Τυχερός, τυχερή, τυχερό...αυτός που έχει καλή τύχη.

hippy είπε...


ΚΛΜ

Ολοκληρώθηκε το due diligence, που διενήργησε η Intracom, χωρίς απ’ όσα ακούσαμε να προέκυψαν ευρήματα, τα οποία να διαφοροποιούν το συμφωνηθέν τίμημα.


The Morning View

austin είπε...

Αναρωτιέμαι κάποιες φορές αν μόνο εγώ αντιλαμβάνομαι ότι "κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας".

Απανωτά χτυπήματα, διαρροές περίεργες, υποκρισία, παραπληροφόρηση με τον μανδύα της λογικής και της συστημικής πληροφόρησης κτλ κτλ.

Τώρα κάτι διαρροές έγιναν ότι την μία τράπεζα την άφησαν να σκάσει γιατί ήταν από τις κύριες που χρηματοδοτούσε crypto εταιρείες κτλ και θέλανε να πλήξουν τα crypto.

Όταν λοιπόν καμιά φορά σε κουβέντες θέλουν να φέρουν το "ποιοί" το κάνουν, το αντιστρέφω, ποιοι άραγε θέλουν να πλήξουν τα crypto.

Τους ξέφυγε το πράγματα και θέλουν να τα ελέγξουν... Αυτοί οι κάποιοι είναι λογικά υπαίτιοι και για πολλά άλλα. Μαζί με το σχόλιο για την lehman Και την SVB του hippy... τελικά ξέρουμε τι κάνει νιού νιούα

hippy είπε...


@ Austin

Αρχικά ο hippy δεν έχει SVB (ούτε καμιά μετοχή στην Αμερική). Έχει μόνιμη θεση στην ΒΝΡ της οποία ανάλογα με τις τιμές μειώνει ή αυξάνει. Πχ προ 10ημέρου περίπου πούλησε 300 μετοχές στα €64,80 και τα επαναγόρασε προ ολίγου στα €51,50. Απόδοση 20% (εάν και όταν με το καλό ξαναπάει €65-ταξίδι που συνηθίζει τα τελευταία χρόνια).

Κατά τα λοιπά...όταν λες Δανιμαρκία εννοείς Αμερική-ΕΕ και όχι Ελλάδα φαντάζομαι. Εκτός κι αν για τα προβλήματα της SVB, της CS κλπ κατά βάθος φταίει ο Μητσοτάκης και δεν τον γνωρίζουμε.

Δεν έχω ασχοληθεί με τα crypto, δεν έχω ΤΖΟΓΑΡΕΙ ποτέ με δαύτα. Ο λόγος απλός. Τούτη την περίοδο τη Γη κηδεμονεύουν οι ΗΠΑ. Έχουν επιβάλλει το δολάριο σαν παγκόσμιο νόμισμα σε όλες τις σημαντικές συναλλαγές (πετρέλαιο, μέταλλα, τρόφιμα κλπ). Με αυτόν τον τρόπο δανείζονται όσο θέλουν δίχως να δίνουν λογαριασμό. Πιθανολογώ πως εάν η Fed θεωρήσει πως απειλείται από άλλο νόμισμα θα το συντρίψει.

Γνώμη μου φυσικά. Αιτιολόγησα γιατί δεν θέλω να ασχοληθώ με τα crypto. Δόξα τω θεώ υπάρχουν εκατοντάδες άλλες κερδοσκοπίες μερίκές από τις οποίες γνωρίζω καλύτερα.

Ως προς τα πολιτικά. "There is no alternative" (TINA) => Μητσοτάκης. Εξαιρετική (και χθες) κυρία η Ράνια Τζίμα.


austin είπε...

Εννοούσα το σχόλιο για μετά την SVB στην Credit Suisse...

Το θέμα είναι ότι επειδή και οι τρεις τράπεζες είχαν έκθεση στα crypto, βούτυρο στο ψωμί τους.

Συμφωνώ για την FED και όπου FED βάλει αμερική, η βάλε λυκοφιλία που ότι είναι εκτός έχουμέ χοντρό θέμα.

τα παραδείγματα πολλά, πούτιν, brics, ακόμα και αυτή η καιλή... που πήρε 600.000 και την βάλανε μέσα.

Στην Hellenic όμως που χάθηκαν ζωές... και έχουν πάρει πόσα, μόνο ο σταθμάρχης.

Ξανά μανά, υποκρισία και αδυνατώ να καταλάβω που οδηγεί αυτό.

hippy είπε...


"Ξανά μανά, υποκρισία και αδυνατώ να καταλάβω που οδηγεί αυτό"


Οι παππούδες κι οι γονείς μου έλεγαν: «Τι ‘χες Γιάννη, τι ‘χα πάντα». Δυστυχώς συνεχίζεται. Μακάρι η γεννιά σου να το αλλάξει.

(από ευγένεια το είπα, εννοείται πως δεν το πιστεύω, δυστυχώς)

austin είπε...

Ισχυει.. και σκέφτηκα και κατι παραπέρα.

Ποτε δημιουργήθηκε κάποια "κριση" η ντόμινο από τις χώρες εκτός λυκοφιλιας και δύσης??

Ειλικρονως αναρωτιέμαι. Η τελευταία πρόσφατη ηταν η everground η οποία όμως καπως "καλύφθηκε διορθωθηκε".

Εδω στην πολιτισμένη δυση μας έχεις ζαλίσει τα ουμπαλα με τα απανωτά ντόμινο , μαύρους κύκνους κτλ.

Ξαναλέω, μπορεί να μην ειμαι διαβασμένος.. και να έχουν υπάρξει, αν κάποιος ξέρει...

mixalis mixalios είπε...

Χαμηλα έτους για ΟΤΕ με κλεισιμο στο χαμηλο ημέρας και με πωλητες.
Με τον ενα ή με τον αλλον τροπο θα βρεθει ακρη με τη Suisse. Το θεμα ειναι αυτο να γινει γρήγορα και αποτελεσματικά.

hippy είπε...


Στην δημοσιογραφία λένε:

"Σκύλος δάγκωσε άνθρωπο" ΔΕΝ είναι είδηση...είδηση είναι "Άνθρωπος δάγκωσε σκύλο". Αυτά για τις κρίσεις που δημιουργούνται στις πολύ μεγάλες χώρες. Ωστόσο επιμένω. Οι κρίσεις φέρνουν χρήμα. Πρόσφατο παράδειγμα η πανδημία που αρχικά βύθισε πετρέλαιο, μέταλλα, χρηματιστήρια...τα εμβόλια στη συνέχεια τα απογείωσαν και τώρα ????

Προσωπικά συνεχίζω να πιστεύω ότι για τα Τέμπη υπάρχουν εγκληματικές ευθύνες αλλά για την οικονομία ελάχιστα πράγματα έχουν αλλάξει. Τα 26 δις του ταμείου ανασυγκρότησης είναι στην είσοδο, η φιλελεύθερη κυβέρνηση στις 2ες εκλογές το πιθανότερο ενδεχόμενο και η επενδυτική βαθμίδα (το Φθινόπωρο) σιγουράκι.

VAGGELIS MP είπε...

Δυνατός καραβοκύρης στις φουρτούνες κύριε hippy τέτοιες ώρες χρειάζεται τόνωση η αισιοδοξία καλό σας βράδυ

ArTaXiA είπε...

Ρε Χίππαρε

Τι τσιτάτα είναι αυτά;

"Οι κρίσεις φέρνουν χρήμα". "Τα προβλήματα ανανεώνονται και οι ευκαιρίες επίσης".

Εγώ θα πω, "ουαί τους συνταξιούχους που φαντασιώνονται πως είναι δισεκατομμυριούχοι".

Το γεγονός πως δεν χρειάζεται να βγεις το πρωί από το σπίτι σου για βιοπορισμό, δεν σε καθιστά μεγαλοαστό. Συνεπώς μην συμπεριφέρεσαι σαν τέτοιος, γιατί μου θυμίζεις κάτι παρκετέζες του Κούλη που ενώ ζουν με 1000 ευρώ το μήνα, λιβανίζουν όλα τα μεγάλα τζάκια της χώρας, λες και ανήκουν σε αυτά.

hippy είπε...


Σαφώς και αναφέρομαι στο χρηματιστήριο αγαπητέ. Έδωσα και παραδείγματα. Όπως κάνω πάντα, όπως έκανα και την προηγούμενη φορά που ανέφερα τι μπορεί να κάνει κάποιος με μικρό ρίσκο εάν αποφασίσει να πουλήσει τη ΔΕΗ (αγορά ΚΛΜ, ΑΤΤΙΚΑ, ΑΝΕΚ). Είμαι υπεύθυνος για ότι γράφω, όχι για ότι καταλαβαίνεις (ή δεν καταλαβαίνεις).

Κατά τα λοιπά ο χρόνος είναι ανίκητος. Φέτος θα κλείσω τα 70. Σου εύχομαι να φτάσεις (και να ξεπεράσεις) τα χρόνια μου κι εσύ.

hippy είπε...


"Κατάρρευση… με έκρηξη τζίρου

– Έχουμε και λέμε. Ο τζίρος των επιχειρήσεων το 2022 έκλεισε στα 461 δισ. ευρώ, έναντι 342 δισ. ευρώ το 2021, 286 δισ. ευρώ το 2020 και 319 δισ. ευρώ το 2019. Τον Ιανουάριο του 2023 ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 26,2 δισ. ευρώ, δηλαδή περίπου 5 δισ. ευρώ παραπάνω από τον Ιανουάριο του 2022. Αν αυτή είναι εικόνα κατάρρευσης της αγοράς, όπως κάποιοι υποστηρίζουν, τότε κάτι δεν καταλαβαίνουμε καλά"

https://www.powergame.gr/game-over/409572/to-rekor-tou-opap-i-chrisi-cfd-pou-epeteine-tin-ptosi-sto-cha-kai-i-amyna-tou-glk-sto-baraz-aitimaton-gia-paroches/


Ακόμα κι αν υπολογίσουμε πληθωρισμό 10% πάλι η αύξηση είναι περί το 25%. Καλή είδηση μου φαίνεται. Η οικονομία άλλωστε είναι το ισχυρό χαρτί του Μητσοτάκη.

ArTaXiA είπε...

Έχω μια επιχείρηση και από 342,000 ευρώ τζίρο πέρισυ, εφέτος έχω 461,000, δηλαδή αύξηση 34%. Το κόστος πωληθέντων μου, ανέβηκε κατά 65% λόγω αυξήσεων στις πρώτες ύλες, το μισθολογικό κόστος και τα διοικητικά έξοδα. Συνεπώς, το περιθώριο κέρδος που είχα συρρικνώθηκε από 18%, στο 11%.

Τα μικτά μου κέρδη είναι 50,700 από 61,500. Η πιστωτική γραμμή που έχω έχει αυξημένο κόστος εξυπηρέτησης, το ίδιο και ο μακροχρόνιος δανεισμός μου, γιατί είναι με κυμαινόμενο επιτόκιο. Έχω χρηματοοικονομικά έξοδα 28,000 από 21,500.

Το καθαρά μου κέρδη προ φόρων λοιπόν είναι 29,200 από 40,000. Αυτό μεταφράζεται σε μείωση κερδών κατά 27%.

Κάποια στιγμή σε αποκάλεσα μπακάλη. Το τελευταίο σου σχόλιο καταδεικνύει πως ούτε για μπακάλης δεν κάνεις, διότι ακόμη κι ένας μπακάλης θα καταλάβαινε πόσο ΑΚΥΡΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΣΟΥ.

Αυτό συμβαίνει όταν κάποιος που δεν έχει επιχειρήσει ποτέ στη ζωή του, καταπιάνεται με πράγματα που δεν γνωρίζει και εξάγει εντελώς λανθασμένα συμπεράσματα.

Το παράδειγμα μου δεν είναι τυχαίο. Είναι μια προσωμοίωση της πραγματικής οικονομίας, εκείνης που οι τέσσερις τοίχοι του σπιτιού σου δεν σου επιτρέπουν να δεις.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

βρε Αρταξια....
εδω ο ανθρωπος ηθελε να βαλουμε στοιχημα .. και μου χαριζε και 5 μοναδες υπερ του κουλη...
του ειχα απαντησει πως εκκλησιες δεν κλεβω..
ασφαλως και εχεις δικιο στο πραδειγμα που ανεφερες πιο πανω...
εντελως ασχετος ο ανθρωπος.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Παρά την τραπεζική αναταραχή και την ανησυχία για την Credit Suisse, η ΕΚΤ αναθεώρησε στο 3,5% το βασικό επιτόκιο και στο 3% το επιτόκιο καταθέσεων


χαχαχα.....

hippy είπε...


Κάποιοι φίλοι προ 6μηνου με ρώτησαν εάν γράφω κάπου για νά΄ρθουν να διαβάσουν. Απάντησα ΟΧΙ καθώς είχα παρασυρθεί σε λασπομαχίες με σένα και το λιβανιστήρι σου. Ντρεπόμουν. Αρνούμαι λοιπόν να μπω στο στίβο με τις ακαθαρσίες σου-προβλητικά. Οπότε θα απαντήσω κόσμια, σαν παιδαγωγός.

Είσαι προκατειλημμένος και λόγω αυτού μονόπατος. Όσες είναι οι πωλήσεις, τόσες και οι αγορές. Το σχόλιο μου αυτό στόχευε να δείξει. Την αγοραστική δυνατότητα του συνέλληνα. Ξέρεις αυτού που βγαίνει στο γυαλί και μιζεριάζει για την αφραγκιά του. Αυτού που έρχεται στο μπλογκ και γκρινιάζει για το "αδύναμο οικονομικό περιβάλλον" στο οποίο επιχειρεί.

Είναι προφανές πως δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε. Οπότε θα πρότεινα να το σταματήσουμε εδώ.

hippy είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
hippy είπε...


ακαθαρσίες σου-προσβλητικά ΕΠΙΘΕΤΑ

hippy είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
hippy είπε...


Το παράδειγμα του ΑΣΧΕΤΟΥ επιχειρηματία τα σπάει χα χα. Αλλά είπαμε, θέλω να είμαι κόσμιος. Απλά επισημαίνω ότι στο ΧΑΑ υπάρχουν τουλάχιστον 150 επιχειρηματίες που ζητούν τη συμμετοχή μας στην επιχείρηση τους και πήγαν πολύ, πάρα πολύ καλύτερα από τον δικό σου και αύξησαν τα κέρδη τους. Τι το θέλει το επιχειρείν αφού δεν το κατέχει? 6% μικτό κέρδος...4% καθαρό. Δεν τον λες και τζιμάνι τον δικό σου.

mixalis mixalios είπε...

Ασε που στο παραδειγμα αυτο το κοστος του επιχειρηματια αυξηθηκε κατα 65%. Και γιατι να μην αυξηθηκε δηλαδη 100%? Και μεσα σε αυτο το κοστος ηταν και η μισθοδοσία. Δηλαδη τι αυξησεις εδωσε? Πολυ large ο τυπος και μπραβο του. Εκτος αν εκανε προσληψεις οποτε το μαγαζι πηγαινε καλα...
Τα χρηματοοοκονομικα εξοδα εχουν ενδιαφερον επίσης. Θα ειχε ενδιαφερον να δουμε ποσα χρωσταει αυτος ο επιχειρηματίας και τι ποσοστο ειναι βραχυπροθεσμο και τι οχι.
Τες πα, αυτα θα ειχαν ενδιαφέρον αν ο συνομιλητης ηθελε να μαθει. Καποτε ειχα πει και με φάγανε οτι αν δεν το εχεις ως επιχειρηματιας καλο ειναι να γινεις υπαλληλος αλλα εδω δεν θα το πω (χαχαχα)

manos είπε...

Λυπάμαι που βλέπω ανθρώπους να χαίρονται και να εμφανίζονται μόνο όταν πέφτει το χαμένο να βγαίνουν θετικές ειδήσεις και να τα βλέπετε όλα μαύρα να υπάρχει άνθρωπος που να σας λέει πέντε πράγματα παραπάνω από ότι γνωρίζετε και να προσπαθείτε να τον προσβάλλεται είστε άξιοι της μοίρα σάς

mixalis mixalios είπε...

Manos απολυτα σωστος. Οσο το ΧΑΑ ανεβαινε σιωπη, με το που εχουμε πισωγυρισμα χαρουλες.

ArTaXiA είπε...

@ Manos

Αν εσένα σου λέει "πέντε παραπάνω πράγματα απ' οσα γνωρίζεις" με γεια σου με χαρά σου. Ενδεχομένως να γνωρίζεις πολύ λίγα ή και τίποτα.

Αν περιμένεις να μάθεις από έναν συνταξιούχο που η επαφή του με τον κόσμο, είναι οι φορές που βρέθηκε τουρίστας εκτός συνόρων, που βασίζεται στα report που του στέλνουν οι ΑΧΕΠΕΥ και στις ειδήσεις που κυκλοφορούν ευρέως, τα οποία μετά σου πλασάρει ως προϊόντα βαθέως στοχασμού, μάλλον εσύ είσαι άξιος της μοίρας σου.

Άντε, σας αφήνω γιατί εάν δεν καταλάβατε ως τώρα τι παίζει εδώ, δεν θα καταλάβετε ποτέ.

manos είπε...

Τόυς είδε η ντροπή και ντράπηκε μήπως καταλαβαίνουν

manos είπε...

Αρταξια σου ξαναλέω τα ένσημα του χαμένου τα κόλλησα με τον καλύτερο τυχαίο πες το όπως θες ξέρεις όμως γιατί γιατί δεν ήμουν ξερωλας σαν εσάς.

manos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
hippy είπε...


Δεν έχει νόημα. Ο συγκεκριμένος λάθεψε αρκετές φορές στο παρελθόν (όπως πχ στον τρόπο που λειτουργούν ως hedging τα ΣΜΕ κατά τις ΑΜΚ των ΠΕΙΡ και ΑΛΦΑ, στον υπολογισμό απόδοσης του ομολόγου ΧΑΟΥΣΜΟ κλπ). Κάθε φορά επανέρχεται με νέα κακόβουλη κριτική κι αν στριμωχτεί πάει σε νέο θέμα. Η μπάλλα στην εξέδρα.


Microsoft, Google και Amazon επιλέγουν Ελλάδα. Την χώρα μου, τη χώρα των Κυριάκων. Τώρα τι βλέπουν αυτοί οι managers που αγνοεί ο επιχειρηματίας του αναιτιολόγητου παραδείγματος αγνοώ. Χαίρομαι όμως διότι ζω εδώ καθώς και τα παιδιά μου.

https://www.kathimerini.gr/k/k-magazine/562147210/giati-microsoft-google-kai-amazon-epilegoyn-ella-da/

Κατά τα λοιπά δεν τσιμπάμε από τις αυξήσεις των κεντρικών τραπεζών κ. Μάνο. Όσο μεγαλύτερες τόσο πλησιέστερα το τέλος τους. Το βλέπετε στα ξένα ταμπλό άλλωστε.

Να το ξαναπώ. Τα 26 δις του ταμείου ανασυγκρότησης (που θα αυγατιστούν άλλο τόσο με την ίδια συμμετοχή επιχειρηματιών + τραπεζικό δανεισμό για την ολοκλήρωση των έργων) είναι στην είσοδο. Η φιλελεύθερη κυβέρνηση στις 2ες εκλογές είναι το πιθανότερο ενδεχόμενο. Η επενδυτική βαθμίδα (το Φθινόπωρο) σιγουράκι.

Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ.
Θα πάω να χτίσω μια φωλιά στον ουρανό
Θα κατεβαίνω μόνο αν θέλω να γελάσω

https://www.youtube.com/watch?v=PiFCfMbOyyE

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Είμαι άξιος της μοίρας μου…
Σας αφήσαμε τόσους μήνες να γράφετε μπάς και φτιάξει το μπλογκ και ξαναγίνει όπως ήταν κάποτε…
Αντί αυτού … βλέπω ξανά προφέσοραδες και προφεσοράκια μαθητευόμενους μάγους…
Λιβανιστήρια του εκάστοτε Λούλη…Κουλη…
Ο μηδενισμός χαρτοφυλακίου σίγουρος.
ΥΓ…έχω κάτι Μιγες που τις κράτησα με 600% απόδοση …
Να τις δώσω;
Χιχιχι..

hippy είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
austin είπε...

Τα νούμερα που εβαλε ο hippy δείχνουν αυτή την αλλαγή που θέλουν να δωσουν καο στην χώρα μέσω μεγάλων εταιρειών. Περάσαμε 10 και χρόνια κρίσης, τι πιο φυσιολογικό με μια τεχνοκρατη με focus στην μεγαλοεπιχειρηματικοτητα να έρθουν εδώ μεγάλοι παίκτες. Ειτε χρημτιστηριακα είτε επιχεορημστικα.

Το μεγαλο θέμα προσωπικά που με απασχολεί είναι οτι η μικρη και μεσαία επιχειρηματικότητα βαλεται. Και τα νούμερα τα βελτιωμένα, χωρίς να το ξερω ποσοστιαία αλλα από την πιάτσα αφορά τουρισμό, ενέργεια, τεχνολογία.

Στο τουρισμό δεν είναι μόνο μεγάλη, θαρω είναι από τους λίγους κλάδους που και ο μεσαίος χαίρεται. Αλλα μην ξεχνάμε ότι για πρώτη φορά βλεπεις τόσους τουρίστες φεβρουαριο. 70% πληρότητα για φεβρουαριο με τσιμπημένες τιμές, δείχνει κατι.

Οι υπόλοιποι κλάδοι σφαδάζοντας. Παιχνίδι για τους μεγάλους με λίγα λόγια με κάποιες εξαιρεσεις

Andreas D. είπε...

https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/2180027/mevaco-ependysh-me-stoho-ayxhsh-toy-capacity-.html

https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/2180100/kerdh-rekor-gia-th-genikh-emporioy--viomhhanias.html

Draghi Chernobyl είπε...

Hippako στο 5ληρο κ πάνω θα πιούμε ένα κρασί στο ταβερνιάρη,
θα έχει φέρει κ απο το καλό μιας κ έβγαλε παχιά κέρδη απο τις μίγες.
Θέλουμε κόσμο να κερδίζει και να γκρινιάζει.

φίλε Austin αν είσαι Ελλάδα θα είσαι καλεσμένος μας, δυστυχώς η μικρομεσαία θα υποφέρει όσο έχει τόσο μεγάλο κόστος.

ο Αρταξίας μόνο με υποσχετική ότι θα είναι φρόνιμο παιδί.

hippy είπε...


@ Draghi

Έτσι!!!!


ΜΕΒΑΚΟ, ΓΕΒΚΑ...το ένα καλύτερο από τ΄άλλο και σε κλάδο hot την επόμενη (αναπτυξιακή) τετραετία.

hippy είπε...


Η ΔΕΗ δεν κατάφερε να επιτύχει τον στόχο μείωσης των εκπομπών CO2 για το 2022 κατά 40% (πραγματική μείωση στο 36%) που προβλέπεται στα ομόλογα Sustainability Linked αξίας 675 εκατ. ευρώ που συνδέονται με τη βιωσιμότητα και λήγουν το 2026. Το επιτόκιο θα αυξηθεί κατά 50 μονάδες βάσης από την επόμενη ημερομηνία τοκομεριδίων τον Οκτώβριο του 2023. Αναμενόμενο συνολικό κόστος 8 εκατ. ευρώ.

Λογικά το ίδιο θα γίνει και με την επόμενη σειρά ομολόγων αξίας 500 εκ.ευρώ που λήγει τον Ιούλιο του 2028.

mixalis mixalios είπε...

Λοιπον εκει στον Τσυριζα εχουν πολλη πλακα. Λεει ο τιτλος "Ανεπαρκής και ψηφοθηρική η αύξηση του κατώτατου μισθού"
Δυο αντιθετα στην ιδια προταση. Αν ειναι ανεπαρκης πως θα φερει ψηφους βρε ορνια? Λεει πως την φερνει προεκλογικα, οχι θα το καθυστερούσε εσκεμμένα για να πει μετα ο αχαστος Αλέξης οτι δεν βοηθαει τα χαμηλά εισοδηματα η αναλγητη νεοφιλελευθερη δεξια...

mixalis mixalios είπε...

Απιστευτη μεταβλητοτητα, ακολουθουμε wall street. Μαλλον καλο αυτο γιατι η εγχώρια ειδησεογραφια ειναι θολη.

mixalis mixalios είπε...

Στη ΡΑΣ λοιπον απο την οποια ειχαν αποσπαστει καποια στελεχη της στον ΣΥΡΙΖΑ και η διοικηση της ειχε τοποθετηθει απο τον Σύριζα λεει οτι η εκπαιδευση των σταθμαρχων ειναι ανεπαρκης. Τουλαχιστον το ειπε έγκαιρα...

mixalis mixalios είπε...

Σε τροχια εξυγίανσης η Τράπεζα Αττικής. Οχι ομως τα οικονομικα των ΕΦΚΑ, ΤΧΣ, ΤΜΕΔΕ

hippy είπε...


ΟΛΠ...απ΄το καλό στο καλύτερο.

Ιστορικά υψηλά για έσοδα και κέρδη στο 2022 - Προτεινόμενο μέρισμα €1,04 ανά μετοχή

https://www.capital.gr/epixeiriseis/3704759/olp-istorika-upsila-gia-esoda-kai-kerdi-sto-2022-proteinomeno-merisma-1-04-ana-metoxi



2020 => Καθαρά κέρδη 26,415 εκατ.....Μερίσματα 10 εκ. ευρώ (€0,40/μετοχή)....ποσοστό διανεμομένων κερδών 38%

2021 => Καθαρά κέρδη 36,761 εκατ.....Μερίσματα 15,75 εκ. ευρώ (€0,63/μετοχή)....ποσοστό διανεμομένων κερδών 43%

2022 => Καθαρά κέρδη 52,9 εκατ   εκατ.....Μερίσματα 26 εκ. ευρώ (€1,04/μετοχή)....ποσοστό διανεμομένων κερδών 49%

Παρατηρούμε ότι κάθε χρόνο αυξάνει το ποσοστό των διανεμομένων κερδών. Τυχαίο? ΟΧΙ. Σημαντικό τμήμα των επενδύσεων γίνεται από το κράτος (στο ΣΕΜΠΟ) κι ο ΟΛΠ εισπράττει τμήμα των κερδών. Και το ταμείο αυξάνει.

ΟΠΑΠ, ΟΛΠ, ΟΣΕ άσχημο πράγμα να πουλάς υπό πίεση.

Για τους επενδυτές βέβαια καλύτερα να κληροδοτήσουν μετοχές του αβύθιστου στα παιδιά τους παρά ακίνητο. Γνώμη μου φυσικά.

mixalis mixalios είπε...

Όπως κάποιες τράπεζες διακρατούν ομόλογα στο χαρτοφυλάκιο μέχρι τη λήξη τους κι εμείς διακρατούμε ΟΛΠ στο "παιδικό" χαρτοφυλάκιο. Οι Κινέζοι πρέπει να βγάλουν υπεραξίες και αν αυτό δεν γίνει μέσω της ανόδου της τιμής της μετοχής αυτό μπορεί να γίνει με ωραιότατα μερίσματα. Θυμίζω ότι οι Κινέζοι έχουν αγοράσει στα 22, βέβαια με τα μερίσματα πια είναι κερδισμένοι. Έχει δρόμο ακόμα....

mixalis mixalios είπε...

https://www.newmoney.gr/roh/politiki/o-polakis-ziti-singnomi-apo-ton-tsipra-astochia-osa-egrapsa-pics/

θα γράψει στον πίνακα 100 φορές ΣΥΓΓΝΩΜΗ

hippy είπε...


Κόβει το δρόμο σε μερικά ψηφαλάκια που θα πήγαιναν στον Μπαρούφα ταυτόχρονα όμως κόβει και την κεντρώα στροφή που προσπαθεί ο Αλέξης (που κρύβεται πίσω από τις λέξεις). Οσφυοκαμψία και ξεφτίλα του κρητικού, ομίχλη στο μέλλον.

hippy είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Draghi Chernobyl είπε...

σύριζα χωρίς πολάκη,
φαγητό χωρίς αλάτι,
τσίρκο χωρίς αρκούδα,
ταβέρνα χωρίς μίγες,
γεμιστά χωρίς κυμά,
νδ χωρίς άδωνη,
βαρβάκειο χωρίς κράχτες,
πανηγύρι χωρίς κλαρίνο.


υγ. απόδοση να τον δεχτεί πίσω ο φιντέλ της αναβύσσου μόλις 1,80

mixalis mixalios είπε...

derby....

mixalis mixalios είπε...

https://www.skai.gr/news/politics/polakis-sta-psifodeltia-tou-syriza-anakoinosi-politikis-grammateias
Μια κουβεντα ειπαμε βρε αδερφέ. Αγαπη μονο...

hippy είπε...


...κι όμως Μιχάλη μου κι οι άντρες κλαίνε. Ένα βαρύ ζεϊμπέκικο για τον Παυλάρα


https://www.youtube.com/watch?v=-z1wLBtM3i8