Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

X.A.A. META TH ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

                                                         ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΣΧΟΛΙΑ
                                           
    Καθημερινό σχόλιο Μιchele
Στις 796,1 μοναδες με ανεπαισθητη ανοδο 0,01% εκλεισε...
σημερα ο ΓΔ .Η αγορα ξεκινησε με ανοδικες διαθεσεις με σκοπο να"πιασει" το υψηλο της 27/10 στις 826,37 μον ,οπως αλλωστε ειχαμε επισημανει και παρ οτι πηγε λιγο ψηλοτερα (830,70) δεν καταφερε να κρατησει τα κερδη της,υποκυπτωντας στις διαθεσεις αυτων που αποκομιζαν τα κερδη τους.Παρ ολα αυτα και παρ οτι η αγορα διορθωσε μεχρι τις 779,14 μον (-2,12%) εν τουτοις εκλεισε στο μηδεν και πανω απο τη ζωνη 782-787, μια ζωνη σηματωρο για την γενικοτερη ταση της αγορας.
Ο τζιρος ,τεραστιος,εφτασε στα 168!! εκ ευρω,με ρεκορ τεμαχιων 123,12 εκ,πραγμα που καταδεικνυει την εντονη μεταβλητοτητα  σ αυτη τη φαση της αγορας και ενδεχομενως και κλεισιμο short θεσεων και αποκομιση κερδων.
Τα 118 εκ του τζιρου (70,24%) του συνολικου εκαναν οι τραπεζες με μεγαλες διακυμανσεις ( ΠΕΙΡ 27,79% ,ΕΥΡΩΒ 25% ΑΛΦΑ 23%) .Ο ΔΤΡ εκλεισε κοντα στο ανοιγμα του αλλα πολυ χαμηλοτερα απο το υψηλο 549,75(12,63%) στις 481,23 πραγμα που σημαινει οτι στα ψηλα υπηρξαν μεγαλες πωλησεις profit taking.
O FTSE 20 εκλεισε οριακα κατω -0,06% στις 338,28 μον και ζητα επιβεβαιωση σ αυτα τα επιπεδα για να "μαντεψουμε" την επομενη φαση της αγορας.Απο τις μη τραπεζικες μετοχες του, ξεχωρισε η πολυ σημαντικη ΒΙΟΧΚ στα 3,48 ευρω με κερδη 9,09%,το ΦΦΓΚΡΠ με κερδη 7,58% η ΜΙΓ με +7,14% ο ΟΤΕ με +2,47%. Το αν τα κερδη των τραπεζων μεταφερθουν ,πραγμα που αρχιζει να διαφαινεται και στις υπολοιπες μετοχες αξιας ( fly to quality) μενει να το διαπιστωσουμε και στις επομενες συνεδριασεις.
Επισημαινουμε για μια ακομη μερα την πολυ καλη πορεια των λιμανιων ο μεν ΟΛΘ στα 11,01 με ανοδο 3,09% και ΟΛΠ με κερη +2,85% μετοχες αξιες που οι επενδυτες θα τις "ανακαλυψουν" πολυ αργοτερα,οταν θα εχουν απομακρυνθει.
Απο την περιφερεια καλη κινηση για ΕΛΚΑ +5,26% στα 1,80 ευρω, ΧΑΚΟΡ στο +6,65% στα 0,5290 ,ΙΝΚΑΤ με +4,32% στα 0,4590. Πολυ καλες απο τον FTSEM τον λεγομενο 40αρη ,η ΓΕΚΤΕΡΝΑ +4,97% στα 0,9080 και ο ΦΡΛΚ με +6,58% .
Οι ξενοι δεικτες συνεχιζουν ανοδικα ο DAX στις 6612 μον με ανοδο 2,37% αυτη την ωρα και ο DOW στις 12771,2 στο +1,09% .Δυο δηλωσεις Rompuy:Αυριο η υπογραφη της συνθηκης για τον ESM και οτι βραχυπροθεσμα το πιο αδυναμο ευρω βοηθαει την οικονομια χρηζουν του ενδιαφεροντος μας.
 

61 σχόλια:

michele είπε...

λιμανια ωρεεεεεεεεεε και νερα ( συμπληρωνει ο Αλεξανδρος)

νικος φαληρο είπε...

καλησπερα σας. Και την μετοχη ΥΓΕΙΑ νομιζω οτι πρεπει να παρακολουθουμε.Εχει αρχισει και κανει καλους ογκους συναλλαγων.Θεμελιωδως δεν ξερω αν ειναι καλη εταιρεια.

michele είπε...

Σ αυτα τα επιπεδα τιμων Νικο ,μια κινηση πολυ καλη τη δινει ειδικα πανω απο τα 0,32 ευρω

νικος φαληρο είπε...

ετσι νομιζω κι εγω με τα λιγα που ξερω κε michele. Πανω απο τα 0,32 μπορει να πιασει τα 0,48 - 0,50€.Αξιζει σαν εταιρεια;

George είπε...

ΝΙΚΟ η Κρεκα απο 26 Ιανουαρίου είναι πτωτική μην την κυνηγάς επειδή άλλη θέλουν να ξεπουλήσουν. Αυτή είναι η γνώμη μου...Και αν είδες και η ΜΕΒΑΚΟ ΧΘΕΣ ΕΚΑΝΕ 50 ΤΕΜΑΧΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ....

ΦΣ είπε...

O Μr IKA και η Μαφία της Μυκόνου
Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2012, 15:10 zougla.gr
«Ξέρεις πόσοι περιμένουν να πάρουν ασφαλιστική ενημερότητα και για πόσους μήνες; Τέλος πάντων εγώ θα φροντίσω για σένα να γίνει αμέσως, πρέπει όμως να δώσεις κάποια χρήματα, έτσι γίνεται εδώ»… Παράλληλα, για τον ίδιο ακριβώς άνθρωπο εκκρεμεί έρευνα και από τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης μετά από καταγγελία ενός πρώην υπαλλήλου του καταστήματος, ο οποίος εδιώχθη από τον κ. Παπαβασιλείου όταν προσπάθησε να ξεσκεπάσει τις παράνομες δραστηριότητές του.---οικονομικά προβλήματα στο ΙΚΑ;Μπα...με τέτοιους διοικητές το αποκλείω.Άξιος ο μισθός τους.

νικος φαληρο είπε...

και η ΙΝΚΑΤ καλα τα παει. Εκανε το αγκιστρι της μαλλον, ο 15αρης ειναι πανω απο τον 80αρη. Το κερι παλι σημερα με προβληματιζει.Ειχε ρευστοποησεις τις τελευταιες 3 ωρες.
ΕΛΣΤΡ περιπου μια απο τα ιδια δηλ. πολυ καλη.
Κε michele μηπως γραφω αρλουμπες;

ΦΣ είπε...

Μα καλά,με τέτοια τραπεζική άνοδο,ακόμα με χαρτοπετσέτες των 50τμχ.ασχολείστε;

νικος φαληρο είπε...

κε george a, οχι δεν εχω πια ΚΡΕΚΑ.Εχω ομως ΜΕΒΑ απο τα 1,03.Ο κος ΔΝ λεει οτι αξιζει.Ας κανουμε και λιγο υπομονη.

PS είπε...

"Κατά την ομιλία του, στην οποία ο υπουργός παρουσίασε τους νέους στόχους του Υπουργείου Εργασίας για το ασφαλιστικό σύστημα καθώς και τα ποσοστά εξοικονόμησης που έχουν επιτευχθεί για το 2011 - 2012 ο κ. Κουτρουμάνης επεσήμανε ότι το μισθολογικό κόστος από 36 δισ. ευρώ που ήταν το 2009 έχει φτάσει το 2012 στα 26 δισ. ευρώ, δηλαδή διαπιστώνεται απώλεια σε μισθούς κατά 9,2 δισ. ευρώ που σημαίνει απώλεια εσόδων για το ΙΚΑ κατά 4,2 δισ. ευρώ.

Η μείωση της εισπραξιμότητας των ασφαλιστικών ταμείων έχει φτάσει τα τελευταία 3 χρόνια αγγίζει το 8% και συνολικά η ύφεση έχει επηρεάσει τα έσοδα των ταμείων κατά 6,7 δισ. ευρώ το έτος. Αναμένεται την ίδια στιγμή αύξηση των συνταξιούχων για τα επόμενα πέντε χρόνια, οπότε θα φτάσουν στους 60.000 με 70.000 ανά έτος."


Eπιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης ---Απώλειες σε μισθούς 10 δις,αύξηση συντ/χων =ΚΟΛΑΣΗ.

George είπε...

Τετάρτη 01 Φεβ 2012 - 17:00 νικος φαληρο IP: XXX.107.49.19 στο ΚΡΕΚΑκι γιατι τετοια πτωση;

PS είπε...

Αυτούς(τους κουτρουμάνηδες) ξέρετε,αυτούς εμπιστεύεστε.Με άλλο ένα +3,30 σήμερα,δεν μπορεί, κάποια στιγμή θα την κάνω και θα γλιτώσετε τη γκρίνια,μπορεί και σύντομα.

George είπε...

Πειραιώς παράλληλα με τον ΚΜΟ 200. Ενώ η ΑΛΦΑ ΑΥΡΙΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙ ΤΟΝ κμο 200

νικος φαληρο είπε...

Τωρα να αγορασουμε τραπεζες κε ΦΣ;Εγω φοβαμαι.Εχω παρει ΕΛΛ στα 14,40 οταν το προτεινε ο κος ΔΝ και λιγες ΕΥΡΩΒ εχθες στα 0,80 οταν ειπε ο κος ΔΝ οτι αγοραζει τις οποιες τις πουλησα στα 0,88 λιγο αργοτερα γιατι φοβηθηκα.

Ανώνυμος είπε...

PARE TRAPEZES NIKO KAI KAKOS POULISES EUR.

νικος φαληρο είπε...

κε George a η ερωτηση ηταν γιατι με εντυπωσιασε η πτωση και μαλιστα με μεγαλο ογκο. Σας ευχαριστω παντως για την απαντηση σας. Ετσι ειναι οπως τα γραφετε για την πτωση της μετοχης.

PS είπε...

Νίκο,ΟΧΙ,συμβουλές με τα λεφτά άλλων δεν δίνω.Για το πρόσφατο παρελθόν μιλάω.Το μέλλον άδηλον και οι όποιες κινήσεις πρέπει να προκύπτουν μετά από εντατική προσωπική ενασχόληση και μελέτη ετών.Η δύναμη της γνώσης και η πλήρης επίγνωση του κινδύνου είναι εκ των ουκ άνευ.Κάθε τοποθέτηση χωρίς στοπ λος μπορεί να αποβεί μοιραία για το κεφάλαιό σου.Ας έχεις αυτό πάντα στα υπόψιν .

George είπε...

ΝΙΚΟ να ακολουθείς το ρεύμα τραπεζες, και γιαυτη την εποχή, που σχεδόν κάθε μέρα δίνουν πάνω από 10% γιατί περιμένεις και δεν κάνεις αγορά ? βέβαια εγώ ΕΛΛ δεν θα αγόραζα γιατί είναι πάντα μικρή η άνοδος της.Αυτα που σου λέω πάντως είναι Π.Γ και μόνο......

michele είπε...

Νικο δεν γραφεις βλακειες..το ΥΓΕΙΑ αξιζει παραπανω απο την αποτιμηση του τωρα στο ταμπλο.Οι μικρες που ασχολεισαι ειναι υποτιμημες εταιρειες ( μεβα,ινκατ,κρεκα) αλλα θελουν υπομονη και εμπορευσιμοτητα.Θα ερθει η σειρα τους.

νικος φαληρο είπε...

μα κε Patmos 1982 δεν συνομιλησαμε μαζι για να σας ζητησω συμβουλη.Ειμαι ενηλικος και οτι κανω το κανω με πληρη επιγνωση.

michele είπε...

η δε ΕΛΛ ειναι μια πολυ καλη επιλογη κατα τη γνωμη μου σ αυτα τα επιπεδα.Διαφερει απο τις υπολοιπες τραπεζες για πολλους λογους.Αλλο το χρηματιστηριο,αλλο ο τζογος.

νικος φαληρο είπε...

εχετε δικιο κε george a αλλα τωρα φοβαμαι να μπω.Θα περιμενω μηπως διορθωσουν λιγο για να το τολμησω.Ειναι και σε υπεραγοραμενα επιπεδα.Ευχαριστω κε michele

PS είπε...

Όπως επιθυμείς Νίκο. Τηλεφώνησα στον ΦΣ να σου απαντήσει,αλλά έλειπε.

George είπε...

μικελε νομίζω ότι οι τράπεζες ανέβηκαν και θα ανέβουν και άλλο λόγω αύξησης Μ/Κ . Όσο για την ΤΤΕ δεν έχει μεγάλες διακυμάνσεις

νικος φαληρο είπε...

ευχαριστω κε patmos 1982.καλο βραδυ σε ολους.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλησπέρα σε όλους.
Κι εγώ τηλεφώνησα στον εαυτό μου και δεν πήρα απάντηση χαχα.
Τα συμπεράσματα τα διάβασα και ...πάλι σε αναμονή είμαστε, όχι ότι με πειράζει να περιμένω κι άλλο, τελικά όμως ίσως αποδειχτεί καλό το ότι δεν έκλεισε στο μείον μετά το χθεσινό εξάρι, αλλά πάλι ποιος ξέρει?
Μόνο ο μάγος μας που όμως τον διώξατε την ώρα που δεν ήμουνα μέσα.
Καλό βράδυ Νίκο.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Καλησπέρα και καλό μήνα έστω και καθυστερημένα.
George την ίδια άποψη με σένα έχω και εγω για τις τράπεζες.

μπαρμπαλιας είπε...

Στην λογική των θέσεων θα προσεγγίζαμε μετοχές που εμπλέκονται σε αποκρατικοποιήσεις –με έμφαση στον ΟΠΑΠ- αλλά και του Εμποροβιομηχανικού κλάδου με εξαγωγικές επιδόσεις με βασικές προτιμήσεις την Motor Oil, τον Μυτιληναίο, την S&B και την Frigoglass. ..........

..μερος απο το σημερινο σχολιο του Μ.Χατζηδακι...

Michalis είπε...

kalisperizo
ti kanoume?
ego xero pos i mera aurio theli prosoxi..
oti ftasame se iperagorasmena epipeda (trapezes) ftasame..
oti i agora den ekane mia igii diorthosi den ekane..
tora ola afta me sindiasmo ke me short squeeze mas pire eki pou mas pire..
apla adinato na pistepso pos
kapios tha bene long se alpha apo 1.70+ ke ete apo 2.95+ se afti tin xroniki sigiria..

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλησπέρα Βασιλική, μπάρμπα και Μιχάλη.
Χωρίς να θέλω να πω κάτι, διαβάστε και από την άλλη τι γράφτηκε στις 18.04, για ενημέρωση...και ο καθένας ας κρίνει μόνος του.
Καλό απόγευμα.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Μιchali δώσαμε δώσαμε. Τη διόρθωση περιμένουμε για ν' αγοράσουμε....

Ανώνυμος είπε...

Βασιλική κλσπ,αν βρεις χρόνο,ασχολήσου λιγάκι με τον Πάνο,γιατί όπως είπε "τηλεφώνησα στον εαυτό μου και δεν πήρα απάντηση",κάποιος παίζει το ...σπασμένο τηλέφωνο εδώ μέσα,και με κάνει να γελάω ενώ εγώ πάντα σοβαρά σας μιλάω,παρόλο που κάποιοι μου κάνουν συνεχώς πλάκα.

George είπε...

Νομίζω ότι η διόρθωση έγινε σήμερα αύριο βλέπω άνοδο μια και τα βρήκαν στο psi ....

PS είπε...

δεν θέλω πολύ κι εγώ να αρχίσω με στηρίξεις-αντιστάσεις και ΑΝΑΛΗΣΟΙΣ....

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

George λες να το πάνε χωρίς ανάσα γιατί βιάζονται για τις αυξήσεις;

PS είπε...

Λοιπόν...αντίσταση ΕΤΕ τα 45ε(από το 2007) και στήριξη τα 0,30 του ΛΕΟ.Κατανοητό;

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Patmos 1982 εμείς εδώ έχουμε πιστοποιημένους χάρακες χαχαχα

PS είπε...

Κι εγώ πιστοποιημένος είμαι.Στους Η/Υ,γιατί δεν με ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ;

PS είπε...

Μάλλον επειδή δεν είμαι ΜΑΓΩΣ,έτσι;

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Σωστάαααααα.

George είπε...

Πούλησα όλες της μετοχές με απόδοση έως 6% ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΣΑ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.Τι και να περιμένω 3 συνεδριάσεις για να βγάλω τα χρήματα , που θα τα βγάλω σε μια ? θέλουν τζόγο ? Τζογο λοιπών και δεν θα κάτσω να σκάσω με ΜΕΚΟ.ΔΙΟΝ,ΚΡΕΚΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ........... Και πάλι προσωπική μου άποψη είναι αυτή δεν λέω σε κανένα να την ακολουθήσει

George είπε...

Η άνοδος ξεκίνησε από συγκεκριμένα τραπεζικά λόμπι με βασικό στόχο οι αυξήσεις κεφαλαίου που έρχονται και θα είναι μαζικές να υλοποιηθούν σε τιμές….ρεαλιστικές. Θα υπάρξουν αμκ τόσο με κοινές άνευ ψήφου από το ΤΧΣ όσο και προσπάθεια άντλησης κεφαλαίων με ίδια μέσα.
Το βασικό επιχείρημα που θα προβάλουν οι τράπεζες είναι ότι δεν θα κρατικοποιηθούν καθώς η ανακεφαλαιοποίηση τους θα υλοποιηθεί με κοινές άνευ ψήφου μετοχές κατά βάση αλλά και με κοινές μετά ψήφου αλλά και με μετατρέψιμα ομολογιακά. απο βν....................................................................Για αυξήσεις κεφαλαίου που λεγαμε.........................

George είπε...

ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΚΕΛΕ ΞΕΧΑΣΑ ...ΣΤΟ 1 Φεβρουαρίου 2012 8:08 μ.μ. ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΩΒΟ.... ΧΑ ΧΑ ΕΩΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙΡΟ.........

PS είπε...

επειδή τις έχω σχεδόν ΟΛΕΣ τις τραπ.κάποια ώρα σύντομα πιστεύω θα τις δώσω σε ...καλή τιμή σε όποιον ενδιαφέρεται,σίγουρα πράγματα μιλάμε.Δεν είναι φρόνιμο να ψωνίζετε από μαγαζιά που δεν έχετε ξαναμπεί ποτέ,κυκλοφορούν άλλωστε πολλά προιόντα μαιμού,οι κυρίες ξέρουν καλύτερα από ΠΟΡΤΟΦΟΛΙΑ ,είμαι σίγουρος.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Ε ναι ήταν ολοφάνερο μετά από ένα σημείο. Όπως και το γιατί δεν μπαίνουν οι ξένοι.

PS είπε...

αν έχεις ατε με 0,30 και άλφα με 0,61 τις κοιτάς καλά-καλά και μετά κάααααθεσαι.....

michele είπε...

Καλησπερα σε ολους.Συγχωρεστε μου την ελλιπη παρουσια σημερα,αλλα λογω φορτου τωρα ηρεμησα λιγο..τι λεγαμε,υπαρχει βλεπω μια καταχωρηση του Αν-αλητη στη στηλη του φιλου Δημητρη,που εβαλε φωτιες..χαχα

PS είπε...

Βασιλική καλά τα λες,οι ΚΣΕΝΕΙ περιμένουν πρώτα να σπάσει την αντίσταση των 45 εούρο η ΕΤΕ ώστε να σιγουρευτούν πως η τάση γύρισε σε ανοδική.

George είπε...

Περιμένουν τα σίγουρα 900 μονάδες ΓΔ και 20αρι περίπου 600.....

PS είπε...

Γιατί βρε Μικέλε απέχουν αυτοί οι ξένοι;Πες τους κι εσύ τίποτε...

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Όχι καλέ, απαγορεύετε από το καταστατικό τους ν' ασχολούνται με
αγορές "σκουπίδια". Φανερά τουλάχιστον, κρυφά είναι άλλη υπόθεση.

michele είπε...

ειπαμε ειμαστε στενοχωρημενοι που δεν συμμετεχουν οι ξενοι...τι κριμα ,ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΕΙ Η ΑΝΟΔΟΣ χαχα

PS είπε...

σκέψου να είχαν περάσει από το ταμείο για τα ΨΔΣ,τότε θα έβλεπες μεγάλα γλέντια από το ΔΗΚΕΟ ΚΑΙΦΑΛΕΩ

michele είπε...

χαχα αυτο το δικαιο κεφαλαιο το ειχα ξεχασει.Μεταφερω κι εδω,ενα σχολιο μου πριν στο ΒΝ:
Kαλησπερα σε ολους.ΦΣΚ ηρεμα αγορι μου,ολα υπο ελεγχο..δεν θα αναφερθω σε αλλα προσωπα,απλα γραφω την δικη μου αποψη:Αν επιβεβαιωθει η αντιστροφη της κινησης ΚΑΙ συμφωνα με τους χαρακες ,τοτε θα ξεκινησει ο νεος μακροχρονιος ανοδικος κυκλος με στοχο καινουργιο υψηλο εντος πενταετιας..επισης επαναλαμβανω οτι: μετα τις χρεωκοπιες,εχουμε μεταλλα,ενεργεια,κατασκευες

μπαρμπαλιας είπε...

....καλησπερα..οι ξενοι μετεχουν...το μυαλο μου δεν μπορει να διανοηθει τοσα εκατ κυριως στις τραπεζες και να μην ξερουνε οι πατρωνες κατι ...και ποιος αγοραζει ο μπακαλης ,ο μαναβης "η ο δημο/υπαλληλος που δεν την βγαζουν...
ενταξει μετα απο ενα σημειο συμμετεχουν πολλοι...αλλα και πολλοι επισης ειναι απεξω και παρακαλανε...στεναγμοι ανακουφησης μετα το ψιλογυρισμα το απογευμα...
..αλλα αν γινει το σκελος της υποθεσης που λεει ο Μικε ..τρεχατε να κλειστε

George είπε...

Κατάλαβες τώρα γιατί κατέστρεψαν μεγάλες υγιείς ελληνικές βιομηχανίες

(ΙΖΟΛΑ, ΠΙΤΣΟΣ, ΕΣΚΙΜΟ, ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΠΑΤΡΑΙΚΗ, AΙΓΑΙΟ, ΧΡΩΠΕΙ, ΠΥΡΚΑΛ)

και έκαψαν σε διάστημα 2 μηνών μεγάλα ελληνικά πολυκαταστήματα

(ΜΙΝΙΟΝ, ΚΑΤΡΑΝΤΖΟΣ ΣΠΟΡ, ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΛΑΟΥΔΑΤΟΣ);

Για να βρουν άνετα χώρο, χωρίς προσπάθεια, τα δικά τους μπακάλικα που
διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να μπουν στην ελληνική αγορά...

Κατάλαβες τώρα γιατί σου δίνανε τζάμπα κάρτες οι τράπεζες;

Για να σου πάρουντο πατρικό σου. Δεκάρα δεν δίνανε για τις δόσεις σου.

Με χαρτιά τυπωμένα σου πήραν και σου παίρνουνε το σπίτι, το χωράφι, το
μαγαζί.

Κατάλαβες τώρα γιατί σε χώσανε στο χρηματιστήριο;

Όταν ένας πρωθυπουργός τής χώρας προέτρεπε τον απλό κόσμο να βάλει το

κομπόδεμά του στο στημένο παιγνίδι τού χρηματιστηρίου, δεν εννοούσε ακριβώς
τις παραγωγικές επενδύσεις, αλλά τον τζόγο.

Κατάλαβες τώρα ότι κάποιοι γίνανε πάμπλουτοι σε μια νύχτα ανταλλάσσοντας τον
πλούτο σου,τον ιδρώτα σου, με αέρα;

Κατάλαβες τώρα γιατί γουστάρουν τόσο την... "ελεύθερη αγορά";

Για να κλείσει ο μπακάλης τής γειτονιάς και να στέλνεις τον κόπο σου στα
μεγαλομπακάλικα τής Γερμανίας.

Σε βγάλανε, ψαράκι, από τη γυάλα σου και στη συνέχεια σε πέταξαν στον ωκεανό
με τα σκυλόψαρα, που έχουντους δικούς τους κανόνες... διατροφής.

Κατάλαβες τώρα γιατί αγαπάνε τους "μη νόμιμους μετανάστες" τόσο πολύ οι
εκλεγμένοι «αλήτες» μας;

Για να κάνουν με τη δυστυχία εκείνων κι' εμάς δυστυχισμένους.

Κατάλαβες τώρα, ψαράκι, πόσο αξίζει η γυάλα σου;

Γιατί αυτή είναι η καλύτερη γωνιά στον κόσμο - το καλύτερο οικόπεδο - και
την κοστολογούν μόλις 300 δις συμπεριλαμβανομένων και των... αρχαιοτήτων.

Κατάλαβες τώρα γιατί αλλάζουν το ονοματάκι στην Εθνική σου Οδό;

Θέλεις 20 ευρώ πλέον για να πας από Αθήνα στη Θεσσαλονίκη χρησιμοποιώντας
την Εθνική σου

Οδό, ενώ ήταν υποχρέωση τού κράτους να την κατασκευάσει και όχι να
την ξεπουλήσουν στον κάθε "όμορφο" που παριστάνει τον... εργολάβο.

Κατάλαβες τώρα γιατί σου πουλάνε φθηνά τα... χαζοκούτια;
Για να σε κάνουν να τρως κουτόχορτο στα λιβάδια των... σήριαλς. Για να σε
πετάνε μπαλάκι από τη μεσημεριανή χαζοβιόλα στον απογευματινό πληρωμένο.
Να σου κάνουν με το ζόρι ''φιλική'' γλώσσα τα ... Τουρκικά !!!
Από το πρωί μέχρι το βράδυ μια θλιβερή παρέλαση
υπερεκτιμημένων "τίποτα", με καμιά ειδικότητα, στον αέρα.

Κατάλαβες τώρα γιατί σ' έδιωξαν από το χωριό και από τη γη σου, δίνοντάς σου
μια θέση στο... "δημόσιο";
Για να τα δώσουν δωρεάν στους νέους... "εποίκους".

Κατάλαβες τώρα γιατί πρέπει το ζευγάρι να δουλεύει σε δυο δουλειές, ενώ ο
παππούς θα πρέπει να δουλεύει ακόμα και στα... 70 του;
Για να μεγαλώνουν τα παιδιά μόνα τους χωρίς κανένα προσανατολισμό και αρχές.
Για να χαθεί η «καταραμένη» φυλή σου. Τούτο το ξέρουν πολύ καλά και γι' αυτό
προωθούν την... υπογεννητικότητα.

Κατάλαβες τώρα γιατί στη Βουλή δεν μπαίνει κανένας σοβαρός άνθρωπος;
Επειδή αυτός δεν θέλει ν' ανήκει στον θίασο των 300 που προδιαγράφουν οι
κομματικές λίστες, τις οποίες συντάσσουν κυρίαρχα οι ντόπιοι τοποτηρητές της
παγκοσμιοποίησης μαζί με τις "άγιες οικογένειες" του τόπου.
Έτσι, στο θέατρο που λέγεται... Βουλή, δεν θα βρείτε σήμερα σχεδόν κανέναν
από τους λαμπρούς Έλληνες διανοητές και επιστήμονες, επειδή δεν είναι...
θεατρίνοι.

Κατάλαβες τώρα γιατί τα κάνουν όλ' αυτά;
Επειδή είναι υπεύθυνοι

για τον κάθε ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ...ΓΕΝΝΗΘΕΙ,

για την κάθε ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ...ΓΕΝΝΗΘΕΙ.

Γιατί δεν θέλουν άλλους Έλληνες σ' αυτόν τον τόπο.

Ούτε στο γένος, ούτε στη σκέψη.

George είπε...

Και το θρίλερ με το PSI+ συνεχίζεται... Κατά το IIF η επίτευξη συμφωνίας παίρνει αναβολή για την επόμενη εβδομάδα απο βν 21.10

michele είπε...

επισης θελω να πω οτι τα χρηματιστηρια φτιαχτηκαν για αντληση κεφαλαιων για την αναπτυξη των επιχειρησεων,αλλα εχουν καταντησει οργανα αναδιανομης πλουτου απο τους λιγοτερο ενημερωμενους στους insiders και τους περισσοτερο ενημερωμενους.Γι αυτο θελει: ματι,γερο στομαχι,τεχνικη αναλυση,θεμελιωδη,οχι πλεονεξια,οχι φοβο,οχι αγνοια.

Νίκη είπε...

Μια φράση από τις ειδήσεις, που με πείραξε: Οι μισθοί στην Ελλάδα είναι πολύ υψηλοί. Πλησιάζουν πολύ τους μισθούς των ανεπτυγμένων χωρών. Καλή σας νύχτα.

Νίκη είπε...

Δυο φράσεις.

michele είπε...

Νικη εκει το ριχνουνε τωρα,εφ οσον δεν μπορουν να αντιμετωπισουν τις παρενεργειες ενος διεφθαρμενου κρατους. Καλη σου νυχτα. Παιδια απο πανω,ΓΕΚΤΕΡΝΑ