Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012


 ΣΑΒΒΑΤΟ με άποψη.

                                                                ..και καφεδάκι  
                       Laura Pausini &Lara Fabian--Piazza di Spagna--Roma
   
PSI  Press Release 24-02-2012..

https://www.bondcompro.com/greeceexchange/pdfs/Greek.Min-Fin-Press_Release_Feb.24-2012GR.pdf

18 σχόλια:

George είπε...

Την καλημέρα μου και να περνάτε καλά όπου και να είστε .....

michele είπε...

Εξαιρετικη ημερα σημερα.Παμε για καφεδακι,κατι για σχεδια 15 δισ για την αναπτυξη,διαβαζω ,για να δουμε

michele είπε...

george,ωραιο καιρο πρεπει να εχεις εκει τι κανουν τα μερη μου??

George είπε...

Θάλασσα λάδι...Ήλιος... με το κοντομάνικο είμαι χθες πού πέρασα δεν είχε κοσμο..τωρα πάω ακ..τα για ουζο και αύριο έχει και καρναβάλι το μεσημέρι...ζήλια χα χα

michele είπε...

χαχα μπραβο ρε george ωραια να περνας..και εδω μια χαρα ειναι δεν ζηλευω ,ετοιμαζομαι για μαχη με τα οστρακα και τις γαριδουλες.

PS είπε...

“έρχονται 160 Γερμανοί εφοριακοί» ….Θα τους αφήσουν και αυτούς να περιμένουν με τις ώρες έξω από τα γραφεία των εφοριών μέχρι να βαρεθούν και να φύγουν.Όπως ακριβώς συνέβη και επί Αλογοσκούφη ,όταν κλήθηκε το IRS να συμβουλεύσει το ΥΠΟΙΚ για την πάταξη της φοροδιαφυγής.
Μόνο όταν πεταχτεί στο δρόμο κλωτσηδόν και ο τελευταίος κλητήρας του ΥΠΟΙΚ θα μπορεί η χώρα να ελπίζει σε καλύτερο μέλλον.Και φυσικά με προυπόθεση την πλήρη αλλαγή του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου.Τελεία.

PS είπε...

Η ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΑΝΟΗΣΙΑ,του να διατηρεί κανείς χαρτοφυλάκιο σε ένα τόσο καθοδικό κύκλο κατέστρεψε οικονομικά και ψυχικά κόσμο και κοσμάκη.Σας χαιρετώ.

michele είπε...

Επειδη ειναι δυσκολο να μην ασχολειται κανεις σε καθοδικο κυκλο,υπαρχουν πολλες εναλλακτικες αλλωστε,οι καθοδικοι εχουν και πολλες ανοδικες εξαρσεις,επισης υπαρχουν ΠΟΛΛΕΣ μετοχες με αριστη συμπεριφορα και σ αυτον τον καθοδικο κυκλο.Που σου εδιναν τη δυνατοτητα προστασια κεφαλαιου ,μερισματος και δυνατοτητα "αλλαγης" και να πιασει κανεις ενα ανοδικο κυμα και επιστροφη.

michele είπε...

Οι όροι της πρότασης του PSI

Όπως αναφέρεται στο κείμενο, «εάν λιγότερο από το 75% της συνολικής ονομαστικής αξίας όλων των ομολόγων που έχουν επιλεγεί να συμμετάσχουν στο PSI προσφέρονται έγκυρα για ανταλλαγή και η Ελληνική Δημοκρατία δε λαμβάνει συναινέσεις που θα της επέτρεπαν να ολοκληρώσει την προτεινόμενη ανταλλαγή αναφορικά με τα ομόλογα που έχουν επιλεγεί να συμμετέχουν στο PSI και αντιπροσωπεύουν τουλάχιστον 75% της συνολικής ονομαστικής αξίας όλων των ομολόγων που έχουν επιλεγεί να συμμετέχουν στο PSI, η Ελληνική Δημοκρατία δε θα προβεί σε οποιαδήποτε από τις συναλλαγές που περιγράφονται ανωτέρω.»

Αυτό μπορεί να σημαίνει δύο πράγματα:

1) Η Ελληνική Δημοκρατία θα προσφέρει καλύτερους όρους στους ομολογιούχους,

2) το «κούρεμα» στην ονομαστική αξία του χρέους θα είναι υψηλότερο από 53,5% και ίσως θα μπορούσε για παράδειγμα να ανέλθει στο 70% με 80%.

Το όριο για την ενεργοποίηση της ρήτρας συλλογικής δράσης είναι το 66% κάθε ομολόγου. Αν το ποσοστό συμμετοχής στο PSI είναι 75%, τότε οι ρήτρες μπορούν να ενεργοποιηθούν ώστε η συμμετοχή όλων των ομολογιούχων να γίνει υποχρεωτική και να ανέλθει στο 100%.

Αν η συμμετοχή στη δημόσια προσφορά ξπεράσει το 90%, τότε η διαδικασία ανταλλαγής των ομολόγων θα ολοκληρωθεί κανονικά.

Μεταξύ 75% με 90% η κυβέρνηση και η τρόικα θα λάβουν τις αποφάσεις που θα κρίνουν απαραίτητες, δηλαδή αν ενεργοποιήσουν τις ρήτρες.

μπαρμπαλιας είπε...

καλησπερα...μολις φυγανε τα λουλουδακια...απολαυση σημερα...αλλα θελω και λιγο ηρεμια...παραλληλα βλεπω ο κοσμος απουσιαζει..ας ειναι ολοι καλα

michele είπε...

Γεια σου Λιακο,εγω μπαινο-βγηκα 2 φορες,πολυ ωραιος καιρος σημερα..περασες καλα με τα πιτσιρικακια εε?

μπαρμπαλιας είπε...

καλησπερα Μικε μου...πηγα μια γρηγορη τουριστικη...ενα καφε αλα ιταλια και επιστροφη...

michele είπε...

σουπερ Λιακο..ειχε και ωραια μερα,γιατι απο Δευτερα θα ξαναχουμε κρυα!

ΠΑΝΟΣ είπε...

Μια καλησπέρα κι από μένα. Βλέπω λίγη συμμετοχή σήμερα και είναι φυσικό, μια διακοπή από τα καθημερινά και μάλιστα τριήμερη είναι απαραίτητη γιατί μας έχουν πέσει όλα μαζεμένα τελευταία.
Το δικό μου λουλούδι θα είναι μαζί μας για τρία μερόνυχτα, οπότε την ηρεμία την ξεχνάω αλλά είναι και απόλαυση όπως και να το κάνουμε.
Βλέπω και ανάλυση για το PSI από τον Μιχάλη, για να δούμε που θα φτάσει τελικά η συμμετοχή. Όλα είναι στον αέρα και πρέπει να γίνουν πολλά σε λίγες μέρες οπότε είμαστε στην τσίτα παρ' όλες τις αργίες.
Βγήκε και ο Γιούγκερ και μίλησε για τρίτο πακέτο για την Ελλάδα και να δούμε πως θα το πάρουν οι αγορές από Δευτέρα (Τρίτη για μας).
Δεν μπορούμε να ησυχάσουμε λεπτό με αυτούς που έχουμε μπλέξει αλλά τα ήθελε και ο κ...ς μας εδώ που τα λέμε και καλά να πάθουμε τώρα.

michele είπε...

To βασικο ειναι να σε τρελλανει το μικρουλι..απο κει και περα ολες οι δηλωσεις ειπαμε,εντασσονται σε καποια πλαισια χειραγωγησης της κοινης και επενδυτικης γνωμης.ΟΥΔΕΙΣ ξερει,ουτε οι μεγαλοσχημοι Ευρωπαιοι ,πως θα ειναι η κατασταση σε 3 ,5 η 10 χρονια

ΠΑΝΟΣ είπε...

Σωστά Μικέλε και γι αυτό δεν μπορούμε να εφησυχάζουμε ούτε λεπτό (δυστυχώς).

giannhs kon είπε...

Καλησπέρα σε όλους τους φίλους . Εύχομαι ηρεμία και ξεκούραση που τόσο έχουμε ανάγκη όλοι μας

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλησπέρα Γιάννη Κον, να είσαι καλά.