Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

86 σχόλια:

Χρήστος είπε...

Καλημέρα στους φίλους του blog!!

Andreas D. είπε...

Γειά σου Χρήστο,

PROFILE: Συνεχίζονται οι αναθέσεις δημόσιων έργων στον χώρο της πληροφορικής, με τις εταιρείες του κλάδου να διευρύνουν συνεχώς το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των υπογεγραμμένων συμβάσεών τους.
Για παράδειγμα, η Profile ανέλαβε το project του συστήματος τήρησης αρχείων των δικαστηρίων, προϋπολογισμού ύψους 28,5 εκατ. ευρώ μαζί με τον ΦΠΑ.
Πριν από κάποια χρόνια, τέτοιες συμβάσεις θα αποτελούσαν «είδηση» για την αγορά της πληροφορικής, ενώ στις μέρες μας περνούν… στα ψιλά.
ΥΓ: Ο προϋπολογισμός του έργου πλησιάζει (μετά την αφαίρεση του ΦΠΑ) περίπου στον κύκλο εργασιών της Profile για ολόκληρο το 2022 (γύρω στα 25 εκατ. ευρώ) και όλα αυτά όταν η μετοχή έκλεισε χθες αρκετά κοντά στο ελάχιστο του τελευταίου δωδεκαμήνου.

periklisn είπε...

Κύριε Hippy,
Πως τα βλέπετα τα νεράκια της Θεσσαλονίκης σε αυτές τις τιμές?

hippy είπε...


Κύριε periklisn υπάρχουν μετοχές για να τρως καλά κι άλλες για να κοιμάσαι καλά. Τα νερά (και τα λιμάνια) ανήκουν στην δεύτερη περίπτωση. Το παγουράκι είναι τοπικό μονοπώλιο -κρατικό βέβαια- με εσωτερική αξία €5,40 (P/BV: 0,62χ), δεν χρωστάει σέντς στις τράπεζες, έχει μετρητά στο ταμείο 91,6 εκ.(2,52 ευρώ/μετοχή) και μέση ετήσια μερισματική την προηγούμενη 10ετία 6%. Πληρώνει στο ταμπλο ότι ο ΔΣ αποφάσισε  να μην μεταφέρει στους καταναλωτές την αύξηση του κόστους σε μισθούς και ενέργεια λόγω των επικείμενων εθνικών εκλογών. Το γεγονός αυτό είχε προβλεφθεί απολύτως έγκαιρα στο μπλογκ από το περσινό καλοκαίρι.

Στα φετινά. Προσωπικά θεωρώ περίπου βέβαιο ότι θα δοθεί στους μετόχους επιστροφή κεφαλαίου ίση με το περσινό μέρισμα (€0,2186). Είπαμε η εταιρεία είναι δημόσια και το δημόσιο πεινάει). Αυτό το γεγονός από μόνο του θα στείλει το χαρτί στα 3,80-3,90. Πιθανολογώ επίσης ότι μετά τις εκλογές θα υπάρξει 5-7% αύξηση χρεώσεων. Αυτό σε συνδυασμό με τα σχετικά καλά φετινά αποτελέσματα (καθώς θα συγκρίνονται με τα καταστροφικά περσινά) με κάνουν να πιστεύω ότι την περίοδο αποκοπής τον προσεχή Αύγουστο-Σεπτέμβριο ίσως "παίζει" στα  4,00-4,20 ευρώ.

Συμπερασματικά θεωρώ την μετοχή εξαιρετικά φθηνή αλλά δίχως growth. Έχω φτιάξει σημαντική θέση και στις 2 εταιρείες υδάτων (10% αθροιστικά).


Μια κατατοπιστική ανάλυση υπάρχει σε αυτή τη διεύθυνση.

http://www.greekfinanceforum.com/fundamentalist/fundamentalist160123.html

periklisn είπε...

κ. Hippy το πρόβλημα είναι πως για το 2022 και για ενα μεγάλο μέρος του 2023 η εταιρεία
λόγω του αυξημένου ενεργειακού κόστους δεν θα εμφανίζει καθόλου κέρδη.
Επίσης "καίει " διαθέσιμα για να καλύψει το ενεργειακό κόστος .
Ο συνδυασμός λοιπόν του ενεργειακού κόστους , αν και θα αποκλιμακωθει σιγά σιγά, η έλλειψη growth όπως παρατηρήσατε και εσείς συν οτί είναι μια δημόσια επιχείρηση(μισθολογικά,παροχες κλπ) είναι κάτι που με αποθαρύνουν.

"Πιθανολογώ επίσης ότι μετά τις εκλογές θα υπάρξει 5-7% αύξηση χρεώσεων. "
δυσκολο το βλέπω για ένα δημόσιο αγαθό όπως το νερό (θα αρχίσουν πάλι τα αριστερά όργανα)

hippy είπε...


k. periklisn ρωτήσατε την άποψη μου και σας απάντησα. Εμείς οι ερασιτέχνες του μπλογκ έχουμε ένα πλεονέκτημα απέναντι στους σχολιαστές που με κάποιο τρόπο βιοπορίζονται από την αγορά (artaxia, Μιχάλης, Αντρέας). Μπορούμε να γράφουμε την άποψη μας ελεύθερα δίχως να μας κοστίσει επαγγελματικά εάν κάπου κάνουμε λάθος. Δεν το λες και λίγο.

Κρατείστε λοιπόν αυτό. Θεωρώ την μετοχή φθηνή αλλά δίχως growth. Καθώς έχω την οικονομική ευχέρια ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ έχω φτιάξει σημαντική θέση και στις 2 εταιρείες υδάτων (10% αθροιστικά) για άμυνα. Σαφώς και υπάρχουν εταιρείες με σημαντικότερα περιθώρια κέρδους (πληροφορική, μέταλλα, κατασκευές). Με τόσο χρήμα στην πόρτα της χώρας μας έτοιμο να επενδυθεί, θα ήταν έγκλημα για το χαρτοφυλάκιο μας να μην έχουμε θέση και σε δαυτες. Αλλά δόξα τω θεό έχουμε.

hippy είπε...


Το φρένο στην άνοδο των επιτοκίων (?)

H αγορά τιμολογούσε το επιτόκιο Euribor τριμήνου στο 4,10% τον προσεχή Δεκέμβριο/2023...τώρα το τιμολογεί στο 3,10%, δηλαδή έχει αφαιρέσει 100 μονάδες βάσης από την αρχική πρόβλεψή της για την άνοδο των επιτοκίων. Το μάξιμουμ για το επιτόκιο Euribor, συγκεκριμένα στο 3,27%, αναμένεται τον Ιούλιο. Τότε η ΕΚΤ θα πατήσει το φρένο στην άνοδο των επιτοκίων και εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει με μικρή αποκλιμάκωση προς τα τέλη του έτους (η αγορά τιμολογεί το Euribor στο 3,13% τον Δεκέμβριο).

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού η κορύφωση της ανόδου των επιτοκίων από τη FED, όπως τη «φωτογραφίζει» η διατραπεζική αγορά, αναμένεται τον Απρίλιο (5,13%). Οι προβολές για το επιτόκιο τον Δεκέμβριο/2023 είναι στο 4,30%, με την αγορά να περιμένει ταχύτερα από ότι η ΕΚΤ κινήσεις μείωσης των επιτοκίων.

https://www.powergame.gr/big-mouth/412379/i-imera-prokiryxis-ton-eklogon-oi-dyo-dimoskopikes-tou-syriza-to-plan-b-gia-tin-attica-bank-kai-oi-anazitiseis-tis-archis-gia-to-xeplyma/


(Μακάρι...οι αγορές ως γνωστόν προεξοφλούν)

mixalis mixalios είπε...

Μεχρι τις 10 Μαρτιου Ηλια το euribor12m ηταν κοντά στο 4%. Σημερα ειναι λιγο κατω του 3.40%. Προβλεπω ανοδο της τιμης ομολογων και μετοχών (εκτος απροοπτου παντα...)

hippy είπε...


Χα χα χα...άμα έχεις φίλους insiders όλα είναι ευκολότερα...😎

Andreas D. είπε...

πακέτο REALCONS:

180,000 x 1.89

Χρήστος είπε...

Καλημέρα όλη μέρα στους φίλους.
Ηλία, τον ΟΛΠ πότε με το καλό να τον ελαφρύνουμε λιγουλάκι από το χαρτοφυλάκιό μας? ¨εχεις στόχο?
Για ΕΧΑΕ άποψη?
Ανδρέα, ΜΜ την καλημέρα μου.

Andreas D. είπε...

Καλημέρα Χρήστο,

ΕΡΙΟΥΡΓΙΑ 3Α: Με τον τίτλο «η επεισοδιακή γενική συνέλευση που τελικά δεν ξεκίνησε» θα μπορούσε να περιγράψει κάποιος τα όσα έγιναν χθες στην Εριουργία Τρία Άλφα, καθώς μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της εισηγμένης εταιρείας Δημήτρης Εφραίμογλου κάλεσε την Αστυνομία για να… αποκαταστήσει την τάξη.
Η πρώτη γενική συνέλευση των προνομιούχων μετόχων είχε οριστεί για την Παρασκευή 10 Μαρτίου, αλλά είχε αναβληθεί λόγω ελλείψεως της εκ του νόμου ελάχιστης απαιτούμενης απαρτίας (50%). Στα περιθώριο εκείνης της συνέλευσης (βλέπε ρεπορτάζ του Euro2day.gr) υπήρξε σημαντικό ποσοστό μετόχων (γύρω στο 26%-27%) που είχε δηλώσει την αντίθεσή του στην πρόταση της διοίκησης για μετατροπή των προνομιούχων τίτλων σε κοινές, οπότε όλα αναμένονταν να ξεκαθαρίσουν κατά τη χθεσινή επαναληπτική γενική συνέλευση.
Πριν όμως την εκκίνηση της επίμαχης Γ.Σ. (απαιτείτο ελάχιστη απαρτία 20%, που υπήρχε) δύο μέτοχοι ζήτησαν την αναβολή της: Μία προερχόμενη από το γκρουπ των διαφωνούντων (με ποσοστό ωστόσο που δεν υπερέβαινε το 5%, άρα η απόφασή της δεν ήταν δεσμευτική για το σύνολο) και μία από την πλευρά των βασικών μετόχων, η οποία και ανέβαλε ουσιαστικά τη συνέλευση για την 29η Μαρτίου.
Ωστόσο, και παρά το γεγονός ότι η γενική συνέλευση δεν ξεκίνησε ουσιαστικά ποτέ, υπήρξαν συζητήσεις με εντάσεις, διαξιφισμούς και υψηλούς τόνους, οι οποίοι υψηλοί τόνοι κάποια στιγμή πήραν ευρύτερες διαστάσεις, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος της εισηγμένης να καλέσει την Αστυνομία! Στη συνέχεια, τα πνεύματα ηρέμησαν και όλοι έδωσαν ραντεβού για την επαναληπτική Γ.Σ. της 29ης Μαρτίου.
ΥΓ: Εντύπωση σε μετόχους μειοψηφίας προκάλεσε το ότι ένα τμήμα της ευρύτερης οικογένειας των βασικών μετόχων δεν προσήλθε ούτε στην προηγούμενη γενική συνέλευση, ούτε και στη χθεσινή επαναληπτική.
Ακόμη όμως και αν προσέλθει στη ΓΣ της 30ης Μαρτίου δεν είναι βέβαιο ότι η θα «περάσει» η πρόταση της διοίκησης για μετατροπή των προνομιούχων τίτλων σε κοινές, καθώς απαιτείται ελάχιστη έγκριση από τα δύο τρίτα των παρόντων.
Οψόμεθα…

Μάλλον πρέπει να παρίσταμαι κι εγώ στην επόμενη Γ.Σ. !!

hippy είπε...


Χρήστο για τον Πειραιά θεωρώ ότι αξίζει ένα Ρ/Ε τουλάχιστον 13-14 που παραπέμπει σε τιμές €27-€29. Τιμές που είναι αδύνατον να δει επομένως προσωπικά ΔΕΝ πουλάω.

ΕΧΑΕ έχω ήδη πουλήσει πριν το έγκλημα των Τεμπών περί τα €4,30. Συμπεριφορά κρυφοκρατικής εταιρείας, δεν μου αρέσει το management, δεν πρόκειται να το ξαναγοράσω.

Καλημέρα σε όλους

manos είπε...

Καλησπέρα προσοχή στην μοτό θα κάνει τίναγμα λόγω αποτελεσμάτων

manos είπε...

Φέτος ο τουρισμός θα σπάσει κάθε ρεκόρ αυτό που γίνεται από το εξωτερικό δεν έχει ξαναγίνει άρα μοτό οτοελ αεροπλάνα θα γράψουν νέα υψηλά

Χρήστος είπε...

Ευχαριστώ για την εκτίμησή σου, Ηλία.

Andreas D. είπε...

mano,

προσπαθούν να μαζέψουν κομμάτια χωρίς να "καρφωθούν" αλλά...

hippy είπε...


Τελικά δεν έπεσε ο ουρανός στο κεφάλι μας, μα τον Τουτάτη...

Andreas D. είπε...

REAL CONSULTING Α.Ε. [ REALCONS ]
11 Φεβ 2022
Μέτοχοι:
ONEDEALER Α.Ε. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ 64,177
AMBROSIA CAPITAL LTD 7,415

austin είπε...

https://theindependentresearchers.wordpress.com/2022/05/27/natural-assets/

Ο ουρανός θα πέσει με αλλο τροπο οχι στις αγορές. παλιό άρθρο, μαιο του 22.

Τι ακούμε σημερς?? Πρέπει να πέσει η κατανάλωση. Κατι που το λεγανε το 70 όπως λέει το αρθρο

austin είπε...

Βλεπουμε και στην Γαλλία πραγματα. Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου που μεσουρανούσε στα μνημόνια πλέον και στην Γαλλία!

Έχουν εκει μνημόνιο??? Απλα το μοντέλο δοκιμάστηκε και θα εφαρμοστεί στο guinea pig θα υιοθετηθεί και αλλου

Επόμενη στάση, σιωπηλή αποδοχή αλα μέτρα κορονα στα πάντα! Κρίμα για την δυση και ειδικά την Ευρώπη. Υποτίθεται ηταν κοιτίδα της δημοκρατίας

mixalis mixalios είπε...

Τα εχουμε ξαναπει αυτα, ωραια μερα για ψωνια η Παρασκευή...
Προβλεπω η Eurobank να διασωζει την Deutsche Bamk την Κυριακη το βράδυ...

hippy είπε...


Είμαι αισιόδοξος, διότι μόνο οι αισιόδοξοι αλλάζουν τον κόσμο. Οταν επιλέγεις να είσαι απαισιόδοξος, είναι σαν να παραδέχεσαι ότι δεν μπορείς να αλλάξεις τίποτα.

(από το μ/μ)

Καλό Σ/Κ

Draghi Chernobyl είπε...

λε κομουνισμε φε ντε νου του ντε καμαραντέ οπτιμιστέ

le communisme fait de nous tous des camarades optimistes

βιβα λα φρανς

ArTaXiA είπε...

"hippy είπε...

Τελικά δεν έπεσε ο ουρανός στο κεφάλι μας, μα τον Τουτάτη...

23 Μαρτίου 2023 στις 2:47 μ.μ."


10 Χρόνια Επιτυχίες!

hippy είπε...


Ευχαριστώ θερμά τον πιστό μου ακόλουθο

🌺 💗 💥 💘 🌺 💗 💥 💘 🌺

mixalis mixalios είπε...

Τωρα αυτο ειναι καλο για τους μετοχους της ΙΝΚΑΤ? Βρε λες να παμε και σε αλλη ΑΜΚ?

hippy είπε...


Σωστή απορία. Δίχως εύκολη απάντηση. Ορατότης ελάχιστη.

"Η εταιρεία διευκρινίζει ότι αναμένει την απάντηση από τα αρμόδια Διοικητικά Συμβούλια των μετόχων της "ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ" και θα προβεί στις απαραίτητες γνωστοποιήσεις, εφόσον υπάρξει οποιαδήποτε εξέλιξη που να δημιουργεί υποχρέωση δημοσιοποίησης".

Προσωπικά πήρα το προχθεσινό τίναγμα και μείωσα στο μισό. Λογικά στις επόμενες εβδομάδες θα υπάρξουν ανακοινώσεις από τις εταιρείες που "ψήνονται" οι δημόσιες προτάσεις οπότε κάτι θα βρει το ρευστό να αυγατίσει.

mixalis mixalios είπε...

Ναι, λογικα Τενεργ, Αττικα και ΚΛΜ έρχονται

mixalis mixalios είπε...

Εκει στη Γερμανια που εχουν εμπειρια στις κυβερνήσεις συνεργασίας και κουλτουρα σε αυτα τα θεματα πανε εξαιρετικα.
https://www.euro2day.gr/news/world/article/2181520/trizoyn-ta-themelia-toy-kyvernhtikoy-synaspismoy-t.html
Εμεις εδω θα βγαλουμε πρωθυπουργο τον kinder έκπληξη

austin είπε...

Το πεπονι και το μαχαίρι το εχει η δυση, οι κυβερνήσεις και κατ επέκταση (η και αντίστροφα, ότι θελετε) οι μεγάλες επιχειρήσεις.

Όπως έχουν μοντέλα για κάθε τι, έχουν και για τις αποφάσεις που παίρνουν. Βλεπε μακρόν και με τον τρόπο που τις πηρε.

Όταν έχεις όλα τα δεδομένα στο τραπέζι, εχεις συμβούλους κτλ κτλ, κανε το καλύτερο για να μην έχουν κυβερνήσεις συνασπισμού και τριγμούς.

Εδω τα παραβλεπουμε ολα, βάζουμε μπροστά μια θεωρητική λογική, διχάζουν τον κοσμο και μετα θέλουν να πάρουν αυτοδυναμία.

Πέραν από μια μεγάλη πίτα επιχειρημστιων (όχι ολόκληρη για όποιον λογο), και coorporate υπαλλήλους, η ισχύς του μητσοτακη μειώνεται.

Έχουμε πει τους λόγους, με τον κυριότερο ότι το ενοίκιο είναι 700 και ο μισθός παλι 700.

https://www.ot.gr/2022/09/21/oikonomia/akinita/kostos-stegasis-oi-8-stous-10-enoikiastes-dinoun-pano-apo-to-40-tou-eisodimatos-tous-to-paradokso-tis-athinas/

Και αλλα πολλά. Μην μου πείτε δεν φταίει ο Μητσοτάκης, προφανώς και δεν φταίει για τα ενοίκια. Αλλα το θέμα είναι πως αντιδράει ο κόσμος που δεν είναι ας πούμε "βολεμενος".

Μην απλα τυφλώνεται λεγοντας το λογικό βάση της θέσης σας, αλλά βάση τι επικρατεί και χαμηλότερα από εσάς.

hippy είπε...


@ mixalis mixalios


η ιστορία με την ΤΕΝΕΡΓΑ έχει κουράσει...δίνω 50/50 πιθανότητες να ολοκληρωθεί. Εάν ήμουν στην επιτροπή κεφαλαιαγοράς θα ζήταγα ενημέρωση πάνω στο θέμα...ίσως προέβαινα και σε προσωρινή διακοπή διαπραγμάτευσης μέχρι να μου στείλουν από την εταιρεία ενημέρωση. Λαμπρή η εταιρεία, διορατικός ο κ. Περιστέρης αλλά...τραβάει μακριά η βαλίτσα με τις φήμες.

mixalis mixalios είπε...

Η αλήθεια ειναι Ηλία οτι κατι που καθυστερει να γίνει δεν γινεται ποτε. Πραγματι εχει κουράσει. Σε λιγο καιρο η αναπτυξη της εταιρειας θα ειναι τετοια που η τιμη των 22 ευρω που υποτιθεται οτι γινεται το deal θα ειναι ξεπερασμενη.

austin είπε...

Εκεί μανια με το νερό.. σώνει και ντε να ιδιωτικοποιηθει, λες και δεν είδαμε τι έγινε με τους Γάλλους παλιότερα

Μπλοκάρει το στε εκει, επιμονή. ΛΥΣΣΑ ΚΑΚΙΑ

Να πρέπει δλδ να πληρώνουμε κάποια στιγμη και το νερό χρυσό στην π@$@# τη χώρα αυτη

hippy είπε...



Προτιμότερη νομίζω είναι η έγκυρη ενημέρωση από τους αρμόδιους παρά η παραπληροφόρηση από τα βραχνιασμένα παπαγαλάκια (tvxs, Μάρδα, Αυγή κλπ).

Κατά τα λοιπά για ότι κακό γίνεται στην "π@$@# χώρα αυτη" φταίνε οι κάτοικοι της. ΟΛΟΙ οι κάτοικοι της. Ιδιωτικοποίηση όμως του νερού βλέπουν ΜΟΝΟ οι ραδιούργοι εχθροί του δημοκρατικού διαλόγου.

hippy είπε...


Ακόμη και η ΕΕ έχει αναγνωρίζει ότι το νερό δεν είναι ένα τυπικό «εμπορικό προϊόν». Σύμφωνα με την οδηγία 2000/60/ΕΚ, «Το ύδωρ δεν είναι εμπορικό προϊόν όπως όλα τα άλλα, αλλά αποτελεί κληρονομιά που πρέπει να προστατεύεται και να τυγχάνει της κατάλληλης μεταχείρισης».


Κάποιοι βέβαια ιδιοτελείς σεναριολόγοι τρομολαγνούν με την δημιουργία της ΡΑΑΕΥ

hippy είπε...


https://www.powergame.gr/wp-content/uploads/2023/03/28-03-23.jpg

mixalis mixalios είπε...

Austin φιλικα, και το εννοω φιλικα. Ερχονται πια και επισημα εκλογες. Χρειαζεται προσοχη απο που ενημερωνομαστε γιατι θα ψηφισουμε λαθος και μετα παλι θα μας φταινε οι αλλοι. Και αν δεν εχεις κατασταλαξει στο ποιοι ειναι αξιοπιστοι (δημοσιογραφικα εννοω) διαβαζε τους νομους τους ιδιους. Που διάβασες οτι ιδιωτικοποιειται το νερο? Παιρνω ενα μπουκαλακι "Ζαγόρι "ή "Βικος" για να ξεδιψασω και θα ηθελα την απάντησή σου στο ερωτημα μου παρακαλω..

mixalis mixalios είπε...

Κατα τα αλλα ανακοινωνονται εκλογες και πεφτουμε.... Λες και δεν το ξεραμε οτι θα γινουν εκλογες...

hippy είπε...


Κατα τα αλλα ανακοινωνονται εκλογες και πεφτουμε μόλις 1,19%

"δεν είναι πίεση αυτή για προκύρηξη εκλογών, ούτε οταν είχαμε δίπολο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ δεν έπεφτε τόσο λίγο, να μην θυμήθουμε το -10% όταν είπε ο Σαμαρας για ΠτΔ ..... άρα ή βγαινει ΝΔ, ή βγαινει ΝΔ-ΘΑΣΟΚ ή ο ΣΥΡΙΖΑ είναι άκρως συστημικός ή προσθεστε ότι θέλετε....." (δανεισμένο από σχόλιο φίλου σε άλλο μπλογκ με το οποίο συμφωνώ)


Πιθανολογώ ότι από Δευτέρα στις δημοσκοπήσεις θα αρχίσει να αυξάνεται η διαφορά προς το 5%. Κι αν ηρεμήσουν λίγο τα ξένα μαγαζιά θα δούμε καλύτερες αποτιμήσεις όπως συνηθίζει το ΧΑΑ την Μεγάλη Εβδομάδα. Βοηθάνε τα εταιρικά αποτελέσματα αλλά και οι guidance των εταιρειών για την τρέχουσα χρήση.

austin είπε...

Η διαφορά μας Μιχαλιό είναι οτι εγω θεωρώ ότι η ενημέρωση είναι μονοπάντη, καθοδηγουμενη και με συμφέροντα και από τους μεν και από τους δε.

Εσυ νομίζεις ότι ας πουμε τυχαία ο σκαι είναι αντικειμενικος.

Για το νερό.. Κυριακή κοντη γιορτη. Άραγε εκει με τον μπει έχετε παρακολουθήσει τι γίνεται και πως γίνεται?

mixalis mixalios είπε...

Ακριβως λοιπον επειδη θεωρεις αυτα τα πραγματα για την ενημερωση πρεπει να ψαχνεις μονος σου. Που διαβασες λοιπον για την ιδιωτικοποιηση του νερου?
Δεν υπαρχει αντικειμενικη ενημερωση. Γιατι εκ φυσεως οι ανθρωποι ειναι υποκειμενικα οντα. Και η ενημερωση γινεται απο ανθρώπους.
Ποιος ειναι ο μπει?

austin είπε...

Επίσης νομιζεις/τε ότι τα έχω με αυτή την κυβέρνηση. Στις μεγάλες αποφάσεις κανένα ρόλο δεν παίζει η κυβέρνηση.

Εγώ ξέρω ότι μέχρι τώρα καμια δύο φορές το στε εχει μπλοκάρει το "οτιδήποτε έχει σχέση με εμμεση η άμεση ιδιωτικοποιηση του νερου" βαριέμαι να τα ψάχνω, απλα όταν το στε απορρίπτει για το νερό αποφασεις/νομοσχέδια γιατί το κανει? Έτσι σε δουλεια να βρισκόμαστε???

austin είπε...

Εδω εισαι και εδω είμαι Μιχαλιό, οι πρώτοι κάμποσοι τις τράπεζες, ο επόμενος το ρεύμα (είδαμε τυχαία εννοείται τι εγινε) ο επόμενος το νερό.

mixalis mixalios είπε...

Δεν νομιζω οτι τα εχεις με κανεναν. Για να ειμαι ειλικρινης νομιζω οτι τα εχεις με ολους. Και ναι, δεν νομιζω οτι καποιοι αποφασιζουν για εμάς σε ολα τα μεγαλα θέματα και οι υπολοιποι απλα τους κοιταμε. Ακουγεται πολυ μοιρολατρικο.
Τελος παντων, απο οτι καταλαβα καπου διαβασες κατι που δεν εισαι και σιγουρος που το διαβασες κτλ.
Παμε παρακατω...

austin είπε...

https://www.kathimerini.gr/economy/561704176/mploko-apo-to-ste-sti-metavivasi-eydap-kai-eyath-sto-ypertameio/

https://www.naftemporiki.gr/finance/1377405/ste-trito-freno-stin-idiotikopoiisi-tou-nerou/

https://www.capital.gr/oikonomia/3706537/braxukukloma-sto-upoik-me-tin-apofasi-tou-ste-gia-eudap-euath

austin είπε...

Και η ναυτεμπορικη με όλους τα εχει που γράφει τρίτο φρένο στην ιδιωτικοποιηση του νερού.

Δλδ πραγματικά, να θέλουμε τόσο πολύ να κανουμε το άσπρο μαύρο όταν εδω είναι ηλιου φαινόμενο τι συμβαίνει... και μάλιστα σαν αλλη "περίοδο πασοκ" να υποθηκευουμε έμμεσα και άμεσα την ζωή των παιδιών μας.

Και απλα με έναν χαρακτηρισμό, να πηγαίνουμε παρακατω...

Και εμενα Μιχαλιό με έδιωξε η κατάσταση από την χώρα, άρα πλέον απλα αποτύπωνε. Με το καλό θα γυρίσω εάν και εφόσον.

Τα έχω εγώ με όλους η οχι, δεν αλλάζει την πραγματικότητα. Γυρνα λιγο το λιανικό εμπόριο... με χρέη και χρέη και χρέη είναι η πλειοψηφια

austin είπε...

Μιχαλιό αναμενω καρτετικα μια απάντηση για το

Τελος παντων, απο οτι καταλαβα καπου διαβασες κατι που δεν εισαι και σιγουρος που το διαβασες κτλ.

Είναι δύο τρεις φορές πλέον που αυτα που γράφω μετα εμφανίζονται άρθρα που μπορεί να μην είχαν πείσει στην αντίληψη σου.

Δεν φταις εσύ.. όταν βομβαρδιΟμαστε από συστημική νέα, μονοπαντα συμβαίνει.

Όπως και το αντίθετο βεβαίως βεβαίως...

Με πετυχαίνεις εντός των τειχών με χρονο, εξου και μπαίνω στην διαδικασία. Με κούρασαν οι φωτοβολίδες τύπου ενημερώνεσαι από το τάδε η τάδε και πρόσεχε, για αυτό...

hippy είπε...


https://www.kathimerini.gr/economy/561704176/mploko-apo-to-ste-sti-metavivasi-eydap-kai-eyath-sto-ypertameio/

"Δεν αρκεί το ελληνικό Δημόσιο να έχει την εποπτεία μέσω εταιρείας που ελέγχει το ίδιο, στην οποία έχει μεταβιβαστεί το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της ΕΥΔΑΠ και του αντίστοιχου φορέα για την ύδρευση της Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ), αλλά πρέπει να έχει και τον έλεγχο της διοίκησής της, διότι αυτό επιτάσσει το Σύνταγμα.

Με το σκεπτικό αυτό, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με πρόεδρο την επίτιμη πρόεδρο του ΣτΕ Ειρήνη Σαρπ, έκρινε αντισυνταγματικές τις διατάξεις του νόμου που ψηφίστηκε το 2016 και μεταβίβασε την πλειοψηφία των μετοχών των δύο εταιρειών ύδρευσης (Αθήνας και Θεσσαλονίκης) στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας, που ανήκει στο ελληνικό Δημόσιο."


"Με το σκεπτικό αυτό, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματικές τις διατάξεις του νόμου που ψηφίστηκε το 2016 και μεταβίβασε την πλειοψηφία των μετοχών των δύο εταιρειών ύδρευσης (Αθήνας και Θεσσαλονίκης) στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας, που ανήκει στο ελληνικό Δημόσιο."

"έκρινε αντισυνταγματικές τις διατάξεις του νόμου που ψηφίστηκε το 2016"

ΟΠΟΥ Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας = μαμά του ΤΑΙΠΕΔ που ίδρυσαν οι ΣΥΡΙΖΑς το 2016 και μεταβίβασαν όλα τα ασημικά της χώρας. Και τις εταιρείες νερού που μπλόκαρε το ΣΤΕ.

Κι έρχονται τώρα οι ίδιοι αχρείοι να λασπολογήσουν ότι με την δημιουργία της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων επιχειρείται τάχα ιδιωτικωποίηση του νερού.Το ακούν οι λαγόψυχοι, το υιοθετούν δίχως να σκεφτούν και το διαδίδουν. Τι να πεις? Έλα μουνi στον τόπο σου.

Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ (προς τους ανησυχούντες)


https://ypen.gov.gr/i-alitheia-gia-to-nero-mesa-apo-10-erotiseis-kai-apantiseis/



mixalis mixalios είπε...

Το πρωτο αρθρο λοιπον αναφερεται στο 2016 και την εκπληκτικη διαπραγματευση των 17 ωρων του Αλεξη. Αυτα ειναι γνωστά οποτε δεν εχουμε κατι καινουριο.
Το δευτερο αρθρο αναφέρεται στη συντηρηση και λειτουργία φραγματος. Καμια σχεση με ιδιωτικοποιηση του νερου.
Και το τριτο αρθρο αναφέρεται στο πρωτο άρθρο και τη μη εφαρμογη της αποφασης του πρωτου άρθρου που απορρει απο τη γνωστη 17ωρη μαχη.
Με απλα λογια επιβεβαιωνεται αυτο που ελεγα οτι κανεις δεν προσπαθει να ιδιωτικοποιησει το νερο τον τελευταιο καιρο. Επειδη ανεφερες οτι καποιοι εχουν εμμονη με την ιδιωτικοποιηση του νερου.

mixalis mixalios είπε...

Για τη Ναυτεμπορικη δεν εχω πολλα να πω εκτος απο το οτι αλλαξε ιδιοκτησια προσφατα. Αυτο που ειπα ειναι οτι επειδη υπαρχει υποκειμενικοτητα διαβαζε τις ειδησεις χωρις χρωμα και σχηματισε τις δικες σου απόψεις. Ή αν θες διαβαζε για τα ιδια θεματα διαφορετικης απόχρωσης μέσα ή συγκεκριμενους αρθρογράφους. Για παραδειγμα εγω απο το euro2day διαβαζω Κιτσιο, απο το liberal Βενετη (αντε και Μιχαηλιδη 😜) και απο Καθημερινη (που τη θεωρω το πιο αξιοπιστο εντυπο) τους περισσοτερους.

mixalis mixalios είπε...

Βρε Ηλια μαζι γραφαμε, τα μεγαλα πνευματα ξερεις...

mixalis mixalios είπε...

Κατα τα αλλα austin μπορω να καταλαβω απολυτα γιατι καποιος φευγει απο τη χωρα και πιθανα να συμφωνουσα μαζι του. Απο την αλλη ή εχεις βαλει τον πηχη ψηλά ή εισαι εκ φυσεως απαισιόδοξος. Βλεπω αυτην την διαχυτη γκρινια οπου τιποτα δεν είναι καλο. Νομιζω δεν κανει καλο αυτο σε σενα ουτε και στους γυρω σου. Με μεγαλη πιθανοτητα οτι σου λεω να ειναι λαθος γιατι στην αναλυση της ψυχοσυνθεσης του καθενός δεν ειμαι καλος, ειδικα εξαποστασεως

mixalis mixalios είπε...

Εχω την αισθηση οτι οι 1020 μοναδες εχουν παιξει πολλες φορες το ρολο της στήριξης. Ίσως, προς το παρον τουλαχιστον να βρηκαμε τον (μ) πατο.
Υ.Γ. Τελικα ο Ανδρουλάκης αυτοπροταθηκε για ΠΘ?

mixalis mixalios είπε...

Παντως εδω ειναι ωραια να ζει κάποιος, βεβαια δεν έχουν σουβλάκι
https://www.kathimerini.gr/society/562344973/mathimata-eytychias-apo-toys-ellines-tis-finlandias/?utm_term=Autofeed&utm_medium=Social&utm_source=Facebook#Echobox=1680085771

Pengri είπε...

Οταν τελειωσετε με την πολιτικη ξεκινηστε συζητηση για το ποδοσφαιρω διαιτησια μπαλτακος κλπ, να διαβαζουμε κανενα μηνα ακομη παπαριες.

Andreas D. είπε...

https://www.bankingnews.gr/to-paraskinio-tis-agoras/articles/671624/mia-matia-sta-apotelesmata-xrisis-2022-tis-motodynamiki-alli-mia-eisigmeni-me-monopsifio-p-e

Andreas D. είπε...

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΙΝΤΕΚ !!!

austin είπε...

Εκεί.. έχετε κολλήσει με το να μου βάζετε συγκριση Μητσοτάκη και ΣΥΡΙΖΑ.

καταλάβαμε χιπι, εσύ ψηφισες κάποτε ΣΥΡΙΖΑ που έκανε περιφανη διαπραγμάτευση΄. Εγώ τότε ψήφιζα ΝΔ, μετά πάλι ΝΔ, και τώρα πάλι ΝΔ.

Το δικό σου ΤΙΝΑ το είχαμε εμείς καιρό.

Αλλο ΤΙΝΑ όμως και άλλο σκέψη. Όλα σας χαλάνε, εσείς έχετε δίκιο.

Δίκιο είχε και ο digital nomad που είπε ευρισκόμενος στην Ελλάδα.

Taxation in Greece is Mental. Got 5000 euros bonus and paid 3100 in taxes!

Εσείς όμως τα βλέπετε όλα ρόδινα. Εντάξει είπαμε, οι νουνεχείς τον Μητσοτάκη θέλουμε να βγει, τι να βγει?? Πάλι ο Τσίπρας?

Αλλά μην χάνουμε και την λογική.

austin είπε...

Και η ρυθμιστική αρχή κάτι σα χρηματιστήριο ενέργειας μου φαίνεται. έτσι λέγανε και εκεί, προς όφελος του καταναλωτή.
Μετά είδαμε τι έγινε.

Όλα καλά παιδιά. Όλα καλά!

austin είπε...

Α και το ΣΤΕ γιατί δεν διαβάζει το link σου και να μην βγάζει συνέχεια στοπ σε ΕΜΜΕΣΗ και ΑΜΕΣΗ ιδιωτικοποιήση του νερού? ΣΥΡΙΖΑ και αυτό μάλλον

hippy είπε...

Ο/Η Andreas D. είπε...
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΙΝΤΕΚ !!!


Πασχαλιάτικο δώρο από το Λαμπρο καθώς κοντοζυγώνει η γιορτή του...δεν πουλάμε

mixalis mixalios είπε...

Austin ρυθμιστικη αρχη και χρηματιστηριο ενεργειας δεν συνδεονται. Μην τα συγχεουμε. Επισης, μια ακομη γνωμη (οχι προτροπή ή συμβουλή για να μην σε "ερεθιζω"). Δεν διαβαζω μονο τον τιτλο ενος αρθρου. Γιατι αλλα μπορει να λεει ο τιτλος και αλλα το κυριως κειμενο. Οτι και να σου βγαλει το google σημασια εχει το ψαχνο, οχι η πέτσα...

mixalis mixalios είπε...

Pengri, αλλαξε καναλι...

mixalis mixalios είπε...

Εδω που τα λεμε, τα λεγαμε για ΙΝΤΕΚ και μπραβο μας.

manos είπε...

Καλησπέρα προσοχή στην εκτερ γίνεται του μαζέματος εκεί γύρω στο 1.38 με 1.40..καλα μοτό από άλλο πλανήτη

mixalis mixalios είπε...

https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/2182402/ypegrafh-h-symfonia-intrakatellaktor-gia-thn-exago.html
Για να δουμε τι θα μας ζητησουν παλι...

Andreas D. είπε...

https://www.bankingnews.gr/to-paraskinio-tis-agoras/articles/671767/sygkrinoume-autohellas-motodynamiki-kai-petropoulos-poia-eisigmeni-einai-i-fthinoteri

evanmodis είπε...

Κε. Χιππυ καλησπέρα,

Ποια η γνώμη σας για την πορεια του ΧΑΑ μέχρι της εκλογές αλλά και μετά μέχι τέλος του έτους και λόγω επενδυτικήε βαθμίδας?
Θα προσεγγίσουμε τις 1.300 μονάδες η είναι πολύ αισιόδοξη η πρόβλεψη.
Τέλος για ΑΝΕΚ πότε βλέπετε ολοκήρωση του deal?
Ευχαριστώ

hippy είπε...


Καταλαβαίνετε κ. evanmodis πως ότι γράψω είναι σκέψεις για το δικό μου χαρτοφυλάκιο.

Είναι σαφές ότι οι πολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν 99% το χρηματιστήριο βραχυπρόθεσμα (συνεπώς ήταν "αφελής" η ερώτηση του συναδέλφου προ εβδομάδων. Πιθανολογώ νίκη διαφορά περί το 3,5% στις πρώτες εκλογές και οριακό ποσοστό αυτοδυναμίας ή όχι στις επαναληπτικές. Δεν ξεχνώ βέβαια ότι στην εκτίμηση μου υπάρχει πιθανότητα προκατάληψης. Οι στοιχηματικές εταιρείες δίνουν στην νίκη της ΝΔ 1,18 και στην διαφορά πάνω από 2,75% έχουν απόδοση 1,50 που με αναγωγή σημαίνει ότι πιθανολογούν την διαφορά περί το 3,35%. Οπότε η 1,5 μήνα λασπομαχία μέχρι τις 2 Ιουλίου ΔΕΝ νομίζω ότι ευνοεί ανοδική κίνηση του ΧΑΑ.

Από την άλλη νομίζω πως μέχρι τότε θα έχει ολοκληρωθεί η άνοδος των επιτοκίων των κεντρικών* τραπεζών. Σαφως και δεν θα ξεκινήσει άμεσα η πτώση τους, αυτό θα γίνει προς το τέλος του χρόνου-αρχή του επόμενου (θετικό). Τα αποτελέσματα των εισηγμένων προμηνύονται πολύ καλά και οι προοπτικές για φέτος επίσης (θετικότερο). Τα ευρωπαϊκά κονδύλια "αυγατίζουν" και ο δανεισμός γίνεται ευκολότερος μετά την σίγουρη αναβάθμιση (θετικότατο).

Συμπερασματικά τα Τέμπη με επηρέασαν αρνητικά ως προς το all in μεταξύ των δύο εκλογικών αναμετρήσεων. Προτιμώ να κρατήσω τα μετρητά καθώς μοιάζει λογικότερη η βήμα-βήμα κίνηση του ΧΑΑ. Όπως ξέρουμε μικρή σημασία έχει που θα βρίσκεται ο ΓΔ στο τέλος του έτους. Γύρω στο 1200 μου φαίνεται πιθανότερο. Ο κλάδος πληροφορικής όμως με την ψηφιοποίηση των αρχείων δήμων, δικαστηρίων, υποθηκοφυλακείων (και ουκ έστι τέλος στα έργα) που θα είναι? Ο κλάδος των μεταλλουργικών που μέχρι κι απ΄τα ναυπηγεία ευνοούνται ομοίως?

Όπως γράφτηκε η ΔΠ της Πειραιώς για την ΑΤΤΙΚΑ πήρε παράταση δύο εβδομάδων (λήξη 21 Απριλίου 2023) ώστε να έχει βγει η απάντηση της επιτροπής ανταγωνισμού. Φαντάζομαι πως κάπου εκεί θα βγει και η απόφαση για τη συγχώνευση. Αν γίνει αυτό ίσως η ΑΝΕΚ προηγηθεί από την δημόσια πρόταση της Strix Holdings για την ΑΤΤΙΚΑ και η όλη κερδοσκοπία μας θα ολοκληρωθεί ως δώρο για την γιορτή μου (20 Ιουλίου) χε χε.



hippy είπε...


* Όπως ξέρουμε η άνοδος των επιτοκίων εξανάγκασε τις ευρωπαικές κεντρικές τράπεζες σε μεγάλες ζημιές. Μια εξ αυτών η κεντρική τράπεζα Βελγίου καθώς είναι εισηγμένη "είδε" την τιμή της στο ταμπλό να γκρεμίζεται από τα 1700 ευρώ/μετοχή στα €700 (680 σήμερα). Βασικός λόγος ότι δεν θα δώσει μέρισμα για τις χρήσεις 2022 και 2023 (πριν έδινε 8% περίπου). Προφανώς και η τράπεζα είναι υγιής, θεωρώ λογικό να ανακάμψει καθώς οι μειώσεις των επιτοκίων θα ξεκινήσουν το 2024 (η ΕΚΤ προς το 2% κατά τη γνώμη μου). Μου φαίνεται σχετικά ασφαλές τμηματικό στοίχημα με αρχή επένδυσης το 2ο εξάμηνο φέτος.

(προσωπικά καθώς είχα θέση και πάτησα εν μέρει τη μπανανόφλουδα έκανα ήδη μια μικρή αύξηση θέσης)

hippy είπε...


Σαφώς και η πρόταση της BNB.BR απευθύνεται σε νοικοκυραίους, συνταξιούχους και ελαφρώς λαγόψυχους επενδυτές (όπως ο γράφων) με κάποιο κεφάλαιο για 18μηνο περίπου παρκάρισμα

https://finance.yahoo.com/quote/BNB.BR?p=BNB.BR

manos είπε...

ΕΚΤΕΡ: Ξεμπλόκαρε το θέμα της έκτασης στην Πάρο μετά από αρκετά χρόνια και μπαίνει και σε χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης. Βέβαια η ανακοίνωση της εταιρείας μάλλον κρύβει τα νέα παρά τα αναδεικνύει. Τι να πούμε… Ανακοινώθηκε δάνειο 42,64 εκατ. ευρώ προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η ανέγερση υπερπολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας πέντε αστέρων. Αυτή η εξέλιξη δίνει άλλη αξία στην έκταση και θα πρέπει να τη δούμε στο μέλλον να αποτυπώνεται και στον ισολογισμό. Και φυσικά θα πρέπει να αποτυπωθεί και στο ταμπλό. Στα 1,4750 ευρώ και στο +3,15%.
Bankingnews

hippy είπε...


"Παύση σήμερα για την Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας (RBA), μετά από 10 συναπτές αυξήσεις επιτοκίων. Κράτησε τα επιτόκια σταθερά στο 3.60%. Η τράπεζα κατέστησε σαφές πάντως ότι είναι έτοιμη να αυξήσει περαιτέρω τα επιτόκια εάν υπάρξει νέα αναζωπύρωση του πληθωρισμού."


Ένα ένα τα μωρά στην πίστα. Καλημέρα

hippy είπε...

Χρηματιστήριο και εκλογές

Η παράδοση είναι με το μέρος των long, καθώς από το 1974 από τις 15 «εκλογικές» χρονιές της μεταπολίτευσης στις 11 βγήκαν κερδισμένοι όσοι επένδυσαν (σε δωδεκάμηνη βάση). Μάλιστα στις 9 από αυτές το τελικό «ταμείο» απέφερε κέρδη με διψήφιο ποσοστό. Οι τέσσερις εκλογικές χρονιές στις οποίες βγήκαν ζημιωμένοι ήταν το 1974, το 1981, το 2000 και το 2015, πρακτικά με τις δύο εξ αυτών (1981, 2015) να σηματοδοτούν μια ευρύτερη αλλαγή σκηνικού (κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ), που είχε και διαφοροποιημένα οικονομικά και επιχειρηματικά χαρακτηριστικά.

 Αν επιχειρούσε κάποιος να μετρήσει ανόδους και πτώσεις, το συνολικό αποτέλεσμα θα ήταν το θεαματικό 402% (αποπληθωρισμένα και με σταθμισμένο Γενικό Δείκτη) στη διάρκεια της 50ετίας (και των 15 εκλογικών ετών). Ωστόσο, η αγορά διαφοροποιήθηκε και την τελευταία εκλογική χρονιά (ευρωεκλογές, εθνικές εκλογές), με την προεξόφληση της αλλαγής φρουράς –με την άνοδο της ΝΔ– να προσδίδει ισχυρό θετικό αποτέλεσμα στους επενδυτές, κυρίως την προεκλογική περίοδο  

(XRHMA_Week)

manos είπε...

Καλημέρα πάει και η εκτερ αποτίμηση 19 εκατομμύρια τσάμπα ακόμα και τώρα

hippy είπε...


manos...ΜΟΤΟ-ΕΚΤΕΡ...Βασικό (χρηματιστηριακό) ένστικτο 👍

Andreas D. είπε...

https://www.bankingnews.gr/epixeiriseis/articles/672224/motodynamiki-aee-vasikos-metoxos-i-flora-maria-kyriakopoylou-me-16-91

manos είπε...

Κύριε Ηλία την Ολύμπικ περιμένω μόλις βγουν τα τρελά αποτελεσμα αν δεν ήταν ο πρόεδρος που την γυρνάει πίσω θα είχε άλλα νούμερα

mixalis mixalios είπε...

Δεν το λες και κακο νεο...
https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/2183045/exarhoy.html

hippy είπε...


MOTO: μου κάνει εντύπωση ότι στους μετόχους με πάνω από 5% δεν εμφανίζεται ο κ. Χατζίκος.


ΟΛΥΜΠ: Στέγγος όπως Στασινόπουλος. Τσιγγούνης και μονοφαγάς. Ας κερδίσουν άλλοι απ΄την μετοχή κ. Μάνο.

Andreas D. είπε...

https://www.euro2day.gr/news/market/article/2182358/poies-eishgmenes-pontaroyn-se-nea-rekor-kerdoforia.html

Σωστη επισήμανση Ηλία:
Πάρις Κυριακόπουλος: Αλλαγές και στο family office
Στις 4 Απριλίου 2022 o wiseman σε ένα κείμενο του με τίτλο «Ο Άδωνις και η δημοσκόπηση του mononews, τι θα κάνουν οι big guys με την Αττική οδό, τι λέει σε συνομιλητές του ο Μπόμπολας, ο γάμος της Διβάνη και το χαμένο πάρτι του κ. Χατζίκου της Porsche» είχε προαναγγέλλει την αποχώρηση του επικεφαλής της Μοτοδυναμικής κ. Σωτήρη Xατζίκου.
Πράγματι προ λίγων εβδομάδων ο ισχυρός ανήρ της Μοτοδυναμικής και βασικός μέτοχος της εταιρείας (Porsche, Yamaha κλπ.) Πάρις Κυριακόπουλος ανακοίνωσε ότι ο κ. Χατζικος αποχωρεί και CEO αναλαμβάνει ο ίδιος.
O κ. Χατζίκος μάλιστα κατέχει το 6% των μετοχών της Μοτοδυναμικής, αξίας περίπου 3,6 εκατ. ευρώ
Όμως οι αλλαγές δεν σταματούν εδώ.
Όπως μαθαίνει ο WISEMAN ο κ. Κυριακόπουλος θα αναβαθμίσει ένα άλλο στέλεχος τον Χρήστο Αβραμίδη, στην θέση του επικεφαλής του family office της οικογένειας.

Andreas D. είπε...

https://www.insider.gr/agores/270378/kontopoylos-ehae-erhetai-neos-deiktis-msci-gr-rebased-kai-roadshows-gia-ta-mid-caps

Andreas D. είπε...

ΙΝΤΕΑΛ: Οσοι ψάχνουν εξήγηση για την ανοδική πορεία της μετοχής , ιδίως τις τελευταίες μέρες, μας είπε πολύπειρος χρηματιστηριακός παράγοντας, δεν έχουν παρά να λάβουν υπόψιν τους τέσσερα στοιχεία:

α) Η μετοχή της Ιντεάλ διαπραγματευόταν σε πολύ φθηνά επίπεδα για τις οικονομικές επιδόσεις της το 2022

β) η διοίκηση της έχει γνωστοποιήσει ότι περιμένει καλύτερα αποτελέσματα το 2023,

γ) πλησιάζει η ημερομηνία της συνέλευσης και όπως έχει ήδη γνωστοποιηθεί, η εταιρεία θα διατηρήσει την μερισματική πολιτική του προηγούμενου έτους. Που σημαίνει, ακόμη και σε αυτά τα επίπεδα τιμών, μια απόδοση της τάξεως του 3,5-4% για τους κατόχους μετοχών
δ) ήδη από το conference call του τέλους Φεβρουαρίου, η εταιρεία γνωστοποίησε ότι εξετάζει σοβαρά 2-3 περιπτώσεις εξαγορών. Δεδομένου ότι τέτοια πράγματα δεν λέγονται τυχαία, τουλάχιστον από τους συγκεκριμένους, δεν αποκλείεται καθόλου μέσα στον Απρίλιο να υπάρχουν νεότερα…
Εμείς θυμίζουμε πάντως ότι ήδη από τον Ιανουάριο η Παντελάκης ΑΧΕ έστελνε σήμα για τη μετοχή, δίνοντας fair value στα 5,3 ευρώ, 51% υψηλότερα από τα τότε επίπεδα των 3,5 ευρώ. Εχθές έκλεισε στα 4,55 ευρώ με άνοδο 3,53%.

hippy είπε...


Οι επενδυτές συνηθίζουμε να αγαπάμε τις μετοχές που μας δίνουν κέρδη. Καθόλου περίεργο λοιπόν που ο Hippy 💗 ΙΝΤΕΑΛ. Θεωρώ όμως τη σημερινή αποτίμηση απαιτητική. Οπότε δίνω το 1/3 της θέσης και μακάρι να ανέβουν τα υπόλοιπα.

hippy είπε...


Τα χρήματα τα κρατώ καβάντζα. Θεωρώ το ειδύλλιο Κασιδιάρη-Κανελλόπουλου αρκετά σοβαρό για τις εκλογές και το ΧΑΑ. Εάν ο Άρειος Πάγος τους κόψει την είσοδο στην Βουλή για το ΧΑΑ θα είναι ουδέτερο, προεξοφλημένο. Εάν όμως το επιτρέψει μια σφαλιάρα 4-6% είναι αρκετά πιθανή. Καλύτερα μερικά διαφυγόντα κέρδη παρά ζημιές. "Κάλλιο γαϊδουρόδενε παρά γαϊδουρογύρευε" που λέει ο λαός.