Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012


Χ.Α.Α.  Live    


                                      Σχόλια γιά τή συνεδρίαση ..online
ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ:ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η Ελλάδα μπροστά σε μια μεγάλη ευκαιρία
στα ενεργειακά


Αλλάζουν τα δεδομένα στο θέμα της μεταφοράς αζέρικου αερίου στην Ευρώπη, μετά τη σημερινή απόφαση της BP να αποκλείσει από τη διαδικασία το σχήμα ITGI, στο οποίο συμμετείχε και η ΔΕΠΑ. Έτσι μοναδικός μνηστήρας για το Νότιο Διάδρομο είναι τώρα ο αγωγός TAP, ο οποίος είχε ήδη εκφράσει τη βούλησή του να συνεργαστεί προκειμένου να κερδηθεί η μάχη των αγωγών και να μην μείνει η Ελλάδα έξω από το μεγάλο αυτό επενδυτικό έργο. Τα δύο άλλα έργα, ο αγωγός Nabucco και ο αγωγός South East Europe Pipeline, που τα δύο σχεδιάζονται για να μεταφέρουν το αέριο στην κεντρική Ευρώπη, δεν ακυρώθηκαν.
Την ανακοίνωση για λογαριασμό του Shah Deniz,έκανε η BP που κατέχει σημαντικό ποσοστό στην κοινοπραξία του κοιτάσματος, μειώνοντας έτσι τις διαδρομές μεταφοράς του φυσικού αερίου είναι η πρώτη μεγάλη απόφαση που λαμβάνεται μέσα στα πολλά χρόνια διαδικασίας του έργου, το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για τη διασπορά της προσφοράς στην Ευρώπη. Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου της BP «η ομάδα διαπραγμάτευσης του κονσόρτιουμ υπό την Socar (την κρατική ενεργειακή εταιρεία του Αζερμπαϊτζάν) αποφάσισε να ξεκινήσει αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με τον TAP, για την υλοποίηση του νοτίου διαδρόμου προς την Ιταλία». 

Η επόμενη απόφαση του Shah Deniz θα αφορά στη μείωση των εναλλακτικών και στην απ΄ποφαση μεταξύ του Nabucco και του SEEP που έχουν σχεδιαστεί να καταλήγουν στην κεντρική Ευρώπη. Και όταν συμβεί αυτό στη συνέχεια θα ληφθεί απόφαση μεταξύ του βόρειου (προς την Κεντρική Ευρώπη) και του νότιου διαδρόμου (προς την Ιταλία), ανέφερε ο εκπρόσωπος της BP. 

Πιο συγκεκριμένα, η υπογραφή για την κατασκευή του νεογέννητου Trans Anatolian Pipeline μεταξύ της Τουρκίας και του Αζερμπαϊτζάν δημιουργεί νέα δεδομένα στη μάχη μεταξύ των επιχειρηματικών σχεδίων που ερίζουν για το κοίτασμα μαμούθ Σαχ Ντενιζ 2 στην Κασπία. Όπως καταγράφει, πρόσφατα σε σχετικό άρθρο η γερμανική εφημερίδα Die Welt (14/1) ο νέος αγωγός «ανακατεύει την τράπουλα», διαμορφώνοντας διαπραγματευτικό πλεονέκτημα για τους δυο ανατολικούς εταίρους. Η εφημερίδα μάλιστα σημειώνει ότι καθιστά τον φιλόδοξο Ναμπούκο περισσότερο εξαρτώμενο από τις διαθέσεις των δύο χωρών, θέτοντας ακόμα ένα εμπόδιο στο φιλόδοξο πρότζεκτ της Γερμανικής RWE και της Αυστριακής OMD. 

Είναι ξεκάθαρο ότι η κίνηση αυτή έχει να κάνει με την προσπάθεια Αζέρων και Τούρκων να διασφαλίσουν μέσα από μια ενδεχόμενη συνεργασία τα μέγιστα δυνατά οφέλη στο σκληρό πόκερ των αγωγών. Το ζητούμενο, βέβαια, είναι πώς κινείται η Ελλάδα απέναντι σε όλες αυτές τις εξελίξεις. Παρά το γεγονός ότι μπορεί να εξελιχθεί σε ενεργειακό κόμβο μέσα από τη δημιουργία του Ελληνικού Διαδρόμου για τη μεταφορά φυσικού αερίου από την περιοχή της Κασπίας και της Μέσης Ανατολής στην Ευρώπη, εμφανίζεται μέχρι τώρα εγκλωβισμένη σε μια αδιέξοδη στρατηγική, αδυνατώντας να συγκροτήσει συμμαχίες και να εμφανίσει συνέργειες που θα αυξήσουν τις πιθανότητες επιλογής του «ελληνικού διαδρόμου» για τη μεταφορά του αζέρικου αερίου . 

Η σημερινή εξέλιξη ευνοεί τη χώρα μας καθώς η επιλογή TAP την φέρνει πλησιέστερα σε μια μεγάλη επένδυση που έχει τόσο ανάγκη αυτή την περίοδο. Το άνοιγμα του Eλληνικού Διαδρόμου θα καθορίσει το μέλλον της Ελλάδας στο ενεργειακό στερέωμα και κυριότερα θα συμβάλει στην αναζωογόνηση της μαραζωμένης ελληνικής οικονομίας μέσα από επενδύσεις ύψους δισεκατομμυρίων ευρώ, την τόνωση της απασχόλησης, την είσπραξη τελών μεταφοράς για τουλάχιστον 25 έτη, σε μία ιδιαίτερα αναιμική οικονομική συγκυρία. Είναι προφανές ότι η ελληνική πολιτική ηγεσία θα πρέπει τώρα να στρέψει όλη την προσοχή της στην στήριξη του αγωγού TAP, ώστε να μην χαθεί αυτή η ευκαιρία.

ΠΗΓΗ: www.kerdos.gr


107 σχόλια:

giannhs kon είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ .

giannhs kon είπε...

Στο 120,5% του ΑΕΠ το χρέος το 2020

Για άνευ προηγουμένου συμμετοχή των ιδιωτών, μίλησε ο πρόεδρος του Eurogroup κ. Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ. Άρχισε να ανεβαίνει το ευρώ.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης έφθασαν σε συμφωνία το πρωί της Τρίτης έπειτα από δώδεκα ώρες διαπραγματεύσεις για το δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας που περιλαμβάνει τη χορήγηση δανείου 130 δισεκατομμυρίων ευρώ και την απομείωση κατά 53,5% του ελληνικού χρέους, όπως ανακοίνωσαν σε κοινή συνέντευξη τύπου οi Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Ολι Ρεν και Κριστίν Λαγκάρντ

giannhs kon είπε...

Το σχέδιο στήριξης θα επιτρέψει τη διαμόρφωση του ελληνικού δημοσίου χρέους το 2020 στο 120,5% του ΑΕΠ δηλαδή σε επίπεδο που βρίσκεται κοντά στο 120% που απαιτούσαν ορισμένοι από τους δανειστές, όπως η Γερμανία, η Ολλανδία και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος των ολονύκτιων διαπραγματεύσεων, το ευρώ ενισχύθηκε έναντι του δολαρίου μέσα σε δέκα λεπτά από 1,3185 σε 1,3266.

Στη συνέχεια έχασε μικρό μέρος των κερδών του και σταθεροποιήθηκε στο 1,3247 στο Χρηματιστήριο του Τόκιο

μπαρμπαλιας είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ...Γιαννη πρωινος για τα αποτελεσματα...το βεβαιο ειναι οτι οι ξενοι θα μας παρουν το πετσι...και αν μεινει κατι θα μιραστει στους ποπολαραιους...τουτεστιν να ξεχασουμε οτι περνουμε τοσο μισθο "η τοση συνταξη...

giannhs kon είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ μας το ράψανε το κουστουμάκι

giannhs kon είπε...

χαχαχαχαχαχαχ ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ αυτό με το κουμπάρε με έστειλε πρωί πρωί να είσαι καλά ΧΑΧΑΧΑΧ

μπαρμπαλιας είπε...

κοιταξε Γιαννη μου,του τα εγραψα χοντρα ,γιατι θεωρω και τον αλλο χωρο δικο μας και εστω -ταπεινα-ειαστε εμεις ολοι οι συνδιαμορφωτες της επιτυχιας του...ως εκ τοτου εχουμε δικαιωμα στην κριτικη...που στοχευει στην βελτιωση ...προσωπικα δεν εχω αποχωρησει και παρακολουθω.τι να λεμε

μπαρμπαλιας είπε...

...το πληκτρολογιο μου τρωει γραμματα

ειμαστε και εκ τουτου ,δεν αποδοθησαν σωστα...σμπαθάτεμε

giannhs kon είπε...

ΚΟΜΨΑ το έγραψες όχι χοντρά αν και του χρειάζεται.

giannhs kon είπε...

Σας αφήνω θα τα πούμε αργότερα καλή σας μέρα

μπαρμπαλιας είπε...

Η Ελλάδα μπροστά σε μια μεγάλη ευκαιρία
στα ενεργειακά..........

πολυ σοβαρο το αρθρο του 'κερδους'..που παρουσιαζει το φορουμ σημερα

michele είπε...

Καλημερα,καλημερα!Για να δουμε τις λεπτομερειες..του την ειπες του Πετραν ...κουμπαρε

michele είπε...

Στα θετικα:Θεσπιση μονιμου γραμματεα για τις φορολογικες και τελωνειακες υποθεσεις.
Στα αρνητικα: αρθρο στο συνταγμα για την εξυπηρετηση κατα προτεραιοτητα του χρεους.Παγκοσμια ντροπη ,αλλα εδω που φτασαμε..

michele είπε...

Στα θετικα :συμμετοχη και του επισημου τομεα στο PSI+ καθως και τα επιτοκια για την ανταλλαγη ομολογων: 2% μεχρι το 2014 3% απο το 2015 εως το 2020 και 4,3% για τη συνεχεια..

Money είπε...

"Οι μικρομέτοχοι αποδείχθηκαν σταθεροί υποστηρικτές των τραπεζών. Τα ποσοστά τους στις τράπεζες έχουν φθάσει σε ιστορικά υψηλά ποσοστά.
Οι μικρομέτοχοι εμπιστεύονται τις τράπεζες, αυξάνουν τις επενδυτικές τους θέσεις και σίγουρα η εξέλιξη αυτή είναι άκρως θετική." Όταν το δούλεμα πάει σύνεφο. Δεν έχω δει αγορά να αναεβαίνει όταν οι μικρομέτοχοι είναι πλειοψηφία.

michele είπε...

Επομενως:μεσο επιτοκιο για τα επομενα 8 χρονια, 2,63%.Απομενει σε μας να δουλεψουμε.

michele είπε...

Καλημερα Θαναση,που ειναι γραμμενο αυτο??

166 είπε...

"Οι μικρομέτοχοι αποδείχθηκαν σταθεροί υποστηρικτές των τραπεζών. Τα ποσοστά τους στις τράπεζες έχουν φθάσει σε ιστορικά υψηλά ποσοστά.
Οι μικρομέτοχοι εμπιστεύονται τις τράπεζες, αυξάνουν τις επενδυτικές τους θέσεις"...υποπτεύομαι ότι με παρακολουθούν με κρυφή κάμερα...καλημέρα σας.

michele είπε...

Επιμενω να μην ξερω που ειναι γραμμενο αυτο..χωρις νουμερα το βρισκω αυθαιρετο..αλλωστε και ετσι να ειναι θα βρουν τον τροπο να τους τα παρουν

manos1 είπε...

kalhmera se olous.

michele είπε...

Λογω του υφους γραφης αντιλαμβανομαι ποιος το εχει γραψει βεβαια.Προφανως στους μικρομετοχους βρισκονται ελληνες θεσμικοι επενδυτες,η εκκλησια στην Εθνικη,ταμεια που δεν πουλανε ποτε κλπ...αααα

michele είπε...

Καλημερα Μανο.Αντε τελειωσε το μεγαλο θεμα.Αρχιζουν πολλα μικρα.

166 είπε...

Μιχ. τα φουτούρες πως τα βλέπεις;

166 είπε...

Δείτε και την κίνηση στις 21-23/7 και 26-30/10/11 .Για να δούμε εαν θα επαναληφθεί.

michele είπε...

Tα φουτουρες στο Αμερικα??

ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ είπε...

“Γη και ύδωρ” έδωσαν Ε.Βενιζέλος και Λ.Παπαδήμος στους πρώην σκλάβους των Σοβιετικών

Συμφωνία υπέγραψαν πριν το Eurogroup η Ελλάδα και η Φινλανδία για τις εγγυήσεις που ζητούσε η τελευταία προκειμένου να συνεισφέρει στο δεύτερο πακέτο βοήθειας των 130 δισ. ευρώ για την Ελλάδα.
Η συμφωνία, που αποτελούσε προϋπόθεση για τη συμμετοχή της Φινλανδίας στο νέο πακέτο διάσωσης για την Αθήνα, αναφέρει ότι οι μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες θα παρέχουν εγγυήσεις σε μετρητά και στοιχεία ενεργητικού υψηλής αξιολόγησης ύψους 880 εκατ. ευρώ.
Που κατάντησαν την Ελλάδα! Να δίνει εγγυήσεις στους … δούλους των Σοβιετικών που έδωσαν το όνομά τους σε ολόκληρη κατηγορία κρατών με περιορισμένη εθινική κυριαρχία, την λεγόμενη “φινλαναδοποίηση”. Και καλά τους έκαναν οι Σοβιετικοί, αφού είχαν στηρίξει φανατικά τους Γερμανούς και τους ναζιστές στον Β’ΠΠ.

Τελειωσαμε κυριες και κυριοι, ως κρατος, ως οκονομια, ως κοινωνια, ως λαος.
Τιποτα δεν σωζεται πια, οι επαιτες της Ευρωπαϊκης ηπειρου και εσεις περιμενετε απο το χρηματιστηριο να σωθει η κατασταση.
Πανε τα χρηματα μας αγαπητοι συμπατριωτες, οι περιουσιες μας, πανε στη τσεπη των δανειστων αυτου του εκτρωματος που λεγεται ελληνικο κρατος.
Πιο πολυ ομως στεναχωριεμαι γιατι μας καναν δουλους, για αλλη μια φορα, και περιγελο ολου του κοσμου.
Απο 'δω και μπρος απειρως περισσοτερη λιακαδα θα εχουν οι βορειοι και περισσοτερη μαυρη καταμαυρη νυχτα εμεις.
Χαιρετω σας

michele είπε...

Πολλες ειναι οι αληθειες "χωρις ονομα" αλλα ξεχναμε οτι οι Φινλανδοι εφτιαξαν και μια ΝΟΚΙΑ.Ο.τι εγινε,εγινε ειμαι απο τους πρωτους( και ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ) που μιλαγα και εγραφα πριν 2 χρονια ,οταν οι περισσοτεροι Ελληνες λογω χρηματοοικονομικου αναλφαβητισμου δεν ηξεραν τι συμβαινει..Ομως ειναι καιρος,νομιζω, να σταματησουμε την κλαψα και να στρωθουμε στη δουλεια.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα σε όλους. Εξαιρετικά ενδιαφέροντα τα πρωινά σχόλια όλων εκτός φυσικά από του παπαγάλου αμέσως πριν από εμένα.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Και επειδή ήρθε πάλι για προπαγάνδα δεν θα του κάνω την χάρη...

μπαρμπαλιας είπε...

καλημερα ...κουμπαροι

michele είπε...

καλημερα Πανο..με την ιδια ip του ΠΘ ο παπαγαλος..και ειναι συμπαθεστατο πουλι χαχα

michele είπε...

Για μεγαλο διαστημα εξαλειφθηκε το country risk.Bεβαια οι διεθνεις παικτες τις ασκησεις πανικου θα τις εχουν ψωμοτυρι...το νου μας.
Θα αρχισουν και οι ψηφοι για τους εφαρμοστικους νομους.Να δουμε ποσοι απο τους διαγραφεντες των κομματων,αλλαξουν σταση..εχουμε να δουμε διαφορα και στο πολιτικο πεδιο

Money είπε...

http://www.sofokleousin.gr/archives/93624
Θα ήθελα το σχόλιο σας

νικος φαληρο είπε...

καλημερα σας

ΠΑΝΟΣ είπε...

Το λιγότερο που σε πιάνει διαβάζοντας τα σημερινά νέα και τα προηγούμενα σχόλια είναι σκεπτικισμός...αλλά όπως λέει και ο Μικέλε ότι έγινε έγινε. Να δούμε τώρα αν θα βγει αυτό το 120,5% επί του ΑΕΠ το 2020, στον πόντο το πέτυχαν οι άνθρωποι και μπράβο τους. Αλλά πολύ πριν θα μας απασχολήσουν άλλα πράγματα πιο άμεσα όπως η πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, αυτά τα έσοδα δεν βγαίνουν με τίποτα και χρειάζεται αναθεώρηση, άρα νέα μέτρα?

ΠΑΝΟΣ είπε...

Το πουλί είναι συμπαθέστατο αλλά ο ίδιος ...σβου χαχα

michele είπε...

Εγω δεν βλεπω νεα μετρα,με την εννοια οτι ξερουν οτι δεν εχει αλλα ο Ελληνας( καμπυλη Laffer).Αρα θα πανε σε κατευθυνσεις τυπου αμεσο ανοιγμα επαγγελματων κλπ..

michele είπε...

Και κυριως Πανο ειναι θεμα ΕΞΟΔΩΝ και ΣΠΑΤΑΛΗΣ οχι τοσο εσοδων.Λιγο πανω ανοιγει η αγορα

michele είπε...

Καλημερα Νικο,Θαναση χτες βραδυ υπηρχε ειδησεογραφια αυτο..και δεν ειναι καλο για τις τραπεζες..αλλα ειναι η εκθεση του ΔΝΤ οποτε θα περιμενουμε και ΚΥΡΙΩΣ θα βλεπουμε τις τιμες των τραπεζων και κατα ποσο αυτο ειναι αληθες

michele είπε...

Επιχειρουν να μπουν στα gaps της Παρασκευης οι τραπεζες να δουμε συμπεριφορα..πολυ ενδιαφερον.Κρατανε στο +2,36% την ΕΕΕΚ

ΠΑΝΟΣ είπε...

Λίγο επάνω άνοιξε αλλά αμέσως αρκετά κάτω συνέχισε. Η Κόκα επάνω από το πρωί για αντιστάθμιση.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ωχ τι θέλω και μιλάω...

michele είπε...

Οι τραπεζες βρισκουν στηριξη στο gap.Aν τα καταφερουν και δεν μπουν να τα κλεισουν,θα αντιδρασουν ανοδικα

michele είπε...

Μπηκε μεσα στο gap της η ΕΤΕ,ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΑΛΦΑ,ΕΥΡΩΒ,ΠΕΙΡ

manos1 είπε...

MIXALI TI GINETE GIATI AYTO

michele είπε...

Mανο τι σου κανει εντυπωση,απλη προεξοφληση της συμφωνιας..τωρα θα αρχισει το χρηματιστηριο να ..παιζει κανονικα

michele είπε...

Αντιδρουν ακριβως απο τα gap οι περισσοτερες τραπεζες..

giannhs kon είπε...

Καλημέρα και πάλι σε όλους . ΜΙΚΕΛΕ μην ξεχάσεις την προέκταση του διαγράμματος της ΕΤΕ χαχαχα Θα χρειαστεί όπου νάνε

manos1 είπε...

EYXARISTO MIXALI
ASXETOS EIMAI

Δημοσιοκάφροι είπε...

καλημέρα.
Νέο επεισόδιο στην κόντρα Ν.Μ. Π.Λ.

http://www.fmvoice.gr/BlackList/black294-5.html

Προβλέψιμος, όπως πάντα.

Ρε, ντροπή της δημοσιογραφίας, γιατί δεν απαντάς με το όνομα σου και κρύβεσαι κάτω από τα ανώνυμα σχόλια των «φίλων» σου; Αλλά, είσαι τόσο αετός, που χρησιμοποιείς σε αυτά, τις δικές σου φράσεις κλειδιά. Λεωτσάκο, οι μόνοι που ασχολούνται μαζί σου είναι οι τραπεζίτες επειδή, με το αζημίωτο βεβαίως, τους γλείφεις, χρόνια τώρα, καλύτερα κι από τις ξανθιές.

Εμείς ασχοληθήκαμε μαζί σου την βραδιά που ήλθε ο Κλίντον και η Αθήνα ολόκληρη ήταν στον δρόμο. Τότε που εσύ ήσουν με τα ΜΑΤ και στον υπολογιστή σου είχες αναρτήσει την σβάστικα. Θυμάσαι που… κρύφτηκες στο δωματιάκι με τις φωτογραφίες; Σήμερα ασχολούμαστε με τον κόσμο, που ακόμα τον παραμυθιάζεις.

Γιατί άργησες να πας με την αγορά, που τόσο καλά… γνωρίζεις.

Υ.Γ. Ο Ν Μ κατοικεί μόνιμα στην Κολιάτσου. Γιατί ποτέ δεν ήταν με το «κυβερνητικό ΠΑΣΟΚ». Εσύ, ρε λαδωμένε, μπορείς να μας δώσεις μια απάντηση;

michele είπε...

Κατ αρχην να πουμε οτι οπως ειδατε οι τραπεζες ΑΝΤΕΔΡΑΣΑΝ αμεσα απο την στηριξη των gaps.Θα δουμε πως θα συνεχισει η ημερα..
Δευτερον κατα την γνωμη μου δεν χρειαζεται η αναπαραγωγη ξεκατινιασματος μεταξυ δημοσιογραφων ..που εχουν και προσωπικα μεταξυ τους.Ανεξαρτητο φορουμ ειμαστε εμεις..Αποψη μου φυσικα..ο καθενας γραφει ο,τι θελει.

pantelis είπε...

Καλημερα σε ολους..... Oi τραπεζες εχουν πανω ακομα....

pantelis είπε...

υπαρχουν ακοαμ αρκετα να προεξοφλησουν...Οποτε ,με προσοχη και με μεγαλη διασπορα..ακολουθουμε...

michele είπε...

Παντελο πολυ θετικο σε βλεπω τι εγινε χαχα.Εγω προσκολλημενος στα αλουμινοχαρτα χαχα

pantelis είπε...

Μιχαλη δεν ειναι θεμα θετικοτητας.... Εχω κοψει τα σορτ εδω και 2 βδομαδες και περιοριζομαι σε trading με long.. Και κατι ξεχασμενα χιλιαδες κομμαρια του πατερα μου, που προσπαθω να φτιαξω ΜΟ... Απλα πιστευω οτι για να μας υποβαθμινουν σε default και για να κανουν ΑΜΚ χωρις να προσφυγουν 100% στο ΤΧΣ πρεπει νατο τραβηξουν αρκετα... Επισης δε βλεπω και πολλα συμβολεα να μενουν ανοιχτα στα παραγωγα... Οποτε....

alexandra είπε...

Καλημέρα σε όλους

μπαρμπαλιας είπε...

ΔΕΗ ξεφορτωσαν για να παρουν τσιγαρα

michele είπε...

Παντελη σωστα σκεφτεσαι,ισως παρασυρθηκες λιγο στο προσφατο παρελθον..Καλημερα Αλεξ!

pantelis είπε...

εχεχεχ...Μικελε απο τετοια αλλο τιποτε...

μπαρμπαλιας είπε...

http://www.fmvoice.gr/BlackList/black294-5.html

...το θεμα / τα θεματα σας ...δεν αφορουν την παρεα μας ,οποτε...

alexandra είπε...

Με τον ΠΑΡΝ τι γίνεται και παίζει τρελή κίνηση ;

michele είπε...

Ολοι στο διο καζανι βραζουμε,το θεμα ειναι να μην περιμενουμε ετοιμα τα ψαρια απο τους αλλους,αλλα να μαθουμε να ψαρευουμε.Εσυ απο οτι ξερω εισαι καλος στο ψαρεμα χεχε Γεια σου Λιακο..

μπαρμπαλιας είπε...

...εγω ως προς το ΒΝ εκανα το πρωινο μου καθηκον...τι αλλο να πεις

michele είπε...

o Παρν εμπλεκεται στα σχεδια αξιοποιησης το Αγ.Κοσμα..Ελληνικο κλπ,υπαρχουν κατι δικαστικες διαμαχες βεβαια εκει..

alexandra είπε...

Ευχαριστώ Μικ.

alexandra είπε...

ΤΩΡΑ ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΕΛΕΕΙΝΟ ΤΟΥΡΚΟΛΑΓΝΟ ΑΥΣΤΡΙΑΚΟ ...? ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ..!!‏
Κριστόφ Λάιτλ: “Πουλήστε νησιά στην Τουρκία”

Κόψτε έναν μ@λ@κ@ .... Με τέτοια φάτσα βγαίνει να μας κάνει και ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ανθελληνικές υποδείξεις...
Στην πώληση – ακατοίκητων- ελληνικών νησιών επιμένει ο επικεφαλής του αυστριακού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Κριστόφ Λάιτλ.

Ο κ. Λάιτλ σε συνέντευξη του στο περιοδικό “Profil” αναφέρει ότι:


“Η Τουρκία θα ενδιαφερόταν βεβαίως για αγορά ελληνικής γης, που μπορεί να αξιοποιηθεί με πολύ επικερδή τρόπο”.

Ο κ. Λάιτλ, προσθέτει πως η πώληση νησιών θα ήταν μία “ένδειξη ευγνωμοσύνης εκ μέρους της Ελλάδας” για τη βοήθεια που της παρέχουν οι εταίροι.

Πάντως, η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών, Μαρία Φέκτερ, κατήγγειλε ως «προκλητική» την πρόταση του προερχόμενου από το κόμμα της, Κρίστοφ Λάιτλ

alexandra είπε...

Aποκλειστικό: Ο Βενιζέλος υπέγραψε με την Φιλανδό ομόλογό του συμφωνία εγγυήσεων ...

Η συμφωνία εγγυήσεων αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή της Φινλανδίας στο νέο πακέτο διάσωσης 130 δις ευρώ για την Αθήνα.
Kορυφαίες ελληνικές τράπεζες θα παρέχουν ασφάλεια σε μετρητά και περιουσιακά στοιχεία υψηλής αξίας. Η Φινλανδή υπουργός Οικονομικών Jutta Urpilainen και ο Έλληνας ομόλογός της, Ευάγγελος Βενιζέλος,
υπέγραψαν τη συμφωνία στις Βρυξέλλες κεκλεισμένων των θυρών τη Δευτέρα.
Οι εγγυήσεις δανείων καλύπτουν το 40 % του μεριδίου της Φινλανδίας στο πακέτο διάσωσης.
Βάσει της συμφωνίας, η Ελλάδα θα μεταφέρει το ένα δις ευρώ ομόλογα σε δεσμευμένο λογαριασμό.Σε περίπτωση που η Ελλάδα χρεοκοπήσει, η Φινλανδία θα πάρει τα χρήματά της σε 15 έως 30 έτη.
Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αναμένεται να εγκρίνουν ένα δεύτερο πακέτο χρηματοδότησης για την Ελλάδα τη Δευτέρα, με στόχο στη μείωση του ελληνικού χρέους στο 120 % του ΑΕΠ μέχρι το 2020 από 160 % που είναι σήμερα.
YLE, Reuters
Y.Γ
Η απόλυτη ξεφτίλα και συνταγματική εκτροπή...
Mε ποια δικαιοδοσία υπέγραψε ο κ. Βενιζέλος;
Ποιον ρώτησε, πως υπογράφει σύμβαση χωρίς να περάσει από την Βουλή;
Ποιος έχει εξουσιοδοτήσει τον κ. Βενιζέλο να υπογράφει τέτοιου είδους συμφωνίες..;;
Mήπως το πρόσφατο νομοσχέδιο του PSI και της νέας δανειακής σύμβασης, που ψήφισε στην Βουλή και η Ν.Δ πλήν των 21;;
exomatiakaivlepo

μπαρμπαλιας είπε...

ετε βουνο τα 3 ε

830 μον γδ αχ χχχ τρεις φορες μου εφυγες ,τρεις φορες σε μαζεψα

pantelis είπε...

Μπηκα αλφα....

pantelis είπε...

Λενε οτι υπαρχει κινητικοτητα για συζητησεις ξανα....

dim είπε...

Μικελε με ΔΕΗ τι κανουμε?

νικος φαληρο είπε...

νομιζω η ΚΥΠΡ τις επομενες ημερες θελει προσοχη γιατι μπαινουν προς διαπραγματευση τα δικαιωματα απο την ΑΜΚ νομιζω απο τις 23/02.κε michele τι γνωμη εχετε;

michele είπε...

Eπανηλθα ,οπως βλεπουμε δεν αντεξαν και μπηκαν στα gap μεσα..αρα προσοχη στις αγορες σας.. DIM δεν βλεπω κανενα προβλημα στη ΔΕΗ,στον ΟΤΕ,στον ΟΠΑΠ ,στον ΜΥΤΙΛ στην ΓΕΚΤΕΡΝΑ

michele είπε...

Νικο πολλα τα χαρτια στην Κυπρ ,ας περιμενουμε 2,5 δισ χαρτια πολλα

νικος φαληρο είπε...

αυτο ακριβως εγραψα κε michele. Θελει προσοχη.

μπαρμπαλιας είπε...

...ο "τσιρος" τον εφαγε η γατα...

michele είπε...

υπνος τωρα..οι αλλοι κρατανε οι τραπεζες το δρομο τους να κλεισουν τα gaps και βλεπουμε..να βλεπουμε και τις γραμμες τασης αν δεν κρατησουνε..

ΠΑΝΟΣ είπε...

Αυτά που λέγαμε το πρωί. Προσέξτε την τελευταία παράγραφο.


..Οι 79 δυσάρεστες αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν άμεσα
Ethnos.gr – 32 λεπτά πριν....
Οι 79 δυσάρεστες αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν άμεσα
....Με συνοπτικές διαδικασίες μπαίνει τέλος στη μονιμότητα στις ΔΕΚΟ, μειώνονται μισθοί, συντάξεις και επιδόματα, ενώ καταργείται μία σειρά θεσμών και δομών του κράτους

Ως το τέλος Φεβρουαρίου πρέπει να υπογραφούν 79 υπουργικές αποφάσεις που θα αλλάξουν τη ζωή όλων των εργαζομένων, να ψηφιστεί ο εφαρμοστικός νόμος για τις νέες μειώσεις μισθών - συντάξεων και να κατατεθεί στη Βουλή συμπληρωματικός προϋπολογισμός με τα πρόσθετα μέτρα λιτότητας για το 2012.

Η συνέχεια εδώ:

http://gr.news.yahoo.com/%CE%BF%CE%B9-79-%CE%B4%CF%85%CF%83%CE%AC%CF%81%CE%B5%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%86%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%80%CF%81%CE%AD%CF%80%CE%B5%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CE%BB%CE%B7%CF%86%CE%B8%CE%BF%CF%8D%CE%BD-115852189.html

Για να δούμε...

166 είπε...

“Ως αρμόδιος, επί των ελέγχων επόπτης, άφησε σε εκκρεμότητα την εκκαθαριστική δήλωση ΦΠΑ έτους 1999 της ΤΗΕΟ TEXTIL υπ’ αριθ. 89/10-5-200, μη επιστρέφοντας το 10%, έτους 1999 (ποσό 30.207.741 δρχ). Με την καίρια αυτή παράλειψη, απέφυγε ταυτόχρονα, να διενεργήσει και τον οφειλόμενο έλεγχο για τα ληφθέντα ως επιστροφή ΦΠΑ έτους 1999, ήτοι ποσού, 271.869.669 δρχ, δεδομένου ότι δεν είχε διενεργηθεί έως τότε ο οφειλόμενος έλεγχος και έδωσε το «ελεύθερο» στην παράνομη τακτική της και το 2000.
Ενδεικτικό του τρόπου που… διενεργούνταν οι έλεγχοι είναι οι καταθέσεις που έδωσαν οι κ.κ. Στυλιάδης και Πατσιούρας οι οποίοι (υποτίθεται πως) επισκέφθηκαν μαζί την εταιρεία στις 5 Ιουλίου 1999. Ο μεν κ. Στυλιάδης κατέθεσε ότι «η επιχείρηση ήταν σε πλήρη λειτουργία, με χιλιάδες τόπια υφάσματος, εργαζόμενους και μηχανολογικό εξοπλισμό», ενώ ο συνάδελφός του κ. Πατσιούρας μάλλον επισκέφθηκε άλλο χώρο καθώς μίλησε για: «10-20 τόπια υφάσματος, δυο εργαζόμενους και δυο πάγκους εργασίας»!
Οι δυο Οικονομικοί Επιθεωρητές καταλογίζουν τόσο στον κ. Στυλιάδη όσο στην τότε προϊσταμένη της Δ.Ο.Υ., κυρία Κυριαζίδου, καθώς και στους τρεις ακόμη κατηγορούμενους ότι χάρη στη βαριά αμέλεια που επέδειξαν και την παράβαση καθήκοντος ζημίωσαν το ελληνικό Δημόσιο κατά 523.081.771 δραχμές!” zougla.gr---το ποιοι οδήγησαν το λαό στην πτώχευση και την ανεργία και έφεραν στη χώρα το ΔΝΤ είναι δεδομένο.Και ολοφάνερο.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Όπως καταλαβαίνουμε όλοι αν δεν βγαίνει ο προϋπολογισμός θα ψηφίζεται συμπληρωματικός που θα περιλαμβάνει "συμπληρωματικά μέτρα"... καλά οι άνθρωποι δεν παίζονται, αλλά είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν τώρα, αφού το έλλειμμα δεν μπορεί πλέον να μετατρέπεται σε χρέος στο τέλος του έτους αλλά πρέπει να μηδενίζεται με νέα μέτρα ώστε στο τέλος του χρόνου να ...μην υπάρχει.
Γίνεται? Θα το δούμε σύντομα με την πορεία των εσόδων τον Φεβρουάριο.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ο δείκτης εκεί γύρω στο -2%Πλησιάζει η ώρα που θα φανούν οι προθέσεις τους για σήμερα.

μπαρμπαλιας είπε...

Πανο απο συνταξεις-μισθους(υπαρχει και ενα 20% που παιρνει χοντρα λεφτα)δεν εχουν να παρουν τιποτα...θα αρμεξουμε τραπαζες,μετοχες,χρυσαφικα...και στο τελος το γρεκι μας...

michele είπε...

επιτελους αρση της μονιμοτητας στις ΔΕΚΟ..υπαρχουν και κανα δυο καλα..τα gaps θα κλεισουν μην τα κοιτατε

Νίκη είπε...

Καλησπέρα σας.
Κέρδος online 21/2/2012 14:29
Μεγάλη συμμετοχή των ιδιωτών στο συμβιβασμό, βλέπει ο διευθυντής της γερμανικής Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Τραπεζών

Τα πιστωτικά ινστιτούτα προετοιμάζονταν εδώ και μήνες για την παραγραφή ενός μέρους του ελληνικού χρέους και "γι' αυτό εκτιμώ ότι θα είναι πολλοί οι ιδιώτες πιστωτές που θα συμμετάσχουν στο συμβιβασμό" σε εθελοντική βάση, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Μίκαελ Κέμερ, ο διευθυντής της γερμανικής Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Τραπεζών (BdB).

"Μόνον αν όλοι σπρώξουν προς την ίδια κατεύθυνση θα μπορέσουν πραγματικά να
βελτιωθούν οι προοπτικές για την Ελλάδα", τόνισε επίσης.

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

Πάνο καλησπέρα αν και έχω ΜΥΤΙΛ για δίαβασε:
http://www.isotimia.gr/default.asp?pid=24&ct=6&artid=108050

giannhs kon είπε...

Που είναι το παπαγαλάκι το σβήσατε ? Πουσε ροζ παπαγαλάκι γράψε == μετα από τις τιμες που βλέπεις σήμερα στην ΕΤΕ άντε και λίγο αύριο μετά θα δεις ===3,50 =3,60,=3,80== 400 και στο τσακίρ κέφι 4,35 άντε για να μην μας ζαλίζεις.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Κώστα το διάβασα και ευχαριστώ.
Τώρα ακολουθώντας λίγο κάποιες συμβουλές σχετικά με την έκθεση στον εικοσάρη, λίγο το ένστικτο κλπ έχω μικρή έκθεση σ' αυτόν, μόνο 400 τεμ και σε τιμή λίγο πιο κάτω από αυτήν που γράφει σήμερα.
Αλλά και πάλι μπορεί να μην έχουν καμιά σημασία όλα όσα γράφονται σε σχέση με την πορεία της μετοχής. Εδώ είναι Ελλάδα.

pantelis είπε...

Μικελε τι λεει ηβ αλφα??? Εξω μπηκα στο 1,7 και θα ξανα μπω στο 1,55 αν το παισει σημερα...

Νίκη είπε...

Πηγή:www.capital.gr Της Μαρίνας Μάνη

«Μην περιμένει κανείς ότι μετά την απόφαση του Eurogroup θα πρέπει να ξεσκονίσουμε τις κάλπες. Έχουμε δρόμο ακόμη». Η παρατήρηση κυβερνητικού παράγοντα έρχεται να προσγειώσει όσους βιάστηκαν τα ξημερώματα να μαδήσουν τη μαργαρίτα των εκλογών ψάχνοντας την καλύτερη προ-Πασχαλινή Κυριακή.

Σύμφωνα λοιπόν με τους υπολογισμούς:

- Πρώτον, η πρόσκληση ενδιαφέροντος προς τους ομολογιούχους για συμμετοχή στο «κούρεμα» θα γίνει αύριο και η διαδικασία θα διαρκέσει τρεις εβδομάδες το μίνιμουμ.

- Δεύτερον, το ΔΝΤ θα επικυρώσει τη συμμετοχή του στο «πακέτο» στο δεύτερο 15μερο του Μαρτίου –λογικά, όχι μετά τις 20 του μήνα.

- Τρίτον, πριν από τα τέλη αυτού του μήνα δεν θα έχει δρομολογηθεί –λένε– το σύνολο των άμεσων υποχρεώσεων που απορρέουν για τη χώρα λόγω PSI – νέας δανειακής σύμβασης.

Κι επειδή μετά από όλα αυτά… έρχεται Πάσχα (15 Απριλίου) οι ίδιοι κυβερνητικοί κύκλοι τοποθετούν τις εκλογές «κάπου στις αρχές Μαϊου», κι εμφανίζουν «αισιόδοξη» την πρόβλεψη για διεξαγωγή τους στις 29 Απριλίου.

Κι επισημαίνουν ότι αυτή η συζήτηση γίνεται με τα σημερινά δεδομένα, καθώς τυχόν καθυστερήσεις ή απρόβλεπτοι παράγοντες, εντός κι εκτός χώρας, θα την ακυρώσουν εκ νέου.

Υπενθυμίζουν δε, με νόημα ότι με βάση την αρχική συμφωνία των δύο μεγάλων κομμάτων για το σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου, οι εκλογές επρόκειτο να γίνουν… προχθές. Και ότι η ΝΔ ζητά επισήμως να στηθούν οι κάλπες στις 8 Απριλίου – δηλαδή να διαλυθεί η Βουλή πριν την τυπική ολοκλήρωση του PSI.

Ανώνυμος είπε...

Για να ευχάριστο διάλειμμα
http://www.youtube.com/watch?v=-2DhvzRT3tw&feature=related

michele είπε...

Η αλφα εκλεισε το gap της Παντελη στο 1,58 και θελω να δω την συμπεριφορα της ως το τελος σημερα.Με τιποτα δεν θελουμε να χασει το 1,60 με φορα..

pantelis είπε...

Μικελε σημερα η αγορα μου φενεται οτι κατι μας κρυβει... δε ξερω..αλλα εχει περιεγη συμπεριφορα...σα μαζεμα υπουλο μου φενεται...

ΑΡΤ είπε...

Μικελε ενας απο τους δυο μας κανει λαθος...

pantelis είπε...

ΑΡΤ σε τι πραμα???

manos1 είπε...

PAIDIA IDRACOM EDO POS EINAI AGORAZETE

manos1 είπε...

PAIDIA IDRACOM EDO POS EINAI AGORAZETE

ΑΡΤ είπε...

στα γκαπ...

michele είπε...

ΑΡΤ για λεγε καρντασι..

michele είπε...

για πες ρε εγραψα καμμια πατατα?? απ εξω τα γραφω..η μηπως θες να πεις οταν κλεινει το gap παει πιο κατω?? γιατι συνηθως παει.Αλλα σε τετοιες εποχες..

ΑΡΤ είπε...

για τα γκαπ της πεμπτης δεν αναφερεσαι ?

giannhs kon είπε...

Surf===Πώς όμως επιλέγεις το σωστό κύμα; “πρέπει να αφιερώσεις λίγο χρόνο προτού μπεις στο νερό, για να παρατηρήσεις σε ποιό σημείο της παραλίας σκάει και από ποιά μεριά (αν είναι αριστερό ή δεξί). Αν αφρίζει σε όλο του το μήκος τότε σίγουρα δεν είναι το σωστό”. Τότε ποιό είναι το καλό κύμα; “Καλό κύμα είναι αυτό που δημιουργείται από τον αέρα, ταξιδεύει και φτάνει στην παραλία χωρίς αέρα. Είναι καθαρό και έρχεται σε γραμμές”.

pantelis είπε...

Καλα διπλα εχει πολυ γελιο..... Με το που μπαινω ενφανιζονται κατι βλακες και πεθαινω στο γελιο..το ασειο ειναι οτι οι τυποι ειναι τοσο βαλτοι και προβλεψιμοι που οτι καινα τους πεις τα ιδια γραφουν...χεεχχε

michele είπε...

της Παρασκευης το πρωι λεω ,της ΑΛΦΑ ειναι 1,56 τι εγραψα 1,58?? λαθος απ εξω τα γραφω χαχα

ΑΡΤ είπε...

εγω νομιζα οτι δεν το εβλεπες καλα και μπερδεψες το 6 με το 8 ενεκα ηλικιας ...χαχαχα

pantelis είπε...

axxaaxax... Μικελε αυτο με την ηληκια ηταν δυνατο...χεχεεχχε

michele είπε...

καλα δεν θ ανεβω πανω στρατηγε...χαχαχαχ Παντελη τους ειδα δεν σταματανε ποτε αυτοι..

michele είπε...

παμε πισω στη ζωνη 782-787 ισχυρη κι αυτη οπως και το 830..