Επέστρεψαν στα ρεκόρ Dow Jones και S&P- Σε υψηλό 15 ετών ο Nasdaq .. Φοβούνται οι αναλυτές κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων και από την Ρωσία - Moody’s: Επιβεβαίωσε το “Αα1” της Γαλλίας, αρνητικό το outlook Fitch: Επιβεβαιώνει το "ΑΑΑ" των ΗΠΑ.. Η Fed οδήγησε τη Wall σε νέα ρεκόρ - Επενδύσεις 150 εκατ. ευρώ... Ecofin: Επιβεβαιώθηκε η πολιτική συμφωνία για τις καταθέσεις...Οι μετοχές που προστίθενται στον δείκτη MSCI Greece Emerging Markets είναι οι Alpha Bank, Τρ. Πειραιώς, FF Group, ΕΛΠΕ, Jumbo, Εθνική Τράπεζα, ΔΕΗ και Τιτάν..

Πέμπτη, 29 Μαΐου 2014

ΔΤΡ by ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ


Disclaimer: Το παρακάτω είναι προϊόν ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗΣ με την Τ.Α.   
μη πιστοποιημένου στελέχους της αγοράς και ως τέτοιο πρέπει να αξιολογηθεί.  
Δεν συνίσταται η λήψη αποφάσεων πάνω σε αυτό το διάγραμμαΔείκτης Τραπεζών (ΔΤΡ)

Ιστορικά: Ο δείκτης έκανε κίνηση εντός του ροζ καναλιού το οποίο έσπασε και ανοδικά και πτωτικά πρόσφατα κλείνοντας και τα δυο γκαπ του Οκτωβρίου 2013. Από εκείνη τη στιγμή και μετά ξεκίνησε αντίδραση ακολουθώντας τη μικρή μαύρη γραμμή βραχυπρόθεσμης τάσης πιστά.

Κατά τη πτώση της όμως  από τις 213 μον προς τα πρόσφατα χαμηλά  ο δείκτης έχει κινηθεί εντός πράσινου βραχυπρόθεσμου καναλιού το οποίο και διέσπασε ανοδικά μπαίνοντας ταυτόχρονα ξανά εντός του ροζ καναλιού συνεχίζοντας τη κίνηση σε αυτό.

Η αντίδρασή ήταν αρκετά δυνατή κι έτσι στο διάγραμμα  έχουν σχεδιαστεί  ένα μπλε κανάλι ή ένας σχηματισμός Descending Broadening Wedge με όρια  τη κάτω γραμμή του πράσινου καναλιού  και  τη άνω του μπλε καναλιού. Σήμερα το κλείσιμό  ήταν πάνω από τον 30 Εκ ΜΟ.

Άρά  πρώτα θα δούμε τη συμπεριφορά στη επαφή με τη πάνω μπλε  γραμμή αν πάει εκεί. Αν γίνει διάσπαση  θα είναι καλή εξέλιξη αρκεί να έχει και διάρκεια. Αν όχι θα  μπορούσε να γυρίσει σε κάποια από  τις στηρίξεις 166 μον ή στην κάτω  γραμμή του ροζ καναλιού. 

 by ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ