Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Πάνος-art gallery


Εικαστική Γωνία .........

Αναρτήθηκε από  ΠΑΝΟΣ ΑΘΗΝΑ

  1.      Αρχίζουμε από τα πιο απλά. Ενότητα:  ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ. Μερικές κατασκευές. Με ελάχιστα υλικά και πολύ μεράκι, ακολουθώντας τις επιθυμίες και τις ιδέες  τους , βάζοντάς τα να ασχοληθούν και τα ίδια, χρησιμοποιώντας αρκετό από τον ελεύθερο χρόνο σας τα Σ/Κ ή στις διακοπές σας, ξεφεύγοντας από την μονοτονία της πνευματικής μόνο εργασίας, όπου κινδυνεύετε να "κάψετε" το μυαλό σας, μπορείτε να δημιουργήσετε μερικά ωραία πραγματάκια. Να είστε σίγουροι ότι τα παιδιά σας θα το εκτιμήσουν και θα ανέβετε στην εκτίμησή τους.  Αλλά και σεις θα αισθανθείτε τη χαρά της δημιουργίας. Κόντρα πλακέ , ξύλο μπάλσας, μινιατούρες (που θέλουν βάψιμο)  χοντρό χαρτόνι, υλικά από την φύση, κοπίδι, σέγα,  ξυλόκολλα κρυσταλλική, χρώματα  και λίγη  φαντασία είναι τα μόνα που χρειάζεστε. Τα περισσότερα από αυτά είναι εμπνευσμένα από τον άρχοντα των δακτυλιδιών. Αδυναμία του γιου μου πριν μερικά χρόνια.  Η ποιότητα των φωτογραφιών δεν είναι πολύ καλή και υπόσχομαι να τις αντικαταστήσω με όμοιες καλύτερες το συντομότερο. Επίσης να έχω καλύτερο φόντο. Μερικές φορές είναι δυσκολότερο να φωτογραφίσεις ένα έργο από το να το φτιάξεις. Είπαμε κάθε αρχή και δύσκολη. Επειδή επέμενε η Νίκη , έγιναν όλα λίγο βιαστικά.

ΕΝΟΤΗΤΑ  ΔΕΥΤΕΡΗ.  Ρ Ο Λ Ο Γ Ι Α.

Αγοράζετε ένα ρολόι τοίχου. Οποιοδήποτε που σας κάνει στο μάτι. Δεν μας ενδιαφέρει το χρώμα,  ούτε ο μηχανισμός. Αυτά αλλάζουν εύκολα. Μόνο το σχήμα. Το προσαρμόζετε σε ένα κομμάτι κόντρα πλακέ, στο οποίο ανοίγετε μια τρύπα τόση ώστε να χωράει το πίσω μέρος με τον μηχανισμό που προεξέχει. Το σχήμα και το χρώμα του κόντρα πλακέ ανάλογα με τα γούστα σας. Ρόμβος, τετράγωνο, το περίγραμμα  ενός λουλουδιού που σας αρέσει   σε μεγέθυνση  κλπ (εγώ προτιμώ τον ρόμβο) και το στολίζετε με ότι τραβάει η όρεξή σας. Σ' αυτά που παρουσιάζω ο διάκοσμος είναι από υλικά που βρίσκεις σε κάθε παραλία. Για τα διπλά κοχύλια θα πρέπει να βουτήξετε. Από 2  μέτρα και κάτω , σε βυθό με άμμο και φύκια θα τα βρείτε έτοιμα και καθαρισμένα από άλλους κατοίκους της θάλασσας.  Αν δεν μπορείτε ζητήστε από κάποιον που βουτάει να σας μαζέψει μερικά.  Μικρότερα και μονά μπορεί να  βρείτε και εκεί που σκάει το κύμα.   Ή βάλτε ότι διάκοσμο θέλετε εσείς. Μπορείτε αντί για ξύλο να χρησιμοποιήσετε καθρέφτη στο κέντρο του οποίου θα ανοίξετε μια τρύπα για να περάσουν οι δείκτες.    Αν χρησιμοποιήσετε λαμαρίνα τα μαγνητάκια για το ψυγείο είναι ότι πρέπει για συμπλήρωμα του   διακόσμου.  Ή αντί για διάκοσμο μπορείτε να ζωγραφίσετε ένα τοπίο.  Γύρω γύρω μπορείτε να βάλετε μια κορνίζα, που μπορείτε με λίγη προπόνηση και τα  κατάλληλα εργαλεία να την φτιάξετε και μόνοι σας.  Υλικό στερέωσης και πάλι η κρυσταλλική ξυλόκολλα, όπως είναι για τα "χοντρά"  είδη και αραιωμένη με νερό (σαν γάλα)  για διαποτισμό της άμμου. Όταν στεγνώσει γίνεται αόρατη.  Έτσι ένα "άχρωμο" , πλαστικό συνήθως ρολόι,  μπορεί να γίνει πιο ενδιαφέρον.  Ένα καθιστικό, ένας διάδρομος,  μια κουζίνα, ένα παιδικό δωμάτιο, μια βεράντα  είναι ο χώρος που μπορούν να τοποθετηθούν.
3.         ...ΚΑΙ ΟΛΙΓΟΙ  ΚΑΘΡΕΦΤΕΣ.   Χωρίς επεξηγήσεις, άλλωστε είναι όλα γραμμένα παραπάνω. 
Η φωτογράφηση με  ανάλυση  5 mp  και πάντα δύσκολο να βρεις την κατάλληλη γωνία.
        ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ με κοινές λαδομπογιές.

        Άντε και κάτι καινούριο, αν και παλιό ως προς τον χρόνο που έγινε. Βάφεις το παιδικό δωμάτιο ή το εξοχικό σου και σου περισσεύουν χρώματα. Κοινές λαδομπογιές. Ταυτόχρονα έχεις μια επιθυμία να ζωγραφίσεις βλέποντας κάποια ωραία τοπία στο Γεωτρόπιο της Σαββατιάτικης Ελευθεροτυπίας (δεν βγαίνει πια).  
      Δεν έχεις ιδέα πως, αλλά αυτό είναι μια μικρή τεχνική λεπτομέρεια. Αγοράζεις λοιπόν μια σειρά  από πινέλα, παίρνεις και μερικά κομμάτια κόντρα πλακέ  και ξεκινάς με θράσος και φυσικά μεγάλη υπομονή, έχοντας μπροστά σου την ανάλογη φωτογραφία. Πειραματίζεσαι στις αναμείξεις και στην προοπτική και προσπαθείς να φαίνονται όλα στις σωστές αναλογίες  Το αποτέλεσμα...αυτό που βλέπετε παρακάτω. Μη με ρωτάτε πως, απλά δεν ξέρω. Έγινε. Τοπίο στον Ινδικό, Σεϊχέλες και τεχνητή παραλία στα Κανάρια νησιά τα θέματα.  Να ξέρετε πάντως ότι τα κάδρα θα σας στοιχίσουν πολύ περισσότερο από τα υπόλοιπα υλικά, Ελλάδα είναι εδώ, αν δεν το ξέρατε.