Επέστρεψαν στα ρεκόρ Dow Jones και S&P- Σε υψηλό 15 ετών ο Nasdaq .. Φοβούνται οι αναλυτές κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων και από την Ρωσία - Moody’s: Επιβεβαίωσε το “Αα1” της Γαλλίας, αρνητικό το outlook Fitch: Επιβεβαιώνει το "ΑΑΑ" των ΗΠΑ.. Η Fed οδήγησε τη Wall σε νέα ρεκόρ - Επενδύσεις 150 εκατ. ευρώ... Ecofin: Επιβεβαιώθηκε η πολιτική συμφωνία για τις καταθέσεις...Οι μετοχές που προστίθενται στον δείκτη MSCI Greece Emerging Markets είναι οι Alpha Bank, Τρ. Πειραιώς, FF Group, ΕΛΠΕ, Jumbo, Εθνική Τράπεζα, ΔΕΗ και Τιτάν..

Τρίτη, 27 Μαΐου 2014

ΓΕΚΤΕΡΝΑ by Alexandratos
Disclaimer: Το παρακάτω είναι προϊόν ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗΣ με την Τ.Α.  μη πιστοποιημένου στελέχους της αγοράς και ως τέτοιο πρέπει να αξιολογηθεί.  Δεν συνίσταται η λήψη αποφάσεων πάνω σε αυτό το διάγραμμα.

Τελευταία φορά είχαμε εξετάσει το γράφημα της ΓΕΚΤΕΡΝΑ με κλείσιμο 20/01/14 και μια διπλή κορυφή στα επίπεδα του 3,66.  Τότε που η μετοχή διόρθωνε και θέλαμε να μην ενεργοποιούσε τη γραμμή λαιμού στο 3,17.

Παρότι η μετοχή έσπασε 5 φορές ενδοσυνεδριακά τη γραμμή λαιμού, μόνο 1 φορά έκλεισε κάτω από το κρίσιμο επίπεδο. Η πίεση είχε απορροφηθεί και η μετοχή συσσώρευσε ξανά  στο 3,66 περιμένοντας την κατάλληλη αφορμή για ψάξει  νέα υψηλά. 

Στις 26/2/14 προειδοποιητικά (με ολόλευκο κερί πάνω από τον ΕΚΜΟ 20άρη) και τελικά στις 28/02/14 καταφέρνει να διασπάσει τα επίπεδα και να πάει στην τιμή στόχο του 4,15.

Ακολουθεί διορθωτική πορεία, χάνοντας με τη σειρά τον ΕΚΜΟ 20άρη αλλά και την γραμμή στήριξης  S.  Η αμφιβολία για το εκλογικό αποτέλεσμα οδηγεί στην μετοχή στα επίπεδα του  3,09 – 3,10 όπως τοπικά σχηματίζει ένα μικρό πυθμένα βρίσκοντας στήριξη (με bear trap) στον 200 ΚΜΟ.

Η μετοχή επανακάμπτει παράλληλα με  το ΧΑΑ, διασπάει αρχικά τον 20άρη ΕΚΜΟ και χθες κατορθώνει να βρεθεί  πάνω από την γραμμή  S αλλά κυρίως να σπάσει τη μεσοπρόθεσμη καθοδική γραμμή D κλείνοντας στο 3,72. (Περάσαμε πάνω και από τον εκθετικό 50άρη).

Επόμενοι στόχοι 3,82 - 3,89 (γραμμή λαιμού) ελπίζοντας να οδηγηθούμε στα υψηλά των 4,15-4,21.

Να έχετε όλοι μια όμορφη ημέρα
*************************************

ΓΕΚΤΕΡΝΑ by ΠΑΝΟΣ Με το σημερινό κερί βγήκαμε από το μικρό πλαγιοκαθοδικό κανάλι που είχαμε χάσει στις 12 Μαίου  και ταυτόχρονα μπήκαμε στο μεγαλύτερο πλαγιοανοδικό (εξαμηνιαίο), ενώ περάσαμε και πάνω από τον εκθ. 50άρη.  Επόμενοι στόχοι   3,76  -   3,89 (γραμμή λαιμού) και τα ψηλά του Μαρτίου (4,21)