Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024

150 σχόλια:

austin είπε...

Καλημερα! Για να δουμε εάν θα έχουμε κάποια εξέλιξη με ολα τα μέτωπα που έχουν ανοίξει..

Άλλωστε βρισκόμαστε στο περίπου πανω στην τοτε ζώνη κεριών Σαμαρα, τότε που ελπίζαμε να σπάσει πανω και τελικά κατέβασαν μολύβια εν αναμονή του Τσίπρα

Ναύτης είπε...

https://www.mononews.gr/business/pharma-health/a-georgiadis-o-thavmatopios-to-oplo-ke-i-afxisi-tis-farmakeftikis-dapanis

mixalis mixalios είπε...

https://www.euro2day.gr/news/market/article/2231508/intrakat-tria-xena-funds-mphkan-sth-metohh-paketa.html
Υπαρχει οραμα λεμε... Κατι λιγα πηρα στο κλεισιμο. Εγω πηρα στα 4.86 τα funds στα 4.35. Νομιζω αυτα δεν πανε για ενα 10% οποτε θα ειμαι μαζι τους μεχρι περιπου τα 6 ευρω.

hippy είπε...


Απ΄το καλό στο καλύτερο...μου αρέσει ο τρόπος που ξεμπουκώνει το χαρτί σου Μιχαλιό μου. Νομίζω (κι εύχομαι) να σου βγεί

Ναύτης είπε...

Καλημέρα!
Εξαιρετικά νούμερα από ΕΕΕ σήμερα, αν και επηρεάστηκε ελαφρώς από υποτιμήσεις νομισμάτων.
2,08 ευρώ κέρδη ανά μετοχή, ενώ 1,94 είχε αναφερθεί σε εκτιμήσεις. Μέρισμα 0,93 ευρώ.
Ουσιαστικά πλέον το growth έρχεται από τους καφέδες, τα ενεργειακά ποτά αλλά και από την αγορά των σκληρών ποτών που μόλις ανοίχτηκε (βότκα finlandia). Οπότε σαφώς υπάρχει στόρυ και για τα επόμενα χρόνια.
Cash flow σε ιστορικά υψηλά. Στα 0,93 ευρώ μέρισμα θα πρόσθετα και το buyback που ανακοίνωσε, έως 400 εκ. στη διετία, δηλαδή 0,53 ευρώ επιστροφή στους μετόχους ανά έτος. Άρα δίνει πίσω περίπου 1,46 ευρώ ανά μετοχή.

ΥΓ. Έχω μετοχές (ΜΤΚ 21,4) και νομίζω το discount της μετοχής στο ταμπλό, προς το παρόν, δε δικαιολογεί κίνηση από μέρους μου.

hippy είπε...


Χαιρετίζω

τα αποτελέσματα ήταν δυνατά σε όλες τις γραμμές. Εκτός απ΄αυτά που αναφέρεις Ναύτη μου και στο βασικό αντικείμενο παραγωγής. Πολύ καλή συμπεριφορά στο ταμπλό. Λογικά μέχρι το Πάσχα θα επανακατακτήσει τα €30. Φαντάσου να τελειώσει κι ο πόλεμος. Δεν έχω θέση, στα υπ΄όψιν μετά το placement της Πειραιώς.

Ναύτης είπε...

Υπήρχε και ένα ριπορτ που την αποτιμούσε στα 30 ευρώ αν της πάρουν ολοκληρωτικά το εργοστάσιο στη Ρωσία Χίππυ. Δηλαδή στο υποτίθεται χειρότερο σενάριο έδιναν τιμή 30.

Για να είμαι ειλικρινής αν δεν υπήρχε ο πόλεμος δεν θα είχα αγοράσει ποτέ, μεγάλο το πρίμιουμ που συνήθιζε να απολαμβάνει, αδιάφορη απόδοση για έναν μικροεπενδυτή (=άλλο πράγμα οι θεσμικοί). Βαριά χαρτιά μόνο σε αναποδιές και όταν καθαρίζει το τοπίο ακουμπάω, και μόλις ισιώσουν σκέφτομαι σοβαρά να τα δίνω (έχω σκεφτεί διακράτηση ΕΕΕ για μαξ διετία). Αλλά όσο να'ναι το ρημάδι το αναψυκτικό σε "κοιμίζει" λες να το δώσω και, κάτσε, να πάω που;

Ναύτης είπε...

ΥΓ. Ρευστότητα στο χέρι, κατά παράβαση κανόνων, δεν έχω. Οπότε προσπαθώ να κρατήσω καπως κάποια θεμέλια όσο γίνεται. Αν στραβώσει το κλίμα, να γίνω τουλάχιστον φτέρη στον άνεμο και όχι φτερό χαχαχα

mixalis mixalios είπε...

Εντυπωσιακή η ΕΕΕ Ναυτη. Μπραβο!

Χρόνια πολλά είπαμε? Δεν είπαμε...

Ναύτης είπε...

Βεβαίως βεβαίως χρόνια πολλά.

Επίσης, πιστεύετε δεν πιστεύετε, τη θεωρείτε δεν τη θεωρείτε σαχλή γιορτή (όπως μου έλεγε ένας φίλος), ένα τριανταφυλλάκι για το καλό κάνει θαύματα. Κατ'ελάχιστο, από κει και πέρα ότι τραβάει η ψυχή σας. Αφορά όλες τις ηλικίες, μικρά παιδιά είναι όλοι ούτως η άλλως.

Λευτερης είπε...

Στην κατηγορία της "πλήρους δημοκρατίας" για πρώτη φορά μετά το 2008 αναβάθμισε την Ελλάδα το περιοδικό "Economist" στην ετήσια έκθεση "Democracy Index" για το 2023, φέρνοντας τη χώρα μας μία κατηγορία πάνω από τις Ηνωμένες Πολιτείες και κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως η Ιταλία, το Βέλγιο και η Πορτογαλία, που λογίζονται ως "ελαττωματικές δημοκρατίες". ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΣ

https://www.capital.gr/epikairotita/3772042/economist-i-ellada-stis-20-kaluteres-dimokraties-tou-kosmou/

Λευτερης είπε...

Θα προλάβουμε να δούμε την ΒΙΟΣΚ στα 2, και την ΕΤΕ στα 10 ??????

Συναγερμός στις ΗΠΑ για τις διαστημικές πυρηνικές φιλοδοξίες της Ρωσίας. Γίνεται λόγος για την ανάπτυξη πυρηνικού αντιδορυφορικού όπλου, το οποίο θα μπορούσε να παραλύσει τις επικοινωνίες των ΗΠΑ. Ήδη το 2021 η Ρωσία πραγματοποίησε δοκιμή εναντίον ενός από τους δικούς της δορυφόρους, ο οποίος διαλύθηκε σε 1.500 κομμάτια.

https://www.capital.gr/diethni/3771999/sunagermos-stis-ipa-gia-tis-diastimikes-purinikes-filodoxies-tis-rosias/

Λευτερης είπε...

IDEAL Holdings: Το γεμάτο “ταμείο”, οι 2 διαψεύσεις και η εξαγορά…

https://banks.com.gr/ideal-holdings-gemato-tameio-2-diapsefseis-kai-eksagora/

Λευτερης είπε...

Τι είδε η Εast Capital στη ΔΕΗ
-Η επενδυτική εταιρεία East Capital είναι ένας δυναμικός διαχειριστής κεφαλαίων που ειδικεύεται σε αναδυόμενες οικονομίες αλλά και συγκεκριμένες αγορές (κλάδους) αιχμής. Ανήκει στον Επενδυτικό Όμιλο East Capital Group, που επενδύει με έδρα τη Σουηδία από το 1997, σε μετοχές ειδικού ενδιαφέροντος. Χθες, η East Capital εξέδωσε μια ανάλυση για τις νέες αγορές ενδιαφέροντος της (Πολωνία, Τουρκία, Ελλάδα) και - εκτός από τον ενθουσιασμό για τις τραπεζικές μας μετοχές- επισημαίνει τη ΔΕΗ ως «μια από τις φθηνότερες και ταχύτερα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας στην Ευρώπη». Η East Capital θεωρεί ότι στον τομέα της Ενέργειας, οι ελληνικές εταιρείες που έχουν αγκαλιάσει την ενεργειακή μετάβαση προσφέρουν εντυπωσιακές αποδόσεις στους μετόχους και ελκυστικούς αριθμοδείκτες. Αναφέρει τον μετασχηματισμό της ΔΕΗ από μια αναποτελεσματική και ρυπογόνο εταιρεία σε μια ταχέως αναπτυσσόμενη ΑΠΕ, σημειώνει ότι η τιμή της μετοχής έχει ενισχυθεί κατά 877% την τελευταία 5ετία, αλλά βρίσκεται σε πολλαπλασιαστή 5,2x EV/EBITDA για το 2024 και παραμένει μία από τις φθηνότερες και ταχύτερα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας στην Ευρώπη, λέει η Εast Capital. Όσο για την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά, βλέπει επιστροφή σε καθεστώς της ανεπτυγμένης αγοράς το 2025.

Λευτερης είπε...

Θα διανείμει 80 εκατ. ευρώ φέτος για τα περυσινά κέρδη η Πειραιώς και κάπου 220 εκατ. ευρώ του χρόνου από τα φετινά. Και μετά θα διανείμει 800 – 1.000 εκατ. στα επόμενα δύο χρόνια. Αυτό μας λέει η διοίκηση… Σύνολο 1,3 δισ. ευρώ στους μετόχους μέχρι το 2027…

hippy είπε...


Είναι πολύ δύσκολο να αποκωδικοποιησεις τις λογιστικές καταστάσεις μιας τράπεζας. Εγώ τουλάχιστον αδυνατώ. Κρατώ μικρό καλάθι για τις ανακοινώσεις της Πειραιώς μια και λόγω του placement ίσως είναι λίγο "πουσαρισμένες". Προσωπικά χθες μηδένισα τη θέση στις τράπεζες. Με τα χρήματα θα μπω στο προσεχές placement. Για ξεπέτα όμως όχι επενδυτικά.

Ναύτης είπε...

Στη μεσαιωνική Καταλονία, η δουλειά των τραπεζιτών θεωρούταν τόσο σημαντική, που αν η τράπεζα χρεοκοπούσε και δεν μπορούσαν μέσα σε ένα χρόνο να δώσουν πίσω τα λεφτά των καταθέτων, τους αποκεφάλιζαν.

Επιπλέον, ο (σκληρός) κώδικας του Χαμουραμπί έλεγε ότι "αν ένας χτίστης χτίσει ένα σπίτι για κάποιον, και το σπίτι δεν είναι στιβαρό και καταρρεύσει και σκοτώσει αυτόν που μένει μέσα, τότε και ο χτίστης πρέπει να πεθάνει μαζί του".

Έπειδη στο μεσαίωνα ή στον κώδικα του Χαμουραμπί δεν θα επιστρέψουμε (καλώς), δεν θα μπορέσω ποτέ να γίνω "επενδυτής" σε τράπεζα. Δεν θα ήθελα να πετάω σε αεροπλάνο στο οποίο ο πιλότος δεν είναι μέσα και το χειρίζεται από το σπίτι του...

Απλά πράγματα που μας τα είπε ο Nicholas Nassim Taleb.

Λευτερης είπε...

ΔΕΗ Ανανεώσιμες
Στο top 10 των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων ως προς την εγκατεστημένη ισχύ των φωτοβολταϊκών πάρκων που αξιοποιούν για την πώληση πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας με διμερή μακροχρόνια συμβόλαια (PPAs) βρέθηκε η κοινοπραξία της ΔΕΗ Ανανεώσιμες με τη γερμανική RWE.

Όπως θα διαβάσατε στον ΟΤ, τη σχετική κατάταξη δίνει για το 2023 η ετήσια έκθεση της Pexapark εταιρεία που ειδικεύεται στο consulting και την αγορά των PPAs.

Πιο συγκεκριμένα η «ΔΕΗ ΑΝ – RWE» έχει κλειδώσει PPAs ισχύος 585 MW σε αγοραστές, οι οποίοι με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζουν ανταγωνιστικές τιμές και επάρκεια ισχύος σε βάθος χρόνου.

Πελάτες της κοινοπραξίας είναι η ΜΕΤΩΝ Ενεργειακή κοινή εταιρεία των ΔΕΗ ΑΝ και RWE, η ίδια η ΔΕΗ, ο ΗΡΩΝ αλλά και οι βιομηχανίες Sofidel και Bic.

Μαθαίνω, ότι όσο η ΔΕΗ ΑΝ. προχωρά την ανάπτυξη κι άλλων φωτοβολταϊκών, τόσο η μητρική εταιρεία προχωρά και σε άλλα PPAs OT

Λευτερης είπε...

Eδώ και αρκετούς μήνες η ΔEH διατηρείται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας για διαφορετικούς λόγους σε σχέση με αυτούς για τους οποίους μπορεί να συνέβαινε το ίδιο πριν από μερικά χρόνια.


https://www.dealnews.gr/epixeiriseis/1097338/tha-kanei-kinisi-o-giorgos-stassis-gia-na-valei-tin-deh-stis-tilepikoinonies/

hippy είπε...


Καλημέρα

η αλήθεια είναι πως καθημερινά για τη ΔΕΗ υπάρχει ένα τουλάχιστον σχόλιο στα οικονομικά sites. Ίσως και "πληρωμένο". Σε κάθε περίπτωση πάντως για τον επενδυτή που την προτίμησε είναι καλό. Και βέβαια η ενεργειακές εταιρείες είναι (και θα είναι) εξαιρετικά ενδιαφέρων κλάδος.

Ο δάσκαλος δεν έχανε ευκαιρία να με γειώνει κάθε φορά που του ανέλυα κάποια αδικία του ταμπλό με τη γνωστή φράση "σημασία δεν έχει τι πιστεύεις εσύ αλλά τι πιστεύει η αγορά". Αναφέρομαι στις τράπεζες που παράτησα. Εάν, όταν και όποτε αναβαθμιστεί το ΧΑΑ στις αναπτυσόμενες αγορές, εκτός από το προφανές (ΕΧΑΕ λόγω αύξησης τζίρου), πιθανολογώ πως κι αυτές θα έχουν την τιμητική τους.

mixalis mixalios είπε...

Λευτερη ευχαριστούμε για την ενημερωση. Είναι χαοτικό το internet οπότε η σταχυολογηση μας γλυτώνει από πολλά. Όπως εχω ξαναπεί μετά την Υγεία ο χρόνος είναι το πολυτιμοτερο αγαθό .

Λευτερης είπε...

Στα μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια τις μεγαλύτερες αποδόσεις από αρχές του 2023 σημειώνουν τα εξής:

1.Allianz Επιθετικής Στρατηγικής Μετοχών Εσωτερικού +64,75%

2.Allianz Μετοχών Εσωτερικού +61,45%

3.Eurobank I (LF) Equity-Greek Equities +54,66%

4.Πειραιώς Α/Κ Μετοχικό Εσωτερικού +54,22%

Στα μικτά αμοιβαία κεφάλαια Ελλάδος τις μεγαλύτερες αποδόσεις από αρχές του 2023 σημειώνουν τα εξής:

1.Allianz Μικτό Εσωτερικού +38,43%

2.Allianz Μικτό Εσωτερικού (unit Linked) +36,56%

3.Fast Finance Growth and Income +30,24%

4.Πειραιώς Α/Κ Μικτό Εσωτερικού (R) +31,20%

Στα ομολογιακά Α/Κ Ελλάδος τις μεγαλύτερες αποδόσεις σημειώνουν τα εξής:

1.Alpha Ελληνικό Ομολογιακό Classic +12,66%

2.Αthos- Ελληνικό Ομολογιακό +11,79%

3.Interamerican Σταθερό Ομολογιακό Εσωτερικού +11,74%

4.Eurobank I (LF) Greek Government Bond Fund +11,37%

Λευτερης είπε...

Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τη μεταφορά ύλης στους δικηγόρους και συμβολαιογράφους - Στόχος η επιτάχυνση της απονομής Δικαιοσύνης

Βάσει των εισηγούμενων διατάξεων, προβλέπεται να πραγματοποιούνται από Δικηγόρους του Δικηγορικού Συλλόγου του κατά τόπον αρμόδιου Πρωτοδικείου:
1. Η εγγραφή και τροποποίηση καταστατικού μεγάλης μερίδας των σωματείων - επαγγελματικών ενώσεων, συνδικαλιστικών οργανώσεων σωματειακής μορφής, καθώς και αθλητικών σωματείων.
2. Η σύνταξη πράξης αποδοχής κληρονομιάς, η οποία για να προσλάβει τη μορφή δημοσίου εγγράφου θα προσκομίζεται μαζί με όλα τα σχετικά έγγραφα στον αρμόδιο γραμματέα του Δικαστηρίου της κληρονομιάς, προκειμένου να συνταχθεί η σχετική έκθεση αποδοχής και να καταχωρηθεί στα ειδικά βιβλία του Ειρηνοδικείου.
3. Η λήψη ένορκης βεβαίωσης αποκλειστικώς από Συμβολαιογράφους ή/και Δικηγόρους.
4. Η έκδοση πράξης χορήγησης κληρονομητηρίου. Για την προστασία δικαιωμάτων τρίτων που ενδεχομένως θίγονται προβλέπεται η δυνατότητα παροχής έννομης προστασίας μετά από άσκηση ανακοπής.
5. Οι εγγραφές και οι εξαλείψεις συναινετικών προσημειώσεων υποθήκης.

Λευτερης είπε...

gov.gr wallet Η ακαδημαϊκή ταυτότητα και έπειτα η κάρτα αιμοδότη προστίθενται από Δευτέρα (19/2) στο ψηφιακό πορτοφόλι - Ακολουθούν και οι επαγγελματικές ιδιότητες

Λευτερης είπε...

Ακίνητα: Στα 3.000 ευρώ/τ.μ. το κόστος κατασκευής [πίνακες] https://www.ot.gr/2024/02/17/oikonomia/akinita/akinita-sta-3-000-eyro-t-m-to-kostos-kataskeyis-pinakes/

Λευτερης είπε...

Intralot: Ποντάρει στη δυναμική αγορά των ΗΠΑ – Τι δείχνει το deal Jackpocket με DraftKings https://www.ot.gr/2024/02/16/epixeiriseis/intralot-pontarei-sti-dynamiki-agora-ton-ipa-ti-deixnei-to-deal-jackpocket-me-draftkings/

hippy είπε...


Κάποια πράγματα πάντως δεν λειτουργούν όπως θα έπρεπε. Χρειάστηκα να βγάλω ένα πιστοποιητικό εγγυτέρων συγγενών της συχωρεμένης μητέρας μου, μπήκα στο gov.gr, έκανα τα βήματα όπως μου υπέδειξε και στο τέλος μου έβγαλε μήνυμα "το πιστοποιητικό δεν υπάρχει". Την επόμενη μέρα πήγα στο ΚΕΠ όπου η υπάλληλος με πληροφόρησε πως η συγκεκριμένη σελίδα δεν λειτουργεί. Το έβγαλαν στο ΚΕΠ.

Θέλω να πω ότι η προσπάθεια μετασχηματισμού του κράτους σε φιλικό προς τον πολίτη είναι τιτάνια κι οι διαδικασίες καθυστερούν (και τα έργα πληροφορικής επίσης).

Λευτερης είπε...

Helleniq Energy: Η ανάκαμψη της μετοχής και τα «στοιχήματα» για το μέρισμα https://www.naftemporiki.gr/business/1591858/helleniq-energy-i-anakampsi-tis-metochis-kai-ta-stoichimata-gia-to-merisma/

Λευτερης είπε...

Αν η ΝΔ στης Ευρωεκλογές κατέβει στο 25% μην έχουν απορία γιατί.
Να θυμηθούνε τι ψηφίζουν.

Λευτερης είπε...

Φίλε Ηλία κάθε αρχή και δύσκολη.

mixalis mixalios είπε...

Λευτέρη ειναι δεδομένο οτι η ΝΔ θα εχει φθορά. Οι Ευρωεκλογές θα ξεχαστουν γρήγορα, δεν διακυβεύεται κατι, παρα μονο οι εντυπώσεις. Η επομενη κυβέρνηση λογικα θα ειναι ΝΔ ΠΑΣΟΚ. Δεν μας προβληματιζει αυτο. Ας φερει ολα τα δυσκολα νομοσχέδια τωρα ο Μητσοτάκης για να εχει ελεύθερο πεδίο τα τελευταια 1 με 2 χρόνια. Να εχει ρολαρει περαιτερω η οικονομία και με τα κονδυλια του ΤΑΑ, να δοθουν πάλι επιδόματα και ολα καλά.

Αν σε καποιον δεν αρεσε το νομοσχεδιο για τα ομοφυλα ας ψηφίσει καποιο κομμα απο αυτά που αντιταχθηκαν. Για παράδειγμα το ΚΚΕ που δεν πιστευει στη δημοκρατια, λέει πάντα και για τα παντα ΟΧΙ και ζει ακομα στο 1917. Ή τον Βελοπουλο που σεβεται απολυτα την Θρησκεια, τοσο πολύ μαλιστα που πουλουσε (ηταν ο μονος) τα χειρογραφα του Ιησού.
Αυτά ελεγε "Έχει (το βιβλίο) επιστολές του Ιησού του ιδίου. Γράφει ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός. Επιστολή δική του. Θα είστε οι μοναδικοί στον κόσμο που θα έχετε επιστολές του Ιησού Χριστού, του Θεού μας! Το καταλαβαίνετε; Δεν το πιστεύετε; Ορίστε! Επιστολή του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. Να τη. Αυτή εδώ είναι. Την έγραψε ο ίδιος. Ο ίδιος ο Θεός μας, ο Χριστός μας γράφει επιστολή. Να τη, ρε παιδιά! Επιστολή του Χριστού μας, του Ιησού μας. Ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός τις έγραψε. Εδώ μέσα είναι. Νιώθω δέος και μόνο που το κρατώ στα χέρια μου, να έχω τις επιστολές του Ιησού. Ο μοναδικός άνθρωπος στον κόσμο;»
Καλα για τα fake news που διακινεί δεν εχω να πω και πολλά.
Αλλη καλή λυση ειναι των Σπαρτιατών, μπουμπούκια... Δεν ξερω πόσοι εχουν μείνει από δαύτους...
Α, ειναι και η Νίκη, με πολλά αξιόλογα στελέχη και μορφωση σε διαφορους κλαδους, Θεολογια, Θρησκειολογια, Ποιμαντικη κτλ.
Δεν ξερω για το μελλον, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχουν καλυτερες επιλογες. Ας ελπίσουμε στο μέλλον να εχουμε ακόμα καλύτερες και περισσότερες...

hippy είπε...


Σαφώς και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει γνώσεις για τα κακώς κείμενα (από την οικογένεια του), έχει όραμα, είναι εργατικός δλδ η καλύτερη επιλογή για να τραβήξει το κάρο. Το οποίο έχει σκουριάσει από την αδράνεια τόσων ετών. Άντε να ψηφιστεί και το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, να τελειώνουμε με τις μεγάλες αγκυλώσεις. Σημαντικές οι αλλαγές που ποστάρισε ο Λευτέρης για τη δικαιοσύνη. Μαζί με την τριτοβάθμια εκπαίδευση τα μεγαλύτερα αποστήματα.

Ζούμε με τη νοοτροπία και το βόλεμα της ήσσονος προσπάθειας.

hippy είπε...


Πάντως στα καθ΄ημάς δυσκολεύομαι να καταλάβω γιατί κατά τους "οίκους" υπάρχει ευκαιρία σε Πειραιώς με Ρ/Β > 0,70 και και λοιπές συστημικές αρκετά παραπάνω. Μάλλον τα σχέδια τους προμοτάρουν. Πολύ περισσότερο που οι δικές μας υστερούν και σε άλλα ποιοτικά χαρακτηριστικά...πχ έχουν δείκτη μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων διπλάσιο και τριπλάσιο από αρκετές ευρωπαίες εξαδέλφες (Santander, ΒΝP, Caixa, BNP, ING etc). Σαφώς χρειάζονται και δαύτες για την ανηφόρα του ΓΔ, πιστεύω όμως πως μετά το προσεχές placement της Πειραιώς ίσως αξίζει ένα rotation προς πιο αμυντικές μετοχές.

mixalis mixalios είπε...

Ηλία, αφού ο δείκτης P/B πια εχει ανέβει τώρα μας βολεύει να κοιτάμε αλλο δείκτη. Τον κλασσικό και αγαπημένο P/E. Όπου εκεί είμαστε φτηνοι.
https://www.euro2day.gr/news/market/article/2231428/hrhmatisthrio-oi-deka-metohes-me-pe-poy-vgazei-mat.html
Με απλά λόγια, αν υπάρχει όραμα παντα θα υπάρχουν οι αριθμοί για να το υποστηρίξουν. Αλλωστε οι αριθμοί και η ερμηνεία τους είναι ο πιο ωραίος τρόπος να πεις ψέματα. Από την άλλη η μείωση των μη εξυπηρετουμενων δανείων ηταν τοσο γρηγορη και εντυπωσιακή που δεν εχει και μεγαλη σημασια αν σε εμας ειναι 4% και στην Ευρώπη 2%. Εδω οι τράπεζες δραστηριοποιούνται σε μια οικονομία σε αναπτυξη ενω οι Ευρωπαϊκές σε μικρή εστω υφεση. Η Eurobank για παραδειγμα εχει τα ακινητα της Grivalia και την Ελληνικη στην Κύπρο που βγάζει ένα σκασμό κερδη. Πρέπει να βρούμε αντιστοιχες τράπεζες στην Ευρώπη για να συγκριθεί. Όπως εχεις πει δεν βγάζεις ακρη με τις Τράπεζες και τα θεμελιωδη υους. Αν καποιος πηγαινε με βαση αυτά θα είχε εντυπωσιακα διαφυγόντα κερδη. Ολες αποδειχθηκαν turn around stories.
Αν ο δείκτης ειναι να πάει στις 1600 που εκτιμουν οι ΑΧΕ θα πάει (και) με τις Τραπεζες. Ασε που έχουν και την προοπτική των μερισμάτων...

hippy είπε...


Πολυβόλο αισιοδοξίας είσαι Μιχαλιό μου. Μαζί σου στον ανήφορο χα χα.

Λευτερης είπε...

Oι συστάσεις για την Alpha Bank
· Προσοχή στα αποτελέσματα της Alpha Bank συστήνουν οι αναλυτές.

· Και αυτό διότι μπορεί να μην είναι σε απόλυτα συγκρίσιμη βάση, καθώς φθίνει η συνεισφορά από τις ρουμανικές δραστηριότητες.

· Σε αυτό το πλαίσιο η Jefferies πρόσφατα μείωσε την εκτίμηση της για τα κέρδη του 2024 κατά 3%, αλλά αύξησε την τιμή στόχο στα 2,30 ευρώ, από 2,25 ευρώ προηγουμένως.

· Αλλά από ότι φαίνεται η τράπεζα δείχνει να στρέφεται με μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην κυπριακή αγορά.

· Ήδη, η διοίκηση βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στο νησί, και είχε σημαντικές επαφές εκεί.

· Προτεραιότητα της διοίκησης, όπως μαθαίνουμε είναι η περαιτέρω ανάπτυξης του Wealth Management.

Λευτερης είπε...

Ο ΟΤΕ αφού έμεινε πίσω και απογοήτευσε επί μακρόν, έχει κάνει τώρα μία καλή αρχή. Αν περάσει τα 13,80 ευρώ, λένε οι αναλυτές, θα βάλει στόχο τη ζώνη των 18-19 ευρώ. Αν χάσει τα 12,80-13 ευρώ θα απογοητεύσει ξανά. Η μετοχή μετά τις διαδοχικές απογοητεύσεις ήταν ξεχασμένη, αλλά την εντοπίστηκε σε αυτή τη φάση εγκαίρως από πηγές της στήλης. Ουσιαστικά μόνον από το emea.gr μέχρι τώρα, αλλά μετά τη ρεαλιστική έκθεση της Ambrosia, θα τον παρακολουθούν όλοι τώρα.

Δεν έχει σημασία αν μία μετοχή χωνεύει τα επίπεδα τιμών και ψευτοδιορθώνει, αλλά αν διατηρεί τα σημαντικά σημεία που κέρδισε και προετοιμάζει τη συνέχεια. Αυτό ισχύει και για τον ΟΤΕ αλλά και για την Coca-Cola. Ειδικά η δεύτερη, είναι ελκυστική και μακροχρόνια θα κερδίσει πίσω όλα τα χαμένα. Επιχειρήσεις

Λευτερης είπε...

Τα σενάρια για Ελλάκτωρ
Προ ημερών έγραφε η στήλη για την κινητικότητα στην Ελλάκτωρ, αν και κάποιοι στην αγορά δεν την περιορίζουν μόνο στη μετοχή. Λογικά, πολλά είναι «πάνω στο τραπέζι». Από το πώς θα αξιοποιηθούν τα πάνω από 600 εκατ. ευρώ που έχει μαζέψει ο όμιλος (π.χ. bonus προς μετόχους) έως και τι θα γίνει με τα θυγατρικές του. Προφανώς, σε αυτό το μέτωπο ο λόγος γίνεται για μονάδες απορριμμάτων (ΗΛΕΚΤΩΡ), ακίνητα (REDS) και Παραχωρήσεις, όπως και πρόσφατα σας λέγαμε. Κάποια σενάρια κάνουν λόγο για το πρώτο asset καθότι υπάρχει και το ενδιαφέρον της Motor Oil που έχει «μπει» στον χώρο και μέσω της Thalis, αν και είναι γνωστό ότι κάτι «τρέχει» με τον τομέα αυτό. Να έχουμε άραγε εξελίξεις; Για τα ακίνητα μάλλον οι Ολλανδοί έχουν σχέδια ακόμα, για τις παραχωρήσεις τα έχουν διαψεύσει. Εκτός, αν υπάρχουν άλλες εκπλήξεις. Για να δούμε.
Insider

Λευτερης είπε...

Μεγάλα περιθώρια για ΑΔΜΗΕ

Μια από τις μετοχές, που υστερεί (παραδοσιακά) στην άνοδο, είναι αυτή του ΑΔΜΗΕ. Το περιθώριο ανόδου, σε σχέση με τη δίκαιη τιμή, που προκύπτει από τη νέα «ταρίφα» (WACC 7,5%), κινείται στα επίπεδα του 40%. Το τελευταίο τρίμηνο διαπραγματεύεται μεταξύ 2 με 2,40 ευρώ ( πρόσφατο υψηλό), όταν το 2021 βρισκόταν στα επίπεδα των 2,60-2,85 ευρώ με WACC 6,7%. Το έργο ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης Αττικής (Αριάδνη) θα χρηματοδοτηθεί με τουλάχιστον 250 εκατ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (European Regional Development Fund- ERDF). AΠΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Λευτερης είπε...

Με EV/EBITDA 5,7x διαπραγματεύεται ο ΟΛΠ

Παρά την άνοδο της τάξης του 18,5% ,που καταγράφει το τελευταίο τρίμηνο η μετοχή του ΟΛΠ, συνεχίζει να διαπραγματεύεται σε χαμηλά – συγκριτικά- επίπεδα, σε σχέση με την αγορά. Με βάση τα EBITDA 9μηνου (99,8 εκατ. ευρώ) και το καθαρό ταμείο (74 εκατ. ευρώ) διαπραγματεύεται με EV/EBITDA 5,7x. Εξ ου και η εκτιμώμενη επίπτωση στα έσοδα από τα προβλήματα διακίνησης πλοίων, μέσω της διώρυγας Σουέζ, δεν μέτρησε στο ταμπλό. Τα ταμειακά διαθέσιμα στις 30/9 ανερχόταν σε 172,8 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 50 εκατ. σε προθεσμιακές και ο δανεισμός σε μόλις 98 εκατ. ευρώ (62,5 εκατ. χρηματοδοτικές μισθώσεις). Η παραπάνω διάρθρωση ελαχιστοποιεί τις επιπτώσεις από το περιβάλλον υψηλών επιτοκίων. AΠΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Λευτερης είπε...

Φθηνότερο ρεύμα για όλους τους αγρότες
Φθηνότερο ρεύμα για όλους τους αγρότες για τα επόμενα 2+8 χρόνια ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντηση με τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Επιτροπής μπλόκων, στο Μέγαρο Μαξίμου. Πιο συγκεκριμένα:
• Με έναρξη τιμολόγησης από την 1η Απριλίου ξεκινά πρόγραμμα χαμηλών τιμών για το αγροτικό ρεύμα με τη μορφή διμερών μακροχρόνιων συμβάσεων. Το πρόγραμμα δύνανται να προσφέρουν όλοι οι προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος και σ' αυτό δύνανται να συμμετέχουν όλοι οι κάτοχοι συνδέσεων αγροτικού ρεύματος, άρα το σύνολο του αγροτικού κόσμου. Οι όροι του προγράμματος έχουν ως ακολούθως:
Εκτιμώμενες Τιμές:
Για τα πρώτα δύο χρόνια με έναρξη τιμολόγησης την 1.4.2024 οι τιμές είναι σταθερές και διαμορφώνονται (κατά μέγιστο) ως ακολούθως:
1. Κάτοχοι συνδέσεων αγροτικού ρεύματος που ανήκουν σε συνεργατικά σχήματα ή ασκούν συμβολαιακή γεωργία χωρίς ληξιπρόθεσμες οφειλές: 9,3 λεπτά την κιλοβατώρα
2. Λοιποί κάτοχοι συνδέσεων αγροτικού ρεύματος χωρίς ληξιπρόθεσμες οφειλές: 9,8 λεπτά την κιλοβατώρα
3. Κάτοχοι συνδέσεων αγροτικού ρεύματος που ανήκουν σε συνεργατικά σχήματα ή ασκούν συμβολαιακή γεωργία με ληξιπρόθεσμες οφειλές: 10,5 λεπτά την κιλοβατώρα
4. Λοιποί κάτοχοι συνδέσεων αγροτικού ρεύματος με ληξιπρόθεσμες οφειλές: 11 λεπτά την κιλοβατώρα
Οι τιμές αυτές αφορούν το σύνολο της κατανάλωσης των συγκεκριμένων παροχών.
Για τα υπόλοιπα 8 έτη για το 1/3 της κατανάλωσης των συγκεκριμένων παροχών η τιμή είναι ενιαία και διαμορφώνεται στα 9 λεπτά την κιλοβατώρα.
Για την υπόλοιπη κατανάλωση (τα 2/3) οι κάτοχοι συνδέων αγροτικού ρεύματος δεν έχουν κάποια δέσμευση και δύνανται να την προμηθευονται ελεύθερα από την αγορά (ελευθέρως από τον ίδιο η άλλο πάροχο). Τα σχετικά συμβόλαια είναι σταθερά με τις σχετικές ρήτρες αποχώρησης.
• Οι κάτοχοι συνδέσεων αγροτικού ρεύματος με ληξιπρόθεσμες οφειλές μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους στους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας με εξόφληση σε μια δεκαετία και μηδενικό επιτόκιο. Το σχετικό χρηματοοικονομικό κόστος αναλαμβάνει η πολιτεία με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης.
• Παράλληλα ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε και την προκαταβολή της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο (που ανέρχεται σε 82 εκατ. ευρώ), ύψους 40 εκατ. ευρώ στα τέλη Μαρτίου. Η σχετική διάταξη κατατίθεται στη Βουλή άμεσα. Η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να ανοίξει διάλογο για ένα πιο δίκαιο τρόπο επιστροφής του ΕΦΚ από το 2025 και μετά, με στοιχεία μόνιμης αντιμετώπισης, σχετικά με το πως κατανέμεται το ποσό επιστροφής, ποιοι και πότε θα το λαμβάνουν.
Η κυβέρνηση από την αρχή της θητείας της έσκυψε πάνω στα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα, στήριξε τους αγρότες, ήταν και παραμένει ανοιχτή στον διάλογο μαζί τους.
Υπενθυμίζουμε ότι μόλις πριν από 10 ημέρες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε:
• Επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, με κόστος στον κρατικό προϋπολογισμό 82 εκ. ευρώ για κάθε χρόνο.
• Ρύθμιση των χρεών προς τη ΔΕΗ των Τοπικών και Γενικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ, ΓΟΕΒ), που φτάνουν σήμερα τα 87 εκ. ευρώ.
Παράλληλα από το 2019 η κυβέρνηση της ΝΔ έχει προχωρήσει στα εξής μέτρα στήριξη του αγροτικού κόσμου:
• Μείωση της φορολογίας στους αγρότες, με δυνατότητα, για πρώτη φορά, απαλλαγής από την καταβολή φόρου εισοδήματος κατά 50% των φορολογητέων κερδών σε αγρότες που μετέχουν σε συνεταιρισμούς, ομάδες παραγωγών και συμβολαιακή γεωργία.
• Θεσμοθέτηση νέας φορολογικής κλίμακας για τα φυσικά πρόσωπα και τους κατ’ επάγγελμα αγρότες, με συντελεστές που ξεκινούν από το 9%, αντί για 22%.
• Χορήγηση εφάπαξ ενίσχυσης με το 2% του τζίρου για τις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.
• Μείωση του ΦΠΑ και στα λιπάσματα και στις ζωοτροφές από το 13% στο 6% και του ΦΠΑ για αγορά αγροτικών μηχανημάτων από το 24% στο 13%.

Λευτερης είπε...

Επιχειρηµατικά Νέα Εξάµηνα έντοκα εκδίδει ο Ο∆∆ΗΧ, δικαίωµα αγοράς και από φυσικά πρόσωπα. Στόχος η άντληση 625 εκατ. ευρώ. ∆υνατότητα υποβολής µη ανταγωνιστικών προσφορών. Ελληνικό ενδιαφέρον είχε η αναδιάρθρωση του FTSE Russell: η µετοχή της Titan εισήλθε από τον δείκτη Mid Cap στον Large Cap, ενώ οι µετοχές των Epsilon Net (πριν βρισκόταν στον Small Cap) και Intrakat (κατευθείαν στον δείκτη) εισήλθαν στον δείκτη Mid Cap.

Σύσταση «αγορά» για τον ΟΤΕ η Ambrosia Capital µε τιµή-στόχο τα 18,9 ευρώ. Ανοδικό περιθώριο της τάξης του 40% για τη µετοχή. Tο κόµµατι κινητής τηλεφωνίας είναι σε πιο θετική τροχιά από αυτή που φαίνεται στα βασικά µεγέθη, η αγορά γίνεται πιο ορθολογική καθώς ο έντονος ανταγωνισµός µειώνεται και οι πρακτικές διαχείρισης κόστους διατηρούν τα περιθώρια κερδοφορία. Σηµάδια χαλάρωσης του έντονου ανταγωνισµού, προς πώληση η κινητή τηλεφωνία στη Ρουµανία.
Βασίλης Ψάλτης (CEO Alpha Bank): Θα συµβάλουµε στο αναπτυξιακό αφήγηµα της Κύπρου
ΤτΕ: Ταµειακό πρωτογενές πλεόνασµα 945 εκατ. τον Ιανουάριο. Τα έσοδα διαµορφώθηκαν σε 5 δισ. ευρώ, ενώ οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισµού ήταν 4,8 εκατ. ευρώ.
Στα δίχτυα της ΑΑ∆Ε µετρητά, καύσιµα αλκοολούχα και τσιγάρα. Σχεδόν 100.000 έλεγχοι στα τελωνεία της χώρας το 2023, βεβαιώθηκαν ποσά άνω των 110 εκατ. ευρώ. ΜΟΗ: κοντά σε συµφωνία µε την Ελλάκτωρ για την εξαγορά του 94% της Ηλέκτωρ (διαχείριση απορριµµάτων-παραγωγή ενέργειας). ΚΥΚΛΟΣ

Λευτερης είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Λευτερης είπε...

Κρίσιµες ηµεροµηνίες για το 2024
15 Μαρτίου 2024: Αξιολόγηση πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδος από την Moody’s
22 Μαρτίου 2024: Αξιολόγηση πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδος από την DBRS

19 Απριλίου 2024: Αξιολόγηση πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδος από την S&P
14 Μαΐου 2024: Ανακοίνωση δεικτών MSCI (ηµεροµηνία εφαρµογής 3/06/2024)

31 Μαΐου 2024: Αξιολόγηση πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδος από την Fitch

12 Αυγούστου 2024: Ανακοίνωση δεικτών MSCI (ηµεροµηνία εφαρµογής 2/09/2024)

6 Σεπτεµβρίου 2024: Αξιολόγηση πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδος από την DBRS

Λευτερης είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Λευτερης είπε...

ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ
ΕΝΤΕΡΣΟΦΤ Α.Ε. 20/02/2024 CPI Α.Ε ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ 28/02/2024 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε. 04/03/2024 CPI Α.Ε ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ 05/03/2024 FOURLIS Α.Ε ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ 06/03/2024

hippy είπε...


Επιπλέον όλων αυτών που μας ενημέρωσε ο Λευτέρης μεθαύριο Τετάρτη 21/2 ο Ευάγγελος θα ενημερώσει τους αναλυτές πως βλέπει να κινείται μέσα στο 2024 ο όμιλος των εταιρειών του. Πολύ σημαντικό, καθως ακόμα κι όσοι δεν έχουν θέση στο χαρτί, θα πάρουν πληροφορίες για την ενέργεια και εμμέσως για τις άλλες ενεργειακές εταιρείες.

Ναύτης είπε...

Ωραία κίνηση σε ΜΕΒΑ και ΙΝΤΕΚ σήμερα.
Και ο κουτσο-ΑΔΜΗΕ έχει γίνει κάπως σπιρτόζος.
Μια χαρά!

hippy είπε...


Κόκκινη κάρτα από τον SSM


"Συνεχίζονται (και ολοκληρώνονται) αυτήν την εβδομάδα οι συναντήσεις των τραπεζών με το κλιμάκιο του SSM που είναι στην Αθήνα. O κύκλος των επαφών δεν έχει κλείσει ακόμη, αλλά ο SSM άρχισε να σηκώνει το θέμα της ποιότητας των κεφαλαίων και συγκεκριμένα της αναβαλλόμενης φορολογίας. Μετά το πρόβλημα των κόκκινων δανείων που πρόταξε η εποπτεία και το οποίο ξεπέρασαν πλέον οι τράπεζες, τώρα ο SSM το γυρνά στο αμέσως επόμενο πρόβλημα, αυτό του DTC. Το ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι κατά πόσον το ζήτημα της αναβαλλόμενης φορολογίας μπορεί να βραχυκυκλώσει τα σχέδια των τραπεζών για διανομή μερισμάτων και αν συμβεί αυτό, σε τι έκταση. Για παράδειγμα, μπορεί να επιτραπεί κάποιο συμβολικό μέρισμα για να στηριχθεί η αναβάθμιση των τραπεζών και να φρενάρουν τις μαξιμαλιστικές διαθέσεις. Επίσης, υπάρχουν και άλλες δυνατότητες ρύθμισης, π.χ. το αμερικανικό μοντέλο που επιτρέπει την πώληση της αναβαλλόμενης φορολογίας σε τρίτους, αλλά κάτι τέτοιο απαιτεί την υιοθέτηση νομοθετικού πλαισίου. Πάντως, είναι μια πρόταση με ιδιωτικοοικονομικές προδιαγραφές, γιατί η έκδοση ομολόγων για την αντικατάσταση του DTC δεν είναι τόσο απλή όσο ακούγεται".


Αν υπάρχει καλή διάθεση, λύσεις βρίσκονται. Στο πνεύμα της δημιουργικής ασάφειας κατά Βαρουφάκη ή στα όρια της δημιουργικής λογιστικής ευπρέπειας στα καθ΄ ημάς. Ποιος θα πληρώσει? Όχι βρε ο μικρομέτοχος. Μα όλα ο μικρομέτοχος ποιά? Υπάρχει κι ο φορολογούμενος. Κι ακόμα πιο κάτω ο καταθέτης φορολογούμενος που χάνει από δύο πάντες.

mixalis mixalios είπε...

https://www.liberal.gr/politiki/otan-ta-trakter-mpainoyn-sti-athina

mixalis mixalios είπε...

https://www.euro2day.gr/news/world/article/2232284/espasan-ola-ta-rekor-oi-eyropaikes-trapezes-proth.html

Ναύτης είπε...

Ευχαριστούμε Λευτέρη.
Προσωπικά δεν είμαι τόσο αισιόδοξος όσο τα ριπόρτ τελευταία.
Νομίζω ο ΟΤΕ έχει πλέον μεγαλύτερη πιθανότητα να συμπεριφέρεται σαν τα νερά π.χ. (πλάγια κίνηση) παρά σαν τον ΜΥΤΙΛ π.χ. Είμαι περίεργος να δω πως θα παει. Σίγουρα το buyback και η ακύρωση βοηθάει την τιμή της μετοχής.

Ναύτης είπε...

Μέτρια συμπεριφορά ο ΔΑΑ.
Με ανοδικό δείκτη 1,2% κατεβαίνει ισόποσα.

mixalis mixalios είπε...

Ο ΔΑΑ πρεπει να βρει σημειο ισορροπίας. Προσωπικα θα αγόραζα εκει γυρω στο 8.5.Αν το κανει καλως εχειν. Αλλιως θα μείνω με τα 300 της εγγραφής.

Ναύτης είπε...

Σε κάθε οργανισμό, είτε είναι μπλογκ 5 ατόμων είτε είναι μια χώρα, υπάρχουν άτομα που βάζουν λιθαράκια (όσο μικρά και αν είναι αυτά) και άτομα που προσπαθούν να ρουφήξουν λιθαράκια αχόρταγα σα μαύρες τρύπες. Αρκετές φορές είναι εύκολη η ταξινόμηση. Εφόσον γίνει σωστά, μετά σπάμε πλάκα.

Great minds discuss ideas; average minds discuss events; small minds discuss people.

Λευτερης είπε...

χα χα χα Καλό, πολύ καλό

Λευτερης είπε...

Για τον Μιχαλιό είναι το σχόλιο.

Λευτερης είπε...

Από χθες με τρώει και θέλω να ρωτήσω, διακόπτοντας την ωραία μας συζήτηση, πιά είναι η θέση του ΚΚΕ και ποιες οι δηλώσεις του για τον φόνο Ναβάλνι ???? Ακούσατε κάτι?????

mixalis mixalios είπε...

Λευτέρη να του κανουμε μια εκφτωση στη συνδρομή ή μονο σε εμένα εκανες?

mixalis mixalios είπε...

Ποιον φονο? Μόνος του πέθανε! Πέθανε απο βαρεμάρα εκεί ψηλά στον αρκτικο κυκλο. Δεν είδα τι λέει και ο Λεωτσακος. Κατι παραπανω θα ξέρει..

mixalis mixalios είπε...

Ναύτη οι αγγλοσαξωνες τα λένε μια χαρά. Και κολλάει απόλυτα στην περίπτωση μας....

hippy είπε...


Μιχαλιό μου μην ξεχνιόμαστε...έχει live

https://www.youtube.com/watch?v=JIHFBEA0m4A

mixalis mixalios είπε...

Thanx Ηλια!

hippy είπε...


ΔΕΗ: Δεν έπιασε τους στόχους της ρήτρας βιωσιμότητας των ομολογιακών δανείων για το 2023

https://energypress.gr/news/dei-den-epiase-toys-stohoys-tis-ritras-biosimotitas-ton-omologiakon-daneion-gia-2023

--------------------------------------------------


ΔΕΗ: Πιο κοντά στο στόχο για το ομόλογο βιώσιμοτητας (SLB)

https://www.ot.gr/2024/02/19/epixeiriseis/dei-pio-konta-sto-stoxo-gia-to-omologo-viosimotitas-slb/

--------------------------------------------------

Δημοσιογράφοι....χα χα χα....και δυο αυγά Τουρκίας

mixalis mixalios είπε...

https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/2232356/deh.html

Λευτερης είπε...

Η απογείωση του ΟΤΕ και ποιοι θα... κλάψουν με τη ΔΕΗ
Πέρα από τα οχήματα όμως υπάρχουν και τα χαρτιά βαρεών βαρών, όπως ο ΟΤΕ που ξεκόλλησε από τη στασιμότητα λόγω μερίσματος. Όμως κατά την ταπεινή μας άποψη στη ΔΕΗ θα κλάψουν όσοι έπαιξαν το χαρτί άνευ σημασίας της έρευνας από την ΕΕ. Και αυτό γιατί η εταιρεία είναι πολύ κοντά στη Nova. Και αυτή η κίνηση θα την απογειώσει καθώς θα γίνει εταιρεία ενέργειας και τηλεπικοινωνιών με ισχυρό δίκτυο λιανικής που όμοιά της δεν θα υπάρχει στην Ελλάδα. Insider

Λευτερης είπε...

Ο Τσαμάζ και το σενάριο Μυτιληναίου
– Κατά κοινή παραδοχή, ο απερχόμενος ισχυρός άνδρας του ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, είναι ένας από τους καλύτερους εν Ελλάδι μάνατζερ. Από την άλλη, κάτι αντίστοιχο ισχύει και για την εικόνα της αγοράς για την εταιρεία του προέδρου Βαγγέλη Μυτιληναίου, που θεωρείται μία από τις πιο επιτυχημένες ελληνικές επιχειρήσεις. Με δεδομένη την αποχώρηση Τσαμάζ από τη διοίκηση του ΟΤΕ, φτάνουν στ’ αυτιά μου κάτι σοβαρές φήμες, που θέλουν τον πρόεδρο Βάγγο να έχει ήδη «καπαρώσει» τον πολύπειρο μάνατζερ. Αν και είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιβεβαιωθεί μια τέτοια πληροφορία, γνωρίζοντας τους άνδρες, θεωρώ κάτι περισσότερο από σίγουρη τη συμπόρευσή τους. GREEN POWER

Λευτερης είπε...

https://www.morningview.gr/article/h-peiraiws-kai-to-stolarisma-ta-meghala-perithwria-admhe-oi-isterisantes-lamda-olp-kai-i-seira-tis-hlektor

Ναύτης είπε...

Βρυξέλλες, 20 Φεβρουαρίου 2024, 08:30 CET - Η Titan Cement International SA (Euronext Βρυξελλών, Χρηματιστήριο
Αθηνών και Euronext Παρισιού, TITC) παρέχει σήμερα μια συνοπτική ενημέρωση ενόψει των ετήσιων αποτελεσμάτων
του Ομίλου στις 13 Μαρτίου 2024, καθώς τα προσωρινά και μη ελεγμένα οικονομικά αποτελέσματα για το 2023
υπερβαίνουν τις εκτιμήσεις αναλυτών και τύπου.
Σύμφωνα με τα τρέχοντα μη ελεγμένα ενοποιημένα οικονομικά αποτελέσματα, ο Όμιλος θα καταγράψει ιστορικό
υψηλό κερδοφορίας το 2023. Χάρη στην ισχυρή ζήτηση σε όλα τα κύρια προϊόντα μας, σε συνδυασμό με τα
ενισχυμένα επίπεδα τιμών, τα οφέλη από την αυξημένη λειτουργική αποδοτικότητα -ως αποτέλεσμα των
επενδύσεων μας- και τον περιορισμό του ενεργειακού κόστους, οι πωλήσεις για το 2023 αναμένεται να ξεπεράσουν
τα €2.540 εκ. ενώ τα κέρδη (EBITDA) αναμένεται να υπερβούν τα €535 εκ. (σε σύγκριση με €331 εκ. το 2022). Τα
καθαρά κέρδη του Ομίλου εκτιμάται ότι θα υπερδιπλασιαστούν σε σχέση με το 2022, ξεπερνώντας τα €265 εκ. Ως
αποτέλεσμα τα Κέρδη ανά Μετοχή αναμένεται να κυμανθούν πάνω από €3,4/μετοχή. Ο καθαρός δανεισμός στο
τέλος του έτους διαμορφώθηκε σε €660 εκ., σε σύγκριση με €797 εκ. τον Δεκέμβριο του 2022, ενώ ο δείκτης Καθαρού
Δανεισμού προς κέρδη EBITDA αναμένεται να μειωθεί σε περίπου 1,2x.

hippy είπε...


Καλημέρα, Λευτέρη ευχαριστούμε.

Προφανώς και δεν ξέρω τι θα γίνει αλλά την ίδια μέρα βλέπουμε αναφορές στην φτήνια του ΟΤΕ και στις προοπτικές της ΔΕΗ που αυτόνομα ή μέσω NOVA αναμένεται να του πάρει μερίδιο. Απαιτείται διάβασμα και καλό ένστικτο...όπως πάντα βέβαια.

Λευτερης είπε...

Ο ΟΤΕ Ηλία καλά ήταν μέχρι τώρα, το αύριο γίνεται δύσκολο και ανταγωνιστικό. Βέβαια κάνει και από αλλού εισπράξεις.

Λευτερης είπε...

Η ΜΟΗ πληρώνει την διάψευση, Η ΒΙΟ το παλεύει αλλά δεν..... στην ΔΕΗ πρέπει να μην έχει άλλον πωλητή, και το διαμάντι η ΜΕΒΑ δεν κοιτάζει πίσω.

Λευτερης είπε...

Η ΕΠΣΙΛ στις δέκα οι εννιά είναι ανοδικές, έκτη ημέρα ανόδου για την ΙΝΚΑΤ, και τα αποτελέσματα του ΤΙΤΑΝΑ τον πάνε στην κορυφή.

Λευτερης είπε...

ΒΙΣ: Τρίτη κατά σειρά κίνηση για την τόνωση της ρευστότητας. Η νέα κίνηση που ανακοίνωσε σήµερα η εισηγµένη είναι η απόφαση πώλησης του 1,3199% που κατέχει στην Hellenic Quality Foods έναντι 1,64 εκατ. ευρώ, µειώνοντας ισόποσα τις υποχρεώσεις της ΒΙΣ προς την HQF.
Η JP Morgan πραγµατοποιεί αλλαγές στις εκτιµήσεις της για την Τράπεζα Πειραιώς, µετά την ανακοίνωση του επιχειρησιακού σχεδίου και αναβαθµίζει τα προσαρµοσµένα καθαρά κέρδη για την περίοδο 2024-2026 κατά 4%, 4%, 3%, αντίστοιχα, µε αποτέλεσµα να αναβαθµίσει και την τιµή-στόχο στα 5,35 ευρώ από 5 ευρώ πριν, µε τη σύσταση υπεραπόδοσης (overweight) να διατηρείται και το περιθώριο ανόδου να αυξάνεται σε 35% περίπου. Με δείκτη P/E στις 5,7 φορές το 2025 µετά το κουπόνι και 0,6 φορές τον δείκτη P/TBV.

hippy είπε...


Μίχος όπως Ελλάδα Λευτέρη....ποτέ δεν πεθαίνει. Ελπίζω να τραβήξει και τις άλλες στο χορό. Ευχαριστίες και στον Αντρέα που τον ανακάλυψε πρώτος.

Συμφωνώ 100% για την ΜΕΒΑΚΟ. Διαμάντι. Διαμαντάκι και η ΓΕΒΚΑ του κ. Κρεμμυδά. Κερδοφόρος και μερισματοφόρος ακόμα και στην καταχνιά των συριζας. Τώρα με τα ναυπηγεία ανοίγουν κι οι δουλειές...

Δυστυχώς δεν έχω θέση σε καμμιά τους (προς το παρόν). Στο πρώτο γύρισμα θα αποκτήσω.

hippy είπε...


"Η JP Morgan πραγµατοποιεί αλλαγές στις εκτιµήσεις της για την Τράπεζα Πειραιώς και αναβαθµίζει τα προσαρµοσµένα καθαρά κέρδη για την περίοδο 2024-2026 κατά 4%, 4%, 3%, αντίστοιχα, µε αποτέλεσµα να αναβαθµίσει και την τιµή-στόχο στα 5,35 ευρώ από 5 ευρώ πριν, µε τη σύσταση υπεραπόδοσης (overweight) να διατηρείται και το περιθώριο ανόδου να αυξάνεται σε 35% περίπου. Με δείκτη P/E στις 5,7 φορές το 2025 µετά το κουπόνι και 0,6 φορές τον δείκτη P/TBV."


Δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες...ακομα κι αν σε λένε JP Morgan πρέπει να πέσει πολύ γλύψιμο για να πάρεις σημαντικό μερίδιο απ΄το κασέρι. Η ιστορία μου θυμίζει την ΑΜΚ της Αγροτικής τπ 2011 (με €1,07 αν θυμάμαι καλά) όπου η UBS για να πάρει τη δουλειά εκτός από τους 3ευρους στόχους είχε ανακηρύξει την ΑΤΕ μια από τις τρεις καλύτερες τράπεζες στην ευρώπη. Η συνέχεια γνωστή.

Δεν υπονοώ τίποτα, αλλά ούτε και "τσιμπάω".

hippy είπε...


Και μια και ξεκίνησα το τρολλάρισμα των "οίκων".

Στην τελευταία ομολογιακή έκδοση η ΟΤΟΕΛ σήκωσε 200 εκ. ευρώ με 4,25%. Η ΙΝΛΟΤ των θα...θα...θα...σκοπεύει σε 35% λιγότερα χρήματα και προσφέρει 6-6,40???????????????????? Τέτοια εταιρειάρα?????????????? Καμπανάκια...

mixalis mixalios είπε...

Αλμυρό το κόστος για το ομόλογο της ΙΝΛΟΤ. Εξου και η πτώση σήμερα της μετοχής. Είμαι μέτοχος αλλά ομόλογο δεν θα αγόραζα και ας ειχε 7%

mixalis mixalios είπε...

Δεν ξέρω αν το ομόλογο της ΙΝΛΟΤ εχει δικαιωμα ανάκλησης. Αν ναι, τότε εφόσον η εταιρεία πάει καλά και ολοκληρώσει το turn around τότε θα το αναχρηματοδοτησει με καλυτερους όρους. Αν δεν εχει δικαίωμα ανάκλησης θα με βαλει σε υποψίες

hippy είπε...


Ο τζόγος εξαρτάται από το διαθέσιμο χρήμα, την αδύνατη μνήμη, τα εύκολα να πεισθούν μυαλά. Όχι απ΄τα θεμελιώδη. Η ΙΝΛΟΤ δραστηριοποιείται στις ΗΠΑ 20 χρόνια. Γιατί θα πετύχει τώρα αυτό που δεν κατάφερε αυτά τα χρόνια, δεν το έχει απαντήσει επαρκώς κανείς.

Βέβαια υπάρχουν και χειρότερα. Η έγκριτη (υποτίθεται) εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ για να βγάλει 5 φράγκα (ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ) μας πληροφορεί


Ιntralot: 20 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στη Β. Αμερική


https://www.kathimerini.gr/economy/562892770/intralot-20-chronia-epitychimenis-paroysias-sti-v-ameriki/


Η εταιρεία κατάφερε σε αυτό το διάστημα να κάψει καμμιά 400αριά εκατομύρια ευρώ κεφάλαια, να εκδιωχθεί από την κύρια αγορά λόγω αρνητικών ιδίων κεφαλαίων γιατί ο Σωκράτης Superstar έτρωγε τα χρήματα με τους μετόχους μειοψηφίας, αδιαφορούσε για τον μικρομέτοχο κλπ κλπ....20 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας...για γέλια και για κλάματα.

Προφανώς δεν ξέρω τι θα γίνει σε ορίζοντα 6μήνου. Ωστόσο καθώς έχω μαζεμένο ρευστό για το placement της Πειραιώς φίλε Λευτέρη σκέφτομαι να κάνω το αντίθετο με σένα. Ίσως τολμήσω μια γρήγορη ξεπέτα στο ομόλογο μπας και λόγω του υψηλού επιτοκίου "γράψει" 101,50-102 τις πρώτες μέρες.

hippy είπε...


Αντε και στα δικα μας...


Abu Dhabi’s Mubadala Said to Consider Buying Heathrow Stake
2024-02-20 14:50:55.634 GMT


By Clara Hernanz Lizarraga and Dinesh Nair
(Bloomberg)

-- Abu Dhabi’s Mubadala Investment Co. is
considering buying into Heathrow airport, according to people
familiar with the matter, in a move that could see it join Saudi
Arabia’s Public Investment Fund and Qatar Investment Authority
as prominent shareholders in the London hub.
Sovereign wealth fund Mubadala is weighing an investment
after it was approached by Paris-based buyout firm Ardian, the
people said, asking not to be named as the information is
private.

Deliberations are ongoing and no agreements have been
reached, the people said. Mubadala is yet to make a final
decision on the investment and could decide not to go ahead with
the acquisition.

Spanish infrastructure company Ferrovial SE agreed in
November to sell its 25% stake to Saudi’s PIF and Ardian for
£2.37 billion ($2.98 billion). However, shareholders accounting
for a further 35% of Heathrow’s capital joined the stake sale
via so-called tag-along rights, meaning their positions must
also be sold for the deal to go through.

Read More: Heathrow Deal With Saudis to Bring New Owners
for 60% of Airport

Over the past few years, deep-pocketed Middle Eastern
wealth funds have flocked to infrastructure assets around the
world as part of their efforts to diversify their oil dependent
economies.

If Mubadala buys into Heathrow, it would become the
airport’s third Gulf state-backed shareholder alongside PIF and
the Qatar Investment Authority which holds 20%. Ferrovial’s
decision to sell part of its holding to the PIF had raised
concerns over further Middle Eastern ownership of a key UK
asset.

Ναύτης είπε...

"Ο τζόγος εξαρτάται από το διαθέσιμο χρήμα, την αδύνατη μνήμη, τα εύκολα να πεισθούν μυαλά."

Το αυτό ισχύει και για το ομόλογο που θα βγάλει η ΙΝΛΟΤ.

Είχα διαβάσει την ιστορία της στο Μορφονιό (νομίζω?) Χίππυ.

Ναύτης είπε...

Πρώτη φορά βλέπω forum να κάνει παράσιτα.
Περίεργο νόμιζα μόνο το ραδιόφωνο είχε τέτοια θέματα.

Λευτερης είπε...

Ηλία στο σχόλιο 7:31 μ.μ. με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο για την ΙΝΛΟΤ . Έγραψες 20 χρόνια διαγωγή σε πέντε γραμμές. Όσο για τον Κόκκαλη ποτέ δεν επενδύω σε κοιλιόδουλους επιχειρηματίες, σε υπέργηρη ηλικία, και δίχως διάδοχη κατάσταση.
Στην Πειραιώς έχω θέση στο χαρτί, και θα μπω στο placement.

austin είπε...

Με αφορμή την είδηση του Abu Dhabi, βρίσκομαι στον κόλπο για μία έκθεση. Αυτες τις μέρες βλέπω κάτι το ανεπανάληπτο, κοσμοσυρρή άνευ προηγούμενου στην έκθεση. Ασφυκτιούν οι δίαδρομοι όλα τα Halls εκτός από ποια??

Αυτά της Ευρώπης και της Αμερικής. Εκεί είναι λες και βρισκόμαστε σε έκθεση στο Μετροπόλιταν, στην Ελλάδα.

Παρόλα αυτά, είναι τόσος ο κόσμος, που και σε αυτα της "δύσης" υπάρχει μπόλικος κόσμος και ενδιαφέρον. Μιλάω με την αγορά, ξέρετε την πραγματική όχι αυτή που βάζει 50 λεπτα για διακράτηση λογαριασμού και χάρη στους Μυτιλους... και μου λένε σχεδόν με μία φωνή (δεν είναι τόσο απλά όπως τα γράφω προφανώς) ότι δεν ξέρουμε έαν έχει πλέον νόημα να πάμε στην αντίστοιχη έκθεση στο Παρίσι.

Διακρίνω λοιπόν, μία ζωντάνια, μία διάθεση για deals σε διάφορους τομείς, όταν η αίσθηση της αγοράς στην δύση είναι οι κυρώσεις, οι φόροι, πως θα πάμε σιγά σιγά και να δούμε κτλ.

Για ακόμα μία φορά λοιπόν, διακρίνω ότι τραβώντας μία κάθετη νοητή γραμμή εκεί κάπου στα έγκατα της Τουρκίας, η δύση την "έχει βάψει" και το μέλλον είναι στην ανατολή. Μιλάω με κόσμο της αγοράς της πραγματικής λέμε, όχι αυτή που πομπάρουν με κάτι τρις χρεών, και διασθάνονται το ίδιο. Μετά ψάχνω λίγο και βλέπω το παρακάτω:

https://www.statista.com/statistics/1412425/gdp-ppp-share-world-gdp-g7-brics/

Η διάσθηση μου, της αγορά της πραγματικής ξαναλέμε, επιβεβαίωνεται πλήρως. Ο λόγος της έρευνας μου ήταν ότι κάτι δεν μου κόλαγε:

-Ο πούτιν αυτά που έλεγε (είπε σοβαρά πράγματα πίσω από τις λέξεις, όχι για την Ουκρανία και την CIA).
- Τις συναλλαγές που σιγά σιγά δεν γίνονται σε δολάρια όπως παλιά
- Τις κυρώσεις που εναγωνίως βάζει η δύση
-Τους πολέμους που κάνει και θέλει να μας πείσει ότι τους κάνουν όλοι, και φταίνε άλλοι.
- Την ασύλληπτη πίεση που βάζει στην επιχειρηματικότητα και την μεσαία τάξη πέραν συγκεκριμένων φορέων
- Την δίψα που έχουν οι λαοί των Brics σε σχέση με τα χορτάτα στομάχια των δυτικών.

Είναι βέβαιο ότι θα σκάσει πλέον.. μακάρι να ήξερα πως, και προς τα που θα έσκαγε. Θέλετε αλλαγή υπερδύναμης? Θέλετε κραχ? Θέλετε συνέχιση των πολέμων?

Η παράνοια της δύσης που κρύβεται σε "πολιτισμένη woke κοινωνία" που έχει ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΑ προβλήματα και αποπροσνατολίζει με τους γάμους ομοφυλόφυλων, με το να μην μπορούμε να κάνουμε μία πλάκα κτλ... οδηγεί σε περίεργους καιρούς.

Εννοείται ότι κοιτάμε την λύση.. και αυτή είναι στην ανατολή. Η ευρώπη είναι πεθαμενη και η Αμερική για την ώρα εγκλωβισμένη. Ο κόσμος δεν χάνεται προφανώς, απλά προσωπικά κοιτώ προς ανατολή.. πιο ξεκάθαρα τα πράγματα (όχι εύκολα) από την δύση.

Ναύτης είπε...

Φίλε austin διαφωνώ.
Δεν είναι τα ντιλ και μια χούφτα πλούσιοι που θα φτιάξουν την πρόοδο και την ευμάρεια.
Είναι η δημοκρατία, η ελεύθερη διακίνηση ιδεών, η προστατευμένη δικαιοσύνη και η σταθερή φορολογία. Στην μόνη που ίσως θα πόνταρα για το μέλλον είναι η Ινδία που κάπως τα έχει αυτά. Κατά τ'άλλα η Ανατολή πάσχει. Η μάλλον να το πω καλύτερα, πάσχει περισσότερο από τη Δύση.

Αυτό που όμως μάλλον αρκετοί δε θέλουν να δουν, είναι ότι τα φτηνά εργατικά χέρια τελειώνουν σιγά σιγά, θέλουν και αυτοί οι άνθρωποι να ζήσουν. Η αυτοματοποίηση είναι κάπως πίσω. Η ρευστότητα στο σύστημα σε ιστορικά ψηλά. Θα εντυπωσιαστώ αν δεν συνεχίσουμε να τρώμε πληθωριστικές φάπες. Νομίζω πολλοί κάνουν πως δεν βλέπουν, αλλά η αλήθεια είναι αυτή. Ίσως είναι για καλό: το shopping therapy με τσάντες και παντελόνια κάθε μέρα έχει ξεφύγει. Κάθε δεύτερο χρόνο θέλουν καινούριο iphone τα πιτσιρίκια. Κάναμε τον Bernard Arnault της Louis Vuitton πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο. Από που και ως που. Μια προσγείωση δεν είναι κακή ιδέα (για το μέλλον της ανθρωπότητας, για το μέλλον το δικό μας δεν ξέρω).

austin είπε...

Φίλε Ναύτη, δεν μιλάω για την μέση ανατολή.. και αυτή την υπερβολή, μιλάω γενικά για την Ανατολή συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας.

Θα διαφωνήσω περί ελευθερίας κτλ στην δύση, ναι μπορεί να είναι καλύτερη από την ανατολή, αλλά εδώ δεν σε "εκβιάζουν ανοιχτά, τύπου μην πεις κάτι για την κυβέρνηση" αλλά με έμμεσαο τρόπο. Με τα social, με το να κατεβάζουν βίντεο που δεν αρέσουν, με το να μην θέλουν να πάρουν συνέντευξη από τον Πούτιν, με το woke κτλ.

Μας αρέσει δεν μας αρέσει ο Πούτιν και τα πεπραγμένα του, δεν μπορεί μία πολιτισμένη κοινωνία να φιμώνει δημοσιογράφο, γιατί πολύ απλά γίνεται σαν τους άλλους και ίσως και χειρότερος γιατί το παίζει "ότι εγώ είμαι ο καλός" και χάνει κάποιος λίγο τι είναι αληθές και τι όχι.

Ενώ στον Πούτιν για παράδειγμα, ξέρεις με τι έχεις να κάνεις και αναλόγως πράτεις.

Αν το διάγραμμα που έβαζα είχε ως αντίποδα ας πούμε την αποταμίευση που έκανε η δύση, ή την επένδυση (όχι του 1%), ή ακόμα ακόμα και το σταδιακά μείούμενο χρέος να έλεγα ναι, υπάρχει κάτι καλό.

Εδώ και κατανάλωση πέφτει και αποταμίεσυη δεν υπάρχει και οι ευκαιρίες είναι μειωμένες, και οι μισθοί χαμηλοί γιατί τους τρώνε οι φόροι κτλ κτλ.

Αμερικάνος head of supply μου είπε: "εάν μου έλεγε κάποιος πριν 10 χρόνια ότι θα έπαιρνα τα λεφτά που παίρνω, δεν θα το πίστευα. Αλλά το χειρότερο είναι ότι δεν μου μένει τίποτα γιατί η ζωή στην ΝΥ είναι απίστευτα ακριβή".

Η παρακμή της δύσης είναι εδώ, την ζούμε, απλά λοξοκοιτάμε, βάζοντας κυρώσεις όπου βρεθεί και όπου σταθεί και κάνει πολέμους.

Η Γερμανία με εξώφθαλμα πρόβλήματα, δίνει ένα σκασμό λεφτά στην Ουκρανία δήθεν να σταματήσουμε το κακό του πούτιν, οι αγρότες είναι στους δρόμους μήνες τώρα, και στην Γάζα που είναι ξεκάθαρη γενοκτονία δεν λέει κανείς τίποτα....

Αυτά βλέπω, και απογοητεύομαι ότι παρακμάζει δυνατά και η δημοκρατία. Δεν γίνεται να έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά, ανάλογα με το πως μας βολεέυει. Και δεν γίνεται να έχουμε δημοκρατία κατά το δοκούν.

Γνώμη μου φυσικά..και μπορεί να πέφτω έξω. Απλά Ιστορία είναι και γυρνάει, όπως γύρναγε πάντα στην όποια "υπερδύναμη" υπήρχε ανά την εποχή.

Όσο για φθηνά εργατικά χέρια... η ιστορία (εννοείται και δεν συμφωνώ) έχει αποδείξει ότι οι υπερδυναμεις ανά την εποχή έχουν γίνει με "δούλους". Αυτή την στιγμή η Δύση συζητάει (και εννοείται καλά κάνει) την διαχείριση αυτών με ακροδεξιά κόμματα να αντιδρούν και ανεβαίνουν (κτλ), το μεροκάματο για μάζεμα ελιών έφτασε στα 70 την μέρα, αλλά ανταγωνίζεται την Ανατολή που υπάρχει τύπος να σκουπίζει τις σταγόνες που μπορεί να πέσουν στο μπάνιο... και δεν σηκώνει και κουβέντα. Και ο πληθυσμός τους συνεχώς και ανεβαίνει ενώ ο δικός μας φθήνει και γερνάει..

Γνωρίζετε ότι η συντριπτική πλειοψηφία εργαζομένων (ακόμα και των σκλάβων που εισάγουν) στην μέση ανατολή δουλεύει 8 ώρο?? Και μάλιστα με παχυλούς μισθούς. Στην Ελλάδα? Το λονδίνο? Την Αμερική? Τι γίνεται?

Δλδ η χώρα που κυβερνάται από σεύχηδες πρώην καμηλιέρηδες με ριχτάρια, τηρέι ένα κεκτημένο που χύθηκε αίμα... από τους δυτικούς. Εγώ απορώ.. ειλικρινά

hippy είπε...


"Οὐκ ἐν τῷ πολλῷ τὸ εὖ, ἀλλ᾿ ἐν τῷ εὖ τὸ πολύ"


Ποιος το είπε ρε γαμωτο? Ο Λένον, ο Τζιμάκος ή ο Ρουβάς? 😄 😁 😂

Δεν θα το ψάξω...θα πω απλά ότι χαίρομαι την παρέα σας!!

hippy είπε...


austin έχεις τις απόψεις σου, δεν μπαίνω στην ουσία τους, θα κάνω μόνο δυό παρατηρήσεις.

α) ο πλανήτης έχει αφεντικό και δεν πιστεύω πως θα αλλάξει τα επόμενα 20 χρόνια που πιστεύω-ελπίζω πως θα ζήσω.

β) το μπλογκ έχει ως βασικό θέμα τις αγορές και ενδιαφέρεται συντριπτικά περισσότερο για τις ειδήσεις που τις επηρεάζουν.

Επειδή πάντως φαντάζομαι ότι οι εικόνες που μεταφέρεις είναι από τις "εκθέσεις" και τις συζητήσεις που έχεις κάνει εκεί με αστούς για τη ζωή τών ασιατών, θα πρότεινα να διαβάσεις μερικά βιβλία ώστε να αποκτήσεις πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τη ζωή στην περιφέρεια.

Ένα αντικειμενικό κι ευχάριστο είναι τούτο εδώ του Νεοζηλανδού BENNETT JOE

ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ

https://www.politeianet.gr/books/9789604106134-bennett-joe-okeanida-apo-pou-erchontai-ta-sobraka-190697

hippy είπε...


Ξενόγλωσσος τίτλος WHERE UNDERPANTS COME FROM


Δεν επηρεαζόμαστε από τον τίτλο. Ο συγγραφέας-ταξιδιώτης ψάχνει το λαό, τον τρόπο ζωής κι εργασίας.

austin είπε...

Οχι hippy οι εικόνες που μεταφέρω είναι επειδη κανω δουλειές με διάφορους λαούς και πηγαίνω σε εκθέσεις σε διάφορες μεριές του κόσμου.

Μιλαω με πρωτογενή και δευτερογενή τομέα, με αγοραστές και μεγάλους ομίλους σε έναν από τους πιο νευραλγικόους τομείς της οικονομίας.

Παραθεσα και ένα λινκ για την αλλαγή τάσης μεταξυ G7 και BRICS που επιβεβαιώνει αυτο που λέει η πραγματική αγορά.

Θα σου πρότεινα και εγω με την σειρα μου να μιλήσεις με κάποιον από πρωτογενη και δευτερογενή τομέα, πέραν των βιβλίων και του ταμπλό.

Έγραψα χθες απαντηση στον ναύτη, αλλά κολλησε το μπλογκ και βαρεθηκα να το ξαναγράψω και προφανώς δεν εχει νόημα, αφού ενόχλησε τόσο πολύ.

Η γνώμη μου είναι, ότι όπως σε διάφορες φάσεις της ιστορίας οι υπερδυνάμεις άλλαζαν σκυτάλη, καπως ετσι είμαστε στην φαση τηνς παρακμής της Δυσης και φαίνεται από τις σπασμωδικες κινήσεις που κάνει, από κατι διαγράμματα σαν και αυτά που έβαλα, από την πραγματική αγορά τι λεει εκει εξω.

Εννοειται και μπορεί να κανω λάθος. Εάν το παιδι πάντως ήθελα να κανει πιο ποιοτική, ζωή τωρα, όπως πριν κάποια χρόνια θα του έλεγα κοιτα Ευρώπη και Αμερική, κανε υπομονη για να αποταμίευσης και να γυρίσεις, τωρα θα του έλεγα να κοιτάξει προς ανατολη.

Μπορώ να πω και αλλα περισσότερο απευθυνόμενο στον ναύτη που μου απάντησε, αλλά ενοχλεί οποτε ας το αφήσουμε.

Ναύτης είπε...

Austin επι της αρχής δεν διαφωνούμε ως προς την αλλαγή σκυτάλης.
Θα γίνει κάποια στιγμή.
Μάλλον περισσότερο διαφωνούμε στο πόσο γρήγορα θα γίνει.
Ο Χίππυ είπε τα επόμενα 20 χρόνια π.χ.
Προφανώς όμως όσο ξεφτίζει η υπερδύναμη τόσο περισσότερες αναταραχές, σαν ένα Διευθυντή στο σχολείο του Χίππυ που τα παιδιά τον πήραν χαμπάρι και του κάνουν καζούρα.
Κάπου είχα διαβάσει ότι το 1990-2000 ήταν από τις πιο "ήρεμες" περιόδους στην ιστορία της ανθρωπότητας. Δεν είναι τυχαίο, η παντοδυναμία της Αμερικής ήταν αδιαμφισβήτητη.

hippy είπε...


Καλημέρα

austin καθόλου δεν ενοχλείς. Εμένα τουλάχιστον. Οι απόψεις σου είναι κάπως αιρετικές, δικαίωμα σου όμως να τις έχεις και να τις επικοινωνείς. Όλοι (κι εγώ) το ίδιο κάνουμε.

Να επαναλάβω όμως ότι το μπλογκ είναι κυρίως χρηματιστηριακό. Έχεις καμιά επιλογή από Ασία να μας αναλύσεις?

Λευτερης είπε...

Ευάγγελος Μυτιληναίος ο όμιλος είναι εν δυνάμει αγοραστής για εταιρείες που αναπτύσσουν δίκτυα, εταιρείες προμήθειας ρεύματος σε Ελλάδα και αναζητά διεύρυνση της παρουσίας του στην παραγωγή ενέργειας στη Δυτική Ευρώπη, μέσω M&A ( εξαγορά ή σύναψη στρατηγικής συνεργασίας). Η πτώση της τιμής φυσικού αερίου μείωσε στην τρέχουσα συγκυρία τους υποψήφιους πωλητές. Υπάρχει πάντα και το ενδεχόμενο συνεργασίας για νέα μονάδα στη Δυτ. Ευρώπη.

Λευτερης είπε...

https://www.ekathimerini.com/opinion/1219691/the-brics-the-g20-and-the-new-old-emerging-world/

Ναύτης είπε...

Είδα στον ύπνο μου χθες την Μπέλλου να μου τραγουδάει "μ'αεροπλάνα και βαπόρια".

Γι'αυτό έδωσα το 1/4 ΟΛΠ και αγόρασα ισόποσα ΔΑΑ μπαμ και κάτω.

Τον γουστάρω πολύ τον ΟΛΠ όπως τα έχουμε συζητήσει, αλλά τα κέρδη είναι πολλά οπότε δε με χαλάει να δώσω κάτι και να μεταφέρω μερικά κέρδη στον ΔΑΑ.

Να μην έχω μια θεσούλα στη βιτρίνα της χώρας; Τουρισμό, ήλιο, θάλασσα και μερικές ελιές έχουμε εξάλλου, σε κάτι από τα τέσσερα βασίζόμαστε.

Και ας είναι λιγάκι ακριβή σαν επιλογή. Βασικά είναι, συγκριτικά, έχω πει και εδώ τη γνώμη μου.

Λευτερης είπε...

https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/2232786/exagora-apo-thn-coca-cola-hbc-sthn-irlandia.html

Andreas D. είπε...

https://www.euro2day.gr/news/market/article/2232702/plhroforikh-exelixeis-se-exi-eishgmenes-zestainoyn.html

Vaggelis είπε...

Ευχαριστούμε πολύ κύριε Λευτέρη για το χρονο που αφιερώνεται κ τη βοήθεια που προσφέρεται. Respect στους Κύριους hippy, ναύτη,mixalis, andrea κτλ

Λευτερης είπε...

Ευχαριστώ πολύ Vaggelis, μια αλλεργία με έχει κλείσει μέσα για λίγες ημέρες και γεμίζω τον χρόνο μου. Α Vaggelis έχω αλλεργία και στα κυριλίκια.

Λευτερης είπε...

Και βέβαια Respect στους hippy, ναύτη,mixalis, andrea κτλ, έχουν καλό μυαλό και έμπειρο μάτι και μας μορφώνουν.

hippy είπε...


"Η ασφάλιση κατοικιών φυσικών προσώπων, σε συνάρτηση με την έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ, όπως θεσμοθετήθηκε από την κυβέρνηση, αφορά ασφαλιστήρια συμβόλαια έναντι φυσικών καταστροφών (σεισμός, πυρκαγιά και πλημμύρα) για το έτος 2024"


Τα ασφαλιστήρια για αγορά κατοικίας με τραπεζικό δανεισμό στην πόλη δεν προβλέπουν ασφάλιση για πλημμύρα. Ίσως γι αυτό δόθηκε η παράταση. Για να γίνουν τροποποιήσεις. Από την άλλη βέβαια κάτι θα γλυτώσεις από ΕΝΦΙΑ-κάτι παραπάνω θα πληρώσεις στην ασφαλιστική.

Άχθος είπε...

Ούτε και για πυρκαγιά... Ο νομοθέτης αναφέρεται σε δασική πυρκαγιά.

Λευτερης είπε...

Η παράταση θα διευθετήσει παραλήψεις. Πράγματι κάτι γλιτώνουμε από ΕΝΦΙΑ, κάτι παραπάνω δίνουμε στην ασφάλεια και κερδίζουμε την ασφάλεια μας.

paolostar είπε...

Καλημέρα σε όλους.
Hippy στο placement της Πειραιώς αν πάρουμε οτι πήραμε με το αεροδρόμιο κλαφτα Χαράλαμπε.....

hippy είπε...


paolostar

καμία σχέση...πιθανολογώ κάτι κοντά στο 20%

mixalis mixalios είπε...

Αυτος ο Κασσελακης δεν κάνει... Τον βλεπω στο συνέδριο και δεν....

mixalis mixalios είπε...

Λευτέρη και Βαγγέλη ευχαριστω(ουμε) για τα καλά σας λόγια. Μια παρέα είμαστε...

mixalis mixalios είπε...

Συγκινητικές στιγμές στην Αμερική!!!

mixalis mixalios είπε...

Ωραια, έκλεισε ο Στέφανος... Χαμουλης, εκλογές. Βέβαια, εχει και να πάει φαντάρος, μπερδεμενα πράγματα..

Λευτερης είπε...

Αγορά ΕΧΑΕ στα χαμηλά.

Vaggelis είπε...

μετατροπή του μουλαροφουρλή (με μηδενικο κέρδος κ κοστος διακράτησης )σε ΔΑΑ στα 8,70

hippy είπε...


Χαριτολογώντας είχα γράψει σε φίλο το εξής:

"Πούλησα το Φουρλή. Τύπωσα με bold κεφαλαία γράμματα σε μια κόλλα Α4 τη φράση "ΦΟΥΡΛΗΣ-ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ" και την κόλλησα στην τουαλέτα πάνω από τη λεκάνη για να την βλέπω όποτε πάω για κατούρημα".

Το χαρτί το ξεκόλησα. Άποψη δεν άλλαξα.

Έχω κι εγώ κατά νου χτίσιμο θέσης στο ΔΑΑ μετά το placement της Πειραιώς. Ωστόσο δεν περιμένω σπουδαία πράγματα τους προσεχείς 12-18 μήνες (€9,20-9,40 max). Συνήθως κινούνται ταχύτερα τα χαρτιά που ήδη υπεραποδίδουν (πχ ΕΠΣΙΛ ή ΙΝΤΕΚ κλπ)

Vaggelis είπε...

Υπολογιζα πως με την εισοδο της trade θα επαιρνε τα πανω της αλλά δεν.
Εξαντλήθηκε η υπομονή . Ας παει οσο θελει τωρα (τουλάχιστον δεν μπηκα μεσα).
Οσον αφορά το placement της Πειραιώς για να παρουμε 4000 ευρω ποσα θα πρέπει να δεσμευσουμε??16000??20000? (Δεν τα διαθέτω στη παρούσα φαση)

.....Μολις το τύπωσα κ εγω ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ.....

Vaggelis είπε...

Όσον αφορά την space??( που απο διαστημόπλοιο εχει γινει ατμόπλοιο) Να περιμένω κ άλλο ή να την στειλω κ αυτην?? Αν κ εχω αποφασίσει με ενδιαφερει η άποψη σας!!

hippy είπε...


Πληροφορικόχαρτο φίλε Βαγγέλη την προσεχή 3ετία νομίζω ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ. Εκτός κι αν αγορασθεί στη θέση του άλλο. Είναι λίγο χελώνα η Space. Πρόπερσι που ο Αντρέας είχε βάλει όλη την ομάδα του μπλοκ στην πληροφορική, η ΕΠΣΙΛ πέταγε, η ΠΕΡΦ κάλπαζε, ΕΝΤΕΡ και ΠΡΟΦ έτρεχαν...το διαστημόπλοιο μπουσούλαγε. Με εμένα μέσα. Τελικά έκανε μια κίνηση, σημαντικά υποδεέστερη των άλλων της πληροφορικής και την έδωσα κοντά στα €10.

Τώρα δεν έχω θέση στη Space. Εκ των υστέρων διάβασα και με θύμωσε η συμπεριφορά του Μανωλόπουλου. Αναφέρομαι στις σχεδόν καθημερινές συνεδριάσεις του ΔΣ με τις αντίστοιχες αποζημιώσεις (250 στο χρόνο). Έχει και την ατυχία να την έχει η κεφαλαιαγορά στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, μαζί με τον ΟΤΕ χο χο (αστειεύομαι φυσικά). Ωστόσο με ορίζοντα 12μήνου το 10ρικο νομίζω πως το έχει. Το αξίζει.

Ναύτης είπε...

Χαίρετε.
Συνεταιρίζομαι το Χίππυ στο θέμα πορείας ΔΑΑ.
Το καλό είναι ότι μιλάμε για μονοπώλιο με ασυνήθιστη υπεροχή.
Και που κανένας δεν θα το κατηγορήσει αν βγάλει κάτι παραπάνω και αν ανταμείψει τους μετόχους του (γκούχου γκούχου νερά).
Που σημαίνει ότι αν ενταχθούμε στις ανεπτυγμένες δύσκολο να μην του δώσουν σημασία. Άνοιξα τη μικρή θέση χωρίς άγχος και βλέπουμε. Μην ξεχνάμε ότι πολλές φορές οι συγκυρίες οδηγούν τις μετοχές και κάτω από την τιμή εισαγωγής, θα το ήθελα για να κάνω αναδιάρθωση και να αυξήσω αλλά επειδή μπορεί και να μην μου κάνει τη χάρη αποφάσισα ότι δεν θα ήθελα να είμαι άχαρτος. Στα 8,65 που αγόρασα υπολόγισα και ένα μέρισματάκι που ειπώθηκε ότι θα δώσει φέτος άμεσα που θα μου κατεβάσει την ΜΤΚ πέριξ της τιμής εισαγωγής. Για καλό ύπνο και όχι για γεμάτη κοιλίτσα που λέει και ο Χίππυ.

Για τις πληροφορικές δεν έχω άποψη. Διατηρώ τη θέση στην ΙΝΤΕΚ 1μιση χρόνο και είμαι χαρούμενος με την πορεία των μεγεθών (και της μετοχής βεβαίως) και δεν θα είχε νόημα να ανοιχθώ σε δεύτερη εφόσον η ΙΝΤΕΚ κοντεύει το 15% του Χ/Φ (δεν έχω πουλήσει τίποτα από την αγορά). Θα μου πείτε δεν είναι καθαρά πληροφορική, συμφωνώ, γι'αυτό την πήρα και γιατί ήμουν παλιός μέτοχος της ΒΥΤΕ που μου άρεσε η διαχείριση που έκανε ο Σπυριδογεώργης και με είχε κάνει επίσης χαρούμενο. Κάποιοι θέλουν σύζυγο, ερωμένη Α, ερωμένη Β. Είμαι σε αυτούς τους ξενέρωτους που αρκούνται με μία και καλή. Εδώ η ΙΝΤΕΚ με κοιμίζει καλά και με ταίζει καλά.

Λευτερης είπε...

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων ΑΕΙ στην Ελλάδα • Στο νομοσχέδιο αποτυπώνονται οι προϋποθέσεις για την ίδρυση, μη κρατικών μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων ΑΕΙ στην Ελλάδα, με τα πιο αυστηρά κριτήρια από οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης:
• Κάθε παράρτημα πρέπει:
o να διαθέτει κατ΄ ελάχιστο τρεις Σχολές, με ένα τουλάχιστον πρόγραμμα πρώτου κύκλου σπουδών η καθεμία.
o Να προσφέρει για κάθε σχολή τουλάχιστον ένα πρόγραμμα πρώτου κύκλου σπουδών, που διαθέτει αξιολόγηση και πιστοποίηση στο πλαίσιο της χώρας προέλευσης και στη συνέχεια πιστοποιείται από την ΕΘΑΑΕ.
o Να διαθέτει το προβλεπόμενο διδακτικό προσωπικό, το διοικητικό και τεχνικό προσωπικό που εξασφαλίζει τη γραμματειακή οργάνωση, τον οργανωτικό σχεδιασμό, την αρτιότητα των εγκαταστάσεων.
• Η εγκατάσταση πρέπει να είναι αυτοτελής με κατάλληλες κτιριακές υποδομές και υλικοτεχνικό εξοπλισμό, με πρόβλεψη και για δευτερογενείς εγκαταστάσεις εντός του ίδιου νομού. Να επαρκεί για τη διδασκαλία και μελέτη των φοιτητών, να διαθέτει λειτουργική βιβλιοθήκη, χώρους εργαστηρίων και έρευνας ανάλογα με τα προσφερόμενα προγράμματα σπουδών, καθώς και οπτικοακουστικά μέσα και εξοπλισμένη αίθουσα πολυμέσων με πρόσβαση στο διαδίκτυο.
• Όλα τα Πανεπιστήμια (δημόσια και μη κρατικά) αξιολογούνται από την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης.
o Η άδεια χορηγείται με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, κατόπιν έγκρισης και γνώμης από την ΕΘΑΑΕ και τον ΕΟΠΠΕΠ, αντίστοιχα.

ΤΑΣΟΣ είπε...

hippy καλησπέρα... Ξέρουμε χρονικά πότε περίπου θα γίνει η μετάταξη της ΠΕΡΦ στην κύρια αγορά;

hippy είπε...


Τάσο όχι δεν ξέρω. Ούτε που με πολυνοιάζει όμως. Η Περσεφόνη δεν πωλείται. Ιδιαίτερα τώρα που έρχεται η Άνοιξη. Με ορίζοντα 12μήνου πιθανολογώ διπλασιασμό.

hippy είπε...


(Ιδιαίτερα τώρα που έρχεται η Άνοιξη)...

...δεν είναι χρημαριστηριακό τιπ. Είναι αναφορά στο μύθο...6 μήνες (το χειμώνα) με τον Πλούτωνα στον Άδη-6 μήνες με τη μάνα της (την άνοιξη) στη γη....μαζί με τις φιλενάδες της στον κλάδο...λεφτά-για την πληροφορική-υπάρχουν.

hippy είπε...

"Yπενθυμίζεται ότι ο όμιλος της Performance Technologies στο εξάμηνο του 2023 βελτίωσε κατά 40% τις πωλήσεις του (24,437 εκατ. ευρώ) και τα μικτά κέρδη κατά +20,3% (7,441 εκατ. ευρώ), πετυχαίνοντας διπλό ιστορικό ρεκόρ, με EBITDA +0,6% (2,924 εκατ. ευρώ) και ανάμεσα σε άλλες επενδύσεις εξετάζει την πιθανή εξαγορά άλλης εταιρίας στο cyber security, όπως και του υπόλοιπου 40% στην θυγατρική του Adaptera.


To 2023 ενίσχυσε το αποτύπωμά της στον ιδιωτικό τομέα και κέρδισε σε διαγωνισμούς σημαντικά έργα ψηφιοποίησης του δημόσιου τομέα, ενώ συμμετέχει και σε ευρωπαϊκά προγράμματα.

Όλα αυτά συντηρούν την βεβαιότητα ότι και το 2024 θα συνεχιστούν οι ισχυροί διψήφιοι ρυθμοί ανάπτυξης και κερδοφορίας της".


Κάποια στιγμή θα την γράψει και ο κ. Μάνθος, ο κ. Παπαθεοδώρου και λοιποί δημοσιογράφοι του χώρου.

hippy είπε...

ENTERSOFT ??

QUIZ 1

Ποια εισηγμένη από τον κλάδο της πληροφορικής, λέγεται ότι έχει συμφωνήσει να εξαγοραστεί από μεγάλο όμιλο με σημαντική ρευστότητα;

Η εισηγμένη έχει κεφαλαιοποίηση 200 εκατ. ευρώ και από τις αρχές της χρονιάς η τιμή της μετοχής έχει σημειώσει άνοδο 6%.

Ο μη εισηγμένος μεγάλος όμιλος είναι famous και διοικείται από μεγάλο Έλληνα επιχειρηματία, ο οποίος τις περισσότερες ημέρες του χρόνου, διαμένει σε ένα κοσμοπολιτικό χωριουδάκι των Ελβετικών Άλπεων.

https://www.mononews.gr/oikonomia/thewiseman/i-trapeza-pireos-ke-i-prosfores-ton-3-dis-giati-proselave-tin-kpmg-o-staikouras-o-theodoridis-sto-ipertamio-ta-4-spitia-tou-efoplisti-dd-o-indos-billionaire-me-ton-ellinas-nomikos-ke-2-hot-quiz


Κινητικότητα...

hippy είπε...


Τα σενάρια για τη διαχείριση του DTC (ΧΡΗΜΑ WEEK)


Σε Φραγκφούρτη και Αθήνα επιχειρούν να «τετραγωνίσουν τον κύκλο» όσον αφορά τη διαχείριση του προβλήματος του DTC, της αναμονής των funds για διανομή μερίσματος σε συγκερασμό με την επίτευξη θετικής πιστωτικής επέκτασης, ελέγχου των νέων μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων και μεγιστοποίησης του οφέλους από τη διαχείριση-εκκαθάριση υφιστάμενων από τους servicers.

 Το θέμα είναι σύνθετο, καθώς το «βάρος» από την υποχρέωση υπολογισμού των απαιτήσεων λόγω αναβαλλόμενης φορολογίας «ψαλιδίζει» το μεγαλύτερο μέρος της καθαρής λειτουργικής κερδοφορίας.

 Η συζήτηση για το DTC έχει ανοίξει και πάλι, αυτήν τη φορά για μια οριστική διευθέτηση του προβλήματος για τους αναβαλλόμενους φόρους στους ισολογισμούς των τραπεζών, που εξακολουθούν να αντιστοιχούν στο ήμισυ περίπου των κεφαλαίων τους).

 Ακριβώς αυτή η υψηλή συμμετοχή του DTC στα κεφάλαια επισημαίνεται σταθερά όχι μόνο από την Τράπεζα της Ελλάδος, αλλά και από κάθε τρίτο παρατηρητή, ως ένα στοιχείο ποιοτικής αδυναμίας στην κεφαλαιακή βάση τωντραπεζών. 

Για αυτό και στο τραπέζι έχουν τεθεί διάφορες προτάσεις, λ.χ. να μετατραπούν οι αναβαλλόμενοι φόροι σε ομόλογα του Δημοσίου και να λυθεί δια μιάς το πρόβλημα, αντί να περιμένουν οι τράπεζες να τους συμψηφίσουν με μελλοντικά κέρδη.

 Όμως, όπως επισημαίνει παράγοντας του Υπουργείου Οικονομικών, υπάρχει ένα ζήτημα που δεν μπορεί να αγνοηθεί. Το Δημόσιο, προκειμένου να κάνει αυτήν τη διευκόλυνση στις τράπεζες, θα πρέπει να κερδίσει κάτι, ως αντιστάθμισμα. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι οι διοικητές θα πρέπει να αναλάβουν ένα μέρος του «κουρέματος» των απαιτήσεων όταν αυτές θα μετατραπούν σε ομόλογα. Για το ποσοστό του «κουρέματος» δεν αναφέρονται αριθμοί, πλην όμως αφήνεται να εννοηθεί ότι θα είναι σημαντικό. 

Από την άλλη, οι τράπεζες έχουν μπει σε εποχή υψηλής κερδοφορίας, που θα τους επιτρέψει να ολοκληρώσουν χωρίς προβλήματα την απόσβεση του DTC, άρα δεν έχουν σοβαρό κίνητρο να υποστούν ένα κεφαλαιακό «χτύπημα» σε αυτήν τη φάση. Πολύ δε περισσότερο, τώρα, που τα πανίσχυρα funds προεξοφλούν τη διανομή μερίσματος για πρώτη φορά μετά το 2009. 

Πάντως, οι επενδυτές δεν φαίνεται να προβληματίζονται ιδιαίτερα, πλέον, για το DTC και την ποιότητα των εποπτικών κεφαλαίων, αφού όλα δείχνουν ότι θα υπάρχει αρκετή κερδοφορία στο μέλλον για να γίνει η απόσβεση και ουσιαστικά είναι μηδενικός ο κίνδυνος έκδοσης μετοχών υπέρ του Δημοσίου.

 Δεν είναι τυχαίο το ότι ήδη οι συστημικές τραπεζικές μετοχές είναι σε διαπραγμάτευση σε σχέση τιμής/λογιστικής αξίας(P/TBV), που είναι ευθέως συγκρίσιμη με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές, ενώ σε δύο περιπτώσεις (Eurobank και Εθνική) το P/TBV ξεπερνά τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.



(Ζούμε στην ΕΕ του "pretend and extend". Tο πιο πιθανό είναι να μην γίνει τίποτα τους προσεχείς 12-18 μήνες. Κατά τη γνώμη μου ωστόσο, η τελευταία παράγραφος είναι σοβαρή).

Andreas D. είπε...

Μια από τις μετοχές που κέρδισε τις εντυπώσεις ήταν η ENTERSOFT.
Κέρδισε 4,45% και έκλεισε στα 7,04 ευρώ με όγκο συναλλαγών 91.000 τεμάχια.
Οι έμπειροι αναγνώστες μου προφανώς κατάλαβαν ότι η συγκεκριμένη εταιρεία κρύβεται πίσω από το No1 QUIZ του χθεσινού wiseman.
Για να σας φρεσκάρω τη μνήμη, σας έγραψα ότι υπάρχει εταιρεία πληροφορικής, η διοίκηση της οποίας συζητάει να πωληθεί σε μη εισηγμένο όμιλο, ο ιδιοκτήτης του οποίου διαμένει μόνιμα σε κοσμοπολίτικο χωριουδάκι των Ελβετικών Άλπεων.

hippy είπε...


Κι εγώ την ίδια πληροφορία έχω (για το Γερμανό)...προσέχουμε και τριπλοκοσκινίζουμε βέβαια τις φήμες...πολύ περισσότερο που εφόσον δεν γνωρίζουμε την τιμή είναι μικρής αξίας η πληροφορία.

hippy είπε...



ΟΛΠ...υψηλό στη μεταΛΗΜΑΝ εποχή. Επόμενο τα 30,70 του Ιουνίου 2008 και μετά τα €32,20 απ΄τον Ιανουάριο του ιδιου χρόνου.

( προφανώς και αστειεύομαι...wishful thinking)


Μνημόνιο συνεργασίας με το τρίτο μεγαλύτερο εμπορικό λιμάνι στον κόσμο εκείνο της Γκουανγκτζόου στην Καντόνα της Κίνας υπέγραψε ο ΟΛΠ ΑΕ

https://radar.gr/article/komvikis-simasias-to-mnimonio-synergasias-metaxy-tou-olp-kai-tou-limaniou-gkouangktzoou



Andreas D. είπε...

https://www.newmoney.gr/dark-room/o-tsipras-i-kria-voutia-i-klakadori-ke-i-balarina-to-flert-tou-germanou-me-tin-entersoft-ke-o-chrisos-plistiriasmos-se-polla-episodia/

Το φλερτ του Πάνου Γερμανού με την Entersoft
-Εάν γίνει, θα μιλάμε για ένα απ’ τα σημαντικότερα deals στον χώρο της πληροφορικής. Κι αυτό γιατί θα προκαλέσει νέες ισορροπίες στην αγορά, έπειτα και απ’ τις σημαντικές ανακατατάξεις της τελευταία διετία. Μπορεί SoftOne και Entersoft να τηρούν σιγή ασυρμάτου, ωστόσο οι πληροφορίες για προχωρημένες συζητήσεις μέσω του μεγαλύτερου μετόχου της πρώτης, Olympia Group (βλέπε Πάνος Γερμανός) δίνουν και παίρνουν. Κοιτώντας μάλιστα κανείς τη συμπεριφορά της μετοχής της εισηγμένης στο ΧΑ Entersoft, που εμφανίζεται ως αντικείμενο του “πόθου”, θα δει κανείς ότι κάποιοι έχουν σπεύσει ήδη απ’ τις αρχές του μήνα να σπεύσουν να πάρουν θέση φθάνοντας να σημειώσει νέο ενδοσυνεδριακό υψηλό, στα 7,1 ευρώ (από 6,1 ευρώ περίπου που κυμαινόταν στις αρχές του μήνα). Προς το παρόν, επίσημη αντίδραση απ’ την εταιρεία δεν υπάρχει, καθιστώντας ακόμα πιο ενδιαφέρουσα την τηλεδιάσκεψη που θα κάνει η διοίκησή της με τους αναλυτές αύριο Πέμπτη, μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του 2023. Στο μεταξύ, η Εntersoft -απαντώντας σε ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς- αναφέρει ότι ουδεμία σχετική ενημέρωση έχει περιέλθει σε γνώση της εταιρίας “και εξ όσων μας πληροφόρησαν οι μέτοχοί μας δεν έχουν προβεί σε οποιαδήποτε συμφωνία με οποιονδήποτε για τη μεταβίβαση των μετοχών της εταιρίας”.

Andreas D. είπε...

https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/2233666/diplasiasmos-ebitda-apo-ideal-holdings-to-2023.html

hippy είπε...


Καλημέρα

ΙΝΤΕΑΛ όπως ΕΛΛΑΔΑ

Μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς τη δόξα τραβά!!

maria tr είπε...

Θα χαρω πολυ αν ο ΤΑΒΕΡΝΙΑΡΗΣ αποχωρησει απο το blog. Μπορω καπως να τον αναφέρω και να μην ξαναγραψει;

mixalis mixalios είπε...

Μαρία απλά τον αγνοείς και ολα καλά. Καμια φορα τσιμπαω κι εγω για να πω κάνα έξυπνο αλλα μετά το μετανιώνω. Τωρα ξερω οτι όλο το απόγευμα θα μου τα χώνει... Χαχαχαχα

Andreas D. είπε...

-- Entersoft: Αμετάβλητη σχεδόν, στα 7 ευρώ, έκλεισε χθες η μετοχή της Entersoft, στον απόηχο των φημών για το ενδεχόμενο πώλησης της εταιρείας. Βεβαίως, η εταιρεία διέψευσε ότι υπάρχει κάποια συμφωνία για μεταβίβαση μετοχών της. Η Entersoft τα τελευταία χρόνια μέσα από εξαγορές έχει μεγαλώσει και δραστηριοποιείται με επιτυχία στην παραγωγή λογισμικού και στην παροχή υπηρεσιών για επιχειρήσεις σε περίπου 40 χώρες. Σίγουρα μια τέτοια εταιρεία δεν μπορεί να περνά απαρατήρητη ενόψει και των προοπτικών στον κλάδο της πληροφορικής, αλλά η αποτίμησή της στα 210 εκατ. ευρώ είναι απαιτητική, αφού τα καθαρά της κέρδη κυμαίνονται γύρω στα 7 εκατ. ευρώ.

Andreas D. είπε...

https://www.insider.gr/epiheiriseis/311400/entersoft-hronia-entonis-anaptyxis-2023-me-28-sta-esoda-kai-33-sta-ebitda

Andreas D. είπε...

https://www.bankingnews.gr/epixeiriseis/articles/724174/oi-syzitiseis-gia-sygxonefsi-ton-entersoft-softone-me-stoxo-tin-pita-ton-400-ekat-evro

mixalis mixalios είπε...

https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/2234015/intralot-agora-420000-metohon-apo-ton-sokrath-kokk.html

Ως γνήσιος λάτρης του υψηλού beta αν ο Κόκκαλης δεν ήταν 80 φεύγα θα αύξανα περαιτέρω τη θέση μου. Και καλά να αγοράσει χτες όταν έκανε μια απότομη αλλά πρόσκαιρη βουτιά το χαρτί. Όταν αγοράζει στα 1,23 σήμερα δεν το κάνει για να στηρίξει τη μετοχή. Το κάνει γιατί απλά το χαρτί είναι για πάνω, και όχι για λίγο πάνω....
Δεν μπορώ να φανταστώ τι θα γίνει αν -ο μη γένοιτο- κάτι δεν πάει καλά με την υγεία του...ίσα μόνο να ακουστεί ότι κόλλησε κάποια ίωση...

hippy είπε...


Μιχαλιό μου θυμίζει εποχές 2001-02 όταν ο ξιφομάχος-υπηρέτης του λαού Ανδρέας Βγενόπουλος έβλεπε ευκαιρίες στο ΧΑΑ και αγόραζε ΜΙΓ.

1)Βλέποντας το κουπόνι (6%!!!!!!!) και τη συμπεριφορά του ομολόγου στο ταμπλό πιθανολογώ πως οι θεσμικοί (τράπεζες) και οι φραγκάτοι (ξένοι και φαντς) δεν εμπιστεύονται.

2)Αγοράζοντας σήμερα στο 1,20 αυτό που πριν δυο μήνες (!!!!) μπορούσες να πάρεις στα 0,60 λέγεσαι έξυπνος ή μήπως πονηρός?

Φυσικά το θέμα δεν με αφορά, καλή τύχη στους τολμηρούς. Εγώ (δυστυχώς) είμαι μεγάλος για τα παράτολμα.

mixalis mixalios είπε...

Τι μου θυμίζεις Ηλία, το 2001 ήμουν φαντάρος στη Ρόδο και το μόνο που σκεφτόμουν ήταν πότε θα έχω έξοδο για να πάω για κανά μπάνιο στο σμαραγδένιο νησί...άντε και για κανά ποτάκι το βράδυ...

Ο Κόκκαλης έχει περάσει πολλά και είναι μπαρουτοκαπνισμένος. Δεν το συγκρίνω με τον Βγενό. Ο συγχωρεμένος είχε μια έπαρση που δεν δικαιολογούταν από το ιστορικό του. Απλά είχε κονέ και γενικότερα επαφές και όραμα. Ανέβηκε γρήγορα, αλλά αυτό είναι το εύκολο. Το δύσκολο ήταν διατηρηθεί στην κορυφή. Αλλά όλες οι εξαγορές που έκανε ήταν σε αποτιμήσεις στο Θεό όπως και η ίδια η ΜΙΓ.

1)Βλέποντας το κουπόνι (6%!!!!!!!) και τη συμπεριφορά του ομολόγου στο ταμπλό πιθανολογώ πως οι θεσμικοί (τράπεζες) και οι φραγκάτοι (ξένοι και φαντς) δεν εμπιστεύονται.

Το ομόλογο είναι junk και δεν βλέπω κανένα λόγο κάποιος να το εμπιστευτεί. Κανονικά θα έπρεπε να είχε κουπόνι στο 8%...Και καλά θα πει κάποιος, δεν αγοράζεις το ομόλογο και παίρνεις μετοχές? Σε μια μετοχή υψηλού κινδύνου που μόλις βγήκε από την επιτήρηση προσδοκάς πολύ υψηλότερες αποδόσεις του 6%. Ρισκάρεις αλλά πας για double score όπως μέχρι τώρα έχει βγεί. Ότι ποσό και να βάλεις στο ομόλογο δεν αξίζει να το κλειδώσεις για ένα 6% σε μια τέτοια εταιρεία...Καλύτερα να πάω στον Βαγγέλη και ας πάιρνω 4 και σίγουρα

2)Αγοράζοντας σήμερα στο 1,20 αυτό που πριν δυο μήνες (!!!!) μπορούσες να πάρεις στα 0,60 λέγεσαι έξυπνος ή μήπως πονηρός?

Ο Σωκράτης έβαλε σημαντικά ποσά στο 0,58 στις δύο προηγούμενες ΑΜΚ, οπότε το έχει κάνει κι αυτό. Αν έκανε συμβολικές αγορές τις τελευταίες ημέρες θα έλεγε πως έχεις δίκιο αλλά έβαλε 1 μύριο οπότε...ίσως να έχουν προκύψει και εξελίξεις τις τελευταίες ημέρες που δεν ξέρουμε εμείς

hippy είπε...


Μιχαλιό μου ξέρεις ότι σε θεωρώ πολύ καλό άνθρωπο, έξυπνο και ΦΙΛΟ μου. Από καρδιάς εύχομαι (ακόμα μια φορά) να δικαιωθείς.

mixalis mixalios είπε...

Σε ευχαριστώ ΦΙΛΕ Ηλια. Οταν αυτά τα λόγια έρχονται από εσένα είναι τουλάχιστο τιμητικά.Κατανοεις ότι υπάρχει αμοιβαιοτητα το λιγότερο.

Βλεπω λοιπόν οτι τι χαρτί θα πάει παραπάνω. Δεν αγοραζω άλλες για το λόγο που προαναφερα. Κρατάω αυτα που εχω.

Λευτερης είπε...

https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/2234077/epesan-oi-ypografes-sth-symfonia-deh-ananeosimesin.html

Λευτερης είπε...

Καλημέρα και καλό μήνα.

Andreas D. είπε...

Καλημέρα Λευτέρη.

Το αγκάθι στον γάμο SoftOne και Entersoft
-Με τις ευχές ολόκληρου του κλάδου της πληροφορικής φιλοδοξούν να «έλθουν εις γάμου κοινωνίαν» δύο μεγάλοι πρωταγωνιστές της αγοράς. Η Entersoft -που σήμερα αξίζει 220,8 εκατ. ευρώ στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, έχοντας πραγματοποιήσει ένα άλμα της τάξης του 75% μέσα στον τελευταίο χρόνο- και η SoftOne του Ομίλου Γερμανός, με τις διαρκείς επιθετικές εξαγορές στην οποία σήμερα ανήκουν εταιρείες όπως η Unisoft, η Prosvasis, η Regate, η Cosmone, η Impact, η Appsoft και πολλές άλλες. Μοναδικό αγκάθι σ’ αυτή την επικείμενη συναλλαγή είναι ένα επενδυτικό fund που διατηρεί μερίδιο 10% στο μετοχολόγιο της Entersoft και το οποίο για να πει το «ΝΑΙ» προσπαθεί να μεγιστοποιήσει τα οφέλη του. Η αγορά της πληροφορικής και ειδικά του επιχειρηματικού λογισμικού στην Ελλάδα χρειάζεται ισχυρούς και μεγαλύτερους παίκτες, τα περιθώρια είναι μεγάλα και οι προοπτικές ξεπερνούν τα στενά όρια των 400 εκατ. ευρώ στα οποία κινείται σήμερα. Προχθές, η Entersoft εξέδωσε διάψευση των σεναρίων και η μετοχή υποχώρησε κατά -0,28%. Σήμερα η αγορά ξέχασε τις διαψεύσεις και η μετοχή ανέβηκε +5,14% στα 7,36 Ευρώ. Βίον ανθόσπαρτον...

Andreas D. είπε...

ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ 19,6
ΚΟΤΖΑΜΑΝΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ 9,6
BARCA GLOBAL MASTER FUND L.P. 7,22333
AXXION S.A. 6,83
ΜΕΝΕΓΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ 6,7
ΑΒΡΑΤΟΓΛΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ 6,6
ΚΑΝΣΟΥΖΙΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ 6,0
ΚΑΝΣΟΥΖΙΔΗΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 6,0
SQUAD - GROWTH 5,0

Andreas D. είπε...

Με 8,00 - 8,30 είμαι ικανοποιημένος...

hippy είπε...


HIPPY 0.0167 😂 🥳 😁

Καλημέρα

hippy είπε...


Εάν η συναλλαγή της ΕΝΤΕΡ επιτευχθεί τελικά σε αποτίμηση περίπου 20 τα ebitda όπως λέγεται δλδ κοντά στα €8,30 που γράφει κι ο Αντρέας δημιουργεί εξαιρετικές τιμές στόχους και για τις υπόλοιπες. Ενδεικτικά

ΕΠΣΙΛ => 9.50 (με αναγωγή από το 6μηνο/23)
ΠΡΟΦ => 4.85 (ομοίως)
ΠΕΡΦ => 8,35 (ομοίως)
ΙΛΥΔΑ => 4,2 (το αυτό)
REAL => 3.94(το αυτό)


Κάθε εταιρεία φυσικά έχει τη δική της δυναμική...για να ευθυμήσουμε το έβαλα...wishful thinking που θα΄λεγε κι ο Αριστοτέλης (Ωνάσης)

mixalis mixalios είπε...

Την Κουαλ που εχει μπει και στην τεχνητη νοημοσυνη και θα μας παει στο φεγγάρι δεν έγραψες τιποτις..

hippy είπε...


Αυτή είναι για πολύ δραστήριες μύτες Μιχαλιό μου.

mixalis mixalios είπε...

Χαχαχαχα. ..