Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012


X.A.A. META TH ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ
ΓΕΛΑΣΤΟ ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΜΕΓΑΛΕ..

                                                         ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΣΧΟΛΙΑ
                                           
    Καθημερινό σχόλιο Μιchele
Στις 802,21 μον εκλεισε σημερα ο Γ.Δ..

με ανοδο 2,19 % και τζιρο 88,5 εκ ευρω.Η συνεδριαση ειχε ενδιαφερον καθως κατεγραψε ενδοσυνεδριακα απωλειες 0,88% στις 770 μον,για να κλεισει εντονα ανοδικα οδηγουμενη για αλλη μια φορα απο τον τραπεζικο κλαδο κοντα στα υψηλα ημερας ,σε τιμες που ειχαμε να δουμε απο την 1η Νοεμβριου του 2011.Ο ΔΤΡ  εκλεισε και αυτος στο+6,48% στις 488,03 μον.
Η ΕΥΡΩΒ εκλεψε την παρασταση με αποδοση 17,06% στα 0,9470 ευρω, εχοντας ενδεχομενως καλυτερα αποτελεσματα του αναμενομενου απο την Blackrock ,ακολουθησαν το ΤΤ με κερδη 11,11 στα 0,80 ευρω καιτην ΠΕΙΡ ( leader της κινησης απο τα χαμηλα) με ανοδο 10% στα 0,6490 ευρω.
O FTSE 20 δεικτης που παρακολουθουμε στενα λογω της μεγαλης σπουδαιοτητας του,εκλεισε στις 340,93 μον.με κερδη 3,17% τιμη κλεισιματος που ειχε να δει απο τις 22/9/2011.
Η ΔΕΗ ηταν η μετοχη που εδωσε τις περισσοτερες συγκινησεις περαν των τραπεζικων,καθοτι εγραψε χαμηλα στα 3,51 ευρω κοντα στις στηριξεις της ( -2,23%) για να γυρισει εντυπωσιακα προς το τελος και να κλεισει πανω +2,51% στα 3,68 ευρω.Αριστη εικονα για το ΦΦΓΚΡ απο την αρχη της συνεδριασης χωρις να περασει καμμια στιγμη αρνητικο,εκλεισε με τελικα κερδη +6,23% στα 8.01 ευρω.Πολυς καλος και ο ΕΛΛΑΚΤΩΡ με ανοδο 6,06% στα 1.40 ευρω.
Η ΕΕΕΚ "τραβηξε" κατω το ΓΔ ,φτανοντας στο-3,67% για να κλεισει τελικα και αυτη με ανοδο 1,5% στα 14,92 ευρω.Καλη η ΜΠΕΛΑ +2,82% στα 3,65 καθως και ο ΜΥΤΙΛ στα 3,17 ευρω με ανοδο 2,59%.Απωλειες για τον ΟΠΑΠ-2,47% στα 7.10 ευρω (παραφωνια στην ευφορια της αγορας) και ο ΟΤΕ με ελαφρες απωλειες -1,07% στα 2.77.
Στην περιφερεια ο ΚΑΜΠ στα 0,77 ευρω με κερδη 9,84% και ο ΣΑΙΚΛ( λιπαντικο ντεεε) με ανοδο 9,33% στα 0,3280 ειχαν πολυ καλη συνεδριαση.Καλο και το ΕΛΣΤΡ με κερδη +5,93% στα 0,5720 καθως και η ΓΕΚΤΕΡΝΑ απο τον FTSEM με αποδοση +5,64% στα 0,9930.Πολυ καλη και η ΜΕΤΚΑ με κερδη 4,97% στα 6.55 ευρω.
Αναμενοντας την βραδυνη συσκεψη των πολιτικων αρχηγων στις 21.00, φαινεται να πλησιαζει προς το τελος της η συμφωνια για την δανειακη συμβαση με ολες τις δυσκολες για το λαο μας αποφασεις.Την Πεμπτη πιθανοτατα συνεδριαζει το Eurogroup.
Στις διεθνεις αγορες μειωνει αυτη την ωρα τις απωλειες του ο DAX (-0,34%) απο -1,21% στις 6741 μον,ενω ο DOW κινειται με ελαφρα θετικο προσημο +0,03% στις 12.851,5 μον.

44 σχόλια:

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Αυτοί θα μπουν όταν θα φεύγουμε εμείς. Να βοηθήσουν και στις αυξήσεις χαχαχα

michele είπε...

Καλο το κλεισιματακι ,ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΥΨΗΛΟ σε κλεισιμο..

michele είπε...

Ακριβως αυτο θα γινει Βαλια,θα ειναι και αναδοχοι στις αυξησουλες...

166 είπε...

810 -> 824 επόμενες αντιστάσεις κατ'εμέ.3,08 και μετά 3,25 και 3,40 για ετε από 9/11.The party is here to stay.With MY bankstocks of course...xixixi

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Καλό απόγευμα σε όλους. Πάω για δουλειά, θα τα πούμε το βράδυ αν σας
προλάβω ξύπνιους

μπαρμπαλιας είπε...

of course και οι μπλακιροκι εγνωριζαν...και δεν μπορω να πιστεψω οτι οι ξενοι ειναι στην απεξω...

166 είπε...

Επενδυτικές ευκαιρίες βλέπουν οι ξένοι στο Χ.Α.
«Είτε με ευρώ είτε με δραχμή η Ελλάδα αποτελεί στην παρούσα φάση επενδυτική ευκαιρία», σημείωσε, χθες, ο κ. Bruno del Ama, διευθύνων σύμβουλος της Global X Funds, εκδότριας εταιρείας του GREK, που είναι το πρώτο ETF βασισμένο σε ελληνικές μετοχές που εισήχθη σε αγορά του εξωτερικού και συγκεκριμένα στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.----ΚΛΣΠ ΜΠ....μα πού κρύβονται επιτέλους αυτοί Η ΞΕΝΗ?????

166 είπε...

Καλά λες...αυτός ο ΒΛΑΚΡΟΚ ...αποκλείεται να μην γνώριζε....και πέστου να μην κάνει τον ΚΟΥΤΟ...τον πήραμε όλοι χαμπάρι

μπαρμπαλιας είπε...

Φ μου νομιζεις οτι τα λαμογια θα εβαζαν το GREK για να χασουν;;

μπαρμπαλιας είπε...

...παντως η πραγματικη οικονομια ...εχει μλαρώσει...ΜΟΗ ΜΥΤΙΛ ΠΑΠις κλπ

ΦΣ είπε...

ξέρεις...μας είπε ο πλ ετε 0.30 και μας ματαξαναφόβησε,ευτυχώς θυμάμαι την ξαναπήρες στα χαμηλά...εγώ έδωσα αλφα χθες,από τα 0,61,αλλά η συνέχεια προβλέπεται ΠΙΟ ενδιαφέρουσα.

φσ είπε...

πάλι καλά που επέμεινα στις τρ. και δεν τα γύρισα στην ....πραγματική οικ.,θα είχα χάσει ΡΑΛΛΙΑ... αυγά και πασχάλια τώρα και θα το φυσούσα...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλησπέρα σε όλους, για το τέλος την φύλαγε την υπέρβαση του οχυρού 800.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Εσύ καλά έκανες ΦΣ μου για να δούμε και εμείς τώρα ΤΗ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΑΙ

ΠΑΝΟΣ είπε...

Και εκείνος ο βάγγος πολύ κολλημένος ο άτιμος, κάποιοι ακόμη περιμένουν να φύγει..και η άλλη η ΔΕΗ δεν μας έκανε την χάρη για πάνω από 3,69

ΦΣ είπε...

Πάνο,εφόσον πια το χαα είναι για πάνω,όταν λαχανιάσουν οι τράπεζες(πιστεύω σύντομα),θα τραβήξουν πιο δυνατά ελπε και λοιπές δυνάμεις(νομοτέλεια),δεν θα ανησυχούσα αν είχα.

michele είπε...

Οι ξενοι μειωσαν λιγο τη θεση τους τον Ιανουαριο στο 49,7% ..αλλα θα μπουν στις αυξησεις και ως αναδοχοι.Εμας δεν μας ενδιαφερει ποιος δινει τα κερδη ,κοιταμε ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ.Στις τραπεζες χαθηκαν ΑΠΕΙΡΑ ΛΕΦΤΑ απο τους επενδυτες ,δεν υπαρχει συγκριση με την πραγματικη οικονομια.ΕΚΕΙΝΗ θα δωσει παλι τα λεφτα( χωρις να εχεις χασει τα κερατα σου). Αλλα δεν μπορει κανεις να αγνοει τετοια κερδη στις τραπεζες ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΑΝΕΒΑΖΕΙ.

μπαρμπαλιας είπε...

...ειναι κοματι δυσκολο να παιξει η πραγματικη οικονομια...περιμενει κανεις αμεσα τουλαχιστον να παρουν 50-70% ;;;ονειρο...μπορει και λαθος δικο μου...αλλα δεν το βλεπω

φσ είπε...

ΔΕΗ-ΕΛΠΕ ή ΜΟΗ και ΜΥΤΙΛ. θα είναι οι επόμενες επιλογές μου,αν μείνω εντός αγοράς.Στο στοπ των τραπ. θα τα γυρίσω εκεί ,χωρίς ιδιαίτερο φόβο με τις αποτιμήσεις που έχουν ακόμα.

μπαρμπαλιας είπε...

ο αμερκανος στα γραδα του...

ΦΣ είπε...

Ο νομικός Χρήστος Κάτσιος ήταν απόλυτα σαφής, μιλώντας την Τρίτη το μεσημέρι στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο και το zougla radio.

Στο κύκλωμα των διεφθαρμένων λειτουργών του Δημοσίου, εφοριακών, στελεχών του ΣΔΟΕ και ελεγκτών διαφόρων θεσμών, συμμετείχαν και Πολιτικοί. Το νέο στοιχείο ωστόσο που κάνει την διαφορά είναι ότι μεταξύ αυτών των πολιτικών, είναι και υπουργοί.

Η απάτη που διαχρονικά επαναλαμβάνεται μετά και από την θέσπιση του Φόρου Προστιθεμένης Αξίας το 1987, δηλαδή το πώς λειτουργούν τα κυκλώματα που έστησαν την «Μεγάλη του Γένους Κλοπή» με την επιστροφή φόρων μέσω πλαστών τιμολογίων ή την υπεξαίρεση φορολογικών εσόδων με την μέθοδο του συστήματος « 4-4-2» , χρειαζόταν εξ’ αρχής μία αποτελεσματική κάλυψη.

Οι πολιτικοί ανέλαβαν με το αζημίωτο την υποχρέωση της παροχής κάλυψης. Ορισμένοι από αυτούς προέρχονταν από τις τάξεις των εφοριακών. Άλλοι συμμετείχαν στην μοιρασιά, στήνοντας το κύκλωμα, με τους συνδικαλιστές να παρέχουν διευκολύνσεις.

Οι πάντες ωστόσο, εμπλεκόμενοι άμεσα στην υπόθεση ή όχι γνώριζαν ακόμη και λεπτομέρειες για τη λειτουργία των συστημάτων που ειδικεύονται στην κλοπή των εσόδων του Δημοσίου.

Διαχρονικά οι τζίροι ήταν και είναι τεράστιοι. Οι πρωταγωνιστές και οι εκτελεστές κατάφερναν να «κτίσουν» περιουσίες. Οι επιχειρηματίες, οι οποίοι συναίνεσαν στο σύστημα « 4-4-2» κατάφεραν να συσσωρεύσουν πλούτο στους λογαριασμούς τους. Εκείνοι που δεν συναίνεσαν καταστράφηκαν. Το κράτος απώλεσε ΜΥΘΩΔΗ ΠΟΣΑ.

Ο κ. Κάτσιος, δικηγόρος του Νο1 οφειλέτη του Δημοσίου, Ν. Κασιμάτη, αποκαλύπτει ότι αρκετά χρόνια πριν είχε απευθύνει έκκληση σε πρώην υπουργό οικονομικών για το πάρτι διαφθοράς αλλά η απάντηση που πήρε ήταν αποστομωτική. «Κατέβα στην Αθήνα, να βρεις τον διευθυντή του πολιτικού μου γραφείου».

Παρακολουθήστε τις καταγγελίες του δικηγόρου Χρήστου Κάτσιου και προσέξτε τις λεπτομέρειες που παραθέτει για τον τρόπο λειτουργίας του συστήματος.

Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά, καθώς απ' αυτές αποκαλύπτεται η εμπλοκή πολιτικών προσώπων με ισχύ και παρελθόν και για ορισμένα απ' αυτά με εξουσία σε χρόνο ενεστώτα."---τα κεφαλαία δικά μου.Τέτοιο πάρτυ στο ΥΠΟΙΚ,και μετά έφταιγε λένε ο απλός μισθωτός των 600-1500ε για τη χρεοκοπία....

ΠΑΝΟΣ είπε...

...και από την άλλη πλευρά είχαν σήμερα ματσάκι για ΔΥ και ιδιωτικούς και άλλα τέτοια ευτράπελα, δεν κοιτάνε τι έγινε τόσα χρόνια με τους << ηγέτες >> μας...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Μπορεί να χαιρόμαστε εμείς τώρα για την άνοδο αλλά όπως λέγεται τα έχουν συμφωνήσει όλα τα λαμόγια και δήθεν συσκέπτονται για τα μάτια του κόσμου για να μας πούνε ότι έπεσαν ηρωικά...

michele είπε...

Το δημοσιο ηταν με ΚΥΡΙΑ ευθυνη των πολιτικων αλλα και ολων ημων ενα υπερτροφικο,αντιπαραγωγικο και διεφθαρμενο δημοσιο.Αυτο θα αλλαξει επι τα βελτιω θελουμε δεν θελουμε.Ομως το να να τα βαζει κανεις αδιακριτως σε ανθρωπους που το υπηρετουν, ειναι παγιδα ,την οποια στηνουν εκεινοι που προσπαθουν να αποποιηθουν των ευθυνων τους.

michele είπε...

Εκτιναξη του ευρω στο 1,3253 απο 1,31 προ τριωρου

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ποτέ δεν με ακούμπησε σοβαρά το θέμα, ότι και να λένε διάφοροι, από τα 37 τα 15 έχω μόνο εκεί και ποτέ δεν αισθάνθηκα ένα σώμα... αλλά τώρα τέτοια ώρα τέτοια λόγια.
Τα σοβαρότερα πιστεύω είναι αυτά που έγραψε πιο πάνω ο ΦΣ, αν δεν είχαν πέσει τα λαμόγια σαν ύαινες πάνω στο πτώμα της χώρας, δεν θα είχαμε φτάσει ποτέ εδώ, όλα τα υπόλοιπα περί μισθών κλπ είναι λιγότερο σημαντικά και πάντως όχι καθοριστικά.

ΦΣ είπε...

Παίδες,"κοινωνικός αυτοματισμός" λέγεται,διαίρει και βασίλευε....και ο Μπεγλίτης μιλά για νέα μέτρα τον Ιούνιο...δεν έχουν σκοπό να μας αδειάσουν τη γωνιά,είναι σαφές πιστεύω.

ΦΣ είπε...

Λίγο πράγμα είναι να παρουσιάζονται στο Δημόσιο Ταμείο και να εισπράττουν ΔΙΣ επί δεκαετίες από δήθεν "επιστροφές φπα";Ολόκληρη η ΔΟΥ Κιάτου είχε "συστήσει" τέτοιες εταιρίες(ώστε να τα παίρνουν ΟΛΑ μόνοι τους),είχα διαβάσει πριν χρόνια,τη συνέχεια ποτέ δεν την έμαθα.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Όλοι αυτοί, δικοί μας και ξένοι, πρέπει να μας βλέπουν σαν σκουλήκια...δεν ξέρω, σαν ένα τίποτα, αρκεί να πετύχουν τους σκοπούς τους.
Τώρα ακούω ότι το νέο μνημόνιο θα είναι μικρότερο, κάπου 16 σελίδες, να δούμε θα το διαβάσουν τώρα?

michele είπε...

Mεγαλη η διαφθορα Φωτη,το κακο ειναι οτι υπαρχουν δημοσιοι υπαλληλοι με εντιμοτητα και συνεπεια που αισθανονται μακακες με μερικους συναδελφους τους που πλουτισαν.

michele είπε...

Η ζημια ηταν το Α μνημονιο Πανο,απο κει και περα δυστυχως ηταν αναμενομενα( για μενα τουλαχιστον),τσακωθηκα με κοσμο τοτε...αλλα τι να το κανεις να δικαιωνεσαι οταν θα υποστει ο κοσμος και αυτος που δεν φταει τιποτα,για εγκληματικες πολιτικες πραξεις??

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ο ΦΠΑ εισήχθη το 1987 επί Τσοβόλα, θυμάμαι τότε που είχαμε ρίξει πολλή μελέτη, εισροές - εκροές, δηλώσεις, συγκεντρωτικές δηλώσεις, ενδοκοινοτικές συναλλαγές και δεν συμμαζεύεται...ποιος περίμενε αυτήν την εξέλιξη με τις επιστροφές και με τόσους ...κολοσσούς υπουργούς που πέρασαν μετά από αυτόν.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Σωστά Μικέλε το Α... ήταν το Α και το Ω, ήταν τότε που μας παραμύθιαζαν με ομπρέλες προστασίας και πιστόλια στο τραπέζι κλπ ωραία, οι δύο ΠΑΠ και από κοντά ο ΛΟΒ ο πηδηχτούλης..αυτοί είναι η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΤΡΟΪΚΑ που πρέπει να δικαστεί κάποια στιγμή.

michele είπε...

3.07 αυτη τη στιγμη η αναλογια της nbg στην Αμερικη,το ευρω στο 1,324

michele είπε...

Αυριο τελικα η συσκεψη των πολιτικων αρχηγων

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλησπέρα Μιχάλη μόλις γύρισα, αύριο τελικά?
Και το Eurogroup την Πέμπτη?

michele είπε...

ναι ,ναι και σε λιγο EUROBANK γραφηματακι.Το πανε τελευταια στιγμη,υπαρχουν και τα επικοινωνιακα

ΠΑΝΟΣ είπε...

oκ μόλις το ανεβάσεις τα λέμε.

Νίκη είπε...

Καλησπέρα Σας. Καθυστέρηση; Επικοινωνιακό τρυκ; Στάχτη στα μάτια;
ΤΑ ΝΕΑ. 9:07:36 μμ
Τις διαβεβαιώσεις των θεσμικών οργάνων της Πολιτείας ότι τα μέτρα που θα συμφωνηθούν στο πλαίσιο του νέου προγράμματος θα είναι σύννομα θέτει ως προϋπόθεση ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, για να συναινέσει στη σύμβαση.
«Δεν μπορούμε να πάμε να πούμε ένα ναι ή ένα όχι, χωρίς να έχουμε τη διαβεβαίωση της Πολιτείας, ότι η νέα σύμβαση είναι σύννομη», τόνισε, ενώ γνωστοποίησε ότι με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό, ζήτησε να έχει απαντήσεις από θεσμικά όργανα όπως η Τράπεζα της Ελλάδας για το αν τα νέα μέτρα θα βγάλουν, όπως είπε, τη χώρα από το λαβύρινθο.
Υπογράμμισε επίσης ότι η πολιτική της ύπνωσης δεν μπορεί να συνεχιστεί και εξαπέλυσε δριμεία κριτική στους Νικολά Σαρκοζί και Ανγκελα Μέρκελ, σημειώνοντας ότι αν η Γαλλία και η Γερμανία είχαν άλλους ηγέτες, η τύχη της Ευρώπης θα ήταν καλύτερη.

michele είπε...

Νικη ,δεν προλαβαινουν γι αυτα,θα φηφιστει πρωτα η συμβαση και μετα θα γινουν.Ευλογως να γινουν,αλλα δεν μπορει να σου πει η Τραπεζα της Ελλαδος αν θα βγουν τα μετρα.Εξαρταται απο πολλους παραγοντες

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλησπέρα ΝΙΚΗ μας. Σύννομα...το καλύτερο που άκουσα σήμερα. Τι σημαίνει σύννομα όμως δεν ξέρω. Αν θα κόψουν πχ τον κατώτατο μισθό τι είναι σύννομο ή παράνομο?
Και κάτι άλλο ωραίο που άκουγα σήμερα. Πριν υπογράψει να ζητήσει και υπεύθυνη δήλωση από τον Προβόπουλο και από τους ξένους φίλους μας με την οποία εγγυηθούν ότι πράγματι το νέο μνημόνιο θα μας βγάλει από το αδιέξοδο. Μόνο αυτοί θα ζητάνε υπογραφές?

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ο Μικέλε μιλάει πάντα σοβαρά. Εγώ όχι. Αλλά τι θα γίνει αν ψηφιστούν πρώτα τα μέτρα και μετά διαπιστώσουμε ότι ΔΕΝ θα μας βγάλουν από τον λαβύρινθο? Μπορούμε να πούμε φτου?

ΠΑΝΟΣ είπε...

Αν ψηφιστεί πρώτα η σύμβαση καλύτερα.

michele είπε...

Σοβαρα σας λεω,καντε ανανεωση!γραφημα eurobank