Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012


Χ.Α.Α.  Live  


Ο δείκτης Baltic dry απο ΤΚ  
σχολιο 10.30.πμ
                                      Σχόλια γιά τή συνεδρίαση ..online


ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ ΝΕΑ ΜΕΙΩΣΗ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ
ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΑΚΕΤΟΥ ΔΙΑΣΩΣΗΣ



Οι κυβερνήσεις των κρατών της Ευρωζώνης ενδέχεται να μειώσουν το επιτόκιο των δανείων που παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα υπό το πρώτο "πακέτο" στήριξης της χώρας, στο πλαίσιο της υπό συζήτηση συμφωνίας για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους (PSI), μεταδίδει το Dow Jones Newswires, επικαλούμενο δηλώσεις αξιωματούχων της Ευρωζώνης.


Μία επιλογή που βρίσκεται υπό συζήτηση είναι η μείωση των επιτοκίων που οφείλει να πληρώσει η Ελλάδα για τα δάνεια ύψους 80 δισ. ευρώ που έχει συμφωνηθεί να λάβει έως το 2013, ανέφεραν οι αξιωματούχοι.


Υπενθυμίζεται ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη λάβει δάνεια 52,9 δισ. ευρώ και μένει να εκταμιευτούν επιπλέον 27,1 δισ. ευρώ. Οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης έχουν ήδη μειώσει το επιτόκιο των εν λόγω δανείων σε σχέση με την αρχική συμφωνία: αυτή τη στιγμή το επιτόκιο διαμορφώνεται στο 3% για τα πρώτα τρία χρόνια αποπληρωμής και στο 4% για τη συνέχεια.


"Δεν είναι ξεκάθαρο τί περιθώριο υπάρχει για περαιτέρω μείωση του επιτοκίου", διευκρίνισαν οι αξιωματούχοι.


Η Ελλάδα και οι ιδιώτες ομολογιούχοι βρίσκονται κοντά σε συμφωνία, βάσει της οποίας οι πιστωτές θα λάβουν νέα ομόλογα τα οποία θα υποστούν "κούρεμα" 50% επί της ονομαστικής αξίας σε σχέση με την αξία των υφιστάμενων ομολόγων. Τα κράτη της Ευρωζώνης επέμειναν στην άποψη πως το κουπόνι των νέων ομολόγων (διάρκειας έως και 30 ετών) δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το 4% προκειμένου να διασφαλιστεί πως το ελληνικό χρέος θα καταστεί διαχειρίσιμο χωρίς να δοθεί επιπλέον στήριξη (δηλαδή και τρίτο πακέτο στήριξης) από τις κυβερνήσεις.


Ωστόσο, το ερώτημα που μένει αναπάντητο είναι εάν οι επίσημοι πιστωτές της Ελλάδας -οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ή ακόμη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο- θα κάνουν παραχωρήσεις προκειμένου να βοηθήσουν την Ελλάδα να πετύχει το στόχο μείωσης του χρέους στο "περίπου 120% του ΑΕΠ" έως το 2020.




Πηγή:www.capital.gr

100 σχόλια:

giannhs kon είπε...

Καλημέρα σε όλους του φίλους.

giannhs kon είπε...

Στα 48,404 εκατ. ευρώ ανήλθε η αξία των συναλλαγών στην αγορά παραγώγων, ενώ το Συμβόλαιο Μελλοντικής Εκπλήρωσης (ΣΜΕ) λήξης Mαρτίου στο δείκτη FTSE 20 διαπραγματεύεται με premium 1,25%.


Στα Συμβόλαια Μελλοντικής Εκπλήρωσης στο δείκτη FTSE 20 διακινήθηκαν 13.133 συμβόλαια, αξίας 22,736 εκατ. ευρώ, με 22.957 ανοικτές θέσεις.

Στα Συμβόλαια Μελλοντικής Εκπλήρωσης επί μετοχών διακινήθηκαν 116.357 συμβόλαια, αξίας 25,668 εκατ. ευρώ, ενώ το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στο Συμβόλαιο Μελλοντικής Εκπλήρωσης (ΣΜΕ) επί των μετοχών της Eθνικής διακινώντας 46.808 συμβόλαια.

Στα ΣΜΕ επί της Κύπρου διακινήθηκαν 9.364 συμβόλαια, στην Marfin Investment Group 2.618, στον ΟΤΕ έγιναν 3.963 συμβόλαια, στη ΔΕΗ έγιναν 1.592, στον ΟΠΑΠ έγιναν 2.533, στην Πειραιώς 10.559 συμβόλαια, στην Coca Cola έγιναν 36, στην ΕΧΑΕ έγιναν 633 συμβόλαια, στην Alpha Bank 27.257 συμβόλαια, στην Τιτάν έγιναν 90 συμβόλαια, στη Marfin Popular Bank 2.044, στη Βιοχάλκο 144, στην Μυτιληναίος 1.842, στα ΕΛΠΕ 183, στην Motor Oil 266, στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο 3.343 συμβόλαια, στην Atebank 1.000, στη Σιδενόρ 126, στη Μέτκα 121 συμβόλαια, στη ΓΕΚ 1.379, στην Ελλάκτωρ 193 και στην Ιntralot 263 συμβόλαια

giannhs kon είπε...

Παραιτήθηκε η εταιρεία Πετζετάκις από την αίτησή της για ένταξη στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα.

giannhs kon είπε...

Στη Wall o Dow ενισχύθηκε 0,66%, στις 12.716,46 μονάδες, ο S&P σημείωσε άνοδο 0,89% στις 1.324,08 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε υψηλότερα 1,22%, στις 2.848,27 μονάδες.

giannhs kon είπε...

Με συναπόφαση των πολιτικών αρχηγών θα ολοκληρωθεί η κατ' αρχήν συμφωνία με την τρόικα για το νέο δάνειο, η οποία αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες, τόνισε άλλωστε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Π. Καψής, υπογραμμίζοντας ότι σε κάθε περίπτωση η συνάντηση του πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου με τους αρχηγούς των κομμάτων θα προηγηθεί της ολοκλήρωσης της συμφωνίας με τους πιστωτές. Τελικώς η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον κ. Λουκά Παπαδήμο


ορίστηκε για σήμερα στις 19.30.

fasokinigos είπε...

καλημερα σε ολους.ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ τι λεει ο καιρος εκει φιλε?το χιονι το εστρωσε?

ΑΡΤ είπε...

χοχοχο...απιστευτη Ελλαδαρα...
Ο δημαρχος Παυλου Μελα παιρνει αποφαση να κλεισουν τα σχολεια για σημερα , χωρις σε καποιες περιοχες ( Σταυρουπολη )να υπαρχει η υποψια χιονιου και ενω εχουν προσελθει σε αυτα τοσο οι μαθητες οσο και οι δασκαλοι...ειδοποιουν τους γονεις να παρατησουν τις δουλειες και να γυρισουν στα σχολεια να παραλαβουν τα παιδια τους...μετα απο χοντρο κραξιμο στο ρ/σ Ραδιο Θεσσαλονικη 94.5 ο δημαρχος ανακοινωνει οτι μπορει να εκανε και λαθος και παει να δει τι θα κανει...χαχαχα
Τελικα ρε απιστευτε Δημαρχε τι να κανουν οι γονεις ? 9+30 πηγε...

fasokinigos είπε...

"Ένα λαµπρό υπόδειγμα ρητορικής και πολιτικής από πρόσφατη συνεδρίαση των Ηνωμένων Εθνών, που έκανε τη διεθνή κοινότητα να χαμογελάσει:..............



Ο λόγος του Έλληνα εκπροσώπου στα ΗΕ.................

«Πριν ξεκινήσω, θέλω να σας πω κάτι για τον Μέγα Αλέξανδρο. Όταν δάµασε τον Βουκεφάλα , κατά τον γυρισµό του και περνώντας τον Αξιό και ßλέποντας το νερό, σκέφτηκε ότι ήταν µια καλή ευκαιρία για µπάνιο.
Έßγαλε λοιπόν τα ρούχα του, τα…ακούµπησε στον ßράχο και µπήκε στο νερό.
Όταν ßγήκε και θέλησε να ντυθεί, τα ρούχα του είχαν εξαφανιστεί.
Τα είχε κλέψει ένας Σλάßος της Μακεδονίας.»

Τότε πετάχτηκε οργισµένος ο Σλαßοµακεδόνας εκπρόσωπος της ΠΓΔΜ κι άρχισε να φωνάζει «Τι είναι αυτά που λες; Οι Σλάßοι δεν ήταν εκεί, τότε.»

Οπότε ο Έλληνας εκπρόσωπος χαµογέλασε και είπε: «Τώρα που το ξεκαθαρίσαµε αυτό, µπορώ να ξεκινήσω την οµιλία µου…»!

μπαρμπαλιας είπε...

καλημερα σε ολους...
παραθετω το σχολιο του ΧΑΜ απο το euro2day...με τη σημειωση οτι η δημοσια υγεια οπως την ξεραμε ...ντουφεκισε.οποιος εχει λεφτα ζει...οποιος δεν...τον τρωει η γατα...κυριε Λομπερδο μας

Δαπάνες υγείας: Έχει γούστο και να πανηγυρίσουν!

Πέρυσι το καλοκαίρι, υψηλόβαθμο στέλεχος εισηγμένης εταιρείας είχε δηλώσει στο Euro2day.gr πως αν θέλουμε να διασωθεί το κρατικό σύστημα υγείας θα πρέπει να ξεχάσουμε τα περί «δωρεάν υγείας» και να συμμετάσχουν στο κόστος τόσο οι ασφαλισμένοι, όσο και ο ιδιωτικός τομέας.

Και με βάση τα όσα γίνονται σήμερα, η άποψη του υψηλόβαθμου στελέχους φαίνεται -έστω και δια… της πλαγίας οδού- να δικαιώνεται.

Για παράδειγμα, κατά τις πρώτες μέρες του έτους, τα φαρμακεία δεν δέχονταν τις συνταγές όλων των ασφαλιστικών ταμείων (μέρος δηλαδή του κόστους το κατέβαλαν οι ιδιώτες).

Επίσης, όσοι ασφαλισμένοι του ΟΠΑΔ (δημόσιο) επισκέφτηκαν στους γιατρούς τους, σε πολλές περιπτώσεις είδαν τους τελευταίους αντί να χρεώνουν το δημόσιο, να τους ζητούν άλλοτε δέκα και άλλοτε 20 ευρώ. Ενίοτε με απόδειξη, ενίοτε όχι…

Η μεγάλη όμως «υπόθεση» βρίσκεται στις σχέσεις του κράτους με τις ιδιωτικές κλινικές.
Μιλάμε για… πραγματικό χάος.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το ελληνικό δημόσιο ξεκίνησε πιλοτικά στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς τα περίφημα ΚΕΝ (Κλειστά Ενοποιημένα Νοσήλια), δηλαδή μια προσπάθεια συγκεκριμενοποίησης της τιμολόγησης κάθε ιατρικής θεραπείας, προκειμένου ο ασθενής να μην «φορτώνεται» με αχρείαστες εξετάσεις και τα ασφαλιστικά ταμεία να μην υποβάλλονται σε υπερβολικές δαπάνες.

Με βάση λοιπόν αυτή την κίνηση, οι ιδιωτικές κλινικές θα εισέπρατταν τα ποσά των ΚΕΝ συν μια προσαύξηση για επιπλέον υπηρεσίες που θα προσέφεραν (πχ κλίνη λίγων δωματίων).

Μέχρις εδώ, όλα καλά.

Όμως, όταν ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα φάνηκε (λόγω του «παράθυρου», ή αν θέλετε της… «μπουκαπόρτας» που αφέθηκε στα κρατικά νοσοκομεία) πως μέσω των ΚΕΝ θα προκαλείτο αύξηση του κόστους για τα ασφαλιστικά ταμεία και όχι μείωση!

Στη συνέχεια, το κράτος ζήτησε εκπτώσεις έως και 80% από τις ιδιωτικές κλινικές, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση των τελευταίων, με αποτέλεσμα να αρνηθούν.

Η ουσία λοιπόν είναι πως αν και μπήκαμε στο δεύτερο μήνα του έτους, οι ιδιωτικές κλινικές εξυπηρετούν μεν τους ασφαλισμένους των ασφαλιστικών ταμείων, χωρίς όμως να τιμολογούν το δημόσιο!
Δεν κόβουν καν τιμολόγιο, αφού δεν υπάρχει καν υπογεγραμμένη σύμβαση μεταξύ των δύο πλευρών…

Μετά απ’ όλα αυτά, θα έχει γούστο να βγούνε κάποιοι στα κανάλια (βλέπε διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ και άλλα σχετικά…) και να πανηγυρίζουν πως… κατάφεραν να ρίξουν τις κρατικές δαπάνες και να περιορίσουν τις σπατάλες κατά τόσο τοις εκατό στο πρώτο δίμηνο!

Θα έχει γούστο…

μπαρμπαλιας είπε...

...ελα ΦΣΚ ...εχθες το απογευμα εριξε
αλλα δεν εστρωσε...ειμαστε στη θαλασσα σχεδον διπλα...αλλα στα ψηλωματα πρεπει να το κρατησε...

fasokinigos είπε...

φιλε ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ,ετοιμαζωμαστε να φυγουμε για κυνηγι το βραδακι.οι δυο θελουν ΠΡΕΒΕΖΑ(ΚΑΣΤΡΟΣΥΚΙΑ ΓΙΑ ΤΣΙΧΛΕΣ) ΚΑΙ ΕΓΩ ΓΙΑ ΣΕΡΡΕΣ (ΦΑΣΣΕΣ)....εγω παντως για να ειμαι ειλικρινης θελω ΣΕΡΡΕΣ( ΦΑΣΣΕΣ ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΨΩΜΙ)ΑΧΑΧΧΑΑΑΑ........καλημερα και παλι σε ολη τη παρεα

fasokinigos είπε...

παντως η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ φαινεται ντοπαρισμενη.......για να δουμε.

michele είπε...

καλημερα,καλημερα..περνα απο κει ΦΣΚ να πιεις κανα τσιπορο με το Λιακο,ασε τις φασσες γι αλλη φορα χαχα

fasokinigos είπε...

michele........καλημερα φιλε.στον φιλο μου ΛΙΑΚΟ θα παω γυρω στις 20 του μηνος.παντα το τελευτεο ταξιδι το κανω στην ΠΡΕΒΕΖΑ.εχουμε καιρο ακομη.

μπαρμπαλιας είπε...

...οκ Παναγιωτη οποτε θελεις...εδω αραχτος

Money είπε...

Επειδή έχω και γω τα κολήματά μου. Εχθές ανέβασε κάποιος ένα άρθρο από τον 2011 αρχές σχετικά με τον baltic dry index. Για να μην διαφωνήσω σχετικά με την μεγάλη χρονική απόσταση θα θέσω μόνο ένα ερώτημα. Ο ισχυρότερος παγκόσμιος δείκτης που δείχνει την οικονομική ευρωστία όλου του κόσμου καταρέει και εμείς λέμε δεν μετράει; Πόσο αλαζονικό έιναι αυτό;
Δηλαδή οι μεταφορές καταρέουν, το εμπόριο φυτοζωή και μείς λέμε δεν μετράει; Πόσο αλαζονικό είναι αυτό;
Και για να απαντήσω σε κάποιον φίλο που πριν μέρες ρωτούσε τι έγινε την προηγούμενη φορά (ήταν καλοκαίρι του 2007). Βγάλε συμπέρασμα αγαπητέ μου ακόμα και αν η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται ακριβώς το ίδιο. θα σας αναεβάσω ένα διάγραμμα του δείτκη μέσω του michele και πείτε μου, αν αυτό ήταν μετοχή σας τι θα λέγατε;

OMORFH ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ είπε...

ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΤΟΠΑΡΙΣΜΕΝΗ Η ΓΕΚ ..ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΠΟΥ.....????ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΛΑ

michele είπε...

Ανεβηκε το διαγραμμα του baltic dry καντε ανανεωση

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα σε όλους. Γεια σου ΦΣΚ.

michele είπε...

καλημερα Πανο..το παλευει σημερα ,προς το παρον δεν βλεπω πανικο

ΠΑΝΟΣ είπε...

Λίγο μπλέξιμο σήμερα από το πρωί.
Ο γρουσούζης εμφανίστηκε πάλι.
Δεν ξέρω τι θα γίνει σήμερα, αλλά εύχομαι ειδικά για την συγκεκριμένη μετοχή να την φάει από πίσω.

fasokinigos είπε...

καλημερα φιλε ΠΑΝΟ.SORRY αλλα εχω βγει για κυνηγι,πρωι-πρωι.τωρα σε ειδα

michele είπε...

Θα προσεξατε την αναβαθμιση στοχων για καποιες απο τις τραπεζες απο την ubs
Συγκεκριμένα, αυξάνει την τιμή-στόχο για την Εθνική Τράπεζα στα 4,25 από τα 2,70 ευρώ, για την Alpha Bank στα 2,35 από τα 1,20 ευρώ, για την Eurobank στα 1,50 από τα 0,86 ευρώ, για την Πειραιώς στα 0,46 από τα 0,15 ευρώ. Tα σχολια σας χεχε

Αλεξανδρος είπε...

καλημερα σε ολυς, ψαχνουμε στηριξεις τωρα,αριστη φιλοξενια εχθες απο michele,θαναση λεγε καθαρα τηνν αποψη σου,

michele είπε...

μπορουσα και καλυτερα,Αλεξανδρε,πεσαμε στη μερα χαχα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Για τους στόχους της ubs...έχουμε δει κι άλλες φορές πόσο μέσα έπεσαν.

μπαρμπαλιας είπε...

...και περιμεναν το πρωινο της UBS...για να διορθωσουν

ΣΤΑΥΡΟΣ είπε...

Καλημερα

Κανω μια επισημανση, ολον τον καιρο που βρισκοταν σε πτωση το ΧΑΑ, καποιοι δεν μιλαγαν και δεν εμφανιζονταν καθολου.
(ΕΝΝΟΩ ΑΤΟΜΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ).
Τωρα που υπαρχει ανοδος, ξαφνικα εμφανιστηκαν σαν κομητες και βγαζουν ολη τη χολη τους αναθεματιζοντας την ανοδο.
Δεν γνωριζω αν εξυπερετουν ιδια η αλλοτρια συμφεροντα, αλλα καλα θα κανουν να το βουλωσουν.

michele είπε...

Σταυρο μπορει να ειναι και φοβος,μην ειμαστε απολυτοι.. οπως και να εχει..παλευει να κρατησει τη ζωνη 782-787 χωρις επιτυχια μεχρι στιγμης

alexandra είπε...

Καλημέρα σε όλους...
ΕΛΕΕΙΝΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ ----- ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ..!!!‏

Οι γενικοί διευθυντές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κ.κ. Σπυρόπουλος και Σκορδάς, συνέκλιναν στο ότι θα «πρέπει να ρυθμιστεί και το θέμα των χρεών από δάνεια που οφείλουν στις τράπεζες τα δυο κόμματα, ύψους 244,2 εκ. ευρώ, με διαμεσολάβηση του Δημοσίου». Αντιλαμβάνεστε πιστεύουμε τι σημαίνει αυτό!!! Αυτό με λίγα λόγια σημαίνει ότι, όχι μόνο εμείς οι Έλληνες με τις ατομικές μας περιουσίες θα χρηματοδοτούμε τα κόμματα του σάπιου πολιτικού συστήματος, αλλά ότι θα πρέπει να ξεπουληθούμε για να καλύψουμε και τα χρέη τους προς τις τράπεζες.http://hassapis-peter.blogspot.com/2012/02/blog-post.html.....μανούλα μου σαπίλα..

michele είπε...

καλημερα Αλεξανδρα..ειδες πως καταντησε η Αγροτικη ΚΑΙ απο αυτα τα δανεια..

Αλεξανδρος είπε...

Σε αυτο το blog προτροπες σε φιλους,γιατι ολοι λιγο πολυ φιλοι ειμαστε εδω, να το βουλωσουν δεν νοουνται

Αλεξανδρος είπε...

Ειδικα εαν αναφερονται(?)σε ατομα με γνωσεις και επιπεδο που προσφατα επανεκαμψαν εδω.Η διαφωνια εδηλωνεται με ειχειρηματα ,αν υπαρχουν ,των οποιων η ποιοτητα κρινεται απο τους συμμετεχοντες και κυριως απο το χρονο

alexandra είπε...

ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΕΣΚΑΣΕ Η ΕΙΔΗΣΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ....!!! ΑΞΙΟΝ ΑΠΟΡΙΑΣ‏
ΕΧΕΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ και ΔΕΝ ΤΟ...ΑΞΙΟΠΟΙΕΙ...!!!

Μεταβολή στην ισορροπία δυνάμεων γύρω από το διαπραγματευτικό τραπέζι για το Ελληνικό χρέος διαπιστώνει η οικονομική συντάκτης του BBC, Στέφανι Φλάντερς σε ανάλυσή της για την ιστοσελίδα του Βρετανικού δικτύου.

Στην ανάλυσή της συντάκτριας του BBC τονίζεται ότι η Χώρα πλήρωσε το 2011 περισσότερο τόκο κατά 23% περισσότερο σε σχέση με το 2010, παρά τα «φθηνά» δάνεια από τους Ευρωπαίους και το ΔΝΤ (σ.σ. ειρωνικά τα εισαγωγικά της συντάκτριας).
Η Στέφανι Φλάντερς σημειώνει ότι αν μελετήσει κανείς προσεκτικά τα οικονομικά αποτελέσματα του δεύτερου εξαμήνου του 2011 θα διαπιστώσει ότι η Ελλάδα κατέγραψε πρωτογενές πλεόνασμα 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ, που σημαίνει ότι είναι σε θέση να καλύψει τις εσωτερικές ανάγκες της οικονομίας της και ότι με τα δάνεια που λαμβάνει αποπληρώνει πια αποκλειστικά το... χρέος της...!!!
Σημειώνουμε ότι τό κεφάλαιο το έχουμε ξεπληρώσει με το παραπάνω 5-6 φορές καί μας φεσώνουν με τούς τόκους
Σημειώνουμε επίσης ότι επειδή το καθεστώς θέλει να εξομοιώσει την Ιταλία με την Ελλάδα περνώντας την λογική, ότι και οι άλλες Χώρες της Ευρώπης τα ίδια υφίστανται, ότι δανείσθηκε χθες με επιτόκιο 1,9%...
Η απάντηση Σαμαρά στο Μακελειό του Λοβέρδου πρέπει να είναι μία και μονότονη:
"Ειδικό Δικαστήριο γιά το πώς φθάσαμε στο Μνημόνιο"...!!!
politikosafari

Ανώνυμος είπε...

Αλεξανδρε καλημερα, που θεωρεις οτι μπορει να μπει κανεις σε ΜΥΤΙΛ kai ΔΕΗ?DIM

ΠΑΝΟΣ είπε...

Στην προηγούμενη περίπτωση δεν θέλω να κάνω κάποιο σχόλιο, ο χρόνος θα δείξει αν όλα αυτά είναι τυχαία ή όχι.
Καλά να διορθώνουν οι τράπεζες που τους βγήκε η γλώσσα τόσες μέρες είναι λογικό, οι υπόλοιποι τι κάνουν, συμπαράσταση?
Για να δούμε το βάθος της διόρθωσης σήμερα τι θα μας δείξει.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Αλεξάνδρα αυτή η είδηση είχε κυκλοφορήσει αρκετές μέρες τώρα, όχι πάντως χθες.

Αλεξανδρος είπε...

DEH,υπαρχει διπλα γραφημα,το swing ειναι καλο σημειο για καποιον βραχυπροθεσμο,Μυτιλ.πανω απο 3,20.Το αυτοκινητο σουν το ασφαλιζεις?αν ναι πες σton michele να σου κανει hedging τη θεση και μπες.

giannhs kon είπε...

ΠΑΝΟ μην φοβάσαι τίποτα πάνω από 800 θα Κλείσει ο ΓΔ σήμερα .Το είπε η τσιγγάνα φίλη μας.

giannhs kon είπε...

Καλημέρα και πάλι σε όλους.

alexandra είπε...

Ok Πάνο δεν το αντιλήφθηκα.

ΔΙΕΘΝΗΣ είπε...

KΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. ΑΝ Ο ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 467 ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 414. ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΕΤΕ ΕΙΝΑΙ 2,7 ΚΑΙ 2,37 ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ. ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΑΞΩ ΑΝΑΛΟΓΑ

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστω Αλεξανδρε.DIM

ΠΑΝΟΣ είπε...

Δεν υπάρχει πρόβλημα Αλεξάνδρα, μια αναφορά έκανα μόνο, πιστεύω να καταλαβαίνεις.
Καλημέρα αισιόδοξε Γιάννη, πάντα έτσι. Θα το δούμε σύντομα.

alexandra είπε...

Πάνο κανένα πρόβλημα.

giannhs kon είπε...

H Τσιγγάνα ΠΑΝΟ μου το είπε και για την ακρίβεια είπε 835 αλλά μου φάνηκε υπερβολικό χαχαχα

michele είπε...

Διεθνη σωστο,ετσι κι αλλοιως μεγαλης σπουδαιοτητος η ζωνη 2.35-2.40 για την ΕΤΕ

michele είπε...

το ΥΓΕΙΑ ακριβως πανω στο 200αρη,διασπαση του οποιου θα στειλει το χαρτι στα 0,39 ευρω..

Γεράκι είπε...

καλημέρα στην ομάδα μας...

Γεράκι είπε...

Ασχετο..το ξέρω..είχα αναφέρει κίνηση Long για GLW..όποιος παίζει..κέρδισε...τωρα έχω θέση short (MCK) μόνο αφου δεν είχα σήματα Long χτες...Η παρουσία μου πλέον γίνεται περιστασιακά επειδή η πραγματική οικονομία με τραβάει απο τον γιακά προς το μέρος της..sorry about that..

ΠΑΝΟΣ είπε...

Γεια σου Αντώνη, καλές δουλειές.
Σε μας κάτι πάει να γίνει γενικά και ειδικά εκεί στα Ε, αναμονή και για τα Ι.

μπαρμπαλιας είπε...

...το ΥΓΕΙΑ την εκανε σημερα...και το ΕΚΤΕΡακι απο κοντα και δυνατα

michele είπε...

εαν λειπεις hawk για λογους πραγματικης οικονομιας σου το επιτρεπουμε χαχα αυτο μετραει

μπαρμπαλιας είπε...

...τελικα ειμαστε ενα τραπεζοκεντρικο χαα...χωρις τραπεζες δεν ...και ουτε προκειται να τραβηξει...φαινομενο τελικα

Γεράκι είπε...

αρε Πάνο εσύ με τους κωδικούς σου..προσπαθώ να σε πιάσω με δυσκολία..είτε όταν μιλάς/μιλάτε για ΧΑΑ είτε μιλάς για εκτός..χεχεχε

michele είπε...

προσωρινο φαινομενο Λιακο μου ,ποιο χαρτι ανεβασαμε χτες το βραδυ εεε??? χαχα

Γεράκι είπε...

μάλλον το κάνεις επίτηδες για ανταπάντηση στα δικά μου GLW,MCK..EMAs κτλ....χαχαχα

Αλεξανδρος είπε...

παιδια για την ωρα αυτη δεν ειναι και καμια σπουδαια διορθωση,για να δουμε και ααργοτερα,και αυριο.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Αντώνη ποιοι κωδικοί και μυστήρια , για μετοχές από Ε και από Ι μιλάω πολύ απλά και όποιος είναι μέσα καταλαβαίνει

michele είπε...

Αλεξανδρε οσο να ειναι δυσκολευεται να αφησει τη ζωνη 782-785 ..αν την αφησει παει 745

giannhs kon είπε...

ΜΙΚΕΛΕ την έχω δεμένη πιστάγκωνα δεν την αφήνω με τίποτα χαχαχαχα

michele είπε...

η ΜΙΓ εσπασε το 200αρη και κατευθυνεται στο 0,50 ,αν διασπασει εκει( καλη αντισταση) παει 0,56-0,57
επισης το ΦΟΛΙ διπλαπατωσε στο 6,35 και παει για τα 8 ευρω

michele είπε...

κοιτα μην σε "δεσει" αυτη Γιαννη χαχα

giannhs kon είπε...

ΜΠΑ έχω κάνει ναυτοπρόσκοπος.

michele είπε...

εχεις και το κονταρι σου εσυ τι να φοβηθεις..χαχα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Οση ώρα τα λέτε εσείς γίνεται δεύτερη "κατεβασιά" προς το 770

giannhs kon είπε...

http://youtu.be/tCKe4e5xbyA

giannhs kon είπε...

http://youtu.be/xJDfq_PSFH8

ΠΑΝΟΣ είπε...

Σε πείσμα του γρουσούζη που μπήκε το πρωί η ΓΕΚ πάει μια χαρά για την ώρα (δεν έχω).

giannhs kon είπε...

http://youtu.be/-BmeN45zgxI

Γεράκι είπε...

Θεωρώ ότι κοντοζυγώνει η ώρα για σορτάρισμα στον αμερικάνο..ας πετάω εγώ τα άσχετα μου πότε πότε...

michele είπε...

πετα τα εσυ,αλλα οσο ειναι ο S&P πανω απο 1316 προσοχη..

Αλεξανδρος είπε...

hawk να θυμασαι οτι η χρονια ειναι εκλογικη στην Αμερικη,μην το ξεχνας,οχι οτι δεν μπορει να παει κατω βραχυπροθεσμα βεβαια

George είπε...

καλησπέρα σε όλους... για σήμερα κλείσιμο στα ίδια επίπεδα βλέπω έως 785.... άλλα αύριο μόνο τράπεζες up σαν τρελές.... μικελε εσύ δεν γράφεις τίποτα ???? καμιά πρόβλεψη ....... γιατί τέτοια διόρθωση σήμερα ????? χωρίς χρέωση.....χα χα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Γιώργη σήμερα και θέλει και δεν θέλει, μας το κρατάει μυστικό τι θα γίνει στο κλείσιμο.

michele είπε...

οι τραπεζες ειδικα πρεπει να διορθωσουν και καλως διορθωνουν.. το θεμα ειναι το χρημα να περναει σε αλλα χαρτια( κατι γινεται σημερα,οχι πολλα πραγματα) για να κραταει ο 20αρης.Επειδη καποιοι πιστευουν οτι θα συνεχισθει πολυ το βιολι με τις τραπεζες σας το νου μας και σε αλλα χαρτια της πραγματικης οικονομιας.

George είπε...

Πάνο λέω να το κλείσω το ρημάδι το pcκαι να το ξανά ανοίξω αύριο που πιστεύω να πάμε καλά.....δηλαδή να πουλήσουμε το 50% ???

166 είπε...

Για "όψιμους αντικρατιστές" και όχι μόνο: Πότε πείραξε το πασοκ τον ιδιωτικό τομέα; Ή μήπως έφαγε κι εκεί οριζόντια το 1/3 του συνολικού εισοδήματος όπως έκανε στο δημόσιο,με έμφαση σε όσους δεν είναι κομματικός στρατός και δεν το ξέρω;
1 εκ.ε.ε.(από γιατρούς και δικηγόρους μέχρι υδραυλικούς) δήλωσαν πρόπερσι 2.280 μέσο εισόδημα,δηλ.190ε το μήνα. Έχει γούστο να πλήρωσαν και φόρο με αφορολόγητο στις 12.000ε.
Οι περισσότερες μεγάλες εισηγμένες και μη δήλωσαν ζημίες,για να μην φορολογηθούν,ενώ οι μεγαλομέτοχοι πήραν πλουσιοπάροχες αμοιβές.
Γνωρίζετε ότι με 50 ένσημα ετησίως (και τις εισφορές για περίθαλψη που αναλογούν) έχει κανείς τις ίδιες απαιτήσεις υγείας με έναν άλλο που πληρώνει εισφορές για 365 μέρες ετησίως,με το νέο ΕΟΠΠΥ;
Γνωρίζετε ότι με επίσημα στοιχεία η εισφοροδιαφυγή εκτιμάται στο 33%;
Αντιλαμβάνεστε ότι απαξιώνεται πλήρως(και φυσικά χαντακώνεται)όποιος με την ενοποίηση των επικουρικών καλύπτει από τον δικό του κουμπαρά τα ελλείματα 850εκ.ευρώ του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ;
Απαιτείτε να υπάρχει περίθαλψη, φάρμακα, στρατός ,δωρεάν εκπαίδευση και υπηρεσίες για τους πολίτες ανεξάρτητα του πόσο φόρο πληρώνει κανείς;
Ή μήπως είστε «αναρχικοί» και δεν δέχεστε καν την αναγκαιότητα ύπαρξη κράτους ;
Μόνο δικαιώματα και απαιτήσεις για όλα, χωρίς καμιά υποχρέωση,έτσι σας έμαθε το πασοκ,αυτοί είστε,γι αυτό πτωχεύσαμε.
Και για να τελειώνουμε με τη διαφθορά στο δημόσιο. Ποιός τους τα δίνει ,ποιος διαφθείρει για να «κάνει τη δουλειά του»,ποιός, μήπως ξέρει κανείς ;Σε ποια χώρα ζείτε άραγε;

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ είπε...

πιστευω οτι ηπτωσι ειναι μικρη αγοραζω αλφα

michele είπε...

george φιλε μου ημερα πωλησεων,ειδικα στις τραπεζες ηταν η χτεσινη..εγω πιστευω οτι εχουν ακομα ενα γυρο προς τα πανω..το θεμα ειναι η επανατοποθετηση, οτραπεζικος εχει χασει ηδη 90 μον ( 16%) απο το υψηλο του χτες

Γεράκι είπε...

Αφιερωμένο στον Πάνο ο οποιος είναι της κιθάρας..πάρε να έχεις ένα απο τα πιο εθιστικα riffs ever (καθώς προσωπικά λάτρης των heavy riffs)...το ακουσα λιγο πριν και σκέφτηκα να το ανεβάσω να αναψουν τα άιματα!!!!!!!!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=jVbZNf6j3Ls&feature=related

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ είπε...

αν συνεχιση ετσι βλεπω πανω απο 900

Γεράκι είπε...

Τσιμπήσατε Alex kai michele..καλά δεν είπα μακροπρόθεσμη τοποθετηση..για οποιον κάνει trading..αυτα θα ήθελα να είναι αυτονόητα πλεον..χαχαχα

michele είπε...

Καλως το Βασιλη, μαζευεται το συστημα..η ΕΤΕ καλυτερη βεβαια

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ είπε...

πτωσι 0.78% ανοδοσ 27%μηπωσ αυριο ειναι για πανω

Γεράκι είπε...

αφου εκανε πάνω μπραφ ο αμερικανος..ολοι μαζευτηκαν αυτοματα..

ομορφη ηγουμενιτσα είπε...

υπομονη...ναι φτιαχνει το συστημα...ναι η γεκ καλπαζει.........λιγο υπομονη.......και θα δεις για που θα καλπασει

George είπε...

μικελε τι έκανες και έχουν αναλαμπή οι τράπεζες?????μαλων προσέχουν αυτά πού γράφεις οι τραπεζίτες.....(..εγω πιστεύω ότι έχουν ακόμα ένα γύρο προς τα πανω..το θέμα είναι η επανατοποθέτηση, τραπεζικός έχει χάσει ήδη 90 μόν ( 16%) από το υψηλό του χτες )

2 Φεβρουαρίου 2012 3:34 μ.μ.

michele είπε...

η γεκ περιεργε πηρε την ανηφορα.. τωρα τι λες εσυ

Γεράκι είπε...

τα λέμε στο κλείσιμο παίδες...στις 11..μην παρεξηγηθούμε...καλή συνέχεια...

michele είπε...

να εμενα περιμενουν αυτοι..απλα εγω ψαχνω τα ιχνη τους και συχνα( οχι παντα) ολο και κατι βλεπω

ομορφη ηγουμενιτσα είπε...

παιχταρα μου απο τα 3 ολο την ανηφορα περνει αλλα στο τελος κολαει..χαχαχα............ο κοντος ετοιμαζει μεγαλο χουνερι εκει....υπομονη

michele είπε...

κοιταξε και γω μπορω να μιλαω με διαφορα υποννουμενα,παρατσουκλια κλπ,αν θες πες αυτο που εχεις να πεις να σε καταλαβαινουν ολοι

166 είπε...

Παρείσακτε,άστο ,μην το παιδεύεις άλλο,δεν τόχεις.Στους ομοίους σου αυτά.

166 είπε...

για το Μικέλε

Αλεξανδρος είπε...

γεια σου βρε hawk

michele είπε...

εισαι μεγαλος βρε 166, μ εφτιαξες τωρα!

166 είπε...

.......τυχερός είσαι Μικέλε,πήγαμε πάνω χαχα

Γεράκι είπε...

μια στιγμή On line για καλύψουμε την MCK με το επιθυμητό κέρδος..ναι με shooort...τα λεμε..

michele είπε...

γεννημενος short εισαι ρε Hwak