Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τρίτη 30 Μαΐου 2023

123 σχόλια:

Andreas D. είπε...

Η γενική συνέλευση της Ideal Holdings ενέκρινε χθες την επιστροφή κεφαλαίου 0,19 ευρώ ανά μετοχή (7,6 εκατ. ευρώ), με την πληρωμή στους μετόχους να ξεκινάει από τις 3 Ιουλίου. Ο πρόεδρος της εταιρείας κ. Λάμπρος Παπακωνσταντίνου επισήμανε ότι ενδεχομένως τον ερχόμενο Νοέμβριο να υπάρξει και νέα χρηματική διανομή. Αυτό όμως θα εξαρτηθεί από τις επενδυτικές δαπάνες της εταιρείας και ειδικότερα αν θα προχωρήσει σε κάποια νέα εξαγορά. Αν όντως γίνει εξαγορά, οι μέτοχοι δεν θα πάρουν κάτι επιπλέον εντός του 2023. Ερωτώμενος ο κ. Παπακωνσταντίνου για το πόσο πιθανή είναι μια εξαγορά, είπε ότι είναι πολύ πιθανή, αλλά διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει βιασύνη από το διοίκηση, καθώς ψάχνει ευκαιρίες αλλά με δίκαιες αποτιμήσεις. Τέλος, η συνέλευση ενέκρινε νέο διετές πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών με κατώτατη τιμή τα 2 ευρώ και ανώτατη τα 7 ευρώ, ενώ εξουσιοδότησε το ΔΣ για τη διάθεση δωρεάν μετοχών σε μέλη του ΔΣ και το προσωπικό. Πρόκειται για 400.000 μετοχές με υποχρεωτική περίοδο διακράτησης τα δύο έτη.

Andreas D. είπε...

https://www.newmoney.gr/roh/palmos-oikonomias/epixeiriseis/nees-exagores-choris-viasini-gia-tin-ideal-holdings-anigma-se-m-anatoli-thigatriki-se-bachrein-pics/

Andreas D. είπε...

Νέα υψηλά για την ΠΡΟΦ...

hippy είπε...



ΠΡΟΦιτερολ...στο δρόμο της ΕΝΤΕΡ, ΠΕΡΦ και εσχάτως Real...μια χαρά χαράδρα!

https://www.youtube.com/watch?v=TxhPplhJ7yo

Χρήστος είπε...

Καλησπέρα, στους φίλους!
Σας χαίρομαι να σας διαβάζω, όπως πάντα άλλωστε αν και έπεσε η ''κίνηση'', είναι όμως καθαρή κίνηση που παράγεται από καθαρή τεχνολογία, χωρίς καυσαέρια!
Γειά σου Ανδρέα, ΜΜ, Ηλία και άλλοι φίλοι του blog και καλή συνέχεια.

manos είπε...

Καλησπέρα μοτό και ξερό ψωμί έρχεται και η σειρά της ολυμπικ

Long είπε...

Καλησπέρα σε όλους.
Διαβάζω καιρό, τώρα τελευταία που υπάρχει 'ηρεμία', περισσότερο.
Πολύ δύναμη βλέπω στο μαγαζί και άρχισε και η διάχυση στα μικρότερα!
Έχουμε καμιά προσέγγιση/άποψη για την ΑΝΕΚ;

hippy είπε...


Από τα σενάρια–Μάρθα Βούρτση στο χαρακίρι

Eκκρεμεί η ολοκλήρωση του νέου εταιρικού σχήματος της κοινοπραξίας ΑΝΕΚ - Αttica Group. Οι πληροφορίες στην αγορά είναι ότι πλησίασαν την Επιτροπή Ανταγωνισμού με στυλ “dο you know who Ι am” και επιπλέον με μη πλήρη φάκελο. Αυτά στην Επιτροπή Ανταγωνισμού (και πολύ σωστά) δεν περνάνε, οπότε τους πετσόκοψε και έβγαλε τη γνωστή ανακοίνωση ότι υπάρχουν θέματα και θα χρειαστεί να τα μελετήσει. Aνεπισήμως για όσους τα βίωσαν εκ του σύνεγγυς οι καταστάσεις φαίνεται πως ήταν αρκετά πιο rock γιατί γρήγορα εγκατέλειψαν και τα σενάρια – Μάρθα Βούρτση για τους τουρίστες που, δήθεν, το καλοκαίρι θα μείνουν χωρίς πλοία και πέρασαν σε πιο δραστικές λύσεις από την ιαπωνική κουλτούρα: Χαρακίρι.

O Γιάννης Γρύλλος παίρνει τα πλοία του Attica Group

Και στο σημείο αυτό η στήλη απεκδύεται το ένδυμα της κυνικής αμεσότητας, βάζει τη στολή των δημοσίων σχέσεων και με το ανάλογο ύφος αναφέρει ότι ο επιχειρηματίας Γιάννης Γρύλλος έκλεισε ήδη μια ενδιαφέρουσα συμφωνία με τη Strix Holdings ώστε να αποκτήσει έναν μεγάλο αριθμό πλοίων Superfast Ferries, Blue Star Ferries και Hellenic Seaways.

Με τον τρόπο αυτό ενισχύει τον στόλο του και ταυτόχρονα διευκολύνει την Επιτροπή Ανταγωνισμού να αποφασίσει ταχύτερα για τη συγχώνευση του Attica Group με την ΑΝΕΚ. Η Attica Group σήμερα διαχειρίζεται 30 πλοία, 20 συμβατικά επιβατηγά οχηματαγωγά, 9 ταχύπλοα και ένα φορτηγό οχηματαγωγό.

https://www.newmoney.gr/dark-room/to-pasok-pezi-me-tous-forous-mi-tziz-i-prolipsis-tou-mitsotaki-o-grillos-perni-plia-tis-attica-group-ke-i-machi-tis-aktoplo%ce%90as/



Νομίζω πως όλα γίνονται όπως τα είχαμε περιγράψει. By the Book που θά΄λεγε κι ο αδικαιολογήτως απών Μιχάλης. Παρ΄όλα αυτά (προς το παρόν) προσωπικά ΔΕΝ αυξάνω τη θέση μου. Σε κανένα μήνα, μετά την ολοκλήρωση της ΔΠ στην ΑΤΤΙΚΑ πιστεύω θα έχουμε πιο καθαρή εικόνα.

mixalis mixalios είπε...

Ωραιο χαρτι αυτο της ΙΝΤΕΚ. Καλη διοικηση, σωστες επιλογες. Αξιζει να συμμετασχεις στο πλανο τους ειδικα σε μια περιοδο υπεραξιων για τα επομενα χρονια στη χώρα!

mixalis mixalios είπε...

https://www.google.com/amp/s/www.euro2day.gr/amp/news/market/article/2191964/ha-allages-sta-oria-diapragmateyshs-.html

mixalis mixalios είπε...

Το τελευταιο θα μας ταλαιπωρησει Ηλια (ως γνησιος κερδοσκοπος εχω και ΙΝΛΟΤ) . Απο την αλλη αν ισχυει το δημοσιευμα, τα νεα ειναι εξαιρετικα.... Και η συμπεριφορα της μετοχής τις τελευταιες ημερες και με χαμηλους παντα τζιρους ειναι πολυ συμπαθητικη.

hippy είπε...


INTEK στις επιλογές μας. Αγαπάμε Λάμπρο καθώς και όσους αγαπούν τις μετοχές τους (Βασιλάκης, Μυτιληναίος, Σαράντης, Περιστέρης, Μίχος, Φέσσας κ.α.)

Σ΄αυτούς δεν βάζουμε Κοκκάληδες, Λάτσηδες, Στασινόπουλους, Δαυίδες, Στέγγους, Φουρλήδες και λοιπούς ευρωφονιάδες. Οπότε σε ότι με αφορά ας κερδίσουν άλλοι από ΙΝΛΟΤ, ΚΕΚΡΟΨ, ΦΡΙΓΟ, ΕΛΧΑ, ΟΛΥΜΠ και λοιπά.

Οι μετοχές έχουν λιγοστέψει στο ταμπλό, αλλά για τους μικροεπενδυτές εμάς, δόξα τω Θεώ, φτάνουν και περισσεύουν.

mixalis mixalios είπε...

Τριημερακι έρχεται, πως θα βγουν τα εξοδα? Μετα τα μεγαλα κερδη λογικη ειναι και η μειωμενη εκθεση για τους γρήγορους.
Ηλια, οι μετοχες εχουν λιγοστεψει αλλα οι επιλογες θα αυξηθουν με προεξαχουσα το αεροδρομιο και μετα sky express, optima κτλ

Andreas D. είπε...

Αγοραστές οι Έλληνες μετά το… ράλι
– Πήραν κεφάλι στους αγοραστές οι Έλληνες επενδυτές τον Μάιο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία, τον μήνα που μας πέρασε τα εγχώρια μετοχικά αμοιβαία εμφάνισαν εισροές 37,5 εκατ. ευρώ, αν και από την αρχή του χρόνου και μέχρι το πρώτο τετράμηνο της χρονιάς, δηλαδή μέχρι και τον Απρίλιο, οι Έλληνες θεσμικοί εμφανίζονται πωλητές με συνολικές εκροές 63,5 εκατ. ευρώ. Προκαλεί αίσθηση, δε, ότι στους πρώτους μήνες του χρόνου κι ενώ συντελέστηκε το πρώτο κύμα του ράλι τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, οι Έλληνες έβγαιναν και πουλούσαν, δεδομένου ότι από τότε οι τιμές των μετοχών έχουν σημειώσει εντυπωσιακή άνοδο. Δηλαδή, τον Μάιο και ειδικά μετά τις εκλογές φαίνεται ότι μπήκαν σε υψηλές αποτιμήσεις και μάλλον αγόρασαν πιο ακριβά. Δηλαδή μέχρι τον Μάιο η μετοχή της Πειραιώς είχε ήδη ανέβει 48%, της Aegean 47%, του Jumbo 30,8%, του Μυτιληναίου 29,6%, της Τιτάν 24,2%, της Εθνικής 26,5%, της Βιοχάλκο 24%. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΧΑ, οι ξένοι θεσμικοί είναι αυτοί που «πουσάρουν» με ένταση την αγορά από την αρχή της χρονιάς, με εισροές περισσότερα από 200 εκατ. ευρώ, ποντάροντας ασφαλώς στη σταθερή πολιτική κατάσταση και βεβαίως στην ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας.

Andreas D. είπε...

Για ΠΡΟΦ:
https://www.youtube.com/watch?v=ajuOCBZ2vB4

manos είπε...

Φμεζ δείχνει το δρόμο

mixalis mixalios είπε...

Με τετοια αγορα στην Αμερικη νομιζω καλα θα παμε απο βδομαδα....

mixalis mixalios είπε...

Μολις τελειωσουν οι εκλογες ερχονται περισσότερα https://www.kathimerini.gr/economy/562452268/mparaz-exagoron-sygchoneyseon-sto-proto-pentamino-tis-chronias/

hippy είπε...


Καλημέρα

όλα άσπρα 🌺

hippy είπε...



Ισπανικό 10ετές 3,31%-Ελληνικό 10ετές 3,65%

Εμείς εδώ στα μπλόγκια και στα στέκια μας λέμε διάφορα...σε απόψεις όμως σαν του (αγαπημένου μας) Βαγγέλη Μυτιληναίου οφείλουμε -αν μη τι άλλο- προβληματισμό


«Η επενδυτική βαθμίδα είναι κάτι σπουδαίο, αλλά υπάρχει και κάτι πιο σημαντικό που είναι η τοποθέτηση της Ελλάδας στις ανεπτυγμένες αγορές από τις αναδυόμενες που βρίσκεται σήμερα. Η ελληνική είναι η μοναδική αγορά στην Ευρωζώνη, αν όχι στην ΕΕ, που είναι αναδυόμενη. Όταν συμβεί αυτό θα υπάρξει τεράστια εισροή επενδυτικών κεφαλαίων.

Σας το λέω μετά λόγου γνώσεως. Υπάρχουν μεγάλοι οίκοι που θέλουν να έλθουν στην Ελλάδα αλλά δεν τους το επιτρέπει το καταστατικό τους. Μόλις η χώρα πάρει επενδυτική βαθμίδα τα ποσά δεν θα έχουν όριο!!"

mixalis mixalios είπε...

Ο Βαγγέλης ξερει γιατι συναναστρεφεται με αυτους. Του εχω εμπιστοσυνη. Απλα, ηδη, εχουμε μια πρόγευση. Γκουρουδια: 1800 το 2026 (εκτος απροβλεπτων γεγονότων)

mixalis mixalios είπε...

Ο ΟΠΑΠ σαν να μην εκοψε μερισμα σημερις...

mixalis mixalios είπε...

Πανεμορφη συνεδριαση με ογκο, ζωηραδα, ενδοσυνεδριακες διορθωσεις. Τι κριμα που δεν κερδισε ο "αχαστος"

mixalis mixalios είπε...

https://www.mikrometoxos.gr/i-dei-pianei-toys-protoys-stochoys-ki-einai/

hippy είπε...


Μοιάζει το 2023 να κινείται στα χνάρια του 2019. Οι εταιρείες ενέργειας καλές για άμυνα αλλά και για επίθεση. Όταν με το καλό μας πληρώσουν οι "οφειλέτες" μας έχω κατά νου να αυξήσω τον Ευάγγελο (αντί ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, ΜΟΗ)

Andreas D. είπε...

https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/2192918/exagora-sto-cyber-security-syzhta-h-performance.html

https://www.newmoney.gr/roh/palmos-oikonomias/epixeiriseis/performance-technologies-mesa-sto-2023-i-metataxi-stin-kiria-agora-sizitisis-gia-exagora-stin-kivernoasfalia/

mixalis mixalios είπε...

Δημοπρασιες, κατι παιχτηκε....

hippy είπε...


Andreas D. είπε...

θα έλεγα ένα βαρίδι μείον...σε ότι με αφορά θα αυξήσω θέση σίγουρα (μόλις πληρώσουν τα #$&@#@# αταξίδευτα καράβια βέβαια)


"Ωστόσο, παρά την πρόθεση της Performance Technology για εξαγορές, η εταιρεία δεν προτίθεται να συνδυάσει τη δρομολογούμενη μετάταξή της από την Εναλλακτική στην Κύρια Αγορά του ΧΑ που αναμένεται να υλοποιηθεί μέσα στο 2023 με αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου (διαθέτει άλλωστε θετικό καθαρό ταμείο).

Αντίθετα, η μετάταξη θα γίνει απλά μέσω μιας σχετικής αίτησης και μιας προετοιμασίας που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη, προκειμένου η εταιρεία να ανταποκρίνεται πλήρως στους όρους της Εταιρικής Διακυβέρνησης και γενικότερα των ESG κριτηρίων, όπως απαιτείται από τους κανονισμούς."

mixalis mixalios είπε...

Ο καταστροφολογος της ανατιμητικης κερδοσκοπιας αναφερει για deal στα 22.8 για Τενεργ. Βεβαια καποτε ελεγε οτι χαλαει το deal ή ακομα και να γινει δεν θα γινει η ΔΠ. Εχουμε και αυτο βεβαια https://www.newmoney.gr/roh/palmos-oikonomias/trapezes/eklise-i-simfonia-tis-first-sentiere-me-tis-pistotries-trapezes/

mixalis mixalios είπε...

Θα δωσει επιπλεον ρευστοτητα στο συστημα οπως και κατι λιγα μεσα στο μήνα απο ΑΤΤΙΚΑ. Μενουν τα αλλα σαπιοκαραβα και παμε Κουβα...
Εγω θα τα μοιρασω μεταξυ ΙΝΤΕΚ και ΜΥΤΙΛ και θα περιμενω αεροδρομιο...

hippy είπε...


Ο/Η mixalis mixalios είπε...
Θα δωσει επιπλεον ρευστοτητα στο συστημα οπως και κατι λιγα μεσα στο μήνα απο ΑΤΤΙΚΑ. Μενουν τα αλλα σαπιοκαραβα και παμε Κουβα...


Με τις συζύγους ή χωρίς?

(τι ρωτάω έ?)

mixalis mixalios είπε...

Θα τις πουμε οτι θα παμε για τσιγαρα (αντε πουρα) στο περπτερο και να μην μας περιμενουνε, να φανε. Το κακο ειναι οτι δεν καπνιζω...

mixalis mixalios είπε...

Και τωρα πως θα ενημερωνομαστε γνησια και αντικειμενικα? Πως θα μαθαινουμε τι κανει η Μαρεβα?

https://www.google.com/amp/s/www.thetoc.gr/politiki/article/i-akrita-epibebaionei-to-kleisimo-tou-documento-o-baxebanis-paei-spiti-tou-anoixte-sampanies-sti-nd/%3famp=true

mixalis mixalios είπε...

Οποιος το διαβασει προσεκτικα μονο κερδισμενος μπορει να βγει. Ασχολουμαι με το ΧΑΑ λιγο πανω απο 20 χρονια. Απο τοτε λοιπον ερχοταν στη δουλεια η Ναυτεμπορικη (πανε αυτες οι πολυτελειες). Ο συγκεκριμενος παρακολουθει τη συνεδριαση λεπτο προς λεπτο σιγουρα απο τη γνωστη εποχη του 1999. Ισως και νωριτερα. Τη γνωμη του την εκτιμω.
https://www.naftemporiki.gr/finance/markets/1479660/sofon-to-asafes-den-einai-apotelesma-pseydaisthiseon/

hippy είπε...


Εμείς εδώ συμφωνούμε με τον συντάκτη. Η σημαντική πιθανότητα αναβάθμισης της αγοράς το 1ο τρίμηνο του 2024 σε ανεπτυγμένη πιθανολογώ πως θα διακρατήσει τις τιμές των καλών (θα τολμήσω να πω και φθηνών) εταιρειών στο ταμπλό για φέτος. Η μείωση του πληθωρισμού => σημαντική προοπτική μείωσης των επιτοκίων το 2024 θα στηρίξει τις αγορές παγκοσμίως. Όλα άσπρα.

mixalis mixalios είπε...

https://www.kathimerini.gr/economy/562461271/apo-tin-elvalhalcor-to-8-3-ton-viomichanikon-exagogon-tis-choras/

mixalis mixalios είπε...

https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/2193372/ypohreotikh-dhmosia-protash-gia-kloykina-apo-intra.html

mixalis mixalios είπε...

Η αφθαρτη και ιδεολογος Ζωη βολευει τον γκομενο
https://www.fimes.gr/2023/06/plefsi-eleutherias-zoi-konstantopoulou-diamantis-karanastasis-mpimpilas/

hippy είπε...


Στου Βαγγέλη το κουτούκι πήγα κι έμαθα μπουζούκι !!

💰 📈 😁

mixalis mixalios είπε...

Κι αυτη η μετοχη του Στασση
δε λεει να κανει μια σταση
Να παρω καποια να φορτώ
Να βγαλω ενα αμαξι προχώ

mixalis mixalios είπε...

Ποιητικη αηδια λέμε...

paolostar είπε...

Καλημέρα σε όλους
Τι έγινε σήμερα με την μοτο και έχει αυτή τη συμπεριφορά?
Hippy έχεις να προτείνεις κάποιο αξιόλογο μπλογκ για κουβέντα μιας και εδώ έχει ερημιά ...

Andreas D. είπε...

https://www.bankingnews.gr/epixeiriseis/articles/682679/motodynamiki-katharo-merisma-0-086-evro-ana-metoxi-gia-ti-xrisi-2022-dorean-diathesi-metoxon-se-stelexi

hippy είπε...


Χαίρετε

ο πολύ καλός χρήστης κ. Nikdan παρακολούθησε τη συνέλευση και μετέφερε για τους φίλους του τα εξής:

"Χρήσιμα στοιχεία που ακούστηκαν στην γενική συνέλευση της Μοτοδυναμικης σήμερα:

Στόλος 4.200 αμαξιών (Λιον Ρενταλ).

Μερίδιο αγοράς στην βραχυπρόθεσμη μίσθωση της τάξης του 18%-19%.

Για την μακροπρόθεσμη μίσθωση δεν ενδιαφέρεται η εταιρεία.

Στόχος τα επόμενα χρόνια απόδοση ίδιων κεφαλαίων της τάξης του 20%-25%.

Το 2022 ήταν κοντά στο 36% ,νούμερο εξωφρενικό κ μη διατηρησιμο.

Ταυτόχρονα όμως θα αυξάνονται επιθετικά κ τα ίδια κεφάλαια μιας κ η εταιρεία κρατάει το μεγαλύτερο μέρος των κερδών για επανεπενδυση.

Η εταιρεία δεν ενδιαφέρεται για κάποια νέα εξαγορά.

Για το 2023 ,με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία τα έσοδα τρέχουν με διψήφιο ποσοστό αύξησης.

Το πρόγραμμα επαναγοράς 1,5 εκ μετοχων για διάθεση σε βασικό μέτοχο κ στελέχη σίγουρα προβληματίζει.

mixalis mixalios είπε...

Το πιο ωραιο "κολπο" που εχουν σκεφτει οι μετοχοι των εταιρειών δεν ειναι αλλο απο τη διαθεση δωρεαν μετοχων σε στελεχη. Αυτη η πολιτικη δινει κινητρο στα στελεχη να ειναι αποτελεσματικοι προκειμενου η εταιρεια να παει καλύτερα και να ανεβει η τιμη της μετοχής από την οποια, ανοδο, θα κερδισουν οι ιδιοι. Ομως περισσοτερο απο ολους θα κερδίσουν οι ιδιοι οι βασικοι μετοχοι αφού εχουν το μεγαλυτερο πισοστο. Καπιταλισμός στα καλύτερά του... Win win κατάσταση

mixalis mixalios είπε...

Δεν ξερω αν η καλη συμπεριφορα της ΑΝΕΚ τις τελευταιες ημερες εχει σχεση με την παρακατω ειδηση
https://www.mononews.gr/business/shipping/erchete-super-deal-apo-ton-mario-iliopoulo-allazoun-ola-ta-dedomena-stin-elliniki-aktoplo%CE%90a
Και δεν εννοω οτι θα κανει προταση στην ΑΝΕΚ, πιθανα ομως για να διευκολυνθεί και το deal Αττικα ΑΝΕΚ να αγορασει μερος των δρομολογιων/πλοιων της Αττικα για να παμε παρακατω...

hippy είπε...


Δεν ξεχνάμε και το ενδιαφέρον του κ. Γιάννη Γρυλλου (της Sky airline) για ορισμένα πλοία της κοινοπραξίας (και βέβαια δεν μιλάμε για deal αλλά για διάσωση της χανιώτισσας από πτώχευση).

mixalis mixalios είπε...

Τιμωρε θα ξαναγραψουν ο Artaxia και ο Οπλα οταν η αγορα παει στις 600 μονάδες

mixalis mixalios είπε...

Η ισως οταν ξαναβγει ο Συριζα... Οτι ερθει πρωτο.
Τελος παντων, ο αντιδεικτης Λεω λεει οτι το ΧΑΑ, θα ανεβει. Προβλημα...τοσο καιρο ελεγε οτι θα πεσει κι αυτο ανεβαινε ασταματητα...

kourkon είπε...

K. Tιμωρε.. το site εφθασε εδω που εφθασε λογω του χυδαιου υφους που χρησιμοποειται..... Σας δινεται το βημα απο τον οικοδεσποτη να αναγραφεται τα σχολια και τις ιδεες για το ΧΑΑ . Το μονο που διαβαζω ειναι διαρκως τα σχολια σας τα πολιτικα με ...γαλλικα.... Δεν μας ενδιαφερει εδω η πολιτικη. ..Μας ενδιαφερει προταση για καποια εταιρεια που μολις τωρα ξεκινα.....καλο βραδυ

Λευτερης είπε...

Καλημέρα σε όλους. Τελικά ο ΟΤΕ έφυγε.....και όποιος πρόλαβε- πρόλαβε, μόνο ελάχιστα μπόρεσα και πήρα χθες.

Λευτερης είπε...

Ανεβάζει η ΕΚΤ τα επιτόκια και η αγορά το προσπερνάει....πολύ ωραία.

Λευτερης είπε...

Στο στόχαστρο της ΤτΕ έχουν μπει εννέα κατηγορίες χρεώσεων που επιβάλλονται σε κατόχους τραπεζικών λογαριασμών και αφορούν την κίνηση των λογαριασμών αυτών και για τις οποίες η κεντρική τράπεζα έχει ζητήσει τη δημοσιοποίηση των προμηθειών που εφαρμόζουν οι τράπεζες. https://www.kathimerini.gr/economy/562473640/sto-mikroskopio-tis-tte-ennea-chreoseis-ton-trapezon/

Λευτερης είπε...

Η νέα μονάδα της Intel, που θα κατασκευαστεί κοντά στην πόλη Βρότσλαβ, θα απασχολεί 2.000 εργαζόμενους και αναμένεται να λειτουργήσει το 2027


https://www.capital.gr/diethni/3721641/intel-ependusi-4-6-dis-dolarion-stin-polonia-gia-nea-monada-imiagogon/

Λευτερης είπε...

Η ΒΙΟΣΚ ξεϊδρώνει, Η ΑΛΦΑ με την ΕΥΡΩΒ χεράκι-χεράκι, να δούμε .......

Λευτερης είπε...

Ο Στασινόπουλος μας έχει συνηθίσει, τα ανεβάσματα αυτά που κάνει Μάιο Ιούνιο, να τα κάνει Σεπτέμβρη......χάλασε και ο Μάης.

mixalis mixalios είπε...

Ταλαιπωρία αυτος ο Μυτιλ...

mixalis mixalios είπε...

Παντως, το μαζεματακι στην ΑΝΕΚ τις τελευταιες ημερες μου ειναι δυσκολο να πιστεψω οτι ειναι τυχαιο. Ας ελπισουμε ο αγοραστής να ξερει κατι...

hippy είπε...

Ο Κ. Μητσοτάκης, στην πρόσφατη διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε στα Μέσα Ενημέρωσης είπε για τα νερά:

"Είναι ειλημμένη απόφαση η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΑΘ να επανέλθουν υπό πλήρη κρατικό έλεγχο. Να φύγουν από το υπερταμείο και να επανέλθουν στην άμεση εποπτεία του αρμόδιου υπουργείου που είναι το υπουργείο Υποδομών. Θα γίνει πράξη σε ένα από τα τρία πρώτα νομοσχέδια της κυβέρνησης μας".

Τι σημαίνει το "υπό πλήρη κρατικό έλεγχο"? Απλά επιστροφή στην προηγούμενη κατάσταση πριν το υπερταμείο όπως πιθανολογούν οι περισσότεροι ή δημόσια πρόταση και έξοδος από το ταμπλό όπως πχ ολοκληρώνει τούτες τις μέρες η Γαλλία με την κρατική εταιρεία ενέργειας EDF? 

Δεν έχω απάντηση. Να θυμίσω μόνο-για την Ιστορία-ότι η είσοδος της ΕΥΔΑΠ στο ΧΑΑ έγινε το 1999 με 31,5 εκατ. μετοχές στις 2500 δρχ ~ 7,33 ευρώ/μετοχή και η δημόσια εγγραφή της ΕΥΑΠΣ έγινε το 2001 με 4.067.900 μετοχές στα 3,94 ευρώ.

Οι τιμές δεν είναι δα και μακριά, ούτε τα λεφτά και πολλά. Σκάρτα 250 εκ. θα στοιχίσουν.

https://www.tanea.gr/1999/12/22/economy/i-eydap-mpainei-sto-xrimatistirio/

https://www.flash.gr/economy/115885/yperkalyfthike-2-5-fores-i-dimosia-eggrafi-tis-eyath

mixalis mixalios είπε...

Δεν ξερω,
τα θεμελιώδη των εταιρειων του ΧΑΑ γενικως δικαιολογουν υψηλότερες αποτιμήσεις. Η επενδυτικη βαθμιδα ειναι ante portas, η τεχνικη ανάλυση των ξενων και του δικου μας δειχνουν νεα υψηλα. Τα χαρτια αυτα Ηλια ειναι για παρκαρισμα κι εμεις θελουμε να βαλουμε turbo.

mixalis mixalios είπε...

Παντως θα ειχε ενδιαφερον να γνωριζαμε σε τι τιμη μεταβιβαστηκαν οι μετοχες στο υπερταμειο. Αυτη ειναι και η ελαχιστη που μπορει να μεταβιβαστουν εκ νεου στο κρατος. Επισης δεν ξερω αν αυτο δημιουργει υποχρέωση υποβολής δημόσιας πρότασης.

hippy είπε...

Mytilineos: Νέα επένδυση (;) στα ψηφιακά/πληροφορική


Ακούγεται ότι ο όμιλος του Ευάγγελου Μυτιληναίου ετοιμάζεται να επενδύσει πιο δυναμικά στην ψηφιακή τεχνολογία.

Εξάλλου, στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης δεν γίνεται να μην επενδύει κανείς είτε αυτόνομα είτε μέσω εξαγορών στην πληροφορική.


Άλλη μια αγορά (πληροφορική) που ανοίγει ο κυνηγός ευκαιριών Ευάγγελος. Ο οποίος κατεβαίνει με προσφορά και στο έργο ψηφιοποίησης των δικαστηρίων. Pioneer.

hippy είπε...

mixalis mixalios είπε...

Δεν ξερω, τα θεμελιώδη των εταιρειων του ΧΑΑ γενικως δικαιολογουν υψηλότερες αποτιμήσεις. Η επενδυτικη βαθμιδα ειναι ante portas, η τεχνικη ανάλυση των ξενων και του δικου μας δειχνουν νεα υψηλα. Τα χαρτια αυτα Ηλια ειναι για παρκαρισμα κι εμεις θελουμε να βαλουμε turbo


Είμαι σίγουρος ότι ήδη θα έχεις φορτώσει Μιχαλιό μου "χαρτιά turbo" δηλαδή τράπεζες. Και σωστά το έκανες. Είναι ο κλάδος που θα ευνοηθεί περισσότερο από την επενδυτική βαθμίδα. Κρατάμε όμως στο πίσω μέρος του μυαλού μας τα εξής:

α) Οι τιμές τους με κριτήριο το Book Value (το σωστότερο για τον κλάδο) είναι ήδη τσιμπημένες σε σύγκριση με τις καλές ευρωπαϊκές. ΕΥΡΩΒ και ΕΤΕ κοντά στο 1, με τις ΑΛΦΑ και ΠΕΙΡ να πλησιάζουν.

β) Η καλή κίνηση των τελευταίων εβδομάδων έκανε να ξεχαστεί το θέμα του Tier 1 και του αναβαλλόμενου φόρου DTC που ωστόσο υπάρχει και κάνει τις συστημικές ουραγούς στην ΕΕ.

Προσωπικά διατηρώ τη θέση μου στην ΑΛΦΑ. Με την αβάντα της βαθμίδας ίσως την κρατήσω και μετά τη νίκη του Κυριάκου τις εκλογές. Αλλά και με το χέρι στην σκανδάλη. Μέτρον άριστον, κακό πράγμα η απληστία. Άλλωστε η αποτραπεζοποίηση του ΤΧΣ για τους έχοντες αποκτήσει ρευστότητα ίσως δώσει μια ακόμη ευκαιριούλα.

Λευτερης είπε...

Καλημέρα, καλή και γόνιμη εβδομάδα σε όλους. Αν η κυβέρνηση δεν υποχρεώνεται νομοθετικά, δεν βρίσκω τον λόγο τα νερά φεύγοντας από το υπερ ταμείο να τα βγάλει από το ταμπλό.

Λευτερης είπε...

Η ντροπή της ντροπής. Οι 11 χαμένοι μήνες και η άδεια του ΔΣΑ στους δικηγόρους



https://www.capital.gr/epikairotita/3721930/diki-gia-ti-folli-follie-xekina-kai-pali-apo-mideniki-basi-oi-11-xamenoi-mines-kai-i-adeia-tou-dsa-stous-dikigorous/

Λευτερης είπε...

https://www.ot.gr/2023/06/18/epikairothta/politiki/nero-to-kinima-enantion-idiotikopoiisis-tou-fernei-eyath-kai-eydap-se-kratika-xeria/

Λευτερης είπε...

VIOHALCO CENERGY HOLDINGS S.A. ΑΒΑΞ είναι διαπραγματεύσιμες στο Χρηματιστήριο Αθηνών χωρίς το μέρισμα χρήσης 2022.

Λευτερης είπε...

Οπότε διαπιστώνουμε πως ακόμα και στο ενδεχόμενο εμφάνισης ύφεσης, η ισχυρή παραγωγική βάση και το πρόγραμμα δημοσίων έργων θα την υπερκεράσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, η ζήτηση για επιπλέον τραπεζικές και εξωτραπεζικές χρηματοδοτήσεις, θα κρατήσει τα επιτόκια σε υψηλά επίπεδα. Σε υψηλότερα επίπεδα και με ανοδικές πιέσεις προς τον πληθωρισμό θα κινηθούν και οι αποδοχές των εργαζομένων, ειδικά των εξειδικευμένων. Και όλα αυτά θα είναι «ευχάριστα» προβλήματα, αφού θα εμφανίζονται μέσα σε ένα πλαίσιο ανάπτυξης, αυξημένης παραγωγικότητας και χαμηλής ανεργίας.

https://www.liberal.gr/agores/briskomaste-stin-arhi-enos-biomihanikoy-yperkykloy-ton-ipa

Λευτερης είπε...

Τα IOU για όσους τα έχουν ξεχάσει είναι κάποια άτυπα έγγραφα που μοιάζουν με άτυπες υποσχετικές, που δεν προσδιορίζουν ούτε τους όρους της αποπληρωμής, αλλά ούτε και τον χρόνο της λήξης τους. Αναφέρουν την ονομαστική αξία της οφειλής και τις περισσότερες φορές δεν αναφέρουν καν τον πιστωτή. Δεν έχουν δε ούτε εκτελεστική δύναμη, ούτε μεταβιβάζονται. Η συντομογραφία IOU, προέρχεται από τον αγγλική πρόταση “I owe you”, δηλαδή “εγώ σου χρωστάω”.

https://www.liberal.gr/k-harokopos/oi-agrammatoi-antartes-kai-oi-egkefaloi-toy-syriza

hippy είπε...


Καλημέρα

ως προς τα νερά το ΙΔΙΟ πιστεύω κι εγώ. Ότι ΔΕΝ θα βγουν απ΄το ταμπλό. Απλά από -ερασιτεχνική διαστροφή- έψαξα τις τιμές της εισόδου στο ΧΑΑ.

ως προς τη ΦΟΛΙ. Αντρέα 1000% έχεις δίκιο. Η ΝΔ δεν έκανε ΤΙΠΟΤΑ για να σπάσει το δικαστικό απόστημα. Συν βέβαια τα κενά που εκμεταλλεύθηκαν οι Πάτσηδες και μπήκαν στο κόμμα τους. Έχουν πολύ δουλειά. Μακάρι να θέλουν και να μπορέσουν.

hippy είπε...


Από την άλλη βέβαια υπάρχει ο καραγκιόζης Αλέξης Τσίπρας που προχθές ξεπέρασε και τον εαυτό του.

«Μια επτακομματική ή οκτακομματική Βουλή είναι μια Βουλή γραφική και απαξιωμένη», δήλωσε ο άνθρωπος που ψήφισε την απλή αναλογική και έχουμε ξεκινήσει τις εκλογές από τον Απρίλιο και θα τις τελειώσουμε στα τέλη Ιουνίου. Απίθανος, ξετσίπωτος, ανόητος, όπως πάντα.

Λευτερης είπε...

Έχουν δεκαπλάσια αξία τα λόγια αυτά, όταν τα λέει ενας υγιής αριστερός. Η παραδοχή, η εξυπνάδα και ο ορθολογισμός, είναι συστατικά του σύγχρονου hippy.

Andreas D. είπε...

https://www.newmoney.gr/roh/palmos-oikonomias/epixeiriseis/fleva-chrisou-gia-tin-pliroforiki-anektelesto-pano-apo-e12-dis-gia-tous-vasikous-pektes-pic/

hippy είπε...


"Ουκ εν τω πολλώ το ευ αλλά εν τω ευ το πολύ"

hippy είπε...


Φυσικά την μερίδα του λέοντος στα έργα της ψηφιοποίησης του κράτους θα καρπωθούν οι μεγάλοι (ΟΤΕ, Vodafone, Space, Quest, θα τολμήσω να προσθέσω και ΜΥΤΙΛ). Λόγω όμως περιορισμένης εμπειρίας φαντάζομαι πως και οι μικρές -πέρα από τα δικά τους έργα- θα δουλέψουν φουλ και υπεργολαβικά.

hippy είπε...


Πακέτο 589.000 ΕΠΣΙΛ στα €7,95

mixalis mixalios είπε...

Καλησπερα σε ολους

Ηλια, ειναι αληθεια οτι δεν φορτωσα τραπεζες, για να ειμαι ακριβής δεν αγορασα τίποτα γιατι ειχα και εχω φτασει τη ρευστοτητα σε πολυ χαμηλα επιπεδα. Ομως ειναι αληθεια οτι οι τραπεζες μου φούσκωσαν αρκετά. Η μεγαλυτερη εκθεση μου ειναι στη ΔΕΗ.
Περιμενω ενα profit taking/ sell the news την αλλη εβδομαδα και ξανα θα παρουμε την ανιουσα...

mixalis mixalios είπε...

Για τις τράπεζες:
Η Eurobank δεν ειναι φθηνη ουτε ακριβη. Ομως, εχει βασικο μετοχο που θελει υπεραξίες, βγαζει 1 δις κερδη το χρονο επαναλαμβανομενα και εχει ενα μοντελο λειτουργίας που σε περιοδους αναπτυξης λειτουργει καλα. Αναμενουμε και μερισμα και κατα πασα πιθανοτητα ακυρωση του 1.4% των μετοχων που θα αγοραστουν απο το ΤΧΣ. Πρωτοπορα στο Ελληνικο επιπεδο, συνηθως αντιγραφεται.
Η Πειραιως ειναι ο ορισμος της φτήνιας. Εχει εξαιρετικο CEO που εκανε πολλη δουλεια για να την εξυγιανει. Εκανε και την ΑΜΚ προσφατα που τη βοηθησε και κοιταει μπροστα.
Η ΕΤΕ ειναι σωστα αποτιμημενη. Δεν με συγκινει, μετραει το ονομα και η ιστορια της, ειναι ενα αυλο περιουσιακο στοιχείο, που την βοηθά να προτιμαται απο τους πελατες. Διοικηση ΟΚ.
Alpha, δικαιολογημενα φτηνη. Βραδεις ρυθμοι, συντηρητικη τράπεζα, ασφαλες, θεωρητικα, καταφυγιο σε κρίσεις, δεν οδηγει αλλα ακολουθεί.
Πειραιως για turbo, Eurobank για αξια και προοπτικη, Ετε για το brand, alpha για να κοιμασαι πιο ησυχος.

mixalis mixalios είπε...

Πάντως η αγορά δεν συγκινήθηκε σήμερα

https://www.capital.gr/epixeiriseis/3722140/pote-kai-pos-epistrefoun-eudap-kai-euath-sto-dimosio/

hippy είπε...


Εάν κάποιος ΔΕΝ έχει θέση γιατί να μπλέξει?

Εάν κάποιος έχει θέση γιατί να βιαστεί να πουλήσει? Η κίνηση του ΑΔΜΗΕ δείχνει τι περίπου θα γίνει. Εννοείται πως στο rotation θα συμμετάσχουν και οι άλλες ωραίες κοιμωμένες (πχ λιμανια)

Λευτερης είπε...

Καλημέρα σε όλους.
Οι μετοχές της εταιρίας «QUEST ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε.» είναι διαπραγματεύσιμες στο Χρηματιστήριο Αθηνών χωρίς το ποσό €0,20 ανά μετοχή, (καθαρό ποσό: €0,19 ανά μετοχή)

Λευτερης είπε...

Εν μέσω δύο διαδοχικών προεκλογικών αναμετρήσεων η πώληση χαρτοφυλακίου δανείων, που ενέχει και απαιτήσεις από δάνεια κομμάτων, κτυπάει περίεργα…(ΑΠΕ)

Andreas D. είπε...

https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/2194946/g-peristerhs-o-omilos-dianyei-thn-pio-paragogikh-t.html

mixalis mixalios είπε...

Ετσι εξηγουνται ολα, επιτελους και μια αναλυση σε βάθος
https://marketnews.gr/2865279/kalogeropoulou-i-dimotikotita-tou-tsipra-exei-pesei-giati-ton-exoun-matiasei/

mixalis mixalios είπε...

(Ξανά) μοιράζουν λεφτά τα ΜΕΖΖ. Μερίσματα της τάξης των 20 με 25%

hippy είπε...

Επ. Ανταγωνισμού: Ανοίγει τον δρόμο στη συγχώνευση Attica Group-ΑΝΕΚ

https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/2195114/ep-antagonismoy-anoigei-ton-dromo-sth-syghoneysh-a.html


Να θυμίσω ότι δεν μιλάμε για deal αλλά για διάσωση...ή την παίρνει η ΑΤΤΙΚΑ ή χρεοκοπεί. Με ότι κι αν σημαίνει αυτό για τα Χανιά, τους Κρητικούς, τον Μητσοτάκη, τον Πολάκη κλπ. Τέλος καλό...όλα άσπρα.

hippy είπε...


Ο ΑΔΜΗΕ τα βρήκε με τη Ρυθμιστική Αρχή


-Το WACC (Weighted Average Cost of Capital), ή ελληνιστί Μεσοσταθμικό Κόστος Κεφαλαίου, χρησιμοποιείται στην αποτίμηση των εταιρειών, ως συντελεστής προεξόφλησης των μελλοντικών ταμειακών ροών σε παρούσα αξία. Η διοίκηση τoυ ΑΔΜΗΕ (Μάνος Μανουσάκης) και της ΑΔΜΗΕ Holding (Γιάννης Καράμπελας) εδώ και μήνες έχει υποβάλει αίτημα στην ΡΑΕ -τώρα πλέον ονομάζεται Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων- να αντιμετωπίσει ως επείγουσα προτεραιότητα την έκτακτη αναθεώρηση του WACC και των λειτουργικών του δαπανών, λόγω της αλλαγής των διεθνών οικονομικών συνθηκών. Ο ΑΔΜΗΕ έχει προτείνει την αύξηση του WACC από 6,1% σε 8,51% λόγω των συνεχών πληθωριστικών πιέσεων και της αύξησης των επιτοκίων δανεισμού. Στο μεταξύ χρονικό διάστημα, ο ΑΔΜΗΕ δημοσιεύει ενθαρρυντικά αποτελέσματα με αύξηση εσόδων +33% και αύξηση EBITDA +48%. Επιπλέον επιταχύνει τις επενδυτικές του δαπάνες σε επίπεδα ρεκόρ άνω των 150 εκατ. Ευρώ. Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι το θέμα έχει κλείσει μεταξύ του διαχειριστή και της ΡΑΑΕΥ, η οποία φαίνεται να έβαλε νερό στο κρασί της και από 6,1% να ανεβάζει το WACC στο 7,4% μετά από μια μακρά περίοδο διαφωνιών και συγκρούσεων. Νεότερα θα έχουμε αμέσως μετά τις εκλογές.

https://www.newmoney.gr/dark-room/i-ekplixis-tis-defteras-ke-i-machi-ton-ouragon-i-ideal-agorazi-ta-polikatastimata-attica-to-avgotaracho-skizi-ke-to-tzaki-tis-thessalonikis/

hippy είπε...

.
Να θυμίσουμε ότι για ακριβά-σημαντικά έργα όπως πχ η διασύνδεση Κρήτης προβλέπεται και πληρώνεται ήδη προσαύξηση 100 μονάδες (από 6,1% σε 7,1%).

Το ίδιο πιθανόν να γίνει και στη διασύνδεση Λέσβου, Χιόυ κλπ (μακάρι γιατί μιλάμε για ασήμαντη επιβάρυνση μερικών ευρώ για τον καταναλωτή, αθροιστικά όμως σημαντική για την εταιρεία)

hippy είπε...


-Το ποσό των 200 εκατ. ευρώ άντλησε το Δημόσιο, από την επανέκδοση του 25ετούς ομόλογου. Το συνολικό ύψος των προσφορών έφθασε στο 1,232 εκατ. ευρώ, ενώ η απόδοση καθορίστηκε στο 3,99%.

-Το ποσό των 500 εκατ. ευρώ άντλησε η Alpha Bank μέσω του νέου senior preferred ομολόγου της. Το συνολικό ύψος των προσφορών έφθασε τα 1,35 δισ. ευρώ ενώ η απόδοση καθορίστηκε στο 7%.

Κάποιοι (ξένοι) θαρρώ πως γνωρίζουν κάτι παραπάνω. Ίσως βάζουν στο σύστημα και το ρίσκο του αναβαλλόμενου φόρου που μεσα στην χαρά τους οι δικοί μας αναλυτές το ξεχνάνε.

Έχω ΑΛΦΑ και περιμένω το 3ήμερο μετά τις εκλογές για να το σουτάρω. Κάλλιο πέντε και στο χέρι παρά ρίσκο στο καρτέρι.

Το άρθρο παλιό, ο δημοσιογράφος αλαζονικός και ξερόλας, αλλά τα πράγματα-χοντρικά-κάπως έτσι πρέπει να είναι και σήμερα.

https://www.bankingnews.gr/trapezika-nea/articles/634933/dtc-to-66-ton-kefalaion-ton-ellinikon-trapezon-oi-ypsiloteres-ston-kosmo-oi-anavallomenes-forologikes-apaitiseis

paolostar είπε...

Καλημέρα σε όλους
Hippy τα έντοκα γραμμάτια ελληνικου δημοσιου πως τα βλέπεις;
Πιστεύω είναι καλή τοποθέτηση για 3,84% που προσφέρουν για ένα χρόνο (που λογικά ότι θα βαδίζουμε σε μια σταθερότητα)...
Απλως αναρωτιεμαι γιατί το κατατάσσουν ως πιο ασφαλές σε σχέση με τα κρατικά ομόλογα ...
Δεν ξέρω αν έχει προτεραιότητα αποπληρωμής σε περίπτωση χρεωκοπίας της χώρας ας πούμε

hippy είπε...


paolostar απ΄όσο ξέρω οι τράπεζες ΔΕΝ δίνουν τη δυνατότητα εγγραφής στον ιδιώτη επενδυτή όπως γινόταν παλαιότερα. Συνεπώς τα ΕΓΔ πρέπει να αγοράσεις στην δευτερογενή αγορά, πληρώνοντας προφανώς κάτι παραπάνω συν την προμήθεια.

Ωστόσο αυτήν την περίοδο μπορεί κάποιος να αγοράσει το ομόλογο της ΑΤΤΙΚΑ από την χρηματιστηριακή του με λήξη 26/7/2024 (δλδ περίπου 1 χρόνο επίσης, επιτόκιο 3,40%, καθαρή απόδοση* περίπου 4,80% στην τιμή περί το 98,25 που "παίζει" τώρα). Έχει επιπλέον εγγύηση πλοία αξίας 200 εκ συν βέβαια ότι ανήκει πια στην Πειραιώς.

Όσο εγγύτερη είναι η λήξη τόσο πιο ασφαλή μελλοντική πρόβλεψη μπορεί να κάνει ο επενδυτής => μεγαλύτερη ασφάλεια. Καθώς πάντως τα ΕΓΔ είναι περίπου 11 δις και διακρατούνται σχεδόν αποκλειστικά από τις τράπεζες η αθέτηση πληρωμής θα είναι σεισμός για δαύτες => ΑΠΙΘΑΝΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ. Ούτε το 2012 "κουρεύτηκαν".

paolostar είπε...

Ευχαριστώ hippy!!

Λευτερης είπε...

Καλημέρα σε όλους. Κορυφαίο δημοκρατικό δικαίωμα η εκλογές. Πάνω από την κάλπη πρέπει να είμαστε σοβαροί, υπεύθυνοι, ορθολογιστές, κοιτάζοντας το μέλλων της πατρίδας, και το δικό μας. Τα νεύρα, τα καπρίτσια, τα ναζάκια, η αγανάκτηση, στα καφενεία..... και ΟΧΙ στην κάλπη. Να ψηφίσει ο καθένας μας ότι θέλει, φτάνει να ξέρει γιατί το ψηφίζει και να έχει σοβαρά επιχειρήματα γι αυτό που ψηφίζει. Καλό ΠΣΚ.

mixalis mixalios είπε...

Παει και ο Κουτρας...
https://www.euro2day.gr/news/market/article/2195990/intrakat-exohrhmatisthriakh-agora-3-ekat-metohon-a.html

Προφανως αυτο συνδεεται με το παρακατω.
https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/2195903/domikh-krhths-prohorhmenes-diapragmateyseis-toy-va.html

mixalis mixalios είπε...

Τα παμε? Δεν τα παμε...

Τυχερο παιδι ο Αλέξης...
Οπλα, μα τοσο εξω?
Τες πα. Εγω να ευχηθω συντομα στις 1800 μοναδες! Και ας πεφτουμε εξω που και που... Ανθρωποι ειμαστε

hippy είπε...


Καλημέρα

"Σε καλύτερο κλίμα κινούνται οι συζητήσεις για το ρυθμιζόμενο έσοδο του ΑΔΜΗΕ για την περίοδο 2023 – 2025. Η διοίκηση Μανούσου Μανουσάκη στον ΑΔΜΗΕ είχε ζητήσει να αυξηθεί το WACC με κύριο επιχείρημα την αύξηση του κόστους δανεισμού και την ανάγκη χρηματοδότησης του μεγάλου προγράμματος με τις διασυνδέσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες το WACC αναμένεται να κινηθεί μεταξύ 7,2% – 7,4% εύρος που ικανοποιεί την πλευρά του ΑΔΜΗΕ με τις σχετικές αποφάσεις να λαμβάνονται εντός του επόμενου μήνα."

https://www.powergame.gr/green-power/470485/polemos-raaef-desfa-gia-to-rythmizomeno-esodo/

Το περιθώριο του WACC που θα καταλήξουν προσαυξάνεται κατά 100 μονάδες στα "μεγάλα" έργα όπως πχ διασύνδεση Κρήτης.

Πιθανολογώ πως πλησιάζει η ώρα μικρών αυξήσεων και στα τιμολόγια των εταιρειών νερού.

Unkown είπε...

Καλησπερα.

Αν πουλησω ΟΤΕ την 5 Ιουλ θα παρω το μερισμα?



Συγκεκριμένα, ως ημερομηνία έναρξης καταβολής του μερίσματος ορίζεται η Τρίτη, 11 Ιουλίου 2023 ενώ ημερομηνία αποκοπής μερίσματος για τη χρήση 2022 ορίζεται η Τετάρτη 5 Ιουλίου 2023, κατά τη διάρκεια της οποίας οι μετοχές της Εταιρείας θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα λήψης μερίσματος.

Λευτερης είπε...

“Κρατήστε χαμηλά την μπάλα, δώστε χρόνο στην Αγορά, ετοιμαστείτε για την επενδυτική βαθμίδα και αναβαθμίσεις των Ελληνικών Assets, αλλά και για αρκετά deals”, τονίζουν τα “διορατικά” χαρτοφυλάκια, υπό τον όρο να “μην μας πέσει ο ουρανός στο κεφάλι, από τις Διεθνείς Αγορές”.

https://www.euro2day.gr/ase/market_comment/article-market/2196187/ta-mhnymata-ths-statheropoihshs-sto-hrhmatisthrio.html

hippy είπε...


Εφ΄όσον οι μετοχές της Εταιρείας θα διαπραγματεύονται ΧΩΡΙΣ το δικαίωμα λήψης μερίσματος προφανώς μπορώ να πουλήσω έχοντας κατοχυρώσει το μέρισμα.

Unkown είπε...

Κυριε hipy δηλαδη αν πουλησω τον οτε που κατεχω το πρωι της 5 Ιουλιου θα μου πιστωθει κανονικα το μερισμα την 11 Ιουλιου?

ΝίκοςΤ είπε...

Καλησπέρα,καλό καλοκαίρι.
Εδώ και καιρό κρατέμαι αλλά σήμερα υποκύπτω,θα το γράψω.
Ηλία hippαρε θυμάμαι τα ειρωνικά σχόλια στο πρόσωπο σου για την προτίμηση σου στον ΟΛΠ. Έχει ο καιρός γυρίσματα,η μετοχή παντός καιρού διαπρέπει.Μαζί με τις περισσότερες επιλογές σου.
Καλό σας βράδυ αγαπητοί.

mixalis mixalios είπε...

Εγώ λέω να δώσουμε τα κλειδιά στον Ηλία, τα κλειδιά του blog, τα κλειδιά του χαρτοφυλακίου μας, γενικώς τα κλειδιά...

ΑΝΕΚ κλείσιμο στα ψηλά και με αγοραστές. Εκτός από το πρόσφατο +10% που έκανε αυτό δεν έχει ξαναγίνει. Πιθανά η επικείμενη προσφορά του Ηλιόπουλου να είναι καλή και να έρχεται σύντομα. Άλλωστε δεν έχει και πολλά χρονικά περιθώρια. Κάποιοι με τις αγορές τους μάλλον κάτι ξέρουν και είναι μαρτυριάρηδες όπως και λίγες ημέρες πριν την εισήγηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού

hippy είπε...


"Ο/Η Unkown είπε...
Κυριε hipy δηλαδη αν πουλησω τον οτε που κατεχω το πρωι της 5 Ιουλιου θα μου πιστωθει κανονικα το μερισμα την 11 Ιουλιου?"

ΝΑΙ. Ακριβώς αυτό.

Προσέξτε όμως πριν βάλετε την εντολή (όχι market) γιατί συνήθως την ημέρα της αποκοπής ξεκινά χαμηλότερα η μετοχή.

-πχ σήμερα έκοψε ο ΤΙΤΚ €0,60/μετοχή. Το χαρτί "άνοιξε" στο €16,48 ενώ χθες είχε κλείσει €17,08. Δηλαδή έχασε στο ξεκίνημα ακριβώς το ποσό του μερίσματος. Τελικά έκλεισε στα €16,66 που ήταν το ψηλό της ημέρας.

-σήμερα επίσης έκοψαν και τα ΕΛΠΕ €0,50/μετοχή. Το χαρτί "άνοιξε" στο €7,73 δηλαδή 0,48 χαμηλότερα από το χθεσινό κλείσιμο €8,21. Τελικά έκλεισε στα €7,79 με ψηλό ημέρας €7,84.


Ίσως αξίζει να κάνετε υπομονή μερικές ημέρες για να πετύχετε καλύτερη τιμή.

hippy είπε...


Καλησπέρα φίλε Νίκο...κι εγώ σ΄αγαπάω χε χε.

Κανένα δεν ενδιαφέρει το παρελθόν. Μόνο το μέλλον. Μου φαίνεται λογικό να ελαφρώσουμε ελαφρά το χαρτοφυλάκιο ακολουθώντας το στατιστικό "Sell May* and go away". Τον Οκτώβρη επανερχόμαστε. Προσωπικά πιθανολογώ πως ο ΟΛΠ θα "κινηθεί" ανοδικά μετά τα αποτελέσματα 6μήνου. Έχουμε καιρό. Ποιο ευκίνητα θεωρώ την ΙΝΤΕΑΛ (λόγω Λάμπρου και φιλοδοξίας του για μετάταξη στον 25αρη τον Δεκέμβρη) και την ΠΕΡΦ (λόγω κλάδου, αποτελεσμάτων και μετάταξης στην κύρια αγορά ΔΙΧΩΣ αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.


* Όπου το λέω μου απαντούν "ναι, αλλά εμείς ανεβαίνουμε και τον Ιούνιο". Όταν πουλάμε αφήνουμε και μια προσδοκία για τον επόμενο, όπως πχ το μέρισμα. Οι περισσότερες ξένες εταιρείες βγάζουν ετήσια αποτελέσματα νωρίς και το "κόβουν" Απρίλιο-Μάιο σε αντίθεση με τις δικές μας που το κόβουν Ιούνιο-Ιούλιο.

mixalis mixalios είπε...

Ηλια, για ξανασκεψου το. Διαβασε πρωτα αυτο. Ο συνηθης συντηρητικος Στουρναρας δηλωσε τα κατωθι...

https://www.kathimerini.gr/economy/562495039/stoyrnaras-sto-bloomberg-thema-ligon-evdomadon-an-ochi-imeron-i-ependytiki-vathmida/

mixalis mixalios είπε...

Τα ντιλακια συνεχιζονται
https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/2196494/domikh-krhths-deal-vasikoy-metohoy-me-d-koytra-gia.html

hippy είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
hippy είπε...


Μακάρι να επαληθευτεί ο Στουρνάρας Μιχαλιό μου. Βέβαια άλλο πράγμα είναι η επενδυτική βαθμίδα που θα ευννοήσει τα ομόλογα κι άλλο η αναβάθμιση της χρηματιστηριακής αγοράς από τις αναπτυσόμενες στις ανεπτυγμένες (Νοέμβριος?). Σημαντικό μέρος του 2ου φυσικά θα προεξοφληθεί στο ΧΑΑ νωρίτερα.

mixalis mixalios είπε...

Νομιζω οτι η αναβαθμιση του Χρηματιστηριου θα καθυστερησει περισσοτερο απο 12 μήνες. Τελη 2024 πιθανοτατα. Αλλα η λογικη που αναφερεις της προεξοφλησης και γενικοτερα του καλου κλιματος δεν μπορει παρα να συμπαρασυρει την αγορα...

Andreas D. είπε...

Τα θαλάσσωσαν
Εκεί στη Beta Χρηματιστηριακή πρέπει να είναι πολύ προχωρημένοι. Πήραν τη δουλειά της αποτίμησης της Κλουκίνας χωρίς να λάβουν υπό όψιν τους ότι είχαν ασυμβίβαστο γιατί ήταν ειδικοί διαπραγματευτές. Προφανώς πρέπει να δώσουν και βραβείο στη νομική τους υπηρεσία αν την ρώτησαν. Σημειώνεται ότι ο αποτιμητής που αναλαμβάνει μια τέτοια δουλειά υπογράφει δήλωση ότι πληροί τα κριτήρια του νόμου. Και εις ανώτερα. Με αυτά και με αυτά βέβαια η Ιντρακόμ έπρεπε να ψάξει άλλη εταιρία να κάνει την αποτίμηση και βρήκε την Κύκλος αλλά αυτό σήμαινε καθυστέρηση στην υποβολή της υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης

hippy είπε...


Δεν το είδα Αντρέα...μπορείς να μας ποστάρεις την ανακοίνωση? (κι αν έχεις εκτίμηση?)...ευχαριστώ

Andreas D. είπε...

Ηλία, εδώ:

https://www.insider.gr/stiles/backstory/281167/proto-ranteboy-hatzidaki-stoyrnara-exopragmatikes-amoibes-gia-praktiki

Andreas D. είπε...

Άσχετο:

2023-06-26
Morning View/GAMECHANGER

## Alpha Bank: Στο επίκεντρο η μετοχή
Από το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας το θέμα που κυριαρχεί στις τράπεζες είναι ποιος πώλησε και ποιος αγόρασε μετοχές της Alpha Bank.
Το προφανές είναι ότι ο Ολλανδός Χ. Χόλτερμαν αυξάνει την θέση του στην μετοχή…
Το προφανές αλλά πληροφορούμαι ότι δεν είναι έτσι.
Όσο για τον πωλητή οι ίδιες πηγές λένε ότι δεν είναι ο Τζ. Πόλσον αλλά κάποια άλλα funds.
Στους αγοραστές έπαιξε και το όνομα ισχυρής επενδυτικής τράπεζας…

hippy είπε...


@ Andreas D.

Είσαι ωραίος!!

mixalis mixalios είπε...

Αυτα για οσους πιστευουν οτι το ΧΑΑ ειναι φουσκα ή τέλος πάντων ψηλά.
https://www.euro2day.gr/news/market/article/2196797/to-neo-anodiko-story-sto-hrhmatisthrio.html
Σαν χωρα και σαν αγορα εχουμε χασει εναν δεκαετη κυκλο ανάπτυξης που στο εξωτετικο γινοταν party. Εχουμε συνηθίσει να λεμε οτι καθε ανοδος ειναι ευκαιρια για πωλησεις. Το χειρότερο , κατα τη γνωμη μου, που μπορει να κανει καποιος σημερα ειναι trading. Πρεπει απλα να αγορασει τις μετοχές που κρινει και εχουν ποιοτικά χαρακτηριστικά και να απολαυσει το ταξιδι.
Προσωπικα, οπως εχω ξαναγραψει προεκλογικά, πιστευω οτι τα επομενα 3 χρόνια θα ειναι super για την αγορα. Η περιοδος 2022 με 2026 θα θυμιζει τα μεσα της δεκαετιας του 2000 μεχρι το 2007. Πολιτικη σταθεροτητα, φιλοεπενδυτικη κυβέρνηση, κεφαλαια ΕΣΠΑ και ΤΑΑ δημιουργουν τις απαραιτητες προυποθεσεις για αυτο. Μα ειναι ολα τελεια? Οχι βεβαια, υψηλα επιτοκια και πληθωρισμός ειναι πρόβλημα και αυτο μας κανει καπως συγκρατημενους στις εκτιμησεις μας και για αυτο δεν θα πουλησουμε το σπιτι μας για να αγορασουμε μετοχες. Τουλαχιστον, οχι ακομα😜😁

hippy είπε...


Πουλάω το παπάκι και παίρνω τραπεζάκι? Συμφωνώ με την μεγάλη σου εικόνα καλέ μου φίλε. Πιθανολογώ ωστόσο ότι το καλό κλίμα διατηρείται από την ρήση Στουρνάρα για ολιγόχρονη απόδοση της επενδυτικής βαθμίδας. Μετά?

Φαντάζομαι τα γνωστά. Shell the news. Όχι τίποτα σοβαρό αλλά πρέπει να δημιουργηθούν ευκαιρίες για να εφορμήσουν τα κεφάλαια τους τελευταίους μήνες του 23-αρχές του 24. Ταυτόχρονα με τον έλεγχο του πληθωρισμού και τις βάσιμες προσδοκίες για μείωση επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες.

Οπότε σε ότι με αφορά ημιανάπαυση και το όπλο παραπόδα. Περιμένοντας τον Γκοντό.

mixalis mixalios είπε...

Ηλια, αυτο που εχει σημασια ειναι τα θεμελιωδη να δικαιολογουν τις αποτιμήσεις. Όσο αυτο ισχύει δεν φοβάμαι. Βραχυχρονιες διακυμάνσεις ειναι καλες για τους εκτος αγοράς Δυσκολα θα βρεις μετοχές να ειναι αδικαιολογητα υψηλα. Ακομα και η πληροφορικη που μπορει να εχει p/e 20 δεν θεωρείται ακριβη αν σε 3 χρονια διπλασιαστουν τα κερδη. Στην Αμερικη τα αντιστοιχα p/e ειναι πολλαπλασια.
Ακομα, λοιπον, και να εχουμε sell the news θα ειναι ευκαιρια για τους επομενους οπως ειπες και το τρενο θα συνεχισει βορεια. Μετα την επενδυτικη βαθμίδα θα ερθουν τα deals μετα θα μπουμε στις ανεπτυγμενες αγορες και παντα θα έχουμε κάτι να ασχολουμαστε. Αν δεν προκύψει κατι απροσδόκητο και σημαντικό απο μενα δεν εχει tradingκαι αν καποιος θελει να αυξησει beta και να επιλεξει 25αρη νομιζω ΔΕΗ και Πειρ ειναι οι καλυτερες επιλογες.

mixalis mixalios είπε...

https://www.haniotika-nea.gr/synedriazei-i-epitropi-antagonismoy-gia-tin-anek/

mixalis mixalios είπε...

Σαν πολυ δεν τρεχει αυτη η ΙΝΚΑΤ? Εχουμε φορτωσει και απο δαυτη...

mixalis mixalios είπε...

Πανω που τα ελεγα. Τρελα πακετα στην ΙΝΚΑΤ...

mixalis mixalios είπε...

Αφου ξυπνησε και η Λαμδα ολα θα πανε καλα... Κατα τα αλλα, το λιμανι αποκαθιστα τις ισορροπίες

mixalis mixalios είπε...

"Καρέ” ανοδικών συνεδριάσεων για τον ΟΛΠ (+5,78%), καθώς η έξοδος από τον FTSE25 αφύπνισε κάποια αντανακλαστικά της μετοχής και ενόχλησε τους βασικούς μετόχους. Ο τίτλος διαπραγματεύεται ακόμα με το μέρισμα 1,04 ευρώ ανά μετοχή (αποκοπή 7/8/2023), όμως πέριξ των 22,00 ευρώ βγήκε αυξημένη προσφορά. Αν ο τίτλος πετύχει συνεχόμενα κλεισίματα υψηλότερα των 22,50 ευρώ, απορροφώντας την προσφορά παλαιών εγκλωβισμένων, θα κινηθεί αποφασιστικά προς τα 30,00 ευρώ".

hippy είπε...


ΟΛΠ...απ΄το στόμα σου και στου Μαμμωνά στ΄αυτί...για το άμεσο διότι για το μεσοπρόθεσμο (Πάσχα 24) ο στόχος είναι ευκολάκι.

Rotation. Όπως το 1999, ψάχνουμε στην αντίστοιχη στήλη του επενδυτή με το δάχτυλο, τι έμεινε πίσω.