Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τρίτη 11 Απριλίου 2023

134 σχόλια:

Andreas D. είπε...

https://www.euro2day.gr/news/market/article/2183486/profile-perithoria-anodoy-93-vlepei-h-optima-banks.html

https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/2184056/profile-alma-60-sta-kathara-kerdh-toy-2022-.html?utm_source=e2drelated&utm_medium=textlinks

hippy είπε...


Κύριε Στασινόπουλε μπορείτε παρακαλώ στο ταξίδι σας να πάρετε μαζί και τους κυρίους Νικολόπουλο, Χιντζίδη, N. Βαρδινογιάννη? Για τον κ. Μίχο δεν το συζητώ, όταν φτάσετε θα είναι ήδη εκεί και θα ψήνει χταποδάκι για το καλωσόρισμα.

(Ρrofile, Entersoft, Performance, Real Consulting, Epsilon Net)

Καλημέρα

evanmodis είπε...

Καλησπέρα κε. Ηippy,

εάν θυμάμαι καλά καμία από τις παραπάνω δεν είχατε συμπεριλάβει στις επιλογές σας για το 2023.
Έχετε σε όλες θέση? εάν όχι ποια πιστευετε οτι εχει μείνει πίσω και πρέπει να υπεραποδώσει έναντι των άλλων.
Επίσης από τον κλάδο των μεταλουργικών ποιές εμπιστέυεστε?
Ευχαριστω εκ των προτερων

hippy είπε...


Καλησπέρα κυριε evanmodis. Σωστά θυμάστε. Καμιά εταιρεία πληροφορικής δεν είχα συμπεριλάβει στις επιλογές για την τρέχουσα χρονιά τις οποίες και παραθέτω (εν μέρει μόνο την ΒΥΤΕ που απορροφήθηκε από την ΙΝΤΕΑΛ).

Συχνά ωστόσο πλέον των εταιρειών μεγάλων-μεσαίων κεφαλαιοποιήσεων υπάρχουν και κάποιες μικρές που δεν τις αναφέρουμε καθώς κατέχουν μικρό τμήμα του χαρτοφυλακίου. Εγώ ΔΕΝ είχα. Ξεκίνησα να χτίζω στις εταιρείες πληροφορικής όταν το έγραψα στο μπλογκ.

Αφορμή ήταν η ανάγνωση του προορισμού των χρημάτων του ταμείου ανάπτυξης. Από τα 30 δις το 23,8% αν θυμάμαι καλά προορίζεται για έργα ψηφιοποίησης της χώρας (145,7 εκατ. ευρώ μόνο για την ψηφιοποίηση των δικαστηρίων). Η πίττα είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ και τους χωράει όλους (και μη αμιγώς πληροφορικές όπως ΟΤΕ, ΝΟVA και φυσικά μη εισηγμένες). Πρόσθετος λόγος ότι στην πλειονότητα τους έχουν θετικό ταμείο κι έχουν υποαποδόσει.

Θεωρώ τις επιλογές στο ΧΑΑ δυναμική διαδικασία που καθημερινά εξελίσσεται. Το ίδιο θα συμβούλευα και σε εσάς. Είναι απολύτως ενδεικτική μια βεντάλια που δόθηκε στις αρχές τις χρονιάς όπου συνήθως επιλέγουμε με κριτήριο την μακρόχρονη διακράτηση (εξαίρεση τράπεζες κ ΔΕΗ που επιλέχθηκαν λόγω εκλογικού timing και δυναμικής Κυριάκου)


"hippy είπε...

Οι επιλογές μου για το 2023 είναι ΜΥΤΙΛ, ΟΠΑΠ, ΟΛΠ, ΑΔΜΗΕ, ΤΙΤΑΝ, ΑΛΦΑ, ΕΤΕ, ΠΛΑΘ, ΙΝΚΑΤ, ΙΝΤΕΚ και ΔΕΗ(τούτη εδώ αυστηρά μέχρι την 2η εκλογική αναμέτρηση).

1 Ιανουαρίου 2023 στις 10:32 μ.μ."

mixalis mixalios είπε...

Δεν ξερω εσεις τι λετε για μετοχες εγω το προβλημα που εχω ειναι οτι δεν ειναι πια εγχαρτες. Να δω τι θα τις κανω αυτες... Αιωνια τους η μνηνη...
https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/2184262/ektos-hrhmatisthrioy-h-metohh-ths-aegek.html

hippy είπε...


Έχω 400 κομμάτια των 10 τεμαχίων έκαστο ολοκαίνουργια κολλαριστά από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΔΒΕ το 1994 αν θυμάμαι καλά. Αν και άλλοι συνάδελφοι έχουν έγχαρτες μετοχές άλλων εταιρειών μπορούμε να ανταλλάξουμε ώστε να έχουμε ποικιλία για ταπετσαρία.

manos είπε...

Καλησπέρα το χαρτί το έχουν στεγνώσει το ετοιμάζουν να δω μόνο πόσο πάνω θα το αφήσει να πάει ο εφοπλιστής τα αποτελέσματα που θα βγάλει θα είναι τρελά ο τουρισμός πάει με χίλια άρχισε ποιο νωρίς και θα τελειώσει για πρώτη φορά τέλη Νοεμβρίου αρχές Δεκεμβρίου καλό Πάσχα σε όλους με υγεία και τύχη

hippy είπε...


«Κούρεψαν» το ελληνικό χρέος κατά 23% του ΑΕΠ πληθωρισμός και ανάπτυξη


Στο 166% του ΑΕΠ εκτιμά ότι θα υποχωρήσει το χρέος φέτος το Ταμείο, με αποκλιμάκωσή του στο 143,6% έως το 2028. Στο 0,4% του ΑΕΠ το πρωτογενές πλεόνασμα για το 2023.

Ο συνδυασμός υψηλού πληθωρισμού αλλά και ταυτόχρονα ισχυρής ανάπτυξης αποτέλεσε τον βασικό παράγοντα ο οποίος οδήγησε σε «βουτιά» κατά 23,3% του ΑΕΠ το ελληνικό χρέος το 2022, ενώ στις ανεπτυγμένες και αναδυόμενες οικονομίες γενικά η μείωση ήταν 2% έως 3% του ΑΕΠ, όπως επισημαίνει στην έκθεση Fiscal Monitor το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Το Ταμείο προβλέπει ότι από το 177,4% του ΑΕΠ το 2022 θα υπάρξει υποχώρησή του στο 166% του ΑΕΠ φέτος, θα φθάσει στο 160,5% του ΑΕΠ το 2024, ενώ έως το 2028 θα διαμορφωθεί στο 143,6% του ΑΕΠ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το Ταμείο τονίζει ότι η Ελλάδα αποτελεί μία ευχάριστη έκπληξη αναφορικά με την πορεία μείωσης του χρέους της το οποίο από 200,7% του ΑΕΠ το 2021 υποχώρησε στο 177,4% το 2022.

https://www.businessdaily.gr/oikonomia/84876_koyrepsan-elliniko-hreos-kata-23-toy-aep-plithorismos-kai-anaptyxi


Ακριβώς αυτό που υποστηρίζαμε απέναντι στο μηδενισμό των καταστροφολόγων του μπλογκ. Οι οποίοι ίσως αντιτάξουν τα απόλυτα νούμερα του χρέους που αυξάνουν αλλά δεν τσιμπάμε. Τo χρέος θα γίνεται roll over δίχως πρόβλημα όσο γίνονται επενδύσεις και η οικονομία πατάει καλά. Έτσι γίνεται σε όλες τις δυτικές χώρες από τη δεκαετία του 1970 που κατέρρευσε το σύστημα του Μπρέτον Γουντς.

"Η μοίρα των ανθρώπων είναι ο θάνατος, η μοίρα των θεών είναι η λήθη κι η μοίρα του χρέους/αεπ είναι να καίγεται απ΄τον πληθωρισμό" θα λέγαμε παραφράζοντας τη ρήση του Μ. Καραγάτση.

mixalis mixalios είπε...

Ναι αλλα θα ερθει ο Αλεξης με το Γιανη και θα φτιαξουν τα perpetual και δεν θα πληρωσουμε ποτε το χρέος μας! Vamos!

ArTaXiA είπε...

"Η διαφορά μεταξύ Ν.Δ- ΣΥΡΙΖΑ μειώνεται στις 2,9 μονάδες, σύμφωνα με τις εκλογικές τάσεις Απριλίου του Ινστιτούτου Πουλαντζάς( των δημοσκόπων της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης),μείωση ωστόσο που οφείλεται στην περαιτέρω πτώση των ποσοστών της κυβερνητικής παράταξης και (σχεδόν) καθόλου σε άνοδο των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτά είναι τα ευρήματα από την έρευνα "εκλογικές τάσεις" του Ινστιτούτου που δημοσιεύτηκε τον Απρίλιο ( η προηγούμενη έρευνα δημοσιεύτηκε τον Δεκέμβριο του 22)."

Και φανταστείτε αυτό είναι δημοσίευμα του Capital.

Συνεχίστε να βαυκαλίζεστε κι επειδή βλέπω παράφραση του Καραγάτση, ας κάνω κι εγώ τη δική μου.

"Η μοίρα των ανθρώπων είναι ο θάνατος, η μοίρα των θεών είναι η λήθη, κι η μοίρα του καραγκιόζη είναι η χλεύη, όπου τον πετυχαίνουμε".

Καλή Ανάσταση βρε!

Andreas D. είπε...

https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/2184148/klados-plhroforikhs-ta-shedia-gia-th-meta-tameio-a.html

hippy είπε...


Κοντός ψαλμός αλληλούια!! Καλή Ανάσταση επίσης αγαπητέ!!

Andreas D. είπε...

https://www.capital.gr/epixeiriseis/3709772/sti-motodunamiki-perna-to-100-tis-lion-rental/

evanmodis είπε...

@manos
ποιο χαρτί λέτε?

mixalis mixalios είπε...

Ινκατ και Ιλυδα κατι μας λενε σημερα.
Αχ να γυρισει πισω η δημιουργικη ασαφεια, μας βλεπω ολους με Bugatti στο Παρίσι!

manos είπε...

Ολυμπικ

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ο Αλέξης Τσιπρας θα είναι ο νέος ΠΘ.
Κάποιοι δεν το κατάλαβαν από την αρχή και έβαζαν στοιχήματα με ρεγάλο 5%.
Εκκλησίες δεν κλέβω
όπως έχω ξαναπεί.
Καλό Πάσχα σε όλους.

hippy είπε...


Ο κόσμος είναι 13,8 δισεκατομυρίων ετών περίπου. Ο μικρός Αλέξης μόλις 48. Μπορεί να περιμένει μια τετραετία ακόμη μπας και ωριμάσει για να κυβερνήσει (αν κόψει τις κακές παρέες εννοείται). Καλή Ανάσταση και σε σας αγαπητέ.

mixalis mixalios είπε...

Θα συμφωνησω κι εγω οτι ο Αλεξης θα είναι ο νεος ΠΘ. Αλλα οχι τωρα, πιθανα το 2027, αν μεχρι τοτε δεν εχουν υπαρξει συντροφικα μαχαιρωματα. Και τοτε, αντε ενα χρονο πριν, θα πρεπει να τα εχουμε πουλησει ολα στην Ελλάδα. Τοσες επιλογες θα υπαρχουν και στο εξωτερικό. Θυμιζω οτι το 2026 τελειωνουν και τα κεφαλαια του Ταμειου Ανακαμψης. Οποτε ολα συντεινουν οτι το 2026 θα ειναι ετος αποεπενδυσης. Με ενα 100% μεχρι τοτε θα ειμαι ΟΚ.
Καλή Ανάσταση φιλτατοι!

mixalis mixalios είπε...


Πώς Intrakat, Άκτωρ, Attica bank και Παγκρήτια θα αξίζουν 2 δισ. – Από απαξιωμένα εργαλεία θα καταστούν πλατφόρμα υπεραξιών
ΕξάρχουΚαϋμενάκηςΜπάκοςΠαγκρήτια ΤράπεζαAttica bankIntrakatΙΝΤΡΑΚΑΤtags :
Πώς Intrakat, Άκτωρ, Attica bank και Παγκρήτια θα αξίζουν 2 δισ. – Από απαξιωμένα εργαλεία θα καταστούν πλατφόρμα υπεραξιών
σύμβολα : ATTICA BANK ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑΙΝΤΡΑΚΟΜ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ Α.Ε.
Πώς Intrakat και Άκτωρ μπορεί να αξίζουν 1 δισεκ. ευρώ....
Πρέπει να δούμε τι έχουν κάνει ο Περιστέρης και ο Holterman δηλαδή ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και η Reggeborgh στον Ελλάκτωρ για να μπορέσουμε να δούμε τι θα συμβεί στην Intrakat με Άκτωρ.
Αυτό που έκαναν ήταν κάτι επιτυχημένο τελικά και το λέμε εμείς ως bankingnews που ασκήσαμε μεγάλη κριτική και βρεθήκαμε απέναντι τόσο στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ όσο και στην Reggeborgh...
Δημιούργησαν επενδυτικές - επιχειρηματικές πλατφόρμες όπου πουλώντας στην πορεία αποκομίζουν μεγάλες υπεραξίες...
Κάτι αντίστοιχο όχι ακριβώς με την ίδια μεθοδολογία αλλά με την στρατηγική Εξάρχου που συμμετέχει επιχειρημαιτικά μαζί με τους εφοπλιστές Μπάκο και Καυμενάκη σε όλο αυτό το εγχείρημα... και συντονίζει τον σχεδιασμό... στις κατασκευές και στις τράπεζες...
Το τραπεζικό σκέλος της Attica bank και Παγκρήτια είναι ένα σκληρό και ακριβό σπορ αλλά το εξυγιασμένο σχήμα θα είναι εισηγμένο στο χρηματιστήριο, αρκεί να δοθούν δώρα στο τραπεζικό σχήμα και από ότι φαίνεται αυτό συμβαίνει... θα τα δούμε προσεχώς τα δώρα....
Οι εξαγορασμένες τράπεζες και εταιρίες είναι προβληματικές αλλά υπάρχουν σχέδια εξυγίανσης.
Είναι απαξιωμένα εργαλεία τα οποία ωστόσο μπορούν να καταστούν πλατφόρμα υπεραξιών.
Σήμερα εάν αθροίσουμε την χρηματιστηριακή αξία των 270 εκατ της Intrakat και των 620 εκατ της Attica bank θα προκύψει σύνολο περίπου 900 εκατ τα οποία δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματική αξία.
Η πραγματική αξία είναι πολύ χαμηλότερη η Attica bank και η Παγκρήτια βρίσκονται στην μέση της διαδικασίας εξυγίανσης…

Πώς Intrakat και Άκτωρ μπορεί να αξίζουν 1 δισεκ. ευρώ.

Αναφερόμαστε στο σχήμα των εφοπλιστών Μπάκου, Καυμενάκη και στον επιχειρηματία Εξάρχου, αποφάσισαν να επενδύσουν πάνω από 550 εκατ ευρώ μαζί με τις τρέχουσες αυξήσεις…
Πρέπει να δούμε τι αγόρασαν;
Αγόρασαν την Intrakat που επί της ουσίας τους κόστισε όσο η υπεραξία που αποκόμισαν από την πώληση του 29,8% στον Ελλάκτωρ ωστόσο υπήρξαν και πρόσθετες κεφαλαιακές ενισχύσεις.
Η Intrakat είχε διαμορφώσει ένα αξιόλογο χαρτοφυλάκιο έργων ενώ το ανεκτέλεστο υπόλοιπο, ένας δείκτης που δείχνει την βαρύτητα στην αγορά ήταν αξιοπρεπής μεν αλλά δεν πλησίαζε τα 5 δισεκ. της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.
Η κίνηση εξαγοράς του Άκτωρ βελτίωσε στα 4 δισεκ. το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των έργων και δημιουργεί μια δυναμική.
Ωστόσο για τους επόμενους 18 μήνες θα πληρώνει τον Ελλάκτωρ για την εξαγορά του Άκτωρα και θα στοχεύει σε αύξηση των έργων και ειδικά των κερδοφόρων έργων υποδομής…
Η Intrakat έχει χρηματιστηριακή αξία 1,68 ευρώ ανά μετοχή ή 270 εκατ ευρώ όταν η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ εμφανίζει χρηματιστηριακή αξία 1,25 δισεκ και παραμένει καθηλωμένη λόγω της προσδοκίας πώλησης της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής και του πλήθους των δανείων που βαραίνουν τον ισολογισμό.
Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ εφόσον πουληθεί η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή θα αξίζει πάνω από 1,6 δισεκ. ευρώ…
Για να φθάσει να αξίζει 1 δισεκ. ευρώ η Intrakat μετά την ενσωμάτωση του Άκτωρα θα πρέπει να αποπληρωθεί το τίμημα της εξαγοράς και να ξεκαθαρίσει εάν στους επόμενους 18 μήνες το σχήμα χρειαστεί κεφαλαιακή ενίσχυση.
Χρειάζεται συντονισμός έργων και λίγη τύχη αφού οι βασικοί μέτοχοι της Intrakat έχουν ποντάρει πολύ στην παραμονή της ΝΔ στην κυβέρνηση… σενάριο πιθανό.
Το κατασκευαστικό σκέλος των δραστηριοτήτων των Μπάκου, Καυμένακη και Εξάρχου μπορεί σε βάθος διετίας να αξίζει 1 δισεκ. ευρώ ή και λίγο υψηλότερα.


Έτσι λοιπόν οι εφοπλιστές σε ένα βάθος χρόνου 4-5 ετών μπορεί να αποφασίσουν να πουλήσουν μέρος της επιχειρηματικής και επενδυτικής πλατφόρμας που έχουν δημιουργήσει αποκομίζοντας σημαντικές υπεραξίες, μπορεί να διπλασιάσουν ή τριπλασιάσουν τα χρήματα που επένδυσαν στο καλό σενάριο.
Υπάρχει και το κακό σενάριο το οποίο θα αναλύσουμε άλλη φορά….

mixalis mixalios είπε...

Απο το "καταπτυστο" site του Λεω...

hippy είπε...


Καλησπέρα

το συντηρητικό μυαλό μου σκέφτεται ως εξής...ας πουμε πως δύο εταίροι (πχ ΙΝΚΑΤ κ ΛΑΜΔΑ ή άλλοι) έκλεισαν μια συμφωνία. Ο ένας πληρώνεται για να κτίσει σε χ χρόνια ο άλλος θα πουλήσει το κτίσμα. Στο μεσοδιάστημα ακριβαίνουν και ξαναακριβαίνουν τα υλικά δόμησης. Σίγουρα υπάρχουν κάποιες ρήτρες που περιλαμβάνονται στο συμφωνητικό του έργου, πιθανολογώ όμως αρκετά μικρότερες από αυτήν την εξέλιξη. τι θα κάνουν? Λογικά θα συμπιέσουν τα περιθώρια κέρδους (αν υπάρχουν). Αυτό με κάνει αρνητικό για την εταιρεία, αλλά και για τον κλάδο των κατασκευαστικών γενικά. Στον οποίο μηδένισα.

Στο χώρο των μικροεπενδυτών μερικές επανωτές επιτυχίες συχνά μας κάνουν απερίσκεπτους και αλαζόνες. Ελπίζω το “Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι” να μην ισχύει για τους κυρίους Μπάκο, Καυμένακη και Εξάρχου. Όχι τίποτα άλλο αλλά πέφτουνε και οι ναύλοι.

mixalis mixalios είπε...

Λογικοτατο το σκεπτικο σου Ηλία. Απο την αλλη, σκεφτομαι οτι αν ειναι ετσι γιατι μπηκαν πιο βαθιά ακομα αγοραζοντας και Ακτωρα? Απο την αλλη, γιατι πουλησαν οι Ολλανδοι?
Πιθανες απαντησεις: Βλεπουν πολλα εργα να ερχονται λογω και Ταμειου Ανακαμψης. Μην ξεχναμε οτι πια ο ανταγωνισμος μειωνεται αφου εχουν μεινει λιγες εταιρείες στο χωρο υγιεις και με την εξαγορα καθίστανται Νο2. Επισης, πια, οι εκπτωσεις ειναι σε μονοψηφια νουμερα οποτε και τα εργα λογικα κερδοφορα.
Και αν ειναι ετσι γιατι πουλησαν οι αλλοι? Ισως γιατι απλα θελουν να επικεντρωθουν σε αλλους κλάδους που πιθανολογουν μεγαλυτερα περιθωρια κερδους. Και τελος παντων ολα ειναι θεμα τιμης και εστίασης αλλα και επιρροης. Αυτο το τελευταιο βεβαια δεν ξερω ποσο αφορα τους μικρομετοχους. Σιγουρα για τις επομενες εκλογές οι εφοπλιστες εχουν προτιμηση....

mixalis mixalios είπε...

Έκανε δουλίτσα ο Μάνθος σήμερα με τα μεζεδάκια....
Καλημέρες....

Andreas D. είπε...

Καλημέρα Μιχάλη
Πρέπει να (ξανα)γίνει εξαέρωση...
Ό,τι του λένε γράφει κι αυτός...

Andreas D. είπε...

Επίσης θέλω νέο υψηλό απο την ΜΟΤΟ !

mixalis mixalios είπε...

Ίσως, Αντρέα, πρέπει να μπουν κι αυτοί που έχασαν το ράλι, ενόψει και των ετήσιων αποτελεσμάτων...

Τώρα για τη ΜΟΤΟ πρέπει απλά να μιλήσεις με Μάνθο για να γίνει η δουλίτσα, αν και αυτή παίζει μόνη της.

mixalis mixalios είπε...

Πήγε κι αυτός και έμπλεξε με τον Μητσοτάκη...

https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/2185405/entopisthke-kokkainh-150-ekat-se-ploio-ths-laskari.html

Ήταν λίγο αθυρόστομος εδώ που τα λέμε

mixalis mixalios είπε...

Κάποιοι προς το τέλος της συνεδρίασης θα παίξουν το στοίχημα. Εκτιμώ βελτίωση των προοπτικών και όχι αναβάθμιση.

hippy είπε...



"Attica Group

Βρέθηκαν 38 μέτοχοι που αποδέχθηκαν τη δημόσια πρόταση της Πειραιώς δίνοντας 22.699 μετοχές προς 1,855 ευρώ όταν στο ταμπλό διαπραγματεύεται τον τελευταίο μήνα μεταξύ 2,37 με 2,47 ευρώ!"


Σχετικοί-Άσχετοι = 0-1.

hippy είπε...


Προσωπικά ΔΕΝ πιστεύω ούτε σε αναβάθμιση του outlook σε θετικό από την S&P Μιχαλιό. Κάτι που δεν είναι απαραίτητα κακό μια και θα παιχτεί στανταράκι με τον Μητσοτάκη στην νέα τετραετία. Ενδιάμεσα ίσως δώσει ευκαιρία το προσεχές Δευτερότριτο. Εν τω μεταξύ φαίνεται να πλησιάζει και η ώρα η καραβίσια.

"Η Attica Συμμετοχών ανακοίνωσε ότι κατά την Υποχρεωτική δημόσια πρόταση (έληξε στις 18 Απριλίου 2022) που υπέβαλε η Πειραιώς τον Φεβρουάριο, η τελευταία απέκτησε 22.699 μετοχές έναντι €1.855/μετοχή που αντιστοιχούν στο 0,0105% του μετοχικού κεφαλαίου. Μετά την παραπάνω συναλλαγή, η Πειραιώς κατέχει το 79,3938% της Attica Συμμετοχών. Κατόπιν κατανόησής μας, θα υποβληθεί δεύτερη υποχρεωτική δημόσια πρόταση από τη Strix (100% θυγατρική της Πειραιώς) μετά την ολοκλήρωση της ανταλλαγής μετοχών των δανείων της MIG σε τιμή κοντά στα 2,59 €/μετοχή."

https://www.morningview.gr/

mixalis mixalios είπε...

Ηλια σε κερδισα!

https://www.euro2day.gr/news/economy/article/2185428/sp-thetikes-prooptikes-alla-ohi-anavathmish-gia-el.html

mixalis mixalios είπε...

Αυτους που εδωσαν Αττικα στο 1.85 θελω να τους γνωρισω. Καλα αυτοι, ειναι ασχετοι. Αυτοι που καταχωρησαν τις εντολες?

hippy είπε...


"Ηλια σε κερδισα!"


Μιχαλιό σου βγάζω το καπέλο...ακόμα μια φορά που επιβεβαιώνεται το ένστικτο σου (θυμάμαι και την περίπτωση ΚΑΜΠΑ).

Είναι μερικές φορές που γουστάρουμε όταν χάνουμε.

periklisn είπε...

Κύριε Hippy να ξεχάσουμε το μέρισμα για φέτος από τα νερακια της συμπρωτεύουσας μετά τα χθεσινά? Έχετε κάποια εικόνα?

hippy είπε...


Δίνω πιθανότητες 95% να κάνει επιστροφή κεφαλαίου μεγαλύτερη από 0,15 λεπτά/μετοχή. Ίσως και 0,20. Είπαμε...το κράτος είναι αχόρταγο. Καθώς θα πλησιάζει η αποκοπή (εάν έχω δίκιο όπως πιθανολογώ) και σε τιμές περί τα €4, θα σκεφτόμουν μείωση θέσης.

periklisn είπε...

Σας ευχαριστώ πολύ κ.Hippy.

hippy είπε...


"MIG: Προχωρά η συναλλαγή με Strix για τις μετοχές της Attica Group

https://www.powergame.gr/epichirisis/431332/mig-prochora-i-synallagi-me-strix-gia-tis-metoches-tis-attica-group/ "



...και ζήσανε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.


Andreas D. είπε...

Μήπως εννοούσε αυτό?

https://coinmarketcap.com/currencies/dimitra/

hippy είπε...


Πέρσι την πετύχαμε την πτωτική κίνηση, ελπίζω φέτος να το επαναλάβουμε για την ανοδική


"Αν ένας κλάδος δεν επέλεξε να περάσει την αύξηση του ενεργειακού κόστους στους καταναλωτές αυτός είναι ο κλάδος ύδρευσης. Το αποτέλεσμα είναι οι εταιρείες του κλάδου να επηρεαστούν γράφοντας ζημιές. Χαρακτηριστική η περίπτωση της ΕΥΑΘ, όπου εμφάνισε ζημία 4 εκατ. ευρώ περίπου από κέρδη 11,3 εκατ. ευρώ το 2021, ενώ επηρεάστηκαν και τα ταμειακά διαθέσιμα, υποχωρώντας στα 70 εκατ. ευρώ (καθαρό ταμείο), λόγω επενδύσεων και μερίσματος.

Το ενεργειακό κόστος από 17,2 εκατ. ευρώ εκτινάχθηκε στα 30,9 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, αυτά ήταν κάπως γνωστά από τα μεγέθη εννεαμήνου και η αγορά τώρα εστιάζει στο 2023, όπου το ενεργειακό κόστος έχει μειωθεί σημαντικά και δεν αποκλείεται να δούμε ξανά κέρδη πάνω από 10 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, οι μέτοχοι όπως έχει ανακοινώσει η εταιρεία θα λάβουν μέρισμα, αφού ο ισολογισμός είναι ισχυρός. Η αποκοπή έχει ανακοινωθεί πως θα γίνει τον Σεπτέμβριο, αλλά το ύψος του αναμένεται να ανακοινωθεί αργότερα."

https://www.liberal.gr/blackbox/oi-hrismoi-karabia-o-dromos-tis-attica-i-cenergy-ston-ftse-kai-i-coca-cola-anebazei

hippy είπε...


@ Andreas D.


χε χε...άπαιχτος!!

mixalis mixalios είπε...

Μεγαλος μαγκας ο Βαρουφάκης. Εχει βρει το καλυτερο crypto και το boostαρει. Αυτα εκανε και ο Musk και εχει χασει τα μισα του λεφτά

Andreas D. είπε...

https://www.newmoney.gr/roh/palmos-oikonomias/epixeiriseis/paris-kiriakopoulos-to-stratigiko-schedio-anaptixis-tis-motodinamiki/

hippy είπε...


Η Ελλάδα θα λάβει 5 δισ. ευρώ επιπλέον κεφάλαια της ΕΕ από αδιάθετα δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης. Αυτό θα ανεβάσει το συνολικό ποσό των κεφαλαίων του RRF σε 36,2 δισ. ευρώ (έναντι 31,2 δισ. ευρώ που είχαν αρχικά χορηγηθεί).

(Καθημερινή)

Andreas D. είπε...

Νέο υψηλό για ΜΟΤΟ (3,32)

Andreas D. είπε...

https://energypress.gr/news/ellinas-efoplistis-flertarei-me-tin-exagora-tis-energeiakis-elinoil-toy-spyroy-karnesi

Andreas D. είπε...

https://www.bankingnews.gr/to-paraskinio-tis-agoras/articles/675601/deka-mikromesaia-xartia-me-apotimisi-proklisi-ti-deixnei-i-kerdoforia-tou-2022

manos είπε...

Φμεζ πλακακι ένα εκατομμύριο και μαζεύουν από κάτω

hippy είπε...


Attica Group: Αναρτήθηκε στο ΓΕΜΗ στις 21 Απριλίου η απόφαση του Δ.Σ της MIG για την έγκριση του debt to equity swap με τη Strix. Την ανταλλαγή, δηλαδή, ομολογιών ανεξόφλητου υπολοίπου 443,8 εκατ. ευρώ, κυριότητας Strix, με το ποσοστό (79,38%),που κατέχει η MIG σε Attica Group. Μετά την παρέλευση 10ημέρου, θα διενεργηθεί το swap. Ορατός κίνδυνος να ζητήσουν γενική συνέλευση μέτοχοι με τουλάχιστον 5% δεν διαφαίνεται, μετά την αποεπένδυση της πλευράς Ηλιόπουλου.


Attica Group ΙΙ: Μετά το swap, οι εξελίξεις θα τρέξουν γρήγορα καθώς η Επιτροπή Ανταγωνισμού έχει ήδη εγκρίνει την απόκτηση του ελέγχου Attica Group από Strix. Επομένως, μένει η έγκριση του ενημερωτικού της υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης.

hippy είπε...


Να συμπληρώσω ότι στο θέμα απορρόφησης της ΑΝΕΚ από την ΑΤΤΙΚΑ πιθανολογώ πως ο Ηλιόπουλος θα συνεχίσει την τακτική των προσφυγών στην Επιτροπή Ανταγωνισμού. Δίχως αποτέλεσμα βέβαια καθώς το θέμα έχει πάρει ήδη έγκριση από τα ΔΣ των 2 εταιρειών και τις ευλογίες της Πειραιώς. Απλά θα υπάρξει καθυστέρηση.

Υπό προϋποθέσεις ίσως βολική, καθώς θα δώσει την ευκαιρία στους κατόχους μετοχών ΑΤΤΙΚΑ, μετά το ταμείο να κερδοσκοπήσουν και με την χανιώτισσα.

mixalis mixalios είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
mixalis mixalios είπε...

Αυτος ο ανθρωπος ηταν ΥΠΟΙΚ μας. Προτεινει την καταργηση των Χρηματιστηριων και της αγορας εργασιας. Ρε τι ζουμε?
https://www.google.com/amp/s/agonaskritis.gr/%25CE%25BF-%25CE%25B3-%25CE%25B2%25CE%25B1%25CF%2581%25CE%25BF%25CF%2585%25CF%2586%25CE%25AC%25CE%25BA%25CE%25B7%25CF%2582-%25CF%2580%25CE%25B1%25CF%2581%25CE%25BF%25CF%2585%25CF%2583%25CE%25AF%25CE%25B1%25CF%2583%25CE%25B5-%25CF%2584%25CE%25BF-%25CF%2583%25CF%2587%25CE%25AD%25CE%25B4%25CE%25B9%25CE%25BF-%25CE%25B3/amp/

hippy είπε...


"Ζουμερά αυγά, φρέσκα λεμόνια" που λέει ο λαός. Το θέμα είναι ότι οι παπαριές του (που γουστάρουν τα 15μελή των λυκείων) χρηματοδοτούνται από τον ΕΝΦΙΑ μου.

mixalis mixalios είπε...

https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/2187484/plhrhs-diereynhsh-apo-ep-antagonismoy-gia-th-sygho.html

mixalis mixalios είπε...

Με απλα λογια, το deal ετσι δεν προχωραει. Αν γινουν αλλαγες το βλέπουμε. Παντως μεχρι 4 Αυγουστου θα εχει τελειωσει η υποθεση. Μεχρι τοτε ΔΕΝ θα εχει ληξει η ΔΠ της Strix. Οπότε αν γίνουν αλλαγες οι μετοχοι ΑΝΕΚ προλαβαινουν. Ε, δεν θα γινουν τα απαραιτητα? Παντως στο ταμπλο θα ζωηρεψει...

hippy είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
hippy είπε...


Should I stay or should I go? Λέω να stay!! Επιτέλους χρονική ορατότητα. Το πιθανότερο φαντάζομαι να μοιραστούν κάποια δρομολόγια και θα ζήσουν αυτοί καλά κι εμείς θα πάμε γι άλλα!!


Εν τω μεταξύ στην Ελλάδα όποιος καταφέρει να τρουπώσει δεν χάνεται.

Ο Tony Ghorayeb της PeterHouse φέρεται να έχει εξαγοράσει μια παλαιά χρηματιστηριακή εταιρεία NUNTIUS, του Αλέξανδρου Μωραιτάκη. Νέος πρόεδρος διορίστηκε ο Πέτρος Δούκας. Ο γνωστός προαγωγός των δομημένων ομολόγων στα συνταξιοδοτικά ταμεία. Στην ομάδα των άχρηστων βολεμένων όπως ο υπηρέτης πολλών αφεντάδων πασόκος Παναγιώτης Ρουμελιώτης, Θεόδωρος Πανταλάκης (Αγροτική, Πειραιώς, Αττικής) κλπ Τρωκτικά.

https://www.google.com/search?q=%CE%92%CF%81%CE%B5+%CE%B5%CE%B3%CF%8E+%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9%CE%BD%CE%B1+%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%80%CF%89%CF%83%CF%89+%CE%92%CE%BF%CF%85%CF%84%CF%83%CE%B1%CF%82&sourceid=chrome&ie=UTF-8#fpstate=ive&vld=cid:84bfc369,vid:sbXjmzPLQDw

VAGGELIS MP είπε...

https://energymag.gr/news/latest-news/epicheiriseis/borei-kai-prepei-o-admie-na-agorasei-tin-dei/

mixalis mixalios είπε...

Καλα, για αυτα τα διαφημιστικά σποτακια πληρωσαν εκει στον ΣΥΡΙΖΑ? Δεν τα εδιναν καλυτερα στη ΝΔ να πληρωσει και το χρεος της? Αφου έτσι κι αλλιως τη ΝΔ βοηθουν...

hippy είπε...


Τι, δεν σου αρέσει ο βάλτος??


Μου΄χουν πάρει κάποια σκληρά ευρά οι στοιχηματικές στο ποδόσφαιρο...θα μου τα επιστρέψουν στις 21 Μάη με την "πρωτιά" της ΝΔ (με την βοήθεια του "τυχερού" χε χε καραγκιόζη βεβαίως βεβαίως)

mixalis mixalios είπε...

Θα δω το δεκαλεπτο του Ανταρσυα για να φτιαχτω. Ειναι αυτη η προεδρας των αρχαιολογων που ειναι πολυ sexy😍

mixalis mixalios είπε...

Ηδη βαρεθηκα στο ντι μπει... Κι εχει ακομα 3 ωρες

mixalis mixalios είπε...

Φοβερος ο Γιανης! Θα φτιαξει και FBI

hippy είπε...


Ο (δημοσκοπικά) καθαρά πρώτος μόνο να χάσει έχει από μια τέτοια διαδικασία. Οπότε no news good news. Γνώμη μου φυσικά.

mixalis mixalios είπε...

Συμφωνω 100%. Αν δεν γινει καποιο χοντρο φαουλ δεν θα αλλαξει κατι σε δεκα ημερες.

mixalis mixalios είπε...

Κουτσουμπας: ΟΧΙ σε όλα. Αν μπορουσε ΟΧΙ θα ελεγε και στον εαυτο του.

mixalis mixalios είπε...

Εγραψε ο Σροιτερ !!! Σουργελο ο Βελοπουλος!

hippy είπε...


ΚΛΜ...έσπασε το πρώτο ρόδι (για φέτος)

mixalis mixalios είπε...

https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/2188775/mig-oloklhrothhke-h-synallagh-me-strix-exoflhthhke.html

mixalis mixalios είπε...

https://www.ot.gr/2023/05/12/naytilia/pos-epireazei-to-aktoploiko-diktyo-grammi-grammi-i-sygxoneysi-attica-anek/

hippy είπε...


Δυο, δυο, πέρασαν να τα τα κορίτσια

https://www.youtube.com/watch?v=npgEDxvC5fI

mixalis mixalios είπε...

Τελικα εισαι παλιος!!! 😜

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Αγαπητοί φίλοι καλησπέρα σας...
Η ημέρα της κάλπης φθάνει...
Τυχερό παιδί ο Αλέξης...
Δουλίτσες με τον Κουλή κάναμε..
Με τον Αλέξη περισσότερες.

mixalis mixalios είπε...

Για πες ΟΠΛΑ. Κερδαει ο Αλεξης?

George Papadopoulos είπε...


Ψυχολόγοι - Σύμβουλοι Ψυχικής Υγείας
https://www.doctoranytime.gr/s/Psychologos

evanmodis είπε...

κε Χίππυ καλησπέρα, συννεφα μαζευτηκαν στο deal Αττ / Ανεκ βλέπετε να ναυαγει ή να γίνεται ΔΠ κοντα στο 0.25 ?

hippy είπε...


K. evanmodis μπορείτε να μου περιγράψετε τα σύννεφα?

hippy είπε...


Παρά τις ανησυχίες περί της δυναμικής της κινεζικής οικονομίας και τις συνέπειές της για τις αγορές του Ειρηνικού, σε θετικό έδαφος διαπραγματεύχθηκαν και πάλι χθες οι μετοχές στο Τόκυο, με τον δείκτη (N225) στις 29.842,99 μονάδες, πάνω 216,65 μονάδες (+0,73%) να αναρριχάται στα υψηλότερα επίπεδα από το 1990.

Δεν έχουν τον Κομφούκιο τους αυτοί οι Γιαπωνέζοι.

mixalis mixalios είπε...

https://www.euro2day.gr/news/politics/article/2189170/euractiv-dhmoskophsh-polyethnikhs-dinei-ntermpi-nd.html
Αγνωστη πολυεθνικη κανει μυστικη δημοσκοπηση... Το εχει απο το πρωι το Euro2day. Δεν εχει βρει κατι πιο σημαντικο να αναφέρει...

mixalis mixalios είπε...

Θα το ριξω στη ρηξη.
ΓΙΑΝΗΣ

mixalis mixalios είπε...

Ολες οι αγορες Ηλία ειναι κοντα στα ψηλα τους. Δεν τους φοβιζει τιποτα. Εμεις μεχρι τις 6000 εχουμε λιγο δρομο 😜

hippy είπε...


Θα συμφωνούσα μαζί σου Μιχαλιό αλλά με τρομάζει ότι είναι "τυχερό παιδί ο Αλέξης".

Μπου χα χα χα...έχω χιούμορ ο άτιμος 😁 😁

Andreas D. είπε...

Επιτέλους...:

https://www.performance.gr/%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%83%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-performance-technologies-%CE%B1%CE%B5-%CF%83%CE%B5-%CF%84%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%BA/

Μαύρος Κύκνος είπε...

Blogger Ο/Η Μαύρος Κύκνος είπε...
Τα χρηματιστήρια είναι προεξοφλητικοί μηχανισμοί. Και το δικό μας ήδη δείχνει αυτοδυναμία Κυριάκου στις 2ες εκλογές:

Blogger Ο/Η Μαύρος Κύκνος είπε...
Ο/Η ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...
βεβαια το μεγαλο ερωτημα ειναι αν θα παμε 1.000 μοναδες η και παραπανω...
εσεις τι λετε...

ΜΠΑΑΑΑ...

20 Ιανουαρίου 2023 στις 7:10 μ.μ.

Ο/Η Μαύρος Κύκνος είπε...
Το ερώτημα απαντήθηκε.

26 Ιανουαρίου 2023 στις 7:02 μ.μ. Διαγραφή

ΥΓ
Σχετικά με τις εκλογές. Η δικιά μου αίσθηση είναι ότι στις 2ες εκλογές η ΝΔ θα είναι εκ νέου κυβέρνηση με 154 βουλευτές (άνετη δηλαδή πλειοψηφία).

27 Ιανουαρίου 2023 στις 10:16 π.μ. Διαγραφή

20 Φεβρουαρίου 2023 στις 4:26 μ.μ. Διαγραφή

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Κυριακή κοντή γιορτή..
Καλή ψήφο σε όλους.

hippy είπε...


Andreas D. είπε...Επιτέλους


Ε ναι...ο χειμώνας πέρασε, καιρός η Περσεφονη να πάει στη μάνα της το επόμενο εξάμηνο.

mixalis mixalios είπε...

Βλέποντας τις προεκλογικες ομιλιες των αρχηγων που γίνονται σε κατι πεζόδρομους, μονοδρομους και αδιεξοδα σε πιανει θλιψη (αν εισαι ο αρχηγος βεβαια... )

hippy είπε...


Προφητικό το τραγούδι του "Νιονιου"...περιεκτικές-αιτιολογημένες οι σκέψεις του.

Πως είναι δυνατόν να ψηφίζει κάποιος τον κρητικόβλακα? Την τζαμπαμαγκίτισα "άγαμη θυγατέρα" των τριών γάμων???

Μ΄αυτά και μ΄αυτά πως είναι δυνατόν να πάει μπροστά η άμαξα Ελλάς με τόση σαβούρα στην καρότσα? Αναφέρομαι στους ελαφρόμυαλους ελληναράδες ψηφοφόρους.

Μαύρος Κύκνος είπε...

Να διορθώσω λίγο την απο Ιανουάριο 2023 πρόβλεψη μου:

2ες εκλογές ισχυρή αυτοδυναμία Νέας Δημοκρατίας με 156 έδρες.

Η διαφορά απο τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι απο 9 μέχρι 12 μονάδες.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Μαύρε Κύκνε...
Τι λόγια είναι αυτα?
(Γέλια)...

hippy είπε...


Χθες ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση της ΑΤΤΙΚΑ. Η Strix έχει πλέον το 91,2269% των μετοχών (που σημαίνει ότι είναι δεδομένο το 3μηνο στήριξης της τιμής μετά την Δημόσια Πρόταση)

358a2d86-34f1-4731-a7b8-ad370690f1dd (athexgroup.gr)

Μαύρος Κύκνος είπε...

ΟΠΛΑΡΧΗΓΕ προς το πραόν κοιτάζουμε τις 1130 μονάδες του Γενικού δείκτη!

hippy είπε...


Προσωπικά πιστεύω ότι στις εκλογές της Κυριακής η ΝΔ θα πάρει πάνω από 35%, ο συριζα λιγότερο από 30% κι ο Ανδρουλάκης λίγο περισσότερο από τα ποσοστά της Φώφης (περί το 8,50%). Πιστεύω επίσης ότι ο οπλαρχηγός, άσχετα με το τι λέει, θα ψηφίσει αυτό που ψήφιζε πάντα (ΝΔ).

Το θέμα είναι τι θα κάνει το ΧΑΑ, κι εμείς οι εξαρτημένοι θαμώνες του. Ένα πιθανό κατά τη γνώμη μου σενάριο είναι άνοδος 100 μονάδες max με το στόχο της επενδυτικής βαθμίδας μετά τις 2ες εκλογές. Προσωπικά έχω κατά νου να μειώσω τη θέση μου αναλογικά σε όλο το χαρτοφυλάκιο και να μηδενίσω μέχρι τέλους Ιουνίου τη θέση στην ΑΛΦΑ που με παιδεύει ανεξαρτήτως τιμής.

50% του ΧΑΑ = Τράπεζες αλλά ειδικά οι 2Ε είναι ήδη (συγκριτικά με τις ευρωπαικές) αρκετά ακριβές.

mixalis mixalios είπε...

Δηλαδη τωρα με τον Συριζα οι εστιατορες θα πληρωνουν περισσοτερες εισφορες?

mixalis mixalios είπε...

Αλλη ερωτηση. Τωρα που τα ψηφοδελτια εχουν το ονομα του εγω που θελω να τον ψηφισω μπορω? Ή μου θα στερησουν τη χαρα?

mixalis mixalios είπε...

Αν τα πραγματα πανε οπως πρεπει το πρωτο που θα πουλησω ειναι η Αλφα. Απο τις δεικτοβαρεις οτι πιο σαπιο υπαρχει. Βεβαια θα ηθελα να ειναι πανω απο 1.4

mixalis mixalios είπε...

Μου λυνονται σιγα σιγα οι αποριες...
https://www.euro2day.gr/news/politics/article/2189853/anagkastika-sta-pshfodeltia-o-g-katroygkalos-mpore.html

hippy είπε...


Παίρνω αμπάριζα από μια παλαιότερη αναφορά του οπλαρχηγού και κάνω εικόνα

Βγαίνει ο Τσίπρας και λέει για μειώσεις φόρων

Στη συνέχεια ο Καρούμπαλος και λέει για την επιβολή ασφαλιστικών κρατήσεων 20% στους ελεύθερους επαγγελματίες

Και μετά η ερώτηση:

"Τους πιστεύετε?"


Καλό?????


ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Πολύ καλό hippy...
,Μου θύμισες παλιές καλές εποχές που έκανα τον εκφωνητή στον Ρ/Σ τηςΝΔ ...παράνομος που είχαμε στήσει τότε.. εγώ ως πρόεδρος τοπικής ΟΝΝΕΔ...επί εποχής πατέρα Μητσοτάκη..με τις πλάτες του Σαμαρά ..τοπικού Βουλευτή της ΝΔ...
Παλιές καλές εποχές..ήταν τότε που κάποιοι..ίσως και εσύ φώναζαν ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο..
Το θετικό είναι ότι προσγειώθηκε και εσύ στην πραγματικότητα έστω και με καθυστέρηση..
Πότε δεν είναι αργά...
Τώρα.. για την επιθυμία που εξεφρασες χθες για το τι θα ψηφίσω..
Να σου υπενθυμίσω πως η ψήφος είναι μυστική...
Το μόνο σίγουρο ότι δεν θα ψηφίσω Μητσοτάκη ξανά..
Κράτα όμως και κάνα μετρητο γιατί από Δευτέρα μπορεί να γίνει της ΤΑΝΑΣ..ανεξάρτητα ποιος θα βγει πρώτος..
Κρατάμε ότι κάτι προβλέψεις για 10 και 15 μονάδες διαφορά έχουν πάει περίπατο..
Έχω την αίσθηση ότι ο Αλέξης είναι τυχερό παιδί.
Τέλος να ξέρεις ότι μου χρωστάς ένα καλό κέρασμα διότι δεν μπήκα στον πειρασμό να βάλουμε το στοίχημα μεταξύ μας και μάλιστα με πλεονέκτημα 5 μονάδων που μου χάριζες ...
Εγώ να ευχηθώ ξανά καλή φηφο σε όλους.

mixalis mixalios είπε...

Παντως εκει στον ΣΥΡΙΖΑ καλο ειναι να κανουν προεκλογικη εκστρατεία στη σιωπη και χωρις διαφημισεις. Οσο μιλανε εκτίθενται και οσο διαφημιζονται χανουν ποσοστα. Πεταξε και η Φωτιου σημερα το μαργαριταρι της.
Τυχερο παιδι ο Κυριακος...

Unkown είπε...

Unknown είπε...
Θελω προγνωστικα μιχαλη καραφλα δεν θελω αλλου...


Μιχαλη πες γ εκλογες κ φαιναλ φορ.


Ωστε να ξερω τι ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ.
ΜΗΝ ΧΑΛΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΝΤΙΔΕΙΚΤΗ
ΕΧΕΙΣ 100% ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΛΟΟΥΝ.

Κ ΜΕΤΑ ΑΝΔΡΕΑ ΓΙΑ ΑΠΕΡΙΤΙΦ ΚΛΟΟΥΝ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ


ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΤΕ ΡΕΖΙΛΗΔΕΣ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙς ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΤΡΟΠΗ ΣΑς ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

19 Μαΐου 2023 στις 9:24 π.μ. Διαγραφή
Blogger Ο/Η Unknown είπε...
Ηλια αν αποτυχεις αλλη μια φορα κ εσυ θα σε ρεζιλεψω οκ???


Εχεις μπολικες αποτυχιες κ αρλουμπες μπαρουφες ...κ εσυ


Εχουν μεινει εδω 5 μακακεσ οποτε που κ που μια φορα υον μηνα μπαονω να γελασω .

Μακακια παει συννεφο εδω ολη μερα χαχαχαχαχα

Απάντηση

Unkown είπε...

Καραααααααααφλααααααααααα μιχαληηηηηηηηη δωσε προγνωστικααααα αντιδεικτηηηηηηηηηηηηη κλοουνννννννννννν ΠΑΝΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΝΑΠΟΔΑΑΑΑΑ ΤΡΕΛΛΑΚΙ ΨΥΧΟΠΑΘΗ.



ΑΝΤΡΕΑΑΑΑΑΑΑΑ ΔΩΣΕ Κ ΕΣΥΥΥΥΥ ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ



ΕΝΑ ΤΑΞΙ ΜΕΙΝΑΤΕ ΤΡΕΙς Κ Ο ΚΟΥΚΟς ΛΕΙΠΟΥΝ ΟΙ ΔΥΟ ΑΡΧΙΜΑΚΑΚΕΣ ΚΑΡΑΦΛΑΣ ΑΝΔΡΕΑς ΧΑΧΑΧΑΧΑ ΖΩΑ ΜΟΣΧΑΡΙΑ ΓΙΔΙΑ

Unkown είπε...

Θελω προγνωστικα μιχαλη καραφλα δεν θελω αλλου...


Μιχαλη πες γ εκλογες κ φαιναλ φορ.


Ωστε να ξερω τι ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ.
ΜΗΝ ΧΑΛΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΝΤΙΔΕΙΚΤΗ
ΕΧΕΙΣ 100% ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΛΟΟΥΝ.

Κ ΜΕΤΑ ΑΝΔΡΕΑ ΓΙΑ ΑΠΕΡΙΤΙΦ ΚΛΟΟΥΝ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ


ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΤΕ ΡΕΖΙΛΗΔΕΣ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙς ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΤΡΟΠΗ ΣΑς ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

19 Μαΐου 2023 στις 9:24 π.μ. Διαγραφή
Blogger Ο/Η Unknown είπε...
Ηλια αν αποτυχεις αλλη μια φορα κ εσυ θα σε ρεζιλεψω οκ???


Εχεις μπολικες αποτυχιες κ αρλουμπες μπαρουφες ...κ εσυ


Εχουν μεινει εδω 5 μακακεσ οποτε που κ που μια φορα υον μηνα μπαονω να γελασω .

Μακακια παει συννεφο εδω ολη μερα χαχαχαχαχα

Απάντηση

19 Μαΐου 2023 στις 4:58 μ.μ. Διαγραφή
Blogger Ο/Η Unknown είπε...
Καραααααααααφλααααααααααα μιχαληηηηηηηηη δωσε προγνωστικααααα αντιδεικτηηηηηηηηηηηηη κλοουνννννννννννν ΠΑΝΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΝΑΠΟΔΑΑΑΑΑ ΤΡΕΛΛΑΚΙ ΨΥΧΟΠΑΘΗ.



ΑΝΤΡΕΑΑΑΑΑΑΑΑ ΔΩΣΕ Κ ΕΣΥΥΥΥΥ ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ



ΕΝΑ ΤΑΞΙ ΜΕΙΝΑΤΕ ΤΡΕΙς Κ Ο ΚΟΥΚΟς ΛΕΙΠΟΥΝ ΟΙ ΔΥΟ ΑΡΧΙΜΑΚΑΚΕΣ ΚΑΡΑΦΛΑΣ ΑΝΔΡΕΑς ΧΑΧΑΧΑΧΑ ΖΩΑ ΜΟΣΧΑΡΙΑ ΓΙΔΙΑ

George Papadopoulos είπε...

Εαν η Φωτιου του συριζα θεωρει μεσαια ταξη εισοδημα 5000 ευρω και θεωρει πως πρεπει να χει αυξημενη φορολογια, σκεφτειτε τι κρυφα πλανα εχουν για τους 'μεγαλοκαρχαριες' των 12000

hippy είπε...


Οπλαρχηγέ μου ΔΕΝ μ΄ενδιαφέρει τι θα ψηφίσεις. Επειδή ωστόσο -ως άνθρωπος της αγοράς- εκτιμώ πως είσαι έξυπνος επαναλαμβάνω

"Ο/Η hippy είπε...

Προσωπικά πιστεύω ότι στις εκλογές της Κυριακής η ΝΔ θα πάρει πάνω από 35%, ο συριζα λιγότερο από 30% κι ο Ανδρουλάκης λίγο περισσότερο από τα ποσοστά της Φώφης (περί το 8,50%).

18 Μαΐου 2023 στις 3:44 μ.μ"


Με μια μικρή αφαίρεση βλέπεις ότι συνεχίζω να πιθανολογώ διαφορά μεγαλύτερη του 5%. Αν διαψευστώ ευχαρίστως να σε κεράσω ότι θελεις, αν επαληθευτώ βολεύομαι με μια μπυρα.

periklisn είπε...

Κυριε Hippy εχετε κανενα νεο για την επιστροφη κεφαλαιου απο την ευαθ?
Απο οτι ειδα μερισμα για φετος δεν προβέπεται.
Επίσημα θα το ξέρουμε στην Γενική Συνέλευση ή πιο νωρις?

hippy είπε...


Δυστυχώς κύριε periklisn πρέπει να κάνετε υπομονή


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2023

Στο πλαίσιο των υποχρεώσεων ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού, η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ & ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΕ (ΕΥΑΘ ΑΕ), ανακοινώνει το Οικονομικό Ημερολόγιο έτους 2023:

Ανακοίνωση Ετήσιων Οικονομικών Αποτελεσμάτων Έτους 2022 : Παρασκευή 21 Απριλίου 2023

Ετήσια Ενημέρωση των Αναλυτών σχετικά με τα Οικονομικά Αποτελέσματα έτους 2022 : Παρασκευή 21 Απριλίου 2023

Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων : Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023

Αποκοπή Μερίσματος : Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023 (*)

Δικαιούχοι Μερίσματος (record date) : Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023 (*)

Έναρξη Καταβολής Μερίσματος μέσω Τραπεζικού Ιδρύματος, το οποίο θα γνωσ
τοποιηθεί με νεότερη ανακοίνωση : Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023 (*)

Ανακοίνωση Οικονομικών Αποτελεσμάτων 6μήνου 2023: Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023

(*) Η απόφαση για την καταβολή μερίσματος καθώς και οι παραπάνω ημερομηνίες τελούν υπό την έγκριση της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων.


(εννοείτε πως δεν θα υπάρξει μερισμα....πιθανολογώ κάποια επιστροφή κεφαλαίου)

hippy είπε...


Δήλωση-πεποίθηση Τσίπρα από το 2007: “Η δύναμη είναι στο παραμύθι…”

https://thecaller.gr/callers-choice/tsipras-i-dinami-ine-sto-paramithi-eksofillo-sto-blow/


Μεγαλώσαμε ρε γαμώτο...δεν μας αρέσουν πια τα παραμύθια.

mixalis mixalios είπε...

Τυχερο παιδι ο Κυριακος....
Ηλια, μονο 5 μοναδες διαφορά ελεγες? Χμμμ....

hippy είπε...


Ικανό και σοβαρό παιδί ο Κυριάκος.

Τυχερό παιδί ο Ευκλείδης !!

Μαύρος Κύκνος είπε...

Οπλαρχηγε όλα καλά???

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Καλησπέρα.
Δόξα το θεό..
Όλα καλά.
Καλή δεύτερη τετραετία.
Φιάσκο Σύριζα..

hippy είπε...


Οπλαρχηγέ η μπύρα θα προτιμούσα να είναι Kaizer...εναλλακτικά την (ελληνική) Βεργίνα...άντε μπας και γνωριστούμε.

hippy είπε...


Ελπίζω μαζί με την τάπα στον καβαλημένο Μπαρούφα, να πάρει το μήνυμα και να εξαφανιστεί και το αλαζονικό "κολλητήρι" του στο μπλογκ. Τον βαρεθήκαμε αφού.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Μετά από αυτό το φιάσκο Σύριζα..όχι μπύρα αλλά και ολόκληρο τραπέζι δικαιούσαι hippy..

mixalis mixalios είπε...

Ηλία, εγώ βλέπω Αχτσιόγλου/Χαρίτση αν και δεν θα ήθελα καμμία αλλαγή στον ΣΥΡΙΖΑ (βολεύει ο Τσίπρας). Επίσης η αριστερά δεν έχει εμπειρία σε ομαλές μεταβάσεις για νέους αρχηγούς. Στις επόμενες θα ανεβεί κι άλλο το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ πιθανότατα σταδιακά θα γυρίσει στα παλιά γνωστά νούμερα, ίσως λίγο αυξημένα από τα 3 και 5%. Στο ΧΑΑ βλέπω ομορφιές ίσως και μέχρι τα υψηλά Σαμαρά φέτος...

hippy είπε...


Αν οι ζαίοι προσεχώς έρθουν τρίτοι θα διαλυθούν Μιχαλιό. Το θέμα μας όμως είναι τι θα κάνει ο Κυριάκος. Διότι το "ελληναράδικο δεν βαριέσαι μωρέ" στα Τέμπη δεν αφορά μόνο τους σταθμάρχες αλλά και τον Καραμανλή. Οι Πάτσηδες δεν έπρεπε να τρυπώσουν στα ψηφοδέλτια, κάποιες υποκλοπές προβληματίζουν.

Στο ΧΑΑ προσωπικά σταθερά φοβάμαι τις τράπεζες και στο 1,35 (ελπίζω να έρθει) ξεκινώ να πουλάω ΑΛΦΑ. Ευτυχώς η προοπτική της επενδυτικής βαθμίδας είναι στήριγμα.

Μαύρος Κύκνος είπε...

Αγαπητέ Οπλαρχηγε το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας το έφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο τρόπος διακυβερνήσεως του 4 χρόνια αλλά και πολιτικού πολιτισμού του.

hippy είπε...


Καλημέρα

φαντάζομαι πως υπάρχει short covering. Αφαιρώ ΕΤΕ, ΑΛΦΑ και ΔΕΗ από τις επιλογές για το 2023.

mixalis mixalios είπε...

Ηλια, παμε υψηλα Σαμαρα, εννοειται οχι σημερα....

Λευτερης είπε...

Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους. Συγχαρητήρια στον Λαό μας για την ωριμότητα που έδειξε σε αυτές της δύσκολες εκλογές. Το αστέρι του Τσίπρα αρχίζει να σβήνει με αυτή τη συσκευασία. Θα τον βρούμε πάλη μπροστά μας, αν αλλάξει μυαλό και σταματήσει να πιστεύει στην δύναμη του παραμυθιού. Μπουκώσαμε στο παραμύθι. Στην αγορά τώρα, αντίθετα με τον Ηλία (καλημέρα Ηλία), κρατάω ΑΛΦΑ μέχρι το 1,50+ ΔΕΗ μέχρι τα 10+ και δίνω ΕΤΕ. Επίσης κρατάω ΜΥΤΙΛ μέχρι τα 30, ΕΧΑΕ Μέχρι τα 5, ΒΙΟΣΟΛ μέχρι το 1. Από Οκτώβρη φρέσκα κουλούρια, με φρέσκια επενδυτική βαθμίδα.

hippy είπε...


Μιχαλιό, Λευτέρη σε ότι με αφορά προτιμώ αυτές που το 2023-2024 θα αυξήσουν το τζίρο και τα κέρδη τους. Πληροφορική σαν κλάδος και κάποιες μεμονωμένες εταιρείες (ΜΥΤΙΛ, ΟΛΠ, ΜΟΤΟ, μερικές μεταλλουργικές πχ αυτές αυτές που κάνουν δουλειές με τα ναυπηγεία). Λιγότερο ή περισσότερο βέβαια με τα λεφτά του ταμείου ανάκαμψης στην πόρτα πολλες θα βοηθηθούν.

mixalis mixalios είπε...

Τεχνικα για το επομενο χρονικο διάστημα θα παιξει ρολο το gap up για τα χαμηλα σημεία και το υψηλο ημέρας για τα υψηλα. Θεωρω οτι το εκλογικο αποτέλεσμα και η επερχόμενη επενδυτικη βαθμιδα δεν τιμολογηθηκε σημερα.

streetboy είπε...

Εκείνος ο οπλαρχηγος που μας είχε ζαλίσει τα παπαρια με τη νίκη του σύριζα πόσο καραγκιόζης ήταν τελικά ρε παιδιά !!!!

manos είπε...

Καλημέρα σε όλους και καλά κέρδη από εδώ και πέρα

streetboy είπε...

Πες μας τώρα βλαμενε και για τις 600 μονάδες που θα πάει το χρηματιστήριο .....εσύ και το άλλο το γιδι ο πανσέληνος......
Πιο μαλ@κας πεθαίνεις λέμε χαχαχα!!

mixalis mixalios είπε...

street, σεμνά και ταπεινά, δεν πατάμε πάνω στον κάλο του άλλου. Νομίζω έχει καταλάβει τη μεγάλη αστοχία στην πρόβλεψη του (το λέω επιεικώς) και για το ΧΑΑ και για τις εκλογές. Η εξήγηση όχι μόνο για τον ΟΠΛΑ αλλά και για τον καθένα μας είναι ότι δεν αφουγκράζεται το τι γίνεται στη χώρα. Ο καθένας στον μικρόκοσμό του νομίζει ότι τα ξέρει όλα. Εμμονές και προκαταλήψεις μας κάνουν να χάνουμε τη μπάλα. Ειδικά για τον ΟΠΛΑ δεν είναι δυνατόν ένας πρώην ΟΝΝΕΔίτης να μην ψηφίζει Μητσοτάκη στην ίσως ιστορικότερη νίκη του κόμματος.
Τες πα, εμένα δεν με νοιάζουν τα κόμματα αλλά είναι ξεκάθαρο ότι ο Μητσοτάκης (ο Κούλης βρε που κάποιοι τον περιπαίζουν) είναι ένας κανονικός, σοβαρός, μορφωμένος και φοβάμαι καλύτερος από αυτό που μας αξίζει πολιτικός. Ας ελπίσουμε ότι η κανονικότητα ήρθε για να μείνει και νομίζω ότι τα κέρδη που ερχονται θα είναι σημαντικά τους επόμενους μήνες/χρόνια. Αρκεί κάποιος να έχει καθαρό μυαλό.

streetboy είπε...

Ακριβώς όπως το είπες Μιχαλιό "δεν πατάμε πάνω στο κάλο του άλλου" ....έχεις δίκιο....και αν μου επιτρέπεις να συμπληρώσω:"τον κάλο που έχει στο κεφάλι" χαχαχα....

mixalis mixalios είπε...

Υψηλοτερα των εκτιμησεων τα αποτελεσματα της ΔΕΗ

https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/2190974/kathara-kerdh-511-ekat-eyro-gia-th-deh-to-proto-tr.html

mixalis mixalios είπε...

Παντως ολες οι κακες ειδησεις μαζεμενες
https://www.euro2day.gr/news/economy/article/2190871/moodys-h-ellada-petyhainei-mia-apo-tis-megalyteres.html
https://www.euro2day.gr/news/market/article/2190951/overweight-stis-ellhnikes-metohes-h-morgan-stanley.html
Καλα, τα διαφημιστικά σποτακια του ΣΥΡIΖΑ δεν τα ειδαν?

mixalis mixalios είπε...

«Τα αποτελέσματα του α΄ τριμήνου επιβεβαιώνουν την πορεία ανάπτυξης στην οποία έχει εισέλθει η ΔΕΗΔΕΗ -0,11% και θέτουν τις βάσεις για την επιστροφή στην διανομή μερισμάτων, αρχής γενομένης από το 2024 με βάση την κερδοφορία της τρέχουσας χρήσης», σημειώνει ο CEO του ομίλου.

Και μερισμα η ΔΕΗ, οσο θυμαμαι οτι πριν 4 χρονια ηταν στα προθυρα χρεωκοπίας

mixalis mixalios είπε...

Και αυτοί οι επενδυτες συνεχιζουν να αγοραζουν ΔΕΗ...

https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/2191038/deh-sto-697-ayxhthhke-h-symmetohh-ths-helikon-long.html

mixalis mixalios είπε...

https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/2191027/attica-ypohreotikh-dhmosia-protash-apo-strix-sta-2.html
Ηταν λιγο large τα καλοπαιδα και μας εδωσαν 5 ποντακια ακομα και μπραβο τους!

mixalis mixalios είπε...

https://twitter.com/i/status/1660687911526846466