Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012


Χ.Α.Α.  Live    

1907 ΝΕW YORK

                                      Σχόλια γιά τή συνεδρίαση ..online


MΑΘΗΜΑΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Η κρίση, από τη Lehman Brothers έως τη φούσκα των ακινήτων και την κρίση χρέους στην Ελλάδα και τις άλλες χώρες της νότιας Ευρώπης, αλλά και η αντίδραση των κυβερνήσεων και των επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επανέφεραν στο προσκήνιο το μείζον θέμα της πολιτικής οικονομίας: τις σχέσεις, την αλληλεπίδραση της πολιτικής εξουσίας και των αγορών, εθνικών και διεθνών.
Η κρίση απέδειξε ότι οι αγορές ενεργούν με ταχύτατους ρυθμούς επιχειρώντας να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους, εκμεταλλευόμενες την έλλειψη πρωτοβουλιών, κυβερνήσεων και υπερεθνικών Οργανισμών.
Το ελληνικό πολιτικό σύστημα δεν αντιλήφθηκε ότι η χώρα βάδιζε προς μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις, από ιδρύσεως του κράτους. Η πολιτική εξουσία στην Ευρώπη υποεκτίμησε επίσης τα αρνητικά δεδομένα και παρέμεινε δέσμια της ιδεοληψίας για την αυτορρύθμιση των αγορών.
Αλλά και όταν η κρίση εκδηλώθηκε σε όλες της τις διαστάσεις, η αντίδραση αποδείχθηκε αποσπασματική, άρα αναποτελεσματική. Από το οπτικό πεδίο της πολιτικής εξουσίας έλειπε το θέμα του αποτελεσματικού υπερεθνικού συντονισμού, του καλύτερου ελέγχου των αγορών, του επαναπροσδιορισμού των ορίων, των τρόπων και δυνατοτήτων της κρατικής παρέμβασης.
Το PSI, τα CDS και CACs είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα παρέμβασης, των δυνατοτήτων που έχουν κράτη και υπερεθνικές δομές, όπως η Ε.Ε. Η Ευρώπη, ύστερα από μια βασανιστική πορεία ημίμετρων ξεπέρασε και το «σκιάχτρο» των CDS, της «καταστροφής» που θα ερχόταν με την ενεργοποίηση των CACs και αποφάσισε την απομείωση της αξίας των ελληνικών ομολόγων.
Μια πολυεπίπεδη συζήτηση για τη νέα ισορροπία στις σχέσεις πολιτικής εξουσίας και «ελευθερίας» των αγορών έχει «ανοίξει» διεθνώς. Την κοινωνία, τους συντελεστές της οικονομίας, τους ενδιαφέρει η πρακτική πλευρά: Πώς θα προλαμβάνονται βαθιές κρίσεις και πώς έγκαιρα θα υπάρχουν αποτελεσματικές παρεμβάσεις για να απαλύνονται οι επιπτώσεις. Το ευρω-ομόλογο και ο ESM μπορούν να αποτελέσουν το νέο όπλο της πολιτικής εξουσίας για ομαλοποίηση στις αγορές. Αρκεί το... «ελληνικό ζήτημα» να αποτελέσει μάθημα για όλους...


πηγη : www.imerisia.gr

123 σχόλια:

giannhs kon είπε...

Καλημέρα σε όλους τους φίλους .

giannhs kon είπε...

Αυτό που δεν έχει γίνει ευρέως γνωστό ως προς τα διαδικαστικά του PSI είναι ότι η όλη «δουλειά» θα γίνει μέσω του Χρηματιστηρίου. Καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν ότι εικόνα ως προς τη συμμετοχή θα υπάρξει αργά σήμερα το βράδυ. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν δε, ότι η συμμετοχή άρχισε να εντείνεται από την Τρίτη και σταδιακά κορυφωνόταν από χθες, με κάποιες μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες να κάνουν λόγο για μιά συμμετοχή στην κόψη του ξυραφιού, ύψους 80%. Οι ξένοι παραπέμπονται αυτομάτως στο Χ.Α. για την ανταλλαγή των ομολόγων τους, αναφέρει στη στήλη πηγή στο Χρηματιστήριο.

Σ.Κ.Χ

μπαρμπαλιας είπε...

καλημερα...
δεν μου πεφτει λογος,αλλα επειδη περασαμε και περναμε απο τη στηλη του φιλου ΔΝ ...μερικοι ειναι για δεσιμο.βρικανε τη στηλη ,μπενουνε,αδειαζουν το βοθρο και μετα τι; ειναι να απορεις...δεν λεω περισσοτερα.το ζητουμενο ειναι αυτη την εξαιρετικη δουλεια του φιλου ΔΝ να μπορεις να την παρακολουθεις...ακομη και ο Πετραν σε στιγμες αυτοκριτικης ειναι καλος...μερικοι ομως δεν υποφερονται και με τη σημειωση οτι παρακολουθουν πολλοι σιωπηρα

μπαρμπαλιας είπε...

οι ανονεδες δειχνουν το δρομο σημερα...

μπαρμπαλιας είπε...

...να πω και την αμαρτια μου...περιμενα επιβεβαιωση των "τεχνικων" για τα ΕΛΚΑ...και μαλλον την πατησα..προς γνωσιν
οσο για τα μικρα του Μικέ μας συμφωνω ,αλλα δεν φυγανε κιολας

μπαρμπαλιας είπε...

το ΜΥΤΙΛ θα τον ειχα "σουνταρει",αλλα επειδη θεωρω οτι γινεται πολεμος βουβαλιων...εμμενω στη θεση μου...περιμενοντας και τα αποτελεσματα,που εχουν μεχρι τωρα δειξει οτι ειναι συγκριτικα τα καλυτερα στην αγορα...εξ αλλου ο βρεμενος δεν φοβαται .αλλα και ο ΟΠΑΠις, ο ΟΤΕ, η ΜΟΗ...ο Φωτοπλος...τιεχουν κανει;;συγκριτικα παλι ο Βαγγελας εχει σταθει καλυτερα

giannhs kon είπε...

Καλημέρα ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ ανονεδες = Ιάπωνες τα είπαμε τα συμφωνήσαμε έτσι ??χαχαχα Και μην τσαντίζεσαι πρωί πρωί βρομόσκυλα θα υπάρχουν πάντα

μπαρμπαλιας είπε...

καλημερα "γκαζακια μας"

THE JUNIOR είπε...

Καλημερα,μπαρμπαλια για τον δημητρη εχεις δικαιο φαντασου οτι εκανα blog για να γραφω τα χαζα μου και να μην κουραζω ,αν και πιστευω οτι εχει το θεμα ειναι πιο μεγαλο και εχει να κανει με τα καλα χαρτια.

THE JUNIOR είπε...

αν και πιστευω οτι εκει το θεμα ειναι πιο μεγαλο και εχει να κανει με τα καλα χαρτια.

μπαρμπαλιας είπε...

καημερα "μικρε μας"...εδω δεν υπαρχει ιος...για τα χαρτια σου βλεπω την ΓΕΚ που την ειχα παντα στο χαρτ/κειο και τωρα μου λειπει...γιατι την περιμενα κιαυτη χαμηλα

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

Καλημέρα, το "δίπλα" site έχει πρόβλημα Θυμίζει εκπομπές του τύπου Το καφενείο των φιλάθλων ..Ζούγλα.. και άλλα πολλά καλά..Ευθύνες έχουν όλοι ακόμα και ο ΔΝ. Τό θέμα είναι ο "ιος" να μην έρθει προς τα εδώ.. Ο Μιχάλης και οι άλλες δυνάμεις να φροντίσουν
Σήμερα έχει κυνήγι την ΜΠΕΛΑ..κάποια γνώμη για αυτήν?

μπαρμπαλιας είπε...

εκει στο "σπιτι σου"...ενω σε διαβαζω,δεν μπορω να μπω επειδη μπερδευομαι στις δυο λεξεις κλειδια στο μυνημα...θα σε ρωταω απο εδω...

οπως πχ το ΒΙΟΤΕΡακιπως το βλεπεις;;

THE JUNIOR είπε...

το βιοτερακι καντο ανδρομερακη και περιμενε ,τωρα που θα εχεις και ρεστα

Πιτσιρικος είπε...

Ελληνικά προϊόντα και ο μύθος για το 520 και 521


Διεθνείς και κατά κανόνα ανεξάρτητοι από τη χώρα προέλευσης, παραγωγής και διακίνησης των προϊόντων είναι οι κωδικοί (barcodes) προϊόντων για τους οποίους και πολύ μελάνι έχει χυθεί και πολύ κουβέντα έχει γίνει. Δεν είναι άλλωστε λίγοι εκείνοι οι οποίοι έχουν στηρίξει ολόκληρη καμπάνια για την προώθηση των ελληνικών προϊόντων, πάνω στο άτοπο, όπως αποδεικνύεται επιχείρημα, ότι τα προϊόντα που φέρουν κωδικούς (barcodes) με πρόθεμα 520-521 είναι ελληνικά.

Δυστυχώς ή ευτυχώς τα τρία πρώτα νούμερα ενός γραμμωτού κωδικού (barcode) προσδιορίζουν τη χώρα στην οποία εκδόθηκε ο συγκεκριμένος κωδικός για λογαριασμό της ενδιαφερόμενης επιχείρησης που επιθυμεί να κωδικοποιήσει τα προϊόντα της, χωρίς αυτό να συνεπάγεται ότι τα προϊόντα αυτά παράγονται ή κυκλοφορούν στην ίδια χώρα.

Και για του λόγου το αληθές υπάρχουν προϊόντα που κατασκευάζονται σε εργοστάσιο της Βουλγαρίας, από ελληνική επιχείρηση με έδρα την Ελλάδα που φέρουν barcodes με πρόθεμα 520 και προϊόντα που παράγονται στην Ελλάδα από ελληνική επιχείρηση, που φέρουν barcodes με πρόθεμα 509 που είναι το αντίστοιχο barcode της Μ. Βρετανίας.

Και για να γίνουμε πιο ακριβείς, ανθρακούχος πορτοκαλάδα, η οποία παράγεται και συσκευάζεται στην Ελλάδα, από μεγάλη εταιρεία έχει πρόθεμα κωδικού 544 Βελγίου. Την ίδια ώρα προϊόν της «πρώτης μας αγάπης και παντοτινής» το οποίο παράγεται και συσκευάζεται στην Ελλάδα, φέρει πρόθεμα κωδικού 501 (Ην. Βασίλειο) όπως και μίγμα για λουκουμάδες. Από την άλλη πλευρά πρόθεμα 520 φέρει προϊόν εισαγωγής (αναγράφεται πάνω στη συσκευασία) το οποίο συσκευάζεται στην Ελλάδα.
Οπότε η εξίσωση του τι είναι ελληνικό είναι λίγο πιο περίπλοκο από το πρόθεμα του γραμμωτού κωδικού (barcode). Για τον λόγο αυτό άλλωστε σε πρόσφατη ανακοίνωσή του ο φορέας GS1 Association Greece, ο μοναδικός εξουσιοδοτημένος φορέας στην Ελλάδα για την έκδοση και διαχείριση κωδικών barcodes, αναφέρει μεταξύ των άλλων ότι τα τρία πρώτα νούμερα ενός κωδικού προσδιορίζουν τη χώρα στην οποία εκδόθηκε ο συγκεκριμένος κωδικός για λογαριασμό της ενδιαφερόμενης επιχείρησης που επιθυμεί να κωδικοποιήσει τα προϊόντα της, χωρίς αυτό να συνεπάγεται ότι τα προϊόντα αυτά παράγονται ή κυκλοφορούν στην ίδια χώρα.

Στην ίδια ανακοίνωση ο GS1 Association Greece επισημαίνει επίσης ότι οι καταναλωτές είναι προτιμότερο να ενημερώνονται για την προέλευση/κατασκευή των προϊόντων από τις αναγραφόμενες πληροφορίες που εμφανίζονται στην ετικέτα του προϊόντος και προορίζονται για ενημέρωση του καταναλωτή, π.χ. «κατασκευάζεται σε» ή «χώρα προέλευσης».

George είπε...

Καλημέρα σήμερα με καλό άνοιγμα και τράπεζες πάνω.... το PSI το περιμένω 80% αλλά το αναμενόμενο θετικό αποτέλεσμα είναι αρνητικό για τα ασφαλιστικά ταμεία, τις τράπεζες και τα φυσικά πρόσωπα. Προκύπτει ένα μεγάλο κόστος για τους συμμετέχοντες και είναι προφανές ότι θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην χρηματιστηριακή αγορά σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα.

ΦΣ είπε...

παιδί πιάσε ένα βαρύ γλυκό,με καιμάκι.Στον 4ο.

michele είπε...

Καλημερα,καλημερα!Ενα μεγαλο μπραβο στον ΑΠΟΕΛ και συγχαρητηρια στο φιλο μας Μιχαλη..Πανω ανοιξαμε..

michele είπε...

Αμα ανοιξει αλφα και εθνικη τσουπ 760

ΦΣ είπε...

είχα γράψει 3 συνεδρ.αναμονή για οτε το σ/κ.Συμπληρώθηκαν.

michele είπε...

Για σημερα,αλφα 1.75 ευρωβ 1.32 ετε 2.68

μπαρμπαλιας είπε...

στη ΜΑΡΦΙΝ...παλι ξεφορτωματακι πρωινο...

Money είπε...

Προσέξτε την έναρξη. Ίσως να χρειασθεί λίγος χρόνος.

michele είπε...

Φαινεται ποσο σημαντικο σημειο ειναι το 760,αλλωστε χτες τα χωσανε στο κλεισιμο για να ξεκινησουμε απο μακρυα..

manos1 είπε...

kalhmera michele stin kyprou einai ora na mpoume?

ΦΣ είπε...

είδατε την διαφήμιση της wind;Το τέλος είναι όλα τα λεφτά...στην εντολή του αρχιληστή "να σηκωθούν όλοι οι κλέφτες"(γιατί,από δήθεν παρανόηση έχουν πέσει κάτω και οι "βλάκες-συνεργοί του",ποιοί σηκώνονται;ΓΡΑΒΑΤΩΜΕΝΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΗς ΤΡΆΠΕΖΑΣ.

Money είπε...

http://greekelliottwaves.wordpress.com/
Πιθανά να σας ενδιαφέρει

michele είπε...

θαναση,συνταυτιζομαστε με τον κυματιστη ως προς τη ζωνη 1020-1040,1050 λεει εκεινος ακομα καλυτερα.Πολυ σωστα λεει βεβαια να περασπουμε πρωτα το προηγουμενο υψηλο μας

ΦΣ είπε...

too much too soon για μια ακόμα φορά...αν δεν είχε ξεκινήσει έτσι,το 760 θα το είχε ήδη κόψει σαν βούτυρο σε μισή ώρα,τώρα ΗΠΟΜΩΝΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΧΙΙΙΙΙ

michele είπε...

Φωτη για τη διαφημιση που λες,διαμαρτυρηθηκε η ενωση ελληνικων τραπεζων στη wind γιατι θεωρουσε οτι υπονοει ανθρωπους τραπεζικους που σχετιζονται δηλ με την τραπεζα.Αυτο δεν εγινε επισημα γι αυτο το αναφερω

ΦΣ είπε...

μια φορά την είδα.πελάτες είδα να σηκώνονται,τώρα αυτοί που έχουν τις ΜΥΓΕΣ...ξέρεις εσύ.

michele είπε...

Mανο τα δικαιωματα της Κυπρου σταματανε την διαπραγματευση στις 12 και η ΑΜΚ ολοκληρωνεται στις 19.Μεχρι τοτε η Κυπρου θα ειναι φρονιμη.Ετσι νομιζω..

michele είπε...

Tα spreads στο 3761 +264 μον.Επομενως καποιοι προεξοφλουν την ενεργοποιηση των cac's και επομενως την πληρωμη των CDS

alexandra είπε...

Καλημέρα σε όλους.

giannhs kon είπε...

Καλημέρα και πάλι σε όλους .ΜΙΚΕΛΕ .Όταν έχεις χρόνο πες μας εaν γνωρίζεις πIο είναι το χρονοδιάγραμμα μετά την ολοκλήρωση του PSI .

Που εννοείτε ότι θα είναι πετυχημένο και με συγκεκριμένο ποσοστό για να κερδίσω και το ΤΟΥΤΟΥΝΙ .χαχαχα

fs είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=ZsVRth0Yg1Y give me ALL your lovin'

Money είπε...

Για να είμαστε πιο ρεαλιστές και πρακτικοί, δεν πιστεύουμε ότι υπάρχουν πολλοί σπεκουλαδόροι που περιμένουν να αποφανθεί το ISDA για πιστωτικό γεγονός μετά την ενεργοποίηση των CACs ώστε να πληρωθούν.

Δεν αξίζει, άλλωστε, τον κόπο και το ρίσκο.

Το 5ετές CDS στο ελληνικό χρέος τιμολογούνταν στις 19.500 μονάδες βάσης πριν από δύο μέρες, σύμφωνα με τη Morgan Stanley, έχοντας σκαρφαλώσει στις 24.700 μονάδες πριν από μία μόλις εβδομάδα.

Μας είναι δύσκολο να σκεφθούμε ότι υπάρχουν σπεκουλαδόροι που πλήρωσαν 1 εκατ. δολάρια (1.000 μονάδες βάσης) για ένα ελληνικό CDS το 2010 και δεν το πούλησαν αντί 5, ή 6, ή 10, ή 15 εκατ. δολ., πολλαπλασιάζοντας τα λεφτά τους σε σύντομο χρονικό διάστημα, μόνο και μόνο ρισκάροντας να περιμένουν το ISDA να κηρύξει πιστωτικό γεγονός.

Είναι βέβαιο ότι οι αναμενόμενες εξελίξεις με το PSI θα δικαιώσουν την άποψη των σπεκουλαδόρων για το ελληνικό χρέος.

Όμως, δεν νομίζουμε ότι οι τελευταίοι περιμένουν le jour de gloire για να παντελονιάσουν τα μεγάλα κέρδη τους.

Η πλειοψηφία το έχει ήδη κάνει πουλώντας τα CDSs, και ίσως κάποιοι έχουν πιει καμία μπίρα στην υγειά των Ελλήνων αξιωματούχων, που συνέβαλαν, πιθανόν άθελά τους, προς αυτήν την κατεύθυνση.

ΜΑΡΙΝΑ είπε...

....766.....778

michele είπε...

Λοιπον με τη σειρα.Γιαννη να σου εγω να κερδισεις το ΤΟΥΤΟΥΝΙ??? χαχα και με το ΑΞΕΣΟΥΑΡ τι θα γινει???
Θαναση, σωστο αυτο.Αλλα παντα καποιοι μπαινουν τελευταιοι ΣΕ ΟΛΑ τα προιοντα.Και περιμενουν να πληρωθουν.Αλλωστε για μενα,οσον αφορα το χρηματιστηριο δεν εχει σημασια η πληρωμη των cds.Διοτι αυτο θα σημανει οτι εχει ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ το psi κατι που ειναι ΠΙΟ σημαντικο για το χρηματιστηριο
ΑΧ Μαρινααααααααα

ΔΙΕΘΝΗΣ είπε...

Καλημέρα σε όλους. Το 414 ήταν το πολύ σημαντικό επίπεδο για τον ΔΤΡ. ( 2 προηγούμενες στηρίξεις που είχαν μετατραπεί σε αντιστάσεις και τις είδε έτσι 2 φορές) Την 3η φορά το ξεπέρασε με όγκο και έδωσε σήμα αγοράς στις τράπεζες. Με το σχηματισμό ΩΚΩ δίνει ελάχιστο στόχο 482 ο ΔΤΡ.

Νίκη είπε...

Καλή σας ημέρα. Να μας χαιρόσαστε. Οι συνειρμοί απαγορεύονται.
Ισχυρή ηλιακή καταιγίδα θα πλήξει σήμερα τη Γη Πεμ, 08/03/2012 - 11:02 Πηγή: www.athina984.gr
Ηλιακή καταιγίδα θα πλήξει σήμερα τη Γη και εκφράζονται φόβοι ότι θα προκαλέσει προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες, τα συστήματα GPS, τους σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και τις αερομεταφορές.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ηλιακή καταιγίδα των τελευταίων ετών και είναι αποτέλεσμα μιας ηλιακής έκλαμψης που συνέβη την Τρίτη, ο οποία προκάλεσε μια μαζική εκτίναξη φορτισμένων σωματιδίων στο διάστημα.

Όταν φτάσουν στη Γη, τα φορτισμένα σωματίδια θα κινούνται με ταχύτητα 6,4 εκατομμυρίων χιλιομέτρων την ώρα.

FS είπε...

καλημέρα κα Νίκη.Να λοιπόν γιατί σήμερα έχω την αίσθηση μια ζεστής καλοκαιρινής μέρας A HOT DAY

giannhs kon είπε...

ΜΙΚΕΛΕ έχει ίππους το εργαλείο λίγο βάρος παραπάνω δεν το πειράζει .χαχαχα

ΦΣ είπε...

για να μη σας κουρ'αζω άλλο,μπείτε στοhttp://uk.answers.yahoo.com/question/index?qid=20070819125621AAlsQgK και δείτε τον πολύ απλό τρόπο από κάποιον bopper

Νίκη είπε...

Καλημέρα FS. Επιμένω. Σκέτο Νίκη.

michele είπε...

Καλημερα ΔΙΕΘΝΗ ,οντως σημαντικο το 414 και αποδειχτηκε κιολας.

michele είπε...

Tι να μας κανουνε Γιαννη 50 κιλα παραπανω χαχα

Money είπε...

Θα σας στεναχωρήσω αλλά οτιδήποτε χαμηλότερα του 452 στον τραπεζικό κλάδο είναι παρακυνδινευμένο.

alexandra είπε...

Απύθμενο θράσος!

Για να καταλάβουμε το απύθμενο θράσος των υπουργών της κυβέρνησης Παπανδρέου -Παπαδήμου διαβάστε τι δήλωσε ο κ. Κουτρουμάνης για την τύχη των συντάξεων το προσεχές Φθινόπωρο. “Το Φθινόπωρο δεν θα υπάρχουν λεφτά για συντάξεις, αλλά ευτυχώς δεν θα είμαι τότε υπουργός” (!!).
Με το δίκαιό του σχολιάζει την δήλωση σε παραπολιτικό του ο Αδέσμευτος Τύπος ” Ας μην ξεχνά όμως ο σύντροφος Κουτρουμάνης ότι θα υπάρχουν και σάπια λεμόνια και γιαούρτια και ντομάτες…”

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

Tα γιαούρτια σε πλαστικό η σε πήλινο

alexandra είπε...

Σε πήλινο φυσικά για να ταβλιαστούν τα λαμόγια...βρε ουστ..(έχει σλόγκαν πλάκα πλάκα)

Money είπε...

http://www.eurocapital.gr/index.php/permalink/41114.html

Διάβάστε και κλάψτε

michele είπε...

Kανουμε τη γνωστη βολτα προς τα κατω τωρα..

George είπε...

Μικελε 10,49 το πιστεύεις ακόμη!!!

michele είπε...

δεν καταλαβαινω george για τι εννοεις?? Θαναση ο κ.Καραμουζης διευθυνων της ΕΥΡΩΒ κανει τετοιες διαπιστωσεις,εκεινος και η τραπεζα του δεν ανοιξαν τα open 24 που εκλειναν μετα σαν τα βιντεοκλαμπ της δεκαετιας του 80??

michele είπε...

george το πρωι,σε ανοδικο ανοιγμα γραφω που μπορει και πρεπει ισως καποιος να πουλησει αν παει εκει.Δεν υπαρχει πιστευω .Αν εννοεις αυτο .

Money είπε...

Δεν νομίζω micele πως αυτό έχει σχέση με τις διαπιστώσεις. Δεν νοείται να πετάμε διαπιστώσεις βασισμένες σε στοιχεία λόγω προσώπου.

George είπε...

ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ EΥΡΩΒ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1,21 ΚΑΙ ΑΛΦΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1,63

George είπε...

ΣΩΣΤΟΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΠΑΝΕ ΕΚΕΙ..

alexandra είπε...

«Ρατσιστικό» βίντεο της Ε.Ε.;....http://www.triklopodia.com/2012/03/ratsistiko-vinteo-tis-ee.html

μπαρμπαλιας είπε...

...το ΔΣ της ΑΛΦΑ ακομη συνεδριαζει...καλα δεν ξερουν ακομη αν "η οχι θα συμμετασχουν;;τελευταια ημερα περιμενουν;;

αισιοδοξοσ είπε...

περιμενω ν αγορασω κατω απο 751,45 εως 745

alexandra είπε...

video...

http://www.newsbomb.gr/blogs/story/119461/deite-skines-apo-tin-panemorfi-ellada-apo-poly-psila

μπαρμπαλιας είπε...

...η ευρωπη κατι ξερει και παει...και ο χονδρος συνταγματαρχης αγνοει;;

alexandra είπε...

Η ταινία που θα εκνευρίσει τους Γερμανούς!

http://www.newsbomb.gr/blogs/story/119446/i-tainia-poy-tha-ekneyrisei-toys-germanoys

michele είπε...

Θαναση,διαπιστωσεις κανουμε εμεις που ειμαστε παρατηρητες,οι ανθρωποι της αγορας πρεπει να μην αρκουνται σε διαπιστωσεις και να προτεινουν λυσεις.Διοτι υπαρχουν και τα πεπραγμενα τους και τα θυμομαστε.

THE JUNIOR είπε...

ουτε με τουβλα σταματαει ο αβακας

michele είπε...

στρωτος ο δικος σου μικρε,εχει ωραιο βημα.Αλλα καποιες αλλες θα υπεραποδωσουν..βλ ΓΕΚ

THE JUNIOR είπε...

εκτος απο χαρακες να κοιταμε και νουμερα ειναι δυσκολες εποχες,παντως ειπαμε κατασκευες

michele είπε...

Εγω μικρε μιλαω και απο αποψη χρηματιστηριακης συμπεριφορας ετων.Ο ΑΒΑΞ χρονια τωρα ειναι πιο σφιχτος ,πιο αμυντικος.

michele είπε...

πχ.χαμηλο της ΓΕΚ 0,5550, χαμηλο του ΑΒΑΚΑ 0,55.1.10 ο ενας τωρα,0,92 ο αλλος.

THE JUNIOR είπε...

ο αλλος θα παει 1,10

michele είπε...

ναι αλλα ο αλλος θα ειναι 1.20 χαχαχα

Money είπε...

μην ξεχάστε να με ξυπνήστε. ευχαριστώ

michele είπε...

χαχα οντως Θανο,εχει υπνο παλι σημερα..

fs είπε...

Greece moved closer to sealing the biggest sovereign restructuring in history as investors indicated they’ll participate in the nation’s debt swap.

Holders of about 60 percent of the Greek bonds eligible for the deal, including Greece’s largest banks, most of the country’s pension funds and more than 30 European banks and insurers including BNP Paribas (BNP) SA and Commerzbank AG (CBK), have agreed to the offer so far. That brings the total to about 124 billion euros ($163 billion), based on data compiled by Bloomberg from company reports and government statements. bloomberg

ΦΣ είπε...

Άκρως ικανοποιητικά δείχνει να εξελίσσεται το PSI, καθώς τα ομόλογα του ιδιωτικού τομέα που διέπονται από το Ελληνικό Δίκαιο και συμμετέχουν στη διαδικασία έχουν -σύμφωνα με πληροφορίες - ήδη ξεπεράσει τα 143 δισ. ευρώ.

Αυτό σημαίνει πως η συμμετοχή των ιδιωτών με ομόλογα Ελληνικού Δικαίου (177 δισ. ευρώ) έχει ξεπεράσει το 80%, ενώ στο σύνολο των ομολόγων που κουρεύονται (206 δισ. ευρώ) η συμμετοχή προσεγγίζει ήδη το 70%.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ελληνικά Χρηματιστήρια ΑΕ και Bondholder Communications που τρέχει στην διαδικτυακή διεύθυνση www.Greekbonds.gr είχαν δηλωθεί μέχρι τις 12 το μεσημέρι ομόλογα που αντιστοιχούν σε ποσό άνω των 143 δισ. ευρώ των τίτλων που διέπονται από το Ελληνικό Δίκαιο και η ροή συμμετοχών ήταν ακόμη πολύ ενεργή.

Εκτιμήσεις στελεχών κοντά στη διαδικασία τοποθετούν τη συνολική συμμετοχή των ομόλογων του ιδιωτικού τομέα που διέπονται από το Ελληνικό Δίκαιο στο PSI κοντά στο 90%, δηλαδή πλησίον των 160 δισ. ευρώ. Στο σύνολο των ομολόγων που κουρεύονται η συμμετοχή αυτή αντιστοιχεί στο 78%. -Ημερησία

Γεράκι είπε...

καλημέρα σας...μπαμ μπαμ...μια χαρα τα πατε..θα τα πουμε ξανα αργοτερα...

Michalis είπε...

kalo apogeuma se olous:)

michele είπε...

2.60 Η ΕΤΕ σου HAWK..εγω λοξοκοιταω τα Σωλκ που δειχνουν οτι κοιμουνται..

φσ είπε...

www.Greekbonds.gr βλέπω από τις επιλογές που ζητάει ότι απευθύνεται μόνο σε ομολογιούχους,δεν βλέπεις συμμετοχή εξαρχής

michele είπε...

ελα ρε συνονοματε,σου εγραψα χτες συγχαρητηρια για το ΑΠΟΕΛ

Money είπε...

Ή άνοδος του εξωτερικού σαν μούφα μου φαίνεται. μακάρι να πέφτω έξω.

dwk είπε...

...λαγοκοιμούνται

michele είπε...

Φωτη οι ξενοι πανε καλα,εμεις καλα σχετικα..το βραδυ θα ξερουμε.

μπαρμπαλιας είπε...

Aκόμη ωστόσο δεν μπορεί να αποκλειστεί και το 80% στόχος που μπορεί να επιτευχθεί την ύστατη στιγμή...
8 λεπτά πριν

κατα ΠΕΤΡΑΝ αναρτηση...βαστατεμε ,δεν το πιστευω

dwk είπε...

αααααααααααχ αυτά τα CDS !

dwk είπε...

760 (...πάλι)

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλησπέρα σε όλους. Διάφορα σήμερα
με κράτησαν μακριά μέχρι τώρα. Που θα πάει ο ένας και που θα πάει ο άλλος λέτε ( για τις μετοχές εννοώ), μπορείτε να μου πείτε εσείς που τα βλέπετε όλα που θα πάω κι εγώ ο φτωχός?
Ευτυχώς που έχουμε και την Αλεξάνδρα και μας ενημερώνει.
Ώστε έτσι δήλωσε ο "κύριος" Κουτρουμάνης? Ο οποίος ήρθε από το πουθενά, έγινε Υπουργός, βίασε όλους τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, διέλυσε έναν κοινωνικό ιστό που είχε με τόσο κόπο χτιστεί και τώρα έχει το θράσος να λέει αυτά τα πράγματα.
Τον Σεπτέμβριο τέλος οι συντάξεις, αλλά ευτυχώς δεν θα είμαι εγώ Υπουργός.
Μεταξύ μας πολύ νωρίτερα το βλέπω αλλά λέμε τώρα.
Ένα πράγμα μόνο θέλω να πω. Αν δεν σταματήσει ΕΔΩ, ΣΗΜΕΡΑ αυτό το χάλι δεν πρόκειται να γίνει ΤΙΠΟΤΑ σ' αυτή τη χώρα και να το θυμηθείτε. Για ποια ανάπτυξη που θα έρθει μιλάμε? Δεν μπορεί ένας ολόκληρος λαός να ζεί κάτω από το άγχος της επιβολής νέων μέτρων, της απώλειας της εργασίας του και του μηδενισμού της σύνταξής του. Δεν οδηγείται πουθενά έτσι. Δεν έχει όρεξη ούτε να δουλέψει ούτε να καταναλώσει, ούτε να παράγει ούτε να σκεφτεί καν. Πρέπει κάποιος επιτέλους να μας πεί ότι ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ εδώ. Να δώσει ένα όραμα, μια ελπίδα για το αύριο. Ότι έγινε έγινε, ότι περικόψαμε περικόψαμε, ότι χαράτσια ήταν να βάλουμε τα βάλαμε . Από εδώ και πέρα φροντίστε να προσαρμοστείτε με όσα παίρνετε. Για να αρχίσουμε σιγά σιγά να χαμογελάμε και να κοιτάμε μπροστά. Διαφορετικά θα πεθάνουν ΟΛΟΙ. Δεν θα καταναλώνει κανείς πλέον πέραν των απολύτως αναγκαίων για να επιβιώσει σωματικά. Θα κλείσουν και οι υπόλοιποι και θα απομείνουν μόνο μερικά σούπερ μάρκετ (και αυτά από πολυεθνικές). Και ο κόσμος θα είναι ΟΛΟΣ με χάπια. (Δεν είναι λίγοι αυτοί που ήδη τα παίρνουν με τις χούφτες)

Και τώρα ας συνεχίσουμε την ευγενή απασχόλησή μας με τα χαρτάκια μας. Μια ελπίδα είναι κι αυτά, τουλάχιστον ας μην την χάσουμε κι αυτή. Βλέπω δυσκολία εκεί στο 760, για να δούμε τι θα γίνει μέχρι το τέλος.

ΦΣ είπε...

By George Georgiopoulos and Lefteris Papadimas

ATHENS | Thu Mar 8, 2012 7:00am EST

(Reuters) - Greece moved closer on Thursday to concluding a bond swap deal with private creditors that it desperately needs to stave off a messy default and buy time to repair its exhausted economy.

With the 2000 GMT deadline for acceptances approaching and holders of at least 57 percent of the total 206 billion euros in outstanding debt already committed, there appeared to be growing confidence in Athens that the exchange would go through.

Michalis είπε...

sinonomate xthes imouna sta asteria..
den anixa ipologisti katholou:)
simera to mesimeri anixa:)
euxaristo gia ta sixaritiria:)

michele είπε...

Θαναση τι εννοεις μουφα?? μπορει να προεξοφλουν την ειτυχη εκβαση του PSI.
Ειπαμε ο ΠΕΤΡΑΝ ξεκινησε απο 66% και εχει φτασει 80%

dwk είπε...

"Και ο κόσμος θα είναι ΟΛΟΣ με χάπια. (Δεν είναι λίγοι αυτοί που ήδη τα παίρνουν με τις χούφτες)" ...γενόσημα;;;

Money είπε...

Micele με πληγώνεις. Είπα εγώ ποτέ για άνοδο και πτώση επικαλούμενος PSI, CBS, NBA και άλλα συναφή. Τεχνικά μιλώντας αγαπητέ μου, τεχνικά.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Και τώρα που τα είπα μαζεμένα και χύμα, επόμενος στόχος μου ο ...Θανάσης ο πατριώτης μου, τι έχω να του πω όταν τον πετύχω καμιά φορά επάνω, δεν λέγεται.
Γεια σου Θανάση, πες και κάτι αισιόδοξο μια φορά βρε παιδί μου...

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

Η μετατροπή NBG ΣΕ ΕΤΕ είναι *5/(eur/usd)?

michele είπε...

Πανο μου σωστα τα λες.Η οικονομια ( και το χρηματιστηριο) ειναι κατα 50%( και λιγα λεω) ψυχολογια.Να δουμε αν βρεθει καποιος και με ποση πειθω να δωσει μια ελπιδα ,ενα οραμα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Φίλε DKW (επίτηδες το άλλαξα, το θυμάται κανείς?) δεν ξέρω αν είναι γενόσημα πάντως τα παίρνουν...

dwk είπε...

dwk φίλε Πάνο! Δεν είμαι ούτε λιπαντικό ούτε ...σακαράκα ! (ελπίζω...). Πάντως καλή σου μέρα.

michele είπε...

Σε παρεξηγησα Θανο.Παντως ο dow αντεδρασε ακριβως απο την στηριξη του χτες στα 12.750 ο δε dax γυρισε πανω απο τον κμο 30ημ στα 6761..να δουμε αν τον κρατησει

ΠΑΝΟΣ είπε...

ΝΤΕ ΚΑ ΒΕ = DKW = παλιά μάρκα αυτοκινήτων που έβγαζε και δίχρονα μοντέλα κάποτε, αν δεν κάνω λάθος, και την εξαγόρασε η Audi για να την εξαφανίσει.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Πάμε ξανά για το 765?

dwk είπε...

... μα ήδη αναφέρθηκα και σ' αυτό! (σακαράκα)

ΠΑΝΟς ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ είπε...

vx oi εντολες των ξενων.ωχ ωχ

Money είπε...

Ίσως τώρα να είναι η στιγμή

ΠΑΝΟΣ είπε...

Βγήκε πάλι αυτός ο βλάκας, τέλος πάντων δεν ασχολούμαι...
Τελικά Μικέλε σου κόλλησε το παρατσούκλι ο ΔΝ ... ο ορθοπεδικός χαχα
Τα λέμε αργότερα.

ΠΑΝΟΣ είπε...

ΟΚ αλλά δεν ήταν σακαράκες πάντως...

dwk είπε...

Μ, αν θέλεις, 763-314-430. Τώρα;;;;

michele είπε...

ναι το ειδα Πανο,πρεπεο να βρουμε κι εμεις ενα γι αυτον χαχα.. ε τι ηταν τα dkw λιμο???

alexandra είπε...

KONY 2012!!!! ένα 30λεπτο βίντεο στα αγγλικά που κυκλοφορεί σ όλη την Αμερική....παράδειγμα προς μίμηση (βλέπε ΓΑΠ)
https://www.youtube.com/watch?v=Y4MnpzG5Sqc

michele είπε...

θελουμε( για τους long μιλαμε).320-782-452

giannhs kon είπε...

ΔΝ = ΣΩΛΙΝΟΚΑΛΩΔΙΑΚΙΑΣ χιχιχιχιχι

michele είπε...

Καλη η προταση Γιαννη..χαχα μακρυναρι παρατσουκλι.Δουλευει το 760+ ,για να μην απιρνουμε θαρρος το 774 ειναι ο ΚΜΟ 30ΗΜ

dwk είπε...

Inch’Allah (για Μ. 3:27μμ) και για τους παλαιότερους: http://www.youtube.com/watch?v=uukhW27j1JU

George είπε...

--------------- MIKELE------------Και τώρα που πέρασε το PSI ME 80% λέμε...... από αύριο τι να κάνουμε με αεροφουσκες ? Σαν ειδικός και με την εμπειρία που έχεις πρέπει να μείνουμε η να πουλήσουμε ? Η θα την θέσω αλλιώς την ερώτηση ΕΣΥ ΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΕΣ ΑΝ ΕΙΧΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ???ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΠΕΚΦΥΓΕΣ ... χα χα χα -

michele είπε...

Eγω σημερα οπως βλεπω το συστημα θα εμενα μεσα ..εχει μια ωρα βεβαια ακομα..αλλα και οι ξενοι ειναι καλοι

George είπε...

Ο/Η George Aείπε...
ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ EΥΡΩΒ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1,21 ΚΑΙ ΑΛΦΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1,63

8 Μαρτίου 2012 12:24 μ.μ.
Αυτό το κλείσιμο βλέπω να γίνετε σήμερα... ΓΔ 770 ΤΡΑΠ 433 ΚΑΙ 20ΑΡΙ 316 θα έμενες η θα πουλούσες σήμερα......????????και με αυτά τα στοιχεία πως βλέπεις αύριο την αγορά ..... σε κούρασα εεεε.. χα χα

dwk είπε...

Είναι ή τα βλέπω περίεργα; Χθες το αναψυκτικό -4,83 για να μείνει κάτω, σήμερα +5,80 για να πάει επάνω …

μπαρμπαλιας είπε...

ντεμαραζέ για το τελος;;;ιδωμεν

michele είπε...

το 774 ηταν ο 30 αρης..ειναι βραχος εκει

alexandra είπε...

4.26: Ολο ασυναρτησίες είσαι ρε μαϊμού...

George είπε...

mikele for you to message 4,15.. pls send private mail tks....

dwk είπε...

Ρώτησα και στους «δίπλα»: Γιατί πέφτουν πενηντάρες στον ΜΑΙΚ; Γνωρίζοντας όμως την αλλεργία του (πως τον είπατε; ΣΩΛΙΝΟΚΑΛΩΔΙΑΚΙΑ;) φίλου ΔΝ, μάλλον δεν θα πάρω απάντηση από εκεί!!!