Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τρίτη 27 Μαΐου 2014

ΓΕΚΤΕΡΝΑ by Alexandratos




Disclaimer: Το παρακάτω είναι προϊόν ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗΣ με την Τ.Α.  μη πιστοποιημένου στελέχους της αγοράς και ως τέτοιο πρέπει να αξιολογηθεί.  Δεν συνίσταται η λήψη αποφάσεων πάνω σε αυτό το διάγραμμα.





Τελευταία φορά είχαμε εξετάσει το γράφημα της ΓΕΚΤΕΡΝΑ με κλείσιμο 20/01/14 και μια διπλή κορυφή στα επίπεδα του 3,66.  Τότε που η μετοχή διόρθωνε και θέλαμε να μην ενεργοποιούσε τη γραμμή λαιμού στο 3,17.

Παρότι η μετοχή έσπασε 5 φορές ενδοσυνεδριακά τη γραμμή λαιμού, μόνο 1 φορά έκλεισε κάτω από το κρίσιμο επίπεδο. Η πίεση είχε απορροφηθεί και η μετοχή συσσώρευσε ξανά  στο 3,66 περιμένοντας την κατάλληλη αφορμή για ψάξει  νέα υψηλά. 

Στις 26/2/14 προειδοποιητικά (με ολόλευκο κερί πάνω από τον ΕΚΜΟ 20άρη) και τελικά στις 28/02/14 καταφέρνει να διασπάσει τα επίπεδα και να πάει στην τιμή στόχο του 4,15.

Ακολουθεί διορθωτική πορεία, χάνοντας με τη σειρά τον ΕΚΜΟ 20άρη αλλά και την γραμμή στήριξης  S.  Η αμφιβολία για το εκλογικό αποτέλεσμα οδηγεί στην μετοχή στα επίπεδα του  3,09 – 3,10 όπως τοπικά σχηματίζει ένα μικρό πυθμένα βρίσκοντας στήριξη (με bear trap) στον 200 ΚΜΟ.

Η μετοχή επανακάμπτει παράλληλα με  το ΧΑΑ, διασπάει αρχικά τον 20άρη ΕΚΜΟ και χθες κατορθώνει να βρεθεί  πάνω από την γραμμή  S αλλά κυρίως να σπάσει τη μεσοπρόθεσμη καθοδική γραμμή D κλείνοντας στο 3,72. (Περάσαμε πάνω και από τον εκθετικό 50άρη).

Επόμενοι στόχοι 3,82 - 3,89 (γραμμή λαιμού) ελπίζοντας να οδηγηθούμε στα υψηλά των 4,15-4,21.

Να έχετε όλοι μια όμορφη ημέρα
*************************************

ΓΕΚΤΕΡΝΑ by ΠΑΝΟΣ 



Με το σημερινό κερί βγήκαμε από το μικρό πλαγιοκαθοδικό κανάλι που είχαμε χάσει στις 12 Μαίου  και ταυτόχρονα μπήκαμε στο μεγαλύτερο πλαγιοανοδικό (εξαμηνιαίο), ενώ περάσαμε και πάνω από τον εκθ. 50άρη.  Επόμενοι στόχοι   3,76  -   3,89 (γραμμή λαιμού) και τα ψηλά του Μαρτίου (4,21)