Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024

117 σχόλια:

Andreas D. είπε...

https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/2234399/exagorazetai-to-53-ths-entersoft-dhmosia-protash-s.html

hippy είπε...


Καλημέρα

Δικαιωματικά πρωτοσέλιδο η ΕΝΤΕΡ στα σχόλια. Προσωπικά την αποχαιρέτισα πριν λίγο με το τραίνο που έφευγε στις 8 (ταξίδι για την Κατερίνη). Ευχαριστώ την καλή τύχη που αυγάτισε τα χρήματα της συμμετοχής στο placement της ΠΕΙΡ.

mixalis mixalios είπε...

Με την μονη διαφορά ότι μαλλον και Πειρ θα παρουμε οτι πηραμε στο ΔΑΑ, ενταξει λιγο παραπανω...

mixalis mixalios είπε...

Καλοφαγωτα παιδιά! Νομιζω οτι εκει οι υπεραξίες ηταν καλες. Αντε, και εις ανώτερα

hippy είπε...


Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΩΣ με το σχόλιο του Θοδωρή (ΟΑΚ) τόσο για την ΠΕΙΡ όσο και για τις υπόλοιπες συστημικές. ΔΕΝ είναι ευκαιρία. Είναι μια μικρή ξεπέτα με μηδενικό (σχεδόν) ρίσκο.


https://markets.economico.gr/4-2-2024-chaa-peiraios-oles-oi-synthikes-fonazoun-oti-to-placement-den-einai-efkairia-apo-ton-oak-peiraios/

Lohengrin είπε...

Καλημέρα, θα ήθελα να ρωτήσω τον κύριο hippy για την Attica group, είναι καλή για αγορά σε αυτά τα επίπεδα;

Andreas D. είπε...

https://www.bankingnews.gr/to-paraskinio-tis-agoras/articles/725001/pliroforiki-poy-bainei-tora-o-pixis-stis-apotimiseis-tou-kladou-meta-to-deal-tis-entersoft

Andreas D. είπε...

https://www.newmoney.gr/dark-room/i-nd-milai-me-ton-failo-gia-to-evropsifodeltio-i-voutia-tou-pasok-sta-gkalop-i-vrochi-apo-nea-deals-ke-i-chrisi-anadochi-me-ta-61-ekatommiria/

Ντέρμπι Barca - Εntersoft
-Στην υπόθεση της Entersoft υπάρχει η εκκρεμότητα του fund Barca -πριν λίγους μήνες κατείχε επισήμως το 7,5% και τώρα λέγεται ότι έχει αυξήσει το ποσοστό του στο 10%- το οποίο διεκδικεί την αμοιβή του (οι φήμες στην αγορά το φέρουν να ζητά 10 ευρώ/μτχ) για να αποδεχθεί τη στρατηγική συμμαχία με τους μετόχους της SoftOne. Πιθανόν για αυτό στην στρατηγική του Ομίλου Γερμανός δεν υπάρχει συγχώνευση, τουλάχιστον πριν περάσει ένα έτος. Οι μετοχικές ισορροπίες προφανώς και θα φανούν πιο ευκρινώς μετά τη δημόσια πρόταση για την Entersoft. `

austin είπε...

Καλημέρα σας,

Οικονομικά νέα θα πω, απλά δεν θα είναι από το ταμπλό. Όντως αιρετικές πολλές φορές οι απόψεις μου, αλλά δεν δέχομαι σε "ελεύθερη οικονομία" που υποτίθεται πάει καλά, το ΧΑΑ στις 1400 μονάδες, κοντά επί 3 σε σχέση με τα χαμηλά του οι τράπεζες να χρεώνουν 0,50-1,50 ευρώ για διακράτηση λογαριασμού, δεν γίνεται σε καμία χώρα.

Αλλά κυριότερα, αυτό που έγινε με την ΑΙΝΟΣ... Μία ελληνική εταιρεία, η οποία τρώει πρόστιμο χοντρό, την ώρα που η VIVARTIA του CVC με τιμές πιο ακριβές να μην γίνεται (για την ώρα τίποτα). Να μην τα λέω εγώ, ξέρουμε ποια είναι στο CVC στο λονδίνο..

Ελπίζω να γίνεται κατανοητό γιατί λέω ότι "το μέλλον είναι αλλού και τα παιδιά μας έξω". Γιατί δεν υπάρχει στην οικονομία μόνο το ταμπλό και γιατί δεν γίνεται να είναι "τόσο εχθρικό το κράτος στον Έλληνα και στην Ελληνική εταιρεία".

Αυτά, καλή σας συνέχεια.

hippy είπε...


Κύριε Lohengrin την έχω πουλήσει χαμηλότερα λίγο καιρό πριν (θανατώθηκε υπέρ Πειραιώς). Δεν είμαι σίγουρος εάν είναι φθηνή ή ακριβή στα τρέχοντα επίπεδα. Ξέρω μόνο ότι δεν σκοπεύω να την επαναγοράσω.

Κάποιοι αναλυτές λένε για ανανέωση του στόλου, ανακαίνιση πλοιων κλπ. Για μένα αυτά είναι έξοδα που θα μειώσουν τα μετρητά, θα αυξήσουν το δανεισμό, τις αποσβέσεις, δίχως να είναι σίγουρο ότι θα αυξήσουν ομοίως τους επιβάτες. Δεν μου αρέσει ο κλάδος.

Από την άλλη το free float είναι πολύ μικρό, συνεπώς εάν και όταν θελήσουν Πειραιώς, Strix και Βαρδινογιάννης πάνε τη μετοχή όπου θέλουν. Θα θελήσουν όμως? Μια ιδέα θα ήταν να παρακολουθήσετε την εικόνα της ΜΙΓ (σαν παρόμοια περίπτωση)

Lohengrin είπε...

Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

Andreas D. είπε...

Η «ΕΝΤΕΡΣΟΦΤ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ» (εφεξής η «Εταιρεία»), στο πλαίσιο ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού, κατ’ εφαρμογή των αποφάσεων της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της 20.2.2024 και του Διοικητικού Συμβουλίου της 4.3.2024, γνωστοποιεί στο επενδυτικό κοινό ότι την Τετάρτη 6.3.3024 ξεκινά η εφαρμογή του Προγράμματος απόκτησης ιδίων μετοχών με ισχύ μέχρι την 20.2.2026, σύμφωνα με το οποίο προβλέπεται η αγορά δικών της (ιδίων) μετοχών κατ’ ανώτατο όριο σε ποσοστό 2% του συνόλου των υφισταμένων κατά το χρόνο λήψης της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης μετοχών (20.2.2024) και του καταβεβλημένου κεφαλαίου της, που αντιστοιχεί σε 600.000 μετοχές επί συνόλου 30.000.000 μετοχών με εύρος τιμών αγοράς από δύο (2) ευρώ (κατώτατη τιμή) έως δώδεκα (12) ευρώ (ανώτατη τιμή) ανά μετοχή.
Η Εταιρεία δεν κατέχει σήμερα ίδιες μετοχές.
Η Εταιρεία θα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για κάθε περαιτέρω εξέλιξη, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Andreas D. είπε...

Τραγικό:

Μετά η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Τα πράγματα φαίνεται ότι προχωρούν και κάποιοι παίρνουν θέση. Στα συμβόλαια της ΓΕΚ αυτή τη φορά, η κινητικότητα ήταν πολύ μεγάλη. Ο όγκος συναλλαγών έφθασε τα 1.663 συμβόλαια, τα περισσότερα από τις 24 Ιανουαρίου που ξεκίνησε τη ζωή του το συμβόλαιο, που λήγει στις 15 Μαρτίου. Οι μεγαλύτερες συναλλαγές πριν από αυτές χθες είχαν γίνει στις 20 Φεβρουαρίου, ημέρα της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης μετά το placement, με 691 συμβόλαια. Μιλάμε λοιπόν για περίπου δυόμιση φορές τον όγκο συναλλαγών εκείνης της ημέρας. Το άλλο είναι η μείωση των συμβολαίων κατά 16% από 11.855 σε 10.225.

mixalis mixalios είπε...

Αυτο το πραγμα με τις τράπεζες που χρεωνουν για καθε λογαριασμό πραγματικα με ξεπερνάει. Δεν ξερω τι γίνεται στις αλλες τράπεζες αλλα θα πω τι γινεται σιγουρα σε μία. Συνοπτικά, οποιος εχει τη μισθοδοσία του σε αυτην την Τράπεζα ή 10.000 ευρώ δεν χρεωνεται τίποτα. Τώρα, για το αν στο εξωτερικο δεν συμβαίνει σας λεω με σιγουριά οτι συμβαινει και μάλιστα συμβαίνει ακόμα και αν εχεις μεγάλα ποσά και οι χρεωσεις ειναι μεγαλυτερες. Ασε που καποτε χρεωνανε και αρνητικά επιτόκια. Το θεμα austin δεν ειναι αν κάποιος ειναι αιρετικός αλλα να ειναι στην πραγματικότητα.

Long είπε...

Συγγνώμη, αλλά(εδώ) εμείς είμαστε οι τράπεζες.....
Όπως λέω και στη γριά μάνα μου, αν δεν χρεώσουν κάτι παραπάνω πως θα πάρω κανα μέρισμα;-)
Τα 1000ρικα θα κοιτάξουμε ή τα 6ευρα;-))
Η αλήθεια βέβαια είναι πως μια ρύθμιση για πληρωμή μέσω κάρτας και pos που είναι υποχρεωτικό πλέον χρειάζεται.

hippy είπε...


Ελπίζω να γίνεται κατανοητό γιατί λέω ότι "το μέλλον είναι αλλού και τα παιδιά μας έξω".


Απολύτως κατανοητό. Σαν πολυπαιγμένος στο γραμμόφωνο δίσκος 78 στροφών.

mixalis mixalios είπε...

Καλά, αυτο με το CVC εχει ακομη μεγαλυτερη πλακα. Το CVC λοιπόν επενδύει σε 43 χώρες και διαχειρίζεται πανω απο 100 δις. Και επειδη σε αυτο το fund δουλεύει καποια Μητσοτάκη βαλθηκε να τα βαλει με τον Αινο γιατι ο τελευταίος κανει τρελο ανταγωνισμό στον Μπαρμπα Στάθη. Ακαδημαϊκά, ο Μπάρμπα Στάθης εχει το μεγαλυτερο μεριδιο και ο Αινος ειναι πεμπτοεκτος.
Μακαρι να ερθουν 10 CVC να επενδυσουν στην Ελλάδα. Πάντως εδω που τα λεμε ο Μπάρμπα Στάθης εχει ενα μπριαμ κατεψυγμενο μούρλια... Θα ψαξω να βρω και Αινος να συγκρινω...

hippy είπε...


1,2 δις τζίρος

Run EXAE Run

Αχ βρε Κοντόπουλε...λίγο να έμοιαζες του Forrest Gump (στο τρέξιμο...στο μυαλό δεν βλέπω διαφορά)



https://www.youtube.com/watch?v=bSMxl1V8FSg

mixalis mixalios είπε...

Καποτε λοιπόν που ως νέος ήθελα ακόμα περισσοτερο beta λεω θα παρω ενα χιλιαρικο κουαλ και αλλο τοσο Ιλυδα. Είχα παρει 4500 απο καθε μια στα 0.25 περιπου. Την Κουαλ την πουλησα περιξ των 0.4 γιατι με ειχε κουρασει. Κρατησα ΙΛΥΔΑ. Πόρισμα : Εφοσον μια εταιρεια δεν κλείσει κάποια στιγμή θα στο ανταποδώσει.

mixalis mixalios είπε...

Για τον φιλο Lohengrin
Προσωπικά διατηρω μεγαλη θέση στην ΑΤΤΙΚΑ. Θα συμφωνησω με τον Hippy για τον κλάδο. Βεβαια είναι ηγετιδα στον χωρο. Θα περιμενω μεχρι τα ετήσια αποτελέσματα για να δω προθέσεις της διοίκησης. Επειδή όπως είπε ο Ηλίας απαιτούνται αυξημένες επενδύσεις για να πρασινίσει ο στόλος το μονο που φοβαμαι ειναι ΑΜΚ.

mixalis mixalios είπε...

Το 33,67% των μετοχων που ζητήσαμε πηραμε στην ΠΕΙΡ, για να δουμε...

hippy είπε...



Το 33,67% των μετοχων που ζητήσαμε πηραμε στην ΠΕΙΡ

(πρώτη η Eurobank Equities στην ενημέρωση...να τα λέμε κι αυτά)

TATA είπε...

HIPPY μου μια γνώμη, υποθέτω στις τιμές αυτές μπαίνουμε RWE...συμφωνείς φαντάζομαι ε

hippy είπε...


Μιχαλιό μου ζούμε μια παρατεταμένη χρηματιστηριακή άνοιξη...φυσικά δεν θα είναι για πάντα... οι κερδοσκόποι του 1990-1993 (εγώ), 2000-2003 (όχι εγώ), 2009-2019 (όχι εγώ) παρακολούθησαν live "τη θυσία των αμνών" που περιγράφεις. Δυστυχώς η εμπειρία αποκτάται, δεν διδάσκεται.

Θα προσπαθήσω όμως να σε δελεάσω με ένα σκεπτικό. Μας αποδεσμεύεται ρευστότητα 66,33% από την Πειραιώς. ΑΤΤΙΚΑ (με θετικό τον τουρισμό και το μικρό free float)-Performance (με τα λεφτά του ΤΑΑ, την ψηφιοποίηση του κράτους, την μετάβαση κύρια αγορά)-ΙΝΛΟΤ (με Κόκκαλη και θα θα θα), ΙΝΚΑΤ (με έργα και άδειο ταμείο)-ΔΑΑ (με τουρισμό, αξία και μέρισμα)-ΟΛΠ (γνωστά) κλπ.

Δεν είναι ότι όπου βάζω χρήματα παίρνω και το αντίστοιχο ρίσκο...είναι και τα διαφυγόντα από επιλογές που απέρριψα.

Σε ότι με αφορά σκέφτομαι ΔΑΑ, ΔΕΗ και ΠΕΡΦ. Ιδίως για τα χαρτοφυλάκια των παιδιών (όπου ο ΟΛΠ, ΟΠΑΠ και ΜΥΤΙΛ έφτασαν να είναι το 55%)

hippy είπε...


WALL STREET

Μερίσματα: Θα αναγεννηθούν από τις στάχτες τους;

Μετά την χρηματοπιστωτική κρίση του 2008 οι επενδυτές στην Wall Street γύρισαν την πλάτη στις μετοχές μερισματικής απόδοσης

https://www.ot.gr/2024/02/09/agores/wall-street/merismata-tha-anagennithoun-apo-tis-staxtes-tous/

hippy είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
mixalis mixalios είπε...

Φιλε Ηλία, μετα την άνοιξη ερχεται το καλοκαίρι και μετα η βαρυχειμωνιά. Προσδοκώ σε ενα παρατεταμενο καλοκαίρι λοιπον. Άλλωστε και η κλιματικη αλλαγη βοηθάει...😜 Αναφορικά με την εμπειρία, αυτή δεν αποκτάται μόνο αλλα πληρώνεται. Και οι χασούρες μας ειναι τα δίδακτρα.
Μπηκαμε ΔΑΑ, πηραμε λιγα. Μπηκαμε ΠΕΙΡ ελπιζω να κανουμε ξεπέτα και να μην γινουμε μακροπροθεσμοι. Ρευστοτητα έχομεν, ΑΤΤΙΚΑ έχομεν, ΔΕΗ εχομεν και μαλιστα πολλή! ΙΝΛΟΤ οσο το αφεντικο εχει Υγεια θα έχουμε, ΙΝΚΑΤ μαζι της μεχρι τα 6 και θα δουμε. ΟΛΠ στο γνωστο χαρτοφυλακιο.
Τι δεν εχουμε? ΠΕΡΦ. Αμφιταλαντευομαι μεταξυ αυτής και της ΠΡΟΦ. Βρε δεν παιρνουμε κι απο τα δυο μισα μισα? Τελος, λεω να παρω και λιγο αδικημενη ΕΛΧΑ και να κλεισω.
Αυτο που με προβληματιζει Ηλία ειναι οτι αρχιζουμε να εχουμε κοινα χαρτια... Ή εγω μεγαλώνοντας σοβαρευομαι ή εσύ παίρνεις το λαθος δρόμο 😁

hippy είπε...

Δεν ξέρω βέβαια πόσοι από αυτούς γνωρίζουν ή θυμούνται την θυσία των SPACολατρών μόλις 2 χρόνια πριν.

Πώς οι SPACs έγιναν τα "λεφτόδεντρα" της Wall Street

https://www.forbesgreece.gr/story/3498951/pos-oi-spacs-eginan-ta-leftodentra-tis-wall-street

==========================================================================================

Robinhood: Πώς τρεις φίλοι έχασαν όλη την περιουσία τους σε λίγες ημέρες ("επενδύοντας" (?) στα SPACKS)

https://www.moneyreview.gr/business-and-finance/international/28915/robinhood-pos-treis-filoi-echasan-oli-tin-perioysia-toys-se-liges-imeres/?utm_source=push

==========================================================================================

Μαζί με δαύτους και κάμποσοι ακόλουθοι του Τάκη Μορφωνιού...ο Χίππης ευτυχώς όχι



"hippy25 Μαρτίου 2021 - 8:34 μ.μ.

Ο Σουμπέτερ υποστήριζε πως τα κέρδη εμφανίζονται όταν εισαχθούν στην παραγωγική διαδικασία καινοτόμες ιδέες κάθε είδους, οι οποίες αυξάνουν την παραγωγικότητα σημαντικά ή βοηθούν στη δημιουργία εντελώς νέων προϊόντων. Η καινοτομία δίνει στον καπιταλιστή που την εκμεταλλεύεται ένα σημαντικό άλλα δυστυχώς πρόσκαιρο πλεονέκτημα, γιατί πολύ σύντομα οι ανταγωνιστές την αντιγράφουν και αποκαθίσταται η προηγούμενη ισορροπία του τρόμου. Στο βαθμό που η θεωρία του είναι σωστή (εγώ αυτό πιστεύω) καλά μεν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πολλές όμως οι μικρές εταιρείες του κλάδου. Ελάχιστες θα επιζήσουν ως τα 5-7 χρόνια που υπόσχονται αύξηση πωλήσεων και κέρδη. Το ίδιο πιστεύω για τις μικρές καινοτόμες τεχνολογικές όπου απευθύνεται η συντριπτική πλειοψηφία των spacs".

"hippy1 Απριλίου 2021 - 8:24 μ.μ.

Από τα σχόλια κ. Barren (και του κ. Τάκη) είναι εμφανές ότι σχεδόν όλοι εδώ είναι βραχυπρόθεσμοι παίχτες. Συνεπώς επιμένω πως είναι παράδοξο σοβαροί άνθρωποι να δίνουν εμπιστοσύνη σε προβλέψεις σχετικά νέων εταιρειών για το 2025-26-27 (σαφώς και αναφέρομαι στα spacs με την ολιγόχρονη λειτουργία)".

mixalis mixalios είπε...

Για τα spacs δεν σου κρυβω οταν υπηρχε αυτη η φρενίτιδα ενω στο ΧΑΑ υπήρχε στασιμότητα ειχα μπει στον πειρασμο. Δεν ενεδωσα, ο λόγος ηταν οτι δεν μπορουσα να παρακολουθησω καλα τις εξελιξεις εκει... Το βασικο, όπως εχουμε πει, ειναι οτι χτιζεις με κοπο να το διατηρησεις πρωτα και μετα να το αυξήσεις. Συνηθως η απληστια δεν σε αφήνει να το δεις ετσι...

ΤΑΣΟΣ είπε...

Hippy καλησπέρα... Θέλω την άποψή σου για την ACAG...( AUSTRIACARD HOLDINGS AG )...

hippy είπε...


Οι επιζήσαντες του 2000 ΤΑΣΟ, όταν μιλούν μεταξύ τους, συνηθίζουν να αναφέρουν τον ναυαγοσώστη τους. Για την οικογένεια μου ήταν ο Νίκος Λύκος. Βέβαια δεν ήταν η ψιλοκουφάλα που έγινε αργότερα, όταν προσπάθησε κοντά στον ΣΥΡΙΖΑίικο πάτο το 2015 να ξαναμαζέψει τα χαρτιά με την προαιρετική Δημόσια Πρόταση. Με τον σημερινό αριθμό μετοχών όμως, χοντρικά στα €6. Όπως και τώρα.

Νομίζω αξίζει της προσοχής μας, δεν έχω μετοχές, στα υπ΄όψιν από Δευτέρα που θα μηδενίσω σιγά σιγά στην Πειραιώς. Κουφάλα ο Νίκος μεν, όχι αδιάφορος για τη μετοχή του δε.

(ευχαριστώ που μου τη θύμισες)

hippy είπε...


ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ στο ΣΩΣΤΟ


Με τον σημερινό αριθμό μετοχών χοντρικά στα €2,65. Δημόσια πρόταση με κεφαλαιοποίηση ΛΥΚΟΣ (τότε) 30,870 εκ ευρώ περίπου.

hippy είπε...

FLUGHAFEN ZURICH (FHZN SW)

– reported FY23 results with revenue of CHF 1.24bn (vs cons 1.22bn), EBITDA of CHF 677m (vs cons 673m), net profit of CHF 304m (vs cons 286m), and a proposed dividend per share of CHF 5.30 (vs cons 4.78). Looking forward, the company anticipates a year-over-year increase in its revenue and consolidated profit for 2024, and sees passenger volume for the ongoing year at around 95% of the 2019 level (around 30m passengers). (Bloomberg)

Opinion: Numbers came in strong, beating on every metric as the recovery continues. With that, the airport operator managed to print revenues that exceeded the pre-crisis level of 2019 (+2.1%), although the airport operator is still counting fewer passengers than before the pandemic.

Today’s big beat was really in the bottom line, and with that, the proposed dividend surprised on the upside. The board proposed an ordinary dividend of CHF 4.00 per share for the period, along with an additional dividend of CHF 1.30. A year ago, it paid an ordinary dividend of CHF 2.40, with an additional dividend of CHF 1.10.

For 2024, the company guided for around 30m passengers, which is roughly in line with estimates of 30.8m, and which would imply growth of around 3.8% compared to last year. While management continues to expect revenue and consolidated profit to grow this year, analysts are forecasting growth of +3.6% and +4.7%, respectively. In summary, better-than-expected numbers, an in line forecast, and a much better payout to shareholders. We expect shares to trade higher today.

Sales desk view: HOLD

Κεφαλαιοποίηση .... 5,96 δις ευρω
EBITDA ...633,1
Κέρδη....317 εκ ευρώ
Trailing P/E....18,8
Price/Sales ....4.99
Price/Book ....2.11
Enterprise Value/EBITDA....10.31
και μερισματική απόδοση περιπου 3% (με payout ratio 37.08)

Το δικό μας ΔΑΑ έχει σχετικούς με της Ζυρίχης αριθμοδείκτες
Κεφαλαιοποίηση .... 2,6 δις ευρω
EBITDA 367,2 εκατ. ευρώ (+16,7%)
Κέρδη μετά από Φόρους 231,5 εκατ. ευρώ
Trailing P/E....11,23
υποσχόμενο πολύ καλύτερο μέρισμα και (θα τολμήσω να πω) πιο ευοίωνο μέλλον.

mixalis mixalios είπε...

Οτιδηποτε κατω απο το 8. 60 αγοράζεται. Και θα μου πεις πανω απο το 8. 60 ειναι ακριβό? Οχι βέβαια, αλλα μου αρεσει να αγοραζω χαμηλα....

hippy είπε...


Η μάχη για τον FTSE 25, με το ΔΑΑ να θεωρείται δεδομένο πως θα εισέλθει στο δείκτη όπως και πιθανόν μια ακόμη μετοχή.

Μετά τις τελευταίες μεγάλες διακυμάνσεις πάμε να δούμε την κεφαλαιοποίηση των 3 πιο υποψήφιων μετοχών, με την ΕΥΔΑΠ εκεί που βρίσκονταν αισθητά υψηλότερα, να βρίσκεται πλέον στη χειρότερη θέση από ΚΟΥΕΣ και ΣΑΡ (η ΕΛΧΑ βρίσκεται στα 788εκ ευρώ, ωστόσο έχουμε πει πως μετράει η σταθμισμένη κεφαλαιοποίηση, λαμβάνοντας υπόψη και την διασπορά).

ΟΤΟΕΛ: 665εκ ευρώ
ΚΟΥΕΣ: 653εκ ευρώ
ΣΑΡ: 640,4εκ ευρώ
ΕΥΔΑΠ: 607εκ ευρώ

------------------------------------------------------------------------------------------

Με λίγο καυστικό τρόπο θα κλείσουμε …. Σίγουρα οι μετοχές του έχουνε προσφέρει τον τελευταίο περίπου ένα χρόνο μεγάλα κέρδη ….. Μετά βέβαια από πάρα - πάρα πολλά χρόνια καταστροφής, για να τα λέμε όλα ….. Αλλά αυτή η συζήτηση και η ξαφνική θεοποίηση του κ. Κόκκαλη μας εντυπωσιάζει …. Να φτάνουνε οι επενδυτές το 2024 και μετά τα όσα έχουνε συμβεί εδώ και δεκαετίες στο σημείο να θεοποιούνε έναν επιχειρηματία σχεδόν 90χρονών …. Μας ξεπερνάει …. Πάνω από όλα είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για τους επενδυτές …… Και ας μας θεωρείται υπερβολικούς ….. Πάντως να είστε σίγουροι πως δεν είμαστε εμπαθείς με κανένα ….

http://www.greekfinanceforum.com/masakoune/masakoune.html

Οι κρίσιμες περίοδοι-κατά τη γνώμη μου-για την εταιρεία είναι σε έξι περίπου μήνες (που θα βγάλει αποτελέσματα εξαμήνου 2024) και 12 μήνες (που θα βγάλει ετήσια). Πιθανολογώ πως θα είναι κατώτερα των αναμενομένων. Νομίζω ότι με οριζοντα τριών μηνών δεν θα υπάρξει σημαντική αλλαγή συμπεριφοράς, που τροφοδοτείται από τα ευνοικά δημοσιεύματα (θα θα θαθάρια).

Σε ότι με αφορά πήρα θέση στο ομόλογο INLOTB1 κατά την εγγραφή λόγω του μεγάλου κουπονιού και της πιθανότατης πτώσης των επιτοκίων. Ελπίζω να το δώσω τον Μάιο σε τιμές κοντά στο 102,50-103.


Αθανάσιος είπε...

Αγαπητοί Κύριοι.
Με όλο το σεβασμό στην πορεία σας, την εμπειρία σας και το δημόσιο λόγο σας, επιτρέψτε μου να θέσω 3 ζητήματα που αφορούν στα placements και τις δημόσιες εγγραφές και θα ευχόμουν να είχα τις απαντήσεις σας, ακόμα κι αν χρειαστεί να διερευνήσετε κάποια από τα ζητήματα αυτά.

Και γράφω γι΄αυτό, γιατί παρατηρώ ότι κατεξοχήν ασχολείστε με τη συμμετοχή σε εγγραφές μετοχών, είτε αυτές είναι δημόσιες, είτε ιδιωτικές από αδιάθετα τεμάχια υπέρ των παλαιών μετόχων.

Αθανάσιος είπε...

ΘΕΜΑ ΠΡΩΤΟ: ΧΡΕΩΣΕΙΣ
Η συμμετοχή στις δημόσιες προσφορές και η απόκτηση μετοχών σ’ αυτές γινόταν πάντοτε στην Ελλάδα αδάπανα, χωρίς καμία επιβάρυνση ή προμήθεια για τον συμμετέχοντα. Κι αυτό γιατί σκοπός των αναδόχων ή των φορέων διάθεσής τους, οι οποίοι άλλωστε πληρώνονταν αδρά προς τούτο, ήταν η κάλυψη. Και μην επικαλεστείτε τις χρεώσεις στο εξωτερικό για τις IPO, γιατί είναι πράγματα ασύγκριτα.

Τελευταία λοιπόν παρατηρείται το φαινόμενο όλο και περισσότερες ΑΕΠΕΥ να επιβαρύνουν τον πελάτη με έξοδα συμμετοχής, ανάλογα με αυτά της αγοράς μετοχών από τη δευτερογενή αγορά. Έτσι στο πρόσφατο placement της Πειραιώς που σας ενδιαφέρει, από τη πλατφόρμα της ΑΕΠΕΥ, ο πελάτης πλήρωνε κανονική προμήθεια 0,35% επί της αξίας των μετοχών που αγόραζε + τα έξοδα. Αυτό συνεπάγεται απόκτηση των μετοχών της Πειραιώς στα 4,0153 €.

Και μπορεί αυτό να σας φαίνεται ασήμαντο, αλλά σε απόλυτες τιμές δεν είναι. Έτσι όποιος απέκτησε μετοχές Πειραιώς 500.000 ευρώ σε αξία, πλήρωσε 1912 ευρώ περίπου (προμήθεια + έξοδα). Άλλα τόσα, ή μάλλον περισσότερα θα πληρώσει κατά την πώλησή τους.

Οι ΑΕΠΕΥ μάλιστα έχουν ενσωματώσει την επιβάρυνση αυτή και στους όρους συναλλαγών τους:
«Επί των μετοχών που θα παραλάβετε από την κατανομή της Δημόσιας Προσφοράς, θα επιβαρυνθείτε με τις γνωστές προμήθειες συναλλαγών για αγορές μετοχών στο ΧΑ.».

Πέραν της ουσίας για το απαράδεκτο και ανεπίτρεπτο αυτής της τακτικής, επικαλούμαι την εμπειρία σας για να ρωτήσω
1.) Ποιες ΑΕΠΕΥ δεν έχουν μπει ακόμα στον πειρασμό να χρεώνουν για την συμμετοχή στην εγγραφή και
2.) Αν η χρέωση αυτή επιβάλλεται και στην περίπτωση που ο ιδιώτης επενδυτής εγγραφεί σε τράπεζα και αν ναι ποιες τράπεζες δεν την εφαρμόζουν.

Αθανάσιος είπε...

ΘΕΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ: Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ, ΜΕ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑ ΠΟΣΑ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ Ο ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΜΕΤΟΧΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΔΕΔΟΜΕΝΗΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΚΑΛΥΨΗΣ

Και όμως συμβαίνει. Προ καιρού είδα στο youtube ένα βίντεο, κάποιου από τους έλληνες επενδυτές που εμφανίζονται σε βιντεάκια (δεν θυμάμαι αν ήταν στο Οικονομικό Καφενείο ή αλλού), που πρότεινε και υποστήριζε ως εντελώς φυσικό (και αγνοώντας ότι δεν είναι σύννομο) τη συμμετοχή στις δημόσιες εγγραφές με ποσά που δεν διαθέτουμε, από λογαριασµό Margin, δηλ. με χρήση λογαριασμού πίστωσης, χωρίς όμως να αποκαλύπτει το όνομα των ΑΕΠΕΥ που το πράττουν. Συνεπώς αυτό γίνεται. Δυστυχώς δεν κράτησα το link και τώρα δεν το βρίσκω. Ελπίζω ότι δεν το έχει κατεβάσει. Αν το είχατε δει ή θυμηθείτε που αυτό βρίσκεται, πείτε το.

Την πραγματικότητα αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει και χθεσινό δημοσίευμα του Banking News σύμφωνα με το οποίο μεγάλοι ιδιώτες επενδυτές προεγγράφονται σε πολλαπλάσια ποσά, προκειμένου λόγω υπερκάλυψης να λάβουν από τη μειωμένη διάθεση τις μετοχές που θέλουν. Σημειώνει δε ότι πρόκειται για «Γνωστή τακτική και γίνεται από πολλές χρηματιστηριακές εταιρείες σε ανάλογες περιπτώσεις.» Σ’ αυτή την τακτική αποδίδει την πτώση της μετοχής της Πειραιώς τις 2 τελευταίες ημέρες με μεγάλους όγκους, αφού κάποιοι πήραν πολύ περισσότερα από αυτά που περίμεναν ή δεν είχαν τη δυνατότητα να τα πληρώσουν. (https://www.bankingnews.gr/to-paraskinio-tis-agoras/articles/725887/apokleistiko-giati-ypoxorise-meta-to-placement-i-trapeza-peiraios-kai-i-efthyni-megalis-xrimatistiriakis)

Το ερώτημα είναι:
Εφόσον η τακτική αυτή εφαρμόζεται ευρέως, έχει σιωπηρά νομιμοποιηθεί και δεν εμποδίζεται, ποιες είναι οι ΑΕΠΕΥ και οι τράπεζες εκείνες που εξυπηρετούν με αυτόν τον τρόπο, προκειμένου να τις προτιμήσουμε;

Διαφορετικά τυγχάνουμε άνισης κατανομής στην ουσία, σε σχέση με άλλους συμμετέχοντες. Και δεν μιλώ για την μετοχή της Πειραιώς, η οποία δεν ήταν ευκαιρία και προσωπικά έχω συμβολικά μόνο συμμετάσχει, αλλά για τις δεκάδες εγγραφές που έχουν πραγματοποιηθεί κατά καιρούς στο ΧΑΑ.

Αθανάσιος είπε...

ΘΕΜΑ ΤΡΙΤΟ:

Είναι σύνηθες στις εγγραφές, διαθέσεις μετοχών, τοποθετήσεις κλπ να υπάρχει μια προσδοκία ανατίμησης και συνήθως να εκπληρώνεται. Ήθελα όμως να σας ρωτήσω σε ποια στοιχεία στηρίχθηκε η πρόταση σας και η απόφαση σας να συμμετάσχετε στην εγγραφή της Πειραιώς, με δεδομένο ότι α.) ανακοινώθηκε πριν το τέλος της εγγραφής ότι το εύρος περιορίζεται μεταξύ 3.90 και 4.00, με 4 το πιθανότερο σενάριο κλεισίματος. β.) η τιμή την ίδια μέρα στο ταμπλό διακυμαινόταν μεταξύ 4,0980 και 4,1640, όπου και έκλεισε. Άρα σχεδόν μηδενικό discount. Και χωρίς να υπάρχει το φορτίο των νέων μετοχών.

Ακόμα κι αν θεωρήσουμε ότι δεν υπήρξαν θεσμικοί ή μεγάλοι ιδιώτες που πήραν περισσότερα από όσα υπολόγιζαν και άρα θα πωλήσουν, ακόμα κι αν θεωρήσουμε ότι η μετοχή δεν θα πέσει κάτω από τα 4€, ακόμα κι αν θεωρήσουμε ότι η τιμή της πρώτης μέρας διαπραγμάτευσης, θα είναι η τιμή της ημέρας κλεισίματος του βιβλίου, ήτοι 4,1640, Ποιο είναι το καθαρό κέρδος; Και ποια είναι η σχέση ρίσκου και αναμενόμενης απόδοσης; Άξιζε το ρίσκο για ένα +2,45% έως +4,1% μικτό, από το οποίο πρέπει να αφαιρεθούν οι προμήθειες αγοράς και πώλησης; Μιλώ με βάση τα δεδομένα κατά το χρόνο της επένδυσης (Τετ 6.3.2024, τιμή μετοχής 4,0980 έως 4,1640). Όχι με βάση τα σημερινά, τα οποία δεν θα μπορούσαν να προβλεφθούν.

ΥΓ Είμαι υπέρμαχος των δημοσίων εγγραφών. Απλώς στην Πειραιώς με τον τρόπο που διενεργήθηκε, χωρίς ουσιαστικό discount, ήμουν και είμαι επιφυλακτικός.

Ελπίζω να μην έκανα κατάχρηση του χώρου.
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

mixalis mixalios είπε...

Αθανάσιε,

Αναφορικά με το πρώτο σου ερώτημα επιβεβαιώνω αυτόν τον κανόνα τόσο για τις ΑΧΕ όσο και για τις Τράπεζες. Αυτό, βέβαια, αφορά τα placements. Στη Δημόσια Εγγραφή στο ΔΑΑ (δηλαδή στην πρωτογενή αγορά) δεν εφαρμόζονται αυτές οι χρεώσεις.

mixalis mixalios είπε...

Αναφορικά με το δεύτερο θέμα θεωρώ πιθανό πως κάτι τέτοιο κάνει η fast finance αν κρίνω από την προτροπή του site του μικρομετόχου που συνεργάζεται για κάτι τέτοιο. Δεν ξέρω αν είναι margin ή ¨αέρας" των δύο ημερών. Ομολογώ πως δεν ξέρω αν κάτι τέτοιο είναι σύννομο ή όχι. Τέτοιου είδους θέματα δημιουργούν πιθανά ευκαιρίες από την άλλη και πρόσκαιρες "ανωμαλίες" στην πορεία της μετοχής.

mixalis mixalios είπε...

Προσωπικά μπήκα με τη λογική της ξεπέτας χωρίς να με προβληματίζει να γίνω και πιο μακροπρόθεσμος αν βραχυπρόθεσμα χάνω ή κερδίζω λίγο. Σε σύγκριση με άλλες Τράπεζες είναι πιο φτηνή (εκτός της Alpha που έχω μικρή θέση αλλά δεν τρελαίνομαι). Στην ΠΕΙΡΑΙΩΣ έχω εμπιστοσύνη στη Διοίκηση και πιο συγκεκριμένα στον Μεγάλου που έχει τύχει να του έχω μιλήσει κανά δυο φορές (επιπόλαια) και να έχω παρακολουθήσει δια ζώσης ομιλίες/παρουσιάσεις του και μου έχει κάνει εξαιρετική εντύπωση. Είναι ένα turn around story σε κίνηση. To προσωπικό της είναι σε σημαντικό βαθμό εξωστρεφές αν και έχει ακόμα περιθώριο να ξεχωρίσει ή ήρα από το στάρι εκεί. Έχει μεγάλο πελατολόγιο που δυνητικά μπορεί να αναπτύξει. Έχει υψηλό beta που μου αρέσει. Και βέβαια έχει και τα περισσότερα προβλήματα που πρέπει να λύσει. Παρ' όλα αυτά έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου.
Δεν απoκλείω καθόλου και άμεσα να κάνει κίνηση για υψηλότερα χωρίς να με προβληματίσει αν δεν την κάνει. Έχω ξαναπεί ότι μέχρι το 2026 είμαστε καραlong. Και οι τράπεζες είναι must στο ποσοστό που ο καθένας αντέχει. Τώρα αν πω ότι δεν επηρεάστηκα και από την πορεία της ΕΤΕ θα πω ψέμματα...

mixalis mixalios είπε...

Α και καλώς ήρθες!
Όπως ξέρεις εδώ τη γνώμη μας λέμε και συνήθως πέφτουμε έξω! χαχαχαχα...

hippy είπε...


Το θέμα της προμήθειας μου κακοφάνηκε κι εμένα. Το εφάρμοσαν σίγουρα Solidus, Optima, Eurobank και Παντελάκης ΑΧΕ.

Στο 2ο θέμα των πωλήσεων και τα "δαιμόνια" που έσπειρε το banking news δυσκολεύομαι να το δεχτώ. Καλά για την πολλαπλάσια εγγραφή. Ως προς την πώληση όμως κατά τη διανομή πήραμε μετοχές ΠΕΙΡΕ. Άρα πως τις πούλησαν οι ενδιαφερόμενοι? Αφού δεν διαπραγματευόντουσαν. Θα έπρεπε να το ξέρουν πολύ πρωτύτερα και να είχαν δανειστεί τους τίτλους απ΄την κεφαλαιαγορά.

Τέλος πάντων παίρνω το ρίσκο να πιθανολογήσω ότι δύσκολα τα κερδοσκοπικά funds θα πουλήσουν με ζημιά κάτω από τα 4 ευρώ. Σε ότι με αφορά θα περιμένω την αύξηση της στάθμισης στους δείκτες της Τρίτης πριν κάνω οτιδήποτε.

hippy είπε...


Δεν πολυσυμπαθώ τον τραπεζικό κλάδο, ούτε φυσικά την ΠΕΙΡ. Μου έκανε εντύπωση όμως το σχόλιο του χρήστη lion στο capital που με αφορμή τα 4α τρίμηνα 2024 συνέκρινε την ΠΕΙΡ με την ΕΥΡΩΒ και την έβρισκε καλύτερη



https://www.capital.gr/forum/thread/7114183/?page=797&messageId=7985177

mixalis mixalios είπε...

Ειπα, λοιπον οτι ο ΔΑΑ κατω απο τα 8.60 αγοράζεται. Πηρα σημερα στα 8.588.
Επίσης, ειπα να ξεκινησω να αγοραζω λιγο λιγο πληροφορικη. Έβαλα να παρω ΠΡΟΦ στα 4.31.Εμπλεξα με τη δουλειά και παιρνω χαμπαρι με το κλείσιμο οτι πήρα και λεω οτι ειμαι πολυ μαγκας αφου εκλεισε στα 4.43. Αμ δε, μου εδωσαν ολα κι ολα 146 τεμάχια... Τες πα, αν δεν θελει η προφ θα παρω περφ, ετσι κι αλλιώς μοιαζουν τα ονόματά τους 😜 ειναι και στον ιδιο κλαδο... 😁

hippy είπε...


Μιχαλιό...και τις δύο τις θέλουμε!! Γυρίζουμε το 15% των Ι σε δαύτες και δεν στεναχωριόμαστε...τα θέλουμε όλα...τα θέλουμε τώρα (και μετά επίσης)

Long είπε...

Hippy θα ήθελα πολύ να κεράσω τσιπουράκι...
Βέβαια εγώ σε έχω δει και σ΄ωραίος τύπος ενώ εσύ.....
Έρχομαι και Γλυφάδα....

Andreas D. είπε...

Wiseman (ασχολίαστο):

ΤΕΝΕΡΓ: Το δίλημμα των επενδυτών
Αγαπητοί αναγνώστες, όσοι έχουν στην κατοχή τους ΣΜΕ ΤΕΝΕΡΓ2403 και θέλουν να τα ρολάρουν σε ΤΕΝΕΡΓ2406 έχουν ένα big πρόβλημα.
Το gap τιμών μεταξύ των δυο ΣΜΕ είναι τεράστιο και ξεπερνάει τα 20 σεντς.
Χθες μάλιστα έφτασε και τα 25 σεντς.
Προσέξτε.
Στην SPOT αγορά, χθες η ΤΕΝΕΡΓ ΤΕΝΕΡΓ 0,36% 16,80 έκλεισε στα 16,86.
To ΣΜΕ ΤΕΝΕΡΓ2403 εκείνη την ώρα βρισκόταν στα 16,86 ευρώ.
Όμως το ΤΕΝΕΡΓ2406, έπαιζε στα 17,10 ευρώ.
Δηλαδή διαφορά μεταξύ των δυο, 24 σεντς.
Κάποια στιγμή, δε, στις 17:09 υπήρχε offer στα 17,23 ευρώ για το ΤΕΝΕΡΓ2406.
Αυτό σημαίνει ότι όποιος θέλει να ρολάρει τα συμβόλαια του με νέα της επομένης χρονικής περιόδου θα πρέπει να πληρώσει 24 σεντς κάτι που σημαίνει ότι του τρώει μεγάλο μέρος από τα μετρητά του.
Αυτό που συμφέρει είναι κάποιος να περιμένει να λήξουν τα ΣΜΕ την ερχομένη Παρασκευή και να αγοράσει τις μετοχές που έχει το δικαίωμα.

hippy είπε...


Παρόμοια εικόνα υπήρχε και τα ΣΜΕ της Πειραιώς. Η σειρά TPEIR2406 έχει περισσότερο από 2% premium έναντι της TPEIR24063. Ενδεικτικά μέγιστη τιμή σήμερα 4,06-χθες 4,06-προχθες 4,11-στη "σφαγή" της Παρασκευής 4,20....Κανονικό κούρεμα των στριμωγμένων πριν μπουν στην "ασφάλεια" (?) του επόμενου τριμήνου.

Η ΤΕΝΕΡΓ βέβαια είναι άλλη περίπτωση. Προεξοφλούν αραβική άνοιξη.

Andreas D. είπε...

Ηλία,
κατάλαβες τι έγραψε?

"Αυτό που συμφέρει είναι κάποιος να περιμένει να λήξουν τα ΣΜΕ την ερχομένη Παρασκευή και να αγοράσει τις μετοχές που έχει το δικαίωμα".

hippy είπε...


Αγαπητέ Long, αφού είσαι στην Αθήνα, ευχαρίστως. Μπορούμε να αλλάξουμε τηλέφωνα είτε με προσωπικό μήνυμα στον capital, είτε στο messenger του Facebook, και να το κανονίσουμε. Δίχως κέρασμα, εννοείται.

Andreas D. είπε...

https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/2235869/plhroforikh-pyrodotei-exagores-h-elleipsh-prosopik.html?fbclid=IwAR1Fj09GluMvf0MSmijJ-2sVbTUd0IwQwLWuK86NgdRVOyBuL5QsMeeY5DY

hippy είπε...


Αντρέα απ΄ότι κατάλαβα εννοεί ότι θα αγοράσει τις μετοχές της ΤΕΝΕΡΓ φτηνότερα (καταβάλλοντας όμως πολλαπλάσιο κεφάλαιο). Δεν έχω θέση, ούτε και παρακολουθώ την σχέση της μετοχής με το ΣΜΕ. Ούτε κερδοσκοπώ στα παράγωγα. Τα χρησιμοποιώ μόνο σε περιπτώσεις ΑΜΚ ή placement για να χετζάρω τη θέση μου (όπως τώρα στην Πειραιώς που την Παρασκευή θα κάνω φυσική παράδοση).

Σήμερα TENERGY2406 στα 17,49 έναντι TENERGY2403 στα 17,19 και μετοχής 17,23...νομίζω πως κάποιοι ποντάρουν σε συμφωνία προσεχώς εξού και το premium.

Andreas D. είπε...

Ναι Ηλία,

πως θα εξασκήσει κάποιος π.χ 100 συμβόλαια? (10,000 μετοχές χ 17 ευρώ)

ΝίκοςΤ είπε...

@ mixalis mixalios
Και γιατί να σας δώκουμε κύριε τις ΠΡΟΦ μας; Εμείς τι θα έχουμε;


Ενημερωτικά τώρα. Δεν μπήκα στην ΠΕΙΡ στο placement,αλλά αγόρασα ολίγα από το tableau στα 3,89.Λέτε να χαρώ;

Φίλε Ηλία διδάσκεις,συνέχισε το ευγενές έργο σου.

Καλησπέρα σε όλους τους πιστούς της σελίδας.

hippy είπε...


Νικόλα μου καλησπέρα...να σε συγχαρώ κι απ΄εδώ για τις επιτυχίες του γιού σου. Ευτύχησε να έχει βέβαια άξιους γονείς


Σόλων και Κροίσος

https://www.offlinepost.gr/2023/01/05/solon-kai-kroisos-mia-didaktikh-istoria-apo-ton-hrodoto/



Andreas D. είπε...

Μου ανέφεραν ένα επερχόμενο deal το οποίο θα προσπαθήσω να περιγράψω:

https://www.youtube.com/watch?v=aZm4eZN6w8E

hippy είπε...


Βούδας με τα επτά χέρια-επτά αδελφές (καρτελ)-ΕΛΙΝ?


Είμαι πολύ κακός στην λύση αινιγμάτων....για καλαμπούρι το έγραψα!

Καλημέρα

mixalis mixalios είπε...

Χαχαχα, χρειαζεται φαντασία που εγω δεν...
Σημερις πηρα ΠΕΡΦ στο 5.38 αφου δεν μου δινει ο Νικος τις δικες του ΠΡΟΦ. Ας ειναι...😜
Ειμαι σε καλο δρόμο για αποεπενδυση απο ΤΕΝΕΡΓ. Φαινεται πως ηρθε η ωρα της και τα μουαγιεν (που δεν συμπαθει ο Ηλίας) βοήθησαν. Μου αρεσει να κερδιζω τον Hippy γιατι ειναι ωραιο να κερδιζεις τους καλυτερους!!! Χεχεχε. Κατσε να πουλησω πρωτα βεβαια...

mixalis mixalios είπε...

Νίκο θα μου κανει μεγαλη έκπληξη να μην παει καλα η Πειρ. Οταν (συντομα) φυγουν οι γρηγοροι όλα θα πάρουν το δρομο τους (λέω εγώ) .

hippy είπε...


Φιλαράκο Μιχαλιό μπράβο σου και χαλάλι σου!! Είσαι η Λέστερ του 2016!! Του χρόνου Άρσεναλ και του αντίχρονου Σίτυ. Ποιος Χίππης χε χε χε.

Χωρίς πλάκα το τελευταίο 12μηνο έχεις δώσει ρέστα!! Σε καμαρώνω αλλά φοβάμαι λίγο για σένα...κάνε κουμάντο και άσε μερικά Ι στο τραπέζι...ξέρεις, για τους σερβιτόρους.

mixalis mixalios είπε...

Ηλία σκέφτομαι να δωσω εκεινα τα δυο Ι και να παρω ΙΝΤΚΑ, χαχαχαχα

Η χειρότερη επιλογή στις αγορές είναι αυτή της αλαζονείας ή αλλιώς η πεποίθηση οτι το έχω... Είναι αλήθεια ότι οι πιο πολλοι απο εμάς και σίγουρα εγώ έχουμε πληρώσει δίδακτρα με τις κατά καιρούς λαθος επιλογές μας. Καθε επιλογή μας κανει σοφοτερους αλλά όχι παντογνωστες. Η επιλογή μου λεει οτι μεχρι το 2026 θα είμαστε καλά και επιλεγω μετοχές που μεχρι τότε εχουν προοπτική λογω ΤΑΑ και καλης διοίκησης. Αλλά θελω και λιγο beta βρε παιδι μου...
Πάντως Ηλία σε ευχαριστω πολύ για τις σκεψεις σου. Βοηθάς πολύ και καθε τι που γράφεις το μετραω διπλά. Φέρεις "ευθυνη" για την καλη πορεια του χαρτοφυλακιου μου φετος.
Α, και για οποιον πιστεύει οτι δεν χρειάζεται ΤΥΧΗ να γυρισει πλευρο..
Καλημερες σε όλους!

mixalis mixalios είπε...

Αντε παλι με τα rebalancing... Εκει στο Λιμάνι τι γίνεται? Γιορταζουν την εξάρα του Ολυμπιακου?

mixalis mixalios είπε...

Το επομενο ρισκαδορικο project που "σιγουρα" θα λατρέψει ο Ηλίας ειναι αυτό
https://www.capital.gr/epixeiriseis/3781020/to-xronodiagramma-gia-sugxoneusi-kai-amk-ton-attica-pagkritia/
Αν τα παλικάρια της ΙΝΚΑΤ δειξουν τον ιδιο ζηλο βεβαια..

ΝίκοςΤ είπε...

Του ΟΛΠ δεηθώμεν!
Καλησπέρα σας.

mixalis mixalios είπε...

Δηλαδής αν η Ζουλου σταματησουν τον ανταρτοπολεμο στο Σουεζ που θα παει ο Λιμενας?

DK είπε...

Ξέρει κάποιος ποιες χρηματιστηριακές χρησιμοποιούν το inBroker του ΧΑΑ για trading? Η χρηματιστηριακή μου έβαλε το Ζ-trade και είναι παντελώς απαράδεκτο λογισμικό.

hippy είπε...


Φωτιά στο Λιμάνι

https://www.youtube.com/watch?v=9ipV1EmnbIU

hippy είπε...


ATT-Παγκρήτια

“two drunks do not make a stable team” που έλεγε κι ο Πλάτωνας...


"Η τράπεζα που θα προκύψει από τη συγχώνευση θα είναι πλήρως εξυγιασμένη, με μηδενικό αναβαλλόμενο φόρο και καλύτερο δείκτη NPEs από τις συστημικές"


Δυό παπαριές στην ίδια πρόταση Μιχαλιό. Αναβαλλόμενος φόρος προφανώς και δεν υπάρχει καθώς τότε που ο φορολογούμενος πλήρωνε για δαύτον η ΑΤΤ ήταν ημιθανής στην εντατική και ρούφηξε ΤΣΑΥ, ΤΣΜΕΔΕ και ΤΧΣ.


"καλύτερος δείκτης NPEs"

Ούτε ο ΑΡΚΑΣ δεν τα λέει τόσο χαριτωμένα.

mixalis mixalios είπε...


Ετσι, διαρηρείται η πιστοληπτική αξιολόγηση Ba1, δυο βαθμίδες κάτω από το investment grade.
https://www.euro2day.gr/news/economy/article/2236469/moodys.html

Νομιζω οτι η Moody s μας εχει μονο ενα σκαλοπατι κατω απο την επενδυτικη βαθμιδα. Το Euro2day τα εχει παιξει...

mixalis mixalios είπε...

Σημερα η ΑΤΤ εχει 35% Npe, η Παγκρητια δεν ξερω. Το προσωπικό τοσο στην Αττικής οσο και στην Παγκρητια δεν κανει... Η Παγκρητια μετραει στην Κρήτη που ειναι σημαντική αλλα απο μονη της δεν φτάνει. Πολλά τα προβλήματα λοιπον αλλά αν υπάρχει εστω και μία πιθανότητα το άρθρο να ισχύει και οι εφοπλιστές βαλουν πραγματικα λεφτα τότε ίσως ενα μικρο bet να αξιζει. Αλλα μεχρι τοτε εχουμε καιρο....
Αυτη η Moodys είναι πολύ αυστηρή οταν τα spreads με την Γερμανία ειναι σχεδον 90 πόντους

mixalis mixalios είπε...

Το διόρθωσε το Euro2day, τελικά είμαστε μονο μια βαθμιδα παρακάτω. Τσαντιζομαι οταν έχεις ενα υποτιθέμενο σοβαρό οικονομικό site που χανει τα βασικά. Τες πα, οπως λεει και η Αντζελα, ουδεις άσφαλτος

hippy είπε...


Κάποιοι άνθρωποι είναι πολλοί τυχεροί. Όπως ο Κόκκαλης που επωφελήθηκε τεράστια από τη δυνατότητα που έδωσε η ΕΕ στο Ελληνικό Δημόσιο (ΥΠΟΙΚ Βάσω Παπανδρέου) να υλοποιήσει προγραμματικές συμφωνίες (δηλαδή απ΄ευθείας αναθέσεις δίχως διαγωνισμό) την περίοδο 1996-1999 προκειμένου να ενισχυθούν οι εγχώριες βιομηχανίες για να αντέξουν τον Ευρωπαϊκό ανταγωνισμό (αντίστοιχο των αγροτικών προγραμμάτων αλλαγής καλλιεργιών). Ο Σωκράτης έχτισε το μύθο του "ληστεύοντας" ΟΤΕ, ΟΠΑΠ κ.α.

Μία από τα ίδια ο Σάλλας...ο κ. Αλβανός (πρόεδρος ΠΑΣΕΧΑ) έλεγε "τον πήραμε με ένα φθαρμένο παλτό από την Πάντειο, τον βάλαμε πρόεδρο στην Πειραιώς και τώρα "τρώει" χωρίς να μας μιλάει". Άφησε καμένα χωράφια στην ΠΕΙΡ, το ίδιο απ΄όσο ξέρω και στην Παγκρήτια. Φαντάζομαι πως και η Μακεδονίτικη θα κουβαλάει αμαρτίες.

Δεν διαφωνώ πάντως με την πιθανή κερδοσκοπία που βλέπεις. Συμφωνώ μαζί σου ότι καμιά φορά είναι καλό να ακολουθείς τους πονηρούς. Φτάνει να ξέρεις τι κάνεις και να πηγαίνεις τοίχο τοίχο μην φας καμιά αδέσποτη.

TATA είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

ΧΙΠΠΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΦΙΛΕ, ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ RWE ΣΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ? ΕΧΕΙ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ ΑΡΚΕΤΑ, ΔΕΝ ΕΧΩ ΥΠΟΨΗ ΜΟΥ ΚΑΠΟΙΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΛΟΓΟ ΓΙ ΑΥΤΟ

hippy είπε...


Όπως ξέρουμε o DAX επηρεάζεται-χειραγωγείται από 4 μετοχές SAP, Siemens, Allianz, Deutsche Telekom. Οπότε αυτό που βλέπουμε στη Γερμανία είναι λίγο μαγική εικόνα. Ο δείκτης ανεβαίνει, η μεγάλη πλειοψηφία των μετοχών πέφτει.

Για την RWE το P/E ~ 15,9x είναι χαμηλότερο από τo P/E της γερμανικής αγοράς 16,4x.

Τα κέρδη προβλέπεται να αυξηθούν κατά 7,47% ετησίως, μάλλον μικρό.

Οι αναλυτές κατά μέσο όρο βλέπουν για φέτος αύξηση τιμής 50%.

Τα κακά νέα είναι η σχετικά χαμηλή μερισματική απόδοση 3,22% που δεν υποστηρίζεται καλά μάλιστα από τις ταμειακές ροές.

Τα περιθώρια κέρδους (4,2%) είναι χαμηλότερα από πέρυσι (6,1%).

Το "κάνε μάγο να σε κάνω πλούσιο" κρύβεται νομίζω στον ρωσο ουκρανικό πόλεμο που θα επιτρέψει νωρίτερα ή αργότερα την εκ νέου ροή του φθηνού φυσικού αερίου. Προσωπικά έχω μηδενίσει τη θέση μου στη Γερμανία προ διμήνου με περίπου μηδενικό αποτέλεσμα (SAP, RWE κέρδος-BAYN, BASF ζημιά). Καθώς έχω διπλή φορολόγηση στο μέρισμα, ΔΕΝ σκοπεύω να την ξανανοίξω, έφερα τα χρήματα στη δική μας αγορά. Εάν έχουμε κάπου συγκριτικό πλεονέκτημα είναι στο ΧΑΑ. Είναι δίπλα μας, το γνωρίζουμε καλύτερα.

mixalis mixalios είπε...

Εκει στα 1386 με 1390 πρεπει να δουμε τι θα κάνουμε (αγορές ή πωλήσεις)...

hippy είπε...


....ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ.......

καλή συνέχεια...κάθε μέρα νέα μέρα....ξυπνήστε με το Πάσχα!!

mixalis mixalios είπε...

Ηθελα να βοηθησω τη χρηματιστηριακη μου να βγαλει καμιά προμήθεια αλλα ισως κοιταξω να πέσω σε εαρινη ναρκη κι εγω. Θα κανω υπεροχο δέρμα...
Εκτος αν παρω ΦΡΙΓΟ... χαχαχαχα

Λευτερης είπε...

Είπαμε σαρακοστή σε ΟΛΑ.

Λευτερης είπε...

Ψηφίστηκε το ν/σ για την επιτάχυνση της Δικαιοσύνης
Με το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης υλοποιείται μια σειρά τροποποιήσεων στον Αστικό Κώδικα και στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, με στόχο την επιτάχυνση της Δικαιοσύνης μέσω της μεταφοράς ύλης στους Δικηγόρους και Συμβολαιογράφους, η οποία μέχρι σήμερα απασχολεί αποκλειστικώς τους Δικαστές.
Βάσει των εισηγούμενων διατάξεων, προβλέπεται να πραγματοποιούνται από Δικηγόρους του Δικηγορικού Συλλόγου του κατά τόπον αρμόδιου Πρωτοδικείου:
• η εγγραφή και τροποποίηση καταστατικού μεγάλης μερίδας σωματείων – επαγγελματικών ενώσεων, συνδικαλιστικών οργανώσεων σωματειακής μορφής, καθώς και αθλητικών σωματείων.
• η έκδοση πράξης χορήγησης κληρονομητηρίου.
• η σύνταξη πράξης αποδοχής κληρονομιάς.
• Οι εγγραφές και οι εξαλείψεις συναινετικών προσημειώσεων υποθήκης.
Ακόμη, επιχειρείται περαιτέρω αποφόρτιση των γραμματειών των Δικαστηρίων, με την πρόβλεψη λήψης ένορκης βεβαίωσης αποκλειστικώς από Συμβολαιογράφους ή/και Δικηγόρους.
Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται διατάξεις οργάνωσης του Ταμείου Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων, του ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ. και της διαδικασίας πληρωμής των αποζημιώσεων των δικηγόρων στο πλαίσιο της νομικής βοήθειας, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία εκκαθάρισης και πληρωμής αποζημιώσεων νομικής βοήθειας.
Παράλληλα, η έκδοση διάταξης για εγγραφές και τροποποιήσεις καταστατικών σωματείων θα επικουρείται από δικηγόρο προκειμένου να επιταχύνεται η διαδικασία.
Επιπλέον, επεκτείνεται το πεδίο εφαρμογής του νόμου 4990/2022 για τους whistleblowers και στα αδικήματα δωροδοκίας, ενσωματώνοντας έτσι στο εθνικό δίκαιο την σύσταση του ΟΟΣΑ και διευρύνοντας την διαφάνεια αλλά και την προστασία τους μέσω του ενωσιακού δικαίου.
Τέλος, η αρμοδιότητα άσκησης ποινικής δίωξης περιέρχεται αποκλειστικά στον οικονομικό εισαγγελέα, ο οποίος δίνει απευθείας παραγγελία διενέργειας κυρίας ανάκρισης, προς τον αρμόδιο ανακριτή.

hippy είπε...


Την Παρασκευή, η Moody’s έστειλε ένα μήνυμα/προειδοποίηση για τη σχέση της έγκαιρης απονομής δικαιοσύνης με την απόδοση ανώτερης επενδυτικής βαθμίδας. Όταν για να τελεσιδικήσει μια υπόθεση θα περάσουν χρόνια και για να ρυθμιστεί ένα μη εξυπηρετούμενο δάνειο ενδεχομένως να χρειαστούν δύο-τρεις οικονομικές χρήσεις η κυβέρνηση χρειάζεται εξάσκηση σε κατοστάρια και όχι σε μαραθώνιους.

Andreas D. είπε...

https://www.insider.gr/stiles/backstory/313899/grigora-kai-apla-ante-kai-sta-dika-mas-hanetai-o-logariasmos


Θύελλα εν όψει
Κατά τα λοιπά αναρωτιέμαι πώς γίνεται ένας χρηματιστής με χρηματιστηριακή που λειτουργεί αλλά δεν είναι χρηματιστηριακή μπορεί επί χρόνια να μοιράζει πλαστά χαρτιά και να υπεξαιρεί χρήματα και κάποιοι αρμόδιοι να κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν. Έρχεται θύελλα … αν και στην Ελλάδα όλο λέμε πως τα έχουμε δει όλα αλλά κάθε φορά κάτι καινούργιο έρχεται να μας εκπλήξει. Συνήθως δυσάρεστα.

Andreas D. είπε...

https://www.bankingnews.gr/to-paraskinio-tis-agoras/articles/728000/stin-pliroforiki-oi-prosdokies-stelnoun-sta-ypsi-tis-apotimiseis-alla-oxi-olon-ton-etaireion-oi-eksaireseis-kai-oi-strevloseis

austin είπε...

https://www.in.gr/2024/03/20/economy/oikonomikes-eidiseis/triplo-xtypima-stin-elliniki-oikonomia/

Εδω λοιπόν με αποτυπωση, και όχι από την Αυγή.. αυτό που εγώ λέω μπακάλικα και για το "οποιος μιλήσει με τον πρωτογενή και δευτερογενη τομέα " θα προβληματίζει.

Εκτός εάν οικονομία θεωρείται μονο το ΧΑΑ. Ο φίλτατος μητσοτακης έχει βολέψει όλες τις φιλιες δυνάμεις του 25αρη και τους δορυφόρους και έτσι ωραιοποιειται η εικόνα. Χαίρομαι βρβαια που κερδαμε από Μυτιλ, αλλά για ΠΑΡΑ πολυ λίγους η ζωή είναι το ΧΑΑ

Με τόσο χρέος και τέτοια νούμερα, τα πράγματα δεν ειναι και τόσο θετικά. Λεω εγω τωρα, αλλά η δημιουργική λογιστική ειναι καλύτερη από εμένα

hippy είπε...


Καλημέρα

Αντρέα έχεις υπ΄όψιν κάποια επιπλέον στοιχεία για την χρηματιστηριακή που αναφέρει ο insider? Επειδή είμαι "τσίτα" έχω γλυτώσει από "Κυράνη" και DF AXE, πίστευα όμως (και το χειρότερο καθησύχαζα συγγενείς και φίλους) ότι αυτά δεν γίνονται πλέον.

hippy είπε...


Κατά τα λοιπά επειδή είμαστε άνθρωποι (άσε που καβαλάμε και "παπάκι") ο κωδικός ΚΕΜ είναι νομίζω απαραίτητος.

hippy είπε...


Πηγαίνω στο μανάβικο να πάρω ντομάτες (για σαλάτα όχι για να τις πετάξω στον Αχιλλέα Καραμανλή που τις αξίζει μεν αλλά ψαρώνω να το κάνω). Δεν είναι και πολύ σόι αλλά διαλέγω από το καφάσι τις κάπως καλύτερες._

hippy είπε...


(για σαλάτα όχι για να τις πετάξω στον Κώστα Αχιλλέα Καραμανλή που τις αξίζει μεν αλλά ψαρώνω να το κάνω)

hippy είπε...


Καλημέρα

Νομίζω πως ήταν πολύ καλά και τα αποτελέσματα της Austriacard. Καλός επίσης (κατά τη γνώμη μου) και ο κλάδος. Έκανε ανάλυση στα αποτελέσματα ο κ. Μάνθος.


https://www.capital.gr/analusi/3782797/to-ntou-tis-dei-stin-optiki-ina-kai-o-triplasiasmos-tis-austriacard/?fbclid=IwAR32CjN-i8mT5VX-pfwFPxl-yF4BNGZ-Rz29m4RMmF8PIFx4dohhe-5QnWk

hippy είπε...


Αν και βαρύ έχει λόγους που πετάει το λιμάνι

Bloomberg:

Ρωσία - Κίνα κατέληξαν σε συμφωνία με τους Χούθι για τη ναυσιπλοΐα στην Ερυθρά Θάλασσα...καλό νέο για τον ΟΛΠ...η επίδραση στη μετοχή βέβαια φαίνεται στο ταμπλό και θα φανεί καλύτερα στο χειροκρότημα (στα αποτελέσματα 3μηνου). Έχω μειώσει τη θέση μου, μάλλον κακώς, ας πρόσεχα...(και φυσικά ας ανέβουν τα υπόλοιπα)

mixalis mixalios είπε...

Κάποιοι εδω, μαθαινω οτι αγοραζουν ΕΥΑΠΣ και καποιοι αλλοι (του λογου μου) παιρνουν ΕΠΣ... Για να δούμε τι θα παει καλύτερα (εννοείται μακαρι να κερδισουμε ολοι...)

hippy είπε...


....και κάποιοι εγωιστές (για να βγάλουν τη μικρή ζημιά-μομφή) από κάτι τενεκεδοπειραιώς που δεν έκλεισαν με ΣΜΕ τα γύρισαν την προηγούμενη βδομάδα σε ΙΝΤΕΚ και σήμερα σε ΙΛΟΝΝΕΤ...η ΙΝΤΕΚ έκλεισε η άλλη περιμένει τα €10.30

Αχχχχ..."όμοιος ομοίω αεί πελάζει" που έλεγε κι ο φιλόλογος στα 15 μου.

mixalis mixalios είπε...

Χαχαχαχα, Ηλία αρχιζω και ανησυχώ!!!

mixalis mixalios είπε...

Εχουν αρχίσει οι συγκρίσεις μεταξυ ΚΟΥΑΛ που πούλησα νωρις και ΙΛΥΔΑ που εχω ακόμα...

hippy είπε...


Από εδώ το έχεις, από εκεί το φέρνεις, όλο σε "Ι" καταλήγεις 😄 😁 😂

mixalis mixalios είπε...

Χαχαχαχα... Για τον
Ικτινο σας εχω πει?
Απο αυτην την Ιλον πηρα σημερα και στα 9.03.
Το πορισμα είναι οτι οπου μπαινουν εφοπλιστές αγοράζουμε, μεχρι να ερθουν οι πρωτες φουρτούνες!!! Για αυτο περιμενω την Αττικής απο φθινοπωρο..

Andreas D. είπε...

https://www.businessdaily.gr/epiheiriseis/110238_megala-deals-stin-pliroforiki-me-fonto-ta-dis-toy-tameio-anakampsis

https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/2237768/qr-h-eisodos-ton-efopliston-oi-prosdokies-kai-ta-e.html

hippy είπε...


ΚΟΥΑΛ

-Αυτός που αγοράζει (εφοπλιστής) σκέφτεται: Έχω περισσευούμενα χρήματα καθώς οι μεταφορές πέρσι πήγαν καλά, μου κάνουν και μια καλή έκπτωση (στα 0,80) ας αγοράσω ένα πακκέτο για διασπορά κινδύνου των κεφαλαίων μου.

-Αυτός που πουλάει (ιδιοκτήτης) σκέφτεται: Έχω ανάγκη από χρήματα που απ΄την εταιρεία θα κάνω πολλά πολλά χρόνια να τα βγάλω, μου δίνουν και μια καλή τιμή (στα 0,80) που είχε 20 χρόνια να δει η μετοχή, ας πουλήσω ένα πακκέτο για να σιγουρέψω κάποια κεφάλαια.

Αυτός που αγοράζει + 100% στα 1,60 σκέφτεται ???????????????

TATA είπε...

ΧΙΠΠΥ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ΑΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΑΜΕΡΙΚΗ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΜΙΑ ΜΕΤΟΧΗ VALUE STOCK ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΑΜΗΛΑ ΤΗΣ? ΝΟΜΙΖΩ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΗ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΠΑΤΟ ΠΛΕΟΝ. ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΚΡΑΤΗΣΗ (ΜΠΑΟΥΛΟ ΔΗΛΑΔΗ) . ΤΗΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΛΕΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΧΤΙΖΩ ΘΕΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ

hippy είπε...


Χαρτοφυλάκιο στις ξένες αγορές έχω. Για μελέτη μεμονωμένων μετοχών δεν είμαι ο καταλληλότερος, οπότε όλες οι θέσεις μου είναι ΜΟΝΟ VALUE STOCK (και με κεφαλαιοποίηση >50 δις). Ρευστά υπάρχουν (πάντα) οπότε ακούω.

TATA είπε...

ΟΚ . ΤΗ ΡΙΧΝΩ ΛΟΙΠΟΝ. ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΗΣ 3Μ.

ΕΧΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΑΝ ΘΕΣ ΡΙΞΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ UNDER ARMOUR. ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ ΤΗ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

hippy είπε...


Φίλε ΤΑΤΑ απ΄ότι είδα η 3Μ υποφέρει από αγωγές εναντίον προιόντων της. Χθες έκανε spin off την θυγατέρα της Solventum Corporation στον κλάδο υγείας (SOLV-WI) για να ηρεμήσει και εξοικονομήσει χρήματα. Καλύτερα να της δώσουμε μερικούς μήνες χρόνο μελέτης πριν κάποια απόφαση.

https://finance.yahoo.com/quote/SOLV-WI?.tsrc=fin-srch

Έχω "υποφέρει" από αγωγές μετά την εξαγορά της Monsanto από την Bayer. Πούλησα τη γερμανίδα και ησύχασα. Δεν ξαναμπλέκω φιλαράκο.

Στα ξένα χρηματιστήρια προτιμώ Αγγλία καθώς δεν φορολογούνται τα μερίσματα. Αγαπημένη επιλογή η (MNG.L). Ουσιαστικα ειναι το κομματι διαχειρισης της ασφαλιστικης Prudential. Σαν κλάδος σχετικά σταθερός και με σταθερά μεγάλο μερισμα (περίπου 9%). Καθαρό. Δύσκολο βέβαια πλην αυτού να δει κάποιος σημαντικά κεφαλαιακά κέρδη.

https://finance.yahoo.com/quote/MNG.L?.tsrc=fin-srch




Andreas D. είπε...

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Αγωνία επικρατεί στους μεριδιούχους του αμοιβαίου κεφαλαίου που είχε εκδώσει κατά το παρελθόν η Prelium ΑΕΠΕΥ, καθώς αυτή την περίοδο η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς μελετά, σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδεχόμενο απάτης σε βάρος τους. Ειδικότερα, στις 6 Μαρτίου του 2024 η ΕΚ είχε ανακοινώσει την προσωρινή αναστολή της άδειας λειτουργίας της Prelium Investment Services ΑΕΠΕΥ ως προς τις επενδυτικές υπηρεσίες και τις παρεπόμενες υπηρεσίες που αυτή παρείχε επί του συνόλου των χρηματοπιστωτικών μέσων και μάλιστα, με άμεση εφαρμογή. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό οφειλόταν στους ελέγχους που διεξάγονται για το ενδεχόμενο τέλεσης πλαστογραφιών και υπεξαίρεσης χρημάτων σε βάρος μεριδιούχων. Από το ρεπορτάζ του Στέφανου Κοτζαμάνη (euro2day).

Andreas D. είπε...

https://radar.gr/article/i-emfatiki-epistrofi-tis-pliroforikis-23-chronia-meta-ti-fouska

https://www.mononews.gr/agores/i-mikri-tis-pliroforikis-efoplistes-fimes-diapsefsis-ke-to-skotseziko-ntous-ton-ependiton

Andreas D. είπε...

https://www.capital.gr/epixeiriseis/3784180/ti-purodotise-ta-senaria-gia-neo-deal-stin-texnologia-me-cpi-kai-real-consulting/

mixalis mixalios είπε...

Ταλαιπώρια αυτος ο ΟΛΠ...

mixalis mixalios είπε...

Αν δεν εχει πωλητές στη δημοπρασία η ΔΕΗ ισως να τελειωσαν... Εκτος αν είναι Μ. Πεμπτη...

hippy είπε...


@ ΤΑΤΑ

Αν έχεις τύχη διάβαινε κι ασχετοσύνη σώπα...

...δεν πρόλαβα να γράψω για την (MNG.L) και προσγειώθηκε ανώμαλα...3% μείωση κερδών στο 6μήνο-6,09% μείωση τιμής στο ταμπλό...έχει λέρα στη γαλέρα!!

hippy είπε...


https://finance.yahoo.com/news/m-g-plcs-assets-under-061333002.html

evanmodis είπε...

Καλησπέρα σε όλους και καλό μήνα. Ο αερολιμένας στα 8.50 δεν είναι μια σχετικά ασφαλής επένδυση για τα επόενα 2-3 χρόνια. Θα εκτίμούαα τον σχολιασμό των εμπειρότερων μελών του φόρουμ. Ευχαριστώ

mixalis mixalios είπε...

Τιμια επιλογή για διακράτηση με μικρες διακυμάνσεις και καλο μερισμα. Δεν θα γινεις πλούσιος σε μια ημερα εδώ.

hippy είπε...


Προσωπικά την προηγούμενη εβδομάδα διπλασίασα τη θέση σε ΔΑΑ στα χαρτοφυλάκια των παιδιών. Με ορίζοντα 5-6-8 ετών όμως...όπως δηλαδή πιστεύει ο Μιχαλιός. Εάν μειώσουμε το χρονικό ορίζοντα σε 1-2 χρόνια θα ποντάριζα στην ειδησεογραφία και τη ροή του χρήματος => πληροφορική-ενέργεια.

Andreas D. είπε...

Prelium ή το χρονικό ενός προαναγγελθέντος… λουκέτου
· Στην οριστική ανάκληση της άδειας της Prelium ΕΠΕΥ προχώρησε χθες η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

· Μια εξέλιξη που όπως αναφέρουν οι πληροφορίες καθόλα αναμενόμενη.

· H εταιρεία είχε χάσει το μεγαλύτερο μέρος των δραστηριοτήτων της και απασχολούσε λιγότερο από 8 άτομα.

· Μάλιστα, ούτε στον τομέα των εντολών μπορούσε να καλύπτει το ήδη συρρικνωμένο πελατολόγιό της, αφού χρειαζόταν η συνεργασία ΑΕΠΕΥ για να μπορεί να εκτελεί συναλλαγές.

· Tο πρώτο βήμα είχε γίνει στις 6 Μαρτίου και αφορούσε την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας της εταιρείας.

· Στην πιάτσα ακούγεται πως η εταιρεία είχε αμοιβαίο από ξένο διαχειριστή από το 2021.

· Στο μεταξύ, προχώρησε στο κλείσιμό του χωρίς να ενημερώσει τους επενδυτές, και δίνοντάς τους πλαστογραφημένα εξτρέ.

hippy είπε...


Το γεγονός ότι ο Κοντόπουλος αποφάσισε χθες την οριστική ανάκληση της άδειας της Prelium ΚΑΘΟΛΟΥ δεν τον απαλλάσει νομίζω απ΄το ότι δεν το έκανε πέρσι. Σπείρει καινά δαιμόνια στις σχέσεις χρηματιστηριακών-μικροεπενδυτών (ιδίως νέων).

Another brick to the wall της ελλειματικής ικανότητας του ως manager.

Andreas D. είπε...

https://www.euro2day.gr/news/market/article/2238780/hrhmatisthrio-oi-gkrinies-gia-to-neo-kanonismo-kai.html

mixalis mixalios είπε...

Οχι κι ασχημα αποτελεσματα για τον ομιλο
https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/2239127/attica-group-ayxhsh-kerdoforias-sta-612-ekat-to-20.html
Και μερισματακι 3%.
Ισως γινω μακροχρόνιος...